NO143908B - Analogifremgangsmaate til fremstilling av terapeutisk virksomme, nye penicilliner - Google Patents

Analogifremgangsmaate til fremstilling av terapeutisk virksomme, nye penicilliner Download PDF

Info

Publication number
NO143908B
NO143908B NO723809A NO380972A NO143908B NO 143908 B NO143908 B NO 143908B NO 723809 A NO723809 A NO 723809A NO 380972 A NO380972 A NO 380972A NO 143908 B NO143908 B NO 143908B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
guide
sealing
tube
stated
structural part
Prior art date
Application number
NO723809A
Other languages
English (en)
Other versions
NO143908C (no
Inventor
Hans-Bodo Koenig
Wilfried Schroeck
Karl-Georg Metzger
Original Assignee
Bayer Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bayer Ag filed Critical Bayer Ag
Publication of NO143908B publication Critical patent/NO143908B/no
Publication of NO143908C publication Critical patent/NO143908C/no

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07DHETEROCYCLIC COMPOUNDS
    • C07D499/00Heterocyclic compounds containing 4-thia-1-azabicyclo [3.2.0] heptane ring systems, i.e. compounds containing a ring system of the formula:, e.g. penicillins, penems; Such ring systems being further condensed, e.g. 2,3-condensed with an oxygen-, nitrogen- or sulfur-containing hetero ring
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61PSPECIFIC THERAPEUTIC ACTIVITY OF CHEMICAL COMPOUNDS OR MEDICINAL PREPARATIONS
    • A61P31/00Antiinfectives, i.e. antibiotics, antiseptics, chemotherapeutics
    • A61P31/04Antibacterial agents
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07DHETEROCYCLIC COMPOUNDS
    • C07D233/00Heterocyclic compounds containing 1,3-diazole or hydrogenated 1,3-diazole rings, not condensed with other rings
    • C07D233/04Heterocyclic compounds containing 1,3-diazole or hydrogenated 1,3-diazole rings, not condensed with other rings having one double bond between ring members or between a ring member and a non-ring member
    • C07D233/28Heterocyclic compounds containing 1,3-diazole or hydrogenated 1,3-diazole rings, not condensed with other rings having one double bond between ring members or between a ring member and a non-ring member with hetero atoms or with carbon atoms having three bonds to hetero atoms with at the most one bond to halogen, e.g. ester or nitrile radicals, directly attached to ring carbon atoms
    • C07D233/30Oxygen or sulfur atoms
    • C07D233/32One oxygen atom
    • C07D233/38One oxygen atom with acyl radicals or hetero atoms directly attached to ring nitrogen atoms

