BE1002637A7 - Rollift. - Google Patents

Rollift. Download PDF

Info

Publication number
BE1002637A7
BE1002637A7 BE8801393A BE8801393A BE1002637A7 BE 1002637 A7 BE1002637 A7 BE 1002637A7 BE 8801393 A BE8801393 A BE 8801393A BE 8801393 A BE8801393 A BE 8801393A BE 1002637 A7 BE1002637 A7 BE 1002637A7
Authority
BE
Belgium
Prior art keywords
bodywork
guide profile
guide
profile
tail lift
Prior art date
Application number
BE8801393A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Solid Bvba
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Solid Bvba filed Critical Solid Bvba
Priority to BE8801393A priority Critical patent/BE1002637A7/nl
Priority to EP89203113A priority patent/EP0373702A1/en
Application granted granted Critical
Publication of BE1002637A7 publication Critical patent/BE1002637A7/nl

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B60VEHICLES IN GENERAL
    • B60PVEHICLES ADAPTED FOR LOAD TRANSPORTATION OR TO TRANSPORT, TO CARRY, OR TO COMPRISE SPECIAL LOADS OR OBJECTS
    • B60P1/00Vehicles predominantly for transporting loads and modified to facilitate loading, consolidating the load, or unloading
    • B60P1/44Vehicles predominantly for transporting loads and modified to facilitate loading, consolidating the load, or unloading having a loading platform thereon raising the load to the level of the load-transporting element
    • B60P1/4414Vehicles predominantly for transporting loads and modified to facilitate loading, consolidating the load, or unloading having a loading platform thereon raising the load to the level of the load-transporting element and keeping the loading platform parallel to the ground when raising the load
    • B60P1/4421Vehicles predominantly for transporting loads and modified to facilitate loading, consolidating the load, or unloading having a loading platform thereon raising the load to the level of the load-transporting element and keeping the loading platform parallel to the ground when raising the load the loading platform being carried in at least one vertical guide

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Transportation (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Loading And Unloading Of Fuel Tanks Or Ships (AREA)
  • Road Paving Machines (AREA)

Abstract

De uitvinding betreft een laadliftconstructie van een vrachtwagen, welke zich in zijn normale positie bevindt achteraan de vrachtwagen-carrosserie-opbouw (P) en die naar de zijwand van de carrosserie-opbouw (P) kan worden verplaatst.

Description


   <Desc/Clms Page number 1> 
 



  Rollift. 



  De uitvinding betreft een installatie welke het mogelijk maakt een laadlift aan een vrachtwagen te kunnen verplaatsen van de ene wand naar de andere, bijvoorbeeld van de achterwand naar de zijwand en terug. 



  Deze installatie maakt het mogelijk met een   laadlif-c.   op verschillende plaatsen of deuren aan de vrachtwagen te kunnen lossen en laden. 



  Een laadlift van een vrachtwagen is daarbij, in rijdende toestand van de vrachtwagen, opgehangen aan de achterzijde van de vrachtwagen-,   aanhanger- of semi-aanhangeropbouw.   



  In deze toestand kan de laadlift gebruikt worden als   een normale   laadlift. 



  De ganse laadliftconstructie is bovenaan opgehangen door middel van rollen. Deze rollen kunnen ofwel rechtstreeks met de laadliftconstructie verbonden zijn, ofwel gemonteerd zijn op een rolgeleider. 

 <Desc/Clms Page number 2> 

 



  De constructie is in verschillende uitvoeringsvormen afgebeeld op de bijgevoegde tekeningen. Hierin toont Fig. l een achteraanzicht van een vrachtwagen voordat de laadlift is gemonteerd ; Fig. 2 een aanzicht overeenkomstig fig. l met een gedeeltelijk uitgeschoven rolgeleider ; Fig. 3 een bovenaanzicht van de vrachtwagen met de daaraan gemonteerde laadlift ;   Fig. 4,   5 en 6 bovenaanzichten overeenkomstig fig. 3 maar met onderdelen in verschillende standen ; Fig. 7 een doorsnede over een geleidingsprofiel met daarin een rol en een rolgeleider met enkele door de rollen ondersteunde delen ; Fig. 8 een achteraanzicht van een vrachtwagen met de daaraan gemonteerde laadlift ; Fig. 9 een zijaanzicht van de vrachtwagen van fig. 8 ;

