FI82996C - Elektrisk avbrytarkontakt. - Google Patents

Elektrisk avbrytarkontakt. Download PDF

Info

Publication number
FI82996C
FI82996C FI864269A FI864269A FI82996C FI 82996 C FI82996 C FI 82996C FI 864269 A FI864269 A FI 864269A FI 864269 A FI864269 A FI 864269A FI 82996 C FI82996 C FI 82996C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
switch
pressure switch
pressure
steps
height
Prior art date
Application number
FI864269A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI82996B (fi
FI864269A0 (fi
FI864269A (fi
Inventor
Werner Schmalenbach
Original Assignee
Bbc Brown Boveri & Cie
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bbc Brown Boveri & Cie filed Critical Bbc Brown Boveri & Cie
Publication of FI864269A0 publication Critical patent/FI864269A0/fi
Publication of FI864269A publication Critical patent/FI864269A/fi
Publication of FI82996B publication Critical patent/FI82996B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI82996C publication Critical patent/FI82996C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01HELECTRIC SWITCHES; RELAYS; SELECTORS; EMERGENCY PROTECTIVE DEVICES
    • H01H13/00Switches having rectilinearly-movable operating part or parts adapted for pushing or pulling in one direction only, e.g. push-button switch
    • H01H13/02Details
    • H01H13/12Movable parts; Contacts mounted thereon
    • H01H13/14Operating parts, e.g. push-button
    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01HELECTRIC SWITCHES; RELAYS; SELECTORS; EMERGENCY PROTECTIVE DEVICES
    • H01H3/00Mechanisms for operating contacts
    • H01H3/02Operating parts, i.e. for operating driving mechanism by a mechanical force external to the switch
    • H01H3/12Push-buttons

Landscapes

  • Push-Button Switches (AREA)
  • Switches Operated By Changes In Physical Conditions (AREA)
  • Devices For Indicating Variable Information By Combining Individual Elements (AREA)
  • Illuminated Signs And Luminous Advertising (AREA)
  • Switches With Compound Operations (AREA)

