NO160709B - Fremgangsmaate for omdannelse av metan til i det minste ett hydrokarbon med hoeyere molekylvekt. - Google Patents

Fremgangsmaate for omdannelse av metan til i det minste ett hydrokarbon med hoeyere molekylvekt. Download PDF

Info

Publication number
NO160709B
NO160709B NO793331A NO793331A NO160709B NO 160709 B NO160709 B NO 160709B NO 793331 A NO793331 A NO 793331A NO 793331 A NO793331 A NO 793331A NO 160709 B NO160709 B NO 160709B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
wall
anesthetic
tube
membrane
stated
Prior art date
Application number
NO793331A
Other languages
English (en)
Other versions
NO793331L (no
NO160709C (no
Inventor
Sidney William Benson
Original Assignee
Univ Southern California
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Univ Southern California filed Critical Univ Southern California
Publication of NO793331L publication Critical patent/NO793331L/no
Publication of NO160709B publication Critical patent/NO160709B/no
Publication of NO160709C publication Critical patent/NO160709C/no

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07CACYCLIC OR CARBOCYCLIC COMPOUNDS
    • C07C2/00Preparation of hydrocarbons from hydrocarbons containing a smaller number of carbon atoms
    • C07C2/76Preparation of hydrocarbons from hydrocarbons containing a smaller number of carbon atoms by condensation of hydrocarbons with partial elimination of hydrogen
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02PCLIMATE CHANGE MITIGATION TECHNOLOGIES IN THE PRODUCTION OR PROCESSING OF GOODS
    • Y02P20/00Technologies relating to chemical industry
    • Y02P20/50Improvements relating to the production of bulk chemicals
    • Y02P20/584Recycling of catalysts

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)

Abstract

FREMGANGSMÅTE FOR OMDANNELSE. AV METAN TIL I DET MINSTE ETT HYDROKARBON MED HØYERE. MOLEKYLVEKT.

