RO119481B1 - Unitate de supape pentru reglarea automată a curgerii unui fluid sub presiune - Google Patents

Unitate de supape pentru reglarea automată a curgerii unui fluid sub presiune Download PDF

Info

Publication number
RO119481B1
RO119481B1 ROA200000478A RO200000478A RO119481B1 RO 119481 B1 RO119481 B1 RO 119481B1 RO A200000478 A ROA200000478 A RO A200000478A RO 200000478 A RO200000478 A RO 200000478A RO 119481 B1 RO119481 B1 RO 119481B1
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
valve
mentioned
chamber
pipe
gas
Prior art date
Application number
ROA200000478A
Other languages
English (en)
Inventor
Giorgio Pegoraro
Original Assignee
Giorgio Pegoraro
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Giorgio Pegoraro filed Critical Giorgio Pegoraro
Publication of RO119481B1 publication Critical patent/RO119481B1/ro

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F16ENGINEERING ELEMENTS AND UNITS; GENERAL MEASURES FOR PRODUCING AND MAINTAINING EFFECTIVE FUNCTIONING OF MACHINES OR INSTALLATIONS; THERMAL INSULATION IN GENERAL
    • F16KVALVES; TAPS; COCKS; ACTUATING-FLOATS; DEVICES FOR VENTING OR AERATING
    • F16K31/00Actuating devices; Operating means; Releasing devices
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F25REFRIGERATION OR COOLING; COMBINED HEATING AND REFRIGERATION SYSTEMS; HEAT PUMP SYSTEMS; MANUFACTURE OR STORAGE OF ICE; LIQUEFACTION SOLIDIFICATION OF GASES
    • F25BREFRIGERATION MACHINES, PLANTS OR SYSTEMS; COMBINED HEATING AND REFRIGERATION SYSTEMS; HEAT PUMP SYSTEMS
    • F25B41/00Fluid-circulation arrangements
    • F25B41/30Expansion means; Dispositions thereof
    • F25B41/31Expansion valves
    • F25B41/325Expansion valves having two or more valve members
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F25REFRIGERATION OR COOLING; COMBINED HEATING AND REFRIGERATION SYSTEMS; HEAT PUMP SYSTEMS; MANUFACTURE OR STORAGE OF ICE; LIQUEFACTION SOLIDIFICATION OF GASES
    • F25BREFRIGERATION MACHINES, PLANTS OR SYSTEMS; COMBINED HEATING AND REFRIGERATION SYSTEMS; HEAT PUMP SYSTEMS
    • F25B41/00Fluid-circulation arrangements
    • F25B41/30Expansion means; Dispositions thereof
    • F25B41/31Expansion valves
    • F25B41/33Expansion valves with the valve member being actuated by the fluid pressure, e.g. by the pressure of the refrigerant

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Thermal Sciences (AREA)
  • Fluid Mechanics (AREA)
  • Temperature-Responsive Valves (AREA)
  • Filling Or Discharging Of Gas Storage Vessels (AREA)
  • Fluid-Driven Valves (AREA)
  • Safety Valves (AREA)
  • Sampling And Sample Adjustment (AREA)
  • Flow Control (AREA)

Abstract

Invenţia se referă la o unitate de supape (1) pentru reglarea automată a curgerii unui fluid sub presiune, cuprinzând o supapă principală (15) dispusă între conducta de alimentare (3a) a gazului şi conducta de distribuţie (4a), constând dintr-un prim ventil (150) care conlucrează cu un dispozitiv de acţionare cu termostat (12), pentru alimentarea sau interceptarea curgerii prin camera de destindere amintită (14); o supapă de siguranţă (16) care dirijează fluid către camera de destindere amintită (14), prevăzută cu cel puţin un al doilea ventil (160) care interceptează cel puţin o conductă de aducţiune (18a), care dirijează fluid de la camera de destindere amintită (14) către conducta de alimentare amintită (3a). ŕ

