NO753657L - - Google Patents

Info

Publication number
NO753657L
NO753657L NO753657A NO753657A NO753657L NO 753657 L NO753657 L NO 753657L NO 753657 A NO753657 A NO 753657A NO 753657 A NO753657 A NO 753657A NO 753657 L NO753657 L NO 753657L
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
crane
building
roof
sections
housing
Prior art date
Application number
NO753657A
Other languages
English (en)
Inventor
T S Bartley
Original Assignee
Int Paper Co
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Int Paper Co filed Critical Int Paper Co
Publication of NO753657L publication Critical patent/NO753657L/no

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66CCRANES; LOAD-ENGAGING ELEMENTS OR DEVICES FOR CRANES, CAPSTANS, WINCHES, OR TACKLES
    • B66C17/00Overhead travelling cranes comprising one or more substantially horizontal girders the ends of which are directly supported by wheels or rollers running on tracks carried by spaced supports
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04HBUILDINGS OR LIKE STRUCTURES FOR PARTICULAR PURPOSES; SWIMMING OR SPLASH BATHS OR POOLS; MASTS; FENCING; TENTS OR CANOPIES, IN GENERAL
    • E04H5/00Buildings or groups of buildings for industrial or agricultural purposes
    • E04H5/02Buildings or groups of buildings for industrial purposes, e.g. for power-plants or factories

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Conveying And Assembling Of Building Elements In Situ (AREA)
  • Carriers, Traveling Bodies, And Overhead Traveling Cranes (AREA)
  • Control And Safety Of Cranes (AREA)