Description

Anordning for behandling av legemsåpninger.
Denne oppfinnelse vedrører anordning for behandling av legemsåpninger.
En av oppfinnelsens hensikter er å fremskaffe et middel til å gjøre det mere behagelig for en pasient under behandling av legemets hulrom, åpninger og passasjer.
En annen hensikt er å fremskaffe et forbedret middel til å administrere anestetika gjennom lengere perioder og i sam-menheng med observerbare virkninger av tidligere dosering.
En spesiell hensikt med oppfinnelsen er å fremskaffe forbedret mekanisk utstyr, spesielt trachialrørutstyr og suppositorier, som administrerer overflatevirksomme anestetika gjennom lengere perioder på en forbedret måte.
Det er tidligere kjent å innføre et flytende medikament gjennom et organ, som f.eks. et klede, gummi osv. til en del av legemet. På lignende måte har medikamenter i form av overflateeffektive anestetika tidligere vært kjent. På samme tid har det imidlertid foreligget et kontinuerlig og tidligere ikke løst behov med hensyn til den medisinske behandling av legemsåpninger. Med hensyn til innføringen av organer eller innretninger, f.eks. gjennom en åpning for å medføre en forlengelse av livet, som f.eks innføring av luft til lungene, bør den al-vorlige irritasjon i halsen som følge av det endotrachale rør unngåes. Lignende proble-mer foreligger med hensyn til fremgangsmåter for behandling av andre legemshul-rom, f.eks. post-roperativ behandling av hemorrhoidectomies, for å lette den alvor-lige smerte som ledsager slike operative inngrep.
Foreliggende oppfinnelse går ut på en anordning for behandling av legemsåpninger hvilken anordning er slik dimensjonert og utformet at den kan innføres i åpningen og ligge i legemsåpningen i et begrenset tidsrom for tilføring av et anestetikum gjennom membraner til legemet, og anordningen er karakterisert ved at den omfatter en fortrinnsvis sirkulær vegg innrettet til i det vesentlige å bringe veggen i intim kontakt med de overflatevev som danner legemspassasjen, hvorved veggen utgjør en del av et fleksibelt rør eller beholder beregnet for utøvelse av et elastisk trykk mot veggene i de respektive åpninger eller passasjer, slik at veggen kan anta samme form som vevet, idet nevnte trykk oppstår ved at en væskemengde er avsperret i eller til-føres nevnte rør eller beholder, og nevnte vegg omfatter en membran med en diffu-sjonskarakteristikk som på i og for seg kjent måte tillater at et overflatevirksomt anestetikum kan passere gjennom veggen og komme i intim kontakt med vevet i legemspassasjen, og nevnte rør eller beholder med nevnte vegger egnet for å inneholde en konsentrasjon av nevnte anestetikum som er tilstrekkelig til å holde vevet i anestetisert tilstand, hvilken vegg eventuelt omslutter og er forbundet med et forholdsvis stivt rørformet behandlingsorgan som er innført i passasjen.
Membranorganet kan inneholde et flytende, overflatevirksomt anestetikum, og det oppnåes en progressiv frigjøring ved riktig hastighet til kroppsvev som er i kontakt med membranen. Ved dette middel kan det oppnåes særlig forlenget overflate-anestesi av vevene. Et slikt membranred-skap, kombinert med et mekanisk apparat, tillater bruk av sistnevnte gjennom et langt tidsrom uten å forårsake smerter..
Oppfinnelsen drar fordel av membran-materialets bremsende diffusjonskarakteri-stikk, slik at frigjøringshastigheten kontrolleres ved selve valget av membran, så vel som ved væskens egne betingelser.
En rekke materialer kan tilpasses til en slik membran. Blant dem er cellofan som forøvrig er ganske sterk og som for tiden blir foretrukket, kollodium, dyriske membraner som innvoldsvegger, så vel som nye membranmaterialer, etter hvert som de blir utviklet. Nye materialer som for tiden synes lovende, omfatter plastiske materialer som er gjort halvgjennomtrenge-lige ved bombardement med partikler fra kjernefisjon, og visse silikonmaterialer.
