NL8004956A - Urineerinrichting. - Google Patents

Urineerinrichting. Download PDF

Info

Publication number
NL8004956A
NL8004956A NL8004956A NL8004956A NL8004956A NL 8004956 A NL8004956 A NL 8004956A NL 8004956 A NL8004956 A NL 8004956A NL 8004956 A NL8004956 A NL 8004956A NL 8004956 A NL8004956 A NL 8004956A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
urine
vacuum suction
switch
tank
electrodes
Prior art date
Application number
NL8004956A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Kimura Bed Mfg
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from JP14096079U external-priority patent/JPS5659019U/ja
Priority claimed from JP14095779U external-priority patent/JPS5659016U/ja
Application filed by Kimura Bed Mfg filed Critical Kimura Bed Mfg
Publication of NL8004956A publication Critical patent/NL8004956A/nl

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61GTRANSPORT, PERSONAL CONVEYANCES, OR ACCOMMODATION SPECIALLY ADAPTED FOR PATIENTS OR DISABLED PERSONS; OPERATING TABLES OR CHAIRS; CHAIRS FOR DENTISTRY; FUNERAL DEVICES
    • A61G9/00Bed-pans, urinals or other sanitary devices for bed-ridden persons; Cleaning devices therefor, e.g. combined with toilet-urinals
    • A61G9/006Urinals
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61FFILTERS IMPLANTABLE INTO BLOOD VESSELS; PROSTHESES; DEVICES PROVIDING PATENCY TO, OR PREVENTING COLLAPSING OF, TUBULAR STRUCTURES OF THE BODY, e.g. STENTS; ORTHOPAEDIC, NURSING OR CONTRACEPTIVE DEVICES; FOMENTATION; TREATMENT OR PROTECTION OF EYES OR EARS; BANDAGES, DRESSINGS OR ABSORBENT PADS; FIRST-AID KITS
    • A61F5/00Orthopaedic methods or devices for non-surgical treatment of bones or joints; Nursing devices; Anti-rape devices
    • A61F5/44Devices worn by the patient for reception of urine, faeces, catamenial or other discharge; Portable urination aids; Colostomy devices
    • A61F5/451Genital or anal receptacles

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Epidemiology (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Nursing (AREA)
  • Orthopedic Medicine & Surgery (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Biomedical Technology (AREA)
  • Heart & Thoracic Surgery (AREA)
  • Vascular Medicine (AREA)
  • Orthopedics, Nursing, And Contraception (AREA)
  • Accommodation For Nursing Or Treatment Tables (AREA)
  • External Artificial Organs (AREA)

