NO165024B - L-vinsyre- o-monoestere av 3-morfolino-4-(3'-tert-butylamino-2'- hydroksypropoksy)-1,2,5 - tiadiazol. - Google Patents

L-vinsyre- o-monoestere av 3-morfolino-4-(3'-tert-butylamino-2'- hydroksypropoksy)-1,2,5 - tiadiazol. Download PDF

Info

Publication number
NO165024B
NO165024B NO870919A NO870919A NO165024B NO 165024 B NO165024 B NO 165024B NO 870919 A NO870919 A NO 870919A NO 870919 A NO870919 A NO 870919A NO 165024 B NO165024 B NO 165024B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
thiadiazole
morpholino
tert
timolol
hydroxypropoxy
Prior art date
Application number
NO870919A
Other languages
English (en)
Other versions
NO870919L (no
NO165024C (no
NO870919D0 (no
Inventor
Heikki Nupponen
Lauri Hietaniemi
Original Assignee
Star Oy Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from FI841292A external-priority patent/FI71933C/fi
Publication of NO870919L publication Critical patent/NO870919L/no
Application filed by Star Oy Ab filed Critical Star Oy Ab
Priority to NO870919A priority Critical patent/NO165024C/no
Publication of NO870919D0 publication Critical patent/NO870919D0/no
Publication of NO165024B publication Critical patent/NO165024B/no
Publication of NO165024C publication Critical patent/NO165024C/no

Links

Landscapes

  • Nitrogen- Or Sulfur-Containing Heterocyclic Ring Compounds With Rings Of Six Or More Members (AREA)
  • Heterocyclic Carbon Compounds Containing A Hetero Ring Having Nitrogen And Oxygen As The Only Ring Hetero Atoms (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)

