FI91059B - Menetelmä konttien ja vaihtokuormakorien käsittelyssä - Google Patents

Menetelmä konttien ja vaihtokuormakorien käsittelyssä Download PDF

Info

Publication number
FI91059B
FI91059B FI914304A FI914304A FI91059B FI 91059 B FI91059 B FI 91059B FI 914304 A FI914304 A FI 914304A FI 914304 A FI914304 A FI 914304A FI 91059 B FI91059 B FI 91059B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
transfer device
transfer
transport
container
att
Prior art date
Application number
FI914304A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI914304A0 (fi
FI91059C (fi
FI914304A (fi
Inventor
Pekka Jaervinen
Original Assignee
Nakkilan Konepaja Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nakkilan Konepaja Oy filed Critical Nakkilan Konepaja Oy
Priority to FI914304A priority Critical patent/FI91059C/fi
Publication of FI914304A0 publication Critical patent/FI914304A0/fi
Publication of FI914304A publication Critical patent/FI914304A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI91059B publication Critical patent/FI91059B/fi
Publication of FI91059C publication Critical patent/FI91059C/fi

Links

Description

91059
Menetelmä konttien ja vaihtokuormakorien käsittelyssä
Keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdannon mukainen menetelmä konttien ja tukijalallisten vaihtokuormakorien käsit-5 telyssä.
Merikontit ja tukijalalliset vaihtokuormakorit ovat tänä päivänä satamissa ja maaliikenneterminaaleissa käsiteltäviä yleisiä lastiyksikköjä perinteisten tavarakollien sijasta. Pyrkimys 10 tehokkuuteen ja mahdollisimman suureen taloudellisuuteen kuljetusketjun kaikissa vaiheissa on johtanut suuryksikkökäsittelyyn mainituissa tavaraliikenteen solmukohdissa. Suuryksikkökäsit-tely satamissa ja suurissa terminaaleissa on ratkaistu. Perinteisten merikonttien siirto tapahtuu mm. lukeilla, erilaisilla 15 vetomestareita hyödyntävillä kontinsiirtolaitteilla ja järeisiin trukkeihin liitettävillä lisälaitteilla. Tukijaloin varustettujen vaihtokuormakorien siirto tapahtuu erikoisvarustei-silla trukeilla ja vetomestarivetoisilla vaihtokuormakorin alle ajettavilla nostovaunuilla. Mainitut järeät ja hankintahinnal-20 taan kalliit käsittelylaitteet ovat perusteltuja satamissa ja terminaaleissa, joissa siirrot ovat jatkuva tapahtuma, siirtoetäisyydet ovat suuria ja ajokaistaleveydet on mitoitettu mainittuja laitteita silmällä pitäen.
Vaihtokuormakorin tai kontin lähettäjän tai vastaanottajan 25 luona tilanne on usein toinen. Suuryksikön siirto on satunnainen tai korkeintaan muutaman kerran päivässä tapahtuva toimenpide ja siirtomatka on suhteellisen lyhyt. Lisäksi mielekkääseen lastaukseen tai purkuun liittyy tarve suuryksikön siirtoon ja käsittelyyn varastoissa ja hallitiloissa, joissa kulkulevey-30 det ovat useinkin hyvin ahtaasti rajatut. Tällaisessa ympäristössä ja mainituilla siirtofrekvensseillä edellä kerrottuja, uutena yhdestä useaan miljoonaan markkaan maksavia laitteita ei ole käyttöteknisesti eikä taloudellisesti mielekästä hankkia. Tilanne on usein johtanut siihen, että vaihtolava tai kontti 35 puretaan tai lastataan ulkovarastoalueella, paikassa johon suuryksikön tuonut ajoneuvo on sen jättänyt. Suuryksikön sisältämää lastia joudutaan epätaloudellisesti kuljettamaan pitkähköjäkin matkoja pienemmillä lastinkäsittelyvälineillä ja apuneuvoilla purkauksen/lastauksen mahdollistamiseksi. Epäsuo- 2 tuisat sääolot voivat olennaisesti hankaloittaa lastinkäsitte-lyä sekä aiheuttaa vahinkoja.
