NL8201469A - Microgolfoven. - Google Patents

Microgolfoven. Download PDF

Info

Publication number
NL8201469A
NL8201469A NL8201469A NL8201469A NL8201469A NL 8201469 A NL8201469 A NL 8201469A NL 8201469 A NL8201469 A NL 8201469A NL 8201469 A NL8201469 A NL 8201469A NL 8201469 A NL8201469 A NL 8201469A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
pan
base
microwave
protrusions
lid
Prior art date
Application number
NL8201469A
Other languages
English (en)
Other versions
NL189024B (nl
NL189024C (nl
Original Assignee
Raytheon Co
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Raytheon Co filed Critical Raytheon Co
Publication of NL8201469A publication Critical patent/NL8201469A/nl
Publication of NL189024B publication Critical patent/NL189024B/nl
Application granted granted Critical
Publication of NL189024C publication Critical patent/NL189024C/nl

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A47FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47JKITCHEN EQUIPMENT; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; APPARATUS FOR MAKING BEVERAGES
    • A47J36/00Parts, details or accessories of cooking-vessels
    • A47J36/02Selection of specific materials, e.g. heavy bottoms with copper inlay or with insulating inlay
    • A47J36/027Cooking- or baking-vessels specially adapted for use in microwave ovens; Accessories therefor

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Electric Ovens (AREA)
  • Cookers (AREA)
  • Baking, Grill, Roasting (AREA)

