SE519754C2 - Bärorgan - Google Patents
BärorganInfo
- Publication number
- SE519754C2 SE519754C2 SE0102787A SE0102787A SE519754C2 SE 519754 C2 SE519754 C2 SE 519754C2 SE 0102787 A SE0102787 A SE 0102787A SE 0102787 A SE0102787 A SE 0102787A SE 519754 C2 SE519754 C2 SE 519754C2
- Authority
- SE
- Sweden
- Prior art keywords
- package
- support member
- connecting portion
- walls
- side connecting
- Prior art date
Links
Classifications
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B65—CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
- B65D—CONTAINERS FOR STORAGE OR TRANSPORT OF ARTICLES OR MATERIALS, e.g. BAGS, BARRELS, BOTTLES, BOXES, CANS, CARTONS, CRATES, DRUMS, JARS, TANKS, HOPPERS, FORWARDING CONTAINERS; ACCESSORIES, CLOSURES, OR FITTINGS THEREFOR; PACKAGING ELEMENTS; PACKAGES
- B65D33/00—Details of, or accessories for, sacks or bags
- B65D33/06—Handles
- B65D33/065—Integral handles
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B65—CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
- B65D—CONTAINERS FOR STORAGE OR TRANSPORT OF ARTICLES OR MATERIALS, e.g. BAGS, BARRELS, BOTTLES, BOXES, CANS, CARTONS, CRATES, DRUMS, JARS, TANKS, HOPPERS, FORWARDING CONTAINERS; ACCESSORIES, CLOSURES, OR FITTINGS THEREFOR; PACKAGING ELEMENTS; PACKAGES
- B65D33/00—Details of, or accessories for, sacks or bags
- B65D33/06—Handles
- B65D33/08—Hand holes
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Mechanical Engineering (AREA)
- Cartons (AREA)
- Bag Frames (AREA)
- Supplying Of Containers To The Packaging Station (AREA)
- Packages (AREA)
Description
25 30 35 519 754 . . f . ~ . . . 2 för konsumenten då denna skall bära hem förpackningen från affären.
En förpackning av det aktuella slaget har därför företrädesvis använts för volymer understigande två liter, trots att den i övrigt uppvisar mycket fördel- aktiga egenskaper i form av framställningssätt, material- àtgàng samt sophantering. ÃNDAMÅL MED FÖRELIGGANDE UPPFINNING Ändamålet med föreliggande uppfinning är att till- handahålla ett bärorgan för förpackningar av kollapsande slag som är lämpligt att använda på förpackningar vars volym överstiger två liter.
Ett annat ändamål är att bärorganet skall kunna införas i befintlig tillverkningsutrustning mot endast mindre modifieringar av denna.
Ytterligare ett ändamål är att ingen ny materialtyp skall tillföras förpackningen.
SAMMANFATTNING AV UPPFINNINGEN För att uppnå de ovan angivna samt ytterligare icke angivna ändamål avser föreliggande uppfinning ett bärorgan med de i krav 1 angivna särdragen. Föredragna utföringsformer framgår av kraven 2-14. Uppfinningen avser vidare i enlighet med krav 15 en förpackning innefattande ett sådant bärorgan samt i enlighet med krav 16 ett sätt att framställa ett dylikt bärorgan.
Närmare bestämt anvisas ett bärorgan hos en förpackning, vilken förpackning innefattar en av böjliga väggar avgränsad kammare, vars volym beror av väggarnas inbördes läge, varvid två motstående sidoväggar är förenade utmed ett gemensamt sidoförbindningsparti.
Bärorganet kännetecknas av att bärorganet är utbildat i ett stycke samt är infäst pä ömse sidor om en i förpack- ningen longitudinell centrumaxel, varvid förpackningens kammare under hällrörelsen är anordnad för vridning lO 15 20 25 30 35 519 754 di. J., 3 relativt bärorganet i ett plan tvärs ett av sidoförbind- ningspartiet uppspänt plan.
