NO154946B - Bekledningsgjenstand av ringbrynje. - Google Patents

Bekledningsgjenstand av ringbrynje. Download PDF

Info

Publication number
NO154946B
NO154946B NO843936A NO843936A NO154946B NO 154946 B NO154946 B NO 154946B NO 843936 A NO843936 A NO 843936A NO 843936 A NO843936 A NO 843936A NO 154946 B NO154946 B NO 154946B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
glove
finger
palmar
clothing
dorsal
Prior art date
Application number
NO843936A
Other languages
English (en)
Other versions
NO154946C (no
NO843936L (no
Inventor
Pehr Lars-Jos
Original Assignee
Pehr Lars Jos
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Pehr Lars Jos filed Critical Pehr Lars Jos
Priority to NO843936A priority Critical patent/NO154946C/no
Priority to DE19853533894 priority patent/DE3533894A1/de
Priority to FR858514331A priority patent/FR2570934B1/fr
Publication of NO843936L publication Critical patent/NO843936L/no
Publication of NO154946B publication Critical patent/NO154946B/no
Publication of NO154946C publication Critical patent/NO154946C/no
Priority to US07/124,907 priority patent/US4802242A/en
Priority to US07/190,772 priority patent/US4841577A/en

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A41WEARING APPAREL
    • A41DOUTERWEAR; PROTECTIVE GARMENTS; ACCESSORIES
    • A41D19/00Gloves
    • A41D19/015Protective gloves
    • A41D19/01505Protective gloves resistant to mechanical aggressions, e.g. cutting. piercing
    • A41D19/01511Protective gloves resistant to mechanical aggressions, e.g. cutting. piercing made of wire-mesh, e.g. butchers' gloves
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A41WEARING APPAREL
    • A41DOUTERWEAR; PROTECTIVE GARMENTS; ACCESSORIES
    • A41D31/00Materials specially adapted for outerwear
    • A41D31/04Materials specially adapted for outerwear characterised by special function or use
    • A41D31/24Resistant to mechanical stress, e.g. pierce-proof

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Textile Engineering (AREA)
  • Professional, Industrial, Or Sporting Protective Garments (AREA)
  • Gloves (AREA)
  • Crystals, And After-Treatments Of Crystals (AREA)