Keksinnön mukaisella menetelmällä saadaan aikaan ratkaiseva pa-5 rannus edellä kuvatuissa epäkohdissa. Tämän toteuttamiseksi keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista se, mitä on esitetty patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa.
Keksinnön mukainen siirtolaite on edullinen valmistaa ja mitoiltaan ainoastaan joko siirrettävän suuryksikön kokoinen tai 10 hieman sitä suurempi. Lisäksi siirtolaite on olennaisesti tunnettuja siirtolaitteita ketterämpi ja vaatii huomattavasti näitä pienmmät ajotilavaraukset. Keksinnön suurimpana etuna voidaan pitää, että samalla valmistuskustannuksiltaan kohtuullisella ja mitoiltaan sekä ajotilavaraukseltaan edullisella 15 siirtolaitteella voidaan käsitellä sekä kontteja että jalalli-sia vaihtokuormakoreja.
Seuraavassa keksintöä selitetään yksityiskohtaisesti viittaamalla oheisen piirustuksen kuvioihin, joiden sisältämiin yksi-20 tyiskohtiin ei keksintöä haluta mitenkään ahtaasti rajata.
Kuvio 1 esittää keksinnön mukaista siirtolaitetta sivulta.
Kuvio 2 esittää keksinnön mukaista siirtolaitetta päältä nähtynä vaihtokuormakorin kuljetusasemassa.
Kuvio 3 esittää samaa kuin kuvio 2 mutta 25 kontinkuljetusasemassa.
Kuvio 4 esittää keksinnön mukaista siirtolaitetta perästä katsottuna kontinkulj etuasemassa.
Kuvio 5 esittää samaa kuin kuvio 4 mutta vaihtokuormakorin kulj etuasemassa.
30
Kuvioiden 1,2 ja 3 mukaisesti keksinnön mukaisen siirtolaitteen 1 haarukkamaisessa rungossa 2, toinen haarukan puolisko 3 on saatettu hydraulisylinterillä 4 toisen haarukan puoliskoon 13 kiinteästi kytkettyjen johteiden 5, joita on yksi tai useampia, 35 ohjaamana poikkisuuntaan liikkuvaksi.Mainittujen johteiden 5 sisällä liikkuvat haarukan puoliskoon 3 kiinteästi yhdistetyt tukiputket 6. Kumpaankin haarukan puoliskoon kuuluvat kiinteinä ja toiminnallisina osina mm. konttiohjain 7 lukituslaitteineen 8, sinänsä tunnetuin nivelmekanismein korkeusasemaltaan hydrau- ti 3 91059 lisylintereillä 11 säädettävät pyörät 9, joita voi olla yksi tai useampia ja peräpään esim. vaijerivartiset tai muuten joustavasti käsiteltävät konttilukot 12. Teräsrakenteiset runko-palkkeihin 19,19' elimellisesti liittyvät konttiohjaimet 7 toi-5 mivat myös siirtolaitteen 1 tukijalkoina tapauksissa, joissa vetolaite 16 ei ole kytkettynä siihen. Haarukan puoliskoon 13 ja sen johteisiin 5 tukeutuu vastelevy 14, jossa on vetotappi 15 keksinnön mukaisen siirtolaitteen 1 kytkemiseksi ulkopuoliseen vetolaitteeseen 16. Tämä vetolaite on edullisesti 10 yksiakselista mallia ajoketteryyden ja ohjattavuuden tehostamiseksi. Eräs tällainen käyttöön hyvin soveltuva ulkopuolinen vetolaitemalli on esitetty suomalaisessa patenttihakemuksessa Dno 894504. Mainitun ulkopuolisen vetolaitteen, jollaisena voidaan nähdä myös vetomestari ja ilmajousilla varustettu veto-15 auto, sijasta siirtolaite 1 voidaan myös varustaa vetotapin 15 kohdalta sinänsä tunnetulla kääntölaakeroinnilla ja sen alapuolisella tukirakenteella, johon sijoitetaan tai liitetään voi-mayksikkö vetopyörineen, nostohydrauliikka, hydrauliyhteet muihin siirtolaitteen 1 hydraulitoimintoihin, ja säätölaitteet 20 yms. Tällöin laite on itsekulkeva ilman ulkopuolista voimayk-sikköä. Mainittuja kiinteäasenteisia laitteita ei ole esitetty kuvioissa. Vetotappi 