SE522739C2 - Takräckesfot-2 - Google Patents
Takräckesfot-2Info
- Publication number
- SE522739C2 SE522739C2 SE0003961A SE0003961A SE522739C2 SE 522739 C2 SE522739 C2 SE 522739C2 SE 0003961 A SE0003961 A SE 0003961A SE 0003961 A SE0003961 A SE 0003961A SE 522739 C2 SE522739 C2 SE 522739C2
- Authority
- SE
- Sweden
- Prior art keywords
- gripping
- railing
- support foot
- operating
- portions
- Prior art date
Links
Classifications
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B60—VEHICLES IN GENERAL
- B60R—VEHICLES, VEHICLE FITTINGS, OR VEHICLE PARTS, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
- B60R9/00—Supplementary fittings on vehicle exterior for carrying loads, e.g. luggage, sports gear or the like
- B60R9/04—Carriers associated with vehicle roof
- B60R9/045—Carriers being adjustable or transformable, e.g. expansible, collapsible
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Mechanical Engineering (AREA)
- Fittings On The Vehicle Exterior For Carrying Loads, And Devices For Holding Or Mounting Articles (AREA)
Description
25 30 35 522 739 Sammanfattning av uppfinningen Ovanstående syfte uppnås enligt uppfinningen med en anordning av inledningsvis nämnt slag och med de särdrag som framgår av den kännetecknande delen av patentkrav 1.
Denna fastklämningsmekanism möjliggör såväl en enkel fastsättning som frigörelse av stödfoten. Dessutom möj- liggöres en spännverkan av den första gripdelen relativt relingen i samband med fastsättning, för erhållande av en stabil fastsättning. Konstruktionen möjliggör vidare en enkel inspänning av det första manöverpartiet, vilken in- spänning är kopplad till rörelse hos det andra manöver- partiet, och därmed till manöverpartiernas inbördes sam- manförande.
Med fördel är sagda tryckpartier försedda med var sitt glidparti, vilka samverkar för åstadkommande av sag- da längsgående förskjutningsrörelse vid sammanförande av manöverpartierna, vilket möjliggör en enkel konstruktion.
Vidare innefattar sagda gripelement en manöverarm, vilken är svängbar kring en svängled och även uppvisar en kamkurvedel, varvid svängning av manöverarmen mot ett gripläge, genom anslag mellan sagda kamkurvedel och det andra manöverpartiet, medför sammanförande av gripdelar- nas manöverpartier. Följden av denna konstruktion blir en anordning som är lätt att manövrera vid exempelvis fast- klämning av stödfoten, genom att enkelt svänga manöverar- men kring dess svängled och därmed sammanföra manöverpar- tierna.
Företrädesvis är sagda manöverarm uppburen vid stöd- fotskroppen medelst ett förbindningselement, varvid kam- kurvedelen tillsammans med förbindningselementet bildar på ömse sidor om manöverpartierna motriktade anslag, vars inbördes avstånd är varierbart genom svängning av manö- verarmen och därmed vridning av kamkurvedelen. Därmed är den inbördes rörelsen av manöverpartierna begränsad mel- lan sagda anslag. Vid rörelse av manöverarmen mot ett in- 10 15 20 25 30 35 522 739 3 fästningsläge minskar avstàndet mellan anslagen, varvid manöverpartierna förs samman i syfte att erhálla en kläm- verkan kring relingen.
Lämpligen är sagda andra manöverparti hos sagda andra gripdel medelst ett fjäderelement är kraftpàverkat i riktning frän den första gripdelen, det vill säga motrik- tat anslagens verkan. Detta medför ett enkelt avlägsnande och därmed grip- av stödfoten, eftersom manöverpartierna, partierna, i frigöringsläget medelst fjäderkraft strävar efter största möjliga inbördes avstånd, vilket underlät- tar avlägsnandet av stödfoten fràn relingen.
Lämpligen innefattar gripelementet även ett stödpar- ti, vilket är förbundet med stödfotskroppen, varvid såväl den första som andra gripdelen är rörliga relativt sagda stödparti. Detta stödparti förenklar en korrekt montering av stödfoten, och bidrar även till en stabil infästning i stödfotens fastsatta läge.
