NO852122L - Elektrisk ledende makromolekylaert materiale. - Google Patents

Elektrisk ledende makromolekylaert materiale.

Info

Publication number
NO852122L
NO852122L NO852122A NO852122A NO852122L NO 852122 L NO852122 L NO 852122L NO 852122 A NO852122 A NO 852122A NO 852122 A NO852122 A NO 852122A NO 852122 L NO852122 L NO 852122L
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
macromolecular material
chains
material according
atom
reaction
Prior art date
Application number
NO852122A
Other languages
English (en)
Inventor
Michel Armand
Daniel Muller
Jean-Michel Chabagno
Original Assignee
Elf Aquitaine
Hydro Quebec
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Elf Aquitaine, Hydro Quebec filed Critical Elf Aquitaine
Publication of NO852122L publication Critical patent/NO852122L/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01MPROCESSES OR MEANS, e.g. BATTERIES, FOR THE DIRECT CONVERSION OF CHEMICAL ENERGY INTO ELECTRICAL ENERGY
    • H01M6/00Primary cells; Manufacture thereof
    • H01M6/14Cells with non-aqueous electrolyte
    • H01M6/18Cells with non-aqueous electrolyte with solid electrolyte
    • H01M6/181Cells with non-aqueous electrolyte with solid electrolyte with polymeric electrolytes
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C08ORGANIC MACROMOLECULAR COMPOUNDS; THEIR PREPARATION OR CHEMICAL WORKING-UP; COMPOSITIONS BASED THEREON
    • C08LCOMPOSITIONS OF MACROMOLECULAR COMPOUNDS
    • C08L71/00Compositions of polyethers obtained by reactions forming an ether link in the main chain; Compositions of derivatives of such polymers
    • C08L71/02Polyalkylene oxides
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C08ORGANIC MACROMOLECULAR COMPOUNDS; THEIR PREPARATION OR CHEMICAL WORKING-UP; COMPOSITIONS BASED THEREON
    • C08LCOMPOSITIONS OF MACROMOLECULAR COMPOUNDS
    • C08L85/00Compositions of macromolecular compounds obtained by reactions forming a linkage in the main chain of the macromolecule containing atoms other than silicon, sulfur, nitrogen, oxygen and carbon; Compositions of derivatives of such polymers
    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01BCABLES; CONDUCTORS; INSULATORS; SELECTION OF MATERIALS FOR THEIR CONDUCTIVE, INSULATING OR DIELECTRIC PROPERTIES
    • H01B1/00Conductors or conductive bodies characterised by the conductive materials; Selection of materials as conductors
    • H01B1/06Conductors or conductive bodies characterised by the conductive materials; Selection of materials as conductors mainly consisting of other non-metallic substances
    • H01B1/12Conductors or conductive bodies characterised by the conductive materials; Selection of materials as conductors mainly consisting of other non-metallic substances organic substances
    • H01B1/122Ionic conductors