Genom att anordna bärorganet i ett stycke som sträcker sig mellan infästningspunkter pà ömse sidor om förpackningens longitudinella centrumaxel erhàlls en förpackning som kan bäras likt en hink. Vid rena lyft hamnar förpackningens lyftpunkt i vertikal linje med dess tyngdpunkt, vilket ger en förpackning som är lätt att bära vid större volymer eftersom momentarmen är minimal.
Detta gör det enkelt och behändigt för konsumenten att bära hem förpackningen fràn inköpsstället. Under själva hällrörelsen hàlls förpackningen med en stödjande hand i förpackningens underkant medan den lyfts i bärorganet med den andra handen. Förpackningens kammare vrids därefter relativt bärorganet i ett plan tvärs det plan som spänns upp genom sidoförbindningspartiet. Detta ger en stabil och kontrollerad hällrörelse för förpackningar inrymmande större volymer.
Genom att bärorganet sträcker sig likt ett band mellan tvà infästningspunkter på ömse sidor om förpack- ningens kammare erhålls ett bärorgan som är behagligt att bära oavsett förpackningsvolym, handstorlek eller grepp och genom att framställa bärorganet av samma tunnväggiga, flexibla material som resterande förpackning ges inga skarpa kanter som kan skära in i fingrarna eftersom bär- organet viks/böjs inuti handen.
Enligt en föredragen utföringsform är bärorganet infäst i sidoförbindningspartiet. Genom att sidoförbind- ningspartiet i regel är svetsat/limmat samt innefattar dubbel godstjocklek erbjuder det ett bra och stabilt underlag för infästning av bärorganet. En infästning i sidoväggspartiet innebär även att själva förpacknings- väggen förblir opàverkad.
Det är vidare föredraget att bärorganet utgörs av ett bandformat element. Bandformen ger ett enkelt grepp mot liten materialàtgàng. lO 15 20 25 30 35 519 754 4 Enligt en föredragen utföringsform utgörs bärorganet av fràn sidoförbindningspartiet utskjutande, sammanfogade flikar. Flikarna kan härigenom formas som en förlängning av sidoförbindningspartiet samt stansas ut i samband med utstansningen av förpackningsämnets kontur. Samman- fogningen av flikarna sker i form av en överlappsfog.
Genom att utforma bärorganet pà detta sätt behöver inget extra material tillföras förpackningen för att anordna bärorganet, vilket är gynnsamt ur produktionshänseende.
Det är föredraget att bärorganet fästs mot sidoför- bindningspartiet genom svetsning eller limning.
Alternativt kan bärorganets infästning ske i sidoförbind- ningspartiet i där för avsedda hål.
Vidare är det fördelaktigt om bärorganet är format av samma material som resterande förpackningen. Därmed tillförs inget nytt material till förpackningen, vilket underlättar såväl materialhantering som hantering av förbrukade förpackningar.
För att åstadkomma ett komfortabelt bärorgan kan detta innefatta gasfyllt kanalorgan.
Bärorganet bör vara infäst på den övre halvan av förpackningen. Hällrörelsen sker nämligen genom att hålla förpackningen med en stödjande hand i dess underkant medan den lyfts i bärorganet. Efterhand som förpackningen vinklas förskjuts förpackningens tyngdpunkt närmare utloppet. Genom att anordna bärorganet pà den övre halvan av förpackningen kan användaren lätt balansera förpack- ningen under hällrörelsen, oberoende av tyngdpunktens läge.
Bärorganet bör ha en sådan längd att det fritt kan vridas över ett i förpackningen longitudinellt anordnat utlopp. Detta innebär nämligen att förpackningens lyft- punkt hamnar i vertikal linje med förpackningens tyngd- punkt när förpackningen bärs, vilket ger en bärvänlig förpackning.