Description

Den foreliggende oppfinnelse vedrører en bekledningsgjenstand av ringbrynje, slik det fremgår av ingressen av etter-følgende patentkrav.
Ved den hittil kjente fremstilling av bekledningsgjen-stander av ringbrynje, så som drakt, vest, jakke, bukser e.l., har man basert seg på at delbitene samt brynjestrukturen er blitt sammensatt i kun én enkelt orienteringsretning, hvilket i betydelig grad har hindret kroppens naturlige bevegelsesfrihet ved bøyning, ved at stramninger har oppstått og således er blitt til hinder ved ulike arbeidsutøveIser.
Ved den foreliggende oppfinnelse har man således tatt sikte på å eliminere disse mangler ved fremstilling av en slik bekledningsgjenstand av ringbrynje, ved at man har utnyttet ringbrynjens forskjellige strukturretninger for de ulike delbiters utformning og plassering med hensyn til kroppens bevegelser, slik at stramning ikke oppstår ved forskjellige bøyebevegelser.
Ifølge oppfinnelsen kjennetegnes således bekledningsgjenstanden ved at ringbrynjestrukturen på den eller de kroppsdeler hvor kroppshuden normalt utsettes for større eller mindre strekk ved kroppsdelens bøyning, er orientert 9 0° i forhold til strukturen på den eller de kroppsdeler hvor kroppshunden utsettes for kompresjon ved bøyningen.
Øvrige kjennetegnende trekk ved foreliggende oppfinnelse vil fremgå av de etterfølgende patentkrav, samt av den etter-følgende beskrivelse under henvisning til de vedlagte tegninger.
For på enkel måte å illustrere oppfinnelsestanken, er bekledningsgjenstanden i det etterfølgende forklart under henvisning til en hanske av ringbrynje, selv om man umiddelbart vil forstå at den foreliggende oppfinnelse på ingen måte er begrenset til en bekledningsgjenstand av denne type. Således vil den foreliggende bekledningsgjenstand av ringbrynje kunne anvendes til vern av kroppen eller kroppsdeler, f.eks. som hodeplagg, jakke, vest, bukser, hansker, sokker e. l. Fig. 1 og 2 illustrerer en person, sett hhv. forfra og bakfra med angivelse av strekk- og kompresjonssteder for kroppshuden. Fig. 3 og 4 illustrerer personen i hhv. knele- og sitte-stilling og i foroverbøyet knelestilling. Fig. 5a, 5b og 5c illustrerer hudens strekk- og kompresjonssteder ved hhv. utstrukket hånd, halvkrummet hånd og mer krummet hånd. Fig. 6 og 7 illustrerer en ringbrynje-hanske av konvensjonell type. Fig. 8 og 9 illustrerer en ringbrynje-hanske fremstilt ifølge foreliggende oppfinnelse. Fig. 10 illustrerer en typisk oppdeling av brynjestrukturen, f. eks. mellom de naboliggende fingre, som illustrert på fig. 16.
t
Fig. Ila og 11b illustrerer to løsninger ved sammenbinding mellom en hanskes palmarstruktur og dorsalstruktur. Fig. 12a*-og r2b-illustrerer hhv. sammenbinding mellom palmar- og palmarstruktur, eller dorsal- og dorsalstruktur. Fig. 13a og 14a illustrerer strukturen på hanskens palmarside, hhv. i utstrukket og noe sammentrykket tilstand, med pilen betegnende hanskens lengderetning. Fig. 13b og 14b illustrerer strukturen i hhv. fig. 13a og fig. 14a i mindre målestokk. Fig. 15a illustrerer strukturen på en hanskes dor.~. :le,
hvor pilen betegner hanskens lengderetning.
Fig. 15b illustrerer strukturen på fig. 15a i forminsket målestokk. Fig. 16 illustrerer en palmar del av en hanske, mens fig. 17 viser den palmare tommeldel.
Fig. 18 illustrerer hanskens dorsal-tommeldel.
Fig. 19 illustrerer hanskens dorsale mellomhåndsstykke.
Fig. 20a, 20b, 20c og 20d illustrerer hhv. hanskens dorsale pekefingerdel, langfingerdel, ringfingerdel og lillefingerdel.
Av fig. 1 og 2 vil man se at eksempelvis huden på knærnes forside er betegnet med streker 1 i langsgående retning av kroppen, mens huden ved knehasene er betegnet med streker 2 som danner en vinkel på 90° i forhold til strekene 1. Av dette vil man forstå, særlig under henvisning til fig. 3,
