SE1050909A1 - Förflyttningsbälte - Google Patents

Förflyttningsbälte Download PDF

Info

Publication number
SE1050909A1
SE1050909A1 SE1050909A SE1050909A SE1050909A1 SE 1050909 A1 SE1050909 A1 SE 1050909A1 SE 1050909 A SE1050909 A SE 1050909A SE 1050909 A SE1050909 A SE 1050909A SE 1050909 A1 SE1050909 A1 SE 1050909A1
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
transfer belt
belt
loop
longitudinal position
longitudinal
Prior art date
Application number
SE1050909A
Other languages
English (en)
Other versions
SE536273C2 (sv
Inventor
Aasa Braennstroem
Original Assignee
Handicare Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Handicare Ab filed Critical Handicare Ab
Priority to SE1050909A priority Critical patent/SE536273C2/sv
Priority to JP2013527040A priority patent/JP5934217B2/ja
Priority to US13/820,345 priority patent/US20130254987A1/en
Priority to EP11822230.6A priority patent/EP2611409A4/en
Priority to PCT/SE2011/051061 priority patent/WO2012030295A1/en
Publication of SE1050909A1 publication Critical patent/SE1050909A1/sv
Publication of SE536273C2 publication Critical patent/SE536273C2/sv

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61GTRANSPORT, PERSONAL CONVEYANCES, OR ACCOMMODATION SPECIALLY ADAPTED FOR PATIENTS OR DISABLED PERSONS; OPERATING TABLES OR CHAIRS; CHAIRS FOR DENTISTRY; FUNERAL DEVICES
    • A61G7/00Beds specially adapted for nursing; Devices for lifting patients or disabled persons
    • A61G7/10Devices for lifting patients or disabled persons, e.g. special adaptations of hoists thereto
    • A61G7/1013Lifting of patients by
    • A61G7/1023Slings used manually
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A41WEARING APPAREL
    • A41FGARMENT FASTENINGS; SUSPENDERS
    • A41F9/00Belts, girdles, or waistbands for trousers or skirts
    • A41F9/002Free belts
    • A41F9/005Free belts with handles

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Nursing (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Invalid Beds And Related Equipment (AREA)
  • Orthopedics, Nursing, And Contraception (AREA)

Abstract

Förflyttningsbälte (1) för underlättande av assisterad förflyttning av en person,varvid nämnda förflyttningsbälte innefattar en bälteskropp (2), en ögla (6)fastsatt på bälteskroppen i en första längdposition i en längdriktning hos bäl-teskroppen, och grepporgan (5) glidande anordnat genom nämnda ögla (6),varvid nämnda grepporgan är fastsatt på bälteskroppen i en andra längdposi-tion i nämnda Iängdriktning, varvid nämnda andra längdposition är belägen påett avstånd från nämnda första längdposition så, att nämnda grepporgantvingas genom öglan när nämnda grepporgan utsätts för en yttre kraft, vilketdärigenom tvingar samman de första och andra längdpositionerna så att för- fiyttningsbältet (1) dras åt mot nämnda persons midja.

