RO109715B1 - Procedeu si dispozitiv pentru desfasurarea bobinelor de sirma - Google Patents

Procedeu si dispozitiv pentru desfasurarea bobinelor de sirma Download PDF

Info

Publication number
RO109715B1
RO109715B1 RO147380A RO14738091A RO109715B1 RO 109715 B1 RO109715 B1 RO 109715B1 RO 147380 A RO147380 A RO 147380A RO 14738091 A RO14738091 A RO 14738091A RO 109715 B1 RO109715 B1 RO 109715B1
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
coil
wire
axis
traction
tensioning
Prior art date
Application number
RO147380A
Other languages
English (en)
Inventor
Philippe Lezoq
Jean Javelle
Original Assignee
Rozenblit Sa
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Rozenblit Sa filed Critical Rozenblit Sa
Publication of RO109715B1 publication Critical patent/RO109715B1/ro

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B21MECHANICAL METAL-WORKING WITHOUT ESSENTIALLY REMOVING MATERIAL; PUNCHING METAL
    • B21CMANUFACTURE OF METAL SHEETS, WIRE, RODS, TUBES OR PROFILES, OTHERWISE THAN BY ROLLING; AUXILIARY OPERATIONS USED IN CONNECTION WITH METAL-WORKING WITHOUT ESSENTIALLY REMOVING MATERIAL
    • B21C47/00Winding-up, coiling or winding-off metal wire, metal band or other flexible metal material characterised by features relevant to metal processing only
    • B21C47/16Unwinding or uncoiling
    • B21C47/18Unwinding or uncoiling from reels or drums
    • B21C47/20Unwinding or uncoiling from reels or drums the unreeled material moving transversely to the tangent line of the drum, e.g. axially, radially

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Wire Processing (AREA)