Description

Foreliggende oppfinnelse vedrører L-vinsyre-O-monoestere av R,S-3-morfolino-4-(3<1->tert-butylamino-2'-hydroksypropoksy)-1,2,5-tiadiazol, og det særegne ved forbindelsene er at de har den generelle formel:
hvor R4 og R5 er like og er rettkjedede alkanoylgrupper som inneholder 1-5 karbonatomer i alkyldelen eller benzoylgrup-per.
Den ovennevnte L-vinsyre-O-monoester av R,S-3-morfolino-4-(3'-tert-butylamino-2'-hydroksypropoksy)-1,2,5-tiadiazol kan fordelaktig fremstilles ved at R,S-3-morfolino-4-(3<1->tert-butylamino-2 '-hydroksypropoksy)-1,2,5-tiadiazol med formel: i et inert, vannfritt organisk oppløsningsmiddel og ved en temperatur fra 0 til 70°C, omsettes med et dialkanoyl- eller dibenzoyl-L-vinsyreanhydrid med formel:
hvor R4 og R5 har den ovennevnte betydning.
De nevnte L-vinsyre-O-monoestere av R,S-3-morfolino-4-(3'-tert-butylamino-2'-hydroksypropoksy)-1,2,5-tiadiazol er nye forbindelser og er særlig fordelaktige som utgangsmaterial for fremstilling av den terapeutisk aktive forbindelse (p-blokkerende middel) S-timolol ved at de nevnte estere oppløses ved utkrystallisasjon fra en C1-C5 alkohol eller fra en vandig alkohol av en slik alkohol, ved pH fra 7 til 2 og temperatur fra 0 til 30°C, for erholdelse av S-forbindelsen i krystallisert form, og denne S-forbindelse underkastes en syrehydrolyse i en vandig oppløsning slik at den ønskede S-timololbase dannes. Denne prosess er omhandlet i norsk utlegn.skrift 158.020, og gir et svært godt utbytte både kjemisk og optisk.
De nye monoestere kan fremstilles på den ovennevnte måte i et inert, vannfritt organisk oppløsningsmiddel ved temperatur 0 til 70°C ved omsetningen mellom det angitte R,S-3-morfolino-4-(3<1->tert-butylamino-2'-hydroksypropoksy)-1,2,5-tiadiazol og det angitte dialkanoyl- eller dibenzoyl-L-vinsyreanhydrid, hvor da substitusjonen under de angitte betingelser bare foregår som en o-substitusjon (dvs. uten dannelse av N-substituerte molekyler, bekreftet ved hjelp av massespektra av produktene). Hvis produktet hadde vært N-substituert, dvs. et amid, ville det ikke hydrolysere i noen vesentlig grad under hydrolyserende betingelser, til forskjell fra et O-substituert produkt, dvs. en ester. Ved denne fremgangsmåte skjer det selektivt en O-esterdannelse som muliggjør en dannelse av indre hydrogenbindinger ved nitrogenatomene, noe som er en forutsetning for en vellykket selektiv oppløsning ved fremstillingen av S-timolol som angitt i det nevnte norske utlegningsskrift 158.020. I det nevnte uti.skrift er fremskrittet overfor en rekke tidligere foreslåtte prosesser for fremstilling av S-timolol angitt mer detaljert og medtas ikke her.
I det følgende er hele grunnlaget for oppfinnelsen anført, først den selektive substitusjon og konfigurasjon for forbindelsen i henhold til oppfinnelsen (utgangsforbindelse/- mellomprodukt) og dens fremstilling, og dernest grunnlaget for en videre syntese til ferdigproduktet S-timolol. Ved fremstillingen av utgangsforbindelsen skjer substitusjonen under de angitte betingelser bare som en O-substitusjon, noe som også bekreftes av oppnådde massespektra av produktene, spektra som ikke inneholder fragmenter som er karakteristiske for N-substituerte molekyler, mens fragmentet m/z 86 (CH = NH-C(CH3)3, altså morfolinogruppen) er sterkt. Dersom produktet var N-substituert, dvs. et amid, ville det ikke gjennomgå hydrolyse i noen vesentlig grad under hydrolyserende betingelser som er karakteristiske for et O-substituert produkt, dvs. en ester.