Description

på ruller bevegelig industri-
bygning med'innebygget travers-
kransystem.
Oppfinnelsen angår bygningskonstruksjoner og mer bestemt bygningskonstruksjoner for industriell produksjon. Spesielt ved kontinuerlige produksjonsprosesser er det påkrevet med et traverskransystem som arbeider på tverrgående og langsgående skinnesyste-mer. Selv om den bygning som i det følgende skal'beskrives ikke innbefatter et traverskransystem i sin indre konstruksjon tilveie-bringer den et system som har den nødvendige fleksibiltet samtidig som.den muliggjør en mindre og mer økonomisk bygningskonstruksjon.
Denne bygningstype egner seg spesielt til å romme maskineri, f.eks. papirmaskin, for anvendelse i en kontinuerlig prosess. Dersom en spesiell prosess krever kontinuerlig drift i alle trinn, vil avbrytelse av ethvert trinn bli kostbart. Denne bygning gjør det mulig å benytte et traverskransystem som ikke utgjør en del av bygningen, uten at det er nødvendig å avbryte det totale prosess-forløp.
Ved fremstilling av f.eks. papir hvor det anvendes store maskiner og kompliserte operasjoner og hvor fabrikkbygningens lengde er meget betydelig , må et traverskransystem være tilgjen-gelig i bygningen for å transportere utstyr for reparasjon eller for utskifting av tungt maskineri eller for utførelse av andre vedlikeholdsfunksjoner.
Ved papirfremstilling mates en masse omfattende en dis-pens j'on av fiber og andre bestanddeler kontinuerlig ut på et kontinuerlig bevegelig virebelte eller -duk. Et tildannet ark fjernes kontinuerlig og føres over diverse valser-, sugekasser samt gjennom tørketrinn. I hver av disse innretninger fjernes vann fra viren og arket formes etterhvert som vannet fjernes. En rekke avsiling, presse, og tørkeoperasjoner utføres på arket etterhvert som det fremføres gjennom papirmaskinbygningen.<p>apirets endelige over-flatekvalitet bestemmes i kalandertrinnet og papiret vikles til-slutt opp på sylindre klart for transport eller lagring.
Det er klart at papirfremstillingprosessen krever en kontinuerlig operasjon. Videre krever den en bygning som er godt ventilert ettersom fjerning av vann er en vesentlig del av prosessen .
Tradisjonelt konstrueres industribygninger, innbefattende papirmaskinbygninger, meget større enn det som ville vært nødvendig om man bare tok hensyn til det spesielle maskineri som skal huses. Man utfører bygningen med ekstra høyde og bredde slik at den får en overbygning som understøtter og bærer forskjellige traverskraner og heiser. Denne type overbygning må strekke seg i hele bygningens lengde. Heise- og kraninnretningene må også løpe på skinner både i bygningens side- og lengderetning dersom man skal få den nødvendige fleksibilitet for utførelse av bygningens forskjellige funksjoner.
Det er meget dyrt og konstruere en slik overbygning for et traverskransystem. Det har imidlertid vært en nødvendig innvendig del av de fleste produksjonsbygninger ettersom de må være lukket og beskyttet mot været mens maskinene er i drift . En bygning for en papirmaskin må f.eks. avlukkes mot elementene for å unngå skader på maskinene og prosessen. Hittil har det følgelig alltid vært nødvendig, for utførelse av forskjellige vedlikeholdsfunksjoner , å ha en fullstendig lukket bygning hvor kransystemet er plasert inne i bygningen.
Foreliggende oppfinnelse overvinner problemene forbun-det med den kjente teknikk ved å tilveiebringe et kranhus av bro-krantypen som beveger seg på utsiden av en bygning og i dennes lengderetning for å utgjøre et kransystem for bruk inne i bygningen. I sitt bredeste aspekt muliggjør bygningskonstruksjonen i kombinasjon med kranhuset en vesentlig mindre totalkonstruksjon samtidig som fleksibiliteten og funksjonene ved et innvendig montert traverskransystem bibeholdes. Det vil aldri bli nødvendig å utsette bygningens indre for værforholdene på bygningens utside mens kransystemet er i bruk.
