TR201500159A2 - Potansiyel antikonvülsan aktiviteye sahip sülfonamit grubu içeren tiyosemikarbazon türevlerinin sentezi. - Google Patents

Potansiyel antikonvülsan aktiviteye sahip sülfonamit grubu içeren tiyosemikarbazon türevlerinin sentezi. Download PDF

Info

Publication number
TR201500159A2
TR201500159A2 TR2015/00159A TR201500159A TR201500159A2 TR 201500159 A2 TR201500159 A2 TR 201500159A2 TR 2015/00159 A TR2015/00159 A TR 2015/00159A TR 201500159 A TR201500159 A TR 201500159A TR 201500159 A2 TR201500159 A2 TR 201500159A2
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
mixture
compound
methanol
mmol
solids
Prior art date
Application number
TR2015/00159A
Other languages
English (en)
Inventor
Kaymakçioğlu Bedi̇a
Betül Topalfakioğlu Rahi̇me
Aricioğlu Feyza
Elçi̇n Emre Emi̇ne
İyi̇doğan Ayşegül
Original Assignee
Ayseguel Iyidogan
Emine Elcin Emre
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ayseguel Iyidogan, Emine Elcin Emre filed Critical Ayseguel Iyidogan
Priority to TR2015/00159A priority Critical patent/TR201500159A2/tr
Publication of TR201500159A2 publication Critical patent/TR201500159A2/tr

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07CACYCLIC OR CARBOCYCLIC COMPOUNDS
    • C07C303/00Preparation of esters or amides of sulfuric acids; Preparation of sulfonic acids or of their esters, halides, anhydrides or amides
    • C07C303/36Preparation of esters or amides of sulfuric acids; Preparation of sulfonic acids or of their esters, halides, anhydrides or amides of amides of sulfonic acids
    • C07C303/38Preparation of esters or amides of sulfuric acids; Preparation of sulfonic acids or of their esters, halides, anhydrides or amides of amides of sulfonic acids by reaction of ammonia or amines with sulfonic acids, or with esters, anhydrides, or halides thereof
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07CACYCLIC OR CARBOCYCLIC COMPOUNDS
    • C07C311/00Amides of sulfonic acids, i.e. compounds having singly-bound oxygen atoms of sulfo groups replaced by nitrogen atoms, not being part of nitro or nitroso groups
    • C07C311/15Sulfonamides having sulfur atoms of sulfonamide groups bound to carbon atoms of six-membered aromatic rings
    • C07C311/21Sulfonamides having sulfur atoms of sulfonamide groups bound to carbon atoms of six-membered aromatic rings having the nitrogen atom of at least one of the sulfonamide groups bound to a carbon atom of a six-membered aromatic ring
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07CACYCLIC OR CARBOCYCLIC COMPOUNDS
    • C07C337/00Derivatives of thiocarbonic acids containing functional groups covered by groups C07C333/00 or C07C335/00 in which at least one nitrogen atom of these functional groups is further bound to another nitrogen atom not being part of a nitro or nitroso group
    • C07C337/06Compounds containing any of the groups, e.g. thiosemicarbazides
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07CACYCLIC OR CARBOCYCLIC COMPOUNDS
    • C07C337/00Derivatives of thiocarbonic acids containing functional groups covered by groups C07C333/00 or C07C335/00 in which at least one nitrogen atom of these functional groups is further bound to another nitrogen atom not being part of a nitro or nitroso group
    • C07C337/06Compounds containing any of the groups, e.g. thiosemicarbazides
    • C07C337/08Compounds containing any of the groups, e.g. thiosemicarbazides the other nitrogen atom being further doubly-bound to a carbon atom, e.g. thiosemicarbazones

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Acyclic And Carbocyclic Compounds In Medicinal Compositions (AREA)

Abstract

Buluş, sülfonamit grubu içeren antikonvülsan/antiepileptik aktıvıtelerı yüksek tiyosemikarbazon türevlerinin sentez yöntemi ile ilgilidir.

