RO111882B1 - Priza electrica cu caracteristici de deconectare imbunatatite - Google Patents

Priza electrica cu caracteristici de deconectare imbunatatite Download PDF

Info

Publication number
RO111882B1
RO111882B1 RO93-01462A RO9301462A RO111882B1 RO 111882 B1 RO111882 B1 RO 111882B1 RO 9301462 A RO9301462 A RO 9301462A RO 111882 B1 RO111882 B1 RO 111882B1
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
receiving part
push rod
push plate
plug
cavity
Prior art date
Application number
RO93-01462A
Other languages
English (en)
Inventor
Attila Murlasits
Original Assignee
Prodax Kft
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Prodax Kft filed Critical Prodax Kft
Publication of RO111882B1 publication Critical patent/RO111882B1/ro

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01RELECTRICALLY-CONDUCTIVE CONNECTIONS; STRUCTURAL ASSOCIATIONS OF A PLURALITY OF MUTUALLY-INSULATED ELECTRICAL CONNECTING ELEMENTS; COUPLING DEVICES; CURRENT COLLECTORS
    • H01R13/00Details of coupling devices of the kinds covered by groups H01R12/70 or H01R24/00 - H01R33/00
    • H01R13/62Means for facilitating engagement or disengagement of coupling parts or for holding them in engagement
    • H01R13/629Additional means for facilitating engagement or disengagement of coupling parts, e.g. aligning or guiding means, levers, gas pressure electrical locking indicators, manufacturing tolerances
    • H01R13/633Additional means for facilitating engagement or disengagement of coupling parts, e.g. aligning or guiding means, levers, gas pressure electrical locking indicators, manufacturing tolerances for disengagement only
    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01RELECTRICALLY-CONDUCTIVE CONNECTIONS; STRUCTURAL ASSOCIATIONS OF A PLURALITY OF MUTUALLY-INSULATED ELECTRICAL CONNECTING ELEMENTS; COUPLING DEVICES; CURRENT COLLECTORS
    • H01R13/00Details of coupling devices of the kinds covered by groups H01R12/70 or H01R24/00 - H01R33/00
    • H01R13/648Protective earth or shield arrangements on coupling devices, e.g. anti-static shielding  
    • H01R13/655Protective earth or shield arrangements on coupling devices, e.g. anti-static shielding   with earth brace
    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01RELECTRICALLY-CONDUCTIVE CONNECTIONS; STRUCTURAL ASSOCIATIONS OF A PLURALITY OF MUTUALLY-INSULATED ELECTRICAL CONNECTING ELEMENTS; COUPLING DEVICES; CURRENT COLLECTORS
    • H01R2103/00Two poles
    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01RELECTRICALLY-CONDUCTIVE CONNECTIONS; STRUCTURAL ASSOCIATIONS OF A PLURALITY OF MUTUALLY-INSULATED ELECTRICAL CONNECTING ELEMENTS; COUPLING DEVICES; CURRENT COLLECTORS
    • H01R24/00Two-part coupling devices, or either of their cooperating parts, characterised by their overall structure
    • H01R24/76Two-part coupling devices, or either of their cooperating parts, characterised by their overall structure with sockets, clips or analogous contacts and secured to apparatus or structure, e.g. to a wall
    • H01R24/78Two-part coupling devices, or either of their cooperating parts, characterised by their overall structure with sockets, clips or analogous contacts and secured to apparatus or structure, e.g. to a wall with additional earth or shield contacts

Landscapes

  • Details Of Connecting Devices For Male And Female Coupling (AREA)
  • Connector Housings Or Holding Contact Members (AREA)
  • Cable Accessories (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
  • Acyclic And Carbocyclic Compounds In Medicinal Compositions (AREA)
  • Preparation Of Compounds By Using Micro-Organisms (AREA)
  • Organic Insulating Materials (AREA)
  • Coupling Device And Connection With Printed Circuit (AREA)
  • Mechanical Coupling Of Light Guides (AREA)
  • Connecting Device With Holders (AREA)
  • Gloves (AREA)
  • Piezo-Electric Or Mechanical Vibrators, Or Delay Or Filter Circuits (AREA)
  • Spark Plugs (AREA)

