FI88786B - Barnsaeker ask - Google Patents

Barnsaeker ask Download PDF

Info

Publication number
FI88786B
FI88786B FI901649A FI901649A FI88786B FI 88786 B FI88786 B FI 88786B FI 901649 A FI901649 A FI 901649A FI 901649 A FI901649 A FI 901649A FI 88786 B FI88786 B FI 88786B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
cover
child
housing
resistant housing
latch
Prior art date
Application number
FI901649A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI88786C (fi
FI901649A0 (fi
Inventor
Jay Arthur Batchelor
Nancy Elizabeth Arnold Hartsig
Mark William Killmeier
Calvin Small Cook
John Michael Lorence
Todd Allen Battistoni
Original Assignee
Norwich Eaton Pharma
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Norwich Eaton Pharma filed Critical Norwich Eaton Pharma
Publication of FI901649A0 publication Critical patent/FI901649A0/fi
Publication of FI88786B publication Critical patent/FI88786B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI88786C publication Critical patent/FI88786C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65DCONTAINERS FOR STORAGE OR TRANSPORT OF ARTICLES OR MATERIALS, e.g. BAGS, BARRELS, BOTTLES, BOXES, CANS, CARTONS, CRATES, DRUMS, JARS, TANKS, HOPPERS, FORWARDING CONTAINERS; ACCESSORIES, CLOSURES, OR FITTINGS THEREFOR; PACKAGING ELEMENTS; PACKAGES
    • B65D43/00Lids or covers for rigid or semi-rigid containers
    • B65D43/14Non-removable lids or covers
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65DCONTAINERS FOR STORAGE OR TRANSPORT OF ARTICLES OR MATERIALS, e.g. BAGS, BARRELS, BOTTLES, BOXES, CANS, CARTONS, CRATES, DRUMS, JARS, TANKS, HOPPERS, FORWARDING CONTAINERS; ACCESSORIES, CLOSURES, OR FITTINGS THEREFOR; PACKAGING ELEMENTS; PACKAGES
    • B65D50/00Closures with means for discouraging unauthorised opening or removal thereof, with or without indicating means, e.g. child-proof closures
    • B65D50/02Closures with means for discouraging unauthorised opening or removal thereof, with or without indicating means, e.g. child-proof closures openable or removable by the combination of plural actions
    • B65D50/04Closures with means for discouraging unauthorised opening or removal thereof, with or without indicating means, e.g. child-proof closures openable or removable by the combination of plural actions requiring the combination of simultaneous actions, e.g. depressing and turning, lifting and turning, maintaining a part and turning another one
    • B65D50/045Closures with means for discouraging unauthorised opening or removal thereof, with or without indicating means, e.g. child-proof closures openable or removable by the combination of plural actions requiring the combination of simultaneous actions, e.g. depressing and turning, lifting and turning, maintaining a part and turning another one where one action elastically deforms or deflects at least part of the closure, the container or an intermediate element, e.g. a ring
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E05LOCKS; KEYS; WINDOW OR DOOR FITTINGS; SAFES
    • E05BLOCKS; ACCESSORIES THEREFOR; HANDCUFFS
    • E05B65/00Locks or fastenings for special use
    • E05B65/0014Locks or fastenings for special use to prevent opening by children
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10TTECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER US CLASSIFICATION
    • Y10T292/00Closure fasteners
    • Y10T292/08Bolts
    • Y10T292/0894Spring arm
    • Y10T292/0895Operating means
    • Y10T292/0902Rigid

Landscapes

  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Closures For Containers (AREA)
  • Medical Preparation Storing Or Oral Administration Devices (AREA)
  • Packages (AREA)
  • Agricultural Chemicals And Associated Chemicals (AREA)
  • Catching Or Destruction (AREA)
  • Passenger Equipment (AREA)
  • Manufacture Of Macromolecular Shaped Articles (AREA)
  • Compositions Of Macromolecular Compounds (AREA)
  • Laminated Bodies (AREA)
  • Vessels, Lead-In Wires, Accessory Apparatuses For Cathode-Ray Tubes (AREA)
  • Medicines Containing Material From Animals Or Micro-Organisms (AREA)
  • Toys (AREA)
  • Golf Clubs (AREA)

