NL2001417C2 - Systeem voor het verwerken van filmbeelden en werkwijze voor het verwerken van filmbeelden. - Google Patents

Systeem voor het verwerken van filmbeelden en werkwijze voor het verwerken van filmbeelden. Download PDF

Info

Publication number
NL2001417C2
NL2001417C2 NL2001417A NL2001417A NL2001417C2 NL 2001417 C2 NL2001417 C2 NL 2001417C2 NL 2001417 A NL2001417 A NL 2001417A NL 2001417 A NL2001417 A NL 2001417A NL 2001417 C2 NL2001417 C2 NL 2001417C2
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
display device
image
evaluated
camera
film
Prior art date
Application number
NL2001417A
Other languages
English (en)
Other versions
NL2001417A1 (nl
Inventor
Yoshi Enami
Masahiro Kikuchi
Tsutomu Mizuguchi
Hiroyuki Sano
Original Assignee
Otsuka Denshi Kk
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from JP2007088857A external-priority patent/JP4663669B2/ja
Priority claimed from JP2007088858A external-priority patent/JP4663670B2/ja
Application filed by Otsuka Denshi Kk filed Critical Otsuka Denshi Kk
Publication of NL2001417A1 publication Critical patent/NL2001417A1/nl
Application granted granted Critical
Publication of NL2001417C2 publication Critical patent/NL2001417C2/nl

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04NPICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
    • H04N17/00Diagnosis, testing or measuring for television systems or their details
    • H04N17/04Diagnosis, testing or measuring for television systems or their details for receivers
    • GPHYSICS
    • G09EDUCATION; CRYPTOGRAPHY; DISPLAY; ADVERTISING; SEALS
    • G09GARRANGEMENTS OR CIRCUITS FOR CONTROL OF INDICATING DEVICES USING STATIC MEANS TO PRESENT VARIABLE INFORMATION
    • G09G3/00Control arrangements or circuits, of interest only in connection with visual indicators other than cathode-ray tubes
    • G09G3/006Electronic inspection or testing of displays and display drivers, e.g. of LED or LCD displays

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Biomedical Technology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Multimedia (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Computer Hardware Design (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Theoretical Computer Science (AREA)
  • Image Analysis (AREA)
  • Testing, Inspecting, Measuring Of Stereoscopic Televisions And Televisions (AREA)
  • Studio Devices (AREA)

