DK142010B - Informationsformidlingsanlaeg - Google Patents

Informationsformidlingsanlaeg Download PDF

Info

Publication number
DK142010B
DK142010B DK183875AA DK183875A DK142010B DK 142010 B DK142010 B DK 142010B DK 183875A A DK183875A A DK 183875AA DK 183875 A DK183875 A DK 183875A DK 142010 B DK142010 B DK 142010B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
connection
operating mode
subscriber
telephony
vst
Prior art date
Application number
DK183875AA
Other languages
English (en)
Other versions
DK183875A (da
DK142010C (da
Inventor
H Mertel
Original Assignee
Siemens Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Siemens Ag filed Critical Siemens Ag
Publication of DK183875A publication Critical patent/DK183875A/da
Publication of DK142010B publication Critical patent/DK142010B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK142010C publication Critical patent/DK142010C/da

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04NPICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
    • H04N7/00Television systems
    • H04N7/16Analogue secrecy systems; Analogue subscription systems
    • H04N7/173Analogue secrecy systems; Analogue subscription systems with two-way working, e.g. subscriber sending a programme selection signal
    • H04N7/17345Control of the passage of the selected programme
    • H04N7/17354Control of the passage of the selected programme in an intermediate station common to a plurality of user terminals
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M11/00Telephonic communication systems specially adapted for combination with other electrical systems
    • H04M11/06Simultaneous speech and data transmission, e.g. telegraphic transmission over the same conductors
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04QSELECTING
    • H04Q11/00Selecting arrangements for multiplex systems

