FI85088C - Foerfarande och anordning foer aostadkommande av krypterade och dekrypterade televisionssignaler. - Google Patents
Foerfarande och anordning foer aostadkommande av krypterade och dekrypterade televisionssignaler. Download PDFInfo
- Publication number
- FI85088C FI85088C FI870237A FI870237A FI85088C FI 85088 C FI85088 C FI 85088C FI 870237 A FI870237 A FI 870237A FI 870237 A FI870237 A FI 870237A FI 85088 C FI85088 C FI 85088C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- memory means
- chrominance
- scan line
- information
- memory
- Prior art date
Links
Classifications
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04N—PICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
- H04N7/00—Television systems
- H04N7/16—Analogue secrecy systems; Analogue subscription systems
- H04N7/167—Systems rendering the television signal unintelligible and subsequently intelligible
- H04N7/169—Systems operating in the time domain of the television signal
- H04N7/1696—Systems operating in the time domain of the television signal by changing or reversing the order of active picture signal portions
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Multimedia (AREA)
- Signal Processing (AREA)
- Two-Way Televisions, Distribution Of Moving Picture Or The Like (AREA)
- Television Systems (AREA)
- Processing Of Color Television Signals (AREA)
- Color Television Systems (AREA)
- Radar Systems Or Details Thereof (AREA)
- Medicines Containing Material From Animals Or Micro-Organisms (AREA)
Description
1 85088
Menetelmä ja laite salakirjoitettujen ja aukaistujen televisio- signaalien muodostamiseksi.
Keksinnön kohteena on televisiosignaalien lähetyksen alue, ja tarkemmin sanottuna sen kohteena on menetelmä ja laite televisiosignaalin muodostamiseksi, sekä signaalin salakirjoittaminen ja salakirjoituksen avaaminen samanaikaisesti.
Televiosiosignaalit muodostetaan ja näytetään vaakapyyhkäisypro-sessin tuloksena. Kuvainformaatio pyyhkäistään käyttään toisiaan seuraavia sarjoja vaakasuoria viivoja, jotka lähetetään peräkkäin ajan suhteen. Lähetetty signaali vastaa jatkuvasti kirk-kausintensiteettiä, joka vastaa viivan kutakin pistettä. Tällainen signaali on esitetty kuvassa 1, josta voidaan havaita, että sarjassa standardiviivoja mitkä tahansa kaksi vierekkäistä aktiivista viivajaksoa (jaksoa, jolloin videoinformaatiota lähetetään) on erotettu jaksolla, jona mitään videotietoa ei lähetetä. Tämä viimeksi mainittu jakso tunnetaan vaakasammutuksen aikana, ja sitä käytetään, jotta sallittaisiin pyyhintälaitteen vastaan-ottimessa palautua viivan alkukohtaan.
Tyypillisessä väritelevisiosignaalissa sisältää aktiivinen vii-vajakso yhden signaalin, joka samanaikasesti edustaa kolmen erillisen värikomponentin hetkellisiä arvoja. Menetelmä, jolla nämä kolme värikomponenttia on koodattu yhdeksi signaaliksi, on standardisoitu Pöhjois-Amerikassa, Kanadassa ja Japanissa. Tämä menetelmä tunnetaan NTSC-standardina. Vaihtoehtoisia standardeja, jotka tunnetaan nimillä PAL ja SECAM, on otettu käyttöön muissa maissa, mutta näillä standardeilla on sama perusmuoto kuin NTSC-standardilla, sisältäen vaakasammutuksen ajan ja aktiivisen viivajakson jokaista pyyhkäisyjuovaa kohti.
Muun tyyppisiä analogisia videosignaaleja, jotka soveltuvat erityisesti lähetykseen satelliitin tai kaapelin kautta, ja jotka johtavat parempaan kuvalaatuun verrattuna olemassaoleviin standardeihin, tutkitaan parasta aikaa. Nämä signaalit perustuvat 2 85088 kolmen erillisen värikomponentin aikajakoi imitykseen pyyhkäisy-juovan aktiivisen linjajakson aikana. Sen sijaan, että koodattaisiin nämä kolme komponenttia yhdeksi signaaliksi käyttäen NTSC—, PAL-, tai SECAM-standardia, komponentit lähetetään peräkkäin käyttäen aikapakkaustekniikkaa. Eräs versio tämän tyyppisestä signaalista tunnetaan nimellä MAC (Multiplexed Analogue Components). Aikapakkaustekniikalla muodostetut signaalit perustuvat myös samaan perusmuotoon kuin NTSC-, PAL-, ja SECAM-stan-dardit sisältäen jokaisella pyyhkäisyjuovalla vaakasammutuksen ajan ja aktiivisen viivajakson. On syytä havaita, että kun käytetään NTSC-signaalia, voidaan lähettää myös digitaalista tietoa vaakasammutuksen aikana, kuten pilkkuviivoilla on esitetty kuvioissa 2a ja 2c.
Värivideosignaalit, jotka lähetetään NTSC-standardilla, vaativat, että kuvainformaatio erotetaan kahdeksi komponentiksi: lu-minenssiksi eli kirkkaudeksi ja krominanssiksi eli väriksi. Kuvio 10 on käyrä amplitudi vastaan taajuus, esittäen yksinkertaistetussa muodossa tyypillistä yhdistettyä NTSC-väritelevisio-signaalia 50, joka koostuu luminanssisignaalista 52 ja kromi-nenssisignaalista 54. (Yhdistetty televisiosignaali on sellainen, jossa krominanssi-informaatio kuljetetaan apukantoaallol-la.) Signaali vie nimelliskaistanleveyden 6 MHz, jolloin kuva-kantoaalto 56 on 1.25 MHz kaistan alemman pään yläpuolella. Lu-minenssi-informaatio on moduloitu suoraan kuvakantoaallolle 56, kun taas krominanssi-informaatio on moduloitu väriapukantoaal-lolle 58, jota puolestaan käytetään kuvakantoaallon 56 moduloi-miseen. Väriapukantoaallolla 58 on taajuus 3.579545 MHz, jonka standardin muodostaa NTSC. (Xäni-informaatio kuljetetaan toisella apukantoaallolla 40, joka sijaitsee lähellä kaistan yläpää-tä. ) A:lla merkitty alue kuviossa 10 on erityisen tärkeä, koska se edustaa yhteispeittoa luminanssi- 52 ja krominanssisignaalien 54 välillä. Koska luminanssin ja krominanssin erotus suoritetaan suodattamalla aikajakoiimitetty signaali, johtavat näiden kahden signaalin väliset yhteispeitot, kuten A, lukuisiin ongelmiin. Jos vastaanotettaessa halutaan täydellinen erotus luminanssin ja krominanssin välillä, aiheuttaa tarvittava suodatus 3 85088 osan informaation häviön molemmissa signaaleissa. Jos toisaalta ei voida sallia mitään informaation häviötä, niin täytyy hyväksyä interferenssi luminanssi- ja krominanssisignaalien välillä. Koska lisäksi eri osia NTSC-televisiosignaaleista lähetetään eri taajuuksilla, vaikuttavat siirron aikana tapahtuvat vaihe-siirrot niihin eri tavalla aiheuttaen sen, että signaali huononee. Lisäksi on käytettävissä oleva väri-informaatio vakavasti rajoitettu johtuen sallitusta pienestä värikaistanleveydestä.
Kuten myös vireillä olevassa patenttihakemuksessa, sarjanumero 652,926, jätetty 21 syyskuuta 1984, joka on tässä viitteenä, on esitetty, kehitettiin yllämainittu MAC-standardi, jotta pystyttäisiin voittamaan ongelmat, jotka liittyvät NTSC-standardiin. MAC-väritelevisiosignaali on esitetty kuviossa 11, joka on käyrä amplitudi vastaan aika yhdestä videoviivasta, jonka kesto on 63.56 mikrosekuntia. Ensimmäinen 10.9 us on vaakasammutuksen aika (HBI) 62, jona kuvatietoa ei lähetetä. HBI 62:ta seuraa krominanssisignaali 64 ja luminanssisignaali 66, joista kumpi tahansa voi olla aikapakattu. Krominanssisignaalin 64 ja lumi-nanssisignaalin 66 välillä on suojakaista 68 0.28 us auttamassa interferenssin estoa näiden kahden signaalin välillä.
Kuvion 11 MAC-väritelevisiosignaali saadaan muodostamalla tavanomaiset luminanssi- ja krominanssisignaalit (kuten tehtäisiin, jotta saataisiin tavanomainen NTSC- tai muu yhdistetty värite-levisiosignaali), ja ottamalla niistä sitten näytteitä ja tallettamalla ne erilleen. Luminanssista otetaan näytteitä lumi-nanssin näytteenottotaajuudella ja talletetaan ne luminanssi-muistiin, kun taas krominanssista otetaan näytteitä krominans-sin näytteenottotaajuudella ja talletetaan ne krominanssimuis-tiin. Luminanssi- tai krominanssinäytteet voidaan sitten pakata ajan suhteen kirjoittamalla ne muistiin niiden omilla näytteenottotaajuuksillaan ja lukemalla ne muistista suuremmalla taajuudella. Limitin valitsee joko luminanssimuistin tai krominans-simuistin sopivana aikana aktiivisen juovan aikana luettavaksi, muodostaen täten kuvion 11 MAC-signaalin. Haluttaessa voidaan ääninäytteet lähettää HBI:n aikana; ne limitetään (ja ne voidaan pakata) samalla tavalla kuin videonäytteet. Näytteenottotaajuutta, jolla näytteet esiintyvät limitetyssä MAC-signaalis- 0 4 85088 sa, kutsutaan MAC-näytteenottotaajuudeksi.