   Fig. 10 een achteraanzicht van een vrachtwagen volgens de fig. 8 en 9 met de laadlift in een andere stand ; 

 <Desc/Clms Page number 3> 

 
 EMI3.1 
 Fig. een achteraanzicht van een vrachtwagen voorzien van een ander systeem voor het ophangen van de laadlift maar voor het monteren van de laadlift Fig. een achteraanzicht overeenkomstig fig. maar met de rolgeleider in een uitgeschoven stand t Fig. een zijaanzicht van de vrachtwagen met gemonteerde laadiift ineen gebruikspositie daarvan Fig. een achteraanzicht van een vrachtwagen met gemonteerde laadlift in een bepaalde stand daarvan Fig. een zijaanzicht van een vrachtwagen met gemonteerde laadlift in een bepaalde stand daarvan Fig. een achteraanzicht van een vrachtwagen met gemonteerde laadlift Fig. een zijaanzicht van een vrachtwagen met gemonteerde laadlift Fig.

   een achteraanzicht van een vrachtwagen met de laadlift in een bepaalde stand Fig. een achteraanzicht van een vrachtwagen zonder laadlift met andere ondersteuningsmiddelen daarvoor 

 <Desc/Clms Page number 4> 

 
11Fig. 20, 21 en 22 bovenaanzichten van de vrachtwagen van   fig. 19   met gemonteerde laadlift in verschillende standen ; Fig. 23 een achteraanzicht van de vrachtwagen met gemonteerde laadlift ; en Fig. 24 een achteraanzicht van de vrachtwagen met de laadlift in een andere stand. 



  In de tekeningen is de laadliftconstructie aangeduid met H en deze is opgehangen door middel van rollen D, die lopen over een rolgeleider C, waarvoor in het bijzonder zij gewezen op de fig. 7,20 en 23. De rolgeleider C met de rollen D zijn gevat in de zwenkarmgeleidingsprofielen B, welke bevestigd zijn aan de achterbovenhoeken van de carrosserie-opbouw P door middel van scharnieren, en in het midden van de bovenregel Q van de achterwand van de carrosserie-opbouw P door middel van vergrendelingen G, zie fig. 3,8 en 9. In deze toestand kan de laadlift H vergrendeld zijn zodat zij niet kan wegrollen. 



  Een eerste constructieve uitvoering is aangeduid met a. 



  Om de laadlift H naar de zijwand te brengen vindt allereerst verschuiven van de laadlift H plaats. Hierbij 

 <Desc/Clms Page number 5> 

 kan de constructie al zijn toegepast. 



  Daarbij kan na ontgrendeling de laadlift H naar links of rechts verschoven worden tot over een lengte van circa de helft van haar eigen breedte. Hierdoor komen de helft van de rollen D vrij buiten het geleidingsprofiel B en de helft van de rollen D zijn nog gevat in het geleidingsprofiel B, zie fig. 14 en 4. In deze toestand kan de laadlift H vergrendeld worden zodat zij niet meer. kan verschuiven. Deze vergrendeling kan bijvoorbeeld gebeuren door de rolgeleider C te blokkeren in het zwenkarmprofiel B. 



  Bij de constructie a2 wordt door middel van hydraulisch of mechanisch opheffen van het zwenkarm-geleidingsprofiel in het scharnier F de laadlift H ontgrendeld en kan zij vrij naar links of rechts verschoven worden tot over een lengte van circa de helft van haar eigen breedte. Hierdoor komen de helft van de rollen D vrij buiten het geleidingsprofiel B en de helft van de rollen D zijn nog gevat in het geleidingsprofiel B, zie fig. 14 en 4. In deze toestand kan de laadlift H vergrendeld worden zodat zij niet meer kan verschuiven. 



  Deze vergrendeling kan bijvoorbeeld gebeuren door de rolgeleider C te blokkeren in het zwenkarm-geleidingsprofiel B. 

 <Desc/Clms Page number 6> 

 



  Na het bereiken van de hiervoor genoemde toestand kan het zwenkarm-geleidingsprofiel B worden ontgrendeld in G. Na deze ontgrendeling kan de laadlift H wegscharnieren in de scharnier F. De ganse massa van de laadlift H balanceert als het ware in scharnier F, zie fig. 5,   6,. 15   en 14. De laadlift H, welke via de helft van de rollen D nog gevat is in het zwenkarm-geleidingsprofiel B kan nu dus over een hoek van 900 worden weggedraaid, zodanig dat zij in de uiterste stand parallel komt te hangen met de zijwand van de carrosserie-opbouw P en het zwenkarm-geleidingsprofiel B in het verlengde komt van het geleidingsprofiel A, zie fig. 6,18 en 10. 



