FI91214C - Harjan kädensija - Google Patents

Harjan kädensija Download PDF

Info

Publication number
FI91214C
FI91214C FI903840A FI903840A FI91214C FI 91214 C FI91214 C FI 91214C FI 903840 A FI903840 A FI 903840A FI 903840 A FI903840 A FI 903840A FI 91214 C FI91214 C FI 91214C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
handle
brush
parts
hole
brushes
Prior art date
Application number
FI903840A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI91214B (fi
FI903840A0 (fi
Inventor
Lars-Erik Thuresson
Per-Gunnar Thuresson
Original Assignee
Thuresson Lars Erik
Thuresson Per Gunnar
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Thuresson Lars Erik, Thuresson Per Gunnar filed Critical Thuresson Lars Erik
Publication of FI903840A0 publication Critical patent/FI903840A0/fi
Publication of FI91214B publication Critical patent/FI91214B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI91214C publication Critical patent/FI91214C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A46BRUSHWARE
    • A46BBRUSHES
    • A46B7/00Bristle carriers arranged in the brush body
    • A46B7/04Bristle carriers arranged in the brush body interchangeably removable bristle carriers
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A46BRUSHWARE
    • A46BBRUSHES
    • A46B17/00Accessories for brushes
    • A46B17/02Devices for holding brushes in use
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A46BRUSHWARE
    • A46BBRUSHES
    • A46B3/00Brushes characterised by the way in which the bristles are fixed or joined in or on the brush body or carrier
    • A46B3/18Brushes characterised by the way in which the bristles are fixed or joined in or on the brush body or carrier the bristles being fixed on or between belts or wires
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B25HAND TOOLS; PORTABLE POWER-DRIVEN TOOLS; MANIPULATORS
    • B25GHANDLES FOR HAND IMPLEMENTS
    • B25G3/00Attaching handles to the implements
    • B25G3/02Socket, tang, or like fixings
    • B25G3/10Socket, tang, or like fixings with elastic, taper, or other self-grip socket or tang
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B25HAND TOOLS; PORTABLE POWER-DRIVEN TOOLS; MANIPULATORS
    • B25GHANDLES FOR HAND IMPLEMENTS
    • B25G3/00Attaching handles to the implements
    • B25G3/02Socket, tang, or like fixings
    • B25G3/12Locking and securing devices
    • B25G3/24Locking and securing devices comprising clamping or contracting means acting transversely on the handle or socket
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A46BRUSHWARE
    • A46BBRUSHES
    • A46B2200/00Brushes characterized by their functions, uses or applications
    • A46B2200/10For human or animal care
    • A46B2200/1066Toothbrush for cleaning the teeth or dentures

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Brushes (AREA)
  • Cleaning Implements For Floors, Carpets, Furniture, Walls, And The Like (AREA)