Description

Prezenta invenție se referă la un procedeu și la un dispozitiv de aplicare a procedeului, privind desfășurarea bobinelor de sârmă, utilizate, în special, la fabricarea resorturilor.
Se cunoaște dispunerea sârmei sub formă de bobine alcătuite dintr-un număr mare de spire alăturate. Bobinele de sârmă, obținute, alcătuiesc un ansamblu compact cu formă exterioară practic cilindrică, la interiorul căreia se găsește un spațiu gol, practic cilindric și practic coaxial cu forma cilindrică exterioară; unele bobine pot fi traversate de un arbore care umple practic spațiul interior, arbore care are, în general, la fiecare extremitate, câte un disc lateral al cărui diametru, este mai mare sau egal cu cel exterior al bobinei și este, în general, tubular. Acest tip de bobină, prevăzut cu un arbore terminat cu două discuri, este utilizat, în mod special, în cazul când fie firul este puțin rigid, fie diametrul exterior al bobinei este mare și în aceste cazuri arborele și discurile laterale sunt mijloace care permit menținerea coeziunii bobinei. Acest tip de bobină este relativ ușor de desfășurat, sub acțiunea unei tracțiuni a firului, după o axă conținută într-un plan perpendicular pe axa bobinei; în acest scop, bobina este plasată, de obicei, pe un alt arbore care se poate roti liber și care pătrunde în arborele tubular al bobinei.
Acest tip de bobină, echipat cu un arbore terminat cu două discuri laterale, antrenează cheltuieli de investiții suplimentare, relativ la arbore și la discuri, ca și costuri de manipulare și de transport suplimentare, dacă acest arbore trebuie returnat fabricantului, după ce bobina a fost golită, în vederea unei noi utilizări, cu scopul amortizării investiției inițiale.
Acesta este motivul pentru care, în cazurile când acest lucru este posibil, bobinele sunt realizate fără arbore și fără discuri laterale, ci menținute doar prin coliere, sau prin aplicarea unei pelicule retractabile, rezistente din material plastic.
Prezenta invenție este destinată, în mod special, tipului de bobine realizate fără discuri laterale.
în cazul acestui tip de bobine, utilizatorul poate alege, pentru rebobinare, între două direcții de tracțiune a firului fie după o direcție conținută într-un plan perpendicular pe axa bobinei, fie după o direcție paralelă cu această axă.
în primul caz, utilizatorul este obligat să monteze bobina pe un arbore pentru a permite rotația acesteia necesară desfășurării firului.
Bobinele utilizate pentru fabricarea resorturilor din sârmă sunt deseori de dimensiuni mari și foarte grele, deoarece mașinile care fabrică aceste resorturi lucrează în mod continuu, ceea ce face ca lungimea firului înfășurat pe bobină să fie mare; greutatea unei bobine depășește, în general 1000 kg; în plus, aceste mașini sunt în general echipate cu un dispozitiv care trage lungimea de fir necesară obținerii unui resort, care așteaptă apoi sfârșitul ciclului de fabricație a resortului pentru a trage lungimea de fir, necesară obținerii resortului următor; se observă deci că consumul de sârmă în cazul mașinii de fabricat resorturi se realizează secvențial ținând cont de inerția importantă a bobinei, aflată în rotație pe arbore, este necesar să se prevadă un dispozitiv de antrenare în mișcare de rotație a arborelui, în genere, un motor electric, care să desfășoare, în mod continuu, firul de pe bobină astfel, încât să furnizeze firul corespunzător consumului mediu al mașinii. în cazurile de opriri sau de schimbări de cadență, ale mașinii, debobinarea și deci funcționarea motorului electric trebuie reglate, ceea ce conduce la utilizarea unor dispozitive foarte complexe, puțin fiabile, dificil de reglat și costisitoare.
