FI93193B - Säiliö, joka käsittää suhteellisen jäykkää, mitanpitävää ainetta olevan tukirungon ja joustavan sisäelimen - Google Patents

Säiliö, joka käsittää suhteellisen jäykkää, mitanpitävää ainetta olevan tukirungon ja joustavan sisäelimen Download PDF

Info

Publication number
FI93193B
FI93193B FI892919A FI892919A FI93193B FI 93193 B FI93193 B FI 93193B FI 892919 A FI892919 A FI 892919A FI 892919 A FI892919 A FI 892919A FI 93193 B FI93193 B FI 93193B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
inner member
rod
loop
container according
container
Prior art date
Application number
FI892919A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI892919A (fi
FI892919A0 (fi
FI93193C (fi
Inventor
Gerardus Anthonius Maria Boots
Original Assignee
Boots Gerardus A M
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Boots Gerardus A M filed Critical Boots Gerardus A M
Publication of FI892919A0 publication Critical patent/FI892919A0/fi
Publication of FI892919A publication Critical patent/FI892919A/fi
Publication of FI93193B publication Critical patent/FI93193B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI93193C publication Critical patent/FI93193C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65DCONTAINERS FOR STORAGE OR TRANSPORT OF ARTICLES OR MATERIALS, e.g. BAGS, BARRELS, BOTTLES, BOXES, CANS, CARTONS, CRATES, DRUMS, JARS, TANKS, HOPPERS, FORWARDING CONTAINERS; ACCESSORIES, CLOSURES, OR FITTINGS THEREFOR; PACKAGING ELEMENTS; PACKAGES
    • B65D90/00Component parts, details or accessories for large containers
    • B65D90/12Supports
    • B65D90/20Frames or nets, e.g. for flexible containers
    • B65D90/205Frames or nets, e.g. for flexible containers for flexible containers, i.e. the flexible container being permanently connected to the frame
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65DCONTAINERS FOR STORAGE OR TRANSPORT OF ARTICLES OR MATERIALS, e.g. BAGS, BARRELS, BOTTLES, BOXES, CANS, CARTONS, CRATES, DRUMS, JARS, TANKS, HOPPERS, FORWARDING CONTAINERS; ACCESSORIES, CLOSURES, OR FITTINGS THEREFOR; PACKAGING ELEMENTS; PACKAGES
    • B65D61/00External frames or supports adapted to be assembled around, or applied to, articles

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Buffer Packaging (AREA)
  • Bag Frames (AREA)
  • Packages (AREA)
  • Chair Legs, Seat Parts, And Backrests (AREA)
  • Packaging Of Annular Or Rod-Shaped Articles, Wearing Apparel, Cassettes, Or The Like (AREA)
  • Cartons (AREA)
  • Photoreceptors In Electrophotography (AREA)
  • Table Devices Or Equipment (AREA)
  • Buildings Adapted To Withstand Abnormal External Influences (AREA)
  • Building Environments (AREA)
  • Load-Engaging Elements For Cranes (AREA)
  • Escalators And Moving Walkways (AREA)