Description

1 82996 Sähköpainikekatkaisin. - Elektrisk avbrytarkontakt.
Keksinnön kohteena on sähköpainikekatkaisin, erityisesti rakennuksissa rappauksen sisään asennettava katkaisin, jossa on vähintään yksi sisempi painike ja yksi ulompi painike sekä sisemmän ja ulomman painikkeen väliin keskeisesti asennettu, voimasulkeisesti liitetty ja käännettävä korkeudensäätöelement-ti, jota kääntämällä saadaan sisemmän ja ulomman painikkeen välille etäisyysmuutos.
Painikekatkaisimissa on usein säätöpainikkeena ulkoinen painike kiinnitetty katkaisimeen kytkettyyn sisäiseen painikkeeseen, mikä tekee mahdolliseksi varustaa standardilaitteita erimuotoisilla ja -värisillä säätöpainikkeilla.
Jos rakennusten korjaustöissä tehdään paksumpi seinän verhous (esim. kangas- tai korkkitapetti), voi sattua, että peitekehyk-sen ja säätöpainikkeen takaisinasentamisen jälkeen ei katkaisin enää toimi moitteettomasti, koska painikkeen korkeus on katkai-sinkehyksen säätöpainikkeen suhteen muuttuneen etäisyyden seurauksena luvattomasti vähentynyt.
Patenttivaatimuksen 1 johdanto-osan mukainen painikekatkaisin on jo tunnettu DE-OS 33 20 817:stä. Kääntölaatan muotoisen kor-keudensäätöelimen avulla, s.o., myös käännetyssä asennossa asennettavan välikappaleen avulla, joka liittää sisemmän ja ulomman painikkeen toisiinsa, voidaan välikappaleen erityisen muodostuksen vuoksi säätää sisäisen ja ulkoisen painikkeen välille eri etäisyys. Siten tulee sinänsä mekaanisesti sallittu korkeuden tasaus eripaksuisten seinän verhousten tai tapettien kohdalla mahdolliseksi.
Tässä on kuitenkin haitallista, että kääntölaattaa käyttämällä voidaan säätää vain kaksi eri korkeusetäisyyttä sisäisen ja ulkoisen painikkeen välille.
2 82996
Eri maiden turvallisuusvalvonta-asemat vaativat eri tapettivah-vuuden huomioonottamiseksi eri suuruisen korkeuden säädön. Niin voi seinän ja katkaisimen päällysteen välinen välystasaus rappauksen sisään upotettavien säätölaitteiden kohdalla olla välillä 1 mm - 3 mm. Tunnetulla kääntölevyllä voidaan säätää ainoastaan 0 mm:n tai 3 mm:n korkeus. Tämä merkitsisi, että jo esim. 1 mm:n seinäpäällysteellä kääntölevy täytyisi asentaa 3 mm:n korkeudelle, minkä vuoksi säätöpainikkeen peitekehyksen ylijäämä olisi 2 mm yli normaalikorkeuden. Tämä vaikuttaisi huomattavasti myös painikekatkaisimen esteettiseen kokonaisvaikutelmaan tai muotoiluun.
DE-GM 79 18 527:stä on tunnettu sähköinen asennuskatkaisin, jossa on tapettitasauksen luomiseksi korkeudensäätöelementti laskettavan ja uloskierrettävän ruuvin muodossa, joka on suunniteltu säätöpainikkeeseen tai tämän käyttämään katkaisimen ohjaimeen. Haitallista tässä on se, että ruuvi useampikertaisen painikkeen käytön jälkeen voi itsestään siirtyä, koska painikkeen käytössä on ruuvin varren suuntaan johdetulla painovoimalla aina myös komponentti kierteen nousun suuntaan, mikä johtaa ruuvin kiertymiseen. Lähtien DE-GM 79 18 527:n tekniikan tasosta pitää keksinnön välttää ylläolevia haittoja.
