FI92394C - 5-Amino-1,2,4-tiadiatsol-3-yyli-iminokarbonyyliyhdiste - Google Patents

5-Amino-1,2,4-tiadiatsol-3-yyli-iminokarbonyyliyhdiste Download PDF

Info

Publication number
FI92394C
FI92394C FI930300A FI930300A FI92394C FI 92394 C FI92394 C FI 92394C FI 930300 A FI930300 A FI 930300A FI 930300 A FI930300 A FI 930300A FI 92394 C FI92394 C FI 92394C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
compound
solution
amino
formula
thiadiazol
Prior art date
Application number
FI930300A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI930300A (fi
FI92394B (fi
FI930300A0 (fi
Inventor
Hiroshi Yamauchi
Isao Sugiyama
Seiichiro Nomoto
Takashi Kamiya
Yoshimasa Machida
Shigeto Negi
Takaharu Nakamura
Yuuki Komatu
Yasunobu Kai
Toshihiko Naito
Kyosuke Kitoh
Kanemasa Katsu
Original Assignee
Eisai Co Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from FI874492A external-priority patent/FI89169C/fi
Application filed by Eisai Co Ltd filed Critical Eisai Co Ltd
Publication of FI930300A publication Critical patent/FI930300A/fi
Publication of FI930300A0 publication Critical patent/FI930300A0/fi
Publication of FI92394B publication Critical patent/FI92394B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI92394C publication Critical patent/FI92394C/fi

Links

Classifications

    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02ATECHNOLOGIES FOR ADAPTATION TO CLIMATE CHANGE
    • Y02A50/00TECHNOLOGIES FOR ADAPTATION TO CLIMATE CHANGE in human health protection, e.g. against extreme weather
    • Y02A50/30Against vector-borne diseases, e.g. mosquito-borne, fly-borne, tick-borne or waterborne diseases whose impact is exacerbated by climate change

Landscapes

  • Plural Heterocyclic Compounds (AREA)
  • Cephalosporin Compounds (AREA)

