SE439237B - Hyllsystem och sett for dess framstellning - Google Patents

Hyllsystem och sett for dess framstellning

Info

Publication number
SE439237B
SE439237B SE7907821A SE7907821A SE439237B SE 439237 B SE439237 B SE 439237B SE 7907821 A SE7907821 A SE 7907821A SE 7907821 A SE7907821 A SE 7907821A SE 439237 B SE439237 B SE 439237B
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
shelf
outs
cut
corner
shaped
Prior art date
Application number
SE7907821A
Other languages
English (en)
Other versions
SE7907821L (sv
Inventor
Bjarne Carl Heinze
Original Assignee
Bjarne Carl Heinze
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bjarne Carl Heinze filed Critical Bjarne Carl Heinze
Publication of SE7907821L publication Critical patent/SE7907821L/sv
Publication of SE439237B publication Critical patent/SE439237B/sv

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A47FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47BTABLES; DESKS; OFFICE FURNITURE; CABINETS; DRAWERS; GENERAL DETAILS OF FURNITURE
    • A47B57/00Cabinets, racks or shelf units, characterised by features for adjusting shelves or partitions
    • A47B57/06Cabinets, racks or shelf units, characterised by features for adjusting shelves or partitions with means for adjusting the height of the shelves
    • A47B57/08Cabinets, racks or shelf units, characterised by features for adjusting shelves or partitions with means for adjusting the height of the shelves consisting of grooved or notched ledges, uprights or side walls
    • A47B57/10Cabinets, racks or shelf units, characterised by features for adjusting shelves or partitions with means for adjusting the height of the shelves consisting of grooved or notched ledges, uprights or side walls the grooved or notched parts being the side walls or uprights themselves