Sunt cunoscute procedee de desfășurare a bobinelor de sârmă ca, de exemplu, cel descris în brevetul US 2349875, conform căruia se plasează un dispozitiv de ghidare a sârmei extrase, la o distanță de bobină, în amonte de mașina care prelucrează sârma, astfel încât tracțiunea exercitată de mașină să producă o tracțiune asupra firului de sârmă, situat imediat în amontele dispozitivului de ghidare, după o direcție ușor înclinată față de verticală.
Dezavantajul acestor procedee constă în aceea că nu realizează o amortizare satisfăcătoare a șocurilor provocate de variațiile tensiunilor provocate de ritmul de lucru al mașinii de prelucrare a sârmei.
Sunt cunoscute dispozitive pentru desfășurarea bobinelor de sârmă ca, de exemplu, cel descris în brevetul DE 1652588, care este prevăzut cu spițe elastice fixate radial, într-un butuc fix, din pâslă, montat coaxial cu axa bobinei.
Prevederea acestor spițe elimină pericolul îndoirii sârmei, în timpul modificării vitezei de desfășurare sau a opririi procesului de fabricație, nu poate fi însă aplicat în toate cazurile de fabricație.
Problema pusă este deci de a elabora un procedeu de desfășurare a unei bobine de sârmă, realizată fără discuri laterale, compatibil, cu mașinile de fabricare a resorturilor din sârmă, mașini funcționând cu extragerea secvențială a sârmei, procedeu care să fie simplu, fiabil, ușor de reglat și puțin costisitor.
Un alt obiectiv al invenției este realizarea unui dispozitiv de aplicare a unui asemenea procedeu.
Procedeul conform invenției pentru desfășurarea unei bobine de sârmă, realizată fără discuri laterale, pentru alimentarea unei mașini, în care bobina este așezată cu axa practic verticală, axă pe care este dispus un dispozitiv de ghidare a sârmei extrase, la o anumită distanță de bobină, înaintea mașinii de lucru, astfel încât tracțiunea exercitată de către mașină să determine o tracțiune asupra firului de sârmă, situat imediat înaintea dispozitivului de ghidare, după o direcție ușor înclinată față de axa verticală menționată înlătură dezavantajele procedeelor cunoscute, prin aceea că prevede următoarele operații:
- se deformează cel puțin prima spiră a bobinei menționate, din starea de spiră sensibil plană, în starea de spiră practic elicoidală;
- se mențin primele spire menționate, în vecinătatea bobinei prin intermediul unui disc de reținere, prevăzut cu ghare de centrare;
- se menține raza de curbură a primelor spire mai mare decât o rază minimă, trecând aceste spire, prin exteriorul ghearelor de centrare menționate;
- sârma situată în aval de spire, elicoidală, menționată, este trecută printr-un dispozitiv de tensionare și îndreptare a sârmei, situat înainte de dispozitivul de ghidare.
Dispozitivul pentru desfășurarea unei bobine de sârmă, bobină cu axa, practic verticală, un diametru exterior și un diametru interior, desfășurare efectuată printr-o tracțiune după o direcție ușor înclinată față de verticală, dispozitiv de tipul celor prevăzute cu o rolă liberă pe ax, menținută printr-un braț suport, deasupra bobinei menționate, conține mijloace mobile de reținere a cel puțin primei spire a bobinei de sârmă, mijloace care conțin o parte practic plană și mijloace de centrare astfel, încât prima spiră să nu se poată ridica și bloca pe rola menționată sau să poată ieși din canalul rolei, în timpul desfășurării bobinei.
în mod preferențial, un dispozitiv conform invenției conține, în plus, un lest mobil, care poate culisa în jurul sârmei și care este situat între mijloacele de reținere și rola menționată.
Avantajele procedeului conform invenției constau în faptul că acesta permite desfășurarea unei bobine de sârmă, fără discuri laterale, utilizând un dispozitiv conform invențieri, foarte simplu, fiabil, puțin costisitor, ușor de reglat, ușor deplasabil, și în faptul că acest procedeu este adaptat tuturor mașinilor de tipul celor care utilizează sârmă, și în mod particular, tuturor mașinilor de fabricare a resorturilor metalice pornind de la sârmă, în special, celor care consumă și trag sârma în mod secvențial.
