FI86561B - Foerfarande foer reduktion av en loesning innehaollande titan och jaern. - Google Patents

Foerfarande foer reduktion av en loesning innehaollande titan och jaern. Download PDF

Info

Publication number
FI86561B
FI86561B FI882264A FI882264A FI86561B FI 86561 B FI86561 B FI 86561B FI 882264 A FI882264 A FI 882264A FI 882264 A FI882264 A FI 882264A FI 86561 B FI86561 B FI 86561B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
cell
cathode
solution
titanium
circulating
Prior art date
Application number
FI882264A
Other languages
English (en)
Other versions
FI86561C (fi
FI882264A0 (fi
FI882264A (fi
Inventor
Jean Bachot
Roux Olivier Le
Original Assignee
Rhone Poulenc Chimie
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Rhone Poulenc Chimie filed Critical Rhone Poulenc Chimie
Publication of FI882264A0 publication Critical patent/FI882264A0/fi
Publication of FI882264A publication Critical patent/FI882264A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI86561B publication Critical patent/FI86561B/fi
Publication of FI86561C publication Critical patent/FI86561C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C25ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES; APPARATUS THEREFOR
    • C25BELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES FOR THE PRODUCTION OF COMPOUNDS OR NON-METALS; APPARATUS THEREFOR
    • C25B1/00Electrolytic production of inorganic compounds or non-metals

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Inorganic Chemistry (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Electrochemistry (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Metallurgy (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Electrolytic Production Of Metals (AREA)
  • Electrolytic Production Of Non-Metals, Compounds, Apparatuses Therefor (AREA)
  • Electrodes For Compound Or Non-Metal Manufacture (AREA)