Valget av membran avhenger av ka-rakteristikken hos den spesielle anestesi-væske. Således er cellofan en meget god membran ved et anestetikum i vannløsning, hvilket er foretrukket, og doseringshastig-heten kan kontrolleres ved membran-tyk-kelsen. Kollodium og animalske membraner kan også brukes.
Andre trekk ved anordningen ifølge oppfinnelsen vil fremgå av den følgende beskrivelse.
I tegningene er
fig. 1 oppfinnelsens apparat for en foretrukket utførelse, sett fra siden;
fig. 2 er et mediansnitt av et menneske og illustrerer bruken av apparatet i henhold til fig. 1;
fig. 3 er et snitt på samme måte som fig 2 med en annen foretrukket utførelse i henhold til oppfinnelsen;
fig. 4 viser en annen fortrukket ut-førelse av oppfinnelsen, sett fra siden og delvis i lengdesnitt;
fig. 5 viser endotrachialrøret fra fig. 4, innført i en pasients luftrør.
I fig. 1 er et rør, 10, med diameter D av fleksibelt membranmateriale knytt med knuter på begge ender, 12, 14, og utgjør således en sekk. Et elastisk rør, 16, med mindre diameter, Di, og med større stivhet enn veggene i røret 10, er anbrakt innenfor sekken ved den ene enden, 14. Ved hjelp av bånd, 18 og 20, blir sekken truk-ket sammen mot røret, 16, og danner således folder i sekken. Hull, 22 og 24, er anbrakt i det tynne rør på begge sider av båndet, 18, og setter således den del av sekken som omslutter røret, i stand til å motta væske fra den vide ende av sekken-Sekken fylles- med et flytende, overflate-aktivt anestetikum, 26, idet membranen og de anestetiske egenskaper virker sammen for å tillate det nevnte anestetikum å slippe ut gjennom membranen med en effektiv doseringshastighet. En sekk, 28, f.eks. i form av en profylaktisk gummiartikkel, omgir hele den nevnte oppbygning og luk-kes ved 30.
Under bruken virker den vide ende av røret, 10, som en bom som hindrer at apparatet beveger seg videre innover. Denne ende virker også som reservoar. Den elastiske sekk, 28, som i fig. 2 er vist i struk-ket stilling, tjener til å vedlikeholde et trykk på sekken for å hjelpe til med be-vegelsen av det anestetiske stoff. Den tjener også til å dekke den vide enden av membransekken og hindrer således tap av anestetisk materiale fra dette område.
Under bruk er det ikke nødvendig at det anestetiske stoff blir uttømt i løpet av kort tid eller at sekken er helt full. Der-imot kan, på grunn av membranens bremsende diffusjons-karakteristikk i forhold til det anestetiske stoff, en doseringshastighet fastholdes ved et i det vesentlige effektivt nivå og kroppsvevet som er i kontakt med membranen, kan derved kontinuerlig anestetiseres.
Eksempel 1
Et rektalt suppositorium som vist i fig.
1 ble laget og fylt med overflate-effektivt
anestetikum I denne hensikt ble et cello-fanrør med 5 cm lengde og 2% cm indre diameter og med en veggtykkelse på 0.05 mm. knyttet igjen ved den ene enden ved 12, og fylt med 30 cm» 2 % vannløsning av xylokain (varemerke hos Astra Phar-maceutical Products, Inc., Worcester, Mass. for lidocaine hydrochloride).
Røret, 16, som ble brukt til fylling, var i dette tilfelle et gummirør med 1.45 cm ytre diameter og 0.32 cm veggtykkelse. Det var innført i den åpne enden av cellofan-røret og denne åpne ende var bundet fast omkring gummirøret ved 18 og 20.
Cellofanrøret som ble brukt var et konvensjonelt steriliseringsrør som leveres til hospitaler av Edward Weck & Co., avde-ling av Sterling Precision Corp. 49—33 31st Place. Long Island City 1, New York. Røret er regenerert cellulose plastisert med gly-serol og smurt med nøytral hvit olje (White Oil).
Etter å være fylt ble cellofanrøret, 10, overbundet ved 14, og det lukket da fullstendig for gummirøret.
Suppositoriet ble innført i pasienten etter en hemorroid-operasjon i den stilling som er vist i fig. 2. Innføringen ble lettet ved den relative stivhet hos gummirøret, 16.
Pasienten hvilte komfortabelt uten trang til narkotika i mere enn 6 timer før han følte noen smerte.'Dette skyldes ad-ministrasjonen av det anestetiske stoff ved hjelp av suppositoriets membranvegg.
Ved senere forsøk har pasienten hvilt behagelig i mere enn 12 timer.
Suppositoriet medførte ingen skade på vevet.