Keksinnön tehtävänä on siksi, luoda alussa kuvatulle painike-katkaisimelle korkeudensäätöelementti, joka tekee mahdolliseksi hienoasteisen, vähintäin kolmivaiheisen sekä ei-jatkuvan etäi-syydenmuuntelun, joka ei voi itsestään siirtyä ja on sen lisäksi helposti käsiteltävissä.
Keksinnön mukaan tehtävä ratkaistaan siten, että korkeudensää-töelementillä on sisempää painiketta kohti oleva alaosa ja ulompaa painiketta kohti oleva yläosa, jolloin alaosaan on poh-jaympyrän kehää pitkin kiertäen muodostettu vähintään n = 2 keskenään samanmuotoista, vastaavaa ympyräkaarta b = 2r n 3 82996 pitkin kierreporrasmaisesti kulkevaa moniaskelmaista ensimmäistä porrasta, sekä yläosaan vastaavasti ja ensimmäisen portaan muodon mukaisesti rakennettu toinen porras siten, että silloin kun ensimmäisen portaan ylemmät porrasaskelmat kohtaavat toisten portaiden alimmat porrasaskelmat saadaan minimietäisyys tai silloin kun ensimmäisen portaan ylimmät porrasaskelmat kohtaavat toisen portaan ylimmät porrasaskelmat saadaan maksimietäi-syys.
Keksinnönmukaisella korkeudensäätöelementin rakenteella voidaan välimatkamuunnos suorittaa mielivaltaisella alueella (lähinnä 0-3 mm) mielivaltaisen hienoasteisesti (lähinnä kuudella porrastuksella). Tämä tapahtuu kiertämällä keksinnönmukaista kor-keudensäätöelementtiä sisään- tai ulospäin niin kauan ja niin pitkälle, kunnes ensimmäisessä kehäseinämässä olevat portaan-muotoiset porrastukset lukkiutuvat toivotulla porrastuksella toisen kehäseinämän portaanmuotoisiin porrastuksiin. Korkeuden-säätöelementti toimii tässä siten sisemmän ja ulomman painikkeen voimasulkeisena etäisyyden pitäjänä. Edullista tässä on, että korkeudensäätöelementin keksinnönmukaisen rakenteen kautta sekä DE OS 33 20 817:stä tunnetut määritellyn välimatkamuunnok-sen edut (suuri siirtymisturvallisuus, laakamainen voimansiirto) että myös DE-GM 79 18 527:stä tunnetut erittäin tarkan mukautumisen edut voidaan käyttää hyväksi. Pelkäksi ruuviksi muodostetulla korkeudensäätöelementillä (DE-GM 79 18 527) voidaan tosin ruuvilinjan jokaisella pisteellä suorittaa yhtäjaksoinen säätö; tämä on kuitenkin haitta säätövarmuuden suhteen. Käytännöllisistä syistä ei kuitenkaan korkeudensäätöelementin jatkuva säädettävyys ole välttämätön. Riittää, kun suoritetaan hienoasteinen, kuitenkin erillinen porrastus.
Sen ansiosta, että keksinnönmukaisessa korkeudensäätöelementis-sä on samanpituisten, kaariosia pitkin ruuvinmuotoisesti järjestetyn molempien kehäseinämien makrorakenteelle leimansa antava portaanmuotoisesti porrastettu hienorakenne, saavutetaan 4 82996 edullinen kompromissi pelkän ei-jatkuvan ja pelkän jatkuvan etäisyysmuunnoksen välille. Ulkoisen painikkeen ylijäämä peite-kehyksellä pysyy siten ohuella ja paksulla seinäverhoilulla säätövarmasti suunnilleen samana.
