FI81495B - Haeftplaoster. - Google Patents

Haeftplaoster. Download PDF

Info

Publication number
FI81495B
FI81495B FI853111A FI853111A FI81495B FI 81495 B FI81495 B FI 81495B FI 853111 A FI853111 A FI 853111A FI 853111 A FI853111 A FI 853111A FI 81495 B FI81495 B FI 81495B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
membrane
layer
active substance
adhesive
patch
Prior art date
Application number
FI853111A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI853111L (fi
FI81495C (fi
FI853111A0 (fi
Inventor
Willi Lauk
Original Assignee
Allpack Ind Lohnverpackung
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from DE3430250A external-priority patent/DE3430250C1/de
Priority claimed from DE19853511963 external-priority patent/DE3511963A1/de
Application filed by Allpack Ind Lohnverpackung filed Critical Allpack Ind Lohnverpackung
Publication of FI853111A0 publication Critical patent/FI853111A0/fi
Publication of FI853111L publication Critical patent/FI853111L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI81495B publication Critical patent/FI81495B/fi
Publication of FI81495C publication Critical patent/FI81495C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61KPREPARATIONS FOR MEDICAL, DENTAL OR TOILETRY PURPOSES
    • A61K9/00Medicinal preparations characterised by special physical form
    • A61K9/70Web, sheet or filament bases ; Films; Fibres of the matrix type containing drug
    • A61K9/7023Transdermal patches and similar drug-containing composite devices, e.g. cataplasms
    • A61K9/703Transdermal patches and similar drug-containing composite devices, e.g. cataplasms characterised by shape or structure; Details concerning release liner or backing; Refillable patches; User-activated patches
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61FFILTERS IMPLANTABLE INTO BLOOD VESSELS; PROSTHESES; DEVICES PROVIDING PATENCY TO, OR PREVENTING COLLAPSING OF, TUBULAR STRUCTURES OF THE BODY, e.g. STENTS; ORTHOPAEDIC, NURSING OR CONTRACEPTIVE DEVICES; FOMENTATION; TREATMENT OR PROTECTION OF EYES OR EARS; BANDAGES, DRESSINGS OR ABSORBENT PADS; FIRST-AID KITS
    • A61F13/00Bandages or dressings; Absorbent pads
    • A61F13/02Adhesive bandages or dressings
    • A61F13/0259Adhesive bandages or dressings characterised by the release liner covering the skin adhering layer
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61KPREPARATIONS FOR MEDICAL, DENTAL OR TOILETRY PURPOSES
    • A61K9/00Medicinal preparations characterised by special physical form
    • A61K9/70Web, sheet or filament bases ; Films; Fibres of the matrix type containing drug
    • A61K9/7023Transdermal patches and similar drug-containing composite devices, e.g. cataplasms
    • A61K9/703Transdermal patches and similar drug-containing composite devices, e.g. cataplasms characterised by shape or structure; Details concerning release liner or backing; Refillable patches; User-activated patches
    • A61K9/7084Transdermal patches having a drug layer or reservoir, and one or more separate drug-free skin-adhesive layers, e.g. between drug reservoir and skin, or surrounding the drug reservoir; Liquid-filled reservoir patches

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Bioinformatics & Cheminformatics (AREA)
  • Dermatology (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Epidemiology (AREA)
  • Pharmacology & Pharmacy (AREA)
  • Medicinal Chemistry (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Biomedical Technology (AREA)
  • Heart & Thoracic Surgery (AREA)
  • Vascular Medicine (AREA)
  • Medicinal Preparation (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)