Description

93193 Säiliö, joka käsittää suhteellisen jäykkää, mitanpitävää ainetta olevan tukirungon ja joustavan sisäelimen -
Behällare innefattande en stödram av relativt styvt, di-mensionsstabilt material och ett flexibelt innerorgan Tämä keksintö koskee säiliötä, joka käsittää tukirungon, joka koostuu tankomaisista elementeistä, jotka ovat suhteellisen jäykkää, mitanpitävää ainetta, ja joustavan sisäelimen, joka muodostaa vastaanottoelimen pakattavia aineita, materiaaleja, tavaroita ja vastaavia varten, jolloin sanottu runko käsittää ainakin kolme kehäseinämää, jotka yhdessä muodostavat keskeytymättömän kehäpinnan, ja kaksi välimatkan päässä toisistaan olevaa päätyseinämää, jotka leikkaavat sanottuja kehäseinämiä, jolloin tankomai-nen elementti on sijoitettu kuhunkin kehäseinämän ja vieressä olevan kehäseinämän väliseen yhtymäkohtaan, joka tankomainen elementti ulottuu yhdestä päätyseinämästä toiseen, jolloin sanotut päätyseinämät käsittävät laitteita tankomaisten elementtien pitämiseksi paikallaan vierekkäisten kehäseinämien välisissä yhtymäkohdissa halutussa asennossa toistensa suhteen pakkauksena käyttöä varten olevassa asennossa, jolloin ainakin kolme joustavaa silmukkaelintä on kiinnitetty sanottuun joustavaan sisäelimeen, ja kukin kahden vierekkäisen kehäseinämän välisessä yhtymäkohdassa oleva tankomainen elementti on ympäröity silmukkaelimen avulla.
Patenttijulkaisusta FR-A-2 158 093 tunnetaan vastaava tämäntyyppinen säiliö, joka voi olla pakkauslaatikko, rasia tai kotelo, jossa on tukirunko ja pakattavien aineiden, materiaalien, tavaroiden ja vastaavien vastaanottamiseksi tarkoitettu muovipussi. Tämän muovipussin mitat on usein valittu niin suuriksi, että täytetty pussi täyttää pakkauslaatikon, rasian tai kotelon täysin ja täysin täytettynä aiheuttaa sen pullistumista, erityisesti siinä ta- 2 93193 pauksessa, jossa käytetään pahvilaatikkoa, jolla on puinen tukirunkokehikkö. Pullistuminen ei vain vähennä useiden tällaisten säiliöiden pinoamistiheyttä, vaan asettaa myös suuria vaatimuksia pakkauslaatikon, rasian tai kuoren sei-nämäaineen lujuudelle. Jotta ei-täytetty tai osittain täytetty pussi voisi pysyä paikallaan ovat silmukkaelimet, poikkileikkauksessa katsottuna, ympärysmitaltaan sellaisi-a, että ne ovat yhteydessä tankomaisiin elementteihin tietynasteisen kiristysvaikutuksen avulla.
Pullistumisen estämiseksi voidaan käyttää patenttijulkaisussa EP-A-132 340 esitettyä rakennetta. Tätä tarkoitusta varten jäykkää tai ei-elastista ainetta oleva sylinterinmuotoinen putkielin on sijoitettu laatikon ja pussin väliin. Tämä tulee olemaan kykeneväinen estämään pullistumista täyttämisen aikana, mutta ei pullistumista, joka johtuu poikittaisesta iskusta tai yhteentörmäyksestä, kuten siinä tapauksessa että pussi yhdessä sylinterinmuotoisen putkielimen kanssa siirtyy pakkauslaatikon, rasian tai kuoren suhteen. Kehäseinämien pitää olla riittävän lujat näiden voimien vastaanottamiseksi. Tämä rakenne vaatii lisäksi ylimääräisten elementtien käyttämistä, nimittäin sylinterinmuotoinen putkielin ja tukielementit putkenmuotoi-sen elimen ylä- ja alaosassa.
Tämän keksinnön tarkoituksena on saada aikaan parannettu edellä esitetyn tyyppinen säiliö, mikä tarkoittaa, että ehkäistään pullistumista suhteellisin yksinkertaisin keinoin tehokkaasti, ja siihen sisältyvä täytetty pussi ei enää voi kohdistaa kuormaa pakkauslaatikon, rasian tai kuoren seinämiin.
Tämä saadaan keksinnön mukaan aikaan siten, että kukin silmukkaelin on kiinnitetty sisäelimeen kahdesta kohdasta, jotka sijaitsevat välimatkan päässä toisistaan sisäelimen ti 93193 3 kehänsuunnassa, jolloin silmukkaelimen pituus, mitattuna yhdestä sen ja sisäelimen välisestä kiinnityskohdasta ympäröityyn tankomaiseen elementtiin ja sen ympäri, ja toiseen sen ja sisäelimen väliseen kiinnityskohtaan, on ympäröidyn tankomaisen elementin ympärysmitan kerrannainen, ja etäisyys kiinnityskohtien välillä, sisäelintä pitkin mitattuna, on ympäröidyn tankomaisen elementin suurimman poikit-taismitan kerrannainen, jolloin järjestelmä on sellainen, että silmukkaelimet pitävät sisäelintä joka hetkellä rungon kehän sisäpuolella, ainakin siinä tapauksessa, että sisäelin sisältää aineita, materiaalia, tavaraa tai vastaavaa.
Näiden tunnuspiirteiden perusteella täytetty pussi rippuu tukirungosta sellaisella tavalla, että toisaalta pussi ei voi aiheuttaa tukirunkoa ympäröivän pakkauslaatikon, rasian tai kotelon seinämien pullistumista ja toisaalta iskun tai sysäyksien kohdistuessa siihen tulevat tukirunkoa ympäröivät silmukkaelimet joka hetkellä pitämään pussia tukirungon ulkokehän sisäpuolella ja siirtämään vaikuttavat voimat tukirunkoon.