Vidare är lämpligen den första gripdelen och stöd- fotskroppen fästa vid varandra medelst pà endera av dessa element anordnade förskjutningsspàr, och pà det andra elementet med dessa spår ingripande förskjutningstappar, för erhållande av en relativ förskjutbarhet mellan den första gripdelen och stödfotskroppen. Detta är en enkel konstruktiv lösning för erhållande av relativ förskjut- barhet mellan den första gripdelen och stödfotskroppen.
Vidare löper en av sagda gripdelar i sagda korsnings- omràde väsentligen fritt igenom en öppning i den andra av sagda gripdelar utan inbördes sammanfästning av gripde- larna, Detta möjliggör en relativ förskjutningsrörelse mellan gripdelarna, såväl som en inbördes vridningsrörel- se, för àstadkommande av en god och stabil infästning av stödfoten vid relingen.
Enligt en föredragen utföringsform av uppfinningen uppvisar åtminstone ett av sagda grippartier hos sagda gripdelar och sagda reling inbördes sammanverkande stopp- don. Dessa stoppdon har till funktion att förhindra glid- 10 15 20 25 30 35 522 739 4 ning av takfotsinfästningen längs relingen vid häftig re- tardation eller acceleration. Vidare utgör dessa stoppdon en placeringsanvisning för foten pà relingen, vilket för- svàrar felplacering av foten och således säkerställer en säker infästning. Sagda stoppdon är lämpligen bildat så- som en urtagning i sagda gripdel och ett utspràng fràn sagda reling, vilket är avpassat att sammangripa med sag- da urtagning, när sagda gripdelar befinner sig i ett gripläge kring relingen. Detta medför en mekaniskt enkel och säker konstruktion, där utspràngets sidokanter upptar de krafter som uppkommer exempelvis genom tröghet hos en taklast vid hastig inbromsning, och överför dessa krafter till relingen. Enligt en föredragen utföringsform uppvi- sar sagda stoppdon åtminstone två på avstånd frän varand- ra belägna par av utspràng respektive urtagning. Detta medför att krafter, såsom de som beskrivits ovan, pà ett effektivt sätt fördelas pà ett flertal punkter, vilket bidrar till konstruktionens styrka. Slutligen är ut- spràngen i relingen formade i ett stycke med relingen.
Detta innebär en enkel tillverkning av relingen. Ett ex- empel pà lämpligt tillverkningsförfarande är hydroform- ning, i vilket ett materialrör placeras i en relingsform, fylls med vatten och därefter under tryck formas till önskad relingsform.
Kort beskrivning av ritningarna En föredragen utföringsform av uppfinningen kommer nedan att förklaras närmare med hänvisning till bifogade ritningar.
Fig l är en perspektivvy av en stödfot enligt uppfin- ningen, sedd snett från sidan, i ett infäst läge.
Fig 2 är en perspektivvy av stödfoten i fig 1, sedd snett från sidan, i ett frigjort läge.
Fig 3 är en perspektivvy av stödfoten i fig 1, sedd snett från baksidan, i ett frigjort läge. lO 15 20 25 30 35 522 739 5 Fig 4 är en tvärsnittsvy, tagen längs linjen I-I i fig 2, av stödfoten enligt fig l i ett frigjort läge.
Fig 5 är en tvärsnittsvy, tagen längs linjen II-II i fig 1, av stödfoten i fig 1 i ett infäst läge.
Fig 6 är en perspektivvy av en andra utföringsform av stödfoten enligt uppfinningen, sedd snett fràn baksidan, i ett frigjort läge.
Fig 7 är en perspektivvy av stödfoten i fig 6, sedd snett fràn baksidan, i ett infäst läge.
Fig 8 är en perspektivvy av den reling som visas med stödfoten i fig 6 och fig 7.
Fig 9 visar en alternativ utföringsform av den reling som visas i fig 6-8.