  Hierna kan de laadlift H langs de zijwand van de carrosserie-opbouw P worden verschoven. 



  Bij een constructie al kan het zwenkarm-geleidingsprofiel B vergrendeld worden en kan de blokkage van de rolgeleider C in het zwenkarm-geleidingsprofiel B opgeheven worden en komt de laadlift H vrij, waarna zij geschoven kan worden langs de zijwand van de carrosserie-opbouw P, met andere woorden de rolgeleider C kan nu in het geleidingsprofiel Aa verder geschoven worden naar en in het geleidingsprofiel A, zie fig. 6, 10, 13 en 15. 

 <Desc/Clms Page number 7> 

 



  Bij de constructie a2 komt door het hydraulisch of mechanisch laten zakken van het zwenkarm-geleidingsprofiel B in het scharnier F de vergrendeling van het zwenkarmgeleidingsprofiel B vrij en zakken de rollen D in het geleidingsprofiel A, Ab. Hierdoor wordt automatisch de stand van het zwenkarm-geleidingsprofiel B geblokkeerd of vergrendeld. Vervolgens kan de blokkage van de rolgeleider C in het zwenkarm-geleidingsprofiel opgeheven worden en kan de laadlift H vrij geschoven worden langs de zijwand van de carrosserie-opbouw P, met andere woorden de rolgeleider C kan nu verder in het geleidingsprofiel A geschoven worden, zie fig. 18, 6,13 en 15. 



  De laadlift H kan nu op diverse plaatsen langs de zijwand van de carrosserie-opbouw P gebruikt worden, zie fig. 13, mits zij wordt vergrendeld zodat zij niet kan weglopen op een hellend vlak. Deze vergrendeling kan gebeuren met diverse technieken, zoals o. a : asvergrendeling ; door uitschakelen of blokkeren van rollen D, automatische veervergrendeling op vaste plaatsen enz. 



  Om de laadlift H terug naar de achterwand te brengen kan deze na het ontgrendelen ervan terug naar achter van de carrosserie-opbouw P worden geschoven, tot aan het einde van het zwenkarm-geleidingsprofiel B 

 <Desc/Clms Page number 8> 

 dat nog steeds in het verlengde is van geleidingsprofiel A, zie fig. 15,13, 6,10 en 18. In deze toestand kan de rolgeleider C geblokkeerd worden in zwenkarmgeleidingsprofiel B, waardoor de laadlift H niet meer kan verschoven worden. 



  Nu wordt de laadlift H om de hoek gedraaid. Bij de constructie al kan het zwenkarm-geleidingsprofiel B uit zijn positie worden ontgrendeld en terug naar zijn oorspronkelijke positie gedraaid, met andere woorden de laadlift H kan om de hoek van de carrosserieopbouw P draaien. De vergrendeling G slaat in, de blokkage van de rolgeleider C in het zwenkarm-geleidingsprofiel B kan vervolgens worden opgeheven en de laadlift kan vervolgens in haar oorspronkelijke positie naar de achterkant van de carrosserie-opbouw P worden verschoven, zie fig. 3,4, 5,6, 9,10, 15,14, 17 en 18. 



  Bij de constructie a2 kan men het zwenkarm-geleidingsprofiel B hydraulisch of mechanisch opheffen. Hierdoor wordt het zwenkarm-geleidingsprofiel uit zijn positie ontgrendeld. Hierdoor kan men het zwenkarm-geleidingsprofiel B terug naar zijn oorspronkelijke positie draaien, met andere woorden men draait de laadlift H om de hoek van de carrosserie-opbouw P. Vervolgens kan men de blokkage van de rolgeleider C in het 

 <Desc/Clms Page number 9> 

 zwenkarm-geleidingsprofiel B opheffen. Hierdoor kan men de laadlift H terug in haar oorspronkelijke positie achteraan de carrosserie-opbouw P schuiven. Vervolgens laat men het zwenkarm-geleidingsprofiel B terugzakken, waardoor de laadlift H terug in haar vergrendelde positie komt te zitten, zie fig. 3,4, 5,6, 16,17 en 18. 



