NL7907258A - Tussenopslag bakvormen. - Google Patents

Tussenopslag bakvormen. Download PDF

Info

Publication number
NL7907258A
NL7907258A NL7907258A NL7907258A NL7907258A NL 7907258 A NL7907258 A NL 7907258A NL 7907258 A NL7907258 A NL 7907258A NL 7907258 A NL7907258 A NL 7907258A NL 7907258 A NL7907258 A NL 7907258A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
baking
conveyor
tins
rack
baking tins
Prior art date
Application number
NL7907258A
Other languages
English (en)
Other versions
NL186804C (nl
NL186804B (nl
Original Assignee
Capelleveen Bv Geb
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Capelleveen Bv Geb filed Critical Capelleveen Bv Geb
Priority to NLAANVRAGE7907258,A priority Critical patent/NL186804C/nl
Priority to EP80200909A priority patent/EP0026545B1/en
Priority to AT80200909T priority patent/ATE5309T1/de
Priority to DE8080200909T priority patent/DE3065623D1/de
Priority to US06/192,040 priority patent/US4392768A/en
Publication of NL7907258A publication Critical patent/NL7907258A/nl
Publication of NL186804B publication Critical patent/NL186804B/nl
Application granted granted Critical
Publication of NL186804C publication Critical patent/NL186804C/nl

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65GTRANSPORT OR STORAGE DEVICES, e.g. CONVEYORS FOR LOADING OR TIPPING, SHOP CONVEYOR SYSTEMS OR PNEUMATIC TUBE CONVEYORS
    • B65G47/00Article or material-handling devices associated with conveyors; Methods employing such devices
    • B65G47/34Devices for discharging articles or materials from conveyor 
    • B65G47/46Devices for discharging articles or materials from conveyor  and distributing, e.g. automatically, to desired points
    • B65G47/51Devices for discharging articles or materials from conveyor  and distributing, e.g. automatically, to desired points according to unprogrammed signals, e.g. influenced by supply situation at destination
    • B65G47/5104Devices for discharging articles or materials from conveyor  and distributing, e.g. automatically, to desired points according to unprogrammed signals, e.g. influenced by supply situation at destination for articles
    • B65G47/5109Devices for discharging articles or materials from conveyor  and distributing, e.g. automatically, to desired points according to unprogrammed signals, e.g. influenced by supply situation at destination for articles first In - First Out systems: FIFO
    • B65G47/5113Devices for discharging articles or materials from conveyor  and distributing, e.g. automatically, to desired points according to unprogrammed signals, e.g. influenced by supply situation at destination for articles first In - First Out systems: FIFO using endless conveyors
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65GTRANSPORT OR STORAGE DEVICES, e.g. CONVEYORS FOR LOADING OR TIPPING, SHOP CONVEYOR SYSTEMS OR PNEUMATIC TUBE CONVEYORS
    • B65G1/00Storing articles, individually or in orderly arrangement, in warehouses or magazines
    • B65G1/02Storage devices
    • B65G1/04Storage devices mechanical

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Catalysts (AREA)
  • Meat, Egg Or Seafood Products (AREA)
  • Vehicle Interior And Exterior Ornaments, Soundproofing, And Insulation (AREA)
  • Specific Conveyance Elements (AREA)
  • Warehouses Or Storage Devices (AREA)
  • Furnace Charging Or Discharging (AREA)
  • Special Conveying (AREA)
  • Control And Other Processes For Unpacking Of Materials (AREA)
  • Intermediate Stations On Conveyors (AREA)

