FI84542B - Foerfarande foer vaexling av oeverfoerings- hastigheten i ett med tvenne fraon varandra avvikande oeverfoeringshastigheter drivbart dataoeverfoeringssystem. - Google Patents

Foerfarande foer vaexling av oeverfoerings- hastigheten i ett med tvenne fraon varandra avvikande oeverfoeringshastigheter drivbart dataoeverfoeringssystem. Download PDF

Info

Publication number
FI84542B
FI84542B FI851045A FI851045A FI84542B FI 84542 B FI84542 B FI 84542B FI 851045 A FI851045 A FI 851045A FI 851045 A FI851045 A FI 851045A FI 84542 B FI84542 B FI 84542B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
rate
communication device
conversion
bit period
transmission
Prior art date
Application number
FI851045A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI851045L (fi
FI84542C (fi
FI851045A0 (fi
Inventor
Guenter Fischer
Original Assignee
Siemens Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Siemens Ag filed Critical Siemens Ag
Publication of FI851045A0 publication Critical patent/FI851045A0/fi
Publication of FI851045L publication Critical patent/FI851045L/fi
Publication of FI84542B publication Critical patent/FI84542B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI84542C publication Critical patent/FI84542C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04LTRANSMISSION OF DIGITAL INFORMATION, e.g. TELEGRAPHIC COMMUNICATION
    • H04L5/00Arrangements affording multiple use of the transmission path
    • H04L5/14Two-way operation using the same type of signal, i.e. duplex
    • H04L5/143Two-way operation using the same type of signal, i.e. duplex for modulated signals

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Communication Control (AREA)