Vaikka kuvan 11 MAC-muoto voittaa kuvioiden 1 ja 10 yhdistetyn televisiosignaalin ongelmat/ on kuitenkin nykytekniikassa tarve videosignaalien varmaan salakirjoitukseen siten/ että ainoastaan määrätyt käyttäjät voivat avata koodin ja näyttää tiedon. Tyypillisissä koodinavausjärjestelmissä muunnetaan yhtä tai useampaa salakirjoitettavan signaalin parametria sellaisen mallin mukaisesti/ jonka lähetin määrää. Malli on yleisesti jäsen suuressa joukossa samanlaisia malleja siten, että mallin löytäminen poistavaa hakua käyttäen on erittäin epätodennäköistä. Tarkka salakirjoitusta varten käytetyn mallin kuvaus viedään määrätyille käyttäjille, jotka sitten pystyvät muodostamaan alkuperäisen informaation uudelleen. Mallin kuvausta kutsutaan nykytekniikassa "salakirjoitusavaimeksi", ja sitä, kun määrättyjä käyttäjiä tiedotetaan salakirjoitusavaimesta, kutsutaan "avaimen jakeluksi".
Kuvioon 1 viitaten kuvataan erilaisia salakirjoitustekniikoita, jotka ovat tunnettuja nykytekniikassa. Kuten kuviossa 1 on esitetty, voidaan videosignaali esittää aktiivisen juovajakson aikana kaavalla: y = f(t), missä y on amplitudi (jännite) ja t on aika. Tieto sekä signaalin amplitudista (y) että tapahtumisajasta (t) on tarpeen, jotta voitaisiin tarkkaan muodostaa uudelleen videosignaali juovapyyh-käisyjärjestelmässä.
Salakirjoitustekniikat voidaa luokitella seuraavasti: (1) Ne, jotka muuntavat lähetetyn signaalin amplitudia edeltä-määrätyn mallin mukaisesti.
y* = g(f), missä f = f(t) Tämän tekniikan esimerkkeihin kuuluu amplitudin kääntö satunnaisesti valituilla viivoilla: y' = g(f) = -f (2) Ne, jotka muuntavat aikaan, jona signaali lähetetään kanavan läpi: y' = f(t') Tämän tekniikan esimerkkeihin kuuluu televisiojuovien uudelleen- s 85088 järjestely edeltämäärätyn mallin mukaisesti: y' = f(t-d) (3) Ne, jotka muuntavat sekä amplitudia, että lähetysaikaa.
On havaittu, että ensimmäisen kategorian (amplitudin vaihtelu) salakirjoitustekniikat aiheuttavat säröä, kun kanava, jota pitkin signaali viedään, on epälineaarinen. Tässä tapauksessa esitetään amplitudi (y) sekoitetussa kanavassa eri amplitudeilla sillä hetkellä käytössä olevan sekoitusfunktion mukaisesti. Kanavan epälineaarisuus aiheuttaa siksi epätäydellisen uudelleen-muodostamisen videosignaalista vastaanottimessa. Koska amplitudin epälineaarisuus on erittäin yleistä, on havaittu, että optimaalinen salakirjoitusalgoritmi tulisi valita toisestta kategoriasta, ja erityisesti alijoukosta: y' = f(t-d), missä d on vakio jokaisen standardi juovan aikana. Tässä tapauksessa kanavaan kohdistetaan vääristymätön signaali, ja sekoitetaan ainoastaan aika, jolloin signaali lähetetään. Koska lähes kaikki kanavat ovat olennaisesti 'aikamuuttumattomia', aiheuttaa tämä menetelmä hävän vääristymää. Järjestelmä tunnetaan aika-perustaisena sekoituksena.
Eräs aikaperustaisen sekoituksen ilmeinen menetelmä, jota on käytetty, on televisiojuovien uudelleenjärjestäminen kuvassa. Tämä menetelmä, joka on seurauksena, kun edellisen yhtälön tekijä d on kokonaislukumäärä juovajaksoja, on monimutkainen, kallis ja vaikea toteuttaa, koska kuvan uudelleenmuodostus vastaan-ottimessa vaatii monien telelevisiojuovien muistin.
Tämän vuoksi on keksinnön päätarkoitus muodostaa laite ja menetelmä televisiosignaalin muodostamiseksi, ja signaalin samanaikaiseksi salakirjoittamiseksi ja koodin purkamiseksi.
Keksinnön erityistarkoitus on muodostaa sellainen menetelmä ja laite televisiosignaalien aikaperustaiseksi sekoittamiseksi, joka on suhteellisen yksinkertainen ja voidaan toteuttaa helposti.
Keksinnön toinen erityistarkoitus on muodostaa sellainen menetelmä ja laite televisiosignaalien aikaperustaiseksi sekoitta- 6 85088 miseksi, joka voidaan toteuttaa alhaisilla kustannuksilla/ ja joka samanaikaisesti on toimintavarma.
Keksinnön vielä yksi erityistarkoitus on muodostaa sellainen menetelmä ja laite televisiosignaalien aikaperusteiseksi sekoittamiseksi, joka vaatii vain televisiojuovien hyvin pienen määrän tallettamisen vastaanottimeen.
Keksinnön yksi erityistarkoitus lisäksi on muodostaa menetelmä ja laite salakirjoitetun MAC-standarditelevisiosignaalin muodostamiseksi lähetystä varten, ja koodiltaan avatun NTSC-standardi-televisiosingaalin muodostamiseksi näytettäväksi televisiovastaanottimessa.
Nämä ja muut keksinnön tehtävät saavutetaan käyttämällä samaa laitetta muodostamaan televisiosignaali ja salakirjoittamaan sekä avaamaan koodi signaalille samanaikaisesti. Keksinnön mukaisesti voidaan MAC-standarditelevisiosignaali muodostaa ja salakirjoittaa lähetystä varten etäiseen vastaanottimeen. Vastaanottimen päässä voidaan MAC-signaalia käyttää muodostamaan koodiltaan avattu signaali, esimerkiksi NTSC-signaali, näytettäväksi televisiovastaanottimessa. MAC-signaali muodostetaan lähetin-päässä ottamalla näytteitä ja tallettamalla luminassi- ja kro-minanssisignaalit erillisinä. Luminanssista otetaan näytteitä luminanssinäytteenottotaajuudella ja nämä talletetaan luminans-simuistiin, kun taas krominanssista otetaan näytteitä krominans-sinäytteenottotaaajuudella ja nämä talletetaan krominanssimuis-tiin. Luminanssi- ja krominanssinäytteet pakataan ajassa kirjoittamalla ne ne muistiin niiden omilla näytteenottotaajuuksilla, ja lukemalla ne muistista suuremmalla taajuudella. Limitin valitsee luettavaksi joko luminanssimuistin tai krominanssimuis-tin sopivana hetkenä videopyyhkäisyjuovan aktiivisen periodin aikana muodostaen täten MAC-signaalin. Signaali voidaan salakirjoittaa muuttamalla aloitusaikaa, jolloin luminanssi- ja/tai krominanssisignaalit luetaan vastaavista muisteistaan salakirjoitusavaimen mukaisesti.
Etäis- tai vastaanotinpäässä voidaan salakirjoituksesta avattu signaali, esimerkiksi NTSC-signaali, muodostaa näytettäväksi 7 85088 televisiovastaanottimella käyttäen samaa menetelmää ja laitetta# jota käytettiin muodostamaan salakirjoitettu signaali television lähetyspäässä. Tämä toteutetaan tallettamalla myös tulevat lumi-nanssi- ja krominanssisignaalit erillisiin muisteihin. Signaalit luetaan muisteista taajuudella# joka vastaa haluttua formattia, eli NTSC-standardia. Signaalin koodi avataan muuttamalla aloi-tusaikaa, jolloin luminanssi ja/tai krominanssisignaalit luetaan vastaavista muisteistaan, koodinavausavaimen mukaisesti.
Keksinnön menetelmää ja laitetta voidaan siten käyttää salakirjoitetun televisiosignaalin muodostamiseen lähetettäväksi kaukaiseen vastaanottimeen, sekä avatun signaalin muodostamiseen vastaanottimessa näyttöä varten. Sen mukaisesti televisiolähetys järjestelmä # joka toteuttaa tämän keksinnön, käyttää vähem-piä osia, se on helpompi rakentaa, se on toimintavarmempi sekä kustannuksiltaan halvempi.
Liitteinä olevissa piirroksissa esittää kuvio 1 standardin mukaista NTSC-signaalia, kuviot 2a, 2b, ja 2c kuvaavat sitä salakirjoitustekniikkaa, jota käytetään keksinnössä, kuvio 3 esittää sellaisen salakirjoitus/avaus-järjestelmän yhden muodon, jota voidaan käyttää keksinnön kanssa, kuvio 4 esittää vaihtoehtoisen järjestelmän kuviossa 3 esitetylle, kuvio 5 esittää salakirjoitusjärjestelmän toisen sellaisen toteutuksen, jota voidaan käyttää keksinnön kanssa, kuviot 6 ja 7 esittävät kahta eri salakirjoituksen avausjärjes-telmää, joita voidaan käyttää keksinnön kanssa, kuvio 8 esittää salakirjoitusjärjestelmää, joka toteuttaa keksinnön yhden näkökohdan, sekä sitä ympäröivän laitteiston, kuvio 9 esittää laitetta, jota voidaan käyttää videosignaalien salakirjoitukseen ja näiden avaamiseen tekniikalla, joka on keksinnön toteutus, kuvio 10 on amplitudi/taajuuskäyrä, esittäen yksinkertaistetussa muodossa tyypillisen NTSC-väritelevisiosignaalin, kuvio 11 on tyypillisen MAC-väritelevisiosignaalin yhden video-juovan amplitudi/taajuuskäyrä, kuvio 12 on sellaisen juovamuistin lohkokaavio, jota voidaan 8 85088 käyttää pakkaamaan ja avaamaan television pyyhkäisyjuovia keksinnön mukaisesti, kuvio 13 on lohkokaavio kellosignaaleista/ joita käytetään kuviossa 12 esitetyn juovamuistin ohjaamiseen/ kuvio 14 on lohkokaavio salakirjoittimesta/ jota voidaan käyttää keksinnön kanssa/ kuvio 15 on lohkokaavio koodin avaajasta/ jota voidaan käyttää keksinnön kanssa/ ja kuviot 16a ja 16b ovat kaavioita/ jotka esittävät signaalien sisääntuloa kuvion 12 juovamuistiin ja niiden ulostuloa sieltä.
