NO151391B - Anordning til sammenkobling av et redskap med en traktor - Google Patents

Anordning til sammenkobling av et redskap med en traktor Download PDF

Info

Publication number
NO151391B
NO151391B NO821185A NO821185A NO151391B NO 151391 B NO151391 B NO 151391B NO 821185 A NO821185 A NO 821185A NO 821185 A NO821185 A NO 821185A NO 151391 B NO151391 B NO 151391B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
coupling
tractor
profiles
handle
frame
Prior art date
Application number
NO821185A
Other languages
English (en)
Other versions
NO821185L (no
NO151391C (no
Inventor
Rolf Nilsson
Nils-Georg Lindstroem
Original Assignee
Tunamatic Hb
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Tunamatic Hb filed Critical Tunamatic Hb
Publication of NO821185L publication Critical patent/NO821185L/no
Publication of NO151391B publication Critical patent/NO151391B/no
Publication of NO151391C publication Critical patent/NO151391C/no

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01BSOIL WORKING IN AGRICULTURE OR FORESTRY; PARTS, DETAILS, OR ACCESSORIES OF AGRICULTURAL MACHINES OR IMPLEMENTS, IN GENERAL
    • A01B59/00Devices specially adapted for connection between animals or tractors and agricultural machines or implements
    • A01B59/06Devices specially adapted for connection between animals or tractors and agricultural machines or implements for machines mounted on tractors
    • A01B59/061Devices specially adapted for connection between animals or tractors and agricultural machines or implements for machines mounted on tractors specially adapted for enabling connection or disconnection controlled from the driver's seat
    • A01B59/062Devices specially adapted for connection between animals or tractors and agricultural machines or implements for machines mounted on tractors specially adapted for enabling connection or disconnection controlled from the driver's seat the connection comprising a rigid interface frame on the tractor

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Zoology (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Soil Sciences (AREA)
  • Environmental Sciences (AREA)
  • Agricultural Machines (AREA)