Description

1 84542
Menetelmä siirtonopeuden vaihtamiseksi kahdella toisistaan eroavalla siirtonopeudella käytettävässä tiedonsiirtojärjestelmässä 5
Keksinnön kohteena on menetelmä siirtonopeuden vaihtamiseksi kahdella toisistaan eroavalla siirtonopeudella käytettävässä tiedonsiirtojärjestelmässä, joka käsittää kaksi keskenään yhdistettyä tiedonsiirtolaitetta, etenkin modeemia.
10
Edellä mainittu menetelmämuoto on tunnettu CCITT-suosituksen V.22bis yhteydessä jo menetelmämuotona, joka suoritetaan kahden tiedonsiirtolaitteen välisen yhteyden muodostuksen yhteydessä. Kyseisen CCITT-suosituksen mukaisesti ei kuiten-15 kaan ole mahdollista siirtyä toiseen siirtonopeuteen kahden tiedonsiirtolaitteen välisen, jo olemassa olevan yhteyden yhteydessä, joiden laitteiden välillä voidaan suorittaa tiedonsiirto joko alhaisella tai korkealla siirtonopeudella ja joiden välillä tapahtuu jo tietosignaalisiirto alhaisel-20 la/korkealla siirtonopeudella.
Alussa tarkastellun menetelmän yhteydessä tunnetaan myös jo laite kaksinopeus-täysdupleksisiirtoa varten (DE-hakemus-julkaisu 27 48 556). Myös tämä tunnettu laite sallii ainoas-25 taan kahden tiedonsiirtolaitteen välisen yhteyden kulloinkin kyseessä olevan yhteysmuodostuksen alussa kulloinkin käytettävän siirtonopeuden tai vast, siirtonormin säätämisen.
Keksinnön tehtävänä on siten kehittää edelleen alussa maini-30 tun tyyppistä menetelmää niin, että myös tarkasteltujen molempien tiedonsiirtolaitteiden välisen yhteyden ollessa jo olemassa voidaan suorittaa siirto toisesta siirtonopeudesta toiseen siirtonopeuteen ja että samalla kyseessä oleviin tiedonsiirtolaitteisiin sisältyvät vääristymänkor-35 jaimet voidaan säätää kulloinkin valitun siirtonopeuden mukaisesti.
2 84542
Edellä esitetty tehtävä ratkaistaan alussa mainitun tyyppisen menetelmän yhteydessä keksinnön mukaisesti siten, että siirto alhaisesta siirtonopeudesta korkeaan siirtonopeuteen tapahtuu siten, että tietosignaaleja lähettävältä tiedon-5 siirtolaitteelta alhaisella siirtonopeudella varustettujen tietosignaalien luovutuksen katkaisun jälkeen luovutetaan ensin ohjausmerkki ja tämän jälkeen alhaisella siirtonopeudella siirtosignaalin muutostoivomuksen osoittava muunnos-bittijakso, joka vastaa "1"-bittien tai "0"-bittien jakson 10 muunnosta (Verwurfelung), minkä jälkeen tietosignaaleja vastaanottavalta tiedonsiirtolaitteelta siirretään tämän ohjausmerkin ja kyseisen muunnosbittijakson vastaanoton jälkeen vastaava ohjausmerkki ja vastaava muunnosbittijakso kuittauksena sen valmiudesta siirtonopeuden muutokseen 15 ensiksi mainittuun tiedonsiirtolaitteeseen, joka sitten lähettää korkealla siirtonopeudella korkean siirtonopeuden säädön lähettävässä tiedonsiirtolaitteessa suorittavan tai vast, osoittavan ja vastaanottavassa tiedonsiirtolaitteessa vaadittavan vast, muunnosbittijakson, jonka vastaanoton 20 jälkeen vastaanottavassa tiedonsiirtolaitteessa lähetetään tältä takaisin sen säädön korkeaan siirtonopeuteen ja valmiuden korkealla siirtonopeudella esiintyvien tietosignaalien vastaanottoon osoittava vast, muunnosbittijakso mainittuun lähettävään tiedonsiirtolaitteeseen, joka lähettää 25 tämän jälkeen tietosignaalit mainitulla korkealla siirtonopeudella vastaanottavaan tiedonsiirtolaitteeseen, että siirto korkeasta siirtonopeudesta alhaiselle siirtonopeudelle tapahtuu siten, että lähettävältä tiedonsiirtolaitteelta luovutetaan tietosignaalisiirron katkaisun jälkeen ensin 30 ohjausmerkki