NL9002336A - Bekledings- of matrixmateriaal voor geneesmiddelen. - Google Patents

Bekledings- of matrixmateriaal voor geneesmiddelen. Download PDF

Info

Publication number
NL9002336A
NL9002336A NL9002336A NL9002336A NL9002336A NL 9002336 A NL9002336 A NL 9002336A NL 9002336 A NL9002336 A NL 9002336A NL 9002336 A NL9002336 A NL 9002336A NL 9002336 A NL9002336 A NL 9002336A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
carboxyl groups
meth
copolymer
coating
hydroxyalkyl
Prior art date
Application number
NL9002336A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Leuven K U Res & Dev
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from NL9002331A external-priority patent/NL9002331A/nl
Application filed by Leuven K U Res & Dev filed Critical Leuven K U Res & Dev
Priority to NL9002336A priority Critical patent/NL9002336A/nl
Priority to AU88523/91A priority patent/AU8852391A/en
Priority to PCT/EP1991/002046 priority patent/WO1992007553A1/en
Publication of NL9002336A publication Critical patent/NL9002336A/nl

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61KPREPARATIONS FOR MEDICAL, DENTAL OR TOILETRY PURPOSES
    • A61K9/00Medicinal preparations characterised by special physical form
    • A61K9/48Preparations in capsules, e.g. of gelatin, of chocolate
    • A61K9/4891Coated capsules; Multilayered drug free capsule shells
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61KPREPARATIONS FOR MEDICAL, DENTAL OR TOILETRY PURPOSES
    • A61K9/00Medicinal preparations characterised by special physical form
    • A61K9/20Pills, tablets, discs, rods
    • A61K9/28Dragees; Coated pills or tablets, e.g. with film or compression coating
    • A61K9/2806Coating materials
    • A61K9/2833Organic macromolecular compounds
    • A61K9/284Organic macromolecular compounds obtained by reactions only involving carbon-to-carbon unsaturated bonds, e.g. polyvinyl pyrrolidone
    • A61K9/2846Poly(meth)acrylates
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C08ORGANIC MACROMOLECULAR COMPOUNDS; THEIR PREPARATION OR CHEMICAL WORKING-UP; COMPOSITIONS BASED THEREON
    • C08FMACROMOLECULAR COMPOUNDS OBTAINED BY REACTIONS ONLY INVOLVING CARBON-TO-CARBON UNSATURATED BONDS
    • C08F8/00Chemical modification by after-treatment
    • C08F8/14Esterification

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Medicinal Chemistry (AREA)
  • Bioinformatics & Cheminformatics (AREA)
  • Epidemiology (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Pharmacology & Pharmacy (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • General Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Polymers & Plastics (AREA)
  • Medicinal Preparation (AREA)

