NL1012288C2 - Opslagcontainer. - Google Patents

Opslagcontainer. Download PDF

Info

Publication number
NL1012288C2
NL1012288C2 NL1012288A NL1012288A NL1012288C2 NL 1012288 C2 NL1012288 C2 NL 1012288C2 NL 1012288 A NL1012288 A NL 1012288A NL 1012288 A NL1012288 A NL 1012288A NL 1012288 C2 NL1012288 C2 NL 1012288C2
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
container
cooling
temperature
cooling surface
coolant
Prior art date
Application number
NL1012288A
Other languages
English (en)
Other versions
NL1012288A1 (nl
Inventor
Vijay Mukund Naik
Original Assignee
Unilever Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from IN364BO1998 external-priority patent/IN189875B/en
Priority claimed from GBGB9816549.1A external-priority patent/GB9816549D0/en
Application filed by Unilever Nv filed Critical Unilever Nv
Publication of NL1012288A1 publication Critical patent/NL1012288A1/nl
Application granted granted Critical
Publication of NL1012288C2 publication Critical patent/NL1012288C2/nl

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F25REFRIGERATION OR COOLING; COMBINED HEATING AND REFRIGERATION SYSTEMS; HEAT PUMP SYSTEMS; MANUFACTURE OR STORAGE OF ICE; LIQUEFACTION SOLIDIFICATION OF GASES
    • F25DREFRIGERATORS; COLD ROOMS; ICE-BOXES; COOLING OR FREEZING APPARATUS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • F25D3/00Devices using other cold materials; Devices using cold-storage bodies
    • F25D3/02Devices using other cold materials; Devices using cold-storage bodies using ice, e.g. ice-boxes
    • F25D3/06Movable containers
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F25REFRIGERATION OR COOLING; COMBINED HEATING AND REFRIGERATION SYSTEMS; HEAT PUMP SYSTEMS; MANUFACTURE OR STORAGE OF ICE; LIQUEFACTION SOLIDIFICATION OF GASES
    • F25DREFRIGERATORS; COLD ROOMS; ICE-BOXES; COOLING OR FREEZING APPARATUS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • F25D2331/00Details or arrangements of other cooling or freezing apparatus not provided for in other groups of this subclass
    • F25D2331/80Type of cooled receptacles
    • F25D2331/804Boxes

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Thermal Sciences (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Packages (AREA)
  • Confectionery (AREA)

