TR201809289T4 - Kodlama ekipmanı ve taşıma bandının temizlenmesine ilişkin yöntem. - Google Patents

Kodlama ekipmanı ve taşıma bandının temizlenmesine ilişkin yöntem. Download PDF

Info

Publication number
TR201809289T4
TR201809289T4 TR2018/09289T TR201809289T TR201809289T4 TR 201809289 T4 TR201809289 T4 TR 201809289T4 TR 2018/09289 T TR2018/09289 T TR 2018/09289T TR 201809289 T TR201809289 T TR 201809289T TR 201809289 T4 TR201809289 T4 TR 201809289T4
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
coding
conveyor belt
section
spiral brush
cleaning
Prior art date
Application number
TR2018/09289T
Other languages
English (en)
Inventor
Kozuma Itaru
Original Assignee
Seiko Epson Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Seiko Epson Corp filed Critical Seiko Epson Corp
Publication of TR201809289T4 publication Critical patent/TR201809289T4/tr

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B41PRINTING; LINING MACHINES; TYPEWRITERS; STAMPS
    • B41JTYPEWRITERS; SELECTIVE PRINTING MECHANISMS, i.e. MECHANISMS PRINTING OTHERWISE THAN FROM A FORME; CORRECTION OF TYPOGRAPHICAL ERRORS
    • B41J15/00Devices or arrangements of selective printing mechanisms, e.g. ink-jet printers or thermal printers, specially adapted for supporting or handling copy material in continuous form, e.g. webs
    • B41J15/04Supporting, feeding, or guiding devices; Mountings for web rolls or spindles
    • B41J15/048Conveyor belts or like feeding devices
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B41PRINTING; LINING MACHINES; TYPEWRITERS; STAMPS
    • B41JTYPEWRITERS; SELECTIVE PRINTING MECHANISMS, i.e. MECHANISMS PRINTING OTHERWISE THAN FROM A FORME; CORRECTION OF TYPOGRAPHICAL ERRORS
    • B41J29/00Details of, or accessories for, typewriters or selective printing mechanisms not otherwise provided for
    • B41J29/17Cleaning arrangements
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B41PRINTING; LINING MACHINES; TYPEWRITERS; STAMPS
    • B41JTYPEWRITERS; SELECTIVE PRINTING MECHANISMS, i.e. MECHANISMS PRINTING OTHERWISE THAN FROM A FORME; CORRECTION OF TYPOGRAPHICAL ERRORS
    • B41J29/00Details of, or accessories for, typewriters or selective printing mechanisms not otherwise provided for
    • B41J29/38Drives, motors, controls or automatic cut-off devices for the entire printing mechanism

Landscapes

  • Ink Jet (AREA)
  • Feeding Of Articles By Means Other Than Belts Or Rollers (AREA)
  • Accessory Devices And Overall Control Thereof (AREA)
  • Structure Of Belt Conveyors (AREA)

Abstract

Bir kodlama ekipmanı kodlama ortamını taşıyan bir taşıma bandı ve taşıma bandını temizleyen bir temizleme bölümü içermekte olup, burada temizleme bölümü saç benzeri temas bölümünün (21) bir rotasyon mili (24) uyarınca spiral olarak sağlandığı bir spiral fırça (21) içermektedir. Taşıma bandını temizlerken hatalar böylelikle önlenmektedir.