Description

% z ί ' 1 ' " · .......
» · , VO 3230
Titeli Microgolfoven.
Zoals bekend is het grondprincipe van verhitting in een microgolfoven geheel anders dan bij een normale gasoven of elektrische oven.·
Meer in het bijzonder wordt bij een normale gasoven of elektrische oven de ovenkamer verhit en wordt het daarin geplaatste voedsel door de naar 5 binnen gerichte geleiding van deze warmte verhit en gekookt. Bij een microgolfoven echter wordt de warmte in;het voedsel verkregen door een moleculaire agitatie, welke door het microgolfveld wordt veroorzaakt.
De lucht om het voedsel blijft in hoofdzaak onverwarmd en het oppervlak van het voedsel is in wezen niet warmer dan het binnenste daarvan.
10 Het is gebleken, dat pizza's, die in microgolfovens worden bereid, in het algemeen niet goed. voldoen. Dit geldt zowel voor het geval, .· -dat de- pizza een vooraf verpakte ingevroren pizza als wel een in huis bereide pizza is. Meer in het bijzonder zijn de ongewenste eigenschappen een niet-uniforme verwarming en kleffe of vochtige korsten. Het 15 probleem is een gevolg van het klaarmaken van pizza's. In wezen bestaan deze uit een brooddeegbasis, welke is bedekt met kaas en tomatenpuree,, af gedekt met vlees, vis of groenten.. Wanneer het bakken van de bestanddelen, die van het deeg verschillen, in de microgolfoven is beëindigd, is het deeg niet voldoende droog om een. knapperige korst te verschaffen.
20 Er bestaat vraag naar een inrichting, welke geleidingswarmte aan de korst voor het bruinen daarvan toevoert, terwijl tegelijkertijd de andere bestanddelen tegen microgolfenergie worden afgeschermd om een te sterk bakken, te beletten.
De uitvinding heeft betrekking op een transparante microgolfbasis •25 met een zich naar boven uitstrekkend uitsteeksel, een geleidende micro-golfpan met een bodem met verhoogde zijde, welke pan verwijderbaar door het uitsteeksel wordt ondersteund, een laag van microgolfabsorberend materiaal, die aan een gedeelte van de onderzijde van de bodem is bevestigd. om in aanwezigheid van microgolfenergie warmte te. leveren, en 30 een voor microgolven: geleidende deksel, die verwijderbaar door· de basis wordt ondersteund, welke deksel is voorzien van een randgebied, dat de verhoogde zijde overlapt teneinde een gedeeltelijk microgolfsmooronder-deel te vormen om de hoeveelheid microgolfenergie in de door de pan in het deksel bepaalde ruimte te begrenzen. Met microgolftransparant wordt 8201469
V
I v !-!--------------------------------------- ί , - 2 - bedoeld, dat microgolfenergie het materiaal praktisch zonder verliezen zal passeren. Het verdient de voorkeur, dat de boden in hoofdzaak planair is. Verder kan het absorberende materiaal bestaan uit ferrietdeeltjes, welke in een voor hoge temperaturen bestendige kunststof zoals bijvoor-! 5 beeld silicoon, zijn gedispergeerd of ondergebracht. Voorts verdient het de voorkeur, dat het contactgebied tussen de pan en de basis aanmerke=.'.
| lijk kleiner is dan het oppervlak van de onderzijde van de pan. Bij voorkeur bestaan de pan en de deksel uit aluminium. Verder verdient het de voorkeur, dat het gebied en de zijde elkaar over een afstand, welke 10 groter is dan 1,3 cm, in een richting loodrecht op de rand van.de zijde overlappen.
De uitvinding kan' worden toegepast bij een inrichting voor het verhitten van pizza' s in een microgolfoven voorzien van een microgolf-transparante basis met ten minste drie uitsteeksels,die zich naar boven 15. uitstrekken, een metalen pan met in hoofdzaak planaire bodem en een verhoogde zijde, welke pan verwijderbaar door de uitsteeksels wordt ondersteund, waarbij de uitsteeksels zijn voorzien van organen·::omheen beweging van de pan in horizontale richting ten opzichte van de basis in hoofdzaak te beletten, een laag met ferrietdeeltjes, die aan een ge-20 deelte van de onderzijde van de bodem is bevestigd, welke·, laag in aanwezigheid van microgolfenergie warmte- levert, en een metallische deksel, dié verwijderbaar door de basis wordt ondersteund, waarbij de deksel een omtreksgebied bezit, dat de verhoogde rand over een afstand van meer dan 1,3 cm in een. richting loodrecht op de rand van de zijde over-25 lapt, waarbij het gebied op een afstand van en in hoofdzaak evenwijdig aan de zijde is gelegen voor het vormen van een gedeeltelijk microgolf-smooronderdeel teneinde de hoeveelheid microgolfenergie in de door de pan en de deksel bepaalde ruimte te begrenzen. Bij voorkeur bestaat de basis· uit polysulfoon.De organen, die de beweging.van de pan in horizon-30 tale richting ten opzichte van de basis beletten, kunnen bestaan uit op de uitsteeksels aanwezige verhoogde onderdelen.
De uitvinding heeft voorts betrekking op een inrichting voor het verhitten van pizza's in een microgolfoven, voorzien van een microgolf-transparante basis met ten minste drie zich naar boven uitstrekkende 35 uitsteeksels in gescheiden punten bij de buitenomtrek daarvan, waarbij 8201469 »3 I 5 ' : : " - 3 - de bovenzijde van elk uitsteeksel is voorzien van een in hoofdzaak horizontaal binnenvlak en een verhoogd, buitenonderdeel, een metalen pan met een in hoofdzaak. vlakke'bodem met verhoogde zijde, welke'pan door de horizontale binnenvlakken van de uitsteeksels verwijderbaar in. vaste, i 5 horizontale centrering wordt ondersteund, een laag met ferrietdeeltjes die aan de onderzijde van de boden is bevestigd om in aanwezigheid van i r microgoifenergie warmte op te wekken, een basis met een aantal benen, waarbij het onderste uiteinde van de benen op een afstand van meer dan 2,5 cm van de verwijderbaar ondersteunde pan is gelegen, en een metalen 10 deksel, dat verwijderbaar door de basis wordt ondersteund, welke deksel is voorzien van een omtreksgebied, dat de verhoogde zijde over een afstand van meer dan 0,6 cm in een richting loodrecht op de rand van de zijde overlapt, waarbij het gebied op een afstand van en in hoofdzaak evenwijdig aan de zijde is, teneinde een gedeeltelijk microgolfsmoor— 15 onderdeel te vormen om de hoeveelheid microgoifenergie in de door de pan en de deksel bepaalde ruimte te begrenzen. Het verdient de voorkeur, dat de. basis van. een centrale verticale opening is voorzien. Bij voorkeur is de opening groter dan het oppervlak van de laag-
De· uitvinding heeft hier in het bijzonder betrekking op een in-20 richting, welke bestond is om pizza.'s in een microgolfoven te verhitten, 'welke inrichting is voorzien van een microgolftransparante basis met 8 uitsteeksels, die zich naar boven uitstrekken in op een afstand van elkaar gelegen punten, welke een omtrek bij de omtrek van. de basis bepalen, waarbij de bovenzijde van elk van de- uitsteeksels is voorzien 25 van een in hoofdzaak horizontaal plateau op de binnenzijde en een verhoogd onderdeel aan de buitenzijde, de basis is voorzien vem handgrepen, die zich vanuit de omtrek van de basis naar boven tot een hoogte boven de uitsteeksels uitstrekken, een metalen pan met een in hoofdzaak vlakke bodem, welke een oppervlak bepaalt waarvan de vorm in hoofdzaak overeen-30 komt met de genoemde omtrek, welke pan door de horizontale plateaus van de uitsteeksels verwijderbaar wordt ondersteund, de verhoogde onderdelen een horizontale beweging van de pan ten opzichte van de basis begrenzen, en de pan verhoogde zijden, heeft, een laag met ferriet-deeltjes, welke in voor hoge temperaturen bestendig silicoon zijn 35- ondergebracht en welke laag aan de onderzijde van de bodem is bevestigd.