Description

Opslagcontainer
TECHNISCH GEBIED VAN DE UITVINDING
De uitvinding heeft betrekking op verbeterde lage 5 temperatuurcontainers voor het houden van de inhoud op temperaturen onder de 10°C, zelfs wanneer de omgevingstemperatuur zeer hoog is.
ACHTERGROND VAN DE UITVINDING 10 Vele bederfelijke voedingsartikelen worden getransporteerd, opgeslagen of naar consumenten gedistribueerd bij temperaturen onder de omgevingstemperatuur, hetzij om te voorkomen dat zij bederven als gevolg van biologische gebeurtenissen (zoals 15 ingeval van melk, vis of vlees enz.) of om hun fysieke, reuk- en mondgevoelskenmerken tijdens consumptie (frisdranken, bevroren nagerechten, consumptie-ijs enz.) te behouden. Voor dit doel worden containers van verschillende soorten en maten toegepast. Deze worden 20 thermisch geïsoleerd om de warmtebelasting op de opgeslagen artikelen te verkleinen. Bovendien worden verschillende middelen toegepast om de inhoud van deze containers koel te houden door het onttrekken van warmte. Zo wordt bijvoorbeeld soms koolzuurijs in de container ingebracht om 25 dit resultaat te bereiken. Als alternatief kunnen afgedichte zakken of kussens gebruikt worden die koelmiddelen bevatten die voor dit doel als "koelbatterijen" dienen. Dergelijke koelkussen worden vooraf gekoeld of vooraf bevroren tot een voldoende lage 30 temperatuur en samen met bederfelijke voedingsmiddelen 10 12213 2 verpakt om deze binnen het verlangde teraperatuurbereik te houden. De koelkussens kunnen losjes gevuld zijn. Als alternatief kunnen zij langs de verticale wanden gestapeld worden met behulp van een vasthoudinrichting omjde 5 toegankelijkheid van de opgeslagen voedingsartikelen te verbeteren.
Soms worden de koeloplossingen verschaft in mantels die bevestigd zijn aan de verticale wanden van de voor het opslaan van deze voedingsartikelen gebruikte geïsoleerde 10 containers. Het koelmiddel kan blijvend in de vaste _ mantels zijn opgesloten. In dergelijke gevallen kan het koelmiddel direct, continu of met tussenpozen, gekoeld worden door het bedienen van kleine koeleenheden die blijvend aan de containers bevestigd zijn. Naar keuze 15 kunnen de containers met mantels, indien deze verplaatsbaar zijn, periodiek naar een service-station gebracht worden voor het vooraf koelen of bevriezen van de koelvloeistof in 2 de mantels of kussens door deze tijdelijk aan te sluiten op een centrale koel- of vrieseenheid.
20 Het koelmiddel in dergelijke vrieskabinetten, die in het algemeen in de detailverkoop van consumptie-ijs gebruikt worden, wordt zodanig gekozen dat dit met behulp van de geïnstalleerde koeleenheid volledig of gedeeltelijk bevroren kan worden en het voor de inhoud benodigde koelef-25 fect verschaft. Zelfs indien er tijdelijke stroomonderbrekingen optreden, of indien het kabinet wordt afgekoppeld van de voeding en met het oog op distributie op een voertuig wordt meegenomen, dan blijft het gedeeltelijk of volledig bevroren koelmiddel zijn koelwerking behouden 30 hoewel er geen voeding voor de eenheid beschikbaar is.
i - ^ ,"-j * ^ --Ί o - 3
De bovenbeschreven containerontwerpen hebben echter een nadeel. De opgeslagen artikelen kunnen niet voor voldoende lange perioden binnen het gewenste temperatuurbereik gehouden worden, vooral als dg. omgevings-5 temperaturen zeer hoog zijn, tenzij het koelmiddel of de koeloppervlakken op een temperatuur gehouden worden die ruim onder de verlangde maximumtemperatuur van de opgeslagen voedingsartikelen ligt. Dit vergt het gebruik van een overgedimensioneerd koelsysteem en leidt tot een 10 hoger energieverbruik. Zo zou het ingeval van consumptie-ijs bijvoorbeeld wenselijk zijn om het produkt nabij en onder de -18 °C te distribueren om het beste resultaat te krijgen. De gebruikelijke begintemperatuur van consumptie-ijs bij het laden in de container is -20 °C. 15 Er is waargenomen dat onder agressieve, hete omgevingsomstandigheden, zoals die in tropische landen optreden, de temperatuur van in bovenbeschreven containers opgeslagen consumptie-ijs snel stijgt tot boven de -18 °C, zulks ondanks de aanwezigheid van koelkussens of -mantels. 20 Uit BR 9501576 zijn vrieskabinetten bekend die ontworpen zijn om bevroren voedingsmiddelen op te slaan door het verschaffen van een eutectisch materiaal binnen de kabinetten om zeer lage temperaturen binnen de mantels of kussens te behouden. De aanbevolen koelmiddeltemperaturen 25 waren -27 °C en lager voor het bewaren van consumptie-ijs op of onder de -18 °C gedurende een redelijke spanne tijds.
