FI90268B - Menetelmä ja laitteisto sauvapäällystimen päällystyssauvan ja sauvakehdon puhtaana pitämiseksi ja käytettävän voitelu- ja/tai jäähdytysvedenvuotamisen estämiseksi - Google Patents
Menetelmä ja laitteisto sauvapäällystimen päällystyssauvan ja sauvakehdon puhtaana pitämiseksi ja käytettävän voitelu- ja/tai jäähdytysvedenvuotamisen estämiseksi Download PDFInfo
- Publication number
- FI90268B FI90268B FI915239A FI915239A FI90268B FI 90268 B FI90268 B FI 90268B FI 915239 A FI915239 A FI 915239A FI 915239 A FI915239 A FI 915239A FI 90268 B FI90268 B FI 90268B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- rod
- cradle
- coating
- loading
- load
- Prior art date
Links
Classifications
-
- D—TEXTILES; PAPER
- D21—PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
- D21H—PULP COMPOSITIONS; PREPARATION THEREOF NOT COVERED BY SUBCLASSES D21C OR D21D; IMPREGNATING OR COATING OF PAPER; TREATMENT OF FINISHED PAPER NOT COVERED BY CLASS B31 OR SUBCLASS D21G; PAPER NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
- D21H25/00—After-treatment of paper not provided for in groups D21H17/00 - D21H23/00
- D21H25/08—Rearranging applied substances, e.g. metering, smoothing; Removing excess material
- D21H25/12—Rearranging applied substances, e.g. metering, smoothing; Removing excess material with an essentially cylindrical body, e.g. roll or rod
Landscapes
- Coating Apparatus (AREA)
- Paper (AREA)
- Cleaning By Liquid Or Steam (AREA)
Description
90268
Menetelmä ja laitteisto sauvapäällystimen päällystyssauvan ja sauvakehdon puhtaana pitämiseksi ja käytettävän voitelu- ja/tai jäähdytysveden vuotamisen estämiseksi 5 Förfarande och anordning för renhällning av bestrykningsstaven och stavvaggan och för hindring av kylvattenläckning i en stavbestrykare 10
Keksinnön kohteena on menetelmä sauvapäällystimen päällystyssauvan ja sauvakehdon puhtaana pitämiseksi ja käytettävän voitelu- ja/tai jäähdytysveden vuotamisen estämiseksi sauvapäällystyslaitteessa, jossa pääl-lystyssauva on olennaisesti koko pituudeltaan tuettu pyörivästi pääl-15 lystyslaitteen runkorakenteisiin kiinnitettyyn sauvakehtoon, joka on varustettu ainakin yhdellä olennaisesti päällystyssauvan suuntaisella ja mainittuun päällystyssauvaan avoimella uralla, jossa/joissa kierrätetään vettä päällystyssauvan ja sauvakehdon voitelemiseksi, puhdistamiseksi ja/tai jäähdyttämiseksi, jolloin päällystyssauvaa kuormitetaan 20 päällystettävää alustaa vasten sauvakehtoa kuormittamalla.
Keksinnön kohteena on myös keksinnön mukaisen menetelmän toteuttamiseen tarkoitettu laitteisto sauvapäällystimen päällystyssauvan kehdon puhtaana pitämiseksi ja käytettävän voitelu- ja/tai jäähdytysveden vuota-25 misen estämiseksi sauvapäällystyslaitteessa, jossa päällystyssauva on olennaisesti koko pituudeltaan tuettu pyörivästi päällystyslaitteen runkorakenteisiin kiinnitettyyn sauvakehtoon, joka on varustettu ainakin yhdellä olennaisesti päällystyssauvan suuntaisella ja mainittuun päällystyssauvaan avoimella vesiuralla, johon/joihin on järjestetty 30 vesikierto päällystyssauvan voitelemiseksi, puhdistamiseksi ja/tai jäähdyttämiseksi, ja joka sauvakehto on varustettu välinein päällystys-sauvan kuormittamiseksi päällystettävää alustaa vasten.
Sauvapäällystimiä käytetään yleisesti paperikoneiden liimapuristinten 35 yhteydessä annostelemaan ja levittämään liima liimapuristintelojen pintaan. Lisäksi sauvapäällystintä käytetään paperin päällystämisessä erityisesti sellaisissa tapauksissa, joissa pelätään teräpäällystimen päällystysterän aiheuttavan viiruja paperin pintaan. Päällystyssauvalla 2 90268 pyritään näistä viiruista vapautumaan siten, että sauvaa yleensä pyöritetään rainan kulkusuuntaa vastaan yleensä nopeudella 10-600 kierrosta minuutissa. Tämän johdosta päällystyssauvat on varustettu sopivalla käyttölaitteistolla sauvan pyörittämiseksi ja leveissä koneissa on 5 sauvat yleensä varustettu käytöllä molemmista päistään vääntövärähtelyjen välttämiseksi. Itse päällystystapahtuma voidaan sauvapäällystintä käytettäessä hoitaa esim. siten, että päällystysaine tuodaan rainan pinnalle levitystelalla ja liika päällystysaine kaavitaan rainan pinnasta pois päällystyssauvalla. Sauvapäällystin voi olla konstruoitu 10 myös ns. lyhytviipymäyksiköksi, jossa päällystysaine tuodaan pääl-lystysainekammioon, jota rajoittavat kammion etuseinä ja toisaalta päällystyssauva sekä itse päällystettävä alusta, joka voi olla paperi-raina tai vastaava ja etenkin liimapuristinsovellutuksissa vastatelan pinta.
15 Päällystyssauva on yleensä pyörivästi asennettu sopivaa materiaalia, esim. polyuretaania, olevaan kehtoon. Sauva on normaalisti tuettu mainittuun kehtoon koko pituudeltaan. Kehtoon on sauvan yhteyteen järjestetty yleensä ainakin yksi vesiura ja usein kaksi vesiuraa, joissa 20 kierrätettävä vesi on tarkoitettu voitelemaan, puhdistamaan ja jäähdyttämään päällystyssauvaa. Olennaisena ongelmana sauvapäällystimissä on kuitenkin vesiurissa olevan veden vuotaminen esim. uran tukkeutuessa liimasta tai pigmenttipäällystyspastasta tai sauvakehdon kuluessa. Vesivuodon sattuessa veden jäähdyttävä, pesevä ja voiteleva vaikutus 25 huononee ja samalla vesi tunkeutuu päällystysalustalle.