Description

i 91214
Harjan kådensija
Esillå oleva keksintå koskee kådensijaa vaihdettavia harjoja 5 tai harjasiveltimiå, erityisesti hammastyvien vålien harjoja vårten, jotka kåsittåvåt pitkånomaisen varsiosan ja harjas-tai harjasivellinosan, joka kådensija koostuu kahdesta pit-kånomaisesta kådensijan osasta, jotka voidaan taivuttaa toi-siaan kohti ja jotka on varustettu ohjaus- ja/tai lukitus-10 laitteilla kådensijan osien ohjaamiseksi oikeaan keskinåiseen asentoon taivutetussa tilassa ja/tai niiden lukitsemiseksi yhteen taivutetussa tilassa.
Tyvihammasharjoja tai hampaiden vålien hammasharjoja kåytetåån 15 puhdistettaessa tiloja hampaiden, siltojen ja muiden sellais-ten vålisså ja alapuolella, ja ne koostuvat tavallisesti kier-retyistå metallilangoista, ja kierrettyjen metallilankojen våliin on kiinnitetty harjaksia. Vaikkakin monissa tapauksissa harja voidaan pitåå suoraan sen varsiosuudessa hampaita puh-20 distettaessa, niin erityisesti ohuiden harjojen yhteydesså, joissa on heikot varret, tarvitaan kådensijoja tållaisia harjoja vårten, osittain siksi, ettå saataisiin lujempi ote har-jasta, jolloin sen heikkoa varsiosuutta voidaan tukea par em -min, ja osittain harjan kåsittelemisen helpottamiseksi puhdis-25 tuksen aikana. Koska harjat kuluvat suhteellisen nopeasti kåy-tosså, kådensija pitåisi my6s suunnitella sellaisella tavalla, ettå harja voidaan vaihtaa helposti ja nopeasti.
Jotta edellå mainitut tarpeet saataisiin tyydytettyå, on ke-30 hitetty useita, erirakenteisia kådensijoja, ja tavallisimmin kåytetty kådensija on yleistå tyyppiå, joka selitetåån esimer-kiksi US-patenttijulkaisussa 4 319 377. Tåmå yleisesti tunnet-tu kådensija koostuu pitkånomaisesta metallirungosta, jonka toinen påå on kierteitetty. Kierteitetysså pååsså on reikå 35 poikittain rungon låpi, ja harjan varsiosuus on tarkoitettu vietåvåksi reikåån, jolloin se osa varsiosuutta, joka ulottuu reiån låpi, taipuu alas loveen, joka ulottuu rungossa pitkit-tåin pitkin kierteitettyå osuutta ja hieman sen ohi, ja lopul-ta rungossa oleva mutteri kierretåån kierteitettyyn osuuteen 2 ja harja lukitaan kådensijaan. Sen tosiseikan lisåksi, ettå tåmå yleisesti tunnettu kådensija vaatii suhteellisen huomat-tavan, kahden erillisen osan kåsittelyn ja on sen mukaisesti suhteellisen kaliis, monet pitåvåt sitå myds kdmpelonå ja vai-5 keana kåyttåå. Menetelmå, jolla harja kiinnitetåån, tuottaa myds huomattavaa vahinkoa harjan varsiosuudelle, ja koska mut-teri puristaa suoraan varsiosuutta, jålkimmåinen pyrkii tait-tumaan tåstå paikasta kåyton aikana. Toisin sanoen, sen si-jaan, ettå kådensija tekisi harjasta keståvåmmån, se pikemmin-10 kin lisåå harjan pyrkimystå taipua.
US-patenttijulkaisusta 4 222 143 tunnetaan lisåksi muovinen kådensija, jonka toiminto on olennaisesti sama kuin edellå selitetyllå metallikahvalla. Kierteitetyn påån ja sen kanssa 15 yhteistydsså olevan mutterin sijasta jålkimmåinen kådensija kåyttåå muovista holkkia, joka on siirrettåvisså kådensijassa ja joka tyonnetåån varsiosuuden sen påån yli, joka on pantu kådensijan reiån låpi, ja taivutetaan alas. Lopulta muovinen holkki lukitaan mainittuun asentoon kådensijan rungossa ole-20 vien ulokkeiden avulla. Vaikka viimeksi mainittu kådensija voidaan todennåkdisesti valmistaa pienemmin kustannuksin kuin edellå kuvattu metallikahva, siinå on paljolti samoja haitta-puolia kuin mainitussa metallikahvassa.
25 US-patentista n:o 3 892 040 tunnetaan vielå yksi muunnelma samasta perusrakenteesta kuin edellå selitetyt. Se kuvaa muovista valmistetun kådensijan, jonka molemmat pååt on varustet-tu kierteellå, joka on yhteistySsså muovisen mutterin kanssa harjan lukitsemiseksi. Ero on siinå, ettå tåsså tapauksessa 30 varren kådensijan låpi pantua osuutta ei ole taivutettu alas, vaan koko harja ulottuu poikittain suhteessa kådensijaan. Tåsså tapauksessa tåytyy kuitenkin kåyttåå erikoista harjaa tai vaihtoehtoisesti lisålaitetta, jotta estettåisiin kåyttåjåå vahingoittamasta itseåån sillå varsiosuuden osalla, joka ulot-35 tuu kådensijan låpi. Kådensijan rungon poikittaisreikå on muo- dostettu tarkemmin sanoen siten, ettå sen låpimitta on huomat-tavasti suurempi kuin kierretty varsiosuus, ja harjan varsi-osuuteen on kiinnitetty muovinen holkki, mainittu muoviholkki on pantu poikittaisreikåån ja se peittåå ja suojaa varsiosuu- 91214 3 den esiin tyontyvån påån. Edellå selitettyihin kådensijoihin verrattuna viimeksi mainittu ratkaisu kårsii siis siitå liså-haitasta, ettå sitå ei voida kåyttåå yhdesså minkå tahansa harjan kanssa tai se vaatii lisåkappaleen harjan varsiosuutta 5 vårten.