Edullisten rakenteellisten sovellutusmuotojen tunnusmerkit on esitetty alavaatimuksissa.
Ensimmäisessä edullisessa sovellutusmuodossa (kuviot 1-3) on ulompi painike yhdistettävissä sisempään painikkeeseen korkeudeltaan säädettävillä, suoraviiva-ohjaukseen ja kiinnitykseen käytettävillä kiinnityshylsyillä. Toisessa edullisessa sovellutusmuodossa (kuviot 4-6) on ulommat painikkeet varustettu erityisellä suoraviiva-ohjauksella ja muodostavat kehyslevyn kanssa rakenneyksikön.
Piirroksen avulla, jossa on kuvattu nämä kaksi sovellutusesimerkkiä, selitetään ja kuvataan keksintö lähemmin.
Kuvio 1 esittää keksinnönmukaisen painikekatkaisimen sivuleikkauskuvantoa ilman tapettitasausta.
Kuvio 2 esittää keksinnönmukaisen painikekatkaisimen sivuleikkauskuvantoa, jossa tapettitasaus on suoritettu.
Kuvio 3 esittää leikkausta pitkin kuvion 1 leikkausviivaa.
Kuvio 4 esittää keksinnönmukaisen painikekatkaisimen toisen sovellutusesimerkin sivuleikkauskuvantoa ilman tapettitasausta.
Kuvio 5 esittää keksinnönmukaisen painikekatkaisimen toisen sovellutusesimerkin sivuleikkauskuvantoa, jossa tapettitasaus on suoritettu.
s 82996
Kuvio 6 esittää leikkausta pitkin kuvion 4 leikkausviivaa.
Kuvioissa esitettyjen painikekatkaisimien kohdalla on kyse seinässä olevaan aukkoon asennettavista sovellutusesimerkeistä tai rappauksen sisään asennettavista rasioista.
Kuvio 1 esittää painikekatkaisinta 1, jossa on sisempi painike 2 sekä ulompi painike 3, joka tukirenkaan 16 tai muun kiinnit-timen (esim. kitkaelementin) avulla on liitetty seinä- tai asennusrasiaan. Peitekehystä 4 pitää painikekatkaisimeen 1 kiinnitettävä kehyslevy 5.
Ulompi painike 3 on liitetty sisempään painikkeeseen 2 kiinnity shylsyn 6 avulla, joka, korkeudensäätöelementin 7 säätämästä sisemmän ja ulomman painikkeen 2, 3 välisestä etäisyydestä riippuen uppoaa eri syvään sisemmän painikkeen 2 toisiin oh-jausreikiin 17. Keksinnönmukaisella korkeudensäätöelementillä 7 on sisempään painikkeeseen 2 suuntautuva alaosa 19 sekä ulompaan painikkeeseen 3 suuntautuva yläosa 20.
Alaosassa 19 on kehitetty ensimmäinen kehäseinämä 21, joka on sovitettu sisemmässä painikkeessa 2 keskeisen peruskehän 18 ulkopiiriä pitkin. Yläosassa 20 on kehitetty toinen kehäseinämä 22, joka on sovitettu perifeerisesti peruskehän 18 tasoon yhtenäisesti olevan yläosan 20 pohjalevyyn 23. Ensimmäiseen kehä-seinämään 21 on muotoiltu lähinnä n=3 samanmuotoista ensimmäistä porrasta 9. Samalla tavoin on muotoiltu toiset portaat 10 toiseen kehäseinämään 22. Katsottaessa yläosan 20 liitoskohdasta alaosan 19 kanssa sisempään painikkeeseen 2 tai pohjalevyyn 23 kulkevat silloiset portaat 9, 10 samansuuntaisesti.
