DK150838B - Fremgangsmaade til overvaagning af en radiomodtager samt kobling til udoevelse af fremgangsmaaden. - Google Patents

Fremgangsmaade til overvaagning af en radiomodtager samt kobling til udoevelse af fremgangsmaaden. Download PDF

Info

Publication number
DK150838B
DK150838B DK555378AA DK555378A DK150838B DK 150838 B DK150838 B DK 150838B DK 555378A A DK555378A A DK 555378AA DK 555378 A DK555378 A DK 555378A DK 150838 B DK150838 B DK 150838B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
signal
noise
coupling
sub
threshold
Prior art date
Application number
DK555378AA
Other languages
English (en)
Other versions
DK555378A (da
DK150838C (da
Inventor
Erich Grohmann
Dirk Johan Braak
Original Assignee
Tekade Felten & Guilleaume
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Tekade Felten & Guilleaume filed Critical Tekade Felten & Guilleaume
Publication of DK555378A publication Critical patent/DK555378A/da
Publication of DK150838B publication Critical patent/DK150838B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK150838C publication Critical patent/DK150838C/da

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B1/00Details of transmission systems, not covered by a single one of groups H04B3/00 - H04B13/00; Details of transmission systems not characterised by the medium used for transmission
    • H04B1/06Receivers
    • H04B1/16Circuits

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Monitoring And Testing Of Transmission In General (AREA)
  • Noise Elimination (AREA)