Description

Il 1 86561
Menetelmä titaania ja rautaa käsittävän liuoksen pelkistämiseksi - Förfarande för reduktion av en lösning innehällande titan och järn.
Esillä olevan keksinnön kohteena on menetelmä ferri-ionien elektrolyyttiseksi pelkistämiseksi ferro-ioneiksi liuoksessa, joka lisäksi sisältää titaani-ioneja, viemällä tämä liuos katodiosaston läpi sellaisessa elektrolyysikennossa, joka käsittää anodiosaston, katodiosaston sekä ioninvaihto-kalvon, joka erottaa nämä kaksi osastoa.
Yleisesti tiedetään, että titaanioksidin valmistukseen sisältyy ilmeniitin, anataasin tai rutiilin kaltaisten titaa-nipitoisten kivennäisaineiden liuottaminen rikkihappoliuok-sen avulla. Tämän liuottamisen jälkeen saadaan tulokseksi liuos, joka sisältää titanyylisulfaattia sekä varsinkin fer-ri- ja ferrorautasulfaatteja.
Tämä liuos on kuitenkin pelkistettävä ferrirautaionien muuttamiseksi ferrorautaioneiksi, koska ferrirautaionien olemassaoloa on vältettävä titanyylisulfaatin hydrolyysin lisävaiheen aikana.
Useita menetelmiä tunnetaan tätä ferriraudan pelkistämistä varten. Teollisuudessa se toteutetaan rautaromun (iron scrap) avulla.
Tämä menetelmä sisältää kuitenkin erilaisia haittoja. Se ei ensinnäkään ole jatkuva. Se edellyttää toiseksi erityisesti ferrorautasulfaatin jätteistä saatujen suurten rautamäärien lisäerottamista.
On ehdotettu käytettäväksi sähkökemiallisia pelkistysmene-telmiä. Eräs tällainen menetelmä on esimerkiksi selostettu FR-patenttijulkaisussa 2 363 642.
2 86561
Kuitenkaan tähän mennessä tutkitut erilaiset elektrolyytti-tyypit eivät mahdollista hyvien energiatuotosten saavuttamista korkeiden virtatiheyksien, kuten vähintään 10 A/dm2, yhteydessä.
Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on siten tarjota käyttöön elektrolyysikenno, joka mahdollistaa korkeamman virta-tiheyden käytön ja suuremman tuotoksen saavuttamisen.
Keksinnön toisena tarkoituksena on saada aikaan menetelmä, jota voidaan käyttää tällaisen kennon yhteydessä.
Keksinnön mukaisesti titaani- ja rautaioneja sisältävän liuoksen pelkistämistä varten tarkoitettu elektrolyysikenno käsittää anodiosaston, katodiosaston ja näitä molempia osastoja toisistaan erottavan ioninvaihtokalvon, keksinnön ollessa tunnettu siitä, että sanottu kalvo on kationinen.
Keksinnön muut ominaispiirteet ja edut käyvät selvemmin ilmi seuraavasta selostuksesta ja oheisesta piirustuksesta, jonka ainoa kuvio esittää kaavamaisesti keksinnön mukaisten kennojen käyttöä.
Keksinnön mukaista kennoa selostetaan nyt yksityiskohtaisemmin .
Tämä kenno käsittää anodi- ja katodiosaston, joita erottaa toisistaan ioninvaihtokalvo.
Keksinnön tunnusmerkillisen periaatteen mukaisesti tämä kalvo on tyypiltään kationinvaihtokalvo ja tarkoitettu erityisesti esimerkiksi väkevien sulfonihappojen ryhmiä varten. Kalvona voidaan 3 86561 tässä yhteydessä käyttää esimerkiksi kauppanime 11ä NAFION ja SELEMION myytäviä kalvoja.
Ka t i oninva ,i h t oka 1 von käyttöön liittyy tiettyjä etuja tämän kalvotyypin ominaisuuksista johtuen. Niiden ylivoimainen kestävyys an i on i o va i h t. oka 1 vo ih in verrattuna tekee myös kennon kestävämmäksi. Kennoa voidaan siten käyttää myös suuremmilla virranvoimakkuuksi11a.
Elektrodien yhteydessä katodissa käytetään erilaisia perusmateriaaleja .
Keksinnön erään suositeltavan sove1lutusmuodon mukaisesti käytetään kupariperustaista katodia, sillä tämäntyyppinen katodi mahdollistaa korkeimmat faradi tuotokset tämän materiaalin avulla saavutettavan erinomaisen massansiirron ansiosta.
On kuitenkin myös mahdollista käyttää katodia, joka perustuu ainakin yhteen materiaaliin, joka ori valittu lyijyn, titaanin ja erikoisterästen muodostamasta ryhmästä.
Tässä tapauksessa voidaan käyttää joko pelkästään lyijy-t.ai t. i t aan i ka t ode ja tai katodeja, jotka käsittävät sopivan aluskerroksen päälle asetetun lyijyn, esimerkiksi lyijyllä -·- päällystetyn titaanin, tai kupa r i a lus ta 11 a olevan lyijyn tai sitten titaanin, joka on päällystetty vähintään yhdellä jalo-metallilla .