Description

VO 8^04 * Μ
Tussenopslag bakvormen.
In de bakkerij worden bakvormen in diverse soorten en afmetingen gebruikt voor verschillende broodsoorten, cake, etc.
Afhankelijk van de grootte van de bakkerij beschikt men over aantallen van 1000 tot 6000 stuks /type, die, wanneer niet in gebruik, 5 lijdelijk moeten worden opgeslagen.
Voor deze tussenopslag van deze bakvormen die *in verband met het lossen van het baksel veelal enigszins taps toelopen en soms groepsgewijze zijn gekoppeld, zijn diverse methoden bekend, die in de meeste gevallen inhouden, dat de bakvormen of "koppels” 10 worden genest, d.w.z. gedeeltelijk in elkaar geschoven worden gestapeld. Apparaten die hiervoor worden gebruikt zijn z.g. stackers en unstackers.
Hadelen van deze bekende techniek zijn: - De bakvormen moeten aan de specifieke stapelmethode worden 15 aangepast en ook voor het ont stapelen van in elkaar geschoven bakvormen moeten extra aangrijprichels en dergelijke bij de vormen zijn aangebracht.
- Om aldus stapelen en ontstapelen mogelijk te maken is een zuivere maatvoering nodig. Beschadigde, vervormde bakvormen klemmen in elkaar.
20 - Stapelen met in elkaar schuiven heeft het bezwaar dat geen kunststofbinnehbekleding kan worden toegepast.
De uitvinding beoogt deze bezwaren te vermijden. Hiertoe verschaft de uitvinding een (tussen-)opslagwerkwijze volgens welke de bakvormen worden af gelegd in rekken, waarin de bakvormen etagege-25 wijs in rijen achter elkaar worden geplaatst en wel per rek steeds een type bakvormen.
In nadere uitwerking van de uitvinding kunnen meerdere rekken naast elkaar worden opgesteld en van weerseinden toegankelijk zijn, zodat de rekken bij een kopeinde kunnen worden beladen en bij 30 het andere einde bakvormen kunnen worden af genomen, hetgeen het 790 72 5 8 λ * -2- voordeel heeft dat, terwijl een type bakvormen in een rek wordt geplaatst, tegelijkertijd een ander type bakvormen uit een ander rek kan worden af genomen en in het bakcircuit worden geleid, zodat omschakeling van het ene type op het andere vrijwel zonder tijdver-5 lies kan geschieden. Overigens kan ook steeds vanaf een kopeinde worden gewerkt.
Voor het uitvoeren van de werkwijze verschaft de uitvinding een opslaginrichting met een rekconstructie, voorzien van in een frame vertikaal gespatieerde dragers, elk voor een rij bakvormen, 10 waarbij middelen zijn aangebracht voor het vertikaal en horizontaal positioneren van de bakvormen.
Daarbij kunnen volgens de uitvinding op elk niveau in een rek de dragers zijn voorzien van twee zijdelings gespatieerde opleg-vlakken en is in het rek een horizontaal transportmiddel aangebracht 15 dat in hoogte instelbaar is en met behulp waarvan op elke drager een vrijwel aaneengesloten rij bakvormen kan worden gevormd, te beginnen bij een kopeinde van de drager, resp. de bakvormen uit een rij via hetzelfde of via het andere kopeinde van de drager kunnen worden afgevoerd.
20 De vertikale transportmiddelen kunnen bestaan uit een hef- inrichting bij éên of elk van de kopeinden van het rek, voor het overbruggen van hoogteverschillen tussen elke drager in het rek en transporteurs, met behulp waarvan bakvormen worden toegevoerd, resp. worden af gevoerd.
25 Teneinde tegelijkertijd bakvormen te kunnen opslaan en andere bakvormen vanuit de opslag in het bakcircuit te brengen, kunnen volgens de uitvinding meerdere rekken naast elkaar zijn opgesteld met een kopeinde bij een bakvormen-toevoertransporteur en bij een bakvormen-afvoertransporteur, waarbij tussen de rekken enerzijds en 30 de respectieve transporteurs anderzijds hef inrichtingen zijn aangebracht, die evenwijdig aan de betreffende transporteur beweegbaar zijn en voor elk gewenst rek kunnen worden geplaatst.
In een voorkeursuitvoeringsvorm van de uitvinding is elke hefinrichting voorzien van een over een bovenbocht en een beneden-35 bocht rondgaande eindloze transporteur met daarvan uitstekende bak- 790 7 2 5 8 * Μ.