I en föredragen utföringsform bildar bärorganet i förpackningens ofyllda tillstànd en förslutning av ett i lO 15 20 25 30 35 519 754 h. .,, 5 förpackningen anordnat utloppsorgan. Detta är fördel- aktigt ur en rad aspekter. Vid framställning av förpack- ningsämnet och dess sidoväggar kan delar av bärorganet stansas ut i samband med utstansningen av förpackningens form. Materialspillet blir därmed minimalt eftersom det material som tidigare har gàtt bort som spill kan användas som bärorgan. I samband med fyllningen av förpackningen avskiljs bärorganet fràn utloppsorganet varvid en öppen förbindelse mellan förpackningens kammare och förpackningens omgivning bildas. Efter fyllningen förseglas utloppsorganet àter varvid en sluten förpackning bildas. Genom att bärorganet sträcker sig mellan tvà motstàende sidor av förpackningsämnet samt att det initialt är förbundet med utloppsorganet blir ämnet mycket stabilt till sin form, vilket underlättar hanteringen och mätningen av ämnet i fyllningsutrust- ningen. Vidare eliminerar denna utföringsform hanteringen av ett separat bärorgan.
Bärorganet enligt föreliggande uppfinning bör användas till förpackningar med volymer överstigande tvä liter, eftersom förpackningen vid större volymer tenderar att bli allt för tung för att kunna hanteras med ett bärorgan enligt tidigare känd teknik.
Det är fördelaktigt att bärorganet samt dess förpackning är framställda av ett material innefattande ett fyllmedel av mineralmaterial och ett bindemedel av polyolefinmaterial, vidare bör mineralmaterialet utgöras av krita (kalciumkarbonat).
Enligt en annan aspekt av uppfinningen avser denna en förpackning innefattande en av böjliga väggar avgränsad kammare vars volym beror av väggarnas inbördes läge, varvid tvà motstàende sidoväggar är förenade utmed ett gemensamt sidoförbindningsparti, vilken förpackning kännetecknas av ett i ett stycke utbildat bärorgan som är infäst pà ömse sidor om en i förpackningen longitudinell centrumaxel, varvid förpackningens kammare under en hällrörelse är anordnad för vridning relativt bärorganet 10 15 20 25 30 35 519 754 6 i ett plan tvärs ett av sidoförbindningspartiet uppspänt plan.
Enligt ytterligare en aspekt avser uppfinningen ett sätt att framställa ett bärorgan i ett förpackningsämne för en förpackning innefattande en av böjliga väggar avgränsad kammare vars volym beror av väggarnas inbördes läge, varvid tvà motstàende sidoväggar är förenade utmed ett gemensamt sidoförbindningsparti, kännetecknat av att vid framställningen av förpackningsämnets sidoväggar anordna ett i ett stycke med respektive sidovägg utbildat bärorgan, vilket bärorgan sträcker sig mellan tvà hos respektive sidovägg motstàende kanter, samt att bärorganen hos respektive sidovägg sammanfogas i samband med sammanfogningen av tvà motstàende sidoväggar.
Genom att anordna bärorganet i respektive sidovägg redan när förpackningsämnet framställs krävs inga separata processteg för att i ett senare skede förse förpackningen med ett enskilt bärorgan. Dà bärorganet i de tvà sidoväggarna sammanfogas samtidigt med formandet av sidoförbindningspartiet, medelst exempelvis limning eller svetsning, erhålls ett stadigt bärorgan som dessutom har dubbel godstjocklek. Ytterligare en fördel med detta framställningssätt är att mängden materialspill blir litet eftersom det material som tidigare har gått bort i spill nu används som bärorgan.
BESKRIVNING AV RITNINGAR I det följande kommer uppfinningen att beskrivas närmare i exemplifierande syfte med hänvisning till bifogade ritningar, vilka visar en för närvarande föredragen utföringsform.
Fig 1A visar en förpackning av kollapsande slag innefattande ett bärorgan enligt känd teknik.
