RO117343B1 - Metoda si sistem pentru telecomunicatii - Google Patents

Metoda si sistem pentru telecomunicatii Download PDF

Info

Publication number
RO117343B1
RO117343B1 RO97-00832A RO9700832A RO117343B1 RO 117343 B1 RO117343 B1 RO 117343B1 RO 9700832 A RO9700832 A RO 9700832A RO 117343 B1 RO117343 B1 RO 117343B1
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
subscriber
telephone
computer
information
call
Prior art date
Application number
RO97-00832A
Other languages
English (en)
Inventor
Carl Ander
Original Assignee
Carl Ander
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Carl Ander filed Critical Carl Ander
Publication of RO117343B1 publication Critical patent/RO117343B1/ro

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M3/00Automatic or semi-automatic exchanges
    • H04M3/42Systems providing special services or facilities to subscribers
    • H04M3/58Arrangements for transferring received calls from one subscriber to another; Arrangements affording interim conversations between either the calling or the called party and a third party
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M15/00Arrangements for metering, time-control or time indication ; Metering, charging or billing arrangements for voice wireline or wireless communications, e.g. VoIP
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M3/00Automatic or semi-automatic exchanges
    • H04M3/42Systems providing special services or facilities to subscribers
    • H04M3/487Arrangements for providing information services, e.g. recorded voice services or time announcements
    • H04M3/4872Non-interactive information services
    • H04M3/4878Advertisement messages
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M2203/00Aspects of automatic or semi-automatic exchanges
    • H04M2203/35Aspects of automatic or semi-automatic exchanges related to information services provided via a voice call
    • H04M2203/352In-call/conference information service

Abstract

Prezenta inventie se refera la o metoda si un sistem de telecomunicatii de rutare si contorizare a unei convorbiri telefonice in care un prim abonat telefonic (1) este conectat la un al doilea abonat (2) prin intermediul retelei telefonice standard (3), si primul abonat formeaza un prefix, urmat de un numar de abonat, care conduc la un al treilea abonat, si un numar de abonat care conduce la un al doilea abonat, prefixul determinand reteaua telefonica sa conecteze convorbirea prin intermediul retelei telefonice la un computer (4) asociat cu al treilea abonat si conectat la reteaua telefonica, si, de asemenea, determina computerul sa ruteze convorbirea la al doilea abonat prin intermediul computerului, ca si cum s-ar conecta primul abonat cu cel de-al doilea abonat, detectarea prefixului in reteaua telefonica determinand reteaua sa contorizeze convorbirea dintre primul abonat si al doilea abonat, in contul celui de-al treilea abonat, totodata, conform unui exemplu de realizare, computerul (4) fiind determinat sa transmita informatie peste legatura telefonica dintre primul abonat si cel de-al doilea abonat, la intervale de timp predeterminate.

