NO175852B - - Google Patents

Download PDF

Info

Publication number
NO175852B
NO175852B NO920139A NO920139A NO175852B NO 175852 B NO175852 B NO 175852B NO 920139 A NO920139 A NO 920139A NO 920139 A NO920139 A NO 920139A NO 175852 B NO175852 B NO 175852B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
measured
carriage body
tilting
vehicle
controlled
Prior art date
Application number
NO920139A
Other languages
English (en)
Other versions
NO175852C (no
NO920139D0 (no
NO920139L (no
Original Assignee
Asea Brown Boveri
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Asea Brown Boveri filed Critical Asea Brown Boveri
Publication of NO920139D0 publication Critical patent/NO920139D0/no
Publication of NO920139L publication Critical patent/NO920139L/no
Publication of NO175852B publication Critical patent/NO175852B/no
Publication of NO175852C publication Critical patent/NO175852C/no

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B61RAILWAYS
    • B61FRAIL VEHICLE SUSPENSIONS, e.g. UNDERFRAMES, BOGIES OR ARRANGEMENTS OF WHEEL AXLES; RAIL VEHICLES FOR USE ON TRACKS OF DIFFERENT WIDTH; PREVENTING DERAILING OF RAIL VEHICLES; WHEEL GUARDS, OBSTRUCTION REMOVERS OR THE LIKE FOR RAIL VEHICLES
    • B61F5/00Constructional details of bogies; Connections between bogies and vehicle underframes; Arrangements or devices for adjusting or allowing self-adjustment of wheel axles or bogies when rounding curves
    • B61F5/02Arrangements permitting limited transverse relative movements between vehicle underframe or bolster and bogie; Connections between underframes and bogies
    • B61F5/22Guiding of the vehicle underframes with respect to the bogies

Landscapes

  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Vehicle Body Suspensions (AREA)
  • Steering-Linkage Mechanisms And Four-Wheel Steering (AREA)
  • Forklifts And Lifting Vehicles (AREA)
  • Body Structure For Vehicles (AREA)
  • Machines For Laying And Maintaining Railways (AREA)
  • Orthopedics, Nursing, And Contraception (AREA)
  • Gasket Seals (AREA)
  • Invalid Beds And Related Equipment (AREA)
  • Switches With Compound Operations (AREA)
  • Pens And Brushes (AREA)
  • Auxiliary Devices For And Details Of Packaging Control (AREA)
  • Metal Rolling (AREA)
  • Cold Air Circulating Systems And Constructional Details In Refrigerators (AREA)
  • Manufacture, Treatment Of Glass Fibers (AREA)
  • Enzymes And Modification Thereof (AREA)
  • Peptides Or Proteins (AREA)
  • Platform Screen Doors And Railroad Systems (AREA)

