FI98581C - PCM-viestijärjestelmä - Google Patents

PCM-viestijärjestelmä Download PDF

Info

Publication number
FI98581C
FI98581C FI901207A FI901207A FI98581C FI 98581 C FI98581 C FI 98581C FI 901207 A FI901207 A FI 901207A FI 901207 A FI901207 A FI 901207A FI 98581 C FI98581 C FI 98581C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
bit
block
input
bits
blocks
Prior art date
Application number
FI901207A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI901207A0 (fi
FI98581B (fi
Inventor
Stephen Patrick Ferguson
Original Assignee
Plessey Telecomm
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Plessey Telecomm filed Critical Plessey Telecomm
Publication of FI901207A0 publication Critical patent/FI901207A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI98581B publication Critical patent/FI98581B/fi
Publication of FI98581C publication Critical patent/FI98581C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04JMULTIPLEX COMMUNICATION
    • H04J3/00Time-division multiplex systems
    • H04J3/18Time-division multiplex systems using frequency compression and subsequent expansion of the individual signals

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Detection And Prevention Of Errors In Transmission (AREA)
  • Error Detection And Correction (AREA)
  • Train Traffic Observation, Control, And Security (AREA)
  • Time-Division Multiplex Systems (AREA)
  • Optical Communication System (AREA)
  • Special Wing (AREA)
  • Radio Relay Systems (AREA)
  • Iron Core Of Rotating Electric Machines (AREA)
  • Transmission Systems Not Characterized By The Medium Used For Transmission (AREA)
  • Reduction Or Emphasis Of Bandwidth Of Signals (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Communication Control (AREA)
  • Amplifiers (AREA)
  • Selective Calling Equipment (AREA)
  • Exchange Systems With Centralized Control (AREA)
  • Dc Digital Transmission (AREA)

