FI83720B - Plan keramisk formkropp. - Google Patents

Plan keramisk formkropp. Download PDF

Info

Publication number
FI83720B
FI83720B FI850820A FI850820A FI83720B FI 83720 B FI83720 B FI 83720B FI 850820 A FI850820 A FI 850820A FI 850820 A FI850820 A FI 850820A FI 83720 B FI83720 B FI 83720B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
layer
electrical
resistance layer
body according
mold body
Prior art date
Application number
FI850820A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI850820L (fi
FI83720C (fi
FI850820A0 (fi
Inventor
Martin Bard
Gottfried Cremer
Original Assignee
Buchtal Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from DE19843433669 external-priority patent/DE3433669A1/de
Application filed by Buchtal Gmbh filed Critical Buchtal Gmbh
Publication of FI850820A0 publication Critical patent/FI850820A0/fi
Publication of FI850820L publication Critical patent/FI850820L/fi
Publication of FI83720B publication Critical patent/FI83720B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI83720C publication Critical patent/FI83720C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H05ELECTRIC TECHNIQUES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • H05BELECTRIC HEATING; ELECTRIC LIGHT SOURCES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; CIRCUIT ARRANGEMENTS FOR ELECTRIC LIGHT SOURCES, IN GENERAL
    • H05B3/00Ohmic-resistance heating
    • H05B3/20Heating elements having extended surface area substantially in a two-dimensional plane, e.g. plate-heater
    • H05B3/22Heating elements having extended surface area substantially in a two-dimensional plane, e.g. plate-heater non-flexible
    • H05B3/26Heating elements having extended surface area substantially in a two-dimensional plane, e.g. plate-heater non-flexible heating conductor mounted on insulating base
    • H05B3/265Heating elements having extended surface area substantially in a two-dimensional plane, e.g. plate-heater non-flexible heating conductor mounted on insulating base the insulating base being an inorganic material, e.g. ceramic

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Ceramic Engineering (AREA)
  • Resistance Heating (AREA)
  • Surface Heating Bodies (AREA)

