SE443269B - Forfarande for att under mottagningspauser automatiskt overvaka en radiomottagares funktioner, speciellt dess hf-kenslighet och dess lf-utgangsniva, samt kopplingsanordning for genomforande av forfarandet. - Google Patents
Forfarande for att under mottagningspauser automatiskt overvaka en radiomottagares funktioner, speciellt dess hf-kenslighet och dess lf-utgangsniva, samt kopplingsanordning for genomforande av forfarandet.Info
- Publication number
- SE443269B SE443269B SE7812648A SE7812648A SE443269B SE 443269 B SE443269 B SE 443269B SE 7812648 A SE7812648 A SE 7812648A SE 7812648 A SE7812648 A SE 7812648A SE 443269 B SE443269 B SE 443269B
- Authority
- SE
- Sweden
- Prior art keywords
- signal
- receiver
- noise
- threshold value
- delay circuit
- Prior art date
Links
Classifications
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04B—TRANSMISSION
- H04B1/00—Details of transmission systems, not covered by a single one of groups H04B3/00 - H04B13/00; Details of transmission systems not characterised by the medium used for transmission
- H04B1/06—Receivers
- H04B1/16—Circuits
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
- Signal Processing (AREA)
- Monitoring And Testing Of Transmission In General (AREA)
- Noise Elimination (AREA)
Description
20 25 30 35 HO 7812648-9 2 visserligen på en reducerad känslighet och på en sänkt LP-utnivå, men störningskriterierna kan dock inställas-endast med svårighet.
I tyska patentskriften 1 034 716 beskrives en övervaknings- krets för en frekvensmodulerad mottagare. Med denna kända krets sker dock övervakning endast till MF-stegets utgång. Som testsig- nal tjänar en LP-spänning, som amplitudmoduleras med HF-ingångs- stegets egenbrus. Testsignalen leds härvid till förstärkaringången så snart signalnivån vid HF-stegets utgång underskrider ett mini- mivärde. Samtidigt bortkopplas mottagningsantennen. Detta sker även då mottagaren arbetar korrekt men då den mottagna signalen momen- tant är svag. Först efter det att testsignalen upphört kan anten- nen àter inkopplas. Denna övervakningskrets innebär således att ' det uppstår icke önskade luckor i mottagningen. Egenbrusets spän- ning är inte konstant under en längre arbetsperíod och under olik- artade betingelser, varför en exakt bestämning av störningskrite- rierna är utesluten. ' Ändamålet med uppfinningen är att utföra övervakningsförfa- randet och en därtill inrättad övervakningskrets på sådant sätt, att reaktionskriterierna avseende HF-känsligheten och avseende LF-nivån är separat inställbara och samtidigt kan testas var för sig.
Enligt uppfinningen löses detta därigenom att förfarandet uppvisar de i patentkravet 1 angivna kännetecknen. Sålunda på- tryckes en bredbandig brussignalpuls på HF-ingången. En första del-i signal av denna brussignalpuls matas till mottagarens HF-steg samt likriktas och jämföras med ett första tröskelvärde, som ligger mel- lan amplituderna hos de delsignaler som uppträder vid störd respek- tive icke störd HF-mottagning. En andra delsignal av brussignal- pulsen uttages efter mottagarens LP-steg, likriktas och jämföras med ett andra tröskelvärde, som ligger mellan amplituderna hos de delsignaler som uppträder vid störd respektive icke störd LF- utgângsnivà. Efter tröslekvärdesjämförelsen bearbetas delsignaler- na digitalt så att vid felande av en eller båda delsignalerna en störsignal avges under brussignalpulsens varaktighet.
Inställningen av det tröskelvärde, vid vilket HF-känsligheten ej längre skall anses tillfredsställande, och inställningen av det tröskelvärde, vid vilket LP-nivån skall anses för låg, utföres obe- roende av varandra. Vardera inställningen kan därför fastläggas exakt i enlighet med respektive driftbetingelser. Brussignalen innehåller de för de båda kontrollerna nödvändiga signalandelarna. 10 15 20 25 30 35 40 3 7812648-9 Uppdelningen i delsignaler är enkel. övervakning kan dessutom ske av mottagarens alla kanaler.