Description

Oppfinnelsen angår en anordning ved et skinnebundet kjøretøy hvor det på boggiene ved et vognlegeme er anordnet hydrauliske sylindere for krenging av vognlegemet i banekurver.
I kjøretøyer med aktiv hydraulisk krenging av banelege-met styres krengingen vanligvis av to servofunksjoner, én pr. boggi, idet hver funksjon omfatter en servoventil, én eller flere hydrauliske sylindere og en eller annen form for mekanisk underlag (bolster). Sådanne flerfunksjonssystemer innebærer fare for at de to (eller forskjellige) servofunksjoner kan begynne å virke mot hverandre via det forholdsvis torsjonsstive vognlegeme, hvilket gir diagonale avlastnings- og belastningsspenninger på hjulene i de to boggier. Dette kan på sin side medføre en fare for avsporing, og denne eventualitet krever således et omfattende overvåkingssystem.
Fra for eksempel svensk patentskrift 381 012 er det kjent en liknende anordning ved hvilken avstanden mellom vognlegemet og de forskjellige boggier på begge sider av vognlegemet måles for det formål å oppnå en utgangsstørrelse som utgjør et mål på dreiningen av de forskjellige boggier i forhold til vognlegemet. Hensikten er å oppnå en rask indikasjon på kjøretøyets inngang i og utgang fra en banekurve. Dette signal, sammen med for eksempel sideakselerasjonssignalet, kan utnyttes som styresignal eller styresignaler til kjøretøyets krengingssystem. Hensikten er å utvikle et krengingssystem som skal tilveiebringe en behagelig reise for passasjerene uten noen vesentlig innvirkning av sideakselerasjon, og å muliggjøre større toghas-tigheter. Man ønsker også å unngå følsomhet overfor en eventuell ujevnhet av banen eller skinnegangen.
Formålet med oppfinnelsen er å tilveiebringe en anordning som løser de ovenfor omtalte problemer og andre problemer som er knyttet til disse.
Ovennevnte formål oppnås med en anordning av den innledningsvis angitte type som ifølge oppfinnelsen er kjennetegnet ved at alle hydrauliske sylindere er innrettet til å kommunisere innbyrdes, og at vognlegemekrengingen er innrettet til å styres av en servofunksjon som omfatter bare én servoventil pr. kjøretøy.
Ved å styre krengingsbevegelsen av de to (eller de forskjellige) boggier fra én eneste servoventil, dvs. i parallell og med de hydrauliske sylindere fritt innbyrdes kommuniserende, hindres de hydrauliske krefter fra de to boggier fra å motvirke hverandre i tilfelle av en systemfeil.
Det skal bemerkes at det for eksempel fra publikasjonen "Querneigesystem fiir Schnellzugwagen" av Rolf Wipf, særtrykk fra "Technische Rundschau", nr. 22/1976, er kjent et styresystem i hvilket et tilbakekoplings-styresystem styrer en hovedventil som på sin side styrer arbeidssylindrene i de to boggier på en vogn. I denne anordning blir arbeidssylindrene imidlertid ikke direkte påvirket av hovedventilen, da det dessuten er anordnet hydrauliske ventiler (Bild 3) i den respektive boggi, hvilket betyr at de to arbeidssylindere ikke kommuniserer ved hvert tidspunkt.
En fordelaktig utførelse av anordningen ifølge oppfinnelsen er kjennetegnet ved at vognlegemekrengingens servofunks jon styres av et første signal som utgjør et mål på en sideakselerasjon som er innrettet til å måles ved minst én boggi i minst én av sammenkoplede vogner.
Sideakselerasjonen måles fortrinnsvis i den fremre boggi av togenheten. Det målte signal overføres derfor til alle krengende vogner i toget for å utgjøre et styresignal til krengingssystemet for den respektive vogn.
Når det benyttes bare sideveis avfølende akselerasjon, er det imidlertid vanskelig på et tilstrekkelig tidlig stadium å oppnå informasjon med hensyn til når en banekurve opptrer under et jembanekjøretøy med et krengende vognlegeme. På samme tid som sideakselerasjonen øker/avtar i en banekurve, øker/avtar normalt også overhøyden (dosseringen). Det er tidligere kjent at overhøydens endringshastighet kan måles med en hastighetsgyro, og også at vridningen mellom vognlegeme og boggier kan måles. Ved å styre krengingsbevegelsen av de to boggier i parallell med bare én ventil, og slik at de hydrauliske sylindere i de to boggier kommuniserer, dannes de tilsvarende størrelser internt i de to boggier. Størrelser opptrer som differansen mellom dreiningen ( tp1 henholdsvis (p2) av boggienes mekaniske bolster (som følger vognlegemet) i retning mot boggiene (som følger skinnen), dvs. Acp = (<p>1 - <<p>2.
En fordelaktig utførelse av anordningen ifølge oppfinnelsen er således kjennetegnet ved at vognlegemekrengingens servofunksjon styres av et differansesignal som utgjør forskjellen i målesignaler som er innrettet til å måles ved de respektive vogner og utgjør et mål på krengingen i den respektive individuelle boggi i kjøretøyet, idet differansesignalet indikerer en overgangskurve. Dette differansesignal benyttes for akselerasjon av et referanseverdisignal for vognlegemekrenging.
Svinge- eller dreievinkelen måles med en vinkelomvand-ler, for eksempel en elektromekanisk omvandler, eller alternativt med en gyro eller en annen vinkelføler.