Description

Bekledings- of matrixmateriaal voor geneesmiddelen
De uitvinding betreft een bekledings- of matrixmate-riaal voor geneesmiddelen, dat resistent tegen maagsap is en eerst in de dikke darm (colon) zal uiteenvallen. Tevens betreft zij een werkwijze voor het bereiden van een dergelijk bekledings- of matrixmateriaal en ook geneesmiddelen die van een bekleding of matrix uit dat materiaal zijn voorzien.
In vele gevallen is het gewenst om een geneesmiddel zodanig te bekleden dat de werkzame stof pas wordt vrijgegeven na een vooraf bepaald tijdsinterval of na het bereiken van een bepaalde lokatie in het lichaam. Zo worden vele geneesmiddelen voor orale toediening voorzien van een bekleding of matrix van een materiaal dat resistent tegen maagsap is maar in het sap van de dunne darm oplost of uiteenvalt, zodat de werkzame stof ongehinderd de maag kan passeren en pas in de dunne darm vrijkomt teneinde daar haar werking uit te oefenen. Materialen van dit type worden gewoonlijk aangeduid als maagsap-resistente bekledings- of matrixmaterialen oftewel "enteric coating materials". Geschikte voorbeelden daarvan zijn: methacrylaat polymeren en -copolymeren, met meerbasische zuren veresterde cellulosederivaten en polyvi-nylacetaat-ftalaat.
In sommige gevallen wenst men een geneesmiddel te voorzien van een bekleding of matrix die zowel het milieu van de maag als van de dunne darm doorstaat en die de werkzame stof pas vrijgeeft wanneer het geneesmiddel de dikke darm en met name de colon bereikt. Dit kan dienen ter behandeling van speciale ziekten van de colon zoals de ziekte van Crohm en diverse soorten colonkanker, maar ook ter wille van een groter rendement van geneesmiddelen zoals corticostero-iden, laxatieven, vermiciden en dergelijke, zodat met kleinere doses daarvan kan worden volstaan. De meeste genoemde bekledings- en matrixmaterialen zijn voor dit doel echter ongeschikt, aangezien zij reeds in de dunne darm oplossen of uiteenvallen.
Voorgesteld is reeds om geneesmiddelen te bekleden met polymeren, die verknoopt zijn met azoaromatische groepen. Dergelijke polymeren zouden het geneesmiddel beschermen tegen absorptie in de maag en de dunne darm maar zouden het geneesmiddel in de colon vrijgeven doordat zij onder invloed van de daar aanwezige microflora uiteenvallen. Uit de gerapporteerde gegevens blijkt echter dat in de praktijk grote individuele verschillen optreden (Saffran et al, Science, 1986, 233, 1081).
In overeenstemming met de uitvinding is nu gebleken dat bepaalde copolymeren van (meth)acrylzuur en alkyl- of hydroxyalkyl- (meth)acrylaat aan het gestelde doel beantwoorden, aangezien zij maagsapresistent zijn en pas in een milieu met pH boven 7, zoals dat in de colon voorkomt, zullen oplossen of uiteenvallen. Voorwaarde daartoe is dat de verhouding van vrije carboxylgroepen tot veresterde carboxylgroepen in het copolymeer tussen 1:4,5 en 1:3 ligt, de grenswaarden niet meegerekend. Bij een waarde 1:4,5 voor de genoemde verhouding is het copolymeer onoplosbaar in darmsap geworden en bij een waarde 1:3 zal het copolymeer reeds voor het bereiken van de colon oplossen of uiteenvallen.
Opgemerkt wordt dat diverse copolymeren van (meth)-acrylzuur en alkyl(meth)acrylaat, geschikt als maagsapresistent bekledings- of matrixmateriaal voor geneesmiddelen, reeds bekend en in de handel verkrijgbaar zijn. De verkrijgbare copolymeren van dit type hebben echter een waarde 1:1 of 1:2,3 voor de verhouding van vrije carboxylgroepen tot veresterde carboxylgroepen en beginnen reeds bij pH 6 resp. pH 7 in de dunne darm uiteen te vallen-, zodat zij voor de doeleinden van de uitvinding niet geschikt zijn.
De uitvinding verschaft derhalve een bekledings- of matrixmateriaal voor geneesmiddelen, dat bestaat uit een copolymeer van (meth)acrylzuur en alkyl- of hydroxyalkyl- (meth)acrylaat, waarin de verhouding van vrije carboxylgroe-pen tot veresterde carboxylgroepen tussen 1:4,5 en 1:3 ligt, de grenswaarden niet meegerekend.