Tällaisia jalometalleja ovat platina, iridium ja palladium, ja on mahdollista käyttää katodia, joka sisältää 0,2-%:sella palladiumilla päällystetyn titaanin.
Erikoieteräkeietä voidaan mainita tyypin Uranus B 6 ja Inco-loy 825 teräkset, eli teräkset, jotka käsittävät kromia, nikkeliä ja molybdeeniä, jolloin molybdeenipitoisuus ei kuitenkaan saa yleensä ylittää arvoa noin 15 %.
4 86561
Anodin ominaisuudet eivät ole kriittisiä, kunhan sillä vain on riittävä kemiallinen kestävyys vettä hapetettaessa happo-väliaineeksi. Yleensä käytetään titaania, joka on päällystetty edellä mainituilla jalometalleilla tai ja 1ometa 11ioksideilla.
Elektrodit voivat olla muodoltaan erilaisia, kuten tasaisia, lävistettyjä tai paljaita.
Kalvo on asetettava tukeutumaan anodiin. Pyörrevirtauskiih-dyttimet on asetettava kennon osastoihin.
Seuraavassa selostetaan yksityiskohtaisesti keksinnön mukaisen elektrolyysin käyttömenetelmää.
Tämä menetelmä käsittää pääasiassa seuraavassa selostettavan liuoksen kierrättämisen kennon katodiosastossa.
Tämä liuos käsittää titaani- ja rautaioneja. Titaania esiintyy pääasiassa muodossa titaani IV, rautasuhteen FeII/FeIII voidessa vaihdella.
+ Tämän liuoksen on sisällettävä myös H -ioneja ja sulfaatti-tyyppisiä anioneja.
On huomautettava, että titaanidioksidin valmistusmenetelmä käsittää pääasiassa seuraavat vaiheet.
Ensimmäinen vaihe käsittää tιtaanipitoisen kivennäisaineen liuottamisen rιkkihappo1luoksessa. Tällä tavoin liuotettu liuos pelkistetään toisessa vaiheessa ja puhdistetaan sitten kolmannessa vaiheessa, jolloin vaiheet 2 ja 3 voidaan suorittaa myös päinvastaisessa järjestyksessä. Neljäs vaihe käsittää liuoksen sisältämän ferrorautasulfaatin kiteyttämisen ja sen jälkeen tapahtuvan erottamisen. Tällä tavoin saatu liuos vä-kevöitetään viidennessä vaiheessa, minkä jälkeen kuudennessa 5 86561 vaiheessa suoritetaan titanyy1isu1 f aatin hydrolyysi ja titaa-nihydroksidin erottaminen, joka sen jälkeen poltetaan tuhkak-s 1 .
Keksinnön mukainen kenno ja sen käyttömenetelmä sopivat erityisen hyvin edellä mainitun ensimmäisen vaiheen eli titaani-pitoisen, erityisesti ilmeniitin kaltaisen kivennäisaineen rikkihappo1iuotukeen avulla saadun liuoksen pelkistämiseen.
Tässä tapauksessa menetelmän sisältämä pe 1kistysvalhe (toinen vaihe) suoritetaan tietenkin täysin elektrolyyttisesti.
On kuitenkin myös mahdollista suorittaa pelkistys Ti02:n valmistusmenetelmän missä tahansa kohdassa liuottamisen ja hyd-rolyysm välissä, ja erityisesti juuri ennen hydrolyysia.
Anodiosastosea voidaan kierrättää joko hapotettua vettä, esimerkiksi 0,5 N ^SO^-liuosta, tai rautasuolaliuosta.
Katodiosastosea kiertävä liuos on tietenkin kierrätettävä uudelleen sen poietopääesä.
On myös mahdollista kierrättää liuosta kahden rinnakkain asetetun kennon katodiosastoissa. Tällaisen järjestelyn avulla voidaan varmistaa tuotannon jatkuvuus myös silloin, kun yksi kenno tulee toimintakyvyttömäksi.
Keksinnön erään suositeltavan sove1lutusmuodon mukaisesti käsiteltävä liuos erotetaan ensimmäiseen tai toiseen osaan, tämä toinen osa kierrätetään edellä mainitun kennon katodiosas-ton kautta, näin saatu liuos varastoidaan säiliöön ja tästä säilöstä johdettu liuos yhdistetään sanottuun ensimmäiseen osaan.
β 8 6 5 61
Kuvio esittää keksinnön tätä oovellutusmuotoa.
Käsiteltävä liuos syötetään kohdassa 1. , liuoksen ensimmäinen pääosa 2 jatkaa kulkuaan, kun taas toinen osa 3 joutuu elektrolyyttisen käsittelyn alaiseksi.
Virtaus 3 jaetaan kahteen osaan 4 ja 5 syötetään kahden keksinnön mukaisen rinnakkain asetetun kennon 6 ja 7 katodi osastoihin. Nämä saman virtauksen molemmat osat yhdistetään poisto a u k o s s a 8 ja johdetaan säiliöön 9 .
Virtaus 2 yhdistetään johdon 10 välityksellä.
Johdot 12 ja 11 mahdo 11 i s t a va t. ainakin yhden säiliöstä 9 tulevan liuoksen osan uudelleenkierrättämisen vähintään yhden kennon 6 ja 7 katodi osa et. osaa t.a.i -osastoissa.