Description

- - « · * -L- 21483/CV/mv
Aanvrager: Kimura Bed Mfg. Co, Ltd., Tokio, Japan Korte aanduiding: Urineerinrichting
De uitvinding heeft betrekking op een urineerinrichting van het 5 vacuümzuigtype.
Er zijn mensen, die moeten worden geholpen bij het urineren in bed. Deze mensen omvatten oude personen, die in bed liggen, zieke patiënten, die lijden aan een gebrek aan een beheersing van het urineren enz. daar ze het urineren niet kunnen regelen zodra ze behoefte aan uri-neren gevoelen, en patiënten die niet alleen naar het toilet kunnen gaan.
Om het oogmerk van ondersteuning te verkrijgen werd tot nu' toe een inrichting gebruikt waarin een ontvangstorgaan aangebracht op het urineergebied van de patient voor het ontvangen van zijn urine is verbonden met een tank voor het verzamelen van de urine via een buis. Bij de ge-bruikelijke inrichting druppelt de door het ontvangstorgaan ontvangen urine echter slechts eenvoudig onder invloed van de zwaartekracht in de tank en dientengevolge moeten de buis en de tank onder de ontvanger worden geplaatst om een dergelijk druppelen van de urine moge lijk te maken. Indien bijvoorbeeld', de patient zijn stand wijzigt waardoor veroorzaakt 20 kan worden, dat de buis zij het slechts gedeeltelijk boven de ontvanger komt te liggen, stroomt de urine in de buis terug in de ontvanger waardoor de patient en het beddegoed kan worden bevochtigd met alle nadelen van dien.
Een belangrijk nadeel van een dergelijke gebruikelijke inrichting is dan ook dat het ongunstig beperkt is in de gebruiksplaats en de stand voor oer het urineren.
De inrichting voor het helpen bij urineren volgens de huidige uitvinding ontvangt de urine van de patient in een opneemorgaan voor de urine, dat wordt aangebracht op het urineergebied en transporteert het gedwongen tesamen met lucht door een transportbuis voor de urine door 50 vacuümaanzuiging waardoor het nadeel van de gebruikelijke inrichting perfect wordt overwonnen. Met andere woorden, zelfs indien de transportbuis voor de urine en de urinetank niet onder het opneemorgaan voor de urine kunnen worden geplaatst maakt de huidige uitvinding het mogelijk om de urine te transporteren in de urinetank zonder dat daarbij de urine terug zal stromen.
Verder heeft de huidige uitvinding in het bijzonder een kenmerk, dat zelfs indien de startschakelaar van de vaeuümzuiginrichting is uitge-\ schakeld na het beëindigen van het urineren de vaeuümzuiginrichting auto- -2- 21483/CV/rav inatisch gedurende enige tijd in de werkstand wordt gehouden om te voorkomen, dat urine achterblijft in de transportbuis zodat terugstromen van de urine na het stopzetten van de vacuümzuiginrichting perfect wordt voorkomen.
^ De uitvinding zal hieronder nader worden uiteengezet aan de hand van in bijgaande figuren weergegeven uitvoeringsvoorbeelden.
Fig. 1 toont in perspectief schematisch een uitvoerings-voorbeeld van de inrichting volgens de uitvinding.
Fig. 2 toont in perspectief schematisch de wijze van gebruik van de inrichting.
Fig. 3 toont in doorsnede een deel van de inrichting en een afbeelding van een uitvoeringsvoorbeeld van een schakelcircuit.
De inrichting omvat een opneemorgaan 1 voor urine uitgerust met een urinezuigopening 2 bestemd om te worden aangebracht op een uri-15 neergebied en met een luchtzuiggat 3. Een transportbuis 5 voor de urine is met een uiteinde verbonden met een urineuitlaat 4 van het opneemorgaan 1 en met zijn andere uiteinde verbonden met een urinetank 6. De urinetank is aan zijn bovenzijde aangesloten op een vacuümzuigbuis 7, welke in verbinding staat met een vacuümzuiginrichting V. De vacuümzuiginrichtin'g. 20 v wordt gecontroleerd met behulp van een regelcircuit C, welke is uitgerust met een startschakelaar SW en een uitschakelvertragingsorgaan T.
In het in fig. 1 weergegeven uitvoeringsvoorbeeld wordt een gebruikelijke met de hand bedienbare schakelaar die in de vorm van een handgreep 8 op het opneemorgaan voor de urine is geplaatst, gebruikt als startschakelaar ^5 en in het in fig. 3 weergegeven uitvoeringsvoorbeeld wordt een hieronder nog nader te'beschrijven automatische schakelaar gebruikt. De verbinding tussen de startschakelaar SW en het regelcircuit C en de bedradingsopstel-ling tussen het regelcircuit C en de vacuümzuiginrichting V kan op iedere gewenste wijze werden uitgevoerd en indien bijvoorbeeld de bedrading wordt 50 aangebracht langs de transportbuis 5 voor de urine is deze bedrading niet hinderlijk en wordt een aantrekkelijk uiterlijk verkregen.
