TR202100487A2 - Ki̇li̇tli̇ ray bağlanti si̇stemi̇ - Google Patents

Ki̇li̇tli̇ ray bağlanti si̇stemi̇ Download PDF

Info

Publication number
TR202100487A2
TR202100487A2 TR2021/00487A TR202100487A TR202100487A2 TR 202100487 A2 TR202100487 A2 TR 202100487A2 TR 2021/00487 A TR2021/00487 A TR 2021/00487A TR 202100487 A TR202100487 A TR 202100487A TR 202100487 A2 TR202100487 A2 TR 202100487A2
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
rail
nut
slot
bolt
feature
Prior art date
Application number
TR2021/00487A
Other languages
English (en)
Inventor
Bariş Semi̇h
Kobal Fazli
Original Assignee
Beket Ray Baglanti Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Ltd Sirketi
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Beket Ray Baglanti Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Ltd Sirketi filed Critical Beket Ray Baglanti Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Ltd Sirketi
Priority to TR2021/00487A priority Critical patent/TR202100487A2/tr
Publication of TR202100487A2 publication Critical patent/TR202100487A2/tr
Priority to PCT/TR2021/050794 priority patent/WO2022154765A1/en

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E01CONSTRUCTION OF ROADS, RAILWAYS, OR BRIDGES
    • E01BPERMANENT WAY; PERMANENT-WAY TOOLS; MACHINES FOR MAKING RAILWAYS OF ALL KINDS
    • E01B9/00Fastening rails on sleepers, or the like
    • E01B9/02Fastening rails, tie-plates, or chairs directly on sleepers or foundations; Means therefor
    • E01B9/04Fastening on wooden or concrete sleepers or on masonry without clamp members
    • E01B9/10Screws or bolts for sleepers
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E01CONSTRUCTION OF ROADS, RAILWAYS, OR BRIDGES
    • E01BPERMANENT WAY; PERMANENT-WAY TOOLS; MACHINES FOR MAKING RAILWAYS OF ALL KINDS
    • E01B9/00Fastening rails on sleepers, or the like
    • E01B9/02Fastening rails, tie-plates, or chairs directly on sleepers or foundations; Means therefor
    • E01B9/32Fastening on steel sleepers with clamp members

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Connection Of Plates (AREA)
  • Machines For Laying And Maintaining Railways (AREA)

Abstract

Bu buluş, demiryolu sektöründe, tavan vinçlerinde, portal vinçlerde, haddehanelerde, limanlarda, raylı sitem alt yapılarında, makine yürüyüş ekipmanlarında rayların yere sabitlenmesinde kullanılabilen kilitli ray bağlantı sistemi ile ilgili olup, özelliği; yuvaya (2.1) ilişkilendirilmiş belirli bir açıya (a) sahip oynar başlık (3.1) içeren ve somun (5) ile sıkılması sonrasında eğim oluşturan bağlantı cıvatasına (3) sahip olmasıdır.