820 1 4 6 9 3 * i I ! " f I - 4 -
, I
waarbij de basis is voorzien van ten minste drie benen waarvan de ondereinden meer dan 2,5 cm van de verwijderbare ondersteunde pan zijn gelegen, welke:basis in het midden een verticale opening bezit, en een \ metalen deksel, die verwijderbaar door de basis wordt ondersteund, welk-: 5 ' deksel een. omtreksgebied heeft, dat de zijde over een afstand van meer ; dan 0,6 cm in een richting loodrecht op de rand van de zijde overlapt, ; welk gebied op een afstand van en in hoofdzaak evenwijdig aan de zijde i is teneinde een gedeeltelijk microgolfsmooronderdeel te vormen om de hoeveelheid microgolfenergie in de door* de pan en de deksel bepaalde 10 ruimte te begrenzen. Het verdient de voorkeur, dat de. uitsteeksels uit voor hoge temperaturen bestendig silicoon bestaan, terwijl de rest van de basis uit een ander materiaal· dan silicoon bestaat.
De uitvinding heeft voorts betrekking op een werkwijze voor het verhitten van een pizza: in een microgolfoven, waarbij geleidingswarmte 15 aan de onderzijde van de pizza wordt toegevoerd en de bovenzijde van de gedurende een eerste periode aan microgolfenergie wordt blootgesteld, en geleidingswarmte aan de onderzijde van de pizza wordt toegevoerd, terwijl de; pizza gedurende een. tweede periode in hoofdzaak ten opzichte van microgolfenergie wordt afgeschermd.
20 Der uitvinding zal· onderstaand nader worden toegelicht onder ver wijzing naar de tekening. Daarbij toont: fig. 1 een pizzainrichting volgens de uitvinding, die in een normale microgolfoven is ondergebracht; fig. 2 een uiteengenomen aanzicht van de inrichting, waarbij de 25 onderdelen van de inrichting op een afstand van elkaar zijn weergegeven; fig. 3 een bovenaanzicht, gedeeltelijk weggesneden, van de inrichting volgens de uitvinding; fig. 4 een zijaanzicht over de lijn IV-IV van fig. 3; fig. 5 een vooraanzicht van een afstandsorgaan over de lijn V-V 30 van fig. 4; fig.. 6 een bovenaanzicht van een andere uitvoeringsvorm van het afstandsorgaan, aangegeven in de figuren 3, 4 en 5; fig. 7 een. vooraanzicht van het afstandsorgaan volgens fig. 6; fig. 8 een zijaanzicht van het afstandsorgaan volgens fig. 6; en 35 fig. 9 een vooraanzicht, gedeeltelijk weggesneden van een andere 8201469 » <b Γ i---:-------- i : } i -ΞΙ uitvoeringsvorm van een inrichting volgens de uitvinding.
In fig. 1. vindt men een microgolfpizzabereidingsinrichting 10 ' volgens de uitvinding. De inrichting 10 is in een normale microgolf-j oven 12 ondergebracht. Meer in het bijzonder wordt, door een magnetron 14· 5i microgolfenergie. met een frequentie van 2450 MHz geleverd. De microgolf— energie wordt aan een holte 18 toegevoerd door geschikte organen zoals | bijvoorbeeld een golfgeleider 20 en via een moduswijzigihgsinrichtihg '22.
Bij voorkeur wordt een niet afgebeelde primaire straler met een rich-tingspatroon gebruikt can de energie aan de holte toe te voeren. Andere 10-‘ normale microgolf ovenonderdelen zoals bijvoorbeeld de deur af dichting, zullen niet gedetailleerd worden (inschreven aangezien deze op zichzelf bekend zijn.
Γη. fig. 2 vindt men een uiteengenomen aanzicht van de inrichting 10, / waarbij de samenstellende onderdelen op een afstand van elkaar zijn weer-15r gegeven. Meer in het bijzonder bestaat de inrichting 10 uit een basis 24, t een pan 26 en een deksel 28 met een handgreep 30.
In fig. 3 en 4 vindt men een gedeeltelijk boven-' en vooraanzicht van de pan 26. Fig. 4 is beschouwd over de lijn IV-IV van. fig. 3. De pan 26 bestaat uit. een materiaal, dat microgolfenergie reflecteert of 20; geleidt. Het materiaal bestaat bij voorkeur uit aluminium in. verband·.;-met het geringe gewicht daarvan ofschoon ook staal kan. worden gebruikt,
De bodem 32 van de pan 26 is in hoofdzaak vlak en circulair; men kan ook andere configuraties zoals een vierkante vorm gebruiken. De diameter, van de bodem 32 bedraagt 30,6 cm. Een belangrijke overweging bij het 25 kiezen van deze afiaeting is de afmeting van in de handel verkrijgbare ingevroren pizza's. Ofschoon er een groot aantal kleinere pizza's bestaat, is 30 cm een populaire afmeting. Bij werkelijke metingen van deze in de handel verkrijgbare ingevroren pizza's is gebleken, dat de afmeting meer in het bijzonder lag in het gebied van 27,5 tot 30,6 cm.
30 Door derhalve een afmeting van 30,6 cm te kiezen, kan met. de inrichting 10 een groot percentage van de in de handel verkrijgbare ingevroren, pizza's inclusief die met veel kleinere· afmetingen worden gebakken. Het behoeft niet te worden vermeld, dat aan thuis gemaakte pizza's afmetingen kunnen worden gegeven, die deze pizza's geschikt maken om te 35 worden verwerkt met een inrichting met een. diameter van 27,6 cm. De 8201469
Jr · / Γ~1 ...... ~~ t - 6 - rand 34 van de pan 26 is naar boven omgezet teneinde te voorzien in een zijde 36, die in combinatie met de deksel 28 een gedeeltelijk smoor-element vormt, dat later meer gedetailleerd zal worden beschreven. Bij j voorkeur.strekt de zijde 36 zich naar boven over een afstand van. 1,6 cm i 5' of meer uit.
Aan de onderzijde 38 van de bodem 32 van de pan 26 is een mate-! 1 riaal bevestigd, dat in de aanwezigheid van microgolf energie warm wordt.
De daardoor opgewekte warmte wordt door geleiding aan de onderzijde 32 van de pan toegevoerd, waardoor het inwendige 40 van de inrichting wordt 10 verwarmd. Bij voorkeur bestaat het materiaal uit een buigzame kunststof-laag" 42. waarin ferrietdeeltjes zijn gedispergeerd. Meer in het bijzonder kan de kunststoflaag bestaan uit voor hoge temperaturen bestendig sili-coon met een dikte van ongeveer 1,3 cm en een diameter van 25 cm voor de bijvoorbeeld gekozen panafmeting van 31 cm. Verder kunnen de ferriet-15 deeltjes bestaan uit ferriet Ql, geleverd door Indiana General; in de laag 42 is bij voorkeur 115 g van het ferriet aanwezig. De laag kan onder gebruik van bekende methoden aan het ondervlak 38 worden gehecht.
Ferrietdeeltjes worden bij voorkeur zodanig gekozen, dat het midden van het Curie-puntgebied daarvan is gelegen tussen 500°F en 550°F, zo-20 dat microgolfenergieabsorptie door de deeltjes in· hoofdzaak. zal worden gereduceerd voordat de laag 42 een temperatuur van 600°F bereikt.
De uitdrukking "Curie-puntgebied" is bedoeld om het temperatuurgebied aan te geven waarin van een ferrietdeeltje de magnetische permeabili-teitswaarde van 90% van de waarde bij kamertemperatuur tot 50% van de 25 waarde bij kamertemperatuur wordt gereduceerd wanneer het ferrietdeeltje vanaf kamertemperatuur over het temperatuurgebied wordt verhit. Met andere woorden wordt wanneer de laag 42 zich in een microgolfveld bevindt de laag tot ongeveer 500°F of 550°F verwarmd en blijft de laag op deze temperatuur.
