NO151354B - Innretning til overtagelse av olje - Google Patents

Innretning til overtagelse av olje Download PDF

Info

Publication number
NO151354B
NO151354B NO801591A NO801591A NO151354B NO 151354 B NO151354 B NO 151354B NO 801591 A NO801591 A NO 801591A NO 801591 A NO801591 A NO 801591A NO 151354 B NO151354 B NO 151354B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
product
temperature
added
acid
reaction
Prior art date
Application number
NO801591A
Other languages
English (en)
Other versions
NO801591L (no
NO151354C (no
Inventor
Rudolf Langpaap
Konrad Wilke
Original Assignee
Licentia Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Licentia Gmbh filed Critical Licentia Gmbh
Publication of NO801591L publication Critical patent/NO801591L/no
Publication of NO151354B publication Critical patent/NO151354B/no
Publication of NO151354C publication Critical patent/NO151354C/no

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E21EARTH OR ROCK DRILLING; MINING
    • E21BEARTH OR ROCK DRILLING; OBTAINING OIL, GAS, WATER, SOLUBLE OR MELTABLE MATERIALS OR A SLURRY OF MINERALS FROM WELLS
    • E21B41/00Equipment or details not covered by groups E21B15/00 - E21B40/00
    • E21B41/0007Equipment or details not covered by groups E21B15/00 - E21B40/00 for underwater installations
    • E21B41/0014Underwater well locating or reentry systems
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63BSHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; EQUIPMENT FOR SHIPPING 
    • B63B22/00Buoys
    • B63B22/02Buoys specially adapted for mooring a vessel
    • B63B22/021Buoys specially adapted for mooring a vessel and for transferring fluids, e.g. liquids
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63BSHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; EQUIPMENT FOR SHIPPING 
    • B63B27/00Arrangement of ship-based loading or unloading equipment for cargo or passengers
    • B63B27/24Arrangement of ship-based loading or unloading equipment for cargo or passengers of pipe-lines
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E21EARTH OR ROCK DRILLING; MINING
    • E21BEARTH OR ROCK DRILLING; OBTAINING OIL, GAS, WATER, SOLUBLE OR MELTABLE MATERIALS OR A SLURRY OF MINERALS FROM WELLS
    • E21B43/00Methods or apparatus for obtaining oil, gas, water, soluble or meltable materials or a slurry of minerals from wells
    • E21B43/01Methods or apparatus for obtaining oil, gas, water, soluble or meltable materials or a slurry of minerals from wells specially adapted for obtaining from underwater installations
    • E21B43/0107Connecting of flow lines to offshore structures

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Geology (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Mining & Mineral Resources (AREA)
  • Fluid Mechanics (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Ocean & Marine Engineering (AREA)
  • Environmental & Geological Engineering (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • General Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Geochemistry & Mineralogy (AREA)
  • Pipeline Systems (AREA)
  • Loading And Unloading Of Fuel Tanks Or Ships (AREA)

Abstract

Oppfinnelsen angår en innretning til å formidle overgang av olje fra en oljetransportledning (4) ti 1. en tankbåt (8)ved hjelp av en over lever ingsenhet 1 som oppviser koblingselementer f6)ti 1 å forbinde tankbåten med oljetransportledningen, samtidig som tankbåten. ved hjelp av et pos i s joner ingsanlegg (1 1), I 9) kan drives til en på forhånd gitt posisjon over overleveringsenheten 1. Overleveringsenheten 1 er forankret i på forhånd bestemt vanndybde, og koblingselementet har egen drift til sluttposisjonering for fremstilling av en mekanisk forbindelse.