Tekniikan tason osalta viitataan erityisesti kuvioon AI, jossa on esitetty varsin tavanomainen päällystyslaite, jota on merkitty yleisesti viitenumerolla 10. Päällystyslaite 10 on sauvapäällystin, jonka pääl-30 lystinsauva 13 on kuvion Ai suoritusmuodossa järjestetty vasten vasta-telan 14 pinnalla kulkevaa paperi- tai kartonkirainaa W. Kuvion AI mukainen päällystyslaite 10 on ns. lyhytviipymätyyppinen päällystyslaite, jossa päällystysaine tuodaan rainan W kulkusuunnassa ennen päällys-tyssauvaa 13 olevalle applikointivyöhykkeelle 11, jota mainitun pääl-35 lystyssauvan 13 lisäksi rajoittavat rainan W, applikointivyöhykkeen etuseinä 12 sekä reunatiivisteet (ei esitetty). Applikointivyöhyke 11 3 90268 on tavanomaiseen tapaan paineenalainen ja applikointivyöhykkeeltä 11 on järjestetty päällystysaineen ylivirtaus applikointivyöhykkeen etuseinän 12 ja rainan W välisestä raosta 15. Päällystyssauva 13 on sovitettu sopivaa materiaalia, esim. polyuretaania olevaan kehtoon 18, joka tukee 5 päällystyssauvaa 13 koko sen pituudelta. Päällystyssauva 13 on varustettu tarkoituksenmukaisella käytöllä, jolla päällystyssauvaa 13 pyöritetään rainan W kulkusuuntaan nähden vastakkaiseen suuntaan. Päällys-tyssauvan 13 kehto 18 on sovitettu kannattimeen 16 ja sekä kehto 18 että kannatin 16 on yhdessä kiinnitetty päällystyslaitteen 10 rungossa 10 olevaan pitimeen 19. Kannattimeen 16 on kehdon 18 taakse järjestetty lisäksi kuormitusletku 17, jonka avulla päällystyssauvaa 13 voidaan halutulla tavalla kuormittaa rainaa W vasten. Kehtoon 18 on muodostettu päällystyssauvaan 13 yhteydessä oleva vesiura 5, jossa kiertävä vesi on tarkoitettu voitelemaan, puhdistamaan ja jäähdyttämään päällystyssauvaa 15 13 ja kehtoa 18.
Ongelmana edellä kuvatussa tekniikan tason mukaisessa päällystyslait-teessa on ollut jäähdytysveden vuotaminen vesiurasta 5. Ongelma on tullut esiin erityisesti silloin kun vesiura 5 on tukkeutunut tai kun 20 kuormitusletkun 17 painetta on jouduttu nostamaan halutun päällystystu-loksen aikaansaamiseksi. Vaikka yleensä voitaisiin olettaa, että kuormitusletkun 17 painetta nostettaessa kehdon 18 päällystyssauvaa 13 vasten olevat huulet 6 ja 7 puristuisivat tiukemmin päällystyssauvaa 13 vasten, on kuitenkin usein seurauksena ollut se, että etenkin alempi 25 tiivistyshuuli 6 on taipunut ja ainakin osittain avautunut siten, että vesi on päässyt vuotamaan vesiurasta 5 tiivistyshuulen 6 ja päällystys -sauvan 13 välistä. Tekniikan tason ratkaisuissa ei mainittua vuoto-ongelmaa ole pystytty ratkaisemaan, koska ainoa mahdollisuus kuvion AI mukaisessa päällystimessä vuoto-ongelman poistamiseksi, etenkin koneen 30 käynnin aikana, olisi kuormitusletkun 17 paineen säätäminen. Tätä ei kuitenkaan voida tehdä, koska sillä olisi huomattava merkitys päällys-tystulokseen.
Nyt esillä olevan keksinnön päämääränä on aikaansaada menetelmä ja 35 laitteisto, jolla vältetään tekniikan tason ratkaisuihin liittyvät haittapuolet. Tämän toteuttamiseksi on keksinnön mukaiselle menetelmäl- 4 90268 le pääasiassa tunnusomaista se, että sauvakehtoa ja sauvakehdon tiivis-tyshuulia kuormitetaan siten, että kuormitus tiivistää päällystyssauvan ja sauvakehdon väliset liukupinnat olennaisesti koko sauvakehdon pituudelta ja estää vuotamisen tai ainakin olennaisesti vähentää vuotamista 5 vesiurista.
Keksinnön mukaiselle laitteistolle on puolestaan pääasiassa tunnusomaista se, että välineet päällystyssauvan ja sauvakehdon kuormittamiseksi käsittävät yhden tai useamman olennaisesti yli sauvakehdon 10 pituuden ulottuvan kuormituselimen, jolla/joilla aikaansaatava kuormitus on järjestetty tiivistämään päällystyssauvan ja sauvakehdon väliset liukupinnat ja estämään vuotamisen tai ainakin olennaisesti vähentämään vuotamista vesiurista.
15 Keksinnön olennaisin ja merkittävin etu tekniikan tason ratkaisuihin nähden on juuri asetettujen päämäärien saavuttamisessa eli siinä, että keksinnön mukaisesti päällystyssauvan kehdon vesiurasta ei pääse vuotamaan vettä päällystysalustalle ja että vesiura ei tukkeudu, koska vesi ei vuoda pois vesiurasta vaan virtaa vesiuran läpi tarkoitetulla taval-20 la. Näin vesivuodoista aiheutuvia häiriöitä koneen toiminnalle ei esiinny. Keksinnön avulla saadaan näin ollen vältettyä tekniikan tason laitteisiin liittyvät tuotantokatkokset. Keksinnön muut edut ja ominaispiirteet käyvät ilmi jäljempänä seuraavasta keksinnön yksityiskohtaisesta selityksestä.
25
Keksintöä selitetään seuraavassa esimerkinomaisesti oheisen piirustuksen kuvioihin 1-6 viittaamalla.
Kuvio 1 on kaaviomainen leikkauskuva, joka esittää sivultapäin erästä 30 esimerkkiä keksinnön mukaisesta päällystyssauvarakenteesta.
Kuvio 2 on kuviota 1 vastaava kuvanto keksinnön mukaisen päällystys-sauvarakenteen toisesta suoritusmuodosta.
35 Kuviossa 3 on esitetty kuvioita 1 ja 2 vastaava kuvanto päällystys-sauvarakenteen kolmannesta suoritusmuodosta.
li 5 90268
Kuviossa 4 on esitetty edellisiä kuvioita vastaava kuvanto päällystys -sauvarakenteen neljännestä suoritusmuodosta.
Kuviossa 5 on esitetty edellisiä suoritusmuotoja vastaava kuvanto kek-5 sinnön mukaisen päällystyssauvarakenteen viidennestä suoritusmuodosta.
Kuviossa 6 on esitetty vielä eräs, edellisiä suoritusmuotoja vastaava esimerkki keksinnön mukaisesta päällystyssauvarakenteesta.
10 Kuviossa 1 on päällystyssauvan rakennetta merkitty yleisesti viitenumerolla 20. Päällystyssauvarakenne 20 käsittää kehtoon 22 pyörivästi asennetun päällystyssauvan 21, joka tukeutuu vasten päällystettävää alustaa B. Päällystettävä alusta voi olla paperi- tai kartonkiraina, vastatelan pinta tai liimapuristimen telan pinta. Kuvion 1 suoritusmuo-15 dossa on päällystyssauvan kehtoon 22 muodostettu kaksi päällystys- sauvaan 21 yhteydessä olevaa uraa 23 ja 24, joista ainakin toiseen on järjestetty vesikierto, joka on tarkoitettu voitelemaan, puhdistamaan ja jäähdyttämään päällystyssauvaa 21 ja kehtoa 22. Päällystyssauvan kehto 22 on normaaliin tapaan sovitettu kannattimeen 30, joka kannatin 20 30 ja päällystyssauvan kehto on kiinnitetty päällystyslaitteen rungossa olevaan pitimeen (ei esitetty).