ja tämän jälkeen alhaisella siirtonopeudella muunnosbittijakso, joka vastaa "0"- tai "l"-bittien jakson muunnosta, vastaanottavaan tiedonsiirtolaitteeseen, että vastaanottava tiedonsiirtolaite siirtää tämän jälkeen lähettävään tiedonsiirtolaitteeseen vastaavan ohjausmerkin ja 35 tämän jälkeen alhaisella siirtonopeudella ensin sen valmiuden osoittamiseksi siirtonopeuden muuttamiseen muunnosbittijakson, joka vastaa "1"- tai "0"-bittien jakson muunnosta, ja sitten muunnosbittijakson, joka vastaa "0"- tai "1"- 3 84542 bittien jakson muunnosta, ja että lähettävä tiedonsiirtolaite luovuttaa viimeksi mainitun ohjausmerkin ja tämän jälkeen luovutettujen muunnosbittijaksojen vastaanoton jälkeen siirtonopeuden muutostoivomuksen osoittavan muunnosbitti-5 jakson, joka vastaa ”1"- tai "0"-bittien jakson muunnosta, alhaisella siirtonopeudella vastaanottavaan tiedonsiirto-laitteeseen, joka luovuttaa tämän jälkeen sen säädön alhaiselle siirtonopeudelle ja valmiuden alhaisella siirtonopeudella esiintyvien tietosignaalien vastaanottoon osoittavan 10 vastaavan muunnosbittijakson lähettävään tiedonsiirtolaitteeseen, joka aloittaa tämän jälkeen sitten tietosignaalien siirron alhaisella siirtonopeudella.
Keksinnölle on tunnusomaista se etu, että suhteellisen 15 yksinkertaisella tavalla yhteyden ollessa jo olemassa tar kasteltujen molempien tiedonsiirtolaitteiden välillä siirtonopeuden muutos voi tapahtua alhaisesta/korkeasta arvosta korkeaan/alhaiseen arvoon, jolloin samalla kummassakin siirtonopeudessa on varmistettu, että molempiin tiedonsiir-20 tolaitteisiin sisältyvät vääristymänkorjaimet voidaan säätää kulloinkin valitun siirtonopeuden mukaisesti.
Tarkoituksenmukaisesti käytetään ohjausmerkkinä kulloinkin ennalta määrätystä muuntamattomasta bittijaksosta koostuvaa 25 bittiryhmää. Näin saadaan se etu, että kyseiset ohjausmerkit voidaan erottaa erittäin yksinkertaisella tavalla muista siirretyistä signaaleista.
Keksintöä selitetään seuraavassa lähemmin esimerkkien avulla 30 piirustuksiin viitaten.
Kuvio 1 esittää lohkokaaviokuvana tiedonsiirtojärjestelmää, joka koostuu kahdesta siirtovälin kautta toisiinsa yhdistetystä tiedonsiirtolaitteesta, 35 kuvio 2 havainnollistaa aikakaaviona suhteita, jotka ovat määrääviä siirryttäessä alhaisesta siirtonopeudesta korkeaan siirtonopeuteen kuviossa 1 esitetyssä tiedonsiirtojärjestelmässä, 4 84542 kuvio 3 havainnollistaa aikakaaviona suhteita, jotka ovat määrääviä siirryttäessä korkeasta siirtonopeudesta alhaiseen siirtonopeuteen kuviossa 1 esitetyssä tiedonsiirtojärjestelmässä.
5
Kuviossa 1 on havainnollistettu tiedonsiirtojärjestelmä, johon kuuluu kaksi tiedonsiirtolaitetta, joista toista nimitetään lähettäväksi tiedonsiirtolaitteeksi DS ja toista vastaanottavaksi tiedonsiirtolaitteeksi DE. Tällä merkintä-10 tavalla ilmaistaan ainoastaan, että esillä olevassa tapauk sessa tiedonsiirtolaitteelta DS on siirrettävä tietosignaaleja tiedonsiirtolaitteeseen DE.
Molemmat tiedonsiirtolaitteet DS ja DE on suunniteltu peri-15 aatteessa dupleksisiirtoa varten; ne on siten yhdistetty myös kahden erillisen johdon tai vast, kanavan LI, L2 kautta keskenään, jotka mahdollistavat tietosignaalien siirtämisen kulloinkin ainoastaan toisessa siirtosuunnassa.