15 kuvioissa 1,2 ja 3 voi olla vastelevyyn 14 kiinteästi kiinnitetty, kuten on tilanne kuvioissa, tai se voidaan tunnetuin voimanvälittimin ja mekanismein saattaa 25 poikkisuuntaan halutusti liikkuvaksi esim. sylinterin 4 toimintaan kytkettynä. Rungon 2 puolisko 13 voidaan myös toteuttaa puoliskon 3 kaltaisena ja tukiputkien 6 kaltaisilla ohjaimilla varustettuna, jolloin sylinterillä 4 sinänsä tunnetuin mekanismein levitetään runkoa 2 symmetrisesti. Tällöin vetotappia 15 30 tai kääntölaakerin asemaa ei tarvitse siirtää tukisymmetrian aikaansaamiseksi. Samoin menetelmin voidaan mahdollisen kiinteäasenteisen vetoyksikön kääntölaakerin paikkaa säätää.
Tällä säädöllä on merkitystä siirtolaitteen tukipistesymmetrian aikaansaamisessa. Mainittu tukisymmetria ei kuitenkaan ole kek-35 sinnön mukaisen siirtolaitteen 1 toimintaedellytys, vaan se ainoastaan edesauttaa toimintoja äärikuormitustilanteissa. Haarukan puoliskoon 3 liittyvät saranoilla 27 saranoidut ja ääriasentoihinsa lukittavat kääntövarret 17, jotka voidaan sinänsä tunnetusti kääntää kuvion 2 mukaisesta runkopalkkeja 4 19,19' toisiinsa sitovasta poikittaisasemasta runkopalkin 19 äärimittojen sisään. Kääntövarsien 17 lukitus runkopalkkiin 19' tapahtuu lukituslaitteella 18, joka on esim. tappilukko tai vastaava. Kääntövarsia 17 on yksi tai useampia ja kuvoista poi-5 keten niitä voidaan sijoittaa tarvittaessa molempiinkin runko-palkkeihin 19,19'. Yhden kääntövarren 17 tapauksessa sijaitsee tämä edullisesti lähellä rungon 2 avointa päätä, jolloin sillä käyttötilanteessa lukitaan runkopalkit 19,19' toisiinsa ja näin vaikutetaan edullisesti lujuusrakenteeseen. Kääntövarsien 17 10 yläpinnat voivat olla varustetut erilaisin tunnetuin ohjaimin esim. vaihtokuormakorien 24 ohjainkiskoihin vastaavilla rakenteilla. Pyörien 9 korkeusasemaa säätävät hydraulisylinterit 11 on yhdistetty sinänsä tunnetusti vetolaitteeseen 16 ja sieltä hallittaviksi. Samoin on laita hydraulisylinterin 4 kohdalla.
15 Vetolaitteen 16 ohjaus- ja hallintalaitteet voidaan sijoittaa esim. kannettavaan ohjauspaneeliin 20, jolloin laitteen hallinta tapahtuu sen vieressä kävelevän henkilön toimesta. Siirtolaite 1 voidaan myös varustaa erillisellä ohjaustasolla tai vaikka ohjaamolla, joita ei ole esitetty kuvioissa. Keksinnön 20 mukaisen siirtolaitteen 1 päämitat ja liikkuvien osien säätö-matkat on minimissään siten valittu, että toisaalta sillä voidaan alaslaskettuna ajaa standardisoidun jalallisen vaihtokuor-makorin 24 alle ja nostaa se kuljetuskorkeuteen ja toisaalta levitettynä ajaa standardisoidun kontin 21 ympärille ja kytkey-25 tyä siihen sekä nostaa se kuljetuskorkeuteen. Keksinnön mukaisen siirtolaitteen 1 mitoitus voidaan toteuttaa myös siten, että siirtolaite 1 soveltuu myös esim. pukkilastin käsittelyyn, jolloin esim. pyörien 9 korkeussäätö voi olla perusvaatimusta suurempi. Tämä tilanne voi myös johtaa vetotapin 15 sijoittami-30 seen sinänsä tunnettuun hanhenkaularakenteeseen siirtolaitteen 1 etuosassa.