Description

Kiinnelaastari - Häftpläster Tämä keksintö koskee kiinnelaastaria, joka on tarkoitettu sisältämään lääkeainetta ja jossa on ainakin kaksi yhdistettyä osaa, nimittäin vaikuttavan aineen kan-tajaosa, joka käsittää yhdyskalvon, jossa on matala syvennys vaikuttavan aineen vastaanottamiseksi, mahdollisesti sisimmällä, erityisesti kalvomaisella kerroksella, joka on termoplastista muovia, ja syvennystä rengasmaisesti ympäröivällä reunakerroksella, joka on paineelle ja/tai ihonlämmölle herkkää (ihon kanssa yhteensopivaa) liimaa syvennyksen aukkopuolella; ja peiteyh-dyskalvo, jossa mahdollisesti on sisin, erityisesti kalvomainen kerros, joka on termoplastista muovia, joka on yhdistetty liimakerrokseen ja joka peittää vaikuttavan aineen kantajaosan syvennyksen; siis nk. transder-maalista terapeuttista järjestelmää.
Julkisesta eurooppalaisesta hakemuksesta 0 013 606 A 2 tunnetussa tämäntyyppisessä lääkelaastarissa on vaikuttavan aineen sisältävä tai muodostava, ihoon diffundoi-tuva lääkeaine jaettu niin kutsuttuun diffuusiomatrii-siin, joka on upotettu vaikuttavan aineen kantajaosan syvennykseen. Tunnetun laastarin peiteyhdyskalvo on sisäpinnastaan varustettu liimakerrosta vastaavalla nk. irroituskerroksella, josta liimakerros peiteyhdyskalvoa ja vaikuttavan aineen kantajaosaa erotettaessa helposti irtoaa. Diffuusiomatriisi on joko sijoitettu tai valettu vaikuttavan aineen kantajaosa-yhdyskalvon syvennykseen ja se on kiinnittynyt siihen.
Tämän suhteen on ensisijainen epäkohta se, että nk. galeniikka siis lääkeaine-vaikuttavan aineen edelleen-käsittely riippuu valitun matriisin ominaisuuksista niin, että galeniikan kohdalla nämä ominaisuudet on otettava 2 81 495 huomioon, mikä vaikeuttaa galeniikan optimoimista.
Tämän takia on tämän keksinnön tehtävä aluksi saada aikaan kiinnelaastari, jonka kohdalla vältetään tämä ensimmäinen epäkohta ja joka mahdollistaa galeniikan optimoimisen matriisin ominaisuuksista riippumatta.
Tämä on edellä mainitun tyyppisen laastarin kohdalla ratkaistu keksinnön mukaan siten, että vaikuttavan aineen kantajaosan syvennys on suljettu vaikuttavaa ainetta läpäisevällä, vaikuttavan aineen yhdyskalvon kanssa kiinteästi yhdistetyllä membraanilla; ja että peiteyhdys-kalvo on membraanin ja liimakerroksen välissä kulkevaa rengasta pitkin ilmatiiviisti yhdistetty vaikuttavan aineen kantajaosan yhdyskalvoon.
Tämän takia saadaan edullisesti aikaan se, että gale-niikka voidaan valita täysin vapaasti ja tämän jälkeen voidaan etsiä sen mukaan sopiva membraani, jonka tarkoituksena on pitää lääkeaine vaikuttavan aineen kantaja-osan syvennyksessä ja luovuttaa sitä vähitellen iholle.
Käyttöönottoon asti ilmatiiviisti suljetussa litteässä kuoressa olevan tunnetun laastarin eräs toinen epäkohta on se, että diffuusiomatriisi ei täysin kykene luovuttamaan siinä olevaa lääkeainetta, mahdollisesti itse vaikuttavaa ainetta, iholle eikä varsinkaan syvennyksen pohjalla olevaa lääkeaineen osaa koska tämän on ensin diffundoitava matriisin läpi ennenkuin se voi diffun-doitua sen kanssa kosketuksessa olevan ihon sisään.
Tämän seurauksena annostus on riittämätön ellei matriisiin edeltäkäsin ole sisällytetty vastaavasti enemmäm lääkeainetta, mikä tietyissä tapauksissa nostaa valmistuskustannuksia huomattavasti. Tunnetun laastarin käyt- 81 495 3 taminen voi siis johtaa käytetyn lääkeaineen väärään annostukseen.
Keksinnön tehtävänä on tämän takia lisäksi aikaansaada tätä epäkohtaa välttävä laastari, joka lääkeaineen lähes täydellisen hyväksikäytön ansiosta päästään lähes oikeaan annostukseen.
Tämä tehtävä on edellä mainitun tyyppisen laastarin kohdalla ratkaistu keksinnön mukaan siten, että vaikuttavan aineen sisältävän tai muodostavan, ihoon diffundoituvan lääkeaineen on tarkoitus yksinään täyttää vaikuttavan aineen kantaja-osan syvennys, joka sopivimmin on suljettu vaikuttavaa ainetta läpäisevän, vaikuttavan aineen kantajaosan yhdys-kalvon kanssa kiinteästi yhdistetyn membraanin avulla, jolloin peiteyhdyskalvo membraanin ja 1ilmakerroksen välissä kulkevaa rengasta pitkin on ilmatiiviisti yhdistetty vaikuttavan aineen kantajaosan yhdyskalvoon.
"Ilmatiiviisti" tarkoittaa sitä, että ilmaa ei voi tunkeutua laastarin keskiosaan eikä vaikuttavaa ainetta voi tunkeutua ulos keskiosasta.
Tällä tavalla saadaan sopivimmin aikaan se, että lääkeaine, joka puoliläpäisevän tai esimerkiksi rei'ityksen kautta diffuusiokykyiseksi tehdyn membraanin avulla tosin kokonaisuudessaan pysyy paikallaan mutta kuitenkin jatkuvasti pieninä määrinä siirtyy iholle, voidaan lähes täysin käyttää loppuun ilman että huomattavia määriä jää vaikuttavan aineen kantajaosaan. Tämän ansiosta lääkeaineen annostus helpottuu huomattavasti ja on tämän lisäksi taloudellisesti suoritettavissa koska ei tarvitse huolehtia ylimäärästä vähimmäisannostuksen yhteydessä.
Tämän lisäksi laastari ei tarvitse erityistä kuorta kos- 4 81 495 ka sen osat eivät vain ole yhteenliimatut vaan myös yhteenhitsatut.