  Een tweede constructieve uitvoering is aangeduid met b. 



  Dit is een eenvoudiger systeem, waarin de laadlift H niet eerst half uit het zwenkarm-geleidingsprofiel wordt geschoven alvorens het om de hoek gedraaid wordt, zoals bij constructie a. Hier is het zwenkarm-gelei-   'dingsprofiel   B uit een stuk, aan de ene zijde    de"schar-   nier F en aan de andere zijde een vergrendeling G, zie fig. 20. 



  Na het ontgrendelen van vergrendeling G kan het zwenkarm-geleidingsprofiel B samen met de daar aan hangende laadlift H onder een hoek van 900 weggescharnierd worden, totdat het zwenkarm-geleidingsprofiel in het verlengde van geleidingsprofiel A komt. Na het zwenkarm-geleidingsprofiel B in deze stand te hebben vergrendeld of geblokkeerd kan de blokkage of vergrendeling van de rolgeleider C in het zwenkarm-geleidings- 

 <Desc/Clms Page number 10> 

 profiel B opgeheven worden. Vervolgens kan de lift van het zwenkarm-geleidingsprofiel naar het geleidingsprofiel A geschoven worden, zodanig dat de laadlift H langs de zijwand van de carrosserie-opbouw P kan verschoven worden. In deze toestand kan de laadlift H op diverse plaatsen gebruikt worden, mits zij vergrendeld wordt om het wegschuiven op een hellend vlak tegen te gaan, zie fig. 20,21, 22,23 en 24. 



  Om de laadlift H terug naar de achterwand te brengen kan na het ontgrendelen van de laadlift H uit een gebruiksklare positie langs de zijwand van de carrosserieopbouw P de laadlift H verschoven worden tot op het zwenkarm-geleidingsprofiel B. In deze toestand kan de rolgeleider C geblokkeerd of vergrendeld worden in het zwenkarm-geleidingsprofiel B, zodat de laadlift H niet meer kan verschoven worden. Vervolgens kan het zwenkarm-geleidingsprofiel in haar stand worden ontgrendeld, zodat zij kan gescharnierd worden in haar oorspronkelijke toestand achter de carrosserieopbouw P en als zodanig komt de laadlift H weer te hangen op haar oorspronkelijke plaats achter de carrosserie-opbouw P. Vervolgens kan de vergrendeling G weer in werking treden, zie fig. 20, 21,22, 23 en 24. 



  Deze constructie b, kan ook gecombineerd worden met de constructie a2. Om een automatische vergrendeling 

 <Desc/Clms Page number 11> 

 mogelijk te maken van de laadlift H in transporttoestand en van het zwenkarm-geleidingsprofiel in open gescharnierde toestand, kan men deels constructie a2 toepassen door het zwenkarm-geleidingsprofiel mechanisch of hydraulisch op te kunnen heffen in scharnier F. 



  In de hiervoor vermelde beschrijving wordt onder het   werkwoord"verschuiven"verstaan   het rollen van de rollen D in de geleidingsprofielen  , Aa, Ab, B. Deze rollen D zouden ook kunnen vervangen zijn door glijstukken. De aandrijving van dit verschuiven kan manueel zijn, maar ook motorisch, rechtstreeks op de rollen of door middel van ketting- of kabeloverbrenging, enz. 



  Door de zwaartekracht-inwerking blijft, in normale omstandigheden de laadlift H volledig tegenaan de carrosserie-opbouw P hangen. Het verschuiven van de laadlift H tegen de onderkant van de carrosserieopbouw P aan kan geschieden door middel van een schuifgeleiding of door middel van een rolgeleiding, eventueel een tweede geleidingssysteem in de zin van onderdelen A, B, C en D, aan de onderkant van de carrosserie-opbouw P gemonteerd. 



  Afmetingen, vorm en onderlinge opstelling der hiervoor beschreven onderdelen kunnen verschillen en zouden 

 <Desc/Clms Page number 12> 

 kunnen worden vervangen door andere onderdelen die hetzelfde doel nastreven. Zo ook zou de hiervoor beschreven inrichting kunnen worden aangevuld met andere onderdelen die er de praktische werking van zouden kunnen bevorderen. 



