SE448973B - Bandklemmare for ett fordonssekerhetsbelte - Google Patents

Bandklemmare for ett fordonssekerhetsbelte

Info

Publication number
SE448973B
SE448973B SE8203314A SE8203314A SE448973B SE 448973 B SE448973 B SE 448973B SE 8203314 A SE8203314 A SE 8203314A SE 8203314 A SE8203314 A SE 8203314A SE 448973 B SE448973 B SE 448973B
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
belt
clamping jaw
frame
clamp according
deformable part
Prior art date
Application number
SE8203314A
Other languages
English (en)
Other versions
SE8203314L (sv
Inventor
J Takada
Original Assignee
Takata Kojyo Co
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Takata Kojyo Co filed Critical Takata Kojyo Co
Publication of SE8203314L publication Critical patent/SE8203314L/sv
Publication of SE448973B publication Critical patent/SE448973B/sv

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B60VEHICLES IN GENERAL
    • B60RVEHICLES, VEHICLE FITTINGS, OR VEHICLE PARTS, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • B60R22/00Safety belts or body harnesses in vehicles
    • B60R22/34Belt retractors, e.g. reels
    • B60R22/36Belt retractors, e.g. reels self-locking in an emergency
    • B60R22/42Belt retractors, e.g. reels self-locking in an emergency having means for acting directly upon the belt, e.g. by clamping or friction
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B60VEHICLES IN GENERAL
    • B60RVEHICLES, VEHICLE FITTINGS, OR VEHICLE PARTS, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • B60R22/00Safety belts or body harnesses in vehicles
    • B60R22/28Safety belts or body harnesses in vehicles incorporating energy-absorbing devices

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Automotive Seat Belt Assembly (AREA)
  • Clamps And Clips (AREA)