I motsetning til dette føler pasienten ved de vanlige fremgangsmåter intens smerte og blir vanligvis administrert 8—10 mg morfin hver tredje til fjerde time i løpet av de første 24 timer etter opera-sjonen.
Suppositoriets effektivitet kan forlen-ges ved å avgrense membranarealet til det som omfatter operasjonsarealet Dette kan oppnås ved fullstendig eller delvis avtet-ting av resten av veggene, for eksempel ved å gjøre disse veggene tykkere eller ved å anvende et dekklag slik som gummi, eller ved hjelp av sekken, 28, som vist i fig. 2. Flere kontrollmuligheter for doserings-hastigheten av det anestetiske stoff er muliggjort ved apparatet. Først og fremst har man der muligheten for valg av art og konsentrasjon av det anestetiske stoff og membranmaterialet. Etter at membranmaterialet er valgt, f.eks. cellofan, kan man velge dets tykkelse. En veggtykkelse på 0.1 mm vil for eksempel slippe igjennom en mindre, skjønt effektiv, dose enn en vegg på 0.05 mm tykkelse. Så kan man under bruken innstille størrelsen av trykket på anestesimaterialet, avhengig av ob-servasjonen av pasienten, og likeledes kan temperaturen i den anestetiske vesken inn-stilles, og man kan øke eller minske dose-ringshastigheten.
I tillegg til det flytende anestetikum, kan andre rektale medikamenter admini-streres gjennom membranen. Man kan for eksempel til de 20 ml 2 % lidokain hydroklorid i eksempel 1, sette epinephrin i en konsentrasjon på 1 til 100 000. Dette vil medføre hemostase (stanse blødning) og vil forbedre virkningen av det anestetiske materiale på grunn av dets sammentrek-kende virkning på blodkarene og på den måten begrense den hastighet hvormed blo-det kan skylle bort det anestetiske materiale.
I fig. 3 er vist et rektalt supposito-
rium i form av en manual. Fortrinsvis blir begge ender av manualen laget av membranmateriale fylt med overflatevirksomt anestetikum og satt i stand til å administrere det anestetiske stoff i henhold til oppfinnelsen.
Det store volum av endene, 32 og 34, hos manualen tjener som bommer og hindrer derved bevegelse innover eller ut-over.
Fortrinsvis blir i det minste den inner-ste ende, 34, laget av et flertall av konsentriske membransekker, 35, 36, 37, 38.1 hvert av de rom som oppstår mellom hvert par av disse sekkene, inneholdes det en del av den totale mengde av det overflate-virk-somme anestetikum. Denne del kan tilmå-les slik at i tilfelle den ytre vegg, 35, ved et uhell skulle gå i stykker, vil den plutse-lige utstrømning av en porsjon av overflatevirksomt anestetikum i kroppen bli begrenset til en mengde som kroppen lett kan tolerere. Hvert av rommene kan for eksempel fylles med 6 cm<3> 4 % lidokain hydroklorid
Videre vil de mange sekk-vegger brem-se overføringshastigheten av det anestetiske materiale fra sentrum av sekken, og således tjene til å forlenge den anestetiske virkning hos apparatet og kontrollere do-seringshastigheten.
Apparatet kan lett lages ut fra et en-kelt rør ved ombinding, fylling, ombinding av den andre enden, innføring av røret over den fylte del, fylling av mellomrom-met fra den andre enden, ombinding av den andre enden osv.
I enkelte tilfelle er det fordelaktig å fylle en sentral sekk, f.eks. 38, med vann eller et annet nøytralt stoff og å lage denne sekkens vegg av ugjennomtrengelig materiale. På den måten kan man forøke total-størrelsen av apparatet uten samtidig å øke mengden av anestetikum som brukes.
I utførelsene som er gjengitt i figurene 4 og 5, sees et endotrakeal rør, 42, som er utstyrt med en mansjett, 40.
Røret, 42, kan være av konvensjonell utførelse, som gir anledning til en luft-passasje som strekker seg fra overgangen, 44, ved den ytre ende til den indre ende. Røret er utstyrt for tilkobling til en ven-tilator som kan gi luft til lungene hos en nasient og til å trekke luft ut fra lungene. Røret er laget av elastisk materiale, f.eks. av tykk gummi.
Mansjetten, 40. er anbrakt like ved den indre ende på en konvensjonell måte. Den omgir røret, 42, og danner således en ringformet beholder, dvs. et hylster av kort lengde. Den er mere fleksibel enn røret 42.