En ytterligere foretrukket utførelse av anordningen ifølge oppfinnelsen er kjennetegnet ved at vognlegemekrengingens servofunksjon styres av et korrelasjonssignal som oppnås ved at både en tids- eller rom-endringshastighet av overhøyden og sideakselerasjonen er innrettet til å måles i vognen, og at korrelasjonen mellom tidsendringshastigheten av akselerasjonen og tids- eller romendringshastigheten av overhøyden er innrettet til å dannes, hvorved det fremkommer et korrelasjonssignal som indikerer overgangskurver. Korrelasjonssignalet er hensiktsmessig innrettet til å styre filtrering av målte størrelser for det formål å eliminere støy etc, og graden av filtrering er fortrinnsvis innstillbar, for eksempel ved en indikert banefeil.
Det er således mulig å skjelne en overgangskurve fra en banefeil ved å danne korrelasjonen mellom tidsendringshastigheten av akselerasjonen og tids- eller rom-endringshastigheten av overhøyden. Ved hjelp av korrelasjonen bibringes et stort signal/støy-forhold til dette signal.
Oppfinnelsen skal beskrives nærmere i det følgende i forbindelse med et utførelseseksempel under henvisning til tegningen, der fig. 1 viser en anordning ifølge den kjente teknikk, fig. 2 viser en enkeltventilanordning ifølge oppfinnelsen, fig. 3 viser krengingsforholdet for to boggier som er knyttet til et kjøretøy, og fig. 4a-e viser kurver for indikasjon av overgangskurver.
Fig. 1 viser f areelementer når det dreier seg om systemfeil i servosystemer for forskjellige boggier som er knyttet til et kjøretøy, idet hver boggi er forsynt med en separat servoventil 11, 12. Det innses her hvordan de oppståtte vridningsmomenter Mn og M12 motvirker hverandre, noe som resul-
terer i hjulavlastning.
Ved anvendelse av én eneste servoventil 13 slik som vist i anordningen på fig. 2, styres de hydrauliske sylindere 14a, 14b hhv. 15a, 15b for de to boggier i parallell. Slik det vil innses, er de hydrauliske sylindere også innrettet til å kommunisere (se de hydrauliske forbindelser 16a, 16b). Sylindrene 14a og 15a er for eksempel sammenkoplet, og trykkforskjellen mellom disse vil bli raskt utjevnet.
Den vinkelforskjell som kan oppstå mellom boggi 1 og boggi 2 i et kjøretøy (se fig. 3, A<p = <<p>1 - <<p>2) <s>tyres av overhøydens geometri.
Forskjellen i krengingsvinkel mellom forskjellige boggier som tilhører en vogn, er egnet til å måles, idet det målte signal således indikerer overgangskurver.
Både overhøydens tids- eller rom-endringshastighet og sideakselerasjonen er egnet til å måles i kjøretøyet. Ved multiplikasjon av <d>acc/dt og dre/dt oppnås et korrelasjonssignal. En positiv verdi angir en overgangskurve, mens lave eller negative verdier angir en rett bane, en sirkulær bane eller en banefeil. Det er ønskelig å oppnå en rask indikasjon på sideakselerasjonen, hvilken avviker så lite som mulig fra det ideelle. Normalt filtreres signalene til de forskjellige styresystemer for å eliminere forstyrrelse, støy etc. Når en bane- eller spdrfeil opptrer, inntreffer en avvikelse fra den ideelle kurve, og graden av filtrering kan derved innstilles (oppover). Dette er et eksempel på hvordan man kan benytte et korrelasj onssignal.
Fig. 4a viser akselerasjonssignalene, både det ideelle og det faktiske, når man går inn i en overgangskurve. Fig. 4b viser tidsendringshastigheten dacc/dt. Fig. 4c viser overhøyden (re), og fig. 4d viser tidsendringshastigheten av denne, dre/dt. Det er også mulig å måle dens rom-endringshastighet, for eksempel ved å benytte ovennevnte vinkelf orskjell Acp. Det ideelle og faktiske korrelasjonssignal er vist på fig. 4d.
I et kjøretøy med krenging av vognlegemet dannes den ønskede verdi av krengingen normalt ved å ta hensyn til sideakselerasjonen ifølge ovenstående. For å unngå en stor krengings-bevegelse, begrenses denne normalt til en maksimumsverdi. Under vinterforhold kan snø som er pakket mellom krengingssystemets bevegelige deler, hindre krengingsbevegelsen, hvilket på sin side kan føre til ugunstige hjulavlastninger og ubehagelig kjøring. I tilfelle av sådan snøpakking vil store vinkelforskjeller, reguleringsfeil og krefter oppstå i servosystemet. Én eller flere av disse størrelser kan utnyttes for å indikere tilstedeværelsen av snøpakking, for å indikere graden av snøpakking såvel som for å minimere faren for hjulavlastning.
Vinkelforskjellen måles i overensstemmelse med ovenstående. Reguleringsfeilen dannes som forskjellen mellom den faktiske verdi og den ønskede verdi, mens kreftene kan måles for eksempel som forskjellen i hydraulisk trykk over sylindrene.
Ved å indikere når størrelsen overskrider en forventet, normal terskelverdi, og da måle den aktuelle krengingsvinkel, oppnås et mål for graden av snøpakking. Ved å tilpasse maksimums-grensen av den ønskede verdi og følgelig krengingsvinkelen umiddelbart etter indikasjonen, slik at indikasjonen opphører, minimeres faren for hjulavlastning mens det på samme tid oppnås en indikasjon på graden av snøpakking.