Description

i 150838
Opfindelsen angår en fremgangsmåde til automatisk overvågning af en radiomodtagers HF-følsomhed og dens LF-udgangsniveau i modtagepauser, hvor der på HF-indgangen påtrykkes et HF-testsignal, og hvor der på LF-trinnets 5 udgang efter ensretning af testsignalet i tilfælde af fejl sker en indikering deraf.
Opfindelsen angår også en kobling til udøvelse af fremgangsmåden.
En sådan overvågningsmetode er beskrevet i tysk 10 patentskrift nr. 14 66 552. Som testsignal tjener her en om modtagefrekvensen som midterfrekvens woblet og med en tonefrekvens moduleret HF-spænding. Testsignalets wobbelsving er større end modtagerens modtagebåndbredde.
Ved flerkanalsmodtagere er det større end frekvensområ-15 det for alle koblelige kanaler. Derved bliver en omkobling af testsignalet overflødig. * 1 ^
Testsignalet bliver ført gennem højfrekvenstrinnet, mellemfrekvenstrinnet og lavfrekvenstrinnet og derefter ensrettet. Det ensrettede testsignal styrer et 20 relæ, som ved forstyrrelser afgiver en forstyrrelsesindi-kering eller skifter om til en erstatningsmodtager.
Principielt reagerer denne overvågningskobling ganske vist på en reduceret følsomhed og på et formindsket lavfrekvensudgangsniveau. Forstyrrelseskriterierne lader 25 sig imidlertid kun vanskeligt indstille enkeltvis.
I tysk patentskrift nr. 10 34 716 er der beskrevet en overvågningskobling til en frekvensmoduleret modtager.
Med denne sker der imidlertid kun en overvågning frem til lavfrekvenstrinnets udgang. Som testsignal tjener en 30 lavfrekvensspænding, med hvilken højfrekvensindgangstrin-nets egenstøj amplitudemoduleres. Testsignalet tilkobles forstærkerindgangen, hver gang signalniveauet på lavfrekvenstrinnets udgang underskrider en minimal værdi. Samtidigt frakobles modtageantennen. Dette sker også, hvis 35 modtageren i og for sig er i orden, men hvor der momentant kun foreligger et svagt modtagesignal. Først efter 150838 2 testsignalets gennemløb kan antennen påny tilkobles. Overvågningskoblingen fører altså til uønskede huller i modtagelsen. Egenstøjens spænding er ikke konstant over en lasngere driftstid og under forskellige betingelser, 5 således at en eksakt fastlæggelse af forstyrrelseskriterierne er udelukket.
Opfindelsen tager sigte på at udforme en overvågningsfremgangsmåde og en overvågningskobling på en sådan måde, at reaktionskriterierne i henseende til højfrek-10 vensfølsomheden og i henseende til lavfrekvensniveauet er separat indstillelige og kontrolleres separat samtidigt.
Ifølge opfindelsen løses denne opgave ved, at der påtrykkes en bredbåndet støjsignalimpuls på HF-indgangen, 15 at et første delsignal af støjsignalimpulsen afledes over mellemfrekvenstrinnet, ensrettes og sammenlignes med en første tærskelværdi, som ligger mellem amplituderne af det i tilfælde af henholdsvis forstyrret og uforstyrret HF-følsomhed optrædende delsignal, at et andet delsignal 20 af støjsignalimpulsen aftages efter LF-trinnet, ensret-.. „ ...tes og sammenlignes med en anden tærskelværdi, som ligger mellem amplituderne af det i tilfælde af henholdsvis forstyrret og uforstyrret LF-udgangsniveau optrædende delsignal, og at delsignalerne efter tærskelværdisammenlig-25 ningen påtrykkes en portkobling således, at der under varigheden af støj signalimpulsen ved mangel af det ene eller af begge delsignaler afgives et støj signal. Indstillingen af den tærskelværdi, ved hvilken højfrekvens-følsomheden skal betragtes som ikke længere tilstrække-30 lig^ og indstillingen af den tærskelværdi, ved hvilken lavfrekvensniveauet skal betragtes som for lavt, er uafhængige af hinanden. Hver af indstillingerne lader sig dermed fastlægge eksakt efter de foreliggende driftsbetingelser. Støjsignalet indeholder de til de to kon-35 troller nødvendige signalandele. Opspaltningen i delsignaler er enkel. Desuden kan alle modtagerens kanaler overvåges.
3 150838 I en foretrukket videreudvikling af fremgangsmåden bliver støj signalet tilført en støjindikeringskobling over en første forsinkelseskobling, hvis forsinkelsestid er længere end den tidsmæssige afstand mellem to støj-5 signalimpulser. Ved korrekt tilstand af modtageren indtræder der med støj signalimpulserne en impuls i forsinkelseskoblingen. Først når denne udebliver, reagerer støjindikeringskoblingen. Dermed er et udfald af selve overvågningskoblingen medovervåget. Støjindikeringskob-10 lingen kan eksempelvis udgøres af en indikeringslampe og/eller et relæ, som videregiver forstyrrelsesmeldingen til et overordnet sted. Relæet kan også foretage omskiftning til en reservemodtager.