Industribygnings-konstruksjonsystemet ifølge denne oppfinnelse, hvor maskineri som er plasert inne i bygningen kan mon-teres med traverskran, består av et antall bygningsseksjoner som er anordnet i flukt med hverandre i lengderetningen ogkarakterisert vedat hver bygningsseksjon har løsbare takkonstruksjoner,
et kranhus som spenner over bygningens bredde og innbefatter sideveggelementer som er anordnet utenfor og nær bygningens sidevegger, hvilket kranhus er montert på hjul som samvirker med parallelle.
skinner på hver side av bygningen , og i hvilket kranhus der også
er montert et traverskransystem.
Kransystemet innbefatter fortrinnsvis en første kran fast festet til kranhusets toppkonstruksjon innrettet til å- heve og senke bygningens takseksjoner.
Kransystemet innbefatter videre fortrinnsvis ytterligere heiseinnretninger som kan avstedkomme sideveis bevegelse i forhold til bygningen og er innrettet til å utføre de normale funksjoner til.et traverskransystem i en fabrikkbygning.
Videre foretrekkes at kranhuset har endeveggseksjoner som kan justeres vertikalt slik at de stort sett innelukker langsgående seksjoner åv bygningen i sammenheng med toppkontruksjonen og sideveggelementene, uavhengig av tverrsnittet til den spesielle bygning.
Oppfinnelsen består av nye deler, konstruksjoner, arran-gementer, kombinasjoner og forbedringer som vist og beskrevet. Tegningene viser en utføringsform av oppfinnelsen og tjener, sam-men med beskrivelsen, til å forklare prinsippene ved oppfinnelsen.
på tegningene er fig. 1 et isometrisk frontriss av et industribygning-konstruksjonssystem som innbefatter et traverskransystem i henhold til oppfinnelsen, og systemet er illustrert i forbindelse med overdekking eller innbygging av papirfremstil-lings- og behandlingsmaskineri.
Fig. 2 er et tverrsnitt gjennom kranhuset og pressesek-sjonen i bygningen vist i fig. 1. Fig. 3 er et lengdesnitt gjennom kranhuset og pressesek-sjonen i bygningen vist i fig. 1. Fig. 4 er et tverrsnitt som viser den relative størrelse mellom en tradisjonell fabrikkbygning og en bygning ifølge foreliggende oppfinnelse. Fig. 5 er et tverrsnitt gjennom kranhuset og fourdrinier-seksjonen i bygningen vist i fig. 1. Fig. 6 er et tverrsnitt gjennom kranhuset og kalanderseksjonen i bygningen vist i fig. 1. Fig. 7 er et tverrsnitt gjennom kranhuset og tørkeseksjo-nen i bygningen vist i fig. 1.
Følgende detaljbeskrivelse angår de nå foretrukne utfø-ringsformer av oppfinnelsen, som tegningene viser eksempler på.
på fig. 1 er vist et isometrisk frontriss av et industribygnings-konstruksjonssystem 8 som innbefatter trekkene ifølge fore-
liggende oppfinnelse. Bygningen 8 skal omgi omfangsrikt og kom-plisert maskineri som anvendes for å omdanne den fortynnede van-dige suspensjon av fiber og andre bestanddeler til det ferdig tørkede papir som vanligvis vikles på ruller for lagring eller transport. En slik bygning er følgelig temmelig lang.
Hverken de spesielle detaljer ved papirfremstillings-prosessen eller det aktuelle maskineri som benyttes utgjør noen del av foreliggende oppfinnelse. Følgelig er de bare beskrevet i den grad som er nødvendig for at en fagmann på konstruksjonsom-rådet skal kunne forstå konstruksjonen og anvendeligheten av denne type industribygning.
Ifølge oppfinnelsen omfatter den viste papirmaskinbygning 8 en rekke seksjoner som er innrettet i lengderetningen innbefattende en innløpskasse 10, en fourdrinier-seksjon 12, presse 14,
en første tørkeseksjon 16, en kutte- og stableseksjon 18, en andre tørkeseksjon 20, en formpresseseksjon 22, en tredje tørkeseksjon 24, en kalanderseksjon 26, en vikleseksjon 28, og en rampe og pakk-hus 30 og 32.
Bygningen 8 er selvsagt konstruert som en enkelt lang konstruksjon, men oppdelt i henhold til prosesstrinnene og maski-neriets plasering. I den her' viste utføringsform er der på hver seksjon 10 - 32 montert en løsbar eller avtagbar takkonstruksjon 36, idet størrelsen til hver konstruksjon 36 bestemmes av den spesielle bygningsseksjon 10 - 32 som den skal dekke.
