NL8601974A - Inrichting voor het met optische straling aftasten van een stralingsreflekterend informatievlak. - Google Patents

Inrichting voor het met optische straling aftasten van een stralingsreflekterend informatievlak. Download PDF

Info

Publication number
NL8601974A
NL8601974A NL8601974A NL8601974A NL8601974A NL 8601974 A NL8601974 A NL 8601974A NL 8601974 A NL8601974 A NL 8601974A NL 8601974 A NL8601974 A NL 8601974A NL 8601974 A NL8601974 A NL 8601974A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
radiation
grating
reflected
information plane
detection system
Prior art date
Application number
NL8601974A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Philips Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Philips Nv filed Critical Philips Nv
Priority to NL8601974A priority Critical patent/NL8601974A/nl
Priority to US06/939,192 priority patent/US4771411A/en
Priority to EP87201391A priority patent/EP0255173A1/en
Priority to JP62187859A priority patent/JPS6352334A/ja
Priority to AU76352/87A priority patent/AU586607B2/en
Publication of NL8601974A publication Critical patent/NL8601974A/nl

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G11INFORMATION STORAGE
    • G11BINFORMATION STORAGE BASED ON RELATIVE MOVEMENT BETWEEN RECORD CARRIER AND TRANSDUCER
    • G11B7/00Recording or reproducing by optical means, e.g. recording using a thermal beam of optical radiation by modifying optical properties or the physical structure, reproducing using an optical beam at lower power by sensing optical properties; Record carriers therefor
    • G11B7/12Heads, e.g. forming of the optical beam spot or modulation of the optical beam
    • G11B7/135Means for guiding the beam from the source to the record carrier or from the record carrier to the detector
    • G11B7/1353Diffractive elements, e.g. holograms or gratings
    • GPHYSICS
    • G11INFORMATION STORAGE
    • G11BINFORMATION STORAGE BASED ON RELATIVE MOVEMENT BETWEEN RECORD CARRIER AND TRANSDUCER
    • G11B7/00Recording or reproducing by optical means, e.g. recording using a thermal beam of optical radiation by modifying optical properties or the physical structure, reproducing using an optical beam at lower power by sensing optical properties; Record carriers therefor
    • G11B7/08Disposition or mounting of heads or light sources relatively to record carriers
    • G11B7/09Disposition or mounting of heads or light sources relatively to record carriers with provision for moving the light beam or focus plane for the purpose of maintaining alignment of the light beam relative to the record carrier during transducing operation, e.g. to compensate for surface irregularities of the latter or for track following
    • G11B7/0908Disposition or mounting of heads or light sources relatively to record carriers with provision for moving the light beam or focus plane for the purpose of maintaining alignment of the light beam relative to the record carrier during transducing operation, e.g. to compensate for surface irregularities of the latter or for track following for focusing only
    • G11B7/0909Disposition or mounting of heads or light sources relatively to record carriers with provision for moving the light beam or focus plane for the purpose of maintaining alignment of the light beam relative to the record carrier during transducing operation, e.g. to compensate for surface irregularities of the latter or for track following for focusing only by astigmatic methods