Description

15 20 25 30 2 beskriver en kraftöverföringssituation där yttre kraft utövas på bältet med hjälp av andra personer, d.v.s. för hand, inses det att den yttre kraften kan utövas med hjälp av en lyftande eller dragande anordning vilken är kopplad till bältet, antingen till handtaget eller till någon annan fästpunkt.
Vidare kan förflyttningsbälten även innefatta hopfästningsorgan för hopfästning av bältet runt midjan hos den assisterade personen. Dock kan ett sådant förflyttningsbälte behöva spännas fast tillräckligt snävt runt midjan för att undvika att bältet rör sig eller glider relativt midjan hos personen under en förflyttning. Sådan oönskad relativ rörelse försämrar kraftöverföringen till den assisterade personen, d.v.s. den yttre kraften överförs indirekt och inexakt till den assisterade personen. Dessutom är sådan relativ rörelse, d.v.s. att bältet glider, även obekväm för personen som bär bältet under exempelvis en upp- resningsmanöver.
Sammanfattning Ett syfte med föreliggande uppfinning är att åstadkomma ett förbättrat förflytt- ningsbälte vilket under en förflyttningsprocess reducerar relativ rörelse mellan förflyttningsbältet och midjan hos personen som bär bältet utan att försämra bekvämligheten för personen som bär förflyttningsbältet.
Detta och andra syften uppnås enligt föreliggande uppfinning genom att ett förflyttningsbälte med de särdrag som definieras i det oberoende patentkravet tillhandahålls. Föredragna utföringsformer är definierade i de beroende kraven.
Enligt uppfinningen åstadkommes ett förflyttningsbälte för underlättan- de av assisterad förflyttning av en person i behov av assisterad förflyttning.
Förflyttningsbältet innefattar en bälteskropp, en ögla och grepporgan, varvid nämnda grepporgan är glidande anordnat genom öglan. Öglan är fastsatt på bälteskroppen i en första längdposition i en längdriktning hos bälteskroppen.
Nämnda grepporgan är fastsatt på bälteskroppen i en andra längdposition i nämnda längdriktning, varvid nämnda andra längdposition är belägen på ett avstånd från nämnda första längdposition så, att nämnda grepporgan tvingas genom öglan när nämnda grepporgan utsätts för en yttre kraft, vilket därige- 10 15 20 25 30 3 nom tvingar samman de första och andra längdpositionerna så att för- flyttningsbältet dras åt runt nämnda persons midja.
Med andra ord är öglan och nämnda grepporgan fastsatta på bältes- kroppen i en första och en andra fastsättningspunkt vilka är belägna på ett avstånd från varandra av en åtdragningssträcka i längdriktningen hos bälteskroppen, d.v.s. iförflyttningsbältets längdriktning. Följaktligen är öglans och nämnda grepporgans första och andra fastsättningspunkter anordnade i olika långdpositioner längs förflyttningsbältet, d.v.s. i olika längdpositioner längs den omslutna midjan hos personen när bältet är fastsatt därpå. Som nämnts ovan utsätts nämnda grepporgan för en yttre lyftande, dragande eller stödjande kraft, vilken är en kraft som spänner nämnda grepporgan och vil- ken därmed tvingar samman den andra fastsättningspunkten, där nämnda grepporgan är fastsatt på bälteskroppen, med den första fastsättnings- punkten, där öglan, genom vilken nämnda grepporgan är glidbart anordnat, är fastsatt.
Sålunda bygger den föreliggande uppfinningen på insikten att genom att tillåta nämnda grepporgan att glidbart passera genom åtminstone en ögla ges nämnda grepporgan både en greppfunktion och en åtdragande funktion för att dra åt förflyttningsbältet.