En kobling ifølge opfindelsen til udførelse af den 15 beskrevne fremgangsmåde er ejendommelig ved, at der på : ; udgangen af en kontrolimpulsgenerator er forbundet en støjimpulsgenerator og en indgang på en portkobling, på hvilken to yderligere indgange er tilsluttet udgangene på tærskelkoblere, hvoraf den ene er forbundet med støj-20 impulsgeneratoren over en ensretter, mellemfrekvenstrinnet og højfrekvenstrinnet, og den anden er forbundet med støjimpulsgeneratoren over en yderligere ensretter, lavfrekvenstrinnet, mellemfrekvenstrinnet og højfrekvenstrinnet.
25 Koblingen forenkles ved en modtager med et squelch- kredsløb, hvis styresignal er afledet fra mellemfrekvenstrinnet over en ensretter, en tærskelværdikobler og en forsinkelseskobling. I dette tilfælde kobles forbindelsesvejen for det første delsignal ved forbindelse af den 30 til squelch-kredsløbet forhåndenværende forsinkelseskobling med portkoblingen.
Yderligere fordelagtige udførelsesformer for opfindelsen fremgår af de øvrige krav.
Tegningen viser et diagram over en automatisk 35 overvågningskobling til en radiomodtager.
150838 4
Radiomodtageren har et højfrekvenstrin 1, et mellemfrekvenstrin 2 og et lavfrekvenstrin 3. Mellem lavfrekvenstrinnet 3 og modtagerudgangen 4 ligger der en som sædvanlig squelch-kredsløb arbejdende kobler 5.
5 Kobleren 5 styres af et signal, som aftages over mel-melfrekvenstrinnet 2, ensrettes i en ensretter 6 og over en tærskelkobler 7, en forsinkelseskobling 26 og en yderligere kobler 8 påtrykkes kobleren 5. Det kobleren 5 styrende signal udgør samtidigt modtager-10 påvirkningsmeldingen, som optræder over en udgang 9, og som er en information om, at modtageren har modtaget og udnyttet et signal med tilstrækkelig amplitude.
Såsnart der over en antenne 10 optræder et nyttesignal, som overstiger den i tærskelkobleren 7 indstillede vær-15 di, sluttes kobleren 5 efter udløbet af den med forsinkelseskoblingen 26 bestemte forsinkelsestid, og på udgangen 9 optræder modtagerpåvirkningsmeldingen.
Tærskelkobleren 71 s tærskelværdi kan varieres ved hjælp af en indstillelig modstand 11. Forsinkelses-20 koblingen 26's udgang er over en ledning 12 forbundet med en OG-portkreds 13. På lavfrekvenstrinnet 3's udgang ligger der en yderligere ensretter 14 og en yderligere tærskelkobler 15, hvis tærskelværdi justeres ved hjælp af en indstillelig modstand 16. Tærskelkobleren 25 15 er over en ledning 17 tilsluttet en anden indgang på OG-portkredsen 13.
Udgangen på en kontrolimpulsgenerator 18 er forbundet med en tredje indgang på OG-portkredsen 13 og med en støjgenerator 19. Støjgeneratoren 19's udgang 30 er over et dæmpningsled 20 med indstillelig dæmpning tilsluttet højfrekvenstrinnet 1.
På udgangssiden er OG-portkredsen 13 forbundet med en forsinkelseskobling 21, som efterfølges af en kobler 22, der ligger foran en udgang 23 for forstyr-35 relsesmeldingen. Forsinkelseskoblingen 21 udgøres eksempelvis af en integreret tidgiverkobling, som tilbage- 5 150838 stilles af hver impuls på portkoblingen 13's udgang, således at forsinkelsestiden begynder påny ved hver impuls .
Kobleren 22's styreindgang er over en ledning 24 5 forbundet med kobleren 8's udgang. Tilsluttet denne ledning er foruden udgangen 9 også en kobleindgang til kontrolimpulsgeneratoren 18. Endvidere er ledningen 24 tilsluttet en indstillingsindgang på tærskelkobleren 7.
Kobleren 8 styres over en forsinkelseskobling 10 25 fra kontrolimpulsgeneratoren 18. Forsinkelseskoblin gerne 25 og 26 er eksempelvis opbygget af RC-led, efter hvilke der er indkoblet komponenter med fast kobletærskel .
I udførelseseksemplet findes der til indikering 15 af en forstyrrelse en indikeringslampe 27. Til kontinuerlig indikering kan indikeringslampen være forsynet med en bistabil kobling. Udover eller i stedet for indikeringslampen kan der anvendes et relæ, som videremelder forstyrrelsen til et overordnet sted eller bevirker om-20 skiftning til en reservemodtager. Til indikering af modtagerpåvirkningsmeldingen findes der i udførelseseksemplet en indikeringslampe 28.
De beskrevne komponentgrupper er opbygget på sædvanlig måde.
25 Virkemåden af den beskrevne kobling er stort set følgende: I modtagepauserne er kobleren 22 sluttet, og kontrolimpulsgeneratoren kører. Den frembringer eksempelvis kontrolimpulser med en impulsvarighed på ca. 100 ms 30 med tidsafstande på 30 s. Med disse impulser gennemkobles støjgeneratoren 19, således at der opstår støj signalimpulser over højfrekvenstrinnet 1. Støj signalimpulserne indkobles over dæmpningsleddet 20 løst i højfrekvenstrinnet, således at modtagerindgangen ikke belastes eller 35 forstemmes. Støj signalimpulsernes amplitude er med dæmpningsleddet 20 indstillet højere end den med modstanden 11 valgte tærskelværdi for tærskelkobleren 7. Støj sig- 6 150838 nalets amplitude lægges eksempelvis 6 dB over tærskelværdien for tærskelkobleren 7. Dermed er den for overvågningen af højfrekvensfølsomheden bestemmende størrelse indstillet. Tærskelværdien indstilles ved hjælp af 5 modstanden 11 i overensstemmelse med de driftsmæssige fordringer for squelch-kredsløbet 5*s frakobling.