Et relativt lite tilførselsrør, går ut fra man- ]
sjetten for å kunne utvide den.
I henhold til oppfinnelsen blir den
vegg, 48, av mansjetten, 40, som kommer i kontakt med vevet, konstruert og arran-
gert som en membran som har en diffu-sjonskarakteristikk som gir anledning til en effektiv doseringshastighet av det overflatevirksomme flytende anestetikum, 49,
som trenger gjennom veggen til luftrørets vev.
Det går an å fylle tilførselsrøret, 46,
med en sprøyte. Utbuktningen av mansjet-
ten oppnås imidlertid bedre ved hjelp av en hydrostatisk søyle, 49, se fig. 5. Dette er muliggjort ved hjelp av det meget fleksible materiale som mansjetten er laget av og ved å gjøre mansjetten med større diame-
ter enn luftrøret Mansjetten kan derfor bli utvidet uten noe vesentlig trykk (ulike konvensjonelle elastiske mansjetter), og det nødvendige utvidelsestrykk for å frem-
bringe tetting bestemmes ved respirato-
rens trykk. En hydrostatisk søyle på 20 til 30 cm vil således være passelig for å ut-
side mansjetten.
Det resulterende ubetydelige trykk
hvorved mansjetten virker mot veggene på
luftrøret, sammen med evnen til å admi-
nistrere kontrollerte mengder anestetikum.
gjør apparatet hensiktsmessig til bruk gjennom meget lange tidsrom for polio-
pasienter og andre som trenger den slags behandling. Trykket kan lett finnes ved av-
lesning av overflaten av den hydrostatiske kolonne.
Eksempel 2
Et konvensjonelt endotrakealrør ble
modifisert ved å ta bort den konvensjo-
nelle, relativt tykkveggede gummimansjett og ved å feste på en mansjett dannet av membranmateriale. I dette tilfelle ble man-
sjetten laget av cellofanet beskrevet i ek-
sempel 1, og ved 41 og 43 bundet til rø-
ret, 42.
Cellofanet ble foldet for å kunne slut-
te tett til den ytre overflate av endotra-
kealrøret, 42, og røret ble innført gjennom munnen på nasienten. Når røret var nå
Dlass ble flvtende anestetikum (2 % lido-
kain hydroklorid) innført gjennom tilfør-
selsrøret. 46. til mansjetten, 40. hvorved mansjetten ble brakt til å utvide seg osr slutte til en ring i luftrøret, 47, hvorved der ble dannet en forsegling.
Mens pasientens luneer ble ventilert
ved hielrj av røret 42. ble det flytende ane-
stetikum etter hvert tilført til det tilstøt-
ende luftrørsvev med en effektiv dosering
på grunn av membranens bremsende diffu-
sj onskarakteristikk.
Dette anestetiserte vevet og medførte at
pasienten kunne ha det meget behageligere enn normalt er tilfelle når der brukes et konvensjonelt rør med bare sprøyteapplika-
sjon av det anvendte anestetikum før rø-
ret ble plasert i luftrøret.
Bruk av den beskrevne endotrakeal-
mansjett muliggjør at en våken pasient kan tåle endotrakealrøret. Ofte vil pasien-
ter som er svekket etter operasjon være ute av stand til å puste ordentlig etter opera-
sjon og kan bukke under av asfyksi hvis de ikke får hjelp til å puste. Ofte blir det endotrakealrør som blir brukt under opera-
sjonen, fortsatt liggende på plass etter at pasienten er kommet til bevissthet. Endo-trakealrøret bevirker imidlertid kraftig hoste, som meget ligner en persons reak-
sjon når han ved et uhell har fått litt av en nøtt inn i luftveiene. Når pasienten rea-
gerer slik, er det ikke mulig å hjelpe ham effektivt med å puste. Bruken av utførel-
sen i henhold til figurene 4 og 5 forebygger imidlertid denne vanskelighet, for pasi-
entens luftrørsvev vil ikke merke at røret er der. En fylling med 6—10 ml 2 % lido-
kain hydroklorid vil vare omkring 10—12
timer.
Blant de overflatevirksomme aneste-
tiske medikamenter som passer å anvende er følgende: Lidokain 1—4%, Tetrakain 0.2—0.5 %, Dyklonin 0.5—1 %, Diotan 1 %,
Heksylkain 5 %, Kokain 3—5 % løsning.
Lidokain 2 % i mengder på 10—20 ml er
for tiden det mest foretrukne middel Beholdere som er laget med vegger av diffusjonsbremsende membraner, og fylt med et eller annet av de nevnte overflate-
virksomme anestetiske stoffer, kan innfø-
res i legemets åpninger under eller etter operative inngrep og vil yte effektiv over-flateanestesi i 8—12 timer.