Description

χ 92394 5-Aitiino-l. 2.4-tiadiatsol-3-vvli-iminokarbonvvliyhdiste
Esilla oleva keksinto kohdistuu 5-amino-l,2,4-tiadiatsol-3-yyli-iminokarbonyylijohdannaisiin ja menetelmåån niiden val-mistamiseksi. Nåmå yhdisteet ovat kåyttokelpoisia valituot-teina antibakteeristen 3-propenyylikefeemijohdannaisten val-mistamiseksi.
Tunnetun tekniikan tason kuvaus
Kefeemijohdannaisia, joissa on anunonioryhma, tunnetaan ennes-tåan julkisista japanilaisista hakemusjulkaisuista 174,378/83; 198,490/83; 130,295/84; 172,493/84; 219,292/84; 97,983/85; 197,693/85; 5,084/86; jne.
Julkisissa japanilaisissa hakemusjulkaisuissa 172,493/84 ja 5,084/86 on erityisesti kuvattu kefeemijohdannaisia, joilla on axnm on i opr openy y 1 i r y hma 3-asemassa.
Yhteenveto keksinnosta
Esilla olevat keksijat ovat osoittaneet, ettå sellaiset kefee-mijohdannaiset, joilla on ammoniopropenyyliryhmå 3-asemassa ja fluorisubstituoitu alempialkoksi-iminoryhmå tai syanosubsti-tuoitu alempialkoksi-iminoryhma 7-aseman sivuketjussa omaavat erinomaisen antibakteerisen aktiviteetin. Nåita yhdisteita, niiden valmistusta ja kayttoa on selostettu yksityiskohtaisem-min kantahakemuksessa (nro 87 4492, patentti nro 89169).
Keksinnon yksityiskohtainen selitys ja edullisia suoritusmuo-t: o 4 a
Keksinnon mukaisia yhdisteita voidaan kayttaå valituotteena kaavan (I) mukaisten 3-propenyylikefeemijohdannaisten valmis-tuksessa.
2 92394 N-TT-C-CONHy^S^ Η,Ν-^ε^ A J-ff^CH=CHCH,-A (I) xO -R, 0 COO- jossa R2 on fluorisubstituoitu metyyliryhma, ja A on syklinen tai asyklinen ammonioryhmå.
Kaavan (I) mukaisia yhdisteita ja niiden farmaseuttisesti hy-våksyttåviå suoloja voidaan nimittain valmistaa yksitellen an-tamalla kaavan (II) mukainen yhdiste: N~TpC-CONH'^—rS>, η <Ps·^ fi-N'f#NCH=CHCHtX m, H’N b X0-R, COOH (Π) jossa R2 on fluorisubstituoitu metyyliryhma ja X on halogeeni-atomi, tai vastaava yhdiste, jossa amino ja/tai karboksyyli-ryhmåt on suojattu suojaryhmillå, tai vastaava suola, reagoida yhdisteen kanssa, jolla on kaava (III): A' (III) jossa A' on amiini joka vastaa A:ta, yhdisteen kanssa jossa funktionaaliset ryhmat on suojattu suojaryhmillå.. tai niiden suolojen kanssa; minkå jålkeen haluttaessa po IStctada SUOId" ryhmat.
Kaavan (II) mukainen yhdiste, joka on våliaine; aine, jossa amino- ja/tai karboksyyliryhma(t) on suojattu suojaryhmållå tai tåmån yhdisteen suolat ovat kaikki uusia yhdisteita. Nåitå yhdisteita voidaan valmistaa seuraavan menetelman avulla. Yh- 3 92394 disteita voidaan toisin sanoen valmistaa antamalla kaavan (IV) mukainen yhdiste:
N -~- C — COOH
A N N (IV) H2N ' \o - Rx jossa Rj_:lla on sama merkitys kuin edella, sen reaktiivinen happojohdannainen, yhdiste, jossa aminoryhma on suojattu suoja-ryhmållå, tai yhdisteen suola, reagoida kaavan (V) mukaisen yhdisteen kanssa:
H-N
y_^s> I (V)
v I CH = CHCH2X
COOH
jossa X:lla on sama merkitys kuin edella, yhdisteen, jossa karboksyyliryhmå on suojattu suojaryhmalla, tai sen suolan kanssa, minka jalkeen poistetaan mahdollisesti suojaryhma, ja/tai muutetaan symbolin X mukainen halogeeniatomi toiseksi halogeeniatomiksi.
Yllamainittu reaktio voidaan suorittaa tavanomaisen N-asyloin-nin reaktio-olosuhteissa. Reaktio voidaan esimerkiksi suorittaa -50°C - 50eC:een låmpotilassa inertissa liuottimessa kuten esimerkiksi tetrahydrofuraanissa, etyyliasetaatissa, asetonis-sa, Ν,Ν-dimetyyliformamidissa, asetonitriilissa, dioksaanissa tai naiden liuottimien seoksessa.
Esimerkkeina kaavan (IV) mukaisen yhdisteen reaktiivisesta happojohdannaisesta voidaan mainita happohalidi kuten happoklo-ridi, happobromidi, jne., symmetrinen happoanhydridi, seoshappo-anhydridi, aktiivinen esteri, aktiivinen happoamidi tai vastaa-va.
Kåytettaessa kaavan (IV) mukaista vapaata karboksyylihappoa tai sen suolaa, reaktio suoritetaan edullisesti tavanomaisen kon- 4 92394 densointiaineen kuten Ν,Ν-disykloheksyylikarbodi-imidin, p-tolueenisulfonihapon tai vastaavan låsnaollessa.
Symbolin X mukaisen halogeeniatomin muuttaminen toiseksi halo-geeniatomiksi suoritetaan tavanomaisella tavalla. Voidaan esi-merkiksi valmistaa kaavan (II) mukainen yhdiste, jossa X on jodiatomi, kun kaavan (II) mukainen yhdiste, jossa X on kloori-atomi saatetaan reagoimaan alkalimetallijodidin kanssa.
Esillå oleva keksinto koskee alia olevan kaavan (VI) mukaisia vå-lituotteita, jotka ovat myGs uusia yhdisteitå.
ff----^ ™ JL ? N (VI)
H2N OCH2F
jossa Rg on karboksyyliryhma, halogeenikarbonyyliryhma, karba-moyyliryhma, syanoryhma, yhdiste, jossa amino ja/tai karboksyy-liryhma(t) on suojattu suojaryhmalla, tai nåiden suola.
Amino- ja karboksyyliryhmien suojaryhmina tulevat kysymykseen samat ryhmåt, joita jo mainittiin kaavan (II) mukaisten yhdis-teiden yhteydessa.
Yllåmainitut yhdisteet voidaan valmistaa seuraavan menetelman avulla.
5 92394 NC - C - CONH,
S
'%H (VII>
V H N^S/N \ <XIVI
H2N OH
NC - C - CONH- « ^och2f iVIII)
▼ N -ir" C — COX
NC - C - CN AS/N N
J (IX) H2N \ch2f ^OCH2F - (x: halogen atom) / (XV) i /
V N -π— C — COOH
H-N 11 .N [J
2 \c . c - CN \ (XIII)
» (x) OCH2F
nOCH2F
N -π C .— CONH-
Aixl
» η N X
n2 OCH^F