  De voordelen van de boven beschreven uitvinding zijn de   volgende :   - men kan de verschillende compartimenten van een carrosserie-opbouw P rechtstreeks bevrachten en ontladen ; - de laadlift H bevindt zich in transporttoestand aan de achterzijde van de vrachtwagen, hierdoor is er in de breedte geen ruimteverlies, zodat de carrosserie-opbouw P een optimale nuttige vracht- breedte houdt ;

   en - een carrosserie-opbouw P van een vrachtwagen, aan- hangwagen, semi-aanhangwagen, container enz. moet maar een laadlift H bezitten om aan verschillende deuropeningen te laden en te lossen, wat resulteert in minder investeringskosten, minder onderhouds- kosten en minder taragewicht. 

 <Desc/Clms Page number 13> 

 Legende bij principetekeningen A - geleidingsprofiel   B - zwenkarm-geleidingsprofiel    C - rolgeleider D - rollen   E - as    F - scharnier G - vergrendeling H - laadlift K - wagenvloer L - cilinderkast laadlift M - glijbaan laadlift   N - steunlat    P - carrosserieopbouw Q - bovenregel carrosserieopbouw

Claims (9)

  1. - Conclusies- 1. Laadliftconstructie voor aanbrenging aan een vrachtwagen, aanhangwagen, semi-aanhangwagen of container, daardoor g e k e nm e r k t, dat deze een laadlift omvat die kan worden verplaatst vanaf de achterwand naar de zijwand en omgekeerd van de carrosserie-opbouw (P), welke constructie een zwenkarm-geleidingsprofiel (B) omvat dat enerzijds in een achterbovenhoek van de carrosserie-opbouw is bevestigd door een scharnier (F) en anderzijds is bevestigd aan de bovenregel (Q) of aan de andere achter-bovenhoek van de carrosserieopbouw (P) door middel van een vergrendeling (G), waarbij het zwenkarm-geleidingsprofiel (B) een rolgeleider (C) bevat, welke voorzien is van rollen (D), waarbij de constructie zodanig is uitgevoerd dat wanneer de vergrendeling (G) is ontgrendeld het zwenkarm-geleidingsprofiel (B)
    uit kan scharnieren over een hoek van 900, zover totdat het zwenkarm-geleidingsprofiel (B) in het verlengde komt van het geleidingsprofiel (A), dat zich uitstrekt over de zijwand-bovenkant van de carrosserie-opbouw (P), vanuit welke stand de rolgeleider (C) voortbewogen kan worden vanuit het zwenkarmgeleidingsprofiel (B) in het geleidingsprofiel (A), van waaruit de rolgeleider (C) ook terug bewogen kan worden naar en in zwenkarm-profiel (B), waarna dit profiel, dat de rolgeleider (C) bevat, terug in de <Desc/Clms Page number 15> oorspronkelijke toestand kan worden gescharnierd en vergrendeld, waarbij de laadlift (H) bevestigd is aan de rolgeleider (C) en tezamen met het zwenkarmgeleidingsprofiel (B) over een hoek van 90 daarmee scharniert waardoor de laadlift (H) in een parallel vlak komt te hangen met de zijwand van de carrosserieopbouw (P) en,
    hangend aan rolgeleider (C), langs de zijwand van de carrosserie-opbouw (P) kan worden verschoven en vanuit deze stand weer terug tegen de achterwand van de carrosserie-opbouw (P) kan worden gebracht.
  2. 2. Laadliftconstructie volgens conclusie 1, daardoor g e k e n m e r k t, dat alvorens het zwenkarmgeleidingsprofiel (B) uitscharniert, de rolgeleider (C) voor de helft van zijn lengte uit het zwenkarmgeleidingsprofiel (B) wordt geschoven waardoor ook de laadlift (H) voor circa de helft van haar breedte buiten de carrosserie-opbouw (P) komt te hangen waarna de laadlift (H) om het scharnier (F) om de hoek van de carrosserie-opbouw (P) kan worden gedraaid tijdens welke beweging ook het zwenkarm-geleidingsprofiel (B) over 900 wordt verdraaid en in het verlengde komt te liggen van het geleidingsprofiel (A) en het gedeelte van de rolgeleider (C), dat buiten het zwenkarm-geleidingsprofiel (B) was geschoven voordat de scharnierbeweging werd ingezet,
    door de scharnierbeweging komt <Desc/Clms Page number 16> te liggen in het onderdeel van het geleidingsprofiel (Aa) vanuit welke stand de rolgeleider (C) samen met de laadlift (H) doorgeschoven kan worden in het geleidingsprofiel (A) en de laadlift (H) gebruikt kan worden langs de zijkant van de carrosserie-opbouw (P), terwijl voor het terugbrengen van de laadlift (H) aan de achterwand van de carrosserie-opbouw (P) de rolgeleider (C) met de daaraan hangende laadlift (H) kan teruggeschoven worden in zwenkarm-geleidingsprofiel (B) waarna dit terug kan scharnieren in de oorspronkelijke toestand achter de carrosserie-opbouw (P) en in de vergrendeling (G) komt te liggen, waarna de rolgeleider (C) samen met de laadlift (H) weer in de oorspronkelijke toestand achter de carrosserie-opbouw (P) kan worden geschoven.