Description

7907821-8 2 och utskärningarna är så anpassade till varandra, att de nedåt skjutande kanterna i ingreppsläge vilar på de krok- formade utskärningarnas botten.
Denna konstruktion är lätt att arbeta med vid stativ 5 där man ofta behöver byta godsbärare. Det är sålunda be- kvämt att kunna förskjuta godsbärarna på längden medan de glider på stöden och därefter lyfta dem sidledes ut från stöden vid några av dessa. Hyllsystemet kan ges så små dimen- sioner, att delarna är mycket elastiska i förhållande till 10 åvarandra. När de nedåt skjutande kanterna i ingreppsläget vilar på de krokformade utskärningarnas botten uppnås en mycket fördelaktig fördelning av de vertikala krafterna i ståndaren, vilken belastas som en pelare med vertikala krafter, vilka verkar praktiskt taget i mitten av tvärsnit- 15 tet. Det är detta som möjliggör att den nämnda elastici- teten kan uppnås och tillåtas.
En vidareutveckling av denna utföringsform kännetecknas av att de nedåt skjutande kanterna på godsbärarna sträcker sig runt hörn på dessa och att en ståndare är placerad 20 tätt intill varje hörn.
När de nedåt skjutande kanterna sträcker sig runt hörnen uppnår man för det första att godsbärarna ej kan glida ut av sig själva, och för det andra uppnår man i praktiken en förstyvning av stândarna, vilka av godsbärar- 25 na hindras från att utböjas genom knäckning.
En annan vidareutveckling av den nämnda utförings- formen kännetecknas av en godsbärare i form av en hylla, vilken är utformad av plåtmaterial som vid kanterna är bockat till omvänd U-profil, varvid det vid varje hörn 30 finns utskärningar, som sträcker sig in över U-profilens be- gränsning, och varvid det vid insidan av U-profilens yttersta fläns, dvs. längs hyllkanten, åtminstone vid hyll- hörnen finns fastgjorda bandformade förstärkningar, exempel- vis punktvis fastsvetsat bandmaterial, vilka bildar fritt 35 liggande vinklar vid hyllans hörnutskärningar och vilka är anordnade att gå i ingrepp med vid hyllans hörn placerade ståndare. Denna hyllkonstruktion är mycket lätt, och den består av mycket få delar, som kan framställas maskinellt och som är starka just på de ställen där styrka behövs. 10 15 20 25 30 35 7907821-8 3 Om hyllorna är kvadratiska uppifrån är det likgiltigt om man skjuter in dem längs den ena eller den andra sidan.
En tredje vidareutveckling av den nämnda utförings- formen kännetecknas av en godsbärare i form av en hylla, vilken är utformad av plåtmaterial som vid kanterna är bockat till omvänd U-profil, varvid det vid varje hörn finns utskärningar och varvid det vid insidan av U-pro- filens yttersta fläns, dvs. längs hyllkanten, åtminstone vid hyllhörnen finns fastgjorda bandformade förstärkningar, exempelvis punktvis fastsvetsat bandmaterial, vilka bildar fritt liggande vinklar vid hyllans hörnutskärningar och vilka är anordnade att gå i ingrepp med vid hyllans hörn placerade ståndare, varjämte de två U-profiler som ligger i inskjutningsriktningen, dvs. längs hyllans sidkanter, slutar på större avstånd från hörnen än de två tvärgående U-profilerna.
Denna konstruktion är lämplig vid rektangulära hyllor.
De osymmetriska hörnen ökar godsbärarnas yta i inskjutnings- riktningen, och man kan därför bättre utnyttja den yta som de vertikala ståndarna avgränsar.
Enligt uppfinningen kan ståndarna ha i huvudsak kvadratiskt tvärsnitt men sakna det hörn som är diagonalt motsatt utskärningarna. Med detta.uppnås en konstruktion med ett lagom stort motstândsmoment, dvs.en konstruktion som har lagom styvhet mot knäckningsutböjning, och sam- tidigt är ståndarna mycket enkla att framställa genom att de endast kräver exempelvis en stansningsoperation och en bockningsoperation, således arbetsoperationer som kan automatiseras i hög grad.
Vid det uppfinningsenliga hyllsystemet kan vidare dimensionerna vara så anpassade till varandra, att en hylla i sitt understödda horisontella läge har ett betyd- ligt spelrum i inskjutningsriktningen. Härigenom blir det möjligt att haka fast hyllor i lutande läge i ståndarna, förutsatt att det finns ett lagom litet vertikalt avstånd mellan utskärningarna. Detta kan vara aktuellt om man an- vänder hyllsystemet för utställningsändamål.
Uppfinningen avser även ett sätt för framställning av ståndare till ett hyllsystem enligt uppfinningen, och __..___.. - e. W N; 7907821-8 10 15 20 25 30 4 detta sätt kännetecknas av att man utformar ett flertal på en linje liggande, väsentligen U-formade och med av- seende på nämnda linje symmetriska utskärningar, exempel- vis genom stansning, i ett plant ämne av plåtmaterial och att man därefter deformerar plåtmaterialet till cylindrisk eller prismatisk form genom bockning kring nämnda linje.
Härigenom anvisas som redan nämnts ett rationellt fram- ställningssätt, som kan automatiseras i hög grad.
Uppfinningen förklaras närmare nedan med hänvisning till de bifogade ritningarna. , Fig. 1 är en vy framifrån av ett hyllsystem enligt en utföringsform av uppfinningen; Fig. 2 visar hyllsystemet i fig. 1 uppifrån; Fig. 3 visar i större skala ett parti av en ståndare till hyllsystemet betraktat rakt mot en utskärning; Fig. 4 visar stândarpartiet i fig. 3 sett från sidan; Fig. 5 visar ett snitt längs linjen V-V i fig. 3 och 4; Fig. 6 visar uppifrån hörnpartiet på en hylla enligt en utföringsform av uppfinningen tillsammans med en ut- föringsform av en i enlighet med uppfinningen utförd ståndare, vilken visas i horisontellt snitt; Fig. 7 visar ett snitt längs linjen VII-VII i fig. 6; Fig. 8 är en vy liknande fig. 6 men visar en annan utföringsform av hyllan; Fig. 9-11 visar i horisontellt snitt olika utförings- former av stândare; Fig. 12 är en vy liknande fig. 6 men visar en tredje utföringsform.