Runko voi kokonaisuudessaan koostua tankomaisista elementeistä, jotka muodostavat kolmiulotteisen kehikon tai rakenteen. Usein tullaan kuitenkin käyttämään tasaisia kate-aineita, kuten rasiassa tai laatikossa. Tässä tapauksessa pidetään sopivimpana että sisäelin keksinnön erään toisen rakennemuodon mukaisesti on ympärysmitaltaan sellainen, ja silmukkaelinten pituus niiden ja sisäelimen välisten kiinnityskohtien välillä on sellainen, että sisäelin aina pysyy kehäseinämien sisäpintojen muodostaman tilan sisällä.
Eräs erityisetuja tarjoava keksinnön rakennemuoto saadaan aikaan silloin kun kunkin silmukkaelimen pituus sen ja sisäelimeen välisestä yhdestä kiinnityskohdasta sen ja sisä- 931 93 4 elimen väliseen toiseen kiinnityskohtaan on hieman pienempi kuin tämän silmukkaelimen teoreettinen pituus, joka on määritetty silloin kun täytetty sisäelin on sjoitettu symmetrisesti rungon sisälle. Kun nämä mitat on otettu ja sisäelintä täytetään tulee se pyrkimään omaksumaan sylin-terimäisen muodon, jonka poikkileikkaus on ympyränmuotoinen. Tätä pyrkimystä silmukkaelimet vastustavat, jotka itse asiassa ovat hieman liian lyhyitä tätä tarkoitusta varten. Tämän seurauksena sekä sisäelimeen että silmukkaeli-miin tulee kohdistumaan vetojännitystä, jonka vetojänni-tyksen runko vastaanottaa, johon täten kohdistuu imploo-siokuorma, so. silmukkaelimet pyrkivät vetämään tankomai-sia elementtejä toisiaan päin. Tällä tavalla se voima, jolla aikaisemmin tunnetuissa säiliöissä on taipumus pul-listaa säiliötä ulospäin, on erityisen edullisella tavalla muunnettu voimaksi, jolla on taipumus pullistaa säiliötä sisäänpäin. Lisäksi tulee olemaan ilmeistä, että pullistu-mistaipumusta ei ainoastaan ole muunnettu päinvastaiseksi taipumukseksi, vaan sisäelin riippuu myös rungossa tiiviissä tiiviissä yhteydessä sen kanssa niin, että säiliöön kohdistuvilla sysäyksillä tai iskuilla on hyvin vähän tai ei ollenkaan merkitystä.
Suhteellisen yksinkertainen ja lisäksi erittäin tehokas tapa tällaisen sisäelimen ja silmukkaelinten yhdistelmän toteuttamiseksi voidaan tämän keksinnön erään toisen ra-kennemuodon mukaan saada aikaan silloin kun kaikki silmukkaelimet muodostavat osan putkenmuotoisesta elimestä, jo-loin lisäksi pidetään suositeltavana , että putkenmuotoi-nen elin on kiinnitetty sisäelimeen kahdesta kohdasta kunkin vierekkäisistä, silmukkaelinten ympäröimistä tankomai-sista elementeistä muodostuvan parin väliltä, jolloin se osa putkenmuotoisesta elimestä, joka sijaitsee kiinnityskohtien välissä, on pintakosketuksessa sisäelimen kanssa. Tässä rakennemuodossa ne täytetyn sisäelimen osat, jotka 5 9 ό 1 93 sijaitsevat lähimpänä kehäseinämiä, voidaan edullisesti varustaa lisäsuojalla sijoittamalla suhteellisen jäykkää ainetta oleva liuska tai levy sisäelimen ja putkenmuotoisen elimen väliin, jotka ovat pintakosketuksessa keskenään. Tällä seikalla on etunsa ei ainoastaan siinä tapauksessa, että tukirunko on kolmiulotteinen kehikko tai rakenne, vaan myös silloin kun käytetään levyainetta, joka ympäröi ja peittää tämän kehikon tai rakenteen. Silloin kun kriittisillä alueilla käytetään suojaavaa ainetta olevia liuskoja tai levyjä voidaan kehikkoa tai rakennetta ympäröivälle ja peittävälle levyaineelle asettaa alempia vaatimuksia lujuuden ja vastaavan suhteen.
Sisäelin voidaan ripustaa tankomaisista elementeistä liuska-ainetta olevien silmukkaelementtien avulla. Silmukkae-limet ulottuvat kuitenkin sopivimmin tankomaista elementtiä pitkin pituudelta, joka on pääasiassa sama kuin sisäelimen korkeus sen ollessa täytettynä, ja kukin niistä on kiinnitetty sisäelimeen kahta viivaa tai liuskaa pitkin, jotka ovat pääasiassa ympäröidyn tankomaisen elementin suuntaiset. Tällainen rakennemuoto tuntuu olevan erittäin hyödyllinen sekä valmistuksen yksinkertaisuuden kannalta että sisäelimen ripustuksen luotettavuuden kannalta rungossa. Silloin kun käytetään säiliötä, jossa runko käsittää neljä tankomaista elementtiä, jotka pakkauksena käyttöä varten olevassa tilanteessa muodostavat kehäpinnan, joka poikkileikkaukseltaan on neliönmuotoinen, on suositeltavaa, ja keksinnön erään toisen rakennemuodon mukaista, että kun säiliö on valmiina pakkauksena käyttöä varten mutta ei vielä ole täysin täytetty, ovat mitat sanotun kehäpinnan ja sisäelimen ja silmukkaelinten liitoskohtien suhteen valitut siten, että sisäelin muodostaa kahdeksan-kulmion, jonka kulmapisteisiin silmukkaelimet vaikuttavat, jotka silmukkaelimet ovat v-muotoisia siten, että kärki sijaitsee tankomaisen elementin läheisyydessä. Rakenteen 93193 6 ollessa tällainen tulee kahdeksankulmio täyttämisen aikana deformoitumaan ympyräksi, tai joka tapauksessa pyöristetyillä kulmilla varustetuksi kahdeksankulmioksi. Tämän deformaation ansiosta tulevat sisäelimen ja kunkin silmukka-elimen väliset kiinnityskohdat liikkumaan poispäin toisistaan, mikä saa aikaan vetojännityksen silmukkaelimissä ja siten sisäelimessä koska tankomaisten elementtien ympäri ulottuvat silmukkaelimet eivät ole vapaita seuraamaan niiden ja sisäelimen välisten kiinnityskohtien erilleen siirtymistä. Tämän tuloksena on toisaalta se, että neliönmuo-toon sijoitetut tankomaiset elementit tulevat vedetyksi toisiaan päin niiden ympäri ulottuvien silmukkaelinten vaikutuksesta, ja toisaalta, että täytetty sisäelin pysyy tukirungossa jännityksen alaisena. Tämän avulla vältytään sekä pullistumisesta että saadaan aikaan tehokas tapa vastaanottaa sysäyksiä ja iskuja.