20 Molemmat tiedonsiirtolaitteet DS, DE voivat olla muodostetut samalla tavalla; ne sisältävät kulloinkin tietopäätelaitteen DEE1 tai vast. DEE2 ja tiedonsiirtolaitteen DUEl tai vast. DUE2, joka voi olla muodostettu etenkin modeemilla. Keksinnön eräässä sovellutusmuodossa kyseiset tiedonsiirtolaitteet 25 DUEl, DUE2 voivat olla muodostetut modeemilla, joka mahdollistaa tietosignaalien siirron siirtonopeudella 1200 bit-tiä/s tai siirtonopeudella 2400 bittiä/s.
Kuvion 2 mukaisessa aikakaaviossa on havainnollistettu 30 suhteet, jotka ovat määrääviä siirryttäessä alhaisesta siirtonopeudesta fl (esim. nopeudesta 1200 bittiä/s) korkeaan siirtonopeuteen (esim. nopeudelle 2400 bittiä/s) kuvion 1 mukaisessa tiedonsiirtojärjestelmässä. Kirjaimella t on merkitty kuviossa 2 aika-akselia. Ensin kuvioiden 2a) ja 35 2b) mukaisesti lähdetään siitä, että tiedonsiirtolaitteelta DS luovutetaan tietosignaaleja DSfl alhaisella siirtonopeudella gl tiedonsiirtolaitteeseen DE; tiedonsiirtolaitteessa tl 5 84542 DE nämä tietosignaalit vastaanotetaan signaaleina DEfl. Nämä suhteet on esitetty vastaavalla nuolella kuviossa 2.
Kun nyt tiedonsiirtolaitteessa DS esiintyy toivomus siirtyä 5 alhaisesta siirtonopeudesta fl korkeaan siirtonopeuteen f2, jolla molemmat tiedonsiirtolaitteet DS, DE pystyvät samoin työskentelemään, silloin tiedonsiirtolaite DS katkaisee ensin tietosignaalien DSfl siirron ja luovuttaa sitten ohjausmerkin S ja tämän jälkeen muunnosbittijakson Mlfl 10 tiedonsiirtolaitteeseen DE. Ohjausmerkki S voi olla määrättyjen bittien muuntamaton jakso, jotka bitit muodostavat määrätyn bittiryhmän. Mainittu muunnosbittijakso Mlfl vastaa esillä olevassa tapauksessa "1"-bittien jakson muunnosta. Kyseisellä muunnosbittijaksolla on tällöin varmistettu, 15 että tiedonsiirtolaitteeseen DE sisältyvä vääristymänkorjain voidaan säätää siirtonopeuden fl mukaisesti.
Juuri mainittu ohjausmerkki S ja tämän jälkeinen muunnosbitti jakso Mlfl osoittavat tiedonsiirtolaitteelle DE siirtono-20 peuden muutostoivomuksen. Kun tiedonsiirtolaite DE on tun nistanut tämän toivomuksen, se lähettää takaisin vastaavan ohjausmerkin S ja kuittaussignaalin Qlfl tiedonsiirtolaitteeseen DS. Kyseinen kuittaussignaali Qlfl koostuu muunnos-bittijaksosta, joka vastaa "1"-bittien jakson muunnosta.
25 Tämän muunnosbittijakson jälkeen säädetään tiedonsiirtolaitteeseen DS sisältyvä vääristymänkorjain vastaavasti.
Kun tiedonsiirtolaite DS tunnistaa edellä mainitun kuittaus-signaalin, niin se luovuttaa säätösignaalin Elf2 tiedonsiir-30 tolaitteeseen DE. Tämä säätösignaali koostuu muunnosbitti- jaksosta, joka vastaa "1"-bittien jakson muunnosta. Tämä säätösignaali siirretään korkealla siirtonopeudella f2 tiedonsiirtolaitteeseen DE.
35 Kun tiedonsiirtolaite DE tunnistaa kyseisen säätösignaalin ja suorittaa vastaavan säädön siirtonopeutta f2 varten, niin se lähettää lopuksi takaisin kuittaussignaalin Qlf2 korkealla siirtonopeudella f2 tiedonsiirtolaitteeseen DS.
6 84542
Juuri mainittu kuittaussignaali on muodostettu muunnosbittijaksolla, joka vastaa "l"-bittien jakson muunnosta.
Kun tiedonsiirtolaite DS on vastaanottanut viimeksi tarkas-5 tellun kuittaussignaalin, se alkaa lähettää tietosignaaleja DSf2 korkealla siirtonopeudella f2. Nämä tietosignaalit vastaanotetaan tiedonsiirtolaitteessa DE tietosignaaleina DEf2, siis korkealla siirtonopeudella.
10 Nyt tarkastellaan lähemmin kuviossa 3 esitettyjä suhteita.
Kuvio 3a havainnollistaa tällöin tiedonsiirtolaitteessa DS tapahtuvia tapahtumia, ja kuvio 3b havainnollistaa tiedonsiirtolaitteessa DE tapahtuvia tapahtumia. Myös kuviossa 3 on aika-akselia merkitty kirjaimella t.
15