Seuraavassa selitetään kontin 21 siirto: - kontti 21 on tuotu siirron lähtökohtaan esim. kontinnosto- 35 laitteella varustetulla kuorma-autolla, joka on laskenut kontin maahan esim. tehtaan varastoalueelle - vetolaitetta 16 tai siirtolaitteen sisäistä vastaavatoimista järjestelmää tarkoituksenmukaisesti ohjaamalla siirtolaite 1 ajetaan kontin 21 läheisyyteen, sen suuntaiseksi jatkeeksi 11 5 91059 - mainitun siirtolaitteen 1 paikalleajon aikana irrotetaan haarukan puoliskon 3 mahdolliset asemalukitukset ja hydraulisylin-teriä 4 säätämällä painetaan haarukan puoliskoa 3 ulospäin, jolloin siirtolaitteen 1 liikkuessa joko eteen- tai taaksepäin 5 haarukkarunko 2 avautuu kontinkuljetusasentoon, johon sen var mistetaan tarkoituksenmukaisesti - mikäli siirtolaite 1 on varustettu vetotappia 15 siirtävällä sinänsä tunnetulla mekanismilla, siirtää tämä vetotappia 15 haarukan puoliskon 3 suuntaan edullisesti puolet siitä mat- 10 kasta, jonka runkopalkki 19 on siirtynyt alkuasemastaan sivulle - kääntövarret 17 ovat käännettynä runkopalkin 19 äärimittojen sisään ja lukittu asemaansa - vetolaitteen 16 ja pyörien 9 korkeusasema säädetään sellaiseksi, että konttiohjäimien 7 alapää on hieman kulkutason pin- 15 taa ylempänä - vetolaitteen 16 pyöriä ohjauspaneelista 20 ohjaamalla ajetaan siirtolaite 1 kontin 21 ympärille, jolloin kontti 21 jää runko-palkkien 19,19' väliin - konttiohjäimien 7 alapäissä lukituslaitteiden 8 välittömässä 20 läheisyydessä ovat tunnettua muotoa ja rakennetta olevat ohjaavat pinnat, jotka lukitusasemaan ajon aikana vastaavat kontin 21 alakulmakappaleisiin 22 ja ohjaavat ne sellaiseen asemaan, että lukituslaitteet 8 voidaan lukita niihin - mainitun lukitusasemaan ajon aikana saattaa esiintyä joko 25 siirtolaitteen 1 tai kontin 21 lievää sivusiirtymistä mainittujen ohjaavien pintojen pakko-ohjauksen takia - kun kontti 21 on toisesta päästään lukittu lukituslaitteilla 8, säädetään pyörien 9 korkeutta siten, että vaijerivartiset tai ketjuihin kytketyt konttilukot 12 voidaan lukita kontin 21 30 toisen pään alakulmakappaleisiin 23 - siirtolaitteen 1 haarukkamainen runko 2 voidaan haluttaessa varmistaa kuljetuksen aikana avautumattomaksi surraamalla kumpikin runkopalkki 19,19' päässään olevasta sinänsä tunnetusta yhteestä ristiin alakulmakappaleisiin 23; toisaalta valitse- 35 maila runkopalkkien 19,19' jäyhyys ja vaijerivartisen konttilu-kon 12 lukon koko ja muoto sekä vaijerin sijoituspiste runko-palkissa 19,19' tarkoituksenmukaisesti, estetään kuljetettavaa konttia 21 painautumasta runkopalkkeja 19,19' vasten; runkopal-kit 19,19' voidaan myös päistään varustaa sinänsä tunnetulla 6 irrotettavalla teräsyhteellä, joka ottaa vastaan veto- ja pu-ristuskuormitukset - nostetaan vetolaitteeseen 16 kuuluvia ohjaimia säätämällä kontti 21 haluttuun ajokorkeuteen ja siirretään halutusti.
5
Seuraavassa selitetään tukijalallisen vaihtokuormakorin 24 siirto: - vaihtokuormakori 24 on tuotu esim. tasonostolaitteella varustetulla kuorma-autolla tehtaan varastoalueelle ja jätetty sinne 10 tukijaloilleen 25 - vetolaitteella 16 tai siirtolaitteen 1 sisäistä voimayksikköä tarkoituksenmukaisesti ohjaamalla siirtolaite 1 tuodaan vaihtokuormakorin 24 suuntaiseksi jatkeeksi - siirtolaitteen 1 paikallesiirron aikana liikkeessä hydrau- 15 lisylinteriä tarkoituksenmukaisesti säätämällä haarukan puo lisko 3 on vedetty sisään ja lukittu asemaansa - käännetään sinänsä tunnetusti kääntövarret 17 poikittaiseen asemaan ja lukitaan siihen lukituslaitteilla 18; esim. tappilu-kitus 20 - kääntövarret 17 on siten toteutettu, että ne alapinnaltaan vastaavat runkopalkkien 19,19' muotoon olemalla niiden kannatuksessa ja yläpinnan ollessa olennaisesti samassa tasossa runkopalkkien 19,19' ja johteiden 5 yläpintojen