On ilmeistä, että edullisin tilanne syntyy silloin kun saavutetaan symmetrinen jännitystilanne. Tämä voidaan keksinnön erään toisen rakennemuodon mukaisesti toteuttaa yksinkertaisella tavalla kun kahdeksankulmion kunkin silmuk-kaelimen kiinnityskohdan välissä olevien sivujen pituudet ovat pääasiassa yhtä suuret, kuten myös sanottujen sivujen välissä olevien sivujen pituudet. Lisäksi voi olla suositeltavaa, että kahdeksankulmio on pääasiassa säännöllinen kahdeksankulmio.
Sitä seikkaa, että neljää tankomaista elementtiä vedetään toisiaan päin täytetyssä säiliössä, voidaan edullisesti käyttää hyväksi jotta säiliö veisi mahdollisimman pienen kuljetustilan täyttämättömässä tilassa. Tätä tarkoitusta varten yhdistetään keksinnön erään toisen rakennemuodon mukaisesti kukin silmukkaelinten ympäröimä tankomaisista elementeistä muodostuva pari keskenään suorakaiteenmuotoisen kehäseinämän muodostamiseksi ja, pakkauksena käyttöä 93193 7 varten tarkoitetussa asennossa, kahta kehäseinämää pidetään halutun välimatkan päässä toisistaan poistettavien laitteiden avulla. Poistettavan laitteen avulla on mahdollista panna säiliö kokoon pakkaukseksi, jossa on mahdollisimman pieni määrä menetettyä tilaa eri osien välillä. Kun säiliö on koottu ja poistettava laite sijoitettu paikalleen on luoksepääsy säiliöön optimaalinen sen täyttämiseksi. Kuten aikaisemmin on mainittu on neljällä tankomaisel-la elementillä taipumus siirtyä toisiaan päin täyttämisen aikana, jonka seurauksena poistettavat laitteet puristetaan kahden kehäseinämän väliin erittäin luotettavalla tavalla erityisesti silloin kun, keksinnön erään toisen ra-kennemuodon mukaisesti, poistettavat laitteet käsittävät päätyseinämillä varustettuja tankomaisia elementtejä, joista kukin tukeutuu kahden toisiaan vastapäätä olevan kehäseinämän vastaavaa seinämää vastaan.
Seuraavassa selitetään muutamia tämän keksinnön mukaisen säiliön rakennemuotoja esimerkin avulla ja viitaten ohei-• seen piirustukseen, jossa:
Kuv. l esittää kaaviomaisesti tämän keksinnön mukaista säiliötä päältä katsottuna;
Kuv. 2 esittää kuvion 1 ympyrän C yksityiskohtaa;
Kuv. 3 esittää perspektiivisesti kuviossa 1 esitetyn tyyppisen säiliön yläosaa; ja
Kuv. 4 esittää säiliön toista rakennemuotoa.
Kuviossa 1 kaaviomaisesti päältä katsottuna esitetty säiliö käsittää tukirungon, jonka näkyvä yläkehä on edustettu neljän kehäviivan 1 avulla, jotka yhdessä muodostavat neliön. Täten muodostetun neliön sisään on sijoitettu sisäe- 93193 8
Iin 2, joka neljän silmukkaelimen 3 avulla on kiinnitetty tukirunkoon. Tätä tarkoitusta varten silmukkaelimet 3 ulottuvat tankomaisten elementtien ympäri, jotka ulottuvat neliön kulmista piirustustasosta kohtisuoraan alaspäin. Silmukkaelimet ovat lisäksi kiinnitetyt sisäelimeen 2 kahdesta kohdasta, jolloin neliön 1, sisäelimen 2 ja silmuk-kaelinten 3 mitoitus on sellainen, että sisäelin 2 V-muotoisten silmukkaelinten 3 ollessa kiristetyt muotoutuu kahdeksankulmion muotoiseksi, kuten täysviivoin on esitetty kuviossa 1.
Sisäelin 2 on muotoiltu sellaiseksi, että se voidaan sulkea sekä yläosastaan että pohjastaan esimerkiksi siten, että sisäelintä 2 pidennetään tukirungon ulkopuolelle ja suljetaan poikittaisen sauman avulla tai millä tahansa tunnetulla tavalla. Sisäelin 2 tulee normaalisti pohjastaan olemaan tällä tavalla suljettu valmistuksen aikana samalla kun yläosa tulee jäämään avoimeksi täyttämistä varten tai se on suljettu ja varustetaan täyttö- ja sulke-• mislaitteella.
Sen jälkeen kun sisäelin 2 on täytetty, esimerkiksi nesteellä, tulee sisäelimellä 2 olemaan taipumus muotoutua poikkileikkaukseltaan ympyränmuotoiseksi ja deformoida kuviossa 1 esitetty kahdeksankulmio katkoviivoin esitetyksi ympyräksi 2'. Tämä aiheuttaa sisäelimen ja silmukkaelinten välisten kiinnityskohtien siirtymisen ja tapahtuu siten, että sisäelin jännittyy tukirungossa silmukkaelinten vaikutuksesta, mikä tullaan selittämään yksityiskohtaisemmin seuraavassa kuvion 2 yhteydessä, joka esittää kuvion 1 ympyrän C sisällä olevan yksityiskohdan suuremmassa mittakaavassa.