Enligt en fördelaktig vidareutveckling av uppfinningen leds störsignalen till en störindikatorkrets via en första fördröj- ningskrets, vars fördröjningstid överstiger tídsavståndet mellan två brussignalpulser. Vid korrekt tillstånd i mottagaren inmatas medelst brussígnalpulserna en puls i fördröjningskretsen. Först när denna puls uteblir, aktiveras störningsindikatorkretsen. Bort- fall även av själva övervakningskretsen övervakas därigenom sam- tidigt. Störningsindikeringskretsen kan exempelvis utgöras av en indikatorlampa och/eller ett relä, som vidarebefordrar störnings- indikeringen till ett överordnat ställe. Reläet kan även utföra A en omkoppling till en reservmottagare.
Uppfinningen avser även en kopplingsanordning för genomfö- rande av ovan beskrivna förfarande. Enligt uppfinningen uppvisar denna kopplingsanordning de i patentkravet 3 angivna kännetecknen.
Sålunda är en testpulsgenerators utgång förbunden med en brusgene- rator och med en ingång hos en grindkrets. Vidare är tröskelvär- desomkopplarens utgångar anslutna till tvâ ytterligare ingångar hos grindkretsen. Den ena tröskelvärdesomkopplaren är ansluten till brusgeneratorn via en likriktare, mottagarens MF-steg och EF-steg, under det att den andra tröskelvärdesomkopplaren är ansluten till brusgeneratorn via en ytterligare likriktare och mottagarens LP-, MF- och HF-steg.
En förenkling av kretsen uppnås vid en mottagare som är för- sedd med en brusspärr, vars styrsignal härleds från MF-steget via en tröskelvärdesdetektor och en fördröjningskrets. I detta fall upprättas den första delsignalens kopplingsväg genom att den för brusspärren inrättade fördröjningskretsen ansluts till grindkretsen.
Ytterligare fördelaktiga särdrag hos uppfinningen framgår av nedanstående beskrivning av en föredragen utföringsform. Ritningens :igår visar kopplingsschemat för en enligt uppfinningen utförd, automatisk övervakningskrets för en radiomottagare.
I radiomottagaren ingår ett HF-steg 1, ett MF-steg 2 och ett LF-steg 3. Mellan LP-steget 3 och mottagarens utgång U finns en som konventionellt brus- eller raspfilter arbetande strömställare 5.
Denna strömställare styrs av en signal, som uttages vid MP-steget 2, likriktas i en likriktare 6 samt passerar en tröskelvärdesom- kopplare 7, en fördröjningskrets 26 och en ytterligare strömstäl- lare 8 och därefter matas till strömställaren 5. Strömställarens 5 7812648-9 u _! UI h) 01 30 35 40 styrsignal bildar samtidigt mottagarens startsignalinformation, som härvid finns tillgänglig vid en utgång 9. Sá snart det vid antennen 10 föreligger en nyttosignal som överstiger det i tröskelvärdesomkopplaren 7 inställda värdet, kommer strömställa- ren 5 att efter förloppet av den i fördröjningskretsen 26 inställ- da fördröjningstiden att slutas, varjämte det vid utgången 9 fö- refinns startsignalinformation.
Tröskelvärdesomkopplarens 7 tröskelvärde kan inställas med hjälp av ett justerbart motstånd 11. Fördröjningskretsens 25 ut- gång är via en ledning 12 förbunden med en OCH-grind 13. F-stegets 3 utgång är även förbunden med en ytterligare likriktare 1U och därefter med en ytterligare tröskelvärdesomkopplare 15, vars träs- kelvärde kan justeras medelst ett inställbart motstånd 16. Tröskel- värdesomkopplaren 15 är via en ledning 17 ansluten till en andra__ ingång på OCH-grinden 13. ' En testpulsgenerators 18 utgång är ansluten till en tredje ingång på OCH-grinden 13 och till en brusgenerator 19. Brusgenera- torns 19 utgång är ansluten till HF-steget 1 via en dämpningskrets 20 med inställbar dämpning.
