NO134958B - - Google Patents

Download PDF

Info

Publication number
NO134958B
NO134958B NO269870A NO269870A NO134958B NO 134958 B NO134958 B NO 134958B NO 269870 A NO269870 A NO 269870A NO 269870 A NO269870 A NO 269870A NO 134958 B NO134958 B NO 134958B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
magnesium
silicon
crucible
calcium
induction furnace
Prior art date
Application number
NO269870A
Other languages
English (en)
Other versions
NO134958C (no
Inventor
Oskar Vive Elon Blomquist
Original Assignee
Stabilator Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Stabilator Ab filed Critical Stabilator Ab
Priority to NO76760376A priority Critical patent/NO136304C/no
Publication of NO134958B publication Critical patent/NO134958B/no
Publication of NO134958C publication Critical patent/NO134958C/no

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E02HYDRAULIC ENGINEERING; FOUNDATIONS; SOIL SHIFTING
    • E02DFOUNDATIONS; EXCAVATIONS; EMBANKMENTS; UNDERGROUND OR UNDERWATER STRUCTURES
    • E02D7/00Methods or apparatus for placing sheet pile bulkheads, piles, mouldpipes, or other moulds
    • E02D7/02Placing by driving
    • E02D7/06Power-driven drivers
    • E02D7/08Drop drivers with free-falling hammer

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • General Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Mining & Mineral Resources (AREA)
  • Paleontology (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Placing Or Removing Of Piles Or Sheet Piles, Or Accessories Thereof (AREA)
  • Manufacture And Refinement Of Metals (AREA)