Description

(11) FREMLÆGGELSESSKRIFT 1^+2010 DANMARK <5,) ln,c|S J “ u7',\\ «(21) Ansøgning nr. 1 838/75 (22) Indleveret døn 28* apr· 1975 (23) Løbedag 28* apr. 1975 (44) Ansøgningen fremlagt og fremlæggelsesskriftet offentliggjort den 4· · &Ug · 19 80
DIREKTORATET FOR
PATENT-OG VAREMÆRKEVÆSENET (30) Prioritet begæret fra den
30. apr. 1974, 2421002, BE
(71) SIEMENS AKTIENGESELLSCHAFT, Berlin und Muenchen, 8 Muenchen 2, Wittele= Tiacherplatz 2, BE.
(72) Opfinder: Heinz Mertel, 8021 Hohenschaeftlarn, Eichendorffweg 4, DE.
(74) Fuldmægtig under sagens behandling:
Internationalt Patent-Bureau.
(54) Informationsformidlingsanlæg.
Opfindelsen angår et.informationsformidlingsanlæg med et antal abonnentspladser, der hver er forbundet med en central over en til overføringen af informationer inden for og uden for talefrekvensområdet egnet tilslutningsledning (bredbåndledning), som muliggør overføring af forskellige informationsarter, f.eks. telefoni, fjernsyn, videotelefoni, datatrafik, mellem abonnenterne eller med andre pladser, f.eks. fjernsynssender eller databearbejdningsanlæg, se f.eks. "Informationen Femsprech-Vermittlungstechnik" 5(1969), hæfte 4, side 219 til 225.
Fra det tyske offentliggørelsesskrift nr. 22.23,539 kendes i øvrigt et telekommunikationsanlæg, hvor der efter behov udover telefoniforbindelsen kan opbygges en bredbåndkanalforbindelse. Til dette formål findes der foruden den normale telefonitilslutningsledning en anden tilslutningsledning til bredbåndtrafik 2 1420 1 0 og en fælles styreindretning til omkobling fra telefoni til bredbåndtrafik og omvendt. En samtidig og indbyrdes uafhængig anvendelse af de enkelte funktioner, såsom telefoni og overføring af fjernsynsprogrammer, er ikke mulig.
Fra tidsskriftet "Wireless World", september 1973, side 420 til 424 og oktober 1973, side 506 til 509 er endelig kendt et integreret anlæg til telefonitrafik og overføring af fjernsynsprogrammer, ved hvilket der findes to separate korepar, af hvilke det første tjener til telefonitrafikken og det andet til fjernsynsoverføringen, idet de fra en separat programvælgeindretning frembragte signaler overføres over koreparret til telefonitrafikken. Det fremgår ikke, om der ved dette anlæg kan gennemføres en uafhængig ibrugtagning af de udbudte funktioner. Heller ikke fra dette litteratursted fremgår det, om der også kan udføres andre funktioner.
Opfindelsen tager sigte på at tilvejebringe et integreret informationsformidlingsanlæg af den indledningsvis nævnte art, ved hvilket de mest forskellige funktionsarter kan udføres samtidigt og uafhængigt af hinanden, og ved hvilket der gennem en hensigtsmæssig udformning af abonnentpladseme og styringen mellem abonnentplads og formidlingssted sikres størst mulig dispositionsfrihed og betjeningskomfort samt en ensartet signalering for alle driftsarter ved mindst mulig opbud.
Ifølge opfindelsen opnås dette ved, at abonnentpladserne, der omfatter en telefonikobling og en tegngiver, yderligere er indrettet til modulær tilslutning af en videomodtager, en lydmodtager, en videosender og af andre dataudgangsapparater som terminaludstyr, at der findes en for terminaludstyret fælles styreindretning, som er forbundet med centralen over tilslutningsledningen, og som muliggør driften af terminaludstyret i den for en ønsket driftsart nødvendige kombination, at tilslutningsledningen i centralen over en tilslutningskobling med til forskellige overføringskanaler i tilslutningsledningen knyttede udgange er parallelt forbundet med tilsvarende indgange på et formidlingsnet med flere kobleled, af hvilke et kobleled tjener til afvikling af telefonitjenesten, et andet kobleled tjener til tilførsel af fjernsyns- og radioprogrammer og et yderligere kobleled alene eller i forbindelse med kobleleddet til telefoni tjener til overføring af yderligere video- og datasignaler i en eller begge retninger, og at kobleleddene, som kan nås over de separate indgange, kan aktiveres over tilslutningsledningen uafhængigt af hinanden.