Päällystyssauvan kehdon 22 ja kannattimen 30 väliin on järjestetty ensimmäinen kuormitusletku 31 tai vastaava kuormituselin, joka tukeutuu 25 vasten tukipintana toimivaa kehdon takapintaa 29. Kuormitusletkun 31 painetta säätämällä säädetään päällystyssauvan 21 puristusta päällystettävää alustaa B vasten. Kehdon 22 tiivistyshuuliin 25 ja 27 on muodostettu liukupinnat 26 ja 28, jotka ovat liukukosketuksessa päällys-tyssauvaan 21 tiivistetysti siten, että urassa/urissa 24 ja/tai 23 30 kiertävä vesi ei pääse sitä kautta vuotamaan. Tältä osin päällystys - sauvarakenne 20 on näin ollen hyvin pitkälti samanlainen kuin tekniikan tason mukaisissa laitteissa.
Kuvion 1 mukaisessa suoritusmuodossa keksinnön uutuus muodostuu siitä, 35 että päällystyssauvan kehtoon 22 on kehdon takapintaan 29 muodostettu koneen poikkisuuntainen ura 32, johon on sovitettu toinen kuormituselin 6 90268 33, esim. kuvion 1 mukainen kuormitusletku. Mainitun toisen kuormitus-letkun 33 painetta nostamalla saadaan tiivistyshuulien 25 ja 27 liukupinnat 26 ja 28 puristumaan tiiviimmin vasten päällystyssauvaa 21, jolloin veden vuotaminen urista 23 ja 24 estyy tehokkaasti mainittujen 5 liukupintojen 26 ja 28 sekä päällystyssauvan 21 välistä. Kuten kuviosta 1 voidaan selkeästi nähdä, ovat ensimmäinen kuormitusletku 31 ja toinen kuormitusletku 33 toisistaan erilliset, jolloin paineen muuttuminen toisessa kuormitusletkussa 33 ei vaikuta päällystyssauvan 21 kuormitukseen vaan ainoastaan tiivistyshuulten 25 ja 27 sekä päällystyssauvan 21 10 väliseen kiristystiukkuuteen. Kiristystiukkuuden nostamisella ei näin ollen ole keksinnön mukaisessa ratkaisussa haitallista vaikutusta päällystys tulokseen.
Kuvion 1 mukaisessa ratkaisussa ensimmäisen kuormitusletkun 31 kuormi-15 tussuunta on pääasiassa kohtisuora vasten kehdon takapintaa 29. Mainitun ensimmäisen kuormitusletkun 31 avulla säädetäänkin yksinomaan päällystyssauvan 21 puristusta vasten päällystettävää alustaa B. Toisen kuormitusletkun 33 pääasiallinen kuormitussuunta on kehdon takapinnan 29 suuntainen, jolloin mainitun toisen kuormitusletkun 33 vaikutuksesta 20 tiivistyshuulet 25 ja 27 pyrkivät kääntymään tiukemmin vasten päällys-tyssauvaa 21. On luonnollisesti mahdollista, että tiivistyshuulten 25 ja 27 tiukkuuden säätämisessä käytettäisiin useampia, toisen kuormi-tuselimen 33 kaltaisia kuormitusletkuja, jotka olisi sijoitettu vastaaviin uriin kehdon takapinnassa 29. On kuitenkin havaittu, että juuri 25 kuvion 1 mukaisella rakenteella, jossa tiukkuuden säätöön käytetään vain yhtä kuormitusletkua 33, päästään haluttuun vaikutukseen.
Kuviossa 2 on esitetty keksinnön mukaisesta menetelmästä ja laitteistosta toinen toteuttamismuoto. Kuviossa 2 on päällystyssauvarakennetta 30 merkitty yleisesti viitenumerolla 40. Päällystyssauvarakenne 40 käsittää päällystyssauvan 41, joka on pyörivästi asennettu päällystyssauvan kehtoon 42 ja kuormitettu vasten päällystettävää alustaa B. Kehtoon 42 on muodostettu kuviossa 1 esitettyä vastaavalla tavalla urat 43 ja 44 veden kierrättämiseksi ainakin toisessa mainituista vesiurista voitele-35 maan, puhdistamaan ja jäähdyttämään päällystyssauvaa 41 ja sauvakehtoa 42. Kehto 42 käsittää edelleen tiivistyshuulet 45 ja 47, joihin muodos-
II
7 90268 tetut liukupinnat 46 ja 48 ovat tiivistävässä kosketuksessa päällystys -sauvaan 41 estäen veden vuotamisen urista 43 ja 44.
Kuvion 2 toteuttamismuodossa on kehto 42 asennettu kannattimeen 50, 5 johon se on kiinnitetty pitimen 54 ja kiinnityselinten 55 avulla. Kuvion 2 toteuttamismuotoon kuuluu edelleen profiililista 56, jota voidaan siirtää kohti päällystettävää alustaa B ja siitä poispäin säätökarojen 57 avulla, joita on järjestetty useita välin päähän toisistaan koneen poikkisuunnassa. Mainittujen säätökarojen 57 avulla profiililistaa 56 10 työntämällä ja/tai vetämällä saadaan profiililistaa 56 halutulla tavalla taivutettua siten, että päällystyssauvarakenteen 40 profiili on halutulla tavalla säädettävissä. Profiililistaan 56 on sovitettu kuvion 2 suoritusmuodossa kaksi kuormituselintä, esim. kuviossa 2 esitettyä kuormitusletkua 51 ja 53, jotka tukeutuvat vasten kehdon takapintaa 49, 15 joka toimii näin ollen tukipintana. Kuormitusletkut 51 ja 53 vaikuttavat kehdon takapintaan 49 kuvion 2 mukaisesti eri kohdissa siten, että ensimmäisen kuormitusletkun 51 vaikutuskohta on olennaisesti päällys-tyssauvan 41 kohdalla ja toisen kuormitusletkun 53 vaikutuskohta tästä selvästi sivussa. Näin ollen ensimmäisen kuormitusletkun 51 avulla 20 säädetään pääasiassa päällystyssauvan 41 kuormitusta vasten päällystettävää alustaa B, kun taas toisen kuormitusletkun 53 avulla taivutetaan kehtoa siten, että tiivistyshuulien 45 ja 47 liukupinnat 46 ja 48 puristuvat tiiviimmin vasten päällystyssauvaa 41.
25 Kun kuvion 2 mukaisessa suoritusmuodossa esiintyy tarve lisätä tiivis-tyshuulten 45 ja 47 tiukkuutta vasten päällystyssauvaa 41, on luonnollisesti selvää, että paineen nostaminen toisessa kuormitusletkussa 53 lisää myös päällystyssauvan 41 puristusta vasten päällystettävää alustaa B. Tämän johdosta tuleekin tiivistyshuulten 45 ja 47 tiukkuutta 30 nostettaessa pienentää painetta ensimmäisessä kuormitusletkussa 51, jotta päällystyssauvan 41 kuormituspaine ei kasvaisi. Kuormitusletkut 51 ja 53 ovat näin ollen toisistaan täysin erilliset ja erikseen säädettävissä kuten kuvion 1 tapauksessa.