Description

Invenția se referă la o priză electrică pentru realizarea conectării și deconectării electrice a unui consumator cu și de la o rețea electrică. Priza electrică, conform invenției, se poate aplica la consumatorii casnici și în general, în orice situație în care priza este instalată în locuri greu accesibile.
Modelele cunoscute de prize electrice cuprind niște lamele care apasă picioarele fișei într-o cavitate a prizei. Presiunea exercitată de lamele asigură ca fișa să poată fi deconectată din priză prin aplicarea unei forțe situate într-un interval definit de o valoare minimă și maximă. Această valoare crește prin frecarea dintre fișă și pereții cavității prizei care este destul de dificil de determinat.
Multe dintre construcțiile cunoscute au ca dezavantaj faptul că forța exercitată manual de utilizator poate fi insuficientă pentru a învinge forța cu care este reținută fișa deoarece cu cealaltă mînă se menține priza într-o anumită poziție. Deci priza este expusă la o forță de tragere apreciabilă care poate fi compensată prin aplicarea unor urechi sau limbi de fixare a prizei pe suprafața cutiei din locașul din perete. în ciuda folosirii diferitelor mijloace de menținere în siguranță a prizei într-o poziție fixă din cutia respectivă, în timpul desfacerii fișei se întîmplă uneori ca priza să cadă din perete împreună cu cutia sau fără aceasta, iar conductorul electric deconectat poate constitui pericol de electrocutare.
De asemenea, este periculos dacă fișa este scoasă prin tragerea de cablul electric, ceea ce poate determina ruperea cablului electric din locul unde intră în fișă.
Alt dezavantaj poate fi atunci cînd sub acțiunea unei forțe mari priza este distrusă în corpul cutiei din perete, extremitățile conductoarelor electrice devin inaccesibile și priza poate fi repusă în funcțiune cu dificultate datorită necesității de a secționa conductoarele.
Uneori în astfel de cazuri conductoarele pot veni în contact unul cu ce lălăit producînd un scurtcircuit și chiar provocînd foc. Conductoarele electrice scurtate pot crea destule probleme de montaj în timpul lucrărilor de instalare a prizei.
Dezavantajele menționate siiint în mod deosebit periculoase cînd priza este dispusă într-un loc greu accesibil(iar fișa, de altfel relativ ușor de introdus în priză, este greu de scos deoarece priza nu poate fi ținută cu mâna în timpul scoaterii fișei.
Sînt cunoscute mai multe soluții care permit scoaterea mai ușoară a fișei.
Brevetul US nr.4114969 prezintă o soluție constructivă de priză care cuprinde un arc care este comprimat prin introducerea fișei , forța de comprimare facilitând scoaterea fișei.
construcție similară este descrisă în brevetul EP nr.0203808. Această soluție asigură o forță relativ scăzută care poate fi suficientă pentru tipul de prize și fișe americane , dar de multe ori nu este suficientă în cazul prizelor și fișelor de tip european , în special, cînd prizele electrice sunt adaptate pentru instalațiile de împământare.
Brevetul US nr. 4042292 descrie altă soluție pentru facilitarea extragerii fișelor de mărimi mici și mijlocii ale consumatorilor casnici din prizele electrice.
Priza, conform acestei soluții, cuprinde o plăcuță înclinată în formă de pârghie cotită pe care se reazemă fișa introdusă în priză.
Problema care se pune în acest caz este legată de grosimea pârghiei. Cu cit grosimea acestuia este mai mare, cu atât mai ușor se scoate fișa din priză, darși lungimea picioarelor fișei este cu atît mai scurtă.
Desigur grosimea plăcuței cotite poate fi redusă prin folosirea unor materiale de înaltă rezistență cum ar fi de regulă, fie materialele plastice scumpe, materialele compozite, fie metalele.
Prima posibilitate nu este acceptabilă datorită costurilor ridicate, iar cea de-a doua nu este potrivită datorită problemelor de siguranță.
RO 111882 Bl