Description

TARIFNAME POTANSIYEL ANTIKONVÜLSAN AKTIVITEYE SAHIP SÜLFONAMIT GRUBU IÇEREN TIYOSEMIKARBAZON TÜREVLERININ SENTEZI Buluîun Konusu Bu bulusta, sülfonamit grubu içeren antikonvülsan aktiviteleri yüksek tiyosemikarbazon türevlerinin sentez yöntemi anlatilmaktadir.
Teknigin Bilinen Durumu Klinik uygulamalarda çesitli hastaliklarin tedavisinde kullanilan ilaçlarin yan etkilerini ve toksikligini azaltmak, kisa sürede tedavi sürecinde etkili olmasini saglamak amaciyla ürün gelistirmelerine devam edilmektedir.
Ayrica, bazi ilaçlarin saglik için uygun bulunmayarak zamanla tedaviden kaldirilmasi sebebiyle de yeni ilaçlarin gelistirilmesi gerekmektedir.
Tedavisi zorlu olan ve kisinin günlük hayatini etkileyen hastaliklardan biri olan epilepsi hastaligi, halk arasinda sara olarak da adlandirilmaktadir. Bu hastalikta, hasta kisinin beyin hücrelerinde geçici anormal elektrik yayilmaktadir. Bu sebeple, hastada belirli bir süre bilinç, davranis, duygu, hareket veya algilama fonksiyonlarinda bozukluk görülmektedir. Bu hastaligin tedavisinde, antiepileptik (antikonvülsan) ilaçlar kullanilmaktadir.
Mevcut durumda yayginlikla fenitoin, fenobarbital, karbamazepin, sodyum valproat etken maddeli ilaçlar kullanilmaktadir. Bu etken maddeleri içeren ilaçlarin ucuz olmasi, uzun süreli kullanim deneyimlerinin olmasi ve yan etkilerinin daha çok bilinmesi sebepleriyle bu ilaçlar genellikle epilepsi tedavisinde tercih edilebilmektedir.
Ancak, bu ilaçlar hastanin kullandigi baska ilaçlar ile etkilesime geçebilmekte ve özellikle kadinlarda, çocuklarda ve yaslilarda yan etkiler gösterebilmektedir. Ayrica, bazi hastalarda ilaç direnci görülebilmekte ve ilaç kullanmalarina ragmen hastalar nöbet geçirebilmektedir.
Teknigin bilinen durumuna örnek olarak 2012/04327 sayili patent verilebilir. Bu bulusta, antiepileptik/antikonvülsan bir etken maddenin ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir tuzlarinin, solvatlarinin, hidratlarinin, izomerlerinin ve polimorflarinin kullanildigi farmasötik bir bilesimin periferik tipteki nöropatik agrinin ve sekonder jeneralize konvülsiyonun eslik ettigi veya etmedigi parsiyel knnvülziyonun ck 'tedavisinde Kullanilmasi anlatilmaktadir.
Ancak, söz konusu antiepileptik etken maddenin hastanin nöbet geçirmesini engelleyen ve hastayi tedavi eden bir özelligi bulunmamaktadir. Bu durumda, hastanin sadece agrilari tedavi edilebilmekte ancak nöbet geçirmesi engellenememektedir.
Yukarida anlatilan olumsuzluklari gidermek adina, antikonvülsan aktiviteleri yüksek olan ve yan etkileri az, hastanin kullandigi baska ilaçlarla etkilesime girmeyen antiepileptik/antikonvülsan ilaçlarin etken maddesi olma potansiyeli gösteren bilesiklere ihtiyaç duyulmaktadir.
Bulusun Detayli Açiklamasi Basvuruya konu olan bulusta, antikonvülsan aktiviteleri yüksek olan sülfonamit grubuna sahip tiyosemikarbazon türevlerinin sentez yöntemi anlatilmaktadir.
Söz konusu sentez yöntemini genel hatlari asagidaki gibidir. 1. Sentez: 4-asetilbenzen sülfonilklorür anilin ve p- metoksianilin ile oda sicakliginda diklorometan ortaminda reaksiyona sokulur ve sülfonamit türevi elde edilir. 2. Sentez: 4-sübstitüefenil izotiyosiyanat türevleri hidrazin monohidrat ile dietileterli ortamda oda sicakliginda tiyosemikarbazit türevlerine dönüstürülür. 3. Sentez: Birinci basamakta elde edilen sülfonamit türevi ile ikinci basamakta elde edilen tiyosemikarbazit türevi metil alkol bulunan ortamda geri sogutucu altinda isitilarak reaksiyona sokulur. Bu reaksiyon sonucunda sülfonamit grubu içeren tiyosemikarbazon türevleri elde edilmektedir.
Yukarida anlatilan sentez yönteminin detayli açiklamasi asagida yer almaktadir. 1. Sentez: -1,17 mmol 4-sübstitüe anilin türevi 10 nüi diklorometanda çözülür.
-Bu karisim üzerine katalizör olarak 1,06 mmol trietilamin ve 1-3 damla piridin eklenir. -15 dakika süre ile oda sicakliginda karistirilir.
Bahsedilen oda sicakligi kimya literatüründe 25°C'ye tekabül etmektedir.
-Ayri bir kisimda l,06 mmol 4-asetilbenzensülfonilklorür 5 ml diklorometanda çözdürülür ve yukarida hazirlanan karisimin üzerine damlalar halinde eklenir.
-Ekleme islemi sirasinda ve/veya sonrasinda karisim geri sogutucuya sahip isitici sistemde isitilir.
-Reaksiyon karisimindaki baslangiç maddesini bittigi tespit edilince reaksiyon karisimi oda sicakliginda sogutulur.
-Sogutulan karisim, 2 M HCl ile ekstrakte edilir.
-Ekstraksiyon islemi sonunda organik fazlar sodyum sülfat ile kurutulur.
-Kurutma islemi sonucunda olusan kristaller petrol eteri ile yikanir. 2. Sentez: -1 mmol sübstitüe izotiyosiyanat türevi dietileterde çözdürülür.
-Bu karisima dietileterde çözdürülmüs l mmol hidrazin monohidrat damlalar halinde eklenir. Ilave isleminden sirasinda karisimin dibine katilar çökmeye baslar.
-Karisimin dibine çöken katilar karisim kabindan alinir.
-Katilar su ve dietileterde yikanir.
-Bu kati bir çözücüde kristallendirilir. 3. Sentez: -Isitilmis 5 mL metanol içerisinde 1 mmol tiyosemikarbazit türevleri çözdürülür.
-Bu karisim üzerine 10 mL metanolde çözünmüs l mmol sübstitüe sülfonamit türevleri ilave edilir.
-Bu reaksiyon karisimi geri sogutucuya sahip isitici sistem üzerinde 48 saat isitilir.
-Reaksiyon karisimindaki baslangiç maddesinin bittigi tespit edilince karisim oda sicakligina sogutulur.
-Sogutma isleminden sonra olusan kati karisimdan alinir.
-Bu kati bir çözücüde kristallendirilir.
Basvuruya konu olan yöntemin l. sentezinde baslangiç maddesi olarak seçilen 4-asetilbenzen sülfonil klorür bilesiginin yapisinda bulunan sülfonil klorür grubu anilin ve 4-metoksi anilin ile reaksiyona sokularak sülfonamitin bilesik 1 ve bilesik 2 türevleri elde edilmektedir. 2. Sentezde anlatilan yönteme dayanarak farkli sübstitüentler tasiyan izotiyosiyanatlar hidrazin monohidratla muamele edilmekte ve tiyosemikarbazit türevleri elde edilmektedir. 2. sentezde elde edilen tiyosemikarbazit türevleri ile 1. sentezde elde edilen sülfonamit türevleri (bilesik 1 ve bilesik 2) reaksiyona sokularak sülfonamit grubu tasiyan toplamda 16 adet tiyosemikarbazon türevi sentezlenmektedir. Sentezlenen bu bilesiklerin elde yöntemi ile analiz sonuçlari asagida verilmektedir.
Bulgular: o Bilesik 1'in (4-asetil-Nifenilbenzensülfonamit) sentezi ve analiz sonuçlari: Yukarida anlatilan birinci sentezdeki mol sayilarinin katlari alinarak düzenlenmis degerleri asagida verilmektedir. 3,4 gram (12,0 mmol) 4-asetilbenzensülfonilklorür ve 1,23 gram (13,2 mmol) anilin kullanilarak 1. sentezde anlatilan yöntem ile bilesik 1 sentezlenmektedir.Bilesik 1'in sentez sonucundaki elde verimi %44'tür. Yani yaklasik olarak 1,5 gram bilesik 1 elde edilmektedir.
Bilesik 1'in erime noktasi yaklasik olarak 83-84°C arasindadir.
Bilesik 1, turuncu renkli ve toz formda bir maddedir.
Bilesik 1, aseton, metanol, dimetil sülfoksit (DMSO), kloroform ve etil asetatta çözünür. Ancak, saf suda çözünmez.
Bilesik 1'in molekül agirligi 275,32 g/mol'dür.
Bilesik 1'in moleküler formülü Ciuh3N03S olup teorikte hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonuçlari asagidaki gibidir.
Teorik Hesap Sonuçlari Elementel Analiz Sonuçlari C 61,07 60,52 H 4,76 4,79 N 5,09 5,01 S 11,65 11,98 Tablo 1: Bilesik 1'in teorik olarak hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonucunda tespit edilen içerik yüzdeleri.
Bilesik 1'in FT-IR analizi sonuçlari, dalga sayisi cinsinden hiul), asagida verilmektedir. Asagidaki tabloda yapilan kisaltmalarin açilimi söyledir: g.b. (Gerilme bandi) s.g.b. (Simetrik gerilme bandi) as.g.b. (Asimetrik gerilme bandi) N-H Aromatik=C- Alifatik=C- C=O 502 802 3272 2963 Tablo 2: Bilesik 1'in FT-IR analizi sonuçlari.
Bilesik 1'e ait 1H NMR sonuçlari takip eden sayfalarda yer almaktadir. 0 Bilesik 2'nin (4-asetil-N-(4-metoksifenil) benzensülfonamit) sentezi ve analiz sonuçlari: (13 mmol) 4-metoksianilin kullanilarak birinci sentezde anlatilan yöntem ile bilesik 2 sentezlenmektedir.
Bilesik 2'nin sentez sonucundaki elde verimi %43'tür. Yani yaklasik olarak 1,5 gram bilesik 2 elde edilmektedir.
Bilesik 2'nin erime noktasi yaklasik olarak 114-115°C arasindadir.
Bilesik 2, kahverengi ve toz formda bir maddedir.
Bilesik 2, aseton, metanol, dimetil sülfoksit (DMSO), kloroform ve etil asetatta çözünür. Ancak, saf suda çözünmez.
Bilesik 2'nin molekül agirligi 305,84 g/mol'dür.
Bilesik 2'nin moleküler formülü CidhjNO4S olup teorikte hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonuçlari asagidaki gibidir.
Teorik Hesap Sonuçlari Elementel Analiz Sonuçlari C 53,00 53,24 H 4,95 5,10 N 4,59 4,41 S 15,60 15,70 Tablo 3: Bilesik 2'nin teorik olarak hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonucunda tespit edilen içerik yüzdeleri.
Bilesik 2'nin FT-IR analizi sonuçlari, dalga sayisi cinsinden (cm4), asagida verilmektedir. Asagidaki tabloda yapilan kisaltmalarin açilimi söyledir: g.b. (Gerilme bandi) s.g.b. (Simetrik gerilme bandi) as.g.b. (Asimetrik gerilme bandi) N-H Aromatik=C- Alifatik=C- C=O 802 802 Tablo 4: Bilesik 2'nin FT-IR analizi sonuçlari.
Bilesik Z'ye ait 1H NMR sonuçlari takip eden sayfalarda yer almaktadir. 0 Bilesik la'nin (N-siklohekzil-2-{l-[4-fenilsülfamoil fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit) sentezi ve analiz sonuçlari: mL isitilmis metanol içerisinde çözülmüs olan 0,58 mmol (0,1 gram) Nêsiklohekzilhidrazinkarbotiyoamitin üzerine 3. sentezde anlatilan yöntemdeki gibi 0,58 mmol (0,16 gram) 4- asetil-Nefenilbenzensülfonamit 15 mL metanol içerisinde çözülüp ilave edilmektedir. Reaksiyon sonucunda elde edilen kati, bilesik la'dir. Bu kati, süzülüp eter ile yikanarak kristallendirilmektedir.
Bilesik la'nin sentez sonucundaki elde verimi %92'dir.
Bilesik la'nin erime noktasi yaklasik olarak 228-230°C arasindadir.
Bilesik la, sari renklidir.
Bilesik la, aseton, metanol, dimetil sülfoksit (DMSO), isitilmis kloroform ve isitilmis etil asetatta çözünmektedir. Ancak, saf suda çözünmemektedir.
Bilesik la'nin molekül agirligi 430,59 g/mol'dür.
Bilesik la'nin inoleküler formülü Czüü6N40282 olup teorikte hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonuçlari asagidaki gibidir.
Teorik Hesap Sonuçlari Elementel Analiz Sonuçlari C 58,58 58,16 H 6,09 6,22 N 13,01 13,16 14,89 14,88 Tablo 5: Bilesik la'nin teorik olarak hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonucunda tespit edilen içerik yüzdeleri.
Bilesik la'nin FT-IR analizi sonuçlari, dalga sayisi cinsinden (cm4), asagida verilmektedir. Asagidaki tabloda yapilan kisaltmalarin açilimi söyledir: g.b. (Gerilme bandi) s.g.b. (simetrik gerilme bandi) as.g.b. (Asimetrik gerilme bandi) e.b. (Egilme bandi) N-H g.b. S=O C=N, imin N-H (e.b.); C=S, Tiyoamit as.g.b. g.b. Aromatik (g.b.) ve S=O halka C=C Tablo 6: Bilesik la'nin FT-IR analizi sonuçlari.
Bilesik la'ya ait lH NMR sonuçlari takip eden sayfalarda yer almaktadir. o Bilesik lb'nin (Nefenil-2-{1-[4-fenilsülfamoilfenil] etiliden}hidrazin karbotiyoamit) sentezi ve analiz sonuçlari: mL isitilmis metanol içerisinde çözülmüs olan 0,59 mmol (0,1 gram) N;fenilhidrazinkarbotiyoamit'in üzerine, 3. sentezde anlatilan yöntemdeki gibi, 0,59 mmol (0,17 gram) 4- asetil-N;fenilbenzensülfonamit 15 mL metanol içerisinde çözülüp ilave edilmektedir. Reaksiyon sonucunda elde edilen kati, bilesik lb'dir. Bu kati, süzülüp eter ile yikanarak kristallendirilmektedir.
Bilesik lb'nin sentez sonucundaki elde verimi %92'dir.
Bilesik lb'nin erime noktasi yaklasik olarak 182-184°C arasindadir.
Bilesik 1b, sari renklidir.
Bilesik lb, aseton, metanol, dimetil sülfoksit (DMSO) ve kloroformda çözünmektedir. Ancak, saf suda ve etil asetatta çözünmemektedir.
Bilesik lb'nin molekül agirligi, 424,54 g/mol'dür.