Description

TARIFNAME KODLAMA EKIPMANI VE TASIMA BANDININ TEMIZLENMESINE ILISKIN YÖNTEM BULusUN GEçMIsI 1. Teknik Alan Mevcut bulus bir kodlama ekipmani ve bir tasima bandinin temizlenmesine iliskin bir yöntem ile ilgilidir. 2. Ilgili Teknik Ilgili teknikte, bir kodlama ortaminin bir tasima bandi tarafindan tasindigi kodlama ekipmanlari kullanilmaktadir.
Bunlarin arasinda, tasima bandinin temizlenmesine iliskin bir temizleme bölümü içeren bir kodlama ekipmani kullanilmaktadir. Örnek olarak, yapisarak ve sabitlenerek bir kodlama ortamini tasiyan bir sonsuz bant ve sonsuz bandin çevre yüzeyinin polimerik gözenekli bir gövdede yapildigi bir silme silindirine sahip bir temizleme bölümü içeren bir kodlama ekipmani JP-A-ll- 192694 numarali dosyada gösterilmektedir.
Fakat, kodlama ortamini tasiyan bir tasima bandi ve JP-A-ll- 192694 numarali dosyada gösterildigi üzere tasima bandini temizleyen bir temizleme bölümü içeren kodlama ekipmaninda, tasima bandi ve temizleme bölümü arasinda bir sürtünme sesi tasima bandi temizlenirken daha büyük olabilmektedir. Ek olarak tasima bandi, temizleme bölümü ve tasima bandi arsinda temastan dolayi titremekte ve söz konusu titreminin olumsuz olarak kodlama kalitesini etkilemesine iliskin bir tedirginlik meydana gelmektedir. Ayrica, mürekkep veya temizleme sivisi tarafindan ve tasima bandi ve temizleme bölümü arasindaki temastan dolayi benzerleri tarafindan büyük oranda köpügün ortaya çikmasina iliskin tedirginlik bulunmaktadir.
Ilgili teknige iliskin diger bir örnek, bir inkjet kodlama ekipmanini gösteren US 2008/l0746l numarali dosyadir. Inkjet kodlama ekipmani, sonsuz bandin iç yüzeyi üzerine konumlandirilan bir kodlama ortamini ileten bir sonsuz bant içeren bir iletim cihazi içermektedir. Söz konusu kodlama ekipmani ayrica, iletim cihazi tarafindan iletilen kodlama ortami üzerine mürekkep püskürten bir kodlama cihazi içermektedir. Kodlama ekipmani ek olarak söz konusu yüzeyi temizlemek için bir temizleme cihazina haizdir. Temizleme cihazi, kodlama cihazinin monte edildigi konumdan bandin iletim yönünde daha asagi dogru monte edilen esnek bir levha elemani içermektedir ve söz konusu esnek levha elemani yüzey ile kayarak temasa geçmektedir. Temizleme cihazi ayrica, esnek levha elemaninin yanina monte edilen elastik bir destek elemani içermektedir. Esnek levha elemani bandin hareket etmesinden dolayi büküldügünde, söz konusu elastik destek elemani esnek levha elemani ile temasa geçmekte ve elastik destek elemani esnek levha elemani itmektedir, böylece esnek levha elemani bandin yüzeyine dogru baskilanmaktadir.
Böylece kodlama ortamini tasiyan tasima bandi ve tasima bandini temizleyen temizleme bölümü içeren kodlama ekipmaninda, tasima bandini temizlerken yukarida bahsi geçen noksanin bastirilmasi gerekmektedir.
Mevcut bulusun bazi özelliklerinin bir avantaji bir kodlama ortamini tasiyan bir tasima bandi ve tasima bandini temizleyen bir temizleme bölümü içeren bir kodlama ekipmanindaki tasima bandini temizlerken bu noksanin bastirilmasidir.
Mevcut bulusun bir özelligine göre, Istem 1 tarafindan tanimlanan bir kodlama ekipmani saglanmaktadir.
Mevcut bulusun diger bir özelligine göre, Istemr 9'da tanimlandigi üzere bir kodlama ekipmanindaki bir tasima bandinin temizlenmesine iliskin bir yöntem saglanmaktadir.
Mevcut bulusun özelliklerine göre, kodlama ortamini tasiyan tasima bandi ve söz konusu tasima bandini temizleyen bir temizleme bölümü içeren kodlama ekipmaninda, tasima bandini temizlerken bir noksanin bastirilmasi mümkündür.
SEKILLERIN KISA AÇIKLAMASI Bulusun düzenlemeleri, sadece ekli çizimlere referansli örneklerin vasitasiyla tarif edilecek olup, burada benzeri numaralar benzeri elemanlara refere yapmaktadir.
Sekil 1, birinci bir düzenlemeye göre bir kodlama cihazini gösteren bir sematik yandan görünüstür.
Sekil 2, bulusun birinci düzenlemesine göre kodlama ekipmanini gösteren bir blok diyagramdir.
Sekil 3, bulusun birinci düzenlemesine göre kodlama ekipmaninin spiral bir firçasini gösteren sematik bir görünüstür.
Sekil 4, bulusun birinci düzenlemesine göre kodlama ekipmaninin spiral bir firçasini gösteren sematik bir görünüstür.
Sekil 5, bulusun ikinci bir düzenlemesine göre bir kodlama ekipmaninin spiral bir firçasini gösteren sematik bir görünüstür.
Sekil 6, bulusun tasima bandinin temizlenmesine iliskin bir yöntemin bir düzenlemesini gösteren bir akis semasidir. ÖRNEK DÜZENLEMELERIN AÇIKLAMASI Bundan sonra, bulusun bir düzenlemesine göre bir kodlama ekipmani çizimler referans alinarak detayli bir sekilde tarif edilecektir.
Birinci Düzenleme (Sekiller 1 ila 5) Sekil 1, birinci bir düzenlemeye göre bir kodlama cihazini gösteren bir sematik yandan görünüstür.
Söz konusu düzenlemenin kodlama ekipmani. 1 bir rulo biçimli kodlama ortamini M döndüren ve ileten bir iletim. bölümü 2 içermektedir. Düzenlemenin iletim bölümü 2, kodlama ortaminin M gergin bir durumda tasima bandina 3 iletildigi gergin besleme yolu T ve kodlama ortaminin M gevsek bir durumda tasima bandina 3 iletildigi bir gevsek besleme yolu 8 olmak üzere iki tip iletim yolu için kodlama ekipmaninin M tasima bandina 3 iletebilmektedir.
Bulusun kodlama ekipmani l, kodlama ortami M gevsek bir durumda tasima bandina 3 iletilirken kodlama ortaminin M daha önceden belirlenen bir gevseklik miktarinda mi yoksa daha büyük bir gevseklikte mi olup olmadigi tespit eden bir gevseklik sensörü ile saglanmaktadir. Dahasi gevseklik sensörü 15 kodlama ortaminin M daha önceden belirlenen bir konumda olup olmadigini tespit edebilen bir optikal sensördür, fakat düzenlemenin optikal sensöründen farkli olarak bir konfigürasyona sahip bir sensör de kullanilabilmektedir.
Bulusun tasima bandi 3, yapiskanin kodlama ortamini M destekleyen bir destek yüzeyine 7 uygulandigi ve gerilim uygulanirken bir tahrik silindiri ve tahrikli bir silindir 5 arasinda köprüleme yapan bir sonsuz banttir.
Ek olarak bir baski silindiri 6 tahrikli silindire 5 bakar bir konumda saglanmaktadir ve iletim bölümünden 2 iletilen kodlama ortami M baski silindir 6 tarafindan tasima bandi 3 baskilanirken tasima bandi 3 üzerine monte edilmektedir.
Böylece, tasima bandi 3 üzerine monte edilen kodlama ortami M tahrik silindirinin 4 tahrikleme kuvveti vasitasiyla tasima bandinin 3 rotasyonel hareketi tarafindan bir tasima yönünde A tasinmaktadir.
Bir kodlama bölümü 8 tasima bandi 3 tarafindan kodlama ortaminin M tasima yolunda tasima bandinin 3 destek yüzeyine 7 bakan bir konumda saglanmaktadir. Kodlama bölümü 8, kodlama ortami M üzerine mürekkep ;püskürten bir kodlama basligi 9 ve kodlama basligini monte eden ve tasima yönüne A ortogonal bir yönde ileri geri hareket eden bir tasit lO içermektedir.