I fig. 1 och 2 visas en vagn 1 med en rektangulär plan bottenplatta eller ram med fyra hjul 2 och 3, av vilka vissa kan vara svängbara. På sin översida har vagnen 1 vid hörnen fyra kvadratiska muffar eller bussningsdelar 4, 5, 6,7, som är avsedda att tjäna som hållare eller stöd för 10 15 20 25 30 35 7907821-8 5 fyra vertikala ståndare 8, 9, 10 och ll. Dessa ståndare är utformade med krokformade delar 12, som är anordnade att understödja hyllor 13 på ett nedan närmare beskrivet sätt.
Fig. 3, 4 och 5 visar ett parti av en ståndare 14 sedd i två mot varandra vinkelräta riktningar och i tvär- snitt; av tvärsnittsbilden framgår att ståndaren har huvud- sakligen kvadratiskt tvärsnitt. Ståndaren är bockad av plåtmaterial men ej sammanfogad till sluten tvärsnittsform, i det att kanterna 15 och 16 endast gränsar till ett av hörnen i det kvadratiska tvärsnittet. Vid det diagonalt motsatta hörnet eller den diagonalt motsatta kanten 17 är ståndaren utformad med en krokformad utskärning 18, som svarar mot de krokformade delarna l2 i fig. l.
Fig. 6 och 7 visar ett hörn av en hylla som är upp- byggd av plåtmaterial, varvid den består av en plan del 19, vilken vid kanterna är bockad till omvänd U-form, dvs. utformad med tre flänsar 20, 21 och 22. Hyllans hörn är utformade med en utskärning 23, som sträcker sig innanför de U-formade profilerna, som således ingenstans når fram till varandra. Detta ger två fördelar. För det första blir det därigenom lättare att bocka kanterna i U-form, och för det andra kan man på enkelt sätt inlägga en förstärkning i form av ett bandmaterial 24, som fastgörs, exempelvis genom punktsvetsning med jämna mellanrum, längs insidan på den yttre flänsen 22. Detta bandmaterial 24 sträcker sig längs en rektangel, som bestäms av flänsarna 22, och vid utskärningarna 23 ligger bandmaterialet således fritt och det bildar där hörn 25 på hyllan. Härvid kan band- materialet samtidigt tjäna till att gå i ingrepp med en krokformad del 26, såsom visas i fig. 6. Av fig. 6 fram- går också att hörnet 25 tillsammans med den krokformade delen 26 bildar ett stopp för relativ rörelse hos hyllan och ståndarna i den ena riktningen, och om den krokformade delen 26 är stationär kan sålunda hörnet 25 inte förskjutas nedåt i figuren, medan en rörelse i den motsatta riktningen kan ske fritt genom att delarna glider i förhållande till varandra.
Fig. 8 visar en annan konstruktion svarande mot konstruktionen i fig. 6 med den ändringen, att den U-formade 7907821-8 10 15 20 25 30 35 6 profilen 30 är förd längre in i en utskärning 31 än i den angränsande U-profilen 32. Härigenom har hyllan blivit måttet l längre med sama ståndartyp med huvudsakligen kvadratiskt tvärsnitt. Den inre flänsen 33 på den U-formade profilen 30 är förd fram till hörnet 34 och bildar häri- genom ett stopp i anliggning mot den krokformade delen.
Givetvis kan man tänka sig många andra utföringsformer av hyllor eller lådor i hyllsystemet enligt uppfinningen.
Fig. 9, 10 och ll visar andra tänkbara utföringsformer av ståndare. Fig. 9 visar en ståndare med L-profil, där den vertikala belastningen kan förläggas till profilens tyngdpunkt. Denna ståndare är mycket enkel att framställa.
Man utformar naturligtvis de de krokformade delarna bildande utskärningarna i ett plant ämne, som därefter bockas. Därtill är utföringsformen enligt fig. 10 ej lämpad. Det rörformade tvärsnittet är som bekant det tvär- snitt som är mest lämpligt för knäckningsbelastning, och utskärningarna bör i detta fall utföras i ett rörformigt ämne; utskärningarna kan exempelvis åstadkommas automatiskt med hjälp av laserstrålar.
Fig. ll visar en utföringsform svarande mot ut- föringsformen i fig. 9 med den skillnaden att den krok- formade delen är något starkare; den får desto större motståndsmoment ju spetsigare profilvinkeln är. Utform- ningen av den krokformade delen kan naturligtvis varieras på många sätt inom ramen för uppfinningen. Det avgörande är att den krokformade delen bildas genom utformning av en utskärning i ett plâtmaterial och att belastningen på den krokformade delen kommer att ligga innanför ståndarens tvärsnitt.
Stödet eller underlaget för ståndarna utgör ingen del av föreliggande uppfinning. Det i fig. l visade underlaget i form av en vagn kan naturligtvis lika väl vara ett sta- tionärt underlag. I vissa användningsfall kan det vara lämpligt att stöda de övre ändarna på ståndarna med hjälp av en styrplatta eller styrram, som är anordnad att ovan- ifrån gå i ingrepp med de övre ståndarändarna och fast- hålla ståndarna mot rörelser i förhållande till varandra i horisontell led. Det skall slutligen understrykas att 10 15 20 25 7907821-8 7 "cylindrisk form" i det självständiga patentkravet inte nödvändigtvis skall förstås som cirkulärcylindrisk form.
Fig. 12 visar en ståndare 40 med en profil som är sluten genom en svetssöm 41. Denna svetssöm 41 behöver dock ej vara obruten i ståndarens längdriktning. Som bekant erhålls en betydlig ökning av styrkan redan om man häftar samman kanterna med jämna mellanrum. Hörnet på den hylla som visas i fig. 12 representerar likaledes en annan utföringsform, som inte nödvändigtvis måste an- vändas i förening med den speciella utformningen_av stândaren 40 i fig. 12. Den bandformade förstärkningen är i detta fall delad i två bandformade förstärkningar 42 och 43, av vilka den första är bockad till anliggning mot den inre flänsen 45 på den U-formade profilen 44, medan den andra är så bockad, att dess ände ligger an mot hörnet på den första. Den kan vara fastsvetsad på detta ställe. Den ombockade delen av den första band- formade förstärkningen 42 kommer som framgår av figuren att bilda ett stopp för hyllan vid ingreppet med stånda- ren. Den ombockade delen av den andra bandformade för- stärkningen 43 kan också komma i ingrepp med ståndaren om man vill anbringa hyllan i lutande läge och om av- stånden mellan de delar som skall bringas i ingrepp är anpassade till varandra. De bandformade förstärkningarna kan sträcka sig runt hela hyllkanten, men de behöver inte göra detta, utan de kan exempelvis vara begränsade till att utgöra hörnförstärkningar.