Description

1 f
Systeem voor het verwerken van filmbeelden en werkwijze voor het verwerken van filmbeelden
ACHTERGROND VAN DE UITVINDING
De onderhavige uitvinding heeft betrekking op een systeem en werkwijze voor het evalueren van de prestatie 5 van een te evalueren weergaveinrichting van het retentie-type (ook 'doel weergaveinrichting' genoemd) door het verkrijgen van filmbeeld responsiekrommen van de doel weergaveinrichting gebaseerd op de beweging van een beeld getoond op het scherm van de doel weergaveinrichting.
10
BESCHRIJVING VAN GERELATEERDE UITVINDINGEN
Evaluaties van de prestatie van weergave van filmbeelden zijn uitgevoerd door het meten van de beweging 15 van een bewegend beeld getoond op een scherm van een weergaveinrichting zoals een vloeibaar kristal weergavescherm (Liquid Crystal Display: LCD), plasma weergave-paneel (Plasma Display Panel: PDP), of elektro luminescentie (Electro Luminescence: EL) weergavescherm.
20 Een gebruikelijke werkwijze voor het evalueren van de prestaties van bewegend beeld weergave is een proces waarbij meerdere keren een bewegend beeld wordt opgenomen door een stilstaande camera en de opgenomen beelden worden 20014171 2 opgeslagen als tijdsreeks stilstaande beelden, de opgeslagen tijdsreeks stilstaande beelden vervolgens over de tijd worden geïntegreerd terwijl ze synchroon met de voortbewegingsnelheid van de filmbeelden worden verschoven 5 om een gesynthetiseerd beeld te verkrijgen, en de scherpte van een rand in het gesynthetiseerde beeld wordt geëvalueerd. De scherpte van een rand gaat met name meer achteruit wanneer de beeld retentietijd langer is zoals in het geval van LCD. Deze achteruitgang van de scherpte van 10 de rand wordt gedigitaliseerd naar indexwaarden in de voorgaande methode (niet beoordeelde Japanse octrooipublicatie nr. 2001-204049).
In de voorgaande werkwijze voor het evalueren van de prestatie van filmbeeld weergave, is het nodig dat een 15 gesynthetiseerd beeld wordt gegenereerd door tijdsreeks statische beelden te integreren. Echter, aangezien de tijdsreeks statische beelden die opgenomen worden tweedimensionale beelden zijn, is het lichtgevoelige vlak van de stilstaande camera overeenkomstig tweedimensionaal, 2 0 wat het aantal keren en de duur van het scannen van het lichtgevoelige vlak vergroot. Hierdoor kan niet een voldoende aantal beelden worden opgenomen gedurende de beweging van het filmbeeld, zodat te kort wordt geschoten in het verbeteren van de nauwkeurigheid van de evaluatie 25 van prestatie van de weergave van filmbeelden.
Bijkomstig kan, wegens het verhoogd aantal keren en de verlengde duur van het scannen door de stilstaande camera, niet een voldoende aantal beelden worden opgenomen gedurende de beweging van het filmbeeld. Dientengevolge kan 3 0 de nauwkeurigheid van een evaluatie van de prestaties van filmbeelden weergave niet worden verbeterd.
SAMENVATTING VAN DE UITVINDING
3 5 Het is daarom een doel van de onderhavige uitvinding om in een filmbeeld beeldverwerkingsysteem en een werkwijze voor een filmbeeld beeldverwerkingsysteem te 3 verschaffen dat het mogelijk maakt een groter aantal beelden van een film weergegeven op een te evalueren weergaveinrichting vast te nemen om filmbeeld responsiekrommen van de te evalueren weergaveinrichting te 5 verkrijgen.
Een filmbeeld beeldverwerkingsysteem volgens de onderhavige uitvinding omvat: een beeldsignaal generator voor het toeleveren van een filmbeeld signaal aan de te evalueren 10 weergaveinrichting; een camera voor het opnemen van het op de te evalueren weergaveinrichting getoonde filmbeeld; en een rekensectie voor het bepalen van een oogvolgende richting gebaseerd op gegevens van het door de 15 camera opgenomen filmbeeld verzameld op de tijdsreeks en het integreren van de luminantie van de opgenomen filmbeelden langs de oogvolgende richting gedurende een tijd corresponderend met een integraal veelvoud van 1 tijdsframe, daarmee een filmbeeld responsiekromme 20 verkrijgend van de te evalueren weergaveinrichting met betrekking tot de pixellocatie van de camera.
Het systeem voor het verkrijgen van filmbeeld responsiekrommen van deze structuur is in staat om positionele gegevens van een film die beweegt op het 25 weergavescherm van de te evalueren weergaveinrichting te meten door filmbeelden van te nemen door middel van een camera. De verkregen gegevens omvatten locaties van het filmbeeld richting waarin het filmbeeld beweegt van de te evalueren weergaveinrichting en luminantie gegevens van de 30 weergaveinrichting op de respectievelijke tijden van de locaties. Op basis van de gegevens wordt een film oogvolgende simulatie uitgevoerd, waarbij integratie langs de oogvolgende richting met een integraal meervoud van één tijdsframe wordt uitgevoerd om een filmbeeld 35 responsiekromme te verkrijgen. Evaluaties van filmbeeld karakteristieken, filmbeeld vervaging en dergelijke, kunnen worden gemaakt op basis van deze filmbeeld responsiekromme.
4
De eerder genoemde camera kan een lijncamera zijn die ten opzichte van de te evalueren weergaveinrichting is bevestigd en in staat is om meerdere keren op tijdsintervallen korter dan 1 tijdsframe van de te 5 evalueren weergaveinrichting te blootstellingsfotograferen. Het gebruik van een lijncamera voor het fotograferen maakt het mogelijk om op hoge snelheid en bijna gelijktijdig de respectievelijke positionele gegevens van het filmbeeld dat op het weergave scherm van de doel weergaveinrichting 10 beweegt te meten. Hierdoor kan zonder tijdsvertraging voor elke positie nauwkeurige meting worden verricht tijdens één poging. In het bijzonder hoeft de camera niet voorzien te worden van een filmbeeld-achtervolgings-mechanisme, aangezien in deze structuur vaste puntmetingen worden 15 gedaan zonder de lijncamera te bewegen. Metingen van filmbeeld karakteristieken kunnen op deze wijze makkelijk worden gemaakt, en kosten, slijtage en uitval van het systeem kunnen verminderd worden.