  3. 3. Laadliftconstructie volgens conclusie 1 of 2, daardoor g e k e n m e r k t, dat het zwenkarm-geleidingsprofiel (B) ofwel de geleidingsprofielen mechanisch of hydraulisch omhoog kunnen worden getild in het scharnier (F), waardoor de laadlift (H), welke vasthangt aan het zwenkarm-geleidingsprofiel (B), uit zijn ophanging in transporttoestand wordt getild waarna de laadlift (H) kan worden verschoven en rond de hoek van de carrosserie-opbouw (P) gedraaid worden waarbij de rolgeleider (C) terecht komt in het geleiding- profielonderdeel (Ab) totdat het zwenkarm-geleidingsprofiel (B) in het verlengde ligt van het geleiding- <Desc/Clms Page number 17> profiel (A) waarna men het zwenkarm-geleidingsprofiel (B) mechanisch of hydraulisch kan laten zakken in het scharnier (F) waardoor het zwenkarm-geleidingsprofiel (B)
    in een vergrendeling terecht komt en niet meer uit deze positie kan wegscharnieren en het deel van de rolgeleider (C) dat in het geleidingsprofiel (Ab) is terecht gekomen dieper in dit profiel zakt in verschuifbare toestand en de laadlift (H) langs de zijwand van de carrosserie-opbouw (P) geschoven kan worden, vanuit welke stand de laadlift (H) teruggebracht kan worden naar de oorspronkelijke plaats achter de carrosserie-opbouw (P) waarna men het zwenkarm-geleidingsprofiel mechanisch of hydraulisch laat zakken in het scharnier (F) waardoor de laadlift (H) terug in transporttoestand vergrendeld wordt opgehangen.
  4. 4. Laadliftconstructie volgens één der voorgaande conclusies, daardoor g e k e n m e r k t, dat de carrosserie-opbouw (P) achteraan is voorzien van twee zwenkarm-geleidingsprofielen (B) en dat in beide achterbovenhoeken van de carrosserie-opbouw (P) een scharnier (F) is aangebracht en in het midden van de bovenregel (Q) van de carrosserie-opbouw (P) voor elk zwenkarmgeleidingsprofiel een grendel (G), zodanig dat de laadlift (H) tezamen met de rolgeleider (C) zowel naar de linker als naar de rechterzijwand van de carrosserie-opbouw (P) kan worden gebracht. <Desc/Clms Page number 18>
  5. 5. Laadliftconstructie volgens een der voorgaande conclusies, daardoor g e k e n m e r k t, dat het geleidingssysteem (A, B, C, D) niet uitsluitend is gemonteerd aan de bovenkant van de carrosserie-opbouw (P) maar ook op andere hoogten, wanneer de constructie van de laadlift (H) minder hoog is dan de carrosserieopbouw (P), zodat het geleidingssysteem ook aan de onderkant van de carrosserie-opbouw kan zijn voorzien.
  6. 6. Laadliftconstructie volgens een der voorgaande conclusies, daardoor g e k e n m e r k t, dat het rolgeleidingssysteem (A, B, C, D) aan de bovenkant van de carrosserie-opbouw (P) is gemonteerd en is gecombineerd met een rolgeleidingssysteem aan de onderkant van de carrosserie-opbouw (P), waarbij de laadlift (H) zowel aan de rolgeleider (C). van het bovenste systeem als aan de rolgeleider (C) van het onderste systeem is bevestigd.
  7. 7. Laadliftconstructie volgens een der voorgaande conclusies, daardoor g e k e n m e r k t, dat de rollen (D) rechtstreeks aan de laadlift (H) zijn gemonteerd.
  8. 8. Laadliftconstructie volgens een der voorgaande conclusies, daardoor g e k e n m e r k t, dat de rollen (D) zijn vervangen door glijstukken in metaal of kunststof. <Desc/Clms Page number 19>
  9. 9. Laadliftconstructie volgens een der voorgaande conclusies, daardoor g e k e n m e r k t, dat de rolgeleider (c) met daaraan de laadlift (H) manueel kan worden voortbewogen dan wel aangedreven door ketting, elektro-wiel en andere vormen van aandrijving.
BE8801393A 1988-12-12 1988-12-12 Rollift. BE1002637A7 (nl)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE8801393A BE1002637A7 (nl) 1988-12-12 1988-12-12 Rollift.
EP89203113A EP0373702A1 (en) 1988-12-12 1989-12-08 Loading lift construction for mounting to a lorry, a trailer or such like