Tållå alueella tunnetaan lopulta myos erilaisia muovisia kå-densijoja, joissa on kiinteåt eli ei-vaihdettavat hampaiden våliharjat. Tållaisissa tapauksissa harjat joko liimataan kå-10 densijoihin, sovitetaan sinne painamalla tai muovataan kåden sijoihin valmistuksen aikana.
Tåmån mukaan esillå olevan keksinnon tarkoituksena on aikaan-saada johdannossa osoitetun kådensijan tyyppinen kådensija, 15 joka eliminoi edellå selitetyt puutteet ja joka on samanaikai- sesti helppo ja huokea valmistaa.
Tåmå tarkoitus saavutetaan oheisen patenttivaatimuksen 1 tun-nusmerkkiosan mukaisella kådensijalla.
20
Riippuvuussuhteessa olevat alivaatimukset on kohdistettu keksinnon edullisiin suoritusrauotoihin.
Seuraavassa kuvataan keksinnån erås suoritusrauoto tarkemmin 25 oheisten piirustusten yhteydesså, joissa: kuviot la ja lb ovat perspektiivikuvia ylå- ja alapuolelta, tåsså jårjestyksesså, keksinndn mukaisen kådensijan suoritus-muodosta, kuvio 2 kuvaa kuvion 1 mukaisen kådensijan, johon on pantu 30 harja ja joka on ennen kådensijan osuuksien taivuttamista ole- vassa asennossa, kuviot 3a ja 3b ovat sivukuva ja perspektiivikuva, tåsså jår-jestyksesså, keksinnon mukaisesta kådensijasta taivutetussa ja yhteen lukitussa tilassa harjan ollessa pantuna sen sisålle, 35 ja kuvio 4 kuvaa suurennetun poikkileikkauksen taiteliitoksen låpi.
4
Piirustuksissa kuvatussa suoritusmuodossa kådensija 1 val-mistetaan yhtenå kappaleena sopivasta muovimateriaalista. Yhtenåinen kådensija koostuu pohjimmiltaan kahdesta kåden-sijan osasta 2, 3, jotka on yhdistetty toisiinsa taittuvan 5 liitoksen 4 avulla, joka on ensimmåisten påiden 2a ja 3a vålisså. Kådensijan osat 2, 3 on varustettu sellaisella ma-teriaalin paksuudella suhteessa valittuun muoviaineeseen, ettå niiden jåykkyys on riittåvå, eli ettå ne ovat yhteen taivutetussa tilassaan riittåvån lujat tukemaan ja tekemåån 10 tuonnempana selitettåvån harjan keståvåksi halutulla taval-la ja antavat kåyttåjån saada hyvån otteen sormillaan nåis-tå kådensijan osuuksista. Kuvatussa suoritusmuodossa tai-vutettu liitos 4 on muodostettu heikontamalla kådensijan muoviainetta, ja kuten erityisesti kuvioissa la, 2 ja 4 15 esitetåån, heikonnus saadaan aikaan poistamalla ainetta kådensijasta sen toiselta puolelta, ja erityisesti siltå puolelta, joka vastaa kådensijan osuuksien 2, 3 sisåpuolia, jotka puolet ovat toisiaan påin, kun kahva on taivutettu (vertaa kuvioihin 3a ja 3b).
20 Låpivientireikå 5 tehdåån kådensijan låpi, keskelle heikon-nusta 4, ja harjan 7 varsiosuus 7a (kuvio 2) on tarkoitus panna tåmån reiån 5 låpi asennettavaksi kådensijaan 1, jol-loin harjan 7 harjasosuus 7b ulottuu kådensijan yli kootus-25 sa tilassa. Harjan 7 varsiosuuden 7a reikåån panon helpot- tamiseksi tåmå muodostetaan edullisimmin sellaisella taval-la, ettå se laajenee kartiomaisesti pohjaa 5b kohti, josta osuus 7a pannaan sisåån (kuvio 4). Tåmån reiån muodosta johtuen reiån 5 vastakkaiseen pååhån muodostuu suhteellisen 30 teråvå reuna 5a, ja kun kådensija taitetaan, tåmå reuna 5a toimii kiinnitysvålineenå, joka tarttuu harjan 7 varsiosuu-teen 7a ja pitåå harjan kiinnitettynå pitkittåissuunnassa. Kuvatussa suoritusmuodossa (vertaa erityisesti kuvioon 4) on heikonnus 4 myos porrastettu, ja sen suurin heikonnus 35 on reiån 5 vieresså, jolloin tåmå muoto antaa toisaalta hyvin edullisen taittuvan liitoksen, jossa itse taite kes-kitetåån halutulla tavalla låpi menevån reiån 5 låhellå olevalle alueelle, toisaalta se saa portaiden reunat 4a, 4b muodostamaan lisåkiinnitysvålineet, jotka avustavat har- 91214 5 jan 7 varsiosuuden 7a paikallaan pitåmisesså.