Description

Invenția se referă la o unitate de supape care se aplică, de preferință dar nu în mod exclusiv, la intrarea instalațiilor de evaporare a gazelor lichide, sau a lichidelor ca întreg, care realizează reglarea curgerii amintite a fluidului în funcție de o sesizare prin termostat, prin utilizarea unui element sensibil cufundat în apa fierbinte care trece prin schimbătorul de căl5 dură care produce evaporarea, și/sau cufundat în gazul ce provine de la evaporator.
Este cunoscut specialiștilor în domeniu faptul că procesul de evaporare a unor gaze lichide sub presiune necesită, alături de destinderea acestora, și furnizarea unei oarecare cantități de căldură.
Acest lucru are loc prin folosirea unui schimbător de căldură care este în mod obiș10 nuit de tip bobină sau este alcătuit din mai multe conducte.
în schimbătoarele amintite anterior, gazul lichid pătrunde printr-o supapă de reglare a curgerii și trebuie sa iasă în exterior in starea gazoasă saturată, uscată, a gazului, pentru a se evita riscul exploziilor în camera de ardere a arzătorului.
Evaporarea gazului lichid are loc prin absorbția căldurii cedate de către curentul de apă fierbinte care curge prin schimbătorul de căldura amintit, care va fi denumit evaporator.
Se poate întâmpla ca, datorită unei cereri excesive de gaz din partea utilizatorului sau datorită unei scăderi a temperaturii apei din evaporator, gazul care iese din acesta să nu se afle în totalitate în starea gazoasă saturată, uscată.
în scopul evitării pericolului legat de începerea procesului de ardere a unui gaz încă umed, având drept consecință directă apariția unor pungi de gaz chiar în faza lichidă, tehnica actuală, adoptă, practic, două sisteme de lucru, ambele bazate pe încercarea de a păstra neschimbat nivelul de gaz lichid în camera de destindere dispusă chiar dedesubtul supapei de alimentare cu gaz și la intrarea evaporatorului.
Primul sistem realizează verificarea nivelului de gaz lichid prin folosirea unui flotor care reglează gradul de deschidere a supapei de alimentare a gazului, în funcție de nivelul detectat.
Cu toate acestea, verificarea nu este eficace în toate cazurile, datorită întârzierii introduse în răspunsul sistemului de reglare de către senzorul mecanic reprezentat de către flotor.
Pentru a se evita acest dezavantaj, în anumite instalații se introduce o electrovalvă de siguranță suplimentară. Electrovalva amintită este închisă la detectarea, de către un senzor termic, a unei scăderi a temperaturii apei din evaporator, sub o valoare considerată minimă.
Ca variantă, cel de-al doilea sistem efectuează verificarea nivelului de gaz lichid prin 35 utilizarea unui element sensibil magnetic, care comandă în mod direct supapa de alimentare a gazului, care este de tip comandat electric, printr-un comutator.
în cazul ambelor soluții adoptate, utilizarea unui sistem de verificare electric necesită, conform legii, realizarea unei instalații anti-explozie, care implică costuri de execuție și de administrare mai mari.
în toate instalațiile existente, nivelul gazului lichid în camera de destindere este în orice caz supus unor oscilații mai mult sau mai puțin ample.
Fără nici o prelevare de gaz, lichidul aflat în aceeași cameră, datorită căldurii transmise lent acestuia, de către apa fierbinte din schimbător, se evaporă treptat, conducând la crearea unei suprapresiuni anormale.
în scopul evitării depășirii unor limite periculoase ale presiunii, se folosește, în toate cazurile, o mică supapă de siguranță. Mica supapă amintită permite gazului sub presiune să ocolească unitatea de supape, trimițandu-l înapoi în rezervor.
Mica supapă de siguranță este de tip convențional, fiind prevăzută cu un plunjer filetat de etansare și cu o garnitură, și întrucât este inactivă pe perioade lungi, se poate bloca 5Ό ‘ sau nu reușește să mențină gradul de calibrare predeterminat, existând riscul suprapresurizării instalației înainte de intrarea sa în funcțiune.
RO 119481 Β1
Prezenta invenție are ca scop eliminarea dezavantajelor amintite anterior.
Mai precis, unul din scopurile prezentei invenții este acela de a se realiza o unitate de supape care să efectueze reglarea constantă a gradului de deschidere a supapei principale de alimentare a gazului lichid în funcție de o verificare, efectuată printr-un termostat, 55 a temperaturii apei fierbinți aflate în conducta de evacuare a apei din evaporator.