I stedet for et komplet udstyr for de enkelte funktioner findes der på abonnentpladsen kun de til alle driftsmuligheder nødvendige driftselementer,som i forbindelse med styreindretningen kobles virksomt i den ønskede kombination.F.eks. kan en enkelt videomodtager anvendes, i forbindelse med lydmodtageren som fjernsynsmodtager, i forbindelse med talekoblingen som videotelefon eller i forbindelse med et tastatur til dataafgivelse som dataindikationsapparat. Mellemkoblingen i den 3 142010 fælles styreindretning på abonnentpladsen muliggør tillige en ensartet signalering for alle driftsarter i forbindelse med tilslutningskoblingen i formidlingsstedet, hvorved de over de enkelte indgange på formidlingsnetværkene opnåelige kobleled på grund af deres aktivering sikrer størst mulig dispositionsfrihed ved fremstillingen af de forskellige forbindelser og ved den samtidige igangsættelse af hinanden ikke udelukkende funktioner på en abonnentplads.
Ved igangsættelse af et funktionselement foranlediget af abonnenten sendes der hensigtsmæssigt automatisk til centralen et signal, som angiver driftsarten, hvorved f.eks. en logisk kobling i styreindretningen er indrettet til at overvåge idriftssættelse af de enkelte terminaludstyr, konstatere den valgte driftsart og foranledige udsendelsen af styresignalet, som kendetegner den valgte driftsart, til centralen. En bedre egnet mulighed opnås derimod for abonnenten, når styreindretningen er forsynet med driftsartkoblere, ved hvis aktivering terminaludstyrene, som anvendes til den valgte, fra normale telefonsamtaler afvigende driftsart, kobles driftsparat, og styresignalet, som kendetegner den valgte driftsart, sendes til centralen.
Yderligere fordele opnås, når tegngiveren tjener som vælgeindretning også til valg af forud givne programmer eller tjenester inden for en valgt driftsart, f.eks. til valg af fjernsyns- og radioprogrammer.
Hensigtsmæssigt oplagres den i centralen ud fra de modtagne driftsartsignaler afledede respektive driftsart, og de modtagne signaler fra tegngiveren udnyttes forskelligt på tilsvarende måde.For at signalerne fra tegngiveren kan knyttes til en af de to driftsarter ved samtidig anvendelse af to driftsarter,f.ekB. fjernsyn og telefonisamtale, overføres der ved samtidig anvendelse af to separate driftsmuligheder ud over de fra tegngiveren i abonnentpladeen udsendte vælgetegn et signal til centralen, der sikrer en tilknytning af vælgetegnene til en af de mulige driftsarter. Efter afslutningen af en driftsart bliver hensigtsmæssigt automatisk udsendt et afslutningssignal, som kendetegner denne art, til centralen og markeringen i lageret ophævet.
Yderligere fordele opnås, når signalerne fra tegngiveren og driftsartsignalerne overføres inden for talebåndet.
Ifølge en anden videreudvikling af opfindelsen tildeles telefonsamtalen en fortrinsstilling derved, at talekoblingen og tegngiveren fødes over centralledningen og at ankommende telefonopkald også modtages ved ikke belagt talebånd, når terminaludstyret som arbejder uden for talebåndet, er i drift. Abonnenten kan altså trods de mangfoldige driftsmuligheder nås i det samme omfang som ved kendte telefonianlæg.
1 , 4 142010
Ifølge endnu en videreudvikling af opfindelsen består den mulighed, at der ved en abonnentplads kan drives flere fjernsyns- og/eller radioapparater uafhængigt af hinanden, når tilslutningen i centralnetværket for overføring af fjernsyns- og radioprogrammer til samtidig overføring af forskellige programmer over parallelle kobleled har adgang til et og samme program inden for forskellige overføringskanaler, og at der til de forskellige modtagere i abonnentpladsen er knyttet omsættere, som er indstillet på overføringskanalerne, der er tilknyttet individuelt til disse modtagere. De ekstra modtagere på abonnentpladsen er fortrinsvis udstyret med en individuel programvælger, der over driftsartstyresignalgiveren styrer programvalget i centralen.
Opfindelsen forklares nærmere i det følgende under henvisning til tegningen, hvor
Fig. 1 viser et udførelseseksempel med en enkelt abonnentplads TST, som er forbundet med en central VST over en bredhåndsledning TL, og
Fig. 2 et udførelseseksempel med flere abonnentpladser.
På abonnentspladsen TST findes en styreindretning TSE med tilsluttede aktiveringselementer. Disse er en telefonikobling FS og en tegngiver WE som vælgeindretning til afvikling af telefonitrafikken. Tegngiveren WE kan også være en del af et udvidet tastatur DT til den almindelige datatrafik. Med DG er betegnet en yderligere datakilde og/eller -modtager, som arbejder inden for talebåndet. Denne kan i udgående retning være en hulstrimmellæser og i ankommende retning en skriver. Endvidere er der vist en lydmodtager TE, en videomodtager BE, en videosender BS i form af et kamera og et dataudgangsapparat DE til bredbåndsområdet. Til de til sidst nævnte apparater er forankoblet en omsætter i form af modulatorer eller demodulatorer. Styreindretningen har endvidere en ledningskobling LS, som på i og for sig kendt måde forgrener den inden for talebåndet liggende telefonkanal fra de øvrige informationskanaler EB inden for overføringsbredbåndet.