Description

p 8786
Lapsiturvallinen kotelo
Keksintö koskee lapsiturvallista koteloa, joka käsittää pohjaosan, kannen, saranan, joka yhdistää pohjaosan 5 ja kannen ja mahdollistaa kannen valinnaisen kääntämisen auki-, väli- tai kiinniasentoon, väline väliasennossa olevan kannen jännittämiseksi kiinniasentoa kohti ja salpame-kanismi kotelon kummallakin vastakkaissivulla, jotka sal-pamekanismit muodostavat oleellisesti suoran kulman sara-10 na-akselin kanssa.
Pikkulapset työntävät tunnetusti pikkuesineitä suuhunsa ja nielevät ne tajuamatta esineiden mahdollista vaarallisuutta. Samalla tavoin lapsia viehättää avattavat ja suljettavat säiliöt. Yhdistettyinä näillä toiminnoilla voi 15 olla traagisia seuraamuksia, jos kohteena ovat lääkkeet tai muunlaiset vaaralliset aineet.
On ehdotettu useita tapoja aikaansaada lapsiturvallisia säiliöitä vaarallisia aineita ja eritoten lääkkeitä varten. Nämä tavat perustuvat yleensä jonkinlaiseen 20 sorminäppäryyden, voiman ja älyn yhdistelmään, joita pik kulapsi ei omaa. Pikkulapset avaavat kuitenkin helposti monia näistä säiliöistä, mutta aikuisesta avaaminen tuntuu epämukavalta ja vaikealta. Erityisesti vanhusten, henkilöiden, joiden näkö on heikentynyt, ja henkilöiden, joiden 25 fyysillisenä rajoitteena on sairaus kuten niveltulehdus, on erityisen hankalaa avata lapsiturvallisia säiliöitä.
Monet lapsiturvalliset, lääkkeille tarkoitetut säiliöt ovat lisäksi pieniä ja lieriön muotoisia. Tällainen muoto ja koko ei kuitenkaan aina sovi määrätyn vaarallisen ... 30 aineen säilyttämiseen ja niinpä toivotaan laatikkomaista säiliötä. Hillman, US-patentti 4 048 050, ja Heverly ja muut, US-patentti 4 746 008, tarjoavat esimerkkejä laatikon muotoisista, lapsiturvallisista säiliöistä.
Hillman on julkistanut lapsiturvallisen kotelon, 35 joka muodostuu kannesta ja pohjaosasta. Säiliön avaamisek- P-8786 2 si käyttäjän on puristettava vastakkaisia sivuja ja samalla työnnettävä kantta taaksepäin pohjaosan suhteen. Tämän jälkeen kantta käännetään akselin varassa ja säiliö avautuu.
5 Heverly ja muut ovat julkistaneet lapsiturvallisen kotelon, joka muodostuu kannesta, joka on saranoimalla kiinnitetty pohjaosaan. Säiliö on suljettu neljällä salvalla. Kaksi salpaa sijaitsee säiliön etupuolella ja kaksi muuta kummallakin sivulla. Nämä salvat on sijoitettu si-10 ten, että vain aikuisen molemmat kädet yltävät samanaikaisesti salpoihin kotelon avaamiseksi.
Mutta nämä molemmat säiliöt perustuvat liiaksi voimaan ja sorminäppäryyteen. Ne edellyttävät melko vahvoja ja näppäriä sormia. Henkilöt, joilla todennäköisesti on 15 suurin tarve noudattaa hoitosarjoja eli vanhukset ovat menettäneet suuren osan sormivoimistaan ja -näppäryydestään. Niinpä on toivottavaa aikaansaada säiliö, jota vanhukset voivat käsitellä helposti. Käsiteltävänä oleva keksintö on eräs tapa tällaisen säiliön aikaansaamiseksi. 20 Potilas yksinkertaisesti painaa säiliön kantta (jos poti laan sormet ovat kankeita, painaminen voidaan suorittaa kämmenellä) ja painaa sitten kahta salpaa, yksi kummallakin puolella säiliötä, suhteellisen pienellä painamisvoi-malla. Kun kanteen kohdistuva paine lakkaa, kansi kiertyy 25 ainakin osittain auki.
Käsiteltävänä olevan keksinnön tehtävänä on tarjota lapsiturvallinen kotelo lääkkeitä tai muita vaarallisia aineita varten, jonka avaaminen perustuu lähes täysin älyyn ja vain minimaalisessa määrin voimaan ja sorminäppä-30 ryyteen.
Keksinnön toisena tehtävänä on tarjota lapsiturval linen kotelo, joka avataan painamalla ensin kantta ja painamalla sitten kahta salpaa, yksi kummallakin puolella säiliötä.
3 η ε 7 8 6
Keksinnön tehtävänä on myös tarjota lapsiturvalli-nen kotelo, jonka vanhukset, henkilöt, joiden näkö on heikentynyt, ja henkilöt, joiden fyysillisenä rajoitteena on sairaus kuten niveltulehdus, pystyvät avaamaan.
5 Keksinnön tehtävänä on samoin tarjota kotelo mah dollisesti vaarallisten aineiden kuten monien erilaisten lääkkeiden säilyttämiseksi.
Nämä tavoitteet saavutetaan keksinnön mukaisella lapsiturvallisella kotelolla, jolle on tunnusomaista, että 10 kummassakin salpamekanismissa on joko kanteen tai pohjaosaan kiinnitetty salpaelementti ja vastaavassa kohdassa pohjaosaa tai kantta on yhdystoiminen ja samansuuntainen salpaelementti, molemmin puolin olevien salpaelementtien ollessa sijoitettu siten, että ne lukkiutuvat toisiinsa ja 15 pitävät kotelon suljettuna, salpaelementtien ollessa lisäksi sijoitettu siten, että yhdystoimiset salpaelementit irtoavat toisistaan vain kääntämällä kansi suljetusta asennosta väliasentoon.
Seuraavassa keksintöä selitetään sen edullisten 20 suoritusmuotojen avulla viitaten oheisiin piirustuksiin, jotka helpottavat keksinnön ymmärtämistä.
Kuvio 1 esittää perspektiivikuvana lapsiturvalli-sen kotelon edullista suoritusmuotoa suljettuna; kuvio 2 esittää perspektiivikuvana lapsiturvalli-25 sen kotelon edullista suoritusmuotoa painetussa väliasen-nossa; kuvio 3 esittää perspektiivikuvana paloturvallisen kotelon edullista suoritusmuotoa täysin avoinna; kuvio 4 esittää räjähdysperspektiivikuvana edul-30 lisen suoritusmuodon pohjaosaa ja kantta; kuvio 5 esittää yksityiskohtaa suurennettuna poik-kileikkauskuvana kuvion 1 viivaa 5-5 pitkin, jossa nähdään pohjaosan ja kannen välinen kiinnitys kotelon ollessa suljettuna; 35 kuvio 6 esittää suurennettuna perspektiiviosaku- vana edullisen suoritusmuodon salpamekanismia; ?8786 4 kuvio 7 esittää suurennettuna pystyleikkauskuvana edullisen suoritusmuodon salpamekanismia kotelon sivusei-nämän suunnalta katsottuna; kuvio 8 esittää osaa poikkileikkauskuvana kuvion 7 5 viivaa 8-8 pitkin, jossa salpaelementit ovat irtikytkettyinä kuten kuviossa 6; kuvio 9 esittää samaa osaa poikkileikkauskuvana kuin kuvio 8, jossa eteenpäintyöntyvä salpaelementti seuraa sisäkappaleen viistopintaa, 10 kuvio 10 esittää samaa osaa poikkileikkauksena kuin kuvio 8, jossa eteenpäintyöntyvä salpaelementti liikkuu kynnen ohi; kuvio 11 esittää samaa osaa poikkileikkauskuvana kuin kuvio 8, jossa salpamekanismi on samassa asennossa 15 kuin kuviossa 2 koteloa painettaessa; kuvio 12 esittää samaa osaa poikkileikkauskuvana kuin kuvio 8, jossa salpamekanismi on samassa asennossa kuin kuviossa 1 kotelon ollessa suljettuna; kuvio 13 esittää osaa poikkileikkauskuvana, jossa 20 nähdään kannen kiinnitys pohjaosaan ja väline kannen kal-listamiseksi; kuvio 14 esittää osaa poikkileikkauskuvana kuvion 1 viivaa 14-14 pitkin, jossa nähdään nostomekanismi; kuvio 15 esittää perspektiivikuvana kotelon edul-25 lista suoritusmuotoa avoinna ja täytettynä kuplapakkauk-silla; Käsiteltävänä oleva keksintö tarjoaa ainutlaatuisen lapsiturvallisen kotelon lääkkeiden tai muiden mahdollisesti haitallisten tuotteiden säilyttämiseksi, jonka 30 vanhukset avaavat helposti, mutta jota lapset eivät pysty helposti avaamaan. Sitä voivat erityisen hyvin käyttää vanhukset, henkilöt, joiden näkö on heikentynyt, ja henkilöt, joiden fyysillisenä rajoitteena on sairaus kuten niveltulehdus.