în cele ce urmează, se dă un exemplu de realizare a invenției, cu referire la fig. 1...3 care reprezintă, fără nici un caracter limitativ, următoarele :
- fig. 1, vedere de ansamblu a unui dispozitiv conform invenției;
- fig. 2, vedere de sus a discului de reținere;
- fig. 3, secțiune parțială cu un plan ΙΙΙ-ΙΠ, din fig. 2.
Fig. 1 reprezintă o vedere de ansamblu a unui dispozitiv conform invenției și ilustrează, totodată, principalele faze ale unui procedeu conform invenției. Pentru facilitarea înțelegerii invenției, s-a reprezentat pe aceasta o mașină 20 de fabricare a resorturilor din sârmă 1, acest tip de mașină este, în general, prevăzut cu un dispozitiv 12 numit trăgător de fir și cu un dispozitiv de ghidare 16, a acestui fir metalic. Dispozitivul de ghidare 16 poate fi, de exemplu, alcătuit din role sau roți. Trăgătorul de fir 12 exercită o tracțiune asupra sârmei 1, pentru alimentarea mașinii de lucru 20. Tracțiunea exercitată de către mașina 20 este reprezentată printr-o săgeată Tt; tracțiunea Tj menționată putând fi exercitată în mod continuu sau secvențial; tracțiunea secvențială este în general utilizată în cazul mașinilor care trag lungimea de fir necesară fabricării unui resort și care apoi așteaptă sfârșitul ciclului de fabricare a resortului pentru a trage lungimea de fir necesară fabricării resortului următor. Sârma 1 este în general constituită dintr-un fir de oțel al cărui diametru este în general cuprins între o zecime de milimetru și câțiva milimetri.
în fig., 1 s-a reprezentat o bobină 2 de sârmă, realizată fără discuri laterale, bobina 2 având forma exterioară, practic cilindrică, cilindrul care cuprinde, având diametrul D3. Bobina 2 menționată are o cavitate cilindrică 19 goală, cavitatea cilindrică 19 având un diametru D4, bobina 2 fiind alcătuită, prin alăturarea unei multitudini de spire 7, care au diametru cuprins între diametrul menționat D4 și diametrul D3. în cele ce urmează, se va desemna prin spiră medie, o spiră fictivă, practic plană, situată pe un cerc de diametru egal cu media între diametrul interior D4 al bobinei 2 și diametrul exterior D3 al bobinei 2. Cilindrii care constituie înfășurătoarea exterioară a bobinei 2 și cavitatea 19 sunt practic coaxiali cu o axă XX2; în cele ce urmează, această axă va fi considerată'ca fiind axa bobinei 2.
Pe fig. 1, se observă că bobina 2 a fost plasată astfel încât axa sa X-X2 să fie practic verticală; în mod avantajos, bobina 2 a fost plasată pe un suport prevăzut cu montanți verticali 6. Pe aceiași fig. 1, s-a reprezentat și un dispozitiv de ghidare 8, situat practic pe axa X-X, la o distanță H de bobina 2.
în cele ce urmează, noțiunile relative de amonte și aval vor fi utilizate, considerând dispozitivele situate pe parcursul sârmei 1 între bobina 2 care constituie sursa, deci amontele absolut și utilizarea de către mașina 20, care constituie avalul.
Utilizând aceste noțiuni, se observă că, în mod obișnuit, un dispozitiv de desfășurare a unei bobine de sârmă 1, în vederea alimentării unei mașini de fabricare a resorturilor 20, cuprinde un dispozitiv de ghidare 8, situat în amonte de mașina 20, menționată astfel, încât o tracțiune exercitată de mașina după direcția săgeții T2 să producă o tracțiune T2 asupra firului de sârmă, situat imediat în amonte de dispozitivul de ghidare 8; se observă că tracțiunea T2 se exercită după o direcție înclinată cu un unghi A față de axa X
XiJ unghiul A este, în general, mai mic de 30°. Dispozitivul de ghidare 8 este, în general, alcătuite dintr-o roată liberă în rotație, susținută printr-un braț suport 9, la o înălțime H deasupra bobinei 2; se observă că tracțiunea T2 , ușor înclinată față de verticală, tinde să ridice primele spire 7 ale bobinei 2, ca și discul de reținere 4. Primele spire 7 sunt spirele bobinei 2 situate în partea superioară a acestei bobine și sunt deci practic plane.