N |T C CN (X T T )
Jl n n ^ (XII)
H-N N
4 ^OCH2F
(XI) 6 92694
Kaavan (VIII) mukainen yhdiste voidaan valmistaa saattamalla kaavan (VII) mukainen yhdiste reagoimaan halogeenifluorimetaa-nin kanssa inertisså liuottimessa.
Esimerkkeina halogeenifluorimetaanista voidaan mainita bromi-fluorimetaani, jodifluorimetaani ja vastaavat.
Reaktio sboritetaan låmpotila-alueelle -30°C - 100°C.
Kaavan (IX) mukainen yhdiste voidan valmistaa saattamalla kaavan (VIII) mukainen yhdiste reagoimaan dehydratoivan aineen kanssa inertisså liuottimessa. Reaktiolåmpotilana kåytetåån edullisesti huoneenlampotilaa tai sen kork'eampaa låmpotilaa. Dehydratoivana aineena voidaan kåyttåå oksofosforikloridia, tionyylikloridia jne.
Kaavan (X) mukainen yhdiste voidaan valmistaa saattamalla kaavan (IX) mukainen yhdiste reagoimaan ammoniakin ja/tai ammo-niumsuolan kanssa inertisså liuottimessa kuten vedesså, alem-massa alkoholissa, asetonissa, kloroformissa jne. Sopiva reak-tiolåmpotila-alue on -20°C ja huoneenlåmmon vålillå. Ammonium-suoloina voidaan kåyttåå ammoniumkloridia, ammoniumasetaattia, ammoniumsulfaattia ja vastaavia.
Kaavan (XI) mukainen yhdiste voidaan valmistaa saattamalla kaavan (X) mukainen yhdiste reagoimaan halogenointiaineen kuten kaasumaisen bromin, kaasumaisen kloorin, jne. kanssa haloge-noinnin tehostamiseksi, jonka jålkeen se saatetaan reagoimaan alkaiimetallitiosyanaatin kanssa, edullisesti emåksen låsnåol-lessa.Sopiva raektiolåmpotila-alue on -20°C ja huoneenlåmmon vålillå. Alkalimetallitiosyanaattina voidaan kåyttåå kaliumtio-syanaattia, natriumtiosyanaattia ja vastaavaa.
Kaavan (XII) mukainen yhdiste, sellainen yhdiste jossa amino-ryhma on suojattu suojaryhmållå tai sen suola voidaan valmistaa hydrolysoimalla kaavan (XI) mukainen yhdiste, yhdiste, jossa aminoryhmå on suojattu suojaryhmållå tai sen suola, hapettavan aineen tai emåksen låsnåollessa, jonka jålkeen sujaryhmåt ha-luttaessa poistetaan.
Reaktio voidaan suorittaa 0°C - 70°C:een låmpotilssa vedesså, puskuriliuoksessa tai edellisten sekaliuottimessa alemman alko-holin kanssa.
7 92394
Hapettavana aineena voidaan kåyttåa vetyperoksidia, happea jne.? seka natriumhydroksidia, kaliumhydroksidia jne. emåksenå. Kaavan (XIII) mukainen yhdiste, yhdiste, jossa aminoryhma on suojattu suojaryhmållå tai sen suola voidaan valmistaa hydroly-soimalla kaavan (XII) mukainen yhdiste, yhdiste, jossa aminoryhma on suojattu suojaryhmållå tai sen suola, emaksen lasna-ollessa, jonka jalkeen suojaryhmåt haluttaessa poistetaan. Emakset, liuottimet, reaktiolåmpotilat, jne. voivat olla samoja kuin reaktiosekvenssin, kaava (XI) - kaava (XII), yhteydesså. Kaavan (XIII) mukainen yhdiste, yhdiste, jossa aminoryhma on suojattu suojaryhmalla tai sen suola voidaan lisaksi valmistaa saattamalla kaavan (XIV) mukainen yhdiste, jossa amino- ja/tai karboksyyliryhmåt on suojattu suojaryhmillå, reagoimaan halo-geenifluorimetaanin kanssa, jonka jalkeen suojaryhma voidaan haluttaessa poistaa.
Esimerkkeina halogeenifluorimetaanista voidaan mainita bromi-fluorimetaani, jodifluorimetaani ja kloorifluorimetaani.
Reaktio voidaan suorittaa inertissa liuottimessa - 30°C -100°C:een reaktiolampdtilassa.
Esimerkkeina inertista liuottimesta voidaan mainita sulfoksidit kuten dimetyylisulfoksidi jne., amidit kuten N,N-dimetyyliase-tamidi, formamidi, heksametyylifosforyylitriamidi jne., ketonit kuten asetoni jne., tai naiden liuottimien seos.
Kaavan (XV) mukainen yhdiste, yhdiste, jossa aminoryhma on suojattu suojaryhmalla tai sen suola voidaan valmistaa saattamalla kaavan (XIII) mukainen yhdiste, yhdiste, jossa aminoryhma on suojattu suojaryhmalla tai sen suola reagoimaan halogenoin-tiaineen kanssa.
Esimerkkeina halogenointiaineesta voidaan mainita fosforipent-oksidi, tionyylikloridi, tionyylibromidi, oksifosforikloridi ja . vastaavat.
Ylla kuvattu reaktio voidaan suorittaa inertisså liuottimessa kuten esimerkiksi dikloorimetaanissa, tetrahydrofuraanissa, etyyliasetaatissa, kloroformissa tai naiden liuottimien seok-sessa, reaktiolåmpotilan ollessa -50°C - 50°C.
Esilla olevaa keksintoå valaistaan yksityiskohtaisemmin seuraa- β 92394 vien esimerkkien avulla.
Esimerkki 1
Etyyli 2-(5-trityyliamino-l,2,4-tiadiatsol-3-yyli)-(Z)-2-fluo-rimetoksi-iminoasetaatti 0 /7Λ » N~tt~-C-COOC2H5 Ø-chn-^F^ A, noch2f
Etyyli 2-(5-trityyliamino-1,2,4-tiadiatsol-3-yyli) - (Z)-2-hyd-roksi-iminoasetaattia (60,4 g) liuotettiin dimetyylisulfoksi-diin (210 ml), jonka jalkeen lisåttiin kaliumkarbonaattia (96,48 g) jaillå jaahdyttaen. Liuosta sekoitettiin 10 minuutin ajan. Tåman jalkeen lisåttiin bromifluorimetaania (19 g) ja liuosta sekoitettiin 3 tunnin ajan huoneenlammossa. Reaktio-liuokseen lisåttiin etyyliasetaattia (1 litra) ja liuos pestiin vedellå ja kyllSstetylla suolaliuoksella, jonka jalkeen se kuivattiin lisMamålla vedetonta magnesiumsulfaattia. Liuotin tislattiin pois ja jaannokseen lisåttiin etanolia (120 ml). Muodostuneet kiteet kerattiin suodattamalla ja niitå pestiin etanolilla jolloin saatiin otsikon tuotetta (58,2 g).
Esimerkki 2 2-(5-trityyliamino-1,2,4-tiadiatsol-3-yyli)-(Z)-2-fluori-metoksi -iminoetikkahappo