Fig 1B-C visar en schematisk hällrörelse med en förpackning innefattande ett bärorgan enligt känd teknik.
Fig 2A visar en förpackning innefattande ett bärorgan i enlighet med föreliggande uppfinning. 10 15 20 25 30 35 519 754 7 Fig 2B-C visar en schematisk hällrörelse med en förpackning innefattande ett bärorgan i enlighet med föreliggande uppfinning.
Fig 3A-C visar olika föredragna utföringsformer av bàrorganet i enlighet med föreliggande uppfinning.
TEKNISK BESKRIVNING Med hänvisning till fig 1A visas en förpackning l innefattande ett bärorgan 20 enligt känd teknik, vilket i det följande kommer att omnämnas som lyftöra. Förpack- ningen l är av kollapsande slag, dvs hoppressbar eller hopvikbar och innefattar tre böjliga väggar. Två av väggarna utgör motstàende sidoväggar 3 och den tredje utgör en bottenvägg (ej visad). Väggarna är förbundna med varandra för att bilda en kammare 4 vars volym beror av väggarnas inbördes läge. De tvä sidoväggarna 3 är utmed förpackningens 1 upprättstáende sidor förbundna med varandra utmed ett sidoförbindningsparti 5. I förpack- ningens l bottenomràde är sidoväggarna 3 dessutom även förbundna med bottenväggen via ett bottenförbindnings- parti (ej visat). Fogningen av förbindningspartierna sker lämpligen genom svetsning.
Lyftörat 20 är anordnat i sidoförbindningspartiet 5 pà en sida om förpackningens 1 longitudinella centrumaxel 6 och innefattar ett eller flera häl 7 genom vilka fingrarna kan stickas in för att greppa och lyfta förpackningen 1.
Fig 1B-C visar en schematisk bild av hällrörelsen.
Förpackningen 1 hanteras likt en tillbringare, dvs vid hällrörelsen vrids förpackningens kammare 4 tillsammans med lyftörat 20 i ett plan 8 som spänns upp av sido- förbindningspartierna 5.
Med hänvisning till fig 2A visas en förpackning 1 av samma slag som tidigare, men med den skillnaden att den innefattar ett bärorgan 2 i enlighet med en utföringsform av föreliggande uppfinning. Förpackningens konstruktion beskrivs därför inte ytterligare. 10 15 20 25 30 35 519 754 8 Bärorganet 2 enligt föreliggande uppfinning utgörs i sin enklaste form av ett bandformat element 9 som sträcker sig mellan sidoförbindningspartierna 5 pà ömse sidor om förpackningens longitudinella centrumaxel 6. Det bandformade elementet 9 har en sådan längd mellan sina infästningspunkter 10 att det kan lyftas och gà fritt runt förpackningens ovankant och ett däri fràn kammaren 4 anordnat utlopp 11. Förpackningen 1 kan sàledes lyftas i bärorganet 2 likt en hink.
Med hänvisning till fig 2B-C visas en schematisk hällrörelse med en förpackning 1 med det uppfinnings- enliga bärorganet 2.
Förpackningen 1 är mycket bärvänlig eftersom bärorganets 2 lyftpunkt 12 bildar en i det närmaste vertikal linje med förpackningens tyngdpunkt. Momentarmen blir därmed minimal. Detta kan jämföras med lyftörat 20 i fig 1A-1C som ger en momentarm motsvarande minst halva förpackningens bredd, eftersom dess lyftpunkt 12 befinner sig utanför förpackningens 1 sidoförbindningsparti 5.