-3- vorm-aanvatmiddelen, waarbij van een met de bakvormen-aanvoertrans-porteur samenwerkende bef inrichting het stijgende part naar de transporteur is toegekeerd en van een met de afvoertransporteur samenwerkende hefinrichting het dalende part naar de transporteur 5 is toegekeerd.
Met een dergelijke inrichting worden bakvormen die met de open zijde naar boven op de aanvoertransporteur liggen, aangevat, omhoog over de bovenbocht van de hefinrichting gezwenkt en in omgekeerde stand op een rek geplaatst. Het voordeel hiervan is, dat in de bak-10 vormen achtergebleven broodresten en dergelijke verontreinigingen tijdens de omkering uit de bakvormen kunnen vallen, terwijl tevens wordt verhinderd, dat gedurende de opslag van de bak-rormen vervuiling optreedt door ongedierte en dergelijke.
Het is duidelijk, dat de bedrijfszekerheid van een dergelijke 15 inrichting groter is dan van inrichtingen waarmee bakvormen nestend worden gestapeld. De getempeerde aandrijving en besturing van de diverse transportmiddelen kan met toepassing van op zichzelf bekende tasters en signaalgevers worden uitgevoerd. Tussen de diverse transporteurs, hefmiddelen en transportmiddelen binnen de rekken 20 worden overzetmiddelen toegepast.
Voor het ontvangen van de bakvormen van de aanvoertransporteur, het omhoog bewegen met het stijgende part van de transporteurs van de hefinrichting, het over de bovenbocht voeren en tevens keren van de bakvorm en het omlaag bewegen daarvan in het dalende part van de 25 transporteur tot het niveau van de te vullen etage van een rek, kunnen volgens de uitvinding de aanvatmiddelen van de hefinrichting elk zijn uitgerust met twee bakvorm-steunorganen,waarvan de ene werkzaam is in het stijgende traject en de andere in het dalende traject.
30 Bij voorkeur is elk bakvormsteunorgaan voorzien van twee steun- vingers, die zijdelings naar elkaar toe en van elkaar af verplaatsbaar zijn, zodanig dat zowel in het stijgende traject als in het dalende traject telkens de onderste vingers naar elkaar toe zijn bewogen voor het onder de zijdelen daarvan aanvatten van een bak-35 vorm, terwijl telkens de bovenste vingers althans in het gehele m 790 7 2 5 8
-U
dalende traject uit elkaar zijn "bewogen.
Een eenvoudige en bedrijfszekere besturing van de vingers wordt verkregen door elke vinger verschuifbaar uit te voeren in een langs-gleuf in een gemeenschappelijke leiplaat en elke vinger te sturen 5 door middel van een in een passend C-profiel opgesloten, aangedreven ketting, waarbij de profielen, behorend bij de vingers van een paar, in het stijgende traject en in het dalende traject althans plaatselijk een verschillende onderlinge afstand hebben, afhankelijk van· de functie van het betreffende vingerpaar.
Opgemerkt wordt, dat de opslagwerkwijze volgens de uitvinding, waarbij gebruik wordt gemaakt van rekken, waarin bakvormen etage-gewijs in rijen achter elkaar worden geplaatst door middel van middelen voor het vertikaal en horizontaal positioneren van de bakvormen, eveneens kan worden toegepast voor het beladen van z.g. deegrem-^ rijskasten, waarin door koeling het rijsproces tijdelijk wordt onderbroken. Het is duidelijk dat in dit geval de hefinrichting de met deeg gevulde bakvormen niet mag keren en derhalve kan als hefinrich-ting, in het algemeen als vertikaal positioneermiddel een hefplateau met overzetmiddelen als duwlijsten kunnen worden toegepast.
20 Ter verduidelijking van de uitvinding zal, onder verwijzing naar de tekening, een uitvoeringsvoorbeeld van de (tussen-)opslag-inrichting voor bakvormen worden beschreven .
Fig. 1 toont schematisch in bovenaanzicht de opstelling van de belangrijkste elementen van de inrichting; 25 fig. 2 is een perspectief-aanzicht van een bakvorm, samengesteld uit vier met elkaar gekoppelde bakblikken; fig. 3 is een vergroot detail van fig. 1; fig. ^ is een aanzicht volgens de lijn IV-IV in fig. 3 en fig. 5 is een aanzicht volgens de lijn V-V in fig. 3.