Se observă că într-un procedeu conform invenției se deformează cel puțin prima spiră 7 a bobinei 2 din starea de spiră practic plană în starea de spiră practic elicoidală, se mențin aceste spire în vecinătatea bobinei datorită greutății discului de reținere 4, prevăzut cu gheare de centrare 5, se menține raza de curbură a acestor prime spire 7 mai mare decât o rază minimă, trecându-le prin exteriorul ghearelor de centrare 5. Sârma 1 situată în aval de spira elicoidală este trecută printr-un dispozitiv 3 de tensionare și îndreptate a firului de sârmă, dispozitiv 3 care este situat în amonte de dispozitivul de ghidare 8.
în mod avantajos, într-un procedeu conform invenției, tracțiunile T, și T2 comportă cicluri de variație, dispozitivul 3 având cel puțin o parte mobilă, iar lungimea sârmei 1 cuprinsă între spire elicoidală și dispozitivul de ghidare 8 este variabilă, în funcție de poziția părții mobile a dispozitivului 3 de tensionare și îndreptare astfel, încât o variație a lungimii firului de sârmă 1, cuprins între spira elicoidală și mijloacele de ghidare 8, să permită amortizarea șocurilor provocate de forțele de tracțiune T2 și T2.
în fig. 1, se observă că dispozitivul conform invenției conține un disc 4, mobil de reținere a cel puțin primei spire 7, a bobinei 2 de fir de sârmă 1, disc care are o parte, practic plană, de care sunt fixate gheare de centrare 5, astfel încât prima spiră 7 să nu se poată ridica și înțepeni în roata menționată sau ieși din canalul acestei roți în timpul desfășurării bobinei 2.
în mod avantajos, dispozitivul este prevăzut cu un dispozitiv de tensionare și îndreptare 3 care poate culisa, de-a lungul sârmei 1 și care este plasat între discul de reținere 4, și dispozitivul de ghidare 8.
Se observă în fig. 1 că dispozitivul de tensionare și îndreptare 3 conține cel puțin o parte tubulară, prin care trece sârma 1 astfel, încât aceasta este îndreptată, în timpul trecerii prin interiorul părții tubulare.
Dispozitivul 3 poate fi constituit, în mod avantajos, dintr-un tub din material sintetic; într-un dispozitiv conform invenției, raportul între masa acestuia și masa unei spire medii a bobinei de sârmă este cuprinsă între 5 și 30 și este de preferință cuprins între 15 și 20.
Se observă pe fig. 1, că discul de reținere 4, cooperează cu primele spire 7 ale bobinei 2 astfel, încât sub efectul greutății discului de reținere 4, spirele sunt menținute în vecinătatea bobinei 2 și nu se pot ridica sub efectul tracțiunoii T2 și nu se pot înțepeni în dispozitivul de ghidare 8.
Se observă totodată că discul de reținere 4, permite ieșirea firului de sârmă 1 al spirei 7 pe la periferia discului 4.
Se observă că sub efectul tracțiunii T2 sârma 1 tinde să ridice discul de reținere 4, și că sub efectul tracțiunii T2 partea plană a discului 4 are o poziție înclinată față de partea superioară a bobinei 2, datorită mobilității sale; în aceste mișcări ale discului de reținere 4 datorate interacțiunii între sârma 1 și partea plană a discului 4, discul de discul de reținere 4 este menținut practic centrat datorită ghearelor de centrare 5. în figura 1 se observă că ghearele de centrare 5 pătrund cu o extremitate liberă 21 în cavitatea practic cilindrică 19, situată în centrul bobinei 2 astfel, încât în timpul mișcărilor discului de reținere 4, sub efectul tracțiunii T2 discul de reținere rămâne în vecinătatea imediată a bobinei 2 și menține astfel în poziție spirele 7. în mod avantajos, în scopul menținerii spirelor 7 în vecinătatea bobinei 2, discul de reținere 4, are o masă mult mai mare decât masa spirei medii a bobinei de sârmă 2; de preferință, masa discului de reținere 4, este cel puțin egală cu de o sută de ori masa unei spire medii a bobinei de sârmă 2, se observă totodată că primele spire 7 se înfășoară la exteriorul ghearelor de centrare 5 astfel încât curbura lor să fie limitată și să nu producă deformarea