Claims (10)

790782143 10 15 20 25 30 35 Patentkrav
1. Hyllsystem med ett minst fyra ståndare uppvisande f stativ och med godsbärare, som uppbärs borttagbart på krok- formade delar på ståndarna, varvid varje ståndare uppvisar av vertikalt åtskilda krokformade delar, var och en av ett par utskärningar, som övergår i varandra en rad bildad vid en vertikal linje på ståndaren, k ä n n e t e c k n a t av att ett första par av ståndarna (8-11,14,40) är så an- ordnat i stativet (1-11), att för varje tillfälle de fyra utskärningar (18), som bildar ett par av samhöriga krokformade delar (12), ligger på en första rät linje och ett andra par av ståndarna är så anordnat, att för varje tillfälle de fyra utskärningar (18), som bildar ett par av samhöriga krok- formade delar (12), ligger på en andra linje som är parallell med den första, och att godsbärarna (13) uppvisar ett par parallella sidväggdelar (22/24, 42/43), vilka är införbara i var sitt par av samhöriga krokformade delar (12) och avstödbara på bottnen till de dessa bildande utskär- ningarna (18).
2. Hyllsystem enligt krav 1, k ä n n e t e c k n a t av att godsbärarna (19) vid två parallella sidor är ut- formade med sidväggdelarna bildande, nedåt skjutande kan- ter (22/24, 42/43), vilkas höjd är anpassad till utskär- ningarnas (12,18) höjd på sådant sätt, att godsbäraren kan hakas ur ingrepp med en ståndare (8-11,14,40) genom lyft- ning och rörelse bort från ståndaren eller omvänt, varvid det horisontella avståndet mellan de nedåt skjutande kan- terna på godsbäraren är anpassat till avståndet mellan stativets ståndare och varvid höjderna på de nedåt skjutande kanterna och utskärningarna är så anpassade till varandra, att de nedåt skjutande kanterna i ingreppsläge vilar på de krokformade utskärningarnas botten.
3. Hyllsystem enligt krav 2, k ä n n e t e c k n a t av att de nedåt skjutande kanterna (22/24, 42/43) på gods- bärarna (19) sträcker sig runt hörn på dessa och att en ståndare (8-11,14,40) är placerad tätt intill varje hörn.
4. Hyllsystem enligt krav 2, k ä n n e t e c k n a t av en godsbärare i form av en hylla (19), vilken är utformad av plåtmaterial som vid kanterna är bockat till omvänd 10 15 20 25 30 35 7907821-8 9 U-profil, varvid det vid varje hyllhörn finns utskärningar, som sträcker sig in över U-profilens begränsning, och var- vid det vid insidan av U-profilens yttersta fläns, dvs. längs hyllkanten, åtminstone vid hyllhörnen finns fast- gjorda bandformade förstärkningar (24,42/43), exempelvis punktvis fastsvetsat bandmaterial, vilka bildar fritt liggande vinklar vid hyllans hörnutskärningar och vilka är anordnade att gå i ingrepp med vid hyllans hörn placerade ståndare (8-11,14,40).
5. Hyllsystem enligt krav 2, k ä n n e t e c k n a t av en godsbärare i form av en hylla (19), vilken är utfor- mad av plåtmaterial som vid kanterna är bockat till omvänd U-profil, varvid det vid varje hörn finns utskärningar och varvid det vid insidan av U-profilens yttersta fläns, dvs. längs hyllkanten, åtminstone vid hyllhörnen finns fast- gjorda bandformade förstärkningar (42/43), exempelvis punkt- vis fastsvetsat bandmaterial, vilka bildar fritt liggande vinklar vid hyllans hörnutskärningar och vilka är anordnade att gå i ingrepp med vid hyllans hörn placerade stândare (40), varjämte de två U-profilerna som ligger i inskjut- ningsriktningen, dvs. längs hyllans sidkanter, slutar på större avstånd från hörnen än de tvâ tvärgående U-profilerna (fig. 8, 12).
6. Hyllsystem enligt krav 5, k ä n n e t e c k n a t av att ståndarna (14) har huvudsakligen kvadratiskt tvär- snitt men saknar det hörn som är diagonalt motsatt utskär- ningarna (18).
7. Hyllsystem enligt krav 4, 5 eller 6, k ä n n e - t e c k n a t av att dimensionerna är så anpassade till varandra, att en hylla (19) i sitt understödda hori- sontella läge har ett betydligt spelrum i inskjutnings- riktningen.
8. Hyllsystem enligt ett eller flera av föregående krav, k ä n n e t e c k n a t av att ståndarna (8-11) är anbringade på en rektangulär basplatta (1) vid dennas hörn och att utskärningarna (18) i varje ståndare är utformade i plana delar, som uppifrån sett bildar spetsiga vinklar med närliggande kantsidor på basen.
9. Hyllsystem enligt krav 8, k ä n n e t e c k n a t 7907821-8 10 av att de spetsiga vinklarna är ca 450.
10. Sätt för framställning av ståndare till ett hyll- system enligt ett eller flera av föregående krav, k ä n - n e t e c k n a t av att man utformar ett flertal på en 5 linje liggande, väsentligen U-formade och med avseende på nämnda linje symmetriska utskärningar, exempelvis genom stansning, i ett plant ämne av plåtmaterial och att man därefter deformerar plåtmaterialet till cylindrisk eller prismatisk form genom bockning kring nämnda linje.
SE7907821A 1978-09-22 1979-09-21 Hyllsystem och sett for dess framstellning SE439237B (sv)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DK420178A DK153046C (da) 1978-09-22 1978-09-22 Reolstativer og fremgangsmaade til fremstilling af standere dertil