Description

1 83720
Tasopintainen keraaminen muotokappale
Keksintö koskee tasopintaista keraamista muotokappaletta, joka on sen etupuoleen nähden vastakkaiselta puo-5 leltaan varustettu sähkövastuspäällysteellä. Sähkövastus-päällysteellä ymmärretään sellaista päällystettä, joka on tosin sähköä johtava, mutta huonosti sähköä johtava, niin että siihen johdettu sähköenergia muuttuu lämpöenergiaksi.
Huonelämpöpatterit sijoitetaan yleensä ikkuna-auk-10 kojen alapuolelle, niin että niiden lämmittämä huoneilma nousee ikkuna-aukkojen yläpuolelle ja muodostaa näin läm-minilmaverhon ikkuna-aukon eteen. Myös seiniin kiinnitetyissä lämpöpattereissa syntyy tietty ilmavirtaus niillä lämmitetyn tilan lattiasta kattoon, jolloin lämpöpatterin 15 huoneeseen säteilemä lämpö on merkitykseltään vain vähäinen.
Huoneisiin sijoitetuilla tavanomaisilla, pelkillä säteilylämpöpattereilla on paikallisesti hyvin rajoitettu säteilyalue ja ne toimivat korkeilla lämpötiloilla.
20 Tekniikan nykytilaan kuuluvat lisäksi lattialämmi- tykset, joissa lattiaan tai ylimmän lattianpäällysteen alapuolelle on sijoitettu nestemäisellä lämmönkantoaineel-la täytetyt kuumennuskierukat, mutta myöskin sähkökuumen-nusjohtimet. Lattialämmitykset ovat rakenteeltaan kuiten-25 kin verrattain yksityiskohtaisia ja kalliita ja tarvitsevat suhteellisen kalliin ohjauksen.
On siis tarvetta tehdä varsinaiset tilarajauksen muodostavat elementit niin, että ne voivat huolehtia erikseen, ryhminä tai koko tilarajauksena tai huomattavana 30 osana siitä tietyn tilan tai tilarajauksen lämmitettävän tai lämpimänä pidettävän osan lämmitystehtävästä.
Esimerkkeinä tällaisista tilarajaukset muodostavista elementeistä ovat keraamiset muotokappaleet, joita nimitetään laatoiksi ja joita käytetään lattia- tai seinäverhoi-35 lulaattoina asuin-, liike- ja toimistotilojen, mutta myös 2 83720 saniteettitilojen, urheilu- ja uimahallien seinien tai lattian ja katon valmistamiseen. Tällaiset keraamiset muoto-kappaleet voivat kuitenkin olla myös muototiiliä uima-altaiden verhoilua ja vastaavia varten.
5 Esitteestä, jonka toiminimi Canespa KG, 3005 Hemmingen-
Westerfeld, Gutenbergstrasse 13 on julkaissut vuonna 1975, voidaan nähdä jo langaton lämmitysjärjestelmä "Canespa-Therm", jossa muotokappaleiden ja nimenomaan keraamisten laattojen takapuolelle on sähkövastuspäällysteeksi sijoitettu lämpö-10 lakkakerros. Tämä lämpölakkakerros on peitetty polyuretaani-vaahtorungolla. Tämä järjestelmä ei kuitenkaan pystynyt yleistymään, koska yhä uudelleen esiintyi paikallisia ylikuumenemisia niistä aiheutuvine vahingollisine laajentumisineen, jotka johtivat jopa ihmisten ja esineiden vaaranta-15 miseen.
Tähän saakka käytetyt tasopintaiset muotokappaleet ovat mitoiltaan enintään 30 x 30 cm, koska niiden valmistus kuivapuristusmenetelmällä on mahdollista vain näihin mittoihin asti, kun halutaan päästä mahdollisimman pieneen laatta-20 vahvuuteen.
.··* Jos esimerkiksi jokin seinäpinta tahdotaan huoneen lämmittämistä varten päällystää tällaisilla laatoilla, niin l . tällaisia laattoja tarvitaan silloin paljon ja näin ollen myös yhtä suuri määrä sähköliitäntä- ja yhdyselementtejä.