permanentă a sârmei 1. în fig. 1. se observă că. ieșind din discul de reținere 4, sârma 1 rezultată din spirele 7, trece prin interiorul dispozitivului de tensionare și îndreptare 3, înainte de a fi dirijată spre dispozitivul de ghidare 8. Dispozitivul de tensionare și îndreptare 3 constituie atât un lest, cât și un mijoc de îndreptare a sârmei 1; dispozitivul de tensionare și îndreptare 3 a cărui masă este mare față de masa spirei medii, tinde să aducă sârma 1 spre axa X-X! adică spre verticală dispozitivului de ghidare 8; se observă astfel că dispozitivul de tensionare și îndreptare 3 care constituie un Ies mobil tinde să mențină unghiul A de înclinare între sârma 1 situată în amonte de dispozitivul de ghidare 8 și axa XX! la valori mici, în general mai mici de 30°; se observă că datorită masei lestului mobil 3 și deviației pe care o produce în circulația sârmei 1 între disctul de reținere 4 și dispozitivul de ghidare 8, lungimea sârmei 1 cuprinsă între spirele situate în amonte de discul de reținere 4 și dispozitivul de ghidare 8 este variabilă în funcție de poziția lestului 3. Se observă că astfel se constituie între discul de reținere 4 și dispozitivul de ghidare 8, o rezervă de lungime de fir care permite amortizarea efectelor variațiilor tracțiunii Tv în mod avantajos, în dispozitivul conform invenției prezentat în figura 1 raportul între înălțimea H și diametrul exterior D3 al bobinei 2 este cuprins între 1 și 5 și de preferință cuprins între 2 și 3.
într-unmod preferențial de realizare a unui dispozitiv conform invenției, partea plană a discului de reținere 4 este circulară, cu un diametru exterior D, și un centru C; raportul între diametrele exterioare D3 al bobinei și diametrul exterior Dj al părții plane a discului 4 este cuprins între 0,8 și 1,5 și de preferință cuprins între 1 și 1,25.
într-un mod preferat de realizare a invenției, brațul suport 9 este montat pivotant în jurul unui ax față de un suport fix 15, braț 9 care are la o extremitate o roată 8 și prezintă o suprafață 14, la cealaltă extremitate a sa (situată opus primei în raport cu axa sa de pivotare). Un resort 10, este prins cu o extremitate de suportul fix 15, iar cu cealaltă de axul roții 8. Un limitator de cursă 11 prevăzut cu un palpator 13 sesizează contactul între suprafața 14 a brațului suport 9 și palpatorul 13 și declanșează un sistem de alarmă ce semnalizează un defect de funcționare.
Fig. 2 prezintă un mod preferențial de realizare a discului de reținere 4, conform invenției; în fig. 2, se observă că partea plană a discului 4 este constituită dintr-un disc practic circular de diametru Dj și centru C.
în modul preferențial de realizare, reprezentat în această figură, conform invenției, discul de reținere 4 este prevăzut cu un mijloc de legătură 18 între acesta și ghearele de centrare 5; în mod avantajos, mijloacele de legătură 18 sunt constituite dintro coroană fixată pe discul 4 prin sudare, pe care sunt fixate, tot prin sudare, cele trei gheare 5.
în mod avantajos, diametrul D2 al coroanei 18 are o valoare cuprinsă între valorile diametrelor D3 și D4 ale bobinei 2.
Fig. 3 este o secțiune parțială cu un plan III III din fig. 2; și în această figură se observă că fiecare din ghearele de centrare 5 este sudată cu extremitatea 17 de coroana 18, care este și ea, de asemenea, sudată pe discul de reținere 4.
Se observă că discul de reținere 4 are o axă de simetrie X-X2 care trece prin centrul C și care este perpendiculară pe discul 4.
în mod avantajos, ghearele de centrare 5 sunt curbate în formă de S, astfel încât extremitatea liberă a acestora 21 să fie situată la o distanță Ds de axa XX2, distanță care este mai mică decât jumătatea diametrului interior al bobinei, astfel încât acestea să poată pătrunde în cavitatea 19 a bobinei 2.
Domeniul tehnic al invenției este cel al mașinilor de fabricare a obiectelor din sârmă.