30 · Volgens de tekening, in het bijzonder fig. 1, is de tussenop- slaginrichting voor bakvormen van het in fig. 2 af geheelde type, echter uiteraard eveneens geschikt voor andere voorwerpen voor opslag en/of tussenopslag om in aanmerking te komen, voorzien van een aan-voertranporteur 1, een afvoertransporteur 2, van een aantal, dwars 35 tussen de evenwijdig verlopende transporteurs 1 en 2 opgestelde op-slagrekken 3A, B, C, ... en van bijvoorbeeld over rails U en 5 7907258 -5- t £ verplaatstare herinrichtingen 6 en Τ· De rekten 3 zijn in fig. 1 met letters A,B en C onderscheiden om aan te geven, dat in "beginsel in elk rek een ander type voorwerp, "bijvoorbeeld "bakvormen voor verschillende bakprodukten, kan -worden opgeslagen.
5 Uit de algemene opstelling volgens fig. 1 "blijkt, dat het opslag-principe berust op het aanvoeren van bakvormen, b.v. van het type C over de aanvoertransporteur 1, het met behulp van de hefinri dating 6, die voor dit doel tussen de aanvoertransporteur 1 en het rek 3C is opgesteld, vullen van dit rek met voorwerpen type C, terwijl het te-10 gelijkertijd mogelijk is een ander type voorwerpen, b.v. type B, via de hefinrichting 7 over te zetten op de afvoertransporteur 2, die deze voorwerpen, b.v. bakvormen B, in het bakcircuit brengt.
v
Verwijzend naar de figuren 3 en Ij- zal thans nader worden ingegaan op het beladen van een rek 3, waarbij ervan wordt uit gegaan, dat 15 de te manipuleren voorwerpen bakvormen 8 zijn van het in fig.2 afge-beelde type, nl. elk samengesteld uit een aantal omlaag taps toelopende bakblikken 9, die door een rondgaande band 10 tot een eenheid 8 zijn verenigd.
Een rek 3 bestaat uit een frame 12 met zich daarin onder elkaar 20 en in langsrichting uit strekkende stellen lijsten 13, die draagvlakken vormen voor rijen bakvormen 8.
Het vullen van een rek geschiedt van boven naar beneden met behulp van de hefinrichting 6 en een horizontaal transportmiddel, zoals een transportband 14 dat vertikaal instelbaar is b.v. door 25 middel van een in fig. 4 schematisch weergegeven schaarmechanisme 15·
De vertikale instelling geschiedt bij voorkeur zodanig, dat het bovenpart van de transportband ik telkens kan worden geplaatst op een iets hoger niveau dan het effectieve draagoppervlak van de draaglijs-ten 13, zodat op een draaglijstenstel geplaatste reeks bakvormen 8 30 over de draaglijsten van de invoerzijde (fig.U links) naar de af-voerzijde verplaatsbaar is.
De hefinrichting 6 bestaat uit een frame 16, dat op wielen 17 over de rails U verrijdbaar is tussen de aanvoertransporteur 1 en de reeks rekken 3.
35 In het frame 16 is een transportmiddel 18 volgens de in fig. 4 getekende pijlen beweegbaar over een bovenbocht 19a en een 7907258 -6- oncLer "bocht 19¾.
Het transportmiddel 18 draagt, verdeeld over zijn lengte, een aantal aanvatorganen 20 voor de bakvormen 8. In fig. k zijn slechts 2 van de aanvatorganen afgebeeld en op een uitvoeringsvorm hiervan 5 zal nader worden ingegaan.
Met de inrichting volgens fig. 3 en k worden bakvormen 8 van de aanvoertransporteur 1 en met "behulp van een duworgaan 11 overgezet op een gereedstaand aanvatorgaan 20, dat met medeneming van de bakvorm door het transportmiddel 18 omhoog wordt gevoerd, over 10 de bovenbocht 19a wordt geleid en vervolgens weer omlaag wordt gebracht tot het niveau van het horizontale transportorgaan lk, dat zich bevindt tussen een stel draaglijsten 13» waarop de betreffende bakvorm moet worden geplaatst. Er wordt van uitgegaan, dat de bovenliggende draaglijstenstellen reeds geheel met rijen bakvormen 15 8 zijn gevuld. De (zie fig. k) aldus meegenomen bakvorm wordt in omgekeerde stand op het horizontale transportmiddel, met name de transportband lk geplaatst, die voor opschuiving van de bakvorm en de daaraan voorafgaande bakvormen 8 over de dragerlijsten 13 zorgt.
Aldus wordt het rek 3 (fig. k) van boven naar beneden en van links 20 naar rechts gevuld.