Kiinnitysvålineiden kuvatusta muodosta johtuen saadaan har-jalle 7 åårimmåisen luja pitkittåislukitus, joka on vålttå-5 måton, koska on hyvin tårkeåå, ettei harja voi irrota kå-densijasta kåyton alkana. Muutoin harja voitaisiin vetåå ulos kådensijasta tai se voitaisiin tyontåå kokonaan siihen puhdistettaessa suhteellisen kapeita hampaiden vålisiå ti-loja.
10 Tåsså yhteydesså tåytyy myds mainita, ettå edellå selitetty muoto antaa lisåedun, kun keksinnon mukaista kådensijaa kåytetåån yhdesså perinteisen hampaiden våliharjan kanssa, joka koostuu kierretyistå metallilangoista, kuten edellå 15 on mainittu. Tåmå johtuu siitå seikasta, ettå kiinnitysvå-lineet 5a, 4a, 4b tarttuvat kierretyn varsiosuuden taipei-siin ja tåmå sallii sen, ettå kådensijasta esiin tyontyvån harjan 7 pituutta voidaan hienosååtåå sen jålkeen, kun kå-densija on taivutettu ja lukittu yhteen. Tåmå suoritetaan 20 yksinkertaisesti kiertåmållå harjaa 7 ulos tai sisåån.
Esiin tyontyvån osuuden pituuden karkea sååtd suoritetaan panemalla harjan varren vastaava osuus reiån 5 låpi kokoon-panon yhteydesså.
25 Viitaten kuvioihin la ja lb on kuvattu se, ettå kådensijan osuudet 2, 3 muodostetaan edullisimmin sellaisella tavalla, ettå ne kapenevat vapaista toisista påiståån 2b, 3b kohti niiden taiteliitoksen 4 vieresså olevia ensimmåisiå påitå 2a, 3a. Tåstå muodosta johtuen kådensija 1 saa taivutetussa 30 tilassaan muodon, joka on edullinen kåyttoon nåhden, koska se tulee olemaan riittåvån leveå kådensijan osuuksien toi-sessa pååsså 2b, 3b, jolloin sormet voivat tarttua siihen lujasti ja samalla harjan 7 harjasosuuden 7b påå ei ole ti-laa vievå tai epåmiellyttåvån suuri. Kuvio la esittåå myos, 35 ettå kådensijan osuuksien 2, 3 ne puolet, jotka ovat taivutetussa tilassa toisiaan vasten, on varustettu ohjaus- ja/-tai lukitusvarusteilla, jotka ovat tappien tai ulokkeiden 9 ja reikien tai syvennysten 10 muodossa, jotka on pantu vastaavasti pareittain kådensijan osuuksien pitkittåisak- 6 selin molemmin puolin. Kuvatussa suoritusmuodossa on kukin kådensijan osuus 2, 3 varustettu kahdella parilla vastaa-via ohjaus- ja/tai lukitusvarusteita, mutta tåtå roååråå voidaan haluttaessa luonnollisesti muuttaa.
5
Viitaten kuvioon 2 on kuvattu, ettå harjan 7 varsiosuus 7a on pantu kådensijan reiån 5 låpi, jolloin varsiosuus 7a si-joittuu vastaavan tappi- tai ulokeparin 9 våliin siten, ettå se pysyy kiinnitetysså asennossa kådensijan osuudessa 10 2 kådensijan 1 taittamisen aikana ja sen jålkeen. Taittami- sen viimeisen vaiheen aikana tapit 9 menevåt toisessa kådensijan osuudessa 3 olevien syvennysten 10 sisåån ja oh-jaavat kådensijan osuudet niiden oikeaan keskinåiseen asen-toon. Sen seikan johdosta, ettå tapit on mitoitettu hieman 15 suuremmiksi, kuin syvennykset, kådensijan osuudet lukittu-vat myds jossain måårin yhteen tappien ja syvennysten tart-tuessa toisiinsa.
Ohjaus- ja/tai lukitusvarusteet voidaan luonnollisesti su-20 unnitella eri tavalla ilman, ettå poiketaan esillå olevasta keksinnostå, ja sama toiminto saavutettaisiin esimerkiksi siten, ettå toisen kådensijan osuuden 2 tai 3 toisella si-vulla olisi pitkittåinen ura, johon uraan harjan 7 varsiosuus 7a sijoitettaisiin, ja toisen kådensijan osuuden 3 25 tai 2 sivulla olisi vastaava pitkånomainen liuska tai har- janne, joka tarttuu uraan, kun kådensija 1 taivutetaan.