Description

Avtettet deformerbar forbindelsesanordning mellom to konstruksjonsdeler, særlig mellom to kamre i en kjernereaktor.
Oppfinnelsen går ut på en tett, deformerbar forbindelsesanordning mellom to
konstruksjonsdeler med sikte på å skaffe
gjennomføring av en mekanisk transmi-sjon gjennom to konstruksjonsdeler som er
tilbøyelige til å utføre små relative beve-gelser, og særlig mellom en reaktorbeholder
og betongmassen som omgir den, samt
mer spesielt i området for gjennomføring
av kontrollstavene.
Hensikten med oppfinnelsen er fremfor alt å utføre anordninger til det nevnte
formål slik at de bedre enn hittil gjør det
mulig å unngå alle unormale påkjennin-ger på visse partier av konstruksjonsde-lene, forårsaket ved fenomener som varmeutvidelse og krypning av overfor hinan-nen liggende vegger samt funksjonen av
det organ som transmisjonen benyttes for.
Oppfinnelsen vil forstås bedre ved les-ning av den følgende beskrivelse under
henvisning til tegningen, som anskuelig-gjør en utførelsesform av oppfinnelsen
som ikke-begrensende eksempel.
Fig. 1 viser loddrett snitt av en kjernereaktor utrustet med en forbindelsesanordning mellom manøvreringsanordnin-gen for kontrollstavene og reaktorbeholde-ren, utført i overensstemmelse med oppfinnelsen. Fig. 2 viser et skjematisk delsnitt av
en forbindelsesanordning mellom manøv-reringsanordningen for en kontrollstav og
en kjernereaktorbeholder.
Fig. 3 viser i liten målestokk den sam-me anordning i en annen stilling og an-skueliggjør deformasjon (overdrevet på tegningen) av visse elementer.
Reaktoren på fig. 1 omfatter en sylindrisk beholder 1 plasert i et kammer som er utformet i en kappe av betongmasse 2 som tjener til biologisk beskyttelse. Beholderen 1 inneholder en flytende mode-rator, f. eks. tungt vann, og er gjennom-satt av rør 2' anbragt parallelt med be-holderens lengdeakse. Disse rør opptar brenselelementene og er utsatt for tryk-ket av en kjølegass som sirkulerer i dem. Beholderen er derimot bare utsatt for det hydrostastiske trykk av væsken som den inneholder.
En rekke kontrollstaver 3 kan være
neddyppet i beholderen eller være løftet.
Beholderen 1 er tilbøyelig til å for-skyve seg i forhold til betongkappen på grunn av varmeutvidelse og krypning. Stavenes manøvreringsanordning, som er vist på fig. 2 og 3, må tillate disse forskyvninger uten forstyrrelse.
Fig. 2 viser veggen av reaktorbeholder en 1 og kappen 2, gjennom hvilke en kontrollstav 3 må forbindes med en man-øvreringsanordning på yttersiden av kappen.
For tiden gjør man for gjennomføringen i massen 2 bruk av manøvreringssj ak-ter som inneholder manøvrerings- og for-bindelsesorganer, som glideskinner, vins-jer, jekker osv., og nedentil (når stavene forutsettes vertikale) er tett og i almin-delighet stivt tilsluttet beholderen 1. Denne løsning byr på alvorlige ulemper på grunn av varmeutvidelsene og fremfor alt krypningsbevegelsene av beholderen i forhold til betongmassen, idet disse forskyvninger ofte påvirker sjakten på tvers av dens akse. Man er da henvist til å feste sjaktene bare ved den ene ende (gjerne på beholderen) og skaffe den biologiske beskyttelse ved den annen ende ved hjelp av labyrintskj ermer, noe som betegner en ufullkommen løsning. Man har også for-søkt å skaffe en sammenhengende skjerm-ning ved hjelp av metallbelger, men det blir en kostbar løsning. Under enhver om-stendighet er det med disse kjente løs-ninger vanskelig å unngå skjærekrefter på beholderen på gjennomføringsstedet for kontrollstaven og dens føring.
Den anordning oppfinnelsen foreskri-ver til tett forbindelse mellom en første og en annen konstruksjonsdel i en kjernereaktor, særlig mellom en tett beholder og en beskyttelseskappe, omfatter ifølge oppfinnelsen en føringsanordning for et bevegelig organ og dets manøvreringsor-gan og et tetningsrør som er festet til den ene konstruksjonsdel ved sin ene ende og går gjennom den annen konstruksjonsdel, og forbindelsesanordningen er karakterisert ved at tetningsrøret har tynn deformerbar vegg for å utholde relative forskyvninger av de to konstruksjonsdeler og er lukket ved sin frie ende med en stenge-anordning gjennom hvilken der strekker seg et element som inngår i føringsanord-ningen og har en viss bevegelsesfrihet i forhold til den annen konstruksjonsdel.
I den viste utførelsesform er kontrollstaven 3 anbragt med glideføring i et rør 4 som oventil bæres av et f. eks. sylindrisk organ 5 som har større diameter og dan-ner en propp for biologisk beskyttelse, og som føringsrøret 4 fortrinsvis er forbundet med ved et kuleledd 6.
Gjennom proppen 5 går en innvendig kanal 7, som fortrinsvis er buktet, og som tjener til gjennomføring av manøvrerings-kabelen 8 for staven. Proppen ender oventil i en tynnere forlengelse 9, som kan gli avtettet i dekselet for tetningsrøret, som vil bli beskrevet senere.
Det sammenhengende system som består av føringsrøret 4 og proppen 5 er opphengt ved sin øvre ende, f. eks. idet forlengelsen 9 bæres av en klokke 10 som lukker for den kanal 11, 12 som er an-c ordnet i betongmassen for å oppta det nevnte system og dets ytre tetningsrør.
Kanalen 11, 12 er hensiktsmessig sam-mensatt av to deler, hvorav den ene 11 som omgir proppen 5, er videre enn den annen 12, samtidig som diametrene er tilstrekkelig store til å skaffe det fornødne spillerom for de ovennevnte tversgående deformasjoner.