Description

Fremgangsmåte til fremstilling av magnesium -silisiumlegeringer.
Legeringer som finner anvendelse i
jern- og ikke-jernmetallurgien og som som
hovedbestanddeler foruten silisium dess-uten inneholder magnesium, kalsium,
jern, nikkel, kobber, mangan, aluminium
eller sjeldne jordmetaller, byr på visse
vanskeligheter ved fremstillingen. Spesielt
når slike legeringer inneholder magnesium eller lignende legeringselementer
med lavt kokepunkt og høy oksygen-af-finitet, fører de lett til ukontrollerbar avbrenning og vanskeliggjør derfor over-holdelse av en enhetlig og definert sam-mensetning av legeringen.
Det er kjent å fremstille magnesiumsilisiumlegeringer som også inneholder
kalsium og jern på den måte at først ferrosilisium-kalsiumsilisiumblandinger
smeltes i grafittstavovner eller lysbueov-ner. De flytende legeringer overføres deretter i en digel av kullstoffholdige material, og magnesiumet innføres i smeiten.
Derved oppstår ved magnesiumets opp-løsning for det meste et temperaturfall
i smeiten som vanskeliggjør tømmingen
av digelen og har ytterligere ulemper til
følge. Heller ikke er innlegeringen av magnesium i den flytende silisiumlegering u-farlig på tross av alle forsiktighetsregler.
Ifølge oppfinnelsen unngås alle disse
vanskeligheter ved en fremgangsmåte til
fremstilling av magnesiumsilisium-legeringer med minst 15 pst. silisiuminnhold,
hvilke legeringer foruten kalsium og jern også kan inneholde nikkel, kobber, mangan, aluminium og sjeldne jordmetaller, i en digel som overveiende består av kullstoff eller er fremstillet av i og for seg kjente digelmaterialer med kullstoff tilsetninger, idet fremgangsmåten er karakterisert ved at legeringsdeltakerne oppsmeltes og legeres med hverandre i denne digel i en lavfrekvens induksjonsovn ved en temperatur som ikke overskrider 1250° C.
Induksjonsovnens digel består av kull-stoffstampemasse, grafitt eller kullsten, likeledes som det også kan anvendes grafitt-digler. Dette for fremstilling av magnesiumsilisiumlegeringer i og for seg kjente digelmaterial har den fordel at det ikke angripes, hvorfor det består en spesielt stor fare, da legeringsmetallenes oksyder vanligvis hører til de stoffer hvor-av de vanlige smelteovners ovnsvegger fremstilles. Ved reaksjon av smeltens bestanddeler med ovnsveggen kan det derfor lett komme til slaggdannelse, hvorved ikke bare den tilstrebede legeringssammensetning vanskeliggjøres, men også ovnsffiringen ødelegges for tidlig. Ved anvendelsen av en digel av kullstoffholdig material overtrekker i tidens løp den øvre del av digelen som ikke kommer i berøring med flytende smelte seg med et sjikt av oksyder som hindrer en avbrenning av disse digeldeler på grunn av luftoksyge-net og forøvrig ikke forstyrrer legerings-sammensetningen.
Ved fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen er det hensiktsmessig å gå frem således at magnesiumet oppsmeltes sammen med legeringsdeltagerne, idet magnesiumet som forelegges i fast form overhelles av de andre legeringsdeltagere for å utelukke en avbrann av magnesiumet og dermed en unøyaktighet i den tilsik-tede legeringssammensetning.
Det kan også være hensiktsmessig først å oppsmelte magnesiumet i induksjonsovnen og deretter å blande det flytende magnesium først med kalsiumsilisium og i den grad som dette oppløses å tilsette ferrosilisium og/eller silisiummetall porsjonsvis, således at smeltens over-flate forblir dekket lengst mulig med fast material. Det viste seg nemlig at det smeltede magnesium av en temperatur på ca. 750° C i løpet av kort tid ved langsom temperaturøkning helt kan oppløse silisiumlegeringer, f. eks. 75—90 pst.-ig ferrosilisium eller kalsium-silisium,så vel som silisiummetall i stykkform. Herunder kan det være hensiktsmessig å innføre i ovnen de faste legeringsbestanddeler alle-rede i foroppvarmet form, f. eks. under utnyttelse av avvarmen, hvorved det opp-nås en nedsettelse av det spesifikke strøm-forbruk.
Fordelen ved fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen sammenlignet med de tidligere vanlige fremgangsmåter ligger deri at legeringen kan fremstilles ved en temperatur som ligger 200—300° C lavere enn tidligere, nemlig ved maksimalt 1200° C. Oppløselighetsprosessen går helt rolig for seg, idet badbevegelsen i induksjonsovnen er av største betydning for flytende-gj øring da herved de ennu ikke oppløste deler omspyles og dermed bibringes en fullstendig homogenisering. I stedet for den tidligere angitte måte er det også mulig å fremstille magnesiumholdige smelter ved at magnesiumet i induksjonsovnen i fast eller flytende form overhelles med smeltede legeringsbestanddeler, f. eks. ferrosilisium, kalsiumsilisium og/ eller silisiummetall eller en blanding av disse smeltede legeringsbestanddeler, og deretter homogeniseres.
Ved fremgangsmåten ifølge opfinnel-sen fremkommer det betraktelig mindre avbrannstap av legeringsbestanddeler med lavt kokepunkt enn ved anvendelse av andre fremgangsmåter. Ved anvendelsen av digelmaterial som inneholder vesent-lige bestanddeler av kull er det sikret en tilstrekkelig varmeoverføring, hvorved det unngås en overopphetning, og det inntrer en betraktelig mindre nedslitning. På grunn av smeltens homogenisering ved hjelp av induksjonsstrømmen, er det ikke mere nødvendig å omrøre smeiten uteni-fra, hvorved røkbelastning og ulykker nedsettes betraktelig. Legeringer som fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen anvendes for, ble tidligere fremstillet minst i to ovner og i flere arbeidsprosesser. Ved den mulighet å fremstille slike legeringer i ett arbeidstrinn i en eneste ovn, er det oppnådd en betraktelig strømbesparelse og dermed en forenkling og billiggjøring av fremgangsmåten.
I alle tilfelle hvor det under anvendelse av en induksjonsovn med en overveiende av kullstoff bestående eller med kullstofftilsetninger fremstilt digel fremstilles legeringer av de her angitte sam-mensetninger, kan det være hensiktsmessig at en del av eller alle legeringsbestanddeler innsmeltes i induksjonsovnen ved hjelp' av motstandsoppvarmning og at smeiten deretter homogeniseres ved hjelp av induktiv oppvarmning.
Det har vist seg gunstig ikke å fremstille induksjonsspolen i en gjennomgå-ende vikling, men å oppdele den og å til-slutte hver del for seg til transformatoren. Derved kan de deler av digelen som har å oppta den meste energi belastes sterkere enn digelens øvrige deler. Ved val-get av varmestrømmens frekvenshøyde kan det utøves en avgjørende innflytelse på badbevegelsens heftighet som kan være forskjellig for hver legeringstype. Jo sterkere badbevegelsen i digelen er, desto større er faren for oksydasjon p.g.a. luftoksygen; og jo mindre den er, desto langsommere er oppløsnings- og homoge-niseringsprosessen.
Eksempel.
91 kg magnesium i barrer innbringes i den tomme, foroppvarmede digel av kull-stoffstampemasse, og dekkes med 40 kg CaSi og 170 kg grovstykket 75 pst.-ig FeSi og 3,2 kg Cer-blandingsmetall. Deretter innkobles strømmen og digelinnholdet sammensmeltes i løpet av 40—45 minutter, idet temperaturen ikke skal stige over 1250° C. Etter flytendegjøring av digelinnholdet homogeniseres det ved nedsatt strømbelastning i 5 minutter, og tømmes deretter etter strømutkobling fra ovnen ved hjelp av kipping.