Tærskelkobleren 15's tærskelværdi er ved hjælp af modstanden 16 indstillet således, at den er større end det i lavfrekvenstrinnet aftagne delsignal, når dette 10 eksempelvis er aftaget med 6 dB.
Forsinkelseskoblingen 26 har til opgave at forsinke tærskelkobleren 7's udgangssignal ved hver støj-signalimpuls, indtil kobleren 8 er åbnet. Ellers ville tærskelkobleren 71 s udgangssignal over ledningen 24 15 frakoble kontrolimpulsgeneratoren 18 for tidligt. Forsinkelsestiden for forsinkelseskoblingen 26 er større end forsinkelsestiden for forsinkelseskoblingen 25.
Den andrager eksempelvis 40 ms. Den skal imidlertid være kortere end varigheden af kontrolimpulsen.
20 Hver gang der optræder en støj signalimpuls fra støj signalgeneratoren · 19 over højfrekvenstrinnet, og modtagerkoblingen ikke er forstyrret, optræder der samtidigt signaler over de tre indgange på OG-portkredsen, således at denne afgiver en impuls over forsinkelseskob-25 lingen 21. Forsinkelseskoblingen 21's forsinkelsestid er større end afstanden mellem kontrolimpulserne. Den andrager eksempelvis 100 s. Denne forsinkelsestid begynder påny med hver impuls, således at der på forsinkelseskoblingen 21's udgang kun optræder et signal, hvis 30 der ikke inden for forsinkelsestiden - efter 30 s - optræder en yderligere impuls. Dette er tilfældet, hvis et af delsignalerne som følge af en forstyrrelse ikke når tærskelværdierne for tærskelkoblerne 7 eller 15. I dette tilfælde optræder der da på udgangen 23 et sig-35 nal, som udløser en forstyrrelsesindikering.
7 150838
Under impulsvarigheden er kobleren 8 åbnet af kontrolimpulsgeneratoren 18 over forsinkelseskoblingen 25. Der kan dermed under kontrollen ikke ske nogen modtagerpåvirkningsmelding, ingen åbning af kobleren 22 og 5 ingen frakobling af kontrolimpulsgeneratoren 18. Forsinkelseskoblingen 25's forsinkelsestid andrager eksempelvis ca. 20 ms. Dette er nødvendigt, fordi signalet på ledningen 12 først klinger ud efter kontrolimpulsen.
Uden denne forsinkelseskobling kunne signalet på lednin-10 gen 12 på uønsket måde kortvarigt gennemkoble squelch-kredsløbet 5. Med henblik på, at forsinkelseskoblingen 26 ikke ophæver virkningen af forsinkelseskoblingen 25, er forsinkelseskoblingen 26 udlagt således, at den kun forsinker indkoblingsflanken af tærskelkobleren 7's ud-15 gangssignal. Frakoblingsflanken skal ikke forsinkes af forsinkelseskoblingen 26. Dette lader sig på enkel måde opnå ved, at der efter RC-leddet i forsinkelseskoblingen 26 er indkoblet en kobletransistor, som gennemkobles af frakoblingsflanken i tærskelkobleren 7's udgangssignal 20 og aflader RC-leddet.
Hvis der mellem kontrolimpulserne modtages et signal over antennen 10, gennemkobler dette over den nu sluttede kobler 8 squelch-kredsløbet 5. Samtidigt optræder modtagerpåvirkningsmeldingen over udgangen 9, 25 kobleren 22 er åben, og kontrolimpulsgeneratoren 18 er frakoblet, således at heller ikke støjimpulsgeneratoren arbejder. Desuden bliver tærskelkobleren 7 omkoblet til den i forhold til reaktionstærsklen lavere frafaldstærskel for squelch-kredsløbet.
30 Ved den beskrevne kobling er det foruden de nævnte fordele i henseende til overvågningen gunstigt, at støjimpulsgeneratoren er enkel og ukritisk at opbygge, og at den ikke nødvendiggør nogen kompliceret afskærmning i forhold til modtagerens andre koblingsdele, fordi den kun 35 skal frembringe en meget lav spænding (f.eks. 100 yV) og ikke kører under modtagelsen. løvrigt er den enkel at 150838 8 balancere, og støj signalet har i forhold til andre signaler, der ville være egnede til overvågning af samtlige kanaler, en høj langtids- og temperaturstabilitet. Støj-signalet skal ikke have nogen særlig høj amplitude, så-5 ledes at andre radiomodtagere ikke kan forstyrres som følge af udstråling af støjsignalet over antennen.
Særlig enkel bliver koblingen ved udnyttelse af det i radiomodtageren alligevel forhåndenværende squelch-kredsløb. Dette arbejder hyppigt med en forsinkelses-10 kobling 26 med henblik på at forhindre en reaktion på meget korte støjimpulser, eksempelvis støjimpulser fra automobilers tændingsanlæg.