Beskrivning av en föredragen utföringsform Den i fig 1-5 visade stödfoten l är avsedd att monte- ras vid en takreling 4 eller dylikt pà ett fordon. Stöd- fötterna 1 är avsedda att monteras parvis, på motstáende sidor av ett fordonstak och mellan sig uppbära en lastbä- rare (ej visad). Stödfoten 1 innefattar en stödfotskropp 5 och ett med stödfotskroppen 5 sammanhängande gripele- ment 2-3,6-l4. Gripelementet innefattar en första och en andra gripdel 2,3, vilka sammanhänger på ett saxliknande sätt. 4, löper den första gripdelen 2 genom en genomgående öpp- Närmare bestämt, såsom bäst visas pà fig 2 och fig ning 13 i den andra gripdelen 3 för bildande av ett kors- ningsomràde 11. Pà ena sidan av detta korsningsomràde ll bildar gripdelarna gripskänklar 2',3', vilka är avsedda och utformade för att gripa runt en takreling 4. Pà andra sidan om detta korsningsomràde ll bildar gripdelarna 2,3 manöverskänklar 2”,3”, vilka nyttjas för manöver av grip- skänklarna 2',3' mellan ett klämläge och ett frikopp- lingsläge. Den första gripdelen 2 är glidbart fäst vid stödfotskroppen 5 genom att tvâ förskjutningstappar 9, vilka utskjuter fràn stödfotskroppen 5, är införda i pà motsvarande sätt anordnade förskjutningsspàr 10 i den 10 15 20 25 30 35 522 739 6 första gripdelen 2. Vidare är ett stödparti 12 fäst vid stödfotskroppens 5 nederkant, vilket uppvisar ett bockat parti vars form väsentligen sammanfaller med takrelingens 4 ovansida och som vidare har en genomgående öppning 12', genom vilken den andra gripdelens 3 gripskänkel 3' löper.
Den andra gripdelen 3 är förhindrad att glida igenom sag- da öppning 12' medelst på den andra gripskänkeln 3' an- ordnade hakar 14, vilka tillåts anligga mot öppningens 12' underkant, men dock medger vridning av den andra gripdelen 3 relativt stödpartiet 12. Vidare uppvisar sag- da manöverskänklar 2", 3” samt stödfotskroppen 5 väsent- ligen i linje med varandra anordnade genomgående öppning- ar, genom vilka ett förbindningselement 7 är infört. Des- sa öppningar är sådana att ett visst spel finns relativt förbindningselementet 7. Förbindningselementet 7 uppvisar i dess ena ände ett anslagsparti 7' i form av ett bulthu- vud, vilket anslår mot stödfotskroppens 5 baksida, se fig 4. Förbindningselementets 7 motsatta ände är förbunden med en axel 6", vilken fungerar som svängled för en kring denna axel 6” svängbart anordnad manöverarm 6. Förbind- ningselementet 7 är sådant att det håller avståndet mel- konstant. Manöverarmen lan anslagspartiet 7' och axeln 6” 6 uppvisar, förutom ett grepparti 6"' som är avsett att greppas för manuell svängning av manöverarmen 6, en kam- kurvedel 6', vilken är belägen vid den del av manöverar- men 6 som är vänd mot manöverskänklarna 2”,3”. Den andra manöverskänkeln 3” är kraftpàverkad av en fjäder 8, vil- ken strävar efter att separera manöverskänklarna 2”,3” i alla lä- fràn varandra. Således anslår kamkurvedelen 6' gen mot den andra manöverskänkeln 3", se fig 4 och 5, på grund av fjäderkraften. Kamkurvedelen 6' har en sådan ut- formning att avståndet mellan förbindningselementets 7 anslagsparti 7' mot stödfotskroppen 5 och kamkurvedelens 6' anslag mot den andra manöverskänkeln 3” minskar när manöverarmen 6 svängs kring dess svängled 6” i riktning (här neråt, och ökar när manö- mot ett klämläge se fig 5) 10 15 20 25 30 35 522 739 7 verarmen 6 svängs kring dess svängled 6” i riktning mot ett frigöringsläge (här uppàt, se fig 4), se fig 4 och 5.
Vidare uppvisar såväl den första som den andra manöver- skänkeln 2”,3” ett uppbockat ändparti, här kallat tryck- parti 2"' respektive 3"'.
