NO141568B - Fremgangsmaate for fremstilling av cellulosemasse med hoey lyshet - Google Patents

Fremgangsmaate for fremstilling av cellulosemasse med hoey lyshet Download PDF

Info

Publication number
NO141568B
NO141568B NO4319/73A NO431973A NO141568B NO 141568 B NO141568 B NO 141568B NO 4319/73 A NO4319/73 A NO 4319/73A NO 431973 A NO431973 A NO 431973A NO 141568 B NO141568 B NO 141568B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
gas
vacuum
plant
purge gas
atmosphere
Prior art date
Application number
NO4319/73A
Other languages
English (en)
Other versions
NO141568C (no
Inventor
Hans Olof Samuelson
Leif Aake Smedman
Erik Olof Sture Haegglund
Original Assignee
Mo Och Domsjoe Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Mo Och Domsjoe Ab filed Critical Mo Och Domsjoe Ab
Publication of NO141568B publication Critical patent/NO141568B/no
Publication of NO141568C publication Critical patent/NO141568C/no

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21CPRODUCTION OF CELLULOSE BY REMOVING NON-CELLULOSE SUBSTANCES FROM CELLULOSE-CONTAINING MATERIALS; REGENERATION OF PULPING LIQUORS; APPARATUS THEREFOR
    • D21C3/00Pulping cellulose-containing materials
    • D21C3/22Other features of pulping processes
    • D21C3/26Multistage processes
    • D21C3/263Multistage processes at least one stage being in presence of oxygen

Landscapes

  • Paper (AREA)
  • Materials For Medical Uses (AREA)