Kuvion 3a mukaisesti luovutetaan ensin tietosignaalit DSf2 korkealla taajuudella f2 tiedonsiirtolaitteesta DS ja otetaan vastaan tiedonsiirtolaitteessa DE tietosignaaleina DEf2. Kun nyt tiedonsiirtolaitteessa DS esiintyy toivomus 20 siirtyä korkeasta siirtonopeudesta f2 alhaiseen siirtono peuteen fl, niin tiedonsiirtolaite DS katkaisee ensin tie-tosignaalisiirtonsa ja luovuttaa sitten ohjausmerkin S ja tämän jälkeen siirtonopeuden muutostoivomuksen osoittavan ilmoitussignaalin MOfl, joka on muodostettu siirtonopeudella 25 fl esiintyvällä muunnosbittijaksolla, joka vastaa "0"-bit-tien jakson muunnosta.
Tiedonsiirtolaite DE kuittaa juuri tarkasteltujen signaalien vastaanoton kuvion 3b mukaisesti siten, että se luovuttaa 30 ensin ohjausmerkin S ja tämän jälkeen kaksi erillistä kuit-tausmerkkiä tai vast, kuittaussignaalia Qlfl ja QOfl kulloinkin alhaisella siirtonopeudella fl. Kuittaussignaali Qlfl on tällöin muodostettu muunnosbittijaksolla, joka vastaa "1"-bittien jakson muunnosta, ja kuittaussignaali 35 QOfl on muodostettu muunnosbittijaksolla, joka vastaa "0"-bittien jakson muunnosta.
7 84542
Kun tiedonsiirtolaite DS on ottanut vastaan ja tulkinnut asianmukaisesti viimeksi tarkastellut kuittaussignaalit, se luovuttaa säätösignaalin Elfl alhaisella siirtonopeudella tiedonsiirtolaitteeseen DE. Tällä säätösignaalilla suorite-5 taan alhaisen siirtonopeuden säätö tiedonsiirtolaitteessa DE. Kun tämä siirtonopeuden fl säätö tapahtuu tiedonsiirto-laitteessa DE, niin tämä luovuttaa kuittaussignaalin Qlfl tiedonsiirtolaitteeseen DS takaisin. Sekä kuittaussignaali Qlfl että säätösignaali Elfl on kulloinkin alhaisella siir-10 tonopeudella fl esiintyvä muunnosbittijakso, joka vastaa "1"-bittien jaksoa.
Sen jälkeen kun kuittaussignaali Qlfl on vastaanotettu ja tulkittu asianmukaisesti tiedonsiirtolaitteessa DS, tämä 15 tiedonsiirtolaite voi aloittaa tietosignaalien siirron alhaisella siirtonopeudella fl.
Näitä tietosignaaleja on merkitty kuviossa 3a merkillä DSfl; ne vastaanotetaan tiedonsiirtolaitteella DE tietosignaaleina 20 DEfl.
Lopuksi huomautettakoon, että kuvioissa 2 ja 3 mainitut ohjausmerkit S voivat olla muodostetut kahdella muuntamatto-malla dibitillä 00 ja 11, jotka luovutetaan siirtonopeudella 25 1200 bittiä/s. Kyseisten ohjausmerkkien kesto on noin 100 ms. Signaalien Mlfl, Qlfl, MOfl ja Qlfl kesto signaalin QOfl yhteydessä on kulloinkin esim. 500-600 ms. Muiden säätö- ja kuittaussignaalien kesto on kulloinkin noin 200 ms. Tässä yhteydessä viitattakoon vielä siihen, että kuvioi-30 den 2 ja 3 yhteydessä konkreettisesti esitettyjen muunnos- bitti jaksojen sijasta voitaisiin käyttää myös muita muunnos-bitti jaksoja. Muutoin huomautettakoon, että edellä esitetyn menetelmämuodon käyttö tiedonsiirtolaitteiden yhteydessä, joita ei ole suunniteltu tätä menetelmämuotoa varten, ei 35 johda siihen, että näissä tiedonsiirtolaitteissa esiintyy virheellisiä säätöjä. Siten tiedonsiirtolaitteissa, jotka toimivat alussa mainitun CCITT-suosituksen V.22bis mukaisesti, saadaan edellä esitetyllä menetelmämuodolla vain aikaan 8 84542 se, että kulloinkin kyseessä oleva tiedonsiirto katkaistaan ja että tiedonsiirtoa jatketaan jälleen alhaisella tai vast, viimeksi käytetyllä siirtonopeudella tämän jälkeen. Tämä merkitsee, että kyseisissä tiedonsiirtolaitteissa johtavat 5 kuvioiden 2 ja 3 yhteydessä mainitut muunnosbittijaksot
Mlfl ja MOfl yksinomaan siihen, että kyseisissä tiedonsiirtolaitteissa kehittyy niin kutsuttuja retrainproseduureja.
il