30 In de figuren 3 en 4 vindt men gedeeltelijke boven- en zijaan zichten van de basis 24; fig. 4 is beschouwd over de lijn IV-IV van fig. 3. De basis 24 bestaat uit een microgolftransparant materiaal en dient om de pan 26 in een verhoogde positie boven de bodem 61 van de microgolfholte 18 te ondersteunen. Voorts dient de basis 24 om de deksel 35. 28 ten opzichte van de pan 26 te centreren. De basis 24 omvat een vlak 820 1 4 6 9 ..........' -Τι oliebolvormig onderdeel 50 of een geperforeerde schijf, welke wordt ondersteund door 8 holle naar binnen afgeschuinde benen 52. De buitenrand van het onderdeel 50 is naar boven omgezet voor het vormen van een rand 54 , welke eenhorizontale beweging van de deksel 28 wanneer deze zich ; 5 op de basis 24 bevindt, belet. Met andere woorden dient de rand 54. om de deksel 28 ten opzichte van de basis 24 te centreren en derhalve de ; deksel tevens ten opzichte van de pan 26 te centreren. Vier handgrepen 56 strekken zich vanuit de rand 54 in diametrale paren naar boven uit.. Bij het optillen van de inrichting 10 kunnen de duimen op de bovenzijde 10 58 van de respectieve tegenover elkaar gelegen handgrepen 56 worden geplaatst,waarbij de vingers zich onder het onderdeel 50 uitstrekken. Het verdient de voorkeur, dat de handgrepen 56 zich in opwaartse in plaats van in buitenwaartse richting uitstrekken opdat de afmetingen van de- microgolfoven waarin de inrichting 10 moet passen, niet meer dan 15 nodig is worden beperkt, Resumerende is het gewenst aan de pan 26 een diameter van 30,6 cm te geven om de meeste in de handel verkrijgbare ingevroren pizza's te kunnen verwerken. Voorts verdient het. de voorkeur, dat de inrichting 10 in de holten van de meeste in de handel verkrijgbare microgolfovens past. Waar een afmeting van 33 cm een typerende af-20 meting voor een microgolfholte is, is er niet genoeg ruimte om de handgrepen 56 in buitenwaartse richting te laten uitsteken. Met andere woorden kan door de naar buiten gerichte afmeting van de handgrepen 56 tot een m-fn-fmi-mr terug te brengen, de inrichting volgens de uitvinding optimaal wordt uitgevoerd om bij pizza's- en ovenafmetingen te worden 25 gebruikt.
Zoals verder uit fig. 4 blij kt, strekken de benen 52 zich naar beneden vanuit het punt 60 binnen de buitenomtrek van het onderdeel 50 uit. Derhalve kan de basis 24 worden ondersteund in een microgolfoven met een roterende bodem of carrousel, die een. kleinere diameter heeft 30 dan de breedte van de microgolfholte.
Zoals reeds is vermeld, dient de basis 24 om de pan 26 ten opzichte van de bodem 61 van de holte 18 te verheffen. Om bekende redenen zou indien de laag 42 de respectieve geleidende vlakken van de pan 26 en de bodem 61 aan tegenover elkaar gelegen zijden bezat, zeer weinig 35 microgolfenergie aan de laag worden toegevoerd. Verder is het indien 82 0 1 4 6 9 -8-.
! * » t het steunvlak van de microgolfoven bestaat uit een:.microgolftransparante plaat, die zich boven de bodem van de geleidende holte bevindt, gewenst, : dat de plaat niet wordt onderworpen aan de hoge temperatuur van de .....
laag 42.
5 ! Het verdient de voorkeur,, dat geen grote hoeveelheid warmte vanuit ! de pan 26 naar de basis 24 wordt overgedragen. Hiertoe wordt het contact-I gebied 62 tussen deze twee onderdelen klein gemaakt en worden de benen 52 betrekkelijk lang uitgevoerd. Meer in het bijzonder strekken steun-afstandsorganen 63 of uitsteeksels zich. in een aantal zoals bijvoor-10 beeld acht op gelijkmatige, afstanden van elkaar gelegen punten bij de buitenomtrek van, het onderdeel..50 naar boven uit. De afstandsonderdelen 63 waarvan men, in fig. 5 over de lijn V-V van fig. 4 een vooraanzicht vindt,- kunnen in gleuven 64 van het onderdeel 50 snappen. Behoudens de afstandsonderdelen. 63 is de. basis 24 als één enkei onderdeel· gevormd.
15- en bestaat de basis uit microgolftransparant materiaal zoals bijvoorbeeld keramisch materiaal, glas. of. een kunststof. De afstandsonderdelen 63 hebben inkepingen 66 met een zich naar buiten uitstrekkende onderlip 68, die de afstandsonderdelen in gleuven 64 fixeert. In een positie, waarbij het: afstandsonderdeel· in een gleuf 64 is gebracht, als aange-20 geven in de figuren,bezit dit onderdeel 63 een binnenste plateau 70 voor het ondersteunen van de pan 26. Het totale contactoppervlak tussen de pan 26 en de basis 24 is niet groter dein de som van de plateau- oppervlakken. Aangezien elk van deze oppervlakken zeer gering is zoals 2 bijvoorbeeld minder dan 1,9 cm , is er zeer weinig warmteoverdracht 25 door geleiding vanuit de pan 26 naar de basis 24. Het buitenste gedeelte van het afstandsorgaan 63 strekt zich vanuit het plateau 70 naar boven uit om een rand 72. te vormen. De randen 72 van een aantal van ten minste drie afstandsorganen 63 beletten tezamen een beweging van de pan 26 in horizontale richting wanneer deze daarop wordt ondersteund. Met andere 30 woorden wordt de pan 26 in een constante horizontale centrering ten opzichte van de basis 24 ondersteund.
Zoals reeds is vermeld, verdient het de voorkeur, dat de laag 42 een constante temperatuur in het gebied, van bij benadering 500°P tot 550°P in het midden van de pan 26 bezit. Voor de bij wijze van voorbeeld 3-5- gegeven configuratie voorziet. dit temperatuurgebied in een baktemperatuur ‘—......3 201 4 &9 .........
, I-j-- : : ΐ ! : -M ?a- , i in het inwendige 40 van de inrichting 10 van bij benadering 375°F, ^hetgeen door velen als ideaal voor een pizza wordt beschouwd. Oe genoemde centrale temperatuur leidt in het algemeen tot een buitenbodemtempera— j tuur bij de afstandsorganen 63 van bij benadering 440°F.. Teneinde der— ; 5 : halve te voorzien in een mate van tolerantie moeten de afstandsorganen | • 63 bestaan uit een materiaal zoals bijvoorbeeld silicoon, dat weerstand f I ’ biedt aan een hogere temperatuur. Omdat de afstandsorganen 63 de pan 26 van de rest van de basis 24 scheiden, kan de rest van de basis bestaan, uit een materiaal, dat geen weerstand biedt aan dergelijke hoge tempera— 10 turen. Zo kan bijvoorbeeld de uit een geheel bestaande basis 24 behou-. dens- de afstandsorganen 63 worden vervaardigd uit polysulfoon,. dat meer in het bijzonder bij een temperatuur van 345°F bij 264 PSI. zal vervormen., Zoals, reeds is- vermeld, zijn de benen 52. betrekkelijk lang. teneinde· de warmteoverdracht vanuit de pan 26 naar de basis 24 te reduceren.
IS Meer in het bijzonder verdient het de voorkeur, dat de benen 52 langer zijn dan 3,8 cm en bij een bepaalde toepassing houden de benen de pan 26 bij benadering 4,4 cm boven de bodem 61.. Door de grote lengte: van de benen 52 wordt de stralingsverwarming van de bodem 61 van de holte vanuit de laag 42 gereduceerd.. Voorts- voorzien de lange benen in een grotere· 20 convectiekoeling van het gebied- 74 onder de pan 26 door. natuurlijke-convectie via de centrale opening 76 van het onderdeel 50.