Description

κ Λ ΡΗΝ 11.832 1 N.V. Philips' Gloeilampenfabrieken te Eindhoven.
Inrichting voor het met optische straling aftasten van een stralingsreflekterend informatievlak.
De uitvinding heeft betrekking op een inrichting voor het met optische straling aftasten van een stralingsreflekterend informatievlak, welke inrichting bevat een stralingsbron, een objektiefstelsel voor het fokusseren van een door de stralingsbron 5 geleverde stralingsbundel tot een stralingsvlek op het informatievlak, een tussen de stralingsbron en het objektiefstelsel geplaatst diffraktieraster voor zowel het scheiden van de door het informatievlak gereflekteerde stralingsbundel van de door de bron uitgezonden bundel als het introduceren van astigmatisme in de gereflekteerde bundel en een 10 stralingsgevoelig detektiestelsel bestaande uit een vierkwadranten-fotodiode voor het leveren van een fokusfoutsignaal.
Een dergelijke inrichting, bestemd voor het uitlezen van een optische registratiedrager voorzien van een in een informatievlak gelegen stralingsreflekterende en langs sporen gerangschikte 15 informatiestruktuur is, bekend uit het Amerikaanse octrooischrift no.
4.358.200. In deze inrichting moeten afwijkingen tussen het vlak van fokussering van het objektiefstelsel en het informatievlak, zogenaamde fokusfouten, gedetekteerd kunnen worden om daarmee de fokussering van het objektiefstelsel te kunnen bijregelen, zodanig dat de stralingsbron 20 steeds scherp of het informatievlak wordt afgebeeld. Daartoe wordt de door het informatievlak gereflekteerde stralingsbundel astigmatisch gemaakt. Tussen de astigmatische brandlijntjes van deze bundel is een uit vier detektoren bestaand stralingsgevoelig detektiestelsel aangebracht. Bij variatie van de positie van het informatievlak ten 25 opzichte van het objektiefstelsel verandert de vorm van de op het detektiestelsel gevormde stralingsvlek. De vormverandering kan worden gedetekteerd door de uitgangssignalen van de detektoren op de juiste wijze te kombineren. Deze wijze van detekteren van fokusfouten staat bekend als: astigmatische fokusfoutdetektie.
30 Verder moet in de bedoelde aftastinrichting de door het informatievlak gereflekteerde straling gescheiden worden van de door de bron uitgezonden straling, zodat in de weg van de gereflekteerde 8601974 * PHN 11.832 2 straling het stralingsgevoelig detektiestelsel aangebracht kan worden.
De in het Amerikaanse oetrooischrift no. 4.358.200 beschreven inrichting kan niet alleen in inrichtingen voor het uitlezen van een stralingsreflekterende registratiedrager gebruikt worden, maar 5 in het algemeen in optische systemen waarin afwijkingen tussen de gewenste en de werkelijke positie van een stralingsreflekterend informatievlak ten opzichte van een lenzenstelsel gedetekteerd moet worden, zoals mikroskopen.
In de bekende inrichting is tussen het objektiefstelsel 10 en de stralingsbron een stralingsdoorlatend diffraktieraster aangebracht, dat een gedeelte van de door het informatievlak gereflekteerde bundel scheidt van de door de stralingsbron uitgezonden bundel en naar het detektiestelsel richt en dat bovendien dit bundelgedeelte astigmatisch maakt. Dit raster heeft een lineair 15 verlopende rasterperiode, dat wil zeggen dat de afstand tussen de middens van twee opeenvolgende rastergroeven vanaf het ene rastereinde tot het andere toeneemt. Een dergelijk raster is moeilijk te maken en duur.
De onderhavige uitvinding heeft ten doel een optische 20 aftastinrichting te verschaffen waarin gebruik gemaakt wordt van een eenvoudiger en goedkoper bundelscheidend en astigmatiserend raster.
Deze inrichting vertoont als kenmerk, dat het raster een in principe konstante rasterperiode heeft en dat de hoofdstraal van de gereflekteerde bundel een scherpe hoek met een normaal op het raster 25 maakt.
De uitvinding berust op het inzicht dat bij niet loodrechte inval van een stralingsbundel op een raster met een konstante rasterperiode, dit raster astigmatisme in de eerste en hogere diffraktie-ordes deelbundels introduceert, welk astigmatisme afhangt van de hoek 30 van de inval. Dit astigmatisme is voldoende groot om de astigmatische fokusfoutdetektiemethode te kunnen toepassen.
Een voorkeursuitvoeringsvorm van de aftastinrichting vertoont als verder kenmerk, dat de afstand tussen de astigmatische brandlijntjes van de door het diffraktieraster naar het detektiestelsel 35 gerichte bundel in de orde van 5 tot 15 maal de scherptediepte van het objektiefstelsel is. Het voordeel daarvan is dat het verkregen fokusfoutsignaal een goede steilheid heeft.
8 6 Q19 74
sP
> PHN 11.832 3
Bij gebruik van de aftastinrichting in een apparaat voor het uitlezen van een optische registratiedrager kan deze inrichting als verder kenmerk vertonen, dat de grootte van de hoek tussen de normaal op het raster en de hoofdstraal van de gereflekteerde bundel in het gebied 5 van ongeveer 10° to ongeveer 20° ligt. Daarmee kan in de huidige uitleesapparaten het gewenste astigmatisme van 5 tot 15 maal de scherptediepte verkregen worden.