Op soortgelijke wijze kunnen bakvormen van een ander rek, bijvoorbeeld het rek 3B, van beneden naar boven worden gelost en met behulp van de hefinrichting 7 worden geplaatst op de afvoer-transporteur 2.
25 Bij de bakvorm-aanvatmiddelen 20 moeten voorzieningen worden getro-ffen om de bakvormen van de aanvoertransporteur 1 te kunnen ontvangen, vertikaal omhoog te kunnen bewegen, over de hoven-bocht 19a te keren en vervolgens weer omlaag te bewegen en over te zetten· op de transportband lk.
30 Men zou zich kunnen voorstellen, dat de banen van de aanvat- middelen 20 en van de transportband lk elkaar net niet raken en dat gebruik wordt gemaakt van afzonderlijke overzetmiddelen. voor het overbrengen van een bakvorm op de transportband lit·.
Mechanisch eenvoudiger is echter de trajecten van de aanvat-35 middelen 20 en van de transportband ik elkaar te laten overlappen, 7907258 *> Λ -τ- zodat de aanvatmiadelen 20 bakblikken. direct op de transportband l4 kunnen plaatsen. In dit geval moeten echter maatregelen worden genomen om de greep van de aanvatmiddelen op "bakvormen, die op de transportband 1¼ zijn neergelegd, op te heffen.
5 Een uitvoeringsvorm van de aanvatorganen, waarbij dit mogelijk is, is afgeheeld in fig. 3 en 5·
Daarbij is elk aanvatmiddel 20 uitgerust met vier steunvingers 21,22,23,24 elk in de vorm van een hoekprofiel en reikend door een langsgleuf 25 in een leiplaat 26. Zoals blijkt uit fig. 3 en 5 zijn 10 de vingers 23 en 24 naar elkaar toe bewogen en kunnen een bakvorm 8 die door het duworgaan 11 op een tafel 11a is geplaatst opnemen door deze opzij onder de band 10 of onder de bodem van de blikken 9 aan te vatten. De vingers 21 en 22 zijn uit elkaar bewogen en blijven in deze stand in hét gehele stijgende part van de transportmid-15 delen 18 (zie fig. 4). Het is evenwel mogelijk, de vingers 21 en 22 alleen in de zone, waar bakblikken 8 worden aangevat, uit elkaar te bewegen. In de bovenbocht 19a komen, voorzover dit niet eerder is geschied, ook de vingers 21 en 22 naar elkaar toe en nemen het bakblik 8 over van de vingers 23 en 24, die dam uit elkaar bewegen en 20 in het gehele dalende traject van de transportmiddelen 18. De besturing van de vingers 21,22,23,24 geschiedt door middel van aangedreven, in geleidingsprofielen 18a - l8d opgesloten kettingen 27.
Elk van de vingers 21=24 is door middel van een meenemer 28 verbonden met de ketting 27 van de bijbehorende geleidingsprofielen 25 18a - l8d. Zoals in fig.3 met stippellijnen aangegeven zijn de diverse geleidingsprofielen l8a-l8d in de boven- en in de beneden-bocht verlegd, zodat in het stijgende traject van de hef inrichting 6 de geleidingsprofielen 18c en l8d relatief dicht bij elkaar staan en in het dalende traject selectief ver van elkaar, terwijl dit bij 30 de geleidingsprofielen 18a en l8b juist andersom is. In beginsel kunnen aldus per bakblik-aanvatmiddel 20, waarvan een aantal gespatieerd op de transportmiddelen van de hef inrichting 6 aanwezig is, vier elk afzonderlijk bestuurde en door de bijbehorende kettingen 27 gedragen vingers 21-24 worden toegepast, die in elk aanvatmiddel 35 bij elkaar worden gehouden en worden gecentreerd door een lei- 7907258 -8- plaat 27.
Deze uitvoeringsvorm heeft het voordeel dat afzonderlijke overzetmiddelen voor het overbrengen van bakblikken op de transportband lU van een rek-achterwege kunnen blijven.
5 Teneinde een snelle verplaatsing van een hefinrichting 6 of 7 over de rails U, resp. 5 langs de rekken 3A,3B ....enz. mogelijk te maken, kunnen de van het rekframe 12 uitstekende delen van de transportband ik, gestippeld in fig. 3, intrekbaar worden uitgevoerd, hetgeen op diverse, op zichzelf bekende manieren kan 10 geschieden.
Hoewel een uitvoeringsvorm is beschreven, waarbij de rekken 3 tussen de aanvoertransporteur 1 en de afvoertransporteur 2 zijn opgesteld, is het’ mogelijk dat de rekken vanaf hetzelfde kopeinde worden beladen en gelost. Bij voorkeur worden in dit geval ter 15 plaatse van de rekken de transporteurs 1 en 2 boven elkaar geplaatst .
790 7 2 58