Keksinnön salakirjoitus- ja koodinavausmenetelmä perustuu muuttuvan pyyhkäisyjuovajakson muodostamiseen ja käyttöön/ kuten kuvioissa 2a - 2c on esitetty. Kuviossa 2a on esitetty juovien N ja N + 1 aktiivisten videokomponenttien osat sekä juovan N + 1 vaakasammutuksen aika. Kuviossa 2a esitettä juova on pituudeltaan standardin mukainen/ ja sisältää siten standardin mukaisen vaakasammutuksen ajan. Kuten edellä on esitetty/ ja näytetty pilkkuviivana kuviossa 2a/ voi vaakasammutuksen ajan sijasta tämän paikalla olla standardipituinen jakso digitaalisen tiedon lähetystä varten.
Minimipituinen juova on esitetty kuviossa 2b, ja se on saatu eliminoimalla olennaisesti standardin mukainen vaakasammutuksen aika tai digitaalisen tiedon lähetyksen jakso.
Pitennetty juova on esitetty kuviossa 2c, ja se on saatu lisäämällä kuviossa 2a näytettyä standardin mukaista vaakasammutuksen aikaa tai digitaalisen tiedon lähetyksen jaksoa, ja pilkkuviiva kuviossa 2c esittää myös digitaalista tietoa.
Sen tyyppinen pitennetty juova, joka on esitetty kuviossa 2c, voidaan muodostaa yksinkertaisella laitteistolla siinä tapauksessa, että vaakasammutuksen aikan on kaksinkertainen kuvion 2a vaakasammutuksen aikaan nähden. Itse asiassa kuvion 2c pitennetty juova on tällainen juova, ja sillä on kaksi kertaa niin pitkä vaakasammutuksen aika kuin kuvion 2a standardi juovalla.
Salakirjoitus saadaan aikaan keksinnön mukaisesti vaihtelemalla 9 85088 joidenkin juovien vaakasammutuksen aikoja, jotta muodostettaisiin juovia, joiden pituus on minimi tai pitennetty. Lähetetty televisiosignaali koostuu siten juovista, joilla on kaikkia kolmea eri pituutta salakirjoitusavaimen mukaisesti.
Havaitaan, että jonakin määrättynä ajanjaksona on tarpeen, että keskimääräinen juovapituus on yhtäsuuri kuin stadardijuovan pituus, eli että pitkien ja lyhyiden juovien täytyy kumota toisensa tai tasapainottaa toisensa. Tämän jakson pituus ei ole kriittinen. Se voi olla esimerkiksi yksi kuvakenttä, tai yksi kehys, tai se voi olla jopa pitenpi jakso. Mitä pitempi tämä jakso kuitenkin on, sitä pitemmän aikaa vastaaanottimella kuluu signaaliin lukittumisessa.
Vaikka kuviot 2a -2c esittävät keksinnön toteutusta, jossa vaakasammutuksen aika on standardi, nolla tai kaksi kertaa standardi, voidaan myös käyttää vaakasammutuksen aikoja nollan ja standardin välillä sekä vaakasammutuksen aikoja, jotka ovat suurempia kuin kaksi kertaa standardi tai standardin ja kaksi kertaa standardin välillä. Voi myös olla useita erilaisia vaakasammutuksen aikoja, jotka ovat suuremmpi kuin standardi. Yleisesti ottaen kuitenkin standardin ja useamman kuin kahden muun vaaka-sammutuksen ajan käyttö voidaan tehdä vain monimutkaisemman laitteiston kustannuksella.
Keksinnön toisessa toteutuksessa ei käytetä mitään standardi-juovapituutta, eli kaikkien juovien vaakasammutuksen ajat on pitennetty tai lyhennetty. Siten käytännössä keksinnössä muunnetaan televisiosignaalia salakirjoitusavaimen mukaisesti sellaisen signaalin muodostamiseksi, jossa kaikki aktiiviset videojuo-vat lähetetään muuttamattomina paitsi aikaviive, joka on yhtäsuuri kuin kasaantunut vaihtelu vaakasammutuksen ajoissa. Tarkemmin sanottuna, kuten salakirjoitusavain määrittää, voidaan joillekin juoville jättää muuttamaton vaakasammutuksen aika, toisten juovien vaakasammutuksen aikaa lisätä, ja vielä joidenkin muiden juovien vaakasammutuksen aikaa vähentää. Salakirjoitettu televisiosignaali koostuu kaikista näistä juovista, ja se lähetetään, jolloin salakirjoitusavain ilmaisee, mitä juovat ovat standardi juovia, mitkä juovat ovat pitkiä juovia, ja mitkä 10 85088 juovat ovat lyhyitä juovia» jotta mahdollistettaisiin vastaanotetun signaalin koodin avaaminen.
Eräs lisäehto vaaditaan, jotta varmistettaisiin edullinen vastaanotin. Tämä ehto on, että vaakasammutuksen aikojen yhteenlasketun muutoksen minä tahansa ajanhetkenä pitää pysyä alueella 0-1 juovaa. Tällä reunaehdolla eivät juovat, jotka saapuvat vastaanottimeen, tarvitse enempää kuin yhden juovan viivettä, ennenkuin ne käytetään alkuperäisen signaalin uudelleenmuodosta-miseen, eli salakirjoitusta edeltäneen signaalin muodostamiseen. On kuitenkin ymmärrettävä, että tämä ei ole keksinnön rajoitus. Jos yhteenlaskettu muutos vaakasammutuksen ajoissa minä tahansa ajan hetkenä on enemmän kuin yksi juova, tarvitsee ainoastaan varmistaa, että käytettävissä on laite, joka pystyy tallettamaan yhteenlasketun muutoksen. Tämä vaatimus yksinkertaisesti tuo enemmän kustannuksia ja monimutkaisuutta.
Koska tietyt vaakasammutuksen ajoista on joko kokonaan tai osittain poistettu, on tarpeen muodostaa uudelleen sammutusaaltomuo-dot vastaanottimessa. Tämä voidaan tehdä yksinkertaisesti käyttämällä sähköisiä muisteja. Tarkemmin sanottuna NTSC-signaalin tapauksessa esimerkiksi vaakasammutuksen aikojen uudelleen muodostaminen vaatii juovasynkronointisignaalien ja väritahtisig-naalien uudelleenmuodostuksen. Se voidaan kuitenkin tehdä käyttäen nykytekniikan menetelmiä, eikä se ole tämän keksinnön osa. Siten kun koodinaukaisuavainta, joka on sama kuin salakirjoitusavain, on käytetty palauttamaan aktiiviset videokomponentit niiden oikeaan aikasuhteeseensa toisiinsa nähden, voidaan synkronointi- ja väritahtisignaalit oikein ajoitettuna videosignaalien suhteen lisätä helposti ja tunnetuilla menetelmillä.
Siinä tapauksessa, että digitaalista dataa on siinä välissä, joka muuten olisi vaakasammutuksen aika, voisi kuvasta 2b näyttää siltä, että digitaalinen tieto menetetään käytettäessä keksintöä. Tietoa ei kuitenkaan menetetä, vaan se pikemminkin lähetetään digitaalisen tiedon standardi jaksoja pitemmissä väleissä, kuten esimerkiksi kuviossa 2c on esitetty.
Tässä kuvattu salakirjoitus/avaus-menetelmä voidaan toteuttaa 11 85088 suurella määrällä tapoja käyttäen tunnettuja tekniikoita, laitteita ja komponentteja. Viitaten siten esimerkiksi kuvioon 3, syötetään tv-kameralla 12 muodostettu televisiosignaali optio— naaliseen analogia/digitaalimuuntimeen (ADC) 13, jonka digitaa-liulostulo syötetään juovatalletuslaitteeseen 14. Juovatalletus-laitteen 14 ulostulo syötetään optionasiiseen digitaali/analo-giamuuntimeen (DAC) 15, jonka ulostulo, salakirjoitettu televisiosignaali analogiamuodossa, syötetään lähettimeen 16 lähetettäväksi esimerkiksi satelliittiin 17. Salakirjoitusavain televisiosignaalin salakirjoitusta varten juovatalletuslaitteessa 14 syötetään salakirjoitus- ja ajoituspiiriin 18, joka vaihte-lee televisiosignaalin vaakasammutuksen aikoja.
Salakirjoitetun signaalin vastaanottaa kaapeliverkon päätevas-taanotin 19, ja se syötetään optionaaliseen ADC:hen 20, jonka digitaalinen ulostulo syötetään juovatalletuslaitteeseen 21. Juovatalletuslaitteen 21 ulostulo syötetään optionaaliseen DAC 22:een, jonka ulostulo, avattu tv-signaali kaikilta suhteiltaan samana kuin se, joka saatiin kameran 12 ulostulosta, syötetään kaapelia pitkin kaapelitilaajille. Koodinavaamisavain, joka on sama kuin salakirjoitusavain, televisiosignaalin avaamiseksi juovatalletuslaitteessa 21 syötetään dekoodaus- ja ajoituspiiriin 23, joka palauttaa lyhennetyt ja pitennetyt vaakasammutuksen ajat kuviossa 2a esitetyiksi standardipituuksiksi.