Under hällrörelsen bärs förpackningen l upp i tvà punkter, dels i bärorganet 2 dels med en stödjande hand i förpackningens nederkant 13. Därefter vrids förpack- ningens kammare 4 relativt bärorganet 2 i ett plan 16 tvärs det plan 8 som bildas av sidoförbindningspartierna 5. Vridningen sker således i bärorganets 2 infästnings- punkter 10. Bärorganet 2 ger därmed en mycket stabil och kontrollerad hällrörelse, vilket är viktigt när förpack- ningen inrymmer större volymer. Genom att anordna vridningsrörelsen i ett plan 16 vinkelrätt mot planet 8 som spänns upp av förbindningspartiet 5 fàs således en förpackning som är lätt för konsumenten att hantera i sàväl oöppnat som öppnat tillstànd.
Bärorganet 2 kan utformas pà en rad olika sätt, varav nägra exempel ges nedan.
Med hänvisning till fig 3A visas den mest föredragna utföringsformen av bärorganet. Bärorganet 2 utgörs här av en del av förpackningens 1 sidoväggar 3, och dess form 10 15 20 25 30 35 519 754 -. » . ' . . . 9 stansas ut i samband med att förpackningsämnet framställs. Framställningsförfarandet kommer att förklaras längre fram. Utföringsformen är fördelaktig ur en rad aspekter. Mängden materialspill minimeras eftersom en stor del av det material som tidigare gick bort i spill nu används som bàrorgan. Bärorganet är mycket stabilt eftersom det har en tjocklek motsvarande dubbel sidoväggstjocklek. Dessutom krävs det ingen separat fogning eller hantering av ett löst bandelement.
Denna variant erbjuder vidare möjligheter avseende förpackningens fyllning och förslutning. I ofyllt tillstànd kan bärorganet 2 nämligen tillsammans med ett tillfälligt stabiliserande parti 17 bilda en förslutning av förpackningen, varigenom förpackningen kan bibehàlla sin sterilitet fràn ämnesframställningen fram till fyllningen. I samband med fyllning avskiljs det till- fälliga stabiliserande partiet 17 fràn bärorganet 2 respektive utloppsorganet 11 varvid en öppen kanal (ej visad) in till förpackningens kammare 4 erhàlls. Efter fyllning sker en försegling av utloppsorganet 11 medelst exempelvis svetsning.
Det bör inses att avskiljningen av det tillfälliga stabiliserande partiet 17 mellan utloppsorgan 11 och bärorgan 2 även kan ske efter fyllningen. I detta fall sker fyllningen genom en öppen förbindelse (ej visad) mellan kammaren och omgivningen som sträcker sig genom utloppsorganet 11, det stabiliserande partiet 17 samt bärorganet 2.
Genom att bärorganet är förbundet med utloppsorganet via det stabiliserande partiet 17 fram till och med eller efter fyllningen erhålls ett förpackningsämne som är stabilt och lätthanterligt under dess frammatning genom produktionsutrustningen.
I fig 3B visas en annan utföringsform av bärorganet 2. I denna utföringsform utgörs bärorganet 2 av tvà flikar 14 som stansas ut i samband med formandet av förpackningsämnet. De tvà flikarnas 14 fria ändar 15 lO 15 20 25 30 35 519 754 10 sammanfogas därefter till att bilda en sluten slinga som utgör bärorganet 2. Denna utföringsform är fördelaktig eftersom inga lösa delar mäste hanteras och tillföras förpackningen för att forma bärorganet 2.
Med hänvisning till fig 3C visas ännu en utförings- form av en förpackning 1 med ett bärorgan 2.
Förpackningen har här ett utloppsorgan 11' som istället för att skjuta ut fràn förpackningen 1 sträcker sig in i förpackningen 1. Bärorganet 2 stansas ut i samband med formningen av förpackningsämnet. Bärorganet 2 kan antingen vara helt àtskilt frän utloppsorganet 11' eller avskiljas fràn detta i samband med fyllningen.