Het filmbeeld beeldverwerkingsysteem kan verder 20 een verlengde sleuf omvatten verschaft op het scherm van de te evalueren weergaveinrichting, en de eerder genoemde camera kan een galvano camera zijn die ten opzichte van de te evalueren weergaveinrichting is geplaatst en in staat is om meerdere keren te blootstellingsfotograferen in 25 synchronisatie met de beweging van het filmbeeld onderwijl het gezichtsveld bewegend in een richting anders dan de richting waarin de sleuf zich uitstrekt. Aangezien het systeem voor het verkrijgen van filmbeeld responsiekrommen van deze structuur een galvano camera gebruikt voor het 30 fotograferen, kan het op hoge snelheid positionele gegevens meten van het filmbeeld dat op het weergavescherm van de te evalueren weergaveinrichting beweegt. Hierdoor kan nauwkeurige meting gedaan worden zonder tijdsvertraging voor elke locatie.
3 5 Een werkwijze voor het verkrijgen van een filmbeeld responsiekromme van een beeld weergaveinrichting volgens de onderhavige uitvinding is een uitvinding van een 5 werkwijze welke grotendeels gelijk is aan de voorgaande uitvinding van het systeem voor het verkrijgen van een filmbeeld responsiekromme.
Een filmbeeld beeldverwerkingsysteem volgens een 5 ander aspect van de onderhavige uitvinding omvat: een beeldsignaal generator voor het toeleveren van een filmbeeld signaal aan de te evalueren weergaveinrichting; een camera voor het opnemen van het op de te 10 evalueren weergaveinrichting getoonde filmbeeld; en een rekensectie voor het bepalen van een temporaal verloop van het op de te evalueren weergaveinrichting getoonde filmbeeld voor elke pixel van de camera op basis van gegevens van de filmbeelden die 15 meerdere keren zijn opgenomen door de camera, welke verzameld zijn op de tijdsreeks, daardoor een filmbeeld responsiekromme verkrijgend van de te evalueren weergaveinrichting. In het systeem voor het verkrijgen van filmbeeld responsiekrommen van deze structuur, wordt een 20 hoge snelheid simulatie uitgevoerd op basis van gegevens die zijn opgenomen door middel van de camera waarbij één pixel van de camera vast staat en een filmbeeld responsiekromme met betrekking tot tijd verkregen wordt. Evaluaties van filmbeeld karakteristieken en filmbeeld 25 vervaging kunnen worden gemaakt op basis van de filmbeeld responsiekromme.
De eerder genoemde camera kan een lijncamera zijn die ten opzichte van de te evalueren weergaveinrichting is bevestigd en in staat is om meerdere keren op 30 tijdsintervallen korter dan één tijdsframe van de te evalueren weergaveinrichting te belichtingsfotograferen. Aangezien metingen worden gedaan zonder de lijncamera te bewegen, hoeft de camera niet voorzien te worden van een film-achtervolgings-mechanisme en het is mogelijk om 35 gemakkelijk de filmbeeld karakteristieken op hoge snelheid en bijna simultaan te meten. Nauwkeurige metingen kunnen hierdoor in één poging worden gedaan zonder tijdsvertraging 6 voor elke locatie. Bijkomstig kunnen kosten, slijtage en uitval van het systeem worden verminderd.
Het systeem kan verder een verlengde sleuf verschaft op het scherm van de te evalueren 5 weergaveinrichting omvatten, en de eerder genoemde camera kan een galvano camera zijn ten opzichte van de te evalueren weergaveinrichting is geplaatst en in staat is om meerdere keren in synchronisatie met de beweging van de film te blootstellingsfotograferen onderwijl het 10 gezichtspunt in een richting anders dan de richting waarin de sleuf zich uitstrekt bewegend.
Een werkwijze voor het verkrijgen van een filmbeeld responsiekromme van een beeld weergaveinrichting volgens de onderhavige uitvinding is een uitvinding van een 15 werkwijze die grotendeels gelijk is aan de voorgaande uitvinding van het systeem voor het verkrijgen van een filmbeeld responsiekromme.
Deze en andere voordelen, kenmerken en effecten van de onderhavige uitvinding zullen duidelijk gemaakt 20 worden door de volgende beschrijving van uitvoeringsvormen met verwijzing naar de begeleidende tekeningen.
KORTE BESCHRIJVING VAN DE TEKENINGEN
25 Figuur 1 is een schematisch diagram dat de configuratie van een filmbeeld beeldverwerkingsysteem 1 toont dat gebruik maakt van een lijncamera 3 voor het opnemen van een beeld op een te evalueren weergaveinrichting 2.
3 0 Figuur 2 is een diagram van een optisch pad dat een relatie tussen een weergavescherm 21 van de te evalueren weergaveinrichting 2 toont en het detectievlak van de lijncamera 3.
Figuur 3 is een schematisch diagram dat de 35 configuratie van een filmbeeld beeldverwerkingsysteem la toont dat gebruik maakt van een galvano camera 3a om een beeld op de te evalueren weergaveinrichting 2 vast te 7 nemen.
Figuur 4 is een zijaanzicht dat de structuur van het filmbeeld beeldverwerkingsysteem la toont.
Figuren 5(a)-5(d) zijn diagrammen die een 5 temporale overgang van een beeld op een tweedimensionale CCD array van de galvano camera 3a tonen.
Figuur 6 is een grafiek die luminantie signalen gedetecteerd op het detectievlak van de camera toont, waarbij de horizontale as een pixel representeert en de 10 verticale as tijd representeert.
Figuur 7 is een foto die de grafiek in figuur 6 weergegeven op het computerscherm toont.
Figuur 8 is een grafiek die de temporale overgang van luminantie signalen van de respectievelijke kleuren 15 toont, waarbij elk van de weergave pixels op de lijncamera 3 afzonderlijk wordt geobserveerd.
Figuur 9 is een foto die de grafiek van figuur 6 weergegeven op een computerscherm toont.
Figuren 10(a), 10(b) laten een werkwijze voor het 20 omzetten van coördinaten zien om de oogvolgende richting als één as weer te geven.
Figuur 11(a) is een foto vóór het omzetten van coördinaten.
Figuur 11(b) is een foto na het omzetten van 25 coördinaten.
Figuur 12 is een grafiek waarin het luminantie signaal G(x) wordt berekend waarbij één frame als het integratiebereik wordt genomen en getekend als een filmbeeld responsiekromme waarbij de horizontale as een 30 pixel representeert.
GEDETAILLEERDE BESCHRIJVING VAN DE TEKENINGEN <Systeem structuur 1>
Figuur 1 is een schematisch diagram dat de 35 configuratie toont van een filmbeeld beeldverwerkingssysteem 1 voor het evalueren van de filmbeeld weergaveprestatie van een te evalueren 8 weergaveinrichting 2 gebaseerd op de beweging van een beeld weergegeven op een weergavescherm 21 van de te evalueren weergaveinrichting 2.
Het filmbeeld beeldverwerkingssysteem 1 omvat een 5 lijncamera 3 voor het fotograferen van het weergavescherm 21 van de te evalueren weergaveinrichting 2 van het retentietype, een computerbesturingssectie 4 voor verkrijgen van filmbeeld responsiekrommen op basis van de beelden gefotografeerd door de lijncamera 3, en een 10 beeldsignaal generator 5 voor het toeleveren van een beeldsignaal voor het weergeven van een filmbeeld op de te evalueren weergaveinrichting 2.