Description

Fremgangsmåte til fremstilling av metallorganiske forbindelser.
Denne oppfinnelse vedrører fremgangsmåter for fremstilling av nye metallorganiske forbindelser for forskjellige formål, såsom smøremid-ler og smøremiddeltilsetninger, og liknende, og inneholdende ett divalent metall valgt blant den gruppe som består av sink, bly, magnesium, kadmium, kalsium, barium, beryllium, kvikksølv, jern, kobolt og nikkel.
Oppfinnelsen er kjennetegnet ved at et alkoholat av et tetravalent metall eller en alk-oxylan eller alkylsiloxan bringes til å reagere med et karboksylsyresalt av et divalent metall under dannelse av et flyktig eller ikke-flyktig alkoholat, hvilket alkoholat eventuelt hydrolyseres med opptil 2 mol vann pr. gramatom tetravalent metall eller pr. gramotom silicium i silanet eller siloksanet og derved kondenseres ytterligere, eller videre eventuelt bringes til å reagere med fenoler eller med polyalkoholer eller mcno-alkoholer, idet polyalkoholene kan være delvis forestret med en monokarboksylsyre. For eksempel kan to molekylder av sinkacetatoleat bringes til å reagere med et molekyl av tetraetyl-orto-silikat under dannelse av to molekyler av etylacetat som destilleres av under fremstillingen, hvorved det etterlates et kondensat, likning 1.
De foretrukne alkoholater av tetravalente elementer er etylater, propionater eller butyla-ter, men høyere alkoholater kan brukes eller det kan dannes blandete alkoholater ved å substi-tuere noen av de lavere alkoholatgrupper med en høyere alkoholatgruppe. I tillegg kan det brukes delvis kondenserte alkoholater av de tetravalente elementer, hvor innholdet av tetravalent metall er høyere enn det som inneholdes i det enkle alkoholat. Et eksempel på et slikt mate-riale som fåes i handelen er Monsanto «Silester OS» med siliciuminnhold på omtrent 41,2 pst. Si02, sammenliknet med 28,1 pst. Si02 i tetraetyl-ortosilicat. Beslektede produkter kan fåes ved den forutgående kondensasjon av tetraalko-holatene ved reaksjon med en viss mengde vann, idet frigjort alkohol avdestilleres.
De divalente metallsalter som brukes ved fremgangsmåten kan være fremstillet ut fra en karboksylsyre eller fra en blanding av karboksylsyre. For å lette behandlingen i oppløs-ningsmiddelfrie sammensetninger foretrekkes det generelt å ta omtrent 16-13 carbonatomer i de to carboxylsyrer, men der hvor det brukes en av de lavere syrer C2-C, (som gir flyktige alkoholater), er det som regel fordelaktig å bruke den sammen med en høyere carboxylsyre Cjj-Cg,,. I andre tilfeller, som for eksempel kalsium og barium, kan fremstillingen av saltet gjøres lettere ved å iblande et lavtkokende opp-løsningsmiddel som etterpå kan fjernes ved destillasjon før eller under kondenseringsreaksjo-nen. Salter av bly, magnesium, cadmium, beryllium, kvikksølv, jern, kobolt eller nikkel kan også brukes.
Substitusjon av sink-dioleat i likning 1 ville resultere i at det dannes etyloleatesteren som er ikkeflyktig ved de anvendte reaksjons-temperaturer og som kan bibeholdes som et fortynningsmiddel. Dette gjør det også mulig å gjennomføre reaksjonen under tilbakeløp. En prosess av denne art kan foretrekkes med divalente metaller som kondenseres langsommere eller som krever en høyere reaksjonstemperatur. I den samme forbindelse vil anvendelsen av de kondenserte alkoholater av tetravalent element også gjøre det mulig å bruke høyere reaksjons-temperaturer enn de enkle alkoholater som har forholdsvis lave kokepunkter. Når det gjelder tetraetylortosilicat, kan tap av denne ester med etylacetat fra reaksj onen senkes til et minimum' ved en innledende kokning under tilbakeløp eller ved å kondensere den første divalente metall-gruppe ved en reaksjonstemperatur på omtrent 140°C, hvoretter det kan anvendes høyere reaksj onstemperaturer. I enkelte tilfeller kan det brukes basiske salter av de divalente metaller, hvilket resulterer i at det dannes alkoholat, ester og fri alkohol og oppnås en senkning av ikke-flyktig esterfortynningsmiddel, likning 2, hvor M betegner et tetravalent element, X betegner et carboxylsyreradikal og R betegner et alkyl-radikal.
De divalente metallsalter kan generelt sett fremstilles ut fra oxydene, hydroxydene eller carbonatene, eller i enkelte tilfelle ut fra ace-tatene ved å erstatte et eddiksyreradikal med en høyere corboxylsyre.
Foretrukne carboxylsyrer er eddiksyre, pro-pionsyre, isosmørsyre, naturlige fettsyrer, talloljefettsyrer, naftensyrer og synetlske, flytende eller lavtsmeltende carboxylsyrer, såsom Versa-tinsyrer.
De enkle kondensasjonsprodukter som er illustrert ved likning 1 kan kondenseres ytterligere eller modifiseres på et flertall måter.
De kan bringes til å reagerer med vann i varierende mengdeforhold opp til 2 mol vann pr. gram ekvivalent tetravalent element, likningene 3 og 4, hvori D betegner et divalent metall.
En variant av disse reaksjoner oppnås ved kondens jon av mere enn 2 molekyler divalent metallsalt med et tetravalent atom ifølge den generelle likning 5.
Den generelle likning for hydrolysen og kondensasjonen av disse produkter ved hjelp av vann gis i 6
Imidlertid er det funnet i praksis at noen av produktene fra likning 5 er temmelig mot-standsdyktige mot hydrolyse med vann, selvom hydrolysen og kondensasjonen i en viss grad kan katalyseres ved tilsetning av en liten mengde amin såsom morfolin. Når således M er lik silicium, n er lik 2 og X er en C17 umettet fettsyre, blir produktet ifølge likning 5 ikke nevneverdig hydrolysert av vann alene etter 6 timers kokning under tilbakeløp i nærvær av en liten mengde alkohol.
Dette produkt kan følgelig ansees for en vannfast olje og kan lett innføres i smøresyste-mer hvor vann er tilstede. Når det samme produkt var oppløst til en 20 pst. oppløsning i mi-neralsmøreolje og ble kokt med vann i 1 time, skilte det seg ut to klare sjikt ved henstand i en kort tid.
Som i de foranstående eksempler betegner D i likningene 5 og 6 ett eller flere enn ett divalent metall, og X kan betegne en eller flere enn en carboxylsyre. Dette gjør det mulig å va-riere selve produktet og natur.en for asken som fåes herfra ved antennelse.
Produktene ifølge likning 1 og beslektete preparater kan også bringes til å reagere med høyere monoalkoholer eller fenoler med difunk-sjonelle eller polyfunksjonelle hydroxylforbin-delser, såsom alkylenglykoler, difenylpropan, glycerin-mono- og -diestere av monocarboxylsyre og partielle estere av pentaerytritol. På denne måte kan det oppbygges større molekyler med høyere funksjonalitet i lufttørrende eller ovnstørrende belegg, hvor komponenten X er en umettet fettsyre såsom oljesyre, linolsyre eller linolensyre, for eksempel likning 7.
hvor R,OH = monofunksjonell hydroxylforbindelse d(OH)2 = difunksjenell hydroxylforbindelse M = tetravalent element. En annen type kondensat eller polymer kan oppnås ved å opparbeide alkoholater eller kondenserte alkoholater av tetravalente elementer, som er blitt delvis substituert med divalente metallacylater, til temperaturer fra omtrent 200°C til omtrent 370°C, da det kan fore-komme ytterligere esterdannelse og det oppnås nye bindinger - Si - O - D - O - Si -, hvori det ikke blir igjen noe carboxylsyre på noen del av det divalente metall. Det enkleste tilfelle kommer fra kondensasjonen Si(OR)2(ODX)., ifølge likning 8. -