Invenția se bazează pe faptul că pentru facilitarea scoaterii fișei din priza electrică se aplică o forță care are o direcție opusă direcției de deplasare a fișei în timpul scoaterii sale. Aceasta înseamnă că fișa ar trebui scoasă prin aplicarea unei forțe de apăsare și nu de extragere. Este bine cunoscută experiența că o ființă umană poate îndeplini o acțiune, în acest context, mai ușor prin împingere deCît prin tragere. Așadar, în conformitate cu recunoașterea faptului amintit, forța de apăsare care provine de la priză ar trebui să acționeze fișa. în acest mod este practic imposibil de a scoate priza din perete cînd se scoate fișa, mai exact din cutia care formează locașul prizei; fișa este supusă unei forțe de apăsare și prin aceasta se elimină pericolul de smulgere a conductoarelor fișei. Astfel, esența invenției este că faza de extragere a fișei ar trebui facilitată printr-o construcție care să schimbe direcția de acțiune a forței și această construcție ar trebui să facă parte din priza electrică.
Priza electrică, conform invenției, înlătură dezavantajele amintite prin aceea că este alcătuită dintr-o parte receptoare prevăzută cu o cavitate în care pătrunde o fișă, un corp de reazem a părții receptoare, în aceasta și în corp fiind practicate niște găuri prevăzute cu niște contacte pentru asigurarea legăturii electrice dintre rețeaua electrică și picioarele fișei introduse în cavitatea părții receptoare, pe de o parte și mijloacele părții receptoare pentru facilitarea scoaterii fișei din această parte receptoare.
Esența soluției tehnice este că mijloacele de facilitare a scoaterii fișei includ o tijă de împingere, rezemată și ghidată în partea receptoare sau în corp, conectată cu o placă de împingere, precum și o pârghie cu două brațe avînd o extremitate exterioară și o extremitate interioară, placa de împingere fiind astfel suportată sub acțiunea tijei de apăsare într-o primă direcție a extremității interioare a plăcii de apăsare mișcată în sens opus și paralel primei direcții. în mod avantajos ea constituie o pârghie bascu lantă rezemată între cavitate și corp, unde extremitatea exterioară este într-o legătură operațională cu tija de apăsare, iar extremitatea interioară este dispusă în sau sub zona de mijloc a cavității.
Conform, primei variante a invenției, la priza electrică propusă, tija de apăsare este susținută și ghidată în partea receptoare, placa de apăsare rezemându-se pe cavitate, iar extremitatea sa interioară fiind constituită dintro suprafață de împingere de formă adâncită .
Conform, celei de-a doua variante a invenției, tija de împingere este suportată pe corp și ghidată în partea receptoare, extremitatea interioară a plăcii de împingere fiind în legătură operațională cu un element de împingere care este plasat în porțiunea de mijloc a cavității.
Conform, celei de-a treia variante a invenției, partea receptoare a prizei sau o porțiune din aceasta formează o incintă plasată între mijloacele de ghidare în care tija de împingere este suportată de corp și conectată cu placa de împingere aflată sub partea receptoare.
Dacă, incinta este făcută ca o porțiune a părții receptoare, tija de împingere este de preferat să se sprijine, fie pe partea receptoare , fie pe corp independent de incintă, iar placa de împingere este plasată sub incintă.
Este de preferat ca tija de împingere și placa de împingere să fie confecționate din materiale plastice cu înaltă rezistență. Durata de viață a prizei electrice, conform invenției,poate fi mărită prin prevederea între tija de împingere și placa de împingere a unei legături bifurcate în care este de preferat, ca extremitatea exterioară a plăcii de împingere să aibă două părți exterioare de grosimi variabile, plasate adiacent la o porțiune mai îngustă a tijei de împingere.
în scopul asigurării unor condiții bune penru transmiterea puterii, este avantajos ca tija de împingere și placa de împingere să fie amplasate în unghi drept.
Din acest punct de vedere este, de asemenea, de preferat ca porțiunea
RO 111882 Bl extremității exterioare a plăcii de împingere conectată la tija de împingere să aibă o grosime de valoare minimă la locul de conectare cu tija de împingere.
Invenția permite obținerea unor avantaje, cum ar fi, manevrarea ușoară “ cu o singură mînă “ a fișei pentru scoaterea sa din priză fără pericolul scoaterii acesteia din cutia din perete și prin aceasta să excludă posibilitatea de atingere a conductoarelor, fie prin conectarea lor la priză, fie prin contactul lor în interiorul fișei.
Facilitând îndepărtarea fișei, priza propusă de invenție, îmbunătățește securitatea rețelelor electrice prin folosirea ei de către diverși consumatori.
Se dau, în continuare, mai multe exemple de realizare a invenției, în legătură și cu fig. 1 ...6, care reprezintă:
- fig. 1, secțiune prin priza electrică, conform invenției, într-o primă variantă constructivă, după planul l-l din fig. 2;
- fig.2, vedere în plan orizontal a prizei electrice, conform invenției, în prima variantă constructivă din fig. 1;
- fig.3, secțiune prin priza electrică, conform invenției, în cea de-a doua variantă constructivă, după planul ll-ll din fig.4;
- fig.4, vedere în plan orizontal a prizei electrice, conform invenției, în cea de-a dua variantă constructivă din fig.3;
- fig.5, secțiune prin priza electrică, conform invenției, în cea de-a treia variantă constructivă, după planul lll-lll din fig*6;
- fig.6, vedere în plan orizontal a prizei electrice, conform invenției, în cea de- a treia variantă constructivă din fig.5.
Priza electrică, conform invenției, va fi descrisă în continuare ținând seama că aceasta are o formă similară cu cele curent folosite în Europa sau în alte colțuri ale lumii (fig. 2,4 Șl 6). în aceste construcții priza electrică este alcătuită, atât dintr-o parte receptoare 12 costituită dintr-o cavitate 23 în care pătrunde o fișă (nefigurată), cât și dintr-un corp 3 ale cărui găuri 5 de secțiune circulară corespund picioarelor fișei. Corpul 3 și partea receptoare 12 siunt unite, una cu cealaltă,prin cel puțin o placă de fixare plasată în corpși strînsă cu șuruburile respective în partea receptoare 12. în cadrul corpului 3, în găurile 5 sunt plasate niște contacte 15, confecționate din material elastic, care sunt apăsate cu o forță predeterminată pe picioarele fișei introduse în priza electrică.în interiorul cavității 23, pe peretele lateral al acesteia sUnt prevăzute niște contacte laterale 22 pentru asigurarea celei de-a treia căi pentru curentul electric, necesară împământărilor, contactele laterale fiind cuplate electric cu placa 4 strânsă în corpul 3 cu un șurub sau alt element echivalent. Desigur, principiile generale ale prezentei invenții pot fi aplicate și la prize de altă construcție, fără a se abate de la esența invenției revendicate.
După cum s-a reprezentat și în fig. 1, 3 si 5, construcția prizei electrice propuse' este similară cu a prizelor electrice curent folosite în Europa de către consumatorii casnici, în scopul conectării consumatorilor de putere joasă sau medie la rețeaua electrică.
Așa cum s-a menționat anterior , această priză cuprinde o parte receptoare 12 și un corp 3 în care există găurile 5 cu contactele 15. Partea receptoare 12 și corpul 3 ale prizei sunt reunite prin mijloace de fixare binecunoscute, cum ar fi o limbă 7 care este stânsă cu un șurub 6 la o cutie (nefigurată) încorporată într-un perete al construcției, precum și un taler îndoit ce susține elementul 8 conectat la un elementcadru bazai 9 ce ține partea superioară a prizei, aceasta formând o placă de acoperire 10 care delimitează o cavitate pentru fișă (nefigurată) .
Noutatea prizei electrice, conform prezentei invenții, constă în prevederea unei tije de împingere 1, care este introdusă printr-un loc prevăzut în placa de acoperire 10 în partea receptoare 12 și este fixată și dirijată de către aceasta (fig. 1, 3 Șt 5) sau de către cor
RO 111882 Bl pul 3. Tija de împingere 1 este conectată la un capăt exterior 16 al unei plăci de împingere 2 fixate pe corpul 3 sau pe un element receptor 18 aparținând părții receptoare 12. Placa de împingere 2 constituie o pârghie cu două brațe, adică un element ce poate fi rotit pe o suprafață de susținere 14 în jurul unui ax de rotație corespunzător. Este de preferat, ca placa de împingere 2 să constituie o pârghie oscilantă fixată în partea receptoare sau pe corpul 3 și conectată în unghi drept cu tija de împingere 1. Desigur, placa de împingre 2 poate fi fixată și independent pe corpul 3 sau pe partea receptoare 12. Suprafața de susținere 14 se află, de preferință, sub baza plată a cavității 23. Placa de împingere 2 , după cum s-a menționat, este conectată prin capătul său exterior 16 cu tija de împingere 1, iar celălalt capăt interior 19 al său se află în sau aproape de porțiunea de mijloc a cavității 23, unde vine în contact direct sau indirect cu porțiunea de mijloc a fișei. Tija de împingere 1 este prevăzută cu o prelungire 24, fiecare având un orificiu interior (nefigurat) separat de partea de jos printrun bulon 17 sau două cavități exterioare delimitând o porțiune liniară de mijloc îngustă (de asemenea, nefigurată). în primul caz, capătul exterior 16 al plăcii de împingere 2 este introdus în orificiul interior al tijei de împingere 1, iar în cel de-al doilea caz capătul exterior 16 al plăcii de împingere 2 înconjoară ca o bifurcație porțiunea de mijloc îngustă a tijei de împingere 1 în regiunea prelungirii 24.