Het diffraktieraster kan een stralingsdoorlatend raster zijn. Bij voorkeur vertoont de aftastinrichting echter als verder 10 kenmerk, dat het raster stralingsreflekterend is. Dan kan de afstand, gemeten in een richting dwars op het informatievlak, tussen de stralingsbron en het informatievlak klein, en daarmee de gehele aftastinrichting plat, gehouden worden, hetgeen vooral van belang is voor uitleesinrichtingen voor optische registratiedragers. Omdat zowel 15 de door de stralingsbron uitgezonden bundel als de door het informatievlak gereflekteerde bundel door hetzelfde raster worden gereflekteerd vertoont deze aftastinrichting een goede stabiliteit.
De uitvinding zal nu worden toegelicht door beschrijving van haar toepassing in een apparaat voor het uitlezen van een optische 20 registratiedrager. Daarbij wordt verwezen naar de tekening, waarin: figuur 1 een uitvoeringsvorm van de aftastinrichting met een stralingsdoorlatend raster toont, figuur 2 het in deze inrichting gebruikte stralingsgevoelige detektiestelsel in bovenaanzicht weergeeft, 25 de figuren 3a en 3b het verloop van de nulde orde en de eerste orden deelbundels die gevormd worden door een raster dwars op de bundel, respektievelijk een raster scheef op de bundel, laten zien, en figuur 4 een uitvoeringsvorm van de aftastinrichting met een stralingsreflekterend raster toont.
30 In deze figuren zijn dezelfde elementen met dezelfde verwijzingscijfers aangegeven.
In figuur 1 is een ronde schijfvormige registratiedrager 1 in radiële doorsnede getekend. De informatiestruktuur is aangegeven door de informatiesporen 3 gelegen in een reflekterend informatievlak 35 2. De registratiedrager wordt belicht door een uitleesbundel b afkomstig van een stralingsbron 6, bijvoorbeeld een halfgeleiderdiodélaser zoals een AlGaAs-laser. Een objektiefstelsel 8, dat eenvoudigheidshalve met 8601974 PHN 11.832 4 een enkele lens is aangegeven, fokusseert de uitleesbundel tot een uitleesvlek V in het informatievlak 2. Tussen het objektiefstelsel en de diodelaser kan een kollimatorlens 7 aangebracht zijn die de divergerende bundel omzet in een evenwijdige bundel met een zodanig doorsnede dat de 5 pupil van het objektiefstelsel adequaat gevuld wordt, zodat een uitleesvlek van minimale afmeting in het vlak 2 gevormd wordt. De uitleesbundel wordt door het informatievlak gereflekteerd en, indien de registratiedrager wordt geroteerd met behulp van de door de motor 4 aangedreven as 5, gemoduleerd overeenkomstig de informatie die is 10 opgeslagen in een uit te lezen spoor.
De gemoduleerde bundel b' moet gescheiden worden van de door de bron 6 uitgezonden bundel b, opdat in de weg van de bundel b' een detektiestelsel geplaatst kan worden waarmee de modulatie van deze bundel omgezet kan worden in een elektrisch signaal. In figuur 1 is het 15 detektiestelsel met 10 aangegeven. Dit stelsel is verbonden met een elektronische schakeling 25 waarin op bekende wijze een hoogfrequent informatiesignaal S^, een laagfrequent fokusfoutsignaal Sf en eventueel een eveneens laagfrequent spoorvolgsignaal Sr worden afgeleid. Om een fokusfoutsignaal te verkrijgen moet de bundel 20 astigmatisch gemaakt worden.
Volgens de uitvinding worden de funkties van bundel scheiden en astigmatisch maken vervuld door een diffraktieraster 9 dat een konstante rasterperiode heeft en scheef in de bundel geplaatst is, dat wil zeggen dat de invalshoek α tussen de hoofdstraal h van de bundel 25 b' en de normaal n op het raster een scherpe hoek is.
De op het raster 9 invallende bundel b' wordt door het raster gesplitst in een, niet afgebogen nulde orde deelbundel en een aantal, afgebogen, deelbundels van hogere ordes. De rasterparameters, met name de rasterperiode, dat wil zeggen de afstand tussen de middens 30 van twee opeenvolgende rastergroeven, en de diepte en vorm van deze groeven zijn zodanig gekozen dat een relatief groot deel van de straling in een van de eerste orde bundels, bijvoorbeeld de +1° orde bundel b'(+1) terecht komt.
Doordat het raster scheef in de bundel b' geplaatst is, 35 wordt een door het raster tredende deelbundel niet in één punt gefokusseerd maar in twee onderling loodrechte brandlijntjes, de zogenaamde astigmatische brandlijntjes, die, langs de as van de 8601974 i PHN 11.832 5 betreffende deelbundel, ten opzichte van elkaar verschoven zijn. Dit is schematisch aangegeven in de figuren 3a en 3b. Figuur 3a geeft de situatie weer waarin de hoofdstraal h van de bundel b' loodrecht op het raster invalt. Dan splitst het raster de bundel b' in een nulde orde 5 deelbundel b'(0) en onder andere twee eerste orde deelbundels b'(+1) en b'(-1), welke bundels gefokusseerd zijn in respektievelijk de punten 20, 21 en 22. Is het raster 9 scheef in de bundel geplaatst, zoals figuur 3b laat zien, dan worden de twee eerste orde bundels niet meer in één punt gefokusseerd, maar worden van elk van deze deelbundels twee 10 brandlijntjes 15 en 16, respektievelijk 17 en 18 gevormd. De posities van de brandlijntjes 15 en 18 stemmen overeen met de posities van de brandpunten 21 en 22 in figuur 1a, terwijl de posities van de brandlijntjes 16 en 17 in tegengestelde richtingen verschoven zijn ten opzichte van de posities van de brandpunten 21 en 22 in figuur 2a.