Det foretrekkes at der på de forskjellige avtagbare takkonstruksjoner 36 er montert festeorganer 38 som kan oppta en løs-bar krokinnretning. Fortrinnsvis er et antall ringorganer 38
fast montert på hver takkonstruksjon 36. Selv om størrelsen av takkonstruksjonene .36 kan variere er ringorganene 38 anordnet på samme måte på hver takkonstruksjon for samvirkning med det kransystem som anvendes.
I henhold til oppfinnelsen har et kranhus 34 en toppkonstruksjon 40 som i tverretningen spenner over takkonstruksjonene 36 til bygningsseksjonene 10 - 32. Kranhuset 34 har videre sideveggelementer 42 og 43 som bærer toppkonstruksjonen 40 og er plasert utenfor sideveggene til bygningsseksjonene 10 - 32, og nær inntil disse. I den viste utføringsform er kranhuset 34 ut-formet som en brokran hvor toppkonstruksjonen 40 utgjør broen som bærer et kransystem og som er stivt understøttet av sideveggelementene 42 og 43. Elementene 42 og 43 innbefatter søyler med en
bærende fagverkkonstruksjon av kjent art.
på de bærende sideveggelementer 42 og 43 er fortrinnsvis anordnet forflytningsorganer for bevegelse av kranhuset 34 i lengderetningen i forhold til de sammenhengende bygningsseksjoner 10-32.
-Forflytningsorganene omfatter fortrinnsvis et sett
hjul 44 som samvirker med faste skinner 46 som løper nær og paral-lelt med hver av bygningens 8 langsider.Hjulene 44 drives av et drivmotorsystem 48 som hensiktsmessig kan være festet til hver av de respektive sideveggelementer 42 og 43, som vist i fig. 2. Det skal forståes at drivmotorsystemet 48 ikke trenger å vises i de-talj , idet et slikt system enkelt kan innkoples for drift av hju-lene 44.
Ifølge foreliggende oppfinnelse og slik det fremgår klarere av fig. 2 og 3 er der på kranhuset som generelt er beteg-net med 34, montert en første traverskraninnretning generelt angitt med 50, for avløfting av takkonstruksjonene 36. I den viste utføringsform'er et stivt konstruksjonsrammeverk 52 opphengt ved hjelp av en heismekanisme 54 som er bevegelig montert på toppkon-struks jonen 40 ved hjelp av egnede rulleorganer 55. Videre er løsbare klemorganer, i den viste utføringsform i form av en dob-bel krokinnretning 56, festet til ringorganene 38 for heving og senking av takkonstruksjonene 36. Den doble krokfesteinnretning 56 kan være sveiset eller boltet til den stive rammekonstruksjon 52.
De doble krokfesteinnretninger 56 er anordnet på det stive rammeverk 52 for samvirking med et antall festeorganer 38 montert på hvilken som helst spesiell avtagbar takkonstruksjon
36, slik at konstruksjonen 36 kan løftes og senkes jevnt og sik-kert. Rammeverket 52 er fortrinnsvis en åpen rektangulær konstruksjon som vist i fig. 2 og 3, idet de doble krokfesteorganer 56 er festet nær hvert av rammeverkets hjørner.
Ifølge oppfinnelsen er der på kranhuset 34 også montert en andre traverskraninnretning. I den viste utføringsform er der anordnet bevegelige heismekanismer generelt angitt med 58. Heis-' organene drives ved hjelp av passende motororganer som ikke er vist , og innbefatter en heiseanordning 59 og en løpekatt 61 som løper på tverrgående skinneorganer med ender som er fast boltet til respektive sideveggelementer 42 og 43.
Skinneorganene omfatter fortrinnsvis et par I-bjelker 60 som er anordnet med tilstrekkelig innbyrdes avstand som vist i fig. 3 til å danne et dobbelt I-bjelkespor 62 for den bevegelige heismekanisme 58. Som vist i fig. 2 er hver ende av hver I-bjelke 60 ved hjelp av organer 64 boltet til innerkonstruksjonen 68 til sideelementene 42 og 43 og er videre understøttet av I-bjelker som er horisontalt montert og sveiset til det indre fagverk 68 på de respektive sideelementer 42 og. 43.