Eräs täysviivoin esitetyn lähtökahdeksankulmion kulmapisteistä on merkitty A:11a kuviossa 2. Jos silmukkaelin 3 9ό1 93 9 kahdeksankulmion ympyräksi deformaation aikana ainoastaan kääntyisi tukirungon kulmapisteen tai kärkipisteen ympäri siirtyisi piste A deformaation jälkeen kohtaan A". Piste A siirtyy kuitenkin kohtaan A". Silmukkaelimen pituus kärki-pisteestä tukirunkoon tulee siis kasvamaan arvosta r arvoon r'. Tämä pituuden kasvaminen on mahdollinen koska silmukkaelin on valmistettu joustavasta muoviaineesta, mutta tulee myös aiheuttamaan sen, että silmukkaelin, ja siten myös sisäelin jännittyvät. Tässä yhteydessä tulisi pitää mielessä, että silmukkaelin ulottuu tukirungon kulman ympäri ja se on toisesta päästään myös kiinnitetty sisäelimeen, jossa kohdassa tapahtuu vastaavanlainen siirtyminen ja venyminen. Vastaava tapahtuu luonnollisesti kolmessa muussa silmukkaelimessä ja tämä symmetrisellä tavalla niin, että sisäelimen täyttäminen saa aikaan sen, että sisäelin tulee symmetrisesti kiinnitetyksi tukirungon sisäpuolelle mihinkä suuntaan tahansa tapahtuvaa siirtymistä vastaan. Silmukkaelimillä on taipumus vetää rungon osia toisiaan päin niin, että säiliötä täytettäessä esiintyvän pullistumistaipumuksen tilalle tulee täysin päinvastainen ilmiö. Ainevalintaa suoritettaessa täytetyn sisäelimen sisältävän tukirungon verhoamiseksi tai peittämiseksi ei siten ole välttämätöntä ottaa huomioon pullistumisen tuloksena esiintyviä sisäelimen kohdistamia voimia, eikä niitä voimia, jotka johtuvat sisäelimen siirtymisestä tukirungon sisäpuolella, koska sisäelin estää viimeksimainitut siirtymiset tehokkaasti siitä syystä, että se on jännityksen alaisena kiinnitetty tukirunkoon.
Kuvio 3 esittää perspektiivisesti säiliön yläosaa, jossa on tukirunko ja siihen silmukkaelinten avulla ripustettu sisäelin. Tukirunko kootaan ensimmäisestä suorakaiteenmuotoisesta runko-osasta 11 ja toisesta identtisestä suorakaiteenmuotoisesta runko-osasta 12, joita runko-osia pidetään halutun välimatkan päässä toisistaan välikappaleiden 10 93193 avulla, joista kaksi, viitenumeroilla 13 merkittyä, on esitetty kuviossa 3. Sisäelin 14 on ripustettu rungon sisäpuolelle silmukkaelinten 15 avulla, joista kukin ulottuu yhden runko-osan 11, 12 pystyelimen ympäri. Sisäelin 14 on esitetty täyttämättömässä tilassa ja se on siten kahdek-sankulmion muotoinen, kuten edellä on esitetty viitaten kuvioon 2. Tällaisen rakennemuodon eräs lisäetu on se, että silloin kun välikappaleet 13 voidaan poistaa, voidaan säiliö taittaa kokoon erittäin litteään muotoon. Välikappaleet voidaan tehdä poistettaviksi ilman suuria ongelmia ja ilman mitään tämän jälkeen täytettyyn pakkaukseen liittyviä lujuusongelmia koska niihin, täyttämisen aikana ja sen jälkeen sisäänpäin vaikuttavien voimien vuoksi, kuten on esitetty kuvioon 3 viitaten, ja niiden sijainnista johtuen runko-osien välissä, tulee pääasiassa kohdistumaan puristuskuormia.
Sisäelin 14 tulee usein olemaan pitempi kuin kuviossa 3 on esitetty. Sitä sisäelimen 14 osaa, joka ulottuu silmukkaelinten 15 yläosien ulkopuolelle, voidaan tämän jälkeen käyttää sulkemisosana. Sisäelimen pohjaosa tullaan varustamaan samanlaisella pidennyksellä pohjan muodostamiseksi. Runko yhdessä siinä olevan täytetyn sisäelimen kanssa tulee kuljetuksen aikana useimmiten olemaan päällyksen ympäröimänä, joka tiukasti sopii tukirungon ympäri ja on pintakosketuksessa sen kanssa. Tämä päällys voidaan valmistaa mistä tahansa sopivasta aineesta, kuten esimerkiksi pahvista, puusta tai muovista. On ilmeistä, että tukirunko voidaan sijoittaa päällyksen sisään sen jälkeen kun sisäelin on täytetty koska, kuten aiemmin on esitetty, mitään pullistumista ei esiinny.
Kuviossa 4 on esitetty keksinnön mukaisen säiliön eräs toinen rakennemuoto. Tätä säiliötä on periaatteessa tarkoitus käyttää esitetyssä vaakasuorassa asennossa, verrat- il.
93193 11 tuna kuvion 3 rakennemuotoon. Säiliö sopii tällöin kaikentyyppisen tavaran tukemiseksi kuljetuksen aikana. Eräs esimerkki on mattorulla, joka voidaan viedä sisään sisäelimeen. Siinä tapauksessa, että rullien pituus on neljä tai viisi metriä, voi säiliön käyttäminen rullan kummassakin päässä kuvion 4 mukaisesti olla kaikki, mikä on välttämätöntä. Säiliö sopii myös painavia koneenosia ja vastaavia varten, joilla inertiansa vuoksi on taipumus iskeytyä pakkauksen sivuseinämiin kun niihin kohdistuu iskuja tai vastaavia kuljetuksen aikana. Sijoittamalla tällaiset osat sisäelimeen voivat tukirunkoa ympäröivän päällyksen seinämät välttyä tällaisilta iskukuormilta.
Monet muunnelmat ja variaatiot ovat luonnollisesti mahdollisia poikkeamatta tämän keksinnön puitteista. Edellä esitetyt rakennemuodot ovat siten varustetut neljällä silmuk-kaelimellä. Valmistusnäkökohdasta tulee usein olemaan sopivinta käyttää putkenmuotoista elintä silmukkaelinten muotoilemiseksi, jonka putkenmuotoisen elimen ympärysmitta on suurempi kuin sisäelimen, nimittäin niin paljon suurempi, että voidaan saada aikaan kuviossa 2 esitetty rakenne, jossa putkenmuotoinen elin on pintakosketuksessa sisäelimen kanssa kahden silmukkaelimen väliltä. Tällaisessa rakenteessa ne putkenmuotoisen elimen ja sisäelimen osat, jotka ovat keskenään pintakosketuksessa, muodostavat taskun, johon voidaan sijoittaa sopivaa ainetta oleva levy lisäsuojauksen aikaansaamiseksi ulkoapäin tapahtuvaa iskua tai terävien tai kulmikkaiden esineiden kanssa tapahtuvaa törmäystä vastaan niin, että tällaisia kuormia tai voimia ei periaatteessa tarvitse ottaa huomioon päällysteainetta valittaessa.