Un alt scop al unității de supape este acela de a realiza condițiile de siguranță cerute în cazul oricărei disfuncții, prin folosirea unei a doua supape de siguranță, pentru redirijarea în circuit a gazului sub presiune, supapa amintită lucrând în mod exclusiv mecanic, prin aceasta evitându-se riscul unei explozii legate de folosirea unor circuite electrice, și având 60 un ventil de închidere, pentru a se împiedica orice situație de blocare a sa sau riscul decalibrării.
Scopurile amintite sunt îndeplinite prin realizarea unei unități de supape pentru reglarea automată a curgerii fluidului sub presiune care, conform revendicării principale, cuprinde: 65
- un filtru de admisie situat pe conducta de alimentare a gazului;
- o cameră de destindere a gazului în comunicație cu conducta de distribuție și evaporator;
- mijloace de verificare a curgerii gazului amintit, iar mijloacele de verificare cuprind:
- o supapă principală dispusă între conducta de alimentare amintită și conducta de 70 distribuție amintită, constând dintr-un prim ventil care conlucrează cu un dispozitiv de acționare cu termostat, pentru a alimenta sau intercepta curgerea prin camera de destindere amintită;
- o supapă de siguranță, în comunicație cu camera de destindere amintită și prevăzută cu cel puțin un al doilea ventil care interceptează cel puțin o conductă de aducțiune, 75 conducând de la camera de destindere, la conducta de alimentare amintită.
Scopurile amintite vor fi puse în evidență cu mai multă claritate, pe parcursul descrierii care urmează, a unui exemplu preferat de realizare a invenției, dat cu aproximare, dar nu în mod restrictiv, și reprezentat în fig. 1 ...5, în care:
- fig. 1 reprezintă o vedere generală a unității de supape, conform invenției, montată 80 la intrarea unui evaporator;
- fig. 2 reprezintă o secțiune axială prin aceeași unitate de supape, supapa principală având un ventil complet închis;
- fig. 3 reprezintă aceeași secțiune prin unitatea de supape, cu ventilul parțial deschis; 85
- fig. 4 reprezintă din nou aceeași secțiune a aceleiași unități de supape având ventilul complet deschis;
- fig. 5 reprezintă aceeași secțiune axială prin unitatea de supape, cu curgerea gazului sub presiune prin supapa de siguranță deschisa.
După cum poate fi observat în fig. 1, unitatea de supape, conform invenției, notată 90 ca ansamblu, prin semnul de referință 1, este aplicată la intrarea evaporatorului 2, care este, practic, un schimbător de căldură.
Schimbătorul de căldură amintit poate fi atât de tip având o bobină cufundată în curentul de apă fierbinte cât și de tip cu mai multe conducte.
Fig. 1 exemplifică evaporatorul care, în condiții normale de funcționare, permite 95 ieșirea pe deasupra, în sensul săgeții 4, a gazului lichid care intră în acesta în sensul săgeții 3, curgerea fiind reglată de către unitatea do supape 1, într-o stare complet gazoasă, care urmează sa fie dirijată către arzător.
RO 119481 Β1
Schimbul de căldură la evaporare are loc prin circulația în interiorul evaporatorului 2 a apei fierbinți, introdusă prin conducta de aducțiune 5 și evacuată prin conducta 6.
Pe conducta 6 este amplasat un senzor termostatic 10, conectat la mica conductă capilară 11 care lucrează pe dispozitivul de acționare cu termostat 12. Toate elementele amintite sunt conectate la unitatea de supape, conform invenției.
Unitatea amintită, reprezentată în figurile următoare 2,3,4 și 5, văzută de sus în raport cu reprezentarea din fig. 1, și urmând trasee de secționare cu planuri mediane, cuprinde un filtru 13, de tip în sine cunoscut, dispus în corespondență cu conducta de alimentare 3a de gaz lichid, care vine de la rezervorul de acumulare, și o cameră de destindere și de legătură 14, care transmite fluid dinspre conducta de distribuție către evaporator.
Porțiunea centrală a unității cuprinde supapa principală de reglare a curgerii gazului, notată ca ansamblu, cu semnul de referință 15, care este alcătuită dintr-un prim ventil cilindric 150, care se opune inelului de etansare 151.
Primul ventil amintit 150 este conectat la bolțul axial 152, care suportă o forță de împingere continuă, pentru a realiza deschiderea treptata a supapei 15, după cum se poate observa în fig. 3, împotriva rezistenței arcului 154, comprimat de către dispozitivul de acționare cu termostat 12.
Acțiunea de împingere amintită este produsă prin intermediul plungerului 153, care este împins de către incinta burdufului 120 a dispozitivului de acționare, ca efect al destinderii lichidului aflat în interiorul acestei camere. Prin intermediul capilarului 11 este stabilită legătura cu senzorul termostatic 10.