In het algemeen is dit een onpraktische of kostbare mogelijkheid in tropische landen, waar de omgevingstemperaturen betrekkelijk hoog zijn en zelfs een 30 kleine verlaging van de koelmiddeltemperatuur '5 Λ 4 uitzonderlijke eisen stelt aan de koelsystemen, vooral wanneer de elektrische vermogensbron onbetrouwbaar en kostbaar is.
Het doel van de onderhavige uitvinding is het 5 verschaffen van een geschikte container die zijn inhoud j voor langere perioden op temperaturen onder de 10°C kan houden in agressieve omgevingsomstandigheden, zonder zijn toevlucht te nemen tot extreem lage temperaturen van koeloppervlakken.
10 Een ander doel van de onderhavige uitvinding is het verschaffen van containers die bijzonder geschikt zijn voor het tijdens langere perioden transporteren, opslaan of distribueren van consumptie-ijs onder en nabij de -18 °C in agressieve omgevingsomstandigheden, zonder een beroep te 15 kunnen doen op extreem lage temperaturen van koeloppervlakken.
De aanvragers hebben ontdekt dat er thermisch geïsoleerde containers verschaft kunnen worden waarin de temperatuur van de inhoud voor lange perioden onder een 20 verlangde waarde gehouden wordt zonder hun toevlucht te nemen tot uitzonderlijk lage temperaturen van koeloppervlakken, en wel door het verschaffen aan de inhoud van de container van een continue of gesegmenteerde omhulling van koeloppervlak met een adequate dekking. De aanvragers 25 hebben ontdekt dat de beste resultaten verkregen kunnen worden door het verschaffen van een koeloppervlak dat de inwendige opslagruimte van de container voor ongeveer 70-100% inkapselt.
Dienovereenkomstig heeft de uitvinding betrekking op 30 een thermisch geïsoleerde container voor het behouden van I *1 λ o 5 de temperatuur van de in de binnenholte opgeslagen objecten onder de 10 °C, omvattende een buitenste isolatieschelp en een continu of gesegmenteerd koeloppervlak dat zich bevindt tussen de buitenschelp en de binnenholte, hetgegn leidt tot 5 een aanzienlijke of totale inkapseling van de binnenholte.
Volgens een voorkeursaspect heeft de uitvinding betrekking op een thermisch geïsoleerde container voor het behouden van de temperatuur van de in de binnenholte opgeslagen objecten onder de 10 °C, omvattende een 10 buitenste isolatieschelp en een continu of gesegmenteerd koeloppervlak dat zich bevindt tussen de buitenschelp en de binnenholte, waardoor een inkapseling van 70-100% van de binnenholte ontstaat.
Volgens een aspect dat meer de voorkeur heeft, heeft 15 de uitvinding betrekking op een thermisch geïsoleerde container voor het behouden van de temperatuur van de in de binnenholte opgeslagen objecten onder de 10 °C, omvattende een buitenste isolatieschelp en een continu of gesegmenteerd koeloppervlak dat zich tussen de buitenschelp en de 20 binnenholte bevindt, hetgeen tot een inkapseling van 85-100% van de binnenholte leidt.
Volgens een voorkeursaspect is de container voorzien van een binnencompartiment dat een ruimte tussen de buitenschelp en het binnencompartiment definieert. Wanneer 25 het binnencompartiment verschaft wordt, dan wordt het koeloppervlak hetzij in genoemde ruimte tussen de buitenschelp en het binnencompartiment hetzij als een binnenvoering van het compartiment verschaft.
1 ·* ··"' 6
De temperatuur van het koeloppervlak ligt bij voorkeur in het bereik van 9 °C tot -45 °C en meer in het bijzonder tussen de 9 °C en de -30 °C.
' Het koeloppervlak kan in verschillende alternatieve 5 vormen verschaft worden, zoals thermisch geleidende (bijvoorbeeld metallische) vellen, bevestigd aan koelmiddelspoelen of gesloten mantels, of uitneembare kussens gevuld met een koelmiddelmedium enz.
In een voorkeursuitvoeringsvorm van de uitvinding kan 10 het koelmiddelmedium iedere geschikte samenstelling hebben, en wel zodanig dat het medium een hoog warmteopnemingsvermogen heeft van boven de 50 J/g nabij en - onder het temperatuurbereik waarbinnen de inhoud moet worden gehouden. In een uitvoeringsvorm van de uitvinding 15 die meer de voorkeur geniet heeft het koelmiddelmedium een warmteopnemingsvermogen van boven de 50 J/g in het temperatuurbereik van -18 tot -30 °C. In een uitvoeringsvorm van de uitvinding die nog meer de voorkeur geniet heeft het koelmiddelmedium een warmteopnemingsvermogen van 20 boven de 120 J/g tussen de -18 en de -30 °C. Het verdient verder de voorkeur om een koelmiddelsamenstelling te hebben die verenigbaar is met voedingsmiddelen en die een zeer lage corrosiviteit heeft jegens gewoonlijk toegepaste goedkope materialen zoals die bij het bouwen van containers 25 gebruikt worden. Het koelmiddel kan gekozen worden uit koelmiddelgassen zoals R-12, CARE 30, waterige oplossingen van vriespuntverlagers, cryogene mengsels of eutectische mengsels van zouten en water.