15 Zoals in figuur 1 getoond, wordt de eerste orde deelbundel b(+1j gebruikt voor de informatie-uitlezing en de fokusfoutdetektie. In de weg van deze deelbundel is het stralingsgevoelig detektiestelsel 10 geplaatst bij voorkeur op een positie, langs de hoofdstraal h' van deze deelbundel gezien, midden 20 tussen de twee brandlijntjes 15 en 16. Het detektiestelsel 10 is in figuur 2 in bovenaanzicht, volgens de lijn II-II' in figuur 1 weergegeven. Dit stelsel bestaat uit vier detektoren gelegen in vier verschillende kwadranten van een denkbeeldig X-Y coördinatenstelsel.
Zoals beschreven in het Amerikaanse octrooischrift no. 4.358.200 is de 25 op het detektiestelsel gevormde stralingsvlek V' bij korrekte fokussering van de bundel b op het informatievlak 2 rond en valt zijn middelpunt samen met het centrum van het detektiestelsel, terwijl bij defokussering de vlek elliptisch wordt waarbij de richting van de lange as wordt bepaald door het teken van de defokussering. Indien de signalen 30 van de detektoren worden voorgesteld door S^, S^r S^j en S^, dan is het fokusfoutsignaal sf:
Sf = (S1T + s13) - (s12 + st4)
Het informatiesignaal wordt gegeven door:
Si = S11 + S12 + s13 + S14 35 Om overspraak van een spoorvolgfout, dat wil zeggen een afwijking tussen het midden van de uitleesvlek V en de hartlijn van een uitgelezen spoor, op het fokusfoutsignaal te voorkomen, wordt het 860 1 974 PHN 11.832 6 4 detektiestelsel 10 bij voorkeur zó geplaatst dat een van de scheidingslijnen tussen de detektoren, bijvoorbeeld die in de Y-richting, evenwijdig is met de afbeelding van het spoor in het vlak van het detektiestelsel.
5 De grootte van het door het raster 9 in de deelbundel b'(+1) geïntroduceerde astigmatisme is afhankelijk van de scheefstand van het raster, dus van de invalshoek α van de bundel b' op dit raster.
Gebleken is dat voor een voldoend grote steilheid rondom het nulpunt van het fokusfoutsignaal de afstand tussen de brandlijntjes 15 en 16 in de 10 orde van 5 tot 15 maal de scherptediepte van het objektiefstelsel dient te zijn. De scherptediepte wordt gegeven door waarin NA^ λ de golflengte van de bundel b en NA de numerieke apertuur van het objektiefstelsel zijn. Bij de huidige uitleesinrichtingen voor optische registratiedragers met een audioprogramma, de zogenaamde Compact Disc of 15 CD, waarin λ in de orde van 800 nm is en NA in de orde van 0,45 wordt de gewenste steilheid van het fokusfoutsignaal verkregen indien de hoek α in de orde van 10° tot 20° is.
Ook bij de eerste doorgang van de uitleesbundel b door het raster zal dit raster de bundel opsplitsen in een nulde orde 20 deelbundel en een aantal hogere orden deelbundels. De in figuur 1 getoonde bundel b' is de door het informatievlak gereflekteerde nulde orde deelbundel van de bundel b. De periode van het raster 9 is zó gekozen dat de bij de eerste doorgang gevormde eerste ordes, en dus ook hogere ordes, deelbundels zó ver afgebogen worden dat deze bundels na 25 reflektie door het informatievlak niet op het detektiestelsel 10 terecht kunnen komen.
Een voordeel van de aftastinrichting volgens de uitvinding is dat het detektiestelsel en de diodelaser relatief dicht bij elkaar geplaatst en eventueel in één behuizing aangebracht 30 kunnen worden.
In figuur 4 is een uitvoeringsvorm van de aftastinrichting met een reflekterend raster 9 weergegeven. In deze inrichting wordt uitleesbundel tweemaal door het raster 9 gereflekteerd zodat de stralingsweg wordt "opgevouwen" en de totale hoogte van de 35 inrichting aanzienlijk kleiner kan zijn dan die van de inrichting volgens figuur 1. Bij gebruik van een reflekterend raster volgens de uitvinding in een CD-uitleesinrichting kan de hoogte daarvan beperkt 8601974 Λ s ΡΗΝ 11.832 7 blijven tot 20 a 25 mm.
Af gezien van de reflektie aan, in plaats van de transmissie door, het raster werkt de inrichting volgens figuur 4 op dezelfde wijze als die van figuur t, zodat figuur 4 niet nader 5 toegelicht behoeft te worden.
Een voordeel van de inrichting volgens figuur 4 ten opzichte van die volgens figuur 1 is de grotere stabiliteit vanwege de tweevoudige reflektie door dezelfde rasterspiegel.
De uitvinding is beschreven aan de hand van een apparaat 10 voor het uitlezen van een registratiedrager waarin vooraf informatie is aangebracht maar kan ook toegepast worden in een apparaat voor het inschrijven van een dergelijke registratiedrager, in welke inrichting tijdens het inschrijven de fokussering gekontroleerd wordt. De beschreven inrichting maakt geen gebruik van speciale eigenschappen van 15 het informatievlak 2. Nodig en voldoende is slechts dat dit vlak stralingsreflekterend is. De uitvinding kan daarom toegepast worden in diverse inrichtingen waarin nauwkeurig gefokusseerd moet worden, bijvoorbeeld in mikroskopen.
8601974