Det ble videre svært overraskende funnet at angjeldende R,S-timolol-dialkanoyl- og dibenzoyl-L-vinsyre-O-monoestere kunne oppløses med et svært godt utbytte både kjemisk og optisk ved å krystallisere det ovennevnte racemat fra C^-C5-alkoholer slik som metanol, etanol, N-propanol eller isopropanol, eller fra deres blandinger eller fra vandige oppløsninger derav i et pH-område fra 7 til 2 og i et temperaturområde fra 0 til 30°C hvorved S-enantiomeren av de tilsvarende timolol-dialkanoyl- og dibenzoyl-L-vinsyre-O-monoestere (formel S-I-L), som er den minst oppløselige forbindelse i oppløs-ningsmidlene eller oppløsningsmiddelblandingene, utkrystal-liseres og kan separeres fra moderlutene ved hjelp av kjente midler.
Hele det ovennevnte kompleks av reaksjoner fremgår skjematisk av følgende reaksjonsskjerna, hvor den første del illustrerer utgangsmonoesteren (gjenstanden for den foreliggende oppfinnelse) og dens fremstilling, og/den siste del viser den videre forarbeidelse av denne monoester til terapeutisk aktiv S-timolol (gjenstanden for det tidligere nevnte NO utlegn.-skrift 158.020) og er medtatt i det vesentlige for å lette oversikten.
Det nedennevnte fordelaktige optiske utbytte skyldes sannsyn-ligvis primært den store affinitet til S-formen av timolol-L-vinsyrederivatet, på grunn av dets stereokjemiske struktur, under de anvendte krystallisasjonsbetingelser, til å danne et indre salt, og den lave oppløselighet av dette salt i oppløsningsmidlet som brukes til krystallisasjonen ved oppløsningen av racematet.
En indikasjon på at S-timolol-L-vinsyrederivatet er tilstede i form av et indre salt, er toppene som iakttas i IR-spektraene, som er karakteristiske for slike salter i området fra 1575 til 1600 cm-1 og 2250 til 2700 cm<-1>, (1 til 5 topper), og den iakttagelse som gjøres fra <13>C-NMR-spektra at signalet til karbonatom nr. 2 (jfr. strukturformelen i tabell 1 og verdiene i tabellen) har forflyttet seg 5 til 7 ppm mot det nedre område, noe som er karakteristisk for en syregruppe som danner en saltstruktur (-NH2-) (jfr. Acta. Chem. Scand. B 38 (1984) 67). Disse iakttagelser som er gjort på grunnlag av IR- og <l>^C-spektraene som underbygger tilstedeværelsen av en saltstruktur, indikerer også at reaksjonen mellom R,S-timolol og dialkanoyl- og dibenzoyl-L-vinsyreanhydridet finner sted som en O-substitusjon og ikke som en N-substitusjon, ettersom det i det sistnevnte tilfelle ikke ville finne sted noen dannelse av et indre salt.
Tabell 1 viser de kjemiske skift i <l>^C-NMR-spektraene for g-og R,S-timolol-diacetyl-L-vinsyre-O-monoestere og tilsvarende dibenzoylestere, samt for S-timolol-basen. S-timolol-basen kan frigjøres fra O-estrene ved syrehydrolyse i en vandig oppløsning i løpet av 1 til 24 timer i et pH-område fra 0 til 5 og i et temperaturområde fra 25 til 100°C ved å bruke f.eks. en mineralsyre slik som svovelsyre eller fosforsyre. Det har vist seg å være fordelaktig å koke ved tilbakeløps-temperatur i 10 timer med svovelsyre i en vandig oppløsning regulert til pH 2. Utvinningen av S-timolol-basen finner sted ved å ekstrahere den fra en reaksjonsblanding som er gjort alkalisk (pH 10 til 13) f.eks. med et alkalihydroksyd eller ammoniakk, over i et organisk oppløsningsmiddel som f.eks. metylenklorid, 1,2-dikloretan, benzen, toluen, etylacetat, etc, hvorfra S-timolol-basen utvinnes etter fradestillering av oppløsningsmidlet i et nesten kvantitativt utbytte og med en optisk renhet på mer enn 97 %. S-timolol-basen kan om ønsket renses ytterligere ved utkrystallisering fra et organisk oppløsningsmiddel, eller den kan overføres til det tilsvarende syreaddisjonssalt, slik som hydrokloridet eller hydrogenmaleatet, på en kjent måte.