Claims (5)

1. Fremgangsmåte til fremstilling av magnesiumsilisiumlegeringer med minst 15 pst. silisiuminnhold, hvilke legeringer foruten kalsium og jern også kan inneholde nikkel, kobber, mangan, aluminium og sjeldne jordmetaller, i en digel som overveiende består av kullstoff eller er fremstillet av i og for seg kjente digelmaterialer med kullstoff tilsetninger, karakterisert ved at legeringsdeltagerne oppsmeltes og legeres med hverandre i denne digel i en lavfrekvensinduk-sjonsovn ved en temperatur som ikke overskrider 1250° C.
2. Fremgangsmåte ifølge påstand 1, karakterisert ved at magnesium i fast form overdekkes av de andre legeringsdeltagere og oppsmeltes sammen med disse.
3. Fremgangsmåte ifølge påstand 1, karakterisert ved at først flyten-degjøres magnesium, og deretter blandes det flytende magnesium først med kalsium-silisium og i den grad som det opplø- ses tilsettes ferrosilisium og/eller silisiummetall porsjonsvis, således at badover-flaten lengst mulig forblir dekket av fast material.
4. Fremgangsmåte ifølge påstand 1, karakterisert ved'at magnesium i fast eller flytende form i induksjonsovnen overhelles med smeltede legeringsbestanddeler, f. eks. ferrosilisium, kalsiumsilisium og/eller silisiummetall eller en blanding av disse smeltede legeringsbestanddeler, og deretter homogeniseres.
5. Fremgangsmåte ifølge påstandene 1—4, karakterisert ved at en del eller alle legeringsbestanddeler oppsmeltes i induksjonsovn ved hjelp av motstandsoppvarmning, og at smeiten deretter homogeniseres ved hjelp av induktiv oppvarmning.
NO269870A 1970-04-13 1970-07-09 NO134958C (no)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO76760376A NO136304C (no) 1970-04-13 1976-02-04 Anordning til styring av fallhammer eller lignende.

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE501670A SE341669B (no) 1970-04-13 1970-04-13

Publications (2)

Publication Number Publication Date
NO134958B true NO134958B (no) 1976-10-04
NO134958C NO134958C (no) 1977-01-12

Family

ID=20265502

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO269870A NO134958C (no) 1970-04-13 1970-07-09

Country Status (5)

Country Link
DE (2) DE2034382C3 (no)
DK (1) DK284478A (no)
FI (1) FI54519C (no)
NO (1) NO134958C (no)
SE (1) SE341669B (no)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI820489L (fi) * 1981-02-19 1982-08-20 Frankignoul Pieux Armes Foerfarande och anordning foer automatisk reglering av indrivning av ett avlaongt paolelement i jorden
DK620184A (da) * 1983-12-29 1985-06-30 Pieter Wilner Apparat til nedramning af paele og fremgangsmaade ved dets anvendelse
DE3927354A1 (de) 1989-08-18 1991-04-25 Liebherr Werk Nenzing Steuerung der seiltrommel einer winde fuer ein an das seil angehaengtes, frei herabfallendes rammgewicht
DE102007062301B4 (de) * 2007-12-21 2011-09-22 Franki Grundbau Gmbh & Co.Kg Steuerung für eine Rammvorrichtung
DE102009007916A1 (de) * 2009-02-06 2010-08-19 Franki Grundbau Gmbh & Co.Kg Ramme mit Wirbelstromkupplung
CN110907294A (zh) * 2019-12-12 2020-03-24 苏州苏试试验集团股份有限公司 一种冲击机的控制装置及其控制方法

Also Published As

Publication number Publication date
DE2065907C3 (de) 1978-08-24
DE2034382A1 (de) 1971-10-28
DE2065907B2 (de) 1978-01-12
SE341669B (no) 1972-01-10
DE2034382B2 (de) 1978-06-29
DE2065907A1 (de) 1976-11-18
DK284478A (da) 1978-06-23
NO134958C (no) 1977-01-12
FI54519B (fi) 1978-08-31
DE2034382C3 (de) 1979-02-15
FI54519C (fi) 1978-12-11

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO134958B (no)
US4121924A (en) Alloy for rare earth treatment of molten metals and method
US2151360A (en) Method for treating molten metal
US3138450A (en) Production of silicon alloys containing one or more relatively volatile metals
US2518738A (en) Casting of ingots
US3410679A (en) Method of making metal alloys, particularly ferrotitanium alloy
US2070186A (en) Metal alloys and processes of making the same
US3151975A (en) Process for treating molten ferrous metal
US1945260A (en) Composition of matter and process of treating molten metals
US2870005A (en) Process for heating the head of an ingot of molten ferrous material
US2094969A (en) Reagent for metal alloys
US5676774A (en) Magnesium alloy as an aluminum hardener
US2240313A (en) Method of making composite metal
SU1678846A1 (ru) Способ получени чугуна в дуговых электрических печах
RU2075515C1 (ru) Способ выплавки стали
SU962321A1 (ru) Способ выплавки стали и сплавов
US1449319A (en) Process of melting and deoxidizing steel
US1235872A (en) Process of alloying metals.
SU1382859A1 (ru) Способ получени легированной стали
DE1131895B (de) Verfahren zur Herstellung von Magnesium-Silicium-Legierungen
RU2009205C1 (ru) Способ производства медьсодержащих железоуглеродистых сплавов
RU2075514C1 (ru) Способ выплавки стали в дуговой электропечи
RU2108889C1 (ru) Экзотермическая смесь для обогрева прибыльных частей литейных форм
SU724577A2 (ru) Устройство дл обработки жидкого чугуна
SU1079681A1 (ru) Способ получени лигатуры