Julkaisussa DE-U-84 24 387 (Allpack) on jo ehdotettu viimeksimainitun tehtävän ratkaisemista edelläesitetyn tyyppisen laastarin kohdalla siten, että vaikuttavan aineen sisältävä tai muodostava, ihoon diffundoituva lääkeaine yksin täyttää vaikuttavan aineen kantajaosan syvennyksen, joka on suljettu vaikuttavaa ainetta läpäisevän, vaikuttavan aineen kantajaosan yhdyskalvon kanssa kiinteästi yhdistetyn membraanin avulla; ja että peiteyhdyskalvo membraanin ja liimakerroksen välissä kulkevaa rengasta pitkin on ilmatiiviisti yhdistetty vaikuttavan aineen kantajaosan yhdyskalvoon ja mahdollisesti välittömästi tasaisesta pinnastaan on kosketuksessa liimakerrokseen.
Tässä tapauksessa eroaa keksinnön mukaisen laastarin eräs edullinen rakennemuoto aikaisemmin ehdotetusta laastarista siten, että peiteyhdyskalvo on välillisesti tasaisesta sisäpinnastaan kosketuksessa liimakerrokseen, jolloin tämä on osa vaikuttavan aineen kantajaosan syvennystä rengasmaisesti ympäröivästä kolmannesta laastariosasta, joka toisaalta on kiinteästi yhdistetty vaikuttavan aineen kantajaosan yhdyskalvoon ja toisaalta peiteyhdys-kalvoon sekä on tätä päin suunnatusta liimakerroksen tartuntapinnasta jaettavissa kahteen alaosaan, joiden erottaminen paljastaa tämän tartuntapinnan.
Tämän vaikuttavan aineen kantajaosan ja peiteyhdyskalvon jälkeen kolmannen laastariosan avulla membraanin lisäksi saadaan aikaan, että peiteyhdyskalvon irroittamiseksi vaikuttavan aineen kantajaosasta ja siis liimakerroksen sekä membraanin paljastamiseksi parhaiten sopivat aine-ehdot tällöin voidaan täyttää helpommin, koska kolmannen laastariosan molemmat alaosat, joista toinen on varustettu liimakerroksella ja toinen vastakerroksella, puolestaan li 5 81 495 voivat olla monikerrosrakenteisia, jolloin parittaista kerrosliitosta varten parhaiten soveltuva aineyhdistelmä on valittavissa, myös kolmannen laastariosan ja vaikuttavan aineen kantajaosan yhdyskalvon vast, peitekalvon välisellä raja-alueella.
Keksinnön mukaisen laastarin sopivassa rakennemuodossa membraani ja kolmas laastariosa käsittää ainakin kolme kerrosta, joista yksi toimii liimakerroksena kahden muun kerroksen välissä. Täten on ihon kanssa kosketukseen saatettava 1ilmakerroksen tartuntapinta ennen siihen kiinnittyneen kolmannen laastariosan alaosan irroittamista joka hetkellä suojattuna ei-toivotulta kosketukselta.
Sopivalle rakennemuodolle on tunnusomaista se, että sekä membraani että kolmas laastariosa koostuvat vaikuttavan aineen kantajaosan yhdyskalvon termoplastisen muovikerroksen kanssa yhteenhitsatusta termoplastisesta muovikerroksesta, tälle kerrokselle sijoitetusta liimakerroksesta, peiteyhdyskalvon termoplastisen muovikerroksen kanssa yhteenhitsatusta termoplastisesta muovikerroksesta ja tälle kerrokselle sijoitetusta kerroksesta, joka sopivimman on silikonia, joka on kosketuksessa liimakerroksen kanssa, jolloin tämä kerros sekä vaikuttavan aineen kantaja-yhdy skalvoon yhdistetty membraanin muovikerros läpäisevät vaikuttavaa ainetta ja mahdollisesti silikonikerros ja/tai peiteyhdyskalvoon yhdistetty membraanin muovikerros ei läpäise vaikuttavaa ainetta. Jokin näistä vaihtoehtoisista tapauksista tulee kysymykseen jos itse peiteyhdyskal-vo läpäisee vaikuttavaa ainetta, mikä tuntuu epätarkoituksenmukaiselta. Se seikka, että sekä membraanissa että kolmannessa laastariosassa on sama kerrosjärjestys on edullista sekä laastaria valmistettaessa että sitä käytettäessä. Membraanin ja kolmannen laastariosan neli- 6 81 495 kerroksinen rakenne tuntuu tarkoituksenmukaiselta ja riittävältä.
Sopivassa rakennemuodossa on vaikuttavan aineen kantaja-yhdyskalvo varustettu sen syvennystä ympäröivällä, membraanin ulkopuolisella ja kolmannen laastariosan sisäpuolella olevalla kohoumalla ja/tai peiteyhdyskalvo vastaavalla kohoumalla, joiden yksittäiset korkeudet vast, yhteinen korkeus vastaa kolmannen laastariosan ja membraanin yhteistä paksuutta. Tämän seurauksena peiteyhdyskalvo ei oleellisesti deformoidu kun se hitsataan yhteen vaikuttavan aineen kantaja-yhdyskalvon kanssa niiden ilmatiiviiksi yhdistämiseksi membraanin ja kon-sentrisen kolmannen laastariosan välissä olevaa rengasta pitkin niin, että ulkopintatekstit, kuten käyttöohjeet, pysyvät hyvin luettavina myös mainitun renkaan kohdalla.
Erään toisen näkökulman mukaan on keksinnön mukaisen laastarin sellainen rakennemuoto edullinen, jossa membraani ja kolmas laastariosa ovat yhtä kappaletta niin, että vaikuttavan aineen kantaja-yhdyskalvon kohouma, sen sijoittamista varten kosketukseen aluksi mahdollisesti tasainen peiteyhdyskalvon vast, vaikuttavan aineen kantaja-yhdy skalvon kanssa jää pois. Yksiosainen rakenne mahdollistaa rationaalisen laastarinvalmistuksen lisäksi myös taatusti helpon peiteyhdyskalvon irroittamisen vaikuttavan aineen kantajaosasta, koska tällöin vaikuttavan aineen kantaja-yhdyskalvon ja peiteyhdyskalvon välinen aukirevittävä hitsaus kohoumaa (-ia) pitkin jää pois, ja ilmatiiviin liitoksen rengas voi olla vielä näin ohut.