hvor D = divalent metall
X = monocarboxylsyre
OR = alkoholatgruppe.
Produktene fremstilt ifølge de foranstående fremgangsmåter og likninger fåes som oljeak-tige væsker, fettaktige, voksaktige, harpiksak-tige eller amorfe faste stoffer alt etter valget av organiske bestanddeler og graden av kondensasjon. Mange av dem er oppløselige i hydro-carbonoppløsningsmidler, derunder mineral-smøreolje, og i oxygenholdige oppløsningsmidier, (unntatt de lavere alkoholer og ketoner) o£ i estere, og er blandbare med forskjellige syntet-iske harpikser, polymerer og elastomerer. De er istand til å reagere med syrer og av denne eller av andre årsaker kan de brukes for eksempel som stabilisatorer for PVC eller som smøre-midler eller som smøremiddeltilsetninger.
Fremgangsmåtene ifølge oppfinnelsen og produktene er illustrert ved de følgende eksempler :
Eksempel 1.
Denne forbindelse ble fremstilt i to trinn: Trinn 1 er fremstillingen av vannfritt sinkacetattallat, og trinn 2 er reaksjonen mellom sinkacetattallat og etyl-o-silicat.
Trinn 1 : 812 g talloljefettsyre ble overført til en trehalset kolbe utstyrt med en tilbake-løpskondensator, et røreverk og et forbindelsesstykke for dråpeteller og termometer. Under om-røring ble, det tilsatt 228 g sinkoxyd så at man fikk en oppslemming. Temperaturen ble hevet til 70°C og 176 g iseddik ble tilsatt langsomt. Blandingen ble deretter omrørt under tilbakeløp i 15 minutter. Kondensatoren ble overført til destillasjonsstilling av vann og overskudd av eddiksyre ble destillert av til en kolbetemperatur på 154°C, idet det ble satt under vakuum i de siste trinn. Det ble oppnådd et totalt destillat på 62 ml. Trinn 2 : Sinkacetattallatet i kolben ble nedkjølt til 130°C og det ble langsomt tilsatt 291,4 g etyl-o-silicat. Kolbetemperaturen ble langsomt hevet for å avdestillere det dannete etylacetat. 275 ml destillat ble oppnådd ved langsomt å heve kolbetemperaturen til 225°C. Produktutbyttet = 1198 g.
Produktet ble oppnådd som en oljeaktig væske som var oppløselig i hydrocarboner og i mineralsmøreolj e.
Eksempel 2.
613,5 g (TZnO)2 Si (OEt)2 fremstilt slik som i eksempel 1 ble overført til en trehalset kolbe utstyrt med et røreverk, en tilbakeløpskonden-sator og et forbindelsesstykke for termometer og dråpeteller. Temperaturen ble hevet til 100°C og det ble tilsatt 186,5 g isooctylalkohol. Produktet ble kokt under tilbakeløp ved 120°C i iy2 time, og deretter ble etylalkoholen som hadde dannet seg, destillert av. Destillasjonen ble fortsatt til en kolbetemperatur på 225°C, da det var blitt oppsamlet 78 ml destillat. Produktutbytte 727 g. Produktet ble oppnådd som en stabil, iav-viskøs, oljeaktig væske som var oppløselig i mineralsmøreolj e, i alle mengdeforhold.
Eksempel 3.
400 g (TZnO)a Si (OEt), fremstilt slik sorn i eksempel 1 ble overført til en trehalset kolbe utstyrt for destillasjon .med et røreverk og termometer. 87,5 g fenol ble tilsatt og kolben ble oppvarmet langsomt under omrøring. Alkohol ble destillert av til en kolbetemperatur på 215°C, da det var blitt oppsamlet 35 ml.
Produktet ble oppnådd som en stabil, oljeaktig væske som var blandbar i alle forhold i en mineralsmøreolje.
Eksempel 4.
375 g (TZnO),2 Si (OEt)2 ble fremstilt slik som i eksempel l"og overført til en kolbe utstyrt med et røreverk og tilbakeløpskondensator. Det ble tilsatt 7,85 g vann og 10 ml etylalkohol. Produktet ble kokt i 2 timer, hvorpå kondensatoren ble vekslet om til destillasjonsstilling. Alkohol ble destillert over til en kolbetemperatur på 270°C var nådd, da det var blitt oppsamlet 41,5 ml destillat. Utbytte 350 g.
Produktet ble oppnådd som en oljeaktig væske med viskositet 40 poises. Det var fullstendig oppløselig i mineralsmøreolj e, hvori det opptråtte en del serimentering ved lang tids henstand.
Etter lagring i 15 måneder skiftet produktet til et fettaktig fast stoff som kunne oppløses til en klar oppløsning i mineralolje ved oppvarming, men som avga en del bunnfall etter henstand ved værelsestemperatur i 48 timer.
Eksempel 5.
Denne forbindelse fremstilles i to trinn, hvor trinn 1 er fremstillingen av vannfrltt blyacetattallat og trinn 2 er reaksjonen mellom blyacetattallat og etyl-o-silicat.
Trinn 1: 870 g talloljefettsyre ble overført til en trehalset kolbe utstyrt med en tilbake-løpskjøler, et røreverk og et forbindelsesstykke for dråpeteller og termometer. Under omrøring ble det tilsatt 669,6 g blyhvitt så at man fikk en oppslemming. Temperaturen ble hevet til 60°C og det ble langsomt tilsatt 190 g iseddik. Produktet ble omrørt under kokning med til-bakeløp i 1 time, hvoretter kjøleren ble skiftet om til destillasjonsstilling og vann og overskudd av eddiksyre ble destillert av til en kolbetemperatur på 181°C.
Trinn 2 : Blyacetattallatet i kolben ble ned-kjølt til 154°C og det ble tilsatt 312,2 g etyl-o-silicat. Produktet ble kokt under tilbakeløp i 1 time, hvoretter etylacetatet ble avdestillert.
311 ml destillat ble oppnådd ved å heve kolbetemperaturen til 180°C. Utbytte 1696 g.
Eksempel 6.
424 g Si(OEt)2(OPbT)2 som ble fremstilt i eksempel 5 ble overført til en kolbe med et røre-verk og en tilbakeløpskjøler. og det ble tilsatt 90 g nonanol under omrøring, produktet ble kokt under tilbakeløp i IV2 time, hvoretter den frem-stilte etylalkohol ble destillert av til en kolbe - temperatur på 220°C. Det ble oppsamlet 23 ml destillat, idet man fikk et produktutbytte på 493,7 g av en mørk, temmelig mobil væske.
Eksempel 7.
To mol sinkacetattallat ble fremstilt og kondensert med 1 mol tetraetylortosilikat slik som i eksempel 1 under frigjøring og fjernelse av 195 ml esterdestillat, mens produktet ble oppvarmet til 216°C.
Glycerin-mono/ditallat 1:1 mol ble fremstilt ved å forestre 870 g talloljefettsyre (3 mol) med 192 g glycerin under anvendelse av 200 ml xylen i en azeotropisk prosess. Det ble fjernet 55 ml vann og xylenet ble avtrukket ved va-kuumdestillasjon til 190°C. 667 g av denne ester ble tilsatt til det forannevnte produkt med 216°C og produktttemperaturen ble hevet til 245°C og holdt der i 1 time. Det ble oppnådd et destillat på 55 ml, hovedsakelig etylalkohol. Produktet var en brun, mobil, oljeaktig væske.
Eksempel 8.
725 g talloljefettsyre ble overført til en trehalset, to liters reaksjonskolbe, og under om-røring ble det tilsatt 240 g magnesiumcarbonat
(2% mol). Blandingen ble oppvarmet og det ble tilsatt 160 g isedik i løpet av 25 minutter. Produkttemperaturen ble hevet til 170°C i 2 timer, og det ble avdestillert 115 ml vann og overskudd av eddiksyre, idet det ble anvendt vakuum i sluttrinnet. Det ble utveiet 208,3 g tetraetylortosilicat, og dette ble tilsatt langsomt. Produktet ble viskøst og størknet, og omrøringen ble stoppet. Oppvarmingen ble fortsatt under avdestillasjon av ester, og produktet myknet og ble flytende ved omtrent 190°C. Den første ester-fraksjon (100 ml) ble funnet å inneholde en del tetraetylortosilicat. Den ble derfor returnert langsomt til produktet gjennom en skilltrakt, og ester (etylacetat) avdestillert langsomt fra en reaksjonstemperatur på 180°C til en reaksjonstemperatur på 200°C, som ble opprettholdt i en time. Det ble anvendt vakuum for å understøtte avdestilleringen av etylacetatet i sluttrinnene, og oppnådd et destillat på 200 ml. Sluttproduktet var en mobil, oljeaktig væske ved 200°C, men det størknet raskt og stivnet til et seigt, gjennomsiktig hardt fast stoff ved værelsestemperatur.