Description

Prezenta invenție descrie o metodă de telecomunicații de rutare și contorizare a unei convorbiri telefonice și, de asemenea, un dispozitiv care să permită realizarea acestei metode.
Sistemele telefonice, cunoscute, permit doar abonatului care apelează un alt abonat să plătească convorbirea, fără angajarea unui serviciu special. Totuși, există posibilitatea să se permită abonatului apelat să plătească convorbirea, prin folosirea unui serviciu oferit de compania telefonică, respectivă. în Suedia, abonatul apelat poate totuși plăti convorbirea, fără folosirea unui serviciu special, datorită faptului că abonatul apelat are un număr special așa numit 020. Nu este posibil să se permite unei a treia persoane să plătească convorbirea. Totodată, sistemele telefonice, cunoscute, nu permit transmiterea de informație de la un computer, în timpul conversației celor doi abonați, cu conținut diferit pentru fiecare dintre ei.
Prezenta invenție descrie o metodă și un dispozitiv care permit unei a treia persoane să plătească convorbirea dintre doi abonați, fără a folosi un serviciu special și totodată permit transmiterea, prin computer, a unei informații către abonați, în timpul convorbirii.
Metoda de telecomunicații de rutare a unei convorbiri telefonice și contorizare a respectivei convorbiri, în care un prim abonat telefonic este conectat la un al doilea abonat telefonic, prin intermediul rețelei telefonice standard, unde primul abonat telefonic formează un prefix urmat de numărul abonatului, care conduce la un al treilea abonat și formează un număr de abonat, care conduce la al doilea abonat, în care prefixul determină rețeaua telefonică să conecteze convorbirea, prin intermediul respectivei rețele telefonice, la un computer asociat celui de-al treilea abonat și conectat la rețeaua telefonică și, de asemenea, determină computerul să ruteze convorbirea către al doilea abonat, prin intermediul computerului, ca și cum ar conecta primul abonat cu cel de-al doilea abonat, în care detectarea respectivului prefix, în rețeaua telefonică, determină rețeaua să contorizeze convorbirea dintre primul abonat și cel de-al doilea abonat, în contul celui de-al treilea și unde computerul transmite, la intervale de timp predeterminate, o informație suprapusă peste convorbirea stabilită între primul și cel de-al doilea abonat, conform invenției înlătură dezavantajele de mai sus prin aceea că, respectivul computer este determinat să transmită informația cu conținut diferit primului abonat și, respectiv celui de-al doilea abonat în cazul în care cei doi abonați telefonici sunt plasați în locuri diferite.
Sistemul de telecomunicații de rutare și contorizare a unei convorbiri telefonice, în care primul abonat telefonic este conectat la al doilea abonat telefonic prin intermediul rețelei telefonice standard, unde un computer este asociat unui al treilea abonat și conectat la rețeaua telefonică, unde computerul este astfel adaptat încât să detecteze un prefix format de primul abonat, urmat de un număr de abonat care conduce la al treilea abonat, unde computerul este astfel proiectat încât să ruteze convorbirea prin intermediul rețelei telefonice, după detectarea prefixului, la un număr de abonat care a fost format de primul abonat, după primul număr de abonat menționat, și care conduce la al doilea abonat, astfel încât să conecteze primul abonat la al doilea abonat, unde rețeaua telefonică este adaptată să contorizeze convorbirea dintre primul abonat și al doilea abonat în contul celui de-al treilea abonat, după detectarea prefixului respectiv și unde computerul este proiectat să transmită informație peste convorbirea telefonică dintre primul abonat și ăl doilea abonat la intervale de timp
RO 117343 Bl predeterminate, conform invenției, înlătură dezavantajele de mai sus, prin aceea că respectivul computer este programat să transmită informație cu conținut diferit către primul, respectiv, cel de-al doilea abonat, în cazul în care primul și cel de-al doilea abonat sunt localizați în zone diferite. 50
Invenția este descrisă, în detaliu, cu referire la un exemplu de realizare prezentat în continuare precum și cu referire la figura care reprezintă o schemă bloc, care ilustrează partea de telecomunicații.
Prezenta invenție descrie, astfel, o metodă de rutare și contorizare a unei convorbiri telefonice, în care primul abonat telefonic este conectat cu un al doilea abonat 55 telefonic, prin intermediul rețelei telefonice, standard. Rețeaua telefonică, standard, poate fi atât o rețea telefonică publică, comutată, cât și o rețea telefonică mobilă.