^8786 5
Viitaten kuvioon 1 kotelo 20 muodostuu kannesta 22 ja pohjaosasta 23 ja se on mitoitettu sopimaan mukavasti lääkekaappiin. Kotelon 20 mitat ovat suunnilleen 14 cm x 12 cm x 7 cm ja seinämän paksuus on noin 2,5 mm. Suljetun 5 kotelon 20 kaikki pinnat ovat samassa tasossa, joten sitä voidaan helposti säilyttää missä asennossa tahansa.
Viitaten kuvioon 4 kansi 22 voi olla ruiskupuris-tettu ja se on edullisesti valmistettu materiaaleista kuten polypropeeni, polypropeenisekapolymeeri tai matala-10 painepolyeteeni. Kannen 22 määrittelevät yläosa 25, kaksi sivukappaletta 26, etukappale 27, takakappale 28 ja lippa 29, joka liittyy takakappaleeseen 28 vapaasti liikkuvan saranan 30 välityksellä. Lipassa 29 oleva suorakaiteen muotoinen aukko 32 jakaa vapaasti liikkuvan saranan 30 15 kahteen osaan. Lipassa 29 on myös tasavälein neljä pyöreätä aukkoa 31. Kannen 22 sivukappaleiden 26 sisäpuolella on ohjauslistat 34, jotka ulottuvat hieman sivukappaleiden reunojen yli. Kaksi pesää 33 ja luiska 33a ovat samaa valukappaletta kuin kansi 22. Yksi pesä 33 on sijoitettu 20 lähelle kannen 22 kumpaakin sivukappaletta 26. Jokainen pesä 33 on muotoiltu siten, että se pidättää siihen osuvan sisäkappaleen 36.
Viitaten kuvioon 6 sisäkappale 36 muodostaa yhden osan salpamekanismista ja se on suunniteltu siten, että se 25 pidättää irroittuvasti pohjaosassa 23 olevan vastaavan salpaelementin 35. Edullisessa suoritusmuodossa sisäkappale 36 on yleensä ulkomitoiltaan suorakaiteen muotoinen lukuunottamatta kahta ulkonemaa 37, jotka liittyvät sisä-kappaleeseen 36 ja joissa on pintoja, jotka kallistuvat 30 sisäkappaleen 36 onttoa sisusta kohti. Ontto sisus on suunniteltu siten, että vastaava salpaelementti 35 pystyy työntymään siihen. Sisus ulottuu siihen liittyvien ulkone-mien 37 vinopintojen alle. Jokaisen ulkoneman 37 yläpäästä työntyy ylöspäin pystysuora kynsi 37a.
6 28786
Palaten kuvioon 4 pohjaosa 23 voi olla ruiskupu-ristettu ja se on edullisesti valmistettu materiaaleista kuten polystyreeni, akryylinitriili-butadieeni-styreeni-(ABS)sekapolymeeri, polypropeenisekapolymeeri, PVC, sel-5 luloosabutyraatti, selluloosapropionaatti tai butadiee-nistyreeni, esim. K-resin KR01. Pohjaosan 23 määrittelevät pohja 38, kaksi sivukappaletta 39 ja etukappale 40. Pohjan 38 takareunassa on reunuksen 42 rajoittama alue, jossa on neljä tappia 47. Tämän rajoitetun osan sisäpuo-10 lella on myös suorakaiteen muotoinen syvennys 48. Pohjaosan 23 kummassakin vastakkaisessa sivukappaleessa 39 on rakenteeseen kiinteästi liittyvä salpakieli 45. Jotta voitaisiin vähentää vaaraa, että lapset, jotka tyypillisesti yrittävät avata koteloa vääntämällä kulmia, painaisivat 15 vahingossa salpoja 45, ne on sijoitettu lähelle vastak kaisten sivukappaleiden 39 keskiosaa etäällä kotelon 20 etu- ja takakulmista. Tällainen rakenne vähentää myös kotelon 20 avaamisessa tarvittavaa sorminäppäryyttä. Salpa-mekanismin osina jokaiseen salpaan 45 kuuluu sitä vastaava 20 salpaelementti 35, joka on T-muotoinen ja sijoitettu salvan 45 päälle. Lisäksi salpojen 45 ulkopinnat jotka ovat olennaisesti samassa tasossa kuin kotelon 20 sivukappa-leet, on varustettu kohokuviolla. Kohokuvion avulla salvat 45 on helposti tunnistettavissa joko katsomalla tai tun-25 nustelemalla.
Pohjaosaan 23 on kiinnitetty sisäpuolinen takasei-nämä 41. Edullisen suoritusmuodon sisäpuolinen sisäseinä-mä 41, joka näkyy myös kuviossa 13, muodostaa osaseinämän, joka on valmistettu metallista, joskin voidaan käyttää 30 muitakin materiaaleja. Sisäpuolinen takaseinänpä 41 muodostuu kahdesta taso-osasta: vaakatasossa olevasta osasta, jossa on kaksi pyöreätä aukkoa 43, ja pystysuuntaisesta osasta. Yhteenliitetyt taso-osat muodostavat kulman, joka on hieman suurempi kuin 90° (edullisessa suoritusmuodossa 35 95°).
i 7 p 8 7 8 6
Viitaten kuvioon 4 ja kuvioon 6, edullisen suoritusmuodon mukainen kotelo 20 kootaan siten, että sisäkap-paleet 36 asetetaan kannessa 22 oleviin pesiin 33. Tämä suoritetaan siten, että sisäkappale 36 työnnetään kynnen 5 33a yli ja kummankin pesän 33 reunalistojen 33b alle, kun nes sisäkappale 36 napsahtaa paikalleen. Kynsi 33a ja pesien 33 reunalistat 33b pitävät sisäkappaleen 36 paikallaan. Kuten kuviosta 4 ilmenee, sisäpuolinen takaseinämä 41 asetetaan pohjaosassa 23 olevaan syvennykseen 48 siten, 10 että pohjaosassa 23 olevaa kaksi keskimmäistä tappia 47 työntyvät sisäpuolisen takaseinämän 41 kahden pyöreän aukon läpi. Sitten kansi 22 kohdistetaan kuvion 4 osoittamalla tavalla ja lasketaan alas siten, että tapit 47 työntyvät lipassa 29 olevien pyöreiden aukkojen 31 läpi ja 15 sisäpuolinen takaseinämä 41 työntyy lipassa 29 olevan suorakaiteen muotoisen aukon läpi. Kuten kuviosta 13 ilmenee, tapit 47 tyssätään sitten hitsaamalla, jolloin ne laajenevat säteissuunnassa ja pitävät siten sisäpuolisen takaseinämän 41 ja lipan 29 paikoillaan. Tällä tavoin neljä tap-20 pia 47 ja reunus 42 estävät lipan 29 liikkumisen pohjaosan 23 suhteen.
Kuten kuviosta 13 ilmenee, koska sisäpuolisen takaseinämän 41 kahden taso-osan välinen kulma on hieman suurempi kuin 90°, sisäpuolen sisäseinämä 41 kallistuu 25 hieman kannen 22 takakappaletta 28 kohti. Kotelon 20 ollessa suljettuna sisäpuolinen takaseinämä 41 koskettaa kannen 22 takakappaletta 28. Tämän seurauksena pohjaosassa 23 oleva sisäpuolinen takaseinämä 41 vääntyy käännettäessä kansi 22 väliasentoon. Sisäpuolisen takaseinämän 41 ... 30 vääntyessä kansi 22 kallistuu aukiasentoon. Tällä tavoin sisäpuolinen takaseinämä 41 toimii välineenä, joka siirtää kotelon 20 väliasennosta aukiasentoon tai kiinniasentoon.