Ύ M-n—C-COOH
o-imAyή 6 ^ β 92394
Seokseen, joka koostui natriumhydrkosidista (2,04 g), etanolis-ta (146 ml) ja vedestå (29 ml) lisåttiin kokeessa 1 valmistet-tua yhdistettå (17,87 g), jonka jalkeen liuosta sekoitettiin 20 minuutin ajan refluksiolåmpotilassa. Liuos konsentroitiin ali-paineessa jonka jålkeen siihen lisåttiin etyyliasetaattia (200 ml) ja 1 N kloorivetyhappoa (77 ml). Etyyliasetaattikerros erotettiin ja pestiin kyllåstetyllå suolaliuoksella, jonka jalkeen seurasi kuivattaminen lisååmålla vedetonta magnesium-sulfaattia. Liuos tislattiin pois kiteiden saamiseksi. Kiteet rikottiin lisååmållå petrolieetteriå ja keråttiin talteen suo-dattamalla jolloin saatiin otsikon tuotetta (16,55 g)
Esimerkki 3 p-metoksibentsyyli 7β-(2-(5-trityyliamino-l,2,4-tiadiatsol-3-yyli)-(Z)-2-fluorimetoksi-iminoasetamido)-3-((Z)-3-kloori-l-propen-l-yyli)-3-kefeemi-4-karboksylaatti O Νχ°'ΟΟΝΗγ-Γ5Ί Γα OK S\oh/ . Dimetyyliformamidia (348 ul) ja tetrahydrofuraania (4,1 ml) jååhdytettiin - 10°C:een ja siihen lisåttiin fosforioksiklori-dia (418 ul), jonka jålkeen sekoitettiin 90 minuutin ajan samalla jååhdyttåen. Tåhån liuokseen lisåttiin kokeessa 2 val-mistettua yhdistettå (1,73 g) tetrahydrofuraanissa (5,5 ml) samalla jååhdyttåen - 10°C:een, ja saatua liuosta sekoitettiin 90 minuutin ajan jåillå jååhdyttåen. Reaktioliuosta jååhdytettiin - 20°C:een ja siihen lisåttiin seos, joka koostui p-metoksibentsyyli 7 -amino-3-( (Z )-3-kloori-l-propen-l-yyli )-3-kefeemi-4-karboksylaatti hydrokloridia (1,78 g), N-(trimetyyli-silyyli)asetamidia (2,95 g), etyyliasetaattia (18 ml) ja tetrahydrofuraania (5,5 ml), ja saatua liuosta sekoitettiin tunnin 10 ' 92394 ajan - 10eC:ssa. Reaktioliuokseen lisåttiin etyyliasetaattia (100 ml) ja saatua liuosta pestiin useaan otteeseen vedellå, kyllåstetyllå natriumvetykarbonaatin vesiliuoksella ja magne-siumsulfaatilla. Liuotin haihdutettiin pois ja jaånnostå puh-distettiin silikageelikolonnikromatografialla jolloin saatiin otsikon tuotetta (2,65 g)
Esimerkki 4 p-metoksibentsyyli 7β-( 2-(5-trityyliamino-l,2,4-tiadiatsol-3-yyli)-(Z)-2-fluorimetoksi-iminoasetamido)-3-((E)-3-jodi-l-pro-pen-l-yyli)-3-kefeemi-4-karboksylaatti SN-j-C-CONH-wS^ n/s&ii w I sOCH,F COOCH,-^-OCHs
Kokeessa 3 valmistettua yhdistettå (10,11 g) liuotettiin aseto-niin (212 ml) ja siihen lisåttiin natriumjodidia (9,03 g) jåillå jååhdyttåen. Saatua liuosta sekoitettiin 15 minuutin ajan jåillå jååhdyttåen ja tåmån jålkeen 90 minuutin ajan huoneenlåmmosså. Liuotin haihdutettiin pois ja jåånnostå uutet-tiin etyyliasetaatilla (500 ml). Uute pestiin kyllåstetyllå . natriumtiosulfaatin vesiliuoksella ja kyllåstetyllå suolaliuok-sella, jonka jålkeen seurasi kuivaus vedettomållå magnesium-sulfaatilla. Kuiva uute konsentroitiin alennetussa paineessa ja siihen lisåttiin n-heksaania. Saatu sakka kerattiin talteen suodattamalla, jolloin saatiin otsikon tuotetta (10,92 g).
Esimerkki 5 p-metoksibentsyyli 7/5-(2-(5-trityyliamino-l,2,4-tiadiatsol-3-yyli)-(Z)-difluorimetoksi-iminoasetamido)-3-((Z)-3-kloori-l-propen-l-yyli)-3-kefeemi-4-karboksylaatti 92394 Λ 'oCHFj COOCH,-0-OCHj
Samalla tavalla kuin kokeessa 3 saatettiin 2-(5-trityyliamino- 1,2,4-tiadiatsol-3-yyli)-(Z)-2-difluorimetoksi-iminoetikkahappo (2,00 g) reagoimaan p-metoksibentsyyli 7 -amino-3-((Z)-3-kloo-ri-l-propen-l-yyli)-3-kefeemi-4-karboksylaatti hydrokloridin (1,795 g) kanssa, jolloin saatiin otsikon tuotetta (3,17 g).
Esimerkki 6 p-metoksibentsyyli 7/3- (2-{5-trityyliamino-l,2,4-tiadiatsol-3-yyli)-(Z)-2-difluorimetoksi-iminoasetamido)-3-((E)-3-jodi-1-propen-l-yyli)-3-kefeemi-4-karboksylaatti 2 m tt—C-CONH"«j— Q) ''OCHF, COOCl^-^-OCHj
Samalla tavalla kuin kokeessa 4 saatettiin kokeessa 5 valmis-tettu yhdiste (3,00 g) reagoimaan natriumjodidin (2,62 g) kanssa, jolloin saatiin otsikon yhdistettå (2,92 g).
12 _____ 92394 * rv
/-N M
£ n Ϊ A
* x 2 e JL A · 1 ^ ^ ·» 1-5 . ^ · .
* · "fl v_/ · ^ ^ X tS . ^ X £ • CO *c ro ^
x 3 -* £ t- ^ T
X . ^ v co in °? " o> x « ^ «S -T3 ^ — . 2 »O t- . —
^ «-* «Λ /-V II ^ JC
~ ^ o X - ~ ^ X ^ E £
*° X ® 2 23 5E 2 -β e AN
^ t- Il 5 Ϊ ® „ X σ> ® -3 'e . . ^ - r, o . ~, cr — . X r~ “ σι · n w *- · * S ® « a X ~ X g " x 2-11 r, _©.©“?
t w ^ ^ ^ ^ G V . H " N
Cl w — Γ0.Κ-Ο C ,-v i ^ • - 2 2 g x S ^ x « ^ 1 tn X tn £ _ NN _ Λ N ~ — N XX Ό — B X · Ό — ^ X .S .co15 2 V ϊ·-5ΓΪ·*32;! *”3 * V l-j 'w·' * *“< 'w' - "« —' — C? ^ 00 · ^ C-J ,-C >
** π3-τ3Ν(Μ-ο^·ίΤ00 N
- —’ . . ® m o · 2 m X t— X^XX^a — XXm tc m c Μ - * — — - — y_y s./ s»' · /-s · W · /“S _ «"“‘n.
«5 N N 'w' /—Sy y««*y N kJ N
ojoæigXXtci’XiJXxX
’to^^oocNJOjX^Xc'g»^ — 2 « w ,| «-^ΟΟΜΟΟ-Τ- — ii ii ii n “ ii -> . ^ ’"i “3 ^ "5 o -ί Λ /«-s ® /*> /*s w i e · · · ^ • **T3-OC-^ Ί3Τ3Τ3·ϋ ° a* ό « ....
A^JLAXXXX'-'XXXX oxoo — — - — _τ™ - — — CQ %»✓ CO CO 's-' 'w' 'w' v-' QJ) 's—' V 'W·' 'W«' .> SoSSm^in^Qoo^Tro 'J '—' t-wN—P5mtftO>w C5 ΙΛ to ts - _ _ - _ . -. . . ---- c C i
- C
_i ...
^ o tn tn o in© a·». n oe cnj — — .Ξ £ ~ m © t- © t- © ^ «C ^ *»4 • <e — — — __ ( c . s. ... ..
i* « 2 iη ©tn© o© et § — en co © oo t- oo ^ctt-_-fL. r~· t- © r~ © “ C t1 i i· ^ R " — — —1 — — C m t) ϋ ti C ο.'-'