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE8801393A BE1002637A7 (nl) 1988-12-12 1988-12-12 Rollift.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
BE1002637A7 true BE1002637A7 (nl) 1991-04-16

Family

ID=3883765

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
BE8801393A BE1002637A7 (nl) 1988-12-12 1988-12-12 Rollift.

Country Status (2)

Country Link
EP (1) EP0373702A1 (nl)
BE (1) BE1002637A7 (nl)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
BE1003472A6 (nl) * 1989-09-06 1992-03-31 Solid Bvba Uitvouwklep.
DE4108739A1 (de) * 1991-03-18 1992-09-24 Egmont Sedlmayr Seitlich bewegbare nutzfahrzeugladebuehne
US5171123A (en) * 1991-04-08 1992-12-15 Nuyts Karolus M L Load lifting device on a truck
SE501590C2 (sv) * 1993-08-20 1995-03-20 Crescendo Ab Anordning vid en fordonslastbrygga
BE1008664A6 (nl) * 1994-09-02 1996-07-02 Nuyts Orb Cilinderlift.
FR2941219B1 (fr) * 2009-01-16 2011-02-18 Commercial Pour L Environnement B C E Bureau Vehicule equipe d'un systeme de manutention pour contenants amovibles

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1950652B1 (de) * 1969-10-08 1971-07-29 Rationorm Ag Ladebuehne an Fahrzeugen
US3794193A (en) * 1971-12-17 1974-02-26 W Fleenor Cargo handling mechanism
AT321735B (de) * 1972-06-23 1975-04-10 Weber Walter Ing Ledeeinrichtung für Lastkraftwagen
GB1602454A (en) * 1978-02-24 1981-11-11 Parkwood Eng Co Ltd Load lifting apparatus

Also Published As

Publication number Publication date
EP0373702A1 (en) 1990-06-20

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4579503A (en) Sideloader elevator platform
US5454684A (en) Rollout dumping box for utility vehicle
EP0028632A1 (en) Wheelchair lift
US2498161A (en) Cargo handling means
US3559831A (en) Goods vehicles
BE1002637A7 (nl) Rollift.
US3791541A (en) Cargo platform
US7322627B1 (en) Vertically adjustable truck bed
US4379585A (en) External door for vehicles
US6382731B1 (en) Load hauling vehicle with sidewall raising and lowering mechanism
US20180126830A1 (en) Cargo Containment Structure Double Swing Door System
US5052729A (en) Latch for truck tailgates
US3065869A (en) Dropleaf elevating gate
US4262603A (en) Door locking arrangement for railway hopper car
CA1325398C (en) Freight transportation system
KR20140101137A (ko) 덤프형 적재함의 도어 자동개폐-잠금구조
US4339222A (en) Door locking mechanism for hopper car doors
JPS5823258B2 (ja) ダンプカ−等の荷箱保持装置
US5015141A (en) Freight transportation system
JP2552409Y2 (ja) 貨物自動車のリフト装置
RU2691485C1 (ru) Складная эстакада для погрузки-разгрузки вагонов и фургонов
GB2387832A (en) Vehicle mounted lifting mechanism
SU935335A1 (ru) Самосвальный кузов транспортного средства
AU2018201919B2 (en) Easy loading trailer
JPH0524596Y2 (nl)

Legal Events

Date Code Title Description
RE Patent lapsed

Owner name: SOLID B.V.B.A.

Effective date: 19901231