De deksel 28 bestaat uit een microgolven, reflecterend geleidend, materiaal, zoals bijvoorbeeld aluminium. De combinatie van de· deksel 28 en. de pan 26 vóórziet in de ruimte 40, die niet aan een belangrijke 25 hoeveelheid microgolfenergie wordt onderworpen.. Meer in het bijzonder worden wanneer de deksel 28 op de basis 24 wordt geplaatst zowel de deksel, als de pan 26 vast ten opzichte van.de basis 24 gecentreerd? derhalve worden de pan en de deksel in een constante centrering ten opzichte van elkaar gehouden. Zoals reeds is vermeld, strekt de zijde 36 30 van de pan zich naar boven uit over een afstand, welke meer dan 1,6 cm bedraagt, zoals het beste uit fig. 4 blijkt. De zijde 36 is in hoofdzaak evenwijdig aan de zijde;.77 van de deksel 28 in verticale richting voor het vormen van een gedeeltelijk microgolfsmooronderdeel. Theoretisch verdient het voor- een optimale afdichting de voorkeur, dat de verticale 35 parallelle afstan<±vande>panr en de deksel een oneven veelvoud van een t ~8201469 _* * « 1 ΓΊ : * r I .
i - 10 - » kwart golflengte van de microgolfenergie is. Het is in de praktijk ge-I bleken, dat een afstand van 2,5 cm of meerjmeer dan adequaat is en een afstand van 1,6 cm voldoende is. Het is niet essentieel, dat een absolute; smoring wordt verkregen omdat een kleine hoeveelheid microgolflek 1 5 ’ naar het. inwendige van de pan geen grote invloed, op de werking heef tv ' | In het midden van de deksel 28 bevindt zich een. opening 80 met .
i _ ' .
I een afmeting onder het microgolfafknij ppunt, welke opening bestemd is i voor een handgreep 30. De handgreep 30 bestaat bij voorkeur uit een materiaal zoals polysulfoon, dat transparant is voor microgolfenergie, 10 zodat geen boogtrekking naar de deksel 28 optreedt en de handgreep ook niet werkt als een centrale geleider .“voor het koppelen van· microgolf energie vla de- opening 80- Ofschoon de- handgreep 30 op een; groot aantal verschillende· wijzen kan worden bevestigd verdient het de voorkeur,. dat de; bodemzijde 84 van de handgreep 30 groter is dan. de opening 15 80 en dat met. de handgreep 30 door ultrasone verbinding een plug 86 in het kanaal 88 van de handgreep 30 wordt bevestigd. De plug 86 heeft een buitenafmeting, welke initieel, iets groter is dan het. kanaal 88.
De plug wordt vanaf de onderzijde van de deksel 28 door een bekende ultrasone verbindingmethode en het uitoefenen van druk door een aambeeld, 20 in het kanaal ingebracht.
In fig. 6, 7 en 8 vindt men respectievelijk boven— en zijaanzichten van een andere uitvoeringsvorm van de- afstandsonderdeien 63 van de figuren 3, 4 en 5. De afstandsonderdeien 90 vervullen dezelfde functies als de afstandsonderdeien 63. Meer in het bijzonder strekken de·afstands-25 onderdelen 90 zich boven het onderdeel 50 uit cm een betrekkelijk klein contactvlak voor het ondersteunen van de pan 26 te verschaffen. Bovendien ondersteunen de ruggen 92 van de afstandsorganen 90 de pan 26 constant horizontaal gecentreerd ten opzichte van de basis 24. Omdat de deksel 28 ook constant horizontaal ten opzichte van de basis 24 is ge-30 centreerd, wordt, door de evenwijdige vlakken van de. pan en de deksel een partiële smoring verkregen. In tegenstelling met de afstandsorganen 62 vormen de afstandsonderdeien 90 evenwel een deel van de als één geheel gevormde basis 24. Bij deze uitvoeringsvorm moet ofschoon de basis wordt verkregen door een enkele voorbehandeling zonder de noodzaak tot het 35 insnappen van andere onderdelen, zoals de· afstandsonderdeien 63, de 8201469
4 V
’ Π -π- gehele basis 24 bestaan uit een materiaal, dat weerstand biedt aan de contacttemperatuur van de pan. Meer in het bijzonder is omdat de af- . standsonderdelen bij deze uitvoeringsvorm worden onderworpen aan temperaturen, welke 440°P of meer kunnen bedragen, polysulfoon geen geschikt t | 5 : materiaal». Men kan gebruik maken van een microgolftransparant. materiaal r dat. weerstand biedt aan temperaturen boven 500°F. Een voorbeeld van een.
| j dergelijk materiaal is Ryton,. doch het is gebleken, dat dit lastig kan worden gevormd.
In fig. 9 vindt men een gedeeltelijk weggesneden aanzicht van een - 10 andere uitvoeringsvorm van de inrichting 10. In plaats van acht circulaire benen, als aangegeven bij de basis 24, bezit de basis 104 langwerpige benen 102, die op gelijke afstand van elkaar langs de omtrek van de basis aanwezig zijn. Elk been 102 bezit aan de onderzijde bij voorkeur- een breedte van ongeveer 3,8 cm, waardoor wordt voorzien in 15 een betrekkelijk grote ruimte tussen de benen voor een natuurlijke convectiekoeling van de bodem onder de inrichting 10. De benen 102 bezitten steunruggen. 104 om de vastheid van de basis 100 te vergroten. Voorts voorziet de flens 106 om de centrale opening 108 in een verdere vastheid. In plaats van de zich naar boven uitstrekkende handgrepen 56, 20 welke boven zijn besproken, bezit de basis 100 een zich naar buiten uitstrekkende band- 110 op een constante hoogte. De band 110 bevindt zich op een zodanige afstand van de deksel 28, dat voor het optillen de duimen daarop kunnen worden geplaatst zonder dat zij contact maken met de warme deksel 28. De constructieve verschillen van de basis, 25 beschreven onder verwijzing naar fig. 9, kunnen, in verband met fabricage-overwegingen gewenst zijn. De handgreep 112 bezit een van een holte voorziene bovenzijde 114 en kan zijn voorzien van een lichaam 116 voor het vereenvoudigen van acoustisch lassen.
Tijdens het bedrijf is het voor het verwerken van in de handel 30 verkrijgbare ingevroren pizza's gewenst de basis 24 en de pan 26 met daarin de pizza gedurende een initiële periode van 2 minuten in de microgolfoven te plaatsen. Daarna wordt de deksel 28 gedurende ongeveer 10 minuten bakken afhankelijk van parameters zoals de afmeting van de pizza en het uitgangsvermogen van de microgolfoven op de pan geplaatst.
35 Bij bakken met de deksel wordt praktisch alle beschikbare microgolf— 8201469 * η ~ ; ι • if i : - 12 - energie- door de laag 42 geabsorbeerd zonder dat een grote hoeveelheid s | wordt geabsorbeerd, door de pizza, welke is afgeschermd. De laag kan worden verhit tot een temperatuur in het gebied van 500°F tot 5S0°F, waardoor in het inwendige van de inrichting een. temperatuur van. bij j 5: benadering 375°F optreedt. Door. een pizza in deze temperatuuromgeving | onder afscherming van de microgolfenergie te verhitten, wordt het vocht.
I i uit de korst verdreven en verkrijgt men een pizza, welke niet zoals bij j de bekende inrichtingen klef is.
j
Het is duidelijk, dat binnen het kader van de uitvinding wijzi- 1.0 gingen mogelijk zijn. Zo kan de inrichting voor vele andere soorten voedsel worden gebruikt dan alleen pizza's. Verder kan de uitvinding worden toegepast op microgolfbakinrichtingen, die meer in het. bijzonder bestemd zijn voor andere typen voedsel.
3201469...............................