Vid fastsättning av stödfoten 1 vid takrelingen 4 placeras först stödfoten 1, med manöverarmen 6 i dess frigöringsläge, pà takrelingen 4, på så vis att stödpar- se fig 2-4. I detta läge är gripskänklarna 2',3' belägna pà motstàende tiet 12 vilar mot takrelingens 4 övre sida, sidor om takrelingen 4. Därefter greppas manöverarmen 6 och denna svängs nedàt kring svängleden 6”. Under sväng- ningsrörelsen förflyttas anslagsytan mellan den andra ma- növerskänkeln 3” och kamkurvedelen 6' utmed kamkurvedelen 6', varvid den andra manöverskänkeln 3", mot fjäderverkan fràn fjädern 8, förs mot den första manöverskänkeln 2”. I detta läge utför den andra manöverskänkeln 3” väsentligen en svängrörelse kring stödpartiöppningens 12' nederkant, eftersom den andra gripdelen 3 medelst hakar 14 väsentli- gen hänger pà denna kant, se fig 2 och 4. Under denna rö- relse förs således den andra gripskänkeln 3' närmare tak- relingen 4 i syfte att ingripa med densamma. Vid ett visst läge hos manöverarmen 6 kommer det andra tryckpar- tiet 3"' hos den andra manöverskänkeln 3” i kontakt med det första tryckpartiet 2"' hos den första manöverskän- keln 2”. Ytterligare svängning av manöverarmen 6 från detta läge medför, förutom ovan beskrivna rörelse hos den andra gripskänkeln 3', att det andra tryckpartiet 3"', genom en glidning mot det första tryckpartiet 2"', trycker den första gripdelen 2 uppåt, varvid denna för- skjuts relativt stödfotskroppen 5, tack vare sagda för- skjutbarhet med förskjutningstappar 9 och förskjutnings- spår 10, enligt ovanstående beskrivning. Detta medför att den första gripskänkeln 2' förs mot stödfotskroppen 5, varvid denna spänns mot en undersida eller kant hos tak- relingen 5. Nedsvängningsrörelsen av manöverarmen 6 av- 10 15 20 25 30 35 522 739 8 bryts när gripskänklarna 2',3' befinner sig i ett griplä- ge, se fig 1 eller 5. I detta läge griper den första gripskänkeln 2' om relingens 4 ytterkant, den andra grip- skänkeln 3' vilar mot relingens 4 ovansida för erhållande av ett sta- om relingens 4 innerkant och stödpartiet 12 bilt ingrepp med relingen 4. Vidare uppvisar kamkurvede- len 6' hos manöverarmen 6 ett väsentligen plant parti som i detta läge anligger mot den andra manöverskänkeln 3” i syfte att erhålla en stabil och stadig infästning. Detta medför att en viss tröskelkraft måste appliceras i syfte att föra manöverarmen 6 i en frikopplingsriktning. En kåpa (ej visad) kan på känt vis placeras över stödfots- kroppens 5 öppna sidokant, i syfte att förhindra ofrivil- ligt och otillbörligt avlägsnande av stödfoten 1 från re- lingen 4. Vid frikoppling av stödfoten l förs på motsva- rande sätt manöverarmen 6 uppåt mot ett frikopplingsläge, varvid sagda fjäderelement 8 applicerar en separations- kraft på gripdelarna 2, 3, i syfte att underlätta avlägs- nandet. Även i frikopplingsläget uppvisar kamkurvedelen 6' hos manöverarmen 6 ett väsentligen plant parti som i detta läge anligger mot den andra manöverskänkel 3” i syfte att erhålla en stabil och stadig frikoppling.
I fig 6 Och fig 7 visas en alternativ utföringsform av en stödfot i enlighet med uppfinningen. Denna stödfot har väsentligen samma konstruktion som den i det ovanstå- ende beskrivna stödfoten, men uppvisar dessutom två på avstånd från varandra belägna urtagningar 3a, 3b pà den inre gripskänkeln 3'. Dessa urtagningar är så utformade och placerade att de, i gripskänklarnas 2', 3' gripläge, sammangriper med motsvarande utskjutande partier 4a, 4b, vilka är bildade på relingen. Dessa utskjutande partier är i detta utföringsexempel bildade i ett stycke med re- lingen, och uppvisar vidare två skarpa kantpartier, vilka är avsedda att anslå mot urtagningens sidokanter, varige- nom krafter överförs mellan reling och stödfot. Med be- greppet skarp ovan menas att kantpartiet är väsentligen 10 15 20 25 30 35 5.22 739 9 ortogonalt mot relingens längdmässiga utsträckning. Detta är emellertid inte nödvändigt utan de utskjutande parti- erna kan exempelvis ha den form som visas i fig 9, var- vid de utskjutande partiernas mot varanda riktade kant- partier är förhållandevis skarpa, medan respektive ytter- kanter har en mer sluttande form. Denna konstruktion med- för att krafter vid acceleration och retardation väsent- ligen upptas av de skarpa kanterna, medan de sluttande kanterna har en mer stödjande och stabiliserande funk- tion. Den i fig 8 och 9 visade relingen uppvisar även ett fästelement 4", vilket är avsett att fästas direkt vid ett fordonstak, för erhållande av en låg reling.