Claims (12)

12 93193
1. Säiliö, joka käsittää tukirungon (1), joka koostuu tan-komaisista elementeistä, jotka ovat suhteellisen jäykkää, mitanpitävää ainetta, ja joustavan sisäelimen (2, 14), joka muodostaa vastaanottoelimen pakattavia aineita, materiaaleja, tavaroita tai vastaavia varten, jolloin sanottu runko käsittää ainakin kolme kehäseinämää, jotka yhdessä muodostavat keskeytymättömän kehäpinnan, ja kaksi välimatkan päässä toisistaan olevaa päätyseinämää, jotka leikkaavat sanottuja kehäseinämiä, jolloin tankomainen elementti on sijoitettu kuhunkin kehäseinämän ja vierekkäisen kehäsei-nämän väliseen yhtymäkohtaan, joka tankomainen elementti ulottuu toisesta päätyseinämästä toiseen, jolloin sanotut päätyseinämät käsittävät laitteita (13) vierekkäisten ke-häseinämien yhtymäkohdissa olevien tankomaisten elementtien pitämiseksi halutussa asennossa toistensa suhteen pakkauksena käyttöä varten olevassa asennossa, jolloin ainakin kolme joustavaa silmukkaelintä (3, 15) on kiinnitetty sanottuun joustavaan sisäelimeen (2, 14), ja kukin kahden vierekkäisen kehäseinämän välisessä yhtymäkohdassa oleva tankomainen elementti on ympäröity silmukkaelimen (3) avulla, tunnettu siitä, että kukin silmukka-elin (3) on kiinnitetty sisäelimeen (2, 14) kahdesta sisäelimen kehänsuunnassa välimatkan päässä toisistaan olevasta kohdasta, jolloin silmukkaelimen (3) pituus, mitattuna sen ja sisäelimen (2) välisestä yhdestä kiinnityskohdasta ympäröityyn tankomaiseen elementtiin ja sen ympäri ja toiseen sen ja sisäelimen väliseen kiinnityskohtaan, on ympäröidyn tankomaisen elementin ympärysmitan kerrannainen, ja etäisyys kiinnityskohtien välillä, sisäelintä pitkin mitattuna, on ympäröidyn tankomaisen elementin suurimman poikittaismitan kerrannainen, jolloin järjestelmä on sellainen, että silmukkaelimet (3) joka hetkellä pitävät sisäelintä (2) rungon kehän sisäpuolella, ainakin silloin kun sisäelin sisältää aineita, materiaalia, tavaraa tai vastaavaa. Il : 93193 13
2. Patenttivaatimuksen l mukainen säiliö, tunnettu siitä, että sisäelimen (2) ympärysmitta ja silmukkaelinten (3) pituus niiden ja sisäelimen välisten kiinnityskohtien välillä on sellainen, että sisäelin aina pysyy kehäseinä-mien sisäpintojen sisäpuolella.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen säiliö, tunnettu siitä, että kunkin silmukkaelimen (3) pituus yhdestä sen ja sisäelimen (2) välisestä kiinnityskohdasta toiseen on hieman pienempi kuin tämän silmukkaelimen teoreettinen pituus, joka on määritetty silloin kun täytetty sisäelin on sijoitettu symmetrisesti rungon sisälle.
4. Jonkin edellisistä patenttivaatimuksista mukainen säiliö, tunnettu siitä, että kaikki silmukkaelimet (3) muodostavat osan putkenmuotoisesta elimestä.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen säiliö, tunnettu ·; siitä, että sanottu putkenmuotoinen elin on kiinnitetty sisäelimeen (2) kahdesta kohdasta kunkin silmukkaelinten avulla ympäröidyistä, vierekkäisistä tankomaisista elementeistä muodostuvan parin väliltä, jolloin putkenmuotoi-sen elimen se osa, joka sijaitsee kiinnityskohtien välissä, on pintakosketuksessa sisäelimen kanssa.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen säiliö, tunnettu siitä, että suhteellisen jäykkää ainetta oleva liuska tai levy on sijoitettu sisäelimen ja putkenmuotoisen elimen niiden osien väliin, jotka ovat pintakosketuksessa keskenään.
7. Jonkin edellisistä patenttivaatimuksista mukainen säiliö, tunnettu siitä, että silmukkaelimet (3) ulottuvat tankomaista elementtiä pitkin pituudelta, joka pääasiassa vastaa sisäelimen (2) korkeutta täytettynä, ja 14 95195 ne ovat kukin kiinnitetyt sisäelimeen kahta viivaa tai liuskaa pitkin, jotka ovat pääasiassa ympäröidyn tankomai-sen elementin suuntaiset.
8. Jonkin edellisten patenttivaatimusten mukainen säiliö, jossa runko käsittää neljä tankomaista elementtiä, jotka pakkauksena käyttöä varten olevassa tilanteessa muodostavat poikkileikkaukseltaan neliönmuotoisen kehäpinnan, tunnettu siitä, että kun säiliö on valmiina pakkauksena käyttöä varten, mutta ei vielä ole täysin täytetty, ovat mitat sanotun kehäpinnan ja sisäelimen (14) ja silmukkaelinten (15) välisten liitoskohtien suhteen valitut siten, että sisäelin muodostaa kahdeksankulmion, jonka kulmapisteisiin silmukkaelimet vaikuttavat, jotka silmuk-kaelimet ovat v-muotoisia, jolloin kärki on tankomaisen elementin läheisyydessä.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen säiliö, tunnettu .. siitä, että kahdeksankulmion sivupituudet kunkin silmukka- • elimen (15) kiinnityskohdan väliltä ovat pääasiassa yhtä suuret kuten myös sivupituudet sanottujen sivujen väliltä.
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen säiliö, tunnet-t u siitä, että kahdeksankulmio on pääasiassa säännöllinen kahdeksankulmio.
11. Jonkin patenttivaatimuksista 8-10 mukainen säiliö, tunnettu siitä, että kukin silmukkaelinten (15) avulla ympäröity tankomaisista elementeistä muodostuva pari on yhdistetty keskenään suorakaiteenmuotoisen kehäsei-nämän muodostamiseksi ja, pakkauksena käyttöä varten tarkoitetussa asennossa, nämä kaksi kehäseinämää pidetään halutun välimatkan päässä toisistaan poistettavien laitteiden avulla. ti ie 071 QX 15 s \j \ s
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen säiliö, tunnet-t u siitä, että poistettavat laitteet käsittävät pääty-seinämillä varustettuja tankomaisia elementtejä, joista kukin tukeutuu kahden toisiaan vastapäätä olevan kehäsei-nämän vastaavaa seinämää vastaan.
FI892919A 1988-06-15 1989-06-14 Säiliö, joka käsittää suhteellisen jäykkää, mitanpitävää ainetta olevan tukirungon ja joustavan sisäelimen FI93193C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8801523 1988-06-15
NL8801523A NL8801523A (nl) 1988-06-15 1988-06-15 Verpakkingsmiddel met een steunframe uit een relatief stijf, vormvast materiaal en velvormig verpakkingsmateriaal.