Sopivassa rakennemuodossa on peiteyhdyskalvosta ja tähän kiinteästi yhdistetystä kolmannen laastariosan alaosasta erotussauman avulla erotettu reunakaistale, joka sijaitsee koinannen laastariosan toisen alaosan 1ilmakerroksen
II
7 81 495 pinta-alueella ja on tarttunut siihen. Pitämällä kiinni laastarista kummallakin kädellä erotussauman jommaltakummalta puolelta ja taivuttamalla laastaria erotussauman ympäri, voidaan erotussauman alueella oleva liimakerros vaivatta paljastaa. Kun alku on kerran tehty voidaan peiteyhdyskalvo ja siinä kiinni oleva kolmannen laastariosan alaosa helposti erottaa liima-kerroksen tartuntapinnan paljastamiseksi.
Keksinnön mukaisen laastarin eräässä toisessa rakenne-muodossa, jonka vaikuttavan aineen kantaja-yhdyskalvo kuten tunnetun laastarin kohdalla on varustettu peite-yhdyskalvoa päin olevalla termoplastista muovia olevalla kerroksella, käytetään puoliläpäisevää membraania, joka koostuu vaikuttavan aineen kanlaja-yhdyskalvon muovikerroksen kanssa yhteenhitsatun huokoisen termoplastisen muovikerroksen ja harsokerroksen yhdistelmästä, joka kostutetaan glyserolilla ja muodostaa kosketuspinnan ihon kanssa. Tällaisia membraaneja on kaupan ultrasuodatusta varten ja on vain etsittävä vaikuttavan aineen tehokasta diffuusiota varten sopivin membraani. Glyserolilla kostuttaminen ei välttämättä ole tarpeellista.
Toisessa rakennemuodossa, jonka yhdyskalvot»tunnetun laastarin tapaan, toisiaan päin suunnatuista pinnoistaan ovat varustetut termoplastisella muovikalvolla, on hitsaamalla nämä kalvot kiinni toisiinsa huolehdittu peiteyhdyskalvon ilmatiiviistä yhdistämisestä vaikuttavan aineen kantaja-osaan. Kuumasinetöimisen tekniikka on yleisesti tunnettu ja voidaan suorittaa ilman vaikeuksia. Toinen muovikalvoista voidaan korvata sinettilakkakerroksella, joka mahdollisesti kiinnittyy paremmin toiseen kalvoon.
Toisessa rakennemuodossa on peiteyhdyskalvosta erotus- 8 81 495 sauman avulla erotettu reunakaistale, joka sijaitsee liimakerroksen pinta-alueella ja täysin tarttunut siihen niin, että kun toisen käden peukalolla ja etusormella tartutaan kiinni laastarin tästä reunaosasta ja toisen käden kynsi työnnetään peiteyhdyskalvon reunan alle erotussauman kohdalla voidaan tämän toisen käden avulla vetää pois suurin osa peiteyhdyskalvosta vaikuttavan aineen kantajaosasta, jonne jää vain reunakaistale, jota ei välttämättä tarvitse poistaa vaikuttavan aineen kantaja-osasta, koska osa liimakerroksesta vaikuttaa myös reuna-kaistaleen ja vaikuttavan aineen kantaja-yhdyskaIvon syvennyksen välillä.
Liimakerroksen mahdollisen kuivumisen estämiseksi liuotusaineen haihtumisen takia voidaan peiteyhdyskalvo liima-kerroksen ulkopuolella laastarin reunaa pitkin kulkevaa rengasta pitkin ilmatiiviisti yhdistää vaikuttavan aineen kantaja-yhdyskalvoon. Edelläesitetyn laastarin avaamista varten tarkoitetun järjestelyn sijasta voivat mahdollisesti peiteyhdyskalvo ja vaikuttavan aineen kantaja-yhdyskalvo kalvojen ilmatiiviin liitoksen ulkorenkaan ulkopuolella muodostaa sopivimmin keskenään peittäviä, ulkonevia auki-repäisykaistaleita, jotka ympyränmuotoisten laastarien kohdalla ovat kolmionmuotoisia. Kaistaleiden avulla voidaan ilmatiivis, so. tässä yhteydessä liuotusainetiivis, kalvoliitos helposti avata laastarin reunaa pitkin.
Keksintö koskee myös menetelmää keksinnön mukaisen laastarin valmistamiseksi, jossa, kuten eurooppalaisessa hakemuksessa 0 013 606 A 2,kaksi erillisesti valmistettua ulkolaastariosaa sisäliimakerroksen avulla on irroitetta-vasti liitetty yhteen, ja tämän suhteen on tämän keksinnön tehtävänä saada aikaan tällainen menetelmä, joka mahdollistaa keksinnön mukaisten laastarien rationaalisen massatuotannon.
Il 81 495 9 Tämä tehtävä on keksinnön mukaan ratkaistu siten, että liimakerros muodostetaan osana sisäisestä, kolmannesta laastariosasta, joka muodostetaan erillään kummastakin ulkolaastariosasta ja tämän jälkeen kiinteästi yhdistetään niihin.
Tämän avulla saadaan sopivimmin aikaan se, että liimakerros - tosin kuten tunnetussa menetelmässä - on muodostettava osana laastariosasta, mutta ei kuitenkaan vaikuttavan aineen kantajaosasta ja tämän yhdyskalvon päällysteenä, kuten tunnetussa menetelmässä, vaan osana riippumattomasti kummastakin toisesta laastariosasta (membraa-nia lukuunottamatta) valmistettavasta kolmannesta laastariosasta, joka sisältää liimakerroksen ja tästä syystä ilman tartuntaongelmia voidaan sijoittaa kahden muun laastariosan väliin sekä voidaan keskiosastaan varustaa membraanilla ellei tämä jo edeltäkäsin muodosta kolmannen laastariosan keskiosaa.
Keksinnön mukaisen menetelmän edullisessa suoritustavassa keksinnön mukaisen laastarin sopivan rakennemuodon valmistamiseksi sen membraani ja kolmas laastariosa valmistetaan samanaikaisesti niin, että ko. menetelmävaiheiden lukumäärä on vain puolet aikaisemmasta ja tätä vastaavasti membraanin ja kolmannen laastariosan tuotantoaika putoaa puoleen aikaisemmasta. Tämä pätee myös silloin, kun membraani esimerkiksi hiukkassäteilyn avulla rei'itetään koska kolmas laastariosa voidaan myös rei'ittää samanaikaisesti ilman että se vaikuttaa haitallisesti laastarin • - toimintaan.