Ovenpå klokken er der montert en vinsj eller lignende 13 som kabelen 8 er tilsluttet, og som er omgitt av en tett kapsel 14.
Tetningsrøret som anbringes mellom veggene av kanalen 11, 12 på den ene side og ytterveggene av proppen 5 med føringsrør 4 på den annen side, består av to deler. Den ene del 15 er nærmest beholderen 1 og fastgjort, f. eks. sveiset til denne, mens den annen 16 slutter seg til den første, men har større diameter for i forbindelse med proppen 5 å skaffe den sperring i strålingsveien som tjener til å sikre den biologiske beskyttelse.
Mellom tetningsrør og føringsrør er der anordnet en stor klaring for å tillate deformasjoner av systemet i tverr-retningen (se fig. 2). Nederst kan der være utformet en sentreringsring 17 på inn-siden av røret 15. Dessuten kan der på yt-terflaten av føringsrøret 4 ovenfor denne ring være utformet en annen ring 18, som har påtagelig klaring i tetningsrøret 15, men ikke kan passere ringen 17. Et aksialt spillerom er levnet mellom ring-elementene 17 og 18 for å tillate fri varmeutvidelse av føringsrør og beholder. På denne måte er enhver mulighet for tilfeldig ned-styrtning av føringsrøret i beholderen 1 forebygget.
En sentreringsbrille 19 kan være anordnet f. eks. i den øvre del av kanalen 12 for å sentrere røret 15 i denne.
Den radiale klaring mellom det øvre rør 16 og proppen 5 bør være liten for å gi minst mulig passasje for strålingene.
Tetningen er sikret oventil ved 'et deksel 20 som er forsynt med ringformede pakninger 20, og lukker for det øvre rør 16. Midt gjennom dekselet går forlengelsen 9. Ytterligere ringformede pakninger 21 tillater glidning samtidig som de sik-rer tett berøring.
Takket være den reduserte diameter av forlengelsen i forhold til ytterdiamete-ren av dekselet 20 minskes den friksjon som forårsakes (særlig under virkningen av de ringformede pakninger 21) av de relative forskyvninger av elementene 9 )g 20 som følge av aksiale varmeutvidelser, og dermed minskes også de reaksjons-krefter som forplanter seg gjennom tet-ningsrøret 15, 16 til beholderen.
Det bør bemerkes at klaringen mellom kanalen 11 og tetningsrøret 16 kan være liten, da disse elementer er sentrert i forhold til hverandre, nemlig nedentil ved brillen 19 og oventil på grunn av de innbyrdes forbindelser mellom røret 16, dekselet 20, forlengelsen 9, klokken 10 og gjennomføringsrøret 11.
Fortrinsvis er der anordnet organer til å muliggjøre lettvint demontering av det således fremkomne system.
Således er forlengelsen 9 festet til klokken 10 ved en lett demonterbar sprengring 22. Videre er dekselet 20 festet i det indre av endepartiet av røret 16, likeledes ved hjelp av en sprengring 23, som eventuelt kan monteres gjennom en åpning 24 som normalt er lukket med en propp 25.
Sluttelig kan man komplettere systemet med anordninger til i det minste del-vis å utbalansere vekten av røret 15, 16, f. eks. en kompensasjonsfjær 27.
Det beskrevne system virker som føl-ger: De tversgående krype- eller slarke-bevegelser av beholderen i forhold til proppen 5 blir mulige takket være den gode bøynings-deformerbarhet av det tynne rør 15 og også takket være klaringen mellom dette rør og føringsrøret 4. På fig. 3 sees at det tynne rør 15 kan deformere seg i tverr-retningen og anta krumninger som er forenlige med den til-latelige elastiske deformasjon, mens det system som består av føringsrøret 4 og proppen 5, likeledes kan deformere seg i brukket linje takket være kuleleddet 6 og sentreringen 17.
På denne måte unngår man frem-komsten av bøyningsmomenter, farlige klippevirkninger eller stansevirkninger på beholderen 1 i området for tilslutningsste-det 17 for røret 15. Beholderen kan således utføres bare for å tåle det hydrosta-tiske trykk av væsken som den inneholder. Forøvrig kan varmeutvidelser i aksial retning (her vertikal retning) skje fritt under glidning av dekselet på forlengelsen 9. Denne glidning medfører bare små frik-sjonskrefter takket være den lille diameter av forlengelsen 9.
Systemet kan lettvint demonteres. I dette øyemed fjerner man først manøvre-ringsanordningen 13, 14, hvoretter man henger opp proppen 5 med føringsrør 4, f. eks. ved hjelp av en opphengningsring 26, i en løfteinnretning. Derefter fjerner man ringene eller segmentene 22 samt klokken 10.
Ef ter fjernelse av ringen 23 gjenstår nå bare å løfte ut proppen 5 med førings-røret 4 og dekselet 20.
På tegningen er der ikke vist noe eventuelt føringsrør for kontrollstaven 3 i det indre av beholderen. Et slikt førings-, rør kan være fastgjort enten til beholderen eller helst til føringsrøret 4.
Den viste løsning med et føringsrør som bare er sentrert nedentil, er ikke den eneste mulige, og man kan tenke seg å innleire føringsrøret 4 ved foten av tet-ningsrøret 15.
Isåfall ville man mellom føringsrøret , og proppen 5 anbringe en forbindelsesanordning som muliggjorde ikke bare re-lativ svingning, men også tversgående glidning.
Man kan således, uansett hvilken ut-førelsesform man velger, skaffe et system hvis virkemåte fremgår tilstrekkelig av det foregående til at der er unødvendig å forklare den ytterligere, og som sammen-holdt med eksisterende anordninger til formålet oppviser tallrike fordeler, særlig de følgende: enhver tilleggspåkjenning på beholderen unngås,
de forskjellige forskyvninger kan fore-gå uten å bevirke skade på de forskjellige organer i systemet,
en fullkommen biologisk beskyttelse er sikret, og demontering er lettvint mulig.