Capătul exterior 16 al plăcii de împingere 2 poate fi realizat cu ușurință reducând grosimea la valori minime în regiunea unde placa de împingere 2 este conectată cu tija de împingere 1. Această schimbare decurge din condițiile transmiterii puterii între placa de împingere 2 și tija de împingere 1. Placa de împingere 2 fixează elementul receptor 18 ce definește suprafața părții receptoare 12 care conectează placa de îm pingere 2.
Tija de împingere 1 și placa de împingere 2 sunt confecționate, de preferință, din material plastic foarte rezistent, prin aceasta evitându-se problemele de securitate.
Priza electrică, conform prezentei invenții, poate fi realizată în câteva variante de bază simple.
Prima dintre acestea este figurată în detaliu în fig. 1, în care se poate observa că tija de împingere 1 se află într-un orificiu interior prevăzut în capătul exterior 16 al plăcii de împingere 2 formând o legătură de tip bifurcație ,iar placa de împingere 2 constituie o pârghie oscilantă. Placa de împingere 2 este plasată în diagonală la nivelul inferior al cavității 23, iar lățimea ei este astfel aleasă, încât să nu acopere gaura 5. Evident se poate realiza și cu o lățime mai mare, dar în acest caz în placa de împingere 2 trebuie făcut un orificiu, cu scopul de a permite piciorului fișei să atingă gaura 5. în această variantă constructivă, când se aplică forța de împingere pe capătul exterior 16 al plăcii de împingere 2, prin intermediul tijei de împingere 1, capătul interior 19 al pârghiei oscilante având o suprafață de împingere 13 de formă adâncită , se ridică și se deplasează în direcție opusă direcției forței de împingere. Este de preferat, ca suprafața de împingere 13 a pârghiei oscilante să fie plasată cât mai aproape de centrul geometric al fișei. Aceasta se poate asigura când capătul interior 19 al pârghiei oscilante este constituit din suprafața de împingere 13 de formă adâncită. în această variantă constructivă pârghia oscilantă este plasată pe suprafața de susținere 14 prevăzută în elementul receptor 18.
Secțiunea transversală printr-o altă variantă a prizei electrice , conform prezentei invenții, ilustrată în fig. 3, la care placa 4 nu este necesară pentru că priza electrică de acest tip poate să nu fie conectată la un conductor de împământare al unei rețele electrice. Prin urmare contactele laterale 22 nu se află
RO 111882 Bl în cavitatea 23. Diferențierea de soluția prezentată cu referire la fig. 1, constă în aceea că placa de împingere 2 rămâne pe suprafața de susținere 14 prevăzută în partea superioară a corpului 3, iar capătul său interior 19 se află în contact cu un element de împingere 11. între elementul receptor 18 și corpul 3 rămâne o incintă 21 în care placa de împingere 2 se poate roti. Când se apasă tija de împingere 1 în jos, capătul interior 19 al plăcii de Împingere11 și aceasta ușurează îndepărtarea fișei din găurile 5 și cavitatea 23.
în următoarea variantă a prizei electrice, ilustrată în fig. 5, o porțiune sau toată partea receptoare 12 constituie o incintă delimitată de elementele de ghidare 20. Incinta poate fi deplasată cu totul prin acțiunea plăcii de împingere
2. Placa de împingere 2 acoperă și în acest caz, ca și în soluția din fig. 3, suprafața superioară a corpului 3 sub formă de suprafață de susținere 14 și formează o pârghie oscilantă. Când se apasă tija de împingere 1 în jos, această mișcare este transferată părții receptoare 12 care, împreună cu fișa, este deplasată separat de corpul 3. După aceasta, fișa poate fi îndepărtată cu ușurință.
în priza electrică realizată, conform invenției, tija de împingere 1 trebuie să asigure deplasarea fișei într-o anume direcție astfel, încât să se asigure îndepărtarea fișei din contactele 15 plasate în găurile 5.
Priza electrică, din prezenta invenție, poate fi folosită în toate aplicațiile care servesc la realizarea legăturilor electrice temporare cu ajutorul fișelor, adică nu numai la consumatorii casnici ci și în industrie și servicii.

