NL8402382A - Werkwijze voor het plaatsen van vezelachtige materialen. - Google Patents

Werkwijze voor het plaatsen van vezelachtige materialen. Download PDF

Info

Publication number
NL8402382A
NL8402382A NL8402382A NL8402382A NL8402382A NL 8402382 A NL8402382 A NL 8402382A NL 8402382 A NL8402382 A NL 8402382A NL 8402382 A NL8402382 A NL 8402382A NL 8402382 A NL8402382 A NL 8402382A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
fan
fibrous material
air
fibrous
cells
Prior art date
Application number
NL8402382A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Saint Gobain Isover
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Saint Gobain Isover filed Critical Saint Gobain Isover
Publication of NL8402382A publication Critical patent/NL8402382A/nl

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B05SPRAYING OR ATOMISING IN GENERAL; APPLYING FLUENT MATERIALS TO SURFACES, IN GENERAL
    • B05CAPPARATUS FOR APPLYING FLUENT MATERIALS TO SURFACES, IN GENERAL
    • B05C19/00Apparatus specially adapted for applying particulate materials to surfaces
    • B05C19/001Flocking
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B05SPRAYING OR ATOMISING IN GENERAL; APPLYING FLUENT MATERIALS TO SURFACES, IN GENERAL
    • B05CAPPARATUS FOR APPLYING FLUENT MATERIALS TO SURFACES, IN GENERAL
    • B05C19/00Apparatus specially adapted for applying particulate materials to surfaces
    • B05C19/04Apparatus specially adapted for applying particulate materials to surfaces the particulate material being projected, poured or allowed to flow onto the surface of the work
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B05SPRAYING OR ATOMISING IN GENERAL; APPLYING FLUENT MATERIALS TO SURFACES, IN GENERAL
    • B05CAPPARATUS FOR APPLYING FLUENT MATERIALS TO SURFACES, IN GENERAL
    • B05C19/00Apparatus specially adapted for applying particulate materials to surfaces
    • B05C19/06Storage, supply or control of the application of particulate material; Recovery of excess particulate material

Landscapes

  • Nonwoven Fabrics (AREA)
  • Spinning Methods And Devices For Manufacturing Artificial Fibers (AREA)
  • Manufacture, Treatment Of Glass Fibers (AREA)
  • Thermal Insulation (AREA)
  • Preliminary Treatment Of Fibers (AREA)
  • Paper (AREA)