Conform prezentei invenții, conectarea unei convorbiri telefonice se realizează datorită faptului că primul abonat formează un prefix urmat de un număr de abonat la care ne vom referi în cele ce urmează, ca 333 333, care conduce la un al treilea 60 abonat și mai departe formează un număr de abonat, care conduce la un al doilea abonat la care ne vom referi în cele ce uzmează, ca 222 222.
Conform acestui exemplu, aceasta poate fi realizată prin formarea, mai întâi, a prefixului primului abonat urmat de numărul 333 333, prin care se conectează primul abonat la al treilea abonat. Când legătura este stabilită, primul abonat formează 65 numărul 222 222, prin care rutează convorbirea către al doilea abonat. Conform unui alt exemplu, primul abonat formează prefixul și apoi numerele 333 333 și 222 222 după care convorbirea este conectată la al treilea abonat urmată de conectarea convorbirii la al doilea abonat.
Prin prefix se înțelege un număr, de exemplu 030, sau un astfel de număr. Ast- 70 fel, în cazul ultimului exemplu, primul abonat va forma 030 333 333 222 222.
Prefixul determină rețeau telefonică să conecteze convorbirea la un computer aparținând celui de-al treilea abonat care are numărul 333 333 și care este conectat la rețeaua telefonică. De asemenea, prefixul determină computerul să ruteze convorbirea la al doilea abonat care are numărul 222 222, astfel încât să stabiliească o legă- 75 tură între primul abonat și cel de-al doilea abonat. Astfel, convorbirea telefonică descrisă ultima oară este conectată ca și cum ar fi realizată prin intermediul celeui de-al treilea abonat.
Rețeaua telefonică, de exemplu un centrul telefonic de comutație, va detecta prefixul, de exemplu, în același fel în care în Suedia este detectat prefixul 020. Detec- 80 tarea prefixului în rețeaua telefonică determină rețeau să contorizeze convorbirea dintre primul abonat și cel de-al doilea abonat, în contul celui de-al treilea.
Astfel, primul abonat poate stabili o legătură telefonică cu al doilea abonat, prin intermediul unui al treilea, care va fi cel care va plăti convorbirea.
Figura ilustrează un sistem inventiv pentru rutarea convorbirii telefonice și con- 85 torizarea acesteia, în care un prim abonat telefonic 1 este conectat la un al doilea abonat telefonic 2, prin intermediul rețelei telefonice, standard, notată cu 3.
Conform invenției, al treilea abonat are un computer 4 care este conectat la rețeaua telefonică 3. Computerul 4 este programat să detecteze prefixul format de primul abonat, urmat de numărul abonatului care conduce la cel de-al treilea abonat. 90 Cel de-al treilea abonat va avea o centrală telefonică, locală sau un centru telefonic de comutație 5, la care este conectat computerul 4.
RO 117343 Bl
Centrala telefonică 5 poate fi construită pentru a conecta un apel de intrare la computer, după detectarea prefixului. După detectarea prefixului, computerul va ruta convorbirea, prin intermediul rețelei telefonice, la un număr de abonat format de primul abonat, după formarea numărului de abonat menționat primul și care conduce la un al doilea abonat, astfel încât să se realizeze conectarea primului abonat cu cel de-al doilea abonat.
Rețeaua telefonică 3 este, de asemenea, proiectată să contorizeze convorbirea dintre primul și al doilea abonat în contul celui de-al treilea abonat, după detectarea prefixului respectiv. Prefixul este detectat, în mod precis, în centrul telefonic de comutație din centrala telefonică 6, asociată rețelei telefonice, pentru contorizarea convorbirii.
Acest serviciu poate fi folosit, de exemplu, în scopuri nobile, ca și pentru a face cunoscute anumite numere telefonice și acele companii și organizații cărora le aparțin aceste numere telefonice, prin cererea numărului telefonic al companiei sau organizației, număr ce trebuie format după formarea prefixului pentru a putea utiliza acest serviciu.
Conform unui exemplu preferat, computerul este proiectat ca să transmită informația despre legătura telefonică, dintre primul și al doilea abonat, la anumite intervale de timp.
Conform primului exemplu, această informație este transmisă, astfel încât primul abonat, cât și al doilea pot auzi informația, deși nu pot conversa unul cu celălalt, cât timp se transmite informația.
Conform unui al doilea exemplu, informația este transmisă, astfel încât primul și cel de-al doilea abonat pot auzi informația și, de asemenea, pot conversa unul cu celălalt, în același timp.