Claims (9)

1. Opslagwerkwijze, in het bijzonder tussen-opslagwerkwi jze voor bakvormen en soortgelijke voorwerpen, gekenmerkt doordat de bakvormen worden af gelegd in rekken, waarin de bakvormen etagegewijs in rijen acbter elkaar worden geplaatst en wel per rek steeds een 5 type bakvormen.
2. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat meerdere rekken naast elkaar worden opgesteld en van weerseinden toegankelijk zijn, zodat de rekken bij een kopeinde kunnen worden beladen en bij het andere einde bakvormen kunnen worden af genomen. 10 3- Werkwijze volgens conclusie 1 of 2, met het kenmerk, dat de bakvormen omgekeerd, dus met de bodem omhoog, worden af gelegd. 1*. Inrichting voor het uitvoeren van de werkwijze volgens een van de voorgaande conclusies, gekenmerkt door een rekconstructie, voorzien van in een frame vertikaal gespatieerde dragers, elk voor 15 een rij bakvormen, waarbij middelen zijn aangebracht voor het vertikaal en horizontaal positioneren van de bakvormen.
5. Inrichting volgens conclusie 4, met het kenmerk, dat op elk niveau in een rek de dragers zijn voorzien van twee zijdelings gespatieerde oplegvlakken en is in het rek een horizontaal trans-20 portmiddel aangebracht dat in hoogte instelbaar is en met behulp waarvan op elke drager een vrijwel aaneengesloten rij bakvormen kan worden gevormd, te beginnen bij een kopeinde van de drager, resp. de bakvormen uit een rij via hetzelfde of via het andere kopeinde van de drager kunnen worden afgevoerd.
6. Inrichting volgens conclusie 4 of 5» met het kenmerk, dat de vertikale transportmiddelen bestaan uit een hefinrichting bij êên of elk van de kopeinden van het rek, voor het overbruggen van hoogteverschillen tussen elke drager in het rek en transporteurs, met behulp waarvan bakvormen worden toegevoerd resp. worden af-30 gevoerd.
7. Inrichting volgens een van de conclusies 4-6, met het kenmerk, dat meerdere rekken naast elkaar zijn opgesteld met een kopeinde bij een bakvormentoevoertransporteur en bij een bakvormen- 7907258 -10- afvoertransporteur, -waarbij tussen de rekken enerzijds en de respectieve transporteurs anderzijds hefinrichtingen zijn aangebracht, die evenwijdig aan de betreffende transporteur beweegbaar zijn en voor elk gewenst rek kunnen worden geplaatst.
8. Inrichting volgens een van de conclusies U-7, met het kenmerk, dat elke hefinrichting is voorzien van een over een bovenbocht en een onderbocht rondgaande eindloze transporteur met daarvan uitstekende bakvorm-aanvatmiddelen, waarbij van een met de bakvormen-aanvoertransporteur samenwerkende hefinrichting het 10 stijgende part naar de transporteur is toegekeerd en van een met de afvoertransporteur samenwerkende hefinrichting het dalende part naar de transporteur is toegekeerd.
9· Inrichting volgens conclusie 8, met het kenmerk, dat de aanvatmiddelen van de hefinrichting elk zijn uitgerust met 15 twee bakvorm-steunorganen, waarvan de ene werkzaam is in het stijgende traject en de andere in het dalende traject.
10. Inrichting volgens cocnlusie 9, met het kenmerk, dat elk bakvorm-steunorgaan is voorzien van twee steunvingers, die zijdelings naar elkaar toe en van elkaar af verplaatsbaar zijn, zodanig dat 20 zowel in het stijgende traject als in het dalende traject telkens de onderste vingers naar elkaar toe zijn bewogen voor het onder de zijdelen daarvan aanvatten van een bakvorm, terwijl telkens de bovenste vingers althans in het gehele dalende traject uit elkaar zijn bewogen.
11. Inrichting volgens conclusie 9 of 10, met het kenmerk, dat elke vinger van een aamvatmiddel verschuifbaar is in een langsgleuf in een gemeenschappelijke leiplaat en elke vinger wordt gestuurd door middel van een in een passend C-profiel opgesloten, aangedreven ketting, waarbij de profielen, behorende 30 bij de vingers van één paar, in het stijgende traject en in het dalende traject althans plaatselijk een verschillende onderlinge afstand hebben, afhankelijk van de functie van het betreffende vingerpaar. 7907258
NLAANVRAGE7907258,A 1979-09-28 1979-09-28 Tussenopslag bakvormen. NL186804C (nl)