Sopivassa suoritustavassa membraani ja kolmas laastariosa valmistetaan yhtenä kappaleena, josta vaikuttavan aineen kantaja-yhdyskaIvon kohoumaa vastaava rengas erotetaan.
81 495 ίο joka erottaa membraanin ja kolmannen laastariosan ja renkaalle luodaan paikka, jota pitkin peiteyhdyskalvo ilmatiiviisti yhdistetään vaikuttavan aineen kantaja-yhdyskalvoon vaikuttavan aineen kantajaosan syvennykseen tarkoitetun lääkeaineen sinetöimiseksi.
Sopivassa suoritustavassa hitsataan toisaalta membraani, vaikuttavan aineen kantaja-yhdyskalvon kohouma ja kolmas laastariosa yhteen ja peiteyhdyskalvon kanssa samanaikaisesti jotta tuotantoaika lyhenisi. Tätä tarkoitusta varten hitsataan sopivassa rakennemuodossa toisaalta myös membraani ja kolmas laastariosa yhteen ja toisaalta vaikuttavan aineen kantaja-yhdyskalvon kanssa samanaikaisesti ja erityisesti siten, että kummatkin hitsaustoimenpiteet peiteyhdyskalvon vast, vaikuttavan aineen kantaja-yhdyskalvon osalta suoritetaan samanaikaisesti.
Tämä keksintö on seuraavassa yksityiskohtaisesti selitetty kahden piirustuksen avulla esitetyn keksinnön mukaisen laastarin rakenne-esimerkin pohjalta, jossa:
Kuv. 1 esittää ensimmäistä rakennemuotoa päältä katsottuna, jolloin peiteyhdyskalvo on näkyvissä;
Kuv. 2 esittää suuremmassa mittakaavassa ja korkeussuunnassa pidennettyä keskileikkausta ensimmäisestä rakenne-muodosta ennen alemman vaikuttavan aineen kantajaosan yhdistämistä yläpuoliseen peiteyhdyskalvoon;
Kuv. 3 esittää myös suuremmassa mittakaavassa, mutta vähemmän pidennettyä, leikkausta kuvion 1 viivaa III-III pitkin ensimmäisestä rakennemuodosta vaikuttavan aineen kantajaosan ja peiteyhdyskalvon yhdistämisen jälkeen; ja 81 495 11
Kuv. 4 esittää kaaviomaisesti suuremmassa mittakaavassa ja korkeussuunnassa pidennettyä keskileikkausta toisesta rakennemuodosta laastariosien yhdistämisen jälkeen.
Ensimmäisessä xakenneresimerkissä keksinnön mukainen laastari kuvioiden 1-3 mukaan käsittää kaksi yhdis tettyä osaa, nimittäin vaikuttavan aineen kantajaosan 10 ja peiteyhdyskalvon 12. Vaikuttavan aineen kantajaosa 10 on varustettu sen ulkopinnan muodostavalla yhdyskal-volla 14, joka kerrosjärjestyksensä osalta vastaa tasaisen peiteyhdyskalvon 12 rakennetta, joka koostuu sen uiko- ja sisäpinnan muodostavasta polyamidi- vast, termoplastisesta polyvinyylikloridi-(PVC)-kalvosta ja niiden väliin sijoitetusta aluminiumkalvosta. Sekä vaikuttavan aineen kantajaosa 10 että myös peiteyhdyskalvo 12 ovat kuvion 1 mukaan pöhjapinnaltaan ympyränmuotoisia ja niillä on sama halkaisija niin, että ne peittävät toisensa täysin.
Vaikuttavan aineen kantajaosa 10 on keskiosastaan varustettu esimerkiksi syvävetämällä vielä tasaista yhdyskalvoa 14 muodostetulla keskellä olevalla, ympyränmuotoisella syvennyksellä 16, johon on tarkoitus sijoittaa juokseva tai tah-namainen lääkeaine 18, joka täyttää syvennyksen sen reunoihin asti, jota vasten tasainen, ympyränmuotoinen, puoliläpäisevä vaikuttavan aineen kantajaosan 10 membraa-ni lepää, joka koostuu yhdyskalvon 14 siihen nojautuvaan PVC-kalvoon termisesti hitsatusta muovikerroksesta 22 ja tähän yhdistetystä harsokerroksesta 24, joka on suunnattu peiteyhdyskalvoa 12 päin. Järjestys on tällöin se, että membraani 20 tosin sulkee syvennyksen 16 täysin sen aukkopuolelta, mutta sen ulkohalkaisija on kuitenkin pienempi kuin yhdyskalvon 14 syvennyksen avulla muodos 81 495 12 tuneen vaikuttavan aineen kantajaosan 10 ympyränmuotoisen ulkoneman ulkohalkaisija ulospäin.
Vaikuttavan aineen kantajaosan 10 yhdyskalvo 14 on konsent-risesti sen membraanin 20 kanssa päällystetty ympyränmuotoisella liimakerroksella 28, jonka ulkohalkaisija vastaa suunnilleen syvennetyn yhdyskalvon ulkohalkaisijaa ja jonka syvyys vastaa suunnilleen membraanin 20 paksuutta. Liimakerroksen 28 sisähalkaisija on suurempi kuin ulkoneman 26 ulkohalkaisija ja siis oleellisesti suurempi kuin membraanin 20 ulkohalkaisija. Liimakerrok-sena 28 voidaan tarttuvan vaahtokerroksen lisäksi käyttää kummaltakin puolelta tarttuvaa rengasnauhaa.
Peiteyhdyskalvon 12 yhdistämiseksi vaikuttavan aineen kan-tajaosaan 10 sijoitetaan tasainen peiteyhdyskalvo 12 kupin-tapaiselle vaikuttavan aineen kantajaosalle 10 siten, että ne tarkasti peittävät toisensa. Tämän jälkeen ne hitsataan termisesti yhteen ympyränmuotoista aluetta 30 pitkin, joka säteensuunnassa katsottuna sijaitsee liima-..... kerroksen 28 ja ulkoneman 26 välissä siten, että toisaalta peiteyhdyskalvon 12 vast, toisaalta vaikuttavan aineen kantajaosan 10 yhdyskalvon 14 kosketukseen toistensa kanssa sijoitetut PVC-kerrokset (laminaatit) sulavat.
Tämän kuumasinetöimisen avulla syntyy ilmatiivis liitos peiteyhdyskalvon 12 ja vaikuttavan aineen kantajaosan 10 välillä.
Peiteyhdyskalvon 12 erottamiseksi vaikuttavan aineen kan-tajaosasta 10 on peiteyhdyskalvo varustettu ympyrä-kaarenmuotoisen erotussauman 32 avulla erotetulla, kak-soiskuperalla reunakappaleella 34.