Yukari tarif edildigi üzere, düzenlemenin kodlama bölümü 8 söz konusu yönde B kodlama basligini 9 ileri geri hareket ettirerek kodlama islemini gerçeklestirmektedir. Bir kodlama isleminde, kodlama basligi 9 söz konusu yönde B hareket ederken, tasima bandi 3 durmaktadir ve söz konusu yönde B bir yöne dogru kodlama basliginin 9 hareket tamamlandiginda, tasima bandi 3 daha önceden belirlenen bir miktar hareket ettikten sonra durmaktadir. Daha sonra kodlama basligi 9, tasima bandi 3 daha önceden belirlenen bir` miktar hareket ettikten sonra tasima bandi 3 durdugunda söz konusu yönde B bir yöne ters bir yönde hareket etmektedir. Yani, düzenlemenin tasima bandi 3, kodlama basliginin 9 ileri geri hareketine karsilik olarak aralikli olarak hareket etmektedir.
Dahasi mevcut düzenlemenin kodlama ekipmani 1 ileri geri hareket ederken kodlama islemini gerçeklestiren kodlama basligi 9 içermektedir, fakat Hürekkep püskürten birçok memenin tasima yönünü A kesen yönde B saglandigi söz bir hat basi içeren bir kodlama ekipmani olabilmektedir.
Burada "Hat basi" kodlama ortaminin M tasima yönünü A kesen yönde olusturulan meme bölgesinin kodlama ortaminin M yönünde B bütünlügü kaplamak üzere saglandigi kodlama ekipmani için kullanilan bir kodlama basligidir, kodlama basligi ve kodlama ortamindan M birisi sabitlenmekte ve diger ise hareket etmektedir ve böylece bir görüntü olusturulmaktadir. Dahasi hat basi yönündeki B meme bölgesi kodlama ekipmanina karsilik gelen bütün kodlama cihazlarinin M yönünde B bütünlügü kaplamayabilmektedir.
Ek olarak düzenlemenin kodlama ekipmani l, kodlama islemi bir genislik. yönünde (yön b) kodlama ortaminin M bir uç kismi üzerinde gerçeklestirilebilecek bir sekilde konfigüre edilmektedir ve ayni zaman, kodlama basligindan 9 püskürtülen mürekkep tasima bandina 3 yapisabilmektedir. Böylece düzenlemenin kodlama ekipmani l mürekkebin yapistigi tasima bandini 3 temizleyebilen temizleme bölümü 11 ile saglanmaktadir.
Temizleme bölümü 11 spiral bir firça 21 ve spiral firçaya 21 temizleme sivisini dahil edebilen bir temizleme sivisi tanki 22 içermektedir. Daha sonra temizleme bölümü 11 bir temizleme bölümü kaldirma motoru 32 (bkn. sekil 2) içermektedir ve tasima bandi 3 ile temas halindeki bir yönde ve tasima bandindan 3 uzak bir yönde hareket edebilmektedir.
Kodlama isleminin kodlama basligi 9 tarafindan gerçeklestirildigi kodlama ortami M bir sarma bölümü 12 tarafindan sarilmakta ve düzenlemenin kodlama ekipmani 1, kodlama ortaminin M kodla isleminin tamamlandigi ve sarma bölümünde 12 sarildigi kodlama ortaminda M mürekkep kaymasini engellemek. için bir rulo levha P boyunca sarilabilecek bir sekilde düzenlenmektedir. Kodlama ortaminin M rulo levhasi P boyunca sarilmasi, rulo levhasinin P bir rulo levhasi iletim bölümünde 13 ayarlanmasi ve rulo levhasinin P tasima bandindan 3 sarma bölümüne 12 kodlama ortaminin M kodlama yüzeyine karsi bir yüzey boyunca uyarlanmasi ve sarma bölümünde 12 kodlama ortaminin M ve rulo levhasinin P birlikte sarilmasi ile gerçeklestirilebilmektedir.
Ek olarak düzenlemenin kodlama ekipmani 1, kodlama ekipmaninin 1 bütünlügünü kontrol etmek için bir CPU, CPU tarafindan yönetilen çesitli kontrol programlarinin depo edilmesi için bir ROM, verinin geçici olarak depo edebilen bir RAM ve benzerlerini içermektedir. Kodlama ekipmani 1, kodlama ekipmaninin 1 tahrikleme sisteminin her konfigürasyon elemanin tahrikleme kontrolünü gerçeklestiren bir kontrol bölümü 14 ile saglanmaktadir.
Daha sonra düzenlemenin kodlama ekipmaninda 1 bulunan elektrikli bir konfigürasyon tarif edilecektir.
Sekil 2, düzenlemenin kodlama ekipmanini 1 bir blok diyagramidir.
Düzenlemenin kodlama ekipmani 1 kontrol bölümüne 14 sahiptir.
Kontrol bölümü 14, spiral firçanin 21 dönmesi için tahriklenmesine iliskin bir tahrikleme kaynagi olan bir spiral firça motoru 16, tasima bandi 3 ile temas halindeki yönde ve tasima bandindan 3 'uzan yönde temizleme bölümünü 11 hareket ettirirken bir tahrik kaynagi olan temizleme bölümü kaldirma motoru 32, temizleme bölümünün 11 konumunu tespit eden bir temizleme bölümü konum sensörü 17, tasiti 10 söz konusu yönde B hareket ettirebilen bir tasit motoru 20 ve tasima bandini 3 döndürmek için tahrikleyen tahrik silindirinin 4 bir tahrikleme kaynagi olan bir bant. motoru 29 gibi kodlama. ekipmaninin 1 tahrikleme sisteminin her bir konfigürasyon elemanina baglanmaktadir.
Ek olarak kontrol bölümü 14 bir arayüz (gösterilmiyor) vasitasiyla harici bir cihaz olan bir PC'ye 18 baglanabilmekte ve PC'nin 18 grafik kullanici arayüzü (GUI) 19 vasitasiyla bir kullanicidan talimat alabilmektedir.
Bu tür bir konfigürasyona göre, söz konusu düzenlemenin kontrol bölümü 14 spiral firça. motoru. 16, temizleme bölümü kaldirma motoru 32, temizleme bölümü konum sensörü 17, tasit motoru 20 ve bant motoru 29 gibi kodlama ekipmaninin l tahrikleme sisteminin her` bir konfigürasyon elemaninin tahrikini GUI'den 19 gelen kullanici girdisi talimatina dayanilarak kontrol edebilmektedir.
Ek olarak yukarida tarif edildigi üzere, söz konusu düzenlemenin kontrol bölümü 14 tasima kemerinin. 3 ve spiral firçanin 21 tahrikini kontrol edebilmektedir.
Daha sonra kontrol bölümü aralikli olarak tahriklenmek üzere tasima bandini 3 kontrol edebilmekte ve aralikli tahrikte bir durma zamaninin spiral firçanin 21 rotasyon periyodu veya daha fazlasi olacak sekilde tasima bandini 3 kontrol edebilmektedir.
Böylece durma zamani spiral firçanin 21 rotasyon periyodu veya daha fazlasidir, bunun vasitasiyla spiral firça 21 bir devir dönmekte veya durma zamaninda daha fazlasini yapmaktadir.
Böylelikle, spiral firçada 21 tasima bandi 3 ile temasa girmeyen bir kisim üretimini engellemek mümkün hale gelmektedir.
Dolayisiyla, tasima bandinda 3 bir temizleme hatasi kisminin meydana gelmesi engellenebilmektedir.
Ek olarak düzenlemenin kontrol bölümü 14, aralikli tahrikte bulunan durma zamanin spiral firçanin 21 rotasyon periyodu veya daha fazlasi oldugu bir kontrol olarak durma zamanin bant motorunun 29 kontrol edilmesi ile artacak sekilde bir kontrol islemini gerçeklestirebilmektedir.
Bir kodlama islemi aralikli tahrikte bulunan tasima bandinin 3 durmasi 9 durumunda kodlama basligi 9 tarafindan gerçeklesmektedir ve bir tetik olarak kodlama islemi tamamlandiginda aralikli tahrikte hareket baslamaktadir. Böylece aralikli tahrikte bulunan durma zamani kodlama isleminin süresince degiskenlik göstermektedir. Örnek olarak, söz konusu yönde B bulunan kodlama ortaminin M genisligi (baski genisligi) dar ve benzeri ise, kodlama islemi kisa sürede tamamlanmakta, böylece aralikli tahrikin durma zamani kisalmaktadir. Buna uygun olarak, böyle bir durumda, durma zamanini kontrol etmek mümkündür, öyle ki aralikli tahrikte bulunan durma zamani, baski isleminin tamamlanmasindan aralikli tahrikin hareketinin baslamasina kadar bir zamani kontrol ederek (artirarak) spiral firçanin 21 rotasyon periyodu veya daha fazlasi olabilmektedir- Yani, aralikli tahrikte bulunan durma zamani, spiral firçanin 21 rotasyon hizini artirmadan spiral firçanin 21 rotasyon periyodu veya daha fazlasi olacak sekilde durma zamanini kontrol etmek mümkündür. Böylece, spiral firçanin 21 rotasyon hizini artirarak temizleme bölümü 11 ile temasa geçen tasima bandi 3 tarafindan köpük üretiminin bastirilmasi mümkün hale gelmektedir.