Jotta kaksi kådensijan osuutta 2, 3 saataisiin lukittua yhteen varmemmin taivutetussa tilassa, niin ettå kåyttåjå 30 vox panna kådensijan alas ilman vaaraa, ettå kådensijan osuudet 2, 3 irtoavat toisistaan, kådensija voidaan varus-taa myos lisålukituksella, joka on edullisinunin kådensijan osuuksien 2, 3 toisen vapaan påån 2b, 3b yhteydesså. Liså-lukitus koostuu kuvatussa suoritusmuodossa paksunnetusta 35 osuudesta 12, joka on toisen kådensijan osuuden 2 toisessa vapaassa pååsså 2b, mainittu paksunnettu osuus on varustettu alta leikatulla reunalla 12a, joka ulottuu kådensijan osuuden 2 poikki. Toinen kådensijan osuus 3 on toisesta va-paasta pååståån 3b varustettu viistetyllå pååtereunalla 13 91214 7 ja osuus on tehty niin paljon lyhyemmåksi, kuin kådensijan osuus 2, ettå sen viistetty reuna 13 voidaan napsauttaa kiinni paksunnetun osuuden 12 alta leikatun reunan 12a ala-puolelle, jolloin saadaan yhdiståvå lisålukltus lukittaessa 5 kådensijan osuuksla toislinsa. Jotta kådensijan osuudet saataisiin pidettyå yhdesså kaikkein tehokkaimmalla taval-la, tåmå lisålukitus 11 pitåisi sijoittaa kådensijan osuuk-sien toisten vapaiden påiden 2b, 3b viereen, mutta sen li-såksi lisålukitus voidaan luonnollisesti toteuttaa erilai-10 silla, vaihtoehtoisilla tavoilla. On my6s xnahdollista tehdå esimerkiksi kådensijan osuudet, joilla on sama pituus, ja pakottaa pidåttåvå holkki kådensijan osuuksien yli nåiden taivuttamisen jålkeen.
15 Hampaiden våliharjan 7 asentaminen kådensijaan 1 suorite-taan kuvatun suoritusmuodon mukaan seuraavalla tavalla. Kun kahva on litteåsså, taivuttamattomassa tilassa, joka kuva-taan kuviossa 1, harjan 7 varsiosuus 7a pannaan reiån 5 låpi siten, ettå harjan 7 harjasosuus 7b sijoittuu sopivaan 20 asentoon kådensijan suhteen. Sitten aloitetaan kådensijan osuuksien 2, 3 taivuttaminen, ja taivuttamisen aikana pitåisi huomioida, ettå varsiosuus 7a tulee oikeaan asentoon kådensijan osuudella 2 olevien tappien 9 våliin. Taivuttamisen viimeisen vaiheen aikana tapit 9 pannaan toisessa 25 kådensijan osuudessa 3 oleviin syvennyksiin 10, jotka oh-jaavat kådensijan osuudet oikeaan keskinåiseen asentoon, jolloin saadaan varma lukitus, jolloin kådensijan osuuksien lopullinen yhteenlukitus tapahtuu taivuttamisen viimeisen vaiheen aikana, kun kådensijan osuuden 3 viistetty pååte-30 reuna 13 napsautetaan kiinni paksunnetun osuuden 12 alta leikatun reunan 12a alle. Harjasosuuden 7b asentoa kådensijan suhteen voidaan sååtåå mahdollisesti lopulta, kuten edellå on mainittu, kiertåmållå harjaa 7 sisåån tai ulos.
35 Keksinndn kådensijan erikoinen etu on se, ettå sitå voidaan hyvin kåyttåå harjoissa, joiden varsiosuudet ovat eri mit-taiset. Tåmå merkitsee sitå, ettå yhtå ja samaa kådensijaa voidaan kåyttåå sarjalla eri kokoisia harjoja. Reiån 5 koko muodostaa siten kohtuullisissa rajoissa ainoan rajoituksen, 8 eli edellyttåen, ettå harjan varsiosuus ei ole reikåå 5 paksumpi, voidaan harjaa pitåå tehokkaasti kådensijassa. Edellå on selitetty keksinnon eras suoritusmuoto, ja tåmå suoritusmuoto on erikoisesti etusijalla siinå suhteessa, 5 ettå se on helppo ja huokea valmistaa, mutta tulee ymmår-tåå, ettå keksinto ei ole rajoitettu tåhån suoritusmuotoon, vaan kattaa myos sen muunnelmat ja muutokset, jotka ovat ammatti-ihmiselle ilmeisiå. Siten kådensi jan osuudet ja taiteliitos voidaan esimerkiksi valmistaa eri materiaaleis-10 ta ja yhdiståå sopivalla tavalla. On myoskin aivan mahdol- lista tehdå taiteliitos saranan muotoon, ja tåsså tapauk-sessa pitåå vain pitåå mielesså se, ettå keskiaukko pitåå olla, jotta harjan varsiosuus saadaan vietyå sisåån. Kiin-nitysvarusteet, joilla on tarkoitus lukita harjan varsi-15 osuus pitkittåin, voidaan samoin suunnitella vaihtoehtoi-sesti esimerkiksi ulkonemien muotoon, jotka ovat kådensijan osuuksien niillå puolilla, jotka ovat toisiaan vasten kådensi jan osuuksien ollessa taitettuna mainittujen ulkonemien tarttuessa varsiosuuteen.
20 Kådensijaa on luonnollisesti samoin mahdollista kåyttåå muun tyyppisisså harjoissa tai harjasiveltimisså, joiden varsiosuutta ei ole tehty kierretyistå metallilangoista, ja tåsså suhteessa ainoa edellytys on se, ettå harja tai har-25 jasivellin kåsittåå pitkånomaisen varsiosuuden, joka voi daan panna kådensijan sisåån pidettåvåksi siellå.
Edellå kuvatun kannalta on selvåå, ettå keksinto ei ole millåån muotoa rajoitettu kuvattuun suoritusmuotoon ja ettå 30 keksinnon suoja-alan måårittåvåt ainoastaan oheiset patent-tivaatimukset.
35