Description

TARIFNAME KILITLI RAY BAGLANTI SISTEMI Teknolojik Alan: Bu bulus, genel olarak demiryolu sektöründe ve rayli sistem altyapilarinda kullanilabilen kilitli ray baglanti sistemi ile ilgilidir.
Teknigin Bilinen Durumu: Ray baglantilarinda kullanilan baglanti setleri genel olarak standart ürünlerin birlesiminden olusmaktadir. Tramvay sistemlerinde raylar önceden hazirlanmis prekast betonlara dogrudan sabitleme denen yöntemle baglanir. Beton içindeki plastik dübel sayesinde bu baglanti olusur. Betonun üstüne, plastik alt tabaka, ray alti ped, ara metal baski parçasi, trifon (demiryolu civatasi), açi kilavuzu ve son olarak yayli kiskacindan olusan set olarak rayi baglayacak sekilde sahada montajlanir. Vinç raylarinda ise mevcut teknikte zemine kaynatilarak ya da çelik lamalarin üzerine kaynatilmasiyla baglanti sistemi olusturulmaktaydi. Ray krapo bulusu sonrasinda bu isçilikler ortadan kaldirildi.
Krapolarin alt parçasi ray altindaki plakaya kaynatilarak T bas civatasi alt parçaya sabitlenerek üst krapo civataya geçirilir. Somun ve pul ile sikilir. Bu sistem genellikle vinç yolanndaki raylarin baglantilarinda kullanilir. Ray baglanti sistemlerinde istenilen özellikler olusan yanal yüke baglanti ekipmanlarinin dayanmasi, kirilmamasi, gevsememesi ve yamulmamasi gibi özelliklerdir. Fakat mevcut sistemlerde kullanilan krapolar gevsemekte ve ray altindaki plakalarin genis ve büyük olmasina bir sebepti. Bu sebepten ötürü maliyet daha fazlaydi.
Ray baglanti sistemlerinden istenen teknik özellik, tasitin ray üzerinden birbiri ardina uyguladigi kuvvetler sonucu rayin çözülmemesini saglamaktir. Bu islevi saglayamayan ray baglanti sistemi, yer degistirmelerden ötürü meydana gelebilecek geometrik bozulmalardan ve deforinasyonlardan sonra ray hattinin ve ilgili altyapinin kullanilabilmesine izin veremeyecektir. anlatilmaktadir. Mevcut bulus bir ray sabitleme cihazi olup, bir destek yapisina sabitlemek için bir metal taban plakasi, sabitlenecek bir rayin ilgili karsilikli yanlarina geçmek için taban plakasinin karsilik gelen karsilikli yanlarina yerlestirilmis bir çift klips ve bu klipsler arasinda taban plakasi üzerinde tanzim edilmis esnek sekilde deforme olabilen bir ray yastigi içerir.
Yukarida bahsedilen bulusta Civata sikildiktan sonra ray sabitleme cihazi kendisini otomatik kilitleme özelligi saglayamamakta ve bu durum rayin gevsemesine neden olmaktadir. klipsi” anlatilmaktadir. Mevcut bulus, bir klipsin geleneksel bir problemini çözmek için ray klipsinden ayni anda bir geri yükleme kuvveti ve bükülme / gerilme kuvvetine sahip olan bir tampon elemani ve bir sikistirma elemani olusturan sikistirma kuvveti ve tampon gücü olan bir ray klipsi ile ilgilidir.
Yukarida bahsedilen bulusta raylarin kilitlenmesi islevi sabitleme plakasina egim verilmesi sonucunda saglanabilmistir. Yani alt plakanin yanaklarindan biri, bir digerine göre daha genis oldugundan sikilmasi esnasinda otomatik egim olusturulmustur.
Sonuç olarak yukari bahsedilen dezavantaj larin üstesinden gelebilen yeni bir teknolojiye ihtiyaç duyulmaktadir.
Bulusun Tanimi: Bu bulus yukarida bahsedilen dezavantajlarin üstesinden gelebilen maliyeti düsük, kurulumu kolay, kalifiye eleman ihtiyacina gerek duymayan, hem sabitleme hem de kilitleme özelligine sahip, esneme yapmayan yeni bir teknoloji olmaktadir.
Bulusumuzun konusu sistemimizin saglamis oldugu avantaj, rayin aparatlar arasinda sikistirirken ayni zamanda aparatin kendisini de otomatik olarak kilitlemeyi saglamaktayiz. Bu kilitleme özelligi, baglanti civatasindaki oynar basligin bir özelligidir. Oynar basligin saglamis oldugu açi sayesinde üst parça otomatik olarak kilitlenmektedir. Bu da raylarin uzun süreli kullanim sonrasinda gevseme yapmamasina katki saglamaktadir.
Bulus konusu sistemimizdeki oynar baslikli baglanti civata sayesinde yanlis montajin da önüne geçilmektedir. Açinin yaratmis oldugu teknik etki ile personel, yalnizca somunu sikarak rayi sabitleyebilecektir. Ray otomatik olarak sikisacak ve kilitlcnecektir.
Bulusumuzun saglamis oldugu yapi sayesinde, raylarin altinda bulunan alt plakalarin kalinligi azaltilmis ve dogru orantili olarak gramajm da düsmesiyle maliyetten büyük oranda tasarruf saglanmistir.
Bulusu olusturan parçalarin birbirine kolay bir sekilde sabitlenmesi sayesinde kolay kurulmakta, montaj süresinin kisa olmasi sayesinde maliyetlerde düsük olmaktadir.
Ayrica bulus, sicak dövme çelik oldugu için saglam bir yapiya sahiptir.