Viitaten kuvioon 9, kotelon 20 ollessa kiinni, eteenpäintyöntyvä salpaelementti 35 liukuu sisäkappalee-35 seen 36 liittyvien ulkonemien 37 vinopintoja pitkin, joi- 8 S 7 8 6 loin se vääntyy sisäänpäin. Kotelon 20 lukitsemiseksi kansi 22 on käännettävä kuvion 1 osoittamasta suljetusta asennosta kuvion 2 osoittamaan väliasentoon. Kuten kuviosta 10 käy ilmi, eteenpäintyöntyvä salpaelementti 35 pystyy 5 tällöin liikkumaan pystyasennossa olevan kynnen 37a ohi. Liikuttuaan pystyasennossa olevan kynnen 37a ohi yhteistoiminnallinen salpaelementti 35 napsahtaa takaisin vään-tymättömään asentoonsa kuvion 11 osoittamalla tavalla, jolloin kuuluu ääni, joka ilmoittaa käyttäjälle, että kan-10 si 22 voidaan avata. Kuten kuviosta 11 käy ilmi, kotelo 20 on nyt kuvion 2 osoittamassa väliasennossa. Kuten kuviosta 12 käy ilmi, kotelo 20 palaa kannen 22 avaamisen jälkeen kuvion 1 osoittamaan suljettuun asentoon sisäpuolisen ta-kaseinämän 41 jännitysvoiman vaikutuksesta. Salpamekanismi 15 voi nyt kytkeytyä irti ilman että painetaan ensin kotelo 20 puristettuun väliasentoon.
Kuten yllä mainittiin, kootun ja suljetun kotelon 20 kaikki saumat ovat samassa tasossa. Lisäksi sekä pohjaosa 23 ja kannen 22 sivukappaleiden 39 ja vastaavasti 26 20 ulkoreunat ovat uritettuja ja asettuvat suljetussa asennossa limittäin siten, että muodostuu puolilimisauma. Jos pohjaosan 23 sivukappaleita 39 puristetaan kannen 22 ollessa lepotilassa, pohjaosassa 23 olevien salpojen 45 eteenpäintyöntynyttä salpaelementtiä 35 pidättelee sisä-25 kappaleeseen 36 kuuluva kynsi 37a ja elementti 35 kytkeytyy kannessa 22 olevaan yhteistoimiseen salpaelementtiin 35, mikä estää kotelon 20 avaamisen vääntämällä. Lisäksi, jos kantta 22 puristetaan ja sivukappaleisiin 39, mutta ei salpoihin 45, kohdistetaan paine, puolilimisaumat ja oh-30 jauslistat 34 estävät kotelon 20 avautumisen. Puristettaessa kantta 22 ja painettaessa vain yhtä salpaa 45, kansi 22 ei avaudu. Koska toinen salpa on jatkuvasti lukkiutuneena ja ohjauslistat 34 varmistavat lukkiutumista, kantta 22 ei voida avata vääntämällä tai vipuamalla. Myös kannen 35 22 toistuva puristaminen toisen salvan painamiseksi alas i 9 β 8 7 8 ο johtaa siihen, että ensimmäinen yhteistoiminen salpaele-mentti 35 palaa lukitusasentoonsa sisäkappaleessa 36.
Kuvio 1 esittää koteloa 20 suljettuna ja kuvio 12 esittää salvan 45 T-muotoista salpaelementtiä 35, joka 5 suljetussa asennossa on lukkiutunut kannessa 22 olevaan sisäkappaleeseen 31. Kotelon 20 avaamiseksi kantta 22 puristetaan kuvion 2 osoittamalla tavalla pohjaosaa 23 vastaan. Tässä puristetussa väliasennossa salpamekanismi on kuvion 11 osoittamassa asennossa. Kuten kuviosta 10 10 käy ilmi, kannen 22 puristaminen mahdollistaa yhteistoi-misten salpaelementtien 35 liikkumisen sisäkappaleen 36 kynnen 37a ohi, koska käsin synnytetty paine kotelon 20 keskustaa kohti kohdistuu salpoihin 45. Salvat 45 voidaan tunnistaa joko katsomalla tai tunnustelemalla käyttäen 15 apuna niissä olevaa kohokuviota. Molempia salpoja 45 puristetaan käyttäen tasaista ja vastakkaista voimaa, joka kohdistuu kotelon 20 keskustaa kohti. Salpoja 45 puristettaessa kanteen 22 kohdistuva paine lakkaa, jolloin kansi ponnahtaa ainakin osittain auki sisäpuolisen takaseinä-20 män 41 vääntövoiman vaikutuksesta samantapaiseen asentoon kuin kuviossa 8.
Salvat 45 on sijoitettu huomiota herättämättä vastakkaisille puolille. Koska salvat 45 eivät ole samanaikaisesti näkyvissä, lapsi ei miellä niiden kuulumista yh-25 teen. Salpojen 45 samanaikainen puristaminen kannen 22 ollessa puristettuna kytkee irti eteenpäintyöntyneet sal-paelementit 35 kannen 22 yhteistoimisista salpaelementeis-tä 36. Kun lakataan puristamasta kantta 22 ja jatketaan salpojen 45 puristamista, kansi 22 ponnahtaa auki ja poh-30 jaosan 23 eteenpäintyöntyneet salpaelementit 46 vapautuvat. Väline kannen 22 kallistamiseksi siten, että se ponnahtaa auki, muodostuu pohjaosan 23 sisäpuolisesta taka-seinämästä 41, joka vääntyy ja johon siten kohdistuu paine kun kantta 22 puristetaan, ja se hakeutuu alkuperäiseen 35 asentoonsa, kun kanteen 22 kohdistuva puristus lakkaa.
10 P.8 7 86
Kotelon 22 sulkemiseksi kansi 22 käännetään väliasentoon kuvion 2 osoittamalla tavalla ja sitten lopetetaan kannen 22 puristaminen, jolloin kotelo 22 asettuu kuvion 1 osoittamaan suljettuun asentoon. Sulkemisen aikana salpameka-5 nismi toimii yllä kuvatulla tavalla.
Ensimmäisessä vaihtoehtoisessa suoritusmuodossa (ei näkyvissä) sisäpuolinen takaseinämä 41 puristetaan muovista siten, että se muodostaa yhtenäisen osan pohjaosasta 23, eikä valmisteta erikseen metallista. Tämä voi pienenit) tää kotelon 20 valmistus- ja kokoamiskustannuksia. Sisäpuolinen takaseinämä 41 on suhteellisesti ottaen samassa kohdassa kuin edullisen suoritusmuodon metallinen takaseinämä 41. Lisäksi vaihtoehtoisiin suoritusmuotoihin voidaan lisätä nostokemanismi sen varmistamiseksi, että on käytet-15 tävä määrättyä minimivoimaa kotelon 20 puristamiseksi väli asentoon kotelon 20 koko käyttöiän.
Viitaten kuvioon 14 edullinen nostomekanismi muodostuu kahdesta komponentista eli ohjauslevystä 60 ja käy-räreunaisista nostolevyistä 62. Ohjauslevy 60 on kiinni-20 tetty pohjaosan 23 tukappaleeseen 40 ja pohjaan 38 ja se on pystysuuntainen. Kanteen 22 on kiinnitetty käyräreunai-set nostolevyt 62, joiden kahdessa ulkonevassa levyosassa on identtiset, ohjauslevyä 60 kohti suuntautuvat käyräpin-nat 64. Käyräreunainen nostolevy 62 ja ohjauslevy 60 voi-25 vat vaihtaa paikkaa. Käyräpinta 64 asettuu melko vaakasuoraan ja käyristyy vain lievästi ylöspäin. Käyräpintaan 64 voidaan vaihtoehtoisesti lisätä säppi. Kummassakin suoritusmuodossa ohjauslevy 60 seuraa käyräreunaista nostolevyä 62 puristettaessa kantta 22 kohti pohjaosaa 23. Nostomeka-30 nismi estää kannen 22 puristamista pohjaosaa 23 kohti ja estää siten salpamekanismin irtikytkeytymisen, kunnes kanteen 22 kohdistetaan riittävä puristusvoima. Vasta kohdistettaessa tämä minivoima kanteen 22 ohjauslevy 60 seuraa pintaa 64 siksi, kunnes se joutuu täysin pois nostolevyltä 35 62 ja kanteen 22 voidaan kohdistaa avaava puristusvoima.