Toppkonstruksjonen 40 innbefatter fortrinnsvis en bro-ramme 70 i fagverk, som utgjør en sterk og stiv bærekonstruksjon for de første kranorganer 50.Brorammen 70 er i hver ende under-støttet av sideveggelementene 42 og 43 ved henholdsvis punktene' 74 og 76.
Taket 72, av et passende takmateriale, er lagt på toppen av brorammen 70 og strekker seg fortrinnsvis utenfor de respektive sideveggelementer 42 og 43.
Som vist i fig. 2 og 3 kan de første traverskraninnret-ninger 50 bringes i stilling for å løfte eller senke de avtagbare takkonstruksjoner 36. Som illustrert i fig. 2 og 3 er takkonstruksjonen 36 i hevet stilling, idet de brutte linjer 36' i fig. 2 il-lustrerer takkonstruksjonen i senket stilling over bygningens presseksjon 14.
Endeveggseksjonen 78 og 80 på fig. 3 er fortrinnsvis montert på respektive ender av kranhuset 34 som vist i fig. 1 og vertikalt bevegelige i forhold til faste endevegger 79 og 81 for å danne sammenhengende endevegger og muliggjøre justering av ni-vået av nedre kant på endeveggene. Veggseksjonene 78 og 80 er fortrinnsvis montert for bevegelse på skinner og løftes og senkes ved hjelp av passende heiseutstyr.
Som vist i fig. 1 er fortrinnsvis tre endeveggseksjoner 78 og tre endeveggseksjoner 80 anordnet tversover hver ende av hu-set 34 for å lukke dette konformt med omrisslinjen til taket på bygningsseksjonen. Den midtre endeveggseksjon har en bunnkant som er konform med hellingen på takseksjonen 36. Når endeveggseksjo-' nene 78 og 80 er i senket stilling i anlegg mot de forskjellige takseksjoner 36, vil kranhuset 34 som avgrenses av toppkonstruksjonen 40,de respektive sideveggelementer 42 og 43, samt endeveggene fullstendig omslutte eller innelukke en lengdeseksjon av bygningen 8. Dette trekk ved det fullstendige kranhus 34 gjør det mulig å utføre vedlikehold og reparasjonsarbeid uten å åpne bygningens indre mot omgivelsene.
Detaljer ved skinnekonstruksjonen for veggseksjonene 78 og 80 er ikke vist her, ettersom slike detaljer ligger innenfor
fagområdet til gjennomsnittsmekanikeren.
I fig. 4 er et tverrsnitt gjennom en tørkeseksjon i bygningen 8 vist inntegnet på et tverrsnitt av en fabrikkbygning 82 av standard type. Bygningen 82 krever en fagverk-overbygning 84 som løper over hele bygningens lengde. Denne overbygning 84 bærer de forskjellige løpekatter og skinner som kreves for langsgående og tverrgående heise- og kransystemer, såsom den tverrløpende kran 86. Bygningen 8 ifølge denne oppfinnelse har vesentlig redusert tverrsnitt sammenlignet med den med brutte linjer viste omrisslinje til bygningen. 8.2 med derav følgende be-sparelser i anleggskostnader. De økonomiske fordeler ved industribygnings-konstruksjonsystemet ifølge foreliggende oppfinnelse , er selv med de ekstra kostnader for brokrånkonstruksjonen og samvirkende skinner, meget store sammenlignet med kostnadene ved oppføring av den gamle type bygning med innvendige heiser, kraner og løpekatter. Der hvor den prosess som utføres i bygningen krever god ventilasjon, slik det er nødvendig ved fremstilling av papir, byr den nye type bygning 8. på fordeler ved at den lettere ventileres ettersom det totale rom som omsluttes av bygningen er vesentlig redusert.
Fig. 5, 6 og 7 viser henholdsvis tverrsnitt gjennom bygningen 8 ved fourdrinier-seksjonen 12, kalanderseksjonen 26 og tørkeseksjonen 16. Alle elementene i kranhuset 34 er som angitt i fig. 2.Brokranhuset 34 beveges på plass over hvilken som helst av disse seksjoner med nødvendig klaring. Uavhengig av den spesielle bygningsseksjon, idet fourdrinier-, kalander- og tørkeseksjonene er representativé for forskjellige tverrsnitt, kan kranhuset 34- med tilhørende kran- og heisesystemer 50 og 58 bringes i stilling for fullstendig, fleksibel drift.
Ringfesteorganene 38 er fortrinnsvis plasert på hver takkonstruksjon 36, uavhengig av takkonstruksjonens størrelse, slik at de kan samvirke med det første kransystem 50.