Bilesik lb'nin Inoleküler formülü CzüboN40282 olup teorikte hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonuçlari asagidaki gibidir.
Teorik Hesap Sonuçlari Elementel Analiz Sonuçlari 59,41 59,73 H 4,75 4,34 13,20 13,53 15,11 15,26 Tablo 7: Bilesik lb'nin teorik olarak hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonucunda tespit edilen içerik yüzdeleri.
Bilesik 1b'nin FT-IR analizi sonuçlari, dalga sayisi cinsinden (cmü), asagida verilmektedir. Asagidaki tabloda yapilan kisaltmalarin açilimi söyledir: g.b. (Gerilme bandi) s.g.b. (simetrik gerilme bandi) as.g.b. (Asimetrik gerilme bandi) e.b. (Egilme bandi) N-H g.b. S=O C=N, imin N~H (e.b.); C=S, Tiyoamit as.g.b. g.b. Aromatik (g.b.) ve S=O halka C=C Tablo 8: Bilesik lb'nin FT-IR analizi sonuçlari.
Bilesik 1b'ye ait 1H NMR sonuçlari takip eden sayfalarda yer almaktadir. 0 Bilesik lc'nin (Ne(4-bromofenil)-2-{1-[4~ (fenilsülfamoil)fenil]eti1iden} hidrazin karbotiyoamit sentezi ve analiz sonuçlari: mL isitilmis metanol içerisinde çözülmüs olan 0,41 mmol (0,1 kg) N;(4-bromofenil)hidrazinkarbotiyoamitin üzerine, 3. sentezde anlatilan yöntemdeki gibi, 0,41 mmol (0,11 gram) 4- asetil-Nßfenilbenzensülfonamit 15 mL metanol içerisinde çözülüp ilave edilmektedir. Reaksiyon sonucunda elde edilen kati, bilesik lc'dir. Bu kati, süzülüp eter ile yikanarak kristallendirilmektedir.
Bilesik lc'nin sentez sonucundaki elde verimi %72'dir.
Bilesik lc'nin erime noktasi yaklasik olarak 212-214°C arasindadir.
Bilesik lc, sari renklidir.
Bilesik lc, aseton, metanol ve dimetil sülfoksitte (DMSO) çözünmektedir. Ancak, kloroform, etil asetat ve saf suda çözünmemektedir.
Bilesik lc'nin molekül agirligi 503,44 g/mol'dür.
Bilesik lc'nin moleküler formülü CzühgBrNdh32 olup teorikte hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonuçlari asagidaki gibidir.
Teorik Hesap Sonuçlari Elementel Analiz Sonuçlari C 50,10 50,11 H 3,80 3,80 N 11,13 11,23 8 12,74 12,70 Tablo 9: Bilesik lc'nin teorik olarak hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonucunda tespit edilen içerik yüzdeleri.
Bilesik lc'nin FT-IR analizi sonuçlari, dalga sayisi cinsinden (cm4), asagida verilmektedir. Asagidaki tabloda yapilan kisaltmalarin açilimi söyledir: g.b. (Gerilme bandi) s.g.b. (Simetrik gerilme bandi) as.g.b. (Asimetrik gerilme bandi) e.b. (Egilme bandi) N-H g.b. S=O C=N, imin N-H (e.b.); C=S, Tiyoamit as.g.b. g.b. Aromatik (g.b.) ve S=O halka C=C Tablo 10: Bilesik lc'nin FT-IR analizi sonuçlari.
Bilesik lc'ye ait 1H NMR sonuçlari takip eden sayfalarda yer almaktadir. 0 Bilesik 1d'nin (NF(4-klorofenil)-2-{1-[4- (fenilsülfamoil)feni1]etiliden}hidrazin karbotiyoamit) sentezi ve analiz sonuçlari: mL isitilmis metanol içerisinde çözülmüs olan 0,50 mmol (0,1 gram) N%(4-klorofenil)hidrazin karbotiyoamitin üzerine, 3. sentezde anlatilan yöntemdeki gibi, 0,50 mmol (0,14 gram) 4-aseti1-Nefenilbenzensülfonamit 15 mL metanol içerisinde çözülüp ilave edilmektedir. Reaksiyon sonucunda elde edilen kati, bilesik lc'dir. Bu kati, süzülüp eter ile yikanarak kristallendirilmektedir.
Bilesik 1d'nin sentez sonucundaki elde verimi %68'dir.
Bilesik 1d'nin erime noktasi yaklasik olarak 213-215°C arasindadir.
Bilesik 1d, aseton, metanol ve dimetil sülfoksitte (DMSO) çözünmektedir. Ancak, kloroform, etil asetat ve saf suda çözünmemektedir.
Bilesik ld'nin molekül agirligi, 458,98 g/mol'dür.
Bilesik ld'nin moleküler formülü Czüh9ClNMh82 olup teorikte hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonuçlari asagidaki gibidir.
Teorik Hesap Sonuçlari Elementel Analiz Sonuçlari C 54,95 54,82 H 4,17 4,18 N 12,21 12,53 8 13,97 13,32 Tablo 11: Bilesik ld'nin teorik olarak hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonucunda tespit edilen içerik yüzdeleri.
Bilesik ld'nin FT-IR analizi sonuçlari, dalga sayisi cinsinden (cm4), asagida verilmektedir. Asagidaki tabloda yapilan kisaltmalarin açilimi söyledir: g.b. (Gerilme bandi) s.g.b. (simetrik gerilme bandi) as.g.b. (Asimetrik gerilme bandi) e.b. (Egilme bandi) N-H g.b. S=O C=N, imin N-H (e.b.); C=S, Tiyoamit as.g.b. g.b. Aromatik (g.b.) ve S=O halka C=C Tablo 12: Bilesik ld'nin FT-IR analizi sonuçlari.
Bilesik 1d'ye ait 1H NMR sonuçlari takip eden sayfalarda yer almaktadir. o Bilesik le'nin (NF(4-metoksifenil)-2-{1-[4- (fenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit) sentezi ve analiz sonuçlari: 5 mL isitilmis metanol içerisinde çözünmüs olan 0,52 mmol (0,1 gram) N-(4-metoksifenil)hidrazinkarbotiyoamitin üzerine, 3. Sentezde anlatilan yöntemdeki gibi, 0,52 mmol (0,14 gram) 4-asetil-NFfenilbenzensülfonamit 15 Im; metanol içerisinde çözülüp ilave edilmektedir. Reaksiyon sonucunda elde edilen kati, bilesik le'dir. Bu kati, süzülüp eter ile yikanarak kristallendirilmektedir.
Bilesik le'nin sentez sonucundaki elde verimi %56'dir.
Bilesik le'nin erime noktasi yaklasik olarak 195-197°C arasindadir.
Bilesik le, açik pembe renklidir.
Bilesik le, aseton, metanol, dimetil sülfoksit (DMSO), kloroform ve etil asetatta çözünmektedir. Ancak, saf suda çözünmemektedir.
Bilesik le'nin molekül agirligi 454,57 g/mol'dür.
Bilesik le'nin. moleküler formülü CzüümN40382 olup teorikte hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonuçlari asagidaki gibidir.
Teorik Hesap Sonuçlari Elementel Analiz Sonuçlari C 58,13 57,81 H 4,88 4,85 N 12,33 12,57 8 14,11 14,24 Tablo 13: Bilesik le'nin teorik olarak hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonucunda tespit edilen içerik yüzdeleri.
Bilesik le'nin FT-IR analizi sonuçlari, dalga sayisi cinsinden (cm4), asagida verilmektedir. Asagidaki tabloda yapilan kisaltmalarin açilimi söyledir: g.b. (Gerilme bandi) s.g.b. (Simetrik gerilme bandi) as.g.b. (Asimetrik gerilme bandi) e.b. (Egilme bandi) N-H g.b. S=O C=N, imin N-H (e.b.): C=S, Tiyoamit as.g.b. g.b. Aromatik (g.b.) ve S=O halka C=C Tablo 14: Bilesik le'nin FT-IR analizi sonuçlari.
Bilesik le'ye ait 1H NMR sonuçlari takip eden sayfalarda yer almaktadir. 0 Bilesik lf'nin (N-(4-metiltiyofenil)-2-{l-[4- (fenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit) sentezi ve analiz sonuçlari: mL isitilmis metanol içerisinde çözünmüs olan 0,47 mmol (0,1 gram) N;[4-(metilsülfanil)fenil]hidrazinkarbotiyoamitin üzerine, 3. sentezde anlatilan yöntemdeki gibi, 0,47 mmol (0,13 gram) 4-asetil-NFfenilbenzensülfonamit 15 ImL metanol içerisinde çözünüp ilave edilmektedir. Reaksiyon sonucunda elde edilen kati, bilesik lf'dir. Bu kati, süzülüp eter ile yikanarak kristallendirilmektedir.
Bilesik lf'nin sentez sonucundaki elde verimi %67'dir.
Bilesik lf'nin erime noktasi yaklasik 176-178°C arasindadir.
Bilesik lf, sari renklidir.
Bilesik lf, aseton, isitilmis metanol, dimetil sülfoksit (DMSO), kloroform ve etil asetatta çözünmektedir. Ancak, saf suda çözünmemektedir.
Bilesik lf'nin molekül agirligi 470,54 g/mol'dür.
Bilesik lf'nin Hmleküler formülü CnHgûh0283 olup teorikte hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonuçlari asagidaki gibidir.
Teorik Hesap Sonuçlari Elementel Analiz Sonuçlari C 56,14 56,30 H 4,71 4,83 N 11,90 11,55 S 20,44 20,48 Tablo 15: Bilesik lf'nin teorik olarak hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonucunda tespit edilen içerik yüzdeleri.
Bilesik 1f'nin FT-IR analizi sonuçlari, dalga sayisi cinsinden (cm4), asagida verilmektedir. Asagidaki tabloda yapilan kisaltmalarin açilimi söyledir: g.b. (Gerilme bandi) s.g.b. (Simetrik gerilme bandi) as.g.b. (Asimetrik gerilme bandi) e.b. (Egilme bandi) N-H g.b. S=O C=N, imin N-H (e.b.); C=S, Tiyoamit as.g.b. g.b. Aromatik (g.b.) ve S=O halka C=C Tablo 16: Bilesik 1f'nin FT-IR analizi sonuçlari.Bilesik 1f'ye ait lH NMR sonuçlari takip eden sayfalarda yer almaktadir. 0 Bilesik lg'nin (NL(benzil)-2-{1-[4- (fenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit) sentezi ve analiz sonuçlari: mL isitilmis metanol içerisinde çözülmüs olan 0,55 mmol (0,1 gram) Nebenzilhidrazinkarbotiyoamitin üzerine 3.
Sentezde anlatilan yöntemdeki gibi 0,55 mmol (0,15 gram) 4- asetil-Nefenilbenzensülfoamit 15 nüi metanol içerisinde çözülüp ilave edilmektedir. Reaksiyon sonucunda elde edilen kati, bilesik lg'dir. Bu kati, süzülüp eter ile yikanarak kristallendirilmektedir.
Bilesik lg'nin sentez sonucundaki elde verimi %45'tir.
Bilesik lg'nin erime noktasi yaklasik olarak 183-185°C arasindadir.
Bilesik lg, sari renklidir.
Bilesik lg, aseton, metanol ve dimetil sülfoksitte (DMSO) çözünmektedir. Ancak, kloroform, etil asetat ve saf suda çözünmemektedir.
Bilesik lg'nin molekül agirligi 438,57 g/mol'dür.
Bilesik lg'nin moleküler formülü C2üü2N&h52 olupteorikte hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonuçlari asagidaki gibidir.
Teorik Hesap Sonuçlari Elementel Analiz Sonuçlari C 60,25 60,28 H 5,06 5,15 N 12,78 12,39 S 14,62 14,50 Tablo 17: Bilesil lg'nin teorik olarak hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonucunda tespit edilen içerik yüzdeleri.
Bilesik lg'nin FT-IR analizi sonuçlari, dalga sayisi cinsinden (cm4), asagida verilmektedir. Asagidaki tabloda yapilan kisaltmalarin açilimi söyledir: g.b. (Gerilme bandi) s.g.b. (Simetrik gerilme bandi) as.g.b. (Asimetrik gerilme bandi) e.b. (Egilme bandi) N-H g.b. S=O C=N, imin N-H (e.b.); C=S, Tiyoamit as.g.b. g.b. Aromatik (g.b.) ve S=O halka C=C Tablo 18: Bilesik 1g'nin FT-IR analizi sonuçlari.
Bilesik 1g'ye ait 1H NMR sonuçlari takip eden sayfalarda yer almaktadir. o Bilesik lh'nin (N-(2-feniletil)-2-{1-[4- (fenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit) 5 mL isitilmis metanol içerisinde çözülmüs olan 0,51 mmol (0,1 gram) N;(2-feniletil)hidrazinkarbotiyoamitin üzerine, 3. sentezde anlatilan yöntemdeki gibi, 0,51 mmol (0,14 gram) 4-asetil-Nefenilbenzensülfonamit 15 mL metanol içerisinde çözülüp ilave edilmektedir. Reaksiyon sonucunda elde edilen kati, bilesik lh'dir. Bu kati, süzülüp eter ile yikanarak kristallendirilmektedir.
Bilesik lh'nin sentez sonucundaki elde verimi %84'tür.
Bilesik lh'nin erime noktasi yaklasik olarak 195-197°C arasindadir.
Bilesik 1h, sari renklidir.
Bilesik lh, aseton, metanol ve dimetil sülfoksitte (DMSO) çözünmektedir. Ancak, kloroform, etil asetat ve saf suda çözünmemektedir.
Bilesik 1h'nin molekül agirligi, 452,57 gram/mol'dür.
Bilesik lh'nin. moleküler formülü Czüh4N40282 olup teorikte hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonuçlari asagidaki gibidir.
Teorik Hesap Sonuçlari Elementel Analiz Sonuçlari C 61,78 61,83 H 5,62 5,40 N 12,01 ` 12,04 S 13,74 14,11 Tablo 19: Bilesik lh'nin teorik olarak hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonucunda tespit edilen içerik yüzdeleri.Bilesik lh'nin FT-IR analizi sonuçlari, dalga sayisi cinsinden (cm4), asagida verilmektedir. Asagidaki tabloda yapilan kisaltmalarin açilimi söyledir: g.b. (Gerilme bandi) s.g.b. (Simetrik gerilme bandi) as.g.b. (Asimetrik gerilme bandi) e.b. (Egilme bandi) N-H g.b. S=O C=N, imin N-H (e.b.); C=S, Tiyoamit as.g.b. g.b. Aromatik (g.b.) ve S=O halka C=C Tablo 20: Bilesik lh'nin FT-IR analizi sonuçlari.
Bilesik 1h'ye ait lH NMR sonuçlari takip eden sayfalarda yer almaktadir. o Bilesik 2a'nin (N4(siklohekzil)-2-{l-[4-(4- metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit) sentezi ve analiz sonuçlari: mL isitilmis metanol içerisinde çözülmüs olan 0,58 mmol (0,1 gram) AFsiklohekzilhidrazinkarbotiyoamitin üzerine, 3. sentezde anlatilan yöntemdeki gibi, 0,58 mmol (0,17 gram) 4- asetil-NF(4-metoksifenil)benzensülfonamit 15 mL metanol içerisinde çözülüp ilave edilmektedir. Reaksiyon sonucunda elde edilen kati, bilesik 2a'dir. Bu kati, süzülüp eter ile yikanarak kristallendirilmektedir.
Bilesik 2a'nin sentez sonucundaki elde verimi %47'dir.