Eksempel 9.
2V2 mol (1033,5 g) sinkacetattallat ble fremstilt slik som i eksempel 1 og nedkjølt til 140°C. 208,3 g etyl-o-silicat ble tilsatt, og temperaturen ble hevet meget langsomt, idet etylacetat av-destillerte. Temperaturen ble øket meget langsomt idet det tok en hel dag å fullføre avdestilleringen. Ved en temperatur på 225°C ble det satt under vakuum for å fjerne de siste spor av etylacetat. Det ble oppsamlet en totalmengde destillat på 239 ml, hvilket ga et utbytte på 1005 g flytende produkt.
Eksempel 10.
Sinkacetat-tallat-silester reaksjonsprodukt. 3 mol sinkacetattallat ble fremstilt slik som i eksempel 1 og kjølt til 138°C. Det ble tilsatt 300 g «Silester» og etylacetat ble langsomt avdestillert. Over et tidsrom på 5 timer, hvorunder kolbetemperaturen steg til 262°C, ble det oppsamlet 286 ml destillat. Det ble oppnådd et utbytte på 1276 g av et oljeaktig produkt.
Eksempel 11.
Reaksjonsprodukt av sinkacetatallat og «Silester» ble bragt til å reagere med nonanol.
Halvparten av produktet (638 g) fra eksempel 10 ble bragt til å reagere med 144 g nonanol slik som i eksempel 6, og etylalkohol og destil-lerte av over et tidsrom på 4'/2 time til en kolbetemperatur på 250°C. Det ble oppnådd 27 ml destillat. Et utbytte på 754,5 g av flytende produkt ble oppnådd.
Eksempel 12.
To mol sinkacetattallat ble fremstilt og bragt til å kondensere med ett mol tetraetylortosilicat slik som i eksempel 1, under fjernelse av 191 cm:! ester ved en reaksjonstemperatur på 180°C.
Glycerinmono-di-linoleat 1 : 1 mol ble fremstilt ved å oppvarme 2316 g alkaliraffinert lin-olje til 200° C, tilsette 26,3 g 5 pst. calsiumnafte-nat og 141 g glycerin, og å holde dette ved 235°C ± 5°C i 3% time. 646 g av denne ester ble tilsatt til sinksiliciumproduktet som nevnt foran med 180°C. Produktets temperatur ble hevet til 225°C i løpet av en time og holdt på 225°C i en V2 time. 110 cm<:i> destillat, hovedsakelig etylalkohol ble destillert av og sluttproduktet ble oppnådd som en lysebrun oljeaktig væske.
Eksempel 13.
1 mol sinkacetattallat (413,4 g) ble fremstilt slik som i eksempel 1, og nedkjølt til 114°C, hvoretter 170 g titanbutylat ble tilsatt. Man lot kolbetemperaturen stige langsomt, og n-butylacetat ble avdestillert. Over et tidsrom på 4 timer, hvorunder kolbetemperaturen steg til 239° C, ble det oppsamlet 132 ml butylacetat. Det ble oppnådd et utbytte på 458 g av et flytende produkt.
Eksempel 14.
Denne forbindelse ble fremstilt i to trinn: Trinn 1 var fremstillingen av magnesiumacetattallat og trinn 2 var reaksjon mellom magnesiumacetattallat og zirconiumisobutylat. Trinn 1: 290 g talloljefettsyre ble overført til en trehalset kolbe utstyrt med en tilbake-løpskjøler, et røreverk og et forbindelsesstykke for dråpetrakt og termometer. Under omrøring ble det tilsatt 97 g (1 mol) lyst magnesiumcarbonat så at man fikk en oppslemming. Temperaturen tole hevet til 60°C og 65 g iseddik ble tilsatt langsomt. Blandingen ble omrørt under kokning med tilbakeløp i 15 minutter, hvoretter kjøleren ble vekslet om til destillasjonsstilling. Vann og overskudd av eddiksyre (845 ml) ble avdestillert, idet man til slutt anvendte vakuum ved en temperatur på 190°C.
Trinn 2: Det forannevnte produkt ble ned-kjølt til 180°C og det ble tilsatt 192 g ( V2 mol) zirconium isobutylat. Kolbetemperaturen blé langsomt hevet til 200°C (omtrent 2 timer) og isobutylacetat ble avdestillert, idet man tilslutt brukte et svakt vakuum. Det ble utvunnet en totalmengde på 125 ml destillat. Produktet, en myk, gulaktig salve ved 200°C, var fremdeles salveaktig ved værelsestemperatur. Det ble oppnådd et utbytte på 443 g.
Eksempel 15.
580 g talloljefettsyre ble overført til en trehalset reaksjonskolbe med røreverk, og det ble tilsatt 192 g lyst teknisk magnesiumcarbonat (2 mol). Blandingen ble oppvarmet og det ble tilsatt 128 g iseddik. Produktet ble oppvarmet og avvannet til en reaksjonstemperatur på 160°C idet det ble anvendt vakuum i de avsluttende tørketrinn. Det ble oppnådd en totalmengde på 85 cm<3> vann og overskudd av eddiksyre. Kondensert etylortosilicat (Monsanto «Silester», Si02 innhold 41,2 pst.) 300 g, ble tilsatt temmelig raskt. Produktet størknet ved tilsetning av 50 pst. men myknet igjen ved fullstendig tilsetning. Omrøringen ble stoppet og oppvarmingen fortsatte. Produktet ble vesentlig tynnere og kunne lett omrøres ved 205—210°C. Temperaturen ble hevet til 235°C i 3Va time og holdt ved 235 ± 5°C i ytterligere 2 timer, da en total destillatmengde på 182 cm3 var oppnådd. 200 g av produktet ble uttatt og ga ved nedkjø-ling et fettaktig fast stoff som dannet skorpe ved kontakt med luft.
Eksempel 16.
Resten av produktet fra eksempel 15 ble ned-kjølt til 140°C og det ble raskt tilsatt 38,5 cm<3 >vann under omrøring. Hydrolyse av gjenværende Si-OR-grupper foregikk raskt og produktet størknet. Sluttproduktet var et hardt voksaktig stoff som kunne granuleres.
Eksempel 17.
580 g talloljefettsyre ble overført til en trehalset reaksjonskolbe og det ble under om-røring tilsatt 446 g blyhvitt (PbO). Produktet ble oppvarmet og ved 50°C ble det påbegynt en tilsetning av 128 g iseddik, som var fullført i løpet av 25 minutter. Produktet ble oppvarmet og tørket ved 160°C under anvendelse av vakuum i sluttrinnene. Det ble oppnådd et destillat av 42 cm<3> vann plus overskudd av eddiksyre. Til det tørkete produkt ble det tilsatt 300 g kondensert etylsilicat (Monsanto «Silester», innhold av SiOs 41,2 pst.) og destillasjon av etylacetat begynte, idet det ble frigjort 60 cm<3> destillat ved en reaksjonstemperatur på 135°C. Det ble tilsatt 234 g dioctylftalat og reaksjonen fortsatte til 170°C i løpet av en time. Produktet var en brun oljeaktig væske ved 170°C og ble ved nedkjøling til en myk, smuldrende del. Det ble oppnådd en destillatmengde på 155 cm<3>.
Eksempel 18.
EtO Si (OZnT)2 O DPP O Si (OZnT)2 OEt Dette produkt ble fremstilt i tre trinn: Trinn 1 var fremstillingen av sinkacetattallat, trinn 2 var reaksjonen mellom dette produkt og tetraetyl-o-silicat og fjernelse av etylacetat, og trinn 3 reaksjonen mellom dette produkt og di-fenylolpropan og avdestillasjon av etylalkohol. Trinn 1 : 2 mol sinkacetattallat (827 g) ble fremstilt slik som i trinn 1 i eksempel 1.
Trinn 2 : Produktet fra trinn 1 ble bragt til å reagere med 208 g tetraetyl-o-silicat slik som i trinn 2 i eksempel 1.
Trinn 3 : Produktet fra trinn 2 ble nedkjølt til 150°C og det ble tilsatt et <»>/2 mol difenyl-olpropan (114 g). Temperaturen ble hevet langsomt mens etylalkohol ble avdestillert etter at temperaturen var hevet til 180°C og det var satt under vakuum, ble det oppsamlet 42 ml alkohol. Produktet var meget viskøst i varmen og ble til et hardt fast stoff ved nedkjøling. Produktutbytte 917,5 g.
Eksempel 19.
Denne forbindelse fremstilles i 2 trinn: Trinn 1 er fremstillingen av cadmiumacetattal-lat og trinn 2 er reaksjonen mellom cadmium-acetattallat og etyl-o-silicat.