Claims (5)

1. Anordning ved et skinnebundet kjøretøy hvor det på boggiene ved et vognlegeme er anordnet hydrauliske sylindere (14a, 14b, 15a, 15b) for krenging av vognlegemet i banekurver, KARAKTERISERT VED at alle hydrauliske sylindere er innrettet til å kommunisere innbyrdes, og at vognlegemekrengingen er innrettet til å styres av en servofunksjon som omfatter bare én servoventil (13) pr. kjøretøy.
2. Anordning ifølge krav 1, KARAKTERISERT VED at vognlegemekrengingens servofunksjon styres av et første signal som utgjør et mål på en sideakselerasjon som er innrettet til å måles ved minst én boggi i minst én av sammenkoplede vogner.
3. Anordning ifølge krav 1 eller 2, KARAKTERISERT VED at vognlegemekrengingens servofunksjon styres av et differansesignal som utgjør forskjellen i målesignaler som er innrettet til å måles ved de respektive vogner og utgjøre et mål på krengingen i den respektive individuelle boggi i kjøretøyet, idet differansesignalet indikerer en overgangskurve.
4. Anordning ifølge krav 3, KARAKTERISERT VED at vognlegemekrengingens servofunksjon styres av et korrelasjonssignal som oppnås ved at både en tids- eller rom-endringshastighet av overhøyden og sideakselerasjonen er innrettet til å måles i vognen, og at korrelasjonen mellom tidsendringshastigheten av akselerasjonen og tids- eller rom-endringshastigheten av overhøyden er innrettet til å dannes, hvorved det fremkommer et korrelasjonssignal som indikerer overgangskurver.
5. Anordning ifølge krav 4, KARAKTERISERT VED at korrelasjonssignalet er innrettet til å styre filtrering av målte størrelser for det formål å eliminere støy etc, og at graden av filtrering er innstillbar, for eksempel ved en indikert banefeil.
NO920139A 1989-07-13 1992-01-10 Anordning for krenging av et skinnebundet kjöretöy i banekurver NO175852C (no)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8902526A SE465667B (sv) 1989-07-13 1989-07-13 Anordning foer styrning av korglutning i kurvor foer spaarbundet fordon
PCT/SE1990/000467 WO1991000815A1 (en) 1989-07-13 1990-06-29 Arrangement for tilting a railbound vehicle in track curves

Publications (4)

Publication Number Publication Date
NO920139D0 NO920139D0 (no) 1992-01-10
NO920139L NO920139L (no) 1992-01-10
NO175852B true NO175852B (no) 1994-09-12
NO175852C NO175852C (no) 1994-12-21

Family

ID=20376544

Family Applications (2)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO920139A NO175852C (no) 1989-07-13 1992-01-10 Anordning for krenging av et skinnebundet kjöretöy i banekurver
NO920138A NO174288C (no) 1989-07-13 1992-01-10 Fremgangsmåte for krenging av et vognlegeme i en banekurve

Family Applications After (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO920138A NO174288C (no) 1989-07-13 1992-01-10 Fremgangsmåte for krenging av et vognlegeme i en banekurve

Country Status (10)

Country Link
US (1) US5295443A (no)
EP (1) EP0532493B1 (no)
AT (1) ATE137453T1 (no)
CA (2) CA2064058C (no)
DE (1) DE69026838T2 (no)
ES (1) ES2089019T3 (no)
FI (2) FI109672B (no)
NO (2) NO175852C (no)
SE (2) SE465667B (no)
WO (2) WO1991000815A1 (no)