Description

98581 PCM-viestijärjestelmä - PCM-kommunikationssystem
Esillä olevan keksinnön kohteena ovat digitaaliset tie-5 donsiirtojärjestelmät.
Digitaalisen viestinnän alalla on laajalle levinnyt yleisesti "bitteinä" tunnettujen binaarimerkkien käyttö, jossa jokainen merkki voi valita arvonsa ainoastaan kahdesta 10 arvosta. Tietyissä sovelluksissa kahdeksan bitin sarjat ryhmitetään yhteen "tavuksi".
Useiden identtisten kanavien siirtämiseksi yksittäisen, korkeampitaajuuksisen kannattimen kautta on myös yleistä 15 "bittilimittää" jokaisen kanavan bitit, vaikkakin lähiaikoina joissakin kansallisissa ja kansainvälisissä standardeissa on ehdotetty käytettäväksi "tavulimitystä". Tässä tapauksessa korkeampitaajuuksinen kannatin siirtää ensimmäisestä syöttökanavasta kahdeksan peräkkäistä bittiä, 20 joita seuraa kahdeksan peräkkäistä bittiä toisesta kanavasta, jne. On aksiomaattista, että tavulimetyksessä käytetään kahdeksan kertaa niin paljon muistitilaa (esimerkiksi D-tyypin bistabiileja) kuin samantyyppisen peruskäsittelyn bittilimityksessä.
25
Esillä olevan keksinnön kohteena on vähentää sen käsittelyn määrää, jota tarvitaan korkeammalla taajuudella tavu-limityksen aikaansaamiseksi.
30 Tämän mukaisesti esillä oleva keksintö käsittää digitaalisen viestilaitteen useiden rinnakkaisten digitaalisten syöttösignaalien vastaanottamiseksi samalla taajuudella ja ennalta määritetyn pituisten moninkertaisten bittisarjojen limittämiseksi jokaisesta syöttötietovirrasta yksittäisek-35 si korkeampitaajuuksiseksi tietovirraksi; laite sisältää useita ensimmäisiä vaihelohkoja, joiden tarkoituksena on 2 98581 vastaanottaa useita syöttötietovirtoja ja siirtää sama määrä tietovirtoja samalla bittinopeudella mutta siten, että syötettävien tietosignaalien bitit on vaihdettu; lisäksi laitteeseen sisältyy useita toisia vaihelohkoja, 5 joista kukin on yhdistetty mainittuihin ensimmäisiin vai-helohkoihin ulostulovirtojen vastaanottamiseksi siten, että jokainen myöhempi vaihelohko on yhdistetty ensimmäiseen vaihelohkoon yksittäisen tietovirran avulla niin, että toiset vaihelohkot vaihtavat alkuperäisten syöttötie-10 tovirtojen bitit useiden digitaalisten tulostustietovirto-jen tuottamiseksi; tulostustietovirtojen bitit vaihdetaan edelleen laitteen sisältäessä myös laitteen tulostustietovirtojen limittämiseksi toisista vaihelohkoista mainitun korkeampitaajuuksisen tietovirran tuottamiseksi.
15
Tavallisesti mainitut moninkertaiset bittijaksot ovat tavuja.
Jotta esillä olevaa keksintöä olisi helpompi ymmärtää, sen 20 sovellusta kuvataan seuraavaksi esimerkinomaisesti viitaten liitteenä oleviin piirroksiin, joissa kuviot 1 ja 2 ovat lohkokaavioita, jotka kuvaavat kahta tunnettua bittilimitysmenetelmää, kuvio 3 on tunnetun tavulimitysmenetelmän lohkokaavio, 25 kuvio 4 on tavulimityksessä käytettävän tunnetun lai-tesovelluksen lohkokaavio, kuvio 5 on yksinkertaistettu kaavio kuvion 4 sovelluksesta, kuvio 6 on kuvioon 5 liittyvä ajastuskaavio, 30 kuvio 7 on esillä olevan keksinnön mukaisen bittilimitys-laitteen lohkokaavio, kuvio 8 kuvaa kuvion 7 mukaisen sovelluksen toimintaa, ja kuvio 9 on kaavio, josta käy ilmi, kuinka kuvion 8 sovellusta voidaan laajentaa.
Kuvioissa 1 ja 2 on nähtävissä bittilimityksen kaksi tun- 35 98581 3 nettua menetelmää.