Nousu kulloinkin alimmalta kulloinkin ylimmälle portaalle voi siinä tapahtua molempien portaiden 9, 10 kohdalla myötäpäivään tai molempien portaiden 9, 10 kohdalla vastapäivään. Portaiden 9, 10 kulku on siten ympyräkaarta pitkin b _ 2r Tf n 6 82996 (n=perusympyrän 18 kehällä olevien portaiden lukumäärä) kierre-porrasmainen. Lähinnä jokaisella portaalla 9, 10 on kuusi askelmaa, missä suhteellinen askelmakorkeus naapuriaskelmaan voi olla esim. 0, 6 mm.
Portaiden 9, 10 askelmien väliset sivut onf kuten kuviosta 2 näkyy, vinoon viistetty. Tämä toimenpide helpottaa erityisesti korkeudensäätöelementin 7 uloskiertämistä, koska kierrettäessä sivuun vaikuttava voima ei jakaudu vain yhdelle komponentille kohtisuorassa sivuun, vaan myös sivun kaltevuussuunnassa olevalle komponentille.
Kuviossa 2 on keksinnönmukaisen painikekytkimen sivuleikkausku-va, jossa näkyy paksun tapetin 12 vuoksi suoritettu tapettitasaus. Sekä peitekehys 4, jota pitää keskuslevy 5, että myös katkaisimessa 1 pidetty keskuslevy 5 ovat paksun tapetin 12 paksuuden mukaisesti etääntyneet tukirenkaalta 16.
Kuten kuvio 3 esittää, on sisemmällä painikkeella 2 korkeudensäätöelementin 7 yläosalle kääntyneellä yläpuolella keskeisen pohjaympyrän 18 kehää pitkin muodostettu rotaatiosymmetrisesti kolme keskenään samanmuotoista porrasta 9 ensimmäiseen kehäsei-nämään, niin että jokainen porras 9, 10 kiertämällä keskipiste-kulmani = 120° ympäri voidaan asettaa naapurikulmaansa. Jokainen porras asettuu - ruuvin kierreradan lailla - ulkoseinänhän sisempään painikkeeseen 2 samankeskeisesti ja ensimmäisen ohjausreiän 14 kattavaan ohjaushylsyyn 15. Jokainen porras 9 muodostuu, esim. kuudesta askelmasta. Ensimmäisen askelman absoluuttinen korkeus - perusympyrän 18 tasoon verrattaessa -on esim. 0,6 mm, kuudennen askelman 3 mm. Ensimmäisen portaan 9, 10 kahden vierekkäisen askelman suhteellinen korkeus on esim. 0,6 mm. Siten on jokaisessa 120°-sektorissa yhteensä esim. kuusi porrastusta korkeudensäätöä varten (0 mm; 0,6 mm; 1,2 mm; 1,8 mm; 2,4 mm; 3 mm). Jokainen yksittäinen porrastus on 20° -sektorilla. Ohjaushylsyn 15 ulkoseinämän avulla perus- 7 82996 ympyrästä 18 leikatulla ympyrätasolla on yhteensä 3x6 * 18 porrastusta.
Yläosalla 20, joka on irrotettavasti alaosan 19 ja ulomman painikkeen 3 välissä, on kiinnityshylsynä kehitetty tappi 8 keskeisesti pohjalevyyn 23, missä tämä on sisempään painikkeeseen 2 rakennetun ohjaushylsyn 15 ensimmäisessä ohjausreiässä 14 tartuntakitkalla käännettävissä ja siirrettävissä.
Tarkoituksenmukaista on asentaa korkeudensäätöelementin 7 yläosa 20 , kuten on jo kuvattu, sisempään painikkeeseen 2, mikä tekee seinään kiinni asennetun painikekatkaisimen 1 helpon säädön mahdolliseksi. Mutta se voi yhtä hyvin olla asennettu ulompaan painikkeeseen 3.