Claims (2)

9 84542
1. Menetelmä siirtonopeuden vaihtamiseksi kahdella toisistaan eroavalla siirtonopeudella (fl, f2) käytettävässä tiedonsiirtojärjestelmässä, joka käsittää kaksi keskenään 5 yhdistettyä tiedonsiirtolaitetta (DS, DE), etenkin modeemia, tunnettu siitä, että siirto alhaisesta siirtonopeudesta (f1) korkeaan siirtonopeuteen (f2) tapahtuu siten, että tietosignaaleja lähettävältä tiedonsiirtolaitteelta (DS) luovutetaan alhaisella siirtonopeudella (fl) esiintyvien 10 tietosignaalien (DSfl) luovutuksen katkaisun jälkeen ensin ohjausmerkki (S) ja sitten siirtonopeuden muutostoivomuksen osoittava muunnosbittijakso (Mlfl), joka vastaa "1"- tai "0"-bittien jakson muunnosta, minkä jälkeen tietosignaaleja vastaanottavalta tiedonsiirtolaitteelta (DE) lähetetään 15 takaisin tämän ohjausmerkin (S) ja kyseisen muunnosbittijak son (Mlfl) vastaanoton jälkeen vastaava ohjausmerkki (S) ja vastaava muunnosbittijakso (Qlfl) kuittauksena valmiudesta siirtonopeuden muutokseen tiedonsiirtolaitteeseen (DS), joka lähettää sitten korkealla siirtonopeudella (f2) korkean 20 siirtonopeuden säädön lähettävässä tiedonsiirtolaitteessa (DS) suorittavan tai vast, osoittavan ja vastaanottavassa tiedonsiirtolaitteessa (DE) vaadittavan vastaavan muunnos-bittijakson (Elf2), jonka vastaanoton jälkeen vastaanottavassa tiedonsiirtolaitteessa (DE) tältä lähetetään takaisin 25 sen säädön korkeaan siirtonopeuteen (f2) ja valmiuden tietosignaalien vastaanottoon korkealla siirtonopeudella (f2) osoittava vastaava muunnosbittijakso (Qlf2) mainittuun lähettävään tiedonsiirtolaitteeseen (DS), joka lähettää tämän jälkeen tietosignaaleja (DSf2) mainitulla korkealla 30 siirtonopeudella (f2) vastaanottavaan tiedonsiirtolaitteeseen, että siirto korkeasta siirtonopeudesta (f2) alhaiseen siirtonopeuteen (fl) tapahtuu siten, että lähettävältä tiedonsiirtolaitteelta (DS) luovutetaan tietosignaalisiirron kat-35 kaisun jälkeen ensin ohjausmerkki (S) ja sitten alhaisella siirtonopeudella (fl) siirtonopeuden muutostoivomuksen osoittava muunnosbittijakso (MOfl), joka vastaa "0"- tai 10 84542 "l"-bittien jakson muunnosta, vastaanottavaan tiedonsiirto-laitteeseen (DE), että vastaava tiedonsiirtolaite (DE) siirtää takaisin tämän jälkeen lähettävään tiedonsiirtolaitteeseen (DS) vastaavan 5 ohjausmerkin (S) ja tämän jälkeen alhaisella siirtonopeudella (f1) sen valmiuden osoittamiseksi siirtonopeuden muutokseen ensin muunnosjakson (Qlfl), joka vastaa "1"- tai "0"-bittien jakson muunnosta, ja sitten muunnosbittijakson (QOfl), joka vastaa "0"- tai "l"-bittien jakson muunnosta, 10 ja että lähettävä tiedonsiirtolaite (DS) luovuttaa tämän jälkeen viimeksi mainitun ohjausmerkin (S) ja tämän jälkeen luovutettujen muunnosbittijaksojen (Qlfl, QOfl) vastaanoton jälkeen vastaanottavaan tiedonsiirtolaitteeseen (DE) alhaisella siirtonopeudella (fl) alhaisen siirtonopeuden (fl) 15 säädön lähettävässä tiedonsiirtolaitteessa (DS) suorittavan tai vast, osoittavan ja vastaanottavassa tiedonsiirtolaitteessa (DE) vaadittavan muunnosbittijakson (Elfl), joka vastaa "1"- tai "0"-bittien jakson muunnosta, minkä jälkeen vastaanottava tiedonsiirtolaite (DE) luovuttaa alhaiselle 20 siirtonopeudelle (fl) tapahtuvan säädön ja valmiuden alhai sella siirtonopeudella (fl) esiintyvien tietosignaalien vastaanottoon osoittavan vastaavan muunnosbittijakson (Qlfl) lähettävään tiedonsiirtolaitteeseen (DS), joka alkaa tämän jälkeen lopuksi siirtää tietosignaaleja (DSfl) alhaisella 25 siirtonopeudella.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ohjausmerkkinä (S) käytetään kulloinkin ennalta määrätystä muuntamattomasta bittijaksosta koostuvaa bitti- 30 ryhmää.
FI851045A 1984-03-16 1985-03-15 Foerfarande foer vaexling av oeverfoerings- hastigheten i ett med tvenne fraon varandra avvikande oeverfoeringshastigheter drivbart dataoeverfoeringssystem. FI84542C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19843409781 DE3409781A1 (de) 1984-03-16 1984-03-16 Verfahren zum umsteuern der uebertragungsgeschwindigkeit in einem mit zwei voneinander verschiedenen uebertragungsgeschwindigkeiten betreibbaren datenuebertragungssystem
DE3409781 1984-03-16