Claims (9)

Revendicări
1. Procedeu de desfășurare a unei bobinei (2) de sârmă (1), realizată fără discuri laterale, pentru alimentarea unei mașini (20) în care bobina (2) este dispusă astfel, încât axa sa (X-Xj) să fie practic verticală, conform căruia, se plasează un dispozitiv de ghidare (8) a sârmei extrase; practic pe axa (X-Xj) la o distanță (H) de bobina (2), în amonte de mașina (20), astfel încât o tracțiune (I\) exercitată de către mașina (20) să producă o tracțiune (T2) asupra firului de sârmă, situat imediat în amontele dispozitivului de ghidare (8), după o direcție ușor înclinată față de axa (XXi), caracterizat prin aceea că :
- se deformează cel puțin prima spiră (7) a bobinei (2), din stare de spiră practic plană în starea de spiră practic elicoidală;
- se mențin primele spire (7) în vecinătatea bobinei (2), prin intermediul unui disc de reținere (4), prevăzut cu gheare de centrare (5);
- se menține raza de curbură a primelor spire (7) mai mare decât o rază minimă trecând aceste spire prin exteriorul ghearelor de centrare (5);
- se trece sârma (1) situată în aval de spira elicoidală printr-un dispozitiv (3) de tensionare și îndreptare a firului de sârmă, situat în amonte de dispozitivul de ghidare (8).
2. Procedeu conform revendicării 1, în cadrul căruia tracțiunea (Tj) amintită variază secvențial, caracterizat prin aceea că se realizează amortizarea efectelor acestor variații secvențiale ale tracțiunii (Ί\), prin intermediul dispozitivului de tensionare și redresare (3) care cuprinde cel puțin o parte mobilă, variind lungimea firului (1) dintre spira elicoidală (7) și dispozitivul de ghidare (8) în funcție de poziția părții mobile a dispozitivului de tensionare și redresare (3).
3. Dispozitiv de desfășurare a unei bobine (2) de sârma (1), bobină ce are axa (XXJ practic verticală, un diametru exterior (D3) și un diametru interior (D4), printr-o tracțiune ușor înclinată față de verticală, de tipul conținând o roată (8) liberă pe ax, menținută de un braț suport (9) la o înălțime (H) deasupra bobinei (2), caracterizat prin aceea că conține un disc de reținere (4) cel puțin a primei spire (7) a bobinei (2) de sârmă (I) , disc (4) care comportă o parte practic plană și gheare de centrare (5) astfel încât prima spiră (7) să nu se poată ridica și înțepeni în roata (8) sau ieși din canalul acesteia în timpul desfășurării bobinei (2) între discul de reținere (4) și roata (8) fiind prevăzut un dispozitiv de tensionare și îndreptare mobil (3) care poate culisa în lungul sârmei (1).
4. Dispozitiv conform revendicării 3, caracterizat prin aceea că dispozitivul de tensionare și îndreptare mobil (3) conține cel puțin o parte tubulară, prin care trece sârma (1) astfel, încât aceasta este îndreptată, în timpul trecerii prin interiorul părții tubulare.
5. Dispozitiv conform oricăreia din revendicările 3 și 4, caracterizat prin aceea că raportul dintre masa dispozitivului de tensionare și îndreptare mobil (3) și masa unei spire medii a bobinei de sârmă este cuprins între 5 și 30, și de preferință între 15 și 20.
6. Dispozitiv conform oricăria din revendicările 3 la 5, caracterizat prin aceea că raportul între înălțimea (H) și diametrul exterior (D3) al bobinei (2) este cuprins între 1 și 5 și de preferință între 2 și 3.
7. Dispozitiv conform oricăreia din revendicările 3 la 6 caracterizat prin aceea că partea plană a discului de reținere (4) este plană circulară, cu diametrul exterior (Dt) și cu centru (C) și prin aceea că raportul între diametrul exterior (D3) al bobinei și diametrul exterior (D^ al părții plane este cuprins între 0,8 și 1,5 și de preferință cuprins între 1 și 1,25.
8. Dispozitiv conform oricăreia din revendicările 3 la 7, caracterizat prin aceea că ghearele de centrare (5) sunt în număr de cel puțin două piese și de preferință trei piese, fiecare piesă având o primă extremitate (17) legată rigid de partea plană a discului de reținere (4), și o a doua extremitate (21) pătrunsă într-o cavitate cilindrică (19) situat în interiorul bobinei (2), astfel încât discul de reținere (4) să rămână practic centrat față de bobină putând totodată să se deplaseze față de aceasta.
9. Dispozitiv conform oricăreia din revendicările 3 la 8, caracterizat prin aceea că brațul suport (9) este montat pivotant în jurul unui ax față de un suport fix (15), braț (9) care are, la o extremitate roata (8), iar la cealaltă extremitate opusă primeia, față de axa de pivotare, o suprafață (14) și prin aceea că are un resort (10) o extremitate a căruia fiind fixată pe suportuol fix (15) și cealaltă extremitate pe axul roții (8), și cuprinde un limitator de cursă (11) prevăzut cu un palpator (13) care poate sesiza contactul între suprafața (14) a brațului suport (9) și palpatorul (13) declanșând un sistem de alarmă care avertizează asupra unui defect de funcționare.
RO147380A 1990-04-20 1991-04-18 Procedeu si dispozitiv pentru desfasurarea bobinelor de sirma RO109715B1 (ro)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR9005299A FR2661118B1 (fr) 1990-04-20 1990-04-20 Procede et dispositif pour devider une bobine de fil metallique et machines de fabrication de ressorts en fil metallique.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO109715B1 true RO109715B1 (ro) 1995-05-30