Följaktligen fungerar nämnda grepporgan både som ett grepp och ett åtdragande organ. När nämnda grepporgan utsätts för en yttre kraft glider nämnda grepporgan genom en ögla för att tvinga den första längdpositionen, d.v.s. den första fastsättningspunkten på bälteskroppen, mot den andra längdpositionen, d.v.s. den andra fastsättningspunkten på bälteskroppen, och därmed uppnås en åtdragande effekt hos förflyttningsbältet. Bortsett från att tillhandahålla en greppfunktion fyller alltså nämnda grepporgan i kombination med öglan en åtdragande funktion. I detalj är nämnda grepporgans första ände fastsatt på bälteskroppen i en andra längdposition och nämnda grepporgan passerar sedan glidbart genom öglan vilken är fastsatt på bältes- kroppen i den första längdpositionen, varvid nämnda grepporgans andra ände, på andra sidan öglan, kan utsättas för en yttre kraft för att dra eller tvinga den del av nämnda grepporgan som sträcker sig mellan den andra längdpositionen och den första längdpositionen, d.v.s. åtdragningssträckan, 10 15 20 25 30 4 genom öglan. Eftersom åtdragningssträckan förkortas reduceras omkretsen hos bälteskroppen och förflyttningsbältet vilket därmed drar åt eller radiellt tvingar förflyttningsbältet mot midjan hos personen som bär det. Följaktligen uppnås en åtdragande effekt medan en hög komfort bibehålls, både under en förflyttningsprocess och när personen inte är föremål för en förflyttningspro- cess.
Det inses att graden av den åtdragande effekten kan varieras genom att variera längden hos åtdragningssträckan. Om exempelvis en övre gräns i åtdragningseffekt är önskad, ska åtdragningssträckan vara kort, så att de för- sta och andra längdpositionerna möts redan vid anbringandet av en liten kraft. Det motsatta är också möjligt: om åtdragningssträckan är tillräckligt stor, kommer de första och andra längdpositionerna aldrig att mötas, d.v.s. någon övre gräns i åtdragningseffekt saknas. Emellertid inses det även att den åt- dragande effekten beror på omkretsen av midjan hos den person som bär förflyttningsbältet.
Det inses att termen ”längdriktning” avser riktningen hos förflyttnings- bältets längd, d.v.s. längden som omsluter midjan hos personen som bär bäl- tet. Dessutom inses det att termen "längdposition" avser en position i längd- riktningen, d.v.s. längs med förflyttningsbältet.
I en utföringsform av uppfinningen innefattar öglan en öglekropp med en första ögleände och en andra ögleände. De första och andra ögleändarna är fastsatta på bälteskroppen i den första längdpositionen så att nämnda grepporgan passerar genom öglan väsentligen i den första längdpositionen.
Med andra ord är öglekroppen fastsatt på bälteskroppen i den första ögleän- den och i den andra ögleänden, och öglekroppen sträcker sig löst mellan fastsättningarna av den första ögleänden och den andra ögleänden på bälteskroppen så att ett utrymme bildas mellan öglekroppen och bälteskrop- pen, genom vilket nämnda grepporgan är glidbart anordnat. Eftersom ögle- kroppen är fastsatt på bälteskroppen i den första ögleänden och i den andra ögleänden, begränsas nämnda grepporgans rörelse relativt bälteskroppen i andra riktningar än i bälteskroppens längdriktning av den första ögleändens och den andra ögleändens fastsättningar i bälteskroppen. Dessutom distribu- eras kraften som överförs från nämnda grepporgan via öglekroppen till bäl- 10 15 20 25 30 5 teskroppen på ett effektivt sätt på grund av de två fastsättningarna vid den första ögleänden och den andra ögleänden.
I en annan utföringsform av uppfinningen innefattar bältet ett greppor- gan som är fastsatt på bälteskroppen i en tredje längdposition, d.v.s. i en tred- je fastsättningspunkt, som är belägen på ett avstånd från den första längd- positionen, d.v.s. den första fastsättningspunkten, och den andra längd- positionen, d.v.s. den andra fastsättningspunkten. Följaktligen bildar nämnda grepporgan ett handtag vilket är fastsatt på bälteskroppen. Vidare kan nämn- da grepporgan med fördel sträcka sig löst mellan fastsättningarna i den andra längdpositionen och tredje längdpositionen. Därmed bildas en öppning mellan handtaget och bälteskroppen med vars hjälp handtaget kan enkelt greppas.