at huden omkring knærne ved bøyning strekkes, mens huden i knehasene ved bøyning komprimeres. En tilsvarende analyse for de øvrige kroppsdeler vil med enkelhet kunne foretas under henvisning til fig. 1-4.
Det har således vært et primært formål å tilpasse bekledningsgjenstanden eller -gjenstandene på en slik måte at det ikke oppstår stramninger i bekledningsgjenstanden ved angjeldende kroppsdels eller -delers bøyning. På fig. 1 og 2 er den prinsipale benstruktur angitt med henvisningstallet 3,
mens leddene i benstrukturen er angitt generelt med henvisningstallet 4.
Ved den foreliggende oppfinnelse har man overraskende kommet frem til den oppdagelse at en ringbrynje har den egenskap at den vil kunne tøyes i forskjellig grad i en første retning i forhold til en andre retning som danner en vinkel på 90° i forhold til den første retning. Ved å utnytte dette særlige trekk ved en ringbrynjestruktur, kan det oppnås at man på kroppens strekksider får betydelig redu-serte atramninger i strukturen, samtidig som strukturen på kroppens kompresjonsutsatte sider oppfører seg slik at det blir en vesentlig redusert ansamling av strukturmaterialer, idet strukturen på kroppsdelens strekkside ved bøyning også vil bevirke en tilstramning av strukturmaterialet på kroppsdelens kompresjonsside. Dermed oppnås en bekled-ningsg jenstand som i stor grad er i stand til å følge kroppens bevegelsér på en vesentlig bedre måte enn hva som har vært tidligere kjent.
For at den foreliggende oppfinnelse skal kunne forklares
på enkel måte, vil det i den etterfølgende beskrivelse bli henvist til fig. 5-20, som omhandler en bekledningsgjenstand av ringbrynje i form av en hanske, særlig av den type som anvendes ved bruk av skarpe skjæreredskaper, slik som i slakterier.
Slike hansker som er fremstilt av ringbrynje av metall har til hensikt å beskytte hånden mot skjær-, stikk-, riv-
og klemskader.
Det er fra tidligere kjent at konvensjonelle ringbrynje-hansker bygger på at hanskens dorsalside er like stor som hanskens palmarside, dvs. konstruert for en utstrukket hånd. På grunn av dette får konvensjonelle hansker en bredde som er større enn håndens bredde for å kunne gi plass "forrest over knokene, hvilket behøves når hånden skal bøyes til gripe-stilling. Den kjente hanske vil således stramme over knoke-og fingerledd, og ved håndens bøyning vil det i hanskens palmardel dannes overskuddsmateriale i form av utpregede foldedannelser som virker forstyrrende både på kontrollen og følelsen i grepsfunksjonen. Av fig. 6 og 7 vil man se at den kjente hanske allerede ved strukket hånd får foldedannelser i håndflaten. Ved krumning av hånden, vil man av fig. 7 se at det på hanskens dorsalside blir en markert tilstramning av strukturen, samtidig som det på hanskens palmarside blir en betydelig opphopning av ringbrynje-
materiale-strukturen.
Ved den foreliggende oppfinnelse, anvendt på en hanske,
er det muliggjort å unngå de ulemper som er knyttet til den konvensjonelle ringbrynje, idet man har inndelt hanskens delbiter på en slik måte at ringbrynjehansken får slik utformning på knokepartiet, at når man fatter grep, skjer det en økning av rommet for knokene samtidig som hanskens delbiter på en slik måte at ringbrynjehansken får slik utformning på knokepartiet, at når man fatter grep, skjer det en økning av rommet for knokene samtidig som hanskens palmardel minsker. Derved formes hanskens smidighet etter håndens funksjon og gunstige forutsetninger skapes for maksimal følelse og grepskontroll. Ved en hanske fremstilt ifølge oppfinnelsen vil strukturen på hanskens palmarside være orientert 90° i forhold til strukturen eller deler av strukturen på hanskens dorsalside.