Description

Fremgangsmåte til overvåkning av sammensetningen av atmosfæren i stor-tekniske vakuumanlegg ved kjemiske og metallurgiske industrier.
Oppfinnelsen vedrører en fremgangsmåte til overvåkning av den kvantitative
og kvalitative sammensetning av atmosfæren i stor-tekniske vakuumanlegg ved kjemiske og metallurgiske industrier.
Overvåkningen av sammensetningen
av atmosfæren i stor-tekniske vakuumanlegg vinner i den grad betydning, idet man
anstrenger seg for å gå over fra diskonti-nuerlig arbeidende til kontinuerlig arbeidende fremgangsmåter, spesielt da anlegge-nes størrelse og forgrening øker.
Løsninger for det angjeldende problem
er hittil bare delvis tilstede, og begrenser
seg for det meste bare til å fastslå allerede
inntrådte uregelmessigheter, på grunn av
en iakttatt uventet forandring av produktet
eller av trykkforholdet. Ved store anlegg
må en utetthet allerede være meget stor
før det innstiller seg en trykkforandring
som er påvisbar ved de tekniske vanlige
måleapparater, (eksempel: en lekkasje på 50 l/time forårsaker i et 50 m3 rom bare
en trykkforskjell på 0,76 Torr/t,). Feilsøk-ning og inngrensning av et lekkasjested i
storanlegg er derfor vanligvis meget vanskelig og tidsberøvende. De er ved alle kon-tinuerlige arbeidende fremgangsmåter for-bundet med et driftsavbrudd.
I en apparatdel hvorfra den ytre luft
er utelukket har hvert volumelement av
atmosfæren som befinner seg heri i stasjonær tilstand uavhengig av trykket samme sammensetning. Ved opptreden av et
lekkasjested og ved nærvær av undertrykk trenger den ytre luft inn i den angjeldende apparatdel og den opprinnelige atmosfære som befant seg i apparatdelen forandrer derved sin opprinnelige sammensetning. Under egnede betingelser, spesielt med hen-syn til temperaturen vil stoffer som er tilstede i apparatdelen tre i reaksjon med luften som trenger inn, resp. med bestand-deler av luften, hvilket vanligvis fører til uønskede resultater.
Er nu apparatdelen utstyrt med en spesiell foring, f. eks. en utmuring, så trenger den ytre luft vesentlig langsommere frem til reaksjonsgodset, også når det opptrer et lekkasjested i apparatdelens ytre man-tel. Imidlertid forandrer sammensetningen av gassprøver som er tatt ut fra utmurin-gens sjikt seg lokalt og tidsmessig bare litt etter litt, da diffusjonsprosessene er tids-avhengige.
Oppfinnelsen består i at det fra de romlige forskjellig beliggende apparatde-ler ved storanlegg resp. ved de romlig forskjellige steder av en og samme apparatdel, hvor den her befinnende atmosfære ennu ikke hadde kunnet tre i reaksjon med de faste, flytende eller damp- resp. gass-formede stoffer, som er tilstede i det samlede anlegg kontinuerlig under anvendelse av et større vakuum enn det som hersker i vakuumanlegget uttar gassprøver som under vakuum eller etter kompresjon til normaltrykk på kjent måte undersøkes analytisk for å bestemme deres sammensetning uten at det er nødvendig med driftsavbrudd.
Videre består oppfinnelsen for over-prøving av en spesiell apparatdel som er aktuell og som ikke ligger i den normale spylgass's strøm, deri at der her forbigående innføres en ekstra mengdemessig kjent strøm av den rene spylgass, hvis konsentrasjonsforandring på de romlig forskjellig beliggende steder av samme apparatdel følges ved prøveuttak.
Således er eksempelvis ved den silikotermiske fremstilling av magnesium hvor det ikke fremkommer noen gassformede reaksjonsprodukter resp. reaksjonsresidu-er, og prosessen gjennomføres ved ned-satt trykk, den riktige sammensetning av atmosfæren i reaksjonsrommet resp. man-gelen på bestemte gasser i dette av største betydning for uforstyrret reaksjonsforløp, og den uforstyrrede kondensasjon av fri-gjort magnesiumdamp.
Uønskede eller skadelige gasser kan ved eksemplet med den silikotermiske mag-nesiumfremstiling innføres som forurens-ninger i spylgassen (hydrogen og/eller edelgasser, spesielt argon) eller som absor-berte av reaksjonsdeltagerne uønsket brin-ges inn i reaksjonsrommet. De kan imidlertid også spesielt ved forhøyet arbeids-temperatur på grunn av utettheter i reaksjonsrommets vegg eller på grunn av utettheter i løsbare påsetnings- eller forbin-delses-steder ved de enkelte anleggsdeler trenge inn fra den ytre luft i reaksjonsrommet eller i kondensatoren. Som spesielt forstyrrelsesfølsomme anleggsdeler er også innretningene til innslusing av nytt materiale i reaksjonsrommet og til utslu-sing av utreagert residu fra dette. Verdifull ved nettopp prosesser av denne type er mu-ligheten til å kunne etterprøve atmosfæ-rens beskaffenhet i den mellom avsper-ringsinnretningene nødvendige mellombe-holder før denne beholder igjen settes i forbindelse med det samlede anlegg.
Utillatelige forandringer i sammensetningen av reaksjonsrommets atmosfære, fører til en forstyrrelse av produksjonsfor-løpet og oppdages på denne måte. Dette kan unngås ved en regelmessig kontroll av den atmosfære som er av interesse.
Det er nu blitt funnet at et uforstyrret produksjonsforløp best sikres når gass-prøver tas ut på romlig forskjellige steder i det samlede anlegg og undersøkes på sammensetning på kjent måte før de kan tre i reaksjon med reaksjonsdeltagerne.
Ved de ofte betraktelige dimensjoner
av stortekniske vakuumanlegg er det nød-vendig å utta gassprøvene i anlegget på romlig forskj ellige steder.
Nødvendigheten herav fremgår av det ifaktum at gass som trer inn gjennom et (lekkasjested som befinner seg i nærheten jav anleggets inngangsside ikke alltid kan påvises ved kontroll av en gassprøve som er uttatt omtrent i nærheten av anleggets ut-gang. I mange tilfelle kan slike forstyrrende gasser ikke mere fastslås i avgassen. Dette gjelder spesielt for slike tilfelle hvor .f. eks. inntrengende luft omsetter seg med reaksjonsproduktet, således at de ikke mere kan påvises i de spylgasser som går bort. Således er, for å bli ved eksemplet med sili-kotermisk magnesiumfremstilling, luft som trenger inn i reaksjonsrommet meget vanskelig umiddelbart å påvise, da oksygende-len forbrukes til dannelse av magnesium-oksyd og nitrogendelen til dannelse av magnesiumnitrid. Sistnevnte vanskelig-gjør imidlertid overordentlig fjernelsen av flytende magnesium fra kondensasjons-innretningen.