Claims (9)

1. Anordning for behandling av legemsåpninger, hvilken anordning er slik dimensjonert og utformet at den kan inn-
føres og ligge i legemsåpningen i et begrenset tidsrom for tilføring av et anestetikum gjennom membraner til legemet,karakterisert ved at anordningen omfatter en fortrinnsvis sirkulær vegg (40, 10 eller 35) innrettet til i det vesentlige å bringe veggen i intim kontakt med de overflatevev som danner legemspassasjen, hvorved veggen utgjør en del av et fleksibelt rør eller beholder beregnet for utøvelse av et elastisk trykk mot veggene i de respektive åpninger eller passasjer, slik at veggen kan anta samme form som vevet, idet nevnte trykk oppstår ved at en væskemengde er avsperret i eller tilføres nevnte rør eller beholder, og nevnte vegg omfatter en membran med en dif f usj onskarakteristikk som på i og for seg kjent måte tillater at et overflatevirksomt anestetikum kan passere gjennom veggen og komme i intim kontakt med vevet i legemspassasjen, og nevnte rør eller beholder med nevnte vegg er egnet for å inneholde en konsentrasjon av nevnte anestetikum som er tilstrekkelig til å holde vevet i anestetisert tilstand, hvilken vegg eventuelt omslutter og er forbundet med et forholdsvis stivt rørformet behandlingsorgan (42) som er innført i passasjen.
2. Anordning som angitt i påstand 1, karakterisert ved at den omfatter en del (10, 44, 32) som er slik utformet og anbrakt at den stikker ut fra legemsåpningen og kan gripes for å fjerne anordningen.
3. Anordning som angitt i påstand 1 eller 2, karakterisert ved et forholdsvis stivt endotrachalt rør (42) som gjennom munnen kan innføres i pasientens hals og tillater innføring av den nødven-dige luftmengde i pasientens lunger.
4. Anordning som angitt i påstand 1, karakterisert ved at den omfatter en stikkpille (10, 35) med en slik form at den kan innføres i anus av pasienten, og er forsynt med vegger for å anestetisere de smertefulle vev som resulterer fra en he-morroidectomi.
5. Anordning som angitt i påstand 4, karakterisert ved at den omfatter en utvidet fleksibel ytre vegg (10, 32) som er slik konstruert og anordnet at den kan anbringes utenfor anus for å inneholde det flytende anestetikum, og et forholdsvis stivt rør (16) for å innføre anestetikum innover i de veggdeler som berører det smertefulle vev.
6. Anordning som angitt i påstand 4 eller 5, karakterisert ved at den omfatter en i og for seg kjent innover utvidet del (10, 34) som bringer den aneste-tikumførende vegg i kontakt med det smertefulle vev.
7. anordning som angitt i de foregående påstander, karakterisert ved at det nevnte flytende anestetikum (26) er en væske hvis hovedkomponent er vann, og at den nevnte membran (10, 35, 36, 37, 38, 48) er valgt fra gruppen som består av cellofan, kollodium og dyriske membraner.
8. Anordning som angitt i hvilken som helst av de foregående påstander, karakterisert ved at det omfatter minst to i sin alminnelighet konsentriske, fleksible vegger (35, 36, 37, 38), idet den indre vegg avgrenser et sentralt rom og de to vegger sammen avgrenser et ringformet rom (35— 36, 36—37, 37—38), at begge rom blir fylt med væske for å utvide apparatet, at i det minste det nevnte ringformede rom er fylt med flytende overflate-effektivt anestetikum, og at i det minste den nevnte ytre vegg (35, 36, 37) utgjør den nevnte membran.
9. Anordning i henhold til en av de foregående påstander omfattende også et tilførselsrør (46) forbundet med den nevnte beholder (10, 32, 34, 40) og innrettet til å innføre det anestetiske stoff i den nevnte beholder når det nevnte mekaniske in-strument er på plass, karakterisert ved at det nevnte tilførselsrør også omfatter en opprettstående hydrostatisk søy-le (46) som er innrettet for å vedlikeholde et forut bestemt væsketrykk innenfor den nevnte beholder og mot den nevnte membran.
NO793331A 1978-11-03 1979-10-16 Fremgangsmaate for omdannelse av metan til i det minste ett hydrokarbon med hoeyere molekylvekt. NO160709C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US05/957,385 US4199533A (en) 1978-11-03 1978-11-03 Conversion of methane