T — B
• A
t>_____ s« •S g I m ^ ~ Λ ^ ω 13 92394 —
V~N
* o I /-s s ® " — 00 ►-* • *· ^ N-/ ,-χ S ~ · S 3 « £ x 1 n 2 * a co • OD 9 —· * π o d - ^ a: 9 . Λ _2»^-*o»© g* /* « * ►C . c, 3« u> «3 . /—>
in · m IC t Λ IS P
*OfcptC>«/3^ · X> O ^ ~ ^ ^ ί ί ^ ϊ Λ
*° »i χ co 9 *7 ^ 11 n ^ M 2C
w -» t, ii x i * w tf ~ - - ^“30^ — S S ^
”°co J
II. b _ f“ t C . χ*^9^θ^:^9 i " = 2 x i ε " S ~ s x ^C“>i4 = ^» = «s oz ,5c .v .i>*i^w,’v.
oo »o χ -» f- _· o - ^ z ii 9 ^ c_i , ii'-’ * —* l ί -Ϊ w 'm W Ift ε Ξ = o? s . g = 5 - ^ .Οβι·β.00.Ν
CC lt> · i/> VD
- “ OO * “5 03 ^
«Σ k/ " MM
^ *T“ /-s N ^ /N K <—v K
^ © CSJ "** — “ 00 ·*· ©
I ΓΟ II in li 00 n CO II 00 M
I 4, II -¾ Il II li -5 II »I
-9 .-5-5 T *0 -σ’ . *σ . ·σ "C Ό "3 -» Ό Ό ·« Ό *T3 ; ^ X X X X X η-ν χ χ* X χ ΐί ζ_) ν--' w ---' ζ_) V-» W ν_^ > Qinofsj-'^Qoo^oO©
3 Qt'-OjWCOyOJONO
^ »— (-ΟΙΛΙΛΙΟ^·—'ΓΟιόνΟΓ" 3 ------------------—--.- c c ι — s.
Λ~ .— t * !_ · U ΙΛ © © © 4 j.t CN) — C·! -— • η ιϊ ~ I- IC t— © <c hc ^ ~ *^* » I " • [ ": z ιΛ O O © as I 3 ._ t— © 00 © ' vm I S' i3 r‘ *“ 10 ® i Ji I “> —' —
C u* c W
41 z C.'-' "V ,—i ®
•H
«_______ _ u 1 • . .
•o ε - 3 -η S. ^ © P i 0) I ω 14 92694
Esimerkki 7 2-(5-tr ityy1iamino-1,2,4-tiadiatsol-3-yyli)-(Z)-2-fluori-metoksi-iminoasetyylihappokloridin hydrokloridi _ T N-^—c-coa O"?®* Un » . Ha
A S OCHiF
Fosforipentakloridia (395 mg) liuotettiin dikloorimetaaniin (2,9 ml) ja jaahdytettiin -5cC:een. Liuokseen lisattiin kokees-sa 2 valmistettu vhdiste (627 mg) ja liuosta sekoitettiin kanden ja puolen tunnin ajan y1la mainitussa lampotilassa. Reaktioliuos lisattiin seokseen, joka koostui n-heksaanista (9,4 ml) ja n-cktaanista (9,4 ml). Maodostunut kiteinen aine otettiin talteen suodattamalla ja pestiin n-oktaanilla, jclloin saatiin otsikon vhdistetts (325 me).
Sulamispiste: 139 - 140°C (hajoaa'
Massaspektri (m/'e): M ..... 480 ( Cl), 482 ( Cl)
Infrapuna-absorptiospektri ( cm“x, Nujol): 1795, 1780, 1740, 1630 NMR-spektri (&, DMSC-d6): 5,79 (2R, d, J= 54 Hz), 7,31 ( 15 H, s), 10,09 (1 H, s)
Esimerkki 8 2- ( 5-tr ityy1iamino-1,2,4-tiadiatscl-3-yyli)-(Z)-2-fluorimet-oksi-iminoetikkahapon etyv1iesreri N-s—C-COOCiH,
Η;Ν·^ε-Ν N
b " OCH,P
is 92394
Kokeessa 1 valmistettua yhdistettå (2,00 g) sekoitettiin tri-fluorietikkahapossa huoneenlammossa 30 minuutin ajan. Liuotin haihdutettiin pois ja jåånnos puhdistettiin silikageeli kolon-nikromatografialla, jolloin saatiin otsikon tuotetta (405 mg).
Sulamispiste: 172 - 173°C
Infrapuna-absorptiospektri ( Nujol): 1730, 1615 NMR-spektri ( , DMSO-dg): 1,28 (3H, t, J= 7,0 Hz), 4,34 ( 2 H, q, J= 7,0 Hz), 5,83 (2 H, d, J= 54,5 Hz), 8,27 (2H, brs)
Esimerkki 9 2- ( 5 - ami no-1,2,4-tiaaiatsol-3-yyli ) - ( Z )-2-f luor imetoksi-irr.ino-etikkahappo
N-!-C-COOH
H.N'V k0CHjP
Kokeessa 12 valmistettua yhdistettå (200 mg) suspendoitiin etanolin (6 ml) ja veden (2 ml) seokseen. Siihen lisattiin 1 N natriumhydroksidin vesiliuosta (1,75 ml) ja seosta sekoitettiin 60°C:ssa 1 tunnin ajan. Etanoli tislattiin pois reaktioliuok-sesta ja liuoksen pH saadettiin arvoon 2 kayttåen 1 N kloori-·'vetvhar-poa. Saaru liuos puhdistettiin kåvttamålla "Dia-Ion SP207" (ei-ionisen adsorptiohartsin tavaramerkki, jota hartsia valmistaa Mitsubishi Chemical Industries, Ltd.), jolloin saa-tiin otsikon tuotetta (3C mg).
iTu TaDUr. a SDSOrp* iOSpcKtl i iciT; , N J j Oi /; -L / / 0 , x€ 2C NMR-spekori ( $, DMSO-dg): 5,74 (2H, d, J= 55 Hz), 8,24 (2H, br)
Esimerkki 10 16 92394 p-metoksibentsyyli 1β - (2-(5-trityyliamino-1,2,4-tiadiatsol-3-yyli)-(Z)-2-fluorimetoksi-iminoasetamido)-3-((Z)-3-kloori-l-propen-l-yyli)-3-kefeemi-4-karboksylaatti
O N-rC-CONH^—C1 Qh|hi/s'N n-0CHiF j- N
fhfr COOCH,-<f[yocHJ
Etyyliasetaatin (37 ml), tetrahydrofuraanin (5 ml) ja dikloori-metaanin (15,7 ml) seokseen lisåttiin N-(trimetyylisilyyli)ase-tamidia (8,17 g) ja p-metoksibentsyyli 7 -amino-3-((Z)-3-kloo-ri-1-propen-1-yyli ) - 3-kef em-4-karboksylaatti hydrokloridia (3,33 g), liuos jaahdytettiin -20°C:een, minkå jålkeen siiben lisåttiin kokeessa 11 valiriistettu yhdiste (3,80 g) ia sekoitet-tiin 10°C:ssa 1 tunr.ir: ajan. Reaktioliuokseen lisattiin etyyli-asetaattia (500 ml), sees pestiin useampaan otteeseen vedella, kyllåstety 11a natr iurnir ikarbenaatin vesiliuoksella, 1 N kloori- vetyhapolla ja kyl1a stety11 a suola 1 i uokse 1la , minkå jålkeen lisattiin vedetor.ta macnesiumsulfaattia seoksen kuivaamiseksi. Liuctin haihdutetti ir. pcis ja jåånnos puhdistettiin silikageeli kolonnikromatografialla, jolloin saatiin otsikon tuotetta (4,33 g ) .
Tuotteen inirapuna absorptiospektri ja NMR-spektri olivat yhta-låiset kokeessa 3 valmistetun yheisteen arvoien kanssa.
Esimerkki 11 2-syanc-2-fluorimetoksi-iminoasetamidi NC - C -CONH,
N
^ OCH2P