Sekillerin Açiklanmasi: Bulus, ilisikteki sekillere atifta bulunularak anlatilacaktir, böylece bulusun özellikleri daha açikça anlasilacak ve takdir edilecektir, fakat bunun amaci bulusu bu belli düzenlemeler ile sinirlamak degildir. Tam tersine, bulusun ilisikteki istemler tarafindan tanimlandigi alani içine dahil edilebilecek bütün alternatifleri, degisiklikleri ve denkliklerinin kapsanmasi amaçlanmistir. Gösterilen ayrintilar, sadece mevcut bulusun tercih edilen düzenlemelerinin anlatimi amaciyla gösterildigi ve hem yöntemlerin sekillendirilmesinin, hem de bulusun kurallari ve kavramsal özelliklerinin en kullanisli ve kolay anlasilir tanimini saglamak amaciyla sunulduklari anlasilmalidir. Bu çizimlerde; Sekil 1 Sistemin genel perspektif görünümüdür.
Sekil 2 Özel baglanti civatasinin önden görünümüdür.
Bu bulusun anlasilmasina yardimci olacak sekiller ekli resimde belirtildigi gibi numaralandirilmis olup isimleri ile beraber asagida verilmistir.
Referanslarin Açiklanmasi: 1. Üst parça 1.1. Slot 2. Alt parça 2.1. Yuva 3. Baglanti civatasi 3.1. Oynar baslik 4. Pul Bulusun Detayli Açiklanmasi: Bulus, yuvaya (2.1) iliskilendirilmis belirli bir açiya ((1) sahip oynar baslik (3.1) içeren ve somun (5) ile sikilmasi sonrasinda egim olusturan baglanti eivatasina (3) sahip olmaktadir.
Bulusta bahsedilen baglanti civatasi (3), somun (5) ile sikilmasi sonrasinda üst parçaya (1) kilitleme özelligini açi ((1) ile saglayan oynar basliga (3.1) sahiptir.
Bulus konusu sistemi olusturan parçalar temel olarak; üst parça (1), alt parça (2), baglanti eivatasi (3), pul (4) ve somun (5) olmaktadir. Üst parça (1) üzerinde slot (1.1) bulundururken, alt parça (2) ise iç kisminda T seklinde bir yuva (2.1) bulundurmaktadir.
Baglanti eivatasi (3) ise alt kisminda bir adet oynar basliga (3.1) sahiptir.
Bulus konusu sistemin çalisma prensibi su sekildedir; alt parça (2) tabandaki levhaya yerlestirilir. Ardindan yuva (2.1) içerisinden baglanti çivatasi (3) geçirilir. Üst parça (1), alt parça (2) üzerine hizalanir. Pul (4) ve somun (5) yardimiyla üst parçanin (1) rayi sabitlemesi islevi tamamlanir. Sabitleme sirasinda baglanti eivatasinin (3) oynar basligi (3.1) belirli bir açi (ci) yaratmaktadir. Bu açi ((1) sayesinde hem ray sabitlenmekte hem de baglanti eivatasi (3) üzerindeki üst parça (1) otomatik olarak kilitlenmektedir. Bu sayede rayda gevseme olmamaktadir.
TARIFNAME KILITLI RAY BAGLANTI SISTEMI Teknolojik Alan: Bu bulus, genel olarak demiryolu sektöründe ve rayli sistem altyapilarinda kullanilabilen kilitli ray baglanti sistemi ile ilgilidir.
Teknigin Bilinen Durumu: Ray baglantilarinda kullanilan baglanti setleri genel olarak standart ürünlerin birlesiminden olusmaktadir. Tramvay sistemlerinde raylar önceden hazirlanmis prekast betonlara dogrudan sabitleme denen yöntemle baglanir. Beton içindeki plastik dübel sayesinde bu baglanti olusur. Betonun üstüne, plastik alt tabaka, ray alti ped, ara metal baski parçasi, trifon (demiryolu civatasi), açi kilavuzu ve son olarak yayli kiskacindan olusan set olarak rayi baglayacak sekilde sahada montajlanir. Vinç raylarinda ise mevcut teknikte zemine kaynatilarak ya da çelik lamalarin üzerine kaynatilmasiyla baglanti sistemi olusturulmaktaydi. Ray krapo bulusu sonrasinda bu isçilikler ortadan kaldirildi.
Krapolarin alt parçasi ray altindaki plakaya kaynatilarak T bas civatasi alt parçaya sabitlenerek üst krapo civataya geçirilir. Somun ve pul ile sikilir. Bu sistem genellikle vinç yolarindaki raylarin baglantilarinda kullanilir. Ray baglanti sistemlerinde istenilen özellikler olusan yanal yüke baglanti ekipmanlarinin dayanmasi, kirilmamasi, gevsememesi ve yamulmamasi gibi özelliklerdir. Fakat mevcut sistemlerde kullanilan krapolar gevsemekte ve ray altindaki plakalarin genis ve büyük olinasina bir sebepti. Bu sebepten ötürü maliyet daha fazlaydi.
Ray baglanti sistemlerinden istenen teknik özellik, tasitin ray üzerinden birbiri ardina uyguladigi kuvvetler sonucu rayin çözülmemesini saglamaktir. Bu islevi saglayamayan ray baglanti sistemi, yer degistirmelerden ötürü meydana gelebilecek geometrik bozulmalardan ve deforinasyonlardan sonra ray hattinin ve ilgili altyapinin kullanilabilmesine izin veremeyecektir. anlatilmaktadir. Mevcut bulus bir ray sabitleme cihazi olup, bir destek yapisina sabitlemek için bir metal taban plakasi, sabitlenecek bir rayin ilgili karsilikli yanlarina geçmek için taban plakasinm karsilik gelen karsilikli yanlarina yerlestirilmis bir çift klips ve bu klipsler arasinda taban plakasi üzerinde tanzim edilmis esnek sekilde deforme olabilen bir ray yastigi içerir.