25 Sitä paitsi erillisten laattojen väliin jää saumoja, jotka muodostavat lämpötila-aukkoja, niin että se määrä säteily-pintaa, joka on verhoillussa seinässä käytettävissä, pienenee tuntuvasti.
DE-patenttihakemuksesta 1 924 202 ja esijulkaisemat-30 tomasta DE-patenttihakemuksesta 3 325 204 tunnetaan taso-- -- pintainen sähkölämmityslaite, jossa on lämpöelementin kä- sittävä pintakantoaine ja jossa lämpöelementti on muodol-/ - taan ohut kerros sähköä johtavaa materiaalia, joka on si- : - velty kantoaineen yläpintaan. Ei edes silloin kun, kuten ·... 35 DE-patenttihakemuksessa 3 325 204 selostetaan, sähköä joh tava materiaali koostu kokonaan tai osittain puolijohdin- 3 83720 materiaalista, päästä minkäänlaiseen tulokseen, koska tällaisesta materiaalista ei voida valmistaa kerroksia niiden sähkövastukseen nähden reprodusoitavina. Lämmityslaitteissa on siis eri kappaleissa erilaiset lämmitystehot.
5 Keksinnön tavoitteeksi onkin asetettu ehdottaa sel laista tasopintaista keraamista muotokappaletta, jonka avulla on mahdollista muodostaa tällöin päällystettävässä seinä-, katto- tai lattiapinnassa käytettävissä oleva säteilypinta optimaaliseksi, tulla toimeen mahdollisimman vähälukuisilla 10 liitäntä- ja yhdyselementeillä ja taata tasainen lämmönsä-teily.
Keksintöön perustuva tehtävä ratkaistaan patenttivaatimuksen 1 mukaiset piirteet omaavalla muotokappaleella.
Jos laatoilla on päällystettävä esimerkiksi 120 x 15 120 cm suuruinen pinta, niin käytettäessä päällystämiseen 30 x 30 cm laattoja, mikä on tähän asti ollut tavallista, muodostuu kokonaispinta-alasta laskettuna noin 19,8 % huk-kapinta-ala, joka ei ole käytettävissä säteilyä varten. Tämä hukkapinta-ala vähenee keksinnön mukaista ehdotusta so-20 vellettaessa 8,8 %:ksi, kun käytetään mainittua tyyppiä ja 60 x 60 cm laattoja. Näitä arvoja voidaan vielä parantaa, ·' kun laattojen pinta-alamittoja suurennetaan lisää.
. . On jo olemassa tämän patentin hakijan valmistamia laattoja, joiden mitat ovat jopa 200 x 200 cm ja jotka voi-25 daan varustaa vastaavilla vastuspäällysteillä ja joilla saadaan aikaan myös haluttu dekoraatio erottelemalla ja yhdistämällä niitä mitoiltaan pienempien laattojen kanssa. Ylikuumenemisia, etenkään paikallisia ylikuumenemisia ei ole patentin hakijan kokemusten perusteella todettu.
30 Näin ollen voidaankin saada aikaan säteilylämmitys- elementin muotoinen lämmityselementti, joka voi halutun : suurentamisen ansiosta peittää esimerkiksi koko seinä, kat to- tai lattiapinnan ja vaikuttaa koko tilavuuteen, ilman että huoneilman kierrätystä syntyy. Koska jäähdyttävää ilman-35 kiertoa ei ole, huoneessa päästään samaan hyvänolontunteeseen 4 83720 huomattavasti alhaisemmalla lämpötilalla, mikä saa aikaan tuntuvan energiasäästön.
Keksinnön mukaisella kuumennettavalla, keraamisella muotokappaleella saadaan tasainen pintalämmitys, koska muo-5 tokappaleet ovat niiden lämmitystehoon nähden tarkasti reprodusoitavissa .
Vaikka paikoittaisia vikoja esiintyisikin sähkövas-tuspäällysteessä, lämmitysteho ei käytännöllisesti katsoen katkea. Lämmitysteho laskee tosin paikoittain hyvin vähän, 10 mutta se ei katkea kokonaan. Sitä paitsi paikoittaisia ylikuumentumisia ei esiinny.