Styreindretningen TSE er ved det valgte udførelseseksempel forsynet med en styrepult, som til hver mulig driftsart har en kobler BAS, ved hvis aktivering den til den tilhørende driftsart nødvendige kombination af aktiveringselementer kobles driftsklar og tilsluttes overføringsskinnen EB over kontakter s2 til s5. En yderligere kobler si muliggør, at lydmodtageren TE kobles direkte til talekoblingen FS med højttaler (stilling LH) eller til videomodtageren BE ved fjernsyn (stilling BT). Ved aktivering af kobleren BAS sendes et styresignaL til centralen VST over en signalgiver SG, hvilket signal angiver den ønskede driftsart, så at de tegn, som derpå sendes af tegngiveren WE, kan udnyttes forskelligt på tilsvarende måde, f.eks. som kaldenummertegn til etableringen af en telefonforbindelse eller som programkendetegn til valg af det pågældende radioeller fjernsynsprogram.
5 142010
Ud over denne grundudformning af abonnentpladsen TST kan der til styre-indretningen TSE også være koblet yderligere lyd- eller video-lydmodtagere TV1 til TVx, som er udstyret med en egen programvælger PW og har tilknyttede omsættere U1 til Ux. Disse omsættere har i modsætning til de øvrige omsættere UT, UB, UK og UD en individuel overføringskanal, så at forskellige programmer kan overføres samtidigt. Overvågningen af aktiveringsanmodninger fra disse yderligere modtagere TV1 til TVx sker ved hjælp af en overvågningskobling VR, som også omstyrer kontakterne til tilkoblingen af disse apparater til overvågningsskinnen RB. Programvælgeren PW styrer over overvågningskoblingen VR signalgiveren SG, som udsender prograxavælgekendetegnene til centralen i stødet for tegngiveren WE's.
De supplerende lyd- eller videomodtagere TV er ikke bundet til styreindretningen TSE’s beliggenhed. De kan opstilles uafhængigt deraf, og tilslutningen kan ske over stikdåser.
Indgangskobling i centralen VST er for hver abonnentplads TST en ledningstilslutningskobling AS. Denne tilslutningskobling AS har koblemidler, som i forbindelse med en ledningsovervågningskobling LU muliggør en overvågning af Λ belægningstilstanden og modtagelse åf de fra tegngiveren WE og signalgiveren * SG udsendte tegn. Endvidere findes der i tilslutningskbblingen ÅS koblémidler, som på i og for sig kendt måde kobler bredbåndstilslutningsledningen TL med tilslutningerne f, p og b for de forskellige centralnetværk, henholdsvis PH til telefontrafik, PN til overføringen af radio- og/eller fjernsynsprogrammer og BH til yderligere bredbåndinformationstrafik. Disse centralnetværk kan opbygges på mange forskellige måder og kan være udstyret med kendte koblingsled, søm er styrbare uafhængigt af hinanden. Medens centralnetværkerne FN og BH i reglen er udformet i flere trin, er det til centralnetværfeet PN tilstrækkeligt med en udformning med ét trin, da der kun kræves én gennemkøbling til en af programskin-neme PI til Pn.
For at forskellige programmer kan overføres samtidigt til en tilsluttet abonnentplads TST, er hver programskinne, f.eks. PI, forbundet med flere til den samme tilslutningsledning førende kobleled i centralnetværket PN over omsætteren U til omdannelse i forskellige pverføringskanaler, f.eks, 0 til 3.
Ved et maksimalt antal af z- ekstraapparater på en abonnentplads kræves der altså ialt z.n. omsættere U ved n-programmer. En sådan inddeling er især fordelagtig, når den overvejende del af abonnentpladseme er udstyret med det maksimale antal af ekstraapparater. Hvis dette ikke er tilfældet, så giver det mere omkostningsgunstige forhold, når udgangen p fra tilslutningskoblingen AS kun, når der er brug for det, er parallelt forbundet med direkte tilknyttede omsættere i hvert ekstraapparat som så kan kobles på den valgte programskitme ved hjælp af kobleled i centralnetværket PN. Antallet af omsætterne svarer i dette tilfælde til antallet af ekstraapparater og omsætterne kan være effektmæssigt sva 142010 6 gere. Også en kombination af begge løsningsmuligheder er uden videre tænkelig og skulle i flere anvendelsestilfalde være den mest fordelagtige.
Indstillingen af centralnetværkarne sker på kendt måde ved en fælles eller også ved separate indstillingsindretninger ES, hvorved den centrale styring ZST styrer samtlige kobleforløb inden for centralen VST på kendt måde.