Yukarida bahsedilen bulusta Civata sikildiktan sonra ray sabitleme Cihazi kendisini otomatik kilitleme özelligi saglayamainakta ve bu durum rayin gevsemesine neden olmaktadir. klipsi” anlatilmaktadir. Mevcut bulus, bir klipsin geleneksel bir problemini çözmek için ray klipsinden ayni anda bir geri yükleme kuvveti ve bükülme / gerilme kuvvetine sahip olan bir tampon elemani ve bir sikistirma elemani olusturan sikistirma kuvveti ve tampon gücü olan bir ray klipsi ile ilgilidir.
Yukarida bahsedilen bulusta raylarin kilitlenmesi islevi sabitleme plakasina egim verilmesi sonucunda saglanabilmistir. Yani alt plakanin yanaklarindan biri, bir digerine göre daha genis oldugundan sikilmasi esnasinda otomatik egim olusturulmustur.
Sonuç olarak yukari bahsedilen dezavantajlarin üstesinden gelebilen yeni bir teknolojiye ihtiyaç duyulmaktadir.
Bulusun Tanimi: Bu bulus yukarida bahsedilen dezavantajlarin üstesinden gelebilen maliyeti düsük, kurulumu kolay, kalifiye eleman ihtiyacina gerek duymayan, hem sabitleme hem de kilitleme özelligine sahip, esneme yapmayan yeni bir teknoloji olmaktadir.
Bulusumuzun konusu sistemimizin saglamis oldugu avantaj, rayin aparatlar arasinda sikistirirken ayni zamanda aparatin kendisini de otomatik olarak kilitlemeyi saglamaktayiz. Bu kilitleme özelligi, baglanti civatasindaki oynar basligin bir özelligidir. Oynar basligin saglamis oldugu açi sayesinde üst parça otomatik olarak kilitlenmektedir. Bu da raylarin uzun süreli kullanim sonrasinda gevseme yapmamasina katki saglamaktadir.
Bulus konusu sistemimizdeki oynar baslikli baglanti civata sayesinde yanlis montajin da önüne geçilmektedir. Açinin yaratmis oldugu teknik etki ile personel, yalnizca somunu sikarak rayi sabitleyebilecektir. Ray otomatik olarak sikisacak ve kilitlenecektir.
Bulusumuzun saglamis oldugu yapi sayesinde, raylarin altinda bulunan alt plakalarin kalinligi azaltilmis ve dogru orantili olarak gramajm da düsmesiyle maliyetten büyük oranda tasarruf saglanmistir.
Bulusu olusturan parçalarin birbirine kolay bir sekilde sabitlenmesi sayesinde kolay kurulmakta, montaj süresinin kisa olmasi sayesinde maliyetlerde düsük olinaktadir.
Ayrica bulus, sicak dövme çelik oldugu için saglam bir yapiya sahiptir.
Sekillerin Açiklanmasi: Bulus, ilisikteki sekillere atifta bulunularak anlatilacaktir, böylece bulusun özellikleri daha açikça anlasilacak ve takdir edilecektir, fakat bunun amaci bulusu bu belli düzenlemeler ile sinirlamak degildir. Tam tersine, bulusun ilisikteki istemler tarafindan taniinlandigi alani içine dahil edilebilecek bütün alternatifleri, degisiklikleri ve denkliklerinin kapsanmasi amaçlanmistir. Gösterilen ayrintilar, sadece mevcut bulusun tercih edilen düzenlemelerinin anlatimi amaciyla gösterildigi ve hem yöntemlerin sekillendirilmesinin, hem de bulusun kurallari ve kavramsal özelliklerinin en kullanisli ve kolay anlasilir tanimini saglamak amaciyla sunulduklari anlasilmalidir. Bu çizimlerde; Sekil 1 Sistemin genel perspektif görünümüdür.
Sekil 2 Özel baglanti Civatasinin önden görünümüdür.
Bu bulusun anlasilmasina yardimci olacak sekiller ekli resimde belirtildigi gibi numaralandirilmis olup isimleri ile beraber asagida verilmistir.
Referanslarin Açiklanmasi: 1. Üst parça 1.1. Slot 2. Alt parça 21. Yuva 3. Baglanti parçasi 3.1. Oynar baslik 4. Pul Bulusun Detayli Açiklanmasi: Bulus, yuvaya (2.1) iliskilendirilmis belirli bir açiya (Ot) sahip oynar baslik (3.1) içeren ve somun (5) ile sikilmasi sonrasinda egim olusturan baglanti civatasina (3) sahip olmaktadir.
Bulusta bahsedilen baglanti civatasi (3), somun (5) ile sikilmasi sonrasinda üst parçaya (1) kilitleme özelligini açi ((1) ile saglayan oynar basliga (3.1) sahiptir.
Bulus konusu sistemi olusturan parçalar temel olarak; üst parça (1), alt parça (2), baglanti eivatasi (3), pul (4) ve somun (5) olmaktadir. Üst parça (1) üzerinde slot (1.1) bulundururken, alt parça (2) ise iç kisminda T seklinde bir yuva (2.1) bulundurmaktadir.
Baglanti parçasi (3) ise alt kisminda bir adet oynar basliga (3.1) sahiptir.
Bulus konusu sistemin çalisma prensibi su sekildedir; alt parça (2) tabandaki levhaya yerlestirilir. Ardindan yuva (2.1) içerisinden baglanti civatasi (3) geçirilir. Üst parça (1), alt parça (2) üzerine hizalanir. Pul (4) ve somun (5) yardiiniyla üst parçanin (1) rayi sabitlemesi islevi tamamlanir. Sabitleme sirasinda baglanti civatasinm (3) oynar basligi (3.1) belirli bir açi ((1) yaratmaktadir. Bu açi (u) sayesinde hem ray sabitlenmekte hem de baglanti civatasi (3) üzerindeki üst parça (1) otomatik olarak kilitlenmektedir. Bu sayede rayda gevseme olmamaktadir.