Bilesik 2a'nin erime noktasi yaklasik olarak 220-221°C arasindadir.
Bilesik 2a, sari renklidir.
Bilesik 2a, aseton, isitilmis metanol, kloroform ve dimetil sülfoamitte (DMSO) çözünmektedir. Ancak, etil asetat ve saf suda çözünmemektedir.
Bilesik 2a'nin molekül agirligi 460,59 g/mol'dür.
Bilesik 2a'nin Inoleküler formülü C2üü8N4O3S2 olUp teorikte hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonuçlari asagidaki gibidir.
Teorik Hesap Sonuçlari Elementel Analiz Sonuçlari 57,37 57,27 6,13 6,23 12,16 12,15 S 13,92 13,82 Tablo 21: Bilesik 2a'nin teorik olarak hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonucunda tespit edilen içerik yüzdeleri.
Bilesik 2a'nin FT-IR analizi sonuçlari, dalga sayisi cinsinden (cm4), asagida verilmektedir. Asagidaki tabloda yapilan kisaltmalarin açilimi söyledir: g.b. (Gerilme bandi) s.g.b. (Simetrik gerilme bandi) as.g.b. (Asimetrik gerilme bandi) e b (Fgilme bandi) N-H g.b. S=O C=N, imin N-H (e.b.); C=S, Tiyoamit as.g.b. g.b. Aromatik (g.b.) ve S=O halka C=C Tablo 22: Bilesik 2a'nin FT-IR analizi sonuçlari.
Bilesik 2a'ya ait 1H NMR sonuçlari takip eden sayfalarda yer almaktadir. 0 Bilesik 2b'nin (Nê(fenil)-2-{l-[4-(4- metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit sentezi ve analiz sonuçlari: mL isitilmis metanol içerisinde çözülmüs olan 0,6 Hmol (0,1 gram) Nefenilhidrazinkarbotiyoamitin üzerine, 3. sentezde anlatilan yöntemdeki gibi, 0,6 mmol (0,18 gram) 4- asetil-N;(4-metoksifenil)benzensülfonamit 15 mL metanol içerisinde çözülüp ilave edilmektedir. Reaksiyon sonucunda elde edilen kati, bilesik 2b'dir. Bu kati, süzülüp eter ile yikanarak kristallendirilmektedir.
Bilesik 2b'nin sentez sonucundaki elde verimi %24'tür.
Bilesik 2b'nin erime noktasi yaklasik olarak 190-191°C arasindadir.
Bilesik 2b, beyaz renklidir.
Bilesik 2b, aseton, metanol, kloroform, etil asetat ve dimetil sulroksitte (DMSO) çözünmektedir. Ancak, saf suda çözünmemektedir.
Bilesik 2b'nin molekül agirligi 454,81 g/mol'dür.
Bilesik 2b'nin inoleküler formülü CszdhO3Sz olup teorikte hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonuçlari asagidaki gibidir.
Teorik Hesap Sonuçlari Elementel Analiz Sonuçlari C 58,13 58,23 H 4,88 4,78 N 12,33 12,13 S 14,11 14,58 Tablo 23: Bilesik 2b'nin teorik olarak hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonucunda tespit edilen içerik yüzdeleri.
Bilesik 2b'nin FT-IR analizi sonuçlari, dalga sayisi cinsinden (cmfH, asagida verilmektedir. Asagidaki tabloda yapilan kisaltmalarin açilimi söyledir: g.b. (Gerilme bandi) s.g.b. (simetrik gerilme bandi) as.g.b. (Asimetrik gerilme bandi) e.b. (Egilme bandi) N-H g.b. S=O C=N, imin N-H (e.b.); C=S, Tiyoamit as.g.b. g.b. Aromatik (g.b.) ve S=O halka C=C Tablo 24: Bilesik 2b'nin FT-IR analizi sonuçlari.
Bilesik 2b'ye ait lH NMR sonuçlari takip eden sayfalarda yer almaktadir. o Bilesik 2c'nin (AF(4-bromofenil)-2-{1-[4-(4- metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit) sentezi ve analiz sonuçlari: mL isitilmis metanol içerisinde çözülmüs olan 0,41 mmol (0,1 gram) AF(4-bromofenil)hidrazinkarbotiyoamitin üzerine, 3. sentezde anlatilan yöntemdeki gibi, 0,41 mmol (0,12 gram) 4-asetil-NL(4-metoksifenil)benzensülfonamit 15 mL metanol içerisinde çözülüp ilave edilmektedir. Reaksiyon sonucunda elde edilen kati, bilesik 2c'dir. Bu kati, süzülüp eter ile yikanarak kristallendirilmektedir.
Bilesik 2c'nin sentez sonucundaki elde verimi %54'tür.
Bilesik 2c'nin erime noktasi yaklasik olarak 230-232°C arasindadir.
Bilesik 2c, sari renklidir.
Bilesik 2c, aseton, metanol, kloroform, etil asetat ve dimetil sülfoksitte (DMSO) çözünmektedir. Ancak, saf suda çözünmemektedir.
Bilesik 2c'nin molekül agirligi 534,67 g/mol'dür.
Bilesik 2c'nin moleküler formülü CzdüiBrNMh82 olup teorikte hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonuçlari asagidaki gibidir.
Teorik Hesap Sonuçlari Elementel Analiz Sonuçlari C 49,53 49,12 H 3,97 3,45 N 10,50 10,20 S 12,02 12,27 Tablo 25: Bilesik 2c'nin teorik olarak hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonucunda tespit edilen içerik yüzdeleri.
Bilesik 2c'nin FT-IR analizi sonuçlari, dalga sayisi cinsinden (cm-H, asagida verilmektedir. Asagidaki tabloda yapilan kisaltmalarin açilimi söyledir: g.b. (Gerilme bandi) s.g.b. (Simetrik gerilme bandi) as.g.b. (Asimetrik gerilme bandi) e.b. (Egilme bandi) N-H g.b. S=O C=N, imin N-H (e.b.): C=S, Tiyoamit as.g.b. g.b. Aromatik (g.b.) ve S=O halka C=C Tablo 26: Bilesik 2c'nin FT-IR analizi sonuçlari.
Bilesik ZC'ye ait 1H NMR sonuçlari takip eden sayfalarda yer almaktadir. 0 Bilesik 2d'nin (N-(4-klorofenil)-2-{1-[4-(4~ metoksifenilsülfamoil)feni1]etiliden}hidrazin karbotiyoamit) sentezi ve analiz sonuçlari: 5 mL isitilmis metanol içerisinde çözülmüs olan 0,5 mmol (0,1 gram) AF(4-klorofenil)hidrazinkarbotiyoamitin üzerine, 3. sentezde anlatilan yöntemdeki gibi, 0,5 mmol (0,15 gram) 4-asetil-N>(4-metoksifenil)benzensülfonamit 15 mL metanol içerisinde çözülüp ilave edilmektedir. Reaksiyon sonucunda elde edilen kati, bilesik 2d'dir. Bu kati, süzülüp eter ile yikanarak kristallendirilmektedir.
Bilesik 2d'nin sentez sonucundaki elde verimi %43'tür.
Bilesik 2d'nin erime noktasi yaklasik olarak 227-228°C arasindadir.
Bilesik 2d, beyaz renklidir.
Bilesik 2d, aseton, isitilmis metanol ve dimetil sülfoksitte (DMSO) çözünmektedir. Ancak, kloroform, etil asetat ve saf suda çözünmemektedir.
Bilesik 2d'nin molekül agirligi 488,98 g/mol'dür.
Bilesik 2d'nin moleküler formülü CzýhiClNuh82 olup teorikte hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonuçlari asagidaki gibidir.
Teorik Hesap Sonuçlari Elementel Analiz Sonuçlari (°6) ( ) C 54,03 54,23 H 4,33 4,42 N 11,46 11,83 8 13,11 13,22 Tablo 27: Bilesik 2d'nin teorik olarak hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonucunda tespit edilen içerik yüzdeleri.
Bilesik 2d'nin FT-IR analizi sonuçlari, dalga sayisi cinsinden (cm-H, asagida verilmektedir. Asagidaki tabloda yapilan kisaltmalarin açilimi söyledir: g.b. (Gerilme bandi) s.g.b. (Simetrik gerilme bandi) as.g.b. (Asimetrik gerilme bandi) e.b. (Egilme bandi) N-H g.b. S=O C=N, imin N-H (e.b.); C=S, Tiyoamit as.g.b. g.b. Aromatik (g.b.) ve S=O halka C=C 1162 1547 Tablo 28: Bilesik 2d'nin FT-IR analizi sonuçlari.
Bilesik 2d'ye ait 1H NMR sonuçlari takip eden sayfalarda yer almaktadir. 0 Bilesik 2e'nin (Ne(4-metoksifenil)-2-{1-[4-(4- metoksifenilsülfamoil)feni1]eti1iden}hidrazin karbotiyoamit) sentezi ve analiz sonuçlari: mL isitilmis metanol içerisinde çözülmüs olan 0,52 mmol (0,1 gram) N;(4-metoksifenil)hidrazinkarbotiyoamitin üzerine, 3. sentezde anlatilan yöntemdeki gibi, 0,52 mmol (0,16 gram) 4-asetil-NL(4#metoksifenil)benzensülfonamit 15 mL metanol içerisinde çözülüp ilave edilmektedir.
Bilesik 2e'nin sentez sonucundaki elde verimi %37'dir.
Bilesik 2e'nin erime noktasi yaklasik olarak 190-191°C arasindadir.
Bilesik 2e, açik pembe renklidir.
Bilesik 2e, aseton, kloroform ve dimetil sülfoksitte (DMSO) çözünmektedir. Ancak, metanol, etil asetat ve saf suda çözünmemektedir.
Bilesik 2e'nin molekül agirligi, 484,57 g/mol'dür.
Bilesik 2e'nin nmleküler formülü Czýh4Nßh82 olup teorikte hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonuçlari asagidaki gibidir.
Teorik Hesap Sonuçlari Elementel Analiz Sonuçlari C 57,01 57,67 H 4,99 5,14 N 11,56 11,89 S 13,23 13,57 Tablo 29: Bilesik 2e'nin teorik olarak hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonucunda tespit edilen içerik yüzdeleri.
Bilesik 2e'nin FT-IR analizi sonuçlari, dalga sayisi cinsinden (cm'H, asagida verilmektedir. Asagidaki tabloda yapilan kisaltmalarin açilimi söyledir: g.b. (Gerilme bandi) s.g.b. (Simetrik gerilme bandi) as.g.b. (Asimetrik gerilme bandi) e.b. (Egilme bandi) N-H g.b. S=O C=N, imin N-H (e.b.); C=S, Tiyoamit as.g.b. g.b. Aromatik (g.b.) ve S=O halka C=C Tablo 30: Bilesik 2e'nin FT-IR analizi sonuçlari.Bilesik 2e'ye ait lH NMR sonuçlari takip eden sayfalarda yer almaktadir. 0 Bilesik 2f'nin (NF(4-metiltiyofenil)-2-{1~[4-(4- metoksifenilsülfamoil)fenil]eti1iden}hidrazin karbotiyoamit) sentezi ve analiz sonuçlari: mL isitilmis metanol içerisinde çözülmüs olan 0,47 mmol (0,1 gram) NF[4-(metilsü1fanil)fenil]hidrazinkarbotiyoamitin üzerine, 3. sentezde anlatilan yöntemdeki gibi, 0,47 mmol (0,14 gram) 4-asetil-N>(4-metoksifenil)benzensülfonamit 15 mL metanol içerisinde çözülüp ilave edilmektedir. Reaksiyon sonucunda elde edilen kati, bilesik 2f'dir. Bu kati, süzülüp eter ile yikanarak kristallendirilmektedir.
Bilesik 2f'nin sentez sonucundaki elde verimi %44'tür.
Bilesik 2f'nin erime noktasi yaklasik olarak 206-207°C arasindadir.
Bilesik 2f, kahverengidir.
Bilesik 2f, aseton, metanol, etil asetat, kloroform ve dimetil sülfoksitte (DMSO) çözünmektedir. Ancak, saf suda çözünmemektedir.
Bilesik 2f'nin molekül agirligi 501,54 g/mol'dür.
Bilesik 2f'nin inoiekuler formülü CquâhO382 olup teorikte hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonuçlari asagidaki gibidir.
Teorik Hesap Sonuçlari Elementel Analiz Sonuçlari C 59,49 59,56 H 4,76 4,83 N 11,19 11,67 S 19,21 19,69 Tablo 31: Bilesik 2f'nin teorik olarak hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonucunda tespit edilen içerik yüzdeleri.
Bilesik 2f'nin FT-IR analizi sonuçlari, dalga sayisi cinsinden (cmfH, asagida verilmektedir. Asagidaki tabloda yapilan kisaltmalarin açilimi söyledir: g.b. (Gerilme bandi) s.g.b. (simetrik gerilme bandi) as.g.b. (Asimetrik gerilme bandi) e.b. (Egilme bandi) N-H g.b. S=O C=N, imin N-H (e.b.); C=S, Tiyoamit as.g.b. g.b. Aromatik (g.b.) ve S=O halka C=C Tablo 32: Bilesik 2f'nin FT-IR analizi sonuçlari.
Bilesik 2f'ye ait 1H NMR sonuçlari takip eden sayfalarda yer almaktadir. o Bilesik 2g'nin (N4(benzil)-2-{l-[4-(4- metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit) sentezi ve analiz sonuçlari: 5 mL isitilmis metanol içerisinde çözülmüs olan 0,55 mmol (0,1 gram) Nebenzilhidrazinkarbotiyoamitin üzerine, 3. sentezde anlatilan yöntemdeki gibi, 0,55 mmol (0,17 gram) 4- asetil-N>(4-metoksifenil)benzensülfonamit 15 mL metanol içerisinde çözülüp ilave edilmektedir. Reaksiyon sonucunda elde edilen kati, süzülüp eter ile yikanarak kristallendirilmektedir.
Bilesik 2g'nin sentez sonucundaki elde verimi %52'dir.
Bilesik 2g'nin erime noktasi yaklasik olarak 238-239°C arasindadir.
Bilesik 2g, açik sari renklidir.
Bilesik 2g, aseton, metanol, kloroform, etil asetat ve dimetil sülfoksitte (DMSO) çözünmektedir. Ancak, saf suda çözünmemektedir.
Bilesik 2g'nin molekül agirligi 467,57 g/mol'dür.
Bilesik 2g'nin Inoleküler formülü (h3H2dh0382 olup teorikte hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonuçlari asagidaki gibidir.
Teorik Hesap Sonuçlari Elementel Analiz Sonuçlari C 58,95 58,59 H 5,16 5,14 N 11,96 12,14 S 13,69 13,67 Tablo 33: Bilesik 2g'nin teorik olarak hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonucunda tespit edilen içerik yüzdeleri.Bilesik Zg'nin FT-IR analizi sonuçlari, dalga sayisi cinsinden (cm`H, asagida verilmektedir. Asagidaki tabloda yapilan kisaltmalarin açilimi söyledir: g.b. (Gerilme bandi) s.g.b. (simetrik gerilme bandi) as.g.b. (Asimetrik gerilme bandi) e.b. (Egilme bandi) N-H g.b. S=O C=N, imin N-H (e.b.); C=S, Tiyoamit as.g.b. g.b. Aromatik (g.b.) ve S=O halka C=C Tablo 34: Bilesik 2g'nin FT-IR analizi sonuçlari.
Bilesik 2g'ye ait 1H NMR sonuçlari takip eden sayfalarda yer almaktadir. o Bilesik 2h'nin (N>(2-feniletil)-2-{l-[4-(4- metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit) sentezi ve analiz sonuçlari: mL isitilmis metanol içerisinde çözünmüs olan 0,52 mmol (0,1 gram) N;(2-feniletil)hidrazinkarbotiyoamitin üzerine, 3. sentezde anlatilan yöntemdeki gibi, 0,52 mmol (0,16 gram)4-asetil-NF(4-metoksifenil)benzensülfonamit 15 mL metanol içerisinde çözülüp ilave edilmektedir. Reaksiyon sonucunda elde edilen kati, bilesik 2h'dir. Bu kati, süzülüp Bilesik 2h'nin snetez sonucundaki elde verimi %42'dir.