Oppløsningen av R,S-timolol ved å utkrystallisere den tilsvarende dialkanoyl- eller dibenzoyl-L-vinsyre-O-monoester, fortrinnsvis diacetylesteren, fra en alkohol eller en alkohol-vann-blanding ved en pH på <.! og i et temperaturområde fra 0 til 30°C hvorved S-timolol-L-vinsyre-O-monoesteren separeres i et godt utbytte og i optisk nesten ren form, og ved å hydrolysere denne i et pH-område fra 0 til 5 til S-timolol, har vist seg å være en særlig fordelaktig måte å fremstille forbindelsen på.
I tillegg til de fremgangsmåter som er beskrevet i littera-turen, kan R,S-timolol også fremstilles ifølge en fremgangsmåte som er kjent og som er i overensstemmelse med det følgende reaksjonsskjema (jfr. f.eks. JP patenskrift nr. 7219259 eller ES patentskrift nr. 459725) ved å bruke utgangsmaterialet 3-hydroksy-4-morfolino-1,2,5-tiadiazol
eller, mer fordelaktig, et alkalimetallsalt derav (R5 = H, Na, K) og l-tert-butyl-3-azetidinol eller hydrokloridet derav eller et annet tilsvarende syreaddisjonssalt. Reaksionsskiema ( Eksempel på fremstilling av R. S- utaanasbase)
Reaksjonen utføres fortrinnsvis i et inert organisk oppløs-ningsmiddel som f.eks. benzen, toluen, xylen, klorert alifatisk eller aromatisk hydrokarbon, dimetylformamid eller dioksan ved en temperatur fra 40 til 160°C i en reaksjonstid på 1 til 24 timer. Ved omsetningen er det fordelaktig å bruke ekvivalente mengder utgangsmateriale eller et overskudd på 5 til 10 % azetidinol. Ved å tilsette en faseoverførings-katalysator til reaksjonsblandingen i en mengde på 2 til 20 %, som f.eks. tetrabutylammoniumbromid eller hydrogensul-fat, kan reaksjonen fremskyndes og utbyttet kan også bli påvirket. Produktet utvinnes ved å ekstrahere syreaddi-sjonssaltet derav over i vann og ved å ekstrahere den frigjorte base ved hjelp av et alkalisk middel over i et organisk oppløsningsmiddel og ved å inndampe oppløsningsmid-let. R,S-timolol-basen som fåes i et utbytte på ca. 70 %, kan renses ved krystallisering eller ved overføring til det ønskede syreaddisjonssalt, slik som hydrokloridet eller hydrogenmaleatet. Det skal legges merke til at selv om også en N-substitusjonsreaksjon er mulig under reaksjonsbetingel-sene på grunn av tautomerismen til 3-hydroksy-l,2,5-tiadiazo-ler ved omsetningen ifølge det ovenstående reaksjonsskjerna, er den primære reaksjon blitt påvist å være O-substitusjonen. De små mengder biprodukter som dannes ved N-substitusjonen kan lett hydrolyseres ved å tilsette vann ved slutten av omsetningen og å fortsette tilbakeløpskokingen i 1 til 3 timer deretter, hvorved hydrolysen av det N-substituerte biprodukt finner sted kvantitativt og dette påvirker ikke utvinningen eller rensingen av produktet under de anvendte betingelser.