Avskiljningen kan ske antingen direkt inför fyllningen varvid fyllningen sker direkt genom utloppsorganet 11', eller efter fyllningen varvid fyllningen sker genom både bärorgan 2 och utloppsorgan 11'. I det fall där bärorganet 2 är initiellt förbundet med utloppsorganet 11' kan det stabiliserande partiet 17 användas för att ge ett greppvänligare bärorgan. Genom att låta det stabili- serande partiet 17 vara förbundet med bärorganet 2 efter avskiljning fràn utloppsorganet 11' bildar det stabili- serande partiet 17 nämligen en bred flik 18 som formar sig i handen utan att nägra kanter kan skära in i handen.
Det bandformade elementet 9 kan även utgöras av ett helt separat band som fogas mot sidoförbindningspartierna 5 genom exempelvis svetsning eller limning. I denna utföringsform, ej visad bör samma material användas i det bandformade elementet som i resten av förpackningen, eftersom förpackningens återvinning underlättas. Det bör dock inses att det bandformade elementet även kan utgöras av exempelvis ett snöre. Som alternativ till limning eller svetsning kan det bandformade elementet anordnas i därför avsedda hàl (ej visade) som är upptagna i sidoförbindningspartierna. Det bandformade elementet kan säkras fràn utträde ur hälen genom att exempelvis anordna en materialförtjockning i bandelementets fria ändar.
. , | @ I. 10 15 20 25 30 35 519 754 ll För att tillhandahålla ett bättre grepp är det möjligt att exempelvis anordna en gasfylld kanal i bärorganet, ej visat.
Oavsett hur bärorganet är utformat bör bärorganets infästningspunkter vara anordnade på den övre halvan av förpackningen. Den ideala placeringen av bärorganet beror nämligen av förpackningens form eftersom det handlar om att åstadkomma en lämplig balansering av förpackningen under hällrörelsen.
Bärorganet liksom förpackningen är företrädesvis framställda av ett material innefattande ett fyllmedel av mineralmaterial och ett bindemedel av polyolefinmaterial.
Mineralmaterialet kan exempelvis utgöras av krita.
Förpackningsämnet till en dylik förpackning kan antingen framställas direkt i anslutning till en fyllningsmaskin eller levereras till fyllningsmaskinen på rulle. Förpackningsämnet innefattar tre väggpartier, nämligen två sidoväggar samt en bottenvägg. De tre väggarna är förbundna med varandra i förbindningspartier utmed sina periferier. Förbindningspartierna kan anordnas genom exempelvis svetsning eller limning. Förpackningens önskade kontur erhålls genom exempelvis rullstansning.
Bärorganet 2 enligt de utföringsformer som visas i fig 3A-3C kan således enkelt åstadkommas genom att bygga om rullstansningsverktyget så att det även stansar ut önskad form på bärorganet 2. Bärorganet 2 enligt de utföringsformer som visas i fig 3A-3C kan således sägas utgöra en del av sidovåggarna 3, och de två väggskikten i bärorganet är liksom förbindningspartiet sammansvetsade eller limmade.
I enlighet med föreliggande uppfinning anordnas således ett bärorgan 2 till en förpackning 1 av kollapsande slag för volymer företrädesvis överstigande två liter. Bärorganet 2 är anordnat på ömse sidor om en longitudinell centrumaxel 6 i förpackningen l och pà ett sådant sätt att förpackningens kammare 4 under hällrörelsen vrids i ett plan 16 som är anordnat tvärs 10 519 754 12 det plan 8 som spänns upp av förbindningspartiet 5. Under hällrörelsen sker även en vridning av kammaren 4 relativt bärorganet 2. Ett dylikt bärorgan 2 möjliggör en jämn och stabil hällrörelse oavsett förpackningens l volym och fyllnadsgrad. Förpackningen 1 är vidare mycket bärvänlig eftersom den kan bäras likt en hink, så att bärorganets 2 lyftpunkt 12 tillsammans med förpackningens 1 tyngdpunkt bildar en väsentligen vertikal linje.
Det inses att föreliggande uppfinning inte är begränsad till den visade utföringsformen av den uppfin- ningsenliga förpackningen. Flera modifieringar och varianter är sàlunda möjliga och uppfinningen definieras följaktligen uteslutande av de bifogade kraven.