Publications (2)

Publication Number Publication Date
SE7907821L SE7907821L (sv) 1980-03-23
SE439237B true SE439237B (sv) 1985-06-10

Family

ID=8131240

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE7907821A SE439237B (sv) 1978-09-22 1979-09-21 Hyllsystem och sett for dess framstellning

Country Status (6)

Country Link
US (1) US4457239A (sv)
DE (1) DE2937537A1 (sv)
DK (1) DK153046C (sv)
FR (1) FR2436585A1 (sv)
GB (1) GB2032258B (sv)
SE (1) SE439237B (sv)

Families Citing this family (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB8411943D0 (en) * 1984-05-10 1984-06-13 Fether K B Bracket and post assembly
GB8630764D0 (en) * 1986-12-23 1987-02-04 Hago Prod Ltd Stand for printer
US5592886A (en) * 1994-01-31 1997-01-14 Amco Corporation Adjustable wall-mounted system for shelves
CH690896A5 (fr) * 1996-01-05 2001-02-28 Jean Perrenoud Meuble à tiroirs s'ouvrant dans quatre sens.
US7533948B2 (en) * 2004-05-05 2009-05-19 Manitowoc Foodservice Companies, Inc. Adjustable shelving system
US20060113265A1 (en) * 2004-12-01 2006-06-01 Dardashti Shahriar L Adjustable rack
USD671396S1 (en) 2011-05-26 2012-11-27 Funderburk Jeffrey V Shelf bracket
US8616388B2 (en) 2011-06-07 2013-12-31 Advance Caster & Wheel Co., Inc. Adjustable shelving assembly
CN105473026B (zh) 2013-08-21 2017-09-19 台车新概念2015有限责任公司 用于将搁架安装在大致矩形的载货架上的系统
CA2921803C (en) 2013-08-21 2018-08-14 Lcc 2015 Aps A shelf
US20160015172A1 (en) * 2014-05-23 2016-01-21 Rehrig Pacific Company Collapsible shelves
US9474393B2 (en) * 2014-07-03 2016-10-25 Target Brands, Inc. Mattress display fixture
CA3151193A1 (en) * 2021-03-16 2022-09-16 DriFlower, LLC System for hang harvesting vegetation