3-hydroksy-4-morfolino-1,2,5-tiadiazol som anvendes i det ovenstående reaksjonsskjema som et annet utgangsmaterial for fremstillingen av R,S-timolol, kan fremstilles ifølge fremgangsmåter som er kjent fra litteraturen (jfr. f.eks. J. Org. Chem. 41, 3121 (1976) og J. Org. Chem. 32, 2823 (1963) og DE patentskrift nr. 1.914.496) og angis ikke her mer detaljert.
Eksempel 1
Fremstilling av racemisk diacetvl- L- vinsvre- Q- monoester av R, S- morfolino- 4-( 3'- tert- butvlamino- 2'- hydroksypropoksy)-1. 2. 5- tiadiazol.
A) ?:_§I3I™0:£f °lino~4~ (3 ' -tert-butylamino-2 '_-hydroksypropok-sy)_-lL2, 5-tiadiazol _(= R, S-timolol)_
93,6 g (0,5 mol) 3-hydroksy-4-morfolino-1,2,5-tiadiazol ble
blandet med 7 50 ml toluen og til blandingen ble det dråpevis tilsatt 90 g av en 30 % oppløsning av natriummetylat i løpet av en tidsperiode på ca. 10 minutter. Etter tilsetningen ble det fortsatt blandet i ytterligere 10 minutter og 91 g (0,55 mol) l-tert-butyl-3-azetidinolhydroklorid og 8,5 g (0,025
mol) tetrabutylammoniumhydrogensulfat ble tilsatt. Blandingen ble oppvarmet til koking og destillert inntil temperatu-ren var ca. 90°C, hvoretter den ble omrørt under tilbakeløp i 10 timer. 100 ml vann ble tilsatt- og blandingen ble omrørt under tilbakeløpskoking i ytterligere 2 timer og avkjølt, og 800 ml 3N saltsyre ble tilsatt ved en temperatur som var mindre enn 20°C. Blandingen ble filtrert og den vandige fase i filtratet gjort alkalisk med en konsentrert natriumhydrok-sydoppløsning ved en temperatur som var mindre enn 20°C. Blandingen ble ekstrahert med 500 ml metylenklorid og ekstraktet ble tørket og inndampet til tørrhet under vakuum. Den oljeaktige R,S-timolol-basen som ble erholdt som
inndampingsresten, ble renset ved utkrystallisering fra en blanding av toluen og heksan, hvorved det ble oppnådd ca.
100 g (63 % av det teoretiske) fargeløs R,S-timolol-base. Innhold 96 % (HPLC). Sm.p. 71-72°C. ^H-NMR (CDCI3): 6 1,1 (s, 9H), 2,4-3,0 (m, 3H), 3,3-4,0 (m, 9H) , 4,3-4,5 (d, 2H, <13>C-NMR (CDCI3): jfr. tabell 1.
IR (KBr-tablett): 3280, 3120, 3015, 2950, 2910, 2850, 1525, 1490, 1445, 1415, 1375, 1360, 1325, 1310, 1290, 1255, 1220, 1170, 1120, 1110, 1060, 1022, 990, 940, 920, 900, 850 cm-<1>.
Utgangsmaterialene som ble brukt kan fremstilles på følgende måte.
l-tert-butyl-3-azetidinol-hydrqklqrid
92,5 g (1 mol) epiklorhydrin ble oppløst i 200 ml etanol og til oppløsningen ble det dråpevis tilsatt 73,1 g (- mol) tert-butylamin under omrøring i løpet av et tidsrom på ca. 1 time. Etter at den eksoterme reaksjon var avsluttet ble blandingen kokt under tilbakeløp i 1 time hvoretter etanolen ble fradestillert inntil 90 %. Til resten ble det tilsatt ca. 200 ml aceton og omrøringen ble fortsatt i 3 timer. Det utkrystalliserte produkt ble frafiltrert og vasket med aceton og rekrystallisert fra isopropanol. Utbyttet var ca. 83 g (50 % av det teoretiske) av fargeløst l-tert-butyl-3-azetidinol-hydroklorid. Innhold (HPCL) > 96 %. Sm.p. 157-158°C.
^H-NMR (CDCI3): 5 1,4 (s, 9H), 4,1 (kvintet, 4H), 4,4-5,0
(m, 1H) , 5,9 (br.s, 1H) .
3-hydroksy-4-morfolino-1,2,5-tiadiaz<q>l
a. 3-isopropoksy-4-morfolino-1,2,5-tiadiazol 17,9 g (0,1 mol) 3-isopropoksy-4-klor-l,2,5-tiadiazol ble oppløst i 65 ml morfolin og blandingen ble omrørt i 16 timer ved 100-110°C, hvoretter overskuddet av morfolin ble fradestillert under vakuum. Til resten ble 100 ml metylenklorid tilsatt og den uoppløste delen ble fraskilt ved filtrering. Filtratet ble vasket med IN saltsyre og vann, tørket på magnesiumsulfat og filtrert. Filtratet ble inndampet til tørrhet under vakuum hvorved man fikk 3-