Sähkövastuspäällyste voi käsittää yhden kerroksen vanhenemisen kestävää muovia, jossa on sähköä johtava lisäaine, esimerkiksi puhdas grafiittilisäaine, ja olla raken-15 teeltaan sellainen, että kerroksessa on tarvitun sähkötehon mukaan välttämätön vastusarvo.
Vastusarvo voidaan säätää tällöin sellaisille arvoille, joiden alue on muutamasta ohmista useisiin kilo-ohmei-hin, tarkemmin sanottuna muuttamalla johtavan, esim. gra-20 fiittilisäaineen osuutta ja/tai muuttamalla kerrosvahvuut-ta. Kerrosvahvuus on tavallisesti 10-50 ^um.
Kooltaan 100 x 100 cm laatassa sähkön ottoteho on . esimerkiksi noin 100 W, 60 x 60 cm laatassa noin 30 W.
Vanhenemisen kestävä merkitsee keksinnön mukaan vali-25 tun kerroksen ollessa kyseessä sellaista kestävyyttä kesto- - - rasituksessa noin 100°C asti, joka ylittää keraamisen muoto- kappaleen kestoiän.
Keksinnön vaihtoehtoisessa rakenteessa sähkövastuspäällyste koostuu sähkövastusfoliosta, jossa on polyesteri-30 pintakerros, syöttö- ja poistojohdoilla varustettu sähköä - -- johtava välikerros, esim. grafiitti- ja/tai nokikerros vas- tuskerroksena ja polyesterialuskerros. Tällaiset vastusfo-liot ovat jo sinänsä tunnettuja. Vastuskerrokseen liittyvät - · syöttö- ja poistojohdot on tehty yleensä kuparinauhojen muo- 35 toon. Tällaisten vastusfolioiden käyttöön liittyvänä prob- - ' leemana on kuitenkin, että polyesterikerrokset tarttuvat 5 83720 vain huonosti vastuskerrokseen, niin ettei pintapuoleen nähden vastakkaisella puolella tällaisella vastusfoliolla varustettu keraaminen muotokappale, esimerkiksi keraaminen laatta, myöskään käytettäessä esimerkiksi rapattuun seinään 5 ja muotokappaleen takapuoleen ja polyesterikerroksiin tarttuvaa liima-ainetta pysy riittävällä varmuudella kiinnityskohdassa. Toisaalta polyesteriä suositetaan käytettäväksi pinta- ja alakerroksen materiaalina, koska polyesteri kestää erittäin hyvin vanhenemisen. Probleema, joka syntyy käytet-10 täessä polyesterimateriaalia vastusfolion peite- ja alakerrokseen, voidaan kuitenkin ratkaista, jos keksinnön erään rakennemuunnelman mukaan vastuskerros on ryhmitetty pinta-alan mukaan jättämällä entiselleen ne alueet, joita se ei peitä, jos ryhmäpinnat ovat yhteydessä toisiinsa sähköises-15 ti ja jos niille alueille, joita vastuskerros ei peitä, on järjestetty paikoittain reikiä vastusfolioon.
Tällöin voidaan käyttää sellaista liimaa, joka tarttuu vain rappaus- ja keramiikkapintoihin, mutta ei ollenkaan tai vain huonosti polyesteripintaan, koska vastusfo-20 liossa on paikoittain reikiä, se on esimerkiksi stanssattu läpi ja kiinnitetty rei'issä vapaana olevan tai ne ainakin osittain läpäisevän liiman avulla keraamisen rungon pintakerrokseen nähden sen vastakkaiselle puolelle.
Jos tällä tavoin muodostettu keraaminen muotokappale 25 liimataan rappauskerrokseen tai vastaavaan sillä liimalla, jota käytetään tavallisesti keraamisten muotokappaleiden liimaamiseen seinäpintoihin tai vastaaviin, tarttuminen tapahtuu silloin rei'issä vapaana olevan tai niistä ulos pursuavan liiman avulla ja näin saadaan tosin vain paikoittai-30 nen, mutta oikeaa reikärasterimitoitusta käytettäessä keraamisen muotokappaleen riittävä kiinnittyminen sen kiinnittämistä varten järjestettyyn alustaan.