i 11 8 8 7 8 6 Käsiteltävänä olevan keksinnön lapsiturvallinen kotelo 20 sopii erityisen hyvin monimutkaisten hoitosar-jojen säilyttämiseen. Monimutkaisella hoitosarjalla tarkoitetaan hoitosarjaa, joka edellyttää erilaisten lääk-5 keiden käyttöä. Tämä merkitsee sitä, että määrätty lääke nautitaan määrättynä päivänä tai määrättynä kellonaikana ja muunlaisia lääkkeitä nautitaan muina aikoina hoitosar-jan aikana.
Viitaten kuvioon 15 edullisen suoritusmuodon mu-10 kaiseen koteloon 20 on asetettu hoitosarja, joka edellyttää kahden tai kolmen erilaisen lääkevalmisteen nauttimisen erilaisina annoksina määrätyin aikavälein 90 päivän jakson aikana. Hoitokokonaisuus voi muodostua useista 90 päivän jaksoista kolmen tai useamman vuoden aikana. Hoito-15 myöntyvyyden parantamiseksi lääkkeet ovat kuplapakkauksen muodossa. Koska on mahdotonta mahduttaa täydellinen 90 päivän jakso yhteen kuplapakkaukseen, on pakko käyttää useita kuplapakkauksia 50. Käyttöä varten nämä kuplapak-kaukset 50 on pidettävä asianmukaisessa järjestyksessä, 20 jolloin jokainen lääke nautitaan oikeassa kohdassa hoito-sarjaa. Tämä tavoite saavutetaan kotelolla 20 ja siihen liittyvillä kuplapakkauksilla 50.
Kotelo 20 on suunniteltu siten, että kuplapakkauk-set 50 ovat vaaka-asennossa. Kuplapakkausten 50 pituus ja 25 leveys vastaavat olennaisesti kotelon 20 pohjaosan 23 pituutta ja leveyttä vaakatasossa. Kuplapakkaukset 50 on pinottu päällekkäin käyttöä varten siten, että pakkaus 1 on päällimmäisenä ja viimeinen kuplapakkaus 50 on alinna. Päällimmäisen kuplapakkauksen 50 reunaan voidaan tarttua 30 sormin työntämällä sormi sisäpuolisen takaseinämän 41 ja sivukappaleen 39 väliin ja tarttumalla päällimmäisen kuplapakkauksen 50 reunaan, jolloin pakkaus voidaan nostaa pois. Sormiote voidaan vaihtoehtoisesti aikaansaada tekemällä kuplapakkauksiin 50 sorminmentävä lovi (ei näkyvis-35 sä).
12 "8786
Koska kuplapakkaukset 50 on asetettu makaavaan asentoon, päällimmäinen kuplapakkaus on poistettava ensimmäisenä. Kuplapakkaus 50 on palautettava päällimmäiseksi pinoon, koska sisäpuolinen takaseinämä 41 estää sen 5 työntämisen pinossa olevien muiden kuplapakkausten 50 väliin. Kun näkyvissä oleva kuplapakkaus 50 on tyhjentynyt, se heitetään pois ja seuraava kuplapakkaus 50 tulee näkyviin. Kotelon 20 rakenne estää myös kuplapakkausten 50 asettamisen takaisin väärässä järjestyksessä. Jos esimer-10 kiksi kuplapakkaukset 50 olisivat pystyasennossa, jokin kuplapakkaus 50 voitaisiin helposti palauttaa kotelossa 20 olevien muiden pakkausten väliin väärässä järjestyksessä. Näin voi käydä erityisen helposti, kun yhden kuplapakkauk-sen 50 poisto aiheuttaa yhden tai useamman jäljellä olevan 15 kuplapakkauksen 50 kaatumisen eteenpäin.
Jokainen lääke kuplapakkausten 50 onteloissa 51 on värikoodattu. Lääkkeet on pakattu kuplapakkauksiin 50, joiden yleisrakenne on tekniikan tasolla tunnettu. Ne voivat muodostua läpinäkyvästä, onteloilla 51 varustetusta 20 kalvokerroksesta, joka on kiinnitetty kuumasaumaamalla foliokerrokseen, jonka molemmat puolet on varustettu tun-nistusmerkinnöillä.
Edullisen suoritusmuodon mukaiset kuplapakkaukset 50 sisältävät yhden lääkkeen kuplapakkausta 50 kohti. 25 Jokainen kuplapakkaus 50 on suunniteltu siten, että yhdessä ontelossa 51 on yksi annos. Niinpä jos annosta kohti tarvitaan kahta tai useampaa lääkeannosta, nämä yksiköt ovat samassa ontelossa 51.
Kuplapakkausten 50 säilyttämisen lisäksi tähän ko-30 teloon 20 liittyy muita erityispiirteitä, jotka parantavat potilaan kokonaishoitomyöntyvyyttä. Viitaten kuvioon 15 avoimena oleva kansi 22 lepää takakappaleensa 28 varassa siten, että kannen 22 yläosa 25 muodostaa suoran kulman kuplapakkaukset 50 sisältävän pohjaosan 23 pohjan 38 kans-35 sa. Näin yläosan 25 sisäpinnalle muodostuu näyttöalue, jo- ia "8786 hon on kiinnitetty etiketti 57. Tämä lääkkeiden värikoo-dauksella varustettu etiketti 57 sisältää täydelliset ohjeet koko 90 päivän jaksoa varten, jolloin potilas pystyy yhdellä silmäyksellä näkemään hoitosarjan tarvitsematta 5 poistaa tai selailla läpi kaikki kuplapakkaukset 50. Tämä poistaa sen mahdollisuuden, että kotelon 20 ulkopuolella olevat kuplapakkaukset 50 voisivat mennä sekaisin tai että ne asetettaisiin takaisin väärässä järjestyksessä.
Koteloon voidaan myös sisällyttää potilaalle tar-10 koitettu informaatiokirjanen (ei näkyvissä). Tästä kirjasesta voi esim. ilmetä tietoja hoitosarjasta ja sen vaikutuksesta sairauteen sekä tietoja annostuksesta hoitosarjan aikana.
Kotelon 20 toiminta ja sen käyttö hoitosarjan aika-15 na voidaan yhteenvetona kuvata seuraavasti:
Kotelon 20 ollessa kuvion 1 osoittamalla tavalla suljettuna käyttäjä painaa molemmin käsin kantta 22 pohjaosaa 23 kohti kuvion 2 osoittamaan väliasentoon. Sitten, kun salvat 45 on tunnistettu joko katsomalla tai kos-20 kettamalla, käyttäjä painaa käsin samanaikaisesti molempia salpoja 45 kohdistamalla kumpaankin salpaan 45 paine kotelon 20 keskustaa kohti. Molemmat salvat 45 puristettuina käyttäjä hellittää otteen kannesta 22. Kun ote hellitetään kannesta 22, nostoväline pakottaa kannen 22 aukiasentoon. 25 Kantta 22 voidaan nyt kääntää, kunnes se asettuu takakap-paleen 28 varaan.
Kannen 22 sisäpuolella oleva etiketti 57 on nyt näkyvissä. Etiketistä ilmenee täydellisen 90 päivän hoitojakson annostusohjelma. Potilaalle tarkoitettu infor-30 maatiokirjanen ja kalenteri (ei esitetty), joka on päivät ty ajan tasalle, ovat kuplapakkausten 50 päällä. Nämä irrallaan olevat painotuotteet voidaan poistaa ja näkyviin tulee päällimmäinen kuplapakkaus 50 eli pakkaus nro 1. Tämä kuplapakkaus 50 poistetaan työntämällä sormi sivukap-35 paleen 39 ja sisäpuolisen takaseinämän 41 väliin, tarttu- 1Λ 38786 14 maila päällimmäisen kuplapakkauksen 50 reunaan ja poistamalla se kuvion 14 osoittamalla tavalla. Kun haluttu annos on otettu kuplapakkauksesta 50, kuplapakkaus 50 palautetaan koteloon 20 makaavaan asentoon etupuoli ylöspäin.
5 Kotelon 20 sulkemiseksi kansi 22 käännetään kiinniasennon ohi väliasentoon ja kun salvat 45 lukkiutuvat, kuuluu äänekäs napsahdus, joka kertoo käyttäjälle, että kotelo 20 on täysin suljettu ja irroitettaessa ote kotelo 20 palaa kuvion 1 osoittamaan suljettuun asentoon.
10 On tietenkin selvää, että käsiteltävänä oleva kek sintö ei mitenkään rajoitu määrättyyn piirustuksista ilmenevään toteutukseen, vaan se käsittää myös sovellutukset oheisten patenttivaatimusten puitteissa.
I :