Bredbåndstilslutningskoblingen TL, som forbinder ledningskoblingen LS
1 abonnentpladsen TST med tilslutningskoblingen i centralen VST , kan på i og for sig kendt måde være udformet som almindelig firtrådsledning. Anvendelse af koaksialkabler og glasfiberledninger er også mulig. Signaleringen ved hjælp af tegngiveren WE og signalgiveren SG i abonnentpladsen kan ske på vilkårlig kendt måde, fortrinsvis ifølge en fLerfrekvenskodefremgangsmåde. Ved fødning af talekoblingen FS fra centralen kan der også anvendes en jævnstrømssignalering, i det mindste til belægningsovervågning.
Til grund for det viste udførelseseksempel ligger en frekvensmæssig båndinddeling, dvs. bestemmelsen af de anvendte kanaler sker ved hjælp af bærefrekvenser og til disse afstemte filterindretninger. Også en tidsmæssig inddeling, hvorved der er knyttet faser af en overføringscyklus til de enkelte kanaler, er uden videre mulig , ligegyldigtom informationen overføres i analog eller digital afbildning, uden at den egentlige opfindelses ide på den måde bliver forladt.
Det beskrevne udførelseseksempel er rettet på en enkelt tilslutning. Yderligere, forskellige udførelsesformer afvigende herfra er mulige, som det også betinges af et traditionelt telefonianlæg.
1. Ud over en enkelt abonnentplads kan der, som blokdiagrammet ifølge fig.
2 viser i tilknytning til fig, 1, nås flere af sådanne abonnentpladser TST over en og den samme tilslutningsledning TLI. Der er her til abonnentpladserne TST-som ved et kendt vælgestjemekobler-forankoblet en overordnet overføringsstyring T-UST, som i den afgående retning sammenfatter overføringsbåndene, som er knyttet til de enkelte abonnentpladser, til overføring over den fælles tilslutningsledning TLI, og som i den ankommende retning fordeler dem til abonnentpladserne. På tilsvarende måde er en lignende overføringsstyring V-UST forbundet med tilslutningsledningen TLI i centralen VST, hvilken ledning indstiller de abonnentsindividuelle tilslut-ningskoblinger AS. Den nødvendige båndbredde i tilslutningslednin-gen svarer derved til multiplet af de selvstændige abonnentpladser, som kan nås over en tilslutningsledning.
Kanalerne til de enkelte radio- og fjernsynsprogrammer Pl-Pn behøver ikke at findes i hvert abonnentsindividuelt overføringsbånd, men kan overføres samlet for alle abonnentpladser i et separat overføringsbånd. På den måde forringes den nødvendige båndbredde. Indfødningen af radio- og fjernsynsprogrammer over de abonnentsindividuelle tilslutningskoblinger AS i centralen kan falde bort og ske i den overordnede overføringsstyring V-UST. Forudsætningen derfor er dog 142010 7 tildeling af de udvalgte programmer gennem individuelle kobleled i overføringsstyringen T-UST på abonnentsiden.
2. Som i den kendte telefoniteknik kan man til en offentlig central også koble et lokalt anlæg med et flertal af aboimentpladser. Derved kunne der opnås et lignende blokdiagram, som i fig. 2, ganske vist med den forskel, at der i stedet for abonnentpladser er tilsluttet en central ifølge fig. 1 med udgangene fra cen-tralnetværkene FN, BN og FN på overføringsstyringen T-UST og at de forskellige overføringsbånd af tilslutningsledningen TLI og de tilhørende tilslutningskoblinger AS ikke er fast knyttet til abonnentpladserne i det lokale anlæg, men på kendt måde kan tilknyttes valgfrit. For at alligevel hver eneste abonnent i det lokale anlæg kan modtage radio- og fjernsynsprogrammer uafhængigt af telefontrafik og anden bredbåndtrafik, overføres disse fortløbende i et separat overføringsbånd på tilslutningsledningen TLI. Dette overføringsbånd virker derfor som forlængede programskinner for den offentlige central.
3. Det er også muligt uafhængigt af telefoni og anden bredbåndtrafik blot at forsyne radio- og fjernsynsprogrammer ved hjælp af en central, ligegyldigt om det drejer sig om det lokale anlæg eller en offentlig central. Tilslutningsledningen er i centralen over en tilslutningskobling kon forbandet med centralnet-værket FN for de ønskede programmer og i abonnentpladsen indskrænker den nødvendige indsats af styreindretningen TSE ifølge fig. 1 sig til ledningskoblingen LS, signalgiveren SG og overvågningskoblingen VR med de tilsluttede apparater.
Dermed opnår man som helhed et meget fordelagtigt informationsformidlings-anlæg med høj betjeningskomfort for abonnenten.