Claims (3)

15083B 9
1. Fremgangsmåde til automatisk overvågning af en radiomodtagers HF-følsomhed og dens LF-udgangsniveau i modtagepauser, hvor der på HF-indgangen påtrykkes et
5 HF-testsignal, og hvor der på LF-trinnets udgang efter ensretning af testsignalet i tilfælde af fejl sker en indikering deraf, kendetegnet ved, at der påtrykkes en bredbåndet støjsignalimpuls på HF-indgangen, at et første delsignal af støjsignalimpulsen afledes 10 over mellemfrekvenstrinnet, ensrettes og sammenlignes med en første tærskelværdi, som ligger mellem amplituderne af det i tilfælde af henholdsvis forstyrret og uforstyrret HF-følsomhed optrædende delsignal, at et andet delsignal af støj signalimpulsen aftages efter LF-15 trinnet, ensrettes og sammenlignes med en anden tærskelværdi, som ligger mellem amplituderne af det i tilfælde af henholdsvis forstyrret og uforstyrret LF-udgangsniveau optrædende delsignal, og at delsignalerne efter tærskelværdi-sammenligningen påtrykkes en portkobling 20 (13) således, at der under varigheden af støj signalimpul sen ved mangel af det ene eller af begge delsignaler afgives et støjsignal.
2. Fremgangsmåde ifølge krav 1, kendetegnet ved, at støjsignalet ledes til en støj indikerings- 25 kobling over en første forsinkelseskobling, hvis forsinkelsestid er længere end den tidsmæssige afstand mellem to støjsignalimpulser.
3. Kobling til udøvelse af fremgangsmåden ifølge krav 1 eller 2, kendetegnet ved, at der på ud- 30 gangen af en kontrolimpulsgenerator (18) er forbundet en støjimpulsgenerator (19) og en indgang på en portkobling (13), på hvilken to yderligere indgange er tilsluttet udgangene på tærskelkoblere (7, 15), hvoraf den ene er forbundet med støjimpulsgeneratoren over en ensretter 35 (6), mellemfrekvenstrinnet (2) og høj frekvenstrinnet (1), og den anden er forbundet med støjimpulsgeneratoren over
DK555378A 1977-12-10 1978-12-08 Fremgangsmaade til overvaagning af en radiomodtager samt kobling til udoevelse af fremgangsmaaden. DK150838C (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2755221 1977-12-10
DE2755221A DE2755221C2 (de) 1977-12-10 1977-12-10 Verfahren zur selbsttätigen Überwachung der HF-Empfindlichkeit und des NF-Ausgangspegels eines Funkempfängers und Schaltungsanordnung zur Durchführung des Verfahrens