Claims (2)

    ISTEMLER l- Bulus, üzerinde slot (1.1) yapisi bulunduran üst parça (1), iç kisminda yuvaya (2.1) sahip alt parça (2), pul (4) ve somun (5) kisimlarini içeren kilitli ray baglanti sistemi olup, özelligi; - yuvaya (2.1) iliskilendirilmis belirli bir açiya (OL) sahip oynar baslik (3.1) içeren ve somun (5) ile sikilmasi sonrasinda egim olusturan baglanti civatasina (3) sahip olmasidir. 2- Istem l°de bahsedilen baglanti civatasi (3) olup, özelligi; somun (5) ile sikilmasi sonrasinda üst parçaya (l) kilitleme özelligini açi (ci) ile saglayan oynar basliga (3.1) sahip olmasi ile karakterize edilmesidir. ISTEMLER
  1. l- Bulus, üzerinde slot (1.1) yapisi bulunduran üst parça (1), iç kisminda yuvaya (2.1) sahip alt parça (2), pul (4) ve somun (5) kisimlarini içeren kilitli ray baglanti sistemi olup, özelligi; - yuvaya (2.1) iliskilendirilmis belirli bir açiya (u) sahip oynar baslik (3.1) içeren ve somun (5) ile sikilmasi sonrasinda egim olusturan baglanti civatasma (3) sahip olmasidir.
  2. 2- Istem l”de bahsedilen baglanti civatasi (3) olup, özelligi; somun (5) ile sikilmasi sonrasinda üst parçaya (1) kilitleme özelligini açi (d) ile saglayan oynar basliga (3.1) sahip olmasi ile karakterize edilmesidir.
TR2021/00487A 2021-01-13 2021-01-13 Ki̇li̇tli̇ ray bağlanti si̇stemi̇ TR202100487A2 (tr)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2021/00487A TR202100487A2 (tr) 2021-01-13 2021-01-13 Ki̇li̇tli̇ ray bağlanti si̇stemi̇
PCT/TR2021/050794 WO2022154765A1 (en) 2021-01-13 2021-08-11 Locking rail fasting system