Claims (5)

142010 8
1. Informationsformidlingsanlæg med et antal abonnentpladser, der hver er forbundet med en central over en til overføringen af informationer inden for og uden for talefrekvensområdet egnet tilslutningsledning (bredbåndledning), som muliggør overføring af forskellige informationsarter, f.eks. telefoni, fjernsyn, vidéotelefoni, datatrafik, mellem abonnenterne eller med andre pladser, f.eks. fjernsynssender eller databearbejdningsanlæg, kendetegnet ved, at abon-nentpladseme (TST), der omfatter en telefonikobling (FS) og en tegngiver (WE), yderligere er indrettet til modulær tilslutning af en videomodtager (BE), en lydmodtager (TE), en videosender (BS) og af andre dataudgangsapparater (DG, DE) som terminaludstyr, at der findes en for terminaludstyret fælles styreindretning (TSE), som er forbundet med centralen (VST) over tilslutningsledningen (TL), og som muliggør driften af terminaludstyret i den for en ønsket driftsart nødvendige kombination, at tilslutningsledningen (TL) i centralen (VST) over en tilslutningskobling (AS) med til forskellige overføringskanaler i tilslutningsledningen knyttede udgange (f, b, p) er parallelt forbundet med tilsvarende indgange på et formidlingsnet (FN/BN/PN) med flere kobleled, af hvilket et kobleled (FN) tjener til afvikling af telefonitjenesten, et andet kobleled (PN) tjener til tilførsel af fjernsyns- og radioprogrammer (PI til Pn) og et yderligere kobleled (BN) alene eller i forbindelse med kobleleddet (FN) til telefoni tjener til overføring af yderligere video— og datasignaler i en eller begge retninger, og at kobleleddene, som kan nås over de separate indgange (f,b,p), kan aktiveres over tilslutnings-ledningen uafhængigt af hinanden.
2. Informationsformidlingsanlæg ifølge krav 1,kendetegnet ved midler til i afhængighed af den valgte driftsart (f.eks. ved hjælp af signalgiveren SG), at udsende et tilsvarende styresignal til centralen (VST), hvilket signal angiver den ønskede driftsart.
3. Informationsformidlingsanlæg ifølge krav 2, kendetegnet ved,at en logisk kobling i styreindretningen (TSE) er indrettet til at overvåge idriftssættelsen af de enkelte terminaludstyr, konstatere den valgte driftsart og foranledige udsendelse af styresignalet, som kendetegner den valgte driftsart, til centralen (VST).
4. Informationsformidlingsanlæg ifølge krav 3, kendetegnet ved, at styreindretningen (TSE) er forsynet med driftsartkoblere (BAS), ved hvis aktivering terminaludstyrene (TE, BE, BS, DE, DG), som anvendes til den valgte, fra normale telefonsamtaler afvigende driftsart, kobles driftsparat, og at styresignalet, som kendetegner den valgte driftsart, sendes til centralen (VST).
5. Informationsformidlingsanlæg ifølge et hvilket som helst af de forudgående krav 1 til 4, kendetegnet ved, at tegngiveren (WE) også tjener som vælgeindretning til valg af forud givne programmer (f.eks. PI til Pn) eller
DK183875A 1974-04-30 1975-04-28 Informationsformidlingsanlaeg DK142010C (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2421002 1974-04-30
DE2421002A DE2421002C3 (de) 1974-04-30 1974-04-30 Nachrichtenvermittlungssystem