Description

448 973 2 frigöra, en olägenhet för den fastspände personen som har att frigöra bältesbandet för hand varje gång anord- ningen aktiveras.
Uppfinnaren till föreliggande uppfinning har tidi- gare uppfunnit en bandklämmare som följer de generella principerna hos många konventionella bandklämmare men övervinner deras möjliga problem och helt laser bandet på ett effektivt och relativt enkelt sätt. Den bandkläm- maren består närmare bestämt av en rörlig klämback, en fast klämback och en rörlig vändrulle med en korru- gerad yta kring vilken bandet är lagt i det närmaste ett fullt U. När bandet utsätts för en utdragningskraft över ett valt värde kommer vändrullen till ingrepp med den rörliga klämbacken och förflyttar denna i riktning mot den fasta klämbacken för att därigenom klämma ban- det mellan backarna. För att hindra aktivering av vänd- rullen när bandet dras snett (i sidled relativt bandets längdriktning) uppbärs vändrullen av en U-formig hävstàng och är den lagrad pà en axel som glider i bàgformiga styrslitsar i ramen. På så sätt förblir vändrullens axel parallell med den fasta klämbackens tvärprofil när den rör sig i motsvarighet till kraften i bandet och utövar likformigt tryck mot bandet utmed dess bredd.
Den ovan beskrivna bandklämmaren utgör föremål för EPA 81302943.6.
I många hittills kända bandklämmare ökar det mot bandet utövade klämtrycket med ökande draglast i bandet.
Klämkraften kan bli så stor att den initierar bandhaveri, speciellt i bandklämmare som har skarpa tänder eller räfflade ytor som tränger in i bandet för att hindra det fràn att glida. Ett sätt att reducera risken för bandhaveri är att montera hela bandklämmaren på bandfäs- tet på ett konstruktionselement, exempelvis en konsol, som är avsedd att deformeras när bandkraften blir till- räckligt stor för att skapa haveri. Ett annat sätt är att medelst lämpliga stopp begränsa storleken pá den rörliga backens rörelse i riktning mot den fasta backen så att klämkraften på bandet hindras från att bli till- 448 973 3 räckligt stor för att skapa risk för bandhaveri. Båda dessa åtgärder är emellertid svåra att uppnå på ett tillförlitligt, billigt och enkelt sätt. I det senare fallet måste snäva tillverkningstoleranser innehållas för att garantera att spelet mellan backarna stoppas vid exakt rätt storlek, trots att klämkraften kanske är för liten, varigenom bandet tillåts glida vid allt- för låg draglast eller för hög med därav följande risk för bandhaveri.
Föreliggande uppfinning anvisar en bandklämmare för fordonssäkerhetsbälten och med en ram, en fast kläm- back, som är monterad pà ramen intill banan för ett i säkerhetsbältet ingående band, och en rörlig klämback, vilken är monterad på ramen på sådant sätt, att den träffas av bandet och förflyttas i motsvarighet till spänningen i bandet i riktning mot den fasta klämbacken, så att bandet kläms mellan backarna och hindras fràn utdragning.
Denna bandklämmare kännetecknas därav, att det finns åtminstone en stoppyta på ramen, som den rörliga klämbacken kan föras till ingrepp med för att begränsa utsträckningen av dess rörelse i riktning mot den fasta klämbacken, och att det finns åtminstone en del mellan den fasta klämbacken och ramen som är avsedd att defor- meras vid en förutbestämd draglast i bandet och därige- nom göra det möjligt för bandet att glida genom kläm- backarna vid sâdan.last och uppta rörelseenergin hos bältesanvändaren när dennes slungas framåt. Den defor- merbara delen kan vara en kropp av en elastisk syntetisk harts, exempelvis en polyester eller polyuretan i an- tingen fast eller cellform, en kropp av natur- eller syntetgummi, en mjuk metall, exempelvis aluminium, en aluminiumlegering eller bly, eller ett sprött material, exempelvis en keram. I beroende av det valda materialet för den deformerbara delen kan denna del deformeras- elastiskt eller plastiskt under den påkänning som ska- pas däri vid en förutbestämd draglast i bandet vid vil- ken bandet medges glida. Definitionsmässigt deformeras 448 973 4 elastmaterial elastiskt. Mjuka material utformas så att de deformeras plastiskt under de däremot utövade pàkänningarna vid den förutbestämda draglasten. Spröda material dimensioneras för att brytas sönder under tryck- pàkänningen vid den förutbestämda draglasten. Förutom stora variationer i valet i material för den deformer- bara delen kan delens storlek och form också variera, varvid formvariationerna omfattar plattor, stänger och rör.