Claims (14)

  1. 2. Inrichting volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat de bodem in hoofdzaak planair is..
  2. 3. Inrichting volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat het micro-:15 golven absorberende materiaal ferrietdeeltjes omvat, die. in een voor een hoge temperatuur bestendige kunststof zijn ondergebracht.
  3. 4. Inrichting volgens conclusie 1, met het kenmerk;- dat het contact— gebied, tusen de pan en de basis aanmerkelijk kleiner is dan het opper- -vlak van de genoemde onderzijde..
  4. 5. Inrichting volgens conclusie. 1, met het kenmerk^ dat de. pan en. de deksel uit aluminium bestaan.
  5. 6. Inrichting volgens conclusie 1, met het kenmerk,, dat het gebied en de zijde elkaar over_een.afstand, groter dan 1,3 cm in een richting loodrecht op de rand van de zijde overlappen.
  6. 7. Inrichting voor het verhitten van een pizza in een microgolfoven, - gekenmerkt door een microgolftransparante basis met ten minste· drie zich naar boven uitstrekkende uitsteeksels, een metalen pan met een in hoofdzaak planaire- bodem met naar boven, omgezette zijde, welke- pan verwijderbaar door de uitsteeksels wordt ondersteund, welke uitsteeksels 30 zijn voorzien van. organen, om een beweging van de pan in een horizontale richting ten opzichte, van de basis in hoofdzaak te beletten, een laag met ferrietdeeltjes, welke laag aan een gedeelte van het ondervlak-van 82 0 1 4 6 9 ......... ........... « * i i , i t : ! - 14 - i ; de bodem is bevestigd, welke laag in aanwezigheid van microgolf energie : warmte opwekt, en een metalen deksel, dat verwijderbaar door de basis wordt ondersteund, welk deksel is voorzien van een omtreksgebied, dat de naar boven gerichte zijde over een afstand, groter dan 0,6 cm in een I 5 richting loodrecht op de rand van de zijde overlapt, welk gebied op een : afstand van en in. hoofdzaak evenwijdig aan de zijde is voor het vormen 1 van een gedeeltelijke microgolfsmoorinrichting teneinde de hoeveelheid I microgoifenergie in de door de pan en de deksel bepaalde:\ruimteitec re begrenzen.. 10 8- Inrichting volgens conclusie 7,, met het kenmerk, dat de pan en de deksel uit aluminium, bestaan.
  7. 9- Inrichting volgens conclusie 7, met het kenmerk, dat de basis uit polysulfoon bestaat.
  8. 10. Inrichting volgens conclusie 7, met het kenmerk, dat de laag uit IS voor· een hoge temperatuur bestendig silicoon bestaat.
  9. 11. Inrichting volgens conclusie 7, met het kenmerk, dat de organen, die een beweging van de pan in horizontale richting ten opzichte van de basis beletten, zijn voorzien van zich uit de uitsteeksels naar boven uitstrekkende onderdelen.
  10. 12. Inrichting voor het verhitten van een pizza in een microgolfoven gekenmerkt door een microgolftransparante basis met ten minste drie zich. naar boven uitstrekkende uitsteeksels in op een afstand van elkaar ge- * legen punten bij de buitenomtrek daarvan, waarbij de bovenzijde van elk van de uitsteeksels is voorzien vein een in hoofdzaak horizontaal binnen— 25 vlak en een zich naar boven uitstrekkend buitenste onderdeel, een metalen pan met een in hoofdzaak vlakke bodem met verhoogde zijde, welke pan verwijderbaar in constante horizontale centrering door de horizontale binnenvlakken van de uitsteeksels wordt ondersteund, een laag met ferrietdeeltjes, welke laag aan de onderzijde van de bodem is bevestigd 30 om in aanwezigheid van microgoifenergie warmte op te wekken, waarbij de basis is voorzien van een aantal benen en de onderste uiteinden van de benen op een afstand van meer· dan 2,5 cm van de verwijderbaar onder-:. steunde pan. zijn gelegen, en een metalen deksel, dat verwijderbaar door de basis wordt ondersteund, welke deksel is voorzien van een randgebied, 35 dat de verhoogde zijde over een afstand van meer dan 0,6 cm in een 82 0 1 4 6 9“ ί· ψ \-!---:---------1 I : J i ; - is - richting loodrecht van de zijdecoverlaptvuwaarhij het gebied, op een af— | -stand van en in hoofdzaak evenwijdig aan de zijde is voor het. vormen ! ! van een gedeeltelijke microgolfsmoorinrichting om. de hoeveelheid micro- j golfenergie in de door de pan en de deksel bepaalde ruimte te begrenzen. ! 5 i 13« Inrichting volgens conclusie 12,, met het kenmerk, dat. de pan. en ! ! | de deksel uit aluminium bestaan. i ' : 14. Inrichting volgens conclusie 12, gekenmerktr.door.·acht uitsteeksels* t l , ,
  11. 15. Inrichting volgens conclusie 12, met het kenmerk, dat de basis van een centrale verticale opening is voorzien. 16. rnrichting bestemd, voor het verhitten, van een pizza in een micro golfoven gekenmerkt door eèn:.Tn±crögolftransparante basis met acht uit— . steeksels, die zich naar boven uitstrekken in op een afstand van elkaar gelegen punten, welke een omtrek bij de omtrek van de basis, bepalen, waarbij de bovenzijde van elk van de uitsteeksels is voorzien van. een 15 in hoofdzaak horizontaal plateau op de naar binnen gerichte zijde en een verhoogd onderdeel op de naar buiten gerichte zijde, waarbij de basis is voorzien, van handgrepen, die zich vanuit de omtrek van de basis tot een. hoogte boven de uitsteeksels naar boven uitstrekken, een metalen pan met een in hoofdzaak vlakke: bodem, welke een oppervlak bepaalt waar— 20 van de- vorm in hoofdzaak gelijk is aan de genoemde omtrek, welke pan verwijderbaar door de horizontale plateaus van de uitsteeksels wordt ondersteund en waarbij de verhoogde onderdelen een horizontale beweging van .de pan ten opzichte van de basis beperken, de pan is voorzien van een verhoogde zijde, een laag met ferrietdeeltjes, die in een aan een 25 hoge temperatuur bestendige silicoon zijn ondergebracht, aan de onderzijde van de bodem is bevestigd, waarbij de basis is voorzien van een aantal van ten minste drie benen waarbij de onderste uiteinden daarvan meer dan 2,5 cm van de verwijderbaar ondersteunde pan zijn gelegen en de basis in het midden van een verticale opening is voorzien, en een. . 30 metalen deksel, dat verwijderbaar door de basis wordt ondersteund, welke deksel een omtreksgebied heeft, dat de zijde over een afstand, -groter dan 0,6 cm in een richting loodrecht op de rand van de zijde overlapt, waarbij het gebied op een afstand van en in hoofdzaak evenwijdig aan de zijde is voor het vormen van een gedeeltelijke microgolfsmoorinrichting 35 om de hoeveelheid microgolfenergie in de door de pan en de deksel bepaalde ruimte te begrenzen. 8201469 v .- - ΓΤ ' : 1 r r * I ί * ! 5 ί ; - 16 - I'
  12. 17. Inrichting volgens conclusie 16, met het kenmerk, dat de pan en \ de deksel uit aluminium bestaan.
  13. 18. Inrichting volgens conclusie 16, met het kenmerk, dat de uitsteeksels uit voor hoge temperatuur bestendig silicoon bestaan. |5; 19. Inrichting volgens conclusie 18·, met het kenmerk, dat de rest van f | de basis Uit materiaal bestaat, dat van silicoon verschilt. ί ;
  14. 20. Werkwijze voor het verhitten van een pizza in een microgolfoven j met het- kenmerk, dat gedurende een eerste periode geleidingswarmte aan de. onderzijde van de pizza wordt toegevoerd terwijl de bovenzijde van 10 de pizza aan microgolfenergie wordt blootgesteld, en tijdens een tweede periode geleidingswarmte aan de onderzijde van de pizza wordt toege— voerd, terwijl de pizza in hoofdzaak ten opzichte van microgolfenergie wordt, af geschermd. 8201469
NLAANVRAGE8201469,A 1981-04-24 1982-04-06 Inrichting en werkwijze voor het in een microgolfoven bereiden van voedsel. NL189024C (nl)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US25688981 1981-04-24
US06/256,889 US4450334A (en) 1981-04-24 1981-04-24 Microwave pizza maker