Description

* "* ψ·
Werkwijze voor het plaatsen van vezelachtige materialen.
De uitvinding heeft betrekking op een werkwijze voor het blazen van vezelachtige isolatiematerialen zoals glaswol, steenwol, of dergelijke materialen.
Meer in bijzonderheden beoogt de uitvinding het blazen 5 van het type dat gebruikt wordt met isolatiematerialen die gevormd worden door bundels of klompjes vezels met kleine afmetingen, die in samengedrukte vorm aan de gebruiker worden geleverd. Deze deeltjesvormige materialen zijn hetzij verspreid over een te isoleren oppervlak hetzij geplaatst in holle vertikale wanden. Al naar hun be-10 stemming zijn de gebruikte materialen niet gelijk. Zij verschillen met name door de afmetingen van de klompjes en door hun massa per eenheid van volume, waarbij de "zware" produkten bij voorkeur worden gebruikt voor de wanden, en de "lichte" produkten horizontaal worden verspreid.
15 Het blazen van het beschouwde type volgens, de uitvinding heeft to doel de deeltjes to:plaatse, te verdelen waarbij gelijktijdig een ontlasten van de massa per eenheid volume van het materiaal tot stand komt.
De gebruikte vezelachtige materialen hebben in feite, 20 vanwege hun aard, een betrekkelijke geringe massa per eenheid van volume? hun opslag en hun transport zijn dus op doelmatige wijze in samengedrukte toestand tot stand gebracht. In deze omstandigheden past het, teneinde de isolerende eigenschappen weer terug te vinden, de oorspronkelijke massa per eenheid van volume van de toegepaste 25 produkten weer te herstellen.
Op het ogenblik worden er twee soorten machines gebruikt voor het tot stand brengen van deze bewerkingen.
Het eerste type machine, dat betrekkelijk ingewikkeld is, bevat een mechanisch samenstel dat het materiaal ontwart, eventueel 30 organen voor het kaarden teneinde de "lichtheid" van het produkt te vergroten, welke organen op regelmatige wijze een blaasinrichting voeden . De blaasinrichting bevat een stelsel met celsluizen die 8402382 t .-2- «. Λ toebehoren aan ;een persgasgenerator, voor het verzekeren van het transport van het af te zetten produkt.
Dit type machine heeft gewoonlijk een vergrote capaciteit met betrekking tot de behandeling van het produkt, en is zeer 5 geschikt voor het "ontlasten" van het materiaal.
Het nadeel van deze inrichting is dat deze betrekkelijk zwaar is en veel plaats inneemt terwijl deze moet worden getransporteerd op de gebruiksplaatsen voor een betrekkelijke korte bedrijfs-duur. De belangrijkste werkplaatsen, vereisen slechts enige bedrijfs-10 uren. Bovendien spreekt het vanzelf dat deze bewerkte machines betrekkelijk kostbaar zijn.
Het tweede type machine dat beschikbaar is op de markt is veel lichter. Het bevat gewoonlijk een eenvoudig blaastoestel dat gevoed wordt door een brede trechter waarin het materiaal, dat 15 vooraf met de hand is ontward, min of meer verdeeld wordt ingebracht. De voeding met. de hand van dit type machine heeft als nadeel dat een regelmatigheid ontbreekt. De kort daaruit ontstane kortstondige overbelastingen leiden vaak tot "verstoppingen". Bovendien, laten de beschikbare machines niet een voldoende herhaling toe van de 20 aanvankelijke omstandigheden van de massa per eenheid van volume van het materiaal. Anders gezegd het materiaal, dat door de machine verplaatst, is niet in voldoende mate ontlast.
De uitvinding heeft tot doel middelen te verschaffen die tegelijkertijd eenvoudig en gemakkelijk verplaatsbaar zijn en 25 die kunnen voldoen aan alle vereiste voorwaarden voor een goed gebruik van deze soorten vezelachtige materialen.
Volgens de uitvinding gebruikt men een machine voor het blazen van vezelachtige materialen waarin de snelheid van de lucht, die de vezel transporteert, voldoende wordt gehouden teneinde verstopping ten voorkomen.