Relingsutspràngen i detta utföringsexempel är formade i ett stycke med relingen. Detta kan exempelvis ske genom så kallad hydroformning, i vilken ett materialrör place- ras i en relingsform, varefter röret under tryck fylls med vatten, varvid materialröret pressas ut i relingsfor- men, för bildandet av relingen med utspràng. Denna form- ning kan även göras pà andra sätt, och det är även möj- ligt att eftermontera utspràngen, exempelvis pà en strängpressad reling.
Den ovan beskrivna utföringsformen har ett antal för- delar. Stoppdonen utgör t ex en placeringshänvisning, vilken förenklar en korrekt placering av foten pà reling- en. Den visade utföringsformen, i vilken de utskjutande partierna är bildade i en enhet med relingen, har den fördelen att det ej krävs nägra hål eller öppningar i själva relingen för att uppnå de ovan beskrivna syftena.
Hål i själva profilen kan nämligen ge upphov till vissel- ljud under färd, samt kan medföra vattenansamling inuti relingen. Om man bortser frän dessa nackdelar är det dock möjligt att konstruera ett motsvarande stoppdon, i vilket utspràng pà foten är avsedda att införas i öppningar i relingen. Lämpligen är stoppdonen, såsom i den visade ut- föringsformen, placerade pà insidan av relingen, och de utskjutande partierna utgör då en känselhänvisning, vil- 10 15 20 25 30 522 739 10 ket gör det enkelt att placera foten i rätt position, även om man inte ser stoppdonet. Vidare kan nämnas att stoppdonet kan innefatta ett eller flera utskjutande par- tier, och att dessa kan ha en rad olika utformningar.
Det inses att en mängd modifieringar av den ovan be- skrivna utföringsformen av uppfinningen är möjliga inom uppfinningens ram, sàsom definieras av de efterföljande patentkraven. Exempelvis beskrivs ovan en förskjutnings- rörelse som sker genom samverkan av tappar och spàr. Den- na förskjutningsrörelse kan naturligtvis ske pä andra sätt. Vidare kan de ovan nämnda tryckpartierna ersättas med en ledförbindelse eller dylikt mellan gripdelarna för överförande av en vridrörelse hos den andra gripdelen till en förskjutningsrörelse hos den första gripdelen.
Vidare är det tänkbart att den första gripdelen ej är förskjutbar relativs stödfotskroppen, utan att fastkläm- ning enbart sker genom att föra den andra gripskänkeln mot den första. I denna utföringsform kan då även stöd- partiet integreras med den första gripdelen. Denna utfö- ringsform är dock beroende av en god passform mellan den första gripdelen/stödpartiet och relingen. Vidare används en kamkurvedel för att sammanföra manöverskänklarna och därmed gripskänklarna. Denna kamkurvedel kan ha en rad olika utföranden och former förutom de här visade, och vidare är det tänkbart att använda andra medel för att sammanföra gripdelarna, exempelvis någon typ av knäleds- konstruktion. Slutligen skall betonas att även om den ovan beskrivna konstruktionen i första hand är avsedd för montering pà en takreling utesluter inte detta att kon- struktionen enligt uppfinningen kan användas för fast- sättning vid andra typer av element.