Claims (10)

1. Priză electrică cu caracteristici de deconectare îmbunătățite, constând dintr-o parte receptoare (12) cu o cavitate (23) pentru cuprinderea unei fișe, un corp (3) pentru fixarea părții receptoare (12), la care în partea receptoare (12) și în corpul (3) sunt prevăzute găuri (5) dotate cu contacte (15) pentru asigurarea căii de curent între rețeaua electrică și picioarele fișei introduse în cavitatea (23) și la care partea receptoare (12) este prevăzută cu mijloace de facilitare a deconectării fișei din partea receptoare (12), caracterizată pin aceea că mijloacele de facilitare includ o tijă de împingere (1) fixată și ghidată în partea receptoare (12) sau în corpul (3) conectată la o placă de împingere (2) construită ca o pârghie cu două brațe având un capăt exterior (16) și un capăt interior (19), placa de împingere (2) fiind fixată astfel, încât sub acțiunea tijei de împingere (1) într-o primă direcție, capătul interior (19) al plăcii de împingere (2) se mișcă în direcție opusă și paralelă cu prima direcție, în care capătul exterior (16) este în conexiune operațională cu tija de împingere (1), iar capătul interior (19) este plasat practic în sau sub porțiunea de mijloc a cavității (23).
2. Priză electrică, conform revendicării 1, caracterizată prin aceea că tija de împingere (1) este fixată și ghidată în partea receptoare (12), placa de împingere (2) este plasată în cavitatea (23) și capătul său interior (19) are o suprafață de împingere (13) adâncită.
3. Priză electrică, conform revendicării 1, caracterizată prin aceea că tija de împingere (1) este fixată pe corpul (3) și dirijată în partea receptoare (12), iar capătul interior (19) al plăcii de împingere (2) este în conexiune operațională cu un element de împingere (11), care este plasat în porțiunea de mijloc a cavității (23).
4. Priză electrică, conform revendicării 1, caracterizată prin aceea că partea receptoare (12) formează o incintă plasată între elementele de ghidare (20) în care tija de împingere (1) este fixată pe corpul (3) și conectată cu placa de împingere (2) plasată sub partea receptoare (12).
RO 111882 Bl
5. Priză electrică, conform revendicării 1, caracterizată prin aceea că în partea receptoare (12) pentru introducerea fișei este creată o incintă care este plasată între elementele de ghidare 5 (20), în care tija de împingere (1) este fixată, fie pe partea receptoare (12), fie pe corpul (3) independent de incintă, iar placa de împingere (2) este plasată sub incintă. 10
6. Priză electrică, conform reven- dicărilor 1. 5, caracterizată prin aceea că placa de împingere (2) este plasată între corpul (3) și cavitatea (23) și constituie o pârghie oscilantă. 15
7. Priză electrică, conform revendicărilor 1. 6, caracterizată prin aceea că tija de împingere (1) și placa de împingere (2) sunt confecționate din material plastic.
8. Priză electrică, conform revendicărilor 1 ...7, caracterizată prin aceea că între tija de împingere (1) și placa de împingere (2) există o legătură de tip bifurcație.
9. Priză electrică, conform revendicării 8, caracterizată prin aceea că în legătura de tip bifurcație capătul exterior (16) al plăcii de împingere (2) este confecționat din două părți exterioare de grosimi variabile plasate adiacent la o porțiune mai îngustă a tijei de împingere (1).
10. Priză electrică, conform revendicărilor 1. 9, caracterizată prin aceea că tija de împingere (1) și placa de împingere (2) sunt plasate în unghi drept.
RO93-01462A 1991-05-03 1992-04-30 Priza electrica cu caracteristici de deconectare imbunatatite RO111882B1 (ro)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
HU911486A HU208882B (en) 1991-05-03 1991-05-03 Receptactle with ejector work for connecting electric consumer
PCT/HU1992/000018 WO1992020123A1 (en) 1991-05-03 1992-04-30 Electric socket with improved disconnection characteristics