Această informație este, de preferință, informație publicitară, referitoare la companii sau organizații care constituie cel de-al treilea abonat.
De exemplu, un lanț de restaurante sau un lanț de stații de benzină pot avea un computer la care conduce un număr telefonic, ce constă dintr-un prefix urmat de numărul abonatului. Când primul abonat este conectat la computer sau când primul abonat este conectat cu cel de-al doilea abonat, informația publicitară amintită mai devreme poate fi, de exemplu, informație legată de oferte de prețuri sau vânzări de combustibil.
în acest caz, primul abonat nu va plăti convorbirea cu cel de-al doilea abonat, în timp ce compania sau organizația în cauză va oferi informația sa publicitară, cel puțin primului abonat, dar preferabil ambilor abonați.
Conform unui exemplu al invenției, informația este transmisă pe perioade scurte de timp, astfel încât timpul total de transmitere a informației să fie mai mic decât 20% din timpul total al convorbirii.
De exemplu, un anunț publicitar poate fi transmis pentru o perioadă de 5 s, de după ce o convorbire s-a derulat 30 s, după care convorbirea poate continua încă 30 s și apoi poate fi întreruptă de o transmisie publicitară pentru 5 s și așa mai departe.
Conform unui exemplu al invenției, durata unei legături telefonice este limitată de un cost al convorbirii, predeterminat. De exemplu, costul convorbirii poate fi limitat astfel încât să corespundă unei convorbiri de 5 min, la un tarif telefonic local. în cazul unei convorbiri interurbane, într-o anumită țară, costul unei convorbiri poate fi limitat
RO 117343 Bl la 2 min, de exemplu. Evident, pentru convorbiri internaționale, sunt prevăzuți timpi de convorbire mai scurți. 140 în mod natural, durata unei convorbiri poate varia de la caz la caz și se poate decide că se pot face legături doar în interiorul unor zone apropiate, geografic.
S-a menționat, mai înainte, că o companie sau o organizație poate fi echipată cu un astfel de computer. Totuși, invenția poate fi aplicată, de asemenea, unui grup de companii care conectează un computer la rețeaua telefonică. în acest caz, transmi- 145 siile publicitare sunt mixate într-o secvență predeterminată. în acest caz, prefixul și numărul conduc la respectivul computer.
Conform unui exemplu al invenției, anunțul publicitar este controlat în conformitate cu zonele sau locurile unde sunt plasați primul și al doilea abonat. De exemplu, dacă primul abonat se află la Stockholm și al doilea abonat se află la Gothenburg și 150 primul abonat formează un prefix și un număr care conduc la o companie din Stockholm, informația publicitară referitoare la compania din Stockholm poate fi transmisă primului abonat, în timp ce, în aceeași perioadă de timp, se transmite celui de-al doilea abonat informația referitoare la compania din Gothenburg.
Astfel informația publicitară poat fi controlată să se adreseze districtului sau 155 locului în care sunt localizați abonații respectivi.
Informația publicitară poate fi înregistrată în computer, într-un mediu de date, cum ar fi într-o memorie permanentă, CD sau pe un recorder, conectat la computer, în figură, se notează cu 7 memoria externă sau recorderul.
Este evident că prezenta invenție rezolvă problema menționată, în introducere 160 permițând unui al treilea abonat să plătească convorbirea dintre alți doi abonați.
Termenul de al treilea abonat a fost folosit în paragrafele precedente și se folosește în revendicările care urmează. Natural, acest termen sau expresie include un al treilea abonat care aparține rețelei telefonice respective.
Totuși, termenul include, de asemenea, cazul în care computerul este instalat 165 împreună cu un abonat dat, dar când cel care plătește convorbirea este altul decât cel de care aparține computerul.
Se va înțelege, de asemenea, că prezenta invenție poate fi folosită ca instrument de marketing pentru companiile sau organizațiile în cauză, în beneficiul atât al companiei sau organizației respective, cât și a persoanelor aflate în convorbirea stabi- 170 lită prin intermediul computerului.
Se va înțelege, de asemenea, că pot fi aduse modificări. De exemplu, computerul poate conține total sau parțial, o centrală telefonică a companiei sau a organizației. De asemenea, computerul poate conține fie total, fie parțial o centrală telefonică, inclusă în rețeaua telefonică. 175
Prezenta invenție nu va fi considerată deci ca fiind limitată de exemplele descrise anterior, atât timp cât se pot face modificări în spiritul revendicărilor care urmează.