Denne fare ved ubemerket inntreden av forstyrrende gasser som umiddelbart sene-re er vanskelig å påvise, er spesielt stor ved fremstilling av stoffer som tilkommer get-ter-egenskaper som f. eks. kalsium, stron-tium, barium, magnesium, zirkon, torium etc.
Anordningen av tilstrekkelig stort antall gassuttaksteder som er fordelt passen-de over det sterkt forgrenede samlede anlegg er her av stor betydning. Fordelin-gen av gassuttaksstedene foregår ifølge oppfinnelsen således at spesielt til hvert av de påsetnings- og forbindelsessteder av anleggsdelene hvor erfaringsmessig tidligst har tendens til å opptre utettheter, er det anordnet faste gassuttakssteder.
Ifølge en ytterligere oppfinnelsestanke blir det for hurtigere påvisning og inngrensning av lekkasjesteder ved apparat-delene som ikke driftsmessig gjennom-strømmes av den vanlige spylgass i kort tid innført en mengdemessig definert strøm av den rene spylgass i den angivne apparatdel, idet gassen ved hjelp av målinger føl-ges gj ennom apparatet. Et lekkasj ested påvises ved en plutselig opptreden av luft i den ekstra innførte spylgassmengde. Stør-relsen av den påviste luftdel tillater en slutning til størrelsen av lekkasj estedet.
Uttak og undersøkelse av gassprøvene kan enten foregå kontinuerlig eller i visse tidsintervall eller fra tid til annen.
Gassuttaksstedene forbindes hensiktsmessig ved hjelp av egnede slange- og/eller rørledninger i et sentralt undersøkelses-sted, hvor de nødvendige prøve-innretnin-ger er anbragt.
Prøveinnretninger som kan finne anvendelse for undersøkelse av de tilsugede gassprøver er i og for seg kjent, og gjen-nomførbarheten av fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen er ikke avhengig av den spe-sielle type av anvendt sammenlignings-metode.
Eksempel 1.
Et reaksjonsrom, eksempelvis reaksjonsrommet av en ovn til elektrotermisk magnesium-fremstilling, er på kjent måte utstyrt med en ovnsforing som er innsatt i det vakuumtette ovnslegeme. Temperaturen faller stadig utad fra en maksimal-verdi i reaksjonsrommet. Som spylgass fø-res hydrogen gjennom reaksjonsrommet. I stasjonær driftstilstand er da også samt-lige hulrom og porer av ovnsfåret fyllt med hydrogen.
Oppstår det nu på et eller annet sted i ovnslegemet en utetthet, så trenger luft gjennom dette inn i ovnsforingen og blan-der seg med hydrogenet som er tilstede i dettes hulrom og porer. På grunn av trykk-fall diffunderer gassblandingen under økende oppvarmning videre i retning mot reaksjonsrommet. Ved oppnåelse av en bestemt temperatur omsetter denne gass-blanding seg til H20 og N2, hvortil det vanligvis dessuten kan tre vekslende deler overskytende hydrogen fra spylgassen. Herav oppstår da MgO, Mg3N2 og igjen H2 i en sone som er plasert lengere inn og hvori det allerede står til disposisjon dampfor-met magnesium.
Hvis man i ovnsfor, som befinner seg bak lekkasj estedet, punkt for punkt under-søker gassammensetningen, så vil man kunne opptegne flater, hvorav hver tilsva-rer en bestemt gassammensetning. Om-vendt er ved å fastslå at uttatte gassprø-ver har forskjellig sammensetning beretta get å anta tilstedeværelse av et lekkasjested.
Ved anordning av et tilstrekkelig høyt antall uttakssteder er det mulig å inngrense lekkasj estedets romlige plasering, og av gassprøvenes forskjellige sammensetnings-grad lar det seg trekke slutninger vedrøren-de størrelsen, respektiv gjennomtrengelig-heten i lekkasj estedet.
Anordningen til gjennomføring av fremgangsmåten er vist skjematisk på tegningens figurer 1 og 2.
Rundt reaksjonsrommet 1 ligger det av ovnslegemet 3 omgitte ovnsfor 2. Spylgas-jsen innføres gjennom rørledning 4 og bort-føres gjennom rørledning 5. Ved 6 er gassuttaksstedene betegnet, og med 7 et antatt lekkasjested i ovnslegemet, hvorigjennom luft kan trenge inn.
I driftstilstand utgjør temperaturen i reaksjonsrommet 1 1600°C, og flaten 8 som på alle sider omgir reaksjonsrommet 700°C, og på flaten 9 200 °C og på ovnslegemets ytre flate 20°C.
Som anført i eksempel 1 lar det seg da ved bruk av hydrogen som spylegass på alle punkter i flaten 9 påvise H20, N2 og H2, og i flaten 8 MgO, Mg3N2 og H..
På fig. 2 som i forstørret målestokk viser den umiddelbare omgivelse av det an-tatte lekkasj ested 7 er det vist hvordan det danner seg soner i ovnsforingen 2, og som går ut fra lekkasj estedet 7, og hvori den uttatte gass inneholder lik volumprosent luft. Ved tilstrekkelig stort antall gassuttakssteder lar et lekkasjested seg derved inngrense på kort tid.
Eksempel 2.
Til et evakuert reaksjonsrom som driftsmessig gjennomstrømmes av en spylgass som står under svakt trykk er det til-sluttet en apparatdel således, at det i denne riktignok er tilstede den samme atmosfære som i reaksjonsrommet, imidlertid ingen gasstrømning. Tilveiebringer man en gass-strømning nu ved innføring av en kjent mengde av den rene spylgas i denne apparatdel så lar luft som er trengt inn i denne apparatdel gjennom et lekkasjested seg påvise i en uttatt gassprøve.
Innfører man eksempelvis i den angjeldende apparatdel pr. time 300 1 HaO og fastslår da-ved en uttatt gassprøve at denne inneholder 3,3 pst. luft, så følger herav at det i denne apparatdel er tilstede et lekkasjested, hvorigjennom det pr. time trenger inn 10 1 luft.
Under drift har oppfinneren funnet det hensiktsmessig for eksempel å anven-de en i og for seg kjent sammenlignings-metode med varmeledningsevneceller, hvorav en gjennomstrømmes av ren spylgass av kjent sammensetning og kjent varme-ledningsevne, og den andre gjennomstrøm-mes av den gass som skal undersøkes.
Anvendelsen av fremgangsmåten iføl-ge oppfinnelsen byr på den mulighet ikke bare på et tidlig tidspunkt å finne tilstede-værende feilsted i stor-tekniske vakuumanlegg, ved den kjemiske og metallurgiske
industri, men også tidlig å fastslå et brudd-sted som holder på å dannes, og derved kan
behandles tilsvarende. Denne mulighet betyr et viktig skritt mot det mål å danne
kontinuerlig arbeidende prosesser.
På tegningens fig. 3 viser 1 skjematisk
et reaksjonsrom, idet 4 og 5 igjen er tilfø-rsels- og bortførselsledninger for spylgass.
Dette reaksjonsrom 1 står ved hjelp av led-ning 12 i forbindelse med den forøvrig av-sluttede apparatdel 11, og 6 betyr igjen et
gassuttakssted, 7 et antatt lekkasjested og
13 en tilslutning til innføring av spylgass
for den prøveprosess som er beskrevet i
eksempel 2.