Claims (11)

1. Kranhussystem som er bevegelig på skinneorganer anordnet på hver side av en bygning med individuelt fjernbare takkonstruksjoner, karakterisert ved a) en toppkonstruksjon (40) som i tverretningen spenner over taket på det bredeste parti av bygningen (8), b) sideveggelementer (42, 43) som er anordnet på bygningens utside og understøtter toppkonstruksjonen slik at denne går klar av det høyeste konstruksjonsparti på bygningen, c) forflytningsorganer (44, 48) festet til sideveggelementene for bevegelse av kranhuset (34) på skinneorganene (46) i bygningens lengderetning, d) endeveggseksjoner (78, 80) som er vertikalt bevegelige og samvirker med toppkonstruksjonen og side-yeggelementene for tilnærmet fullstendig å innelukke lengdeseksjo-ner av bygningen, hvilke endeveggseksjoner er.konforme med konturen til taket på bygningen, og e) kraninnretninger festet til kranhuset for avløfting av en takkonstruksjon (36) og opphengning av den avløftede takkonstruksjon i kranhuset under påfølgende kran-operasjoner, hvilke kraninnretninger innbefatter: 1) en første traverkran (50) innrettet til å løfte eller senke en takkonstruksjon på bygningen, og 2) et antall andre traverskraner (58) som kan beveges i kranhusets tverretning.
2. Kranhussystem som angitt i krav 1, karakterisert ved at den første traverskran innbefatter en heismekanis-rae som er fast festet til toppkonstruksjonen i kranhuset, en stiv rammekonstruksjon som heves og senkes ved hjelp av heismekanismen, samt løsbare klemmeelementer som bæres av den stive rammekonstruksjon for befestigelse til takkonstruksjonene på bygningen for fjerning.av disse.
3.K ranhussystem som angitt i kravl eller 2, karakterisert ved at forflytningsorganene innbefatter en drivmotor samt hjul som drives av drivmotoren og samvirker med skinneorganene.
4. Kranhussystem som angitt i et av de foregående krav, karakterisert ved at det,innbefatter i det minste ett par I-bjelker hvis ender er fast festet til de respektive sideveggelementer for å utgjøre understøttende skinneorganer som kan bære i det minste én av de andre traverskraner.
5.I ndustribygning-konstruksjonssystem innbefattende et traverskransystem, karakterisert ved at det omfatter a) en langstrakt bygningskonstruksjon med et antall avløftbare takseksjoner og av forholdsvis lett konstruksjon, tilstrekkelig til å være selvbærende og til beskyttelse av bygningens indre mot været og b) kranhus, hvor kranhusets toppkonstruksjon er en forholdsvis grov konstruksjon for understøttelse av kraner og kranlaster på utsiden av og spenner over taket til bygningskonstruksjonen og danner toppen av kranhuset, sideelementer av forholdsvis grov konstruksjon for understøttelse av toppkonstruksjonen over bygningskonstruksjonen og anordnet utenfor og nær bygningskonstruksjonens sidevegger, hvilke sideelementer danner kranhusets sidevegger, c) forflytningsorganer festet til sideelementene for bevegelse av kranhuset i lengderetningen i forhold til bygningskonstruksjonen, hvilket kranhus er uavhengig av den lang-strakte bygningskonstruksjon og har en forholdsvis kort lengde i forhold til denne, og d) kraninnretninger understøttet av kranhuset for avløfting og opphengning av takseksjonene fra bygningskonstruksjonen samt for kranopphengning av gjenstander i bygningskonstruksjonen.
6. Industribygning-konstruksjonssystem som angitt i krav 5, karakterisert ved at kranhuset innbefatter innluk-kingsorganer for å beskytte bygningskonstruksjonens indre mot været når én av takseksjonene er fjernet ved hjelp av kraninnret-' ningene.
7. Industribygning-konstruksjonssystem som angitt i krav 6, karakterisert ved at innlukkingsorganene omfatter veg-ger som lukker de utvendige overflater til toppkonstruksjonen og at sideelementene og vertikalt bevegelige endeveggseksjoner samvirker med toppkonstruksjonen og sideelementene og er konforme med konturen til takseksjonene på bygningskonstruksjonen på hver side av takseksjonen som er fjernet.
8. Industribygning-konstruksjonssystem som angitt i krav 5,
6 eller 7, karakterisert ved at kraninnretningene innbefatter en kran omfattende en heismekanisme festet til topp-konstruks jonen , en stiv fagverksramme som heves og senkes ved hjelp av heismekanismen, og løsbare klemelementer som bæres av den stive fagverksramme og kan festes til takseksjonene for å løfte disse av bygningskonstruksjonen.
9. Industribygning-konstruksjonssystem som angitt i krav 8, karakterisert ved at kraninnretningene også innbefatter et antall traverskraner montert ,på kranhuset og som kan beveges i sideretningen i forhold til kranhuset.
10. Industribygning-konstruksjonssystem som angitt i et av kravene 5-9, karakterisert ved at bygningskonstruksjonen innbefatter.et antall i lengderetningen forbundne bygningsseksjoner med forskjellig tverrsnitt og som hver har en avløftbar takseksjon, idet hver av bygningsseksjonene har tilstrekkelig størrelse til å omslutte spesielle maskiner som er nødvendig for separate trinn i en kontinuerlig industriell fremstillingsprosess.
11. Industribygning-konstruksjonssystem som angitt i krav 5, karakterisert ved at kranhuset innbefatter en .første kran omfattende en heismekanisme festet til toppkonstruksjonen, en stiv fagverkramme som heves og senkes ved hjelp av heismekanismen, og løsbare klemelementer som bæres av fagverkram-men og kan- festes til takseksjonene for å løfte disse av bygningskonstruksjonen samt for opphengning av seksjonene , og et antall andre kraner montert på kranhuset og bevegelige i tverretningen i forhold til kranhuset.
NO753657A 1974-10-31 1975-10-30 NO753657L (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US05/519,647 US3961712A (en) 1974-10-31 1974-10-31 Industrial building structure system