Description

Den foreliggende oppfinnelsen omhandler nytt makromolekylært materiale som oppviser jonisk ledningsevne til å brukes i elektrolytter eller elektroder. Den omhandler spesielt materialer som er tilstede i form av et poly-etersaltbasert nettverk og/eller polykondensat.
Slik makromylekylaert materialet som oppviser jonisk ledningsevne eller jonisk ledende makromolekylært materiale er ikke krystallinsk eller er det kun i meget liten grad ved romtemperatur, det er derfor praktisk talt umulig å benytte dem for å danne elektrokjemiske strømgeneratorer om de så er primære eller sekundære.
I følge tidligere teknikk er faste elektrolytter som består av faste oppløsninger av joniske forbindelser i polymere allerede kjent. Det kan f.eks. angis referanse til europeisk patent nr. 0.013.199 med tittel "Generateurs electrochemiques de production de courant et nouveaux materiaux pour leur fabrication" som beskriver faste oppløsninger av litiumsalt i polare aprotiske oppløsninger som er istand til å oppløse kationet. Disse oppløsninger består av faste elektrolytter som kan benyttes i tynne skikt i faste generatorer. Blant polymerene som er angitt i dette europeiske patent, er det spesielt angitt etylen-polyoksyder, propylenpolyoksyder og deres kopolymere.
For å bedre de mekaniske egenskaper til elektrolyttende som derved er dannet, og deres oppførsel med hensyn til krystallisering gjengir fransk patentansøkning utgitt under nr. 2.485.274 med tittel "Electrolyte solide a base de materiau macromoleculaire a conduction ionique" å utnytte fornetted polymerkompleksmateriale som elektrolytt. For-nettingen utføres med polymerer som inneholder hydroksyl-funksjoner som kan fornettes ved isocyanater som gir uretannettverk hvor de nevnte funksjoner er i stand til å reagere med elementer til anoden og/eller katoden og derved framskaffe på den. ene side en degradering av polymeren som derved ikke lenger kunne fylles sin oppgave som elastomer-binder og spesielt på den annen side forbruket
av en del av katode eller anode materiale ved irreversibel oksydasjon.
Materialene erholdt i henhold til fornettingsmetoden oppviser, grunnet den store dimensjonen på knuter eller floker i nettverket initsiert av isocyanatene, en høy volum (eller masse) prosentdel av ikke oppløselig del av kationet som kan hindre oppløsningen og/eller disosieringen av saltet og derved forårsake en senkning i konduktiviteten. Hvis det er ønsket å overvinne denne dårlige oppløsningen er det mulig å øke molekylvekten til den funksjonelle startpolymer, men dette leder generelt til en nedgang i jonisk konduktivitet til polyetersaltkomplekset ved tilstedeværelsen av krystalliseringsfenomener ved lav temperatur.
I motsetning til dette fremskaffer den foreliggnede oppfinnelsen et makromolekylært materiale som består av et polyeter nettverksalt hvor knutene eller flokene i nettverket er små og korresponderer til fornettningsmidler som favoriserer erholdelsen av den lavest mulige vitriøse overgangstemperatur hvor det nevnte materialet oppviser et stort område av redoksstabilitet. Videre oppviser materialet den fordel at det er i hovedsak fritt for protoner etter fornetting.
For å oppnå dette forutser oppfinnlesen bruken av metalliske eller metaHoidiske derivater som tillater erholdelsen av nettverk inneholdende kjeder av R-O-M type, en formel hvor R representerer en polyeter og M et metall eller metaloid som minst er divalent.
Derfor omhandler den foreliggende oppfinnelsen et makromolekylært materiale som oppviser jonisk ledningsevne bestående av et salt i oppløsning i et makromolekylært materiale som består av minst to polyeterkjeder forbundet til hverandre ved brodannelse hvor brodannelsen består av minst et atom valgt fra silikon, kadmium, bor og titan, hvilket atom er bundet til minst en av kjedene gjennom et
oksygenatom.
Fortrinnsvis er nevnte atom et silikonatom og det er bundet til hvert av polyeterkjedene gjennom etintermediært oksygenatom.
T et annet foretrukket eksempel er det makromolekylære materialet oppbygget av minst tre polyeterkjeder forbundet med hverandre gjennom en brodannelse hvor broen består av minst et silikonatom bundet til hver av de tre kjeder gjennom et oksygenatom.
I henhold til et annet trekk av oppfinnelsen har hver av kjedene en molekylvekt som ligger mellom 250 og 30.000.
For å framskaffe makromolekylært materiale i henhold til oppfinnelsen er det mulig å utnytte metoden som består av å reagere minst et polyeterglykol og/eller et av dets metallsalter, mono eller polydispergert, rent eller i blanding i minst en annen polyeterglykol- hvor nevnte polyeterglykol som bringes til å reagere tilsvarende til polyeterkjedene nevnt ovenfor og minst et fornettende og/eller kondenserende stoff, hvor dette stoff bastår"' av minst et metall-atom eller et metalloid som- er minst divalent valgt fra silikon, kadmium, bor og titan hvor reaksjonen finner sted i oppløsning i det makromolekylære materialet.