Kuviossa 1 kuvataan neljää syöttövirtaa INI ... IN4, joista jokainen viedään yksittäiseen bistabiiliin Ql, Q2, Q3 5 ja Q4. Bistabiilit Ql - Q4 kellotetaan nelilaskimen 10 avulla, jota käytetään kellosignaalin Cl kautta. Kiikun Q4 lähtö johdetaan toiseen kiikkuun Q5, joka myös kellotetaan kellosignaalin Cl avulla. Q5:n lähtö viedään ensimmäiseen kolmen NOR-portin li, 12, 13 sarjasta. Kukin NOR-porttien 10 sarja koostuu porttiparista, joista jokainen vastaanottaa tulon yhdestä kiikuista Ql - Q4 ja joista jokainen vastaavasti kellotetaan laskimesta 10 tulevan signaalin cc avulla tai täydennetyllä signaalilla cc. Kunkin parin lähdöt viedään sarjan kolmanteen NOR-porttiin, jonka lähtö johde-15 taan vastaavaan, Cl:n avulla kellotettavaan kiikkuun Q6, Q7 ja Q8. avulla. Q8:n lähtö on lopullinen bittilimitetty signaali.
Kuviossa 2 on nähtävissä toinen bittilimityksen yhteydessä 20 tunnettu menetelmä. Kuten voidaan nähdä, kuviossa 2 kuvatun menetelmän etuna on kuvion 1 menetelmään verrattuna se, että bistabiileja käytetään vähemmän; toisaalta sen haittana on se, että ulostulossa käytetään neljää tulo-porttia. Yleisessä tapauksessa, jossa tuloja on lukumää-25 rältään N, käytettäisiin N-tuloporttia, mikäli kuvion 2 kaaviota noudatettaisiin tarkasti, mutta muunnokset ovat toki mahdollisia tulojen lukumäärän vähentämiseksi porttia kouhden käyttämällä useampia portteja useampia bistabiileja. Kuvioihin 1 ja 2 liitetyt ajastuskaaviot kuvaavat 30 ainoastaan nimellistä aikaa selventävää tarkoitusta varten .
Kuviossa 3 on nähtävissä tunnettu tavulimityksen menetelmä, jossa käytetään samankaltaisia periaatteita kuin ku-35 viossa 1; on oletettu, että syöttövirrat INI - IN4 on jo tavusynkronoitu, ja kuten kuviosta 3 voidaan nähdä, jokai- 98581 4 nen yksittäinen kiikku Q1 - Q4 on korvattu kahdeksan samanlaisen kiikun sarjalla. Lisäksi nelilaskinpiiri 10 on yhdistetty kahdeksanlaskinpiiriin 20, joka ohjaa NOR-port-tien sarjaa. Kahdeksanjakopiiri 20 on myös synkronoitu 5 tavuajoitukseen. Tuloon INI liittyvät kiikut on merkitty kirjaimilla Q1 - Q8. Kaikissa tapauksissa menetelmiä on kuvattu esimerkinomaisesti neljän tulokanavan avulla. Kuvion 2 periaatteita mukaileva tavulimitysmenetelmä on ilmeinen, mutta sitä ei ole tässä yhteydessä kuvattu yksilo tyiskohtaisesti.
Käytännöllinen loogisten käsittelypiirien toteutus kuvioiden mukaisen sovelluksen toteuttamiseksi sisältää eri loogisten osien ajastusviiveiden oikean toleranssin siten, 15 että D-tyyppisten bistabiilien asetus- ja pitoajat ovat mahdollisia. Etenkin kaikkien edellä mainittujen piirien toleranssin asetus vaatii sen, että kaikkien kuvioissa kuvattujen osien sallitut viiveet liittyvät lähdön symbo-linopeuteen, t.s. lyhyimpään toistojaksoon.
20
Tavulimityksen kohdalla olisi ilmeisenä etuna, mikäli tämän kriteerin täyttämisessä tarvittavan käsittelyn määrää voitaisiin vähentää. Kuviossa 4 kuvataan, kuinka tämä on toteutettavissa vaihtamalla syöttökanavien bittejä 25 käyttämällä loogisia prosesseja, joiden ajastustoleranssit liittyvät ainoastaan syöttönopeuteen ennen kuin ne lopulta bittilimitetään käyttämällä esimerkiksi kuvioiden 1 ja 2 mukaista yksinkertaista kytkentää. Tavumuistien vaiheet on numeroitu käänteisjärjestyksessä bittien järjestyksen 30 kuvaamiseksi sekä jokaisessa syöttökanavassa että lähtö-kanavassa.