Claims (8)

1. Tettende forbindelsesanordning mellom en første og en annen konstruksjonsdel i en kjernereaktor, særlig mellom en tett beholder og en masse til biologisk beskyttelse, omfattende en føringsanord-ning (4, 5, 9) for et bevegelig organ og dets manøvreringsorgan, og et tetnings-rør (15, 16) som omgir føringsanordnmgen, går gjennom de to konstruksjonsdeler og er festet til disse med sine endepartier, karakterisert ved at tetningsrøret (15, 16) er tilstrekkelig tynnvegget til å kunne deformeres og ved sin frie ende er lukket med et stengeorgan (20) gjennom hvilket der går et element (9) som inngår i føringsanordnmgen (4, 5, 9) og er lagret med glidetetning i stengeorganet (20).
2. Anordning som angitt i påstand 1, karakterisert ved at føringsan-ordningen (4, 5, 9) er forbundet med den første konstruksjonsdel (1) ved et svinge-ledd (17, 18).
3. Anordning som angitt i påstand 1 eller 2, karakterisert ved at fø-ringsanordnmgen (4, 5, 9) omfatter en propp (5, 9)) som er opphengt i den annen konstruksjonsdel, og et føringsrør (4) som er forbundet med proppen ved et uni-versalledd, og ved at føringsanordningen (4, 5, 9) inneholdes i tetningsrøret (15, 16), som utgjøres av en første del (15) som omgir føringsrøret og har en fastlagt klaring mot dette, og en annen del (16) som opptar proppen (5, 9).
4. Anordning som angitt i påstand 3, karakterisert ved at proppen består av et parti (5) som har større tverrsnitt enn det førstnevnte parti (15) av tetningsrøret, og en forlengelse (9) som har mindre tverrsnitt og har glidetetning i stengeorganet (20) som lukker for tet-ningsrøret (15, 16) .
5. Anordning som angitt i påstand 4, karakterisert ved at proppen (5, 9) via forlengelsen (9) er opphengt i en klokke (10) som bæres av den annen konstruksjonsdel (2) og stenger en passasje (11) som er anordnet i denne for å oppta tetningsanordningen.
6. Anordning som angitt i en av de foregående påstander, karakterisert ved en elastisk innretning, f. eks. en fjær (27) som er innskutt mellom den annen konstruksjonsdel (2) og tetningsrøret (15, 16) og anbrakt vertikalt, og som over-fører i det minste en del av tetnings-rørets vekt til denne konstruksjonsdel
7. Anordning som angitt i påstand 3, karakterisert ved en sentreringsring (17) for føringsrøret (4), anbragt på tetningsrøret (15, 16) i nærheten av dets forbindelse med den første konstruksjonsdel (1).
8. Anordning som angitt i en av de foregående påstander, karakterisert ved at det bevegelige organ (3) utgjøres av en styrestav for kjernereaktoren, opphengt i en manøvreringskabel (8) som går gjennom reaktorens beholdervegg (1) og beskyttelsesmasse (2).
NO723809A 1971-10-23 1972-10-23 Analogifremgangsmaate til fremstilling av terapeutisk virksomme, nye penicilliner NO143908C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2152968A DE2152968A1 (de) 1971-10-23 1971-10-23 Neue penicilline