De hier bedoelde copolymeren zijn opgebouwd uit eenheden van acrylzuur of methacrylzuur en uit eenheden van alkylacrylaat, hydroxyalkylacrylaat, alkylmethacrylaat of hydroxyalkylmethacrylaat, in een willekeurige of geordende volgorde. De alkylgroepen zullen 1-5 en bij voorkeur 1-3 koolstofatomen hebben, terwijl de hydroxyalkylgroepen 1-5 en bij voorkeur 2-4 koolstofatomen bezitten. Geschikte voorbeelden zijn copolymeren van methacrylzuur en methylmetha-crylaat, copolymeren van methacrylzuur en ethylmethacrylaat, alsmede copolymeren van methacrylzuur en methylacrylaat. Zij dienen echter wel te voldoen aan de voorwaarde dat de verhouding van vrije carboxylgroepen tot veresterde carboxylgroepen tussen 1:4,5 en 1:3 ligt.
Het bekledings- of matrixmateriaal volgens de uitvinding kan in het algemeen op diverse wijzen worden bereid. Zo is het mogelijk dat de bereiding geschiedt door copolyme-risatie van (meth)acrylzuur en alkyl- of hydroxyalkyl-(me-th)acrylaat in een zodanige verhouding dat de verhouding van vrije carboxylgroepen tot veresterde carboxylgroepen in het eindprodukt tussen 1:4,5 en 1:3 ligt. Een dergelijke copoly-merisatie kan op gebruikelijke wijze als emulsiepolymerisa-tie worden uitgevoerd.
Een andere mogelijkheid, die momenteel de voorkeur geniet, is dat men uitgaat van een copolymeer van (meth)-acrylzuur en alkyl- of hydroxyalkyl-(meth)acrylaat, waarin de verhouding van vrije carboxylgroepen tot veresterde carboxylgroepen een waarde tussen 1:1 en 1:3 heeft, en daarin de vrije carboxylgroepen partieel verestert totdat de verhouding van vrije carboxylgroepen tot veresterde carboxylgroepen tussen 1:4,5 en 1:3 ligt. Het veresteren kan geschieden met alkylgroepen of hydroxyalkylgroepen, waarbij alkylgroepen met 1-3 koolstofatomen en hydroxyalkylgroepen met 2-4 koolstofatomen wederom de voorkeur genieten. Als veresteringsmiddel kan elk geschikt middel voor het invoeren van alkyl of hydroxyalkylgroepen dienen. Voor het invoeren van methylgroepen geniet diazomethaan de voorkeur.
Het copolymeer volgens de uitvinding kan als bekle-dingsmateriaal voor geneesmiddelen worden gebruikt door een oplossing van dat copolymeer in een organisch oplosmiddel op het geneesmiddel te sproeien, dat de vorm van een fijn poeder, een granulaat of tabletten kan hebben of anders in gelatinecapsules is gevuld. Na verwijdering van het oplosmiddel door drogen blijft het polymeer als een bekledings-laag op het oppervlak van het geneesmiddel achter.
Bij een andere toepassing wordt het copolymeer zodanig met het geneesmiddel vermengd dat het een matrix vormt waarin het geneesmiddel is ingebed. In beide gevallen zal het geneesmiddel worden vrijgegeven, zodra het copolymeer na orale toediening de maag is gepasseerd en de colon heeft bereikt.
Wordt het copolymeer toegepast als bekledingsmateri-aal voor geneesmiddelen, dan zijn diverse varianten mogelijk, die tot een beheerste afgifte van het geneesmiddel in de colon of in andere delen van het maagdarmkanaal kunnen leiden. Zo kunnen verschillende graden van vertraging worden verkregen door de oploseigenschappen van de bekledingslaag te variëren, eenvoudig door vermenging van copolymeren met een verschillende waarde voor de verhouding van vrije car-boxylgroepen tot veresterde carboxylgroepen. Verder is het mogelijk, verschillende delen of deeltjes van het geneesmiddel van bekledingslagen van verschillende dikte te voorzien, zodat een gefaseerde of geleidelijke afgifte kan worden verkregen. De vereiste dikte kan door routine-experimenten worden bepaald, waarbij opgemerkt wordt dat een dikte van tenminste 10 μτα gewoonlijk nodig is om voldoende mechanische sterkte te leveren. De bekledingslaag kan geheel uit een copolymeer volgens de uitvinding bestaan, maar ook kan dit copolymeer een "venster" in een inerte bekledingslaag vormen of kan het een tijdelijke sterkte aan een overigens zwakke bekledingslaag verlenen. Het met het copolymeer beklede geneesmiddel kan verder van een gebruikelijke maagsapre- sistente bekledingslaag worden voorzien, eventueel met nog een aktieve stof tussen de twee bekledingslagen in; zodoende kan men zorgen voor afgifte van een geneesmiddel in de maag en/of in de dunne darm, evenals voor afgifte van een geneesmiddel in de colon. Het van een bekledingslaag voorziene materiaal kan een vaste stof of een waterige of halfwaterige vloeistof zijn, mits dit materiaal het copolymeer niet aantast of afbreekt.
Voorbeeld a) Bereiding van een geschikt copolymeer door methylering.
In dit voorbeeld werd uitgegaan van een copolymeer van methacrylzuur en methylmethacrylaat uit de handel, met ca. 30% methacrylzuureenheden (verhouding vrije carboxyl-groepen tot veresterde carboxylgroepen 1:2,3). Het zuurgetal bedroeg 185 (mgKOH per gram droge stof).