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO111882B1 true RO111882B1 (ro) 1997-02-28

Family

ID=10954684

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
RO93-01462A RO111882B1 (ro) 1991-05-03 1992-04-30 Priza electrica cu caracteristici de deconectare imbunatatite

Country Status (16)

Country Link
EP (1) EP0582616B1 (ro)
AT (1) ATE136694T1 (ro)
BG (1) BG61051B1 (ro)
CZ (1) CZ281569B6 (ro)
DE (1) DE69209834T2 (ro)
DK (1) DK0582616T3 (ro)
FI (1) FI108483B (ro)
HU (1) HU208882B (ro)
MD (1) MD976G2 (ro)
NO (1) NO307854B1 (ro)
PL (1) PL168655B1 (ro)
RO (1) RO111882B1 (ro)
RU (1) RU2088005C1 (ro)
SK (1) SK278181B6 (ro)
UA (1) UA26450C2 (ro)
WO (1) WO1992020123A1 (ro)

Families Citing this family (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
BE1004372A3 (fr) * 1990-08-16 1992-11-10 Staar Sa Dispositif d'extraction d'une fiche de courant electrique.
US5480313A (en) * 1992-09-02 1996-01-02 Staar S.A. Automatic disconnect mechanism for electrical terminal fittings
HU225604B1 (en) * 2001-04-24 2007-05-02 Legrand Magyarorszag Villamoss Receptacle with picking up apparatus
FR2827086B1 (fr) * 2001-07-04 2003-10-10 Legrand Sa Socle de prise de courant a moyens de deconnexion de fiche
WO2006043847A1 (en) * 2004-10-21 2006-04-27 Silviu Ristea Type a and b electric outlet with plug extractor
GB2441357A (en) * 2006-08-29 2008-03-05 Calvin Ka Wing Leung Electrical connector with ejector
RU2343608C1 (ru) * 2007-08-17 2009-01-10 Юрий Игоревич Донецкий Штепсельное соединение
DE102008064492A1 (de) * 2008-12-23 2010-06-24 Schneider Electric Industries Sas Steckdose mit Lösemechanismus
RU2397585C1 (ru) * 2009-03-05 2010-08-20 Юрий Игоревич Донецкий Сохраняющее штепсельное соединение
CN102610962B (zh) * 2012-03-23 2014-02-26 宁波市科迈隆电器有限公司 插座
FR3100934A1 (fr) * 2019-09-12 2021-03-19 Dominique Beck Une prise électrique
FR3137800A1 (fr) * 2022-07-07 2024-01-12 H.B.F. Prise électrique equipée d’un système d’extraction de prise