OCH-grindens 13 utgång är förbunden med en fördröjningskrets 21, efter vilken är ansluten en strömställare 22, vars utgång 23 tillhandahåller störningsinfcrmationen. Fördröjningskretsen 21 ut- göres exempelvis av en integrerad tidgivarkrets, vilken âterställes av varje puls från OCH-grindens 13 utgång, vilket således medför att fördröjningstiden börjar pá nytt efter varje puls.
Strömställaren 22 är via en ledning 24 förbunden med ström- ställarens 8 utgång. Denna ledning är dessutom förutom med utgången 9 förbunden med en styringâng på tröskelvärdesomkopplaren 7.
Strömställaren 8 styrs av testpulsgeneratorn 18 via en för- dröjningskrets 25. Fördröjningskretsarna 25 och 26 är exempelvis uppbyggda av RC-kretsar, vilkas komponenter är uppbyggda så att fast tröskelnivå erhålles.
Vid detta utföringsexempel finns en indikatorlampa 27 för indikering av störningar. För bestående indikering kan indikator- lampan vara utrustad med en självhållningskrets. Utöver eller i stället för indikatorlampan kan ett relä förefinnas, som vidare- befordrar störningsinformationen till en överordnad plats eller som åstadkommer en omkopplíng till en reservmottagare. För indi- kering av startsígnalinformationen finns vid föreliggande utfö- ringsexempel en indikatorlampa 28.
De ovan beskrivna blocken är uppbyggda på konventionellt sätt. 10 15 20 25 30 35 40 s 7812648-9 Under pauser i mottagningen är strömställaren 22 sluten och testpulsgeneratorn är i funktion. Denna alstrar exempelvis testpulser med en varaktighet på 100 ms vardera och med ett tidsavstând på 30 s. Medelst dessa pulser öppnas brusgeneratorn 19 så att brussignalpulser föreligger vid HF-steget. Brussignal- pulsernas inkoppling till HF-steget sker med lös koppling via dämpningskretsen 20, så att mottagaringángen ej belastas eller snedstämmes. Brussignalpulsernas amplitud inställes med hjälp av dämpningskretsen 20 till en högre nivå än det tröskelvärde som medelst motståndet 11 valts i tröskelvärdesomkopplaren 7. Exempel- vis kan brussignalernas amplitud ligga 6 dB över tröskelvärdesom- kopplarens 7 tröskelvärde. På detta sätt inställes den utslagsgi- vande storleken för övervakningn av HF-känsligheten. Tröskelvärdet inställes med hjälp av motståndet 11 i motsvarighet till de drifts- mässiga fordringarna avseende bortkoppling av brusspärren 5. U Tröskelvärdesomkopplarens 15 tröskelvärde inställes medelst motståndet 16 så, att det blir större än den i LP-steget uttagna delsignalen, när denna exempelvis faller 6 dB.
Fördröjningskretsen 26 har till uppgift att vid uppträdande av varje bruspulssignal fördröja tröskelvärdesomkopplarens 7 ut- signal så länge, att strömställaren 8 öppnas. Eljest skulle trös- kelvärdesomkopplarens 7 utsignal via ledningen 24 portkoppla test- pulsgeneratorn 18 för tidigt. Fördröjningskretsens 26 fördröjning är längre än fördröjningskretsens 25 fördröjning och uppgår exempelvis till 40 ms. Denna fördröjning måste dock vara mindre än testpulsens varaktighet.
Varje gång en brussignalpuls från brussignalgeneratorn 19 förefinns vid HF-steget och mottagarkretsen inte är störd, före- finns samtidigt signaler vid OCH-grindens tre ingångar, vilket med- för att grinden avger en puls via fördröjningskretsen 21. Fördröj- ningskretsens 21 fördröjningstid är större än avståndet mellan testpulserna. Nämnda fördröjning kan exempelvis uppgå till 100 s.
Denna fördröjningstid påbörjas på nytt vid varje puls, så att det vid fördröjningskretsens 21 utgång endast uppträder en utsignal när det inom fördröjningstiden - efter 30 s - ej uppträder en vt- terligare puls. Detta är fallet när en av delsignalerna till följd av en störning ej längre uppnår tröskelvärdeskretsens 7 eller 15 tröskelvärde. I detta fall uppträder vid utgången 23 en signal, som utlöser en störningsindikering.