Trinn 1: 290 g talloljefettsyre ble overført til en trehalset reaksjonskolbe utstyrt med en tilbakeløpskjøler, et røreverk og et forbindelsesstykke for termometer og dråpetrakt. Under omrøring ble det tilsatt 128,4 g cadmiumoxyd etterfulgt av 155 ml toluen. Man lot kolbetemperaturen stige langsomt mens det ble tilsatt dråpevis iseddik (65 g). Produktet ble kokt under tilbakeløp i 3 timer, hvoretter vann fra reaksjonen, overskudd av eddiksyre og toluen ble avdestillert til en avsluttende kolbetemeperatur på 180°C under anvendelse av vakuum for å fjerne de siste spor av toluen og vann. Trinn 2: Innholdet i kolben ble nedkjølt til 150°C og det ble tilsatt 104,2 g etyl-o-silicat. Under anvendelse av et Claissen-hode ble etylacetat avdestillert til en kolbetemperatur på 190°C under anvendelse av vakuum i det siste trinn. Det ble oppsamlet 74 ml etylacetat, hvilket ga et utbytte av 488 g av produktet. I kald tilstand var produktet en metallgrå viskøs væske. Ved å utsettes for luft i en tynn film forandret det seg til et gjennomsiktig, halmfarget voksaktig fast stoff.
Eksempel 20.
Reaksjonsprodukt av calsiumoleat-«Silester». Dette produkt ble fremstilt i to trinn: Trinn 1 er fremstillingen av calsiumoleat i to-luenoppløsning og trinn 2 reaksjonen mellom «Silester» og produktet fra trinn 1 med avsluttende fjernelse av oppløsningsmidlet.
Trinn 1 : 630 g oljesyre (2,2 mol) ble over-ført til en trehalset toliters kolbe utstyrt med et Dean & Stark avløp, røreverk og forbindelsesstykke for dryppetrakt og termometer. 300 g toluen ble tilsatt etterfulgt av 75 g (1 mol) hydratisert kalk. Etter omrøring i 15 minutter ble temperaturen hevet inntil toluenet begynte å destillere av. Destillasjonen ble fortsatt inntil det var blitt oppsamlet 36 g vann fra Dean & Stark oppsatsen.
Trinn 2: Toluenet fra Dean & Stark-opp-. satsen ble returnert til kolben og det ble påsatt et vanlig destillasjonshode. Deretter ble det tilsatt 150 g «Silester» til kolbeinnholdet og tempe- ifølge eksempel 9 bare ble delvis hydrolysert og råturen ble langsomt hevet for å destillere av kondensert.
toluenet.. Etterhvert som' toluenet ble fjernet, På dette trinn ble produktet oppnådd som ble produktet mer viskøst, men kunne frem- en moderat viskøs, oljeaktig væske, og 190,5 g deles omrøres. Over et tidsrom på 2VS» time, ble uttatt for undersøkelse. Til resten i kolben hvorunder temperaturen steg til 215°C og det ble det tilsatt 3,5 g morfolin og en proporsjonal ble satt under vakuum for å fjerne de siste spor, mengde (28 cm<3>) av det vandige alkoholiske ble det utvunnet 350 ml toluen. Produktet var en destillat oppnådd foran ble tilsatt, og kokt un-meget viskøs væske ved 216°C og et mykt lyse- der tilbakeløp og omrøring i 3 timer etterfulgt brunt fast stoff i kald tilstand. av destillasjon til 225°C i 2 timer, idet denne temperatur ble opprettholdt i ytterligere 2 ti-
mer. Det ble anvendt vakuum i sluttrinnene av Eksempel 21. destillasjonen og det ble oppnådd et totalvolum
på 36,5 cm<3> destillat. Sluttproduktet ble til en
720 g naftensyre (3 mol) ble overført til viskøs> oljeaktig væske ved nedkjøling.
en trehalset kolbe utstyrt med røreverk, termo- Prø<y>er a<y> sluttproduktet 0g mellomproduk-
meter og destillasjonshode. Det ble tilsatt 122,1 g tene ble oppløst { mi,neralolje Carnea 25 ved en sinkoxyd og 334,5 g blyhvitt (PbO) etterfulgt konsentrasjon på 25 pst. og kokt med vann i 1 ved 60°C av langsom tilsetni<ng> av <190> g is- time Det foregikk ikke nevneverdig emulgering eddik. Produktet ble oppvarmet til 110°C og kokt og begge de benandlete prøver skilte seg i klare under tilbakeløp i en time, hvoretter 64 c<m3> oljeskikt og vannskikt ved henstand i en kort tid.
vann og overskudd av eddiksyre ble fjernet ved
destillasjon. Det ble tilsatt 208,1 g tetraetyl-
ortosilicat og 233 g dioctylftalat. Produktet ble Eksempel 24.
bragt til å reagere ved 150—160°C i to timer
og under vakuum under den siste halve timen, CoXac-«silester»-reaksjonsprodukt.
Idet det ble fjernet 260 cm3 esterdestillat. Pro- HX = naftensyre.
duktet ble oppnådd som en mørkebrun, viskøs Denne forbindelse ble fremstilt i to trinn: væske. Trinn 1 var fremstillingen av koboltacetatnaf-
tenat og trinn 2 var reaksjonen mellom mellom
Eksempel 22. koboltacetatnaftenat og silester.
Trinn 1: 480 g naftensyre (ekvivalentvekt
446 g blyhvitt og 144 g nonanol (3,5,5-tri- 240) ble overført til en trehalset kolbe utstyrt metylhexanol) ble oppslemmet under omrøring med tilbakeløpskjøler, røreverk og forbindelses-
i en trehalset reaksjonskolbe. Det ble tilsatt 720 stykke for dryppetrakt og termometer. Under g (3 mol) naftensyre og produktets temperatur omrøring ble det tilsatt 300 ml toluen etter-
hevet til 119°C mens 18 cm<3> vann ble av- fulgt av 192 g kobolthydrat, så at man fikk en destillert. Det ble tilsatt 208,3 g tetraetylorto- oppslemming. Oppvarmingen ble innkoblet og silicat over et temperaturområde på 115°C— det ble tilsatt 130 g eddiksyre dråpevis. Produk-
93°C. Temperaturen ble hevet fra 93°C til 146°C. tet ble klart og fortykket seg. Kjøleren ble ut-
I løpet av IV2 time foregikk destillasjon av frigjort skiftet med en Dean & Stark destillasjons-etylalkohol. Oppvarmingen fortsatte til 180°C i oppsats og .vann ble fjernet. Når mesteparten ytterligere IV2 time, hvorunder produktet ble av vannet var oppsamlet, ble apparaturen for-tykkere og mørknet, og ble til slutt tynnere. Det andret til enkel destillasjon og både toluen og ble oppnådd et destillat på 118 cm<3>, og etter fort- vann ble fjernet til en kolbetemperatur på 180°C
satt oppvarming ved 185 ± 5°C i 2 timer, ble under anvendelse av vakuum for å utvinne de produktet oppnådd som en mørkegrå colloidal, siste rester av toluen. Det ble oppsamlet 80 ml viskøs væske. vann og 300 ml toluen.
Trinn 2 : Det forannevnte produkt ble ned-Eksempel 23. kjølt i 15 minutter, hvoretter 300 g «Silester»ble
tilsatt. Produktet ble tykkere og varmetilførse-
Til 809,5 g av produktet ifølge eksempel 9 len ble øket. Temperaturen ble hevet langsomt
i en trehalset reaksjonskolbe ble det tilsatt (over omtrent 2. timer) til 183°C og 153 ml etyl-
en blanding av 10,7 g vann og 14,3 cm3 etyl- acetat ble avdestillert, idet man til slutt satte alkohol. Produktet ble oppvarmet og omrørt og under vakuum. Det ble oppnådd et utbytte på
kokt under tilbakeløp i 4y2 time. Apparaturen 862 g produkt. Produktet var flytende ved frem-
ble deretter vekslet om til destillasjon og etyl- stillingstemperaturen men fast ved værelses-alkohol destillert av til en temperatur på 146°C. temperatur. Det ble laget en oppløsning av pro-
Det ble oppnådd et destillat på 25 cm<3>. Mens duktet i white spirit med et innhold på 10 pst. produkttemperaturen ble holdt på 150 ± 5°C ble kobolt og ble oppnådd som en blå purpurfarget destillatet returnert dråpevis under gjendestil- lavviskøs væske,
lasjon av etylalkohol. Etter IV2 times reaksjon
ble det oppnådd en destillatmengde på 30 cm<3>. Eksempel 25.
Destillatet av alkohol og vann ble returnert to ganger på samme måte ved en reaksjonstempe- Produkt fra reaksjon mellom Si(OR)4 og råtur på 150—165°C. Det endelige destillasjons- sinkdipelargonat.
volum var 35,5 cm<3> mot en teoretisk mengde på Dette produkt ble fremstilt i tre trinn: 81,8 cm<3> etylalkohol, hvilket viste at produktet Trinn 1 var utskiftningen av etoxygrupper på