Description

Oppfinnelsen angår en anordning i henhold til innled-ningen til kray 1.
En mengde forskjellige redskaper kobles til traktorer.
De fleste redskaper kobles til traktorens bakre del, men
noen er også frontmonterte. For bukserte redskaper har man anordnet en spesiell trekkanordning. Mange redskaper er helt eller delvis båret av traktoren ved sammenkobling av redskapet med en på traktoren, foreliggende hydraulisk manøv-rerbar såkalt trepunktskobling. For å lette anvendelsen av trepunktskoblingen foreligger der spesielle tilleggsanord-ninger som gjør det mulig å koble sammen traktor og redskap ved betjening fra føreren når denne befinner seg på fører-plassen. Det er i forbindelse med utviklingen av en slik tilleggsanordning at man har fått impuls til den foreliggende oppfinnelse.
Trepunktskoblingens koblingspunkter, disses innbyrdes stilling og stillingen i forhold til traktoren samt koblingsanordningens løftegeometri har vært gjenstand for inngående standardisering både i Sverige og internasjonalt.
På fig. 1 er der vist et utdrag av en slik standard. Figuren viser de deler som inngår i anordningen med tilhørende hen-visningstall.
Ved hydraulisk påvirkning av løfteleddstengene 11 kan man skaffe en løfte/senke-bevegelse av trepunktkoblingen. Lengden av toppstangen 1 kan varieres enten mekanisk eller ved at en hydraulisk arbeidssylinder utgjør toppstangen, slik som ifølge den foreliggende oppfinnelse. De nedre koblingspunkter 4 skal kunne innstilles i innbyrdes ulik høyde. Dette finner sted ved betjening av løfteleddstanginnstillingen 12, som i den foreliggende oppfinnelse er erstattet av en hydraulisk Virkende arbeidssylinder. Det er til koblingspunktene 3 og 4 på fig. 1 at man ifølge oppfinnelsen har koblet en spesiell koblingsanordning som samvirker med en motsvarende anordning som festes til redskapets koblingsbolter 7 og 8. 'Mange redskaper inneholder imidlertid koblingspunkter som avviker fra standarden, noe som vanskeliggjør den ønskede til-pasning.
Oppfinnelsen angår en koblingsanordning som,slik det er angitt ovenfor, er festet til henholdsvis traktoren og redskapet, og som gjør det mulig for traktorføreren å sammen-koble resp. frigjøre traktor og redskap uten å behøve å stole på hjelp fra andre eller gå ned av traktoren. Følgende krav er i denne sammenheng satt opp for oppnåelse av en effektivt virkende koblingsanordning: Manøvreringsbevegelsene for koblingen skal lett kunne be tjenes og styres fra førerplassen. Anordningen skal tillate lett tilkobling og frakobling uten krav på presisjonsmanøvrering ved tilkobling. Anordningen skal tillate sikker sammenkobling også ved svak skråstilling og/eller sideveis forskyvning av traktoren i forhold til redskapet samt med liten for-flytning av redskapet i koblingsøyeblikket. - Koblingsøyeblikket skal lett kunne iakttas ved god utsikt fra førerplassen.
Koblingsanordningen skal ha en sikker låsemekanisme hvis
riktige funksjon skal kunne observeres fra førerplassen. Låsemekanismen skal ikke være belastet av de krefter som
overføres mellom redskapet og traktoren.
Låsemekanismens funksjon skal ikke være ømfintlig overfor
smuss eller is.
Koblingsanordningen skal oppta liten plass i et snitt på
tvers av traktoren, slik at redskapet kan kobles nær traktoren, hvorved der fås god stabilitet og styrings-evne av traktoren. Ved kjøring på ved foreligger der i lov fastlagte krav for hvor stort trykk traktorens for-hjul skal ha mot veibanen. Ved stort overheng bakover kan man bli nødt til å forsyne traktorens forende med mot-vekter, noe som medfører økende belastning på hjul og
hjulaksler, hvilket bør unngås.
Koblingsanordningen skal gi stor plass for deler som rager ut fra redskapet, f.eks. fjærbelastede utløsnings-
anordninger for ploger.
De sammenkoblede traktor- <p>esp. redskapsrammer skal gi
en stabil forbindelse.
Koblingsanordningen må ikke vesentlig begrense den frie plass bak traktoren i de tilfeller hyor der til traktorens kraftuttak er koblet en kra£tover£øringsaksel med
tilhørende beskyttelse.