Claims (12)
1. l. Anordning vid lastbärare för fordon, vilken inne- fattar stödfötter (1) eller dylikt, varvid respektive stöd- för uppbärande av sagda lastbärare på en takreling (4) fot (1) uppvisar ett gripelement innefattande en första och en andra gripdel (2,3) för fastklämning av stödfoten (4), första och den andra gripdelen k ä n n e t e c k n a d av att den (2,3) ett korsningsomràde (ll) pà ett saxliknande sätt, varvid (1) vid relingen korsar varandra vid en sammanförande verkan mellan ett första och ett andra manöverparti (2”,3”) pà respektive gripdel (2 resp 3), vilka manöverpartier (2”,3”) är anordnade på endera sidan korsningsomràdet (ll), resulterar i en gripverkan hos gripdelarnas (2,3) relativt manöverpartierna (2”,3”) mot- satta grippartier (2',3'), i syfte att fastklämma stödfo- ten (l) kring relingen (4), varvid sagda stödfot (1) vi- dare innefattar en stödfotskropp (5), varvid sagda första gripdel (2) är förskjutbart anordnad relativt stödfots- kroppen (5), väsentligen i en riktning fràn respektive (4) relativt ett tänkt monteringsläge för (4), innefattar ett första tryckparti mot relingen stödfoten och varvid det första ma- (2"') som pà så vis samverkar med ett motsvarande andra tryck- (3"') sammanförande av gripdelarna (2, 3) den första gripdelen (1) vid relingen növerpartiet (2”) parti hos det andra manöverpartiet (3”) att vid (2) erhåller en förskjutningsrörelse längs stödfotskrop- pen (5).
2. Anordning enligt krav l varvid sagda tryckpartier (zrrll3rrr) samverkar för ástadkommande av sagda längsgående för- är försedda med var sitt glidparti, vilka skjutningsrörelse vid sammanförande av manöverpartierna (2”,3”).
3. Anordning enligt något av föregående krav, varvid sagda gripelement vidare innefattar en manöverarm (6), vilken är svängbar kring en svängled (6”) och även uppvi- lO 15 20 25 30 35 522 739 12 sar en kamkurvedel (6'), varvid svängning av manöverarmen (6) mot ett gripläge, genom anslag mellan sagda kamkurve- del (6') manförande av gripdelarnas och det andra manöverpartiet (3”), medför sam- (2,3) (2”,3”).
4. Anordning enligt krav 3, varvid sagda manöverarm medelst ett för- (6') (7) bildar på ömse sidor manöverpartier (6) är uppburen vid stödfotskroppen (5) bindningselement (7), varvid kamkurvedelen tillsam- mans med förbindningselementet (211 l3n) bördes avstånd är varierbart genom svängning av manöver- om manöverpartierna motriktade anslag, vars in- armen (6) och därmed vridning av kamkurvedelen (6').
5. Anordning enligt något av föregående krav, var- vid sagda andra manöverparti (3”) (3) medelst ett fjäderelement (8) riktning från den första gripdelen (2), det vill säga hos sagda andra gripdel är kraftpåverkat i motriktat anslagens verkan.
6. Anordning enligt något av föregående krav, varvid (12), vilket är förbundet med stödfotskroppen (5), varvid såväl den (2,3) gripelementet även innefattar ett stödparti första som andra gripdelen är rörliga relativt sag- da stödparti (12).
7. Anordning enligt något av föregående krav, varvid den första gripdelen (2) och stödfotskroppen (5) är fästa vid varandra medelst på endera av dessa element(2,5) an- ordnade förskjutningsspàr (10), och på det andra elemen- tet (5,2) med dessa spår (10) ingripande förskjutnings- tappar (9), för erhållande av en relativ förskjutbarhet mellan den första gripdelen (2) och stödfotskroppen (5).
8. Anordning enligt något av föregående krav, varvid (2,3) (11) fritt löper igenom en öppning i den andra av sagda i sagda korsningsområde (13) gripdelar (3,2) utan inbördes sammanfästning av gripde- en av sagda gripdelar larna.
9. Anordning enligt något av föregående krav, varvid åtminstone ett av sagda grippartier (2', 3') hos sagda 10 522 739 13 och sagda reling (4) uppvisar inbördes 4').
10. Anordning enligt krav 9, varvid sagda stoppdon (3"', 4') och ett utspràng från sagda reling (4), vilket är avpas- gripdelar (2, 3) sammanverkande stoppdon (3"', är bildat sàsom en urtagning i sagda gripdel sat att sammangripa med sagda urtagning, när sagda grip- delar (2, 3)
11. ll. Anordning enligt krav 9 eller 10, varvid sagda befinner sig i ett gripläge. stoppdon uppvisar åtminstone två pà avstånd fràn varandra belägna par av utspràng respektive urtagning