Publications (3)

Publication Number Publication Date
DK183875A DK183875A (da) 1975-10-31
DK142010B true DK142010B (da) 1980-08-04
DK142010C DK142010C (da) 1980-12-22

Family

ID=5914383

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK183875A DK142010C (da) 1974-04-30 1975-04-28 Informationsformidlingsanlaeg

Country Status (13)

Country Link
US (1) US3980831A (da)
JP (1) JPS50151006A (da)
AT (1) AT337262B (da)
BE (1) BE828610A (da)
CH (1) CH599728A5 (da)
DE (1) DE2421002C3 (da)
DK (1) DK142010C (da)
FR (1) FR2269829B1 (da)
GB (1) GB1495476A (da)
IT (1) IT1037504B (da)
LU (1) LU72374A1 (da)
NL (1) NL169943C (da)
SE (1) SE401592B (da)

Families Citing this family (25)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2919618C2 (de) * 1979-05-16 1981-06-19 Telefonbau Und Normalzeit Gmbh, 6000 Frankfurt Schaltungsanordnung für mit PCM-Anschlußleitungen verbundene Fernsprechapparate
DE2944784C2 (de) * 1979-11-06 1982-04-29 Siemens Ag, 1000 Berlin Und 8000 Muenchen Breitband-Vermittlungssystem
DE2951512A1 (de) * 1979-12-20 1981-07-02 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Breitband-vermittlungssystem
DE3138473A1 (de) * 1981-09-26 1983-05-26 AEG-Telefunken Nachrichtentechnik GmbH, 7150 Backnang Dienstintegriertes nachrichtenuebertragungs- und vermittlungsnetz fuer bild, ton und daten
DE3204900C2 (de) * 1982-02-12 1983-12-15 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Koppelanordnung
CA1175964A (en) * 1982-02-22 1984-10-09 John A. Barsellotti Two wire voice and data subscriber loop
DE3210674A1 (de) * 1982-03-23 1983-10-06 Siemens Ag Dienstintegriertes nachrichtenuebertragungs- und -vermittlungssystem fuer schmalband- und breitband-dienste
US4539676A (en) * 1982-05-03 1985-09-03 At&T Bell Laboratories Bulk/interactive data switching system
DE3438293C3 (de) * 1984-10-19 1993-11-18 Telefonbau & Normalzeit Gmbh Vorrichtung zur Freigabe der Benutzung von Fernsehgeräten
RU2098922C1 (ru) * 1985-10-22 1997-12-10 Сименс АГ Устройство коммутации широкополосных сигналов
LU86455A1 (de) * 1985-10-28 1986-11-13 Siemens Ag Breitbandsignal-raumkoppeleinrichtung
LU86456A1 (de) * 1985-11-04 1986-11-13 Siemens Ag Breitbandsignal-raumkoppeleinrichtung
US4769833A (en) * 1986-03-31 1988-09-06 American Telephone And Telegraph Company Wideband switching system
LU86787A1 (de) * 1986-06-19 1987-07-24 Siemens Ag Breitbandsignal-koppeleinrichtung
LU86788A1 (de) * 1986-06-19 1987-07-24 Siemens Ag Breitbandsignal-koppeleinrichtung
LU86790A1 (de) * 1986-09-17 1987-07-24 Siemens Ag Breitbandsignal-koppeleinrichtung
LU86915A1 (de) * 1986-10-07 1987-11-11 Siemens Ag Breitbandsignal-koppeleinrichtung
LU87165A1 (de) * 1987-08-20 1988-08-23 Siemens Ag Mehrstufige koppelanordnung
LU87147A1 (de) * 1987-10-14 1988-07-14 Siemens Ag Breitbandsignal-koppeleinrichtung
DE3886040D1 (de) * 1988-08-08 1994-01-13 Siemens Ag Breitbandsignal-Koppeleinrichtung.
US5221922A (en) * 1988-08-08 1993-06-22 Siemens Aktiengesellschaft Broadband signal switching matrix network
GB2263041B (en) * 1991-12-30 1996-03-20 Nynex Corp System for integrated distribution of switched voice and television on coaxial cable and with video signal transmission originating from subscriber locations
DE4204461C1 (da) * 1992-02-14 1993-07-15 Siemens Ag, 8000 Muenchen, De
US5488413A (en) * 1994-06-14 1996-01-30 Xel Communications, Inc. CATV telephony system using subsplit band for both directions of transmission
US6567981B1 (en) 1998-08-03 2003-05-20 Elysium Broadband Inc. Audio/video signal redistribution system