Siinä tapauksessa, että tv-signaali on esimerkiksi NTSC-signaa-li, voi olla tarpeen palauttaa alkuperäisiksi juova- ja pysty-tahdistussignaalit sekä väritahtisignaalit. Tämä toiminto suoritetaan sammutusajan uudelleenmuodostuspiirillä 24.
Tv-signaalia voidaan käsitellä joko analogia- tai digitaalimuodossa. Juovatalletuslaitteiden 14 ja 21 luonne riippuu signaalin muodosta. Jos siten tv-signaali on analogiamuodossa, voivat juo-vatalletuslaitteet 14 ja 21 olla niin sanottuja BBD-piirejä, kun taas jos tv-signaali on digitaalimuodossa, voivat juovatal-letuslaitteet 14 ja 15 olla siirtorekistereitä, tai suorasaanti-muisteja, joilla on ainakin yhden juovan muistikapasiteetti, tai CCD-muistilaitteitä.
85088
Kuvio 8 esittää salakirjoitusjärjestelmää/ joka on keksinnön toteutus, hieman yksityiskohtaisemmin.
Kuvio 9 esittää, kuinka salakirjoitus- (tai koodinavaamis-) avainta käytetään juovapituuksien muuttamiseen. Salakirjoitusavainta (joka esitetyssä toteutuksessa päivitetään kerran kehystä kohti) käytetään aloitusvektorina pseudosatunnaislukugene-raattoripiirille. Tämä piiri muodostaa (NTSC-standardille) 525 satunnaisluvun sekvenssin, joka perustuu salakirjoitusavaimeen. Nämä satunnaisluvut yhdistetään sitten tietoon, joka saadaan laskurista, jota lisätään yhdellä jokaisen juovan kohdalla, juo-vatyypin valintapiirissä. Tämä piiri valitsee juovan tyypin (eli määrää vaakasammutuksen ajan pituuden) seuraavalle juovalle. Tämä tieto syötetään sitten juovapituuden ohjaimeen, joka tark-kailee yhdistettyä poikkeamaa juovapituuksissa sen hetkisen kehyksen alun suhteen, ja varmistaa tälle erityistoteutukselle, että seuraavat ehdot ovat voimassa: 1. Yhdistetty poikkeama ei koskaan ylitä yhtä täyttä video-juovaa (63.55 us NTSC-signaalille); 2. Yhdistetty poikkeama kehyksen lopussa on nolla.
Juovapituuden ohjain muodostaa sitten tiedon vaakalaskurille ja siihen liittyvälle dekooderille, joka sallii tämän laskuri/de-kooderin muodostaa oikeat juovamuistin ohjaussignaalit senhetkiselle juovalle.
Kuten yllä huomautettiin, poistaa MAC-standardin käyttö televisiosignaalien lähetyksessä lukuisia ongelmia, jotka liittyvät NTSC-standardiin. Kuvio 12 on lohkokaavio juovamuistista, jota voidaan käyttää pakkaamaan tai avaamaan luminanssi- ja kromi-nanssisignaaleja MAC-standardin mukaisen televisiosignaalin muodostamiseksi. Muisti sisältää parin muistielementtejä 33 ja 34 kytkettynä yhteiseen sisääntuloon 35, joka vastaanotaa joko lu-minenssi- tai krominanssi-, eli värierosignaaleita. Muistiele-mentit 33 ja 34 voidaan valita lukuisista nykytekniikassa tunnetuista muistielementeistä, ja kuviossa 12 ne on esitty CCD-muis-tielementteinä. Muistielementit 33 ja 34 on kytketty vastaaviin kellosignaaleihin 30 ja 31 sekä valintakytkimeen 36. Kytkin 36 on elektroninen kytkin tai limitin, jotka ovat hyvin tunnettuja i3 85088 nykytekniikassa, ja joilla on DPST-toiminto. Muistielementtien 33 ja 34 jokainen vastaava ulostulojuova on kytketty kytkimeen 36, ja lähetetään valinnaisesti ulostulolinjalle 37 ulostulon vaiintasignaalin 32 ohjauksessa.
Vaikka kuvion 12 juovamuistia voidaan käyttää sekä pakkaamaan että avaamaan signaaleita, kuvataan laitetta jatkossa sen suorittaessa pakkausta. Kun signaali, esimerkiksi luminanssisignaa-li, tulee sisääntuloon 35, kirjoittaa kello 30 edeltämäärätyn määrän luminanssinäytteitä muistielementtiin 33 edeltämäärätyllä sisääntulon näytteenottotaajuudella. On havaittu, että sopiva näytteiden määrä on 750 ja että sopiva sisääntulon näytteenottotaajuus on 14.32 MHz luminanssisignaalille esimerkiksi NTSC-standardin mukaisesti. Samanaikaisesti, kun muistielementti 33 tallettaa sisääntulevaa luminanssisignaalia, aiheuttaa kello 31 sen, että muistielementin 34 (luminanssisignaalit edelliseltä pyyhkäisyviivalta) sisältö luetaan ulostulolinjalle 37 kytkimen 36 kautta edeltämäärätyllä ulosmenevällä näytteenottotaajuudella. On havaittu, että sopiva ulostulon näytteenottotaajuus on 21.48 MHz. Seuraavan pyyhkäisyjuovan aikana kirjoitetaan 750 luminanssinäytettä muistielementtiin 34 kellolla 31, joka toimii sisääntulon näytteenottotaajuudella 14.32 MHz. Samanaikaisesti muistielementtiin 33 talletetut luminanssinäytteet luetaan ulos-tulolinjalle 37 kellolla 30 ulostulon näytteenottotaajuudella 21.48 MHz. Erillistä juovamuistia, jolla on pari muistielement-tejä, käytetään värierosignaalien (eli krominanssisignaalien) pakkaamiseen, ja se toimii samalla tavalla. Kuvio 13 on lohko-kaavio niistä kellosignaaleista, joita käytetään muistielemet-tien 33 ja 34 toiminnan ohjaamiseen.
Kuvio 14 on lohkokaavio kooderista, jota voidaan käyttää keksinnön kanssa, ja joka sisältää kuviossa 12 esitetyn juovamuistin, jotta luminanssi- ja krominanssisignaalit voitaisiin tallettaa ja tämän jälkeen lukea ulos. Kuten on esitetty, tuodaan kolme väritelevisiosignaalia, luminanssi (Y) ja kaksi värierosignaalia (R — Y ja B - Y) televisiosignaalilähteestä ja suodatetaan, vastaavasti, aiipaästösuodattimilla 100a, 100b ja 100c. Suodatetuista signaaleista otetaan sitten näytteitä sopivalla sisääntu-levalla näytteenottotaajuudella analogia/digitaalimuuntimissa i4 85088 102a, 102b ja 102ο.
Kenttäsuodattimet 104 ja 106 muodostavat digitaalisten väriero-signaalien R - Y ja B - Y kenttäinterpolaation, tässä järjestyksessä/ jonka jälkeen nämä signaalit valitaan vuorotellen lähetettäväksi limittimellä 108. Vain yksi kahdesta värierosignaa-lista tarvitsee lähettää krominassina jokaisella juovalla/ jotta muodostettaisiin MAC-televisiosignaali.
Digitaaliset luminanssi- ja krominanssisignaalit pakataan seu-raavaksi/ kuten edellä on kuvattu. Luminanssitieto kirjoitetaan luminanssimuistiin 38a ja luetaan sitten sieltä. Krominanssitie-to kirjoitetaan krominanssimuistiin 38b ja luetaan sitten sieltä .
Limitin 118 vastaanottaa neljä joukkoa signaaleja/ luminanssin/ krominanssin/ äänen ja synkronisaation. Limitin 118 yhdistää sitten nämä signaalit valitsemalla ne sopivana hetkenä yhdistettäväksi MAC-videojuovaksi. Limityksen jälkeen signaalit muunnetaan uudelleen analogisiksi digitaali/analogiamuuntimella 120/ suodatetaan alipäästösuodattimessa 122 ja syötetään ulos MAC-väritelevisiosignaalina.
Kuvio 15 on lohkokaavio dekooderista/ jota voidaan käyttää keksinnön kanssa/ ja joka sisältää myös kuviossa 12 esitetyt juova-muistit. Sisääntuleva televisiosignaali menee ensin demultiplek-seriin 300/ joka erottaa siitä luminanssi- ja krominanssisignaalit sekä ääni- ja synkronisointisignaalit. Luminenssisignaali viedään luminanssimuistiin 38a/ jossa se laajennetaan, ja sitten alipäästösuodattimeen 304, jossa se suodatetaan. Analoginen luminanssisignaali menee sitten ulostuloliityntään 306. Näyt-teenottosignaalit, joita tarvitaan luminanssin laajentamiseen, muodostetaan ajoitusgeneraattorissa 308, ja syötetään luminanssimuistiin 38a kello-ohjaimilla 310.
Krominanssisignaali demultiplekseriItä 300 laajennetaan myös krominanssimuistissa 38b. Erilliset ulostulot on järjestetty kahdelle värierosignaalille, jotka suodatetaan kahdessa alipäästösuodattimessa 314 ja syötetään sitten ulostuloliitynnälle 306. Tarpeelliset näytteenottosignaalit syötetään krominanssi- muistiin 38b ajoitusgeneraattorilta 308 kello-ohjainten 310 kautta.