30 De vergrote snelheid van de transportlucht moet in de gehele inrichting worden gehandhaafd en vooral in de voedingszone.
Met dat doel beperkt men vrijwillig de inlaat-doorsnede die geboden 3 4 0 2 3 8 2 f ï ..... -... . ... - 3.
wordt voor het inbrengen van de vezelachtige deeltjes zodanig dat deze niet meer bedraagt dan zes maal de inlaat-doorsnede in de blaasinrichting. Met andere woorden de snelheid van de aangezogen lucht, die de vezelachtige deeltjes in de machine meevoert, is 5 tenminste zes maal de inlaatsnelheid van de blaasinrichting.
De snelheid van de lucht, die de blaasinrichting binnen komt, is op gunstige wijze gehandhaafd op een waarde die groter is dan 15 m/s en bij voorkeur groter dan 20 m/s en die vergroot kan worden tot een waarde van 50 m/s, terwijl de inlaatsnelheid in 10 de trechter altijd groter is dan 3 m/s en vaak groter is dan 4 m/s.
De bundels of klompjes met vezels, die eventueel gedeeltelijk zijn ontward, woxiien voldoende krachtig aangezogen teneinde de voedingsopening niet te verstoppen.
Op experimentele wijze neemt men waar.dat de massa van 15 de lucht, die gebruikt wordt voor het transport van de vezels, niet kleiner is dan die van de getransporteerde vezels en die bij voorkeur groter is dan 1,3 maal de massa van de vezels.
Behalve de verbeteringen, die de uitvinding verschaft voor wat betreft de verstopping, is gebleken dat de massa per een-20 heid van volume van de vezelachtige deeltjes ook op kenmerkende wijze afhankelijk is van de gekozen blaasomstandigheden. In het algemeen heeft men waargenomen, waarbij aan de andere kant alles gelijk is, dat de massa per eenheid van volume eerst zeer snel af-neemt wanneer de snelheid van de lucht toeneemt en een minimum 25 bereikt. Voorbij deze waarde beperkt een aanvullende toeneming van de snelheid de massa per volumeeenheid niet en kan deze zelfs tot een geringe vergroting leiden.
Het is dus volgens de uitvinding mogelijk in een bepaalde mate de massa per eenheid van volume te regelen door wijziging van 30 de blaasomstandigheden.
De uitvinding heeft eveneens tot doel inrichtingen voor het blazen van vezels, die in wezenorganen bevatten die de gasstroom veroorzaken en het uitspreiden van de vezelachtige deeltjes be- 8402382 gunstigen,welke organen gevormd worden door een centrifugaal ventilator die door een motor wordt aangedreven.
De karakteristieken van de ventilator zijn zodanig gekozen dat de werkomstandigheden welk hierboven zijn aangegeven, 5 kunnen worden gewaarborgd. Bovendien moet de ventilator, door zijn samenstelling, een regelmatige werking en een goede verspreiding van de vezels begunstigen.
De blaasmachine bevat eveneens organen die de voeding van de ventilator met vezelachtig materiaal vergemakkelijken, alsmede 10 vérdeelorganen voor zijn aanbrengen op de te isoleren plaatsen.
De uitvinding zal thans nader worden toegelicht aan de hand van de tekening.
Fig. 1 toon't een blaasmachine volgens de uitvinding; fig. 2 toont een aanzicht van de gebruikte ventilator 15 volgens de uitvinding; fig. 3 toont een perpectivisch aanzicht van de in fig.
1 getoonde machine volgens de uitvinding.
De machine voor het blazen van vezels volgens de uitvinding, in zijn geheel getoond in fig. 1, moet gemakkelijk transpor-20 teerbaar zijn. Zij biedt dus een minimale benodigde plaatsruimte.
Alle elementen, die deze vormen, zijn aangebracht onder de voedings-organen 1 die rusten op voeten 16 (twee van de vier voeten zijn niet getoond). Het betreft de ventilator 2, de motor 3, de legerinrich-ting 4 voor het ondersteunen van de as 5 van de ventilator.
25 In deze figuur zijn de aandrijforganen, die de as 6 van de motor 3 verbinden met de as 5 van de ventilator, niet getoond.
Het betreft bijvoorbeeld een aandrijving door middel van riemen, of soortelijke middelen.