Claims (12)

  1. Revendicări 180
    1. Metodă de telecomunicații de rutare a unei convorbiri telefonice și contorizare a respectivei convorbiri, în care un prim abonat telefonic este conectat la un al doilea abonat telefonic, prin intermediul rețelei telefonice standard, unde primul abonat
    RO 117343 Bl telefonic formează un prefix urmat de numărul abonatului, care conduce la un al treilea abonat și formează un număr de abonat, care conduce la al doilea abonat, în care prefixul determină rețeaua telefonică să conecteze convorbirea, prin intermediul respectivei rețele telefonice, la un computer asociat celui de-al treilea abonat și conectat la rețeaua telefonică și, de asemenea, determină computerul să ruteze convorbirea către al doilea abonat, prin intermediul computerului, ca și cum ar conecta primul abonat cu cel de-al doilea abonat, în care detectarea respectivului prefix în rețeaua telefonică determină rețeaua să contorizeze convorbirea dintre primul abonat și cel de-al doilea abonat, în contul celui de-al treilea abonat și unde computerul transmite, la intervale de timp predeterminate, o informație suprapusă peste convorbirea stabilită între primul abonat și cel de-al doilea abonat, caracterizată prin aceea că respectivul computer este determinat să transmită informația cu conținut diferit primului abonat și, respectiv celui de-al doilea abonat, în cazul în care cei doi abonați telefonici sunt plasați în locuri diferite.
  2. 2. Metodă conform revendicării 1, caracterizată prin aceea că computerul este determinat să transmită informație cu conținut diferit, abonaților telefonici, aflați în zone diferite.
  3. 3. Metodă conform revendicării 2, caracterizată prin aceea că informația este transmisă, astfel încât să fie auzită de primul abonat și de cel de-al doilea abonat telefonic, dar fără ca primul abonat și cel de-al doilea abonat telefonic să poată conversa unul cu celălalt.
  4. 4. Metodă conform revendicării 2, caracterizată prin aceea că informația este transmisă, astfel încât să fie auzită de primul abonat și de cel de-al doilea abonat telefonic și, în același timp, să se permită abonaților să converseze unul cu celălalt.
  5. 5. Metodă conform revendicărilor 2, 3 sau 4, caracterizată prin aceea că informația este transmisă în intervale scurte de timp și timpul total, alocat transmiterii informației, este nu mai mult de 20% din totalul timpului convorbirii.
  6. 6. Metodă conform revenidcărilor 2, 3, 4 sau 5, caracterizată prin aceea că legătura telefonică este limitată la o durată corespunzătoare unui cost predeterminat, al convorbirii.