35 Kuvion 3 suoritusmuodossa on päällystyssauvarakennetta merkitty yleisesti viitenumerolla 60. Päällystyssauvarakenne 60 käsittää päällystys- 8 90268 sauvan 61, joka on sovitettu kehtoon 62, joka tukee päällystyssauvaa 61 sen koko pituudelta. Päällystyssauva on edellä selostettuja suoritusmuotoja vastaavalla tavalla kuormitettu vasten päällystettävää alustaa B. Päällystyssauvan kehto 62 on sovitettu kannattimeen 70 ja mainittu 5 kannatin 70 sekä kehto 62 on asennettu pitimen 74 avulla päällystys -laitteen runkoon 75. Myös kuvion 3 suoritusmuodossa on päällystyssauvan kehtoon 62 muodostettu kaksi koneen poikkisuuntaista uraa 63 ja 64, jotka ovat päällystyssauvaan 61 päin avoimet ja joista ainakin toiseen on järjestetty vesikierto voitelemaan, puhdistamaan ja jäähdyttämään 10 päällystyssauvaa 61 ja sauvakehtoa 62. Kehdon tiivistyshuuliin 65 ja 67 on vastaavasti muodostettu liukupinnat 66 ja 68, jotka tukeutuvat vasten päällystyssauvaa 61 ja estävät veden vuotamisen vesiurasta/-urista 63 ja/tai 64. Kannattimeen 70 on asennettu kuormitusletku 71 tai vastaava kuormituselin, jossa vallitsevan paineen avulla kuormitetaan 15 kehdon takapintaa 69 päällystyssauvan 61 ja päällystettävän alustan B välisen kuormituspaineen säätämiseksi.
Kuvion 3 suoritusmuodossa on päällystyssauvan kehdon takapintaan 69 muodostettu koneen poikkisuuntainen ura 72, joka on järjestetty esim.
20 kuviossa 3 esitetyllä tavalla pääasiassa päällystyssauvan 61 ja päällystettävän alustan B väliselle kosketuslinjalle 76. Mainitun uran 72 tarkoituksena on pienentää päällystyssauvan kehdon 62 jäykkyyttä siten, että mainittu kehto 62 olisi helpommin taivutettavissa kuormitusletkun 71 avulla. Vastaavasti on kuormitusletkuun muodostettu koneen poik-25 kisuuntainen harjanne siten, että kuormitusletku 71 on kosketuksessa kehdon takapintaan 69 olennaisesti pelkästään mainitun harjanteen 73 välityksellä. Kuvion 3 mukaisesti on harjanne 73 sijoitettu sivuun päällystyssauvan 61 ja päällystettävän alustan B väliseltä kosketuslin-jalta 76 toisen tiivistyshuulen 67 suuntaan. Näin ollen kuormitusletkun 30 71 painetta nostettaessa kuormitusletkun 71 aikaansaama kuormitus keh don takapintaan 69 pyrkii samalla taivuttamaan kehtoa 62 ja kasvattamaan tiivistyshuulten 65 ja 67 tiukkuutta vasten päällystyssauvaa 61 ja estämään tehokkaammin vuodot vesiurasta/-urista 63 ja/tai 64.
35 Kuvion 3 mukaisen suoritusmuodon ainoa haittapuoli kuvioiden 1 ja 2 rakenteisiin nähden on kuitenkin siinä, että tiivistyshuulten 65 ja 67 li 9 90268 kiristystiukkuutta lisättäessä kasvaa samalla myös päällystyssauvan 61 ja päällystettävän alustan B välinen kuormituspaine. Näin ollen on kuvion 3 suoritusmuodossa tiivistyshuulten 65 ja 67 tiukkuuden säätö riippuvainen päällystyssauvan 61 ja päällystettävän alustan B välisestä 5 kuormituspaineesta ja vastaavasti päinvastoin. Kuvion 3 osalta voidaan kuitenkin todeta se, että myös tässä suoritusmuodossa voidaan tiivistyshuulten 65 ja 67 tiukkuutta säätää ajon aikana kuten edellisissäkin suoritusmuodoissa. Menetelmä soveltuu kuitenkin hyvin käytettäväksi kun päällystyssauvan 61 kuormituspainetta ei säädetä laajoissa rajoissa, 10 vaan päällystemäärä säädetään esim. päällytysaineen kuiva-ainepitoisuutta säätämällä.
Kuvion 4 suoritusmuodossa on päällystyssauvarakennetta merkitty yleisesti viitenumerolla 80. Päällystyssauvarakenne 80 käsittää näin ollen 15 päällystyssauvan 81, joka on pyörivästi asennettu päällystyssauvan kehtoon 82 ja kuormitettu vasten päällystettävää alustaa B. Kuviota 2 vastaavalla tavalla on myös kuvion 4 suoritusmuodossa päällystyssauvan kehtoon 82 muodostettu päällystyssauvaan 81 päin avoimet, koneen poik-kisuuntaiset urat 83,84 joista ainakin toiseen on järjestetty vesikier-20 to voitelemaan, puhdistamaan ja jäähdyttämään päällystyssauvaa 81.
Kehto 82 käsittää edelleen tiivistyshuulet 85 ja 87, jotka tukeutuvat liukupintojen 86 ja 88 välityksellä vasten päällystyssauvaa 81. Kehto 82 on asennettu kannattimeen 90, johon se on kiinnitetty pitimen 94 ja kiinnityselinten 95 välityksellä. Sauvarakenne 80 käsittää edelleen 25 kuviota 2 vastaavalla tavalla profiililistan 96, joka on säätökarojen 97 välityksellä siirrettävissä kohti päällystettävää alustaa B ja joiden säätökarojen 97 avulla on profiililista 96 myös taivutettavissa kuten jo kuvion 2 yhteydessä selostettiin.
30 Kuvion 2 suoritusmuodosta poiketen käytetään kuvion 4 suoritusmuodossa vain yhtä kuormitusletkua 91 tai vastaavaa kuormituselintä, joka on asennettu profiililistaan 96. Kehdon 82 takapintaan 89 on muodostettu koneen poikkisuunnassa kaksi harjannetta 98 ja 99, jotka sijaitsevat toisistaan välimatkan päässä. Mainitut harjanteet 98,99 on sovitettu 35 siten, että ainakin toinen harjanne 99 sijaitsee selvästi sivussa päällystyssauvan 81 ja päällystettävän alustan B väliseltä kosketuslinjalta 10 90268 toisen tiivistyshuulen 87 suuntaan. Kuormitusletkun 91 ja mainittujen harjanteiden 98,99 väliin on lisäksi järjestetty levy 92, jolloin mainitun levyn 92 välityksellä kuormitusletkun 91 aikaansaama kuormitus siirtyy sauvan kehtoon 82 kahdesta eri kohdasta eli juuri harjanteiden 5 98,99 kohdalta. Kun kuormitus tulee sauvan kehtoon 82 kahdesta eri kohdasta, pyrkivät nämä kuormitukset taivuttamaan sauvakehtoa 82 vastaavalla tavalla kuin selostettiin kuvion 2 yhteydessä, jossa sauvan kehtoa kuormitettiin kahdella erillisellä kuormitusletkulla. Kuormitus-letkun 91 painetta nostettaessa kasvatetaan näin ollen samalla tiivis -10 tyshuulten 85,87 tiukkuutta vasten päällystyssauvaa 81.