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO793331L NO793331L (no) 1980-05-06
NO160709B true NO160709B (no) 1989-02-13
NO160709C NO160709C (no) 1989-05-24

Family

ID=25499502

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO793331A NO160709C (no) 1978-11-03 1979-10-16 Fremgangsmaate for omdannelse av metan til i det minste ett hydrokarbon med hoeyere molekylvekt.

Country Status (9)

Country Link
US (1) US4199533A (no)
JP (1) JPS5566527A (no)
CA (1) CA1115736A (no)
DE (1) DE2943200A1 (no)
FR (1) FR2440348A1 (no)
GB (1) GB2036068B (no)
MX (1) MX6887E (no)
NL (1) NL7907590A (no)
NO (1) NO160709C (no)

Families Citing this family (36)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4544784A (en) * 1982-08-30 1985-10-01 Atlantic Richfield Company Methane conversion
DE3237079A1 (de) * 1982-10-07 1984-04-12 Manfred Prof. Dr. 4630 Bochum Baerns Verfahren zur herstellung von ethan und bzw. oder ethylen aus methan
US4634800A (en) * 1984-04-16 1987-01-06 Atlantic Richfield Company Methane conversion process
CA1250317A (en) * 1984-04-16 1989-02-21 C. Andrew Jones Methane conversion
US4544785A (en) * 1984-04-16 1985-10-01 Atlantic Richfield Company Methane conversion
EP0205598B1 (en) * 1984-12-31 1992-01-29 GONDOUIN, Oliver Michael Natural gas conversion process
US4705908A (en) * 1984-12-31 1987-11-10 Gondouin Oliver M Natural gas conversion process
DE3503664A1 (de) * 1985-02-04 1986-08-07 Akzo Gmbh, 5600 Wuppertal Verfahren zur herstellung von ethylen-ethan-gemischen
US5093542A (en) * 1985-05-24 1992-03-03 Atlantic Richfield Company Methane conversion process
US5959170A (en) * 1985-05-24 1999-09-28 Atlantic Richfield Company Methane conversion process
US5146027A (en) * 1985-05-24 1992-09-08 Atlantic Richfield Co. Methane conversion process
US4672144A (en) * 1985-11-08 1987-06-09 Mobil Oil Corporation Flame conversion of methane to more reactive hydrocarbons
US4714796A (en) * 1987-04-21 1987-12-22 Illinois Institute Of Technology Production of higher molecular weight hydrocarbons from methane
US4804797A (en) * 1987-08-24 1989-02-14 Gas Research Institute Production of commodity chemicals from natural gas by methane chlorination
US4973786A (en) * 1987-10-19 1990-11-27 Karra Sankaram B Process for the pyrolytic oxidation of methane to higher molecular weight hydrocarbons and synthesis gas
US5157189A (en) * 1987-10-19 1992-10-20 Karra Sankaram B Conversion of light hydrocarbons to higher hydrocarbons
JP2532524B2 (ja) * 1987-11-14 1996-09-11 達明 山口 2個の炭素原子を有する炭化水素の製造方法
US4983783A (en) * 1989-07-25 1991-01-08 Illinois Institute Of Technology Reduction in carbon oxides in oxidative pyrolysis of halogenated methanes
US5073657A (en) * 1989-09-19 1991-12-17 Union Carbide Chemicals And Plastics Company Inc. Vapor phase modifiers for oxidative coupling
FR2660305A1 (fr) * 1990-03-27 1991-10-04 Come Guy Marie Procede de conversion d'hydrocarbures satures.
GB9010966D0 (en) * 1990-05-16 1990-07-04 Kodak Ltd Photographic material comprising a magenta dye image forming coupler combination
CA2107109A1 (en) * 1991-04-03 1992-10-04 Donald M. Camaioni Method and reaction pathway for selectively oxidizing organic compounds
US5214226A (en) * 1992-03-13 1993-05-25 Cornell Research Foundation, Inc. Method and apparatus for the homogeneous conversion of methane
FR2711649B1 (fr) * 1993-10-21 1995-12-08 Gaz De France Procédé d'obtention d'hydrocarbures insaturés, en particulier de chlorure de vinyle.
US5477924A (en) * 1994-12-20 1995-12-26 Imodco, Inc. Offshore well gas disposal
US6002059A (en) * 1998-10-28 1999-12-14 Mobil Oil Corporation Process for upgrading natural gas
CN1092171C (zh) * 1999-07-13 2002-10-09 中国科学院力学研究所 用甲烷转化法高效生产乙烯的方法及装置
US6538162B2 (en) 2001-01-30 2003-03-25 Exxonmobil Chemical Patents Inc. Method for converting alkanes to oxygenates
CA2500153C (en) * 2002-05-28 2009-09-29 Gtl Microsystems Ag Portable gas-to-liquids unit and method for capturing natural gas at remote locations
FR2840607A1 (fr) * 2002-06-10 2003-12-12 Bp Lavera Procede de conversion du methane en ethane
RU2451005C1 (ru) * 2011-05-30 2012-05-20 Общество с ограниченной ответственностью "Научно-исследовательский инженерный центр "Синтез" (ООО НИИЦ "Синтез") Комплексный способ каталитической переработки природного газа с получением низших олефинов
US8574501B1 (en) 2012-05-16 2013-11-05 Greenway Innovative Energy, Inc. Natural gas to liquid fuels
KR102230989B1 (ko) 2018-02-23 2021-03-23 주식회사 엘지화학 탄화수소의 옥시클로로화 공정용 촉매, 이의 제조방법 및 이를 이용한 탄화수소의 옥시클로로화 화합물의 제조방법
EP3721993B1 (en) 2018-02-23 2022-06-15 Lg Chem, Ltd. Catalyst for processing oxychlorination of hydrocarbon, preparation method therefor, and preparation method of oxychlorinated compound of hydrocarbon using same
CN112154119B (zh) 2018-03-13 2023-12-01 株式会社Lg化学 烃的部分氧化工艺
CN110467516A (zh) * 2019-08-27 2019-11-19 西北化工研究院有限公司 一种以天然气为原料经氯甲烷制烯烃的系统及工艺