De motor kan thermisch of electrisch zijn. Een ther-30 mische motor heeft het voordeel dat deze werkzaam kan zijn op een werkplaats die onafhankelijk is van elke uitwendige aansluiting.
Deze biedt bovendien betrekkelijk grote vermogens voor een geringe benodigde plaatsruimte.
8402382 fir- - 5 - ·»
De in het algemeen met 1 aangegeven voedingsorganen bevatten een tafel 7, een trechter 8 en een leiding 9 die de trechter 8 verbindt met de inlaatopening 10, die geplaatst is op het voorvlak van de ventilator 2.
5 Fig. 2 toont de samenstelling van een gebruikte venti lator volgens de uitvinding. In het huis 11 zijn schoepen 12 geplaatst. De schoepen zijn vastgezet op een cirkelvormige plaat 13 waarvan de grens met gestippelde lijn is aangegeven. De plaat 13 loopt evenwijdig aan het achtervlak van het huis 11.
10 De inlaatopening 10 van de ventilator en de as 5 van de ventilator zijn coaxiaal.
Het verdient de voorkeur, zoals getoond in fig. 2, dat het uiteinde van de schoepen 12 van de ventilator rechtstreeks op de as 5 steunt. Men vermijdt op deze manier het vasthouden van 15 vezels aan dit uiteinde, welk vasthouden men waarneemt zelfs wanneer het uiteinde is geprofileerd voor het vermijden van een vasthaken van de vezels.
De schoepen 12 en de as 5 begrenzen in de opening 10 een reeks cellen 14 waardoor heen het materiaal verplaatst bij zijn 20 intrede in de ventilator.
De afmeting van de cellen wordt op gunstige wijze bepaald door de afmetingen van de deeltjes van het gebruikte vezelachtige materiaal. De opening van de cellen bedraagt bij voorkeur één tot driemaal de afmeting van de verspreide vezelachtige deeltjes.
van het, 25 Het cellenstelsel en het effect/door de ventilator ontwikkelde in stukjes scheuren, laat een controle toe van de maximale omvang van de geblazen deeltjes.
Behalve de regelmatigheid van het bereiden produkt draagt deze inrichting bij aan het uitschakelen van verstoppingen.
30 In feite vormt het inlaatpunt een doorgangspunt met minimale doorsnede. Wanneer de deeltjes door deze doorgang zijn verplaatst ontmoeten zij geen vernauwing meer die deze kan vasthouden. Eveneens dient te worden opgemerkt dat de verstopping in dit punt wordt ver- 8402382 i -¾ - 6 - \ ^ meden door het effect van de afschuiving, dat optreedt in de tussenruimte tussen de schoepen 12 en het voorvlak van het huis 11.
In de getoonde vorm zijn de schoepen vlak. Behalve zijn eenvoud vermijdt deze configuratie een te snelle slijtage van 5 de schoepen. Een andere vorm, met name spiraalvormig, is niettemin mogelijk en kan strikt genomen met het oog op de prestaties van de ventilator van voordeel zijn, vooral voor wat betreft het lucht-debiet.
Fig. 2 toont een ventilator die is voorzien van zes 10 schoepen. Het aantal schoepen is niet kritisch. Het is mogelijk een ventilator met acht of meer schoepen te gebruiken. Het belangrijke punt is dat de opening van de cellen, bepaald door deze schoepen en de inlaatopening 10, aan de hierboven aangegeven voorwaarde voldoet.
De ventilator in zijn geheel wordt bij voorkeur gevormd. 15 door een materiaal dat een weerstand heeft tegen afschuren. Men gebruikt bij voorkeur een samenstel van mangaanstaal, met name voor de delen die het meest zijn blootgesteld, welke enerzijds de uitgang van de krul van de ventilator is, dat wil zeggen het punt waar de met vezels geladen gassen tegen het huis 11 stoten met de maximale 20 energie, en anderzijds de schoepen 12 zelf zijn.
Fig. 3 toont het vullen van de inrichting volgens de uitvinding.
In fig. 3 is de vultafel 7 in de open werkstand getoond. Zij wordt gevormd door twee delen: een vast deel 15, dat geplaatst 25 is op de voeten 16 en één geheel vormt met het gestel 17. Een voet van het voorvlak is gedeeltelijk weggenomen teneinde de inrichting van de ventilator beter te zien. Eveneens is de motor slechts schematisch aangegeven door zijn omtrek in dunne lijnen.