Koblingsanordningen skal være sikker fra et arbeidsbe-skyttelsessynspunkt, spesielt i de tilfeller en person er nødt til å arbeide bak traktoren, f.eks. for tilkobling av en kraftoverføringsaksel.
Anordningen skal ha en styrkemessig riktig utformning. Koblingsanordningen skal være rimelig i anskaffelse og lett å sette på.
Kjente koblingsanordninger oppfyller ikke samtlige av de ovenfor angitte krav. Den foreliggende oppfinnelse oppfyller derimot på en helt unik og ny måte de spesifiserte krav. Et utførelseseksempel på oppfinnelsen vil bli nærmere be-skrevet under henvisning til tegningen. Fig. 1 viser prinsippet for en såkalt trepunktkobling. Fig. 2 viser en koblingsramme til en traktor sett bakfra mot traktoren.
Fig. 3 viser koblingsrammen på fig. 2 sett fra siden.
Fig. 4 viser en samvirkende koblingsramme for redskapet sett fra siden. Fig. 5 viser den samme ramme sett i retning bakover i forhold til traktorens normale kjøreretning. Fig. 6 viser et sideriss i sammenkoblet stilling av koblingsrammene på traktoren resp. redskapet.
Som vist på fig. 2 og 3 består den til traktoren festede koblingsramme av en handel som omfatter en vertikalt anordnet rammedel 18 på hver side av traktorens symmetrilinje. Rammedelen 18 består av to sidestykker 19 og 20 som ved sitt nedre parti er forbundet med en fanghake 21. Sidestykkene 19 og 20 er ved sin øvre ende forbundet med et skråttstilt styreprofil 22. De symmetrisk anbragte styreprofiler 22 danner tilsammen en V-form med en vinkel mellom styreprofilene som fortrinnsvis er stump. Ved det øyre parti av den felles rammekonstruksjon er der anordnet et feste 23 for tilkobling av den på traktoren anordnede toppstang 1.
På oversiden a<y> koblingsrammen er der anordnet en særskilt styretapp 24.
På det nedre parti av de respektive rammedeler 18 foreligger der festeanordninger 25 som kan kobles sammen med de nedre koblingspunkter 4 på de på traktoren foreliggende koblingsstenger 2.
Rammekonstruksjonens geometriske dimensjoner bestemmes hovedsakelig av de standardiserte avstander mellom traktorens nedre koblingspunkter 4 og den vertikale avstand mellom disse og de øvre koblingspunkter 3.
Ved den valgte form av koblingsrammen, som er åpen nedover, har man fått et meget stort indre fritt rom, noe som er av vesentlig betydning.
Mellom sidestykkene 19 og 20 er der anordnet en låsereile 26. Denne er svingbar om en leddtapp 27 og belastet av en trykkfjær 28 som med sin annen ende hviler mot et fjærmothold 29. Låsereilen er forsynt med en vektarm 30 som et manøvre-ringsorgan 31 er tilkoblet. Ved å trekke i manøvrerings-organet 31 kan man svinge låsereilen 26 ut fra en låsestilling til en fristilling.
Koblingsrammen på redskapet utgjør en hundel som består av to vertikalt anbragte rammedeler 32 som nedentil er utformet med et feste 33 for feste av redskapet, som her eksempelvis utgjøres av en bæreaksel 34 for en plog. Disse fester er utformet med koblingshaker 35. Koblingshakene er anbragt på en slik innbyrdes avstand at de faller sammen med stillingen av fanghakene 21 på traktorrammen.
Sidestykkene 32 går oventil over i symmetrisk anbragte koblingsprofiler 36. Disse utgjøres av U-profiler med flensene vendende ned. Avstanden mellom flensene på pro-filene 36 er valgt slik at man lett kan få koblingsprofilene 36 til i koblingsstillingen til å gripe rundt hvert sitt styreprofil 22 på traktorrammen.
De indre begrensningsflater ay koblingsprofilene 36 har en stilling som faller sammen med den geometriske ytre form av styreprofilene 22 på traktorrammen. På det sted hvor koblingsprofilene 36 møtes ved den øyre ende, er der anordnet en åpning 37 som ved sammenkobling samvirker med styretappen 24 på traktorrammen.
I det øvre parti ay redskapsrammen er der anordnet en bakre vegg 38 som dels skal forsterke rammen, dels lette sammenkobling av traktorramme og redskapsramme. Den bakre vegg er forsynt med et feste 39 som skal kobles sammen med et tilsvarende festepunkt på redskapet.
Festepunktenes utforming i forhold til redskapet kan variere innen vide grenser avhengig av utførelsen av redskapet. De her viste koblingspunkter for redskapet må derfor bare betraktes som et av mange eksempler.