Uppfinningen beskrivs närmare i det följande med hänvisning till de bifogade ritningarna, som visar före- dragna utföringsformer. Pig 1 visar i sidoprojektion ett upprullar- och-bandklämmaraggregat enligt uppfin- ningen, varvid ett parti är bortbrutet. Fig 2 visar utföringsformen enligt fig 1 frán sidan. Pig 3A visar från sidan klämbackar och en utföringsform av en defor- merbar del, varvid en del av projektionen är bortbruten i tvärsektion och klämbackarna visas i de lägen de in- tar vid en relativt liten draglast i bandet. Fig 3B är en projektion liknande_fig 3A med undantag av att klämbackarna och den deformerbara delen visas i de lä- gen de intar när bandet står under stor draglast. Fig 4 visar en projektion liknande fig 3A och 3B med undantag av att delarna visas i de lägen de intar när bandet glider. Pig 5 visar frán sidan klämbackarna och en annan utföringsform av den deformerbara delen, varvid en del är bortbruten i tvärsektion. Pig 6 visar fràn sidan och med en del bortbruten ytterligare en utföringsform av den deformerbara delen. Fig 7 visar i tvärsektion den fasta klämbacken och ytterligare en utföringsform av den deformerbara delen. Fig 8 visar en del av kon- struktionen enligt fig 7 ovanifrån. Fig 9 visar ett last-förlängningsdiagram för ett band som används vid en bandklämmare enligt uppfinningen.
Den i fig 1 visade bandklämmaren är inbyggd i ett aggregat som omfattar en nödfallslàsande upprullare 12 av valfritt utförande. Sådana upprullare har redan vunnit vidsträckt användning och kommer inte att beskri- C-'F 448 973 vas eller visas närmare i denna ansökan. Föreliggande uppfinning kan givetvis tillämpas vid en bandklämmare som är en separat enhet vilken används tillsammans med en separat nödfallslásande upprullare. Uppfinningen är dessutom tillämpbar vid bandklämmare av olika ut- föranden, varvid det i fig 1 och 2 visade utförande endast utgör ett av många möjliga exempel med en fast klämback, en rörlig klämback och någon typ av mekanism associerad med bandet som förflyttar den rörliga kläm- backen i riktning mot den fasta klämbacken för att gripa bandet när bandet utsätts för en dragkraft i utrullnings- riktningen.
Bandklämmar- och upprullaraggregatet 10 pà ritning- arna har en U-formig ram 11 med en bas 11c och två sidor 11a och 11b. Bandet 13 sträcker sig från upprullarhas- peln över en styrrulle 28 och därefter genom utrymmet mellan en fast klämback 21 och en rörlig klämback 22.
Den fasta klämbacken 21 är monterad på ramens bas 11c på ett sätt som visas i detalj i andra figurer och kom- mer att beskrivas nedan. Den rörliga klämbacken 22 har klackar 23, som utskjuter fràn vardera änden och är upptagna i styrslitsar 24 i respektive ramsida 11a och 11b. Fjädrar 25 belastar den rörliga klämbacken 22 till det i fig 1 visade läget i vilket de jämnt avrundade, tvärriktade tänderna pâ klämbackarna befinner sig rela- tivt långt från varandra, så att bandet kan röra sig fritt i såväl avrullningsriktningen A som upprullnings- riktningen A'.
Bandet gör efter att ha passerat genom utrymmet mellan backarna ett nästan halvt varvs vändning (U-vänd- ning) kring en korrugerad vändrulle 14, så att det sträc- ker sig bort fràn vändrullen i en riktning nästan mot- satt införingsriktningen mot vändrullen från upprullar- haspeln. Vändrullen 14 har en axel 16 som utskjuter fràn vardera änden genom passande, bàgformiga styrslit- sar 15a, 15b i ramsidorna 11a och 11b. Fjädrar 20 anlig- ger mot axelns 16 ändpartier och håller i det i fig 1 visade läget vändrullen mot rörelser vid måttliga mot 448 973 6 bandet verkande krafter. Vändrullens axel 16 är lagrad i hål i hävarmar 18a och 18b på ömse sidor om vändrul- len 14. Hävarmarna uppbärs av en axel 17, som är vrid- lagrad i hål i ramsidorna, såsom visas med pillinjen B-B'. Hävarmarna är stelt förbundna med varandra medelst axeln och lämpligen genom att utgöra partier av en in- tegrerad, U-formig hävstàngsdel 18 med ett tvärgàende anslutningsparti 18c. Jämna styrelement 27 är fästa pà ramsidorna medelst skruvar 26 och ser till att ban- det spårar på vändrullen. _ Vid relativt små krafter pà bandet, dvs krafter i riktningen A' fràn upprullaren 12 och i riktningen A från den fastspände personen när denne drar ut bandet eller när bandet dras ut automatiskt om det rör sig om ett passivt säkerhetsbälte, motverkar fjädrarna 20 rörelse av hävstângen 18 och vändrullen 14 i riktningen B, medan fjädrarna 25 håller den rörliga klämbacken 22 i det i fig 1 visade tillbakadragna läget. (Fjädrarna kan utelämnas, eftersom tyngdkraften normalt sett för den rörliga backen till det tillbakadragna läget.