Korkeudensäätöelementin 7 yläosassa 20 on portaat 10 rakennettu siten, että portaita 10 kantavan toisen kehäseinämän 22 ja tapin 8 väliin muodostuu kanava, johon ohjaushylsy 15 sopii.
Toisen kehäseinämän 22 ylempään osaan on suunniteltu ympärikul-keva urarakenne urareunuksena 11. Se toimii korkeudensäätöelementin 7 yksinkertaisemmassa liukumisvarmassa käytössä. Mutta urareunuksen 11 avulla voidaan tarkoituksenmukaisesti myös korkeudensäätöelementin 7 yläosa 20 yhdistää voimasulkeisesti ja kääntövarmasti ulomman painikkeen 3 kanssa. Tässä sovellutus-muodossa voidaan saavuttaa ulomman painikkeen 3 rinnakkaisoh-jaus korkeudensäätöelementin 7 yllä tapahtuvalla kytkennällä -tekniikan tasolla jo hyvin saavutettavalla - sisemmän painikkeen 2 rinnakkaisohjaukseen. Erityiset liitoselementit ja rinnakkaisohjauslaitteet sisempää painiketta 3 varten eivät siten ole välttämättömiä. Tämän lisäksi on edullista sovittaa ja kehittää ulomman painikkeen 3 alapuolella liitoskappale (ei kuvattu) yhtenäisesti niin, että se ympäröi 20 urareunuksen 11 koko alueella voimasulkeisesti ja tartuntakitkalla. Tässä täytyy kuitenkin olla taattu, että ulompi painike 3 voidaan ilman β 82996 ennalta asetetun sijaintinsa muutosta asettaa paikalleen myös silloin, kun korkeudensäätöelementti 7 on lukittu mielivaltaiselle porrastukselle. Koska tässä täytyy kääntää korkeudensää-töelementin yläosaa tai urareunusta 11, on välttämätöntä, että positiivia esittävän urareunuksen 11 urarakenteen sijainti vastaavaa negatiivia esittävän urarakenteen suhteen on ulomman painikkeen 3 liitoskappaleen (ei kuvattu) sisällä muuttumaton porrastavan muutoksen suhteen. Tästä on kyse silloin, kun portaiden 9, 10 kahden porraskulman projektioiden 24 etäisyys poh-jaympyrällä 18 on kokonaislukuisesti moninkertaisesti urareunuksen 11 kahden vierekkäisen urahuipun 25 etäisyys.
Ensimmäiselle kehäseinämälie 21 sovitettu ensimmäinen porras 9 lukkiutuu suunnitellulla 0 mm:n korkeudensäädöllä (0,6 mm; 1,2 mm; 1,8 mm; 2,4 mm; 3 mm) 3x6=18 (tai 3 x 5 = 15; 3x4= 12; 3x3=9; 3x2=6, 3x1 =3) askelmassa täysin sulkevasti (tai osaksi sulkevasti) toisella kehäseinämällä 22 muodostettuun toiseen portaaseen 10. Joka tapauksessa on asennettu kolmi-piste-tuki, jonka yläpuolella paineensiirto tapahtuu ulommasta painikkeesta 3 liitoskappaleen 26 ja/tai muun sovel-lutusmuunnoksen ei kuvatun liitoskappaleen kautta, sekä korkeu-densäätoelementin 7 kautta sisempään painikkeeseen 2. Voimalii-tos tapahtuu jokaisella 18 (tai 15, 12, 9, 6, 3) askelmalla tasaisesti.
Kuviot 4-6 esittävät toista sovellutusesimerkkiä, jossa on kaksi riippumattomasti käytettävää samanlaista ulkoista ja sisäistä painiketta (2, 3). Tässä ulompi painike 3 on varustettu erityisellä rinnakkaisohjauksella 13 ja muodostaa keskuslevyn 5 kanssa yksikön.