Ved bruk blir koblingsrammene montert på henholdsvis traktor og redskap.
Ved sammenkobling kjøres traktoren mot redskapet. Før handelen på traktoren har nådd hundelen på redskapet, stiller man handelens øvre parti noe på skrå bakover ved betjening av den -hydrauliske toppstangsylinder 1. Ved hjelp av traktoren fører man handelens styretapp 24 mot de nedadrettede koblingsprof iler 36 på hundelen, idet den bakre vegg 38 letter styringen av handelens øvre parti. Styretappen vil etter hvert løpe inn gjennom flensene på koblingsprofilene 36. Ved løfting av handelen ved hjelp av traktorens hydrauliske løfteanordning og samtidig innstilling av handelen vertikalt ved hjelp av toppstangsylinderen 1 samt ved reduksjon av toppstangens lengde vil hundelens koblingsprofiler 36 under koblingsoperasjonen gli utenpå handelens styreprofiler 22. Etterhvert som traktorhydraulikken løfter resp. trekker hundelen mot handelen, vil samtidig hundelens koblingshaker 35 bli dratt inn mot og over de samvirkende fanghaker 21 på handelen. Ved enden av sammenkoblingsbevegelsen styrer tappen 24 på handelen seg inn i uttagningen 37 på hundelen. Koblingsbevegelsen avsluttes når flensene av hundelens koblingsprofiler 3 6 er bragt til å gripe rundt handelens styreprofiler 22. Hundelens koblingsprofiler 36 faller ned over handelens styreprofiler 22, samtidig som de nedre koblingshaker 35 kommer i inngrep med fanghakene 21 på handelen .
Den fjærbelastede låsereile 26 er ved slutten a<y> koblingsbevegelsen blitt trykket bort a<y> koblingshaken 35, og når koblingen a<y> hundelen og handelen er fullført, trykker fjæren 38 låsereilen 26 tilbake til låsestilling. Låsereilens funksjon er å låse koblingsraxnmene, og den deltar ikke i noen kraftoverføring fra redskapsrammen til traktoren når traktoren med redskap er i arbeid.
Ved fra førerplassen å betrakte låsereilens vektarm 30 kan man kontrollere at låsereilen har inntatt låsestilling.
Hvis traktoren skulle stå noe på skrå og/eller forskutt i sideretningen i forhold til redskapet, er dette uten betydning for gjennomføring av sammenkoblingen. Ved koblingsoperasjonen vil nemlig hundelens koblingsprofiler 36 foruten å gli også bli dreid i forhold til handelens styreprofiler 22 inntil koblingsprofilene og styreprofilenes stilling er sammenfallende, hvoretter sammenkoblingen fullføres.
Løfteleddstanginnstillingen 12 letter sammenkobling av redskaper som står oppstilt på meget ujevnt underlag eller når redskapet skråner meget sideveis. Ved betjening av løfteleddstanginnstillingen 12 vipper traktorrammen slik at dens sidehelning stemmer overens med redskapsrammen.
Fig. 6 viser en fullført kobling.
Ved løsgjøring betjenes manøvreringsorganene 31 for
låsereilene av traktorføreren, slik at låsereilene 26 frigjør koblingshakene 35. Med traktorens hydrauliske løfteanordning senker man redskapet ned til anlegg mot marken. Ved fortsatt senkebevegelse med traktorens hydrauliske løfteanordning
senkes traktorrammen, hvorved den går ut av sin sammenkob-lingsstilling med redskapsrammen. Senkebevegelsen finner bare sted under innvirkning av løfteanordningens og traktor-ramméns egen vekt, og for at traktorrammen skal kunne senkes og komme fri fra redskapsrammen, kan det undertiden bli
nødvendig å forlenge eller forkorte den hydrauliske toppstang 1 og derved oppheve selylåsinger mellom traktorramme og redskapsramme.
Ved løsgjøring og oppstilling a<y> redskapet på ujevnt underlag kan det undertiden være nødvendig å utføre lengde-endringer med løfteleddarminnstillingen 12 for at traktorrammen skal frigjøres fra redskapsrammen.
Med den ovenfor beskrevne anordning har man fullstendig oppfylt alle de krav som er angitt i den ovenstående krav-spesifikasjon.
Oppfinnelsen er ikke begrenset til det ovenfor beskrevne utførelseseksempel, men omfatter alle varianter som ligger innenfor rammen av de etterfølgende patentkrav. Således kan koblingsanordningen anvendes ikke bare ved en traktors trepunktkobling, men også ved en ved traktorens forende tilkoblet kobling for tilslutning av f.eks. en frontlaster eller et annet redskap som arbeider ved forenden av traktoren.