Het verdient de voorkeur dat de koelmiddelmantel de 30 tegen warmte-uitwisseling met de buitenwereld te beveiligen Ί i ! ·} n 4r! r ...
7 objecten volledig omhult. De vorm van de container kan een parallellepipedum of een kubus zijn, dan wel een cylindrische of een willekeurige andere geschikte vormgeving hebben. Het verdient de voorkeur dat alle 5 wanden van het vrieskabinet zodanig met de koelmiddelmantel bekleed zijn dat deze werken als warmtewering tussen de opgeslagen objecten en de omgeving.
De koelmiddelmantels en -kussens kunnen van geschikt materiaal gemaakt worden dat in staat is tot het weerstaan 10 van lage temperaturen. Voorbeelden van geschikt materiaal zijn koolstofarm staal, roestvrij staal, gegalvaniseerd ijzer, plastic, polymere of andere materialen zoals polyethyleen met hoge, middelmatige of lage dichtheid, lineair polyethyleen met lage dichtheid, polyvinylchloride, 15 polycarbonaat, polyester, metallische folie enz. Het kan verpakt worden in afneembare of verwijderbare eenheden van verschillende vormen en afmetingen.
De hoofd- en andere doelstellingen van deze uitvinding en haar voordelen zullen thans in meer detail beschreven 20 worden met verwijzing naar niet-beperkende uitvoeringsvoorbeelden van de hierna beschreven uitvinding.
i. i'r. ' O ' 8
Voorbeelden: DEMONSTRATIE ONDER VERKOOPOMSTANDIGHEDEN:
Er werden zes series testgegevens gegenereerd voor containers van verschillende ontwerpen, gebruikt voor de 5 verkoop van consumptieijs. De container had een nominale inhoud van 150 liter, een hoogte van 0,457 m, een breedte van 0,508 m en een lengte van 0,660 m. De deksel had een afmeting van 0,3 m x 0,5 m. De container was geïsoleerd met een laag van ca. 75 mm polyurethaanschuim (k ~ 25 mW/m 10 K). Bij alle proeven was de omgevingstemperatuur 40 °C.
De relatieve vochtigheid van de omgevingslucht was 80%.
Het consumptie-ijs werd geladen bij -20 °C. De deksel van de container werd om de 10 minuten 90 seconden geopend en de temperaturen van ijshoorntjes (Cornetto) in de container 15 werden over een periode van 12 uur genoteerd. De andere bij elke proef behorende parameters waren zoals hieronder aangegeven.
Voorbeeld 1: 20 Dit was een container van conventioneel ontwerp met een koelmiddelmantel op de vier verticale wanden die ca.
62% van de inwendige opslagholte omhulden, en een waterige oplossing bevatten van natriumacetaat als koelmedium, waarbij natriumbenzoaat de voornaamste toevoeging was. Het 25 koelmiddeloppervlak werd gedurende de gehele proef op -20 °C gehouden.
Voorbeeld 2:
Dit was een container van conventioneel ontwerp met 30 een koelmiddelmantel op de vier verticale wanden die ca.
i n': 9 62% van de inwendige opslagholte omhulden, en een waterige oplossing bevatten van natriumacetaat als koelmedium, waarbij natriumbenzoaat de voornaamste toevoeging was. De afmeting van het koeloppervlak werd verhoogd met 50% door 5 extra koelmiddelkussens in de opslagholte van de container aan het consumptie-ijs toe te voegen. Gedurende de gehele proef werden de koeloppervlakken van de mantel en de extra kussens op -20°C gehouden.
10 Voorbeeld 3:
Dit was een container van conventioneel ontwerp met een koelmiddelmantel op de vier verticale wanden die ca.
62% van de inwendige opslagholte omhulden, en een waterige oplossing bevatten van natriumacetaat als koelmedium, 15 waarbij natriumbenzoaat de voornaamste toevoeging was. De afmeting van het koeloppervlak werd verhoogd met 100% door extra koelmiddelkussens in de opslagholte van de container aan het consumptie-ijs toe te voegen. Gedurende de gehele proef werden de koeloppervlakken van de mantel en de extra 20 kussens op -20°C gehouden.
Voorbeeld 4:
Dit was een container van conventioneel ontwerp met koelmiddelmantels op de vier verticale wanden die ca. 62% 25 van de inwendige opslagholte omhulden. De mantels omvatten een eutectische waterige zoutoplossing als koelmedium. Gedurende de gehele test werd het koeloppervlak op -30 °C gehouden.