Dock är det lämpligt att ha fjädrarna 25 i den händelse klackarna fastnar i styrslitsarna).
Vid ett plötsligt stopp eller en kollision, som aktiverar upprullarens 12 làsmekanism (vilken i beroende av upprullartyp kan vara en tröghetskänslig làsmekanism eller en làsmekanism som reagerar för snabb acceleration av bandhaspeln i avrullningsriktningen), hindras bandet från avrullning från bandhaspeln. När kraften pá bandet när ett visst värde övervinns fjädrarnas 20 kraft, vari- genom hävstàngen 18 svänger i medurs riktning B och därmed för den korrugerade ytan 14a på vändrullen till ingrepp med en kamyta 22a pá den rörliga klämbacken 22. Klämbacken 22 skjuts längs styrslitsarna 24 i rikt- ning mot den fasta klämbacken 21 (se fig 2), varvid bandet kommer att gripas mellan de korrugerade gripytor- na, så att friktionskrafter över utdragningskrafterna på bandet hindrar bandet från att röra sig genom bac- karna. Ju större utdragningskraften pà bandet är desto 448 975 7 större blir backarnas gripkraft för att motverka utdrag- ningskraften. När den stora kraften pà bandet upphör svänger fjädrarna 20 tillbaka vändrullen i riktningen B"till det tillbakadragna läget enligt fig 1, och den rörliga klämbacken återförs också till frigöringsläget under inverkan av fjädrarna 25.
Den i fig 3A, 3B och 4 visade utföringsformen av uppfinningen åstadkommer frigöring av bandet från kläm- backarnas klämverkan när utdragningskraften når ett förutbestämt värde, exempelvis 1800 kg. Den fasta kläm- backen 28 är monterad pá ramens bas_11c medelst ett antal skruvar 29 som sträcker sig fritt genom basen in i gängade hål. En deformerbar del 1 (betecknad S i fig 1 och 2), i detta fallet en platta av en elast, är placerad mellan den fasta klämbacken 21 och ramens bas 11c. Materialet, storleken och formen på den defor- merbara delen väljs pà sådant sätt att den av den defor- merbara delen utövade reaktionskraften, när den rörliga klämbacken 22 befinner sig i det stoppade läget (fig 3B), skapar friktionskrafter mot bandet av en storlek motsvarande den valda draglast pá bandet vid vilken bandet medges glida.
Vid en relativt liten last eller ingen last alls har den hoptryckbara delen en begynnelsetjocklek t1 (se fig 3A). När bandlasten når det förutbestämda värdet (exempelvis 1800 kg) vid vilket bandet skall glida (se fig 3B), när den rörliga klämbacken 22 ett gränsläge som bestäms genom klackarnas 23 ingrepp med ändarna 24a av slitsarna 24, varvid ändarna 24a tjänstgör som stopp. Därmed kan den rörliga backen inte röra sig yt- terligare i riktning mot den fasta backen. Under tiden trycks den hoptryckbara delen 1 ihop till en tjocklek t2 vid vilken friktionskraften balanserar utdragnings- kraften på bandet. Deformeringen av den deformerbara delen 1 och den motsvarande ringa rörelsen av den fasta backen 21 i riktning mot ramens bas 11c medges genom en motsvarande förflyttning h1 av skruvarna. Varje ök- ning av kraften över det värde som valts för frigöring 448 975 8 av bandet medelst klämbackarna kan inte klaras av frik- tionskrafterna, och det sker en ytterligare ringa defor- mering av den deformerbara delen till följd av att ban- dets fastklämda del dras åt hàrt och strävar att räta ut sig under inverkan av den stora lasten och en mot- svarande förflyttning av den fasta backen (se fig 4), när bandet 13 verkligen glider, såsom anges med slut- tjockleken t3 och förskjutningen hz i fig 4. Bandglid- ningen mellan klämbackarna mot den kvarvarande friktions- kraften på bandet eller från klämbackarna tar upp den fastspände personens rörelseenergi under den tid glid- ning sker.