Claims (10)

1. Anordning til sammenkobling av et redskap med den hydraulisk manøvrerbare koblingsanordning hos en traktor, f.eks. til en trepunktkobling, omfattende en koblingsramme-handel som er tilkoblet traktoren og samvirker med en til redskapet tilkoblet koblingsramme-hundel, og som i sammenkoblet stilling gir en kraftoverførende forbindelse, karakterisert ved at handelen utgjøres av et rammeverk som er åpent nedad og er begrenset sideveis på fastlagt avstand fra hinannen av rammedeler (18) som strekker seg vertikalt fra nedre festeanordninger (25) som samvirker med en traktors nedre koblingsstenger, de såkalte trekkstenger (2), til øvre koblingsstyre-profiler (22) som står på fastlagt vertikal avstand fra den nedre festeanordning (25) og skråner i V-form mot hinannen, samtidig som de vertikale rammedeler (18) er forsynt med
fanghaker (21), at hundelen utgjøres av et rammeverk hvis geometriske form stemmer overens med den samvirkende handel og med hvis vertikale rammedel (32) der er forbundet fester (33). som er forsynt med koblingshaker (35) for samvirkning med fanghakene (21) på handelen, og som kan tilkobles motsvarende fester (34) på redskapet, og at kraftoverføringen fra redskapet til traktoren finner sted mellom koblingsprofilene (36) på hundelen og styreprofilene (22) på handelen, koblingshakene (35) på hundelen og fanghakene (21) på handelen.
2. Anordning som angitt i krav 1, karakterisert ved at de skrånende rammedeler, dvs. styreprofilene (22) resp. koblingsprof ilene (36), er gitt en slik skråning at vinkelen mellom disse rammedeler danner en stump vinkel.
3. Anordning som angitt i krav 2, karakterisert ved at koblingsprofilene (36) utgjøres av nedadrettede U-profiler med en slik innvendig bredde mellom flensene at disse i koblingsstilling kan gripe rundt styreprofilene (22).
4. Anordning som angitt i krav 2,. karakterisert ved at handelens øvre ende er forsynt med en styretapp (24) som i sammenkoblingsøyeblikket samvirker med koblingsprofilene (36) på hundelen og i fullt sammenkoblet stilling er trengt inn i og opp gjennom en åpning (37) ved koblingsprofilenes (36) øvre ende og blir synlig gjennom denne åpning for å vise at koblingsrammene er kommet i inngrep med hinannen.
5. Anordning som angitt i krav 1, karakterisert ved at hundelens øvre parti er forsynt med en bakvegg (38) som forsterker rammen og letter sammenkobling av handel og hundel.
6. Anordning som angitt i krav 1, karakterisert ved at den vertikale avstand fra koblingsprofilenes (36) underkant til koblingshakenes (35) underkant er slik valgt at koblingshakene (35) på hundelen under koblingsoperasjonen glir over fanghakene (21) på handelen og i sammenkoblet stilling har fast anlegg med fanghakene (21).
7. Anordning som angitt i krav 1, karakterisert ved at handelen er forsynt med svingbare, fjærbelastede låsereiler (26) som i koblingsstilling låser han-og hundel, men kan svinges ut for løsgjøring.
8. Anordning som angitt i krav 7, karakterisert ved at låsereilene (26) kan bringes til å svinge ut ved betjening av et manøvreringsorgan (31), f.eks. en line, en bowdenkabel eller lignende, fra førerplassen.
9. Anordning som angitt i krav 7, karakterisert ved at hver låsereile (26) er utformet med en vektarm (30) som kan ses fra førerplassen og ved sin stilling viser om låsemekanismen er i inngrep.
10. Anordning som angitt i krav 1, karakterisert ved at sammenkobling resp. løsgjøring av-hun-og handel finner sted ved betjening fra førerplassen av traktorens hydrauliske løfteanordning og den hydraulisk virk-somme arbeidssylinder på koblingsanordningens toppstang.
NO821185A 1981-04-15 1982-04-07 Anordning til sammenkobling av et redskap med en traktor NO151391C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8102431A SE421984B (sv) 1981-04-15 1981-04-15 Kopplingsanordning for redskap till en traktor