In het geval van figuur 1, wordt een half-om-half (stapachtig) beeld met een helderheid van 100% (wit) in de 15 linkerhelft en een helderheid van 0% (zwart) in de rechterhelft gebruikt als het 'filmbeeld' getoond op de te evalueren weergaveinrichting 2. Het centrale gedeelte waar van helderheid wordt gewisseld wordt de 'rand' genoemd. Het filmbeeld moet van links naar rechts op het 20 weergavescherm 21 bewegen.
De lijncamera 3 is ten opzichte van de te evalueren weergaveinrichting 2 bevestigd en heeft een lens 31 en een detectievlak 32 omvattende een eendimensionaal CCD array welke een veelvoud van fotodiodes gerangschikt in 25 de horizontale richting omvat. Tegelijkertijd kan het systeem ook zijn gerangschikt zodat een tweedimensionaal CCD array gebruikt wordt en gegevens in de verticale richting worden afgedekt door middel van een masker of iets dergelijks zodat alleen gegevens in één horizontale lijn 30 verkregen kunnen worden.
De lijncamera 3 tast slechts één lijn af gedurende één blootstelling. De tijd voor het aftasten van één lijn is veel korter dan de tijd voor het scannen van een frame van de te evalueren weergaveinrichting 2.
35 Hierdoor neemt het uitlezen slechts een zeer korte tijd in beslag. Bijvoorbeeld, hoewel de tijd voor het scannen van één frame van de te evalueren weergaveinrichting 2 1/60 van 9 een seconde is, is de tijd voor het evalueren van één lijn door de lijncamera 3 verschillende tienden van microseconden.
Beeldsignalen genomen door de lijncamera 3 worden 5 in de computerbesturingssectie 4 ingevoerd via een beeldvastneem I/O bord.
Gelijktijdig wordt een weergaveaanstuursignaal voor het selecteren van een weer te geven beeld van de computerbesturingssectie 4 gestuurd naar de beeldsignaal 10 generator 5, en op basis van dit weergaveaanstuursignaal, levert de beeldsignaal generator 5 een filmbeeldsignaal aan aan de te evalueren weergaveinrichting 2 zodat een beeld wordt weergegeven als een film die beweegt op een vooraf vastgestelde snelheid. De functie van de beeldsignaal 15 generator 5 kan worden geïncorporeerd in de computerbesturingssectie 4.
Figuur 2 is diagram van een optisch pad dat een relatie toont tussen de te evalueren weergaveinrichting 2 en het detectievlak van de lijncamera 3.
20 Lichtstralen vanuit een eendimensionaal gezichtsveld 22 van de lijncamera 3 op het weergavescherm 21 komen invallend op de lens 31 van de lijncamera 3 om gedetecteerd te worden op het detectievlak 32 van de lijncamera 3.
25 Stel dat de afstand langs het optische pad tussen de te evalueren weergaveinrichting 2 en de lens wordt weergegeven door a, en de afstand tussen de lens en het detectievlak 32 gerepresenteerd wordt door b. Wanneer de brandpuntaf stand f van de lens gegeven is, dan kan de 30 relatie tussen a en b worden bepaald gebruik makend van de volgende vergelijking: l/f=l/a+l/b
Stel dat X de coördinaat van het weergavescherm 21 van de doelweergaveinrichting 2 is, zoals getoond in de 35 tekening, en Y de coördinaat van het detectievlak 32 van de lijncamera 3 is. Wanneer de vergroting door de lens van de lijncamera 3 wordt weergegeven door M, dan wordt voldaan 10 aan: Y = MX.
De vergroting M wordt uitgedrukt gebruikmakend van de eerdere a, b als volgt: 5 M = -b/a <Systeem structuur 2>
Figuur 3 is een schematisch diagram dat de configuratie van een filmbeeld beeldverwerkingssysteem la voor het evalueren van de prestatie van de weergave van 10 filmbeelden door een te evalueren weergaveinrichting 2 toont op basis van de beweging van een beeld weergegeven op het weergavescherm 21 van de doelweergaveinrichting 2. Figuur 4 is een zijaanzicht dat de positionele relatie tussen de te evalueren weergaveinrichting 2 en een galvano 15 camera 3a toont.
Het filmbeeld beeldverwerkingssysteem la omvat een galvano camera 3 a voor het fotograferen van het weergavescherm 21 van de te evalueren weergaveinrichting 2 van het retentietype, een computer besturingssectie 4 voor 20 het verkrijgen van filmbeeld responsiekrommen op basis van de beelden opgenomen door de galvano camera 3a, en een beeldsignaal generator 5 voor het toeleveren van een filmbeeldsignaal om een filmbeeld bewegend op een vooraf vastgestelde snelheid weer te geven aan de te evalueren 25 weergaveinrichting 2.
In het geval van figuur 3, wordt een half-om-half (stapachtig) beeld met een helderheid van 100% (wit) in de linkerhelft en een helderheid van 0% (zwart) in de rechterhelft gebruikt als het filmbeeld weergegeven op de 30 te evalueren weergaveinrichting 2. Het centrale gedeelte waar van helderheid wordt gewisseld wordt de 'rand' genoemd. Er wordt aangenomen dat het filmbeeld van links naar rechts beweegt op het weergavescherm 21. Het weergavescherm 21 van de te evalueren weergaveinrichting 2 35 is bedekt met een masker 6 dat een horizontale sleuf heeft.
De galvano camera 3a bestaat uit een cameralichaam 34 dat een tweedimensionaal CCD array omvat 11 dat een veelvoud van fotodiodes die verticaal en horizontaal zijn gerangschikt omvat en een galvanospiegel 35. Het cameralichaam 34 heeft een gezichtsveld dat geheel of ten dele het weergave scherm 21 van de te evalueren 5 weergaveinrichting 2 omvat. Het gezichtsveld heeft een rechthoekige vorm.
De galvanospiegel 35 is verschaft tussen het cameralichaam 34 en de te evalueren weergaveinrichting 2 en roteert rondom een horizontale as. De galvanospiegel 34 is 10 opgebouwd bijvoorbeeld zodanig dat een permanente magneet draaibaar geplaatst is in een magnetisch veld gegenereerd door een elektrische stroom die stroomt in een spoel, en een spiegel is bevestigd aan de rotatie-as van de permanente magneet, welke de spiegel geleidelijk en snel 15 kan roteren.
In reactie op de rotatie van deze galvanospiegel 35, kan het gezichtsveld van de camera op het weergavescherm bewegen in een richting S (opgaande en neergaande richting) loodrecht op de beweegrichting van het 20 filmbeeld. In een tijdsspanne waarin het gezichtsveld van de camera beweegt van onder naar boven op het weergavescherm 21, beweegt de rand van het filmbeeld van links naar rechts op het weergavescherm 21. Dat wil zeggen de tijdsspanne waarin de rand van het filmbeeld van links 25 naar rechts beweegt is omvat in de tijdsspanne waarin het gezichtsveld van de camera van beneden naar boven op het weergavescherm 21 beweegt. Het signaal om de galvanospiegel 25 aan te drijven om te roteren, wordt toegeleverd vanuit de computerbesturingssectie 4 via een galvanospiegel 30 aandrijfaansturingsinrichting. In plaats van de galvanospiegel 35 en het cameralichaam 34 apart te leveren, kan een camera zoals een lichtgewicht digitale camera of dergelijke gemonteerd worden op een roterend platform zodat deze rotationeel wordt aangedreven door een rotatie 35 aandrijfmotor.