isopropoksy-4-morfolino-1,2,5-tiadiazol som en gul, sakte krystalliserende olje. Utbyttet var 90 til 95 % av det teoretiske.
<1>H-NMR (CDC13): 6 1,4-1,5 (d, 6H), 3,4-3,9 (m, 8H), 4,9-5,4
(m, 1H)
b. 3-hydroksy-4-morfolino-1,2,5-tiadiazol 22,9 g (0,1 mol) 3-isopropoksy-4-morfolino-1,2,5-tiadiazol ble oppløst i 400 ml 1,2-dikloretan og under omrøring og avkjøling ble 75 g (0,4 mol) titantetraklorid tilsatt. Blandingen ble omrørt under tilbakeløpskoking i 20 timer og mens den ble avkjølt, ble 80 ml vann tilsatt. Den vandige fase ble gjort alkalisk med en 20 % oppløsning av natrium-hydroksyd, vann ble tilsatt og det ble omrørt og filtrert. Filtratet ble surgjort med saltsyre, hvorved 3-hydroksy-4-morfolino-1,2,5-tiadiazolet ble utfelt. Produktet ble fraskilt ved filtrering og vasket med vann og tørket. Utbyttet var ca. 12,5 g (67 % av det teoretiske) av et lyst brunt produkt som ble rekrystallisert fra absolutt etanol, sm.p. 197-199°C.
<1->H-NMR ((CD3)2SO): 5 3,2-4,0 (m, 8H) .
B) Fremstilling_av den_racemiske_diacetyl-L-vinsyre-0-monoester av_R,S-3-morfolino-4-(3'-tert-butylaminq-21 -
hydroksypropoksy)-1,2,5-tiadiazol
108 g (0,5 mol) diacetyl-L-vinsyreanhydrid (fremstilling: "Organic Synthesis", Coll. vol. IV, 2. utgave 1967, s. 242, "Substituting D-Tartaric acid with L-tartaric acid") ble oppløst i 750 ml metylenklorid og til oppløsningen ble det dråpevis tilsatt under omrøring 158 g (0,5 mol) av R,S-timolol-base i 350 ml metylenklorid i løpet av 10 til 15 minutter ved værelsestemperatur, og det ble inndampet til tørrhet under vakuum. Utbyttet var 266 g (100 % av det teoretiske) ren diacetyl-L-vinsyre-O-monoester av R,s-morfolino-4-(3'-tert-butylamino-2'-hydroksypropoksy)-1,2,5-tiadiazol.
<1>H-NMR (CDCI3): 6 1,5 (s, 9H), 2,1-2,2 (d, 6H), 3,0-4,0 (m, 10H), 4,3-5,8 (m, 5H).
1<3>C-NMR ((CD3)2SO + (C<D>3)2CO): jfr. tabell 1.
IR (KBr-tablett): 3420, 2970, 2840, 1745, 1635, 1530, 1495, 1445, 1370, 1310, 1290, 1255, 1220, 1115, 1060, 970, 950,
925 cm-1.
MS (Cl, I-butan): M+57 589, M+l 533, 317, 86
MS (EI, 70 EV): 517, 386, 130, 86
Det er denne racemiske monoester som er et egnet utgangsprodukt for fremstillingen av S-timolol ved en fremgangsmåte som er omhandlet i Norsk utlegn.skrift 158.020.
Eksempel 2
Fremstilling av racemisk dibenzovl- L- vinsvre- O- monoester av R. S- 3- morfolino- 4-( 3'- tert- butvlamino- 2'- hydroksypropoksy)-1. 2. 5- tiadiazol
Dibenzoyl-L-vinsyre-O-monoesteren av R,S-2-morfolino-4-(3'-tert-butylamino-2'-hydroksypropoksy)-1,2,5-tiadiazol ble fremstilt i henhold til eksempel 1, men i stedet for diacetyl-L-vinsyreanhydrid ble det brukt dibenzoyl-L-vinsyreanhydrid (fremstilling ifølge J.A. Chem. Soc. 55 2605
(1933) "Substituting D-tartaric acid with L-tartaric acid"). Utbytte av rent produkt var 312 g (100 % av det teoretiske). <1>H-NMR ((CDCI3): 6 1,1-1,5 (2s, 9H), 2,8-4,0 (m, 10H), 4,2-5,0 (s, 2H), 5,0-5,9 (m, 3H), 7,0-8,3 (m, 10H)
<13>C-NMR ((CD3)2SO <+> (CD3)2CO): jfr. tabell 1.
IR (KBr-tablett): 3410, 3050, 3025, 2960, 2840, 1760, 1720, 1640, 1600, 1560, 1530, 1500, 1445, 1380, 1370, 1310, 1290, 1255, 1170, 1110, 1065, 1020, 1000, 950 cm<-1>.
Denne racemiske monoester er også egnet for anvendelse som utgangsprodukt for fremstilling av S-timolol ved den fremgangsmåte som er omhandlet i Norsk utlegn.skrift 15 8.020.