Tällainen säiliön ja kaksi kennoa käsittävä järjestelmä mahdollistaa kennojen toiminnan suuremman vakavuuden saavuttamisen silloinkin, kun päavirtauksen rautasuhde FeII/FeIII on epävakaa. Tämän järjestelmän yhteydessä ei myöskään tarvitse käsitellä muuta kuin päävirtauksen yhtä osaa edellyttäen, että titaanin pelkist.ysaste on riittävän alhainen, esimerkiksi suuruusluokkaa 100 g/l.
Seuraavassa selostetaan käytännön esimerkkejä,
Esimerkki 1 - - Käytössä on e 1 ek t r o 1 yya ι k enno , jonka tunnusmerkilliset, ominaisuudet ja käyttöolosuhteet ovat seuraavanlaiset: kationinvaihtoka1vo: NAFI ON 423.
anodi: platina-iridlumi 1 la päällystetty titiäni.
katodi: paljas kupari 2 virtutiheya: 30 Λ/dm 7 86561
Kierrätyβo1osuhteot ovat lisäksi souraavat : anolyytt.i H7S04 0,5 N
* 4+ 2+ 3 + katolyytti syöttöpäässä: Ti 120 g/1, Fe 45 g/1, Fe 3 g/1, H2S04 270 g/1 .
Katalyytin kierrätysnopeudella 10 cm/s ja anclyytm kierra- o tysnopeude1 la 0,5 cm/s kennolämpötilassa 65 C saadaan kato-d i osa s ton poiat opaässä olevalle ka t o 1yyt il!" s“nraavan 1 ainen koostumus: 4 + ’?. + 3 +
Ti 104 g/1, Fe 48 g/1, Ti 16 g/1.
Katodin faradituotos on 99 %.
Esimerkki 2
Toimintaolosuhteet ovat seuraavat: Käytössä on e 1ektro 1yysikenno, jonka tunnusmerkilliset ominaisuudet ja käyttöolosuhteet ovat seuraavanlaiset. : kationmvalhtoka 1vo: NAF10N 423.
anodi: platina-i ridiumi1 la päällystetty titaani katodi: palladiumilla lävistetty titaani.
2 virtatiheys: 20 A/dm .
Kierrätysolosuhteet ovat lisäksi seuraavat : anolyytti H7S04 0,5 N
' . 4+ 2+ 3 + katolyytti syöttöpäässä Ti 120 g/1, Fe 47 g/1, Fe 4 g/1, H2S04 270 g/1.
Katolyytin kierrätysnopeudella 10 cm/s ja anolyytin kierra-. .' o tysnopeude11 a 0,5 cm/s kennolämpötilasea 65 C saadaan kato- . . diosaston poistopäassa olevalle katolyytille seuraavanlainen koostumus: 8 86561 4 + 2 + 3 +
Ti 113 g / 1 j Fe 5t g / 1 , Ti 7 3/1 , ^atod j n faradi tuotoksen ollessa 99 %.
Esimerkki 3 Tässä esimerkissä käytetään erityyppisiä katodeja kokeiden J, 2 ja 3 mukaisesti.
Kennon toimintaolosuhteet ovat seuraavanlaiset: 4 + 2+ 3 + katolyytti syöttöpäässä Ti 120 g/1 Fe 46 g/1 Fe 3 g/1, H2S04 270 g/1.
katolyytin k 1 errätysnopeus: 30 cm/s.
o kennon lämpötila: 65 C.
kat ion.inva i htoka 1 vo : NAF I ON 423.
2 virtatiheys: 30 A/dm anolyytti H0SOA 0,5 N kokeita 1 ja 2 varten, rautasunla 1 1uos 2 + ^ a
Fe 40 g/1 koetta 3 varten.
anodi: p λ a t. ina - 1 r i d 1 umi 1 .1 a päällystetty titaani kokeita l ja 2 varten.
grafiitti koetta 3 varten.
Tulokset ovat seuraavat: ____ Koe Katodi Katodin faradituot.os <%) 1 grafiitti 73 2 lävistetty titaani 84 3 lävistetty kupari 99 • · Esimerkki 4 Tämä esimerkki osoittaa mahdollisuuden saada keksinnön mukai- 31- sen kennon avulla tulokseksi Ti :11a voimakkaasti väkevöite tyt 1luokset.
Il 9 8 6 561
Kennon toimintaolosuhteet ovat seuraavanlaiset: anolyytti: H^SO,, 0,5 N.
Δ 4 4+ 2 + 3 + katolyytti syöttöpäässä Ti 120 g/1 Fe 45,7 g/1 Fe 3,4 g/1, H2S04 270 g/1.
katolyytin kierratysnopeus: 60 cnt/s .
anolyytin k ierratysnopeus: 0,5 cm/s.
n kennon lämpötila: 65 C.
kation inva1 htoka 1vo: NAFION 423.
anodi: platina-irldiumi1la päällystetty titaani, katodi: lävistetty kupari, virtatiheys: 17 A/dm .
Katolyytille saadaan poistopäässä seuraava koostumus: 4+ 2+ 3+
Ti 46,4 g/1 Fe 49,1 g/1 Ti 73,6 g/1.
Katodin faradituotos on 97,5 %.
Esimerkki 5 Käytössä on e 1 oktrolyyeikenno, jonka tunnusmerkilliset ominaisuudet ja käyttöolosuhteet ovat seuraavanlaiset: kationinvaihtokatvo: NAFION 423.
anodi: platina-iridiumi1la päällystetty titaani, katodi: lyijy.
2 virtatiheys: 20 A/dm
Kierrätysoloeuhteet ovat lisäksi seuraavat : anolyytti H?S04 0,5 N.
d * 4+ 2+ 3 + katolyytti syöttöpäässä: Ti 120 g/1, Fe 45 g/1, Ti 1 g/1 H2S04 270 g/1.
Katolyytin kierratysnopeudel1 a 10 cm/s ja anolyytin kierrä- o tysnopeudella 6,6 cm/s kennolämpötιla 65 C saadaan katodi-osaston poistopäässä olevalle katolyytille seuraavanlainen koostumus: 4+ 2+ 3+
Ti 104 g/1, Fe 4Θ g/1, Ti Θ g/1.
Katodin faradituotos on 80 %.