kanssa kuvioiden mukaisesti 25 - siirtolaitteen 1 leveys tässä asemassa on valittu siten, että se vastaa vaihtokuormakoria 24 kuljettaneen ajoneuvon leveyttä - vetolaitteen 16 ja pyörien 9 korkeusasemaa säädetään siten, että siirtolaite 1 voidaan vapaasti ajaa vaihtokuormakorin 24 alle sen tukijalkojen 25 väliin 30 - siirtolaite 1 ajetaan niin pitkälle vaihtokuormakorin 24 alle, että vähintäin toinen kuvioiden mukaisista johteista 5 ja vähintäin yksi kääntövarsi 17 on vaihtokuormakorin 24 alla; siirtolaitteen 1 eräs edullinen pituus on konttipituus lisättynä vetolaitteen leveydellä 35 - mikäli kääntövarret 17 on varustettu sinänsä tunnetuilla oh jaimilla, jotka vastaavat vaihtokuormakorin 24 pohjan johteisiin, helpotetaan tällä suoritettavaa lastausta - runkopalkkien 19,19' yläpinnat voidaan varustaa ns. ISO-au-koilla 26 kaksipuolisten konttilukkojen käyttöä silmällä piti 7 91059 täen, joilla voidaan lukita tarvittaessa vaihtokuormakori 24 siirtolaitteen yhteyteen ; mainittuun lukitukseen voidaan myös käyttää muita tunnettuja tapoja - mikäli siirtolaite 1 on varustettu mainituilla ISO-aukoilla 5 tai muilla vaihtokuormakorin 24 asemalukituksen mahdollistavalla lukitussysteemillä, eivät kääntövarret 17 ole välttämättömiä, koska vaihtokuormakori 24 voidaan ottaa konttikulmakap-paleistaan 28 siirtolaitteen 1 kannatukseen; tällöin kuitenkin lukitusasemaan ajo on erittäin paljon tarkkuuta vaativa toimen- 10 pide - vetolaitteen 16 ja pyörien 9 korkeutta säätämällä nostetaan siirtolaitetta 1 ylöspäin, jolloin vaihtokuormakorin 24 pohja-kiskot vastaavat johteisiin 5 ja kääntövarsiin 17; vaihtoehtoisesti kulmakappaleet 28 vastaavat runkopalkkeihin 19,19'; ja 15 vaihtokuormakori 24 tulee siirtolaitteen 1 kannatukseen - nostokorkeutta tarkoituksenmukaisesti säätämällä tukijalat 25 nousevat haluttuun siirtokorkeuteen; ahtaissa paikoissa operoitaessa voidaan mainitut tukijalat 25 kääntää vaihtokuormakorin sisään, jolloin olennaisesti kavennetaan kuljetettavan kuorman 20 tilantarvetta - siirretään vaihtokuormakori 24 halutusti.
Tapauksissa, joissa keksinnön mukainen siirtolaite 1 on varustettu joko ulkopuolisella yksiakselisella vetolaitteella 16 tai 25 vastaavatoimisella sisäänrakennetulla voimayksiköllä, siirto- laitteen 1 ohjailu on erittäin ketterää ja laite kuormineen vaatii tunnettuja muita vetolaitteita olennaisesti pienemmät ajokaistat. Laite on rakenteeltaan hyvin yksinkertainen ja vaatii yksinkertaisimmillaan jalankulkunopeutta kulkiessaan vain 30 murto-osan siitä moottoritehosta, mikä on yleistä tunnetuissa siirtolaitteissa. Keksinnön mukaisesti sama siirtolaite soveltuu sekä vaihtokuormakorien että konttien käsittelyyn ja näihin tehtäviin tarvitaan tänä päivänä yleisesti kaksi erillistä laitetta. Myös on huomattava, että vaikka edellä laitetta selitet-35 täessä viitattiin ainoastaan siirtoon, soveltuu laite myös esim. vaihtokuormakorien tapauksessa lastauksen aikaiseksi tu-kialustaksi, jolloin trukkiajo suuryksikön sisällä on mahdollista. Muutenkin on todettava, että keksintöä on edellä kuvattu ainoastaan sen muutamaan edulliseen toteuttamisesimerkkiin vii- 8 täten, jolla ei kuitenkaan millään tavoin haluta rajoittaa keksintöä vain näitä esimerkkejä koskevaksi. Monet muunnokset ovat mahdollisia seuraavassa esitettävien patenttivaatimusten määrittelemän keksinnöllisen ajatuksen puitteissa.
5 il