Kuvion 1 ja 2 mukaisiin rakenteisiin nähden on kuvioon 4 suoritusmuodolla näin ollen sama haittapuoli kuin kuvion 3 suoritusmuodolla eli se, että tiivistyshuulten 85,87 tiukkuuden nostaminen kasvattaa samalla 15 sauvan 81 kuormituspainetta. Tiivistyshuulten 85,87 tiukkuuden säätö on myös näin ollen kuvion 4 tapauksessa täysin riippuvainen kuormitusletkulla 91 aikaansaatavasta kuormituksesta.
Kuviossa 5 esitetty suoritusmuoto keksinnön mukaisesta päällystyssauva-20 rakenteesta vastaa hyvin pitkälti kuviossa 1 esitettyä ratkaisua ja kuviossa 5 on päällystyssauvarakennetta merkitty yleisesti viitenumerolla 20'. Kuviossa 5 onkin kuviota 1 vastaavista osista käytetty samoja viitenumerolta ja tämän osalta viitataan kuvion 1 selitykseen. Seu-raavassa kuviota 5 selostetaankin pelkästään niiltä osin, jotka poik-25 keavat kuvion 1 suoritusmuodosta.
Kun kuvion 1 suoritusmuodossa oli toista kuormituselintä 33 varten tarkoitettu ura 32 muodostettu sauvakehdon takapintaan 29, on kuvion 5 suoritusmuodossa vastaava ura 32' muodostettu sauvakehtoon 22 toisen 30 päällystyssauvaan 21 päin avoimen uran 24 puoleiselle sivustalle 29' tai vastaavalle ulkopinnalle. Toista kuormituselintä, esim. kuvion 5 mukaista kuormitusletkua on tässä yhteydessä merkitty viitenumerolla 33'. Toisella kuormituselimellä 33' aikaansaatava vaikutus on vastaavanlainen kuin kuvion 1 mukaisessa rakenteessa. Toisen kuormituselimen 35 33’ pääasiallinen kuormitussuunta poikkeaa kuitenkin kuvion 5 mukaises ti kuviossa 1 esitetystä rakenteesta siten, että mainittu kuormitus-
II
n 90268 suunta on pääasiallisesti pinnan 29' suuntainen. Kuvion 5 esityksellä onkin haluttu havainnollistaa sitä, että toisen kuormituselimen 33' sijoitus sauvakehdossa 22 on varsin vapaasti valittavissa, koska sauva-kehdon 22 materiaalista (esim. polyuretaani tai vastaava) johtuen sama 5 vaikutus on aikaansaatavissa useilla eri sijoitusvaihtoehdoilla. Eräänä vaihtoehtoisena toteuttamismuotona voitaisiin ajatella jopa sellaista, että sauvakehto 22 olisi varustettu sekä kuvion 1 mukaisella kuormi-tuselimellä että kuvion 5 mukaisella kuormituselimellä 33'. Kuten kuitenkin jo edellä selostettiin, toivottuun vaikutukseen päästään yhdellä 10 tiivistyshuulten 25 ja 27 tiukkuutta säätävällä kuormitusletkulla 33', vastaavasti 33.
Kuviossa 6 esitetty keksinnön suoritusmuoto vastaa puolestaan hyvin pitkälle sitä, mitä on esitetty aikaisemmin kuviossa 2 ja kuviossa 6 on 15 päällystyssauvarakennetta merkitty yleisesti viitenumerolla 40'. Kuviota 2 vastaavista osista on kuviossa 6 käytetty samoja viitemerkintö-jä ja näiltä osin viitataankin tässä yhteydessä kuvion 2 yksityiskohtaiseen selostukseen. Seuraavassa kuviota 6 selostetaankin ainoastaan niiltä osin, jotka poikkeavat kuvion 2 suoritusmuodosta.
20
Kun kuvion 2 suoritusmuodossa oli sauvakehdon takapintaan 49 järjestetty vaikuttamaan kaksi kuormituselintä 51 ja 53, joista ensimmäisellä kuormituselimellä 51 säädettiin pääasiallisesti päällystyssauvan 41 kuormituspainetta ja toisella kuormituselimellä 53 tiivistyshuulien 45 25 ja 47 liukupintojen 46 ja 48 puristustiukkuutta vasten päällystyssauvaa 41, on kuvion 6 suoritusmuotoa muutettu kuviossa 2 esitetystä siten, että profiililistaa 56' on muunnettu siten, että se jatkuu sauvakehdon 42 yli ja toinen kuormituselin 53 on sovitettu profiililistaan 56' siten, että se vaikuttaa sauvakehdon 42 yläpintaan 49'. Kuvion 6 suori-30 tusmuodolla saadaan näin ollen aikaan sama vaikutus kuin kuviossa 2 esitetyllä ratkaisulla kuitenkin sillä poikkeutuksella, että toisen kuormituselimen 56' kuormitustason nostaminen ei olennaisesti vaikuta päällystyssauvan 41 kuormituspaineeseen. Kuvion 6 suoritusmuodossa ei näin ollen ensimmäisen ja toisen kuormituselimen 51,53' kuormitus-35 tasoilla ole vastaavaa keskinäistä vaikutusta kuin kuvion 2 mukaisessa ratkaisussa.
i2 90268
Edellä esitetyssä selostuksessa on piirustuksen kuvioiden yhteydessä todettu, että kuormitusletkut on kiinnitetty kannattimeen (vrt. kuviot 1,3 ja 5) tai profiililistaan (vrt. kuviot 2,4 ja 6), josta ne tukeutuvat itse sauvakehtoon. Järjestely voi luonnollisesti olla myös päinvas-5 täinen siten, että kuormitusletkut on kiinnitetty itse sauvakehtoon, josta ne tukeutuvat kannattimeen tai vastaavasti profiililistaan.
Edellä esitetyssä selostuksessa on kuvattu eri suoritusmuotoja sauva-päällystimistä, joilla aikaisemmin tarkoitettiin sellaisia ratkaisuja, 10 joissa käytetään tavanomaista varsin pienihalkaisijaista, yleensä suuruusluokkaa 10 mm olevaa päällytyssauvaa. Keksinnön osalta on kuitenkin todettava, että keksinnön mukainen ratkaisu soveltuu käytettäväksi myös niissä tapauksissa, joissa päällystyssauvan halkaisija on huomattavasti suurempi, esim. suuruusluokkaa 35 mm. Suurihalkaisijaisilla sauvoilla 15 onkin viime aikoina havaittu olevan tiettyjä etuja ns. normaalirat-kaisuihin nähden. Edelleen voidaan keksinnön mukaisessa ratkaisussa käyttää joko täysin sileää sauvaa tai sitten uritettua sauvaa.