Den första längdpositionen kan dessutom med fördel anordnas mellan den andra längdpositionen och den tredje längdpositionen i bälteskroppens längd- riktning. Med andra ord är en första ände hos nämnda grepporgan fastsatt på bälteskroppen i en andra längdposition och i en andra ände fastsatt i en tredje längdposition. Öglan, genom vilken nämnda grepporgan är glidbart anordnat, är anordnad mellan den andra och den tredje längdpositionen i längdriktning- en, d.v.s. öglan är anordnad mellan de första och andra ändarna av nämnda grepporgan. Följaktligen är de två handtagen bildade av bälteskroppen, nämnda grepporgan och öglan, därmed resulterande i greppbara handtag på ömse sidor om öglan i den första längdpositionen. l en annan utföringsform av uppfinningen innefattar bältet åtminstone två öglor, vilka är fastsatta på bälteskroppen i längdpositioner vilka är belägna på avstånd från den andra längdpositionen och den tredje längdpositionen.
Nämnda grepporgan är glidbart anordnat genom nämnda åtminstone två öglor, Därmed erhålls fler positioner där yttre kraft kan överföras till nämnda grepporgan. Med andra ord uppnås ett mer mångsidigt förflyttningsbälte eftersom fler möjligheter att greppa bältet är tillgängliga. De åtminstone två öglornas längdpositioner kan med fördel anordnas mellan nämnda andra längdposition och tredje längdposition. Med andra ord är nämnda grepporgan fastsatt på bälteskroppen i en andra längdposition och passerar därefter 10 15 20 25 30 6 genom åtminstone två öglor, genom vilka nämnda grepporgan är glidbart an- ordnat och vilka också är fastsatta på bälteskroppen, och är slutligen fastsatt på bälteskroppen i en tredje längdposition. Följaktligen bildas åtminstone tre enkelt greppbara delar av nämnda grepporgan mellan bälteskroppen, nämn- da grepporgan och öglorna, resulterande i åtminstone tre handtag vilka tillåter att två personer greppar förflyttningsbältet samtidigt, vilket kan resultera i en precis och säker förflyttning av den person som behöver assistans.
I ytterligare en annan utföringsform av den föreliggande uppfinningen är öglorna jämnt fördelade över bälteskroppens utsträckning i längdriktningen.
Följaktligen fördelas kraften från nämnda grepporgan till förflyttningsbältet när nämnda grepporgan utsätts för en yttre kraft, och därmed uppnås en likformig åtdragning runt midjan hos personen som bär bältet, vilket därmed tillhanda- håller en bekväm förflyttningsprocess.
I ytterligare en annan utföringsform av den föreliggande uppfinningen innefattar förflyttningsbältet dessutom dämpningsorgan på en inre yta riktad mot nämnda person som bär det. Följaktligen uppnås ett förflyttningsbälte som är komfortabelt för personen som bär det. l ytterligare en annan utföringsform av den föreliggande uppfinningen innefattar förflyttningsbältet grepporgan och åtminstone en ögla, vilka är fast- satta på en yttre yta av förflyttningsbältet vilken är riktad bort från personen som bär det. Med andra ord är nämnda grepporgan och åtminstone en ögla anordnade på utsidan av bältet så att de är riktade bort från midjan hos per- sonen som bär bältet. Följaktligen är nämnda grepporgan enkelt greppbara vilket tillåter smidigt användande av förflyttningsbältet.
I ytterligare en annan utföringsform av den föreliggande uppfinningen innefattar förflyttningsbältet dessutom hopfästningsorgan för lösbar hop- fästning av nämnda förflyttningsbälte runt midjan hos personen i behov av assisterad förflyttning. Följaktligen kan förflyttningsbältet enkelt kopplas sam- man och isär runt nämnda persons midja.
I ytterligare en annan utföringsform av den föreliggande uppfinningen innefattar förflyttningsbältet åtminstone ett stationärt handtag vilket är fastsatt på bälteskroppen. Därmed uppnås fler positioner där yttre kraft kan överföras till förflyttningsbältet. Med andra ord är fler möjligheter att greppa förflytt- 10 15 20 25 30 7 ningsbältet tillgängliga. Dessutom kan det under användande av förflyttnings- bältet vara svårt att greppa nämnda grepporgan i åtdraget tillstånd. Följaktli- gen tillhandahåller förflyttningsbältet en greppfunktion oberoende av situatio- nen.
Kort beskrivning av ritningen Dessa och andra aspekter av den föreliggande uppfinningen kommer nu att beskrivas mer i detalj med hänvisning till den bifogade ritningen, vilken visar en för närvarande föredragen utföringsform av uppfinningen, varvid: fig. 1 är en illustration av ett förflyttningsbälte i enlighet med en utfö- ringsform av uppfinningen.