Claims (1)

  1. 91059 PATENTTIVAATIMUS Menetelmä standardisoitujen konttien (21) ja vaihtokuormakorien (24) käsittelyssä, jossa samalla siirtolaitteella (1), joka on 5 mitoitettu suurimmalta sisäleveydeltään konttiperusteisesti ja pienimmältä ulkoleveydeltään vaihtolavaperusteisesti, siirretään maa-asemaiset mainitut suuryksiköt esim. varastopaikalta lastauslaiturille tai päinvastoin tunnettu siitä, että vaihtokuormakori (24) siirretään ajamalla siirtolaite (1) vaih-10 tokuormakorin (24) alle tukijalkojen (25) väliin ja nostamalla siirtolaite (1) vetolaitteen (16) ja pyörien (9) korkeutta tarkoituksenmukaisesti säätämällä kuljetusasemaan, jolloin vaihtokuormakori (24) lepää kokonaisuudessaan haarukkarungon (2) päällä ja, jolloin vaihtokuormakorin (24) haarukkarungon (2) 15 ulkopuolella roikkuvat tukijalat (25) nousevat tarkoituksenmukaisesti maasta, jonka jälkeen vetolaitteen (16) avulla siirtolaite (1) kuormineen (24) siirretään halutusti ja, että kontin (21) siirtämiseksi siirtolaitteen (1) haarukkarunko (2) levitetään vetolaitteen (16) puoleisessa päässä olevaa levitys-20 mekanismia (4) säätämällä siirtolaitteen (1) liikkuessa kontin-siirtoleveyteen, jonka jälkeen siirtolaite (1) ohjataan kontin (21) ympärille sen lukitsemiseksi alakulmakappaleistaan (22,23) siirtolaitteen (1) yhteyteen, jolloin kontti (21) sijaitsee kokonaisuudessaan runkopalkkien (19,19') välissä, jonka jälkeen 25 vetolaitteen (16) ja pyörien (9) korkeutta tarkoituksenmukaisesti säätämällä kontti (21) nostetaan siirtokorkeuteen ja siirretään halutusti. ΙΟ Förfarande vid hantering av standardiserade containrar (21) och växelflak (24) vid vilket sagda storenheter i markläge transporteras t.ex. frän en lagringsplats tili en lastningskaj eller tvärtom med samma transportanordning (1) vars största inre bredd dimensionerats pä containerbasis och minsta yttre bredd pä väx-elflaksbasis, kännetecknat av att ett växelflak (24) transporters genom att köra transportanordningen (1) under växelflaket (24) mellan stödben (25) och lyfta transportanordningen (1) genom ändamälsenlig regiering av höjden av en draganordning (16) och hjul (9) i transportläge, varvid hela växelflaket (24) vilar pä en gaffelram (2) och varvid växelflakets (24) stödben (25) som hänger utanför gaffelramen (2) höjs ändamälsenligt frän mar-ken, varefter transportanordningen (1) tillsammans med lasten (24) transporteras med draganordningen (16) pä önskat sätt, och att för transport av en container (21) transportanordningens (1) gaffelram (2) breds ut tili containertransportbredd genom att reglera en utbredningsmekanism (4) i den mot draganordningen (16) vända ändan när transportanordningen (1) rör sig, varefter transportanordningen (1) styrs sä att den kommer att omsluta containern (21) för läsning av denna med sinä nedre hörnstycken (22,23) vid transportanordningen (1), varvid hela containern (21) befinner sig mellan rambalkar (19, 19'), varefter contai-nern (21) genom ändamälsenlig regiering av draganordningens (16) och hjulens (9) höjd lyfts tili transporthöjd och transporteras pä önskat sätt. li
FI914304A 1991-09-12 1991-09-12 Menetelmä konttien ja vaihtokuormakorien käsittelyssä FI91059C (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI914304A FI91059C (fi) 1991-09-12 1991-09-12 Menetelmä konttien ja vaihtokuormakorien käsittelyssä