10 gram van dit copolymeer werd gesuspendeerd in 25 ml ether, waarna 50 ml oplossing van diazomethaan in ether (concentratie 0,425 M) werd toegevoegd en het mengsel 5 minuten bij kamertemperatuur werd doorgeroerd. Het verkregen produkt werd afgefiltreerd, aan de lucht gedroogd en daarna in vacuüm bij 50eC volledig gedroogd. Dit produkt had een zuurgetal van 120, overeenkomend met een waarde 1:3,5 voor de verhouding van vrije carboxylgroepen tot veresterde carboxylgroepen.
Op soortgelijke wijze werd uit 10 gram uitgangscopo-lymeer en 38 ml diazomethaanoplossing een produkt verkregen met zuurgetal 100, overeenkomend met een waarde 1:4 voor de verhouding van vrije tot veresterde carboxylgroepen.
b) Oplosbaarheid in vitro.
Een oplossing van het verkregen copolymeer in aceton werd uitgegoten op een glasplaat en gedroogd ter verkrijging van een filmvormig produkt. Stukjes van de geïsoleerde film werden in glasbuizen gebracht, waarin zich bufferoplossingen van verschillende pH (van pH 7 tot aan pH 8) bevonden. De tijd die nodig was voor het oplossen van de film werd gemeten. Het copolymeer met een zuurgetal van 120 loste niet op na vier uren verblijf in een medium van pH=7, maar was wel opgelost na 2 uren verblijf in een medium van pH=7,4. Het copolymeer met zuurgetal 120 loste niet op na 4 uren verblijf bij pH=7 of pH=7,4, maar was wel opgelost na 2 uren verblijf bij pH=8.
c) Uiteenvallen van het copolymeer in vitro.
Stukken van de geïsoleerde film werden als membraan aangebracht tussen het donorcompartiment en het acceptorcom-partiment van een reeks diffusiecellen. Beide compartimenten van elke cel waren gevuld met een elektroliet van bepaalde pH (gaande van pH 7 tot aan pH 8 voor de gehele reeks cellen) terwijl caffeine als merkstof aan elk donorcompartiment was toegevoegd. Het verloop van de caffeïneconcentratie in het acceptorcompartiment van elke cel werd spectrofotome-trisch over een periode van enkele uren gemeten. Een plotselinge stijging van de gemeten caffeïneconcentratie werd als indicatie voor het uiteenvallen van de als membraan gebruikte film beschouwd.
De film uit het copolymeer met zuurgetal 12Ö viel uiteen na 13 uren bij pH=7, na 144 minuten bij pH=7,5 en na 50 minuten bij pH=8.
De film uit het copolymeer met zuurgetal 100 viel uiteen na 12 uren bij pH=7,5 en na 200 minuten bij pH=8.
d) Gedrag in vivo.
Gelatinecapsules werden gevuld met pellets van de ionenuitwisselaar Amberlite IR-120-P (Sigma, USA), die gemerkt waren met [111 In] indiumchloride en een kleine hoeveelheid [1-UC] cholylglycine. Deze capsules werden vervolgens bekleed met een film van gemethyleerd copolymeer.
De capsules werden oraal toegediend aan proefpersonen, waarna de gang door het lichaam met behulp van een gammastralencamera en een beeldscherm seintigrafisch werd gevolgd. Gemeten werd de tijd die de capsules nodig hadden om zonder uiteenvallen de colon te bereiken.
Tevens werd een ademtest op radioaktief C02 uitgevoerd. Als de bekledingslaag van de capsule namelijk na een zekere verblijfstijd in de colon uiteenvalt, zal de inhoud van de capsule vrijkomen en zal het radioaktieve cholylgly- cine door de darmflora worden gemetaboliseerd, waarna [UC] C02 wordt uitgeademd. Bij de ademtest werd het C02 ingevangen door hyamine opgelost in ethanol. De concentratie aan [14C] C02 in de hyamine-oplossing werd bepaald met een Packard counter.
Capsules met een bekledingslaag uit copolymeer met zuurgetal 120 bereikten de colon na 300 minuten (gemiddelde van 6 proefpersonen) terwijl na 70 minuten verblijf in de colon radioaktief C02 in de adem werd gemeten, wijzend op uiteenvallen van de bekledingslaag.
Capsules met een bekledingslaag van 2,1 mg/cm2 uit copolymeer met zuurgetal 100 bereikten de colon zonder uiteenvallen na 300 minuten (1 proefpersoon) en vielen na 600 minuten uiteen (detectie van radioactief C02 in adem en visuele waarneming op beeldscherm).
Capsules met een bekledingslaag van 5,3 mg/cm2 uit copolymeer met zuurgetal 100 bereikten de colon eveneens na 300 minuten (1 proefpersoon) maar vielen niet uiteen.
Uit deze tests volgt, dat het copolymeer met zuurgetal 120 (verhouding 1:3,5) geschikt is voor de doeleinden van de uitvinding, terwijl het copolymeer met zuurgetal 100 vrijwel ongeschikt is voor die doeleinden.