Toisaalta edullisessa rakennemuodossa keksinnön mukainen laastari ilman lääkeainetta kuvion 4 mukaan 81 495 13 koostuu neljästä yhdistetystä osasta, nimittäin vaikuttavan aineen kantajaosasta 110, peiteyhdyskalvosta 112, kolmantena laasteriosana toimivasta laastariren-kaasta 150 ja membraanista 120. Näiden laastariosien ulkokehä ja mahdollisesti sisäkehä ovat ympyränmuotoiset, jolloin kaikki ympyrän keskipisteet sijaitsevat pyörimissymmetria-akselilla 154.
Yhdyskalvosta 114 valmistettu vaikuttavan aineen kan-tajaosa 110 on varustettu keskeisellä kartionmuotoisella tai rakenne-esimerkissä sylinterinmuotoisella syvennyksellä 116, johon on sijoitettu juokseva tai tahnamainen lääkeaine 118, joka täyttää syvennyksen sen reunoihin asti ja joka vastaa vaikuttavan aineen kantajaosan 110 keskeistä, kartionmuotoista vast, sylinterinmuotoista ulko-nemaa 126 ulospäin ja koostuuu aksiaalisuunnassa sisältä ulospäin sisäisestä termoplastisesta muovikerroksesta 114.1, joka on polyetyleeniä, keskellä olevasta metalli-kalvosta 114.2, joka on aluminiumia, ja ulkopuolisesta termoplastisesta muovikerroksesta 114.3, joka on polyamidia, jotka kukin ovat muutaman millimetrin kymmenesosan paksuisia. Ulkoneman 126 saumaavan vaikuttavan aineen kantajaosan 110 renkaanmuotoinen reuna 156 sijaitsee tasossa, jota vastaan akseli 154 on kohtisuorassa ja se on varustettu konsentrisella, saumantapaisella kohoumalla 158, joka ulkonee peiteyhdyskalvoa 112 päin, on kosketuksessa sen kanssa sekä työntyy membraanin 120 ja laastari-renkaan 150 välissä olevaan konsentriseen rengastilaan. Tämä kohouma voitaisiin korvaavasti tai lisäksi muodostaa peiteyhdyskalvoon 112; jos lisäksi, nämä kaksi kohoumaa kohtaisivat puolitiessä.
Täysin tasainen peiteyhdyskalvo 112 on aksiaalisuunnassa ulkoa sisäänpäin varustettu ulkopuolisella metalli- 14 81495 kalvolla 112.1, joka on aluminlumia, ja sisäisellä termoplastisella muovikerroksella 112.2, joka on ionomeeria.
Täysin tasainen membraani 120 ja myös tasainen laastari-rengas 150 ovat toisiaan vastaavasti varustetut peite-yhdyskalvon 112 kerroksen 112.2 kanssa yhteenhitsatulla termoplastisella muovikerroksella 120.1 vast. 150.1 peitekerroksen muodossa, tähän yhdistetyllä silikoni-kerroksella 120.2 vast. 150.2, silikonikerroksesta helposti irroitettavalla liimakerroksella 120.3 vast. 150.3 (reunakerroksella) ja vaikuttavan aineen kantaja-yhdys-kalvon 114 kerroksen 114.1 kanssa termisesti yhteenhitsatulla termoplastisella muovikerroksella 120.4 vast.
150.4, joka on polyetyleeniä ja joka kannattaa liima-kerrosta. Samanaikaisesti kun kerrokset 120.1 ja 150.1 sekä 150.4 koko aksiaalisesta ulko-yläpinnastaan ovat hitsatut kiinni kerroksen 112.2 vast. 114.1. kanssa siten, että peiteyhdyskalvo 112, vaikuttavan aineen kanta-ja-yhdyskalvo 114 ja aksiaalisesti niiden väliin sijoitettu laastarirengas 150 säteensuuntaisilta ulkoke hiltään ovat kohdakkain, on kerros 120.4 vain siitä reunastaan, joka saumaa syvennyksen 116 eikä kosketa lääkeainetta 118, hitsattu kiinni kerroksen 114.1 kanssa. Vaikuttavan aineen kantajaosan 110 kohouma 158 on myös hitsattu kiinni termisesti peiteyhdyskalvon 112 kerrokseen 112.2 ympyrää pitkin akselin 154 ympäri. Kerrokset 120.3 (liima) ja 120.4 (polyetyleeni) läpäisevät lääkeaineessa 118 olevan vaikuttavan aineen.
Kuviossa 4 esitetyn laastarin kiinnittämiseksi iholle se on avattava erotustasoa 152 pitkin, jota vastaan akseli 154 on kohtisuoraan siten, että peiteyhdyskalvo 112 yhdessä 120 kerroksien 120.1 ja 120.2 sekä 81 495 15 laastarikenkaan 150 kerroksien 150.1. ja 150.2 kanssa vedetään irti yhdestä laastarin kehän kohdasta vaikuttavan aineen kantaja-yhdyskalvosta 114 ja membraanin 120 kerroksista 120.3 ja 120.4 sekä laastarienkaan 150 kerroksista 150.3 ja 150.4, jolloin sili-konikerrokset 120.2 ja 150.2 helposti irtoavat liima-kerroksista 120.3 ja 150.3 jotka tämän jälkeen painetaan ihoa vastaan, jolloin vaikuttavan aineen kantajaosan 110 kohouma 158 käytännössä ei häiritse, koska kohouma kohoaa erotustason 152 yläpuolelle vain muutaman millimetrin kymmenysosan verran, jonka verran iho antaa myötä.
Tarpeen mukaan voidaan vaikuttavan aineen kantajaosa varustaa kohoumalla, joka ulottuu vain erotustasoon 152 asti, jossa tämä kohouma kohtaa tällöin ei enää tasaisen peiteyhdyskalvon vastaavan syvennyksen.
Laastarin avaamisen helpottamiseksi ovat peiteyhdyskalvo 112 ja kerrokset 150.1 sekä 150.2 varustetut yhteisellä erotussaumalla 132, joka erottaa reunakaistaleen 134, joka tarttuu laastarirenkaan 150 1ilmakerrokseen 150.3, joka koostuu peiteyhdyskalvoon 112 yhdistetystä alaosasta kerroksineen 150.1 ja 150.2 sekä vaikuttavan aineen kantaja-yhdyskalvoon 114 yhdistetystä alaosasta kerroksineen 150.3 ja 150.4, joista liimakerros 150.3 tartuntapinnastaan 160 on kosketuksessa kerroksen 150.2 kanssa.
Tämä tartuntapinta 160 jatkuu säteensuunnassa sisäänpäin membraanikerroksena 120.3.