På fig. 5 er de partier av hånden hvor huden ved håndens krumning utsettes for strekkpåkjenning angitt med henvis-nings tallet 5. På tilsvarende måte er de partier av hånden som utsettes for kompresjon ved håndens krumning angitt med henvisningstallet 6.
Ved hansken ifølge oppfinnelsen, som illustrert på fig. 8
og 9, dannes det ikke noen folder ved utstrukket hånd, og ved krummet hånd, slik det fremgår av fig. 9, er det mulig å bøye fingrene og tommelen fullstendig, uten gener-ende tilstramning på hanskens dorsale side, og uten vesentlig opphopning av brynjemateriale på hanskens palmarside.
Ved den foreliggende oppfinnelse er det gjort den opp dagelse at en ringbrynje utvider seg mer i strukturens lengderetning enn i tverretningen. Dette fremgår også tydelig av fig. 13, 14 og 15.
Ved den forliggende oppfinnelse har man således foreslått
at strukturen på hanskens palmarside orienteres 90° i
forhold til strukturen eller deler av strukturen på hanskens dorsale side. Ved krumning av hånden vil således strukturen på hanskens dorsale side være i stand til å strekke seg betydelig i hanskens lengderetning, mens strukturen på hanskens palmarside samtidig strekkes mest i en retning på tvers av senterlinjen gjennom metacarpus. Ettersom strukturen på hanskens dorsale side strekkes i lengderetningen, vil samtidig tverrdimensjonen av hanskens dorsale deler bli noe mindre og bevirke at strukturen på hanskens palmarside trekkes ut sideveis, dvs. på tvers av senterlinjen gjennom metacarpus. Samtidig med strekkingen av ringbrynjestrukturen på hanskens dorsale side, oppnår man således en tilstramning av strukturen på hanskens palmarside, hvorved unngås tilstramninger over knoker og fingerledd, samt ansamlinger av vevnad på hanskens palmarside. På denne måte muliggjøres at hansken følger håndens bevegelser uten å hemme disse.
Pilene på fig. 16 - 19 betegner den prinsipale tøyningsret-ning for strukturen hos de respektive hanskedeler. På fig. 16 - 20 betegner "x" og "o" respektive naboliggende ring-rekker i strukturen, slik som illustrert på fig. 10. For å bevirke en best mulig funksjon av hanskens innerhåndsdel, vil det være fordelaktig å la det palmare mellomhåndsstykke 7 være i ett med hanskens palmare pekefingerdel 8, langfingerdel 9, ringfingerdel 10 og lillefingerdel 11,
dvs. at strukturen for de nevnte deler 7-11 har samme orienteringsretning. Videre tilveiebringes en separat palmar tommelfingerdel 12, slik det fremgår av fig. 17.
Fig. 18 viser at strukturen på den dorsale tommeldel er orientert 90° i forhold til strukturen på hanskens palmarside. Man vil også bemerke at arealet av det dorsale tommelstykke 13 er betydelig større enn' arealet av det palmare tommelstykke, f.eks. 30-150 %.
Av fig. 18 - 20 vil man umiddelbart se at hanskens dorsale side består av i alt seks sammenføybare deler. Hanskens dorsale mellomhåndstykke 14 kan ha en prinsipal tøyeretning som antydet med den heltrukne pil, selv om orienteringen av strukturen i enkelte tilfeller kan gjøres lik orienteringen av strukturen på hanskens palmarside, slik som antydet med en stiplet pil. De dorsale fingerstykker for hhv. pekefingeren 15, langfingeren 16, ringfingeren 17
og lillefingeren 18 har alle en prinsipal tøyningsretning som vist med pilen. Man vil også bemerke at arealet av de dorsale fingerstykker 15 - 18 er vesentlig større enn arealet av de korresponderende palmarfingerstykker 2-5, f.eks. 30 - 150 %.
Som det fremgår av fig. Ila og b, skjer bindingen mellom strukturer av dorsal og palmar type, dvs. hvor strukturene er orientert 90° i forhold til hverandre, ved hjelp av en trerings binding. På fig. 11 angir <p>ilen lengderetningen av hansken. Ved binding mellom strukturer av lik orientering, skjer denne ved fire-rings binding, slik det fremgår av fig. 12. Pilen angir her hanskens lengderetning.