Kuten kuviosta 4 voidaan nähdä, tulosignaalit INI - IN4 syötetään 8 D-tyyppisen bistabiilin lohkoon, jotka on 35 vastaavasti numeroitu 20, 21, 22 ja 23. Kukin lohko tallentaa sitten tavun, jonka ensimmäinen bitti on ladattu 98581 5 kanavasta INI kohdassa Q1, toinen kanavan INI bitti kohdasta Q2 jne. Sanoin IN2:n ensimmäinen bitti on osoitettu kohdasssa Q9. Jokainen lohkoista on identtinen kuviossa 3 kuvatun järjestyksen Q1 - Q8 kanssa. Tässä sovelluksessa 5 lohkojen 20-23 sisällöt syötetään kuitenkin rinnakkain neljään muuhun 8 D-tyyppiseen bistabililohkoon 24, 25, 26 ja 27. Ainoastaan lohko 24 on kuvattu yksityiskohtaisesti, koska lohkot 25, 26 ja 27 ovat täsmälleen samanlaisia.
Tämän toiminnan tuloksena lohko 24 sisältää kahdeksan 10 bittiä Ql, Q5, Q9, Q13, Q17, Q21, Q25 ja Q29, lohko 25 bitit Q2, Q6 jne. Näin on neljän tulokanavan bitit saatu vaihdetuksi. Neljän lohkon 24 - 27 sisältö luetaan tämän jälkeen ja limitetään piirin 28 avulla, joka vastaa kuvioissa 1 ja 2 kuvattujen NOR-porttien järjestystä.
15
Kuvio 5 on erittäin paljon yksinkertaistettu kuviosta 4 siten, että kuvion 4 bittilimitysosa, nimittäin lohko 28, on kuvattu kirjaimilla IL ja kuvion 4 loppuosan muodostava bitin vaihtopiiri kirjaimilla BIC.
20
Kuten kuviosta 6 voidaan nähdä, lohko BIC vastaanottaa neljä tietotuloa nopeudella x ja limittää ne jo edellä kuvatulla tavalla.
25 Kuviossa 7 on nähtävissä se, kuinka lohkon BIC ja piirin IL perusyksikköä voidaan käyttää tavulimitettäessä suurempia tulomääriä.
Kuviossa 7 kuvataan 16 tuloa, joiden kunkin bittinopeus on 30 x ja joiden tavu/kehysvaiheet on jo kohdistettu. Kuviossa 7 on 4 päälohkoa BIC1, joisa kukin vastaanottaa neljä tuloa bittinopeudella x ja samansuuruinen määrä toisioloh-koja BIC2, joista jokainen vastaanottaa yhden päälohkon BIC1 tulon. Kuten voidaan nähdä, kunkin päälohkon BIC1 35 neljä bittivaihdettua lähtöä levitetään viuhkamaisesti siten, että yksi lähtö vie jokaiseen toisen lohkosarjan 98581 6 BIC2 osaan. Tämä myöhempi lohko on toiminnaltaan samanlainen kuin ensimmäisen sarjan lohkot BIC1 siten, että tulo-virrat saadaan edelleen vaihdetuksi.
5 Kunkin toisen lohkon BIC1 neljä lähtöä liitetään yksittäiseen piiriin IL1, joka muodostaa osan neljän piirin IL1 ensimmäisestä vaiheesta vaihdettujen bittien limittyessä niin, että ne palauttavat osittain alkuperäisen tavusuun-tauksen. Jokainen ensimmäisen vaiheen IL1 piiri lähettää 10 tietovirtaa nelinkertaisella bittinopeudella, ja näin tuotetut neljä tietovirtaa johdetaan viimeiseen IL2-pii-riin, joka täydentää limityksen tuottaen 16-kertaisella bittinopeudella kulkevan, 16 tavulimitetystä tulovirrasta koostuvan lähtösignaalin.
15
Kuviossa 8 on nähtävissä bitin vaihtokuviot signaalien kulkiessa ensimmäisten ja toisten lohkojen BIC lävitse. Kuviosa 8 voidaan nähdä, että BIC-lohko 100 lähettää kohdassa 101 tietovirran, joka koostuu tulon INI ensimmäises-20 tä ja viidennestä bitistä, tulon IN2 ensimmäisestä ja viidennestä bitistä jne.
Toisessa vaiheessa BIC-lohko 102 lähettää kohdassa 103 ensimmäisen ja viidennen bitin lähdöstä 101, ensimmäisen 25 ja viidennen bitin ensimmäisen vaiheen lohkon 105 lähdöstä 104 jne.