Detaljerad beskrivning av föredragna utföringsformer l den följande beskrivningen beskrivs en utföringsform av den föreliggande uppfinningen med hänvisning till ett förflyttningsbälte med ett flertal öglor, ett flertal stationära handtag, grepporgan fastsatta på bälteskroppen i två längd- positioner och hopfästningsorgan av spännestyp.
Fig. 1 illustrerar ett förflyttningsbälte 1 med en bälteskropp 2 och hop- fästningsorgan. Nämnda hopfästningsorgan är försett med ett spänne 3, vilket är förbundet med bälteskroppen via hopfästningsremmar 4A-B. Dessa hop- fästningsremmar är fastsatta på bälteskroppen i längdpositioner 8B och 8C, där stationära handtag 7B och 7C är fastsatta på bälteskroppen. I denna utfö- ringsform har bälteskroppen 2 en tillräcklig längd för att väsentligen omsluta midjan hos en person (inte visad) som bär bältet. Bälteskroppens 2 yta är täckt med ett slitstarkt material innefattande nylon och kanterna är dessutom skodda.
Ett antal stationära handtag 7A-E är fastsatta på en yttre yta hos bäl- teskroppen 2, vilka handtag sträcker sig i en tvärriktning, d.v.s. vinkelrätt mot längdriktningen hos bälteskroppen. Bälteskroppens yttre yta i detta samman- hang är den yta som är riktad bort från personen (inte visad) som bär bältet.
De stationära handtagen har krökta former i förhållande till förflyttningsbältets yttre yta så att greppbara utrymmen definierade av bälteskroppen och hand- tagskroppen uppstår. 10 15 20 25 30 8 Förflyttningsbältet är dessutom försett med ett grepporgan, vilket är en rem 5 som sträcker sig i längdriktningen. Remmen är i vardera ände fastsatt på bälteskroppens 2 yttre yta i längdpositioner 8B och 8C. Remmen sträcker sig i bälteskroppens längdriktning längs centrum av bälteskroppen. Vidare är remmen 5 glidbart anordnad genom ett antal öglor 6A, 6D vilka är anordnade i längdpositioner 8A-H. Remmen sträcker sig dessutom löst längs med bäl- teskroppen och bildar därmed greppbara handtag 5A-C längs förflyttningsbäl- tets längdriktning. I andra utföringsformer kan nämnda grepporgan vara ett band, en lina, ett rep, en snodd eller ett snöre. Öglorna är fastsatta på bälteskroppens 2 yttre yta i samma längd- positioner som de stationära handtagen. Det inses emellertid att de stationära handtagen kan anordnas i andra längdpositioner än öglornas, d.v.s. att öglor- na och de stationära handtagen är belägna på avstånd från varandra. I fig. 1 har alla öglor en öglekropp som sträcker sig i tvärriktningen hos bälteskrop- pen och är fastsatta på bälteskroppen i vardera änden av öglekroppen. Ögle- kropparna är remmar i denna utföringsform. I andra utföringsformer kan ögle- kropparna vara band, linor, rep, snoddar eller snören. Vidare kan öglekrop- parna vara av ett material som är passande för att fylla en öglefunktion, som exempelvis ett plastmaterial, textilmaterial, metalliskt material eller vävt tyg- material. Följaktligen kan remmarna, banden, linorna, repen, snoddarna eller snörena vara av ett plastmaterial, textilmaterial, metalliskt material eller vävt tygmaterial.
Bälteskroppens 2 inre yta, d.v.s. ytan riktad mot midjan hos den person som bär den, innefattar dämpningsorgan. Nämnda dämpningsorgan innefat- tar ett mjukt, komfortabelt material; i denna utföringsform polyestersammet. I andra utföringsformer innefattar bälteskroppens inre yta själv ett sådant mate- rial.
I andra utföringsformer kan nämnda dämpningsorgan och/eller bältes- kroppens 2 inre yta innefatta ett material, exempelvis PU-behandlad nylon, med hög friktionskoefficient mot kroppen hos personen som bär bältet. Även om en exemplifierande utföringsform av den föreliggande upp- finningen nu har visats och beskrivits, är det uppenbart för fackmannen att ett antal ändringar och modifikationer eller förändringar av uppfinningen som 9 beskriven häri kan göras. Följaktligen inses det att beskrivningen av uppfin- ningen ovan och den tillhörande ritningen är att betrakta som ett icke- begränsande exempel av denna och att skyddsomfånget definieras av de bifogade patentkraven.