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI851045A0 FI851045A0 (fi) 1985-03-15
FI851045L FI851045L (fi) 1985-09-17
FI84542B true FI84542B (fi) 1991-08-30
FI84542C FI84542C (fi) 1991-12-10

Family

ID=6230772

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI851045A FI84542C (fi) 1984-03-16 1985-03-15 Foerfarande foer vaexling av oeverfoerings- hastigheten i ett med tvenne fraon varandra avvikande oeverfoeringshastigheter drivbart dataoeverfoeringssystem.

Country Status (3)

Country Link
EP (1) EP0155001B1 (fi)
DE (2) DE3409781A1 (fi)
FI (1) FI84542C (fi)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4894847A (en) * 1987-05-26 1990-01-16 Hayes Microcomputer Products, Inc. High speed half duplex modem with fast turnaround protocol
US4959847A (en) * 1989-04-05 1990-09-25 Ultratec, Inc. Telecommunications device with automatic code detection and switching

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1193085B (de) * 1963-12-09 1965-05-20 Siemens Ag Fernschreibanlage fuer Waehlverkehr mit auf verschiedene Telegrafiergeschwindigkeiten und gegebenenfalls Codes einstellbaren Fernschreibmaschinen
US3534264A (en) * 1966-04-15 1970-10-13 Ibm Adaptive digital communication system
US4320520A (en) * 1980-06-27 1982-03-16 Rolm Corporation Transmitter/receiver for use on common cable communications system such as ethernet

Also Published As

Publication number Publication date
EP0155001B1 (de) 1989-08-02
DE3409781A1 (de) 1985-09-19
EP0155001A3 (en) 1986-06-11
FI851045L (fi) 1985-09-17
DE3572104D1 (en) 1989-09-07
FI84542C (fi) 1991-12-10
FI851045A0 (fi) 1985-03-15
EP0155001A2 (de) 1985-09-18

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP0292691B1 (en) Fast turnaround protocol for use with a high speed half duplex modem
EP0097166B1 (en) Digital loop transceiver for interfacing a digital pabx to a digital subscriber set via a subscriber line
US4841521A (en) Method and system for bidirectionally transmitting data
US6845136B1 (en) Method to synchronize data and a transistor and a receiver realizing said method
FI84542B (fi) Foerfarande foer vaexling av oeverfoerings- hastigheten i ett med tvenne fraon varandra avvikande oeverfoeringshastigheter drivbart dataoeverfoeringssystem.
US7372930B2 (en) Method to synchronize data and a transmitter and a receiver realizing said method
US4694470A (en) Data transmission circuit
US5003582A (en) Method of adjusting the end of transmission in a modem
EP0295029B1 (en) Integrated data voice multiplexer
US3963867A (en) Method for indicating a free-line state in a binary data communication system
JPS6121649A (ja) 回線交換型ル−プネツトワ−ク
JPS6159577B2 (fi)
JP2513701B2 (ja) 送信要求信号制御方式
JPS61189050A (ja) デ−タ転送方式
EP0103324A2 (en) Simultaneous voice and data transmission circuit having a digital loop transceiver
JPS61189051A (ja) デ−タ転送方式
JPS57116476A (en) Facsimile communication system
JPS63166338A (ja) ネツトワ−ク制御方式
JPS63129748A (ja) デジタルデ−タ通信方式
KR870001713A (ko) 동기화 디지탈 데이타통신 회로망
JPH0219046A (ja) データ伝送方式
JPH03104439A (ja) データ伝送方式
JPS6166440A (ja) 通信制御方式
JPS61270975A (ja) フアクシミリ装置
JPS6212236A (ja) デ−タ端末の回線接続方式

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: SIEMENS AKTIENGESELLSCHAFT