Also Published As

Publication number Publication date
SE7505081L (sv) 1975-12-29
NL169943C (nl) 1982-09-01
US3980831A (en) 1976-09-14
NL7505028A (nl) 1975-11-03
JPS50151006A (da) 1975-12-04
BE828610A (fr) 1975-10-30
CH599728A5 (da) 1978-05-31
FR2269829A1 (da) 1975-11-28
DK183875A (da) 1975-10-31
DE2421002B2 (de) 1976-11-18
IT1037504B (it) 1979-11-20
AT337262B (de) 1977-06-27
SE401592B (sv) 1978-05-16
ATA207875A (de) 1976-10-15
GB1495476A (en) 1977-12-21
LU72374A1 (da) 1975-08-26
NL169943B (nl) 1982-04-01
DK142010C (da) 1980-12-22
DE2421002A1 (de) 1975-11-06
DE2421002C3 (de) 1980-07-03
FR2269829B1 (da) 1980-05-30

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DK142010B (da) Informationsformidlingsanlaeg
US5133001A (en) Radiotelephone system in the form of a private branch exchange
SE448199B (sv) Anleggning med flera berbara, snorlosa telefonapparater
JPS592218B2 (ja) 時分割多重通信網におけるデジタル信号の伝送制御装置
US4754478A (en) Method of adding additional subscribers and signals to existing connection
JPH0693796B2 (ja) デジタル時分割多重通信交換局の加入者線インターフエース回路装置
JPH0787538A (ja) 加入者端局装置
US4075432A (en) Telephone concentrator
GB1598917A (en) Telecommunications transmission apparatus
EP0211675A2 (en) Line terminating apparatus
RU2078402C1 (ru) Устройство сопряжения двухпроводных линий с четырехпроводными каналами
GB2318261A (en) Concentrating transmultiplexer for cable telephony
US5995616A (en) Apparatus for communication between a telephone exchange and connected telephone sets
KR20000032944A (ko) 전전자 교환기의 톤신호 발생 장치
KR100250619B1 (ko) 위성통신 시스템의 타합선 단말기 운용장치
JP2710569B2 (ja) 打合回線終端装置
JPS58221555A (ja) ト−キ送出方式
JP2979597B2 (ja) 多方向多重通信システムの中継局
KR19980056082A (ko) 위성통신 시스템에서 아날로그가입자 다중접속장치
JPH0937340A (ja) 時分割二重端末制御方式
JPH088879A (ja) 光放送方式
JPS61100095A (ja) アナログ電話機切替方式
JPH03201758A (ja) 電話網による緊急一斉通知装置
JPH0879202A (ja) 有線放送電話装置の加入者放送装置の選択と放送方法
KR19980040227A (ko) 무선으로 구성되는 공중망

Legal Events

Date Code Title Description
PBP Patent lapsed