Ek olarak düzenlemenin kontrol bölümü 14, aralikli tahrikte bulunan durma zamaninin spiral firçanin 21 rotasyon periyodu veya daha fazlasi olacak sekilde durma zamanini kontrol etmektedir. Böylece, rotasyon periyodunun spiral firçanin 21 rotasyon hizinin artirilmasi ile kisalacak sekilde rotasyonu periyodunu kontrol etmek mümkün hale gelmektedir. Örnek olarak, baski genisligi dar olur ve baski islemi kisa bir süre tamamlanirsa, rotasyon hizinin arttigi ve rotasyon periyodunun kisaldigi kontrol islemi bu duruma karsilik gelmektedir.
Yani, aralikli tahrikte bulunan durma zamaninin, durma zamanini artirmadan spiral firçanin 21 rotasyon periyodu veya daha fazlasi olacak sekilde durma zamaninin kontrol edilmesi mümkün hale gelmektedir. Böylece durma. zamaninin. artmasindan. dolayi kodlama hizinin düsmesi de bastirilabilmektedir.
Ek olarak yukarida tarif edildigi üzere, düzenlemenin kodlama ekipmani 1 tasima bandi 3 tarafindan tasinan kodlama ortami M üzerine mürekkep püskürtebilen kodlama bölümü içermektedir.
Daha sonra düzenlemenin kontrol bölümü 14, durma zamanin arttigi kontrolü ve mürekkep türüne dayanilarak spiral firçanin 21 rotasyon hizinin artirilarak rotasyon periyodunun kisaldigi kontrolü seçebilmektedir. Özellikle Örnek olarak, mürekkep büyük miktarda sürfaktan veya benzerini içeren kolay bir sekilde köpüklenen Hürekkep ise, köpügün ortaya çikmasi durma zamani artirilarak önlenmektedir ve nürekkep zor köpüklenen mürekkep ise, spiral firçanin. 21 rotasyon hizinin artmasindan dolayi kodlama hizinin düsmesi bastirilabilmektedir.
Böylece mürekkep tipine göre dengeleme yaparken, spiral firçanin 21 rotasyon hizinin artmasindan dolayi köpük üretimini ve durma zamaninin artmasindan dolayi kodlama hizinin artmasini önlemek mümkün hale gelmektedir.
Daha sonra düzenlemenin spiral firçasi 21 tarif edilecektir.
Sekil 3 ve 4 düzenlemenin spiral firçasini 21 gösteren sematik görünüslerdir, sekil 3 spiral firçanin 21 önden bir görünüsüdür, ve sekil 4 spiral firçanin 21 büyütülmüs bir çapraz kesitsel görünüsüdür.
Sekil 3'te gösterildigi üzere, düzenlemenin spiral firçasi 21 bir rotasyon mili 24 uyarinca spiral olarak saç benzeri temas bölümü 23 ile saglanmaktadir.
Yani, düzenlemenin kodlama ekipmani 1 kodlama ortamini M tasiyan tasima bandi 3 ve tasima bandini 3 temizleyen temizleme bölümü 11 içermektedir ve temizleme bölümü 11 saç benzeri temas bölümünün 23 spiral olarak rotasyon mili 24 uyarinca saglandigi spiral firça 21 içermektedir.
Daha sonra bu tür bir konfigürasyona göre, tasima bandi 3 ve temas bölümü 23 arasinda. bir temas bölgesi azaltilmaktadir.
Tasima bandi 3 ve temizleme bölümü 11 arasinda sürtünme sesi üretimi, tasima bandinin 3 titremesi ve tasima bandi 3 ve temizleme bölümü 11 arasindaki temastan dolayi köpügün ortaya çikmasi gibi sorunlar önlenebilmektedir.
Ek olarak sekil 4'te gösterildigi üzere, düzenlemenin spiral firçasi 21 bir kanalin 30 söz konusu yönde B uzanan rotasyon miline 24 sabitlendigi ve saç benzeri temas bölümünün 23 kanal tarafindan araya alinarak bir göbek baro 31 ile sabitlendigi sözde kanal firçasidir.
Söz konusu temas bölümü 23, düzenlemenin spiral firçasini 21 bu tür bir konfigürasyona sahip olan bir firça yaparak çekilmesi olasi degildir.
Fakat spiral firça 21 bu tür bir konfigürasyona sahip firça ile sinirli da degildir.
Ek olarak sekil 3'te gösterildigi üzere düzenlemenin kontrol bölümü 23, 45 derecelik veya daha fazla ve rotasyon mili 24 uyarinca 90 dereceden daha küçük bir açida. 9 spiral olarak saglanmaktadir. Baska bir deyisle, söz konusu temas bölümü 23 tarafindan olusturulan spiral açisi 45 derecedir veya daha büyüktür ve söz konusu rotasyon mili 24 uyarinca 90 dereceden daha küçüktür.
Bu tür bir konfigürasyona göre, tasima bandi 3 uyarinca temas bölümünün 23 temas alani rotasyon milinin 24 rotasyon yönünde azalmaktadir. Böylece tasima bandi 3 ve temas bölümü 23 arasinda sürtünme sesi üretimi, tasima bandinin 3 titremesi ve tasima bandi 3 ve temizleme bölümü ll arasindaki temastan dolayi köpügün ortaya çikmasi gibi sorunlar önlenebilmektedir.
Ek olarak sekil 3'te gösterildigi üzere, düzenlemenin spiral firçasi 21, temas bölümü genisliginin Ll temas bölümleri 23 arasindaki çifte bir araliktan L2 daha küçük (yani, Ll/L2<2) olacak sekilde konfigüre edilmektedir.
Bu tür bir konfigürasyona göre, tasima bandi 3 uyarinca temas bölümünün 23 temas alani azalmaktadir. Böylece tasima bandi 3 ve temas bölümü 23 arasinda sürtünme sesi üretimi, tasima bandinin 3 titremesi ve tasima bandi 3 ve temizleme bölümü 11 arasindaki temastan dolayi köpügün ortaya çikmasi gibi sorunlar önlenebilmektedir.
Ek olarak sekil 3'te gösterildigi üzere düzenlemenin kodlama ekipmani l rotasyon milinin 24 bir uç kisminda 26 tasima bandi 3 ve benzeri ile temasa geçen temas bölümü 23 tarafindan temas bölümünde 23 üretilen köpüklerin geri kazanimi saglayan bir köpük geri kazanim bölümü 25 içermektedir. Daha sonra spiral firça 2l, temas bölümünün 23 bir uç kisimdan 26 diger üç kismina birinci bir yönde (sola sarma) rotasyon mili 24 etrafinda sarilacak sekilde ve köpüklerin diger uç kisimdan 27 bir uç kisma 26 hareket eden bir yönde R dönecek sekilde konfigüre edilmektedir. Söz konusu yönde R rotasyon islemi, bir uç kisimdan 26 diger uç kismina sekil 3'te bakildiginda saat yönü tersindedir.
Yukarida tarif edildigi üzere, spiral firça 21 köpüklerin köpük geri kazanim bölümüne 25 hareket ettigi yönde dönmektedir.10 Böylece köpüklerin geri kazanimi iyilestirilmekte ve köpüklerin kodlama. ekipman ]_ içindeki konfigürasyon elemanina yapismasi engellenmektedir.
Ikinci Düzenleme (Sekil 5) Sirada ikinci bir düzenlemenin bir kodlama ekipmani ekli çizimler referans alinarak tarif edilecektir.
Sekil 5, söz konusu düzenlemenin spiral bir firçasini 21 gösteren bir sematik ön görünüsüdür. Ek olarak, ayni referans numaralari yukaridaki düzenleme ile ortak konfigürasyon elemanlarina verilmekte ve detayli tarif çikartilacaktir.
Dahasi söz konusu düzenlemenin bir kodlama ekipmani 1 spiral firçanin 21 biçiminden farkli olarak birinci düzenlemenin kodlama ekipmanina l benzer bir sekilde konfigüre edilmektedir.
Düzenlemenin kodlama ekipmani l rotasyon milinin 24 her iki üç kisminda 26 ve 27 tasima bandi 3 ile temasa geçen temas bölümü 23 tarafindan temas bölümünde 23 üretilen köpüklerin geri kazanimi saglayan bir köpük geri kazanim bölümü 25 içermektedir.
Daha sonra spiral firça 21, temas bölümünün 23 birinci bir yönde (sola sarma) bir uç kisminda 26 birinci bir noktaya 28 bir rotasyon mili 24 etrafinda sarilacak sekilde, temas bölümünün 23 birinci yöne ters ikinci bir yönde (saga sarma) rotasyon milinin 24 birinci noktasindan rotasyon milinin 24 diger üç kismina 27 rotasyon milinin 24 etrafinda sarilacak sekilde, ve köpüklerin rotasyon milinin 24 birinci noktasindan 28 her iki uç kisimlarina 26 ve 27 hareket eden bir yönde R dönecek sekilde konfigüre edilmektedir.