92394 17 2-syano-2-hydroksi-iminoasetamidia (22,6 g) liuotettiin dime-tyylisulfoksidiin (100 ml), minka jålkeen lisattiin kaliumkar-bonaattia (55,2 g) sekoittaen huoneenlåmmosså, ja sekoitusta jatkettiin 20 minuutin ajan. Fluoribromimetaania (27 g) liuotettiin dimetyyliformamidiin (20 ml) ja lisattiin liuokseen, minkå jålkeen liuosta sekoitettiin 20 tunnin ajan huoneenlammossa, jonka jålkeen se annettiin jååhtyå. Reaktioliuos lisattiin jååveteen ( 1 litra) ja uutettiin kahdesti etyy1iasetaa-tilla (150 ml). Orgaaninen kerros pestiin kahdesti kyllåstetyl-lå suolaliuoksella ja kuivattiin vedettomållå magnesiumsulfaa-tilla , minkå jålkeen liuotin tislattiin pois. Jåannos pestiin etyylieetterillå ja kuivattiin, jolloin saatiin otsikon tuotet-oa (14,4 c !.
Suiamispiste: 124 - 125°C
Infrapuna absorptiospektri ( cm"^, Nujol): 3410, 3290, 3150, 1690, 1590 NMR-spektri (£, DMS0-d6): 5,94 (2H, d, J= 54,0 Hz), 7,85 - 9,40 ( 2 K, b ).
Esimerkki 12 2-flucrimetoksi-iminopropaaridinitriili
NC- C — CN
II
N
'^och2f
Sees, joka koostui kokeessa 14 valmistetasta yhdisteestå (14,0 g), asetonitriiliså (15 mi), natriumkloridista (15 g) ja fosfo-ryylikloridista (14 mi) refluksoitiin 2 tunnin ajan. Seokseen lisattiin fosforyylikloridia (5 ml) ja låmmitysta jatkettiin 2 tunnin ajan. Reaktioliuos jååhdytettiin ja lisattiin jååveteen (200 ml), minkå jålkeen liuosta sekoitettiin huoneenlammosså yhden tunnin ajan. liuos uutettiin kahdesti metyleenikloridilla 18
O ') *v O A
y C. U .y 'f (50 ml). Uute pestiin 5 %:lla natriumbikarbonaatin vesiliuok-sella ja kyllastetyllå suolaliuoksella ja kuivattiin taman jalkeen vadettomållå magnesiumsulfaatilla. Liuotin haihdutet-tiin pois. Saatu oljymåinen tuote tislattiin a 1ipaineessa, jolloin saatiin våritonta oljymaista otsikon tuotetta ( 9,1 g).
Kiehumispiste: 69 - 70°C/ 25 mmHg NMR-spektr i (£, CDCl 3): 5,85 (2H, d, J= 52,0 Hz)
Esimerkki 13 2-syano-2-f 1 aor imetoksi-iminoasetamidiini h2n .
C - C - C N
HN· ||
N
^ och2f
Seos, joka koostui 28 % ammoniakkia (50 ml), ammoniumkloridia (6 g'· ja etanolia (5 C ml) jaahdytettiin -5 0 C: e e n ja sliber! lisattiin sekoittaen kokeessa 16 valmistettua vhdistetta (9,1 g), minka jalkeen jatkettiin sekoitusta samassa lampotilassa 3 tunnin ajan. Reaktioliuckseen lisattiin vetta (100 ml). Liuos uutettiin kolmesti metyleenikloridilla (50 ml). Uute kuivattiin vecettonalla magnesiumsulfaatilla ja liuotin tislattiin pois. Jaanncs pestiin etyylieetterilla ja kuivattiin, jolloin saatiin otsikon tuotetta (3,4 g).
Osa tuotteesta liuotettiin etanoliin ja siihen lisattiin jaå-etikkaa pisaroittain samalla sekoittaen. Muodostunut saostuma otettiin tal teen suodattamalla ja pestiin eLanolilla seka kui-V o t ^ i ii, i o -L i o i π saatiin ouctteen aSSiaaLiid, r>euraavat fysu — kaaliset tunnusluvut kuuluvat asetaatille.
Sul amispiste: 125 - 127°C
Infrapuna absorptiospektri ( cnT*, Nujol): 3200, 1670, 1570 NMR-spektri (¢$, DMSO-dg): 1,90 (3H, s), 5,95 (2 H, d, J= 54,0 # Hz), 7,40 (3H, b)
Esimerkki 14 Q n l H A 7 L· o J *t 19 2-(5-amino-l ,2,4-tiadiatsol-3-yyli)-(E)-2-fluorimetoksi-imino-asetonitriili n--n-c -cn
i II
N N
H2N'^\s// \
'OCH2 F
Kokeessa 17 valmistettu yhdiste (3,0 g) liuotettiin metanoliin (50 ml) ja siihen lisattiin trietyyliamiinia (4,2 g). Liuos iaahdytettiin - 5°C:een ja siihen tiputettiin bromia (3,5 g).Tamån jålkeen liuokseen lisåttiin kaiiumtiosyanaattia (2,1 g) metanolissa - 3°C ja - 5°C låmpotilassa ja liuosta sekoitet-tiin tasså lampotilassa 2 tunnin ajan. Muodostunut sakka otet-tiin talteen suodattamalla ja pestiin vedella ja metanolilla. Sakka uudelleenkiteytettiin asetonissa, jolioin saatiin otsikon tuotetta (3,4 c).
Sulamispiste: 236 - 238°C
Infrapuna absorptiospektri ( cm"^, Nujol): 3450, 3250, 3075, 1610, 1520 NMP-scektri !£, D.MSO-dg)· 6,02 (2H, d, J= 54,0 Hz), 8,32 (2H, . b)
Esimerkki 15 2- ( S-aiY-.ino-l, 2,4-Liadiat.soi-3-yyli )-(2 )-2-fluorimetoksi-i.iTii.no- £ t~CL ΓΓ; Ϊ. U 1
N--n-c-— CONH O
Π I
Ann h7n \ / x
2 Ns' OCH2F
ό Ο ί .. Λ 20 s L· \J /
Natr iumhydroksidin (0,23 g) vesil iuokseen (18 ml) lisattiin 35 % vetvperoksidin vesiliuosta (7,4 ml). Siihen lisattiin kokees-sa 18 valmistettua yhdistetta (2,0 g) sekoittaen huoneenlammos-sa. Liuosta sekoitettiin viela 8 tunnin ajan lampotilassa 25°C - 30°C. Muodostuneet saostumat kerattiin talteen suodattamalla, pestiin vedella ja asetonilla ja kuivattiin, jolloin saatiin otsikon tuotetta (1,3 g).
Sulamispiste: 210 - 211°C
Infrapuna absorpti ospektri ( cm"^, Nu jol): 3450, 3260, 3180, 1690, 1610 NMR-srektri (<5, DMSO-dg): 5,73 (2H, d, J= 55,0 Hz), 7,69 (2H, br), 7,9 8 (IH, br), 8,10 (lH,br).
Esimerkki 16 2-(5-amino-l,2,4-tiadiatsol-3-yyli)-(Z)-2-fluorimetoksi-imino- etikkahappo
N-π- C -COOH
I 0 11
An n
/ \> S v'OCH2F
h2n
Secsta, jcka koostui kokeessa 19 valmistetusta vhdisteestå (1,1 g) ja 2N natriumhydroksidin vesiliuoksesta (10 ml) sekoitettiin 5CcC:ssa 5 tunnin ajan. Reaktioseos jaåhdvtettiin, sen pH saå-dettiin aivoon 1,0 våkevalla kloorivetyhapolla ja se uutettiin kciaiesti etyvliasetaatilla (20 ml). Uutteeseen lisattiin vede-tonta rr.agnesiumsulf aattia, se kuivattiin ja liuotin haindutet-tiin pois. Jaannos pestiin isopropyylieetterilla, jolloin saatiin raakaa tuotetta (0,8 g). Raakatuote pubdistettiin kaan-teisfaasi silikageeli kolonnikromatografialla, jolloin saatiin otsikon tuotetta (0,4 g).
Tuotteen infrapunaspektri ja NMR-spektri olivat identtiset kokeessa 13 valmistetun yhdisteen arvojen kanssa.