Bilesik 2h'nin erime noktasi yaklasik olarak 191-192°C arasindadir.
Bilesik 2h, beyaz renklidir.
Bilesik 2h, aseton, metanol, kloroform, etil asetat ve dimetil sülfoksitte (DMSO) çözünmektedir. Ancak, saf suda çözünmemektedir.
Bilesik 2h'nin molekül agirligi 482,61 g/mol'dür.
Bilesik 2h'nin nwleküler formülü CznbaNüb82 olup teorikte hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonuçlari asagidaki gibidir.
Teorik Hesap Sonuçlari Elementel Analiz Sonuçlari 59,73 59,38 H 5,43 5,31 N 11,61 11,88 8 13,29 13,38 Tablo 35: Bilesik 2h'nin teorik olarak hesaplanan içerik yüzdeleri ile elementel analiz sonucunda tespit edilen içerik yüzdeleri.
Bilesik 2h'nin FT-IR analizi sonuçlari, dalga sayisi cinsinden (cm'H, asagida verilmektedir. Asagidaki tabloda yapilan kisaltmalarin açilimi söyledir: g.b. (Gerilme bandi) s.g.b. (Simetrik gerilme bandi) as.g.b. (Asimetrik gerilme bandi) e.b. (Egilme bandi) N-H g.b. S=O C=N, imin N-H (e.b.); C=S, Tiyoamit as.g.b. g.b. Aromatik (g.b.) ve S=O halka C=C Tablo 36: Bilesik 2h'nin FT-IR analizi sonuçlari.
Bilesik 2h'ye ait lH NMR sonuçlari takip eden sayfalarda yer almaktadir.
Birinci sentezin baslangiç maddesi olarak seçilen 4- asetilbenzen sülfonilklorür bilesiginin anilin türevleriyle verdigi reaksiyonun mekanizmasi sekil 21 ve 22'de görülmektedir. Burada kullanilan anilin türevinin para pozisyonundaki hidrojen veya metoksi grubuna göre bilesik 1 veya bilesik 2 sentezlenmektedir. Sekil 21 ve 22'deki mekanizmalarda, anilindeki azot (N) atomunun ortaklanmamis elektronlarinin elektrofilik karakterdeki kükürt (S) atomuna saldirisi sonucu S=O çift baginin n elektronlari oksijenlerden biri üzerine kaymaktadir. H elektronlarinin tekrar n bagi olusturmak üzere kaymasi sonucunda klor (Cl) atomu yapidan ayrilmakta ve azot (N) atomu üzerindeki hidrojen (H) atomlarindan biri koparak ürün olusmaktadir.
Ikinci sentezde, p-sübstitüefenil izotiyosiyanat türevlerinin dietileter içerisinde hidrazin monohidratla etkilesime girmesiyle p-sübstitüefenil tiyosemikarbazit türevleri elde edilmektedir. Sekil 23'te gösterilen reaksiyon mekanizmasi incelendiginde, hidrazin (:NHzNHm nükleofilinin izotiyosiyanat bünyesindeki karbon (C) atomuna iiiii isi sonucunda u elektronlari, kukürt (S) atomuna göre daha elektronegatif olan azot (N) atomu üzerine açilmaktadir. Molekülün kendi içerisinde bulunan bir protonun kaymasi sonucunda yeniden düzenlenmesiyle tiyosemikarbazit türevleri elde edilmektedir. Üçüncü sentezde, 4-asetil-N-(sübstitüe)benzensülfonamit türevleri, p-sübstitüefenil tiyosemikarbazit reaksiyona sokularak p-sübstitüefenil tiyosemikarbazon türevleri elde edilmektedir. Sekil 24'te gösterilen reaksiyon mekanizmasi incelendiginde, tiyosemikarbazitin amino ucundaki azot (N) atomunun, aldehitin karbonil karbonuna (C) saldirdigi görülmektedir. Bunun nedeni, amino ucundaki azot (N) atomunun, tiyoamit grubundaki azot (N) atomundan daha nükleofilik karakterde olmasidir. Nükleofilik saldiri sonrasinda, reaksiyon ortaminda kararsiz ara ürün olan karbinolamin olusmaktadir. Bu yapinin, kendi içerisindeki proton transferi sonucunda düzenlenmesi ve su açiga çikmasiyla p-sübstitüefenil tiyosemikarbazon türevleri elde edilmektedir. p-sübstitüefenil tiyosemikarbazon türevlerinin sentezinde asidik ortam olmasi için HCl kullanilmakta ve reaksiyon verimlerinin %24-96 degerleri arasinda degistigi gözlemlenmektedir.
Sentezlenen bilesiklerin Hi NMR spektrumlari asagida yer almaktadir. Bu spektrumlar, 400 MHz frekanstaki spektrometre cihazindan alinmis olup analiz için yaklasik olarak 10 mg bilesik DMSO-de içerisinde çözünerek çözelti hazirlanmis ve bu hazirlanan çözelti analiz edilmistir. Piklerin kimyasal kayma degerleri ppm (milyonda bir) konsantrasyon cinsinden degerlendirilip etkilesme sabitleri Hz olarak verilmektedir.
Sentezlenen bilesiklerin 13C NMR spektrumlari, 400 MHz frekanstaki spektrometre cihazinda 20 miligram (mg) maddenin CDC13 ve DMSO-ds içindeki çözeltisinden alinmaktadir. Söz konusu spektrumlarda, tetramethylsilane (TMS) standart olarak kabul edilmektedir. Tespit edilen piklerin kimyasal kayma degerleri ppm (milyonda bir) konsantrasyon cinsinden degerlendirilip etkilesme sabitleri Hz olarak verilmektedir.
Basvuruya konu olan yöntem ile sentezlenen tiyosemikarbazon türevlerinden bilesik 1c, lh, 2a ve 2h'nin 13C NMR sonuçlari asagida verilmektedir.
Bilesik C=N ArC C=S 147.77 146.16 156.99 139.66 Tablo 41: Sentezlenen bilesiklerin [lc, lh, 2a, 2h] 13C NMR sonuçlari.
Sentez çalismalari sirasinda reaksiyonlarin ilerleyisini izlemek ve elde edilen bilesiklerin saflik derecelerini belirlemek amaciyla ince tabaka kromatografisinden (ITK) faydalanilmaktadir. Bu amaçla, ITK analizlerinde adsorban olarak 0-25 milimetre (mm) kalinliginda silikajel ile kaplanmis 20x20 santimetre (cm) boyutlarindaki kromatografik plaklar kullanilmaktadir. Çözücü sistemi olarak etilasetat, n- hekzan (3:2, 3:1, 1:1) kullanilmaktadir. Plaklar üzerinde çözücünün sürüklenmesi islemi, oda sicakliginda kromatografi tanklarina çözücü sistemleri konulduktan ve tanklarin çözücü buhari ile doyurulmasindan sonra gerçeklestirilmektedir.
Sürükleme islemi tamamlandiktan sonra açik havada kurutulan plaklar üzerindeki lekelerin görünür hale gelmesi için 254 nanometre (nm) dalga boyundaki UV isigi altinda plaklara bakilmaktadir. Daha net görüntü elde etmek için, iyot buhari ile doyurulmus kapali bir tankin içerisine plaklar yerlestirilmektedir. Üçüncü sentez olan tiyosemikarbazit türevlerinin sentezinde reaksiyon izlenirken dimetilamino benzaldehit (DAB) belirteci reaksiyon ortamina püskürtülmekte ve ortamda hidrazin hidrat kalintisinin olup olmadigi tespit edilmektedir.
FT-IR (Fourier Transform-Infrared) spektrumlari, 4000-4OO cm'1 araligindaki dalga sayisinda ve dogrudan kati numune üzerinden alinmaktadir. Sentezlenen bilesiklere ait FT-IR analizi sonuçlari asagida tablo 42 ve 43'te gösterilmektedir.
Sentezlenen bilesiklerin teorik olarak hesaplanmis içerik yüzdeleri ile elementel analiz (CHNS tayini) sonuçlari asagida tablo 44 ve 45'te gösterilmektedir.
Sentezlenen bilesiklerin kapali formülleri, molekül agirliklari, erime noktalari ile sentez sonucundaki elde verimlerini gösteren tablo 46 ve 47 asagida yer almaktadir.
Sekillerin Açiklamalari Sekil 1: Birinci sentezin ürünü olan bilesik l'in (4-asetil- Nefenilbenzensülfonamit) kimyasal yapisi.
Sekil 2: Ikinci sentezin ürünü olan bilesik 2'nin (4-asetil~ NF(metoksifenil)benzensülfonamit) kimyasal yapisi.
Sekil 3: Üçüncü sentezin ürünü olan bilesik la'nin (NL siklohekzil-2-{l-[4-fenilsülfamoilfenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit) kimyasal yapisi.
Sekil 4: Üçüncü sentezin ürünü olan bilesik lb'nin (NLfenil- 2-{l-[4-fenilsülfamoilfenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit) kimyasal yapisi.
Sekil 5: Üçüncü sentezin urunu olan bilesik lc'nin (NF(4- bromofenil)-2-{l-[4-(fenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit) kimyasal yapisi.
Sekil 6: Üçüncü sentezin ürünü olan bilesik ld'nin (NF(4- klorofenil)-2-{l-[4-(fenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit) kimyasal yapisi.
Sekil 7: Üçüncü sentezin ürünü olan bilesik le'nin (N-(4- metoksifenil)-2-{1-(fenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit) kimyasal yapisi.
Sekil 8: Üçüncü sentezin ürünü olan bilesik lf'nin (AF(4- metiltiyofenil)-2-{l-[4- (fenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit) kimyasal yapisi.
Sekil 9: Üçüncü sentezin ürünü olan bilesik lg'nin (N- (benzil)-2-{l-[4-(fenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit) kimyasal yapisi.
Sekil 10: Üçüncü sentezin ürünü olan bilesik lh'nin (N>(2- feniletil)-2-{l-[4-(fenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit) kimyasal yapisi.
Sekil 11: Üçüncü sentezin ürünü olan bilesik 2a'nin (N~ (siklohekzil)-2-{1-[4-(4- metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit) kimyasal yapisi.
Sekil 12: Üçüncü sentezin ürünü olan bilesik 2b'nin (Ne metoksifenilsülfamoil]fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit) kimyasal yapisi.
Sekil 13: Üçüncü sentezin ürünü olan bilesik 2c'nin (AF(4- bromofenil)-2-{l-[4-(4- metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit) kimyasal yapisi.
Sekil 14: Üçüncü sentezin ürünü olan bilesik 2d'nin (NF(4- klorofenil)-2-{1-[4-(4- metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit) kimyasal yapisi Sekil 15: Üçüncü sentezin ürünü olan bilesik 2e'nin (NL(4- metoksifenil)-2-{l~[4-(4- metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit) kimyasal yapisi.
Sekil 16: Üçüncü sentezin ürünü olan bilesik 2f'nin (N;(4- metiltiyofenil)-2-{l-[4-(4- metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit) kimyasal yapisi.
Sekil 17: Üçüncü sentezin ürünü olan bilesik 2g'nin (N- (benzil)-2-{l-[4-(4- metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit) kimyasal yapisi.
Sekil 18: Üçüncü sentezin ürünü olan bilesik Zh'nin (AF(2- feniletil)~2-{l-[4-<4- metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit) kimyasal yapisi.
Sekil 19: Üçüncü sentezde bilesik l (4-asetil-N- fenilbenzensülfonamit) baslangiç maddesi olarak kullanildiginda elde edilen bilesik la (NLsiklohekzil-2-{1- bilesik lb (Nefenil-2-{l-[4- fenilsülfamoilfenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit), bilesik lc (N-(4-bromofenil)-2-{l-[4- (fenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit), bilesik 1d (N>(klorofenil)-2-{l-[4- (fenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit), bilesik le (AF(4-metoksifenil)-2-{1-[4- (fenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit), bilesik lf (N;(4-metiltiyofenil)-2-{l-[4- (fenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit), bilesik lg (N#(benzil)-2-{l-[4- (fenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit) ile bilesik lh'nin (N;(2-feniletil)-2-{l-[4- (Fehilsülfamoil)feuiljetiliden}hidrazin karbotiyoamit) protonlarini gösteren kimyasal yapi.
Sekil 20: Üçüncü sentezde bilesik 2 (4-asetil-AL(4- metoksifenil)benzensülfonamit) baslangiç maddesi olarak kullanildiginda elde edilen bilesik 2a (AF(siklohekzil)-2- {l-[4-(4-metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit), bilesik 2b (N%(fenil)-2-{1-[4-(4- metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit),bilesik 2c (Ne(4-bromofenil)_2-{1-[4-(4- metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit), bilesik 2d (AF(4-klorofenil)-2-{l-[4-(4- metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit), bilesik 2e (NF(4-metoksifenil)-2-{l-[4~(4~ metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit),bilesik 2f' (N-(4-metiltiyofenil)-2-{l-[4-(4- metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit), bilesik 2g (AF(benzil)-2-{l-[4-(4- metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit) ile bilesik 2h'nin (AF<2-feniletil)-2-{1-[4-(4- metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit) protonlarini gösteren kimyasal yapi.
Sekil 21: Birinci sentezin ürünü sülfonamit türevi olan bilesik 1'in (4-asetil-Nêfenilbenzensülfonamit) elde mekanizmasi.
Sekil 22: Birinci sentezin ürünü sülfonamit türevi olan bilesik 2'nin (4-asetil-Ne(4-metoksifenil)benzensülfonamit) elde mekanizmasi.
Sekil 23: Ikinci sentezin ürünü tiyosemikarbazit türevlerinin elde mekanizmasi Sekil 24: Üçüncü sentezin ürünü tiyosemikarbazon türevlerinin elde mekanizmasi