Claims (9)

1. Bekledningsgjenstand, som eksempelvis hanske, vest, drakt, kjeledress, jakke, bukse, sokk, hodeplagg, bestående av ringbrynje, karakterisert ved at bekledningsgjenstandens ringbrynjestruktur på den eller de kroppsdeler hvor kroppshuden normalt utsettes for større eller mindre strekk ved kroppsdelens bøyning, er orientert 90° i forhold til strukturen på den eller de kroppsdeler hvor kroppshuden utsettes for kompresjon ved bøyningen.
2. Bekledningsgjenstand som angitt i krav 1, karakterisert ved at den punktvise ringbinding mellom strukturer av samme orientering skjer ved sammenbinding av fire ringer (fig. 12).
3. Bekledningsgjenstand som angitt i krav 1, karakterisert ved at punktvis ringbinding mellom strukturer som er orientert 90° i forhold til hverandre, skjer ved sammenbinding av tre ringer (fig. 11).
4. Bekledningsgjenstand som angitt i ett eller flere av de foregående krav, karakterisert ved at strukturarealet for den side av kroppsdelen som utsettes for strekk er større, f.eks. ca. 30 - 150 %, enn arealet av den korresponderende struktur som er orientert 90° i forhold til førstnevnte struktur.
5. Bekledningsgjenstand som angitt i ett eller flere av de foregående krav, bestående av en hanske, karakterisert ved at strukturen på hanskens palmarside er orientert 90° i forhold til strukturen eller deler av strukturen på hanskens dorsalside.
6. Bekledningsgjenstand som angitt i krav 5, karakterisert ved at strukturen i hanskens dorsale mellomhåndsstykke (14) er orientert på samme måte som strukturen på hanskens palmarside.
7. Bekledningsgjenstand som angitt i krav 5 eller 6, karakterisert ved at hanskens dorsalside omfatter individuelle stykker for hhv. tommel- (13), peke- (15), lang- (16) , ring - (17) og lillefinger (18), idet de tilgrensede stykker innbyrdes sammenføyes delvis, samt et mellomhåndsstykke (14) hvortil nevnte fingerstykker også delvis festes, og at hanskens palmarside omfatter et palmart tommelfingerstykké (12), samt i ett stykke en palmar mellomhåndsdel (7), pekefingerdel (8), langfingerdel (9), ringfingerdel (10) og lillefingerdel (11).
8. Bekledningsgjenstand som angitt i ett eller flere av kravene 5-7, karakterisert ved at strukturen på hanskens palmarside er mest utvidbar i en retning på tvers av senterlinjen gjennom metacarpus, og at strukturen eller nevnte deler av denne på hanskens dorsalside, som er orientert 90° i forhold til strukturen på palmarsiden, er mest utvidbar i retning av senterlinjen gjennom metacarpus.
9. Bekledningsgjenstand som angitt i ett eller flere av kravene 5-8, karakterisert ved at de dorsale f ingerstykker for tommel- (13) , peke-r (15) , lang- (16), ring- (17) og lillefinger (18) har større flateareal enn korresponderende palmardeler (8, 9, 10, 11, 12) av hansken.
NO843936A 1984-09-28 1984-09-28 Bekledningsgjenstand av ringbrynje. NO154946C (no)

Priority Applications (5)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO843936A NO154946C (no) 1984-09-28 1984-09-28 Bekledningsgjenstand av ringbrynje.
DE19853533894 DE3533894A1 (de) 1984-09-28 1985-09-23 Bekleidungsgegenstand aus ringpanzerstruktur
FR858514331A FR2570934B1 (fr) 1984-09-28 1985-09-27 Vetement a structure de mailles.
US07/124,907 US4802242A (en) 1984-09-28 1987-11-24 Garment of chain armour structure
US07/190,772 US4841577A (en) 1984-09-28 1988-05-06 Glove of chain armour structure

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO843936A NO154946C (no) 1984-09-28 1984-09-28 Bekledningsgjenstand av ringbrynje.

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO843936L NO843936L (no) 1986-04-01
NO154946B true NO154946B (no) 1986-10-13
NO154946C NO154946C (no) 1987-01-21

Family

ID=19887866

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO843936A NO154946C (no) 1984-09-28 1984-09-28 Bekledningsgjenstand av ringbrynje.