De tijd voor één blootstelling (sluiteropeningstijd) van het cameralichaam 34 is gelijk 12 aan of groter dan de tijd voor het scannen van één frame van de te evalueren fase-inrichting 2. De verhouding tussen één blootstellingstijd van het cameralichaam 34 en de tijd voor het scannen van één frame van de te evalueren 5 weergaveinrichting 2 wordt weergegeven door 'n'. Bijvoorbeeld, hoewel de tijd voor het scannen van één frame van de te evalueren weergaveinrichting 2 1/60 van een seconde is, is de blootstellingstijd van het cameralichaam 34 een tijd corresponderende met n frames (n/60 seconden) 10 van de te evalueren weergaveinrichting 2.
Hier is 'n' bij voorkeur niet minder dan 1, en meer bij voorkeur niet minder dan 3. Dit is omdat wanneer 'n' niet minder is dan 1, beeldsignalen tijdsgeintegreerd kunnen worden op het tweedimensionaal CCD array over een 15 tijdsspanne grotendeels langer dan de tijd voor het tekenen van één frame, zodat geïsoleerde ruis voorkomens geëlimineerd kunnen worden. De reden voor het stellen van 'bij voorkeur niet minder dan 3' is dat wanneer de blootstellingstijd zolang is als drie frames, het mogelijk 20 is om het ene centrale frame grondig in het tweedimensionaal CCD array op te nemen onderwijl de voorgaande en nakomende frames weggooiend in een geval waarbij het begin van het blootstellen en het begin van de frame niet synchroon met elkaar zijn. De bovenste limiet 25 van 'n' kan bepaald worden zodat het filmbeeld gemeten kan worden over een tijd gedurende welke het filmbeeld beweegt van één einde naar het andere einde van het scherm, en het kan bepaald worden om binnen die tijd te zijn. Aangezien verschillende waarden ingesteld kunnen worden voor de 30 beweegsnelheid van het filmbeeld, kan de bovenste limiet daarvan niet gespecificeerd worden. Dit werpt echter geen problemen op aangezien het meestal binnen de maximum blootstellingstijd is die ingesteld kan worden door het cameralichaam 34.
35 Beeldsignalen verkregen door het cameralichaam 34 worden in de computerbesturingssectie 4 gebracht via een beeldvastneem I/O bord.
13
Figuren 5(a)-(d) tonen een temporele overgang van een beeld dat verschijnt op het tweedimensionale CCD array van het cameralichaam 34.
Terwijl de galvanospiegel 35 één omwenteling 5 maakt, beweegt de rand van het filmbeeld van links naar rechts. Gedurende deze tijd, voert het cameralichaam 34 blootstellingsfotografie uit van de tweedimensionale CCD array. Op deze wijze worden beeldsignalen geaccumuleerd in de tweedimensionale CCD array. Aangezien het weergaveschertn 10 21 van de te evalueren weergaveinrichting 22 bedekt is met het masker 6 met de horizontale sleuf zoals hierboven genoemd, worden filmbeelden zoals getoond in figuren 5(a)-(d) verkregen door de sleuf. Filmbeelden verkregen op de tweedimensionale CCD array vormen een configuratie van 15 horizontale lijnen geaccumuleerd op de tijdsreeks.
<Analyse procedure>
De filmbeeld beeldverwerkingssystemen 1 en la hebben de volgende analyse procedure in gemeen.
De volgende analyse procedure wordt volbracht 20 door de computer van het filmbeeld beeldverwerkingssyteem 1 of la welke een programma opgeslagen op een voorafbepaald medium zoals een CD-ROM of een harddisk uitvoert waarin is voorzien in het filmbeeld beeldverwerkingssyteem 1 of la.
Een grafiek van het luminantiesignaal 25 gedetecteerd door de lijncamera 3 of galvanocamera 3a waarbij de horizontale as pixel weergeeft in de verticale as tijd weergeeft is getoond in figuur 6, en een foto genomen wanneer de grafiek is weergegeven op het scherm is getoond in figuur 7.
3 0 In figuren 6, 7 geeft 'Tf' aan de tijd voor het scannen van één frame van de te evalueren weergaveinrichting 2. De te evalueren weergaveinrichting 2 is een weergaveinrichting van de retentie soort, waarop het filmbeeld stil wordt gehouden binnen één scantijd Tf. De 35 afstand afgelegd door het filmbeeld tussen aanliggende frames wordt aangegeven door v. Binnen deze scantijd Tf, voert de lijncamera 3 meerdere keren een blootstelling uit 14 (hoewel 4 keren van blootstelling zijn weergegeven in figuur 6 is het in werkelijkheid ongeveer 100 keer), of terwijl de galvanospiegel 35 één rotatie uitvoert, voert de galvanocamera 3a meerdere keren een blootstelling uit. De 5 horizontale lijnen verkregen van de respectievelijke blootstellingen worden aangegeven door DL. Elk van de lijnen omvat drie pixel componenten waaronder R (Rood), G (Groen), B (Zwart) repeterend gerangschikt zoals getoond in de vergrote tekening in figuur 6, en de gedetecteerde 10 signalen vormen opeenvolgende luminantiesignalen waaronder R, G, B afwisselend repeterend, welke omgezet kunnen worden naar parallelle signalen door verwerking van de ingebouwde aanstuursectie (niet getoond) in de camera, en kan afzonderlijk worden uitgevoerd als signaallijnen van R, G, 15 B, respectievelijk. Op de eerder genoemde wijze, kunnen responsiekrommen van de respectievelijke pixels R, G, B van de weergave worden verkregen door middel van hetzij monochrome lijncamera 3 of monochrome galvanocamera 3a.
Vervolgens, in figuur 6, wordt één weergave pixel 20 van de camera vastgezet om tijdsreeks luminantie signaallijnen te verkrijgen. Deze operatie is hetzelfde, bijvoorbeeld, als het verkrijgen van signalen langs de A-A doorsnede in figuur 6.
Figuur 8 is een grafiek welke temporele 25 overgangen van luminantiesignalen toont, waarbij het luminantiesignaal van elke kleur die een pixel vormt geplot wordt in de tijd waarbij één weergave pixel van de camera wordt vastgezet.