  7. 7. Sistem de telecomunicații de rutare și contorizare a unei convorbiri telefonice, în care primul abonat telefonic este conectat la al doilea abonat telefonic, prin intermediul rețelei telefonice standard, unde un computer (4) este asociat unui al treilea abonat și conectat la rețeaua telefonică (3), unde computerul este astfel adaptat, încât să detecteze un prefix format de primul abonat (1), urmat de un număr de abonat care conduce la al treilea abonat, unde computerul (4) este astfel proiectat, încât să ruteze convorbirea prin intermediul rețelei telefonice, după detectarea prefixului, la un număr de abonat care a fost format de primul abonat (1), după primul număr de abonat menționat, și care conduce la al doilea abonat (2), astfel încât să conecteze primul abonat (1) la al doilea abonat (2), unde rețeaua telefonică (3) este adaptată să contorizeze convorbirea dintre primul abonat și al doilea abonat în contul celui de-al treilea abonat, după detectarea prefixului respectiv, și unde computerul (4) este proiectat să transmită informație peste convorbirea telefonică dintre primul abonat (1) și al doilea abonat (2) la intervale de timp predeterminate, caracterizat prin aceea că respectivul computer este programat să transmită informație cu conținut diferit,
    RO 117343 Bl către primul, respectiv, cel de-al doilea abonat, în cazul în care primul și cel de-al doilea abonat sunt localizați în zone diferite.
  8. 8. Sistem conform revendicării 7, caracterizată prin aceea că computerul este programat să transmită informație cu conținut diferit, către abonații telefonici, localizați în zone diferite.
  9. 9. Sistem conform revendicării 8, caracterizat prin aceea că computerul (4) este programat să transmită respectiva informație de o astfel de manieră, încât primul abonat (1), cât și al doilea abonat (2) să poată asculta informația, dar să nu poată conversa unul cu celălalt, pe durata transmiterii informației.
  10. 10. Sistem conform revendicării 8, caracterizat prin aceea că computerul (4) este programat să transmită respectiva informație de o astfel de manieră, încât primul abonat (1), cât și al doilea (2) să poată asculta informația, dar să poată conversa unul cu celălalt, pe durata transmiterii informației.
  11. 11. Sistem conform revendicărilor 8, 9 sau 10, caracterizat prin aceea că computerul (4) este programat să transmită respectiva informație, în intervale de timp scurte și astfel încât timpul total de transmitere a informației să constituie mai puțin timp de 20% din timpul total al convorbirii.
  12. 12. Sistem conform revendicărilor 8, 9, 10 sau 11 caracterizat prin aceea că computerul (4) este programat să limiteze legătura telefonică la o durată care corespunde unui cost predeterminat de convorbire.
RO97-00832A 1994-11-04 1995-10-31 Metoda si sistem pentru telecomunicatii RO117343B1 (ro)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE9403793A SE504958C2 (sv) 1994-11-04 1994-11-04 Förfarande vid telefonkommunikaton, jämte anordning härför
PCT/SE1995/001286 WO1996014706A1 (en) 1994-11-04 1995-10-31 A method and a device for telecommunication