hét uitvoeringsvoorbeeld volgens fig. 3 is als hieronder wordt beschreven.
Een opneemorgaan 1 voor de urine is uitgerust met een urine-35 zuigopening 2, welke bestemd is om te worden aangebracht op een urineer-gebieden met een luchtaanzuiggat 3. Een transportbuis voor de urine is 0\· met een einde verbonden met een urineuitlaat 5 van het opneemorgaan 1 via een urinedeflectiecylinder 9, welke een hieronder nader te beschrijven 8004956
, , · J
-3- 21483/CV/mv urinedoortocht vormt. Het andere uiteinde van de buis 5 is verbonden met een urinetank 6. De urinetank 6 is aan zijn bovenzijde aangesloten op een vacuümzuigbuis 7, welke in verbinding staat met een vacuümzuiginrichting V. De urinedetectiecylinder 9 is voorzien van een paar electrodes 11 en 11', 5 die op een bepaalde tussenruimte van elkaar hinnen een electrisch isolerende cylinder 10 zijn opgesteld. De electroden 11 en 11' kunnen als ringen zijn gevormd maar kunnen ook een andere vorm bezitten. Dit paar electroden vormt een startschakelaar. In de bij het afgebeelde uitvoeringsvoorbeeld weergegeven startschakelaar SW zijn de electroden 11 en 11' verbonden met een 10 wisselstroomzijde van een gelijkrichtcircuit C2,<dat is verbonden met basis circuit van een transistor TR en indien de weerstandwaarde wordt omlaag gebracht door de urine, welke het gebied tussen de electrodes 11 en 11' bevochtigd wordt de wisselstroom, welke tussen de electrodes 11 en 11' vloeit,gelijk gericht voor het toevoeren van basisstroom naar de 15 transistor TR voor het inschakelen van de transistor TR. De startscha-kelaar van de electrodes 11 en 11' kan echter ook op iedere andere wijze zijn uitgevoerd. Aangezien in dit uitvoeringsvoorbeeld de tussen de electrodes vloeiende stroom wisselstroom is kan worden voorkomen, dat de electrodes 11 en 11' electrolytisch corroderen. De vacuümzuiginrich-20 ting V wordt gecontroleerd door het regelcircuit C, dat is uitgerust met de de electrodes 11 en 11' bezittende startschakelaar SW en met het uitschakel-vertragingsorgaan T. Het uitschakelvertragingorgaan T kan op gewenste wijze worden Samengesteld. Symbool 13 duidt een variabele weerstand aan voor het instellen van de urinedetectiegevoeligheid en 14 duidt een ver-25 sterker aan.
De werking van de huidige uitvinding wordt hieronder beschreven onder verwijzing naar het uitvoeringsvoorbeeld volgens fig. 3.
Indien een patiënt de behoefte voelt te urineren neemt hij de handgreep 8 voor het aanbrengen van de zuigopening 2 op zijn urineer-30 gebied en urineert daarop in het opneemorgaan 1. Indien urine'vloeit door de urineuitlaat 4 in de detectiecylinder 9 waardoor het gebied tussen het paar electrodes 11 en 11' wordt bevochtigd neemt de weerstandswaarde tussen de electrodes 11 en 11' af waardoor een detectiestroom gaat vloeien voor het in werking stellen van het regelcircuit C en de vacuümzuiginrichting V 35 op gang wordt gebracht. De zojuist door het opneemorgaan ontvangen urine -¾. wordt met kracht uit de urineuitlaat 4 weggezogen door de urinedetectie- cylinder 9en in de urinetransportbuis tesamen met de lucht, die wordt fei ' aangezogen via het luchtzuiggat 3 en de speling tussen de urinezuigopening 1 q η n /. o ς e -4- 21483/CV/mv 2 en het urineergebied, waarbij de urine wordt afgegeven in de urinetank 6 via de urinetransportbuis 5. Aangezien in dit geval de vacuümzuigbuis 7, die in verbinding staat roet de vacuümzuiginrichting V met het bovenste deel van de urinetank 6,is verbonden wordt geen urine aangezogen in de buis 5 7, maar verzameld in de tank 6 en gescheiden van de lucht. Aangezien verder het opneemorgaan 1 voor de urine is uitgerust met een lucht" zuiggat 3 in aanvulling op de urineaanzuiginrichting 2 wordt voorkomen dat de zuigopening zich hecht aan het urineergebied van de patient als anders door vacuümdruk zal worden veroorzaakt waardoor het gebruiksgevoel van de 10 hulpinrichting