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2021/00487A TR202100487A2 (tr) 2021-01-13 2021-01-13 Ki̇li̇tli̇ ray bağlanti si̇stemi̇

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR202100487A2 true TR202100487A2 (tr) 2021-02-22

Family

ID=75576958

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2021/00487A TR202100487A2 (tr) 2021-01-13 2021-01-13 Ki̇li̇tli̇ ray bağlanti si̇stemi̇

Country Status (2)

Country Link
TR (1) TR202100487A2 (tr)
WO (1) WO2022154765A1 (tr)

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB591888A (en) * 1944-04-03 1947-09-01 Bernuth Lembcke Company Inc Improvements in or relating to railway rail retaining spike fastening means
DE3507310A1 (de) * 1985-03-01 1986-09-04 Vossloh-Werke Gmbh, 5980 Werdohl Schienenbefestigung
EP2017385A1 (fr) * 2007-07-20 2009-01-21 HF Holding S.A. Dispositif de fixation de rails de roulement

Also Published As

Publication number Publication date
WO2022154765A1 (en) 2022-07-21

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5146724A (en) Two-part clamp for connecting intersecting i-beams
US5320193A (en) Safety Anchor
US6634615B1 (en) System, kit and method for seismic restraint of large electrical equipment
US20090145058A1 (en) Seismic reinforcing structure to distribution panel mounted on a raised access floor without transfer or power interruption
US5595260A (en) Constructing and analyzing requirements of reusable roofline anchor
US20010045555A1 (en) Portable safety fence system for construction sites
US4498816A (en) Mine roof support system
US6505447B1 (en) Foundation and method of installing the foundation comprising a ground engaging pan, cross braces clamped to flanges of a support frame, and cross braces clamped to each other at the crosspoints
US20050269154A1 (en) Alien fall arrest safety system
TR202100487A2 (tr) Ki̇li̇tli̇ ray bağlanti si̇stemi̇
US5479830A (en) Anchorage hardware testing device
KR101067869B1 (ko) 계전기 판넬에 무정전 및 무이설 방식으로 설치되는 내진 보강구조
JP4467592B2 (ja) 天井吊ボルトの耐震補強装置
US20020179368A1 (en) Post-tensioned fall protection system
CN209162654U (zh) 一种铁路声屏障t梁现浇桥面板斜撑式支架
EP3782945A1 (en) Guide rail bracket assembly
US20230020395A1 (en) Safety Cable System
KR100719956B1 (ko) 교량점검대 지지장치
CN215168195U (zh) 用于超高大板玻璃安装中的转角玻璃临时固定装置
CN211401836U (zh) 一种空气采样管安装结构
EP2363553A1 (en) Anchoring device for anti-fall systems, particularly suitable for metal covers
KR100688333B1 (ko) 슬래브의 보수보강장치 및 이를 이용한 슬래브의보수보강방법
KR102536308B1 (ko) 기둥의 전단보강 및 내진보강이 가능한 강재자켓 및 그 시공방법
KR102280432B1 (ko) 처짐 방지용 가변형 강재 거더 구조
Nguyen et al. Solutions for reinforcing steel structures of industrial plants without using welded bonding