Under pulsvaraktigheten häller testpulsgeneratorn 18 ström- ställaren 8 öppen via fördröjníngskretsen 25. Till följd härav kan 10 15 20 25 30 35 7812648-9 .s det inte förekomma någon mottagarstartinformation, liksom ej heller öppning av strömställaren 22 eller bortkoppling av test- pulsgeneratorn 18. Pördröjningskretsens 25 fördröjningstid upp- går exempelvis till omkring 20 ms. Detta är nödvändigt eftersom signalen på ledningen 12 försvinner först efter testpulsen. Utan denna fördröjningskrets skulle signalen på ledningen 12 kunna åstadkomma en icke önskad kortvarig aktivering av brusspärren 5.
För att fördröjningskretsen 26 ej skall upphäva verkan av för- dröjningskretsen 25, är fördröjningskretsen 26 utförd så, att den endast fördröjer framkanten av tröskelvärdeskretsens 7 utsignal, under det att de bakre flankerna ej fördröjes av fördröjningskret- sen 26. Detta kan lätt uppnås därigenom att fördröjningskretsens 26 RC-nät följes av en omkopplingstransistor, som öppnas av bak- flankerna hos tröskelvärdeskretsens 7 utsignal och urladdar RC-nätet.
Om mellan testpulserna mottagning sker av en signal via an-ut tennen 10, kommer denna signal att via den nu slutna strömställaren 8 att påverka brusspärren 5. Samtidigt föreligger mottagarstart- signalen vid utgången 9, varjämte strömställaren 22 är öppen och testpulsgeneratorn 18 bortkopplad, varför ej heller brusgeneratorn är i funktion. Dessutom sker omkoppling av tröskelvärdesomkopplaren 7 till den gentemot reagenströskeln lägre bakflanströskeln hos brusspärren.
Förutom de nämnda fördelarna med avseende på övervakningen är det vid den beskrivna kopplingsanordningen fördelaktigt, att brusgeneratorn är enkelt och okritiskt konstruerad och att den ej kräver några omfattande avskärmningar mot andra kretsdelar i mot- tagaren, eftersom den endast behöver alstra en mycket liten spän- ning. (t.ex. 100 pv) och ej är i funktion under mottagningen. Dess- utom är den lätt att injustera, varjämte brussignalen uppvisar stor långtids- och temperaturstabilítet gentemot andra signaler som vore lämpliga för övervakning av samtliga kanaler. Brussignalen behöver ej ha någon speciellt stor amplitud, varför andra radiomottagare ej störs av över antennen utstrâlad brussignal.
Speciellt enkel blir kopplingen genom utnyttjande av den ändå i radiomottagaren befintliga brusspärren. Denna arbetar ofta med en fördröjningskrets 26 för att förhindra att reaktion sker på mycket korta störpulser, exempelvis störpulser från motorfordons tändninge- system.
Claims (9)
1. Förfarande för att under mottagningspauser automatiskt övervaka en radiomottagares funktioner, speciellt dess HF- -känslighet och dess LP-utgångsnivå, varvid som testsignal en bredbandig brussignalpuls pâtryckes HF-ingången; en första del- signal av denna brussignalpuls avledes vid mottagarens MF-steg (2), likriktas och jämföres med ett första tröskclvärde; och en andra delsignal av brussignalpulsen uttagcs efter mot- tagarens LP-steg (3), likriktas och jämföres med ett andra tröskelvärde, k ä n n e t e c k n a t av att det första tröskel- värdet ligger mellan amplituderna hos den delsignal som upp- träder vid störd resp icke störd HF-känslighet; att det andra tröskelvärdet ligger mellan amplituderna hos den delsignal som uppträder vid störd resp icke störd LP-utgángsnivå; och att del- signalerna efter tröskelvärdesjämförelsen digitalt bearbetas så att vid felande av en eller båda delsignalerna en störsignal avges under brussignalpulsens varaktighet. x
2. Förfarande enligt kravet 1, k ä n n e t e c k n a t av att störsígnalen leds till en störíndikatorkrets (27) via en första fördröjningskrets (21), vars fördröjningstid överstiger tídsavståndet mellan tvâ brussignalpulser.