Het vaste deel 15 van de vultafel is verlengd door het 30 verplaatsbare deel 18, De twee delen 15 en 18 zijn met elkaar verbonden door scharnieren 19 die het schommelen van het beweegbare deel op het vaste deel toelaten, waarbij het beweegbare deel wordt gemonteerd op de manier van een deksel.
8402362 - 7 -
In de "open" stand hd-t op gunstige wijze het beweegbare deel 18 van de tafel in geringe mate teneinde de doorstroming van vezelachtig materiaal te vergemakkelijken.
De gebruikelijke wijze van voeden is de volgende.
5 Het samengedrukte vezelachtige materiaal wordt gewoonlijk in een zak geleverd. De zak 20 wordt geplaatst op het hellende deel 18 van de tafel. Deze is aan het uiteinde, gericht naar het vaste deel van de voedingstafel, open.
De bedienende persoon laat de vezelachtige deeltjes 10 naar het uiteinde van het vaste deel 15 voortbewegen waar zich de opening 21 van de trechter 8 bevindt. De voortgang van deeltjes naar de trechter kan worden vergemakkelijkt door de aanwezigheid van aanvullende zijwanden, die een stuw vormen en geplaatst zijn op het vaste deel 15 van de voedingstafel, dit vanwege de betrekke-15 lijk kleine doorsnede van de opening 21.
De kenmerken van de tafel, die beschreven zijn, kunnen gewijzigd worden. Zij vormen echter een gunstige uitvoeringsvorm voor het beschouwde gebruikstype.
De vezelachtige deeltjes, die gedeeltelijk zijn ontward 20 bij han voortgang naarde trechter 8, worden snel aangezogen en bewegen in de leiding 9 en de ventilator 2.
De snelheid van de gasstroom, de turbulenties en ook de stoten op de schoepen of de wanden van de ventilator dragen bij aan het weer herstellen van het volume van de deeltjes op hetzelfde 25 ogenblik van hun goede verspreiding in de gasstroom.
De uitlaat van de ventilator 2 mondt uit op een verbindingsstuk 22, en een buis 23 die slechts gedeeltelijk in de figuren is getoond. De buis 23 heeft gewoonlijk een grote lengte omdat deze de voortgang van de vezelachtige deeltjes in de onmiddel-30 lijke nabijheid van de plaats waar zij zijn verspreid, moeten toelaten.
Het verdient de voorkeur dat de buis 23 zo min mogelijk de circulatie van de met deeltjes geladen lucht tegenwerkt. Het 8402382 0 «ο ........................-8-.
verdient aldus devoorkeur dat zijn doorsnede niet te nauw is teneinde de ladingverliezen te beperken. Omgekeerd moet de buis 23 niet een te grote middellijn hebben. Het is noodzakelijk een voldoende grote snelheid te handhaven, teneinde te vermijden dat de vezel-5 achtige deeltjes tijdens het transport niet de neigingy™bezinken" hebben.
Het verdient de voorkeur dat de doorsnede van de buis 23 gelijk is aan één tot twee maal de doorsnede van de uitlaat van de ventilator.
10 Men neemt, in een bepaalde mate, waar dat de toeneming van de doorsnede van de ventilator 2 naar de buis 23 de afneming van de massa per eenheid van volume van de vezelachtige einddeeltjes bevorderd. Eveneens laat een wijziging van de doorsnede bij het uiteinde van de buis 23, niet getoond, als het geval zich voordoet 15 een aanvullende verbetering vande massa per eenheid van volume toe. Eeen wijziging van dit type bestaat bijvoorbeeld uit de aanwezigheid van een dop die een venturi vormt.
Als voorbeeld van de toepassing van de uitvinding zijn twee soorten material®, gebruikt met een inrichting voor het blazen 20 van vezels van het type getoond in de figuren.
Bij deze proefnemingen is de opening 21 van de trechter vierkantig, 200x200 mm. De leiding 9 en de opening 10 hebben een cirkelvormige doorsnede met een middellijn van 100 mm.