Priority Applications (5)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NLAANVRAGE7907258,A NL186804C (nl) 1979-09-28 1979-09-28 Tussenopslag bakvormen.
EP80200909A EP0026545B1 (en) 1979-09-28 1980-09-26 Apparatus for the intermediate storage of baking tins and similar articles
AT80200909T ATE5309T1 (de) 1979-09-28 1980-09-26 Apparat fuer die zwischenlagerung von backformen und aehnlichen gegenstaenden.
DE8080200909T DE3065623D1 (en) 1979-09-28 1980-09-26 Apparatus for the intermediate storage of baking tins and similar articles
US06/192,040 US4392768A (en) 1979-09-28 1980-09-29 Intermediate storage baking tins

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL7907258 1979-09-28
NLAANVRAGE7907258,A NL186804C (nl) 1979-09-28 1979-09-28 Tussenopslag bakvormen.

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NL7907258A true NL7907258A (nl) 1981-03-31
NL186804B NL186804B (nl) 1990-10-01
NL186804C NL186804C (nl) 1991-03-01

Family

ID=19833944

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NLAANVRAGE7907258,A NL186804C (nl) 1979-09-28 1979-09-28 Tussenopslag bakvormen.

Country Status (5)

Country Link
US (1) US4392768A (nl)
EP (1) EP0026545B1 (nl)
AT (1) ATE5309T1 (nl)
DE (1) DE3065623D1 (nl)
NL (1) NL186804C (nl)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SU1549857A1 (ru) * 1986-03-14 1990-03-15 Издательство "Известия Советов народных депутатов СССР" Склад дл штучных грузов
US5255493A (en) * 1992-10-27 1993-10-26 Elsner Engineering Works, Inc. Package assembly machine and method
US20040071539A1 (en) * 2002-07-03 2004-04-15 Anater Raymond J. Automated container management system
US7637712B2 (en) * 2005-03-17 2009-12-29 Lockheed Martin Corporation Tray stacking and buffer system and method of use
IT1396401B1 (it) * 2009-10-26 2012-11-19 Tecnosweet S R L Dispositivo ordinatore per il trasferimento di prodotti raggruppati su placche ad un'unita' polmone
US9694974B2 (en) 2013-03-07 2017-07-04 Fairfield Industries Incorporated Item storage, dispensing, and receiving system, apparatus, methods, and applications