Claims (8)

1. Bekledings- of matrixmateriaal voor geneesmiddelen, bestaande uit een copolymeer van (meth)acrylzuur en alkyl- of hydroxyalkyl-(meth)acrylaat, waarin de verhouding van vrije carboxylgroepen tot veresterde carboxylgroepen tussen 1:4,5 en 1:3 ligt, de grenswaarden niet meegerekend.
2. Bekledings- of matrixmateriaal volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat het alkyl- of hydroxyalkyl-(meth)-acrylaat in het copolymeer een alkylgroep met 1-3 koolstof-atomen of een hydroxyalkylgroep met 2-4 koolstofatomen bevat.
3. Werkwijze voor het bereiden van een bekledings-of matrixmateriaal voor geneesmiddelen, met het kenmerk, dat men een copolymeer van (meth)acrylzuur en alkyl- of hydroxyalkyl- (meth) acrylaat bereidt, waarin de verhouding van vrije carboxylgroepen tot veresterde carboxylgroepen tussen 1:4,5 en 1:3 ligt, de grenswaarden niet meegerekend.
4. Werkwijze volgens conclusie 3, met het kenmerk, dat de bereiding geschiedt door copolymerisatie van (meth)-acrylzuur en alkyl- of hydroxyalkyl-(meth)acrylaat in een zodanige verhouding dat de verhouding van vrije carboxylgroepen tot veresterde carboxylgroepen in het eindprodukt tussen 1:4,5 en 1:3 ligt.
5. Werkwijze volgens conclusie 3, met het kenmerk, dat men uitgaat van een copolymeer van (meth)acrylzuur en alkyl- of hydroxyalkyl-(meth)acrylaat, waarin de verhouding van vrije carboxylgroepen tot veresterde carboxylgroepen een waarde tussen 1:1 en 1:3 heeft, en de vrije carboxylgroepen daarin partieel verestert totdat de verhouding van vrije carboxylgroepen tot veresterde carboxylgroepen tussen 1:4,5 en 1:3 ligt.
6. Werkwijze volgens conclusie 3-5, met het kenmerk, dat de verestering geschiedt door invoering van alkylgroepen met 1-3 koolstofatomen of hydroxyalkylgroepen met 2-4 koolstof at omen.
7. Werkwijze volgens conclusie 3-6, met het kenmerk, dat de verestering geschiedt door invoering van methylgroe-pen met behulp van diazomethaan.
8. Geneesmiddel, voorzien van een bekleding of een matrix uit een materiaal volgens conclusie 1 of 2.
NL9002336A 1990-10-24 1990-10-25 Bekledings- of matrixmateriaal voor geneesmiddelen. NL9002336A (nl)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL9002336A NL9002336A (nl) 1990-10-24 1990-10-25 Bekledings- of matrixmateriaal voor geneesmiddelen.
AU88523/91A AU8852391A (en) 1990-10-24 1991-10-24 Coating or matrix material for medicaments
PCT/EP1991/002046 WO1992007553A1 (en) 1990-10-24 1991-10-24 Coating or matrix material for medicaments

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL9002331 1990-10-24
NL9002331A NL9002331A (nl) 1990-10-24 1990-10-24 Bekledings- of matrixmateriaal voor geneesmiddelen.
NL9002336 1990-10-25
NL9002336A NL9002336A (nl) 1990-10-24 1990-10-25 Bekledings- of matrixmateriaal voor geneesmiddelen.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL9002336A true NL9002336A (nl) 1992-05-18

Family

ID=26646764

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL9002336A NL9002336A (nl) 1990-10-24 1990-10-25 Bekledings- of matrixmateriaal voor geneesmiddelen.