Vid den i fig 5 visade utföringsformen är ett antal stift 2 fästa på den fasta klämbacken 21 och presspas- sade i motsvarande häl 3 i ramens bas 11c. Presspass- ningen är vald för att skapa en förutbestämd friktions- kraft mellan stiften 2 och hålen 3, varvid denna kraft àstadkoms för att klara den önskade maximala friktions- kraften mellan bandet och klämbackarna. När den förutbe- stämda maximala lasten på bandet överskrids skjuts stif- ten in i hålen för att möjliggöra förflyttning av den fasta klämbacken och medge glidning av bandet mellan klämbackarna. Stiften kan vara gjorda av aluminium eller en aluminiumlegering.
Utföringsformen enligt fig 6 ger den önskade band- glidningen genom begränsning av klämkraften pà bandet med hjälp av distansrör 4, vilka är gjorda av hoptryck- bar aluminium eller aluminiumlegering och hålls pà plats med stift. Distansrören 4 är dimensionerade att ta en last som är tillräcklig för att motstå det maximala klämtrycket och motsvarande friktion mot bandet 1 och att deformeras plastiskt för att göra det möjligt för bandet att glida när bandlasten överstiger den maximala friktionen.
Med hänvisning till fig 7 och 8 kan den fasta kläm- backen 21 ha lägesinställningsklackar 6, som passar i hål i basen 11c och bär laster parallellt med basen 11c. Hoptryckbara distansorgan 5 hàlls i läge med skruvar V) 448 973 9 29 som fixerar backen 21. Förutom de hoptryckbara dis- tansorganen 5 sträcker sig en nit 7 in i ett hål 7a vid vardera änden av klämbacken 21, varvid niten 7 hjä- per till med att motstå klämtrycket men frigör den fasta backen 21 genom att bocka sig eller ge efter den nöd- vändiga ringa sträckan i riktning mot basen 11c för att göra det möjligt för bandet att glida.
Istället för att ha element som medger förflyttning av den fasta backen i riktning mot ramens bas genom elastisk eller plastisk deformering kan_man inom ramen för uppfinningen använda brytbara deformerbara delar, exempelvis keramer, vilka havererar vid det önskade bandfrigöringstillstàndet genom brott. Det inses därför att föreliggande uppfinning omfattar elastisk och plas- tisk deformering (genom hoptryckning eller böjning) av deformerbara delar liksom deformerbara delar, som brister genom hoptryckning eller skjuvning. Dessutom omfattar uppfinningen elastisk deformering av metall- fjädrar liksom naturliga och syntetiska elastmaterial.
Fig 9 visar uppförandet hos bandklämmaraggregatet V? i termer av last-förlängningskurvan för bandet 13. När lasten i bandet ökar fràn noll förlängs själva bandet, såsom visas med den del av kurvan som betecknas E. När maximal last, i detta exemplet 1800 kg, uppnås medger klämbackarna glidning av bandet genom en liten ökning av mellanrummet mellan klämbackarna, vilken ökning med- ges genom deformeringen av den deformerbara delen. När bandet glider övergår den vilofriktion, som kvarhöll bandet fram till frigöringen, till dynamisk friktion, varigenom en minskning av lasten till ca 1500 kg uppstår när bandets effektiva längd ökar ytterligare i den av kurvan som betecknas SL i fig 9. Därefter börjar lasten återigen öka vid den tidpunkt de kvarvarande bandvarven pà upprullarhaspeln dras àt och upprullaren hindrar ytterligare förlängning av bandet.
Rör det sig om deformerbara delar som deformeras plastiskt uppstår minskningen av draglasten i bandet vid glidning inte bara genom minskningen av friktions- 448 973 kraften från vilo~ till dynamisk friktion utan även genom den fortsatta belastningen av den deformerbara delen allteftersom den deformeras plastiskt. Detta vi- sas med den heldragna linjen i fig 9. Som visas med den prickstreckade linjen i samma figur klarar elastiskt deformerbara delar en tämligen likformig bandlast under den tid bandet glider. En del av den av bandet upptagna rörelseenergin från den fastspände personen absorberas genom den bromsade frigöringen av bandet när det glider genom klämmaren, varigenom bandkraften mot den fastspän- de personen hindras fràn att bli oangenamnt stor. Upp- finningen är användbar i alla typer av säkerhetsbälten, inklusive aktiva och passiva, i samband med höftband, diagonalband och manöverbanden i trepunktsbälten. I många passiva säkerhetsbälten finns det mánga bandvarv kvar på upprullaren i fastspänningsläget, och uppfin- ningen är speciellt fördelaktig i passiva säkerhetsbäl- ten .
M