Family

ID=9396095

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
RO147380A RO109715B1 (ro) 1990-04-20 1991-04-18 Procedeu si dispozitiv pentru desfasurarea bobinelor de sirma

Country Status (4)

Country Link
BG (1) BG94275A (ro)
CS (1) CS110091A3 (ro)
FR (1) FR2661118B1 (ro)
RO (1) RO109715B1 (ro)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5806780A (en) * 1997-04-14 1998-09-15 General Motors Corporation Universal cable take-off system
US7100863B2 (en) * 2003-12-16 2006-09-05 Lincoln Global, Inc. Floating liner
CN104289558B (zh) * 2014-10-27 2016-07-20 武汉钢铁(集团)公司 带钢处理线开卷区张力控制方法
CN108856545A (zh) * 2017-05-16 2018-11-23 上海派尼科技实业股份有限公司 一种冲床设备
EP3695914A1 (de) * 2019-02-12 2020-08-19 SMS group GmbH Abhaspelvorrichtung und -verfahren
US11111101B2 (en) 2019-03-29 2021-09-07 SMS group GmbH Sitz Duesseldorf Unreeling apparatus and method

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2349873A (en) * 1942-07-09 1944-05-30 American Steel & Wire Co Uncoiling device
US3298631A (en) * 1965-03-25 1967-01-17 Cf & I Steel Corp Apparatus for paying off wire from reel-less coils
GB1153889A (en) * 1966-09-28 1969-05-29 Raleigh Industries Ltd Wire Coil Feed Units
DE1652588B2 (de) * 1968-01-20 1975-10-23 Joseph J. Kovaleski Vorrichtung zum axialen Abwickeln von Draht, Faden und dergleichen von einer Spule

Also Published As

Publication number Publication date
BG94275A (bg) 1993-12-24
CS110091A3 (en) 1992-06-17
FR2661118A1 (fr) 1991-10-25
FR2661118B1 (fr) 1993-08-27

Similar Documents

Publication Publication Date Title
RO109715B1 (ro) Procedeu si dispozitiv pentru desfasurarea bobinelor de sirma
US2882673A (en) Coiling head for yarn packs
US3999718A (en) Spiral accumulator for a flexible metal strip
CN114653766A (zh) 一种高铁接触线制程系统
US2729050A (en) Apparatus for and method of preparing textile strands by twisting, twining, wrapping, and covering
US2842323A (en) Flyer for supply stands
CN206827821U (zh) 一种边丝机收卷装置
CN109649713A (zh) 一种钢绞线卷旋转托架以及大盘钢绞线打包装置
US4545548A (en) Equal tension wire winding device
CN211079456U (zh) 一种张力可调节多股捻线机
GB905679A (en) Improvements in continuous coiler and method
CN211311784U (zh) 一种基于编织机使用的收放线装置
CN109487415B (zh) 一种用于三维自动编织设备的大容量储纱器
US4197696A (en) Method and apparatus for producing a wrap-around yarn
US2558677A (en) Apparatus for twisting and winding textile fibers
EP0417850A2 (en) Improvement in doubling frames with double-hollow-shaft spindle, with mobile shaft coupling
CN211897232U (zh) 一种用于捻线机的张力调节装置
CN209535543U (zh) 一种绕带装置以及大盘钢绞线打包装置
JPS58501696A (ja) 撚線機
SU1045979A1 (ru) Устройство дл размотки проволоки
EP0463272B1 (en) Apparatus for making metallic cord
SU653317A1 (ru) Устройство дл подачи эластичной нити с цилиндрической паковки в в зальную машину
CN214882570U (zh) 一种高韧性高强度尼龙绳生产用捻绳装置
US2009850A (en) Rope twisting machine
CN214495229U (zh) 一种筒纱绞纱两用络纱机