Med uttrykket "mono eller polydispergert" menes at det er mulig å ha polyeterglykoler av nevnte molekylvekt eller av forskjellige molekylvekter.
Fortrinnsvis består metoden videre av å fordele blandingen før og under reaksjonen slik at det oppnåes et tynt lag.
I henhold til en første utførelse av denne metoden utføres reaksjonen med høyst en stepiometrisk lengde av et halogen eller pseudohalogenderivat representert av formelen
hvor: R' representerer et alkylradikal, fortrinnsvis metyl;
x representerer antallet av radikaler R<1>;
X er et halogen eller pseudohalogen så som SCN ;
M er et metall eller metalloid som er minst divalent valgt fra silikon, kadmium, bor og titan;
n er valensen til M hvor n-x er >= 2
I henhold til en annen utførelse består metoden av å utføre transeterifiseringen ved reaksjon av polyeterglykoler på lette alkoksyder av nevnte metall eller metalloid representert av formelen R"-0-M hvor R" er et alkylradikal bestående av 1-8 karbonatomer og M er som nevnt ovenfor.
I henhold til en tredje utførelse består metoden av å utføre polykondensasjonen på polyeterglykoler i nærvær av borsyre B(OH)3.
Imidlertid omhandler oppfinnelsen også blandingselektroder dannet fra makromolekylært materiale beskrevet ovenfor. Disse elektroder kan erholdes i henhold til beskrevede metoder, og det er tilstrekkelig at den opprinnelige blanding består av, i pulverform, den aktive forbindelse av nevnte elektrode.
Interessen for framstillingsmetoden for makromolekylære materialer i henhold til oppfinnelsen for framstilling av elektrolytter eller elektroder ligger i hovedsak i det faktum at reaksjonen kan finne sted ved romtemperatur og kan således gi en tilstrekkelig lav reaksjonshastighet for å tillate lett spredning av produktet i et tynt lag.
I det tilfellet hvor reaksjonen utføres på polyoler, er reaksjonshastigheten fullstendig kontrollerbar gjennom elimineringen av det dannede hydrasid. Denne elimineringen kan favoriseres ved en økning av temperaturen og/eller kan finne sted under våkum i nærvær av en forbindelse i stand til å fiksere hydrasidet og som er nøytral med hensyn til den elektrokjemiske kjeden i generatoren.
I det tilfellet hvor startblandingen inneholder polyglykol metalliske salter, dannes alkalimetallhalogenider som utfelles i reaksjonsmedia eller kan i følge deres natur oppløses i polyeteren som er dannet og derved medvirke til å øke den joniske ledningsevne.
For å gjøre trykkene, målene og fordelene til den foreliggende oppfinnelse tydeligere er de følgende eksempler gitt som ikke-begrensende illustrasjon.
I disse eksemplene sammenlignes ledningsevnen til materialer som er framskaffet i følge tidligere metoder (fornetting av triisocyanater) sammenlignet med ledningsevnen til materialene framskaffet i henhold til den foreliggende oppfinnelse. 1.Studie av et materiale framskaffet fra et etylenglykol polyoksyd på MW 3000 hvori det tilsettes i oppløsning litiumperklorat Li CIO^med et forhold O/Li = 12. . Tidligere metoder: Polyoksyetylenglykolet (POEG) fornettes i nærvær av en støkiometrisk mengde alipatisk triisocyanat i nærvær av amin som katalysator og i oppløsning i acetonitril som oppviser et tørrekstrakt på 10%. . Oppfinnelsen: Reaksjonen utføres i acetonitril og i nærvær av CH^Si CI3. Produktet fornettes uten katalysator i 10- min ved romtemperatur (25°C). Mot slutten av reksjonen fordeles produktet på et støttematerialet, reaksjonen avsluttes derved ved å øke temperaturen. Den dras så ut for å framskaffe en tynn film. CH^ Si Cl^ var tilstede i en støkiometrisk mengde med hensyn til det opprinnelige polyeterglykol. Temperaturen måles sammen med ledningsevnen for hvilke verdier er framskaffet iJl_1cm_1: IO-6, 10~5 og IO-4. De erholdte resultater er gjengitt i følgende tabell 1.
Det vil observeres fra denne tabellen at temperaturen har blitt senket med ca. 24 til 10°C som betyr at ledningsevnen har blittøket.
2. Studium av samme materialer men framskaffet med en mengde lavere enn den støkiometriske (10%) av isocyanaten og metyltriklorosilan (CH^Si Cl^). Resultatene som ble funnet er gjengitt i tabell II.
Det vil observeres i denne tabellen at ledningsevnen har blitt sterkt øket selv om det ble startet fra en mindre støkiometrisk mengde. 3. Det samme sammenligningsforsøk ble utført, men startet fra en polyeterglykolblanding bestående av:
80 vektprosent etylenglykol
20 vektprosent polypropylenglykol (PPG) bestående av i oppløsning Li Cl 0^men forholdet O/Li = 12 utført etter oppløsning i acetonitril med et tørr-ekstrakt på 50%.
Resultatene som er funnet er gjengitt i tabell III hvor molekylvektene også er indikert.