Claims (4)

  1. ISTEMLER 1. Bulus, tiyosemikarbazon türevlerinin bir sentez yöntemi olup, özelligi; -birinci sentezde 4-asetilbenzen sülfonilklorürün, anilin veya p-metoksianilin ile oda sicakliginda diklorometan ortaminda reaksiyona girmesi, -bu reaksiyon sonucunda bir sülfonamit türevi olan bilesik 1'in (4-asetil-NLfenilbenzensülfonamit) veya bilesik 2'nin (4-asetil-N;(4-metoksifenil)benzen sülfonamit) olusmasi, -ikinci sentezde 4-sübstitüefenil izotiyosiyanat türevlerinin, hidrazin mononidrat ile dietileterli ortamda oda sicakliginda reaksiyona girmesi, -bu reaksiyon sonucunda tiyosemikarbazit türevlerinin olusmasi, -üçüncü sentezde, birinci sentezde elde edilen bir sülfonamit türevinin ikinci sentezde elde edilen bir tiyosemikarbazit türeviyle metil alkol bulunan ortamda -bu reaksiyon sonucunda tiyosemikarbazon türevlerinin olusmasi islem basamaklari ile karakterize edilmektedir.
  2. 2. Istem l'e göre tiyosemikarbazon türevlerinin bir sentez yöntemi olup, özelligi; birinci sentezde, -1,17 mmol anilin veya p-metoksianilinin 10 ml diklorometanda çözülmesi, -bu karisim üzerine katalizör olarak 1,06 mmol trietilamin ve 1-3 damla piridin eklenmesi, -bu karisimin 15 dakika süre ile oda sicakliginda karistirilmasi, -ayri bir kisimda 1,06 mmol 4-asetilbenzensülfonil klorürun 5 mL diklorometanda çözdürülmesi ve yukarida hazirlanan karisimin üzerine eklenmesi, iiiiiiii_44ý;Meya44444iasetilrûkfûîmetoksifeniITbênîênsülîönâmîtý ?IIEIII -bu ekleme islemi sirasinda ve/Veya sonrasinda karisimin isitilmasi, -karisimdaki baslangiç maddesi bitince reaksiyon tamamlanmasi ve karisimin oda sicakligina sogutulmasi, -sogutulan karisimin 2 M hidroklorik asit (HCl) ile ekstraksiyon islemi uygulanmasi, -ekstraksiyon islemi sonrasinda organik fazlarin sodyum sülfat ile kurutulmasi, -kurutma islemi sonucunda olusan kristallerin petrol eteri ile yikanmasi, -yikama islemi sonrasinda 4-asetil-Néfenilbenzensülfonamit edilmesi islem basamaklari ile karakterize edilmektedir.
  3. 3. Istem l'e göre tiyosemikarbazon türevlerinin bir sentez yöntemi olup, özelligi; ikinci sentezde, -l mmol 4-sübstitüefenil izotiyosiyanat türevinin dietileterde çözdürülmesi, -bu karisima dietiletere, çözdürülmüs l mmol hidrazin monohidratin eklenmesi, -ekleme isleminden sonra karisimin dibinde katilarin olusmasi, -bu katilarin karisim kabindan alinmasi, -bu katinin bir çözücüde kristallendirilmesi, -kristallendirme islemi sonrasinda tiyosemikarbazit türevlerinin elde edilmesi islem basamaklari ile karakterize edilmektedir.
  4. 4. Istem l'e göre tiyosemikarbazon türevlerinin bir sentez yöntemi olup, özelligi; üçüncü sentezde, -isitilmis metanol içerisinde tiyosemikarbazit türevinin çözdürülmesi, -bu karisini üzerine metanolda çözünmüs, ilk eklenen tiyosemikarbazit türevi ile ayni mol sayisinda sülfonamit türevinin ilave edilmesi, -bu reaksiyon karisiminin 48 saat süre ile isitilmasi, -karisimdaki baslangiç maddesi bitince reaksiyon tamamlanmasi ve karisimin oda sicakligina sogutulmasi, -sogutma islemi ile karisimin dibinde katilarin olusmasi, -olusan katilarin karisimdan alinmasi, -bu katilarin bir çözücüde kristallendirilmesi, -kristallendirme islemi sonrasinda tiyosemikarbazon türevlerinin elde edilmesi islem basamaklari ile karakterize 5. Istem 4'e göre tiyosemikarbazon türevlerinin bir sentez yöntemi olup, özelligi; -isitilmis 5 mL metanol içerisinde 0,58 mmol (O,l gram) N- siklohekzilhidrazinkarbotiyoamitin çözdürülmesi, -bu karisim üzerine 15 mL metanolde çözülmüs 0,58 mmol (0,16 gram) 4-asetil-Nefenilbenzensülfonamitin ilave edilmesi, -bu reaksiyon karisiminin 48 saat süre ile isitilmasi, -karisimdaki baslangiç maddesi bitince reaksiyon tamamlanmasi ve karisimin oda sicakligina sogutulmasi, -sogutma islemi ile karisimin dibinde katilarin olusmasi, -olusan katilarin karisimdan alinmasi, -bu katilarin eter ile yikanarak kristallendirilmesi, -kristallendirme islemi sonrasinda Nesiklohekzil-2-{l-[4- fenilsülfamoilfenil]etiliden}hidrazin elde edilmesi islem basamaklari ile karakterize edilmektedir. 6. Istem 4'e göre tiyosemikarbazon türevlerinin bir sentez yöntemi olup, özelligi; -isitilmis 5 mL metanol içerisinde çözülmüs olan 0,59 mmol (0,1 gram) Nefenilhidrazinkarbotiyoamitin çözdürülmesi, -bu karisim üzerine 15 mL metanolde çözülmüs 0,59 mmol (0,17 gram) 4-asetil-Nefenilbenzensülfonamitin ilave edilmesi, -bu reaksiyon karisiminin 48 saat süre ile isitilmasi, -karisimdaki baslangiç maddesi bitince reaksiyon tamamlanmasi ve karisimin oda sicakligina sogutulmasi, -sogutma islemi ile karisimin dibinde katilarin olusmasi, -olusan katilarin karisimdan alinmasi, -bu katilarin eter ile yikanarak kristallendirilmesi, -kristallendirme islemi sonrasinda Nefenil-2-{1-[4- (fenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazinkarbotiyoamit elde edilmesi islem basamaklari ile karakterize edilmektedir. 7. Istem 4'e göre tiyosemikarbazon türevlerinin bir sentez yöntemi olup, özelligi; -isitilmis 5 mL metanol içerisinde 0,41 mmol (0,1 gram) NF (4-bromofenil)hidrazinkarbotiyoamitin çözüdürülmesi, -bu karisim üzerine 15 mL metanolde çözülmüs 0,41 mmol (0,11 gram) 4-asetil-N-fenilbenzensülfonamitin ilave edilmesi, -bu reaksiyon karisiminin 48 saat süre ile isitilmasi, -karisimdaki baslangiç maddesi bitince reaksiyon tamamlanmasi ve karisimin oda sicakligina sogutulmasi, -sogutma islemi ile karisimin dibinde katilarin olusmasi, -olusan katilarin karisimdan alinmasi, -bu katilarin eter ile yikanarak kristallendirilmesi, -kristallendirme islemi sonrasinda NF(4-bromofenil)~2-{1-[4- (fenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit elde edilmesi islem basamaklari ile karakterize edilmektedir. 8. Istem 4'e göre tiyosemikarbazon türevlerinin bir sentez yöntemi olup, özelligi; -isitilmis 5 mL metanol içerisinde 0,50 mmol (0,1 gram) N- (4-klorofenil)hidrazin karbotiyoamitin çözdürülmesi, -bu karisim üzerine 15 mL metanolde çözülmüs 0,50 mmol (0,14 gram) 4-asetil-Nêfenilbenzensülfonamitin ilave edilmesi, -bu reaksiyon karisiminin 48 saat süre ile isitilmasi, -karisimdaki baslangiç maddesi bitince reaksiyon tamamlanmasi ve karisimin oda sicakligina sogutulmasi, -sogutma islemi ile karisimin dibinde katilarin olusmasi, -olusan katilarin karisimdan alinmasi, -bu katilarin eter ile yikanarak kristallendirilmesi, -kristallendirme islemi sonrasinda N;(4-klorofenil)-2-{1-[4- (fenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit elde edilmesi islem basamaklari ile karakterize edilmektedir. 9. Istem 4'e göre tiyosemikarbazon türevlerinin bir sentez yöntemi olup, özelligi; -isitilmis 5 mL metanol içerisinde 0,52 mmol (0,1 gram) NL (4-metoksifenil)hidrazin karbotiyoamitin çözdürülmesi, -bu karisim üzerine 15 mL metanolde çözülmüs 0,52 mmol (0,14 gram) 4-asetil-NFfenilbenzensülfonamitin ilave edilmesi, -bu reaksiyon karisiminin 48 saat süre ile isitilmasi, -karisimdaki baslangiç maddesi bitince reaksiyon tamamlanmasi ve karisimin oda sicakligina sogutulmasi, -sogutma islemi ile karisimin dibinde katilarin olusmasi, -olusan katilarin karisimdan alinmasi, -bu katilarin eter ile yikanarak kristallendirilmesi, -kristallendirme islemi sonrasinda N4(4- metoksifenil)hidrazinkarbotiyoamit elde edilmesi islem basamaklari ile karakterize edilmektedir. 10. Istem 4'e göre tiyosemikarbazon türevlerinin bir sentez yöntemi olup, özelligi; -isitilmis 5 mL metanol içerisinde 0,47 mmol (0,1 gram) NF çözdürülmesi, -bu karisim üzerine 15 mL metanolde çözülmüs 0,47 mmol (0,13 gram) 4-aseti1-N#fenilbenzensülfonamitin ilave edilmesi, -bu reaksiyon karisiminin 48 saat süre ile isitilmasi, -karisimdaki baslangiç maddesi bitince reaksiyon tamamlanmasi ve karisimin oda sicakligina sogutulmasi, -sogutma islemi ile karisimin dibinde katilarin olusmasi, -olusan katilarin karisimdan alinmasi, -bu katilarin eter ile yikanarak kristallendirilmesi, -kristallendirme islemi sonrasinda N;(4-meti1tiyofenil)-2- {1-[4-(fenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamitin elde edilmesi islem basamaklari ile karakterize edilmektedir. 11. Istem 4'e göre tiyosemikarbazon türevlerinin bir sentez yöntemi olup, özelligi; -isitilmis 5 mL metanol içerisinde 0,55 mmol (0,1 gram) N; benzilhidrazinkarbotiyoamitin çözdürülmesi, -bu karisim üzerine 15 mL metanolde çözülmüs 0,55 mmol (0,15 gram) 4-asetil-Nêfenilbenzensülfoamitin ilave edilmesi, -bu reaksiyon karisiminin 48 saat süre ile isitilmasi, -karisimdaki baslangiç maddesi bitince reaksiyon tamamlanmasi ve karisimin oda sicakligina sogutulmasi, -sogutma islemi ile karisimin dibinde katilarin olusmasi, -olusan katilarin karisimdan alinmasi, -bu katilarin eter ile yikanarak kristallendirilmesi, -kristallendirme islemi sonrasinda Nê(benzil)-2-{l-[4- (fenilsülfamoil)fenil]etiliden} hidrazin karbotiyoamitin elde edilmesi islem basamaklari ile karakterize edilmektedir. 12. Istem 4'e göre tiyosemikarbazon türevlerinin bir sentez yöntemi olup, özelligi; -isitilmis 5 mL metanol içerisinde 0,51 mmol (0,1 gram) AF (2-feniletil)hidrazin karbotiyoamitin çözdürülmesi, -bu karisim üzerine 15 mL metanolde çözülmüs 0,51 mmol (0,14 gram) 4-asetil-NLfenilbenzensülfonamitin ilave edilmesi, -bu reaksiyon karisiminin 48 saat süre ile isitilmasi, -karisimdaki baslangiç maddesi bitince reaksiyon tamamlanmasi ve karisimin oda sicakligina sogutulmasi, -sogutma islemi ile karisimin dibinde katilarin olusmasi, -olusan katilarin karisimdan alinmasi, -bu katilarin eter ile yikanarak kristallendirilmesi, -kristallendirme islemi sonrasinda AF(2-feniletil)-2-{l-[4- (fenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamitin elde edilmesi islem basamaklari ile karakterize edilmektedir. 13. Istem 4'e göre tiyosemikarbazon türevlerinin bir sentez yöntemi olup, özelligi; siklohekzilhidrazinkarbotiyoamitin çözdürülmesi, -bu karisim üzerine 15 mL metanolde çözülmüs 0,58 mmol (0,17 gram) 4-asetil-Nê(4-metoksifenil)benzensülfonamitin ilave edilmesi, -bu reaksiyon karisiminin 48 saat süre ile isitilmasi, -karisimdaki baslangiç maddesi bitince reaksiyon tamamlanmasi ve karisimin oda sicakligina sogutulmasi, -sogutma islemi ile karisimin dibinde katilarin olusmasi, -olusan katilarin karisimdan alinmasi, -bu katilarin eter ile yikanarak kristallendirilmesi, -kristallendirme islemi sonrasinda AF(siklohekzil)~2-{1-[4- (4-metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamitin elde edilmesi islem basamaklari ile karakterize edilmektedir. 14. Istem 4'e göre tiyosemikarbazon türevlerinin bir sentez yöntemi olup, özelligi; -isitilmis 5 mL metanol içerisinde 0,6 mmol (0,1 gram) NF fenilhidrazinkarbotiyoamitin çözdürülmesi, -bu karisim üzerine 15 mL metanolde çözülmüs 0,6 mmol (0,18 gram) 4-asetil-N;(4-metoksifenil)benzensülfonamitin ilave edilmesi, -bu reaksiyon karisiminin 48 saat süre ile isitilmasi, -karisimdaki baslangiç maddesi bitince reaksiyon tamamlanmasi ve karisimin oda sicakligina sogutulmasi, -sogutma islemi ile karisimin dibinde katilarin olusmasi, -olusan katilarin karisimdan alinmasi, -bu katilarin eter ile yikanarak kristallendirilmesi, -kristallendirme islemi sonrasinda AF(fenil)-2-{l-[4-(4- metoksifenilsülfamoil)fenil]eti1iden}hidrazin karbotiyoamitin elde edilmesi islem basamaklari ile karakterize edilmektedir. yöntemi olup, özelligi; -isitilmis 5 mL metanol içerisinde 0,41 mmol (0,1 gram) NF (4-bromofenil)hidrazinkarbotiyoamitin çözdürülmesi, -bu karisim üzerine 15 mL metanolde çözülmüs 0,41 mmol (0,12 gram) 4-asetil-N>(4-metoksifenil)benzensülfonamitin ilave edilmesi, -bu reaksiyon karisiminin 48 saat süre ile isitilmasi, -karisimdaki baslangiç maddesi bitince reaksiyon tamamlanmasi ve karisimin oda sicakligina sogutulmasi, -sogutma islemi ile karisimin dibinde katilarin olusmasi, -olusan katilarin karisimdan alinmasi, -bu katilarin eter ile yikanarak kristallendirilmesi, -kristallendirme islemi sonrasinda N>(4-bromofenil)-2-{l-[4- (4-metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamitin elde edilmesi islem basamaklari ile karakterize edilmektedir. 