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO117343B1 true RO117343B1 (ro) 2002-01-30

Family

ID=20395860

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
RO97-00832A RO117343B1 (ro) 1994-11-04 1995-10-31 Metoda si sistem pentru telecomunicatii

Country Status (24)

Country Link
US (1) US6140912A (ro)
EP (1) EP0789965A1 (ro)
JP (1) JP2983640B2 (ro)
CN (1) CN1108052C (ro)
AU (1) AU691357B2 (ro)
BG (1) BG101426A (ro)
BR (1) BR9510239A (ro)
CA (1) CA2204259A1 (ro)
CZ (1) CZ134497A3 (ro)
EE (1) EE03466B1 (ro)
FI (1) FI971884A (ro)
HU (1) HU219497B (ro)
LT (1) LT4284B (ro)
LV (1) LV11933B (ro)
MX (1) MX9703168A (ro)
NO (1) NO971988D0 (ro)
NZ (1) NZ295494A (ro)
PL (1) PL179505B1 (ro)
RO (1) RO117343B1 (ro)
RU (1) RU2141733C1 (ro)
SE (1) SE504958C2 (ro)
SI (1) SI9520114A (ro)
SK (1) SK52297A3 (ro)
WO (1) WO1996014706A1 (ro)

Families Citing this family (18)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE9700096D0 (sv) * 1997-01-15 1997-01-15 Gratistelefon Svenska Ab Förfarande vid telekommunikation
SE9700334L (sv) * 1997-02-03 1998-08-04 Gratistelefon Svenska Ab Förfarande vid telekommunikation innefattande reklambudskap
SE9701584D0 (sv) * 1997-04-28 1997-04-28 Gratistelefon Svenska Ab Förfarande vid telekommunikation där reklambudskap utsändes
DE19718847A1 (de) * 1997-05-03 1998-11-26 Marc Sternberg Vorrichtung und Verfahren für ein Telefonsystem
DE19722594C2 (de) * 1997-05-29 1999-09-02 Start Ingenieur Gmbh Verfahren und Vorrichtung zum Telefonieren mit auswählbarem Telefontarif
FI104453B (fi) * 1997-10-08 2000-01-31 Helsingin Puhelin Oy Menetelmä ja laitteisto puheluiden yhdistämiseksi ja puhelunaikaisten tiedotteiden välittämiseksi A- ja B-tilaajalle
SE515084C2 (sv) * 1998-08-26 2001-06-05 Ericsson Telefon Ab L M Förfarande och anordning i ett IP-nät
JP3300320B2 (ja) * 1998-11-27 2002-07-08 株式会社アスキー ナビゲーションシステム、および、電話サービスシステム
DE19915671A1 (de) * 1999-04-07 2000-10-12 Nets Ag System und Verfahren zur Telekommunikation, zum Zahlen von Kosten, für die medizinische Überwachung, für Spiele
DE19935715A1 (de) * 1999-07-29 2001-02-01 Deutsche Telekom Ag Verfahren beim werbefinanzierten Telefonieren
FI109388B (fi) * 1999-09-20 2002-07-15 Elisa Comm Oyj Menetelmä poikkeavasti hinnoitellun puhelun tarjoamiseksi ja siitä tiedottamiseksi
JP2001223800A (ja) * 1999-12-03 2001-08-17 Kenji Kitano 通話方法及びシステム、広告配信用サーバ並びに通信端末装置の制御方法
CN1302671C (zh) * 2003-01-07 2007-02-28 华为技术有限公司 一种第三方为接收方接收多媒体短消息付费的方法
CN1276640C (zh) * 2003-01-10 2006-09-20 华为技术有限公司 一种第三方为发送方发送多媒体短消息付费的方法
US8229395B2 (en) * 2004-05-03 2012-07-24 Chikka Pte Ltd. System and method for facilitating communication between two parties
CN100518222C (zh) * 2006-03-08 2009-07-22 华为技术有限公司 一种实现可控的呼叫转移业务的方法
JP5269383B2 (ja) * 2007-10-16 2013-08-21 株式会社エヌ・ティ・ティ・ドコモ 電話システム
CN101860445B (zh) * 2010-06-09 2011-12-07 中国联合网络通信集团有限公司 增值业务计费方法及系统

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4054756A (en) * 1976-09-29 1977-10-18 Bell Telephone Laboratories, Incorporated Method and apparatus for automating special service call handling
US4757267A (en) * 1987-06-17 1988-07-12 Applied Telematics, Inc. Telephone system for connecting a customer to a supplier of goods
US4850007A (en) * 1987-06-25 1989-07-18 American Telephone And Telegraph Company Telephone toll service with advertising
FR2653623B1 (fr) * 1989-10-20 1995-12-22 Jean Pierre Dufour Procede permettant a l'abonne demandeur de telephoner gratuitement a l'abonne de son choix moyennant une ecoute publicitaire.
US5187710A (en) * 1990-12-19 1993-02-16 At&T Bell Laboratories Method and apparatus for the billing of value-added communications calls
US5333186A (en) * 1991-09-05 1994-07-26 At&T Bell Laboratories Telecommunication call billing method and apparatus
SE469960B (sv) * 1992-02-19 1993-10-11 Ericsson Telefon Ab L M Sätt och system för att möjliggöra för en abonnent med radioterminal att få använda en annan terminal som ej tillhör abonnentens radioterminalabonnemang
US5452348A (en) * 1993-02-12 1995-09-19 Adams; David J. Automatic call distribution system with emergency conferencing and method