wordt verbeterd en zelfs indien de aanzuigopening 2 in nauw contact is met het urineergebied zonder enige speling kan het volume van de lucht dat de urine meesleept altijd worden verkregen door de lucht, die via het luchtzuiggat 3 wordt aangezogen. De opening van het luchtzuiggat 3 kan vrij instelbaar worden uitgevoerd. Zelfs indien de transportbuis 15 5 en de tank 6 niet onder het opneemorgaan 1 zijn geplaatst zal de urine niet terugstromen aangezien de door het opneemorgaan 1 opgenomen urine met kracht wordt weggezogen tesamen met aangezogen lucht via de uitlaat 4 in de transportbuis 5 en van daar wordt afgevoerd in de urinetank 6.
Aangezien de vacuümzuiginrichting automatisch op gang wordt 20 gebracht bij waarneming van de aanwezigheid van urine door de urinedetec-tiecylinder 9 is de werking van dit uitvoeringsvoorbeeld eenvoudig en kan de patient «elf het hulpmiddel gemakkelijk’ gebruiken terwijl de patient daarbij niet kan vergeten de schakelaar in te s'chakelen of vergeet tijdig de schakelaar in te schakelen zoals het geval kan zijn bij een handscha-25 kelaar. Aangezien bovendien de detectiecylinder 9 voor de urine nabij de urineuitlaat 4 van het opneemorgaan 1 voor de urine ie aangebracht kan het niet gebeuren, dat de in het opneemorgaan afgegeven urine gemorst wordt voordat de vacuüminrichting V op gang werd gebracht.
Na het beëindigen van het urineren wordt de met de hand 30 bedienbare startschakelaar SW uitgeschakèld of dfe automatisch door urine in werking gestelde startschakelaar wordt uitgeschakeld voor het op gang brengen van de stopprocedure van de vacuümzuiginrichting. De vacuümzuiginrichting V gaat door met het aanzuigen van urine doordat de werkingstoestand automatisch wordt gehandhaafd gedurende een bepaalde tijsperiode 35 ingesteld door het uitschakelvertragingsorgaan T. Indien de stopzetpro- \cedure van de vacuümzuiginrichting V rechtstreeks wordt geregeld door de startschakelaar 'SW op de vacuümzuiginrichting zodra de startschakelaar SW met de hand wordt uitgeschakeld of automatische wordt uitgeschakeld in- 8004956 ' - f , “5- 21483/CV/mv dien geen urine is achtergebleven tussen de electroden 11 en 11' zoals in het uitvoeringsvoorbeeld volgens fig. 3 en wel onmiddellijk na het beëindigen na het urineren, kan urine achterblijven in de transport-buis 5 en terug stromen en op ongewenste wijze buiten het opneemorgaan 5 worden gemorst.
Zoals echter hierboven reeds vermeld wordt bij de huidige uitvinding de vacuümzuiginrichting automatisch in de werkstand gehouden gedurende een bepaalde tijdsperiode ingesteld met behulp van de uitschakel-vertraaginrichting T en de urine, die zich nog in de transportbuis 5 10 bevindt bij het uitschakelen van de startschakelaar SW na het beëindigen van het urineren kan nog perfect in de urinetank 6 worden afgevoerd gedurende de ingestelde tijdsperiode zodat voorkomen wordt, dat enige urine kan terugstromen, hetgeen een belangrijk voordeel van de huidige uitvinding is. Zoals hierboven beschreven kan de inrichting voor het helpen bij urineren 15 van het vacuümzuigtype volgens de huidige uitvinding urine perfect verzamelen in de urinetank zonder dat een terugs troming van de uirine wordt bewerkstelligd, zelf indien de transportbuis voor de urine en de tank niet onder het opneemorgaan voor de urine kunnen worden geplaatst zodat een patient of dergelijke bijvoorbeeld liggend in bed kan urineren zonder 20 beperking met betrekking tot de gebruiksplaats of de stand tijdens het urineren aangezien de urine die wordt opgenomen door het opneemorgaan dat is geplaatst op het urineergebied van de patient of dergelijke, samen met lucht in de transportbuis wordt getransporteerduaar de urinetank door een vacuümaanzuiging.
25 Een verder belangrijk kenmerk van de uitvinding is, dat zelfs indien de startschakelaar van de vacuümzuiginrichting na het beëindigen van het urineren wordt uitgeschakeld de vacuümzuiginrichting automatisch gedurende een zekere tijd in werking wordt gehouden ten einde te voorkomen, dat urine in de transportbuis achterblijft zodat terugstromen van 50 urine , indien de vacuümzuiginrichting eenmaal is stopgezet, wordt voorkomen.
®-conclusies-35 \ 8004956