16. Istem 4'e göre tiyosemikarbazon türevlerinin bir sentez yöntemi olup, özelligi; -isitilmis 5 mL metanol içerisinde 0,5 mmol (0,1 gram) N>(4- klorofenil)hidrazinkarbotiyoamitin çözdürülmesi, -bu karisim üzerine 15 mL metanolde çözülmüs 0,5 mmol (0,15 gram) 4-asetil-Nê(4-metoksifenil)benzensülfonamitin ilave edilmesi, -bu reaksiyon karisiminin 48 saat süre ile isitilmasi, -karisimdaki baslangiç maddesi bitince reaksiyon tamamlanmasi ve karisimin oda sicakligina sogutulmasi, -sogutma islemi ile karisimin dibinde katilarin olusmasi, -olusan katilarin karisimdan alinmasi, -kristallendirme islemi sonrasinda N>(4-klorofenil)-2-{1-[4- (4-metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamitin elde edilmesi islem basamaklari ile karakterize edilmektedir. 17. Istem 4'e göre tiyosemikarbazon türevlerinin bir sentez yöntemi olup, özelligi; -isitilmis 5 mL metanol içerisinde 0,52 mmol (0,1 gram) AF (4-metoksifenil)hidrazinkarbotiyoamitin çözdürülmesi, -bu karisim üzerine 15 mL metanolde çözülmüs 0,52 mmol (0,16 gram) 4-asetil-NF(4-metoksifenil)benzensülfonamitin ilave edilmesi, -bu reaksiyon karisiminin 48 saat süre ile isitilmasi, -karisimdaki baslangiç maddesi bitince reaksiyon tamamlanmasi ve karisimin oda sicakligina sogutulmasi, -sogutma islemi ile karisimin dibinde katilarin olusmasi, -olusan katilarin karisimdan alinmasi, -bu katilarin eter ile yikanarak kristallendirilmesi, -kristallendirme islemi sonrasinda AF(4-metoksifenil)-2-{l- karbotiyoamitin elde edilmesi islem basamaklari ile karakterize edilmektedir. 18. Istem 4'e göre tiyosemikarbazon türevlerinin bir sentez yöntemi olup, özelligi; -isitilmis 5 mL metanol içerisinde 0,47 mmol (0,1 gram) AF çözdürülmesi, -bu karisim üzerine 15 mL metanolde çözülmüs 0,47 mmol (0,14 gram) 4-asetil-N>(4-metoksifenil)benzensülfonamitin ilave edilmesi, -bu reaksiyon karisiminin 48 saat süre ile isitilmasi, -karisimdaki baslangiç maddesi bitince reaksiyon tamamlanmasi ve karisimin oda sicakligina sogutulmasi, -sogutma islemi ile karisimin dibinde katilarin olusmasi, -olusan katilarin karisimdan alinmasi, bu katilarin eter ile yikanarak kristallendirilmesi, -kristallendirme islemi sonrasinda N>(4-metiltiyofenil)-2- (1-[4-(4-metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamitin elde edilmesi islem basamaklari ile karakterize edilmektedir. 19. Istem 4'e göre tiyosemikarbazon türevlerinin bir sentez yöntemi olup, özelligi; -isitilmis 5 mL metanol içerisinde 0,55 mmol (0,1 gram) AF benzilhidrazinkarbotiyoamitin çözdürülmesi, -bu karisim üzerine 15 mL metanolde çözülmüs 0,55 mmol (0,17 gram) 4-asetil-N;(4-metoksifenil)benzensülfonamitin ilave edilmesi, -bu reaksiyon karisiminin 48 saat süre ile isitilmasi, -karisimdaki baslangiç maddesi bitince reaksiyon tamamlanmasi ve karisimin oda sicakligina sogutulmasi, -sogutma islemi ile karisimin dibinde katilarin olusmasi, -olusan katilarin karisimdan alinmasi, -bu katilarin eter ile yikanarak kristallendirilmesi, -kristallendirme islemi sonrasinda N>(ben2il)-2-{l~[4-(4- metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazinkarbotiyoamitin elde edilmesi islem basamaklari ile karakterize edilmektedir. 20. Istem 4'e göre tiyosemikarbazon türevlerinin bir sentez yöntemi olup, özelligi; -isitilmis 5 mL metanol içerisinde 0,52 mmol (0,1 gram) AF (2-feniletil)hidrazinkarbotiyoamitin çözdürülmesi, -bu karisim üzerine 15 mL metanolde çözülmüs 0,52 mmol (0,16 gram) 4-asetil-N;(4-metoksifenil)benzensülfonamitin ilave edilmesi, -bu reaksiyon karisiminin 48 saat süre ile isitilmasi, -karisimdaki baslangiç maddesi bitince reaksiyon tamamlanmasi ve karisimin oda sicakligina sogutulmasi, -sOgntma islemi ile karisimin dibinde katilarin olusmasi, -olusan katilarin karisimdan alinmasi, -bu katilarin eter ile yikanarak kristallendirilmesi, -kristallendirme islemi sonrasinda AF(2-feniletil)-2-{1-[4- (4-metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamitin elde edilmesi islem basamaklari ile karakterize edilmektedir. 21. Istem Z'ye uygun bir yöntem ile elde edilmis sülfonamit türevleri. 22. Istem 21'e göre sülfonamit türevleri olup, özelligi; -erime noktasi 83-84°C arasinda olan, -toz formda turuncu renkli, -aseton, metanol, dimetil sülfoksit (DMSO), kloroform ve etil asetatta çözünen, -saf suda çözünmeyen, emoleküler formülü Ciuh3N03S ve molekül agirligi 275,32 g/mol olan 4-asetil-Nefenilbenzensülfonamit bilesigini içermesidir. 23. Istem 21'e göre sülfonamit türevleri olup, özelligi; -erime noktasi 114-115°C arasinda olan, -aseton, metanol, dimetil sülfoksit (DMSO), kloroform ve etil asetatta çözünen, -saf suda çözünmeyen, 5 -moleküler formülü Ciýh5NO4S ve molekül agirligi 305,84 g/mol olan 4-asetil-NF(4-metoksifenil)benzensülfonamit bilesigini içermesidir. 24. Istem 3'e uygun bir yöntem ile elde edilmis 25. Istem 4 ila 20'den herhangi birine uygun yöntem ile elde edilmis tiyosemikarbazon türevleri. 15 26. Istem 25'e göre tiyosemikarbazon türevleri olup, özelligi; -erime noktasi 228-230°C arasinda olan, -sari renkli, -aseton, metanol, dimetil sülfoksit (DMSO), isitilmis 20 kloroform ve isitilmis metil asetatta çözünen, -saf suda çözünmeyen, -moleküler formülü CnHzdhOZSz ve molekül agirligi 430,59 g/mol olan N-siklohekzil-2-{l-[4- fenilsülfamoilfenil]etiliden}hidrazin bilesigini 25 içermesidir. 27. Istem 25'e göre tiyosemikarbazon türevleri olup, özelligi; -erime noktasi l82-184°C arasinda olan, 30 -sari renkli, -aseton, metanol, dimetil sülfoksit (DMSO) ve kloroformdan çözünen, -saf suda ve etil asetatta çözünmeyen, -moleküler formülü CnHzdh0282 ve molekül agirligi 424,54 g/mol olan N-fenil-2-{l-[4- (fenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazin karbotiyoamit bilesigini içermesidir. 28. Istem 25'e göre tiyosemikarbazon türevleri olup, özelligi; -erime noktasi 212-214°C arasinda olan, -sari renkli, 10 -aseton, metanol ve dimetil sülfoksitte (DMSO) çözünen, -kloroform, etil asetat ve saf suda çözünmeyen, -moleküler :ormulu CzühgßrNih82 ve molekül agirligi 503,44 g/mol olan N-(4-bromofenil)-2~{l-[4- (fenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazinkarbotiyoami 15 bilesigini içermesidir. 29. Istem 25'e göre tiyosemikarbazon türevleri olup, özelligi; -erime noktasi 213-215°C arasinda olan, 20 -sari renkli, -aseton, metanol ve dimetil sülfoksitte (DMSO) çözünen, -kloroform, etil asetat ve saf suda çözünmeyen, -moleküler formülü Czüh9ClNßb82 ve molekül agirligi 458,98 g/mol olan N-(4-klorofenil)-2-{l-[4- 25 (fenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazinkarbotiyoamit bilesigini içermesidir. 30. Istem 25'e göre tiyosemikarbazon türevleri olup, özelligi; 30 -erime noktasi l95-197°C arasinda olan, -açik pembe renkli, -aseton, metanol, dimetil sülfoksit (DMSO), kloroform ve etil asetatta çözünen, -saf suda çözünmeyen, -moleküler formülü Czdthmh82 ve molekül agirligi 454,57 g/mol olan N-(4-metoksifenil)-2-{l-[4- (fenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazinkarbotiyoamit bilesigini içermesidir. 31. Istem 25'e göre tiyosemikarbazon türevleri olup, özelligi; -erime noktasi l76-178°C arasinda olan, -sari renkli, 10 -aseton, isitilmis metanol, dimetil sülfoksit (DMSO), kloroform ve etil asetatta çözünen, -QAf suda çözünmeyeu, -moleküler formülü CaHzýh0253 ve molekül agirligi 470,54 g/mol olan N-(4-metiltiyofenil)-2-{1-[4- 15 (fenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazinkarbotiyoamit bilesigini içermesidir. 32. Istem 25'e göre tiyosemikarbazon türevleri olup, özelligi; 20 -erime noktasi 183-185°C arasinda olan, -sari renkli, -aseton, metanol ve dimetil sülfoksitte (DMSO) çözünen, -kloroform, etil asetat ve saf suda çözünmeyen, -moleküler formülü C2ýh2NübSz ve molekül agirligi 438,57 25 g/mol olan N-(benzil)-2-{1-[4- (fenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazinkarbotiyoamit bilesigini içermesidir. 33. Istem 25'e göre tiyosemikarbazon türevleri olup, 30 özelligi; -erime noktasi 195-197°C arasinda olan, -sari renkli, -aseton, metanol ve dimetil sülfoksitte (DMSO) çözünen, -kloroform, etil asetat ve saf suda çözünmeyen, -moleküler formülü CnHzdh0282 ve molekül agirligi 452,57 g/mol olan N-(2-feniletil)-2-{l-[4- (fenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazinkarbotiyoamit bilesigini içermesidir. 34. Istem 25'e göre tiyosemikarbazon türevleri olup, özelligi; -erime noktasi 220-221°C arasinda olan, -sari renkli, 10 -aseton, isitilmis metanol, kloroform ve dimetil sülfoamitte (DMSO) çözünen, etil dbctdt ve saf suda çozunmeyen, -moleküler formülü CüHgühOssz ve molekül agirligi 460,59 g/mol olan N-(siklohekzil)-2-{l-[4-(4- 15 metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazinkarbotiyoamit bilesigini içermesidir. 35. Istem 25'e göre tiyosemikarbazon türevleri olup, özelligi; 20 -erime noktasi 190-191°C arasinda olan, -beyaz renkli, -aseton, metanol, kloroform, etil asetat ve dimetil sülfoksitte (DMSO) çözünen, -saf suda çözünmeyen, g/mol olan N-(fenil)-2-{l-[4-(4- metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazinkarbotiyoamit bilesigini içermesidir. 30 36. Istem 25'e göre tiyosemikarbazon türevleri olup, özelligi; -erime noktasi 230-232°C arasinda olan, -sari renkli, -aseton, metanol, kloroform, etil asetat ve dimetil sülfoksitte (DMSO) çözünen, -saf suda çözünmeyen, -moleküler formülü CpHmBrN4b82 ve molekül agirligi 534,67 5 g/mol olan N-(4-bromofenil)-2-{l-[4-(4- metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazinkarbotiyoamit bilesigini içermesidir. 37. Istem 25'e göre tiyosemikarbazon türevleri olup, 10 özelligi; -erime noktasi 227-228°C arasinda olan, -beyaz renkli, -aseton, isitilmis metanol ve dimetil sülfoksitte (DMSO) çözünen, 15 -kloroform, etil asetat ve saf suda çözünmeyen, -moleküler formülü CzýtnClN4O352ve molekül agirligi 488,98 g/mol olan N-(4-klorofenil)-2-{l-[4-(4- metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazinkarbotiyoamit bilesigini içermesidir. 38. Istem 25'e göre tiyosemikarbazon türevleri olup, özelligi; -erime noktasi 190-l9l°C arasinda olan, -açik pembe renkli, 25 -aseton, kloroform ve dimetil sülfoksitte (DMSO) çözünen, -metanol, etil asetat ve saf suda çözünmeyen, -moleküler formülü CnHgnh0482 ve molekül agirligi 484,57 g/mol olan N-(4-metoksifenil)-2-{l-[4-(4- metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazinkarbotiyoamit 30 bilesigini içermesidir. 39. Istem 25'e göre tiyosemikarbazon türevleri olup, özelligi; -erime noktasi 206-207°C arasinda olan, -kahverengi, -aseton, metanol, etil asetat, kloroforni ve dimetil sülfoksitte (DMSO) çözünen, -saf suda çözünmeyen, 5 -moleküler formülü CmHzdhO382 ve molekül agirligi 501,54 g/mol olan N-(4-metiltiyofenil)-2-{l-[4-(4- metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazinkarbotiyoamit bilesigini içermesidir. 10 40. Istem 25'e göre tiyosemikarbazon türevleri olup, özelligi; elime noktasi 438-ZJ9°C arasinda olan, -sari renkli, -aseton, metanol, kloroform, etil asetat ve dimetil -saf suda çözünmeyen, -moleküler formülü CnHznhO3S2 ve molekül agirligi 467,57 g/mol olan N-(benzil)-2-{l-[4-(4- metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazinkarbotiyoamit 20 bilesigini içermesidir. 41. Istem 25'e göre tiyosemikarbazon türevleri olup, özelligi; -erime noktasi 191-192°C arasinda olan, 25 -beyaz renkli, -aseton, metanol, kloroform, etil asetat ve dimetil sülfoksitte (DMSO) çözünen, -saf suda çözünmeyen, -moleküler formülü CMHzdh0382 ve molekül agirligi 482,61 30 g/mol olan N-(2-feniletil)-2-{1-[4-(4- metoksifenilsülfamoil)fenil]etiliden}hidrazinkarbotiyoamit bilesigini içermesidir.
TR2015/00159A 2015-01-07 2015-01-07 Potansiyel antikonvülsan aktiviteye sahip sülfonamit grubu içeren tiyosemikarbazon türevlerinin sentezi. TR201500159A2 (tr)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2015/00159A TR201500159A2 (tr) 2015-01-07 2015-01-07 Potansiyel antikonvülsan aktiviteye sahip sülfonamit grubu içeren tiyosemikarbazon türevlerinin sentezi.