Publications (2)

Publication Number Publication Date
NO143908B true NO143908B (no) 1981-01-26
NO143908C NO143908C (no) 1981-05-06

Family

ID=5823252

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO723809A NO143908C (no) 1971-10-23 1972-10-23 Analogifremgangsmaate til fremstilling av terapeutisk virksomme, nye penicilliner

Country Status (32)

Country Link
JP (2) JPS5538955B2 (no)
AR (1) AR196634A1 (no)
AT (1) AT321462B (no)
BE (1) BE790441A (no)
BG (1) BG19376A3 (no)
CA (1) CA1012531A (no)
CH (1) CH591496A5 (no)
CS (1) CS186766B2 (no)
CY (1) CY948A (no)
DD (1) DD106045B3 (no)
DE (1) DE2152968A1 (no)
DK (1) DK138855C (no)
EG (1) EG11092A (no)
ES (1) ES407852A1 (no)
FI (1) FI57108C (no)
FR (1) FR2157909B1 (no)
GB (1) GB1392850A (no)
HK (1) HK15378A (no)
HU (1) HU166539B (no)
IE (1) IE37096B1 (no)
IL (1) IL40627A (no)
KE (1) KE2825A (no)
LU (1) LU66333A1 (no)
NL (1) NL7214255A (no)
NO (1) NO143908C (no)
PH (1) PH10000A (no)
PL (1) PL89072B1 (no)
RO (1) RO60671A (no)
SE (1) SE401186B (no)
SU (1) SU522802A3 (no)
YU (1) YU36179B (no)
ZA (1) ZA727474B (no)

Families Citing this family (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3983105A (en) * 1971-10-23 1976-09-28 Bayer Aktiengesellschaft Penicillins
US3974141A (en) * 1971-10-23 1976-08-10 Bayer Aktiengesellschaft Penicillins
NL175419C (nl) * 1971-10-23 1984-11-01 Bayer Ag Werkwijze ter bereiding of vervaardiging van antibiotisch werkzame farmaceutische preparaten, alsmede werkwijze ter bereiding van antibiotisch werkzame alfa-gesubstitueerde 6-(alfa-(3-acylureido)acetylamino) penicillanzuurderivaten.
US3978056A (en) * 1971-10-23 1976-08-31 Bayer Aktiengesellschaft Penicillins
US4009272A (en) * 1971-10-23 1977-02-22 Bayer Aktiengesellschaft Penicillins
US3974142A (en) * 1971-10-23 1976-08-10 Bayer Aktiengesellschaft Penicillins
US3972869A (en) * 1971-10-23 1976-08-03 Bayer Aktiengesellschaft Penicillins
US3972870A (en) * 1971-10-23 1976-08-03 Bayer Aktiengesellschaft Penicillins
GB1462421A (en) * 1973-12-14 1977-01-26 Pfizer 6-a-amidino-and -'midoylaminoalkanoylamino aracylamino-penicillanic acids and their preparation
GB1486349A (en) * 1974-11-28 1977-09-21 Bayer Ag Beta-lactam antibiotics process for their preparation and their use as medicaments
JPS5852996B2 (ja) * 1975-03-25 1983-11-26 バイエル・アクチエンゲゼルシヤフト β−ラクタム及び抗バクテリア剤
DE2658905A1 (de) * 1976-12-24 1978-10-19 Bayer Ag Beta-lactam-antibiotica, verfahren zu ihrer herstellung sowie ihre verwendung als arzneimittel
GB1584400A (en) * 1976-12-24 1981-02-11 Bayer Ag (2-oxo-imidazoliden-1-yl(carbonylamino)-acetamido-cephalosporins and penicillins
DE2810083A1 (de) 1978-03-08 1979-09-20 Bayer Ag Beta-lactam-verbindungen
DE2817228A1 (de) * 1978-04-20 1979-10-31 Bayer Ag Verfahren zur herstellung halbsynthetischer beta-lactamantibiotika
JP7122236B2 (ja) * 2018-11-28 2022-08-19 東京エレクトロン株式会社 検査装置、メンテナンス方法、及びプログラム