în legătură cu natura fluidului din incinta burdufului 120, se precizează că acest fluid trebuie să prezinte coeficient înalt de dilatare termică și că până la valori ale temperaturii de până la 200°C se folosește petrol lampant, iar peste această temperatură se folosește ulei sintetic diatermic.
Astfel, apa de încălzire având o temperatură intermediară între valoarea minimă și maximă de calibrare a instalației, primul ventil 150 este parțial deschis, iar rezultatul acestui fapt este situația reprezentata în fig. 3, în care este evidențiată curgerea gazului lichid care vine de la filtrul 13, prin supapa principală 15, către camera 14, pentru a stabili legătura dintre conducta de distribuție 4a și evaporatorul 2.
Poziția de deschidere maximă a primului ventil 150 este reprezentată în fig. 4; aceasta corespunde preluării maxime de gaz uscat, saturat, permisă de către calibrarea apei fierbinți în conducta de aducțiune a evaporatorului 2.
O preluare mai mare de gaz este împiedicată de către scăderea temperaturii care ar urma. Scăderea amintită determină reânchiderea ventilului dictată de necesitatea redefinirii condiției de limită prestabilită, de preluare.
în mod similar, unitatea de supape reglează în mod automat curgerea gazului în cele câteva poziții intermediare ale ventilului 150, în funcție de temperatura apei care iese din schimbător, permițând astfel numai preluarea unei cantități de gaz corespunzătoare evaporării proprii generale.
în acest mod se asigură cu certitudine preluarea la evacuarea evaporatorului numai a gazului saturat, uscat.
în situația în care consumul este redus în mod efectiv, iar temperatura apei care iese din schimbător permite evaporarea gazului, gazul lichid rămâne deasupra supapei principale 15 și în camera de destindere 14, în care se evaporă lent și se îndreaptă către conducta de alimentare 3a prin ventilul 150 încă deschis.
Avarierea unității cu termostat, închiderea circulației gazului sau alte cauze accidentale nu pot, în nici o situație, determina închiderea ventilului 150.
RO 119481 Β1 în asemenea situații, pentru a se evita producerea unor suprapresiuni periculoase prin intensificarea evaporării gazului lichid din camera 14, unitatea de supape, conform invenției, este prevăzută cu o supapă de siguranță 16, care poate fi observată în fig. 6, supapă care constă, în esență, dintr-un al doilea ventil conic 160, menținut presat împotriva găurii cilindrice 150 a garniturii inelare 161 de către acțiunea arcului 162.
De îndată ce a fost atinsă o anumită suprapresiune internă, gazul sub presiune din camera 14 intra în cea de-a doua cameră de trecere inelară 17, care înconjoară ventilul cilindric 150, acționează asupra ventilului conic 160, al supapei de siguranță 15, deschizând-o, și reintră în circulație trecând prin conducta 18, întorcându-se în sens invers sensului 8, 155 prin ventilul cilindric 150, prevăzut cu niște treceri interioare 150a și descărcându-se deasupra supapei principale 15 din conducta de alimentare 3a.
în ceea ce privește fluidele care circulă prin conductele (orificiile) 3, 4, 5, 6,11,18a și starea lor (gaz, lichid) se menționează că în conducta de trecere 3 se află gaz în stare lichidă, în conducta 4, gazul ce este evaporat, deci este un gaz, în conductele 5 și 6 există apă 160 fierbinte, deci apă în stare lichidă, iar în tubul capilar 11 se află lichid.
Astfel, se elimină fie riscul atingerii unor suprapresiuni periculoase în interiorul instalației, fie al apariției unor pungi cu gaz lichid în interiorul evaporatorului.
în conformitate cu cele explicate anterior, se poate înțelege faptul că unitatea de supape, conform invenției, poate fi utilizată, de asemenea, în toate cazurile în care este 165 necesară reglarea curgerii unui fluid sub presiune cu utilizarea unei verificări cu ajutorul unui termostat, verificare efectuată prin deschiderea treptată a supapei principale, în funcție de creșterea de temperatură din fluid, fără utilizarea unor circuite electrice.
Unitatea de supape, conform invenției, de preferință aplicată în amonte de evaporator, poate fi dispusă, în mod avantajos, în aval de evaporator sau chiar în ambele poziții simultan, 170 în monte și aval de evaporator, în funcție de necesitățile utilizatorului.
în etapa de execuție, formele și cantitatea de elemente active ale unității de supape, pot varia în funcție de cele descrise și reprezentate în figurile anexate.
în orice caz, se menționează faptul că variantele constructive posibile, diferite de exemplul de realizare descris, trebuie considerate ca fiind protejate prin prezenta invenție. 175