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO821185L NO821185L (no) 1982-10-18
NO151391B true NO151391B (no) 1984-12-27
NO151391C NO151391C (no) 1985-04-03

Family

ID=20343608

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO821185A NO151391C (no) 1981-04-15 1982-04-07 Anordning til sammenkobling av et redskap med en traktor

Country Status (7)

Country Link
US (1) US4477101A (no)
EP (1) EP0063553B1 (no)
DE (1) DE3265179D1 (no)
DK (1) DK166982A (no)
FI (1) FI70765C (no)
NO (1) NO151391C (no)
SE (1) SE421984B (no)

Families Citing this family (20)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB2163034B (en) * 1984-08-16 1988-04-27 White Eileen Alice Improvements in or relating to automatic implement hitches
US4850789A (en) * 1987-11-16 1989-07-25 Zimmerman Emil F Interfacing lift hitch
DE3920578A1 (de) * 1989-06-23 1991-01-03 Amazonen Werke Dreyer H Kuppelsystem zum ankuppeln von geraeten an ackerschleppern
US5040615A (en) * 1990-08-15 1991-08-20 Support Services International, Inc. Quick attaching power-take-off conversion unit
US5082065A (en) * 1990-08-15 1992-01-21 Support Services International, Inc. Quick attach implement coupler
SE9303291L (sv) * 1993-10-08 1994-09-26 Lars Englund Kopplingsanordning vid traktor
US5538086A (en) * 1994-12-27 1996-07-23 Wright; Rocky A. Variable orientation attachment implement
US5582255A (en) * 1995-03-09 1996-12-10 A.I.L., Inc. Guidance system having adjustable width capability
US5632346A (en) * 1995-08-03 1997-05-27 Bobbi; Armando Self-centering device for quick hooking and release of farm tools provided with a hydraulic hoister
US5743339A (en) * 1996-02-09 1998-04-28 Alexander, Iii; William J. Tractor hitch and method
US5950735A (en) * 1996-03-25 1999-09-14 Godbersen; Byron L. Universal assembly for coupling towable agricultural implement to a towing vehicle
US6163989A (en) * 1997-03-10 2000-12-26 Clark Equipment Company Frame for mounting on a boom mounted quick change bracket
US5983535A (en) * 1997-03-10 1999-11-16 Clark Equipment Company Fastener secured frame for boom mounted quick change bracket
US5974706A (en) * 1997-03-10 1999-11-02 Clark Equipment Company Attachment construction for earthworking implement
GB2356549B (en) * 1999-11-27 2003-04-23 David Creighton Mcveigh Tractor coupling
WO2005067542A2 (en) * 2004-01-07 2005-07-28 Jose Ignacio Gonzalez An electronic display that displays a legal entity
ITFO20050001A1 (it) * 2005-01-28 2006-07-29 Franco Pinto Strumento di aggancio rapido multiuso per macchinari agricoli da collegare ai trattori
CA2519730C (en) * 2005-09-13 2016-06-07 Sailrail Automated Systems Inc. Lift and carry accumulation system for racks with palletized loads
US7726109B2 (en) * 2007-10-30 2010-06-01 Vermeer Manufacturing Co. Four-bar linkage for suspending a header for an agricultural implement
AU2019210127B2 (en) * 2018-01-19 2022-10-27 Peter Mollick Connector system for mobile machinery