Responsiekrommen die elk getekend zijn door te 30 focussen op één pixel van de camera kunnen verkregen worden uit deze grafiek. De luminantie van elke kleur stijgt met de tijd in respons op de beweging van de rand op het weergavescherm 21 van de te evalueren weergaveinrichting 2, en gebaseerd op de configuratie van het stijgende gedeelte, 35 kan de responstijd van elk van R, G, B worden verkregen. De responsietijd verwijst hier naar de tijd benodigd vanaf de tijd wanneer de luminantie 10% van de maximum 15 schaalverdeling is tot de tijd wanneer de luminantie 90% van de maximum schaalverdeling bereikt. In het geval van figuur 8, zijn de gemeten waarden van responsietijd voor R, G en B pixels 45.26 msec, 44.80 msec en 43.24 msec, 5 respectievelijk. Aangezien er een verschil is van ongeveer 2 msec tussen R pixel en B pixel, is het begrijpelijk dat kleurongelijkheid zich kan voordoen in de rand van het filmbeeld wanneer het weergavescherm 21 van de te evalueren weergaveinrichting 2 visueel wordt geobserveerd.
10 Zoals hierboven beschreven, kunnen respectievelijke filmbeeld responsiekrommen van RGB pixels worden verkregen door het opnemen van temporale overgang van het filmbeeld weergegeven op de te evalueren weergaveinrichting 2 bij één pixel van de camera.
15 Er wordt nu een andere procedure voor het verkrijgen van filmbeeld responsiekrommen beschreven, welke verschillend is van de procedure voor het verkrijgen van respectievelijke filmbeeld responsiekrommen van RGB pixels getoond in figuur 8, waarbij de richting waarin een oog een 20 filmbeeld volgt (geleidelijke achtervolgings oogvolging) wordt benadrukt.
Figuur 9 is een foto (dezelfde als die in figuur 7) verkregen wanneer de luminantiesignalen gedetecteerd door de camera worden weergegeven op het scherm 7 van de 25 computer waarbij de horizontale as pixel representeert en de verticale as tijd representeert, witte stippen geven hier de locaties aan van de rand van het ontvangen filmbeeld welke verschijnen gedurende het scannen van één f rame.
30 Aangenomen kan worden dat wanneer een persoon een filmbeeld ziet, zijn of haar ogen geleidelijk bewegen in de beweegrichting van het filmbeeld. Dat is, aangenomen kan worden dat de oogvolgende richting langs de beweging van de rand van het filmbeeld is. Deze oogvolgende richting van 35 een persoon is getoond als de richting van een lijn welke een reeks van de witte dotten in de temporaal ruimtelijke ruimte van figuur 9 verbindt. Wanneer deze richting wordt 16 weergegeven door Θ, wordt aan de volgende vergelijking voldaan: Θ = tan'1 (afstand v afgelegd door filmbeeld in één frame) / (duur van weergavetijd Tf in één frame van de 5 weergaveinrichting).
Er wordt nu getracht één weergaveframe langs deze oogvolgende richting te integreren.
Ten eerste wordt coördinatenomzetting uitgevoerd om de oogvolgende richting als één as te nemen. Figuren 10 10(a) en 10(b) tonen een methode van coördinatenomzetting.
Figuur 10(a) toont een rechthoekig coördinatensysteem, zoals dat in figuur 9, waarin de horizontale as de weergavelocatie van een lijncamera 3 representeert en een verticale as tijd representeert. Dit wordt parallel 15 getransleerd (op zo een wijze dat de hoeveelheid verplaatsing groter wordt naarmate de tijd teruggaat) zodat de oogvolgende richting de verticale as vormt. Figuur 10(b) toont het coördinatensysteem na de coördinatenomzetting. De richting van de verticale as in het coördinatensysteem na 20 de omzetting wordt weergegeven door 'y' , en de richting loodrecht op deze wordt weergegeven door 'x'. De x-richting is parallel aan de richting van de 'weergavelocatie'-as voor omzetting. Het luminantiesignaal in dit coördinatensysteem na omzetting wordt weergegeven door G(x, 25 y) .
Figuren 11(a), 11(b) tonen beelden voor en na coördinatenomzetting van het beeld getoond in figuur 9. Figuur ii(a) is het beeld van de foto voor omzetting, en figuur 11(b) is het beeld van de foto na omzetting. De 30 oogvolgende richting is langs de y-as. Aangezien de x-as langs dezelfde richting is als de 'weergavelocatie'-as vóór conversie, kan deze worden omgezet naar het aantal pixels.
Het luminantiesignaal G(x, y) wordt nu 35 geïntegreerd over een afstand overeenkomstig met een integraal veelvoud van 1 frame. Wanneer het luminantiesignaal G(x, y) na de integratie wordt weergeven 17 door G(x), dan wordt aan de volgende vergelijking voldaan: G(x) = JG(x, y)dy
Het integratiebereik is een 'integraal meervoud van 1 frame' , dat is, van een witte punt naar een andere witte 5 punt in figuur 11(b). Figuur 11(b) laat een integratiebereik zien van Ί meervoud van 1 frame' bij wijze van voorbeeld.
Het luminantiesignaal G(x) bepaald door integratie met een integratiebereik van één frame wordt 10 omgezet naar het aantal pixels om de horizontale x-as te vormen, daarmee de grafiek in figuur 12 vormend. Deze figuur 12 geeft een filmbeeld responsiekromme weer. Deze filmbeeld re spons iekromme komt overeen met wat wordt geobserveerd door een menselijk oog welke geleidelijk het 15 filmbeeld weergegeven op het weergavescherm volgt.
Gebaseerd op de filmbeeld responsiekromme in figuur 12, kunnen filmbeeld responsietijd, filmbeeld vervagingstijd, vervagingsbreedte en dergelijke worden berekend.
2 0 Bij het weergeven van het aantal pixels van het weergavescherm door de x-as, wordt de vervagingsbreedte berekend als zijnde het aantal pixels dat omvat wordt in het bereik tussen 10% en 90% van de uitvoerkromme. In geval van figuur 12, is de vervagingsbreedte ongeveer 10 pixels.
25 Filmbeeld vervagingstijd wordt berekend door het omzetten van de x-as in figuur 12 naar een tijdsas gebruikmakend van een vermenigvuldiging met '(het aantal pixels van het weergavescherm / het aantal pixels afgelegd door het filmbeeld frame) * 1 tijdsframe'. In dit geval is 30 vastgesteld dat de filmbeeld vervagingstijd de tijdsduur is die overeenkomt met het bereik tussen 10% en 90% van de uitvoerkromme.
18
LIJST VAN VERWIJZENDE NUMMERS IN DE FIGUREN
Verwijzings- Beschrijving In figuren cijfer 5 1 filmbeeld beeldverwerkingssysteem 1 la filmbeeld beeldverwerkingssysteem 3 2 weergave inrichting 1,2,3,4 3 lijn camera 1,2 10 3a galvano camera 3,4 4 computer besturingssectie 1,3 5 beeldsignaal generator 1,3 6 masker (met horizontale sleuf) 3,4 7 scherm (van de computer) 1,3 15 8 filmbeeld signaal 1 9 beeld signaal 1 21 weergave scherm 1,2 22 één dimensionaal gezichtsveld 1,2 31 lens 2 20 32 detectie vlak 2 34 camera lichaam 4 35 galvano spiegel 4 40 scannen 4 5 0 rand 5 25 60 tijd t 6,7,9 61 weergave locatie (pixel) 6,7,9 70 tijd voor 1 frame Tf 7,9 71 afstand v afgelegd in 1 frame 7,9 80 luminantie 8,12 30 81 tijd (msec) 8 100 tijd 10,11 101 weegave locatie 10,11 110 integratie bereik 11 120 LCD filmbeeld karakteristiek 12 35 121 pixel 12 2001417