Also Published As

Publication number Publication date
LU66333A1 (no) 1973-01-23
FR2157909A1 (no) 1973-06-08
DK138855C (da) 1979-04-17
IE37096L (en) 1973-04-23
DE2152968A1 (de) 1973-04-26
JPS5538955B2 (no) 1980-10-07
CH591496A5 (no) 1977-09-30
CA1012531A (en) 1977-06-21
AU4806772A (en) 1974-04-26
YU263872A (en) 1981-06-30
FI57108C (fi) 1980-06-10
ES407852A1 (es) 1975-10-01
FR2157909B1 (no) 1976-03-05
DK138855B (da) 1978-11-06
JPS4849911A (no) 1973-07-14
HK15378A (en) 1978-03-23
CS186766B2 (en) 1978-12-29
IL40627A0 (en) 1972-12-29
KE2825A (en) 1978-04-07
BG19376A3 (no) 1975-06-15
DD106045B3 (de) 1990-08-08
PH10000A (en) 1976-07-13
BE790441A (fr) 1973-04-24
DD106045A5 (no) 1974-05-20
FI57108B (fi) 1980-02-29
HU166539B (no) 1975-04-28
NO143908C (no) 1981-05-06
PL89072B1 (no) 1976-10-30
AR196634A1 (es) 1974-02-12
AT321462B (de) 1975-04-10
CY948A (en) 1978-06-23
IE37096B1 (en) 1977-05-11
IL40627A (en) 1976-08-31
GB1392850A (en) 1975-04-30
EG11092A (en) 1979-09-30
YU36179B (en) 1982-02-25
RO60671A (no) 1976-10-15
SU522802A3 (ru) 1976-07-25
ZA727474B (en) 1973-07-25
NL7214255A (no) 1973-04-25
JPS4849788A (no) 1973-07-13
SE401186B (sv) 1978-04-24

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO143908B (no) Analogifremgangsmaate til fremstilling av terapeutisk virksomme, nye penicilliner
NO137063B (no) Trykkbeholder.
US4576404A (en) Bellows expansion joint
US4818253A (en) Device for gasifying finely divided fuels under increased pressure
US4186049A (en) Heat exchanger integrated into the main vessel of a molten combustible salt reactor
US5217681A (en) Special enclosure for a pressure vessel
US3443631A (en) High-pressure container
CA3068592A1 (en) Reactor core
RU178121U1 (ru) Устройство для закрытого отбора проб нефти и нефтепродуктов из резервуара
US3779865A (en) Feed-through connection for a pressure vessel, especially a nuclear-reactor shell
US4092490A (en) Nuclear reactor plant
US3059908A (en) Heat exchanger
US4043866A (en) Liquid metal cooled fast breeder nuclear reactors
US3182979A (en) Furnace support structure
US3438540A (en) Sight glass for reaction vessels
US3854522A (en) High service temperature pressure sensitive device
US4356144A (en) Closure hold-down system for a reactor vessel
US4105061A (en) Pressure vessels
US3379616A (en) Heat extraction device for nuclear reactor
US3922903A (en) High temperature aqueous stress corrosion testing device
US4671922A (en) Nuclear reactor cooled by a liquid metal
US4201745A (en) Autoclave for carrying out of material conversions under high temperatures and high pressures
RU2304738C2 (ru) Герметичная проходка трубопровода через защитные оболочки
US3243353A (en) Fluid-tight access means for a nuclear reactor
EP2875263B1 (en) Sealing device, in particular for a shaft inserted transversely in a vessel of fluids under pressure or granular material in movement