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI892919A0 FI892919A0 (fi) 1989-06-14
FI892919A FI892919A (fi) 1989-12-16
FI93193B true FI93193B (fi) 1994-11-30
FI93193C FI93193C (fi) 1995-03-10

Family

ID=19852465

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI892919A FI93193C (fi) 1988-06-15 1989-06-14 Säiliö, joka käsittää suhteellisen jäykkää, mitanpitävää ainetta olevan tukirungon ja joustavan sisäelimen

Country Status (14)

Country Link
US (1) US5052579A (fi)
EP (1) EP0347001B1 (fi)
AT (1) ATE80113T1 (fi)
AU (1) AU620623B2 (fi)
BR (1) BR8902884A (fi)
CA (1) CA1330544C (fi)
DE (1) DE68902692T2 (fi)
ES (1) ES2035530T3 (fi)
FI (1) FI93193C (fi)
GR (1) GR3005625T3 (fi)
IE (1) IE63113B1 (fi)
NL (1) NL8801523A (fi)
NO (1) NO176134C (fi)
PT (2) PT90848A (fi)

Families Citing this family (21)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL9000552A (nl) * 1990-03-09 1991-10-01 Boots Gerardus A M Verpakkingsmiddel voor bulkgoed, fluida en dergelijke.
US5178292A (en) * 1991-05-03 1993-01-12 Aluminum Company Of America Reinforced plastic intermodal freight container construction
US5255806A (en) * 1991-05-03 1993-10-26 Stoughton Composites, Inc. Reinforced plastic composite intermodal vehicle hauler
NL9200130A (nl) * 1992-01-23 1993-08-16 Boots Gerardus A M Verpakkingsmiddel met een relatief stijf, vormvast steunframe en een daarin aangebracht flexibel hulsdeel.
GB2270894B (en) * 1992-09-26 1996-03-06 Hydrair Ltd Stands for flexible bags
US5351849A (en) * 1993-03-12 1994-10-04 Eugene Jagenburg Container for free-flowing material
US5735429A (en) * 1995-11-15 1998-04-07 Willamette Industries, Inc. Container for bulk free flowing material
GB9524766D0 (en) * 1995-12-04 1996-02-07 Stone Michael G A container
US6004035A (en) * 1996-02-05 1999-12-21 Hafer; Harold Franklin Flexible bulk container with supporting side beams
US5871148A (en) * 1996-02-05 1999-02-16 Hafer; Harold Franklin Bulk box container with supporting side beams
WO2003066457A2 (en) 2002-02-07 2003-08-14 Scholle Corporation An internal brace for a standup flexible container
US6622867B2 (en) 2002-02-19 2003-09-23 Cosmoda Concept Corporation Package
US6921201B2 (en) * 2002-06-20 2005-07-26 B.A.G. Corp. Bulk bag for meat and meat products
US7086781B2 (en) * 2002-06-20 2006-08-08 B.A.G. Corp. Bulk bag for meat and meat products
US7195397B2 (en) * 2002-06-20 2007-03-27 B.A.G. Corp. Bulk bag for meat and meat products
US20040264814A1 (en) * 2002-06-20 2004-12-30 Eisenbarth Bradley Matthew Stackable and forklift positionable bulk bags
US20060280390A1 (en) * 2002-06-20 2006-12-14 Richardson Joe R Jr Bulk bag liners for receiving, transporting, and discharging meat and meat products
US6739753B2 (en) * 2002-06-20 2004-05-25 B.A.G. Corporation Bulk bag for meat and meat products
US20050063623A1 (en) * 2002-06-20 2005-03-24 Eisenbarth Bradley Matthew Stackable and forklift positionable bulk bags
US6752288B1 (en) * 2003-05-30 2004-06-22 The Swift Group Of Universal Packaging Expandable serving tray
US9067729B2 (en) 2005-09-02 2015-06-30 Sti Holdings, Inc. Compartmentalized stacking posts and container with compartmentalized stacking posts