Claims (16)
1. Bärorgan (2) hos en förpackning (1), vilken förpackning (1) innefattar en av böjliga väggar avgränsad kammare (4), vars volym beror av väggarnas inbördes läge, varvid två motstående sidoväggar (3) år förenade utmed ett gemensamt sidoförbindningsparti (5) k ä n n e t e c1 att bårorganet (2) är utbildat i ett stycke samt är infäst på ömse sidor om en i förpackningen longitudinell centrumaxel (6), varvid förpackningens kammare (4) under en hällrörelse år anordnad för vridning relativt bärorganet (2) i ett plan (16) tvärs ett av sidoförbindningspartiet (5) uppspänt plan (8).
2. Bärorgan (2) enligt krav 1, vilket år infäst i sidoförbindningspartiet (5).
3. Bärorgan (2) enligt krav 1 eller 2, vilket utgörs av ett bandformat element (9).
4. Bärorgan (2) enligt något av de föregående kraven, vilket utgörs av från sidoförbindningspartiet (5) utskjutande, sammanfogade flikar (14).
5. Bärorgan (2) enligt något av de föregående kraven, vilket år infäst mot sidoförbindningspartiet (5) genom svetsning eller limning.
6. Bärorgan (2) enligt något av de föregående kraven, vilket är infäst i sidoförbindningspartiet (5) i där för avsedda hål.
7. Bärorgan (2) enligt något av de föregående kraven, vilket år format av samma material som resterande förpackningen.
8. Bärorgan (2) enligt något av de föregående kraven, vilket innefattar ett gasfyllt kanalorgan.
9. Bärorgan (2) enligt något av de föregående kraven, vilket år infäst på den övre halvan av förpackningen (1).
10. Bärorgan (2) enligt något av de föregående kraven, vilket har en sådan längd att det fritt kan 10 15 20 25 30 35 519 754 , . ; . _ . 14 vridas över ett i förpackningen (1) longitudinellt (ll).
11. ll. Bärorgan (2) enligt krav 1, vilket i anordnat utloppsorgan förpackningens ofyllda tillstànd bildar en förslutning av ett i förpackningen anordnat utloppsorgan (ll).
12. Bärorgan (2) enligt något av de föregående kraven, vilket används för en förpackning för volymer överstigande två liter.
13. Bärorgan (2) enligt något av de föregående kraven, vid vilket förpackningen är framställd av ett material innefattande ett fyllmedel av mineralmaterial och ett bindemedel av polyolefinmaterial.
14. Bärorgan (2) enligt krav 13, vid vilket mineralmaterialet utgörs av krita (kalciumkarbonat).
15. Förpackning (1) innefattande en av böjliga väggar avgränsad kammare (4) vars volym beror av väggarnas inbördes läge, varvid tvà motstàende sidoväggar (3) är förenade utmed ett gemensamt sidoförbindningsparti (5) k äxirie teac kxia d a'v ett i ett stycke utbildat bärorgan (2) som är infäst på ömse sidor om en i förpackningen longitudinell centrumaxel (6), varvid förpackningens kammare (4) under en hällrörelse är anordnad för vridning relativt bärorganet (2) i ett plan (16) tvärs ett av sidoförbindningspartiet (5) uppspänt plan (8).