Edellä on keksintöä selitetty esimerkinomaisesti oheisen piirustuksen 20 kuvioissa esitettyihin esimerkkeihin viittaamalla. Keksintöä ei kuitenkaan ole rajoitettu koskemaan pelkästään kuvioissa esitettyjä esimerkkejä, vaan keksinnön eri suoritusmuodot voivat vaihdella oheisissa patenttivaatimuksissa määritellyn keksinnöllisen ajatuksen puitteissa.
h
Claims (16)
1. Menetelmä sauvapäällystimen päällystyssauvan ja sauvakehdon puhtaana pitämiseksi ja käytettävän voitelu- ja/tai jäähdytysveden vuotamisen 5 estämiseksi sauvapäällystyslaitteessa, jossa päällystyssauva (21.41.61.81) on olennaisesti koko pituudeltaan tuettu pyörivästi pääl-lystyslaitteen runkorakenteisiin (30,50,70,90) kiinnitettyyn sauvakeh-toon (22,42,62,82), joka on varustettu ainakin yhdellä olennaisesti päällystyssauvan (21,41,61,81) suuntaisella ja mainittuun päällystys- 10 sauvaan avoimella uralla (23,24,43,44,63,64,83,84,), jossa/joissa kierrätetään vettä päällystyssauvan (21,41,61,81) ja sauvakehdon (22.42.62.82) voitelemiseksi, puhdistamiseksi ja/tai jäähdyttämiseksi, jolloin päällystyssauvaa (21,41,61,81) kuormitetaan päällystettävää alustaa (B) vasten sauvakehtoa (22,42,62,82) kuormittamalla, t u n - 15. e t t u siitä, että sauvakehtoa (22,42,62,82) ja sauvakehdon tiivis-tyshuulia (25,27,45,47,65,67,85,87) kuormitetaan siten, että kuormitus tiivistää päällystyssauvan (21,41,61,81) ja sauvakehdon (22,42,62,82) väliset liukupinnat (26,28,46,48,66,68,86,88) olennaisesti koko sauva-kehdon pituudelta ja estää vuotamisen tai ainakin olennaisesti vähentää 20 vuotamista vesiurista (23,24,43,44,63,64,83,84).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sauvakehdon (22,42) kuormituksessa käytetään vähintään kahta erillistä, yli sauvakehdon (22,42) pituuden ulottuvaa kuormituselintä 25 (31,33,51,53) siten, että sauvakehdon (22,42) ja päällystyssauvan (21,41) välisten liukupintojen (26,28,46,48) välinen tiukkuus on säädettävissä .
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu 30 siitä, että kuormituksessa käytetään kahta kuormituselintä (31,33, 51,53), joista ensimmäisellä kuormituselimellä (31,51) säädetään päällystyssauvan (21,41) kuormitusta päällystettävää alustaa (B) vasten ja toisella kuormituselimellä (33,53) säädetään sauvakehdon (22,42) ja päällystyssauvan (21,41) välisten liukupintojen (26,28,46,48) tiukkuut-35 ta. “ 90268
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ensimmäisellä kuormituselimellä (31,51) vaikutetaan suoraan sauva-kehdon takapintaan (29,49) päällystyssauvan (21,41,61,81) kuormittamiseksi ja toisella kuormituselimellä (33,53,33',53') sauvakehtoon sauva- 5 kehdon (22,42) liukupintojen (26,28,46,48) tiivistämiseksi.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 2-4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sauvakehdon (22,42) ja päällytyssauvan (21,41) liukupintojen (26,28,46,48) tiukkuutta säädetään päällystyssauvan (21,41) ja 10 päällystettävän alustan (B) välisestä kuormituspaineesta riippumattomasti .
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sauvakehtoa (62,82) kuormitetaan siten, että päällystyssauvan 15 (61,81) ja sauvakehdon (62,82) välisten liukupintojen (66,68,86,88) välinen tiukkuus kasvaa päällystyssauvan (61,81) ja päällystettävän alustan (B) välistä kuormituspainetta nostettaessa.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, 20 että sauvakehtoa (82) kuormitetaan samalla kuormituselimellä (91) kahdesta eri kohdasta (98,99).
8. Patenttivaatimuksen 6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sauvakehtoa (62) kuormitetaan pääasiassa viivamaisella kuormituk- 25 sella siten, että mainittu kuormitus kääntää sauvakehtoa (62) koneen poikkisuuntaisen akselin suhteen.
9. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukaisen menetelmän toteuttamiseen tarkoitettu laitteisto sauvapäällystimen päällystyssauvan kehdon 30 puhtaana pitämiseksi ja käytettävän voitelu- ja/tai jäähdytysveden vuotamisen estämiseksi sauvapäällystyslaitteessa, jossa päällystyssauva (21,41,61,81) on olennaisesti koko pituudeltaan tuettu pyörivästi pääl-lystyslaitteen runkorakenteisiin (30,50,70,90) kiinnitettyyn sauvakehtoon (22,42, 62,82), joka on varustettu ainakin yhdellä olennaisesti 35 päällystyssauvan (21,41,61,81) suuntaisella ja mainittuun päällystys-sauvaan avoimella vesiuralla (23,24,43,44,63,64,83,84,), johon/joihin li i5 90268 on järjestetty vesikierto päällystyssauvan (21,41,61,81) voitelemiseksi, puhdistamiseksi ja/tai jäähdyttämiseksi, ja joka sauvakehto (22.42.62.82) on varustettu välinein päällystyssauvan (21,41,61,81) kuormittamiseksi päällystettävää alustaa (B) vasten, tunne ttu 5 siitä, että välineet päällystyssauvan (21,41,61,81) ja sauvakehdon (22.42.62.82) kuormittamiseksi käsittävät yhden tai useamman olennaisesti yli sauvakehdon (22,42,62,82) pituuden ulottuvan kuormituselimen (31,33,51,53,71,91), jolla/joilla aikaansaatava kuormitus on järjestetty tiivistämään päällystyssauvan (21,41,61,81) ja sauvakehdon 10 (22,42,62,82) väliset liukupinnat (26,28,46,48,66,68,86,88) ja estämään vuotamisen tai ainakin olennaisesti vähentämään vuotamista vesiurista (23,24,43,44,63,64,83,84).
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen laitteisto, tunnettu 15 siitä, että mainittuja kuormituselimiä (31,33,51,53) on kaksi, joista ensimmäinen kuormituselin (31,51) on järjestetty säädettävästi kuormittamaan päällystyssauvaa (21,41) vasten päällystettävää alustaa (B) ja joista toisella kuormituselimellä (33,53) aikaansaatava kuormitus on järjestetty säätämään sauvakehdon (22,42) ja päällystyssauvan (21,41) 20 välisten liukupintojen (26,28,46,48) tiukkuutta päällystyssauvan (21,41) ja päällystettävän alustan (B) välisestä kuormituspaineesta riippumattomasti.