Claims (20)

1. Lapsiturvallinen kotelo, joka käsittää pohjaosan (23), kannen (22), saranan (30), joka yhdistää pohjaosan 5 ja kannen ja mahdollistaa kannen valinnaisen kääntämisen auki-, väli- tai kiinniasentoon, väline (41) väliasennossa olevan kannen (22) jännittämiseksi kiinniasentoa kohti ja salpamekanismi (45, 35, 36) kotelon kummallakin vastak- kaissivulla, jotka salpamekanismit muodostavat oleelli-10 sesti suoran kulman sarana-akselin kanssa, tunnet-t u siitä, että kummassakin salpamekanismissa (45, 35, 36) on joko kanteen (22) tai pohjaosaan (23) kiinnitetty salpaelementti (35, 36) ja vastaavassa kohdassa pohjaosaa (23) tai kantta (22) on yhdystoiminen ja samansuuntainen 15 salpaelementti (35, 36), molemmin puolin olevien salpaele-menttien (35, 36) ollessa sijoitettu siten, että ne lukkiutuvat toisiinsa ja pitävät kotelon suljettuna, salpa-elementtien (35, 36) ollessa lisäksi sijoitettu siten, että yhdystoimiset salpaelementit (35, 36) irtoavat toi-20 sistaan vain kääntämällä kansi (22) suljetusta asennosta väliasentoon.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen lapsiturvallinen kotelo, tunnettu lisäksi siitä, että pohjaosan (23) ja kannen (22) ulkoreunat ovat uritettuja ja asettu- 25 vat kotelon ollessa suljettuna limittäin siten, että muodostuu puolilimisauma.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen lapsiturvallinen kotelo, tunnettu siitä, että kannen (22) tai pohjaosan (23) sisäpuolelle on kiinnitetty ohjauslistat (34), 30 jotka ulottuvat niitä pitkin lujittaen puolilimisaumaa.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen lapsiturvallinen kotelo, tunnettu siitä, että väline kannen (22) kallistamiseksi kiinniasentoa kohti muodostuu sisäpuolisesta, pohjaosaan (23) kiinnitetystä takaseinämästä (41), 35 joka vääntyy käännettäessä kansi väliasentoon. 16 δ 7 8 ύ
5. Patenttivaatimuksen 2 mukainen lapsiturvallinen kotelo, tunnettu siitä, että väline kannen (22) kallistamiseksi kiinniasentoa kohti muodostuu sisäpuolisesta, pohjaosaan (23) kiinnitetystä takaseinämästä (41), 5 joka vääntyy käännettäessä kansi väliasentoon.
6. Patenttivaatimuksen 3 mukainen lapsiturvallinen kotelo, tunnettu siitä, että väline kannen (22) kallistamiseksi kiinniasentoa kohti muodostuu sisäpuolisesta, pohjaosaan (23) kiinnitetystä takaseinämästä (41), 10 joka vääntyy käännettäessä kansi väliasentoon.
7. Patenttivaatimuksen 4 mukainen lapsiturvallinen kotelo, tunnettu siitä, että sisäpuolinen takasei-nämä (41) on valmistettu metallista.
8. Patenttivaatimuksen 6 mukainen lapsiturvallinen 15 kotelo, tunnettu siitä, että sisäpuolinen takasei- nämä (41) on valmistettu metallista.
9. Patenttivaatimuksen 4 mukainen lapsiturvallinen kotelo, tunnettu siitä, että sisäpuolinen takasei-nämä (41) on puristettu muovista yhtenä kappaleena pohja- 20 osan (23) kanssa.
10. Patenttivaatimuksen 6 mukainen lapsiturvallinen kotelo, tunnettu siitä, että sisäpuolinen ta-kaseinämä (41) on puristettu muovista yhtenä kappaleena pohjaosan (23) kanssa.
11. Patenttivaatimuksen 4 mukainen lapsiturvallinen kotelo, tunnettu lisäksi siitä, että siinä on nos-tomekanismi (60, 62), jossa on ohjauslevy (60), joka ulko-nee joko kannesta (22) tai pohjaosasta (23) toisessa kannessa ja pohjaosassa olevaa käyräreunaista nostolevyä (62) 30 kohti, jonka luiskapinta (64) on samansuuntainen ohjausle-vyn (60) kanssa siten, että käännettäessä kantta pohjaosaa kohti ohjauslevy (60) seuraa käyräreunaisen nostolevyn (62) luiskapintaa (64), että luiskapinnan tehtävänä on estää ohjauslevyä (60) seuraamasta pintaa siinä määrin, 35 että kansi (22) voitaisiin puristaa suljetusta asennosta i o o 7 o ' 17 'o/Oo väliasentoon, ennenkuin koteloon on kohdistettu minimipu-ristusvoima.
12. Patenttivaatimuksen 6 mukainen lapsiturvallinen kotelo, tunnettu lisäksi siitä, että siinä on nos- 5 tomekanismi (60, 62), jossa on ohjauslevy (60), joka ul-konee joko kannesta (22) tai pohjaosasta (23) toisessa kannessa ja pohjaosassa olevaa käyräreunaista nostolevyä (62) kohti, jonka luiskapinta (64) on samansuuntainen oh-jauslevyn (60) kanssa siten, että käännettäessä kantta 10 pohjaosaa kohti ohjauslevy (60) seuraa käyräreunaisen nos-tolevyn ( 62) luiskapintaa (64), että luiskapinnan tehtävänä on estää ohjauslevyä (60) seuraamasta pintaa siinä määrin, että kansi (22) voitaisiin puristaa suljetusta asennosta väliasentoon, ennenkuin koteloon on kohdistettu mi-15 nimipuristusvoima.
13. Patenttivaatimuksen 9 mukainen lapsiturvalli nen kotelo, tunnettu lisäksi siitä, että siinä on nostomekanismi (60, 62), jossa on ohjauslevy (60), joka ulkonee joko kannesta (22) tai pohjaosasta (23) toisessa 20 kannessa ja pohjaosassa olevaa käyräreunaista nostolevyä (62) kohti, jonka luiskapinta (64) on samansuuntainen oh-jauslevyn (60) kanssa siten, että käännettäessä kantta pohjaosaa kohti ohjauslevy (60) seuraa käyräreunaisen nos-tolevyn (62) luiskapintaa (64), että luiskapinnan tehtävä-25 nä on estää ohjauslevyä (60) seuraamasta pintaa siinä määrin, että kansi (22) voitaisiin puristaa suljetusta asennosta väliasentoon, ennenkuin koteloon on kohdistettu mi-nimipuristusvoima.
14. Patenttivaatimuksen 1 mukainen lapsiturvallinen 30 kotelo, tunnettu siitä, että salpaelementti (36) on sisäkappale, jonka yhtenä kappaleena kannen (22) kanssa valettu pesä pitää paikoillaan kannessa.
15. Patenttivaatimuksen 13 mukainen lapsiturvallinen kotelo, tunnettu siitä, että salpaelementti 35 (36) on sisäkappale, jonka yhtenä kappaleena kannen (22) ____ osana puristettu pesä pitää paikoillaan kannessa. 18 *878 ύ
15 WUC
16. Patenttivaatimuksen 1 mukainen lapsiturvallinen kotelo, tunnettu siitä, että salpamekanismit (45, 35, 36) sijaitsevat lähellä vastakkaisten sivujen (39, 26) keskustaa etäällä kotelon etu- ja takakulmista.
17. Patenttivaatimuksen 15 mukainen lapsiturvalli nen kotelo, tunnettu siitä, että salpamekanismit (45, 35, 36) sijaitsevat lähellä vastakkaisten sivujen (39, 26) keskustaa etäällä kotelon etuja takakulmista.
18. Patenttivaatimuksen 1 mukainen lapsiturvallinen 10 kotelo, tunnettu siitä, että salvat (45) ovat olennaisesti samassa tasossa vastakkaisten sivujen (39) kanssa, mutta ne on varustettu kohokuvioilla, jolloin kohta salpamekanismissa voidaan tunnistaa koskettamalla.
19. Patenttivaatimuksen 11 mukainen lapsiturval-15 linen kotelo, tunnettu siitä, että salvat (45) ovat olennaisesti samassa tasossa vastakkaisten sivujen (39) kanssa, mutta ne on varustettu kohokuviolla, jolloin kohta salpamekanismissa voidaan tunnistaa koskettamalla.
20. Patenttivaatimuksen 16 mukainen lapsiturval-20 linen kotelo, tunnettu siitä, että salvat (45) ovat olennaisesti samassa tasossa vastakkaisten sivujen (39) kanssa, mutta ne on varustettu kohokuvioilla, jolloin kohta salpamekanismissa voidaan tunnistaa koskettamalla. 19 £8 78:
FI901649A 1989-04-03 1990-04-02 Barnsaeker ask FI88786C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US33306789A 1989-04-03 1989-04-03
US33306789 1989-04-03
US07/436,565 US5033634A (en) 1989-04-03 1989-11-14 Child resistant container for storing hazardous materials
US43656589 1989-11-14