Claims (4)

  1. 21 ’ 92394
  2. 1. Seuraavan kaavan mukainen 5-amino-l,2,4-tiadiatsol-3- yyli-iminokarbonyvliyhdiste: S~^-s— /\ / S\och F h2n 2 10 jossa R6 on karbcksyyli, halogeenikarbonyyli, karbamoyyli tai syano, yhdiste, jossa mainittu amino ja/tai karboksyyliryhmS on suojattu suojaryhmalla tai naiden yhdisteiden suola.
  3. 2. Menetelmå seuraavan kaavan mukaisen 5-amino-l,2,4-tia- diatsol-3-yyli-iminoyhdisteen: /—^ i co°” 20 /\S/N ^OCHjP H2N 1 yhdisteen, jossa mainittu amino ja/tai karboksyyliryhma on 25 suojattu suojaryhmalla tai nSiden yhdisteiden suolojen val-mistamiseksi, tunnettu siita, ettS (1) seuraavan kaavan mukainen yhdiste: N - -- c -COOH 30 // \\ II N N H2NX ^oh 35 jossa mainittu aminoryhma ja karboksyyliryhma on suojattu suojaryhmallS, tai naiden yhdisteiden suola, saatetaan rea-goimaan halogeenifluorimetaanin kanssa, minkå jaikeen halut-taessa poistetaan suojaryhmat; tai (2) hydrolysoidaan seuraavan kaavan mukainen yhdiste: Q '· :: A 2. s <c . -t //-^ "i C0N"2 JL N N
  4. 5 H2N ^OCHjF yhdiste, jossa mainittu aminoryhmå on suojattu suojaryhmalla 10 tai sen suola emåksen låsnaollessa, minkå jålkeen haluttaessa poistetaan suojaryhmå. 92394 Patentkrav;
FI930300A 1986-10-13 1993-01-25 5-Amino-1,2,4-tiadiatsol-3-yyli-iminokarbonyyliyhdiste FI92394C (fi)