Yukarida tarif edildigi üzere spiral firça 21 köpüklerin her iki uç kisimlarinin 26 ve 27 köpük geri kazanim bölümüne 25 hareket ettigi bir yönde dönmektedir. Böylece köpüklerin geri kazanimi iyilestirilmekte ve köpüklerin kodlama ekipman 1 içindeki konfigürasyon elemanina yapismasi engellenmektedir.
Tasima Bandinin Temizlenmesine iliskin Yöntemin Düzenlemesi Sirada, söz konusu düzenlemenin kodlama ekipmaninda 1 kullanilan tasima bandinin 3 temizlenmesine iliskin bir yöntemin bir Sekil 6, düzenlemenin tasima bandinin 3 temizlenmesine iliskin yöntemin akis semasidir.
Düzenlemenin tasima bandinin 3 temizlenmesine iliskin yönteme baslanildiginda, ilk olarak adim 8110, kontrol bölümü 14 kodlama ekipmani 1 içine ayarlanan bir mürekkep kartusunda saglanan bir çipten gelen mürekkep bilgisini almaktadir.
Daha sonra adimda 8120, kontrol bölümü 14 kodlama ekipmani 1 içine ayarlanan mürekkep kartusu mürekkebinin kolay bir sekilde köpüklenen mürekkep veya zor köpüklenen mürekkep olup olmadigini adimda 8110 alinan mürekkep bilgisinden belirlemektedir. Ek olarak, düzenlemenin kodlama ekipmaninda l kullanilabilen her mürekkebin ROM ve kontrol bölümünün 14 benzerinde kolay köpüklenir mürekkep veya zor köpüklenir mürekkep olup olmadigina iliskin mürekkep bilgisini depo ederek mürekkebin kolay köpüklenir veya zor köpüklenir` mürekkep olup olmadiginin. ve kodlama ekipmanina 1 konulan mürekkep kartusunun mürekkebini söz konusu nürekkebe karsilik getirerek belirlenmesi mümkün hale gelmektedir.
Adimda 8120, mürekkep zir köpüklenir mürekkep olarak belirlenirse, söz konusu islem adima 8130 geçmekte ve tasima bandi 3 spiral firçanin 21 rotasyon hizini artirarak spiral firça motorun 16 tahriklenmesi ile spiral firça 21 tarafindan temizlenmektedir.
Bu esnada, adimda 8120, mürekkep kolay köpüklenir mürekkep olarak tespit edilirse, islem adima 8140 geçmekte ve söz konusu tasima bandi 3, tasima bandinin 3 aralikli tahrikinde bulunan durdurma zamanini artirarak bant motorunu 29 tahriklenmesi ile spiral firça 21 tarafindan temizlenmektedir.
Burada, adimda 8130 ve adimda 8140 belirlenen bütün kosullar, tasima bandinin 3 aralikli tahrikinde bulunan durdurma zamaninin spiral firçanin 21 rotasyon periyodu veya daha fazlasi olacak Daha sonra adimda 8150, tasima bandinin 3 temizlenmesi tamamlandigi ve düzenlemenin tasima bandinin temizlenmesine iliskin yöntemin tamamlandigi belirlene kadar tasima bandi 3 spiral firça 21 tarafindan temizlenmektedir.
Yukarida tarif edildigi üzere, düzenlemenin tasima bandinin 3 temizlenmesinde iliskin yöntemde, adimda 8130 ve adimda 8140 gösterildigi üzere tasima bandi 3 aralikli olarak tahriklenmekte ve aralikli tahrikte bulunan durdurma zamani spiral firçanin 21 rotasyon periyodu veya daha fazlasidir.
Yukarida tarif edildigi üzere, durma zamani spiral firçanin 21 rotasyon periyodu veya daha fazlasidir, bunun vasitasiyla spiral firça 21 bir devir dönmekte veya durma zamaninda daha fazlasini yapmaktadir. Böylece, tasima bandi 3 ile temasa geçmeyen spiral firçanin bir kisminin ortaya çikmasi ve tasima bandinda 3 temizleme hatasi kisminin olusumu önlenebilmektedir.
Ek olarak, yukarida tarif edildigi üzere, düzenlemenin tasima bandinin temizlenmesine iliskin yöntemde, adimda 8140 gösterildigi üzere, durdurma zamaninin artirilmasi ile aralikla tahrikte bulunan durdurma zamanini spiral firçanin 21 rotasyon periyodu veya daha fazlasi yapilmasi mümkündür.
Böylece, spiral firçanin 21 rotasyon hizinin artmasindan dolayi köpüklenmenin ortaya çikmasi bastirilabilmektedir.
Ek olarak, yukarida tarif edildigi üzere, düzenlemenin tasima bandinin temizlenmesine iliskin yöntemde, adimda 8130 gösterildigi üzere, spiral firçanin 21 rotasyon hizinin artirilmasi ile rotasyon periyodunun kisaltilarak aralikli tahrikte bulunan durdurma zamaninin spiral firçanin 21 rotasyon periyodu veya daha fazlasi olmasi mümkün hale gelmektedir.
Böylece durma zamaninin artmasindan dolayi kodlama hizinin düsmesi de bastirilabilmektedir.
Ek olarak, yukarida tarif edildigi üzere, düzenlemenin tasima bandinin 3 temizlenmesine iliskin yöntemde, adimda 8120 gösterildigi üzere, durdurma zamaninin artirildigi ve rotasyon periyodunun spiral firçanin 21 rotasyon hizinin artirilarak kisaltildigi durum kullanilan mürekkep türüne dayanilarak seçilmektedir.
Böylece kullanilan mürekkep tipine göre dengeleme yaparken, spiral firçanin 21 rotasyon hizinin artmasindan dolayi köpük üretimini ve durma zamaninin artmasindan dolayi kodlama hizinin artmasini önlemek mümkün hale gelmektedir.
Dahasi, mevcut bulus yukaridaki düzenlemeler ile sinirli olmayip, çesitli modifikasyonlar istemlerde tarif edilen bulusun kapsaminda yapilabilmektedir ve bunlarin ayrica mevcut bulusun kapsamina alindiginin söylenmesinde fayda bulunmaktadir.
Yukarida, mevcut bulus spesifik düzenlemelere dayanilarak detayli bir sekilde tarif edilmektedir. Burada, mevcut bulus birlikte tekrardan tarif edilecektir.
Yukaridaki sorunlarin ortadan kaldirilmasina iliskin bulusun birinci bir özelliginin kodlama ekipmani l kodlama ortamini M tasiyan tasima bandi 3 ve tasima bandini 3 temizleyen temizleme bölümü 11 içermektedir ve temizleme bölümü 11 saç benzeri temas bölümünün 23 spiral olarak rotasyon mili 24 uyarinca saglandigi spiral firça 21 içermektedir.
Yani, tasima bandi 3 ve temas bölümü 23 arasindaki temas alaninin azaltilmasi mümkün hale gelmektedir. Böylece tasima bandi 3 ve temizleme bölümü 11 arasinda sürtünme sesi üretimi, tasima bandinin 3 titremesi ve tasima bandi 3 ve temizleme bölümü 11 arasindaki temastan dolayi köpügün ortaya çikmasi gibi sorunlar önlenebilmektedir.
Kodlama ekipmani 1 ayrica tasima bandini 3 ve spiral firçanin 21 tahrikini kontrol eden kontrol bölümü 14 içermektedir. Kontrol bölümü 14 aralikli olarak tahriklenmesi üzere tasima bandini 3 kontrol edebilmektedir` ve aralikli tahrikte bulunan durdurma zamani spiral firçanin 21 rotasyon periyodu veya daha fazlasi olacak sekilde durdurma zamanini kontrol edebilmektedir.
Yani, durma zamani spiral firçanin 21 rotasyon periyodu veya daha fazlasidir, bunun vasitasiyla spiral firça 21 bir devir dönmekte veya durma zamaninda daha fazlasini yapmaktadir.
Böylece, tasima bandi 3 ile temasa geçmeyen spiral firçanin bir kisminin ortaya çikmasi ve tasima bandinda 3 temizleme hatasi kisminin olusumu önlenebilmektedir.
Tercihli olarak kontrol bölümü 14 durdurma zamanini kontrol edebilmektedir. Yani, aralikli tahrikte bulunan durma zamani, spiral firçanin 21 rotasyon hizini artirmadan spiral firçanin 21 rotasyon periyodu veya daha fazlasi olacak sekilde durma zamanini kontrol etmek mümkündür. Böylece, spiral firçanin 21 rotasyon hizinin artmasindan dolayi köpüklenmenin ortaya çikmasi bastirilabilmektedir.