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen laitteisto, tunnettu 25 siitä, että sekä ensimmäinen että toinen kuormituselin (51,53,53’) on järjestetty toisistaan välimatkan päähän siten, että ensimmäinen kuormituselin (51) vaikuttaa suoraan sauvakehdon takapintaan (49) ja toinen kuormituselin (53,53’) sauvakehdon (42) sivustoille tai takapintaan (49). 30
12. Patenttivaatimuksen 10 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että ensimmäinen kuormituselin on järjestetty vaikuttamaan suoraan sauvakehdon takapintaan (29) ja että sauvakehtoon (22) on muodostettu sauvakehdon (22) pituuden suuntainen ura (32), johon mainittu 35 toinen kuormituselin (33) on sovitettu. 1« 90268
13. Patenttivaatimuksen 9 mukainen laitteisto, tunne ttu siitä, että sauvakehdon (62) takapintaan (69) on muodostettu sauvakeh-don pituuden suuntainen ura ja että kuormituselin (71) on järjestetty kuormittamaan sauvakehdon takapintaa (69) pääasiassa viivamaisella 5 kuormituksella välimatkan päähän mainitusta urasta (72).
13 90268
14. Patenttivaatimuksen 9 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että kuormituselin (91) on järjestetty vaikuttamaan sauvakehdon takapintaan (89) kahdella, toisistaan välimatkan päässä olevalla pää- 10 asiassa viivamaisella kuormituksella.
15. Patenttivaatimuksen 14 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että sauvakehdon takapintaan (89) on muodostettu välimatkan päähän toisistaan sauvakehdon (82) pituudensuuntaiset kohoumat (98,99) 15 ja että kuormituselimen (91) ja mainittujen kohoumien (98,99) väliin on järjestetty levy tai vastaava (92) siten, että kuormitus välittyy kuor-mitusletkusta (91) mainitun levyn (92) välityksellä kohoumiin (98,99).
16. Jonkin patenttivaatimuksen 9-15 mukainen laitteisto, tunnet-20 t u siitä, että kuormituselimet (31,51,71,91,33,33',53,53') on kiinnitetty sinänsä tunnetusti joko sauvarakenteen (20,20',40,40',60,80) runkorakenteisiin tai sauvakehtoon (22,42,62,82). I! 17 90268
Priority Applications (6)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI915239A FI90268C (fi) | 1991-11-06 | 1991-11-06 | Menetelmä ja laitteisto sauvapäällystimen päällystyssauvan ja sauvakehdon puhtaana pitämiseksi ja käytettävän voitelu- ja/tai jäähdytysvedenvuotamisen estämiseksi |
CA002082121A CA2082121C (en) | 1991-11-06 | 1992-11-04 | Method and device for keeping a coating rod and a rod cradle in a bar coater clean and for preventing leakage of lubrication and/or cooling water |
US07/971,321 US5383968A (en) | 1991-11-06 | 1992-11-04 | Method and device for keeping a coating rod and a rod cradle in a bar coater clean and for preventing leakage of lubrication and/or cooling water |
EP92850258A EP0541502B1 (en) | 1991-11-06 | 1992-11-05 | Method and equipment for keeping the coating rod and the rod cradle in a bar coater clean and for prevention of leakage of the lubrication and/or cooling water |
AT92850258T ATE143430T1 (de) | 1991-11-06 | 1992-11-05 | Verfahren und vorrichtung zum säubern eines stabes und seiner halterung in einer stabrakel- streichmaschine, und zur verhinderung des ausfliessens des schmierung- und/oder - kühlwassers |
DE69214090T DE69214090T2 (de) | 1991-11-06 | 1992-11-05 | Verfahren und Vorrichtung zum Säubern eines Stabes und seiner Halterung in einer Stabrakel-Streichmaschine, und zur Verhinderung des Ausfliessens des Schmierung- und/oder -kühlwassers |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI915239 | 1991-11-06 | ||
FI915239A FI90268C (fi) | 1991-11-06 | 1991-11-06 | Menetelmä ja laitteisto sauvapäällystimen päällystyssauvan ja sauvakehdon puhtaana pitämiseksi ja käytettävän voitelu- ja/tai jäähdytysvedenvuotamisen estämiseksi |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI915239A0 FI915239A0 (fi) | 1991-11-06 |
FI915239A FI915239A (fi) | 1993-05-07 |
FI90268B true FI90268B (fi) | 1993-09-30 |
FI90268C FI90268C (fi) | 1994-01-10 |
Family
ID=8533440
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI915239A FI90268C (fi) | 1991-11-06 | 1991-11-06 | Menetelmä ja laitteisto sauvapäällystimen päällystyssauvan ja sauvakehdon puhtaana pitämiseksi ja käytettävän voitelu- ja/tai jäähdytysvedenvuotamisen estämiseksi |
Country Status (6)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US5383968A (fi) |
EP (1) | EP0541502B1 (fi) |
AT (1) | ATE143430T1 (fi) |
CA (1) | CA2082121C (fi) |
DE (1) | DE69214090T2 (fi) |
FI (1) | FI90268C (fi) |
Families Citing this family (20)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
FI93242C (fi) * | 1993-03-25 | 1995-03-10 | Valmet Paper Machinery Inc | Menetelmä ja laitteisto päällystysleveyden rajoittamiseksi ja/tai telapäätyjen vaurioitumisen estämiseksi paperin tai vastaavan rainamateriaalin päällystyksessä tai pintaliimauksessa |
DE29510486U1 (de) * | 1995-06-30 | 1995-08-17 | Voith Sulzer Papiermaschinen GmbH, 89522 Heidenheim | Rollrakel-Baugruppe |
US5599392A (en) * | 1995-07-24 | 1997-02-04 | Beloit Technologies, Inc. | Rod holder with separate positionable contact elements for rod metering |
DE19602483C1 (de) * | 1996-01-24 | 1997-06-05 | Voith Sulzer Papiermasch Gmbh | Rollrakelbaugruppe |
DE19626580A1 (de) * | 1996-07-02 | 1998-01-08 | Jagenberg Papiertech Gmbh | Dosiersystem für Vorrichtungen zum Beschichten von Materialbahnen, insbesondere Papier- oder Kartonbahnen |
DE29612843U1 (de) * | 1996-07-24 | 1996-09-26 | Voith Sulzer Papiermaschinen GmbH, 89522 Heidenheim | Auftragwerk zum direkten Auftragen eines flüssigen oder pastösen Mediums auf eine laufende Materialbahn, insbesondere aus Papier oder Karton |
US6316060B1 (en) | 1996-08-20 | 2001-11-13 | Pacifica Papers Inc. | Metering coatings |
DE19743520B4 (de) * | 1997-10-01 | 2005-12-08 | Voith Paper Patent Gmbh | Rakeleinrichtung für eine Vorrichtung zum Auftragen eines flüssigen bis pastösen Mediums auf einen sich vorbeibewegenden Untergrund |
US6019846A (en) * | 1997-12-16 | 2000-02-01 | Voith Sulzer Paper Technology North America, Inc. | Coater rod bed |