Publications (3)

Publication Number Publication Date
DK555378A DK555378A (da) 1979-06-11
DK150838B true DK150838B (da) 1987-06-29
DK150838C DK150838C (da) 1988-06-06

Family

ID=6025880

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK555378A DK150838C (da) 1977-12-10 1978-12-08 Fremgangsmaade til overvaagning af en radiomodtager samt kobling til udoevelse af fremgangsmaaden.

Country Status (14)

Country Link
US (1) US4322857A (da)
AT (1) AT375510B (da)
AU (1) AU523348B2 (da)
CH (1) CH638936A5 (da)
DE (1) DE2755221C2 (da)
DK (1) DK150838C (da)
ES (1) ES475811A1 (da)
FR (1) FR2411515A1 (da)
GB (1) GB2011763B (da)
IT (1) IT1101492B (da)
NL (1) NL7812054A (da)
NO (1) NO147935C (da)
SE (1) SE443269B (da)
YU (1) YU287378A (da)

Families Citing this family (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS5854682B2 (ja) * 1978-04-17 1983-12-06 富士通テン株式会社 中間周波検出回路
US4317214A (en) * 1980-07-14 1982-02-23 Attinello John S Apparatus for simulating interference transmissions
DE3138650A1 (de) * 1981-09-29 1983-04-14 TE KA DE Felten & Guilleaume Fernmeldeanlagen GmbH, 8500 Nürnberg Verfahren zur ueberwachung einer funkempfangsanlage
DE3148336C2 (de) * 1981-12-07 1985-03-21 ANT Nachrichtentechnik GmbH, 7150 Backnang Schaltungsanordnung zum Auswerten eines in einer Nachrichtenempfangsanlage auftretenden Rauschsignals
US4625332A (en) * 1985-04-01 1986-11-25 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Navy Programmable time varying attenuator
JPS6235727A (ja) * 1985-08-09 1987-02-16 Nec Corp 自己診断機能を有する受信機
US4742561A (en) * 1985-09-10 1988-05-03 Home Box Office, Inc. Apparatus for generating signals useful for testing the sensitivity of microwave receiving equipment
US4972511A (en) * 1988-12-05 1990-11-20 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Navy Receiver test apparatus with test message injector
US5450624A (en) * 1993-01-07 1995-09-12 Ford Motor Company Method and apparatus for diagnosing amp to speaker connections
US5815584A (en) * 1996-11-08 1998-09-29 Ford Motor Company Automatic detection of shorted loudspeakers in automotive audio systems