Claims (6)

  1. Revendicări
    1. Unitate de supape pentru reglarea automată a curgerii unui fluid sub presiune, care cuprinde un filtru admisie (13) situat pe conducta de alimentare (3a) a gazului, o cameră de 180 destindere (14) a gazului circulând de la conducta de distribuție (4a) la evaporator (2) și mijloace de verificare (15, 16) a curgerii amintite a gazului caracterizată prin aceea că mijloacele de verificare (15, 16), amintite, cuprind o supapă principală (15), dispusă între conducta de alimentare (3a), amintită, și conducta de distribuție (4a), amintită, constând din- tr-un prim ventil (150) care conlucrează cu un dispozitiv de acționare cu termostat (12), 185 pentru a alimenta sau intercepta curgerea prin camera de destindere (14), amintită, o supapă de siguranță (16) conducând către camera de destindere (14), amintită, și prevăzută cu cel puțin un al doilea ventil (160) care interceptează cel puțin o conductă de aducțiune (18a) conducând de la camera de destindere (14), amintită, la conducta de alimentare (3a) amintită. 190
  2. 2. Unitate de supape, conform revendicării 1, caracterizată prin aceea că este alcătuită dintr-un prim ventil (150) al supapei principale (15), amintită, de formă cilindrică, care se opune unui inel de etanșare (151) atunci când este închis, având un bolț axial (152) prevăzut cu un plunger (153) plasat la capătul său și care conlucrează, pe una din laturi, cu dispozitivul de acționare cu termostat (12), amintit, și pe latura opusă, cu un arc de opunere 195 (154).
    RO 119481 Β1
  3. 3. Unitate de supape, conform revendicărilor 1 sau 2, caracterizată prin aceea că dispozitivul de acționare cu termostat (12), amintit, cuprinde o cameră burduf (120), care este conectată, prin intermediul unei conducte capilare (11), la senzorul termostatic (10), amintit,
    200 introdus în conducta de evacuare a apei fierbinți (6) a evaporatorului (2).
  4. 4. Unitate de supape, conform revendicării 1, caracterizată prin aceea că cel de-al doilea ventil (160) amintit, al celei de-a doua supape de siguranță (16), amintită, are o formă conică și este cuplat în gaura unei piulițe de etanșare (161), împotriva căruia este menținut în contact aderent, prin intermediul unui arc de împingere (162), cel de-al doilea ventil (160),
    205 amintit, fiind dispus într-o mică cameră cilindrică (163), care comunică cu conducta de alimentare (3a), amintită, prin intermediul unei conducte de descărcare (18), care conduce în interiorul primului ventil (150) amintit.
  5. 5. Unitate de supape, conform revendicării 1, caracterizată prin aceea că este prevăzută cu o cameră interioară inelară (17), care înconjoară primul ventil amintit, (150) și care
    210 conduce la camera de destindere (14), amintită, și la supapa de siguranță (16), amintită.
  6. 6. Unitate de supape, conform revendicării 4, caracterizată prin aceea că primul ventil (150) amintit este gol la interior și este prevăzut cu niște treceri intermediare (150a), adecvate pentru conducerea de la conducta de descărcare (18), amintită, către conducta de alimentare (3a), amintită.
ROA200000478A 1997-11-10 1998-11-10 Unitate de supape pentru reglarea automată a curgerii unui fluid sub presiune RO119481B1 (ro)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
IT97VI000191A IT1296367B1 (it) 1997-11-10 1997-11-10 Gruppo valvola per la regolazione del flusso di fluidi in pressione.
PCT/EP1998/007155 WO1999024746A1 (en) 1997-11-10 1998-11-10 Valve unit for the adjustment of under pressure fluid flow

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO119481B1 true RO119481B1 (ro) 2004-11-30

Family

ID=11426492

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
ROA200000478A RO119481B1 (ro) 1997-11-10 1998-11-10 Unitate de supape pentru reglarea automată a curgerii unui fluid sub presiune

Country Status (12)