Claims (12)

1. Makromolekylært materiale som oppviser jonisk ledningsevne karakterisert ved at de er sammensatt av et salt i oppløsning i et makromolekylært materiale som er sammensatt av minst to polyeterkjeder sammenbundet til hverandre gjennom en bro hvor broen består av minst et atom valgt blandt silikon, kadmium, bor og titan.
2. Makromolekylært materialet i følge krav 1 karakterisert ved at atomet er bundet til minst en av kjedene gjennom et intermediært oksygenatom.
3. Makromolekylært materiale i følge krav 1 karakterisert ved at atomet er et silikonatom bundet til hver av de to kjedene gjennom et intermediært oksygenatom.
4. Makromolekylært materiale i følge krav 1 karakterisert ved at det består av minst tre polyeterkjeder forbundet mellom hverandre ved en bro hvor broen består av minst et silikonatom forbundet til hver av de tre kjedene gjennom et oksygenatom.
5. Makromolekylært materiale som oppviser jonisk ledningsevne i følge krav 1 karakterisert ved at hver av kjedene består av en homopolymer eller en kopolymer.
6. Makromolekylært materiale i følge krav 5 karakterisert ved at kjedene består av en homopolymer eller en kopolymer eller en etylenoksyd kopolymer.
7. Makromolekylært materiale i følge krav 5 eller 6 karakterisert ved at kjedene oppviser like mønstre.
8. M akromolekylært materiale i følge krav 5 karakterisert ved at kjedene har forskjellig molekylvekt som ligger mellom 250 og 30.000.
9. Makromolekylært materialet i følge krav 1 karakterisert ved at det erholdes det reaksjonen mellom et polyeterglykol og/eller dets metallsalter, mono eller polydispergert, ren eller i blanding i minst et annet polyeterglykol og med minst et fornettende eller kondenserende stoff hvor dette stoff består av minst et atom av metall eller metalloid som er minst divalent valgt blant silikon, kadmium, bor og titan og hvor reaksjonen finner sted i nærvær av et salt som skal bringes i oppløsning i det makromolekylære materialet.
10. Makromolekylært materiale i følge krav 9 karakterisert ved at det fornettende eller kondenserende stoff er tilstede i høyst en støkiometrisk mengde og ved at det er sammensatt av et halogen eller pseudohalogenderivat representert av formelen
hvor : R' representerer et alkylradikal fortrinnsvis metyl; x representerer antallet radikaler R'; X er et halogen eller pseudohalogen; M er et i det minste divalent metall eller metalloid valgt blant silikon, kadmium, bor og titan; n er valensen til n med den betingelse at n-x >= 2.
11. Makromolekylært materiale i følge krav 9 karakterisert ved at reaksjonen er en transeterifiseringsreaksjon i nærvær av et stoff som består av et lett alkoxid av metallet representert av formelen R"-0-M hvor R" er et alkylradikal bestående av fra 1 til 8 karbonatomer, M er et metall eller et metalloid som er minst bivalent valgt blant silikon, kadmium, bor og titan.
12. Makromolekylært materialet i følge krav 9 karakterisert ved at reaksjonen er en transeterifiseringsreaksjon og det brodannende materialet er en borsyre.
NO852122A 1984-05-29 1985-05-28 Elektrisk ledende makromolekylaert materiale. NO852122L (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR8408417A FR2565413B1 (fr) 1984-05-29 1984-05-29 Materiau macromoleculaire a conduction ionique pour la realisation d'electrolytes ou d'electrodes

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO852122L true NO852122L (no) 1985-12-02

Family

ID=9304498

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO852122A NO852122L (no) 1984-05-29 1985-05-28 Elektrisk ledende makromolekylaert materiale.