Claims (12)

1. Sähköpainikekatkaisin (1), erityisesti rakennuksissa rappauksen sisään asennettava katkaisin, jossa on vähintään yksi sisempi painike (2) ja yksi ulompi painike (3) sekä sisemmän ja ulomman painikkeen väliin keskeisesti asennettu, voimasulkei-sesti liitetty ja käännettävä korkeudensäätöelementti (7), jota kääntämällä saadaan sisemmän ja ulomman painikkeen välille etäisyysmuutos, tunnettu siitä, että korkeudensäätöele-mentillä (7) on sisempää painiketta (2) kohti oleva alaosa (19) ja ulompaa painiketta (3) kohti oleva yläosa (20), jolloin alaosaan (19) on pohjaympyrän (18) kehää pitkin kiertäen muodostettu vähintään n = 2 keskenään samanmuotoista, vastaavaa ympyräkaarta b = 2r TT pitkin kierreporrasmaisesti kulkevaa moniaskelmaista ensimmäistä porrasta (9), sekä yläosaan (20) vastaavasti ja ensimmäisen portaan (9) muodon mukaisesti rakennettu toinen porras (10) siten, että silloin kun ensimmäisen portaan (9) ylemmät porrasaskelmat kohtaavat toisten portaiden (10) alimmat porrasaskelmat saadaan minimietäisyys tai silloin kun ensimmäisen portaan (9) ylimmät porrasaskelmat kohtaavat toisen portaan (10) ylimmät porrasaskelmat saadaan maksimietäi-syys.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen painikekatkaisin, tunnettu siitä, että alaosaan (19) sekä yläosaan (20) on kuhunkin muodostettu sopivimmin n = 3 porrasta (9, 10).
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen painikekatkaisin, tunnettu siitä, että portailla (9, 10) on kullakin sopivimmin kuusi askelmaa, jolloin suhteellinen porraskorkeus on 0,6 mm ja jolloin portaiden sivut on siten vinosti tasoitettu, että sivukuvassa kunkin alemman ja ylemmän viereisen askelman välinen sivu sekä tämän alemman askelman askelmareuna määrittävät tylpän kulman kyljet. 10 82996
4. Jonkin ylläolevan patenttivaatimuksen mukainen painikekatkaisin, tunnettu siitä, että ensimmäinen porras (9) on muodostettu alaosan (19) ensimmäiseen kehäseinämään (21) sekä toinen porras (10) yläosan (20) toiseen kehäseinämään (22), jolloin ensimmäinen kehäseinämä (21) on sijoitettu keskeisesti sisempään painikkeeseen (2) ja toinen kehäseinämä (22) yläosan (20) pohjaseinämään (23) sisempien ja ulompien kehäseinämäpin-tojen ollessa samassa tasossa.
5. Jonkin ylläolevan patenttivaatimuksen mukainen painikekat-kaisin, tunnettu siitä, että yläosa (29) on sijoitettu irrotettavasti alaosan (19) ja ulomman painikkeen (3) väliin, ja siinä on kiinnityshylsyksi muodostettu, keskeisesti pohja-seinämään (23) sovitettu tappi (8), jolloin tapin (8) ja toisen kehäseinämän (22) väliin on järjestetty alaosaan (19) muodostettua, sisempään painikkeeseen (2) keskeisesti sijoitettua ohjaushylsyä (15) varten kanava, jolloin tappia (8) voidaan kuljettaa ohjaushylsyn (15) ensimmäisessä ohjausreiässä (14) tartuntakitkalla kierrettävästi ja siirrettävästi.
6. Jonkin ylläolevan patenttivaatimuksen mukainen painikekat-kaisin, tunnettu siitä, että toiseen kehäseinämään (22) on muodostettu sen kehää kiertävä urareunus (11).
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen painikekatkaisin, tunnettu siitä, että portaiden (9, 10) kahden porraskulman projektiot (24) pohjaympyrällä (18) on kokonaislukuisesti moni-kerta kahden vierekkäisen urareunuksen (11) urahuipun (25) etäisyydestä.
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen painikekatkaisin, tunnettu siitä, että korkeudensäätöelementin (7) yläosaan (19) kääntyneellä ulomman painikkeen (3) alaosalla on keskeisesti sovitettu sopivimmin kartionmuotoinen, ulomman 11 82996 painikkeen (3) ja yläosan (19) välille voimaliitoksen muodostava lisäke (26).
9. Jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukainen painikekatkaisin, tunnettu siitä, että yläosaan (19) kääntyneellä ulomman painikkeen (3) alapuolella on sopivimmin siten sovitettu ja kehitetty keskeinen lisäke, että se ympäröi yläosaa (19) muo-donmukaisesti pitkin urareunusta ja urareunuksen leveydeltä tarttumiskitkalla, jolloin lisäkkeen sisäseinään urareunusta (11) vastaava negatiivi on muodostettu.
9 82996
10. Jonkin edeltävän patenttivaatimuksen mukainen painikekatkaisin, tunnettu siitä, että ulompi painike (3) on yhdistettävissä sisemmän painikkeen (2) kanssa, sopivimmin neljän jatkuvasti korkeutta säädettävän, ulompaan painikkeeseen (3) sovitetun kiinnityshylsyn (6) avulla, jotka johdetaan toisiin sisemmällä painikkeella (2) muodostettuihin ohjausreikiin (17).
11. Jonkin patenttivaatimuksen 1-10 mukainen painikekatkaisin, tunnettu siitä, että painikekatkaisimella (1) on kaksi toisistaan riippumatta käytettävää ja samanlaista ulkoista ja sisäistä painiketta (2, 3).
12. Jonkin patenttivaatimuksen 1-11 mukainen painikekatkaisin, tunnettu siitä, että ulompi painike (3) on varustettu erityisellä rinnakkaisohjauksella ja muodostaa yhdessä keskus-levyn (5) kanssa rakenneyksikön. i2 82996
FI864269A 1985-10-23 1986-10-22 Elektrisk avbrytarkontakt. FI82996C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19853537613 DE3537613A1 (de) 1985-10-23 1985-10-23 Elektrischer drucktastenschalter
DE3537613 1985-10-23

