FI79221B - Horisontalavlaenkningskrets med korrektion av rasterdistorsion. - Google Patents

Horisontalavlaenkningskrets med korrektion av rasterdistorsion. Download PDF

Info

Publication number
FI79221B
FI79221B FI851262A FI851262A FI79221B FI 79221 B FI79221 B FI 79221B FI 851262 A FI851262 A FI 851262A FI 851262 A FI851262 A FI 851262A FI 79221 B FI79221 B FI 79221B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
return
winding
deflection
line
transformer
Prior art date
Application number
FI851262A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI851262A0 (fi
FI79221C (fi
FI851262L (fi
Inventor
Peter Eduard Haferl
Original Assignee
Rca Licensing Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from GB848408692A external-priority patent/GB8408692D0/en
Application filed by Rca Licensing Corp filed Critical Rca Licensing Corp
Publication of FI851262A0 publication Critical patent/FI851262A0/fi
Publication of FI851262L publication Critical patent/FI851262L/fi
Publication of FI79221B publication Critical patent/FI79221B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI79221C publication Critical patent/FI79221C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04NPICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
    • H04N3/00Scanning details of television systems; Combination thereof with generation of supply voltages
    • H04N3/10Scanning details of television systems; Combination thereof with generation of supply voltages by means not exclusively optical-mechanical
    • H04N3/16Scanning details of television systems; Combination thereof with generation of supply voltages by means not exclusively optical-mechanical by deflecting electron beam in cathode-ray tube, e.g. scanning corrections
    • H04N3/22Circuits for controlling dimensions, shape or centering of picture on screen
    • H04N3/23Distortion correction, e.g. for pincushion distortion correction, S-correction
    • H04N3/233Distortion correction, e.g. for pincushion distortion correction, S-correction using active elements

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Multimedia (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Details Of Television Scanning (AREA)