Itse asiassa lohkon 102 lähdöt sisältävät kaikkien tulo-virtojen INI - IN16 bitit. BIC 102:n neljä lähtöä johde-30 taan IL-piiriin 110, jossa ne limitetään yksittäiseksi lähtövirraksi 1, 5, 9, 13 jne. Tämä lähtövirta yhdessä muiden kolmen lähtövirran kanssa johdetaan viimeiseen lähtölohkoon IL, jolle on annettu numero 111 ja jossa neljä virtaa limitetään lopullisen tavulimitetyn lähtösig-35 naalin tuottamiseksi. Laatikot 120, 121, 123 ja 125 kuvaavat neljää ensimmäistä bittiä, josta jokainen on joh- 98581 7 dettu toisen vaiheen IL-lohkojen avulla. Kuten voidaan nähdä, ensimmäiset neljä rinnakkaista bittiä lähtevät toisen vaiheen INI:n ensimmäisen neljän bitin IL-piiristä toisten neljän rinnakkaisen bitin koostuessa INI:n seuraa-5 vista neljästä bitistä.
Kuten jo aiemmin on kuvattu, viimeisen IL-piirin 111 lähtö koostuu 16 tavulimitetystä tulotietovirrasta INI - IN16.
10 Kuvioiden 7 ja 8 sovelluksessa on nähtävissä 16 tulotieto-virtaa nopeudella x, jotka limitetään yhden lähtötietovir-ran muodostamiseksi nopeudella 16 x. On kuitenkin ilmeistä, että ehdotettua järjestelmää voidaan laajentaa käsittelemään suurempiakin tulotietovirtojen määriä.
15
Kuviossa 9 on kuvattu kaaviomaisesti tällaisen laajennuksen peruskäsitettä. Mikäli n määrä tulovirtoja on tarkoitettu tavulimitettäväksi yhdeksi lähtövirraksi, jonka nopeus on nx, lohkojen BIO n vaiheiden neliöjuuri vaadi-20 taan ennen viimeisiä IL-vaiheita.
Tähän asti kuvatuissa sovelluksissa kukin lohko BIC käsittelee neljää tulovirtaa. Ensimmäisessä piirien IL vaiheessa 50 jokaista neljää tulovirtaa kohden on yksi IL-piiri. 25 Toisessa vaiheessa 51 ensimmäisen vaiheen IL-piirin lähtö syöttää toisen vaiheen IL-piirin yhden tulon niin, että jokaista neljää ensimmäistä IL-piiriä kohden on olemassa yksi toinen vaihe IL. Vaiheiden välisten piirien suhde riippuu selvästi jokaisen lohkon BIC käsittelemien tulojen 30 määrästä. On suositeltavaa, että jokaista BIC-lohkoa ja IL-vaihetta ei tarvitse kytkeä neljään tuloon ja neljään lähtöön.
Kuviossa 9 ei ole kuvattu erilaisten BIC-lohkojen liitän-35 töjä, koska ne muuttuvat fysikaalisesti monimutkaisiksi lohkojen lukumäärän kasvaessa. 32 tulon järjestelmässä 98581 8 järjestelmää voidaan tarkastella kahtena 8 lohkon BICl, BIC2 sarjana, kuten on kuvattu kuviossa 7, yhdistettynä kahteen samanlaiseen 8 lohkon sarjaan, joka on numeroitu BIC3, BIC4. Kuitenkin ensimmäisen lohkon BIC2 ensimmäinen 5 lähtö (ensimmäisen ollessa pystysuoran rivin päässä) johdettaisiin suoraan sitä vastapäätä sijaitsevaan lohkoon BIC3, toinen lähtö BIC3:n kolmanteen lohkoon, kolmas lähtö BIC3:n viidenteen lohkoon ja neljäs lähtö seitsemänteen lohkoon. Samoin BIC2-rivin toisen lohkon ensimmäinen lähtö 10 johdettaisiin BIC3:n toiseen lohkoon, toinen lähtö BIC3:n neljänteen lohkoon jne., kunnes kaikki lohkot on yhdistetty. Tärkeä tekijä on se, että alkuperäisten tulevien tietovirtojen bitit on vaihdettu niin, että mikäli limitettäviä tulovirtoja on N määrä, ensimmäinen bittivaihdetuista, 15 IL-piiriin kohdistettavista tulovirroista olisi muodossa 1, N+l, 2N+1 ... 7N+1, toinen muodossa 2, N+2, 2N+2 jne. Tämä merkitsee sitä, että IL-piirit voivat sitten limittää vaihdetut signaalit yksinkertaisella tavalla saavuttaakseen toivotun tavulimitetyn lähdön.
20