Claims (3)

1. Urineerinrichting van het vacuümzuigtype voorzien van een opneemorgaan voor urine met een zuigopening, welke is aan te brengen op 5 een urineergebied, met een luchtzuiggat en met een urineuitlaat, waarbij een transportbuis voor de urine met een uiteinde met de urineuitlaat en met het andere uiteinde met een urinetank is verbonden, terwijl een vacuümzuigbuis, die in verbinding staat met een vacuümzuiginrichting is verbonden met het bovenste deel van de urinetank en de vacuümzuiginrich- 10 ting wordt gerejjeld met behulp van een regelcircuit, dat is uitgerust met een startschakelaar en een uitschakelvertragingsorgaan.
2. Inrichting volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat de startschakelaar een met de hand bedienbare schakelaar is, die is aangebracht op een handgreep van het opneemorgaan voor de urine. 15
3. Inrichting volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat de startschakelaar een automatische schakelaar is die wordt ingeschakeld indien een electrische stroom vloeit tussen een paar electrodes, die öp afstand van elkaar zijn opgesteld in een urinedoortocht, tengevolge van de aanwezigheid van urine tussen dit paar electroden. 20 8004956
NL8004956A 1979-10-12 1980-08-30 Urineerinrichting. NL8004956A (nl)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP14095779 1979-10-12
JP14096079U JPS5659019U (nl) 1979-10-12 1979-10-12
JP14095779U JPS5659016U (nl) 1979-10-12 1979-10-12
JP14096079 1979-10-12

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL8004956A true NL8004956A (nl) 1981-04-14

Family

ID=26473316

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL8004956A NL8004956A (nl) 1979-10-12 1980-08-30 Urineerinrichting.

Country Status (10)

Country Link
US (1) US4531939A (nl)
AU (1) AU535408B2 (nl)
CA (1) CA1142832A (nl)
DE (1) DE3032142C2 (nl)
DK (1) DK157597C (nl)
FR (1) FR2466993A1 (nl)
GB (1) GB2062473B (nl)
IT (1) IT1129300B (nl)
NL (1) NL8004956A (nl)
SE (1) SE443921B (nl)

Families Citing this family (20)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3405403A1 (de) * 1984-02-15 1985-08-22 Stöckert Instrumente GmbH, 8000 München Chirurgische saugeranordnung
US5002541A (en) * 1984-06-19 1991-03-26 Martin And Associates, Inc. Method and device for removing and collecting urine
US4870709A (en) * 1987-04-07 1989-10-03 The United States Of America As Represented By The Administrator Of The National Aeronautics And Space Administration Apparatus for waste collection and storage
US4942632A (en) * 1987-04-07 1990-07-24 The United States Of America As Represented By The Administrator Of The National Aeronautics And Space Administration Method for waste collection and storage
US4937891A (en) * 1987-04-07 1990-07-03 The United States Of America As Represented By The Administrator Of The National Aeronautics And Space Administration Valve for waste collection and storage
DE4321559A1 (de) * 1993-06-29 1995-01-12 Hermann Schmitzer Stuhlentsorgungs- und Reinigungsapparat für schwerkranke Patienten
US5551097A (en) * 1995-03-02 1996-09-03 Johnny W. Short Compact urinal system
US5894608A (en) * 1996-02-13 1999-04-20 Birbara; Philip J. Portable system for the collection of urine
US5732417A (en) * 1996-03-12 1998-03-31 Envirovac Inc. Vaccum toilet system
US6500158B1 (en) 1997-03-26 2002-12-31 The Trustees Of Columbia University In The City Of New York Method of inducing negative pressure in the urinary collecting system and apparatus therefor
US6099463A (en) * 1998-08-03 2000-08-08 Hockhalter; Robert Female stimulator comprising close-fitting clitoral suction chamber
WO2000028939A2 (en) 1998-11-18 2000-05-25 Urometrics, Inc. Clitoral treatment devices and methods
US6964643B2 (en) * 1998-11-18 2005-11-15 Nugyn, Inc. Devices and methods for treatment of incontinence
US7351234B2 (en) * 2003-10-14 2008-04-01 Finger Richard B Urine collection and disposal system
JP4941985B2 (ja) * 2007-09-18 2012-05-30 パラマウントベッド株式会社 真空吸引式採尿装置の制御装置
US8046848B2 (en) * 2008-04-17 2011-11-01 Beechwood Technologies Lc Self-cleansing portable urine collection device
CN111282048A (zh) * 2020-03-03 2020-06-16 四川省第四人民医院 自动吸引管
US11944737B2 (en) 2020-11-24 2024-04-02 C. R. Bard, Inc. Air venting meter lid adapter
US11992599B2 (en) 2021-01-08 2024-05-28 C. R. Bard, Inc. Urinary drainage system with air pressure apparatus
US11931541B2 (en) 2021-01-08 2024-03-19 C. R. Bard, Inc. Connector for selective occlusion of drainage tube