Erittäin edullista on, että sähkövastuspäällyste tehdään vastuslasitteena. Tämä lasite muodostetaan jo poltet-35 tuun muotokappaleeseen ja kiinnitetään polttamalla muoto-kappale vielä kerran. Lasitteeksi on valittava sellainen 6 83720 lasite, jonka sulamispiste ei ylitä 750°C. Korkeamman sulamispisteen omaavat lasitteet ovat osoittautuneet sopimattomiksi .
Toinen mahdollisuus on, että liima, jolla keraaminen 5 muotokappale on kiinnitettävä kantoainealustaan, muodostetaan itse sähkövastukseksi. Tällöin on mahdollista käyttää kahta erilaista liimalajia, jolloin muotokappaletta lähellä oleva liima koostuu sähkövastusmateriaalista, kun taas alustaan jäävä liima on sähköeristysliimaa. Liimoilla on pää-10 asiassa samanlaiset lämpölaajenemisominaisuudet ja kemiallinen soveltuvuus, niin että tällä tavalla on mahdollista kiinnittää keraaminen sähkövastusmuotokappale erittäin yksinkertaisesti.
DE-patenttihakemuksesta 1 924 202 tunnetaan jo tosin 15 sähköä johtavan lasitteen kiinnittäminen keraamisten muoto-kappaleiden pintapuolelle. Tämä lasite toimii kuitenkin vain staattisen sähkön poisjohtamista varten, toisin sanoen, se on niin korkeaohminen, ettei se sovi lämmitystarkoituk-siin.
20 Sähköä johtavan vastuskerroksen materiaaliksi voidaan valita sellainen materiaali, jolla on, kun siihen johdetaan *;-· sähkövirta, sellainen lämpötilakulku, että materiaalin vir ran vastaanotto laskee jyrkästi kuumenemisen lisääntyessä.
DE-patenttihakemuksessa 3 325 204 mainitaan tosin, 25 että käytettäessä lämmityselementin johtavana materiaalina puolijohtimia, juuri puolijohtimilla olisi haluttu negatii vinen lämpötilakerroin, mutta puolijohtimissa johtavuus normaalisti paranee merkittävästi lämpötilan noustessa (Römpp).
30 Sähkövastuspäällysteen kosketustoiminnon saaminen ai kaan tapahtuu tarkoituksenmukaisesti kosketuselementtien avulla, jotka on järjestetty symmetrisesti sähkövastusker-rokseen. Näin ollen esimerkiksi neliön tai suorakaiteen muotoisissa laatoissa kosketuselementit voi olla järjestetty : " 35 pitkin kahta, toisiinsa nähden vastakkaista laatan reunaa kosketusnauhojen muodossa.
7 83720
Jos laatta on sellainen keraaminen laatta, jonka takapuolella on reliefirakenne, kosketuselementit siirretään silloin mieluimmin toisistaan poikkeavissa reunoissa oleviin kanaviin nämä rajäävien ulokkeiden väliin.
5 Keksinnön erään lisärakenteen mukaan on mahdollista hienosäätää sähkövastuspäällysteiden vastusarvot tällaisissa muotokappaleissa haluttuihin arvoihin myös jälkeenpäin.
Tämä tapahtuu keksinnön erään lisärakenteen mukaan siten, että vastusarvon lisäämiseksi pienennetään vastus-10 päällysteen kerrosvahvuutta tai kuumennetaan vastuspäällys-te.
Lisättäessä vastuspäällysteen vastusarvoa on tarkoituksenmukaista menetellä niin, että vastuspäällysteen kerrosvahvuutta pienennetään hiekkapuhaltamalla, sähköeroosiol-15 la, harjaamalla tai vastaavalla tavalla tai että vastusker-ros kuumennetaan ulkopuolelta esimerkiksi liekillä tai säteilyllä. On myös mahdollista, että vastuspäällysteen läpi johdetaan sähkövirta, jonka voimakkuus on huomattavasti suurempi kuin normaalikäytössä. Tällöin vastuspäällysteen 20 rakenne muuttuu niin, että päästään yhteensä vastusarvon vastaavaan lisäykseen.