Claims (10)

1. Förfarande för elektrolytisk reduktion av ferrijoner tili ferrojoner i en lösning, som ytterligare innehäller titanjoner, genom att leda denna lösning genom katodavdel-ning i en sädan elektrolyscell, som innefattar en anodavdel-ning, en katodavdelning och en jonbytesmembran, som skiljer dessa trä avdelningar, kännetecknat av att säsom membranen användes en katjonbytesmembran.
1. Menetelmä ferri-ionien elektrolyyttiseksi pelkistämiseksi ferro-ioneiksi liuoksessa, joka lisäksi sisältää titaani-ioneja, viemällä tämä liuos katodiosaston läpi sellaisessa elektrolyysikennossa, joka käsittää anodiosaston, katodiosaston sekä ioninvaihtokalvon, joka erottaa nämä kaksi osastoa, tunnettu siitä, että kalvona käytetään kationin-vaihtokalvoa.
2. Förfarande enligt patentkravet 1, kännetecknat av att nämnda lösning erhälles genom svavelsyreupplösning av en titanjärnhaltig malm särskilt av typen ilmenit. i3 86561
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sanottu liuos saadaan erityisesti ilmeniitin tyyppisen titaanirautapitoisen malmin rikkihappoliuotuk-sesta,
3. Förfarande enligt patentkravet 1 eller 2, kännetecknat av att i anodavdelningen av nämnda cell anordnas att cirku-lera ansyrad vatten eller ferrosaltlösning.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sanotun kennon anodiosastossa asetetaan kiertämään hapotettua vettä tai ferrosuolaliuosta.
4. Förfarande enligt patentkravet 2 eller 3, kännetecknat av att den ovannämnda lösningen anordnas att cirkulera i katodavdelningen omedelbart före hydrolyssteget, som ingär i ti tandioxidens framställningsmetod.
4. Patenttivaatimuksen 2 tai 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että edellä mainittu liuos asetetaan kiertämään katodiosastossa välittömästi ennen titaanidioksidin valmistusmenetelmään sisältyvää hydrolyysivaihetta.
5. Förfarande enligt nägot av patentkraven 2-4, kännetecknat av att lösningen, som cirkulerats genom katodavdelningen frän utloppsändan av katodavdelningen, cirkuleras delvis pä nytt i densamma.
5. Jonkin patenttivaatimuksista 2-4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että katodiosaston läpi kierrätetty liuos katodiosaston poistopäästä kierrätetään siinä osittain uudelleen.
6. Förfarande enligt nägot av patentkraven 2-5, kännetecknat av att nämnda lösning anordnas att cirkulera i katodav-delningar av tvä parallellt anordnade celler.
6. Jonkin patenttivaatimuksista 2-5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sanottu liuos saatetaan kiertämään kahden rinnakkain asetetun kennon katodiosastoissa.
7. Förfarande enligt nägot av patentkraven 2-6, kännetecknat av att nämnda lösning uppdelas tili en första och en nndru andel, den andra andelen behandlas genom att cirkulera genom katodavdelningen av nämnda cell, den pä detta sätt behandlade lösningen lagras i en förrädsbehällare och lösningen som utgär frän denna förrädsbehällare förenas med nämnda första andel.
7. Jonkin patenttivaatimuksista 2-6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sanottu liuos erotetaan ensimmäiseen ja toiseen osaan, toinen osa käsitellään kierrättämällä sanotun kennon katodiosaston läpi, näin käsitelty liuos varastoidaan varastosäiliöön ja tästä varastosäiliöstä lähtevä liuos yhdistetään sanottuun ensimmäiseen osaan. i2 86 56'
8. Förfarande enligt patentkravet 7, kännetecknat av att ätminstone en del av lösningen ur förrädsbehällaren cirkuleras pä nytt i cellens katodavdelning.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ainakin osa varastosäiliöstä saadusta liuoksesta kierrätetään uudelleen kennon katodiosastoon.
9. Förfarande enligt patentkravet 7 eller 8, kännetecknat av att nämnda andra andel cirkuleras i katodavdelningarna av tvä parallellt placerade celler.
9. Patenttivaatimuksen 7 tai 8 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sanottu toinen osa kierrätetään kahden rinnakkain asetetun kennon katodiosastoissa.
10. Jonkin edellisistä patenttivaatimuksista mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että katodiosasto käsittää kuparipoh-jaisen katodin.
11. Jonkin patenttivaatimuksista 1-9 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että katodiosasto käsittää katodin, joka perustuu ainakin yhteen materiaaleista lyijy, titaani ja erikoisteräs.
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että katodi on valmistettu alustalle saostetusta lyijystä, erityisesti lyijystä titaanin päällä tai lyijystä kuparin päällä tai titaanista, joka on päällystetty vähintään yhdellä jalometallilla.
10. Förfarande enligt nägot av de föregäende patentkraven, kännetecknat av att katodavdelningen innefattar en katod med basis av koppar.
FI882264A 1987-05-15 1988-05-13 Foerfarande foer reduktion av en loesning innehaollande titan och jaern. FI86561C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR8706818A FR2615204B1 (fr) 1987-05-15 1987-05-15 Cellule d'electrolyse et procede pour la reduction d'une solution comprenant du titane et du fer
FR8706818 1987-05-15