15 85088
Signaalit, jotka eivät sisällä luminanssia tai krominanssia erotetaan myös sisääntulevasta televisiosignaalista demultiplekse-rillä 300. Ulostuloliityntä 306 vastaanottaa luminanssin ali-päästösuodattimelta 304, krominanssin alipäästösuodattimilta 314, ja ajoitussignaalit ajoitusgeneraattorilta 308. Sen ulostulo on standardinmukainen NTSC-väritelevisiosignaali.
Keksinnön mukaisesti voidaan kuvion 12 juovamuistia käyttää myös televisiosignaalin salakirjoitukseen lähetinpäässä MAC-signaalia muodostettaessa, ja muodostetun signaalin aukaisemiseen vastaan-otinpäässä näytettäväksi televisiovastaanottimessa. Siten kuvion 12 juovamuistia voidaan käyttää korvaamaan kuviossa 3 esitetyt muistit 14 ja 21, salakirjoitetun signaalin muodostamiseksi muistin 14 suhteen, ja avatun signaalin muodostamiseksi muistin 21 suhteen. Kuten kuviossa 9 on esitetty, syötetään salakirjoi-tus/aukaisemisavain piiriin 23, joka ohjaa ohjaussignaalien muodostamista juovamuistia varten. Näihin signaaleihin kuuluu kellosignaalit 30 ja 31 sekä ulostulovalintasignaali 32. Niiden muistien tyypistä riippuen, joita on käytetty muistielementteinä juovamuistissa, voivat ohjaussignaalit sisältää myös luku-, kirjoitus- ja muistinvirkistyssignaalit.
Kuviot 16a ja 16b ovat kaavioita esittäen signaalien ulostuloa kuvion 12 juovamuistista ja niiden sisäänmenoa sinne. Esityksen ja selityksen yksinkertaistamiseksi oletetaan, että juovamuistia käytetään luminanssisignaalin pakkaamiseen, että standardipyyh-käisyjuovan pituus L on 64 us, ja että vaakasammutuksen ajan pituus on 12 us. Siten pyyhkäisyjuovan aktiivisen tai video-osan pituus on 54 us. Kuvio 16a edustaa muistielementin 33 toimintaa, kun taas kuvio 16b edustaa muistielementin 34 toimintaa.
Kuten kuviossa 16a on esitetty, otetaan 750 näytettä luminans-sistä näytteenottotaajuudella 14.32 MHz ajassa 52 us pyyhkäisy-juovasta, ja ne talletetaan muistielementtiin 33. Sellaisen viiveen jälkeen, joka on salakirjotusavaimen mukainen, luetaan nä- i6 85088 ma näytteet ulos näytteenottotaajuudella 21.48 MHz. Suurempi näytteenottotaajuus johtaisi siihen, että näytteitä luettaisiin ulos nopeammin kuin niitiä kirjoitetaan sisään, eli sisääntule-vien näytteiden lukemiseen menee 52 us, mutta niiden uloslukemi-seen vain 34 us. Sen vuoksi saadaan aikaan sisääntulevan lumi-nenssisignaalin pakkaaminen, jolloin muodostetaan MAC-standardi-signaalien luminanssiosa. Koska näytteiden uloslukemista viivästytetään salakirjoitusavaimen mukaisesti, salakirjoitetaan MAC-signaali myös samanaikaisesti. Kuten kuviosta 16a nähdään, voi viive, ennenkuin talletetut näytteet luetaan ulos, vaihdella välillä 0-32 us. Aikaa 32 us pitempi viive ei salli näytteiden täydellistä lukemista ulos, ennenkuin seuraava pyyhkäisyjuova tulee muistiin.
Muistielementit 33 ja 34 toimivat peräkkäisesti siten, että kun toinen muistielementti lukee sisään luminanssinäytteitä, lukee toinen elementti ulos luminanssinäytteitä edelliseltä pyyhkäi-syjuovalta MAC-standardimuodossa. Siten kumpikin muistielementti toimii vuorottelevilla pyyhkäisyviivoilla.
Samalla tavalla voitaisiin kuvion 12 juovamuistia käyttää signaalin avaamiseen salakirjoituksesta vastaanottimessa, samalla kun levitettäisiin signaali. Tässä tapauksessa luminanssisignaa-li luetaan sisään juovamuistiin taajuudella 21.48 MHz, ja ulos sieltä taajuudella 14.32 MHz signaalin levittämiseksi. Ulosluku-aikaa voidaan ohjata avausavaimen mukaisesti, jotta samanaikaisesti avattaisiin signaalin salakirjoitus.
On ymmärrettävää, että tv-signaalin kaapelijakelu salakirjoituksen avaamisen jälkeen ei ole olennaista keksinnön kannalta. Kuvio 4 esittää järjestelmän, jolla salakirjoitetut signaalit vastaanotetaan antennilla 26 käyttäjän sijaintipaikalla, esimerkiksi kotona, salakirjoitus aukaistaan siellä ja syötetään tv-vas-taanottimeen 25 tällä paikalla.
Salakirjoituksen aukaisujärjestelmän yksi sellainen muoto, jota voidaan käyttää keksinnön yhteydessä käytännössä, on esitetty kuviossa 6, jolloin juovatalletusmuisti 21 tässä tapauksessa on yhden juovan RAM-muisti. Komponentit 27 ja 28 onvat yksinkertai- i7 8 5 088 sesti ylipäästösuodattimia. Kuvion 6 järjestelmässä luku- ja kirjoitusjaksot tapahtuvat toisistaan riippumatta kunkin tv-juo- van kohdalla.
Salakirjoituksen aukaisujärjestelmän toinen sellainen muoto, jota voidaan käyttää keksinnön yhteydessä käytännössä, on esitetty kuviossa 7, jolloin tässä tapauksessa muistilaite 21 on siirto-rekisterien joukko. Kuvion 7 järjestelmällä sisäänluku ja ulos-luku tapahtuvat eri tv-juovilla. Kuvion 7 järjestelmä voidaan toteuttaa myös käyttäen CCD-tekniikkaa.
Sen tyyppinen salakirjoitusjärjestelmä, joka on yhdenmukainen kuvion 6 salakirjoituksen aukaisujärjestelmän kanssa, on esitetty kuviossa 5. Selvästikin salakirjoitusjärjestelmää, joka on yhdenmukainen kuvion 7 salakirjoituksen aukaisujärjestelmän kannssa, voitaisiin myös käyttää, ja se olisi samanlainen kuin kuviossa 5 esitetty paitsi, että sen muistilaitteet 14 olisivat joukko siirtorekistereitä, kuten kuviossa 7 on esitetty.
Vaikka keksinnön edullinen toteutus on esitetty ja kuvatta edellä, havaitseen alan asiantuntija, että siihen voidaan tehdä muutoksia ja muunnelmia ilman, että poiketaan sen keksinnön hengestä ja suojapiiristä, joka on määritelty liitteinä olevissa patenttivaatimuksissa.
Claims (24)
1. Laite MAC-standardin mukaisen televisiosignaalin muodostamiseksi ja mainitun MAC-signaalin salakirjoittamiseksi sen muodostamishetkellä, johon laitteeseen kuuluu sisääntu-loelin luminanssi-informaation pyyhkäisyjuovan, värieroin-formaation pyyhkäisyjuovan ja salakirjoitusavaimen vastaanottamiseksi, luminanssimuisti (38a) kytkettynä mainittuun sisääntuloelimeen mainitun luminanssi-informaation pyyh-käisyjuovan tallettamiseen ja sen jälkeen luminanssi-informaation mainitun talletetun tiedon uloslukemiseen mainitun MAC-standardisignaalin muodostamiseksi, jolloin mainittu luminanssimuistielin (38a) sisältää ensimmäisen (33) ja toisen muistielimen (34), tunnettu siitä, että siihen kuuluu lisäksi ensimmäinen (30) ja toinen kellosig-naalielin (31), jotka on kytketty vastaavaan mainittuun ensimmäiseen (33) ja toiseen muistielimeen (34), jolloin mainittu ensimmäinen kellosignaalielin (30) on järjestetty saamaan aikaan sen, että mainittu ensimmäinen muistielin (33) tallettaa mainitun luminanssi-informaation sen hetkisen pyyhkäisyjuovan silloin, kun mainittu toinen kellosignaalielin (31) aiheuttaa sen, että mainittu toinen muistielin (34) lukee ulos luminanssi-informaation mainitun talletetun pyyhkäisyjuovan, ja jolloin mainittu toinen kellosignaalielin (31) on järjestetty saamaan aikaan sen, että mainittu toinen muistielin (34) tallettaa mainitun luminanssi-informaation sen hetkisen pyyhkäisyjuovan silloin, kun mainittu ensimmäinen kellosignaalielin (30) saa aikaan sen, että mainittu ensimmäinen muistielin (33) lukee ulos luminanssi-informaation mainitun talletetun pyyhkäisyjuovan, jolloin mainittu ensimmäinen (30) ja toinen kellosignaalielin (31) saa aikaan sen, että ensimmäinen (33) ja toinen muistielin (34) viivästyttää luminanssi-informaation mainitun talletetun pyyhkäisyjuovan uloslukua mainitun salakirjoitusavaimen mukaisesti, ja mainittu ensimmäinen (30) ja toinen kellosignaalielin (31) saa aikaan sen, että vastaava ensimmäinen (33) ja toinen muistielin (34) tallettaa edeltä määrätyn määrän mainitun luminanssi-informaation näytteitä ensimmäisellä edeltä määrätyllä näytteenottotaajudella, ja lukee i9 8 5 0 88 ulos luminanssi-informaation mainitun talletetun pyyhkäi-syjuovan toisella edeltä määrätyllä näytteenottotaajuudella.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnet-t u siitä, että mainittu edeltä määrätty näytteiden määrä on 750, mainittu ensimmäinen edeltä määrätty näytteenottotaajuus on 14,32 MHz ja mainittu toinen edeltämäärätty näytteenottotaajuus on 21,48 MHz.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnet-t u siitä, että mainitut ensimmäinen (33) ja toinen muis-tielin (34) koostuvat RAM-muistista.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnet-t u siitä, että mainitut ensimmäinen (33) ja toinen muis-tielin (34) koostuvat lukuisista siirtorekistereistä.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnet-t u siitä, että mainitut ensimmäinen (33) ja toinen muis-tielin (34) koostuvat lukuisista CCD-elementeistä.