12. Anordning enligt nàgot av kraven 9-ll, varvid sagda utspràng i relingen (4) är formade i ett stycke med relingen.
Priority Applications (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
SE0003961A SE522739C2 (sv) | 2000-08-10 | 2000-10-31 | Takräckesfot-2 |
DE2001138028 DE10138028A1 (de) | 2000-08-10 | 2001-08-08 | Lastenträger für ein Kraftfahrzeug |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
SE0002862A SE0002862D0 (sv) | 2000-08-10 | 2000-08-10 | Takräckesfot |
SE0003961A SE522739C2 (sv) | 2000-08-10 | 2000-10-31 | Takräckesfot-2 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
SE0003961D0 SE0003961D0 (sv) | 2000-10-31 |
SE0003961L SE0003961L (sv) | 2002-02-11 |
SE522739C2 true SE522739C2 (sv) | 2004-03-02 |
Family
ID=26655202
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
SE0003961A SE522739C2 (sv) | 2000-08-10 | 2000-10-31 | Takräckesfot-2 |
Country Status (2)
Country | Link |
---|---|
DE (1) | DE10138028A1 (sv) |
SE (1) | SE522739C2 (sv) |
Cited By (2)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
WO2006130079A1 (en) * | 2005-06-01 | 2006-12-07 | Thule Sweden Ab | Load carrier for fixed roof rail |
WO2006130078A1 (en) * | 2005-06-01 | 2006-12-07 | Thule Sweden Ab | Load carrier foot for fastening of a load carrier |
Families Citing this family (3)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE602007010271D1 (de) * | 2007-07-03 | 2010-12-16 | Ford Global Tech Llc | Dachreling, Montagekomponente und Fahrzeug |
DE102011053604A1 (de) * | 2011-09-14 | 2013-03-14 | Jac Products Europe Gmbh | Dachlastenträger für Kraftfahrzeuge |
US10160393B2 (en) * | 2016-12-13 | 2018-12-25 | Jac Products, Inc. | Vehicle article carrier system having stretch rails with stowable cross bars |
-
2000
- 2000-10-31 SE SE0003961A patent/SE522739C2/sv not_active IP Right Cessation
-
2001
- 2001-08-08 DE DE2001138028 patent/DE10138028A1/de not_active Ceased
Cited By (2)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
WO2006130079A1 (en) * | 2005-06-01 | 2006-12-07 | Thule Sweden Ab | Load carrier for fixed roof rail |
WO2006130078A1 (en) * | 2005-06-01 | 2006-12-07 | Thule Sweden Ab | Load carrier foot for fastening of a load carrier |
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
DE10138028A1 (de) | 2002-02-28 |
SE0003961D0 (sv) | 2000-10-31 |
SE0003961L (sv) | 2002-02-11 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US6296162B1 (en) | Cycle carrier | |
JP2613813B2 (ja) | 速動式棒固定用クランプ | |
US8628053B2 (en) | System for fastening a seat in particular an aircraft seat and seat comprising at least one such system | |
US20090133526A1 (en) | Control device for a bicycle with curved handlebars | |
WO1989003652A1 (en) | Expandable garment hanger | |
JPH06296723A (ja) | スノ−ボ−ド等の滑り板の結合装置及び結合装置用のブ−ツ | |
BR112012008799A2 (pt) | emendador de correia e método para operação de um emendador de correia | |
JPH09164085A (ja) | 容器用の取外し可能なハンドル | |
JPH10513133A (ja) | ロードキャリヤ | |
SE522739C2 (sv) | Takräckesfot-2 | |
US4588340A (en) | Method and apparatus for securing wheelchairs | |
US7370870B2 (en) | Device and method for controlling the brake of a walking frame | |
US7419034B1 (en) | V-type brake | |
FI64507C (fi) | Huvudstoed foer behandlingsstol | |
JPS628403U (sv) | ||
CN103079947A (zh) | 特别适合由残疾人使用的车辆用转向装置 | |
WO2012053889A1 (en) | Load carrier | |
US5765442A (en) | Portable pedal control device | |
US10698438B2 (en) | Driving control device comprising a locking mechanism | |
DK177962B1 (da) | Klikbar håndkontrolindretning til et køretøj | |
JP3766658B2 (ja) | 座席構造のためのロック装置 | |
JPS6313968Y2 (sv) | ||
AU596911B2 (en) | Vehicle control apparatus | |
JP3040002U (ja) | 二輪車のハンドルレバー | |
JP2536900Y2 (ja) | 前進締付機構 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
NUG | Patent has lapsed |