Claims (3)

1. Fremgangsmåte til overvåkning av
atmosfæren i stor-tekniske vakuumanlegg,karakterisert ved at på romlig forskjellige steder av en apparatdel, hvor den der befinnende atmosfære ennu ikke kunne tre i reaksjon med de faste, flytende eller damp- resp. gass-formede stoffer, som in-neholdes i anlegget, kontinuerlig under anvendelse av et større vakuum enn det som hersker i vakuumanlegget uttas gass-prøver som under vakuum eller etter kompresjon til normaltrykk på kjent måte un-dersøkes analytisk for å bestemme deres sammensetning.
2. Fremgangsmåte ifølge påstand 1, karakterisert ved at det i en spesiell apparatdel av det samlede anlegg som skal undersøkes, forbigående innføres en ekstra mengdemessig kjent strøm av en ren spylgass, hvis konsentrasjonsforandring forfølges på de romlig forskjellig beliggende steder av samme apparatdel ved hjelp av prøveuttak.
3. Fremgangsmåte ifølge påstandene 1 og 2, karakterisert ved at det som spylgass anvendes hydrogen og/eller edelgasser, spesielt argon.
NO4319/73A 1972-12-19 1973-11-09 Fremgangsmaate for fremstilling av cellulosemasse med hoey lyshet NO141568C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE7216651A SE373395B (sv) 1972-12-19 1972-12-19 Forfarande for framstellning av cellulosamassa med hog ljushet genom uppslutning av ved med syrgas under tryck i nervaro av en kokvetska forsatt med basiska neutralisationsmedel