Piirustus esittää kuviossa 1 laataksi muodostetun muotokappaleen takasivua varustettuna sähkövastuskerroksella ja kosketusele-25 menteillä, kuviossa 2 tasokuvaa keraamisesta laatasta, johon on kiinnitetty sähkövastusfolio, kuviossa 3 voimakkaasti suurennettua osaleikkausta kuvion 2 laatan läpi ja 30 kuviossa 4 leikkausta vastuspäällysteellä varustetus ta laatasta.
Kuviossa 1 on merkitty numerolla 1 yleisesti keraaminen laatta, jonka mitat ovat esim. 85 x 125 cm vahvuuden ollessa 0,8 cm. Takapuolella 2 on sähkövastuskerros. Nume-35 roilla 3 ja 4 on merkitty nauhamaiset kosketuselementit, jotka on liimattu sähkövastuskerrokseen tai kiinnitetty β 83720 siihen muulla tavalla. Numerot 5 ja 6 tarkoittavat virransyöttö johtoja .
Kuviossa 2 on merkitty yleisesti numerolla 31 keraaminen muotokappale, joka koostuu, kuten kuvio 3 esittää, 5 keraamisesta laatasta 41, liimakerroksesta 42 ja vastusfo-liosta 43. Vastusfolio käsittää polyesteripeitekerroksen 46, joka on yhdistetty liimakerroksen avulla laatan pinta-puoleen 44 nähden vastakkaiseen puoleen 45, reunasta syöttöjä poistojohdoilla, jotka ovat virransyöttöjohdot 32', 33' 10 (kuvio 2) käsittäviä kuparinauhoja 32. 33, varustetun grafiitti- ja/tai nokivälikerroksen 47 vastuskerroksena ja polyesterialuskerroksen 48, jonka välityksellä keraaminen muotokappale on liimattu kantavaan pintaan, esimerkiksi rapattuun seinään. Vastusfoliossa 43 on esitetyssä rakenne-15 esimerkissä kolme rataa 43a, 43b, 43c, joissa on vastusker-rosmateriaalia.
Ratojen 43a ja 43b sekä 43b ja 43c välissä on alueet, joissa ei ole vastuskerrosmateriaalia. Sen sijaan rata 43a rajoittuu johtonauhan, joka vastaa johtonauhaa 32 tai 33, 20 välityksellä alueeseen 51. Samoin rata 43 rajoittuu vastaavan johtonauhan välityksellä alueeseen 52, kun sen sijaan rata 43b rajoittuu molemmilla puolilla johtoratojen avulla alueisiin 51 ja 52. Alueilla 51 ja 52, joissa kerrokset 46 ja 48 ovat päällekkäin, on reiät 53, joiden läpi liima 42 25 menee ja on yhteydessä kantavan pinnan 50 liimaan 54. Eril-liset johtoradat voidaan kytkeä toisiinsa toivotulla taval-r la. Yhden laatan 31 tilalla voi olla kolme kulloinkin ratoi hin 43a, 43b ja 43c vastaavasti kuuluvaa osalaattaa.
Johtavan välikerroksen tai vastuskerroksen mahdolli-30 sessa rakenteessa voi sellaisessa rakennemuodossa, jossa se ... on ryhmitetty pinta-alan mukaan jättämällä paikalleen ne • alueet, joita se ei peitä, olla kysymyksessä esimerkiksi meanderityyppinen vastuskerroksen sijoitus tai sen ryhmitys : useiksi tasopintaisiksi, mutta sähköisesti toisiinsa liite- ... 35 tyistä tai jälkeenpäin vielä yhdistettävistä osakerroksista, jotka ovat muodoltaan nauhoja, pintakappaleita tai vastaavia.
9 83720
Asianomaisen mallin valinta perustuu paikallisiin olosuhteisiin ja/tai teknisiin vaatimuksiin.
Kuviossa 4 kohdassa 11 on esitetty keraaminen laatta, johon on sivelty vastuskerros 12. Tämän vastuspäällysteen 12 5 sivelyvahvuutta pienennetään sopivalla toimenpiteellä, esimerkiksi hiekkapuhaltamalla, sähköeroosiolla, harjaamalla tai vastaavalla tavalla, esitetyssä rakenne-esimerkissä esimerkiksi pyörivän harjan 13 avulla, niin että sivelyvah-vuus pienenee ominaisvahvuudeksi, kuten se on alueella 14 10 esitetty.
Tällöin myös tämän kerroksen johtavuus vähenee, toisin sanoen pintavastus lisääntyy.