Family Cites Families (20)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CA472239A (en) * 1951-03-20 Malcolm Mackenzie Douglas Self-supporting collapsible hampers
US689678A (en) * 1901-06-06 1901-12-24 John Irving Lane Basket.
US1192091A (en) * 1915-09-11 1916-07-25 Edward M Miller Basket.
US1582272A (en) * 1924-01-25 1926-04-27 Josephson Harry Canvas basket
US2020766A (en) * 1930-07-21 1935-11-12 Reinhardt H Brown Collapsible basket
US2014904A (en) * 1935-02-23 1935-09-17 Lewis W Martin Combined carrying bag and work basket
US2378159A (en) * 1944-08-22 1945-06-12 Us Rubber Co Storage tank
FR1198045A (fr) * 1958-02-27 1959-12-04 Container souple démontable pour l'emmagasinage de tous matériaux pulvérulents ou fluides
US3044161A (en) * 1960-08-15 1962-07-17 Liquefreeze Company Inc Method of assembling an insulated shipper container
GB1131113A (en) * 1966-06-06 1968-10-23 Interfil Ltd Bulk containers
IT941221B (it) * 1971-11-19 1973-03-01 Marengoni C Vetrina componibile per l esposi zione di articoli in genere
GB1586767A (en) * 1976-09-17 1981-03-25 Connolly J P Tanks or like liquid containers
US4188005A (en) * 1978-12-20 1980-02-12 Lee Chun C Bag support frame
AU534334B2 (en) * 1980-07-16 1984-01-19 James Patrick Connolly Large flexible container with support frame
US4640328A (en) * 1984-05-16 1987-02-03 Arney D B Collapsible liquid container particularly for transportation by helicopter
DE3618900A1 (de) * 1986-06-05 1987-12-10 Westerwaelder Eisen Gerhard Transportcontainer
FI76764C (fi) * 1986-10-02 1988-12-12 Fluid Bag Ab Oy Flexibel behaollare foer fluider.
JPH0327998Y2 (fi) * 1987-02-26 1991-06-17
US4813520A (en) * 1987-08-06 1989-03-21 Lin Tri Ping Externally and detachably framed collapsible baggage
US4838451A (en) * 1988-03-31 1989-06-13 Leslie Ford Brown Wire basket with flexible liner secured by a clip

Also Published As

Publication number Publication date
NL8801523A (nl) 1990-01-02
NO176134C (no) 1995-02-08
NO176134B (no) 1994-10-31
CA1330544C (en) 1994-07-05
PT8998T (pt) 1995-05-04
AU3632289A (en) 1989-12-21
GR3005625T3 (fi) 1993-06-07
PT8998U (pt) 1998-06-30
EP0347001B1 (en) 1992-09-02
US5052579A (en) 1991-10-01
IE891880L (en) 1989-12-15
FI892919A (fi) 1989-12-16
DE68902692D1 (de) 1992-10-08
EP0347001A1 (en) 1989-12-20
BR8902884A (pt) 1990-02-01
IE63113B1 (en) 1995-03-22
ATE80113T1 (de) 1992-09-15
ES2035530T3 (es) 1993-04-16
FI892919A0 (fi) 1989-06-14
FI93193C (fi) 1995-03-10
DE68902692T2 (de) 1993-01-21
NO892477D0 (no) 1989-06-14
AU620623B2 (en) 1992-02-20
NO892477L (no) 1989-12-18
PT90848A (pt) 1989-12-29

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI93193B (fi) Säiliö, joka käsittää suhteellisen jäykkää, mitanpitävää ainetta olevan tukirungon ja joustavan sisäelimen
US5289937A (en) Container comprising a relatively stiff, form-retaining supporting frame and a flexible shell member arranged therein
FI87551B (fi) Behaollare foer fritt flytande fluidum och liknande material
US4058216A (en) Device for packing roll-like articles
CA2017731C (en) Package for transporting and storing bulk goods
US5468528A (en) Bulk bag with internal baffles
US5826742A (en) Device and method for the transport of hazardous goods receptacles in containers
FI82660C (fi) Baerare foer packning, skeppning och transportering av uppvindade tunga produkter.
EP0487156B1 (en) Container for bulk materials, fluids and the like
US9139335B2 (en) Transport unit and method for manufacturing of the same
SU1204501A1 (ru) Контейнер дл цилиндрических изделий
US3524543A (en) Unitized packing device
JP2930322B2 (ja) コンテナー
GB2315731A (en) Two layered bulk bag
EP0589483A1 (en) Intermediate bulk container and method of packaging
KR970003257Y1 (ko) 골판지로 된 포장 상자용 완충재
KR940010856B1 (ko) 용기의 보호 포장체
FI57078C (fi) Foerpackning
JP3393718B2 (ja) ベース付き機器の梱包方法及びその梱包箱
EP2927170B1 (en) Method for forming a stack of packages
JP2022094401A (ja) 梱包材及び梱包方法
SU1555207A1 (ru) Многооборотна тара
JPH08192852A (ja) 梱包装置
JPH0519165U (ja) 可食容器の箱詰め構造
BG100869U (en) Crate for fruit transportation

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
FG Patent granted

Owner name: BOOTS, GERARDUS ANTHONIUS MARIA