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1039110B (de) * 1957-03-15 1958-09-18 Deutsche Bundespost Alarmeinrichtung zum Signalisieren eines Fehlers in einem Sprechfunkempfaenger fuer Frequenzmodulation
DE1466552B2 (de) * 1965-12-11 1971-03-18 Tekade Feiten & Guilleaume Fernmeldeanlagen GmbH, 8500 Nürnberg Ueberwachungsanordnung fuer einen funkempfaenger
NL7105272A (da) * 1971-04-20 1972-10-24
US3750177A (en) * 1971-05-18 1973-07-31 Collins Radio Co Instrument landing system receiver monitor
US3737781A (en) * 1971-09-15 1973-06-05 Nasa Signal-to-noise ratio determination circuit
JPS5321241B2 (da) * 1972-07-08 1978-07-01
DE2319087C2 (de) * 1973-04-16 1974-11-07 Battelle-Institut E.V., 6000 Frankfurt Verfahren zum Überprüfen von Funk-Empfangsanlagen
US3845484A (en) * 1973-06-12 1974-10-29 Bendix Corp Signal generator for testing vor navigation receivers
US4125809A (en) * 1977-11-09 1978-11-14 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Navy Digital C/kT meter

Also Published As

Publication number Publication date
SE7812648L (sv) 1979-06-11
IT1101492B (it) 1985-09-28
FR2411515A1 (fr) 1979-07-06
AT375510B (de) 1984-08-10
CH638936A5 (de) 1983-10-14
SE443269B (sv) 1986-02-17
DK555378A (da) 1979-06-11
AU4238278A (en) 1979-06-14
DK150838C (da) 1988-06-06
AU523348B2 (en) 1982-07-22
YU287378A (en) 1983-04-30
DE2755221A1 (de) 1979-06-13
FR2411515B1 (da) 1984-01-27
NL7812054A (nl) 1979-06-12
NO784142L (no) 1979-06-12
ATA877978A (de) 1983-12-15
US4322857A (en) 1982-03-30
NO147935C (no) 1983-07-06
NO147935B (no) 1983-03-28
ES475811A1 (es) 1979-11-16
GB2011763B (en) 1982-04-28
IT7830612A0 (it) 1978-12-06
DE2755221C2 (de) 1985-05-30
GB2011763A (en) 1979-07-11

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DK150838B (da) Fremgangsmaade til overvaagning af en radiomodtager samt kobling til udoevelse af fremgangsmaaden.
EP0459383A2 (en) Radio receiver
US4724545A (en) Squelch detecting circuit with squelch start determining means
US5566359A (en) Prevention of simultaneous transmitter operation in a ground radio transmitting and receiving apparatus
CA1054680A (en) Transceiver having improved voice actuated carrier and echo suppression circuit
US4204172A (en) Automatic gain control device for a single-sideband receiver
US4718115A (en) Radio receiver for carrying out self diagnosis without interference
US4015206A (en) Protective relaying modem receiver
US4124818A (en) Arrangement for monitoring signal-to-interference ratio in a radio transmission system
US4189679A (en) Noise detecting circuit having noise-immune AGC
KR100638505B1 (ko) 스위칭 다이버시티 시스템의 테스트를 위한 회로장치 및 방법
US4099124A (en) Combined keyed AGC and pulse amplitude comparator circuit
KR101604756B1 (ko) 발진 검출 모듈 및 이를 포함하는 중계기
KR930703761A (ko) 수신기 버스트신호의 크기 제어
US4661996A (en) Method and apparatus for indicating radio frequency carrier loss in remotely controlled vehicles
KR20020012297A (ko) 수신 안테나 간의 스위칭을 위한 회로
EP0845873A1 (en) Method of switching a broadcast receiver to alternative frequencies during pauses in the broadcast signal
US4982431A (en) Signal distinction circuit
EP1100208B1 (en) Receiver with multipath interference dependent mono-stereo detector
SU1188897A1 (ru) Система радиосв зи с адаптацией по частоте
NO147464B (no) Fremgangsmaate og innretning til strekningsmaaling i elektriske systemer til overfoering av informasjoner
JPS6230355Y2 (da)
EP3700095A1 (en) Reducing interference of a malfunctioning transmitter device
US6052570A (en) RSSI comparison circuit for a time duplex system
JPS6223932B2 (da)

Legal Events

Date Code Title Description
PBP Patent lapsed