30 4 <“v ,* r' Λ \ 0 : : - 10
Voorbeeld 5:
Dit was een container van conventioneel ontwerp met koelmiddelmantels op de vier verticale wanden die ca. 62% van de inwendige opslagholte omhulden. De mantels omvatten 5 een eutectische waterige zoutoplossing als koelmedium. Gedurende de gehele test werd het koeloppervlak op -35 °C gehouden.
Voorbeeld 6:
Dit was een container van gewijzigd ontwerp met 10 koelmiddelmantels op alle wanden van het kabinet die ca.
93% omhulden van de inwendige opslagholte die als koelmedium een waterige oplossing van natriumacetaat bevatte, waarbij natriumbenzoaat de voornaamste toevoeging was. Gedurende de gehele proef werden de 15 koelmiddeloppervlakken op -20 °C gehouden.
Ί j . *? |Λ - n 11
Tabel I
Voorb. Temperatuur consumptie-ijs Opmerkingen
na 12 uur blootstellen van de container aan 40 °C
Voorb. 1 De consumptie-ijstemperatuur NIET ACCEPTABEL steeg tot ruim boven de -18 °C
Voorb. 2 De consumptie-ijstemperatuur NIET ACCEPTABEL steeg tot boven de -18 °C, zulks ondanks de vergroting van het koeloppervlak met 50%
Voorb. 3 De consumptie-ijstemperatuur NIET ACCEPTABEL steeg tot boven de -18 °C, zulks ondanks de vergroting van het koeloppervlak met 100%
Voorb. 4 De consumptie-ijstemperatuur NIET ACCEPTABEL steeg tot boven de -18 °C, zulks ondanks het gebruik van een koeloppervlak dat op een lagere temperatuur van -30°C werd gehouden 1 o 1 ? r' ^ 12
Voorb. 5 Het houden van het Consumptieijstem- koeloppervlak op een zeer Peratuur acceptabel lage temperatuur van □35°C voor een periode i kon het consumptie-ijs 12uur van 12 uur, doch onder de -18 °C houden koeloppervlaktemp-
eratuur te laag en COMMERCIEEL NIET UITVOERBAAR
Voorb. 6 Consumptie-ijstemperatuur Behoudt de onder de -18 °C gehouden, verlangde zelfs hoewel de temperatuur van het koeloppervlakafmeting lager product op lag dan die van Voorbeeld 3 doeltreffende en of de koeltemperatuur (-20 goedkope wijze.
°C) ver boven die van Voorbeeld 5 lag, terwijl alle 6 zijden als koeloppervlak op slechts -20 °C gehouden werden.
Voorbeelden 1 tot en met 6 tonen aan dat containers van verbeterd ontwerp, waarvan de koelmiddelmantels op -20 °C gehouden worden doch de inhoud van de container volledig 5 of bijna volledig omhulden, de beste resultaten opleverden bij het behouden van de consumptie-ijstemperatuur onder de -18 °C tijdens een verkoopcyclus van 12 uur. Het vergroten van de afmeting van het koeloppervlak met niet minder dan 100% in een container van conventioneel ontwerp door losjes 10 gevulde koelmiddelkussens toe te voegen kan niet alleen het ή p, i Λ· ·' ' " Ί 13 gewicht van het koelmiddel vergroten doch zou bovendien niet in staat zijn om de consumptie-ijstemperatuur onder de -18 °C te houden tijdens een verkoopcyclus van 12 uur. De keuze van een koelmantel die op -35 °C gehouden...wordt is 5 niet praktisch en zou niet economisch zijn aangezien het vereiste vermogen voor het behalen van steeds lagere temperaturen aanzienlijk hoger ligt.
DEMONSTRATIE ONDER AFGEDICHTE OMSTANDIGHEDEN: 10 Er werden zes series testgegevens gegenereerd voor containers van verschillende ontwerpen, gebruikt voor de opslag van consumptie!js onder afgedichte omstandigheden.
In de nu volgende voorbeelden 7 tot en met 12 werd de deksel van de containers tijdens de proefperiode gesloten 15 gehouden en niet aan openen en sluiten onderworpen. De container had een nominale inhoud van 150 liter, een hoogte van 0,457 m, een breedte van 0,508 m en een lengte van 0,660 m. De deksel had een afmeting van 0,3 m x 0,5 m. De container was geïsoleerd met een laag van ca. 75 mm 20 polyurethaanschuim (k ~ 25 mW/m K). Bij alle proeven was de omgevingstemperatuur 40 °C. De relatieve vochtigheid van de omgevingslucht was 80%. Het consumptie-ijs werd geladen bij -20°C. De andere bij elke proef behorende parameters waren zoals hieronder aangegeven.
25
Voorbeeld 7: Dit was een container van conventioneel ontwerp met koelmiddelmantels op de vier verticale wanden die ca. 62% van de inwendige opslagholte omvatten. De mantels bevatten een waterige zoutoplossing als koelmedium. 30 Het koelmiddeloppervlak werd gedurende de gehele proef op / f\ ·' ·"; Γ- >* 14 -26 °C gehouden. De temperaturen van ijshoorntjes (Cornetto) in de container werden gedurende een periode van 12 uur genoteerd.