De ventilator heeft zes schoepen. De "vrije" doorsnede 25 voor de doorgang van de lucht en de vezels,rekening houdende met de aanwezigheid van de as van de ventilator, bedraagt ongeveer 2/3 van die van de opeing 10. Dit komt, voor elk van de door de schoepen begrensde cellen, voor een doorsnede die teruggebracht is tot een cirkelvorm, overeen met een middellijn van ongeveer 30 mm.
30 De gekozen vezelachtige materialen worden gevormd door deeltjes die.afkomstig zijn van het verscheuren van isolatievulsels in de vorm van rollen of panelen.
In het algemeen wordt het verscheuren uitgevoerd op 8402382 - 9 - vezelachtige rollen of panelen.
Hoewel voor de meest gangbare toepassing het de voorkeur verdient een vezelachtige materiaal te gebruiken dat bestaat uit onderling verbonden vezels, zoals aanwezig zijn in(¾ isolatie-5 vulsel, kan de werkwijze voor.het blazen volgens de uitvinding eveneens worden toegepast op niet verbonden vezels.
Het eerste gebruikte materiaal wordt verkregen uit lichte vulsels met een massa per eenheid van volume die aanvankelijk ongeveer 12 kg/m3 bedraagt. Het vulsel, dat vooraf is verscheurd 10 tot deeltjes met een middelijn van 20 mm, wordt in een zak gebracht. Het materiaal wordt in de handel gebracht in samengedrukte toestand en heeft een massa per eenheid van volume van ongeveer 150 kg/m3.
Bij het gekozen toerental levert de ventilator ongeveer 700 kg/h lucht en laat deze de behandeling toe van ongeveer 400 15 tot 1000 kg/h van een vezelachtig produkt.
De luchtsnelheid bij de inlaat van de trechter bedraagt ongeveer 3m/s hetgeen, rekeninghoudende met de afmetingen, overeen komt met een snelheiSe?van°§ee cellen in de orde van grootte van 23 m/s.
20 De massa per eenheid van volume van het produkt, dat is teruggewonnen na behandeling, is iets kleiner dan die van de oorspronkelijke vulsels. Zij bedraagt ongewer 14 kg/m3 . Dit materiaal is goed geschikt voor het isoleren van daken wanneer het op horizontale vlakken wordt verspreid.
25 Het tweede beproefde materiaal wordt gevormd door deeltjes van 10 mm, die gevormd zijn door het verscheuren van vezel-panelen waarvan de massa per eenheid van volume 40 kg/m3 bedraagt.
Het materiaal is eveneens in de handel verkrijgbaar in een uitvoering die tot ongeveer 150 kg/m3 is samengedrukt.
30 De behandeling is gelijk aan de voorafgaande. Men laat de rotatiesnelheid van de ventilator variëren en bijgevolg de circulatiesnelheid van de lucht.
Aldus wint men een produkt terug van 50 kg/m3 voor een 8402382 - 10 - snelheid in de cellen in orde van grootte van 15 m/s.
De massa per eenheid van volume daalt tot 30 kg/m3 voor een snelheid in de orde van grootte van 25 m/s. Hen neemt eveneens waar dat een aanvullende toeneming van de luchtsnelheid 5 tot 35 m/s praktisch geen vermindering meer verschaft van de. massa per eenheid van volume,.
In alle bestudeerde gevallen is het van belang op te merken dat geen enkele verstopping van de inrichting plaats heeft zelfs wanneer de voeding tot stand komt met een produkt dat praktisch 10 niet is ontward. Dit vergemakkelijkt in grote mate het gebruik zelfs voor niet ervaren bedienende personen.
In het hiérbovenstaande zijn de aangegeven snelheden van de gassen die welke zijn gemeten zonder vezels in de inrichting.
De aanwezigheid van vezelachtig materiaal vertraagt in aanmerkelijke 15 mate de gassnelheid.
Zo is bijvoorbeeld de snelheid van de gassen bij de uitlaat van de ventilator, voor verschillende bedrijfstoerentallen van de ventilator, op de volgende wijze tot stand gekomen: 20 omw/min 4500 5000 5500 zonder materiaal m/s 38 41 42,5 met materiaal m/s 28 36 40
Voor een zelfde hoeveelheid geleverd materiaal neemt 25 men waar dat het snelheidsverlies des te groter is naar mate de beginsnelheid minder groot is. Men neemt dan waar dat de voorwaarden met betrekking tot een minimale snelheid volgens de uitvinding kritisch kunnen zijn voor de goede werking van de inrichting.
8402382