Families Citing this family (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE509153C2 (sv) * 1995-11-07 1998-12-07 Const Y Aux Ferrocarriles Sa Lutningssystem för järnvägsvagnar
FR2632260B1 (fr) * 1988-06-03 1990-08-31 Durand Charles Procede et systeme d'amortissement des mouvements oscillatoires des vehicules ferroviaires
SE9401796D0 (sv) * 1994-05-25 1994-05-25 Asea Brown Boveri Positionsstyrt system för lutning av vagnskorg vid järnvägsfordon
DE59501133D1 (de) * 1994-07-11 1998-01-29 Siemens Ag Verfahren und vorrichtung zur regelung der erdbezogenen wagenkastenneigung bei einem schienenfahrzeug
EP0647553B1 (de) * 1994-12-05 1998-09-16 FIAT-SIG Schienenfahrzeuge AG Führungssystem und Verfahren zur Steuerung der Querneigung an einem Schienenfahrzeug
DE19512817A1 (de) * 1995-04-05 1996-10-10 Siemens Ag Verfahren und Vorrichtung zur Regelung der Neigung wenigstens eines Wagenkastens
IT1280855B1 (it) * 1995-04-07 1998-02-11 Fiat Ferroviaria Spa "sistema di comando della rotazione della cassa in un veicolo ferroviario ad assetto variabile"
IT1280854B1 (it) * 1995-04-07 1998-02-11 Fiat Ferroviaria Spa "veicolo ferroviario con cassa ad assetto variabile"
ES2119644B1 (es) * 1995-07-05 1999-03-01 Const Y Aux Ferrocarriles Sa Sistema de basculacion para vehiculo ferroviario.
DE19653529C1 (de) * 1996-12-20 1998-02-12 Siemens Ag Verfahren und Vorrichtung zur Regelung der erdbezogenen Wagenkastenneigung bei einem Schienenfahrzeug
US6278914B1 (en) 1999-08-26 2001-08-21 Bombardier Inc. Adaptive signal conditioning device for train tilting control systems
US6397129B1 (en) 1999-11-01 2002-05-28 Bombardier Inc. Comfort monitoring system and method for tilting trains
FR2831126B1 (fr) * 2001-10-23 2004-05-28 Alstom Procede de controle securitaire de la pendulation d'un vehicule ferroviaire

Family Cites Families (20)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2095677A (en) * 1935-04-03 1937-10-12 Cincinnati Traction Bldg Compa Railway car
US2161687A (en) * 1937-03-05 1939-06-06 Cincinnati Traction Building C Apparatus for maintaining adjacent railway cars on a level plane
US3719152A (en) * 1969-06-12 1973-03-06 Thrall Car Mfg Co Railroad car with fluid side bearing antisway means
ES392249A1 (es) * 1970-06-16 1974-01-16 British Railways Board Un mecanismo de inclinacion de un vehiculo de ferrocarril.
IT920358A (no) * 1971-02-09
DE2135633A1 (de) * 1971-07-16 1973-02-01 Mak Maschinenbau Gmbh Stabilisierungseinrichtung zur verhinderung der wankbewegung und zur daempfung der nickbewegung, insbesondere von schienenfahrzeugen
CH553680A (de) * 1972-07-07 1974-09-13 Schweizerische Lokomotiv Schienenfahrzeug mit drehgestellen.
US4069767A (en) * 1972-11-08 1978-01-24 Lucas Aerospace Pneumatically controlled hydromechanical railway car stabilizing apparatus
US3835787A (en) * 1972-11-24 1974-09-17 Gen Motors Corp Railway truck positioning apparatus
US3970009A (en) * 1973-09-24 1976-07-20 Houdaille Industries, Inc. Fluid railroad passenger car suspension
US3868910A (en) * 1973-11-26 1975-03-04 Houdaille Industries Inc Railway car suspension motion control system
US3902691A (en) * 1973-11-27 1975-09-02 Owen J Ott Automatic vehicle suspension system
SE381012B (sv) * 1974-04-08 1975-11-24 Asea Ab Anordning pa sparbundet fordon for detektering av en sparkurva
AT349522B (de) * 1975-04-25 1979-04-10 Plasser Bahnbaumasch Franz Fahrzeug, insbesondere schienenfahrzeug
CH632199A5 (de) * 1978-09-04 1982-09-30 Schweizerische Lokomotiv Schienenfahrzeug.
FR2459168A1 (fr) * 1979-06-21 1981-01-09 Budd Co Systeme de commande d'inclinaison associe a la caisse et a un bogie de vehicule ferroviaire
US4363277A (en) * 1980-05-13 1982-12-14 Dofasco Inc. Stabilizing high speed railway truck safety device
KR850000777B1 (ko) * 1980-06-23 1985-05-31 가부시기 가이샤 히다찌 세이사꾸쇼 차량의 경사제어 장치
DE3407574C2 (de) * 1984-03-01 1986-07-03 M.A.N. Maschinenfabrik Augsburg-Nürnberg AG, 8500 Nürnberg Vorrichtung zur Erhöhung der Wankstabilität von Schienenfahrzeugen mit Luftfederung
JPS61275053A (ja) * 1985-05-31 1986-12-05 財団法人鉄道総合技術研究所 車両の振動制御装置