Tercihli olarak kontrol bölümü 14 spiral firçanin 21 rotasyon hizini kontrol edebilmektedir. Böylece spiral firçanin 21 rotasyon periyodu uyarlanabilir oldugu için, aralikli tahrikte bulunan durma zamaninin, durma zamanini artirmadan spiral firçanin 21 rotasyon periyodu veya daha fazlasi olacak sekilde durma zamaninin kontrol edilmesi mümkün hale gelmektedir.
Böylece durma zamaninin artmasindan dolayi kodlama hizinin düsmesi de bastirilabilmektedir.
Tercihli olarak kodlama ekipmani 1 ayrica tasima bandi 3 tarafindan tasinan kodlama ortami M üzerine mürekkep püskürtebilen bir kodlama bölümü 8 içermektedir ve kontrol bölümü 14 mürekkep tipine göre spiral firçanin rotasyon hizinin kontrolünü ve durdurma zamaninin kontrolünü seçebilmektedir.
Böylece mürekkep tipine göre dengeleme yaparken, spiral firçanin 21 rotasyon hizinin artmasindan dolayi köpük üretimini ve durma zamaninin artmasindan dolayi kodlama hizinin artmasini önlemek mümkün hale gelmektedir.
Tercihli olarak, söz konusu temas bölümü 23 tarafindan olusturulan spiral açisi 45 derecedir veya daha büyüktür ve söz konusu rotasyon mili 24 uyarinca 90 dereceden daha küçüktür.
Yani, rotasyon Halinin 24 rotasyon yönündeki tasima bandi 3 uyarinca temas bölümünün 23 temas alaninin azaltilmasi mümkün hale gelmektedir. Böylece tasima bandi 3 ve temizleme bölümü 11 arasinda sürtünme sesi üretimi, tasima bandinin 3 titremesi ve tasima bandi 3 ve temizleme bölümü 11 arasindaki temastan dolayi köpügün ortaya çikmasi gibi sorunlar önlenebilmektedir.
Tercihli olarak spiral firça 21, temas bölümü genisliginin Ll temas bölümleri 23 arasindaki araligin L2 iki katindan daha az olacak sekilde konfigüre edilmektedir.
Yani, tasima bandi 3 uyarinca temas bölümünün 3 temas alani azaltilabilmektedir. Böylece tasima bandi 3 ve temizleme 11 arasinda sürtünme sesi üretimi, tasima bandinin 3 titremesi ve tasima bandi 3 ve temizleme bölümü 11 arasindaki temastan dolayi köpügün ortaya çikmasi gibi sorunlar önlenebilmektedir.
Tercihli olarak temas bölümünde 23 meydana gelen köpükleri geri kazanan bir köpük geri kazanma bölümü 25 rotasyon milinin 24 bir uç kisminda saglanmaktadir, spiral firça 21 temas bölümünün 23 bir uç kisminda 26 diger üç kismina 27 birinci yönde rotasyon mili 24 etrafindan sarilacak sekilde konfigüre edilmektedir ve köpükler söz konusu yönde R diger üç kisimdan 27 bir uç kisma 26 döndürülmektedir.
Yani, spiral firça 21 köpüklerin köpük geri kazanim bölümüne 25 hareket ettigin yönde dönmektedir. Böylece köpüklerin geri kazanimi gelistirilebilmektedir.
Tercihli olarak temas bölümü 23 tarafindan üretilen köpüklerin geri kazanimi saglayan bir köpük geri kazanim bölümü 25 rotasyon milinin her iki uç kisminda 26 ve 27 saglanmaktadir, spiral firça 21 temas bölümünün 23 birinci yönde rotasyon milinin 24 bir uç kismindan rotasyon milinin 24 birinci noktasina 28 kadar rotasyon mili 24 etrafinda sarilacak sekilde konfigüre edilmektedir, ve temas bölümü 23 birinci yöne ters olarak ikinci yönde rotasyon milinin 24 birinci noktasindan 28 rotasyon milinin 24 diger uç kismina 27 kadar sarilmaktadir. Köpükler söz konusu yönde R birinci noktadan 28 rotasyon milinin 24 her iki uç kisimlarina 26 ve 27 döndürülmektedir.
Yani, spiral firça 21 köpüklerin köpük geri kazanim bölümüne 25 hareket ettigin yönde dönmektedir. Böylece köpüklerin geri kazanimi gelistirilebilmektedir.
Mevcut bulusun ikinci bir özelliginin tasima bandinin 3 temizlenmesine iliskin yöntem kodlama ortamini M tasiyan tasima bandi 3 ve saç benzeri temas bölümünün 23 spiral bir sekilde rotasyon nüjj_ 24 uyarinca saglandigi spiral firça 21 içeren tasima bandinin 3 temizleme bölümü 11 içeren bir kodlama ekipmaninda 1 tasima bandinin 3 temizlenmesine iliskin bir yöntem olup, söz konusu yöntem aralikli bir sekilde tasima bandinin 3 tahriklenmesini ve aralikli tahrikte bulunan durdurma zamaninin spiral firçanin 21 rotasyon periyodu veya daha fazla yapilmasini içermektedir.
Yani, durma zamani spiral firçanin 21 rotasyon periyodu veya daha fazlasidir, spiral firça 21 bir devir dönmekte veya durma zamaninda daha fazlasini yapmaktadir. Böylece, tasima bandi 3 ile temasa geçmeyen spiral firçanin bir kisminin ortaya çikmasi ve tasima bandinda 3 temizleme hatasi kisminin olusumu önlenebilmektedir.
Tercihli olarak durdurma zamani uyarlanmakta ve aralikli tahrikte bulunan durdurma zamani spiral firçanin rotasyon periyodu veya daha fazlasi olmaktadir.
Yani, spiral firçanin 21 rotasyon hizi artirilmadan aralikli tahrikte bulunan durdurma zamani spiral firçanin 21 rotasyon periyodu veya daha fazlasi olabilmektedir. Böylece, spiral firçanin 21 rotasyon hizinin artmasindan dolayi köpüklenmenin ortaya Çikmasi bastirilabilmektedir.
Tercihli olarak spiral firçanin 21 rotasyon hizi ayarlanmakta ve aralikli tahrikte bulunan durdurma zamani spiral firçanin rotasyon periyodu veya daha fazlasi olmaktadir.
Yani, durdurma zamanini artirmadan aralikli tahrikte bulunan durdurma zamani spiral firçanin 21 rotasyon periyodu veya daha fazlasi olabilmektedir. Böylece durma zamaninin artmasindan dolayi kodlama hizinin düsmesi de bastirilabilmektedir.
Tercihli olarak kodlama ekipmani 1 tasima bandi 3 tarafindan tasinan kodlama ortami M 'üzerine mürekkep püskürtebilen bir kodlama bölümü 8 içermektedir, durdurma zaman veya spiral firçanin 21 rotasyon hizi mürekkep tipine göre ayarlanmaktadir ve aralikli tahrikte bulunan durdurma zamani spiral firçanin rotasyon periyodu veya daha fazlasi olacak sekilde seçilmektedir.
Böylece mürekkep tipine göre dengeleme yaparken, spiral firçanin 21 rotasyon hizinin artmasindan dolayi köpük üretimini ve durma zamaninin artmasindan dolayi kodlama hizinin artmasini onlemek mümkün hale gelmektedir.
Yukaridaki düzenlemelere göre kodlama ekipmaninda 1, spiral firça 21 söz konusu yönde R döndürülür biçimde tarif edilmektedir, fakat sadece bu düzenlemeler ile sinirli degildir ve tasima bandi 3 söz konusu yönde R rotasyon degistirirken ve ters rotasyon esnasinda tasima islemini yapabilmekte, bir degistirme zamanlamasi aralikli tahrikin hareket zamanlamasi olabilmekte olup, daha önceden belirlenen herhangi bir zaman olabilmektedir.
Spiral firçanin 21 rotasyon yönünün bu sekilde degistirilmesi yapilirsa, örnek olarak, yukarida tarif edilen birinci düzenleme durumunda, köpük geri kazanim bölümleri 25 ikinci düzenlemeye benzer olarak her iki uç kisimlarda da 26 ve 27 saglanabilmektedir. Temizleme sivisi tanki 22 içindeki temizleme sivisi durumunun istikrarinin etkisi veya rotasyon yönünün degistirilmesi ile temizleme sivisi tanki 22 içinde ortaya çikan köpükte azalmanin da etkisi vardir.
Yukaridaki açiklama yalnizca Örnek vasitasiyla verilmistir ve modifikasyonlarin istemlerce tanimlanan mevcut bulusun kapsamindan ayrilmadan yapilabilecegi teknikte uzman kisilerce anlasilabilmektedir.