silicium i etyl-o-silicat med nonanoxygrupper, trinn 2 var fremstillingen av sinkdipelargonat, og trnn 3 var reaksjonen mellom produktene fra de første to trinn.
Trinn 1: 577 g (4 mol) nonanol ble over-ført til en trehalset, toliters kolbe utstyrt med røreverk, destillasjonsoppsats og et forbindelsesstykke for dryppetrakt og termometer. Det ble tilsatt 208,3 g etyl-o-silicat (1 mol) gjennom dryppetrakten, idet man sørget for å unngå unødvendig kontakt med fuktig luft. Temperaturen ble hevet langsomt og etylalkohol avdestillert. Destillasjonen foregikk meget langsomt og tok en hel dag. Det ble oppnådd 215 ml destillat idet kolbetemperaturen steg til 185°C. Utbyttet på dette trinn var 600 g (teoretisk utbytte 601,1 g).
Trinn 2: 162,8 g sinkoxyd (2 mol) og 400 ml xylen ble overført til en trehalset kolbe utstyrt med tilbakeløpskjøler, røreverk og for-bindelssestykke for dryppetrakt og termometer. Under omrøring ble temperaturen hevet til 80°C og det ble tilsatt 636 g (4 mol) handelsvanlig pelargonsyre gjennom dryppetrakten. Kolbetemperaturen ble hevet til 102°C. Det ble påsatt en Dean & Stark-oppsats og vann fra reaksjonen ble fjernet. Etterat vannet var blitt fjernet, ble apparaturen skiftet til vanlig destillasjon og xylenet fjernet, tilslutt under et svakt vakuum. Trinn 3: Produktet fra trinn 2 ble nedkjølt til 142° C og produktet fra trinn 1 ble tilsatt. Temperaturen ble hevet til 216°C i løpet av 4 timer. Det ble oppnådd et utbytte på 1354,5 g av en mobil brun væske (teoretisk utbytte 1363,8 g).
Ved analyse av sluttproduktet ga en bereg-ning av pelargonsyre forbundet med sink et tall på 13,5 pst. mot et teoretisk tall på 23,3 pst. som svarer til Si(OR)2(OZnX)?. Dette viser at kondensasjonen av den type som er illustrert ved likning 8 har foregått utover dimertrinnet.
Eksempel 26.
Produktet ble fremstillet i tre trinn: I trinn 1 ble «Silester» (41,2 pst. SiO.,) kondensert ytterligere ved reaksjon med vann i nærvær av saltsyre som katalysator, og frigjort etylalkohol ble fjernet ved destillasjon; i trinn 2 ble sinkacetattallat fremstilt slik som beskrevet foran; i trinn 3 ble den kondenserte silester fra trinn , 1 bragt til å reagere med sinkacetattallat i det omtrentlige forhold av 3 sinkatomer pr. 4 OR-grupper. Trinn 1: 37,3 g vann, 210 cm<:>) etylalkohol og 40 g av en 5-prosent oppløsning av saltsyre i etylalkohol ble blandet sammen i en trehalset : reaksjonskolbe utstyrt med røreverk og med de-stillasjonskjøler eller tilbakeløpskjøler, og det ble foretatt under omrøring en tilsetning av 1000 g «Silester». Produktet ble oppvarmet til 80°C og stod deretter til henstand over en week-end ved værelsstemperatur. Etter kokning under tilbake- i løp i 30 minutter 'ble det gjennomført destilla- ] sjon av alkohol ti løpet av 3 timer til en av- i sluttende produkttemperatur på 205°C. Det ble 1 oppnådd en destillatmengde på 510 cm<3> alkohol ' mot en teoretisk mengde på 500 cm<3>, og et produkt-utbytte på 826 g mot teoretisk utbytte på 835,4 g.
Trinn 2: Sinkacetattallat ble fremstilt slik som beskrevet tidligere ut fra 162,8 g (2 mol) sinkoxyd, talloljefettsyre 580 g (2 mol), og 130 g eddiksyre, under avsluttende tørking ved 180°C under vakuum, da det var oppnådd en destillatmengde på 46,5 cm<3>.
Trinn 3: Til sinkacetattallatet fra trinn 2 ble det foretatt en tilsetning ved 170°C over et tidsrom på 20 minutter av 201 g av den kondenserte «Silester» fra trinn 1. Blandingen ble oppvarmet til 170°C i løpet av 1 time, til 180°C i ytterligere 1 time og holdt ved 195—203°C i ytterligere IV4 time. Destillatet av etylacetat oppnådd på dette tidspunkt var'110 cm<3>. En prøve 196 g uttatt på dette tidspunkt ble funnet å være en viskøs væske og ga ved analyse og utskil-lelse av den ikke-flyktige ester et tall på 17,5 pst.
Resten av produktet ble gjenoppvarmet fra 160°C til 224°C i iy2 time og holdt ved 235±
5°C i 30 minutter og deretter nedkjølt til værelsestemperatur. Sluttproduktet, 672 g, ble oppnådd som et elastisk, ikke-klebende fettaktig stoff sammen med en ytterligere mengde på 35 cm3 etylacetatdestillat.
Analyse og fraskillelse av ikke-flyktig ester
i sluttproduktet ga et tall på 9,5 pst.
En 40 pst. oppløsning av sluttproduktet i mineralolje «Carnea 25» ble funnet ved filtrering å inneholde en liten mengde uorganisk rest, men ble lett klarnet ved filtrering.
Eksempel 27.
Produktet fra reaksjon mellom magnesium -
acetattallat og kondensert silester.
Dette produkt ble fremstilt i tre trinn: Trinn 1 var fremstillingen av kondensert silester, trinn 2 fremstillingen av magnesiumacetattallat og trinn 3 reaksjonen mellom produktene fra de første to trinn.
Trinn 1 : Trinnet er beskrevet som trinn 1 i eksempel 26. Trinn 2: 190 g tungt magnesiumcarbonat B.P. (2 mol) ble tilsatt til 580 g talloljefettsyre i en trehalset reaksjonskolbe utstyrt med termometer, tilbakeløpskjøler og røreverk. 1 ml av en fortynnet oppløsning av antiskummiddel på siliconbasis ble tilsatt. Produktet ble oppvarmet under kraftig omrøring. Ved en temperatur på 80°C ble det langsomt tilsatt 130 g (2 mol + 10 g overskudd) iseddik. Temperaturen ble hevet til koketemperatur og holdt der i 15 minutter. Apparaturen ble skiftet over til destillasjon og overskudd av eddiksyre og vann ble destillert av til en kolbetemperatur på 218°C, under anvendelse av vakuum i sluttrinnet. Det ble oppnådd en total destillatmengde på 75 ml.
rrinn 3: Innholdet i kolben ble nedkjølt til 160°C og det ble tilsatt 201 g kondensert «Silester» (fremstilt slik som i trinn 1 i eksempel 26). Produktet var temmelig viskøst på dette trinn og oppvarmingen ble fortsatt. Temperaturen ble langsomt hevet til 230°C under anvendelse av vakuum i sluttrinnet. Det ble oppnådd en total
destillatmengde på 94 ml etylacetat. Produktet var viskøst i varmen og et elastisk, harpiksaktig fast stoff i kulden. Produktutbytte 841 g.
Eksempel 28.
Reaksjonsprodukt fra reaksjonen mellom magnesiumacetattallat og kondensert silester.
Dette produkt ble fremstilt i tre trinn slik som 1 eksempel 27 men under anvendelse av en mindre mengde silester.
Trinn 1 og 2 var identisk med de tilsva-rende trinn i eksempel 27. Trinn 3: 146,8 g kondensert «Silester» fremstilt slik som i trinn 1 i eksempel 26 ble tilsatt til produktet fra trinn 2 i eksempel 27 ved 220°C. Kolbetemperaturen ble langsomt hevet til 245°C under anvendelse av vakuum i slutt-trinnene. Det ble oppnådd en destillatmengde på 89 ml etylacetat. 776 g av et elastisk, harpiksaktig fast stoff ble oppnådd.
Eksempel 29.
Reaksjon mellom nikkelacetat og «Silester».
124.4 g nikkelacetat-tetrahydrat (y2 mol) ble kokt under tilbakeløp med 400 ml toluen i en kolbe utstyrt med røreverk og en Dean & Stark oppsats, inntil det var fjernet 37 nil vandig destillat.
330 ml toluen ble fjernet ved filtrering og det ble tilsatt 216 g silester (ekvivalent med 1,5 Si). Kolben ble utstyrt med destillasjonsoppsats og temperaturen hevet til 200—205°C og holdt der i ll/ 2 time under ytterligere reaksjon ved 180°C—175°C i 3 timer. Det ble oppnådd en destillatmengde på 120 ml som i tillegg til toluen inneholdt litt over y2 mol etylacetat, hvil-
ket antydet omtrent en binding Ni-o-Si pr. nik-kelatom.
Sluttproduktet veiet 237 g og ble til et svart,
pastaaktig fast stoff ved nedkjøling.