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2015/00159A TR201500159A2 (tr) 2015-01-07 2015-01-07 Potansiyel antikonvülsan aktiviteye sahip sülfonamit grubu içeren tiyosemikarbazon türevlerinin sentezi.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201500159A2 true TR201500159A2 (tr) 2016-01-21

Family

ID=55361928

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2015/00159A TR201500159A2 (tr) 2015-01-07 2015-01-07 Potansiyel antikonvülsan aktiviteye sahip sülfonamit grubu içeren tiyosemikarbazon türevlerinin sentezi.

Country Status (1)

Country Link
TR (1) TR201500159A2 (tr)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP2921479B1 (en) Pyrrole sulfonamide derivative, preparation method for same, and medical application thereof
EP2548868B1 (en) Method and process for preparation and production of deuterated omega -diphenylurea
JP6785335B2 (ja) (s,s)−セコイソラリシレジノールジグルコシド及び(r,r)−セコイソラリシレジノールジグルコシドの製造
TW200808734A (en) Methods and compositions for modulating sphingosine-1-phosphate (SIP) receptor activity
JP5015919B2 (ja) 撮像用18f又は11c標識アルキルチオフェニルグアニジン
FR2669336A1 (fr) Nouveaux derives d&#39;oxazolo pyridines, leurs procedes de preparation et les compositions pharmaceutiques qui les contiennent.
KR20100132073A (ko) Pai―1 저해제
CA2671426A1 (en) Sulfide, sulfoxide and sulfone chalcone analogues useful in the treatment of cancer and other proliferative disorders
HUE030976T2 (en) Crystals of tramadol and NSAIDs
KR20140009125A (ko) 당뇨병 및 이상지질혈증 치료 방법 및 조성물
KR20150053257A (ko) 플루오르화 2-아미노-4-(벤질아미노)페닐카르바메이트 유도체
TW201713623A (zh) 1,2,3,4-四氫異喹啉衍生物、其製備方法和應用
CN105120854A (zh) 新水杨酸衍生物、其药学上可接受的盐、其组合物以及其使用方法
LU85989A1 (fr) Nouveaux composes polycycliques heterocycliques pharmacologiquement actifs
ITBO20090078A1 (it) Composti per il trattamento del tumore alla prostata e procedimenti per la loro sintesi
AU2012236275B2 (en) Derivatives of sulindac, use thereof and preparation thereof
FR2489823A1 (fr) Nouvelles n-((4-(3-pyridyle substitue en position 3)-piperazino)alkyl)azaspirodecanediones, leur procede de preparation et medicament les contenant
JP2018527363A (ja) リナグリプチン結晶形及びこの製造方法
JP5671040B2 (ja) 4,5,6,7−テトラクロロ−3’,6’−ジヒドロキシ−2’,4’,5’,7’−テトラヨード−3h−スピロ[イソベンゾフラン−1,9’−キサンテン]−3−オン(ローズベンガル)及び関連するキサンテンを合成するプロセス
EP3003399B1 (fr) Nouveaux composes chimiques derives de la normemantine et leur utilisation dans le domaine medical
CA2701638A1 (en) Pharmaceutical calcimimetics
RU2006114673A (ru) Новые производные 4а,5,9,10,11,12-гексагидробензофуро-[3a,3,2][2]бензазепина, способ их получения, а также их применение для получения лекарственных средств
TR201500159A2 (tr) Potansiyel antikonvülsan aktiviteye sahip sülfonamit grubu içeren tiyosemikarbazon türevlerinin sentezi.
KR20090077014A (ko) 3-벤질-2-메틸-2,3,3a,4,5,6,7,7a-옥타히드로벤조[d]이속사졸-4-온의 염
CN107163022A (zh) 一种异喹啉类化合物、其中间体、制备方法和应用