Claims (15)

10 15 20 25 30 1 0 PATENTKRAV
1. Förflyttningsbälte (1) för underlättande av assisterad förflyttning av en person, nämnda förflyttningsbälte innefattande: - en bälteskropp (2); - en ögla (6) fastsatt på bä|teskroppen i en första längdposition i en längdriktning hos bä|teskroppen; och - grepporgan (5) glidande anordnat genom nämnda ögla (6), varvid nämnda grepporgan är fastsatt på bä|teskroppen i en andra längd- position i nämnda längdriktning, varvid nämnda andra längdposition är belägen på ett avstånd från nämnda första längdposition så, att nämnda grepporgan tvingas genom öglan när nämnda grepporgan utsätts för en yttre kraft, vilket därigenom tvingar samman de första och andra längdpositionerna så att förflyttningsbältet (1) dras åt mot nämnda persons midja. . Förflyttningsbälte (1) enligt krav 1, varvid nämnda ögla innefattar en öglekropp med en första ögleände och en andra ögleände, varvid nämnda första ögleände och andra ögleände är fastsatta på bä|tes- kroppen i nämnda första längdposition så, att nämnda grepporgan passerar genom nämnda ögla väsentligen i nämnda första längdposi- tion. . Förflyttningsbälte (1) enligt något av kraven 1-2, varvid nämnda grepporgan (5) vidare är fastsatt på bä|teskroppen (2) i en tredje längdposition i nämnda längdriktning, varvid nämnda tredje längd- position är belägen på ett avstånd från nämnda första längdposition och andra längdposition och därigenom bildar ett handtag fastsatt på bä|teskroppen. . Förflyttningsbälte (1) enligt krav 3, varvid nämnda grepporgan sträcker sig löst mellan nämnda andra längdposition och tredje längdposition och därigenom resulterar i ett handtag vilket är enkelt greppbart. 10 15 20 25 30 11 . Förflyttningsbälte (1) enligt något av kraven 3-4, varvid nämnda första längdposition ligger mellan nämnda andra längdposition och tredje längdposition i nämnda Iängdriktning och därigenom resulterar i greppbara handtag på ömse sidor om nämnda ögla. _ Förflyttningsbälte (1) enligt något av kraven 3-4, varvid nämnda för- flyttningsbälte innefattar åtminstone två öglor vilka är fastsatta på bäl- teskroppen (2) i längdpositioner i nämnda Iängdriktning, vilka positio- ner är belägna på ett avstånd från nämnda andra längdposition och tredje längdposition, varvid nämnda grepporgan är glidande anordnat genom nämnda åtminstone två öglor. . Förflyttningsbälte (1 ) enligt krav 6, varvid nämnda längdpositioner hos nämnda åtminstone två öglor ligger mellan nämnda andra längd- position och tredje längdposition i nämnda Iängdriktning. . Förflyttningsbälte (1) enligt något av kraven 6-7, varvid nämnda öglor (6) ärjämnt fördelade över bälteskroppens utsträckning i längd- riktningen. . Förflyttningsbälte (1) enligt något av de föregående kraven, varvid nämnda förflyttningsbälte (1) vidare innefattar dämpningsorgan på en inre yta riktad mot nämnda person som bär förflyttningsbältet för till- handahållande av bekvämlighet för nämnda person. 10.Förf|yttningsbä|te (1) enligt något av de föregående kraven, varvid nämnda grepporgan (5) och nämnda ögla/öglor (6) är fastsatt(a) på en yttre yta hos nämnda förflyttningsbälte vilken är riktad bort från nämn- da person som bär det. 10 15 20 12 11.Förflyttningsbälte ( 1) enligt något av de föregående kraven, varvid nämnda förflyttningsbälte vidare innefattar hopfästningsorgan (3) för lösbar hopfästning av nämnda förflyttningsbälte runt nämnda persons midja. 12.Förf|yttningsbä|te (1) enligt något av de föregående kraven, varvid nämnda förflyttningsbälte vidare innefattar åtminstone ett stationärt handtag (7) fastsatt på nämnda bälteskropp (2). 13.Förflyttningsbälte (1) enligt något av de föregående kraven, varvid nämnda grepporgan är en rem, band, lina, rep, snodd eller snöre. 14.Förflyttningsbälte (1) enligt något av de föregående kraven, varvid nämnda öglekropp är en rem, band, lina, rep, snodd eller snöre. 15.Förf|yttningsbä|te enligt något av de föregående kraven, varvid nämnda dämpningsorgan och/eller inre yta hos bälteskroppen (2) innefattar ett högfriktionsmaterial med hög friktionskoefficient, som exempelvis PU- behandlad nylon, varvid förflyttningsbältet åstadkommer hög friktion mot midjan hos personen som bär bältet.
SE1050909A 2010-09-03 2010-09-03 Förflyttningsbälte SE536273C2 (sv)