Claims (9)

  1. 5» u - 11 - CONCLUS IES 1.Werkwijze voor het blazen van vezelachtige materialen, die bestaan uit vezels of deeltjes, met het kenmerk, dat in de blaasinrichting, die gevormd wordt door een centrifugaal ventilator, de snelheid van de lucht,die het materiaal meevoert, groter is dan 15 m/s.
  2. 2. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat de snelheid van de lucht groter is dan 20 m/s.
  3. 3. Werkwijze volgens de conclusie 1 of 2, met het kenmerk, dat het vezelachtige materiaal in de blaasketen wordt gebracht door een trechtervormige inlaat, waarbij de snelheid van de aange- 10 zogen lucht bij de inlaat van de trechter groter is dan 3 m/s.
  4. 4. Werkwijze volgens één der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de verhouding van de massa geblazen lucht tot de behandelde massa vezelachtig materiaal ten minste gelijk is aan 1,3.
  5. 5. Inrichting voor het blazen van vezelachtige materia- len gekenmerkt door blaasorganen en organen voor het voeden van de blaasorganen met vezelachtig materiaal, waarbij de laatstgenoemde gevormd zijn door een centrifugaalventilator (2), waarbij de voeding plaats heeft volgens de as van de ventilator (2), waarbij 20 de schoepen (12) van de ventilator verlengd zijn tot aan de as (5) van de ventilator zodanig dat evenveel cellen (14) worden begrensd als er schoepen zijn, waarbij de cellen (14) de doorgangs-openingen vormen die noodzakelijk zijn voor het vezelachtige materiaal.
  6. 6. Inrichting volgens conclusie 5, met het kenmerk, dat de afmeting vande cellen (14) zodanig is dat de geboden doorsnede van de doorgang één tot drie maal de afmeting van de deeltjes van vezelachtige materiaal bedraagt.
  7. 7. Inrichting volgens de conclusie 5 of 6,met het ken- 30 merk, dat de centrifugaalventilator (2) wordt gevoed door middel van een trechter (8) waarvan de opening (21) een deel heeft dat niet groter is dan zes maal de doorsnede van de doorgang ter hoogte van de cellen (14). 8402382 « \ - 12 -
  8. 8. Inrichting volgens één der conclusies 5 t/m 7, met het kenmerk, dat bovendien een buis (23) aanwezig is voor het voortbewegen van het materiaal naar de plaats van zijn gebruik, waarbij de doorsnede van de buis (23) één tot twee maal de door- 5 snede van de uitlaat van de ventilator is.
  9. 9. Inrichting volgens de conclusie 8, met het kenmerk, dat het uiteinde van de buis (23) een venturivormende dop draagt. 10,. Inrichting volgens één der conclusies 5 t/m 9 met het kenmerk, dat de voedingsorganen (1) een voedingstafel (7) be-10 ' vatten die bestaat uit een vast deel (15) en een scharnierend beweegbaar deel (18), waarbij deze twee delen in de sluitstand elkaar bedekken ® in de werkstand in eikaars verlengde liggen. 8402382
NL8402382A 1983-08-09 1984-07-30 Werkwijze voor het plaatsen van vezelachtige materialen. NL8402382A (nl)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR8313079A FR2553392B1 (fr) 1983-08-09 1983-08-09 Technique de soufflage de materiaux fibreux
FR8313079 1983-08-09