3. Kopplingsanordning för genomförande av förfarandet enligt kravet 1 eller 2, för att under mottagningspauser automatiskt övervaka en radiomottagares funktioner, speciellt dess HF- -känslighet och dess LF-utgàngsnivà, varvid som testsignal en bredbandig brussígnalpuls pátryckes HF-ingången; en första delsignal av denna brussignalpuls avledes vid mottagarens MF- -steg (2), likriktas och jämföres med ett första tröskelvärde; och en andra delsignal av brussignalpulsen uttages efter mot- tagarens LF-steg (3), likriktas och jämföres med ett andra tröskelvärde, k ä n n e t e c k n a d av att en testpuls- generators (18) utgång är förbunden med en brusgenerator (19) och en ingång hos en grindkrets (13); att tröskelvärdesomkopp- lares (7,15) utgångar är anslutna till tvâ ytterligare ingångar hos grindkretsen; och att den ena tröskelvärdesomkopplaren är ansluten till brusgeneratorn (19) via en likriktare (6), mot- tagarens MF-steg (2) och HF-steg (1), under det att den andra tröskelvärdesomkopplaren är ansluten till brusgeneratorn via en ytterligare likriktare (14) och mottagarens LF-, MF- och HF- -steg (3,2,1). 7812648-9 s
4. Anordning enligt kravet 3 för en radiomottagare med en brusspärr, vars styrsignal härleds från MF-steget via en tröskelvärdesdetektdr och en fördröjningskrets, k ä n n e- t e C k n a d av att denna fördröjníngskrets (26) utgång är förbunden med en ingång på grindkretsen (13).
5. Anordning enligt kravet 3 eller 4, k ä n n e t e c k- n a d av att grindkretsens (13) utgång via en ytterligare för- dröjningskrets (21) är förbunden med en störindikatorkrets (27).
6. Anordning enligt något av kraven 3-5 för en radiomot~ tagare med mottagningsstartinformation, k ä n n e t e c k n a d av att den som mottagningsstartínformation uppträdande sig- nalen spärrar en testpulsgenerator (18), vars utgång är för- bunden med mottagarens HF-ingång.
7. Anordning enligt kravet 6, k ä n n e t e c k n a d av att den ytterligare fördröjningskretsen (21) följs av en ström- ställare (22), som är inrättad att öppnas av den som mottag- ningsstartinformation uppträdande signalen.
8. Anordning enligt kravet 6 eller 7, k ä n n e t e c k- n a d av att testpulsgeneratorns (18) utgång via en tredje fördröjningskrets (25) är förbunden med en strömställare (8), som är inrättad att spärra den som mottagningsátartinformation uppträdande signalen.
9. Anordning enligt kravet 8, k ä n n e t e c k n a d av att den förstnämnda fördröjningskretsens (26) fördröjníngstíd är längre än den tredje fördröjningskretsens (25) fördröjnings- tid men kortare än testpulsvaraktigheten, varjämte denna förstnämnda fördröjningskrets (26) endast fördröjer framkanten av brussignalpulsens första delsignal.