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2718972A (en) * 1950-02-20 1955-09-27 Read Standard Corp Rack loading and unloading apparatus
US2941655A (en) * 1957-06-07 1960-06-21 Diamond National Corp Drying apparatus
GB872479A (en) * 1957-09-19 1961-07-12 Erich Keller Drying apparatus for ceramic works
US3664534A (en) * 1970-09-02 1972-05-23 Clark Equipment Co Lateral shuttle device for material storage system
US3700121A (en) * 1971-02-22 1972-10-24 Baker Perkins Inc Rack loading and unloading apparatus
US3782563A (en) * 1971-09-13 1974-01-01 Security Fire Door Co Dumbwaiter loading and unloading apparatus
US3937335A (en) * 1972-04-11 1976-02-10 Lanham Machinery Company, Inc. Automatic bread pan control system
US3850316A (en) * 1974-01-28 1974-11-26 Columbia Machine Apparatus for loading and unloading vertically stacked racks
IT1023645B (it) * 1974-12-16 1978-05-30 Spa Apparecchiatura per l immagazzi manento di corpi f ani, in parti colare di piastpelle
US3986446A (en) * 1975-01-30 1976-10-19 Daniel T. Thompson Dough proofing apparatus

Also Published As

Publication number Publication date
EP0026545B1 (en) 1983-11-16
DE3065623D1 (en) 1983-12-22
EP0026545A1 (en) 1981-04-08
NL186804C (nl) 1991-03-01
ATE5309T1 (de) 1983-12-15
NL186804B (nl) 1990-10-01
US4392768A (en) 1983-07-12

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NL8104384A (nl) Werkwijze voor het ontladen van een met stapels gevulde container, alsmede inrichting voor het uitvoeren van deze werkwijze.
NL192200C (nl) Inrichting voor het overbrengen van kisten en dergelijke houders.
US3976208A (en) Apparatus for providing endless succession of compartmented trays
NL1011094C2 (nl) Inrichting voor het uit bakblikken verwijderen van brood.
NL7907258A (nl) Tussenopslag bakvormen.
US6343688B1 (en) Conveyor and escalator for transporting eggs and the like
US3263794A (en) Article re-grouping conveyor system
US2704614A (en) Material handling apparatus
US10906198B2 (en) Installation for cutting food products equipped with means for filling the chute
US3004651A (en) Conveyor apparatus for foodstuffs
US2880850A (en) Conveyor apparatus for foodstuffs
US2888126A (en) Conveyor apparatus
EP1469089B1 (en) Plant for the production of metal sections
NL9200016A (nl) Containerbeladings- en ontladingsinrichting.
NL1012266C2 (nl) Inrichting voor het aan een aantal deegbewerkingen onderwerpen van deegstukken en bakproducten.
NL8600225A (nl) Werkwijze en inrichting voor het verpakken van eieren of soortgelijke kwetsbare voorwerpen.
NL8004604A (nl) Inrichting voor het tranporteren van strengpers- profielen.
NL1026577C2 (nl) Oogsthulpinrichting voor het oogsten van vruchten van in een kas geteelde gewassen, alsmede oogstwerkwagen voorzien van een dergelijke oogsthulpinrichting.
US3331485A (en) Foil tin transfer device
US3934736A (en) Spring stacker
WO2001060723A1 (en) In-line stacker machine for stacking cookies
NL9201530A (nl) Inrichting voor het overzetten van in hoofdzaak bolvormige of ellipsoide produkten, zoals bijvoorbeeld eieren, fruit of groenten.
EP1785033A1 (en) Baked bread unloading device
NL1004755C2 (nl) Systeem voor het uitstallen van waren.
NL2013546B1 (nl) Doseerinrichting voor een bulkgoedmassa.

Legal Events

Date Code Title Description
A1B A search report has been drawn up
A85 Still pending on 85-01-01
BC A request for examination has been filed
V1 Lapsed because of non-payment of the annual fee