Claims (11)

1. Kiinnelaastari, joka on tarkoitettu sisältämään lääkeainetta, ja jossa on kaksi yhdistettyä osaa, nimittäin vaikuttavan aineen kantajaosa (10; 110), joka käsittää yhdyskalvon (14; 114), jossa on matala syvennys (16; 116) lääkeaineen vastaanottamiseksi, mahdollisesti (kuv. 4) sisin, erityisesti kalvomainen kerros (114.1), joka on termoplastista muovia, ja syvennystä (16; 116) rengasmaisesti ympäröivän reunaker-roksen (28; 150.3), joka on paineelle ja/tai ihonlämmölle herkkää liimaa, joka sijaitsee syvennyksen (16; 116) aukko-puolella; ja peiteyhdyskalvo (12; 112), jossa mahdollisesti (kuv. 4) on sisin, erityisesti kalvomainen kerros (112.2), joka on termoplastista muovia, joka on yhdistetty liimaker-rokseen (28; 150.3) ja joka peittää vaikuttavan aineen kan-tajaosan (10, 110) syvennyksen (16; 116), tunnettu siitä, että vaikuttavan aineen kantajaosan (10; 110) syvennys (16; 116) on suljettu vaikuttavaa ainetta läpäisevällä, vaikuttavan aineen kantajaosan (10; 110) yhdyskalvoon (14; 114. kiinteästi yhdistetyllä membraanilla (20; 120); ja että peiteyhdyskalvo (12; 112) on membraanin (20; 120) ja liima-kerroksen (28; 150.3) välissä kulkevaa rengasta (30; 158) pitkin ilmatiiviisti yhdistetty vaikuttavan aineen kantaja-osan (10; 110) yhdyskalvoon (14; 114).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kiinnelaastari, tunnettu siitä, että vaikuttavan aineen sisältävän tai muodostavan, ihoon diffundoituvan lääkeaineen (18; 118) on tarkoitus yksinään täyttää vaikuttavan aineen kantajaosan (10; 110) syvennys (16; 116).
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen kiinnelaastari, tunnettu siitä, että peiteyhdyskalvo (112) on välillisesti tasaisesta sisäpinnastaan kosketuksessa liimakerrok-sen (150.3) kanssa, jolloin tämä kuuluu syvennystä (116) rengasmaisesti ympäröivään kolmanteen osaan (150), joka toi- 17 81 495 saalta on kiinteästi yhdistetty vaikuttavan aineen kantaja-osan (110) yhdyskalvoon (114) ja toisaalta peiteyhdyskalvoon (112) sekä tätä päin suunnatun liimakerroksen (150.3) tartuntapinnan (160) kohdalla voidaan jakaa kahteen alaosaan (150.1, 150.2; 150.3, 150.4), joiden erottaminen paljastaa tämän tartuntapinnan.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen kiinnelaastari, tunnettu siitä, että membraani (120) kuten kolmas laastariosa (150) koostuu ainakin kolmesta kerroksesta (120.2 - 120.4), joista yksi on sijoitettu liimakerrokseksi (120.3) kahden muun kerroksen (120.2, 120.4) väliin ja on mahdollisesti yhtä osaa kolmannen laastariosan (150) kanssa.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen kiinnelaastari, tunne t t u siitä, että membraani (120) ja kolmas laastariosa (150) kumpikin koostuu vaikuttavan aineen kantajaosan (110)-yhdyskalvon (114) termoplastisen muovikerroksen (114.1) kanssa yhteenhitsatusta termoplastisesta muovikerroksesta (120.4 vast. 150.4), tälle kerrokselle (120.4 vast. 150.3) sijoitetusta liimakerroksesta (120.3 vast. 150.3), peiteyhdyskalvon (112) termoplastisen muovikerroksen (112.2) kanssa yhteenhitsatusta termoplastisesta muovikerroksesta (120.1 vast. 150.1) ja tälle kerrokselle (120.1 vast. 150.1) sijoitetusta kerroksesta (120.2 vast. 150.2), joka sopivimmin on siliko-nia, joka on kosketuksessa liimakerroksen (120.3 vast. 150.3) kanssa, jolloin tämä kerros (120.3 vast. 150.3) sekä vaikuttavan aineen kantaja-yhdyskalvoon (114) yhdistetty membraa-nin (120) muovikerros (120.4) läpäisee vaikuttavaa ainetta ja mahdollisesti silikonikerros (120.3) ja/tai peiteyhdyskalvoon (112) yhdistetty membraanin (120) muovikerros (120.1) ei läpäise vaikuttavaa ainetta.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen kiinnelaastari, tunnettu siitä, että vaikuttavan aineen kantajaosa (llO)-yhdyskalvo (114) on varustettu sen syvennystä (116) 18 81 495 ympäröivällä, membraanin (120) ulkopuolella ja kolmannen laastariosan (150) sisäpuolella olevalla kohoumalla (158) ja/tai peiteyhdyskalvo (112) on varustettu vastaavalla kohoumalla, jonka (joiden) korkeus yksittäisesti vast, yhteensä vastaa kolmannen laastariosan (150) ja membraanin (120) yhteiskorkeutta.
7. Menetelmä patenttivaatimuksen 3 mukaisen kiinnelaastarin valmistamiseksi, jossa kaksi erillisesti valmistettua ulko-laastariosaa (110 ja 112) on yhdistetty irroitettavasti sisäisen liimakerroksen (150.3) avulla, tunnettu siitä, että liimakerros (150.3) valmistetaan osana sisäistä, kolmatta laastariosaa (150), joka valmistetaan erillään kahdesta ulkolaastariosasta (110 ja 112) ja tämän jälkeen kiinteästi yhdistetään niihin.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen menetelmä patenttivaatimuksen 4 mukaisen kiinnelaastarin valmistamisksi, tunnettu siitä, että membraani (120) ja kolmas laastariosa (150) valmistetaan samanaikaisesti.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen menetelmä patenttivaatimuksen 6 mukaisen kiinnelaastarin valmistamiseksi, tunnettu siitä, että membraani (120), ja kolmas laastari-osa (150) valmistetaan yhtenä kappaleena, josta erotetaan vaikuttavan aineen kantajaosa (110)-yhdyskalvon (114) kohoumaa (158) vastaava rengas, joka erottaa membraanin (120) ja kolmannen laastariosan (150) toisistaan.
10. Jonkin patenttivaatimuksien 7-9 mukainen menetelmä patenttivaatimuksen 6 yhdessä vaatimuksen 5 kanssa mukaisen kiinnelaastarin valmistamiseksi, tunnettu siitä, että membraanin (120), vaikuttavan aineen kantajaosa (110)-yhdyskalvon (114) kohouman (158) ja kolmannen laastariosan (150) yhteenhitsaaminen toisaalta ja niiden yhteenhitsaami-nen peiteyhdyskalvon (112) kanssa toisaalta suoritetaan samanaikaisesti . Il 19 81 495
11. Jonkin patenttivaatimuksien 7-9, tai erityisesti patenttivaatimuksen 10 mukainen menetelmä patenttivaatimuksen 5 mukaisen kiinnelaastarin valmistamiseksi, tunnettu siitä, että membraanin (120) ja kolmannen laastariosan (150) yhteenhitsaaminen toisaalta ja niiden yhteenhitsaaminen vaikuttavan aineen kantajaosan (llO)-yhdyskalvon (114) kanssa toisaalta suoritetaan samanaikaisesti. 20 81 495
FI853111A 1984-08-17 1985-08-14 Haeftplaoster. FI81495C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3430250A DE3430250C1 (de) 1984-08-17 1984-08-17 Pharmako-Heftpflaster
DE3430250 1984-08-17
DE19853511963 DE3511963A1 (de) 1984-08-17 1985-04-02 Pharmako-heftpflaster
DE3511963 1985-04-02