5 Voorbeeld 8: Dit was een container van conventioneel ontwerp met koelmiddelmantels op de vier verticale wanden die ca. 62% van de inwendige opslagholte omvatten. De mantels bevatten een waterige zoutoplossing als koelmedium. Het koelmiddeloppervlak werd gedurende de gehele proef op 10 -27 °C gehouden. De temperaturen van ijshoorntjes (Cornetto) in de container werden gedurende een periode van 12 uur genoteerd.
Voorbeeld 9: Dit was een container van conventioneel 15 ontwerp met koelmiddelmantels op de vier verticale wanden die ca. 62% van de inwendige opslagholte omvatten. De mantels bevatten een waterige zoutoplossing als koelmedium.
Het koelmiddeloppervlak werd gedurende de gehele proef op -36 °C gehouden. De temperaturen van ijshoorntjes 20 (Cornetto) in de container werden gedurende een periode van 50 dagen genoteerd.
Voorbeeld 10: Dit was een container van conventioneel ontwerp met koelmiddelmantels op de vier verticale wanden 25 die ca. 62% van de inwendige opslagholte omvatten. De mantels bevatten een waterige zoutoplossing als koelmedium.
Het koelmiddeloppervlak werd gedurende de gehele proef op -37 °C gehouden. De temperaturen van ijshoorntjes (Cornetto) in de container werden gedurende een periode van 30 50 dagen genoteerd.
1 Π i r) '3 Q O
I o I L. — v 15
Voorbeeld 11: Dit was een container van gewijzigd ontwerp met koelmiddelmantels op de inwendige opslagholte die 93% daarvan omvatten. De mantels bevatten een waterige 5 oplossing van natriumacetaat en natriumbenzoaat als koelmedium. Het koelmiddeloppervlak werd gedurende de gehele proef op -20 °C gehouden. De temperaturen van ijshoorntjes (Cornetto) in de container werden gedurende een periode van 50 dagen genoteerd.
10
Voorbeeld 12: Dit was een container van gewijzigd ontwerp met koelmiddelmantels op de inwendige opslagholte die 100% daarvan omvatten. De mantels bevatten een waterige oplossing van natriumacetaat en natriumbenzoaat als 15 koelmedium. Het koelmiddeloppervlak werd gedurende de gehele proef op -20 °C gehouden. De temperaturen van ijshoorntjes (Cornetto) in de container werden gedurende een periode van 50 dagen genoteerd.
1 Π ·' '> O Γ· O
16
Tabel II
Voorb. Consumptie Opmerkingen -ijstem-
Peratuur na proef
7 Boven de NIET ACCEPTABEL
-18 °C
8 -18 °C Consumptie-ijstemperatuur acceptabel, doch
koeloppervlaktemperatuur te laag en COMMERCIEEL NIET UITVOERBAAR
9 Boven de NIET ACCEPTABEL
-18 °C
10 -18 °C Consumptie-ijstemperatuur acceptabel, doch
koeloppervlaktemperatuur te laag en COMMERCIEEL NIET UITVOERBAAR
11 -18 °C Behoudt doelmatig en goedkoop de gewenste temperatuur van het product, ook al was de koeloppervlaktemperatuur van -20 °C ver boven die van geval 7 tot en met 10 12 -18 °C Behoudt doelmatig en goedkoop de gewenste temperatuur van het product, ook al was de koeloppervlaktemperatuur van -20 °C ver f 1 r: - ~ 17 boven die van geval 7 tot en met 10
Voorbeeld 7 en 8 tonen aan dat een koeloppervlaktemperatuur van -27 °C of lager vereist is in een container van conventioneel ontwerp met een afdekking van 62% van de opslagholte om het consumptie-ijs onder de 5 -18 °C te houden voor een periode van 12 uur, zelfs als de deksel de gehele periode van 12 uur dicht wordt gehouden.
Evenzo tonen voorbeeld 9 en 10 aan dat een koeloppervlaktemperatuur van -37 °C of lager vereist is in een container van conventioneel ontwerp met een afdekking 10 van 62% van de opslagholte om het consumptie-ijs onder de -18 °C te houden voor een periode van 50 dagen als de deksel de gehele periode van 50 dagen dicht wordt gehouden.
Anderzijds tonen voorbeeld 11 en 12 aan dat een container van gewijzigd ontwerp, die een inkapseling van 15 93% tot 100% van de opslagholte door het koeloppervlak verschaft, in staat is om het consumptie-ijs onder de -18 °C te houden voor een periode van 50 dagen, als de deksel dicht wordt gehouden gedurende de gehele periode van 50 dagen, zelfs als het koeloppervlak op -20 °C wordt 20 gehouden, hetgeen ver boven de koeloppervlaktemperaturen is die in voorbeeld 7 tot en met 10 vereist zijn.
Door ervoor te zorgen dat de koeloppervlakken een omhulling van 70 tot 100% verschaffen rondom de opslagholte voor het consumptie-ijs, is er een opmerkelijke en 25 onverwachte verbetering in het houden van consumptie-ijs ongeveer op de verlangde temperatuur van -18 °C te zien, ook al wordt het koeloppervlak op een betrekkelijk hoge temperatuur van -20 °C gehouden.
Λ r> ·'·' ·" 't i L* · /