Country Status (4)

Country Link
US (2) US4802242A (no)
DE (1) DE3533894A1 (no)
FR (1) FR2570934B1 (no)
NO (1) NO154946C (no)

Families Citing this family (35)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE8703413U1 (no) * 1986-03-08 1987-04-16 Pelzer, Axel, 5300 Bonn, De
US5113526A (en) * 1990-08-27 1992-05-19 Wang Enoch Y S Protective clothing incorporating coil springs
US5054126A (en) * 1990-09-21 1991-10-08 Saf-T-Gard International, Inc. Reversible protective glove
DE9312870U1 (de) * 1993-08-27 1993-12-09 Heilemann Paul Arbeitsschürze, insbesondere für in Schlachthöfen oder Metzgereibetrieben tätige Personen
DE4416389C2 (de) * 1994-05-09 1996-04-11 Muench Friedrich Gmbh & Co Kg Schutzhandschuh
EP0758854B1 (de) * 1994-05-09 1998-09-02 Friedrich Münch GmbH & Co. KG Schutzhandschuh
US5511241A (en) * 1994-11-14 1996-04-30 Azon Corporation Chain mail garments impregnated with an elastomeric material
FI101035B (fi) * 1995-06-07 1998-04-15 Valtion Teknillinen Iskuja kestävä suojavaate
EP0750855A1 (en) * 1995-06-09 1997-01-02 Alberto Muratorio Protective net suit for dangerous works
US5858054A (en) * 1997-01-31 1999-01-12 Rosen; Arthur Knitted protective fabric and garments made therefrom
FR2775165B1 (fr) * 1998-02-26 2000-04-28 Foin Ets Gant de protection en tissu de cotte de maille
DE29806220U1 (de) * 1998-04-04 1998-06-18 Ziegler Mechanische Werkstatt Metallgewebe & Arbeitsschutz Gmbh Schutzhandschuh
US5894602A (en) * 1998-06-03 1999-04-20 Wdc Holdings, Inc. Protective glove
IT1307836B1 (it) * 1999-01-26 2001-11-19 Orlando Orlandini Manufatto per indumenti, accessori di abbigliamento, monili, borse edaltro, costituito da un tessuto a telaio con catene in sostituzione di
US6381753B1 (en) 1999-10-27 2002-05-07 Whiting And Davis, Inc. Protective glove
US6408441B1 (en) 2000-05-02 2002-06-25 Whiting & Davis Protective animal skinning glove
EP1418824A1 (en) * 2001-08-21 2004-05-19 Alpinestars Research S.R.L. Sports dress having slip resistant surface zones
US7937771B2 (en) * 2002-10-31 2011-05-10 Alpinestars Research Srl Garment for motorcyclists with improved comfort
US8418262B2 (en) * 2003-01-27 2013-04-16 Ross M. Angus Body armour protection system protective hockey undershirt
FR2852023A1 (fr) * 2003-03-07 2004-09-10 Foin Ets Procede de coloration d'une nappe en cotte de mailles, dispositif permettant la mise en oeuvre de ce procede et article realise en cotte de mailles colore par cette mise en oeuvre
US8043546B2 (en) * 2003-03-12 2011-10-25 Kaynemaile Limited Mesh and methods and apparatus for forming and using mesh
US20050144700A1 (en) * 2004-01-06 2005-07-07 Lattari James P. Protective glove with improved coiled wrist strap
US20050257824A1 (en) * 2004-05-24 2005-11-24 Maltby Michael G Photovoltaic cell including capping layer
ITTV20040072A1 (it) * 2004-06-24 2004-09-24 Alpinestars Res Srl Indumento per attivita' sportiva.
ATE450162T1 (de) * 2005-09-13 2009-12-15 Alpinestars Res Srl Sportkleidung mit mehr bequemlichkeit
FR2898249B1 (fr) * 2006-03-07 2008-05-30 Manulatex France Soc Par Actio Equipement individuel de protection en cotte de mailles a confort ameliore
EP2567631A1 (de) 2011-09-07 2013-03-13 Peitzker, Jörg Barfußschuh
DE102012006279B4 (de) 2012-03-29 2019-06-13 Jörg Peitzker Verkleidungselement aus Metallringgeflecht
DE112013000141A5 (de) * 2012-04-19 2014-06-26 Buchen Umweltservice Gmbh Hochdruckschlauch für eine Reinigungsvorrichtung und Reinigungsvorrichtung
US8887317B2 (en) * 2013-03-19 2014-11-18 Yuval Hirsch Protective garment with scissor deflecting and jamming obstacles
USD745220S1 (en) * 2014-06-20 2015-12-08 Abel Unlimited Inc. Mesh glove
US9924750B2 (en) * 2014-07-23 2018-03-27 Skate-Cut-Proof Inc. Athletic protective shield
US20160021948A1 (en) * 2014-07-23 2016-01-28 Gregory Joseph MacNeil Athletic protective shield
US20210071335A1 (en) * 2019-09-09 2021-03-11 Sergio Luna Garment Construction Techniques Using Mesh Material
US20210093021A1 (en) * 2019-09-30 2021-04-01 BB Bra Corp. Supportive garments