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI853111A0 FI853111A0 (fi) 1985-08-14
FI853111L FI853111L (fi) 1986-02-18
FI81495B true FI81495B (fi) 1990-07-31
FI81495C FI81495C (fi) 1990-11-12

Family

ID=25823937

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI853111A FI81495C (fi) 1984-08-17 1985-08-14 Haeftplaoster.

Country Status (8)

Country Link
US (1) US4695277A (fi)
EP (1) EP0171800B1 (fi)
CA (1) CA1252360A (fi)
DE (1) DE3560934D1 (fi)
DK (1) DK372785A (fi)
ES (2) ES8608895A1 (fi)
FI (1) FI81495C (fi)
NO (1) NO163438C (fi)

Families Citing this family (25)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB8512358D0 (en) * 1985-05-16 1985-06-19 Euro Celtique Sa Transdermal delivery system
DE3527893A1 (de) * 1985-08-03 1987-02-05 Merck Patent Gmbh Epikutan-testpflaster
US4710191A (en) * 1985-12-16 1987-12-01 Jonergin, Inc. Therapeutic device for the administration of medicaments
EP0249475A3 (en) * 1986-06-13 1989-10-11 Alza Corporation Delayed percutaneous delivery
EP0258521B1 (de) * 1986-08-23 1990-05-02 Arno Walter Latzke Mittel zur Applikation von transdermal resorbierbaren Wirkstoffen
GB8622698D0 (en) * 1986-09-20 1986-10-29 Smith & Nephew Ass Dispenser
US4983395A (en) * 1987-11-12 1991-01-08 Theratech Inc. Device for administering an active agent to the skin or mucosa
US4849224A (en) * 1987-11-12 1989-07-18 Theratech Inc. Device for administering an active agent to the skin or mucosa
KR900004662Y1 (ko) * 1988-02-08 1990-05-25 금광남 지혈용 1회용 테이프
DE3806444A1 (de) * 1988-02-29 1989-08-31 Lohmann Therapie Syst Lts Primaerverpackung fuer flaechenstabilisierte verbandstoffe
US5413567A (en) * 1988-02-29 1995-05-09 Lts Lohmann Therapie-Systeme Gmbh & Co. Kg Primary packaging for surface-stabilized surgical dressing
DE68927378T2 (de) * 1988-09-26 1997-04-30 Hartmann Paul Ag Wundverband
US5008110A (en) * 1988-11-10 1991-04-16 The Procter & Gamble Company Storage-stable transdermal patch
US5350581A (en) * 1989-12-14 1994-09-27 Pharmetrix Corporation Method for manufacturing transdermal devices
AU646453B2 (en) * 1991-04-26 1994-02-24 Astra Aktiebolag Topical dressings
IL113034A (en) * 1994-04-05 2000-02-17 Astra Ab Topical dressing
EP0799029A1 (en) * 1994-12-21 1997-10-08 Theratech, Inc. Transdermal delivery system with adhesive overlay and peel seal disc
US5730721A (en) * 1996-01-25 1998-03-24 Vesture Corporation Medical applicator and method
US5848966A (en) * 1997-03-04 1998-12-15 Graphic Controls Corporation Medical device easily removed from skin and a method of removal therefrom
GB9725169D0 (en) * 1997-11-27 1998-01-28 The Technology Partnership Plc Wound dressing
GB2353219B (en) * 1999-08-16 2004-02-11 Johnson & Johnson Medical Ltd Easy to remove adhesive sheets
US6676961B1 (en) 2002-03-06 2004-01-13 Automated Carrier Technologies, Inc. Transdermal patch assembly
US8524272B2 (en) 2003-08-15 2013-09-03 Mylan Technologies, Inc. Transdermal patch incorporating active agent migration barrier layer
EP2125056B1 (en) * 2007-02-19 2015-11-18 Ticapex AB Implant assembly
EP2201941A1 (de) 2008-12-29 2010-06-30 UCB Pharma GmbH Pflaster-Herstellungstechnologie

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
BR7905505A (pt) * 1978-08-28 1980-05-13 Kemicron Oy Embalagem de porcao descartavel
IL59063A (en) * 1979-01-11 1983-12-30 Key Pharma Polymeric diffusion matrix for release of pharmaceutical dosage
JPS5946863B2 (ja) * 1980-02-22 1984-11-15 凸版印刷株式会社 包装体
US4379454A (en) * 1981-02-17 1983-04-12 Alza Corporation Dosage for coadministering drug and percutaneous absorption enhancer
US4725272A (en) * 1981-06-29 1988-02-16 Alza Corporation Novel bandage for administering beneficial drug
US4486193A (en) * 1981-07-22 1984-12-04 Alza Corporation Method for treating ischemic conditions by administering drug by two routes
US4460368A (en) * 1981-10-29 1984-07-17 Almedco, Inc. Trans-dermal medication system
GB8319096D0 (en) * 1983-07-14 1983-08-17 Harlands Of Hull Ltd Topical dressings
US4573996A (en) * 1984-01-03 1986-03-04 Jonergin, Inc. Device for the administration of an active agent to the skin or mucosa

Also Published As

Publication number Publication date
FI853111L (fi) 1986-02-18
CA1252360A (en) 1989-04-11
NO853247L (no) 1986-02-18
NO163438C (no) 1990-05-30
FI81495C (fi) 1990-11-12
FI853111A0 (fi) 1985-08-14
DE3560934D1 (en) 1987-12-17
ES293524Y (es) 1987-08-01
DK372785A (da) 1986-02-18
ES293524U (es) 1986-12-01
US4695277A (en) 1987-09-22
DK372785D0 (da) 1985-08-16
NO163438B (no) 1990-02-19
ES8608895A1 (es) 1986-07-16
EP0171800A1 (de) 1986-02-19
EP0171800B1 (de) 1987-11-11
ES545993A0 (es) 1986-07-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI81495B (fi) Haeftplaoster.
US4627429A (en) Storage-stable transdermal adhesive patch
US5773022A (en) Topical dressing
US4710191A (en) Therapeutic device for the administration of medicaments
JP5806701B2 (ja) 経皮投与用貼付剤の製造方法及び経皮投与用貼付剤
KR0149492B1 (ko) 피부 또는 점막에 활성 제제를 투여하기 위한 장치
US6737080B1 (en) Composite laminate and method for its production
KR890007761A (ko) 피부 또는 점막에 유효약제의 투여장치
JPS59166164A (ja) 薬物容器および該容器に薬物溶液を充填する方法
EP2366424A1 (en) Breathable structure and method for breathable structure formation
EP0919211A2 (en) Wound dressing
JP2016067723A (ja) 経皮投与用貼付剤の製造方法及び経皮投与用貼付剤
ES2429463T3 (es) Secciones de laminado estables en almacenamiento
CN112741822A (zh) 一种用于皮肤或粘膜释放活性物质的透皮贴剂给药系统
JP2002326657A (ja) 蓋 材
JPH07250864A (ja) 経皮吸収型製剤
JPS6219583Y2 (fi)
JPH01143827A (ja) カプセル
DE3430250C1 (de) Pharmako-Heftpflaster
FI67482B (fi) Foerbindningsport vid av plastfolien tillverkad foerpackning
EP1970096A1 (en) Iontophoresis device and method for producing same
JPH08252299A (ja) 貼付剤の包装体
JPS5984820A (ja) 薬剤徐放性製剤
JPH0745212B2 (ja) ストロ−突刺し部を有する包装体の製造方法
JP2019122592A (ja) 開通確認ラベル、開通確認ラベル付き医療用複室容器及び開通確認ラベルの使用方法

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: ALLPACK INDUSTRIELLE LOHNVERPACKUNG GMBH