Priority Applications (5)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE1050909A SE536273C2 (sv) 2010-09-03 2010-09-03 Förflyttningsbälte
JP2013527040A JP5934217B2 (ja) 2010-09-03 2011-09-02 ウエストトランスファベルト
US13/820,345 US20130254987A1 (en) 2010-09-03 2011-09-02 Waist transfer belt
EP11822230.6A EP2611409A4 (en) 2010-09-03 2011-09-02 SIZE TRANSFER BELT
PCT/SE2011/051061 WO2012030295A1 (en) 2010-09-03 2011-09-02 Waist transfer belt

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE1050909A SE536273C2 (sv) 2010-09-03 2010-09-03 Förflyttningsbälte

Publications (2)

Publication Number Publication Date
SE1050909A1 true SE1050909A1 (sv) 2012-03-04
SE536273C2 SE536273C2 (sv) 2013-07-30

Family

ID=45773150

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE1050909A SE536273C2 (sv) 2010-09-03 2010-09-03 Förflyttningsbälte

Country Status (5)

Country Link
US (1) US20130254987A1 (sv)
EP (1) EP2611409A4 (sv)
JP (1) JP5934217B2 (sv)
SE (1) SE536273C2 (sv)
WO (1) WO2012030295A1 (sv)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US20160015584A1 (en) * 2014-07-18 2016-01-21 Concepto Llc Gait belt
US9764930B2 (en) 2015-04-27 2017-09-19 Mark Schroeder Multi-purpose emergency services strap
US20160270456A1 (en) * 2016-03-19 2016-09-22 Damalie Mulindwa System reinforced handles attached to a lower torso flap inset of a garment
US20180360683A1 (en) * 2017-06-15 2018-12-20 Michael Phillips Gait Belt
USD957653S1 (en) * 2020-09-18 2022-07-12 Coulter Ventures, Llc. Belt
USD1003568S1 (en) * 2021-01-20 2023-11-07 Lisa Annette Flanagan Gait belt