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1298929A (en) * 1912-02-05 1919-04-01 Alien Property Custodian Producing isoprene.
US1677363A (en) * 1926-02-03 1928-07-17 Le Petrole Synthetique Sa Process of treating methane gas
US2065323A (en) * 1933-06-15 1936-12-22 Sharples Solvents Corp Method of producing unsaturated hydrocarbons
US2063133A (en) * 1934-07-30 1936-12-08 Universal Oil Prod Co Treatment of hydrocarbon gases
FR858992A (fr) * 1939-08-11 1940-12-07 Bataafsche Petroleum Procédé pour préparer, à partir du méthane, des hydrocarbures ayant une teneur plus élevée en carbone
US2467551A (en) * 1945-03-02 1949-04-19 Socony Vacuum Oil Co Inc Production of aromatics
US2488083A (en) * 1946-06-18 1949-11-15 Socony Vacuum Oil Co Inc Manufacture of liquid hydrocarbons
US2700594A (en) * 1950-12-23 1955-01-25 Union Oil Co Apparatus for production of unsaturated hydrocarbons
US3113977A (en) * 1960-09-14 1963-12-10 Sun Oil Co Reaction of methane with titanium tetrahalide
GB992299A (en) * 1963-05-06 1965-05-19 Bowater Res & Dev Company Ltd Method of and apparatus for making a fibrous web
US3429939A (en) * 1965-08-05 1969-02-25 Halcon International Inc Process for producing carbon tetrachloride and perchloroethylene
US4051193A (en) * 1975-10-14 1977-09-27 Allied Chemical Corporation Process for producing ethylene from ethane

Also Published As

Publication number Publication date
FR2440348B1 (no) 1984-09-28
GB2036068B (en) 1983-03-23
DE2943200A1 (de) 1980-05-14
NL7907590A (nl) 1980-05-07
GB2036068A (en) 1980-06-25
US4199533A (en) 1980-04-22
JPS6217565B2 (no) 1987-04-18
DE2943200C2 (no) 1992-04-02
CA1115736A (en) 1982-01-05
MX6887E (es) 1986-10-07
NO793331L (no) 1980-05-06
FR2440348A1 (fr) 1980-05-30
NO160709C (no) 1989-05-24
JPS5566527A (en) 1980-05-20

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO160709B (no) Fremgangsmaate for omdannelse av metan til i det minste ett hydrokarbon med hoeyere molekylvekt.
US3348542A (en) Anesthetic articles
US3802418A (en) Colon catheter
WO1987000034A2 (en) Artificial bezoar
US4403982A (en) Colon cleansing system and technique
Macintosh Lumbar puncture and spinal analgesia
CN103405845B (zh) 一种回肠造瘘管
Johnston A method for making quantitative intestinal studies
Martin et al. The surgical significance of the recto-sigmoid sphincter
CN114366883A (zh) 一种组合式胸腔闭式引流器
Adams et al. Torsion testis and its treatment
CN2198882Y (zh) 四腔三囊食道胃底静脉止血管
CN217938294U (zh) 一种提供观察视野的痔疮压迫止血装置
PEARSE Instrumental perforation of the rectosigmoid
Greenberg et al. 'Body Packer'Syndrome: Characteristics and Treatment-Case Report and Review
CN217987672U (zh) 一种桡动脉穿刺鞘
Tucker LXVIII Cardiospasm: A Pneumatic-Mercury Dilator
Ito et al. Reappraisal of endorectal pull-through procedure II. Animal experiment
Pozzi A treatise on gynaecology, medical and surgical
CA1177352A (en) Colon cleansing system and technique
Reed et al. The diagnosis, radiographic study and surgical relief of a case of oesophageal diverticulum
Pozzi A Treatise on gynaecology: v. 1 1892
CN101756760B (zh) 阴道海绵
CA1046376A (en) Dilator for cervical canal
Fussell CERTAIN COMPLICATIONS OF PNEUMONIA.