Claims (15)

10 83720
1. Tasopintainen keraaminen muotokappale, joka on yhdeltä puoleltaan varustettu sähkövastuspäällysteellä, 5 joka on muodostettu sellaisesta materiaalista, jossa ei-metallisia, suuren ominaispinnan omaavia, sähköä johtavia hiukkasia, jotka lämpötilan noustessa eivät oleellisesti muuta sähkönjohtokykyään, on upotettu sähköä johtamattomaan tai vain huonosti johtavaan kantoaineeseen siten, 10 että vastuspäällysteellä on tasainen sähkön- ja lämmön-johtokyky, tunnettu siitä, että käytettäessä plastisesta keraamisesta lähtömateriaalista puristettua, valssattua ja poltettua laattaa (1, 11, 31), jonka paksuus on yläpintaan nähden 1:45 000 ja jonka pintaulottuma 15 on ainakin 3600 cm2, sähkövastuspäällyste (12, 43) on muodostettu keraamisen kappaleen (1, 11, 31) etupuoleen (44) nähden vastakkaiselle puolelle (2, 45).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen muotokappale, tunnettu siitä, että sähkövastuspäällyste (12) 20 koostuu kerroksesta vanhenemisen kestävää muovia, jossa on sähköä johtavaa lisäainetta, esimerkiksi grafiittia, ja joka on rakenteeltaan sellainen, että kerroksella on tarvittua sähkötehoa vastaava välttämätön sähkövastusar-vo. '25 3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen muotokappale, tunnettu siitä, että sähkövastuskerros koostuu sähkövastusfoliosta (43), joka on keraamisen muotokappaleen (31) etupuoleen (44) nähden tämän vastakkaiselta puolelta (45) kiinnitetty ainakin paikoittain, liimattu 30 mieluimmin pintarakenteena ja joka koostuu polyesteripei-tekerroksesta (46), syöttö- ja poistojohdoilla (32', 33') varustetusta johtavasta välikerroksesta (47) vastusker-roksena ja polyesterialuskerroksesta (48), ja että vas-tusfolio (43) on kiinnitetty keraamisen muotokappaleen 35 etupuoleen nähden tämän vastakkaiselta puolelta sekä ke- 11 83720 raamiseenpintaan että myös polyesteripintaan tarttuvalla liimalla (42).
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen muotokappale, tunnettu siitä, että sähköä johtava välikerros 5 (47) on grafiitti- ja/tai nokikerros.
5. Patenttivaatimuksen 3 tai 4 mukainen muotokappale, tunnettu siitä, että vastuskerros on säilyttämällä ne alueet, joita se ei peitä, ryhmitetty vas-tusfolion rajoissa pinnan osalta, osapinnat ovat keske- 10 nään sähköyhteydessä, ja että niille alueille, joita vastuskerros ei peitä, on järjestetty vastusfolioon paikoit-taisia reikiä.
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen muotokappale, tunnettu siitä, että sähkövastuspäällyste koostuu 15 sähkövastuslasitteesta, jonka sulamispiste ei ylitä 750 °C.
7. Patenttivaatimuksen 3 mukainen muotokappale, tunnettu siitä, että sähkövastuspäällyste koostuu sähkövastusliimasta.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen muotokappale, tunnettu siitä, että sähkövastusliima on peitetty sähköeristysliimalla.
9. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen muotokappale, tunnettu siitä, että sähköä- 25 johtavan vastuskerroksen materiaaliksi on valittu sellainen materiaali, joka, kun siihen ohjataan sähkövirta, omaa sellaisen lämpötilakulun, että materiaalin virran vastaanotto vähenee voimakkaasti lämpiämisen lisääntyessä.
10. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mu kainen muotokappale, tunnettu siitä, että sähkövastuspäällyste on varustettu johtavilla kosketuselemen-teillä.
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen tilalämmitys- 35 elementti, tunnettu siitä, että johtavat koske- i2 83720 tuselementit koostuvat pääasiassa vastuskerroksen perusmateriaalista, johon on sähkönjohtokyvyn lisäämiseksi upotettu lisäksi hiukkasia, joilla on suurempi sähköjoh-tokyky tai nykyisillä johtavilla hiukkasilla on suurempi 5 konsentraatio.
12. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen muotokappale, tunnettu siitä, että sähkö-vastuspäällyste on yhdistetty kosketuselementteihin vir-taverkkoon tapahtuvaa muotokappaleen sähköliitäntää var- 10 ten tiiviisti sellaisen materiaalin avulla, jolla on, kun siihen johdetaan sähkövirta, sellainen lämpötilakulku, että materiaalin virranotto vähenee voimakkaasti lämpiä-misen lisääntyessä.
13. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mu- 15 kainen muotokappale, tunnettu siitä, että vas- tuspäällysteen kerrosvahvuus on pienennetty alkuperäiseen pinnoitusvahvuuteen nähden.
14. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen muotokappale, tunnettu siitä, että johto- 20 kykyisten hiukkasten jakautuma vastuspäällysteeseen on paikoittain tiivistetty.
15. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukaisen muotokappaleen käyttö kuumennettavana muotokappaleena uima-allasverhouksia varten ja/tai kuumennettavana 25 seinä-, pöytä-, katto- tai lattialaattana ja/tai lämpö-patterin pinnoitteena. 13 83720
FI850820A 1984-02-29 1985-02-28 Plan keramisk formkropp. FI83720C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3407444 1984-02-29
DE3407444 1984-02-29
DE19843433669 DE3433669A1 (de) 1984-02-29 1984-09-13 Flaechiger keramischer formkoerper
DE3433669 1984-09-13