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NL8201469A true NL8201469A (nl) 1982-11-16
NL189024B NL189024B (nl) 1992-07-01
NL189024C NL189024C (nl) 1992-12-01

Family

ID=22974018

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NLAANVRAGE8201469,A NL189024C (nl) 1981-04-24 1982-04-06 Inrichting en werkwijze voor het in een microgolfoven bereiden van voedsel.

Country Status (9)

Country Link
US (1) US4450334A (nl)
JP (1) JPS57182027A (nl)
BE (1) BE892937A (nl)
CA (1) CA1171913A (nl)
DE (1) DE3215174A1 (nl)
FR (1) FR2504378B1 (nl)
GB (1) GB2097639B (nl)
IT (1) IT1147689B (nl)
NL (1) NL189024C (nl)

Families Citing this family (52)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4496815A (en) * 1983-01-14 1985-01-29 Northland Aluminum Products, Inc. Microwave browning utensil
US4640838A (en) * 1984-09-06 1987-02-03 Minnesota Mining And Manufacturing Company Self-venting vapor-tight microwave oven package
US4542271A (en) * 1984-10-05 1985-09-17 Rubbermaid Incorporated Microwave browning wares and method for the manufacture thereof
EP0185488B1 (en) * 1984-12-10 1990-03-14 House Food Industrial Co., Ltd. Container heated by microwave oven
GB2171580B (en) * 1985-02-19 1988-02-17 Microwave Ovens Ltd Stand for use in a microwave oven
US5306512A (en) * 1985-05-09 1994-04-26 Bagcraft Corporation Of America Method and means for enhancing microwave popping of popcorn
US4906806A (en) * 1985-05-24 1990-03-06 Levinson Melvin L Cooking kit with heat generating member for microwave oven and methods for microwave cooking
CA1304046C (en) * 1985-10-17 1992-06-23 Hunt-Wesson, Inc. Microwave interactive package containing stainless steel and method ofmaking same
US5021293A (en) * 1986-02-21 1991-06-04 E. I. Du Pont De Nemours And Company Composite material containing microwave susceptor material
US4701585A (en) * 1986-04-04 1987-10-20 Kidde Consumer Durables Corp. Microwave browning cookware
GB2201070A (en) * 1987-01-13 1988-08-17 Christopher John Cobham Smail Microwave cooking
US4917907A (en) * 1987-08-14 1990-04-17 Campbell Soup Company Pie having a microwave brownable crust and method of baking same
US4927991A (en) * 1987-11-10 1990-05-22 The Pillsbury Company Susceptor in combination with grid for microwave oven package
CA1328909C (en) * 1988-03-14 1994-04-26 Nobushige Arai Heat generating container for microwave oven
US4904836A (en) * 1988-05-23 1990-02-27 The Pillsbury Co. Microwave heater and method of manufacture
US5019680A (en) * 1988-06-14 1991-05-28 Sharp Kabushiki Kaisha Heat generating container for microwave oven
US5233144A (en) * 1988-06-14 1993-08-03 Sharp Kabushiki Kaisha Heat generating container for microwave oven
WO1990012256A1 (en) * 1989-03-31 1990-10-18 Sumitomo Electric Industries, Ltd. Cooking tray for microwave oven
CA2011740A1 (en) * 1989-04-07 1990-10-07 Glen Connell Microwave heatable materials
CH678143A5 (nl) * 1989-05-22 1991-08-15 Nestle Sa
JP2640538B2 (ja) * 1989-08-28 1997-08-13 ハウス食品株式会社 電子レンジ用食品
US5079398A (en) * 1989-11-27 1992-01-07 Pre Finish Metals Incorporated Container with ferrite coating and method of making ferrite-coated sheet
US5139826A (en) * 1989-11-27 1992-08-18 Pre Finish Metals, Incorporated Container with ferrite coating and method of making ferrite-coated sheet
US5166487A (en) * 1989-12-15 1992-11-24 Tecogen, Inc. Cooking oven with convection and microwave heating
US5223685A (en) * 1990-04-02 1993-06-29 Derienzo Jr Joseph R Elevated microwave cooking platform
DE9013512U1 (nl) * 1990-09-26 1990-12-20 Selnar, Martin, 8500 Nuernberg, De
SE467336B (sv) * 1990-09-28 1992-06-29 Whirlpool Int Mikrovaagsugn med bryningsmedel, brynplatta foer anvaendning i en mikrovaagsugn
US5352465A (en) * 1992-08-04 1994-10-04 Vendtron, Inc. Disposable, microwaveable, food storage container
FR2694876B1 (fr) * 1992-08-19 1994-10-28 Musorb Applic Ferrites Plat pour four à micro-ondes et procédé pour sa fabrication.
US5397879A (en) * 1993-11-17 1995-03-14 National Presto Industries, Inc. Microwave corn popper device and method
US5523549A (en) * 1994-05-25 1996-06-04 Ceramic Powders, Inc. Ferrite compositions for use in a microwave oven
DE4431475C2 (de) * 1994-09-03 1996-07-11 Eupen Kabelwerk Bräunungseinrichtung
FR2732577B1 (fr) * 1995-04-04 1997-05-23 Applic Des Ferrites Musorb Soc Plat pour la cuisson d'aliments dans un four a micro-ondes
US5736718A (en) * 1995-04-17 1998-04-07 Levinson; Melvin L. Microwave oven, cooking kit and methods for its use
US6359272B1 (en) 1999-06-11 2002-03-19 Schwan's Sales Enterprises, Inc. Microwave package and support tray with features for uniform crust heating
EP1143771A1 (en) * 2000-04-07 2001-10-10 CSM Nederland B.V. Device for reheating by microwaves
CN2499728Y (zh) * 2001-08-10 2002-07-10 金达塑胶五金制品(深圳)有限公司 微波炉用耳把式金属食物加热盘
CN2490934Y (zh) * 2001-08-10 2002-05-15 金达塑胶五金制品(深圳)有限公司 微波炉用金属食物加热盘
CN2598294Y (zh) * 2002-01-31 2004-01-07 松下电器产业株式会社 高频加热装置
US20040234653A1 (en) * 2003-05-22 2004-11-25 Cogley Paul A. Susceptor tray and mirowavable dough products
US20050184066A1 (en) * 2003-05-22 2005-08-25 Brooks Joseph R. Susceptor cooking trays and kits for microwavable food products
DE102004003408A1 (de) * 2004-01-23 2005-08-18 Electrolux Schwanden Ag Ofenmuffel für einen Garofen mit Mikrowellenbetrieb
CA2557267C (en) * 2004-03-01 2013-04-23 Kraft Foods Holdings, Inc. Multi-purpose food preparation kit
US8203107B2 (en) * 2004-05-27 2012-06-19 Mastrad, S.A. Microwavable cooking implements and methods for crisping food items using the same
US20060151490A1 (en) * 2005-01-07 2006-07-13 Dodge Angela N Combination microwave oven pedestal and support cooking sheets for microwavable dough products
US8497455B2 (en) * 2009-03-11 2013-07-30 Bemis Company, Inc. Microwave cooking containers with shielding
SG181852A1 (en) 2009-12-30 2012-07-30 Heinz Co H J Multi-temperature and multi-texture frozen food microwave heating tray
US8618454B2 (en) * 2010-02-19 2013-12-31 Hilary Rich Microwavable container
AU2015101886A4 (en) * 2014-07-24 2017-03-02 Breville Pty Limited Grill pan for microwave oven
EP3025625A1 (en) 2014-11-28 2016-06-01 Nolato Polymer AB Method for producing a pan and a pan for use in a microwave-oven
GB2566581B (en) * 2018-07-03 2019-09-18 Clive Wright Andrew Cooking device
US11744399B2 (en) 2019-12-12 2023-09-05 Whirlpool Corporation Microwavable dish