Country Link
EP (1) EP1030991B1 (ro)
KR (1) KR100378110B1 (ro)
AU (1) AU1561299A (ro)
BG (1) BG63760B1 (ro)
DE (1) DE69807921T2 (ro)
HU (1) HU222723B1 (ro)
IL (1) IL135897A (ro)
IT (1) IT1296367B1 (ro)
RO (1) RO119481B1 (ro)
SK (1) SK284189B6 (ro)
TR (1) TR200001303T2 (ro)
WO (1) WO1999024746A1 (ro)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE19852127B4 (de) * 1998-11-12 2008-09-11 Behr Gmbh & Co. Kg Expansionsorgan und hierfür verwendbare Ventileinheit
CN100444285C (zh) * 2002-08-28 2008-12-17 旺宏电子股份有限公司 多重位闪存的参考电流产生电路
KR100653710B1 (ko) * 2004-12-14 2006-12-04 삼성전자주식회사 질량 유량 제어기
US10099188B2 (en) * 2013-02-20 2018-10-16 Ecolab Usa Inc. Thermal valve
CN103453193B (zh) * 2013-08-27 2016-03-02 中国船舶重工集团公司第七一三研究所 一种联动式气瓶电爆阀

Family Cites Families (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2643697B3 (fr) * 1989-02-27 1991-01-11 Vara Snc Pintossi A Pintossi F Robinet de securite a thermostat pour alimentation en gaz en particulier des fours de cuisson d'aliments
DE4112057A1 (de) * 1991-04-12 1992-10-15 Oventrop Sohn Kg F W Thermostatisch gesteuertes dreiwegeventil fuer einrohrheizungsanlagen

Also Published As

Publication number Publication date
AU1561299A (en) 1999-05-31
TR200001303T2 (tr) 2000-09-21
DE69807921T2 (de) 2003-05-28
EP1030991A1 (en) 2000-08-30
BG104409A (en) 2000-12-29
DE69807921D1 (de) 2002-10-17
IT1296367B1 (it) 1999-06-25
HUP0004098A2 (hu) 2001-04-28
HU222723B1 (hu) 2003-09-29
EP1030991B1 (en) 2002-09-11
BG63760B1 (bg) 2002-11-29
ITVI970191A0 (it) 1997-11-10
SK284189B6 (sk) 2004-10-05
WO1999024746A1 (en) 1999-05-20
KR20010031835A (ko) 2001-04-16
KR100378110B1 (ko) 2003-03-29
IL135897A0 (en) 2001-05-20
IL135897A (en) 2003-07-31
ITVI970191A1 (it) 1999-05-10
SK6582000A3 (en) 2000-11-07
HUP0004098A3 (en) 2001-05-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP0626541B1 (en) Gas/air ratio control apparatus for a temperature control loop for gas appliances
US6938634B2 (en) Fuel control mechanism and associated method of use
EP0670460B1 (en) Refrigerating apparatus
US6941962B2 (en) Convertible control device capable of regulating fluid pressure for multiple fluid types and associated method of use
JPH0445393A (ja) ループ型ヒートパイプ式熱交換器
KR100646081B1 (ko) 온도 팽창 밸브
WO1998022762A1 (en) Process for the control of a refrigeration system, as well as a refrigeration system and expansion valve
RO119481B1 (ro) Unitate de supape pentru reglarea automată a curgerii unui fluid sub presiune
US9885483B2 (en) Thermostat
US5092519A (en) Control system for water heaters
AU4941497A (en) Process for the control of a refrigeration system, as well as a refrigeration system and expansion valve
RU63486U1 (ru) Испарительное устройство сжиженного углеводородного газа
JP2869700B2 (ja) 給湯装置
KR0153716B1 (ko) 급탕장치
RU2027125C1 (ru) Парокомпрессионная холодильная установка с дроссельным регулятором расхода хладагента
US3285032A (en) Refrigerant flow control
US5799504A (en) Refrigerator system with float valve flow control
JPH074786A (ja) 冷凍装置
EP3184893B1 (en) A thermostat tap with a motor controlled by electronic circuit for domestic ovens
JP2002323398A (ja) ガス漏洩検知装置及びそのガス漏洩検知装置を備えた液化ガス供給装置
JPS63101610A (ja) ガス器具
RU2091674C1 (ru) Автоматический газовый водонагреватель с обслуживаемой системой отопления
RU2106680C1 (ru) Устройство для регулирования расхода теплоносителя
JP2004150640A (ja) 即湯器
JP2002071099A (ja) 液化ガス供給装置