Claims (3)

1. Fremgangsmåte til fremstilling av metallorganiske forbindelser for forskjellige formål, såsom smøremidler og smøremiddeltilset-ninger, og inneholdende et divalent metall som er sink, bly, magnesium, kadmium, kalsium, barium, beryllium, jern, kobolt eller nikkel, karakterisert ved at et alkoholat av et tetravalent metall eller en alkoxysilan eller alkylsiloxan bringes til å reagere med et karboksylsyresalt av et divalent metall under dannelse av et flyktig eller ikke-flyktig alkoholat, hvilket alkoholat eventuelt hydrolyseres med opptil 2 mol vann pr. gramatom tetravalent metall eller pr. gramatom silicium i silanet eller siloksanet og derved kondenseres ytterligere, eller videre eventuelt bringes til å reagere med fenoler eller med polyalkoholer eller monoalkoholer, idet polyalkoholene kan være delvis forestret med en monokarboksylsyre.
2. Fremgangsmåte i samsvar med krav 1, karakterisert ved at saltet av det divalente metall er et eventuelt blandet salt av monokarboksylsyrer, hvilket salt har fra 10 til 28 carbonatomer, fortrinsvis av en eller flere av syrene: eddiksyre, naftensyre, pelargonsyre og talloljefettsyrer.
3. Fremgangsmåte i samsvar med krav 1 eller 2, karakterisert ved at saltet av det divalente metall er et basisk salt.
NO801591A 1979-05-30 1980-05-28 Innretning til overtagelse av olje. NO151354C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2921890A DE2921890C2 (de) 1979-05-30 1979-05-30 Ölübernahme-Einrichtung