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS5111056Y2 (nl) * 1972-02-18 1976-03-25
US3985990A (en) * 1973-09-24 1976-10-12 Levinson Melvin L Microwave oven baking utensil
US3941967A (en) * 1973-09-28 1976-03-02 Asahi Kasei Kogyo Kabushiki Kaisha Microwave cooking apparatus
US4027132A (en) * 1975-04-17 1977-05-31 Levinson Melvin L Microwave pie baking
US4065583A (en) * 1976-05-19 1977-12-27 Jeno F. Paulucci Method of cooking an item of food, using a food sheet and an open bottomed pan
US4306133A (en) * 1979-02-14 1981-12-15 Levinson Melvin L Microwave pie baking
US4362917A (en) * 1980-12-29 1982-12-07 Raytheon Company Ferrite heating apparatus
US4317017A (en) * 1981-03-03 1982-02-23 Raytheon Company Microwave steamer

Also Published As

Publication number Publication date
IT8248234A0 (it) 1982-04-15
DE3215174C2 (nl) 1991-04-25
NL189024B (nl) 1992-07-01
CA1171913A (en) 1984-07-31
GB2097639A (en) 1982-11-03
NL189024C (nl) 1992-12-01
BE892937A (fr) 1982-08-16
FR2504378B1 (fr) 1986-03-14
FR2504378A1 (fr) 1982-10-29
DE3215174A1 (de) 1982-12-09
JPH0236860B2 (nl) 1990-08-21
GB2097639B (en) 1984-09-12
IT1147689B (it) 1986-11-26
US4450334A (en) 1984-05-22
JPS57182027A (en) 1982-11-09

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NL8201469A (nl) Microgolfoven.
US4486640A (en) Cooker/baker utensil for microwave oven
US4701585A (en) Microwave browning cookware
US4663506A (en) Microwave cake and bread maker
US3946188A (en) Microwave heating apparatus with browning feature
US3965323A (en) Method and apparatus for providing uniform surface browning of foodstuff through microwave energy
US4362917A (en) Ferrite heating apparatus
JP2771000B2 (ja) マイクロ波加熱中の食品の温度分布を調節するための装置
KR890002264B1 (ko) 마이크로파 오븐용 가열조리 용기
US4454403A (en) Microwave heating method and apparatus
US6229131B1 (en) Microwave cooking grill and steamer
NL8200611A (nl) Microgolfoven.
SE9302676L (sv) Fat för mikrovågsugn och förfarande för dess tillverkning
US4320274A (en) Cooking utensil for uniform heating in microwave oven
JPH02501193A (ja) バッターベースのベーカリー製品の製造方法および容器
EP2478806B1 (en) Microwavable cooking implements and methods for crisping food items using the same
US5809871A (en) Cooking apparatus
US5493103A (en) Baking utensil to convert microwave into thermal energy
EP0661005B1 (en) Microwaveable food product composite
US4039797A (en) Bottomless microwave baking utensil
EP0486051A1 (en) Susceptor with conductive border for heating foods in a microwave oven
US5144106A (en) Microwave cooking utensil employing two different microwave susceptors
GB2254231A (en) Shielded cover for a microwave container
JP7304373B2 (ja) 反転を含むマイクロ波加熱用装置及びマイクロ波加熱方法
JP2539914B2 (ja) 電子レンジ用調理器

Legal Events

Date Code Title Description
A85 Still pending on 85-01-01
BA A request for search or an international-type search has been filed
BB A search report has been drawn up
BC A request for examination has been filed
V1 Lapsed because of non-payment of the annual fee