Claims (10)

-Hf .._......., 448 973 ll PATENTKRAV
1. Bandklämmare för ett fordonssäkerhetsbälte och med en ram (ll), en fast klämback (21), som är monterad på ramen intill banan för ett i säkerhetsbäl- tet ingående band (13), en rörlig klämback (22), vilken uppbärs av ramen, och en omlänkningsrulle (14), som är förbar till ingrepp med den rörliga klämbacken (22) på sådant sätt, att denna är i motsvarighet till dragning i bandet rörlig i riktning mot den fasta klämbacken för att pressa ett parti av bandet mot den fasta klämbacken och hindra detta parti från att röra sig, k ä n n e t e c k n a d därav, att den rörliga klämbacken (22) är förbar till ingrepp med åtminstone en stoppyta (24a) på ramen (ll) för att begränsa utsträckningen av dess rörelse i riktning mot den fasta klämbacken (21) och att det finns átmins- u tone en del (1: 2; 3; 5; 7) placerad mellan den fasta klämbacken (21) och ramen (ll), vilken del är deformer- bar i motsvarighet till en förutbestämd draglast på bandet (13) för att därigenom göra det möjligt för bandet att glida genom klämbackarna (21, 22) och uppta rörelseenergin hos en fastspänd person som kastas framåt mot säkerhetsbältet.
2. Bandklämmare enligt krav 1, k ä n n e t e c k n a d därav, att den deformerbara delen är en kropp av en natur- eller syntetelast.
3. Bandklämmare enligt krav 1, k ä n n e t e c k n a d därav, att den deformerbara delen är en kropp av ett fast eller cellformigt syntetharts (1).
4. Bandklämmare enligt krav 1, k ä n n e t e c k - n a d därav, att den deformerbara delen av en kropp av natur- eller syntetgummi (1).
5. Bandklämmare enligt krav 1, k ä n n e t e c k - n a d därav, att den deformerbara delen är en kropp av aluminium eller en aluminiumlegering (2; 3; 5; 7). 448 973 12
6. Bandklämmare enligt krav l, k ä n n e t e c k - n a d därav, att den deformerbara delen är en kropp av ett material som är elastiskt när det deformeras under en pàkänning som skapas däri i motsvarighet till den förutbestämda draglasten på bandet.
7. Bandklämmare enligt krav 1, k ä n n e t e c k - n a d därav, att den deformerbara delen är ett stift (2), som är fäst i ett hål (3) i ramen.
8. Bandklämmare enligt krav l, k ä n n e t e c k - n a d därav, att den deformerbara delen är en rörformig del (4; 5), som hålls i läge mellan den fasta klämbacken och ramen medelst ett på klämbacken fäst stift.
9. Bandklämmare enligt krav l, k ä n n e t e c k - n a d därav, att den deformerbara delen är en distans- del (4; 5), som är plastiskt deformerbar vid en pàkän- ning över sträckgränsen för dess material alstrad under ett tryck som skapas däri i motsvarighet till nämnda förutbestämda last på bandet.
10. Bandklämmare enligt krav l, k ä n n e t e c k - n a d därav, att den deformerbara delen är en kropp av sprött material, som brister vid en pàkänning som skapas däri i motsvarighet till den förutbestämda draglasten. .. ...Ni v 173
SE8203314A 1981-05-29 1982-05-28 Bandklemmare for ett fordonssekerhetsbelte SE448973B (sv)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP56081116A JPS5937981B2 (ja) 1981-05-29 1981-05-29 シ−トベルト用クランプ装置