Claims (4)

1. Inrichting voor het met optische straling aftasten van een stralingsreflekterend informatievlak, welke inrichting bevat een stralingsbron, een objektiefstelsel voor het fokusseren van een door de stralingsbron geleverde stralingsbundel tot een stralingsvlek op het 5 informatievlak, een tussen de stralingsbron en het objektiefstelsel geplaatst diffraktieraster voor zowel het scheiden van de door het informatievlak gereflekteerde stralingsbundel van de door de bron uitgezonden bundel als het introduceren van astigmatisme in de gereflekteerde bundel en een stralingsgevoelig detektiestelsel bestaande 10 uit een vierkwadranten-fotodiode voor het leveren van een fokusfoutsignaal, met het kenmerk, dat het raster een in principe konstante rasterperiode heeft en dat de hoofdstraal van de gereflekteerde bundel een scherpe hoek met een normaal op het raster maakt.
2. Inrichting volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat de afstand tussen de astigmatische brandlijntjes van de door het diffraktieraster naar het detektiestelsel gerichte stralingsbundel in de orde van 5 tot 10 maal de scherptediepte van het objektiefstelsel is.
3. Inrichting volgens conclusie 2, met het kenmerk, dat de 20 grootte van de hoek tussen de normaal op het raster en de hoofdstraal van de gereflekteerde bundel in het gebied van ongeveer 10° tot ongeveer 20° ligt.
4. Inrichting volgens conclusie 1, 2 of 3, met het kenmerk, dat het raster stralingsreflekterend is. 8601974
NL8601974A 1986-08-01 1986-08-01 Inrichting voor het met optische straling aftasten van een stralingsreflekterend informatievlak. NL8601974A (nl)