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnet- t u siitä, että siihen lisäksi kuuluu värimuistielin (38b) kytkettynä mainittuun sisääntuloelimeen mainitun värieroin-formaation pyyhkäisyjuovan tallettamiseksi ja sen jälkeen tämän värieroinformaation mainitun talletetun pyyhkäisyjuovan uloslukemiseksi, MAC-standardisignaalien muodostamiseksi.
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittu värimuistielin (38b) sisältää ensimmäisen (33) ja toisen muistielimen (34) kytkettynä mainittuun ensimmäiseen (30) ja toiseen kellosignaalielimeen (31) vastaavasti, jolloin mainittu ensimmäinen kellosignaa-lielin (30) on järjestetty saamaan aikaan sen, että mainitun värimuistielimen (38b) mainittu ensimmäinen muistielin (33) tallettaa mainitun värieroinformaation sen hetkisen pyyhkäisyjuovan silloin, kun mainittu toinen kellosignaalielin 20 85088 (31) aiheuttaa sen, että mainitun värimuistielimen (38b) mainittu toinen muistielin (34) lukee ulos värieroinformaa-tion mainitun talletetun pyyhkäisyjuovan, ja jolloin mainittu toinen kellosignaalielin (31) on järjestetty saamaan aikaan sen, että mainitun värimuistielimen (38b) mainittu toinen muistielin (34) tallettaa mainitun värieroinformaati-on sen hetkisen pyyhkäisyjuovan silloin, kun mainittu ensimmäinen kellosignaalielin (30) saa aikaan sen, että mainitun värimuistielimen (38b) mainittu ensimmäinen muistielin (33) lukee ulos värieroinformaation mainitun talletetun pyyh-käisyjuovan, jolloin mainittu ensimmäinen (30) ja toinen kellosignaalielin (31) saa aikaan sen, että mainitun värimuistielimen (38b) ensimmäinen (33) ja toinen muistielin (34) viivästyttää värieroinformaation mainitun talletetun pyyhkäisyjuovan uloslukua mainitun salakirjoitusavaimen mukaisesti.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen laite, tunnet-t u siitä, että mainitut ensimmäinen (30) ja toinen kellosignaalielin (31) saavat aikaan sen, että mainitun värimuistielimen (38b) vastaavat ensimmäinen (33) ja toinen muistielin (34) tallettavat edeltä määrätyn määrän mainitun värimuistitiedon näytteitä ensimmäisellä edeltä määrätyllä näytteenottotaajuudella, ja lukevat ulos värieroinformaation mainitun talletetun pyyhkäisyjuovan toisella edeltä määrätyllä näytteenottotaajuudella.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittu edeltä määrätty näytteiden määrä on 750, mainittu ensimmäinen edeltä määrätty näytteenottotaajuus on 14,32 MHz, ja mainittu toinen edeltä määrätty näytteenottotaajuus on 21,48 MHz.
10. Laite NTSC-standardin mukaisen televisiosignaalin muodostamiseksi ja mainitun NTSC-signaalin salakirjoituksen aukaisemiseksi sen muodostamishetkellä, johon laitteeseen kuuluu sisääntuloelin luminanssi-informaation pyyhkäisyjuovan, värieroinformaation pyyhkäisyjuovan ja salakirjoitus- 2i 85088 avaimen vastaanottamiseksi, luminanssimuisti (38a) kytkettynä mainittuun sisääntuloelimeen mainitun luminanssi-informaation pyyhkäisyjuovan tallettamiseen ja sen jälkeen lu-minanssi-informaation mainitun talletetun tiedon uloslukemi-seen mainitun MAC-standardisignaalin muodostamiseksi, jolloin mainittu luminanssimuistielin (38a) sisältää ensimmäisen (33) ja toisen muistielimen (34), tunnettu siitä, että siihen kuuluu lisäksi ensimmäinen (30) ja toinen kellosignaalielin (31), jotka on kytketty vastaavaan mainittuun ensimmäiseen (33) ja toiseen muistielimeen (34), jolloin mainittu ensimmäinen kellosignaalielin (30) on järjestetty saamaan aikaan sen, että mainittu ensimmäinen muis-tielin (33) tallettaa mainitun luminanssi-informaation sen hetkisen pyyhkäisyjuovan silloin, kun mainittu toinen kellosignaalielin (31) aiheuttaa sen, että mainittu toinen muistielin (34) lukee ulos luminanssi-informaation mainitun talletetun pyyhkäisyjuovan, ja jolloin mainittu toinen kellosignaalielin (31) on järjestetty saamaan aikaan sen, että mainittu toinen muistielin (34) tallettaa mainitun luminanssi-informaation sen hetkisen pyyhkäisyjuovan silloin, kun mainittu ensimmäinen kellosignaalielin (30) saa aikaan sen, että mainittu ensimmäinen muistielin (33) lukee ulos luminanssi-informaation mainitun talletetun pyyhkäisyjuovan, jolloin mainittu ensimmäinen (30) ja toinen kellosignaalielin (31) saa aikaan sen, että ensimmäinen (33) ja toinen muistielin (34) viivästyttää luminanssi-informaation mainitun talletetun pyyhkäisyjuovan uloslukua mainitun salakirjoituksen aukaisuavaimen mukaisesti, ja mainittu ensimmäinen (30) ja toinen kellosignaalielin (31) saa aikaan sen, että vastaava ensimmäinen (33) ja toinen muistielin (34) tallettaa edeltä määrätyn määrän mainitun luminanssi-informaation näytteitä ensimmäisellä edeltä määrätyllä näytteenottotaajuudella, ja lukee ulos luminanssi-informaation mainitun talletetun pyyhkäisyjuovan toisella edeltä määrätyllä näytteenottotaajuudella. 22 85088
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen laite, tunnet-t u siitä, että mainittu edeltä määrätty näytteiden määrä on 750, mainittu ensimmäinen edeltä määrätty näytteenottotaajuus on 21,48 MHz, ja mainittu toinen edeltä määrätty näytteenottotaajuus on 14,32 MHz.
12. Patenttivaatimuksen 10 mukainen laite, tunnet-t u siitä, että mainitut ensimmäinen (33) ja toinen muis-tielin (34) koostuvat RAM-muistista.
13. Patenttivaatimuksen 10 mukainen laite, tunnet-t u siitä, että mainitut ensimmäinen (33) ja toinen muis-tielin (34) koostuvat lukuisista siirtorekistereistä.
14. Patenttivaatimuksen 10 mukainen laite, tunnet-t u siitä, että mainitut ensimmäinen (33) ja toinen muis-tielin (34) koostuvat lukuisista CCD-elementeistä.
15. Patenttivaatimuksen 10 mukainen laite, tunnet-t u siitä, että siihen lisäksi kuuluu värimuistielin (38b) kytkettynä mainittuun sisääntuloelimeen mainitun värieroin-formaation pyyhkäisyjuovan tallettamiseksi ja sen jälkeen tämän värieroinformaation mainitun talletetun pyyhkäisyjuo-van uloslukemiseksi, MAC-standardisignaalin muodostamiseksi.
16. Patenttivaatimuksen 10 mukainen laite, tunnet-t u siitä, että mainittu värimuistielin (38b) sisältää ensimmäisen (33) ja toisen muistielimen (34) kytkettynä mainittuun ensimmäiseen (30) ja toiseen kellosignaalielimeen (31), vastaavasti, jolloin mainittu ensimmäinen kellosignaa-lielin (30) on järjestetty saamaan aikaan sen, että mainitun värimuistielimen (38b) mainittu ensimmäinen muistielin (33) tallettaa mainitun värieroinformaation sen hetkisen pyyh-käisyjuovan silloin, kun mainittu toinen kellosignaalielin (31) aiheuttaa sen, että mainitun värimuistielimen (38b) mainittu toinen muistielin (34) lukee ulos värieroinformaation mainitun talletetun pyyhkäisyjuovan, ja jolloin mainittu toinen kellosignaalielin (31) on järjestetty saamaan 23 8 5 0 8 8 aikaan sen, että mainitun värimuistielimen (38b) mainittu toinen muistielin (34) tallettaa mainitun värieroinformaati-on sen hetkisen pyyhkäisyjuovan silloin, kun mainittu ensimmäinen kellosignaalielin (30) saa aikaan sen, että mainitun värimuistielimen (38b) mainittu ensimmäinen muistielin (33) lukee ulos värieroinformaation mainitun talletetun pyyhkäisyjuovan, jolloin mainittu ensimmäinen (30) ja toinen kellosignaalielin (31) saa aikaan sen, että mainitun värimuistielimen (38b) ensimmäinen (33) ja toinen muistielin (34) viivästyttää värieroinformaation mainitun talletetun pyyhkäisyjuovan uloslukua mainitun salakirjoituksen aukai-suavaimen mukaisesti.
17. Patenttivaatimuksen 16 mukainen laite, tunnet-t u siitä, että mainitut ensimmäinen (30) ja toinen kellosignaalielin (31) saavat aikaan sen, että mainitun värimuistielimen (38b) vastaavat ensimmäinen (33) ja toinen muistielin (34) tallettavat edeltä määrätyn määrän mainitun värimuistitiedon näytteitä ensimmäisellä edeltä määrätyllä näytteenottotaajuudella, ja lukevat ulos värieroinformaation mainitun talletetun pyyhkäisyjuovan toisella edeltä määrätyllä näytteenottotaajuudella.