Claims (10)

98581 9
1. Digitaalinen viestijärjestelmälaite useiden rinnakkaisten digitaalisten tulosignaalien (INI - IN16) vastaanottamiseksi samalla nopeudella ja moninkertaisten, pituudeltaan ennalta 5 määritetyn suuruisten bittivaiheiden limittämiseksi kustakin tulotietovirrasta yhdeksi suurempinopeuksiseksi tietovirraksi; laite sisältää useita ensimmäisiä vaihelohkoja (BIC1), joista jokaisen tehtävänä on vastaanottaa useita tulotieto-virtoja ja lähettää samansuuruinen määrä tietovirtoja samalla 10 bittinopeudella mutta siten, että tulevien tietosignaalien bitit on vaihdettu; laite on tunnettu siitä, että siihen kuuluu lisäksi useita toisia vaihelohkoja (BIC2), joista kukin on liitetty mainittuihin ensimmäisiin vaihelohkoihin (BIC1) lähtövirtojen vastaanottamiseksi siten, että jokainen 15 toinen vaihelohko on yhdistetty ensimmäiseen vaihelohkoon yhden tietovirran avulla, jolloin toiset vaihelohkot (BIC2) muodostavat useita digitaalisia lähtötietovirtoja bittien ollessa edelleen vaihdettuina, ja laitteen (IL) lähtötieto-virtojen limittämiseksi toisista vaihelohkoista (BIC2) maini-20 tun suurempinopeuksisen lähtötietovirran tuottamiseksi.
2. Patenttivaatimuksen l mukainen laite, tunnettu siitä, että jokainen ensimmäinen vaihelohko (BIC1) sisältää useita ensimmäisiä muistilaitteita (20 - 23), joista kukin on 25 liitetty tulotietosignaaliin (INI - IN4) ja joiden tehtävänä on sarjamaisesti toimien tallentaa signaalin peräkkäisiä bittejä; lisäksi lohko sisältää laitteen kunkin mainittuun muistilaitteeseen (20 - 23) tallennetun bittivaiheen lukemiseksi rinnakkain useisiin toisiin muistilaitteisiin (24 - 27) 30 siten, että mainittujen tallennettujen vaiheiden bitit vaihdetaan; lisäksi siihen kuuluu laite (28) mainitun toisen muistilaitteen sisällön lukemiseksi sarjamaisesti bittivaih-dettujen lähtösignaalien tuottamiseksi lohkosta. 98581 10
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen laite, tunnettu siitä, että kukin ensimmisistä ja toisista muistilaitteista (20 - 27) koostuu sarjaan kytketyistä kaksivaihelaitteista, joiden lukumäärä kussakin vaiheessa vastaa mainittujen mo- 5 ninkertaisten bittivaiheiden sisältämien bittien lukumäärää.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittu toinen muistilaitejärjestys (24 - 27) on kytketty siihen liittyvään ensimmäiseen järjestykseen 10 (20 - 23) ensimmäisen porttisarjan avulla kunkin ensimmäisen porttisarjan sisältäessä parin NOR-portteja, joiden lähdöt on johdettu kolmanteen NOR-porttiin, jonka lähtö on kytketty seuraavan bistabiililaitteen tuloon seuraavassa toisessa j ärj estyksessä. 15
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen laite, tunnettu siitä, että kunkin porttisarjan NOR-porttien pari vastaanottaa vastaaviin tuloihin mainittujen muistilaitteiden ensimmäisen järjestyksen eri bistabiilien lähdöt, mainitun 20 toisen järjestyksen edellisen bistabiililaitteen lähdöt ja ajastussignaalit yhden NOR-porttiparin yhteen tuloon vastaanotetun ajastussignaalin (cc) ollessa käänteinen parin toisen NOR-portin vastaanottamaan ajastussignaaliin (cc) nähden. 25
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen laite, tunnettu siitä, että kukin lohko (BIC1, BIC2) sisältää neljä ensimmäistä muistilaitetta, joista kukin on liitetty yksittäiseen tulotietosignaaliin, ja neljä toista muistilaitetta, jotka 30 on kytketty ensimmäisiin muistilaitteisiin; kunkin lohkon tehtävänä on vaihtaa neljän tulotietosignaalin bitit siten, että jokainen lohkon lähettämästä neljästä tietovirrasta sisältää bittejä jokaisesta tulotietosignaalista. 98581 11
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen laite, tunnettu siitä, että laite (IL) yhden lohkon lähettämien bittivaih-dettujen tietosignaalien limittämiseksi sisältää useita bistabiililaitteita, jotka on liitetty sarjaan ja jotka 5 vastaavat lukumäärältään tietosignaalien lukumäärää; lisäksi laitteeseen kuuluu laite tietosignaalien perusbit-tinopeuden jakamiseksi tietosignaalien lukumäärällä ja jokaiseen mainittuun bittilimitettyyn tietosignaaliin kytkettyjä porttisarjoja, jotka mainittu jakolaite käyn-10 nistää.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen laite, tunnettu siitä, että jokainen porttisarja sisältää kolme porttia kunkin sarjan kahden portin ollessa yhdistettyinä eri 15 limitettyihin bittivirtoihin siten, että niiden lähdöt on liitetty yhden sarjaan kytketyn bistabiililaitteen tuloon.
9. Patenttivaatimuksen 6 mukainen laite, tunnettu siitä, että laite yhden lohkon lähettämien bittivaihdettu- 20 jen tietosignaalien limittämiseksi sisältää laitteen tietosignaalien perusbittinopeuden jakamiseksi tietosignaalien lukumäärällä, jokaiseen bittilimitettyyn tietosignaaliin yhdistetyn porttilaitteen, jota valvotaan mainitun jakolaitteen avulla, ja yhden portin, johon kaikkien mai-25 nittujen porttilaitteiden lähdöt on yhdistetty.
10. Jonkin edellä mainitun patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, että mainitut lohkot (BIC) bittivaihdettuja signaaleja varten sisältävät enemmän kuin 30 kaksi vaihetta ja että kaikki seuraavat vaiheet sisältävät saman määrän lohkoja kuin ensimmäinen vaihe (BIC1). 98581 12
FI901207A 1989-03-10 1990-03-09 PCM-viestijärjestelmä FI98581C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB8905533 1989-03-10
GB898905533A GB8905533D0 (en) 1989-03-10 1989-03-10 Pcm communication system