Applications Claiming Priority (14)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP24148086 1986-10-13
JP24148086 1986-10-13
JP26279986 1986-11-06
JP26279986 1986-11-06
JP29257486 1986-12-10
JP29257486 1986-12-10
JP2186687 1987-02-03
JP2186687 1987-02-03
JP21923087 1987-09-03
JP21923087 1987-09-03
JP22214787 1987-09-07
JP22214787 1987-09-07
FI874492A FI89169C (fi) 1986-10-13 1987-10-12 Foerfarande foer framstaellning av 3-propenylcefemderivat
FI874492 1987-10-12

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI930300A FI930300A (fi) 1993-01-25
FI930300A0 FI930300A0 (fi) 1993-01-25
FI92394B FI92394B (fi) 1994-07-29
FI92394C true FI92394C (fi) 1994-11-10

Family

ID=27562237

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI930300A FI92394C (fi) 1986-10-13 1993-01-25 5-Amino-1,2,4-tiadiatsol-3-yyli-iminokarbonyyliyhdiste

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI92394C (fi)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
RU2102535C1 (ru) 1992-08-31 1998-01-20 Несте Ой Способ регулирования давления в электролизере, электролизер для производства водорода и кислорода (варианты) и электролизер для получения водорода

Also Published As

Publication number Publication date
FI930300A (fi) 1993-01-25
FI92394B (fi) 1994-07-29
FI930300A0 (fi) 1993-01-25

Similar Documents

Publication Publication Date Title
KR890001196B1 (ko) 세팔로스포린 화합물의 제조방법
HUT67349A (en) Quinoline derivatives, pharmaceutical composition comprising them and their preparation
FI82055C (fi) Foerfarande foer framstaellning av 7-/2- aminotiazol-4-yl)-2-syn-substituerad hydroxiiminoacetamido/-3-/ substituerad 1-pyridiniometyl/cef-3-em-4-karboxylatderivat.
AU686380B2 (en) Cephalosporin synthesis
CZ245093A3 (en) Novel thiopyranopyrrole derivatives and process of their preparation
KR20030078882A (ko) 티아졸릴 아세트산의 신규 티오에스테르 유도체 및세팔로스포린 화합물의 제조에서 그의 용도
DK159823B (da) Fremgangsmaade til fremstilling af derivater af 7-((2-aryl)-2-hydroxyiminoacetamido)-cephalosporansyre
EP1221446A1 (en) Antibacterial cephalosporins
CS199713B2 (en) Process for preparing heteromonocyclic and heterobicyclic derivatives of unsaturated 7-acylamido-3-cephem-4-carboxylic acid
CA2128779A1 (en) Heterotricyclic derivatives, process for their preparation and pharmaceutical compositions containing them
FI92394C (fi) 5-Amino-1,2,4-tiadiatsol-3-yyli-iminokarbonyyliyhdiste
KR100789156B1 (ko) 세팔로스포린 중간체
PT649843E (pt) Derivado do tiazolino
KR870001332B1 (ko) 세펨 유도체의 간단한 제조방법
EP0111935A2 (de) Cephalosporinderivate und Verfahren zu ihrer Herstellung
JPH07224040A (ja) キノリン誘導体
WO1995024395A1 (en) Quinoline derivatives as immunomodulators
FI66619C (fi) Foerfarande foer framstaellning av farmaceutiskt anvaendbara 7beta-(d-2-amino-2-(laogalkylsulfonylaminofenyl)-asetylamino)-3-r-3-cefem-4-karboxylsyror
KR890002107B1 (ko) 세팔로스포린 유도체의 제조방법
US4092309A (en) Derivatives of amoxicillin
GB1582960A (en) Chemical synthesis of -lactam derivatives
CA1097652A (en) Eprimerization process
GB2084141A (en) Thiols
KR100377559B1 (ko) 경구투여 가능한 세팔로스포린계 화합물 및 이의 제조방법
KR0129567B1 (ko) 반응성 유기산 유도체로부터 세팔로스포린 화합물의 제조방법

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application