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI901649A0 FI901649A0 (fi) 1990-04-02
FI88786B true FI88786B (fi) 1993-03-31
FI88786C FI88786C (fi) 1993-07-12

Family

ID=26988532

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI901649A FI88786C (fi) 1989-04-03 1990-04-02 Barnsaeker ask

Country Status (20)

Country Link
US (1) US5033634A (fi)
EP (1) EP0391458B1 (fi)
JP (1) JP2930654B2 (fi)
KR (1) KR0158202B1 (fi)
AT (1) ATE105814T1 (fi)
AU (1) AU646391B2 (fi)
CA (1) CA2012786C (fi)
DE (1) DE69008913T2 (fi)
DK (1) DK0391458T3 (fi)
EG (1) EG18955A (fi)
ES (1) ES2053075T3 (fi)
FI (1) FI88786C (fi)
HK (1) HK90096A (fi)
IE (1) IE63955B1 (fi)
IL (1) IL93819A (fi)
MX (1) MX174101B (fi)
MY (1) MY106693A (fi)
NO (1) NO179034C (fi)
NZ (1) NZ233164A (fi)
PT (1) PT93636B (fi)

Families Citing this family (39)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5273221A (en) * 1988-06-28 1993-12-28 Elotown Pty. Ltd. Sharps destruction and disposal apparatus
US5230433A (en) * 1992-01-28 1993-07-27 The Procter & Gamble Company Adult friendly child-resistant attachment for containers used to store potentially dangerous materials
US5337913A (en) * 1993-03-26 1994-08-16 Dart Industries Inc. Lunch box with utensil pocket
US5562208A (en) * 1994-08-18 1996-10-08 Black & Decker Inc. Tool bit storage case
AUPN239695A0 (en) * 1995-04-13 1995-05-11 Mcewan, Sturt Compact disc cassette case
US5895080A (en) * 1996-03-29 1999-04-20 Drumheller; Kirk Additional security, application, and operability in child-resistant latches
US5765705A (en) * 1996-07-30 1998-06-16 Poly-Seal Corporation Child resistant closure
US6296175B1 (en) 2000-03-17 2001-10-02 Mpc Packaging Corporation Tamper resistant container
US6464102B1 (en) * 2000-09-26 2002-10-15 General Electric Company Box closing mechanism
US6955379B1 (en) * 2001-02-23 2005-10-18 Palm, Inc. Torsional multi-axis constraining latching system
US6679381B1 (en) 2001-06-18 2004-01-20 Rexam Medical Packaging, Inc.. One hand opening child resistant blister pack container
US6561391B1 (en) * 2001-12-27 2003-05-13 Mars, Incorporated Dispenser package
AU2003214240A1 (en) * 2002-03-20 2003-10-08 Joe C. Watson Case for multiple pairs of eyeglasses
US6726004B2 (en) * 2002-03-20 2004-04-27 Joe Watson Case for multiple pairs of eyeglasses
AU2003229997A1 (en) * 2002-05-13 2003-11-11 Wendon Limited Container for blister pack
US20040144783A1 (en) * 2003-01-27 2004-07-29 David Anderson Liquid resistant cooler container
NZ546185A (en) * 2003-09-04 2008-12-24 Pharmadesign Inc Case with pill receiving sleeves for storing and dispensing pills
NL1024956C2 (nl) * 2003-12-05 2005-06-07 Costel Linta Houder voor een informatiedrager.
US7901723B2 (en) * 2004-08-31 2011-03-08 Restaurant Technology, Inc. Food tray
US7188729B2 (en) * 2005-01-20 2007-03-13 Dejonge Associates, Inc. Child resistant blister pack container for stacked blister packs
US20060157375A1 (en) * 2005-01-20 2006-07-20 Dejonge Stuart W Child resistant blister pack container for stacked blister packs with non-coincidental notching
TW200732223A (en) * 2005-06-17 2007-09-01 Novartis Ag Containment for supplying individual pouches
GB0520171D0 (en) * 2005-10-04 2005-11-09 Sheahan Mark Tubular container
US7798348B2 (en) * 2005-12-02 2010-09-21 Berry Plastics Corporation Child-resistant closure
US8100288B2 (en) 2006-09-06 2012-01-24 Csp Technologies, Inc. Non-round moisture-tight re-sealable containers with round sealing surfaces
SE535456C2 (sv) 2010-10-18 2012-08-14 Swedish Match North Europe Ab Barnsäker behållare
US8708149B2 (en) * 2011-11-03 2014-04-29 Berlin Packaging, Llc Flip container for blister card medication holders
US8678189B2 (en) * 2011-11-03 2014-03-25 Berlin Packaging, Llc Box type container holder for medication cards
DE102014106228A1 (de) * 2014-05-05 2015-11-05 ABUS August Bremicker Söhne KG Verschlusskasten
CA2958233A1 (en) * 2014-08-19 2016-02-25 Mylan Inc. Medication packaging and dose regimen system
DE102014117722A1 (de) * 2014-12-02 2016-06-02 Sanner Gmbh Behälter mit Kindersicherung
JP6471555B2 (ja) * 2015-03-18 2019-02-20 凸版印刷株式会社 蓋開閉機構
JP6129361B1 (ja) * 2016-01-08 2017-05-17 株式会社アスワイ 服薬カレンダー用収容ボックス
US11136173B2 (en) 2018-05-11 2021-10-05 Sto Responsible, LLC Child-resistant storage container
USD941523S1 (en) 2018-08-22 2022-01-18 Sto Responsible, LLC Child-resistant storage container
CN109703862B (zh) * 2019-03-11 2023-12-19 深圳市尚普瑞科技有限公司 包装盒
CA3080678A1 (en) * 2019-06-27 2020-12-27 Dongguan Lk Tin Packaging Co.,Ltd. Container with security lock
CA3051959A1 (en) * 2019-06-27 2020-12-27 Dongguan Lk Tin Packaging Co.,Ltd. Container with security lock
US12070059B2 (en) 2020-09-04 2024-08-27 Nicoventures Trading Limited Child-resistant container for tobacco-containing products