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US280823A (en) * 1883-07-10 Glove or mitten
US763736A (en) * 1902-08-29 1904-06-28 Philipp Doeppenschmitt Decoration-glove.
DE882685C (de) * 1951-06-21 1953-07-09 Hermann Flessa Schutzhandschuh
FR2344239A1 (fr) * 1976-03-16 1977-10-14 Model Couture Vetement isothermique
DE7613451U1 (de) * 1976-04-29 1976-09-30 Wiens Gmbh, 6715 Lambsheim Schutzhandschuh
DE3238499C1 (de) * 1982-10-18 1990-01-04 Friedrich Münch GmbH & Co. KG, 7130 Mühlacker Schutzhandschuh aus Metallringgeflecht und Verfahren zu seiner Herstellung
US4750218A (en) * 1986-12-29 1988-06-14 Azon Corporation Reversible glove construction

Also Published As

Publication number Publication date
NO154946C (no) 1987-01-21
FR2570934B1 (fr) 1991-01-04
US4802242A (en) 1989-02-07
FR2570934A1 (fr) 1986-04-04
DE3533894C2 (no) 1993-04-01
NO843936L (no) 1986-04-01
DE3533894A1 (de) 1986-05-22
US4841577A (en) 1989-06-27

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO154946B (no) Bekledningsgjenstand av ringbrynje.
US4004295A (en) Protective glove constructed of flexible strands of metal wire and fiber yarn
US5745919A (en) Cut-resistant protective glove with leather sheath
AU744130B2 (en) Protective garment
KR900001412B1 (ko) 만곡형 클루트 컷(clute-cut)장갑
US6185747B1 (en) Fabric glove with wear resistant pads separated by flexibility zones and method of making the same
US4445507A (en) Glove with thumb restraint element
US6732378B2 (en) Glove with tucks
US20010052141A1 (en) Protective garment material
CN104519762A (zh) 焊工手套
US20070226873A1 (en) Stretchable, multi-layered gloves
US4445232A (en) Welders glove
US7845020B2 (en) Chain mail article provided with an elastic tightening or tensioning body
RU2001110064A (ru) Защитное швейное изделие
ATE258393T1 (de) Handschuh für motorradfahrer
JP2016531211A (ja) 切取り部を有するグローブおよび切取り部を有するグローブを製造する方法
US20220378127A1 (en) Glove construction
US6279166B1 (en) Glove with inserts on the finger portions
US9609900B2 (en) Gloves with selective inserts about the proximal and distal interphalangeal joints of the hand
NO132518B (no)
GB2199233A (en) Protective clothing
US4653490A (en) Thumb restraint
US9781962B2 (en) Protective clothing system
CA2666598A1 (en) Construction of and method of constructing a protective and effective gripping glove or other garment
CA2655943C (en) Garment sleeve with knuckle protector and thumb aperture

Legal Events

Date Code Title Description
MK1K Patent expired