16. Sätt att framställa ett bärorgan (2) i ett förpackningsämne för en förpackning (l) innefattande en av böjliga väggar avgränsad kammare (4) vars volym beror av väggarnas inbördes läge, varvid tvà motstàende sidoväggar (3) är förenade utmed ett gemensamt sidoförbindningsparti (5) k ä n n e t e c k n a t a v att vid framställningen av förpackningsämnets yttre kontur anordna ett i ett stycke med respektive sidovägg (3) utbildat bärorgan (2), vilket bärorgan (2) sträcker sig mellan två hos respektive sidovägg (3) motstàende kanter, samt 519 754 15 att sammanfoga bärorganen (2) hos respektive sidovägg (3) i samband med sammanfogningen av två motstàende sidoväggar (3). .§=. 74,»
Priority Applications (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
SE0102787A SE519754C2 (sv) | 2001-08-22 | 2001-08-22 | Bärorgan |
PCT/SE2002/001485 WO2003018416A1 (en) | 2001-08-22 | 2002-08-21 | Handle for a flexible container, container with handle and method of making a handle |
Applications Claiming Priority (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
SE0102787A SE519754C2 (sv) | 2001-08-22 | 2001-08-22 | Bärorgan |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
SE0102787D0 SE0102787D0 (sv) | 2001-08-22 |
SE0102787L SE0102787L (sv) | 2003-02-23 |
SE519754C2 true SE519754C2 (sv) | 2003-04-08 |
Family
ID=20285085
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
SE0102787A SE519754C2 (sv) | 2001-08-22 | 2001-08-22 | Bärorgan |
Country Status (2)
Country | Link |
---|---|
SE (1) | SE519754C2 (sv) |
WO (1) | WO2003018416A1 (sv) |
Families Citing this family (2)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US8348509B2 (en) | 2009-09-10 | 2013-01-08 | Smart Bottle, Inc. | Flexible container with fitment and handle |
MX2012002945A (es) | 2009-09-10 | 2012-10-15 | Smart Bottle Inc | Contenedor flexible con accesorio y manija. |
Family Cites Families (1)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US5120553A (en) * | 1990-09-05 | 1992-06-09 | Viskase Corporation | Shrink bag with integral handle |
-
2001
- 2001-08-22 SE SE0102787A patent/SE519754C2/sv not_active IP Right Cessation
-
2002
- 2002-08-21 WO PCT/SE2002/001485 patent/WO2003018416A1/en not_active Application Discontinuation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
SE0102787D0 (sv) | 2001-08-22 |
SE0102787L (sv) | 2003-02-23 |
WO2003018416A1 (en) | 2003-03-06 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
CA2520825A1 (en) | Carton for brick-shaped containers with a top dispenser | |
SE518406C2 (sv) | Förpackning och sätt att framställa sådan förpackning | |
JP2007533553A (ja) | 構造化再閉止自在な包装 | |
SE525979C2 (sv) | Förpackningsämne och förpackning framställd därav | |
JP2006347579A (ja) | バッグインボックス | |
JP2004168341A (ja) | 把手付包装袋 | |
US20020190112A1 (en) | Carton with extension for holding a utensil | |
JPH1111494A (ja) | 袋の集合体 | |
SE519754C2 (sv) | Bärorgan | |
JP2010095264A (ja) | 自立性包装容器及びその製造方法 | |
CA3080892A1 (en) | Flexible container | |
US11492167B2 (en) | Method of packaging for solar mounting attachments | |
JP7437130B2 (ja) | バッグインボックス | |
JP6406945B2 (ja) | 包装袋および包装商品 | |
JPS592666Y2 (ja) | 容器 | |
JP2019051964A (ja) | 容器吊り下げ具及びその製造方法 | |
WO2014199751A1 (ja) | 動物用排泄物処理材パッケージおよび動物用排泄物処理材収容容器 | |
JP3227848U (ja) | 液体パウチ用支持台及び液体パウチセット | |
JP2019151418A (ja) | 手提げ用具 | |
US6453605B1 (en) | Method of fabricating a flower sleeve and the structure thereof | |
JPH0912041A (ja) | スタンディングパウチ及びその搬送方法 | |
KR200470977Y1 (ko) | 포장용 박스 | |
JP4259962B2 (ja) | ガセット袋 | |
JP3171453U (ja) | 組立式漏斗 | |
KR200275130Y1 (ko) | 종이컵 적층물 홀더 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
NUG | Patent has lapsed |