Priority Applications (5)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8601974A NL8601974A (nl) 1986-08-01 1986-08-01 Inrichting voor het met optische straling aftasten van een stralingsreflekterend informatievlak.
US06/939,192 US4771411A (en) 1986-08-01 1986-12-08 Device for scanning a radiation-reflecting information surface with optical radiation
EP87201391A EP0255173A1 (en) 1986-08-01 1987-07-21 Device for scanning a radiation-reflecting information surface with optical radiation
JP62187859A JPS6352334A (ja) 1986-08-01 1987-07-29 光学式走査装置
AU76352/87A AU586607B2 (en) 1986-08-01 1987-07-31 Device for scanning a radiation-reflecting information surface with optical radiation

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8601974 1986-08-01
NL8601974A NL8601974A (nl) 1986-08-01 1986-08-01 Inrichting voor het met optische straling aftasten van een stralingsreflekterend informatievlak.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL8601974A true NL8601974A (nl) 1988-03-01

Family

ID=19848364

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL8601974A NL8601974A (nl) 1986-08-01 1986-08-01 Inrichting voor het met optische straling aftasten van een stralingsreflekterend informatievlak.

Country Status (5)

Country Link
US (1) US4771411A (nl)
EP (1) EP0255173A1 (nl)
JP (1) JPS6352334A (nl)
AU (1) AU586607B2 (nl)
NL (1) NL8601974A (nl)

Families Citing this family (19)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2597249B1 (fr) * 1986-04-11 1988-06-17 Thomson Csf Dispositif de lecture optique de support d'enregistrement optique
DE3786497T2 (de) * 1986-07-18 1994-02-17 Nec Corp Doppelbrechendes Beugungsgitter und optischer Kopf, in welchem ein linearpolarisierter Strahl auf dieses Gitter gelenkt wird.
DE3785118T2 (de) * 1986-09-02 1993-07-08 Fuji Photo Film Co Ltd Optischer wiedergabekopf.
US4918675A (en) * 1986-12-04 1990-04-17 Pencom International Corporation Magneto-optical head with separate optical paths for error and data detection
US4905216A (en) * 1986-12-04 1990-02-27 Pencom International Corporation Method for constructing an optical head by varying a hologram pattern
US5270996A (en) * 1986-12-25 1993-12-14 Nec Corporation Optical head with diffraction grating producing five diffracted detection light beams
NL8702245A (nl) * 1987-09-21 1989-04-17 Philips Nv Inrichting voor het met optische straling aftasten van een stralingsreflekterend informatievlak.
EP0311340B1 (en) * 1987-10-05 1993-08-04 Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. Optical pickup head
US4850673A (en) * 1987-11-23 1989-07-25 U. S. Philips Corporation Optical scanning apparatus which detects scanning spot focus error
JPH0770065B2 (ja) * 1988-04-20 1995-07-31 シャープ株式会社 光ピックアップ装置
DE68909663T2 (de) * 1988-04-26 1994-04-07 Philips Nv Anordnung zum optischen Abtasten eines magneto-optischen Aufzeichnungsträgers.
KR930005785B1 (ko) * 1988-06-23 1993-06-24 샤프 가부시끼가이샤 광학 픽업장치
FR2646245B1 (fr) * 1989-04-25 1991-06-14 Thomson Csf Dispositif de lecture optique pour support d'enregistrement optique
JPH035935A (ja) * 1989-06-02 1991-01-11 Hitachi Cable Ltd 光ヘッドの焦点ずれ検出方式
NL8903013A (nl) * 1989-11-02 1991-06-03 Philips Nv Rasterobjektief en raster-bundelomvormer alsmede optische aftastinrichting voorzien van minstens een van deze elementen.
NL9002007A (nl) * 1990-09-12 1992-04-01 Philips Nv Inrichting voor het met optische straling aftasten van een informatievlak.
US5200946A (en) * 1991-10-02 1993-04-06 Honeywell Inc. Simple magneto-optic rewritable head for roughedized environments
JPH0845107A (ja) * 1994-08-01 1996-02-16 Oki Electric Ind Co Ltd 光記録・再生装置および情報記録用の媒体
JP2942718B2 (ja) * 1994-10-05 1999-08-30 富士通株式会社 光学的情報記録再生装置