Claims (1)

  1. ISTEMLER Bir kodlama ekipmani (1) olup, asagidakileri içermektedir: bir kodlama ortamini (M) tasimak için konfigüre edilen bir tasima bandi (3); tasima bandini (3) temizlemek için konfigüre edilen bir temizleme bölümü (11); ve tasima bandini (3) ve spiral firçanin (21) tahrikini kontrol etmek için konfigüre edilen kontrol bölümü (14), burada temizleme bölümü (11) saç benzeri temas bölümünün (23) bir rotasyon mili (24) uyarinca spiral olarak saglandigi bir spiral firça (21) içermekte olup, özelligi kontrol bölümünün (14) aralikli olarak tahriklenmek üzere tasima bandini (3) kontrol edebilmesidir ve aralikli tahrikte bulunan durdurma zamani spiral firçanin (21) rotasyon periyodu veya daha fazlasi olacak sekilde durdurma zamanini kontrol edebilmesidir. Istem l'e göre kodlama ekipmani (l) olup, burada kontrol bölümü (14) durma zamanini kontrol edebilmektedir. Istem 1 veya Istem 2'ye göre kodlama ekipmani (1) olup, burada kontrol bölümü (14) spiral firçanin (21) rotasyon Istemler 1 ila 3'ten herhangi birisine göre kodlama ekipmani olup, ayrica asagidakileri içermektedir: tasima bandi (3) tarafindan tasinan kodlama ortami (M) üzerine mürekkep püskürtebilen bir kodlama bölümü (8) olup, burada kontrol bölümü (14) mürekkep tipine göre spiral firçanin (21) rotasyon hizinin kontrolünü ve durdurma zamaninin kontrolünü seçebilmektedir. Önceki Istemlerden herhangi birisine göre kodlama ekipmani (1) olup, burada söz konusu temas bölümü (23) tarafindan olusturulan spiral açisi 9, 45 derecedir veya daha büyüktür ve söz konusu rotasyon mili (24) uyarinca 90 dereceden daha Önceki Istemlerden herhangi birisine göre kodlama ekipmani burada spiral firça (21), temas bölümü (23) genisliginin (Ll) temas bölümleri (23) arasindaki araligin (L2) iki katindan daha az olacak sekilde konfigüre edilmektedir. Önceki Istemlerden herhangi birisine göre kodlama ekipmani burada temas bölümünde (23) ortaya çikan köpükleri geri kazanmak için konfigüre edilen bir köpük geri kazanim bölümü (25) rotasyon milinin (24) bir uç kisminda (26) saglanmaktadir, burada sonra spiral firça (21), temas bölümünün (23) bir uç kisimdan (26) diger üç kismina birinci bir yönde rotasyon mili (24) etrafinda sarilacak sekilde ve köpüklerin diger üç kisimdan (27) bir uç kisma (26) hareket eden bir yönde R dönecek sekilde konfigüre edilmektedir. Istemler 1 ila 6'dan herhangi birisine göre kodlama ekipmani (1) olup, burada temas bölümünde (23) ortaya çikan köpükleri geri kazanmak için konfigüre edilen bir köpük geri kazanim bölümü (25) rotasyon milinin (24) her iki uç kisminda (26,27) saglanmaktadir, spiral firça (21) temas bölümünün (23) birinci bir yönde rotasyon milinin (24) bir uç kismindan rotasyon milinin (24) birinci bir noktasina (28) kadar sarilacak sekilde konfigüre edilmektedir, ve temas bölümü (23) birinci yönüne tersine ikinci bir yönde rotasyon. milinin (24) birinci noktasindan (28) rotasyon milinin (24) diger üç kismina (27) kadar sarilmaktadir, ve köpükler birinci noktadan (28) rotasyon milinin (24) her iki üç kisimlarina (26,27) bir hareket yönünde dönmektedir. Bir kodlama ortamini (M) tasiyan bir tasima bandi (3) içeren bir kodlama ekipmaninda (1) bulunan bir tasima bandini (3) saç benzeri temas bölümünün (23) rotasyon mili (24) uyarinca spiral bir sekilde saglanan bir spiral firça (21) içerdigi tasima bandinin (3) temizleme bölümü (11) olup, özelligi söz konusu yöntemin asagidakileri içermesidir: tasima bandinin (3) aralikli olarak tahriklenmesi ve aralikli tahrikte bulunan durdurma zamaninin spiral firçanin (21) rotasyon periyodu veya daha fazlasi olmasinin saglanmasi. Istem 9'a göre bir tasima bandinin (3) temizlenmesine iliskin yöntem olup, burada durdurma zamani uyarlanmakta ve aralikli tahrikte bulunan durdurma zamani spiral firçanin (21) rotasyon periyodu veya daha fazlasi olmaktadir. Istem 9 veya Istem lO'a göre bir tasima bandinin (3) temizlenmesine iliskin yöntem olup, burada spiral firçanin (21) rotasyon hizi ayarlanmakta ve aralikli tahrikte bulunan durdurma zamani spiral firçanin (21) rotasyon periyodu veya daha fazlasi olmaktadir. Istem 9 ila 11'e göre bir tasima bandinin (3) temizlenmesine iliskin yöntem olup, burada kodlama ekipmani (l) tasima bandi (3) tarafindan tasinan kodlama ortami (M) üzerine mürekkep püskürtebilen bir kodlama bölümü (8) içermektedir, ve burada durdurma zamani ayarlanmakta veya spiral firçanin (21) rotasyon hizi mürekkep tipine dayanilarak ayarlanmaktadir, ve aralikli tahrikte bulunan durdurma zamani spiral firçanin (21) rotasyon periyodu veya daha fazlasidir.
TR2018/09289T 2014-03-24 2015-03-18 Kodlama ekipmanı ve taşıma bandının temizlenmesine ilişkin yöntem. TR201809289T4 (tr)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP2014059815A JP6277809B2 (ja) 2014-03-24 2014-03-24 記録装置及び搬送ベルトの洗浄方法