Also Published As

Publication number Publication date
US6140912A (en) 2000-10-31
HU219497B (hu) 2001-04-28
AU691357B2 (en) 1998-05-14
SE504958C2 (sv) 1997-06-02
PL179505B1 (pl) 2000-09-29
JP2983640B2 (ja) 1999-11-29
CN1108052C (zh) 2003-05-07
EP0789965A1 (en) 1997-08-20
LT97089A (en) 1997-10-27
LT4284B (lt) 1998-01-26
WO1996014706A1 (en) 1996-05-17
BG101426A (en) 1999-05-31
RU2141733C1 (ru) 1999-11-20
CN1167555A (zh) 1997-12-10
LV11933B (en) 1998-03-20
EE03466B1 (et) 2001-06-15
FI971884A (fi) 1997-07-02
EE9700109A (et) 1997-12-15
NO971988L (no) 1997-04-29
BR9510239A (pt) 1997-11-04
MX9703168A (es) 1997-12-31
CZ134497A3 (en) 1997-09-17
JPH10508731A (ja) 1998-08-25
NZ295494A (en) 1999-08-30
NO971988D0 (no) 1997-04-29
CA2204259A1 (en) 1996-05-17
LV11933A (lv) 1997-12-20
SI9520114A (en) 1997-12-31
FI971884A0 (fi) 1997-05-02
HUT77616A (hu) 1998-06-29
SK52297A3 (en) 1997-11-05
SE9403793L (sv) 1996-05-05
PL320857A1 (en) 1997-11-10
SE9403793D0 (sv) 1994-11-04
AU3884895A (en) 1996-05-31

Similar Documents

Publication Publication Date Title
RO117343B1 (ro) Metoda si sistem pentru telecomunicatii
CA2163577C (en) Method and apparatus for alternate destination routing for switched egress customers
ES2285716T3 (es) Metodo y aparato para implementar un sistema de telefonia para red informatica/internet.
US4811382A (en) Method and apparatus for applying messages in a telecommunications network
US6618474B1 (en) Method and apparatus for providing to a customer a promotional message between ringing signals or after a call waiting tone
KR20000070637A (ko) 광고 메세지 전송을 포함하는 전화 통신에 관한 방법
US6778648B1 (en) Systems and methods for wireline ring tone service
USRE34380E (en) Method and apparatus for applying messages in a telecommunications network
KR970068448A (ko) 선불 회신 통화를 위한 방법 및 장치
US4811378A (en) Toll fraud control
GB2308270A (en) Telephone system with remote call pick-up capability
EP0450045A1 (fr) Systeme telephonique a diffusion de messages publicitaires
FR2799918B1 (fr) Systeme et procede et de transmission de messages, et utilisation du systeme de transmission pour l'investigation de services fournis
EP1032224A2 (en) Method and apparatus for providing quasi mobile telephone service
Pearce Telecommunications switching
US6259778B1 (en) Method and apparatus for detecting modem tones for implementation of a different billing structure for modem calls
RU2111625C1 (ru) Телеметрическая система вызова с дистанционным управлением
JPS58215164A (ja) 課金方式
CN101600026A (zh) 一种在通信网络中监控骚扰电话的方法
SK36696A3 (en) Charge recording in a telephone network
JPS5847367A (ja) 一斉指令情報転送方式
KR100239825B1 (ko) 안내대의 중계호 호전환시 과금정보처리장치 및그 방법
Pearce System Organization
JP2000059514A (ja) 情報提供装置、情報提供方法および媒体
JPH03163942A (ja) 電話回線のトラヒック測定装置