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI901207A0 FI901207A0 (fi) 1990-03-09
FI98581B FI98581B (fi) 1997-03-27
FI98581C true FI98581C (fi) 1997-07-10

Family

ID=10653099

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI901207A FI98581C (fi) 1989-03-10 1990-03-09 PCM-viestijärjestelmä

Country Status (14)

Country Link
US (1) US5056087A (fi)
EP (1) EP0386908B1 (fi)
JP (1) JP3010448B2 (fi)
CN (1) CN1023856C (fi)
AT (1) ATE117479T1 (fi)
AU (1) AU616342B2 (fi)
CA (1) CA2011284A1 (fi)
DE (1) DE69016063T2 (fi)
DK (1) DK0386908T3 (fi)
ES (1) ES2066121T3 (fi)
FI (1) FI98581C (fi)
GB (2) GB8905533D0 (fi)
GR (1) GR3015792T3 (fi)
PT (1) PT93399B (fi)

Families Citing this family (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB8814584D0 (en) * 1988-06-20 1988-07-27 Plessey Telecomm Pcm communication system
JPH036156A (ja) * 1989-06-01 1991-01-11 Mitsubishi Electric Corp データ伝送路障害検知回路
JPH04100429A (ja) * 1990-08-20 1992-04-02 Toshiba Corp 時分割多重化装置
US5555267A (en) * 1993-07-30 1996-09-10 Burke, Jr.; George E. Feedforward control system, method and control module
GB2284967A (en) * 1993-12-10 1995-06-21 Marconi Gec Ltd Multiplexers and demultiplexers
US6618395B1 (en) * 1999-05-27 2003-09-09 3Com Corporation Physical coding sub-layer for transmission of data over multi-channel media
HUP0301406A2 (en) * 2000-07-07 2003-08-28 Convec Aps A ventilating device and a building comprising such a ventilating device
US6959019B2 (en) * 2001-02-22 2005-10-25 Nortel Networks Limited Aharmonic interleaving of forward error corrected (FEC) signals
US6795003B2 (en) * 2003-01-30 2004-09-21 Broadcom Corporation Hardware-efficient implementation of dynamic element matching in sigma-delta DAC's
US6762702B2 (en) * 2002-01-24 2004-07-13 Broadcom Corporation Shuffler apparatus and related dynamic element matching technique for linearization of unit-element digital-to-analog converters
US8127049B1 (en) * 2008-03-12 2012-02-28 Matrox Graphics Inc. Input/output pin allocation for data streams of variable widths