18. Patenttivaatimuksen 17 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittu edeltä määrätty näytteiden määrä on 750, mainittu ensimmäinen edeltä määrätty näytteenottotaajuus on 21,48 MHz, ja mainittu toinen edeltä määrätty näytteenottotaajuus on 14,32 MHz.
18 85088
19. Menetelmä, jolla voidaan samanaikaisesti muodostaa MAC-standarditelevisiosignaali pakkaamalla luminanssi- tai värieroinformaatio, ja avata mainitun MAC-standardisignaalin salakirjoitus, tunnettu siitä, että menetelmä koostuu askelista, joissa talletetaan luminanssi-informaati-on pyyhkäisyjuovan edeltä määrätty määrä näytteitä ensimmäisellä edeltä määrätyllä näytteenottotaajuudella, ja aletaan lukea ulos luminanssi-informaation mainittua talletettua 24 8 5 0 8 8 pyyhkäisyjuovaa edeltä määrätyllä näytteenottotaajuudella aikaviiveen jälkeen, jonka määrää salakirjoitusavain.
20. Patenttivaatimuksen 19 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainittu edeltä määrätty näytteiden määrä on 750, mainittu edeltä määrätty ensimmäinen näytteenottotaajuus on 14,32 MHz ja mainittu edeltä määrätty toinen näytteenottotaajuus on 21,48 MHz.
21. Patenttivaatimuksen 19 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että siihen lisäksi kuuluu askeleet, joissa edeltä määrätty määrä värieroinformaation pyyhkäisy-juovan näytteitä talletetaan erilliseen juovamuistiin mainitulla ensimmäisellä edeltä määrätyllä näytteenottotaajuudella, ja aloitetaan värieroinformaation mainitun talletetun pyyhkäisyjuovan lukeminen ulos mainitusta erillisestä juova-muistista mainitulla toisella edeltä määrätyllä näytteenottotaajuudella aikaviiveen jälkeen, jonka määrää mainittu salakirjoitusavain.
22. Menetelmä, jolla voidaan samanaikaisesti muodostaa avattu NTSC-standarditelevisiosignaali salakirjoitetusta MAC-signaalista laajentamalla luminanssi-tai värieroinfor-maatio, tunnettu siitä, että menetelmä koostuu askelista, joissa talletetaan luminanssi-informaation pyyh-käisyjuovan edeltä määrätty määrä näytteitä yhteen muistiin ensimmäisellä edeltä määrätyllä näytteenottotaajuudella, ja aletaan lukea ulos luminanssi-informaation mainittua talletettua pyyhkäisyjuovaa edeltä määrätyllä näytteenottotaajuudella mainitusta yhdestä muistista aikaviiveen jälkeen, jonka määrää salakirjoituksen avausavain.
23. Patenttivaatimuksen 22 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainittu edeltä määrätty näytteiden määrä on 750, mainittu edeltä määrätty ensimmäinen näytteenottotaajuus on 21,48 MHz ja mainittu edeltä määrätty toinen näytteenottotaajuus on 14,32 MHz. 25 85088
24. Patenttivaatimuksen 22 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että siihen lisäksi kuuluu askeleet, joissa edeltä määrätty määrä värieroinformaation pyyhkäisy-juovan näytteitä talletetaan erilliseen juovamuistiin mainitulla ensimmäisellä edeltä määrätyllä näytteenottotaajuudella, ja aloitetaan värieroinformaation mainitun talletetun pyyhkäisyjuovan lukeminen ulos mainitusta erillisestä juova-muistista mainitulla toisella edeltä määrätyllä näytteenottotaajuudella aikaviiveen jälkeen, jonka määrää mainittu salakirjoituksen avausavain.
Applications Claiming Priority (4)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
US73630185 | 1985-05-21 | ||
US06/736,301 US4642688A (en) | 1983-06-24 | 1985-05-21 | Method and apparatus for creating encrypted and decrypted television signals |
US8600825 | 1986-04-17 | ||
PCT/US1986/000825 WO1986007226A1 (en) | 1985-05-21 | 1986-04-17 | Method and apparatus for creating encrypted and decrypted television signals |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI870237A0 FI870237A0 (fi) | 1987-01-21 |
FI870237A FI870237A (fi) | 1987-01-21 |
FI85088B FI85088B (fi) | 1991-11-15 |
FI85088C true FI85088C (fi) | 1992-02-25 |
Family
ID=24959344
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI870237A FI85088C (fi) | 1985-05-21 | 1987-01-21 | Foerfarande och anordning foer aostadkommande av krypterade och dekrypterade televisionssignaler. |
Country Status (14)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US4642688A (fi) |
EP (1) | EP0223781B1 (fi) |
JP (2) | JPH0666949B2 (fi) |
CN (1) | CN1005237B (fi) |
AT (1) | ATE130994T1 (fi) |
AU (2) | AU5869386A (fi) |
BR (1) | BR8606685A (fi) |
CA (1) | CA1332976C (fi) |
DE (1) | DE3650444T2 (fi) |
DK (1) | DK28987A (fi) |
FI (1) | FI85088C (fi) |
MX (1) | MX161937A (fi) |
WO (1) | WO1986007226A1 (fi) |
ZA (1) | ZA862838B (fi) |
Families Citing this family (24)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US4965825A (en) | 1981-11-03 | 1990-10-23 | The Personalized Mass Media Corporation | Signal processing apparatus and methods |
US7831204B1 (en) | 1981-11-03 | 2010-11-09 | Personalized Media Communications, Llc | Signal processing apparatus and methods |
USRE47642E1 (en) | 1981-11-03 | 2019-10-08 | Personalized Media Communications LLC | Signal processing apparatus and methods |
US4796299A (en) * | 1985-08-22 | 1989-01-03 | Itt Corporation | Video encoder apparatus |
US4866770A (en) * | 1986-07-08 | 1989-09-12 | Scientific Atlanta, Inc. | Method and apparatus for communication of video, audio, teletext, and data to groups of decoders in a communication system |
US4837820A (en) * | 1986-10-17 | 1989-06-06 | Zenith Electronics Corporation | Hybrid CATV scrambling system |
CA1292056C (en) * | 1987-09-07 | 1991-11-12 | Masatoshi Tanaka | Video signal scrambling system |
US4914694A (en) * | 1988-04-11 | 1990-04-03 | Eidak Corporation | Modifying a television signal to inhibit recording/reproduction |
US4916736A (en) * | 1988-06-07 | 1990-04-10 | Macrovision Corporation | Method and apparatus for encrypting and decrypting time domain signals |
GB8820103D0 (en) * | 1988-08-24 | 1988-11-16 | Screen Electronics Ltd | Device & method |
US5058157A (en) * | 1989-09-06 | 1991-10-15 | Macrovision Corporation | Method and apparatus for encrypting and decrypting time domain signals |
US5003590A (en) * | 1989-12-18 | 1991-03-26 | Eidak Corporation | Encoding an optical video disc to inhibit video tape recording |
SE466727B (sv) * | 1991-04-04 | 1992-03-23 | Persson Bjoern | Tv-signaloeverfoerande betal-tv-system |
US5212723A (en) * | 1991-08-08 | 1993-05-18 | Macrovision Corp. | Burst phase correction system for video descrambling |
JPH07193804A (ja) * | 1991-11-15 | 1995-07-28 | Pioneer Electron Corp | 映像スクランブル方式およびその装置 |
US5590194A (en) * | 1994-08-09 | 1996-12-31 | Macrovision Corporation | Method of and apparatus for scrambling a video signal with full network transmission and recording capability |
US6334219B1 (en) | 1994-09-26 | 2001-12-25 | Adc Telecommunications Inc. | Channel selection for a hybrid fiber coax network |
JP3072699B2 (ja) * | 1994-10-25 | 2000-07-31 | ソニー株式会社 | ディジタル映像装置 |
US7280564B1 (en) | 1995-02-06 | 2007-10-09 | Adc Telecommunications, Inc. | Synchronization techniques in multipoint-to-point communication using orthgonal frequency division multiplexing |
USRE42236E1 (en) | 1995-02-06 | 2011-03-22 | Adc Telecommunications, Inc. | Multiuse subcarriers in multipoint-to-point communication using orthogonal frequency division multiplexing |
US6570990B1 (en) | 1998-11-13 | 2003-05-27 | Lsi Logic Corporation | Method of protecting high definition video signal |
US7006633B1 (en) * | 1999-07-16 | 2006-02-28 | Global Encryption Standard Corporation | Global encryption system |
US7298849B2 (en) * | 2001-06-29 | 2007-11-20 | Intel Corporation | Method and apparatus for simultaneous encryption and decryption of publicly distributed media |
US8001374B2 (en) * | 2005-12-16 | 2011-08-16 | Lsi Corporation | Memory encryption for digital video |
Family Cites Families (37)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
CA642144A (en) * | 1962-06-05 | M. Roschke Erwin | Subscription television system | |
CA750074A (en) * | 1967-01-03 | Bass Patrick | Television systems | |
US2547598A (en) * | 1947-09-13 | 1951-04-03 | Zenith Radio Corp | Subscription image transmission system and apparatus |
US2677719A (en) * | 1948-05-29 | 1954-05-04 | Zenith Radio Corp | Subscriber television system |
NL89372C (fi) * | 1948-06-05 | |||
US2961481A (en) * | 1954-12-30 | 1960-11-22 | Hammond | Secrecy television |