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI850820A0 FI850820A0 (fi) 1985-02-28
FI850820L FI850820L (fi) 1985-08-30
FI83720B true FI83720B (fi) 1991-04-30
FI83720C FI83720C (fi) 1991-08-12

Family

ID=25818953

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI850820A FI83720C (fi) 1984-02-29 1985-02-28 Plan keramisk formkropp.

Country Status (4)

Country Link
EP (1) EP0157179B1 (fi)
DK (1) DK162559C (fi)
FI (1) FI83720C (fi)
NO (1) NO850815L (fi)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3603233A1 (de) * 1986-02-03 1987-08-06 Buchtal Gmbh Belag fuer wand-, decken- oder fussbodenbekleidungen
DE3827825A1 (de) * 1988-08-16 1990-02-22 Buchtal Gmbh Flaechiges keramisches verbundelement
JPH0638473Y2 (ja) * 1988-09-28 1994-10-05 北川工業株式会社 雑音電流吸収具
US6605350B1 (en) * 1996-08-23 2003-08-12 Weyerhaeuser Company Sawdust alkaline pulp having low average degree of polymerization values and method of producing the same
WO2004105440A2 (de) * 2003-05-16 2004-12-02 Braincom Ag Heizeinrichtung und verfahren zu deren herstellung sowie heizbarer gegenstand und verfahren zu dessen herstellung

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2151626B2 (de) * 1971-10-16 1975-10-23 Reuter Maschinen- Und Werkzeugbau Gmbh, 2844 Lemfoerde Verfahren zur Herstellung eines starren, durch Elektrizität aufheizbaren Flächenheizelementes
CA1014429A (en) * 1972-12-20 1977-07-26 Seinosuke Horiki Calorific device
DE2535622A1 (de) * 1975-08-09 1977-02-17 Terracom Ets Heizelement fuer flaechige waermeabgabe
FR2490056A1 (fr) * 1980-09-05 1982-03-12 Bonato Mario Element de surface de chauffage electrique et son procede de fabrication
DE3311051A1 (de) * 1983-03-25 1984-09-27 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Flexibles heizelement in bandform, das aus elektrisch leitfaehigen koernchen aus ptc-material und einem organischen isolierenden kunststoff als bindemittel besteht, und verfahren zur herstellung des flexiblen heizelementes

Also Published As

Publication number Publication date
DK162559C (da) 1992-04-06
NO850815L (no) 1985-08-30
EP0157179A1 (de) 1985-10-09
DK93885D0 (da) 1985-02-28
FI850820L (fi) 1985-08-30
DK162559B (da) 1991-11-11
EP0157179B1 (de) 1989-11-08
DK93885A (da) 1985-08-30
FI83720C (fi) 1991-08-12
FI850820A0 (fi) 1985-02-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5942140A (en) Method for heating the surface of an antenna dish
WO2009055999A1 (fr) Plaque chauffante électriquement conductrice et son procédé de fabrication et application
USRE33529E (en) Covering for wall, ceiling or floor linings
CN1694582B (zh) 电热板及电热板系统
US20080056694A1 (en) Radiant heater
JPWO2010004617A1 (ja) 発熱性板材の製造方法、その製造方法によって製造した発熱性板材、板状構造体、及び発熱システム
FI83720B (fi) Plan keramisk formkropp.
SK500362009A3 (sk) Vyhrievaná zostava, najmä na sedadlá lavíc
FI83582B (fi) Rumsuppvaermningselement bestaoende av en med en elektrisk motstaondsbelaeggning foersedd keramisk formkropp.
US4833300A (en) Space heating element having a ceramic body with an electrically resistive coating thereon
CN207995424U (zh) 一种发热片及发热地板
CA2252107C (en) Method for heating the surface of an antenna dish
KR100360175B1 (ko) 전열장판지
DE3569183D1 (en) Room heating element consisting of a ceramic support provided with an electric resistance layer, and method for its manufacture
KR102366642B1 (ko) 온열 바닥재 제조방법
CA1287661C (en) Tile-like ceramic element having an electrically conductive surface glaze on the visible side
KR101766581B1 (ko) 원적외선 방사파 전열 매트
CN2549678Y (zh) 一种红外辐射电热踢脚线板
CN217591123U (zh) 一种石墨烯发热铺地材料
CN108777888A (zh) 一种石墨烯变频发热板
CN221073287U (zh) 一种室内加热装饰板
CN208241919U (zh) 电致发热膜
RU2124612C1 (ru) Электрообогреваемый пол
JP3560028B2 (ja) 天井輻射熱暖房パネル
CN2226361Y (zh) 石墨电热板

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: BUCHTAL GESELLSCHAFT MIT BESCHRAENKTER