Claims (9)

1. Beeldverwerkingsysteem voor filmbeelden voor het verkrijgen van een filmbeeld responsiekromme van een te evalueren weergaveinrichting op basis van een beweging van een beeld dat getoond wordt op een scherm van de te 5 evalueren weergaveinrichting, omvattende: een beeldsignaalgenerator voor het toeleveren van een filmbeeld signaal aan de te evalueren weergaveinrichting; een camera voor het opnemen van een op de te 10 evalueren weergaveinrichting getoond filmbeeld, waarbij de camera een lijncamera is die ten opzichte van de te evalueren weergaveinrichting is bevestigd en in staat is om meerdere keren op tijdsintervallen korter dan 1 tijdsframe van de te 15 evalueren weergaveinrichting een fotografie-opname uit te voeren; en een rekensectie voor het vaststellen van een oogvolgende richting gebaseerd op gegevens van het door de camera opgenomen filmbeeld verzameld op een tijdsreeks en 20 het integreren van de luminantie van de opgenomen filmbeelden langs de oogvolgende richting gedurende een tijd corresponderend met een integraal veelvoud van het 1 tijdsframe, daarmee een filmbeeld responsiekromme verkrijgend van de te evalueren weergaveinrichting met 25 betrekking tot de pixellocatie van de camera.
2. Beeldverwerkingsysteem voor filmbeelden volgens conclusie 1, waarbij de oogvolgende richting bepaald wordt op basis van de tijd voor 1 frame van de te evalueren weergaveinrichting en een afstand afgelegd door 30 het filmbeeld beeldsignaal tussen aangrenzende frames.
3. Beeldverwerkingsysteem voor filmbeelden volgens conclusie 1, waarbij de rekensectie voor elke kleur afzonderlijk een filmbeeld responsiekromme verkrijgt.
4. Werkwijze voor het verkrijgen van een filmbeeld responsiekromme op basis van een beweging van een 5 beeld weergegeven op een scherm van een te evalueren weergaveinrichting, omvattende de stappen van: het weergeven van een filmbeeld op de te evalueren weergaveinrichting; het meerdere keren door een camera opnemen van 10 het weergegeven filmbeeld, waarbij de camera een lijncamera is die ten opzichte van de te evalueren weergaveinrichting is bevestigd en het meerdere keren op tijdsintervallen korter dan 1 tijdsframe van de te evalueren weergaveinrichting uitvoeren van een fotografie-opname; en 15 het bepalen van een oogvolgende richting op basis van gegevens van het beeld opgenomen door de camera die zrjn verzameld op een tijdsreeks; en het integreren van de luminantie van het opgenomen beeld langs de oogvolgende richting over een 20 tijdsduur die overeenkomt met een integraal veelvoud van het 1 tijdsframe, daarmee een filmbeeld responsiekromme verkrijgend van de te evalueren weergaveinrichting in relatie tot pixellocatie van de camera.
5. Werkwijze voor het verkrijgen van een 25 filmbeeld responsiekromme volgens conclusie 4, waarin afzonderlijk voor elke kleur een filmbeeld responsiekromme wordt verkregen.
6. Beeldverwerkingssysteem voor filmbeelden voor het verkrijgen van een filmbeeld responsiekromme van een te 30 evalueren weergaveinrichting op basis van een beweging van een beeld weergegeven op een te evalueren weergaveinrichting, welke omvat: een beeldsignaal generator voor het toeleveren van een filmbeeld signaal aan de te evalueren 35 weergaveinrichting; een camera voor het opnemen van een op de te evalueren weergaveinrichting getoond filmbeeld, waarbij de camera een lijncamera is die ten opzichte van de te evalueren weergaveinrichting is bevestigd en in staat is om meerdere keren op tijdsintervallen korter dan 1 tijdsframe van de te evalueren weergaveinrichting een fotografie-5 opname uit te voeren; en een rekensectie voor het bepalen van een tijdsovergang van het op de te evalueren weergaveinrichting getoonde filmbeeld voor elke pixel van de camera op basis van gegevens van het meerdere keren door de camera 10 opgenomen filmbeeld die verzameld zijn op een tijdsreeks, daarmee een filmbeeld responsiekromme van de te evalueren weergaveinrichting verkrijgend.
7. Beeldverwerkingssysteem voor filmbeelden volgens conclusie 6, waarbij de rekensectie afzonderlijk 15 voor elke kleur een filmbeeld responsiecurve verkrijgt.
8. Werkwijze voor het verkrijgen van een filmbeeld responsiekromme van een te evalueren weergaveinrichting op basis van een beweging van een beeld weergegeven op de te evalueren weergaveinrichting, 20 omvattende de stappen van: het weergeven van een filmbeeld op de te evalueren weergaveinrichting; het meerdere keren opnemen van het weergegeven filmbeeld door een camera, waarbij de camera een lijncamera 25 is die ten opzichte van de te evalueren weergaveinrichting is bevestigd en in staat is om meerdere keren op tijdsintervallen korter dan 1 tijdsframe van de te evalueren weergaveinrichting een fotografie-opname uit te voeren; en 30 het bepalen van een ti jdsovergang van het filmbeeld weergegeven op de te evalueren weergaveinrichting voor elke pixel van de camera gebaseerd op gegevens van het meerdere keren door de camera opgenomen filmbeeld die verzameld zijn op een tijdsreeks, daarmee een filmbeeld 35 responsiekromme van de te evalueren weergaveinrichting verkrij gend.
9. Werkwijze voor het verkrijgen van een filmbeeld responsiekromme van een weergaveinrichting volgens conclusie 8, waarbij afzonderlijk voor elke kleur een filmbeeld responsiekromme verkregen wordt. -o-o-o-o-o-o-o-o-
NL2001417A 2007-03-29 2008-03-28 Systeem voor het verwerken van filmbeelden en werkwijze voor het verwerken van filmbeelden. NL2001417C2 (nl)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP2007088857A JP4663669B2 (ja) 2007-03-29 2007-03-29 動画像処理装置及び方法
JP2007088858 2007-03-29
JP2007088858A JP4663670B2 (ja) 2007-03-29 2007-03-29 動画像処理装置及び方法
JP2007088857 2007-03-29