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL8402382A true NL8402382A (nl) 1985-03-01

Family

ID=9291501

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL8402382A NL8402382A (nl) 1983-08-09 1984-07-30 Werkwijze voor het plaatsen van vezelachtige materialen.

Country Status (5)

Country Link
BE (1) BE900321A (nl)
ES (1) ES8507364A1 (nl)
FR (1) FR2553392B1 (nl)
NL (1) NL8402382A (nl)
SE (1) SE8404003L (nl)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2646189B1 (fr) * 1989-04-24 1991-07-05 Saint Gobain Isover Technique d'elimination de polluants petroliers et materiau a cet effet
FR3012987B1 (fr) * 2013-11-12 2021-01-29 Rene Antoine Fouan Dispositif permettant d'appliquer des fibres ou particules par projection de maniere reguliere et reglable et precise a l'aide d'un tuyau de longueur adapte sur une surface determinee
CN106144609A (zh) * 2016-08-27 2016-11-23 广东绿黄金节能环保技术有限公司 一种叶轮受料板可换的送料风机
CN106733513A (zh) * 2017-01-24 2017-05-31 江苏肯创环境科技股份有限公司 一种粉末涂料喷涂装置及粉末涂料施工装置

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR1209851A (fr) * 1955-04-15 1960-03-04 Aschaffenburger Zellstoffwerke Dispositif de distribution pour la confection régulière des recouvrements par flockage
FR1375085A (fr) * 1963-07-15 1964-10-16 Francisol Appareillage de projection de fibres
US3678894A (en) * 1969-12-24 1972-07-25 Indev Inc Flocking
GB1409241A (en) * 1971-08-25 1975-10-08 Ici Ltd Spreading of particulate matter

Also Published As

Publication number Publication date
ES534948A0 (es) 1985-09-01
SE8404003L (sv) 1985-04-02
SE8404003D0 (sv) 1984-08-07
FR2553392A1 (fr) 1985-04-19
FR2553392B1 (fr) 1988-11-04
ES8507364A1 (es) 1985-09-01
BE900321A (fr) 1985-02-08

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4702746A (en) System for producing fuel pellets
US20100140384A1 (en) Particle Reduction Device
US10086380B2 (en) Shredding recyclable material containing information
US4867383A (en) Method and system for processing wastepaper
US3229921A (en) Shredding apparatus
NL8402382A (nl) Werkwijze voor het plaatsen van vezelachtige materialen.
JP2000093826A (ja) 破砕処理装置
KR100526953B1 (ko) 목재 분쇄 장치
US3061206A (en) Insulation shredder and blower
US5425507A (en) Method and apparatus for comminuting materials
US4616785A (en) Method of and apparatus for debarking wood chips
EP0273446B1 (en) Shredding process and apparatus for carrying out said process
EP0622120A1 (en) A device for shredding paper, in particular valuable papers
US4240588A (en) Wood chipping installation
US3807646A (en) Asbestos conditioning and transporting apparatus
JPH1066888A (ja) 内部空気循環ファンを備える材料細断ハンマミル
US3692246A (en) Fluff preparation system and apparatus
NL8500006A (nl) Een werkwijze en inrichting voor het blazen van expanderende vezelmaterialen.
JP3831552B2 (ja) 廃石膏ボ−ド破砕分別処理装置
JPH1128379A (ja) ダンボール箱入り書類等を細断する装置
JPS5855950Y2 (ja) 粉砕機
US6474575B1 (en) Plastic chipping method and apparatus
JP4531891B2 (ja) 紙繊維を含有するプレスされた材料を解す方法と装置
JPH05277393A (ja) 破袋兼分別装置
ITVI20010201A1 (it) Metodo per la triturazione e la vagliatura di materiali legnosi e trituratore atto a realizzare tale metodo

Legal Events

Date Code Title Description
BV The patent application has lapsed