Publications (2)

Publication Number Publication Date
NO141568B true NO141568B (no) 1979-12-27
NO141568C NO141568C (no) 1980-04-08

Family

ID=20302569

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO4319/73A NO141568C (no) 1972-12-19 1973-11-09 Fremgangsmaate for fremstilling av cellulosemasse med hoey lyshet

Country Status (13)

Country Link
US (1) US3944463A (no)
JP (1) JPS5113761B2 (no)
AT (1) AT331117B (no)
BR (1) BR7309862D0 (no)
CA (1) CA1007406A (no)
CH (1) CH589173A5 (no)
FI (1) FI54940C (no)
FR (1) FR2210696B1 (no)
GB (1) GB1443765A (no)
IT (1) IT999801B (no)
NO (1) NO141568C (no)
SE (1) SE373395B (no)
ZA (1) ZA739305B (no)

Families Citing this family (21)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS52121502A (en) * 1976-04-07 1977-10-13 V Nauchinoopuroizubuodosutobue Process for producing halfffinished products from ground vegetable material
US4338158A (en) * 1976-04-09 1982-07-06 Weyerhaeuser Company Pulping in the presence of a protector
US4080248A (en) * 1976-06-28 1978-03-21 Crown Zellerbach Corporation Two-stage oxygen pulping
US4198266A (en) * 1977-10-12 1980-04-15 Airco, Inc. Oxygen delignification of wood pulp
NO144711C (no) * 1978-04-04 1981-10-21 Myrens Verksted As Fremgangsmaate til bleking av oksygendelignifiserte celluloseholdige masser med ozon
US4259150A (en) * 1978-12-18 1981-03-31 Kamyr Inc. Plural stage mixing and thickening oxygen bleaching process
JPS57175275A (en) * 1981-04-21 1982-10-28 Fujitsu Ltd Delayed time measuring circuit
CA1255058A (en) * 1985-05-28 1989-06-06 Gary B. Derdall Process for preparation of potassium salts from pulping of lignocellulosic materials
US5217575A (en) * 1988-10-18 1993-06-08 Kamyr Ab Process for oxygen bleaching using two vertical reactors
US5865898A (en) * 1992-08-06 1999-02-02 The Texas A&M University System Methods of biomass pretreatment
US5693296A (en) * 1992-08-06 1997-12-02 The Texas A&M University System Calcium hydroxide pretreatment of biomass
BR9708265A (pt) * 1996-03-26 1999-04-13 Sunds Defibrator Ind Ab Processo de deslignificação por oxigénio de pasta química em dois estágios
SE510740C2 (sv) * 1996-11-26 1999-06-21 Sunds Defibrator Ind Ab Styrning av syrgasdelignifiering
US7297225B2 (en) * 2004-06-22 2007-11-20 Georgia-Pacific Consumer Products Lp Process for high temperature peroxide bleaching of pulp with cool discharge
CA2643093C (en) * 2006-03-13 2010-11-30 Fpinnovations Near-neutral chlorine dioxide bleaching of pulp
JP2007282597A (ja) * 2006-04-19 2007-11-01 Ihi Corp 木質バイオマスの可溶化方法
FI20070126A0 (fi) * 2006-09-08 2007-02-13 Linde Ag Menetelmä hartsin poistamiseksi massasta ja hiilidioksidin tai (bi)karbonaatin käyttö tähän tarkoitukseen
US8715969B2 (en) * 2008-11-20 2014-05-06 E I Du Pont De Nemours And Company Delignification of biomass with sequential base treatment
WO2010066026A1 (en) 2008-12-08 2010-06-17 Fpinnovations Increasing alkaline pulping yield for softwood with metal ions
EP2694723A1 (en) 2011-04-01 2014-02-12 University of Limerick Lignocellulose processing
US9133278B2 (en) * 2012-02-13 2015-09-15 Bp Corporation North America Inc. Methods for detoxifying a lignocellulosic hydrolysate