Claims (7)

  1. 5 CONCLUSIES
  2. 1. Een thermisch geïsoleerde container voor het houden van de temperatuur van de in de binnenholte opgeslagen objecten onder de 10°C, waarbij genoemde container omvat 10 een uitwendige isolatieschelp en een continu of gesegmenteerd koeloppervlak, waardoor het koeloppervlak een inkapseling van 70 tot 100% van de binnenholte tot gevolg heeft en waarin het koeloppervlak gevormd is uit uitneembare koelkussens gevuld met een koelmedium. 15
  3. 2. Een container volgens conclusie 1, waarin het koeloppervlak een inkapseling van 85 tot 100% tot gevolg heeft.
  4. 3. Een container volgens conclusie 1 of 2, waarin de temperatuur van het koeloppervlak tussen de 9 en de -30 °C ligt, meer bij voorkeur tussen de -10 en de -30 °C.
  5. 4. Een container volgens conclusies 1 tot en met 3 25 waarin het koelmedium een warmteopnemingsvermogen van boven de 50 J/g (meer bij voorkeur boven de 120 J/g) in het temperatuur bereik van -18 tot -30 °C.
  6. 5. Een container volgens conclusies 1 tot en met 4, 30 waarbij genoemde container vrij is van een elektriciteitsvoorziening of andere vermogensaansluiting. j 10 1 2 2 8 8 SAMENWERKINGSVERDRAG (PLI) RAPPORT BETREFFENDE NIEUWHEIDS0NDER20EK VAN INTERNATIONAAL TYPE IOENTIFIKA 11e VAN Ot NATIONALE AANVRAGE Kenmerk van de aanvrager of van de gemachtigde F 2008(C) Nederlandse aanvrage nr. Indieningjaatum 1012288 10 juni 1999 Ingeroepen voorrangsdatum
  7. 16 Juni 1998 29 Juli 1998 Aanvrager (Naam) Unilever N.V. Datum van h«t verzoak voor een onderzoek van internationaal type Door da Instantie voor Internationaal Onderzoek (ISA) aan het verzoek voor een onderzoek van internationaal type toegekend'nr. SN 33601 NL I. CLASSIFICATIE VAN HET ONDERWERP (bij toepassingvan verschillende classificaties, alle classificatiesymbolen opgeven) Volgens de Internationale claaificatie IIPC) Int.Cl.6: F 25 D 3/06, F 25 D 3/08 II. ONDERZOCHTE GEBIEDEN VAN DE TECHNIEK Onderzocnte minimum documentatie Clauificatietyiteem | Clauilicatiesymoolen Int.Cl.6: F 25 D Oneenoch te andere documentatie dan de minimum documentatie voor zover dergelijke documenten in de onderzochte gebieden zijn oogenomen * HI. 1" 1 GEEN ONDERZOEK MOGELIJK VOOR BEPAALDE CONCLUSIES (opmerkingen op aanvullingsDlad) IV· I 1 GE8REK AAN EENHEID VAN UITVINDING (opmerkingen op aanvullingsblad) form PCT/iSA/yaUti o7.1179 2/
NL1012288A 1998-06-12 1999-06-10 Opslagcontainer. NL1012288C2 (nl)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
IN364BO1998 1998-06-12
IN364BO1998 IN189875B (nl) 1998-06-12 1998-06-12
GB9816549 1998-07-29
GBGB9816549.1A GB9816549D0 (en) 1998-07-29 1998-07-29 Storage container