Publications (2)

Publication Number Publication Date
NL2001417A1 NL2001417A1 (nl) 2008-09-30
NL2001417C2 true NL2001417C2 (nl) 2010-09-14

Family

ID=39719760

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL2001417A NL2001417C2 (nl) 2007-03-29 2008-03-28 Systeem voor het verwerken van filmbeelden en werkwijze voor het verwerken van filmbeelden.

Country Status (6)

Country Link
US (1) US20080238820A1 (nl)
KR (1) KR101453561B1 (nl)
DE (1) DE102008015979A1 (nl)
FR (1) FR2914476B1 (nl)
NL (1) NL2001417C2 (nl)
TW (1) TWI436303B (nl)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2013076964A1 (ja) * 2011-11-22 2013-05-30 パナソニック株式会社 測定方法、測定装置、カメラ、コンピュータ・プログラムおよび記録媒体
US9265458B2 (en) 2012-12-04 2016-02-23 Sync-Think, Inc. Application of smooth pursuit cognitive testing paradigms to clinical drug development
KR101986108B1 (ko) * 2012-12-06 2019-06-05 엘지이노텍 주식회사 선명도 향상장치
US9380976B2 (en) 2013-03-11 2016-07-05 Sync-Think, Inc. Optical neuroinformatics
CN103714199B (zh) * 2013-12-11 2017-01-04 中国科学院长春光学精密机械与物理研究所 目标运动特性图像仿真输出系统
CN107870080B (zh) * 2017-10-23 2019-10-15 北京理工大学 用于图像融合系统的延时测量设备及方法

Citations (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2005067453A2 (en) * 2003-12-18 2005-07-28 Sharp Laboratories Of America, Inc. Dynamic gamma for a liquid crystal display
US20050259153A1 (en) * 2004-05-21 2005-11-24 Otsuka Electronics Co., Ltd. Display evaluation method and apparatus
EP1643776A1 (en) * 2003-06-30 2006-04-05 Otsuka Electronics Co., Ltd. System and method for measuring/evaluating moving image quality of screen

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JP3701163B2 (ja) 2000-01-19 2005-09-28 株式会社日立製作所 動画表示特性の評価装置
US7129971B2 (en) * 2000-02-16 2006-10-31 Immersive Media Company Rotating scan self-cleaning camera
US6987530B2 (en) * 2001-05-29 2006-01-17 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Method for reducing motion blur in a digital image
WO2004075567A1 (en) * 2003-02-21 2004-09-02 Otsuka Electronics Co., Ltd. Measurement system for evaluating moving image quality of displays
JP4286068B2 (ja) * 2003-06-03 2009-06-24 大塚電子株式会社 画面の動画質評価方法
JP2006325122A (ja) * 2005-05-20 2006-11-30 Otsuka Denshi Co Ltd 動画表示性能判定方法、検査画面及び動画表示性能判定装置
US7728909B2 (en) * 2005-06-13 2010-06-01 Seiko Epson Corporation Method and system for estimating motion and compensating for perceived motion blur in digital video
TWI345193B (en) * 2006-06-15 2011-07-11 Chimei Innolux Corp Eye tracking compensated method and device thereof and hold-type display
CN101647056B (zh) * 2007-03-16 2013-01-23 索尼株式会社 图像处理设备、图像显示器和图像处理方法

Patent Citations (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP1643776A1 (en) * 2003-06-30 2006-04-05 Otsuka Electronics Co., Ltd. System and method for measuring/evaluating moving image quality of screen
WO2005067453A2 (en) * 2003-12-18 2005-07-28 Sharp Laboratories Of America, Inc. Dynamic gamma for a liquid crystal display
US20050259153A1 (en) * 2004-05-21 2005-11-24 Otsuka Electronics Co., Ltd. Display evaluation method and apparatus

Also Published As

Publication number Publication date
KR20080088511A (ko) 2008-10-02
NL2001417A1 (nl) 2008-09-30
TW200847065A (en) 2008-12-01
FR2914476B1 (fr) 2012-07-06
DE102008015979A1 (de) 2008-10-02
FR2914476A1 (fr) 2008-10-03
TWI436303B (zh) 2014-05-01
US20080238820A1 (en) 2008-10-02
KR101453561B1 (ko) 2014-10-21

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NL2001417C2 (nl) Systeem voor het verwerken van filmbeelden en werkwijze voor het verwerken van filmbeelden.
US9912865B2 (en) Methods and apparatus for supporting burst modes of camera operation
US9549127B2 (en) Image capture control methods and apparatus
EP3058713B1 (en) Image capture control methods and apparatus
US9423588B2 (en) Methods and apparatus for supporting zoom operations
JP6370134B2 (ja) 撮像装置、その制御方法、および制御プログラム
KR100798225B1 (ko) 디스플레이의 동화상 품질 평가 방법 및 시스템
JP6838994B2 (ja) 撮像装置、撮像装置の制御方法およびプログラム
WO2015058157A1 (en) Image capture control methods and apparatus
JP5753371B2 (ja) 撮像装置およびその制御方法
KR100941287B1 (ko) 화면의 동화질 측정 평가 장치 및 방법
Ben-Ezra A digital gigapixel large-format tile-scan camera
JP5868061B2 (ja) 撮像装置
JP4354096B2 (ja) 撮像装置
JP4663669B2 (ja) 動画像処理装置及び方法
CN108616698A (zh) 成像装置
JP4574075B2 (ja) 異物付着判定装置及び異物付着判定方法
KR20220075020A (ko) 촬상 장치 및 그 제어 방법
CN101102413B (zh) 控制数字摄影设备的方法和采用该方法的数字摄影设备
JP4663670B2 (ja) 動画像処理装置及び方法
JP4460711B2 (ja) 撮像装置
JP3811137B2 (ja) 被写体の動き検出回路
Wetzel et al. Design of a high-speed slide imaging system for pathology
JP2016085242A (ja) 撮影装置
JPH0723285A (ja) 撮像装置

Legal Events

Date Code Title Description
AD1A A request for search or an international type search has been filed
MM Lapsed because of non-payment of the annual fee

Effective date: 20160401