US6261368B1 (en) | 1999-01-08 | 2001-07-17 | Beloit Technologies, Inc. | Short dwell coater with cross machine direction profiling |
DE19960772A1 (de) * | 1999-12-16 | 2001-06-21 | Voith Paper Patent Gmbh | Auftragsverfahren |
US6475280B2 (en) | 2000-04-28 | 2002-11-05 | Burgess Industries Inc. | Coating machine for applying and drying photosensitive emulsion on a plastic film |
FI5259U1 (fi) * | 2001-12-04 | 2002-02-19 | Metso Paper Inc | Kehto |
AU2003298931A1 (en) * | 2002-12-06 | 2004-06-30 | Stora Enso North America Corp. | Doctor apparatus |
WO2005033407A1 (en) * | 2003-10-09 | 2005-04-14 | Btg Umv Coating Systems Aktiebolag | Holder for rod cradle for revolving coating rod |
DE20319977U1 (de) * | 2003-12-23 | 2005-05-04 | Gh-Beschichtungstechnik Gmbh | Rakelwelle |
DE102008000723A1 (de) * | 2008-03-18 | 2009-09-24 | Voith Patent Gmbh | Rakelvorrichtung |
EP2341185A1 (en) * | 2009-12-22 | 2011-07-06 | Btg Ipi, Llc | A metering device as well as a holder unit, a holder, an insert unit and an insert for such a metering device. |
JP5688566B2 (ja) * | 2012-02-23 | 2015-03-25 | パナソニックIpマネジメント株式会社 | 塗布バーおよび塗布装置 |
WO2017148477A1 (de) * | 2016-03-04 | 2017-09-08 | Horst Sprenger Gmbh | Gekühlte streichklinge einer rakelvorrichtung |
Family Cites Families (9)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
CH536899A (de) * | 1970-02-17 | 1973-05-15 | Feldmuehle Anlagen Prod | Vorrichtung zum Streichen von bahnförmigem Gut |
AT319734B (de) * | 1971-10-13 | 1975-01-10 | Feldmuehle Anlagen Prod | Vorr zum streichen von bahnfoermigem gut |
US4245582A (en) * | 1979-02-02 | 1981-01-20 | Beloit Corporation | Adjustable rod holder for metering rod coaters |
DE3022955C2 (de) * | 1980-06-19 | 1982-12-16 | Jagenberg-Werke AG, 4000 Düsseldorf | Vorrichtung zum Regeln der Auftragsstärke beim Beschichten laufender Materialbahnen |
DE3236991A1 (de) * | 1982-10-06 | 1984-04-12 | J.M. Voith Gmbh, 7920 Heidenheim | Streicheinrichtung fuer laufende warenbahnen |
DE3311081A1 (de) * | 1983-03-26 | 1984-09-27 | J.M. Voith Gmbh, 7920 Heidenheim | Rakelhalterung |
FI73266C (fi) * | 1984-06-29 | 1987-09-10 | Waertsilae Oy Ab | Stavskavare foer pappersbelaeggningsanordning. |
DE3703834A1 (de) * | 1987-02-07 | 1988-08-18 | Jagenberg Ag | Rollschaberauftragwerk zum auftragen von beschichtungen auf materialbahnen |
FI85897C (fi) * | 1990-04-19 | 1992-06-10 | Valmet Paper Machinery Inc | Foerfarande foer begraensning av bestryckningsbredd vid bestryckning av papper eller kartong och anordning avsedd foer foerverkligande av foerfarandet. |
-
1991
- 1991-11-06 FI FI915239A patent/FI90268C/fi not_active IP Right Cessation
-
1992
- 1992-11-04 US US07/971,321 patent/US5383968A/en not_active Expired - Lifetime
- 1992-11-04 CA CA002082121A patent/CA2082121C/en not_active Expired - Lifetime
- 1992-11-05 EP EP92850258A patent/EP0541502B1/en not_active Revoked
- 1992-11-05 AT AT92850258T patent/ATE143430T1/de not_active IP Right Cessation
- 1992-11-05 DE DE69214090T patent/DE69214090T2/de not_active Revoked
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI915239A (fi) | 1993-05-07 |
DE69214090D1 (de) | 1996-10-31 |
CA2082121A1 (en) | 1993-05-07 |
CA2082121C (en) | 2005-06-28 |
ATE143430T1 (de) | 1996-10-15 |
FI915239A0 (fi) | 1991-11-06 |
US5383968A (en) | 1995-01-24 |
EP0541502B1 (en) | 1996-09-25 |
FI90268C (fi) | 1994-01-10 |
EP0541502A1 (en) | 1993-05-12 |
DE69214090T2 (de) | 1997-02-20 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI90268B (fi) | Menetelmä ja laitteisto sauvapäällystimen päällystyssauvan ja sauvakehdon puhtaana pitämiseksi ja käytettävän voitelu- ja/tai jäähdytysvedenvuotamisen estämiseksi | |
FI81734C (fi) | Foerfarande och anordning foer applicering och dosering av bestrykningsmedel pao roerligt underlag. | |
FI85897B (fi) | Foerfarande foer begraensning av bestryckningsbredd vid bestryckning av papper eller kartong och anordning avsedd foer foerverkligande av foerfarandet. | |
FI88421C (fi) | Bestrykningsanordning foer bestrykning av vals i en limpress, papper eller kartong | |
FI71081C (fi) | Bestrykningsanordning | |
FI93242B (fi) | Menetelmä ja laitteisto päällystysleveyden rajoittamiseksi ja/tai telapäätyjen vaurioitumisen estämiseksi paperin tai vastaavan rainamateriaalin päällystyksessä tai pintaliimauksessa | |
DE69521384T2 (de) | Presspartie in einer Papiermaschine mit einer Ausgleichspresse | |
GB2272850A (en) | Method and apparatus for coating a paper web | |
US4426412A (en) | Edge dam for paper coating apparatus and method | |
US5286526A (en) | Method and device for coating of a moving base | |
FI72904B (fi) | Anordning foer dubbelsidig belaeggning av en pappersbana. | |
FI91299B (fi) | Menetelmä ja päällystyslaite liimapuristimen telan, paperin tai kartongin päällystämiseksi | |
FI68536B (fi) | Luftknivsbestrykare | |
EP1082495A1 (en) | Applicator apparatus and method for film-transfer coating | |
EP0571351B1 (en) | Coating device for the coating of a size-press roll, paper, or board | |
FI91903B (fi) | Pidin päällystyssauvan kehtoa tai päällystysterää varten | |
FI113976B (fi) | Filminsiirtopäällystimen applikointilaite ja päällystysmenetelmä | |
FI84327B (fi) | Bestrykningsanordning foer bestrykning av ett roerligt underlag. | |
FI93521B (fi) | Menetelmä ja laitteisto sauvapäällystimen päällystyssauvan kehdon puhtaana pitämiseksi | |
JP2632476B2 (ja) | 塗料等の塗工装置 | |
FI92620B (fi) | Päällystyslaite liimapuristimen telan, paperin tai kartongin päällystämiseksi | |
FI92231B (fi) | Päällystyslaitteen patoterä | |
CA1305854C (en) | Method and apparatus for coating a paper web | |
FI93883B (fi) | Liimapuristimen tela ja tämän yhteydessä toimiva päällystyslaite liimapuristimen telan päällystämiseksi | |
FI93522C (fi) | Menetelmä ja laitteisto sauvapäällystimen päällystyssauvan kehdon lämpölaajenemisesta aiheutuvien ongelmien poistamiseksi |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
FG | Patent granted |
Owner name: VALMET PAPER MACHINERY INC. |
|
BB | Publication of examined application | ||
MA | Patent expired |