Publications (2)

Publication Number Publication Date
SE8203314L SE8203314L (sv) 1982-11-30
SE448973B true SE448973B (sv) 1987-03-30

Family

ID=13737403

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE8203314A SE448973B (sv) 1981-05-29 1982-05-28 Bandklemmare for ett fordonssekerhetsbelte

Country Status (15)

Country Link
US (1) US4422593A (sv)
JP (1) JPS5937981B2 (sv)
AU (1) AU555556B2 (sv)
BE (1) BE893363A (sv)
BR (1) BR8203149A (sv)
CA (1) CA1187459A (sv)
DE (2) DE3220234C2 (sv)
ES (1) ES265515Y (sv)
FR (1) FR2506618B1 (sv)
GB (1) GB2099685B (sv)
IT (1) IT1148552B (sv)
MX (1) MX153970A (sv)
NL (1) NL8202204A (sv)
SE (1) SE448973B (sv)
ZA (1) ZA823758B (sv)

Families Citing this family (24)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5286057A (en) * 1982-09-08 1994-02-15 Forster Lloyd M Comfort feature
DE3412383A1 (de) * 1984-02-25 1985-10-24 Hans-Hellmut Dipl.-Ing. 2061 Sülfeld Ernst Umlenkvorrichtung fuer einen sicherheitsgurt mit abgestufter gurtbandklemmung
DE3433297A1 (de) * 1984-09-11 1986-06-05 Autoflug GmbH & Co Fahrzeugtechnik, 2084 Rellingen Gurtblockiereinrichtung
DE3440698A1 (de) * 1984-11-07 1986-05-22 TRW Repa GmbH, 7077 Alfdorf Sicherheitsgurtaufroller
GB2167643B (en) * 1984-12-03 1988-06-08 Autoliv Dev Improvements in or relating to a clamp
DE3446981A1 (de) * 1984-12-21 1986-09-18 Britax-Kolb GmbH & Co, 8060 Dachau Klemmvorrichtung fuer ein sicherheitsgurtsystem
JPS61108672U (sv) * 1984-12-24 1986-07-10
DE3629091A1 (de) * 1986-08-27 1988-03-10 Britax Kolb Gmbh & Co Umlenkklemmer
DE8717599U1 (de) * 1987-07-30 1989-04-20 Autoflug GmbH & Co Fahrzeugtechnik, 25462 Rellingen Klemmvorrichtung
GB2216773B (en) * 1988-04-05 1992-07-15 Gen Engineering Improvements in or relating to a safety belt arrangement
DE8914928U1 (de) * 1988-04-06 1990-03-01 Autoflug GmbH & Co Fahrzeugtechnik, 2084 Rellingen Sicherheitsgurt-Rückhaltevorrichtung
GB8903570D0 (en) * 1989-02-16 1989-04-05 Europ Components Corp Safety belt mechanism
JPH03197257A (ja) * 1989-12-26 1991-08-28 Takata Kk シートベルトリトラクタ
JPH0810045Y2 (ja) * 1990-08-31 1996-03-27 株式会社東海理化電機製作所 ウエビング巻取装置
EP0487760A1 (de) * 1990-11-26 1992-06-03 Trw Repa Gmbh Sicherheitsgurt-Rückhaltesystem für Fahrzeuge
JPH04252761A (ja) * 1991-01-28 1992-09-08 Takata Kk シートベルトリトラクタ
GB2282317A (en) * 1993-09-10 1995-04-05 Nsk Ltd A retractor with a belt clamping mechanism
JPH0726264U (ja) * 1993-10-26 1995-05-16 日本精工株式会社 リトラクター
US5588611A (en) * 1994-03-10 1996-12-31 Nsk Ltd. Retractor with a clamping mechanism
US5588609A (en) * 1994-04-13 1996-12-31 Nsk Ltd. Seat belt winding device
JPH08175324A (ja) * 1994-12-27 1996-07-09 Nippon Seiko Kk クランプ付リトラクター
US6260884B1 (en) 1999-03-05 2001-07-17 Indiana Mills & Manufacturing, Inc. D-loop web belt gripper
US10729201B1 (en) 2013-03-01 2020-08-04 Rlf Industries Llc Impact protection apparatus
US20140247129A1 (en) 2013-03-01 2014-09-04 Ricardo Lewis de la Fuente Impact awareness device