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3995119A (en) * 1975-05-30 1976-11-30 Gte Automatic Electric Laboratories Incorporated Digital time-division multiplexing system
IT1143268B (it) * 1981-01-15 1986-10-22 Cselt Centro Studi Lab Telecom Struttura modulare di rete di commutazione pcm a controllo e diagnostica distribuite
US4644535A (en) * 1984-04-26 1987-02-17 Data General Corp. PCM channel multiplexer/demultiplexer
NL8501737A (nl) * 1985-06-17 1987-01-16 At & T & Philips Telecomm Hogere orde digitaal transmissiesysteem voorzien van een multiplexer en een demultiplexer.
US4716561A (en) * 1985-08-26 1987-12-29 American Telephone And Telegraph Company, At&T Bell Laboratories Digital transmission including add/drop module
US4914655A (en) * 1986-06-20 1990-04-03 American Telephone And Telegraph Company Multiplexing arrangement for a digital transmission system
JPS63236432A (ja) * 1987-03-25 1988-10-03 Fujitsu Ltd Bsi化ビツトインタリ−ブ多重方式
GB8814584D0 (en) * 1988-06-20 1988-07-27 Plessey Telecomm Pcm communication system
US4924464A (en) * 1989-03-13 1990-05-08 American Telephone And Telegraph Company Technique for converting either way between a plurality of N synchronized serial bit streams and a parallel TDM format

Also Published As

Publication number Publication date
GB2229610A (en) 1990-09-26
CN1023856C (zh) 1994-02-16
US5056087A (en) 1991-10-08
EP0386908A3 (en) 1991-09-04
GB2229610B (en) 1993-06-16
AU616342B2 (en) 1991-10-24
ES2066121T3 (es) 1995-03-01
FI901207A0 (fi) 1990-03-09
DE69016063T2 (de) 1995-05-18
EP0386908A2 (en) 1990-09-12
AU5065890A (en) 1990-09-13
DE69016063D1 (de) 1995-03-02
PT93399B (pt) 1996-01-31
JPH0327635A (ja) 1991-02-06
CA2011284A1 (en) 1990-09-10
GB8905533D0 (en) 1989-04-19
JP3010448B2 (ja) 2000-02-21
EP0386908B1 (en) 1995-01-18
GR3015792T3 (en) 1995-07-31
PT93399A (pt) 1991-10-31
GB9004166D0 (en) 1990-04-18
CN1047596A (zh) 1990-12-05
DK0386908T3 (da) 1995-03-20
FI98581B (fi) 1997-03-27
ATE117479T1 (de) 1995-02-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4685101A (en) Digital multiplexer for PCM voice channels having a cross-connect capability
EP0206408A1 (en) Higher order digital transmission system including a multiplexer and a demultiplexer
US6064670A (en) Matrix for switching between two multiplex groups
CA1136281A (en) Circuit for use either as a serial-parallel converter and multiplexer or a parallel-serial converter and demultiplexer in digital transmission systems
FI98581C (fi) PCM-viestijärjestelmä
US3794768A (en) Cross-office connecting scheme for interconnecting multiplexers and central office terminals
US5014271A (en) Pulse insertion circuit
CA1210841A (en) Time-space-time switching network using a closed-loop link
US3886317A (en) Synchronous data channel for pulse code modulation communications system
US6259703B1 (en) Time slot assigner for communication system
US5757807A (en) Method of and apparatus for extracting or inserting a signal in a time division multiplex communication system
US4542503A (en) Arrangement for the synchronous demultiplexing of a time division multiplex signal
USRE29215E (en) Cross-office connecting scheme for interconnecting multiplexers and central office terminals
US4394759A (en) Transmitting section of PCM station
JPH07212400A (ja) 光通信装置
CA1291832C (en) Higher order digital transmission system including a multiplexer and a demultiplexer
US5072446A (en) Pcm communication system
KR920000094B1 (ko) 음성 및 비음성정보와 시그널링정보 분리회로
US3930125A (en) Connection network for a time switching automatic electronic exchange
US4324000A (en) Termination circuit for FDM/TDM processors
US3725590A (en) Arrangement for tdm telecommunication between pcm switching networks
US4160876A (en) Modular multiplex/demultiplex apparatus
US4160126A (en) Modular multiplex/demultiplex apparatus
GB2157921A (en) Multiplexer/demultiplexer
JPS63262938A (ja) 高速同期回路

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Owner name: GPT LIMITED

BB Publication of examined application
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: GPT LIMITED