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4289371A (en) * 1979-05-31 1981-09-15 Xerox Corporation Optical scanner using plane linear diffraction gratings on a rotating spinner
NL7907216A (nl) * 1979-09-28 1981-03-31 Philips Nv Optisch fokusfout-detektiestelsel.
JPS573235A (en) * 1980-06-07 1982-01-08 Ricoh Co Ltd Focus controlling method
NL8502835A (nl) * 1985-10-17 1987-05-18 Philips Nv Inrichting voor het met optische straling aftasten van een informatievlak.

Also Published As

Publication number Publication date
US4771411A (en) 1988-09-13
AU7635287A (en) 1988-02-04
EP0255173A1 (en) 1988-02-03
AU586607B2 (en) 1989-07-13
JPS6352334A (ja) 1988-03-05

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NL8601974A (nl) Inrichting voor het met optische straling aftasten van een stralingsreflekterend informatievlak.
EP0357323A2 (en) Optical pickup device
NL8502835A (nl) Inrichting voor het met optische straling aftasten van een informatievlak.
NL8601876A (nl) Inrichting voor het aftasten van een optische registratiedrager.
NL7907216A (nl) Optisch fokusfout-detektiestelsel.
NL8202058A (nl) Opto-elektronisch fokusfout-detektiestelsel.
EP0612064B1 (en) An optical pickup apparatus
JPH10283652A (ja) 異なった波長の2個の半導体レーザを用いた光学ヘッド
US7180668B2 (en) Optical pickup device and optical disc device
EP1460623B1 (en) Optical pickup apparatus
JP2591302B2 (ja) フォーカスエラー検出装置
CN1213411C (zh) 光盘头、激光二极管模块和光学录/放装置
JP2001222825A5 (nl)
JPH0772944B2 (ja) 光ディスク装置のエラー信号生成装置
US7061853B2 (en) High-density optical pickup for rotating media
KR100600297B1 (ko) 트랙 피치가 상이한 광디스크용 광픽업 장치
JP2886353B2 (ja) 光情報記録再生装置
KR100722325B1 (ko) 광 픽업 및 광 디스크 장치
JPH0675300B2 (ja) 光学式ヘッド装置
KR100580163B1 (ko) 디스크 경사 검출 가능한 광픽업장치
JP2660523B2 (ja) 光記録再生装置
KR100326872B1 (ko) 광픽업장치
KR200172920Y1 (ko) 홀로그램소자를 채용한 광픽업 장치
JP2002216368A (ja) 光ピックアップ装置及び光学ディスク装置
KR100463424B1 (ko) 광 픽업장치의 광검출기

Legal Events

Date Code Title Description
A1B A search report has been drawn up
BV The patent application has lapsed