US2972008A (en) * | 1956-04-23 | 1961-02-14 | Paramount Pictures Corp | Coding methods and system |
US3576391A (en) * | 1968-06-26 | 1971-04-27 | Rca Corp | Television system for transmitting auxiliary information during the vertical blanking interval |
CH518658A (de) * | 1970-07-07 | 1972-01-31 | Patelhold Patentverwaltungs Un | Verfahren zur verschlüsselten Nachrichtenübermittlung durch zeitliche Vertauschung von Informationselementen |
US3735027A (en) * | 1970-11-02 | 1973-05-22 | Skiatron Electronics Televisio | Decoding scrambled television |
GB1356193A (en) * | 1971-03-04 | 1974-06-12 | British Broadcasting Corp | Processing and or distributing television signals |
GB1382558A (en) * | 1973-04-10 | 1975-02-05 | Mullard Ltd | Privacy transmission system |
CH559483A5 (fi) * | 1973-06-12 | 1975-02-28 | Patelhold Patentverwertung | |
CH581412A5 (fi) * | 1975-02-26 | 1976-10-29 | Patelhold Patentverwertung | |
US4081826A (en) * | 1975-05-15 | 1978-03-28 | Sony Corporation | Video time base corrector |
CA1097794A (en) * | 1975-08-08 | 1981-03-17 | Harold B. Shutterly | Secure television transmission system |
GB1557741A (en) * | 1977-04-28 | 1979-12-12 | Teleglobe Pay Tv System Inc | Subscription television system |
GB1602119A (en) * | 1977-11-18 | 1981-11-04 | Shiu Hung Cheung | Pay-tv system |
DE2811221A1 (de) * | 1978-03-15 | 1979-09-20 | Tekade Felten & Guilleaume | Verfahren und schaltungsanordnung zur wiedergewinnung der mittleren bildhelligkeit eines videosignals |
FR2459595A1 (fr) * | 1979-06-15 | 1981-01-09 | Telediffusion Fse | Systeme de television a controle d'acces utilisant une cle electronique variable |
NO802740L (no) * | 1979-10-18 | 1981-04-21 | Crypto Ag | Fremgangsmaate og anordning til kodet overfoering av informasjon |
US4319273A (en) * | 1979-10-26 | 1982-03-09 | Rca Corporation | Television signal with encoded synchronizing signals |
US4338628A (en) * | 1979-12-19 | 1982-07-06 | Dynacom International, Inc. | Scrambled video communication system |
US4330794A (en) * | 1979-12-31 | 1982-05-18 | Gte Automatic Electric Laboratories, Inc. | Multichannel subscription television system |
US4335393A (en) * | 1980-04-15 | 1982-06-15 | Harris Video Systems, Inc. | Method and system using sequentially encoded color and luminance processing of video type signals to improve picture quality |
US4325079A (en) * | 1980-06-09 | 1982-04-13 | Little William D | Secure video transmission system |
US4398216A (en) * | 1980-09-19 | 1983-08-09 | Telease, Inc. | Multiple signal transmission method and system, particularly for television |
US4405942A (en) * | 1981-02-25 | 1983-09-20 | Telease, Inc. | Method and system for secure transmission and reception of video information, particularly for television |
CA1153103A (en) * | 1981-03-19 | 1983-08-30 | Northern Telecom Limited | Scrambling and unscrambling video signals in a pay tv system |
CA1150821A (en) * | 1981-03-19 | 1983-07-26 | Northern Telecom Limited | Transmission of data with a video signal |
US4466017A (en) * | 1981-12-23 | 1984-08-14 | Scientific-Atlanta, Inc. | Sync suppression scrambling of television signals for subscription TV |
US4636851A (en) * | 1982-04-23 | 1987-01-13 | Independent Broadcasting Authority | Signal coding for secure transmission |
CA1338158C (en) * | 1982-07-15 | 1996-03-12 | John D. Lowry | Encryption and decryption (scrambling and unscrambling) of video signals |
DE3479952D1 (en) * | 1983-04-21 | 1989-11-02 | Gen Instrument Corp | Scrambling system for television video signal |
FR2567349B1 (fr) * | 1984-07-03 | 1986-12-12 | Labo Electronique Physique | Systeme de television de type mac adapte a la diffusion d'images au format 5/3, dispositif d'interface entre ce systeme et les recepteurs au format 4/3, et recepteur de television equipe d'un tel dispositif |
US4652903A (en) * | 1984-09-21 | 1987-03-24 | Scientific Atlanta, Inc. | Frequency generation for multiplexed analog component color television encoding and decoding |
FR2575891B1 (fr) * | 1985-01-08 | 1987-02-20 | Labo Electronique Physique | Dispositif de decodage et de dechiffrement de signaux ayant subi un codage de type mac et un chiffrement par permutation circulaire autour d'un ou de deux points de coupure, et dispositif de codage et de chiffrement fonctionnant de facon similaire |
-
1985
- 1985-05-21 US US06/736,301 patent/US4642688A/en not_active Expired - Lifetime
-
1986
- 1986-04-15 MX MX2172A patent/MX161937A/es unknown
- 1986-04-16 ZA ZA862838A patent/ZA862838B/xx unknown
- 1986-04-17 AT AT86902993T patent/ATE130994T1/de active
- 1986-04-17 AU AU58693/86A patent/AU5869386A/en not_active Abandoned
- 1986-04-17 WO PCT/US1986/000825 patent/WO1986007226A1/en active IP Right Grant
- 1986-04-17 BR BR8606685A patent/BR8606685A/pt not_active IP Right Cessation
- 1986-04-17 JP JP61502617A patent/JPH0666949B2/ja not_active Expired - Lifetime
- 1986-04-17 EP EP86902993A patent/EP0223781B1/en not_active Expired - Lifetime
- 1986-04-17 DE DE3650444T patent/DE3650444T2/de not_active Expired - Fee Related
- 1986-05-02 CN CN86103059.1A patent/CN1005237B/zh not_active Expired
- 1986-05-20 CA CA000509557A patent/CA1332976C/en not_active Expired - Fee Related
-
1987
- 1987-01-20 DK DK028987A patent/DK28987A/da not_active Application Discontinuation
- 1987-01-21 FI FI870237A patent/FI85088C/fi not_active IP Right Cessation
-
1990
- 1990-05-29 AU AU56092/90A patent/AU622802B2/en not_active Ceased
-
1994
- 1994-02-10 JP JP6016391A patent/JP2532819B2/ja not_active Expired - Fee Related
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
CA1332976C (en) | 1994-11-08 |
AU622802B2 (en) | 1992-04-16 |
EP0223781A1 (en) | 1987-06-03 |
EP0223781B1 (en) | 1995-11-29 |
JPS62503067A (ja) | 1987-12-03 |
WO1986007226A1 (en) | 1986-12-04 |
DE3650444T2 (de) | 1996-04-18 |
DE3650444D1 (de) | 1996-01-11 |
ATE130994T1 (de) | 1995-12-15 |
BR8606685A (pt) | 1987-08-11 |
US4642688A (en) | 1987-02-10 |
FI870237A0 (fi) | 1987-01-21 |
FI85088B (fi) | 1991-11-15 |
EP0223781A4 (en) | 1988-10-20 |
AU5869386A (en) | 1986-12-24 |
CN86103059A (zh) | 1986-11-19 |
DK28987D0 (da) | 1987-01-20 |
DK28987A (da) | 1987-03-05 |
ZA862838B (en) | 1986-12-30 |
MX161937A (es) | 1991-03-08 |
FI870237A (fi) | 1987-01-21 |
AU5609290A (en) | 1990-09-20 |
JPH07303248A (ja) | 1995-11-14 |
CN1005237B (zh) | 1989-09-20 |
JP2532819B2 (ja) | 1996-09-11 |
JPH0666949B2 (ja) | 1994-08-24 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI85088C (fi) | Foerfarande och anordning foer aostadkommande av krypterade och dekrypterade televisionssignaler. | |
US5553141A (en) | Encryption and decryption (scrambling and unscrambling) of video signals | |
US4405942A (en) | Method and system for secure transmission and reception of video information, particularly for television | |
EP1115248B1 (en) | Method and apparatus for generating a multichannel signal | |
US4908697A (en) | Two-line mac high definition television system | |
US4541008A (en) | Television signal bandwidth reduction using variable rate transmission | |
JPH065955B2 (ja) | 特にテレビジョン用のビデオ情報を安全に送受信する方法及び装置 | |
JPH05502557A (ja) | テレビジョン伝送信号の垂直精細度を高める方法および装置 | |
FI76660B (fi) | Oeverfoeringssystem. | |
FI100289B (fi) | Videosalausjärjestelmä ja -laitteisto | |
JPS6051391A (ja) | カラ−テレビジヨン信号の符号化方法と復号方法 | |
US5113242A (en) | Two-line MAC high definition television system | |
US5598472A (en) | Charge-coupled-device based all-analog wave form scrambling with applications in audio, video, video-on-demand, and TV systems | |
WO1996013126A1 (en) | Pseudo-digital compression of video signals | |
JPH0834586B2 (ja) | ビデオ信号の復号及び解読方法並びに装置 | |
CA2175040A1 (en) | Method and apparatus for providing on demand services in a subscriber system | |
NO170450B (no) | Fremgangsmaate og innretning for frembringelse av krypterte og dekrypterte fjernsynssignaler | |
Katznelson | Digital Broadband Descrambling Technology-A Compatible Access Control Solution To The Ever-Growing Consumer Electronics Interface Problem | |
JPH0142196B2 (fi) | ||
JPS60154793A (ja) | Catvシステムにおけるスクランブル方式 | |
JPH0525437B2 (fi) | ||
JPH0448031B2 (fi) | ||
JPS61265986A (ja) | テレビジョン信号のスクランブル信号送受信システム |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed |
Owner name: SCIENTIFIC ATLANTA, INC. |