Claims (6)

91214 9
1. Kådensija vaihdettavia harjoja tai harjasiveltimiå (7), erityisesti hammastyvien vålien harjoja vårten, jotka kåsit-tåvåt pitkånomaisen varsiosan (7a) ja harjas- tai harjasivel- 5 linosan (7b), joka kådensija koostuu kahdesta pitkånomaisesta kådensijan osasta (2, 3), jotka voidaan taivuttaa toisiaan kohti ja jotka on varustettu ohjaus- ja/tai lukituslaitteilla (9, 10) kådensijan osien (2, 3) ohjaamiseksi oikeaan keski-nåiseen asentoon taivutetussa tilassa ja/tai niiden lukitsemi-10 seksi yhteen taivutetussa tilassa, tunnettu siitå, ettå kåden sijan osat (2, 3) koostuvat suhteellisen jåykåstå aineesta ja ne on yhdistetty toisiinsa taiteliitoksella (4), joka on osien ensimmåisten påiden (2a, 3a) vålisså ja joka koostuu suhteellisen pehmeåstå, taipuisasta aineesta, joka on yhdistetty kå-15 densijan osiin (2, 3) tai joka on vaihtoehtoisesti valmistettu yhtenåiseksi osaksi kådensijan osien (2, 3) kanssa ja samasta aineesta kuin ne, mutta jossa materiaalia on heikennetty, ettå taiteliitoksessa (4) on låpi menevå reikå (5), jonka låpi vie-dåån harjan tai harjasiveltimen (7) varsiosuus (7a), ettå tai-20 teliitoksen (4) yhteydesså on ainakin yksi tartuinelin (5a, 4a, 4b) varsiosaan (7a) tarttumiseksi, ja ettå tåmån våhintåån yhden tartuinelimen muodostaa reiån (5) yksi pååtereuna (5a).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kådensija, jossa taitelii-25 tos on yhtå kappaletta kådensijan kanssa ja valmistettu samas- ta aineesta kuin kådensija, tunnettu siitå, ettå ai-neen heikennys taiteliitoksessa (4) on tehty kahdessa aske-leessa, jolloin askeleiden reunoista (4a, 4b) muodostuu liså-tartuinelimiå. 30
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen kådensija, tunnettu siitå, ettå reikå (5) ainakin osalla sen pituutta laajenee kartiomaisesti toista pååtåån (5b) kohti, joka sen taivutetussa tilassa on kååntynyt kådensijasta (l) ulospåin. 35
4. Jonkin tai joidenkin patenttivaatimuksista 1-3 mukainen kådensija, tunnettu siitå, ettå kådensijan osat (2, 3) on niiden taivutetussa tilassa toisiaan påin olevilta puolilta varustettu tåydentåvillå ohjaus- ja/tai lukituslaitteilla (9, 10 10), jotka ovat tappien (9) ja reikien (10) muodossa, ja ettå tapit (9) ja reiåt (10) sijaitsevat pareittain kådensijan ky-seisesså osassa (2, 3), kådensijan osien (2, 3) pitkittåisak-selin molemmin puolin. 5
5. Jonkin tai joidenkin edellisistå patenttivaatimuksista mukainen kådensija, tunnettu siitå, ettå kådensijan osissa (2, 3), niiden toisissa, vapaissa påisså (2b, 3b) on toisiaan tåydentåvåt, kiinni napsautettavat lisålukituslait- 10 teet (12, 12a, 13) kådensijan osien kiinnipitåmisen lisååmi- seksi.
6. Jonkin tai joidenkin edellisistå patenttivaatimuksista mukainen kådensija, tunnettu siitå, ettå kådensijan 15 osilla (2, 3) on niiden toisista vapaista påistå (2b, 3b) tai- teliitosta (4) kohti kapeneva muoto.
FI903840A 1988-02-02 1990-08-01 Harjan kädensija FI91214C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8800330 1988-02-02
SE8800330A SE460172B (sv) 1988-02-02 1988-02-02 Handtag foer utbytbara borstar, i synnerhet interproximaltandborstar
PCT/SE1989/000021 WO1989006919A1 (en) 1988-02-02 1989-01-26 Brush handle
SE8900021 1989-01-26