Claims (1)

  1. L-vinsyre-O-monoestere av R,S-3-morfolino-4-(3'-tert-butylamino-2 '-hydroksypropoksy)-1,2,5-tiadiazol, karakterisert ved at de har den generelle formel
    hvor R4 og R5 er like og er rettkjedede alkanoylgrupper som inneholder 1-5 karbonatomer i alkyldelen eller benzoylgrup-per.
NO870919A 1984-03-30 1987-03-05 L-vinsyre- o-monoestere av 3-morfolino-4-(3'-tert-butylamino-2'- hydroksypropoksy)-1,2,5 - tiadiazol. NO165024C (no)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO870919A NO165024C (no) 1984-03-30 1987-03-05 L-vinsyre- o-monoestere av 3-morfolino-4-(3'-tert-butylamino-2'- hydroksypropoksy)-1,2,5 - tiadiazol.

Applications Claiming Priority (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI841292A FI71933C (fi) 1984-03-30 1984-03-30 Nya l-vinsyra-0-monoestrar av 3-morfolino-4-(3'-tert.-butylamino-2'-hydroxipropoxi)-1,2,5-tiadiazol och deras anvaendning saosom mellanprodukter.
NO851307A NO158020C (no) 1984-03-30 1985-03-29 Fremgangsmaate for fremstilling av optisk rent s-3-morfolino-4-(3'-tertbutylamino-2'-hydroxypropoxy)-1,2,5-thiadiazol
NO870919A NO165024C (no) 1984-03-30 1987-03-05 L-vinsyre- o-monoestere av 3-morfolino-4-(3'-tert-butylamino-2'- hydroksypropoksy)-1,2,5 - tiadiazol.

Publications (4)

Publication Number Publication Date
NO870919L NO870919L (no) 1985-10-01
NO870919D0 NO870919D0 (no) 1987-03-05
NO165024B true NO165024B (no) 1990-09-03
NO165024C NO165024C (no) 1990-12-12

Family

ID=27241113

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO870919A NO165024C (no) 1984-03-30 1987-03-05 L-vinsyre- o-monoestere av 3-morfolino-4-(3'-tert-butylamino-2'- hydroksypropoksy)-1,2,5 - tiadiazol.

Country Status (1)

Country Link
NO (1) NO165024C (no)

Also Published As

Publication number Publication date
NO870919L (no) 1985-10-01
NO165024C (no) 1990-12-12
NO870919D0 (no) 1987-03-05

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CN111170855B (zh) 一种化合物及采用该化合物合成8-羟基-2,2,14,14-四甲基十五烷二酸的方法
EP1888499A1 (en) A process for the dynamic resolution of (substituted) (r) - or (s) -mandelic acid
US4172074A (en) Preparation of an antidepressant
JPH0240660B2 (no)
EP0647229B1 (en) Diamine salts of clavulanic acid
NO162665B (no) Fremgangsmaate ved fremstilling av ursodeoxycholsyre av hoey renhet.
EP0018546B1 (en) Process for the production of phenylglycyl chloride hydrochlorides
NO166712B (no) Fremgangsmaate ved fremstilling av pyrrolidonderivater.
SU584774A3 (ru) Способ получени производных изоксазола
NO165024B (no) L-vinsyre- o-monoestere av 3-morfolino-4-(3&#39;-tert-butylamino-2&#39;- hydroksypropoksy)-1,2,5 - tiadiazol.
EP0479664B1 (fr) Procédé de synthèse de monohalogénoalcanoylferrocènes
US7078543B2 (en) Methods for producing oxirane carboxylic acids and derivatives thereof
EP0090203B1 (en) Process for preparing p.chlorophenoxyacetyl-piperonylpiperazine
NO158020B (no) Fremgangsmaate for fremstilling av optisk rent s-3-morfolino-4-(3&#39;-tertbutylamino-2&#39;-hydroxypropoxy)-1,2,5-thiadiazol
KR0132188B1 (ko) 피리도벤즈옥사진 카르복실산 유도체의 제조방법
KR100654923B1 (ko) 고순도의 광학활성아미드를 연속적으로 제조하는 방법
US2701798A (en) Ch-cha
KR100241089B1 (ko) 2-메르캅토-4-메틸-1,3-티아졸-5-아세트산의 신규한제조방법
US2678312A (en) Preparation of thiamin chloride
SU1310396A1 (ru) Способ получени алкалоидов группы витасомнина
JP2003137835A (ja) (r)−3−ヒドロキシ−3−(2−フェニルエチル)ヘキサン酸の製造方法
HUT74011A (en) A process for the preparation of gemfibrozil
HU179780B (en) Process for preparing thiazolidine-carboxylic acid derivatives
RU2098412C1 (ru) Способ получения гидрохлорида этилового эфира 10-(3-диэтиламинопропионил)фенотиазинкарбаминовой-2 кислоты
KR20050103610A (ko) 염산 프로피베린의 신규한 제조방법