Country Status (3)

Country Link
AU (1) AU8852391A (nl)
NL (1) NL9002336A (nl)
WO (1) WO1992007553A1 (nl)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5330759A (en) * 1992-08-26 1994-07-19 Sterling Winthrop Inc. Enteric coated soft capsules and method of preparation thereof
US5514663A (en) * 1993-10-19 1996-05-07 The Procter & Gamble Company Senna dosage form
GB9422093D0 (en) * 1994-11-02 1994-12-21 Zeneca Ltd Rheology modifier for solvent-based coatings
EP0779361A3 (en) 1995-12-15 1999-11-10 F. Hoffmann-La Roche Ag Truncated form of inhibitory kappa B protein (1kB), recombinant production and uses thereof
DE10049297A1 (de) * 2000-10-04 2002-04-11 Basf Ag Wasserlösliche oder wasserdispergierbare (Co-)Polymerisate von Hydroxyalkyl(meth)acrylaten, Verfahren zu deren Herstellung sowie deren Verwendung als Überzugs-, Bindemittel und/oder filmbildender Hilfsstoff in pharmazeutischen Darreichungsformen

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL248552A (nl) * 1959-02-18
DE1617671C3 (de) * 1967-03-07 1980-07-03 A. Nattermann & Cie Gmbh, 5000 Koeln Weichgelatine-Kapseln mit erhöhter Wärmestabilität
CA927282A (en) * 1968-09-03 1973-05-29 S. Banker Gilbert Entrapment compositions and processes
ZA825384B (en) * 1981-07-31 1983-05-25 Tillott J B Ltd Orally administrable pharmaceutical compositions
DE3335954A1 (de) * 1983-10-04 1985-04-04 Roland Dipl.-Kaufm. 7022 Leinfelden-Echterdingen Belz Verfahren zur durchfuehrung von chemischen reaktionen, insbesondere zur herstellung von kunststoffen mit hilfe von extrudern und anlage hierzu
EP0143608B1 (en) * 1983-11-25 1992-07-22 Ciba Specialty Chemicals Water Treatments Limited Manufacture and use of polymeric beads
US4948581A (en) * 1989-02-17 1990-08-14 Dojin Iyaku-Kako Co., Ltd. Long acting diclofenac sodium preparation

Also Published As

Publication number Publication date
WO1992007553A1 (en) 1992-05-14
AU8852391A (en) 1992-05-26

Similar Documents

Publication Publication Date Title
RU2093148C1 (ru) Композиции с замедленным (пролонгированным) высвобождением
US5849327A (en) Delivery of drugs to the lower gastrointestinal tract
CN101287443B (zh) pH控制的脉冲释放系统、其制备方法和用途
CA2104686C (en) Delayed release oral dosage forms for treatment of intestinal disorders
Dashevsky et al. Development of pulsatile multiparticulate drug delivery system coated with aqueous dispersion Aquacoat® ECD
RU2201217C2 (ru) Таблетка с энтеросолюбильным покрытием и способ приготовления
DK200300005U3 (da) Farmaceutiske pellets indeholdende tamsulosin
Ofokansi et al. Formulation Development and Evaluation of Drug Release Kinetics from Colon‐Targeted Ibuprofen Tablets Based on Eudragit RL 100‐Chitosan Interpolyelectrolyte Complexes
EP0466566A2 (en) Coated solid medicament form having releasebility in large intestine
JPS62246513A (ja) 二重壁で被覆した医薬のマイクロカプセルからなる徐放性薬剤
CN102369000A (zh) 包含一种或多种富马酸酯的药用组合物
JPS5867616A (ja) 腸溶性マイクロカプセル
AU710109B2 (en) Topical delivery of drugs to the lower gastrointestinal tract
Ji et al. Guar gum as potential film coating material for colon-specific delivery of fluorouracil
Zubedi et al. Floating tablets and its polymers
Säkkinen et al. In vivo evaluation of matrix granules containing microcrystalline chitosan as a gel-forming excipient
NL9002336A (nl) Bekledings- of matrixmateriaal voor geneesmiddelen.
Ruhidas et al. Evaluation of gum katira as a model sustained release adjuvant in the preparation of etodolac loaded microsphere
Abdullah et al. Preparation and in vitro evaluation of mebeverine HCl colon-targeted drug delivery system
NL9002331A (nl) Bekledings- of matrixmateriaal voor geneesmiddelen.
Kumar et al. A novel drug delivery systems of colon targeted: A review
JP2001501642A (ja) 弱酸性薬剤の結腸送達
EP3846784A1 (en) Controlled drug release formulation
Milojevic Amylose coated pellets for colon-specific drug delivery
RU2412694C2 (ru) pH-КОНТРОЛИРУЕМЫЕ СИСТЕМЫ ИМПУЛЬСНОЙ ДОСТАВКИ, МЕТОДЫ ПОЛУЧЕНИЯ И ИХ ИСПОЛЬЗОВАНИЯ

Legal Events

Date Code Title Description
A1B A search report has been drawn up
BV The patent application has lapsed