Family Cites Families (20)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US785379A (en) * 1903-11-16 1905-03-21 Thomson Electric Welding Co Electric welding-machine.
US2483304A (en) * 1945-12-11 1949-09-27 Vogel Rudolf Container
US2809766A (en) * 1955-11-21 1957-10-15 Anderson Eddie Spectacle cases
US3381850A (en) * 1966-06-03 1968-05-07 John M. Haugen Picture container
US3651983A (en) * 1970-05-22 1972-03-28 John M Haugen Negative container
US3907103A (en) * 1973-07-16 1975-09-23 Howard G Shaw Safety container
US4098430A (en) * 1973-09-26 1978-07-04 Ethyl Development Corporation Plastic container
US4043448A (en) * 1975-06-24 1977-08-23 Alpha Techno Company Child-proof container
US4120400A (en) * 1976-11-22 1978-10-17 Primary Design Group, Inc. Pill package
US4192422A (en) * 1976-11-22 1980-03-11 Primary Design Group, Inc. Pill package
US4048050A (en) * 1977-02-07 1977-09-13 Hillman Ernest C Child-proof container for medicines and the like
US4093103A (en) * 1977-02-22 1978-06-06 Owens-Illinois, Inc. Tablet container
FR2429718A1 (en) * 1978-06-27 1980-01-25 Sono Werkzeug Box for jewels, medicaments or cosmetic articles - has two pairs of locks each released by thumb and forefinger
US4511032A (en) * 1983-04-25 1985-04-16 Sunbeam Plastics Corporation Child resistant safety container
US4730731A (en) * 1986-11-04 1988-03-15 Lumelite Corporation Child-resistant container
DE8705417U1 (de) * 1987-04-11 1987-06-11 Sadler, Norbert, Dipl.-Ing., 8013 Haar Haushaltsbox mit kindersicherem Verschluß zur Aufnahme größerer Gebinde
US4746008A (en) * 1987-07-01 1988-05-24 Heverly Karen H Child-resistant box for storage of hazardous materials
FR2635756B1 (fr) * 1988-08-26 1991-05-17 Allibert Sa Casier de manutention equipe d'un couvercle a charniere integree et procede de fabrication d'un tel casier
US4844284A (en) * 1988-09-14 1989-07-04 Captive Plastics, Inc. Child resistant package
PL2799428T3 (pl) * 2008-08-13 2017-05-31 Metabasis Therapeutics, Inc. Antagoniści glukagonu

Also Published As

Publication number Publication date
EG18955A (en) 1994-04-30
US5033634A (en) 1991-07-23
KR0158202B1 (ko) 1998-12-01
AU646391B2 (en) 1994-02-24
NO901477L (no) 1991-01-16
NO179034C (no) 1996-07-24
PT93636B (pt) 1996-09-30
EP0391458A1 (en) 1990-10-10
EP0391458B1 (en) 1994-05-18
FI88786C (fi) 1993-07-12
JP2930654B2 (ja) 1999-08-03
MY106693A (en) 1995-07-31
IE63955B1 (en) 1995-06-28
AU5250290A (en) 1990-10-04
NO901477D0 (no) 1990-04-02
HK90096A (en) 1996-05-31
DE69008913D1 (de) 1994-06-23
IE901194L (en) 1990-10-03
PT93636A (pt) 1990-11-20
ATE105814T1 (de) 1994-06-15
NZ233164A (en) 1993-08-26
NO179034B (no) 1996-04-15
JPH03212356A (ja) 1991-09-17
DK0391458T3 (da) 1994-06-20
CA2012786C (en) 1994-10-18
KR900016025A (ko) 1990-11-12
IL93819A0 (en) 1990-12-23
FI901649A0 (fi) 1990-04-02
MX174101B (es) 1994-04-21
CA2012786A1 (en) 1990-10-03
IL93819A (en) 1992-08-18
ES2053075T3 (es) 1994-07-16
DE69008913T2 (de) 1994-11-17

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI88786B (fi) Barnsaeker ask
EP0391459B1 (en) Medicament package for increasing compliance with complex therapeutic regimens
US6021901A (en) Child-resistant container
US5109984A (en) Unit-dose medication handling and dispensing system
AU727322B2 (en) Child-resistant blister package
US4485915A (en) Child resistant tablet package
US5853101A (en) Blister pack opener
SK187199A3 (en) Device for holding blister pack
US6595365B1 (en) Pillbox for the physically impaired
US10577152B2 (en) Safe container
AU2005223720B2 (en) A container for pills and a method of forming such a container
SK279748B6 (sk) Dávkovač liekov zabezpečený pred deťmi
EP1088769B1 (en) Child resistant container
WO2006057600A1 (en) Container unit for containing and dispensing tablets arranged in blister packs
US20070278125A1 (en) Child Resistant Visible Blister End Cap
JPH101139A (ja) 連結容器
WO1995023101A1 (en) Child-resistant blister package
JPH10146377A (ja) 薬剤収納器
JPH0727583U (ja) 薬品用容器
JPH0642750U (ja) 錠剤包装シートの収納容器

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed

Owner name: NORWICH EATON PHARMACEUTICALS, INC.