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO801591L NO801591L (no) 1980-12-01
NO151354B true NO151354B (no) 1984-12-17
NO151354C NO151354C (no) 1990-06-11

Family

ID=6071994

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO801591A NO151354C (no) 1979-05-30 1980-05-28 Innretning til overtagelse av olje.

Country Status (4)

Country Link
JP (2) JPS55160686A (no)
DE (1) DE2921890C2 (no)
GB (1) GB2050995B (no)
NO (1) NO151354C (no)

Families Citing this family (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL8100936A (nl) * 1981-02-26 1982-09-16 Single Buoy Moorings Afmeersysteem.
DE3117203A1 (de) * 1981-04-30 1982-11-25 Licentia Patent-Verwaltungs-Gmbh, 6000 Frankfurt "unterwasser-kupplungseinheit"
AU7226081A (en) * 1981-06-02 1982-12-07 Kongsberg Engineering A/S Method and system for loading a tanker with crude or gas froma submarine terminal
US4735267A (en) * 1985-03-11 1988-04-05 Shell Oil Company Flexible production riser assembly and installation method
FI862497A (fi) * 1986-06-11 1987-12-12 Waertsilae Meriteollisuus Lastningsarrangemang.
FR2636670B1 (fr) * 1988-09-22 1990-12-14 Inst Francais Du Petrole Methode et dispositif d'amarrage et de connexion d'une extremite de ligne flexible avec une conduite d'un edifice marin flottant
NO170843C (no) * 1990-10-01 1992-12-23 Odd Sigmund Aalgaard Anordning saerlig for gjenvinning av hydrokarboner eller andre kjemikalier fra tanker i et sunket skip
US5816183A (en) * 1994-10-07 1998-10-06 Single Buoy Moorings Inc. Submerged CALM buoy
NO308785B1 (no) * 1997-02-20 2000-10-30 Norske Stats Oljeselskap Fartøy for anvendelse ved produksjon og/eller lagring av hydrokarboner
NO313920B1 (no) * 2001-03-20 2002-12-23 Statoil Asa Stigerorsystem for anvendelse ved produksjon av hydrokarboner med et fartoy av FPSO-typen med et dynamisk posisjoneringssystem (DP)
NO20070266L (no) 2007-01-15 2008-07-16 Fps Ocean As Anordning for lasting og/eller lossing av strømbare medier
GB2554075B (en) 2016-09-15 2021-05-19 Equinor Energy As Optimising fire protection for an offshore platform
GB2554077B (en) 2016-09-15 2021-05-19 Equinor Energy As Handling of hydrocarbons on an offshore platform
BR112019015018A2 (pt) * 2017-01-26 2020-03-10 Equinor Energy As Unidade offshore de processamento de hidrocarboneto e método de operação
GB2560378B (en) 2017-03-10 2022-05-18 Equinor Energy As Power supply system for an offshore platform
CN109501968A (zh) * 2018-12-07 2019-03-22 大连船舶重工集团有限公司 一种海上多点系泊卸油过驳系统

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2109096A5 (no) * 1970-10-01 1972-05-26 Liautaud Jean
JPS5233328B2 (no) * 1971-12-03 1977-08-27
FR2367654A1 (fr) * 1976-10-15 1978-05-12 Emh Perfectionnements apportes aux sy

Also Published As

Publication number Publication date
GB2050995A (en) 1981-01-14
DE2921890C2 (de) 1981-08-06
JPS63172799U (no) 1988-11-09
NO801591L (no) 1980-12-01
DE2921890B1 (de) 1980-12-11
NO151354C (no) 1990-06-11
GB2050995B (en) 1983-01-19
JPS55160686A (en) 1980-12-13

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO151354B (no) Innretning til overtagelse av olje
TW448073B (en) Esterification catalysts
WO2018204068A1 (en) Hydrosilylation curable silicone resin
CN111440321B (zh) 多官能烷氧基封端聚硅氧烷聚合物及其制备方法
WO2004024741A1 (ja) シルセスキオキサン誘導体およびその製造方法
NO116370B (no)
JP2009149906A (ja) フェノール樹脂およびそれに関連した使用
KR20200125664A (ko) 헥사플루오로이소프로판올기를 포함하는 규소 화합물 및 그 제조 방법
JPH02225524A (ja) フェノール基含有シロキサン化合物
US20170051224A1 (en) Hydrogenated polymers with a radial structure having a core based on calixarenes and use thereof in lubricant compositions
CN112175574A (zh) 一种耐火云母带胶粘剂及其制备方法
CN114196021A (zh) 一种锚固剂及其制备方法、应用
JPH0781008B2 (ja) アルケニル基を有するシロキサンコポリマー、その製造方法、その組成物及び粘着性物質を固着防止する被覆の製造方法
US2584344A (en) Reacting siloxane with glycerinedicarboxylic acid ester and thereafter with dicarboxylic acid
JP3713719B2 (ja) ポリシロキサンの製造方法
US2911386A (en) Reacting phenylalkoxy siloxanes with higher fatty alcohols
JPH02115231A (ja) 液晶相を有するオルガノポリシロキサン化合物
CN102656209A (zh) 仲羟基脂肪酸及其衍生物的聚醚衍生物
US2497433A (en) Alkyl esters of glycol polycarboxylic acid esters
US11078437B2 (en) Hydrogenated polymers with a radial structure having a core based on calixarenes and use thereof in lubricant compositions
TW201615649A (zh) 脂肪酸鈦的製備方法
CN108707074A (zh) 一种制备低酸值三羟甲基丙烷油酸酯的方法
US3354194A (en) Meta-phenylphenoxy substituted siloxanes and process therefor
JP3584482B2 (ja) 新規シリコーン化合物とその製造法
DE102006028300A1 (de) Verfahren zur Herstellung von hochmolekularen Organopolysiloxanen