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI882264A0 FI882264A0 (fi) 1988-05-13
FI882264A FI882264A (fi) 1988-11-16
FI86561B true FI86561B (fi) 1992-05-29
FI86561C FI86561C (fi) 1992-09-10

Family

ID=9351118

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI882264A FI86561C (fi) 1987-05-15 1988-05-13 Foerfarande foer reduktion av en loesning innehaollande titan och jaern.

Country Status (9)

Country Link
US (1) US4919772A (fi)
EP (1) EP0291416B1 (fi)
JP (1) JPS6456890A (fi)
CA (1) CA1328421C (fi)
DE (1) DE3866279D1 (fi)
ES (1) ES2039659T3 (fi)
FI (1) FI86561C (fi)
FR (1) FR2615204B1 (fi)
SU (1) SU1720495A3 (fi)

Families Citing this family (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE4129308C2 (de) * 1991-09-03 1994-07-07 Metallgesellschaft Ag Verfahren zur Herstellung einer Titan(III)-Sulfatlösung sowie deren Verwendung
US5227032A (en) * 1991-09-24 1993-07-13 The United State Of America As Represented By The Administrator Of The National Aeronautics And Space Administration Method for producing oxygen from lunar materials
WO2014008410A1 (en) * 2012-07-03 2014-01-09 Ceramatec, Inc. Apparatus and method of producing metal in a nasicon electrolytic cell
US9577257B2 (en) * 2013-09-18 2017-02-21 Guiqing Huang Methods of making low cost electrode active materials for secondary batteries from ilmenite
CN106048641A (zh) * 2016-07-06 2016-10-26 扬州大学 一种成对电化学制备Fe3+和H2的工艺方法
CN105925999B (zh) * 2016-07-06 2018-06-15 扬州大学 一种Fe2+阳极氧化及阴极还原并联产H2的工艺方法
CN113818037B (zh) * 2021-09-16 2024-07-16 山东晟融泰新材料科技有限责任公司 一种硫酸法钛白电解三价钛的电解装置
CN113697854A (zh) * 2021-09-16 2021-11-26 山东晟融泰新材料科技有限责任公司 硫酸法钛白电解三价钛工艺
CN113929132A (zh) * 2021-09-24 2022-01-14 东华工程科技股份有限公司 一种硫酸法钛白粉偏钛酸漂白方法及系统