Family Cites Families (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR992462A (fr) * 1949-05-25 1951-10-18 Appareil pour le traitement de l'énurésie
US3112061A (en) * 1960-04-27 1963-11-26 Breer Carl Body liquid collector appliance
US3114916A (en) * 1960-07-11 1963-12-24 Richard H Hadley Sanitary feminine hand urinals
FR1550657A (nl) * 1967-08-08 1968-12-20
US3626941A (en) * 1968-08-06 1971-12-14 Donald D Webb Excretory prosthesis
US4033338A (en) * 1976-06-04 1977-07-05 Kingsley Igwebike Vibratory feminine hygiene vacuum device
US4084589A (en) * 1976-06-07 1978-04-18 Kulvi Ruth L Urine collection apparatus
US4163449A (en) * 1977-09-30 1979-08-07 Regal Robert A Enuresis treatment device
US4164795A (en) * 1978-07-28 1979-08-21 Johnson Ernest K Portable urinal
JPS5750009Y2 (nl) * 1979-03-12 1982-11-02
US4281655A (en) * 1979-09-26 1981-08-04 Ryugo Terauchi Automatic urine collecting apparatus
GB2062472B (en) * 1979-10-12 1984-02-08 Kimura Bed Mfg Vacuum suction type urinating aid
GB2071489B (en) * 1980-03-14 1984-09-19 Kimura Bed Mfg Vacuum suction type urinating aid
DE3262908D1 (en) * 1981-01-10 1985-05-15 Laycock Bros Ltd Flush control

Also Published As

Publication number Publication date
FR2466993A1 (fr) 1981-04-17
IT8068549A0 (it) 1980-10-09
DE3032142A1 (de) 1981-04-30
FR2466993B1 (nl) 1984-11-30
CA1142832A (en) 1983-03-15
DK157597B (da) 1990-01-29
AU6309780A (en) 1981-04-16
SE443921B (sv) 1986-03-17
US4531939A (en) 1985-07-30
GB2062473B (en) 1983-08-03
AU535408B2 (en) 1984-03-22
DK157597C (da) 1990-06-18
DK432480A (da) 1981-04-13
SE8005790L (sv) 1981-04-13
IT1129300B (it) 1986-06-04
DE3032142C2 (de) 1985-03-07
GB2062473A (en) 1981-05-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NL8004956A (nl) Urineerinrichting.
US5926875A (en) Nursed person&#39;s bed with flush toilet
NL8004957A (nl) Urineerinrichting van het vacuuemzuigtype.
US9492308B2 (en) Urination assistance device
CA1150127A (en) Vacuum suction type urinating aid
US20070006368A1 (en) Disposable funnel for urine samples
US20190186116A1 (en) Wash And Clean Apparatus
US4443217A (en) Suction type urinating aid
US4365363A (en) Urine collecting device for patients in wheelchairs
US5701612A (en) Urinal container having internal partitions and motor-powered suction device
GB2129688A (en) A vacuum suction type urinating aid
NL8004955A (nl) Urineerinrichting.
JP2000070185A (ja) 小便器システム
JP7235580B2 (ja) トイレおよびトイレシステム
JPS5850908Y2 (ja) 真空吸引式排尿装置
JPS5933374Y2 (ja) 真空吸引式排尿装置に於ける尿検知装置
KR20120117449A (ko) 소변기용 악취제거장치
KR870000359Y1 (ko) 일회용 변좌 커버
JPH0431336Y2 (nl)
KR200176342Y1 (ko) 좌변기의 악취 제거장치
KR20200095310A (ko) 직수식 변기용 악취 제거장치
KR20200037713A (ko) 수처리를 통한 악취제거장치
JP3053918U (ja) 飛散尿受具付洋式便器
JP3079645U (ja) 飛沫防止用球形受具
JPS5972334A (ja) 消臭装置

Legal Events

Date Code Title Description
A1A A request for search or an international-type search has been filed
BB A search report has been drawn up
A85 Still pending on 85-01-01
BV The patent application has lapsed