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201809289T4 true TR201809289T4 (tr) 2018-07-23

Family

ID=52692509

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2018/09289T TR201809289T4 (tr) 2014-03-24 2015-03-18 Kodlama ekipmanı ve taşıma bandının temizlenmesine ilişkin yöntem.

Country Status (3)

Country Link
EP (1) EP2923849B1 (tr)
JP (1) JP6277809B2 (tr)
TR (1) TR201809289T4 (tr)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JP6601241B2 (ja) * 2016-01-29 2019-11-06 セイコーエプソン株式会社 印刷装置
EP3403838B1 (en) * 2017-05-18 2021-01-13 Agfa Nv A washing station for removing residues from a sticky flat layer
JP7192638B2 (ja) * 2019-04-23 2022-12-20 コニカミノルタ株式会社 インク吐出ヘッドのメンテナンス装置、インクジェット記録装置及びインク吐出ヘッドのメンテナンス方法
JP2023144377A (ja) * 2022-03-28 2023-10-11 セイコーエプソン株式会社 液体吐出装置

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPH11192694A (ja) 1997-12-29 1999-07-21 Canon Inc インクジェットプリント装置
JP4811045B2 (ja) * 2005-04-25 2011-11-09 コニカミノルタホールディングス株式会社 インクジェット記録装置
JP2006306512A (ja) * 2005-04-26 2006-11-09 Konica Minolta Business Technologies Inc 画像形成装置
JP4811238B2 (ja) * 2006-11-06 2011-11-09 コニカミノルタホールディングス株式会社 インクジェット記録装置

Also Published As

Publication number Publication date
JP2015182849A (ja) 2015-10-22
EP2923849A1 (en) 2015-09-30
JP6277809B2 (ja) 2018-02-14
EP2923849B1 (en) 2018-04-25

Similar Documents

Publication Publication Date Title
TR201809289T4 (tr) Kodlama ekipmanı ve taşıma bandının temizlenmesine ilişkin yöntem.
JP4811238B2 (ja) インクジェット記録装置
JP6070084B2 (ja) 液体噴射装置
EP3052322B1 (en) Recording apparatus and cleaning method of transport belt
CN103287098B (zh) 液体喷射设备、用于液体喷射头的清洗设备和喷墨记录设备
JP4816315B2 (ja) インクジェット記録装置
JP2012166374A (ja) インクジェット記録装置
WO2015029108A1 (ja) 汚れ除去装置および除去方法
US9393788B2 (en) Wiper device and fluid ejection device
JP2011079230A (ja) 流体噴射装置
JP7139792B2 (ja) ベルトクリーニング装置およびインクジェット画像形成装置
EP2783873B1 (en) Recording apparatus
JP2016084227A (ja) インクジェット記録装置
JP5440581B2 (ja) インクジェット記録装置
US8770710B2 (en) Fluid ejecting apparatus
US20160023490A1 (en) Recording apparatus
KR101850701B1 (ko) 선측외판 소제장치
EP2781362B1 (en) Liquid discharging apparatus
JP6299657B2 (ja) インクジェット記録装置
JP2016168759A (ja) 記録装置
JP2007111860A (ja) インクジェットプリンタ
JP5713066B2 (ja) 流体噴射装置
JP5875346B2 (ja) 保守装置及び液滴吐出装置
JP2014124783A (ja) 記録装置
JP2016168757A (ja) 記録装置