Country Status (10)

Country Link
US (1) US4620944A (no)
EP (1) EP0163576B1 (no)
JP (1) JPS60262852A (no)
CN (1) CN85104050A (no)
AT (1) ATE41558T1 (no)
CA (1) CA1269701A (no)
DE (1) DE3568912D1 (no)
ES (1) ES8702742A1 (no)
FR (1) FR2565413B1 (no)
NO (1) NO852122L (no)

Families Citing this family (26)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPH0679490B2 (ja) * 1984-08-21 1994-10-05 英国 高分子電解質
US4842768A (en) * 1985-01-16 1989-06-27 Kyowa Gas Chemical Industry Co., Ltd. Electrically conductive adhesive
FR2582662B1 (fr) * 1985-05-31 1988-05-27 Centre Nat Rech Scient Nouvelles compositions a base de derives de silice modifiee par des groupements organiques, leur preparation et leur application
FR2593321B1 (fr) * 1986-01-23 1990-11-16 Giers Materiau conducteur ionique utilisable comme electrolyte solide de type gel
JPS62249361A (ja) * 1986-04-21 1987-10-30 Yuasa Battery Co Ltd 有機固体電解質
GB8622576D0 (en) * 1986-09-19 1986-10-22 Ici Plc Solid electrolytes
US6369159B1 (en) 1987-05-13 2002-04-09 Pdm Holdings Corp. Antistatic plastic materials containing epihalohydrin polymers
FR2616969B1 (fr) * 1987-06-18 1989-09-08 Elf Aquitaine Procede de fabrication d'un ensemble electrochimique comprenant une electrode et un electrolyte et ensemble ainsi realise
US5019469A (en) * 1987-06-18 1991-05-28 Societe Nationale Elf Aquitaine Process for production of an electrochemical sub-assembly comprising an electrode and an electrolyte, and the sub-assembly obtained in this way
JPH0834770B2 (ja) * 1987-10-05 1996-03-29 株式会社ユアサコーポレーション 高分子固体電解質
US5077330A (en) * 1988-08-29 1991-12-31 Armstrong World Industries, Inc. Conductive polyurethane-urea/polyethylene oxide
US5116541A (en) * 1989-04-13 1992-05-26 Dai-Ichi Kogyo Seiyaku Co., Ltd. Ion-conductive polymer electrolyte
US5274493A (en) * 1989-07-13 1993-12-28 Elf Atochem North America, Inc. Electrochromic element, materials for use in such element, processes for making such element and such materials and use of such element in an electrochromic glass device
US5086351A (en) * 1989-07-13 1992-02-04 M&T Chemicals, Inc. Electrochromic elements, materials for use in such element, processes for making such elements and such materials and use of such element in an electrochromic glass device
US5574104A (en) * 1990-01-05 1996-11-12 The B. F. Goodrich Company Chain extended low molecular weight polyoxiranes and electrostatic dissipating blend compositions based thereon
US5188768A (en) * 1990-05-30 1993-02-23 Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. Solid form electrolyte composites
US5152930A (en) * 1990-06-28 1992-10-06 General Electric Company Carbon chalcogenide macromolecular composition and process for preparation thereof
US5599355A (en) * 1993-08-20 1997-02-04 Nagasubramanian; Ganesan Method for forming thin composite solid electrolyte film for lithium batteries
DE60027214T2 (de) * 1999-09-02 2007-01-25 Dai-Ichi Kogyo Seiyaku Co., Ltd. Ionenleitendes Polymer, Polymerelektrolyt und elektrisches Gerät
WO2001098396A1 (en) * 2000-06-16 2001-12-27 Arizona Board Of Regents, Acting On Behalf Of Arizona State University Solid polymeric electrolytes for lithium batteries
JP2004511879A (ja) * 2000-06-16 2004-04-15 アリゾナ ボード オブ リージェンツ, ア ボディ コーポレイト アクティング オン ビハーフ オブ アリゾナ ステート ユニバーシティ リチウム電池用伝導性ポリマー組成物
US7527899B2 (en) * 2000-06-16 2009-05-05 Arizona Board Of Regents For And On Behalf Of Arizona State University Electrolytic orthoborate salts for lithium batteries
JP4569063B2 (ja) * 2001-09-17 2010-10-27 株式会社Gsユアサ 高分子固体電解質および高分子固体電解質リチウム電池
WO2003084679A1 (en) * 2002-04-04 2003-10-16 The Regents Of The University Of California Immobilized calixarenes
KR100508925B1 (ko) * 2003-07-01 2005-08-17 삼성에스디아이 주식회사 리튬 이차 전지용 고분자 전해질 및 이를 포함하는 리튬이차 전지
FR3130454B1 (fr) * 2021-12-13 2024-01-12 Commissariat Energie Atomique Préparation d’un électrolyte polymère solide