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI903840A0 FI903840A0 (fi) 1990-08-01
FI91214B FI91214B (fi) 1994-02-28
FI91214C true FI91214C (fi) 1994-06-10

Family

ID=20371241

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI903840A FI91214C (fi) 1988-02-02 1990-08-01 Harjan kädensija

Country Status (6)

Country Link
US (1) US5090080A (fi)
EP (1) EP0403494B1 (fi)
DK (1) DK164765C (fi)
FI (1) FI91214C (fi)
SE (1) SE460172B (fi)
WO (1) WO1989006919A1 (fi)

Families Citing this family (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5115530A (en) * 1990-06-08 1992-05-26 Distiso Robert G Rotary toothbrush
DE4130740C2 (de) * 1991-09-16 1995-03-23 Braun Ag Bürstenhalter für eine Zahnbürste
US5309596A (en) * 1993-03-23 1994-05-10 The Gillette Company Interproximal brush
US5377377A (en) * 1993-03-23 1995-01-03 Gillette Canada Inc. Interproximal brush
US5758382A (en) * 1995-09-12 1998-06-02 John O. Butler Company, Inc. Interdental brush handle
EP0786216A3 (de) * 1996-01-26 1998-10-28 Georg Wiegner Pflegestäbchen
NL1003771C2 (nl) * 1996-08-09 1998-02-12 Mirjam De Wilde Interdentale tandenborstel.
DE69909050T2 (de) 1999-04-27 2004-04-29 Per-Gunnar Thuresson Bürstengriff
EP1163861A1 (en) * 2000-06-16 2001-12-19 Tepe Munhygienprodukter AB Toothbrush
US6560810B1 (en) 2001-08-03 2003-05-13 Jacobson Michael A Collapsible toothbrush
US20060254609A1 (en) * 2005-05-10 2006-11-16 Kung-Pao Kuo Interdental brushes
US7424952B2 (en) * 2006-08-02 2008-09-16 Staino, Llc Interdental brush package
USD777443S1 (en) * 2015-11-13 2017-01-31 Meng Xu Interdental brush