Family Cites Families (18)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US359691A (en) * 1887-03-22 Shelving
FR454871A (fr) * 1912-02-21 1913-07-17 Marie Josephine Jourdan Casiers métalliques pour bureaux, magasins, etc.
US1630492A (en) * 1924-06-09 1927-05-31 Simmons Co Connection for tubes
US2026223A (en) * 1933-06-27 1935-12-31 Frank A Donnelly Shelving
DE937006C (de) * 1952-09-12 1955-12-29 Mannesmann Ag Regal mit zwischen senkrechten Tragpfosten in der Hoehe einstellbaren Fachboeden
GB774697A (en) * 1954-05-18 1957-05-15 Fisher & Ludlow Ltd Improvements in or relating to shelving
US2933193A (en) * 1956-11-13 1960-04-19 Rolock Inc Corner lock construction for racks
FR1229481A (fr) * 1958-07-10 1960-09-07 Kempf & Co Fa Support à plateaux mobiles
US3120200A (en) * 1961-03-16 1964-02-04 Merton A Travis Adjustable storage rack
US3100574A (en) * 1961-08-22 1963-08-13 Thompson Ind Inc Rack
CH413267A (de) * 1964-08-10 1966-05-15 Metallbau Ag Gestell
US3269338A (en) * 1964-09-25 1966-08-30 Arcan Eastern Ltd Boltless clip
CH439111A (de) * 1965-12-07 1967-06-30 Ernst Scheer Ag Konstruktion aus Profilstücken
DE1981496U (de) * 1967-08-02 1968-03-21 Helmut Mangold Abstellflaeche mit tragvorrichtung.
US3757967A (en) * 1971-10-08 1973-09-11 Rack Eng Co Storage rack with dual safety bridge
US3797903A (en) * 1972-10-25 1974-03-19 Traulsen & Co Inc Refrigerator including shelf mounting apparatus
IT1041116B (it) * 1974-08-07 1980-01-10 Vattier C Supporto di piano specialmente per tavole a piedi metallici
US3932047A (en) * 1975-03-03 1976-01-13 James Crossan Connecting systems

Also Published As

Publication number Publication date
DK153046C (da) 1988-11-07
US4457239A (en) 1984-07-03
DE2937537C2 (sv) 1989-06-29
FR2436585B1 (sv) 1985-02-08
DE2937537A1 (de) 1980-04-03
FR2436585A1 (fr) 1980-04-18
DK420178A (da) 1980-05-20
GB2032258B (en) 1983-05-11
GB2032258A (en) 1980-05-08
SE7907821L (sv) 1980-03-23
DK153046B (da) 1988-06-13

Similar Documents

Publication Publication Date Title
SE439237B (sv) Hyllsystem och sett for dess framstellning
EP3141453A1 (en) Shelf for a trolley
US4326467A (en) Pallet formed of folded profiled metal sheet
US4832298A (en) Display hook structure
US3693556A (en) Sectional shelving
DE05812848T1 (de) Doppelfolienpalette
US6624389B1 (en) Method of fabricating a metal step shelf tray
US10836576B2 (en) Storage decks and storage rack assemblies including same
US20130020272A1 (en) Three-dimensional storage system
US6401944B1 (en) Storage rack shelving
AU2015405319B2 (en) Bellows connecting adjacent carriages, in particular carriages of a material handling sorter
EP3090966A1 (en) Storage rack with multi-directional shuttle
US3677202A (en) Storage system
JP5147153B2 (ja) 組立棚
US4729483A (en) Deck member for storage rack
SE464253B (sv) Laadbalk
EP1373105B1 (de) Lagerregal mit lift
US4269795A (en) Packing in wet cooling towers and method of and means for supporting the packing
US2822951A (en) Case
US3038630A (en) Stacking trays
US2105206A (en) Metal shelving and method of making the same
US3358868A (en) Nesting basket
US1998850A (en) Crate and method of making the same
CN218318758U (zh) 一种烟草物流仓库货架
EP1317894B1 (de) Regaltraverse

Legal Events

Date Code Title Description
NUG Patent has lapsed

Ref document number: 7907821-8

Effective date: 19910409

Format of ref document f/p: F