Family Cites Families (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
BE470878A (no) * 1946-01-28
NL104577C (no) * 1959-01-15
FR1408514A (fr) * 1963-09-20 1965-08-13 Dispositif d'accouplement d'un instrument agricole à un tracteur
DE1215419B (de) * 1964-03-09 1966-04-28 Heinrich Weiste Aus zwei dreieckigen Rahmen bestehende Kupplungseinrichtung zum Verbinden eines landwirtschaftlichen Geraetes mit der Dreipunktanbauvorrichtung des Schleppers
FR1430128A (fr) * 1964-07-17 1966-03-04 Dispositif d'attelage standard pour matériel agricole porté trois points
FR1402458A (fr) * 1964-07-27 1965-06-11 Dispositif d'attelage trois points d'un instrument aratoire à un tracteur
FR1476693A (fr) * 1966-02-15 1967-04-14 Traktorenwerk Schonebeck Veb Dispositif pour la réception et l'accouplement d'appareils remorqués par des tracteurs et tracteurs équipés du dispositif précédent ou similaire
GB1110361A (en) * 1966-02-24 1968-04-18 Traktorenwerk Schoenebeck Veb Tractor implement coupling devices
US3432184A (en) * 1967-07-10 1969-03-11 United States Steel Corp Power actuated tractor hitch
US3498638A (en) * 1968-05-06 1970-03-03 Deere & Co Quick coupler
US3672521A (en) * 1969-11-05 1972-06-27 James J Bauer Quick attachment device
BE788533A (fr) * 1971-09-09 1973-01-02 Sperry Rand Corp Snelkoppelingsmechanisme
GB1568052A (en) * 1976-11-29 1980-05-21 Witney P Couplings
GB1563457A (en) * 1977-11-09 1980-03-26 Fiskars Ab Oy Means for connecting implements to tractors
JPS5820343B2 (ja) * 1978-03-30 1983-04-22 キヤタピラ−三菱株式会社 クイツクカブラ

Also Published As

Publication number Publication date
NO821185L (no) 1982-10-18
FI821312L (fi) 1982-10-16
SE421984B (sv) 1982-02-15
FI70765C (fi) 1986-10-27
NO151391C (no) 1985-04-03
EP0063553B1 (en) 1985-08-07
DE3265179D1 (en) 1985-09-12
DK166982A (da) 1982-10-16
US4477101A (en) 1984-10-16
EP0063553A1 (en) 1982-10-27
FI821312A0 (fi) 1982-04-14
FI70765B (fi) 1986-07-18

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO151391B (no) Anordning til sammenkobling av et redskap med en traktor
US3427046A (en) Quick-release hitch for implements
US4615397A (en) Agricultural implement with double wing folding mechanism using toggle linkage and hydraulic actuator
US3531140A (en) Tractor quick hitch attachment
EP1609345A1 (en) Tractor front hitch
US7918294B2 (en) Tractor unit and hitch
NO135117B (no)
US4423885A (en) Removable gooseneck trailer
US20070169951A1 (en) Quick coupler hitch operated with single handle
US3266817A (en) Tractor coupling means
CA3050946A1 (en) Tow hitch for a wood chipper, and a wood chipper incorporating the same
NO830968L (no) Anordning ved kjoeretoey stoetfanger.
US3127999A (en) Rear end loader
US4765639A (en) Implement swing hitch permitting endwise transport
US2590385A (en) Implement hitch for tractors
US2734438A (en) Hitch link
US3379457A (en) Hitch with weight-transferring drawbar coupling
US3022092A (en) Power lift hitch mechanism
US3447816A (en) Three-point tractor-implement hitch
DE1265590B (de) Anhaengerkupplung fuer Zugfahrzeuge, insbesondere fuer Ackerschlepper mit Dreipunktanlenkung
US4625990A (en) Implement coupler kit for tractor
US6848702B1 (en) Snatch bar for release handle on jack stands
US9567018B1 (en) Tractor front linkage quick attach coupling system
US2441630A (en) Trailer hitch
DE1455494A1 (de) Dreipunktanlenkung mit Rahmen zum Anschluss von landwirtschaftlichen Geraeten an einen Schlepper