Family Cites Families (23)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US57320A (en) * 1866-08-21 Improved broom-head
US568267A (en) * 1896-09-22 Broom-head
US118493A (en) * 1871-08-29 Improvement in broom-heads
US51819A (en) * 1866-01-02 Broom-head
US809690A (en) * 1905-05-16 1906-01-09 James H Hunt Razor-blade holder.
US887682A (en) * 1907-02-12 1908-05-12 James Francis Medbery Device for stropping the blades of safety-razors.
US930149A (en) * 1909-01-26 1909-08-03 Charles Albert Lamon Safety-razor-blade holder.
US1027752A (en) * 1911-08-17 1912-05-28 Louis Nair Broom.
US1684855A (en) * 1927-12-12 1928-09-18 James M Acheson Brush structure
US1783151A (en) * 1929-11-09 1930-11-25 Clarence M Mcarthur Toothbrush
US2529399A (en) * 1946-10-17 1950-11-07 Ralph E Kruck Applicator for rouge and the like
US2570412A (en) * 1947-08-16 1951-10-09 Vogel Rudolf Combination container and handle for razor blades, brushes, or the like
NL205224A (fi) * 1955-05-24 1900-01-01
SE336319B (fi) * 1969-10-24 1971-07-05 N Erkers
US3892040A (en) * 1973-03-26 1975-07-01 John C Marquis Toothpick holder
US4222143A (en) * 1979-03-16 1980-09-16 John O. Butler Company Interproximal brush handle
US4319377A (en) * 1980-08-25 1982-03-16 John O. Butler Company Interproximal toothbrush
US4480352A (en) * 1983-03-07 1984-11-06 Trend Setter Products, Inc. Apparatus for cleaning lenses, mirrors and the like
US4572223A (en) * 1983-09-12 1986-02-25 Dentool, Inc. Dental brush holder and assembly
US4712266A (en) * 1985-08-09 1987-12-15 Fan Out Co., Ltd. Whisk pick
US4710996A (en) * 1986-08-12 1987-12-08 John O. Butler Company Interdental brush handle
US4780923A (en) * 1987-11-30 1988-11-01 The Gillette Company Interproximal brush device having hinged brush retainer cap
US4805646A (en) * 1987-07-24 1989-02-21 Marat Shimenkov Toothpick

Also Published As

Publication number Publication date
SE8800330D0 (sv) 1988-02-02
WO1989006919A1 (en) 1989-08-10
SE460172B (sv) 1989-09-18
FI91214B (fi) 1994-02-28
US5090080A (en) 1992-02-25
SE8800330L (sv) 1989-08-03
DK167990A (da) 1990-07-12
FI903840A0 (fi) 1990-08-01
EP0403494A1 (en) 1990-12-27
DK167990D0 (da) 1990-07-12
DK164765C (da) 1992-12-28
EP0403494B1 (en) 1992-04-15
DK164765B (da) 1992-08-17

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI91214C (fi) Harjan kädensija
US6704965B2 (en) Toothbrush with removable brushing members
US5934762A (en) Oral hygiene devices and manufacturing methods therefor
US5934295A (en) Dental hygiene system
EP0510113B1 (en) Interproximal brush
US6382216B1 (en) Hangable hair brush with pick
KR930005084B1 (ko) 치과용 칫솔
FR2644333A1 (fr) Brosse dentaire jetable
US20200197141A1 (en) Dental cleaning tool with rotatable cleaning instrument
CA2177371A1 (fr) Peigne, et brosse comportant un tel peigne
JPH09121942A (ja) 歯間ブラシ
KR20170000969U (ko) 브러시 팁 교체형 치간 칫솔
AU607736B2 (en) Interproximal brush device having hinged brush retainer cap
KR200205473Y1 (ko) 치간솔이 부착된 치솔
JPH0344003Y2 (fi)
KR200377955Y1 (ko) 골무형 치아 및 잇몸 세정도구
KR100554036B1 (ko) 직렬형 치간 치솔
EP1048244B1 (en) Brush handle
KR200188832Y1 (ko) 칫솔
NO169633B (no) Boerstehaandtak
TH5385B (th) อุปกรณ์แปรงสีฟันสำหรับซอกโคนฟันส่วนในชนิดมีฝาจับแปรงสีฟันที่พับได้
JP2000041739A (ja) 歯間ブラシ
EP0222723A1 (fr) Porte-fil dentaire
JPH0661214U (ja) 歯間ブラシ
KR980006397U (ko) 건강 재활용 칫솔

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed

Owner name: THURESSON, LARS-ERIK

Owner name: THURESSON, PER-GUNNAR