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO753657L true NO753657L (no) 1976-05-03

Family

ID=24069201

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO753657A NO753657L (no) 1974-10-31 1975-10-30

Country Status (15)

Country Link
US (1) US3961712A (no)
JP (1) JPS5166651A (no)
AU (1) AU8616575A (no)
BR (1) BR7507049A (no)
CA (1) CA1025622A (no)
DE (1) DE2548230A1 (no)
ES (1) ES442236A1 (no)
FI (1) FI753032A (no)
FR (1) FR2289705A1 (no)
GB (1) GB1534538A (no)
IT (1) IT1048861B (no)
NO (1) NO753657L (no)
PH (1) PH11264A (no)
SE (1) SE7512145L (no)
ZA (1) ZA756665B (no)

Families Citing this family (19)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4184354A (en) * 1978-10-30 1980-01-22 Helmut Eberlin Arrangement for the transportation and storage of heavy goods of bulky dimensions
US4664873A (en) * 1982-05-03 1987-05-12 Deutsche Gesellschaft Fur Wiederaufarbeitung Von Kernbrennstoffen Mbh System for performing remotely-controlled manual-like operations in large-area cell of a nuclear facility
US4641757A (en) * 1983-05-06 1987-02-10 Robotic Systems, Inc. Circulating latch transport mechanism for overhead cranes
DE3423476C2 (de) * 1984-06-26 1986-06-19 Heinrich 6631 Ensdorf Philippi Feuerverzinkungsanlage
JPH0314203U (no) * 1989-06-22 1991-02-13
JPH03130801U (no) * 1990-04-18 1991-12-27
AUPN943196A0 (en) * 1996-04-23 1996-05-16 Elischer, Julius William Demountable overhead travelling crane
US8360203B2 (en) * 2003-09-05 2013-01-29 Mhe Technologies, Inc. Work platform for an overhead crane
JP5055908B2 (ja) 2006-09-13 2012-10-24 株式会社ジェイテクト 動力伝達構造
CN102677925A (zh) * 2012-05-18 2012-09-19 谢合清 一种配置起重机的厂房
US9630816B1 (en) * 2013-03-11 2017-04-25 Oz Lifting Products, LLC Portable crane formed of composite members
CN103556848B (zh) * 2013-11-09 2016-02-10 鸡西市圣火锅炉制造有限公司 使用龙门吊车的移动棚厂房
JP6417606B2 (ja) * 2014-04-30 2018-11-07 三菱日立パワーシステムズ株式会社 コンバインドサイクルプラント、及びそのプラント建屋
JP5758529B1 (ja) * 2014-06-26 2015-08-05 三菱日立パワーシステムズ株式会社 ガスタービンの部品の取付又は取外し方法、この方法を実行する装置、この装置の設置方法
US20170306609A1 (en) * 2016-04-26 2017-10-26 Folding Holdings Llc Crane building
US10378201B2 (en) * 2016-10-17 2019-08-13 Troy Coombes Collapsible modular building
CN106930528B (zh) * 2016-10-31 2019-07-05 上海市政工程设计研究总院(集团)有限公司 顶盖升降的建筑工程加工车间的制作方法
US11767680B2 (en) * 2021-02-23 2023-09-26 Ericus Andreas van Kleef Deployable manufacturing production facility and method
JP2023070092A (ja) * 2021-11-03 2023-05-18 ザ・ボーイング・カンパニー 製造環境内でワークピースを支持するためのシステム及び方法