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS5332128B2 (sv) * 1971-09-18 1978-09-06
US4211377A (en) * 1978-03-24 1980-07-08 Toyota Jidosha Kogyo Kabushiki Kaisha Locking device for a seatbelt system
CA1133868A (en) * 1979-01-22 1982-10-19 Juichiro Takada Belt clamps for vehicle passenger restraint belts
DE2943441A1 (de) * 1979-10-26 1981-04-30 Repa Feinstanzwerk Gmbh, 7071 Alfdorf Gurtband-bremsvorrichtung fuer sicherheitsgurtsysteme
DE2950443C2 (de) * 1979-12-14 1986-02-20 TRW Repa GmbH, 7077 Alfdorf Gurtband-Hemmvorrichtung
US4401281A (en) * 1980-07-03 1983-08-30 Juichiro Takada Belt clamps for vehicle occupant restraint belt systems

Also Published As

Publication number Publication date
AU8423682A (en) 1982-12-02
IT8248537A0 (it) 1982-05-28
GB2099685B (en) 1985-05-15
JPS5937981B2 (ja) 1984-09-13
BE893363A (fr) 1982-09-16
NL8202204A (nl) 1982-12-16
FR2506618A1 (fr) 1982-12-03
JPS57196978A (en) 1982-12-03
FR2506618B1 (fr) 1988-03-18
DE8215651U1 (de) 1986-05-07
DE3220234A1 (de) 1983-03-17
SE8203314L (sv) 1982-11-30
CA1187459A (en) 1985-05-21
IT1148552B (it) 1986-12-03
US4422593A (en) 1983-12-27
MX153970A (es) 1987-03-03
GB2099685A (en) 1982-12-15
ZA823758B (en) 1983-03-30
AU555556B2 (en) 1986-10-02
ES265515Y (es) 1983-07-01
BR8203149A (pt) 1983-05-17
DE3220234C2 (de) 1985-12-05
ES265515U (es) 1983-01-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
SE448973B (sv) Bandklemmare for ett fordonssekerhetsbelte
US4913497A (en) Belt tightener for seat belts in vehicles
US3817473A (en) Retractable safety belts
US4687253A (en) Safety-belt system
WO2014169452A1 (zh) 锁止装置、运载工具安全带调节装置以及运载工具安全带
US4323204A (en) Belt clamps for vehicle passenger restraint belts
CZ82897A3 (en) Safety belt retracting mechanism
GB2061698A (en) Safety belt system
SE444657B (sv) Beltessperranordning, serskilt for sekerhetsbelten i motorfordon
WO2008139127A1 (en) Safety device
CZ283971B6 (cs) Utahovač pásu pro systémy bezpečnostních pásů na vozidlech
CZ23793A3 (en) Restraint system of a motor vehicle safety belts
US20010008262A1 (en) Belt retractor force limiter
JPS59501722A (ja) 自動調節クラツチ機構
US4394992A (en) Energy absorber for load carrying flexible pulling means
US3885812A (en) Locking device in particular for a safety belt
US4401281A (en) Belt clamps for vehicle occupant restraint belt systems
EP2522399A2 (en) Fall arrest apparatus
DE102008011790A1 (de) Gurtaufroller für ein Sicherheitsgurtsystem
JP2020534129A (ja) 娯楽用乗り物のための乗客収容保持装置、このような乗客収容保持装置の運転方法、及びこのような乗客収容保持装置を備えた娯楽用乗り物
TW202031221A (zh) 牽開器約束系統、牽開器約束系統的方法和使用,特別是用於將輪椅固定在車輛上
US5924729A (en) Seat belt webbing energy management device
JPS62292913A (ja) 操作用ワイヤの張力調節装置
US1080846A (en) Safety device for elevators.
AT288484B (de) Schleppgehänge für Schilifte

Legal Events

Date Code Title Description
NUG Patent has lapsed

Ref document number: 8203314-3

Effective date: 19931210

Format of ref document f/p: F