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI864269A0 FI864269A0 (fi) 1986-10-22
FI864269A FI864269A (fi) 1987-04-24
FI82996B FI82996B (fi) 1991-01-31
FI82996C true FI82996C (fi) 1991-05-10

Family

ID=6284206

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI864269A FI82996C (fi) 1985-10-23 1986-10-22 Elektrisk avbrytarkontakt.

Country Status (6)

Country Link
EP (1) EP0220566B1 (fi)
AT (1) ATE53698T1 (fi)
DE (2) DE3537613A1 (fi)
ES (1) ES2002870A6 (fi)
FI (1) FI82996C (fi)
NO (1) NO169869C (fi)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2729503B1 (fr) * 1995-01-17 1997-03-28 Legrand Sa Appareil electrique faisant intervenir un poussoir pour la commande de son mecanique
DE202008002960U1 (de) * 2008-03-01 2009-07-02 Gira Giersiepen Gmbh & Co. Kg Elektrische Installationsvorrichtung, wie Taster oder Tastschalter

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE7918527U1 (de) * 1979-06-28 1979-09-27 Gebrueder Merten Gmbh & Co Kg, 5270 Gummersbach Elektrischer Installationsschalter
DE3320817A1 (de) * 1983-06-09 1984-12-20 Brown, Boveri & Cie Ag, 6800 Mannheim Drucktastenschalter
DE3405654C2 (de) * 1984-02-17 1996-02-29 Asea Brown Boveri Betätigungsvorrichtung für Schalteinrichtungen

Also Published As

Publication number Publication date
DE3537613A1 (de) 1987-04-23
ATE53698T1 (de) 1990-06-15
FI82996B (fi) 1991-01-31
NO169869C (no) 1992-08-12
NO169869B (no) 1992-05-04
FI864269A0 (fi) 1986-10-22
DE3672015D1 (de) 1990-07-19
NO864221D0 (no) 1986-10-22
NO864221L (no) 1987-04-24
FI864269A (fi) 1987-04-24
EP0220566A1 (de) 1987-05-06
ES2002870A6 (es) 1988-10-01
EP0220566B1 (de) 1990-06-13

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP3029369B1 (en) Lighting arrangement
CA2682448C (en) Method and apparatus for finished installation of electrical outlet box without use of external cover plate
DE60234715D1 (de) Leiteranordnung mit einem spannungsaufrechterhaltungsbereich
DE60200170D1 (de) Hermetisches Gehäuse mit einem Viertelumdrehungsverschluss
EP3712345A1 (en) A raised floor supporting apparatus
WO1989004410A1 (en) Handrail
FI82996C (fi) Elektrisk avbrytarkontakt.
US5810148A (en) Tread element for escalators and travelators
CA3123901A1 (en) Round adjustable mud ring assembly
US6168285B1 (en) Universal, light fixture/ceiling fan recessed mounting device
CN205649454U (zh) 一种马桶盖铰链
KR200454843Y1 (ko) 동작감지센서가 구비된 엘이디조명등
WO2007023211A1 (en) Fastening piece for fastening a lighting device or part of it to light mounting holes in an electrical installation box or a building
CZ297545B6 (cs) Stupacka s odraznými plochami
JPH0630516A (ja) フロアコンセント
KR20190090529A (ko) 조립식 화장실
EP2358954A1 (en) Spiral staircase
KR200171737Y1 (ko) 시각장애인용 유도블록
KR200347952Y1 (ko) 부양구조를 갖는 펜션
KR20050077908A (ko) 부양구조를 갖는 펜션
EP0494893B1 (en) Dogleg stairs
KR200159019Y1 (ko) 공기조화기의 높낮이조절 받침대
CN2190140Y (zh) 硬塑狭型灯头箱
KR200297382Y1 (ko) 건축용 판재
JP2593850Y2 (ja) 手すりの取付構造

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: BROWN, BOVERI & CIE