Applications Claiming Priority (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
DE2755221A DE2755221C2 (de) | 1977-12-10 | 1977-12-10 | Verfahren zur selbsttätigen Überwachung der HF-Empfindlichkeit und des NF-Ausgangspegels eines Funkempfängers und Schaltungsanordnung zur Durchführung des Verfahrens |
Publications (2)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
SE7812648L SE7812648L (sv) | 1979-06-11 |
SE443269B true SE443269B (sv) | 1986-02-17 |
Family
ID=6025880
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
SE7812648A SE443269B (sv) | 1977-12-10 | 1978-12-08 | Forfarande for att under mottagningspauser automatiskt overvaka en radiomottagares funktioner, speciellt dess hf-kenslighet och dess lf-utgangsniva, samt kopplingsanordning for genomforande av forfarandet. |
Country Status (14)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US4322857A (sv) |
AT (1) | AT375510B (sv) |
AU (1) | AU523348B2 (sv) |
CH (1) | CH638936A5 (sv) |
DE (1) | DE2755221C2 (sv) |
DK (1) | DK150838C (sv) |
ES (1) | ES475811A1 (sv) |
FR (1) | FR2411515A1 (sv) |
GB (1) | GB2011763B (sv) |
IT (1) | IT1101492B (sv) |
NL (1) | NL7812054A (sv) |
NO (1) | NO147935C (sv) |
SE (1) | SE443269B (sv) |
YU (1) | YU287378A (sv) |
Families Citing this family (10)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
JPS5854682B2 (ja) * | 1978-04-17 | 1983-12-06 | 富士通テン株式会社 | 中間周波検出回路 |
US4317214A (en) * | 1980-07-14 | 1982-02-23 | Attinello John S | Apparatus for simulating interference transmissions |
DE3138650A1 (de) * | 1981-09-29 | 1983-04-14 | TE KA DE Felten & Guilleaume Fernmeldeanlagen GmbH, 8500 Nürnberg | Verfahren zur ueberwachung einer funkempfangsanlage |
DE3148336C2 (de) * | 1981-12-07 | 1985-03-21 | ANT Nachrichtentechnik GmbH, 7150 Backnang | Schaltungsanordnung zum Auswerten eines in einer Nachrichtenempfangsanlage auftretenden Rauschsignals |
US4625332A (en) * | 1985-04-01 | 1986-11-25 | The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Navy | Programmable time varying attenuator |
JPS6235727A (ja) * | 1985-08-09 | 1987-02-16 | Nec Corp | 自己診断機能を有する受信機 |
US4742561A (en) * | 1985-09-10 | 1988-05-03 | Home Box Office, Inc. | Apparatus for generating signals useful for testing the sensitivity of microwave receiving equipment |
US4972511A (en) * | 1988-12-05 | 1990-11-20 | The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Navy | Receiver test apparatus with test message injector |
US5450624A (en) * | 1993-01-07 | 1995-09-12 | Ford Motor Company | Method and apparatus for diagnosing amp to speaker connections |
US5815584A (en) * | 1996-11-08 | 1998-09-29 | Ford Motor Company | Automatic detection of shorted loudspeakers in automotive audio systems |
Family Cites Families (9)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE1039110B (de) * | 1957-03-15 | 1958-09-18 | Deutsche Bundespost | Alarmeinrichtung zum Signalisieren eines Fehlers in einem Sprechfunkempfaenger fuer Frequenzmodulation |
DE1466552B2 (de) * | 1965-12-11 | 1971-03-18 | Tekade Feiten & Guilleaume Fernmeldeanlagen GmbH, 8500 Nürnberg | Ueberwachungsanordnung fuer einen funkempfaenger |
NL7105272A (sv) * | 1971-04-20 | 1972-10-24 | ||
US3750177A (en) * | 1971-05-18 | 1973-07-31 | Collins Radio Co | Instrument landing system receiver monitor |
US3737781A (en) * | 1971-09-15 | 1973-06-05 | Nasa | Signal-to-noise ratio determination circuit |
JPS5321241B2 (sv) * | 1972-07-08 | 1978-07-01 | ||
DE2319087C2 (de) * | 1973-04-16 | 1974-11-07 | Battelle-Institut E.V., 6000 Frankfurt | Verfahren zum Überprüfen von Funk-Empfangsanlagen |
US3845484A (en) * | 1973-06-12 | 1974-10-29 | Bendix Corp | Signal generator for testing vor navigation receivers |
US4125809A (en) * | 1977-11-09 | 1978-11-14 | The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Navy | Digital C/kT meter |
-
1977