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI914304 1991-09-12
FI914304A FI91059C (fi) 1991-09-12 1991-09-12 Menetelmä konttien ja vaihtokuormakorien käsittelyssä

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI914304A0 FI914304A0 (fi) 1991-09-12
FI914304A FI914304A (fi) 1993-03-13
FI91059B true FI91059B (fi) 1994-01-31
FI91059C FI91059C (fi) 1994-05-10

Family

ID=8533111

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI914304A FI91059C (fi) 1991-09-12 1991-09-12 Menetelmä konttien ja vaihtokuormakorien käsittelyssä

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI91059C (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI914304A0 (fi) 1991-09-12
FI91059C (fi) 1994-05-10
FI914304A (fi) 1993-03-13

Similar Documents

Publication Publication Date Title
RU2584043C2 (ru) Складная интермодальная транспортная платформа
US3146903A (en) Straddle truck with a guided lifting frame for handling containers
US6071062A (en) Apparatus for lifting, handling, and transporting a container
EP1259398B1 (en) An apparatus for lifting, handling and transporting a container
CN103832310A (zh) 车轮支撑悬置组件
CN1013846B (zh) 提升及运输设备
FI60827C (fi) Anordning foer oeverfoering av lastbaerare fraon en jaernvaegsvagn till en lastbil och vice versa
RU2141905C1 (ru) Автомобиль с кузовом
US7354231B2 (en) Intermodel truck
GB2052439A (en) Cantilever straddle carrier
FI61435C (fi) Foerfarande och anordning foer hantering och transportering i ynnerhet mellan ett ro/ro-fartyg och en terminal av ett e nhtslass bestaoende av en eller flera containrar eller dyli ka
PL196056B1 (pl) Pojazd transportowy do przewozu przedmiotów o dużych rozmiarach, zwłaszcza niskopodłogowy i zespół złożony z takich pojazdów
FI91059B (fi) Menetelmä konttien ja vaihtokuormakorien käsittelyssä
FI70390C (fi) Transportoer foer enhetslaster
US3874528A (en) Vehicle mounted loader for handling concrete castings
EP0573380A1 (en) Facility for the manoeuvreing of pallets in gantry cranes
WO1999046195A1 (en) Method and loading device for loading and unloading cargo space
US3669290A (en) Container handling vehicle
US3198363A (en) Skip hauler for truck and railway transportation
KR19990064057A (ko) 소화물의 운반을 위한 방법 및 동 장치
EP0539111B1 (en) A method and apparatus for handling a plurality of cargo spaces
AU2004213060B2 (en) Transport module
FI102363B (fi) Kuljetusjärjestelmä, etenkin konttien ja vastaavien yksikköjen kuljett amiseksi
US10611289B2 (en) Transport vehicle for containers
FI59954C (fi) Aokbar transportvagga foer lastbehaollare

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Owner name: NAKKILAN KONEPAJA OY

GB Transfer or assigment of application

Owner name: NAKKILAN KONEPAJA OY

BB Publication of examined application