Family Cites Families (18)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1971571A (en) * 1933-04-05 1934-08-28 Mcmullen George Safety belt
GB1132572A (en) * 1965-05-20 1968-11-06 Peter Ernest Newman Improvements relating to child harnesses
US5074795A (en) * 1990-09-27 1991-12-24 Wee Ski, Inc. Method for teaching children to ski
JP3013787U (ja) * 1995-01-20 1995-07-18 有限会社コバヤシコーポレーション リハビリ用帯体
US5711044A (en) * 1995-10-20 1998-01-27 Nu-Way Products, Inc. Patient transfer assist device
US6073280A (en) * 1998-02-23 2000-06-13 Farnum; Randal J. Rescue and invalid support belt
US6175973B1 (en) * 1998-07-31 2001-01-23 Hill-Rom, Inc. Stand assist lift
US6122778A (en) * 1999-03-18 2000-09-26 Cohen; Cynthia Price Lift vest
SE9902999L (sv) * 1999-08-25 2000-11-27 Liko Res And Dev Ab Lyftsele
GB2355248A (en) * 1999-10-16 2001-04-18 Yogen Jayanti Jasani A lifting and supporting aid
DE19958583A1 (de) * 1999-12-04 2001-06-21 Ferno Transportgeraete Gmbh Vorrichtung zum Heben, Mobilisieren und Führen von Personen
AU2001264668A1 (en) * 2000-05-19 2001-12-03 James R. Bennett An aid for lifting and carrying a mass/object
US6715167B2 (en) * 2002-01-24 2004-04-06 Sindy Lu Wake Patient lift and transfer apparatus
US6671899B1 (en) * 2002-06-20 2004-01-06 Jeffrey E. Oja Person lifting strap
US7225472B2 (en) * 2003-09-30 2007-06-05 Terry O. McDonald, Jr. Training garment
JP3113197U (ja) * 2005-05-31 2005-09-02 百合子 小林 介護用ベルト
US7627912B1 (en) * 2008-09-08 2009-12-08 Mckinney Thomas Wade Portable patient transfer system
US8321972B1 (en) * 2012-05-14 2012-12-04 Diane Vetter Easily adjustable lifting belt

Also Published As

Publication number Publication date
WO2012030295A1 (en) 2012-03-08
EP2611409A1 (en) 2013-07-10
US20130254987A1 (en) 2013-10-03
JP5934217B2 (ja) 2016-06-15
JP2013538614A (ja) 2013-10-17
EP2611409A4 (en) 2016-12-14
SE536273C2 (sv) 2013-07-30

Similar Documents

Publication Publication Date Title
SE536273C2 (sv) Förflyttningsbälte
US4146021A (en) Orthopedic traction harness
US5978989A (en) Flexible patient transporter with foot pocket
AU2017245405B2 (en) Leg strap assembly and safety harness including the same
US20080148533A1 (en) Adjustable length litter strap assembly
US9827152B1 (en) Rescue harness with protective drag sheet
US11021325B2 (en) Rescue device
US20230248602A1 (en) Bimodal exosuit
CA2565578C (en) Hybrid belt assembly
US20180028343A1 (en) Apparatus, System and Method for Providing Back Support
US20090113623A1 (en) Lifting sling
JP2022182258A (ja) 作業支援スーツ
US9925404B1 (en) Retractable exercise band
US20120118300A1 (en) Fixation bandage for the fixation of a patient
US20150366742A1 (en) Ambulation shorts
US20230364490A1 (en) Gymnastics or functional fitness grip
KR101824384B1 (ko) 탈부착 가능한 사다리형 안전로프가 구비된 추락방지용 안전대
US20040226095A1 (en) Sling for emergency transport of a person
US20220054292A1 (en) Grip Support Orthosis
US10244853B2 (en) Apparatus and method for assisting carrying of objects by hand
JP5411198B2 (ja) 骨盤ベルト
KR101783019B1 (ko) 착용이 용이한 슈트형 하네스
WO2024121926A1 (ja) 作業支援スーツ
US11001359B2 (en) Adjustable harness for sailing and sailboarding
WO2024180779A1 (ja) 作業支援スーツ

Legal Events

Date Code Title Description
NUG Patent has lapsed