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4042292A (en) * 1975-08-11 1977-08-16 Chensky Frank T Wall plate structure
US4114969A (en) * 1977-09-29 1978-09-19 Borg John P Plug release mechanism
US4640565A (en) * 1985-05-29 1987-02-03 E. I. Du Pont De Nemours And Company Ejecting latch for electrical connectors
JPH0541509Y2 (ro) * 1988-03-03 1993-10-20

Also Published As

Publication number Publication date
CZ281569B6 (cs) 1996-11-13
NO933957D0 (no) 1993-11-02
FI108483B (fi) 2002-01-31
WO1992020123A1 (en) 1992-11-12
RU2088005C1 (ru) 1997-08-20
DE69209834T2 (de) 1996-10-24
ATE136694T1 (de) 1996-04-15
SK121993A3 (en) 1994-05-11
EP0582616A1 (en) 1994-02-16
FI934846A0 (fi) 1993-11-02
MD976G2 (ro) 1999-01-31
BG98192A (bg) 1994-07-29
HUT61135A (en) 1992-11-30
NO933957L (no) 1993-11-02
CZ228193A3 (en) 1994-03-16
FI934846A (fi) 1993-11-02
DK0582616T3 (da) 1996-08-05
NO307854B1 (no) 2000-06-05
EP0582616B1 (en) 1996-04-10
PL168655B1 (pl) 1996-03-29
DE69209834D1 (de) 1996-05-15
HU208882B (en) 1994-01-28
HU911486D0 (en) 1991-11-28
BG61051B1 (bg) 1996-09-30
UA26450C2 (uk) 1999-08-30
SK278181B6 (en) 1996-03-06

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4275374A (en) Fuse-plug adapter for electrical cord
RO111882B1 (ro) Priza electrica cu caracteristici de deconectare imbunatatite
EP2385588B1 (en) Safe electrical outlet
US6132257A (en) Electrical socket device with overheating and overcurrent protection
SE0102424D0 (sv) Fused disconnect switch
US4684914A (en) Combination plug
US5810622A (en) Safety electric adapter
US5854456A (en) Line switch having a parallel arrangement between conducting plates with piercing tips and the electrical cord
US6206733B1 (en) Connection block assembly for a waterproof switch
US5547392A (en) Structure of lamp socket
US3046372A (en) Fused outlet device and the like
US2701349A (en) Fuse plug and socket combination
KR200340351Y1 (ko) 콘센트용 안전장치
KR200161774Y1 (ko) 전기플러그의 중간커넥터
KR960006080Y1 (ko) 안전 콘센트
KR200174688Y1 (ko) 콘센트 안전장치
CN211556308U (zh) 一种免拆线接线模块
KR102626056B1 (ko) 커넥터 일체형 플러그 안전분리 콘센트
US2437635A (en) Attachment plug and fuse
KR20080003145U (ko) 콘센트 안전커버
SU940265A1 (ru) Электрический соединитель
US2849573A (en) Electrical fuse and plug-in receptacle combination
KR200168702Y1 (ko) 콘센트
KR960002440Y1 (ko) 안전 콘센트
KR200334426Y1 (ko) 안전 이중-회로 스위치