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CA1017744A (en) * 1972-06-21 1977-09-20 E.R. Squibb And Sons Perhydrofluorenetetrol and perhydrophenanthrenetetrol derivatives
CH610935A5 (en) * 1976-09-03 1979-05-15 Battelle Memorial Institute Electrochemical reactor intended to be incorporated into a plant for the production of titanium dioxide from ilmenite by the sulphate process
JPS5346484A (en) * 1976-10-12 1978-04-26 Tokuyama Soda Co Ltd Electrolytic cell
FR2418773A1 (fr) * 1978-03-02 1979-09-28 Thann & Mulhouse Procede d'utilisation de sulfate ferreux dans la fabrication de bioxyde de titane pigmentaire par la voix sulfurique
US4175014A (en) * 1978-03-06 1979-11-20 Amax Inc. Cathodic dissolution of cobaltic hydroxide
US4230542A (en) * 1978-10-13 1980-10-28 Oronzio De Nora Impianti Elettrochimici S.P.A. Electrolytic process for treating ilmenite leach solution
SU996523A1 (ru) * 1981-05-21 1983-02-15 Усть-Каменогорский Строительно-Дорожный Институт Нерастворимый анод дл получени электролизом из водных электролитов металлов
JPS591688A (ja) * 1982-06-28 1984-01-07 Asahi Glass Co Ltd 鉄塩の還元方法
JPS6013087A (ja) * 1983-07-05 1985-01-23 Kawasaki Kasei Chem Ltd 硫酸第一セリウムの電解法
SU1217927A1 (ru) * 1984-06-22 1986-03-15 Химико-металлургический институт АН КазССР Способ электролитического восстановлени трехвалентного катиона железа

Also Published As

Publication number Publication date
JPS6456890A (en) 1989-03-03
FR2615204A1 (fr) 1988-11-18
FI86561C (fi) 1992-09-10
FI882264A0 (fi) 1988-05-13
DE3866279D1 (de) 1992-01-02
SU1720495A3 (ru) 1992-03-15
JPH0220712B2 (fi) 1990-05-10
EP0291416B1 (fr) 1991-11-21
EP0291416A1 (fr) 1988-11-17
FI882264A (fi) 1988-11-16
US4919772A (en) 1990-04-24
FR2615204B1 (fr) 1991-06-14
CA1328421C (fr) 1994-04-12
ES2039659T3 (es) 1993-10-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4657644A (en) Electrolytic oxidation
US4330377A (en) Electrolytic process for the production of tin and tin products
CA1079681A (en) Electrolytically oxidizing organic materials and trivalent chromium in chromic acid solution
FI124812B (fi) Menetelmä ja laitteisto metallipulverin valmistamiseksi
US4206021A (en) Process for the production of pigmentary titanium dioxide by the sulphuric acid method
FI86561B (fi) Foerfarande foer reduktion av en loesning innehaollande titan och jaern.
US5051187A (en) Process for recovering sulfuric acid
US4906340A (en) Process for electroplating metals
RU2481424C2 (ru) Способ регенерации раствора черного хроматирования цинковых покрытий
NO792977L (no) Fremgangsmaate til reduksjon av jernioner
CN109666952B (zh) 一种电沉积生产金属银的方法
WO2015025304A2 (en) A process for the recovery of a tin material from electronic scrap and an electrolytic tin material obtained using the process
Bramer et al. Electrolytic regeneration of spent pickling solutions
USRE34191E (en) Process for electroplating metals
US3616323A (en) Electrochemical conversion of phenol to hydroquinone
CA2097868A1 (en) Method and apparatus for regenerating an aqueous solution containing metal ions and sulphuric acid, and the use of the method
RU2481425C2 (ru) Способ очистки электролитов хромирования
WO1995023880A1 (en) Treatement of electrolyte solutions
US5554270A (en) Electrolytic desilvering method
US3824160A (en) Manufacture of copper dichromate and related materials
US4310395A (en) Process for electrolytic recovery of nickel from solution
JPS6015714B2 (ja) 水素アノ−ドで塊状の亜鉛を電解抽出する方法
Marandi et al. Electrolytic manganese dioxide from polymetallic nodules
JPH07145495A (ja) 電解精製法
SU924137A1 (ru) Способ электрохимического восстановления пятивалентного мышьяка из сернокислых растворов 1

Legal Events

Date Code Title Description
PC Transfer of assignment of patent

Owner name: MILLENNIUM INORGANIC CHEMICALS S.A.

MM Patent lapsed

Owner name: MILLENNIUM INORGANIC CHEMICALS S.A.