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB1208474A (en) * 1968-04-29 1970-10-14 Agfa Gevaert Nv Electroconductive layers for use in electrographic and electrophotographic recording elements
JPS5336450B2 (no) * 1972-05-27 1978-10-03
US4091022A (en) * 1972-11-08 1978-05-23 Imperial Chemical Industries Limited Polyamide fiber
GB1590472A (en) * 1976-08-31 1981-06-03 Nat Res Dev Polymeric materials
JPS559669A (en) * 1978-07-07 1980-01-23 Kanegafuchi Chem Ind Co Ltd Curable composition
FR2442512A1 (fr) * 1978-11-22 1980-06-20 Anvar Nouveaux materiaux elastomeres a conduction ionique
FR2485274A1 (fr) * 1980-03-31 1981-12-24 France Etat Electrolyte solide a base de materiau macromoleculaire a conduction ionique
FR2557735B1 (fr) * 1984-01-02 1986-04-25 Elf Aquitaine Nouveau materiau macromoleculaire a conduction ionique et son procede de fabrication

Also Published As

Publication number Publication date
JPS60262852A (ja) 1985-12-26
EP0163576A3 (en) 1986-03-05
FR2565413A1 (fr) 1985-12-06
US4620944A (en) 1986-11-04
ES8702742A1 (es) 1986-12-16
DE3568912D1 (en) 1989-04-20
ES543561A0 (es) 1986-12-16
ATE41558T1 (de) 1989-04-15
CA1269701A (fr) 1990-05-29
EP0163576A2 (fr) 1985-12-04
EP0163576B1 (fr) 1989-03-15
CN85104050A (zh) 1986-11-26
FR2565413B1 (fr) 1986-08-29

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO852122L (no) Elektrisk ledende makromolekylaert materiale.
Zheng et al. High‐capacity all‐solid‐state sodium metal battery with hybrid polymer electrolytes
Martinez‐Ibañez et al. Unprecedented improvement of single Li‐Ion conductive solid polymer electrolyte through salt additive
Dai et al. A borate-rich, cross-linked gel polymer electrolyte with near-single ion conduction for lithium metal batteries
TW564566B (en) Electrolytic solution and electrochemical cell using the same
US4071664A (en) Electrolyte salt additive
US20090029250A1 (en) Polymer Electrolyte The Use Thereof And An Electrochemical Device Containing Said Polymer Electrolyte
JPS6183249A (ja) 固体ポリマー電解質
US5589295A (en) Thin film polymeric gel electrolytes
Yao et al. Ultralong cycling and wide temperature range of lithium metal batteries enabled by solid polymer electrolytes interpenetrated with a poly (liquid crystal) network
KR100418845B1 (ko) 인돌계 화합물을 이용하는 2차 전지 및 콘덴서
TW442520B (en) A polymer electrolyte membrane, a blend ion-exchange membrane, and a solid polymer electrolyte fuel cell and a process for making said fuel cell
Aihara et al. Investigation on solvent-free solid polymer electrolytes for advanced lithium batteries and their performance
JP3565777B2 (ja) ポリマー電池
Yang et al. Lithium salt inclusion as a strategy for improving the Li+ conductivity of nafion membranes in aprotic systems
US6544690B1 (en) Self-doped molecular composite battery electrolytes
Kim et al. All‐Solid‐State Lithium–Organic Batteries Comprising Single‐Ion Polymer Nanoparticle Electrolytes
CN109560238A (zh) 改性隔膜及其制备方法和锂离子电池
Lechartier et al. Single-ion polymer/LLZO hybrid electrolytes with high lithium conductivity
JPS6218580B2 (no)
JPS59224072A (ja) 非水電解液
Liu et al. Interfacial Interaction of Multifunctional GQDs Reinforcing Polymer Electrolytes For All‐Solid‐State Li Battery
US20030215720A1 (en) Nonaqueous electrolytes based on organosilicon ammonium derivatives for high-energy power sources
Wang et al. Bifunctional Solid‐State Copolymer Electrolyte with Stabilized Interphase for High‐Performance Lithium Metal Battery in a Wide Temperature Range
JP2001508234A (ja) 新規固体ポリマー電解質及び該固体ポリマー電解質を備えた多層電気化学組立体