Also Published As

Publication number Publication date
SE8902526D0 (sv) 1989-07-13
CA2064058C (en) 1997-05-27
NO174288C (no) 1994-04-13
NO174288B (no) 1994-01-03
WO1991000816A1 (en) 1991-01-24
CA2064058A1 (en) 1991-01-14
SE467155B (sv) 1992-06-01
SE9001041L (sv) 1991-01-14
NO175852C (no) 1994-12-21
NO920139D0 (no) 1992-01-10
CA2064059C (en) 1997-10-14
FI109672B (fi) 2002-09-30
ATE137453T1 (de) 1996-05-15
NO920138L (no) 1992-01-10
WO1991000815A1 (en) 1991-01-24
NO920138D0 (no) 1992-01-10
US5295443A (en) 1994-03-22
DE69026838D1 (de) 1996-06-05
SE9001041D0 (sv) 1990-03-22
FI920120A0 (fi) 1992-01-10
NO920139L (no) 1992-01-10
SE465667B (sv) 1991-10-14
SE8902526L (sv) 1991-01-14
EP0532493B1 (en) 1996-05-01
FI920119A0 (fi) 1992-01-10
DE69026838T2 (de) 1996-11-28
ES2089019T3 (es) 1996-10-01
FI109673B (fi) 2002-09-30
CA2064059A1 (en) 1991-01-14
EP0532493A1 (en) 1993-03-24

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO175852B (no)
US5735580A (en) Rail car load sensor
US6353780B1 (en) Grade speed control and method for railway freight vehicle
US7010409B2 (en) Reference signal generator for an integrated sensing system
US4039782A (en) Installation for controlling a measuring beam and/or a light beam in motor vehicles
US20080033612A1 (en) Device and Method for Stabilizing a Motor Vehicle
JPH11240316A (ja) 適応型電子制御懸架装置の動作制御方法及びその装置
JP7136929B2 (ja) 車両、特にレール車両の制動手段を操作するためのアクチュエータを制御するための制御装置および方法
EP1235707B1 (en) Comfort monitoring method and system for a tilting train
JP2004210263A (ja) 車輪操舵用アクチュエータが故障した時の故障モードを備えた車両用ステアリングシステム
EP2842826B1 (en) Vehicle having side wind effect compensation
US5784969A (en) Process and device for regulating the earth-related inclination of railroad vehicle boxes
US20060178799A1 (en) Enhanced roll control system
US5775230A (en) Guidance system and process for controlling the lateral inclination on a rail vehicle
US6108596A (en) Process and device for the control and/or regulation of wagon body tilt systems
JPH05116627A (ja) 鉄道車両の車体制御方法
US20120296521A1 (en) Control System For A Motor Vehicle With A Box Body And Motor Vehicle
US6752087B1 (en) Vehicle with a steerable wheelset
US5285729A (en) Indication of snow packing for railway vehicles
JP2894409B2 (ja) 車両傾斜制御装置
AU753648B2 (en) A vehicle with a steerable wheelset
WO1998046468A1 (en) Steering of wheel axles in railway vehicles in dependence on position determination
JPH0737231B2 (ja) 鉄道車両用空気ばねの電子制御方法
JPH0737232B2 (ja) 鉄道車両用空気ばね電子制御機構の故障検出方法
JPS6235942B2 (no)