Publications (2)

Publication Number Publication Date
NL1012288A1 NL1012288A1 (nl) 1999-12-20
NL1012288C2 true NL1012288C2 (nl) 2000-02-29

Family

ID=26314141

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL1012288A NL1012288C2 (nl) 1998-06-12 1999-06-10 Opslagcontainer.

Country Status (11)

Country Link
BE (1) BE1013049A5 (nl)
BR (1) BR9902262A (nl)
DE (1) DE19926971A1 (nl)
FR (1) FR2779704A1 (nl)
GR (1) GR990100194A (nl)
HU (1) HUP9901948A3 (nl)
IT (1) ITMI991322A1 (nl)
NL (1) NL1012288C2 (nl)
PT (1) PT102323A (nl)
SE (1) SE9902234L (nl)
SK (1) SK77999A3 (nl)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2003083386A1 (en) * 2002-03-28 2003-10-09 Unilever Plc Method for dispensing frozen edible products and insulated container adapted therefore

Citations (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2925499A1 (de) * 1979-06-23 1981-01-15 Kaiser & Co Gmbh W F Klein-kuehlgeraet zur kuehlaufbewahrung von verzehrbereiten nahrungsmitteln und speisen, insbesondere von torten u.dgl.
WO1989008061A1 (en) * 1988-03-02 1989-09-08 Pallet-Cooler Kb Method and container for storing and distribution of foodstuffs
FR2631610A1 (fr) * 1988-05-17 1989-11-24 Pascual France Sa Emballage isotherme pour le transport de denrees perissables a plaques amovibles remplies d'agent refrigerant
EP0664426A1 (en) * 1994-01-24 1995-07-26 N.R. Development Limited Method and apparatus for absorbing heat and preserving fresh produce at a predetermined temperature ensuring optimal conditions of same
EP0711964A1 (en) * 1994-11-08 1996-05-15 N.R. Development Limited A container for preserving and transporting perishable goods

Patent Citations (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2925499A1 (de) * 1979-06-23 1981-01-15 Kaiser & Co Gmbh W F Klein-kuehlgeraet zur kuehlaufbewahrung von verzehrbereiten nahrungsmitteln und speisen, insbesondere von torten u.dgl.
WO1989008061A1 (en) * 1988-03-02 1989-09-08 Pallet-Cooler Kb Method and container for storing and distribution of foodstuffs
FR2631610A1 (fr) * 1988-05-17 1989-11-24 Pascual France Sa Emballage isotherme pour le transport de denrees perissables a plaques amovibles remplies d'agent refrigerant
EP0664426A1 (en) * 1994-01-24 1995-07-26 N.R. Development Limited Method and apparatus for absorbing heat and preserving fresh produce at a predetermined temperature ensuring optimal conditions of same
EP0711964A1 (en) * 1994-11-08 1996-05-15 N.R. Development Limited A container for preserving and transporting perishable goods

Also Published As

Publication number Publication date
SE9902234L (sv) 1999-12-13
HUP9901948A3 (en) 2001-05-28
DE19926971A1 (de) 1999-12-16
BR9902262A (pt) 2000-01-11
BE1013049A5 (fr) 2001-08-07
GR990100194A (el) 2000-02-29
HU9901948D0 (en) 1999-08-30
ITMI991322A1 (it) 2000-12-14
HUP9901948A2 (hu) 2001-04-28
NL1012288A1 (nl) 1999-12-20
FR2779704A1 (fr) 1999-12-17
SK77999A3 (en) 2000-01-18
SE9902234D0 (sv) 1999-06-14
PT102323A (pt) 2000-05-31
ITMI991322A0 (it) 1999-06-14

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5235819A (en) Method and apparatus for storing and distributing materials
WO2007049380A1 (ja) 定温保冷ボックスと定温保冷方法
KR101389531B1 (ko) 열전소자가 적용된 농식품 수배송 장치
US20070180850A1 (en) Plastic freezable food container
JP2014219184A (ja) 保湿保冷装置
CN104823011B (zh) 电场处理装置和电场处理方法
EP3087332B1 (en) Intermittent power grid ready cooler
EP1220800B1 (en) Thermally insulated container cover
NL1012288C2 (nl) Opslagcontainer.
US11085688B2 (en) Modified dry ice systems and methods for preserving perishable items within a single holding volume
WO2003013318B1 (en) Cold storage box
US6990831B2 (en) Split beverage cooling collar
JP2005156042A (ja) 食品商品供給用保管庫
JP2012057921A (ja) 冷凍冷蔵2温度帯保温箱及び冷凍冷蔵常温3温度帯保温箱
WO2000006959A1 (en) Storage container
MXPA99005497A (en) Storage container
JP7233104B2 (ja) 保冷空間の保冷方法
GB2253899A (en) Chillable storage devices
Moon The emergence of new containers in cold chain
JPH0526448Y2 (nl)
JPS6156062A (ja) 食肉、水産魚介類および青果物並びにこれらの加工品の鮮度保持装置
JPS6296036A (ja) 生鮮食品の保存方法
JPH09273849A (ja) 食料品保冷装置における蓄熱構造
JP2022158382A (ja) 冷凍温度帯蓄冷材とそれを用いた保冷具、物流梱包容器および物流システム
JP2001088875A (ja) 冷蔵車用配送ケース

Legal Events

Date Code Title Description
AD1A A request for search or an international type search has been filed
RD2N Patents in respect of which a decision has been taken or a report has been made (novelty report)

Effective date: 19991221

PD2B A search report has been drawn up
VD1 Lapsed due to non-payment of the annual fee

Effective date: 20040101