- 1977-12-10 DE DE2755221A patent/DE2755221C2/de not_active Expired
-
1978
- 1978-12-06 IT IT30612/78A patent/IT1101492B/it active
- 1978-12-07 AT AT0877978A patent/AT375510B/de not_active IP Right Cessation
- 1978-12-07 YU YU02873/78A patent/YU287378A/xx unknown
- 1978-12-07 ES ES475811A patent/ES475811A1/es not_active Expired
- 1978-12-08 CH CH1256578A patent/CH638936A5/de not_active IP Right Cessation
- 1978-12-08 NO NO784142A patent/NO147935C/no unknown
- 1978-12-08 DK DK555378A patent/DK150838C/da not_active IP Right Cessation
- 1978-12-08 SE SE7812648A patent/SE443269B/sv not_active IP Right Cessation
- 1978-12-08 FR FR7835151A patent/FR2411515A1/fr active Granted
- 1978-12-11 NL NL7812054A patent/NL7812054A/xx not_active Application Discontinuation
- 1978-12-11 GB GB7847963A patent/GB2011763B/en not_active Expired
- 1978-12-11 AU AU42382/78A patent/AU523348B2/en not_active Expired
- 1978-12-11 US US05/970,123 patent/US4322857A/en not_active Expired - Lifetime
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
IT7830612A0 (it) | 1978-12-06 |
GB2011763B (en) | 1982-04-28 |
DK555378A (da) | 1979-06-11 |
AT375510B (de) | 1984-08-10 |
CH638936A5 (de) | 1983-10-14 |
DE2755221C2 (de) | 1985-05-30 |
FR2411515A1 (fr) | 1979-07-06 |
NO784142L (no) | 1979-06-12 |
AU523348B2 (en) | 1982-07-22 |
ES475811A1 (es) | 1979-11-16 |
ATA877978A (de) | 1983-12-15 |
FR2411515B1 (sv) | 1984-01-27 |
DK150838B (da) | 1987-06-29 |
NO147935B (no) | 1983-03-28 |
AU4238278A (en) | 1979-06-14 |
GB2011763A (en) | 1979-07-11 |
SE7812648L (sv) | 1979-06-11 |
DK150838C (da) | 1988-06-06 |
IT1101492B (it) | 1985-09-28 |
YU287378A (en) | 1983-04-30 |
DE2755221A1 (de) | 1979-06-13 |
NL7812054A (nl) | 1979-06-12 |
US4322857A (en) | 1982-03-30 |
NO147935C (no) | 1983-07-06 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
SE443269B (sv) | Forfarande for att under mottagningspauser automatiskt overvaka en radiomottagares funktioner, speciellt dess hf-kenslighet och dess lf-utgangsniva, samt kopplingsanordning for genomforande av forfarandet. | |
EP0014556A1 (en) | A multiplex information handling system and a vehicle incorporating this system | |
US4724545A (en) | Squelch detecting circuit with squelch start determining means | |
SE441325B (sv) | Storelimineringskrets | |
EP0667533A2 (en) | Loss-of-signal detector | |
US5566359A (en) | Prevention of simultaneous transmitter operation in a ground radio transmitting and receiving apparatus | |
GB1506675A (en) | Circuit arrangement for evaluating signals from a testing device | |
US4728953A (en) | Closed loop control of receiver turn-on to increase radar sensitivity | |
US2983852A (en) | Object detection system | |
US3938148A (en) | Automatic frequency control system | |
US4015206A (en) | Protective relaying modem receiver | |
US4506255A (en) | Operation test circuit for fire detectors | |
US4815108A (en) | Signal detection apparatus | |
DK143960B (da) | Automatisk forstaerkningsreguleringskredsloeb til fjernsynsmodtagere | |
US4189679A (en) | Noise detecting circuit having noise-immune AGC | |
US4604622A (en) | Proximity radar | |
US4384292A (en) | Electronic counter-counter-measure device | |
JPH06105895B2 (ja) | 車両用通信装置 | |
US2417310A (en) | Radio direction finder | |
SU1265821A1 (ru) | Дымовой извещатель | |
US2655651A (en) | Zero check or calibrating system for pulse altimeters | |
US4494115A (en) | Controller for a locked carrier distributed multiplexed telemetry system | |
US3079600A (en) | Radar error signal memory circuit | |
RU1824646C (ru) | Устройство дл телесигнализации | |
SU1218471A1 (ru) | Устройство дл оперативного контрол чувствительности супергетеродинного приемника |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
NUG | Patent has lapsed |
Ref document number: 7812648-9 Effective date: 19920704 Format of ref document f/p: F |