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1671252A (en) * 1922-09-30 1928-05-29 Shaw Crane Putnam Machine Co I Crane
US1701965A (en) * 1925-05-29 1929-02-12 Joseph S Wood Hatch cover
GB1035680A (en) * 1963-11-05 1966-07-13 Anderston Clyde Engineers Ltd Improvements relating to travelling cranes
US3283923A (en) * 1964-07-15 1966-11-08 Auxilius P Schnyder Building having removable roof sections and crane therefor

Also Published As

Publication number Publication date
CA1025622A (en) 1978-02-07
FR2289705A1 (fr) 1976-05-28
GB1534538A (en) 1978-12-06
BR7507049A (pt) 1976-08-03
DE2548230A1 (de) 1976-05-06
FI753032A (no) 1976-05-01
ZA756665B (en) 1976-09-29
ES442236A1 (es) 1977-04-16
SE7512145L (sv) 1976-05-03
PH11264A (en) 1977-11-02
IT1048861B (it) 1980-12-20
JPS5166651A (no) 1976-06-09
US3961712A (en) 1976-06-08
AU8616575A (en) 1977-05-05

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO753657L (no)
CN102666346B (zh) 制造电梯的方法
KR102010563B1 (ko) 갠트리 크레인
FI119603B (fi) Hoitotasoilla varustettu rainanmuodostuskone
CN110886509B (zh) 一种用于大跨度钢结构施工的液压支架装置
US2217115A (en) Method of building houses
KR200402250Y1 (ko) 크레인용 인양물의 무게중심 조정장치
CN100581975C (zh) 多吊点起重机起升钢丝绳空间防干涉布置的方法
US4875975A (en) Device for drawing an endless belt into a paper making machine
US9162852B2 (en) Method for controlling a concrete mix casting equipment dismountably attached to a crane and a concrete mix casting equipment dismountably attached to a crane
KR20110030134A (ko) 요트 인양 크레인
GB2160174A (en) An elevator for buildings
US1931062A (en) Paper making machinery
CN106477350A (zh) 桥式装卸船机的拆除方法
JP3035769B2 (ja) 表面処理装置
JP4825425B2 (ja) 乗客コンベアの架設方法
SU1364589A1 (ru) Строительный подъемник
US4037301A (en) Method of manufacturing doors and arrangement therefor
CN212503545U (zh) 一种新型施工升降机顶梁装置
CN213976698U (zh) 一种工程机械用门式起重设备
CN212893566U (zh) 一种防摇摆型起重机
CN220998960U (zh) 扁担架式辅助吊装装置
CN214828353U (zh) 一种吊点可调的旋转吊具
CN106836019A (zh) 用于桥梁加固维修的可调式大型构件吊装装置
US787058A (en) Hoisting apparatus.