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CA694720A (en) * 1964-09-22 G. Gillaspie Athey Method of bleaching cellulosic pulps
US2147618A (en) * 1936-04-01 1939-02-14 West Virginia Pulp & Paper Com Method of bleaching pulp
CA553349A (en) * 1950-10-04 1958-02-18 C. Harris George Pulping process
US2926114A (en) * 1957-08-12 1960-02-23 Kimberly Clark Co Manufacture of cellulosic products
CA632280A (en) * 1958-07-02 1961-12-05 Kimberly-Clark Corporation Manufacture of bleached cellulosic products resistant to brightness reversion
US3251730A (en) * 1960-07-14 1966-05-17 Watanabe Sadayoshi Process for the purification of a pulp by oxidation with oxygen
FI45574C (fi) * 1970-05-11 1972-07-10 Kymin Oy Kymmene Ab Menetelmä selluloosapitoisten aineiden valkaisemiseksi.
SE355614B (no) * 1970-05-13 1973-04-30 Mo Och Domsjoe Ab
SE343092B (no) * 1970-06-22 1972-02-28 Mo Och Domsjoe Ab

Also Published As

Publication number Publication date
SE373395B (sv) 1975-02-03
BR7309862D0 (pt) 1974-08-15
FR2210696A1 (no) 1974-07-12
DE2362438B2 (de) 1975-11-27
FI54940B (fi) 1978-12-29
CA1007406A (en) 1977-03-29
FI54940C (fi) 1979-04-10
JPS5113761B2 (no) 1976-05-04
JPS4987801A (no) 1974-08-22
CH589173A5 (no) 1977-06-30
DE2362438A1 (de) 1974-07-04
ZA739305B (en) 1975-07-30
NO141568C (no) 1980-04-08
ATA1048473A (de) 1975-10-15
IT999801B (it) 1976-03-10
GB1443765A (en) 1976-07-28
AT331117B (de) 1976-08-10
US3944463A (en) 1976-03-16
FR2210696B1 (no) 1976-05-07

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO141568B (no) Fremgangsmaate for fremstilling av cellulosemasse med hoey lyshet
JP4431144B2 (ja) 密封品における大規模漏れの検出方法および装置
US3943751A (en) Method and apparatus for continuously measuring hydrogen concentration in argon gas
KR950033456A (ko) 누설 검사 방법 및 장치
JPS63256833A (ja) 蒸気又は液体又はこれら両者を満たされる系の漏れ検査方法及び装置
JP2006121072A5 (no)
KR20040058057A (ko) 가스 투과율 측정 방법 및 가스 투과율 측정 장치
DK0894252T3 (da) Fremgangsmåde til behandling af et produkt og installation til detektering af lækager
JP2007147327A (ja) 気密漏れ検査装置
CN110140041A (zh) 气体阻隔性评价装置及气体阻隔性评价方法
CN114624319A (zh) 一种基于热解析-四极质谱测量原理定量获取材料中ppm级氢同位素含量的方法
Anderson Self‐diffusion of carbon and oxygen in dolomite
US3159021A (en) Process for detection of leaks in industrial vacuum plants
EP1326069A1 (en) Method and device for measuring hydridation resistance of tubes and tubular claddings
CN212459170U (zh) 一种蠕变性能测试装置
US4214473A (en) Gaseous trace impurity analyzer and method
Goldfarb et al. Thermal degradation of polymers. I. Aspects of polytetrafluoroethylene degradation
Gregory et al. An improved apparatus for the determination of gaseous elements in metals by vacuum fusion on a micro scale
JP2004157035A (ja) バリヤ膜被覆プラスチック容器のガス透過速度測定装置、バリヤ膜被覆プラスチック容器のガス透過速度測定方法、バリヤ膜被覆プラスチックシートのガス透過速度測定装置およびバリヤ膜被覆プラスチックシートのガス透過速度測定方法
Upit et al. Cohesion of juvenileous surfaces of plastic metals
Maughan et al. Instrumented cylindrical punch indentation of solid nitrogen at 30–40 K
Young et al. A Method for Detecting Hydrogen in Gas Mixtures
Nguyen et al. Experimental Studies on Ignition Behavior of Pure Disilane and Its Lower Flammability Limit
US3683669A (en) Apparatus for determining the gas content of samples
US6634215B1 (en) Method for integrally detecting leaks in test pieces with relatively thin walls