Description

ι 79221
f I I
Rasterivääristymän korjauksella varustettu vaakapoikkeutus-piiri Tämä keksintö liittyy juovapoikkeutuspiireihin, 5 joissa on rasterivääristymän korjaus. Itä-länsisuuntaisella tyynyrasterivääristymän korjauksella varustettuja vaaka-poikkeutuspiirejä on kuvattu P.E. Haferlen US-patenttijulkaisussa 4 429 257 otsikoltaan Variable horizontal deflection circuit capable of providing east-west pincushion 10 correction. Esitetyssä piiristössä paluumuuntajän käämitys ja vaakapoikkeutuskäämitys muodostavat molemmat erilliset paluuresonanssipiirit/ jotka on eristetty toisistaan. Tämä järjestely välttää epäsuotavan vuorovaikutuksen paluumuun-tajan paluukuormitetun resonanssipiirin ja poikkeutuskäämi-15 tyksen paluuresonanssipiirin välillä. Tyynykorjausvirran lähde on kytketty poikkeutuskäämitykseen kuristusimpedanssin kautta.
Haferlen patentissa esitetyssä piiristössä ainoastaan joko paluumuuntajan tai poikkeutuksen paluuresonanssipiiri 20 on maadoitettu samalla kun toinen resonanssipiiri on jätetty kellumaan maadoituksen yläpuolelle paluun ajaksi. Paluupuls-sijännite käytetään muodostamaan tahdistusinformaatio vaaka-oskillaattorille. Jos poikkeutuksen paluuresonanssipiiri on maadoitettu, tällainen paluupulssitahdistusinformaatio on 25 helposti saatavilla poikkeutuksen paluukapasitanssiverkosta. Paluumuuntajän paluuresonanssipiiri on kuitenkin kelluva paluun aikana vaatien potentiaalisesti lisäpiiristön paluu-muuntajan erottamiseksi B+-jännitelähteestä paluun aikana.
Vaihtoehtoisessa järjestelyssä paluumuuntajän paluu-30 resonanssipiiri on maadoitettu ja poikkeutuksen paluuresonanssipiiri on jätetty kelluvaksi. Tällaisessa järjestelyssä paluupulssitahdistusinformaatio on helpommin saatavissa paluumuuntajän toisiokäämityksestä kuin poikkeutuksen paluu-resonanssipiiristä. Kuitenkin, koska kaksi paluuresonanssi-35 piiriä on erotettu toisistaan paluumuuntajän paluupulssi- 2 79221 jännitteeseen sisältyvä tahdistusinformaatio ei voi tarkasti vastata haluttua tahdistusinformaatiota, joka sisältyy poik-keutuksen paluupulssij ännitteeseen.
P.E. Haferien US-patenttihakemuksessa 651 301, jätet-5 ty 17.9.1984, otsikoltaan East-west correction circuit, sekä paluumuuntajan että poikkeutuksen paluuresonanssipiiri on muodostettu poikkeutuksen paluuresonanssipiirin ollessa jätetyn kelluvaksi paluun ajaksi. Tahdistusinformaatio vaakaoskillaat-toria varten on otettu paluumuuntajan toisiokäämityksestä.
10 Paluumuuntajan sisääntulokäämitys ja poikkeutuksen paluuresonanssipiiri on kytketty yhteen suhteellisen pieniarvoisella paluukondensaattorilla paluuintervallin ajaksi suhteellisen tarkan poikkeutustahdistusinformaation saamiseksi paluumuuntajan paluupulssijännitteestä. Tämän paluukondensaattorin 15 arvo on valittu minimoimaan poikkeutuspaluupulssijännitteen transsienttivääristymä, joka voi aiheutua äkillisistä suur-jännitekuormituksen muutoksista.
Keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 mukainen juovapoikkeutuspiiri.
20 Keksinnöllisen piirteen mukaisesti on muodostettu rasterivääristymän suhteen korjattu vaakapoikkeutuspiiri, jossa on erilliset paluumuuntajan ja poikkeutuksen paluu-resonanssipiirit, jolloin tahdistusinformaatio vaakaoskil-laattoria varten on helposti saatavissa ilman tarvetta muu-25 toin kytkeä uudelleen nämä kaksi resonanssipiiriä. Vaaka-poikkeutuskäämitys on kytketty ensimmäiseen paluukonden-saattoriin ja sisääntuloinduktanssi on kytketty toiseen paluukondensaattoriin. Vaakakytkentäväline on kytketty poikkeutuskäämitykseen ja sisääntuloinduktanssiin ja sitä 30 käytetään vaakapoikkeutustaajuudella virran kehittämiseksi induktanssin ja vaakapoikkeutusvirran kehittämiseksi poikkeutuskäämitykseen. Paluuintervallien aikana vaakapoikkeu-tuskäämitys ja paluukondensaattori muodostavat ensimmäisen resonanssipiirin ja sisääntuloinduktanssi ja toinen paluu-35 kondensaattori muodostavat toisen resonanssipiirin. Vaakakytkentäväline kytkee nämä kaksi resonanssipiiriä erilleen toisistaan niiden välisen vuorovaikutuksen minimoimisek- 3 79221 si. Rasterivääristymän korjausvirran lähde on kytketty poikkeutuskäämitykseen. Edullisessa keksinnön toteutustavassa kumpikaan näistä kahdesta resonanssipiiristä ei ole sijoitettu kelluvaan tilaan paluun ajaksi.
5 Oheisissa piirustuksissa, kuvio 1 esittää rasterivääristymän suhteen korjatun vaakapoikkeutuspiirin, joka havainnollistaa keksintöä ja kuvio 2 esittää vielä toisen rasterivääristymän suhteen vaakapoikkeutuspiirin, joka havainnollistaa kek-10 sintöä.
Kuvion 1 rasterivääristymän suhteen korjatussa vaa-kapoikkeutuspiirissä 20 B+ syöttöjännitteen ja -energian lähde on kytketty liittymän 21 ja vertailupotentiaalipis-teen, maadoitusliittimen 22, väliin. Liitin 21 on kytketty 15 sisäantuloinduktanssiin, paluumuuntajän ensiökäämityk- seen . Ensiökäämityksen alemman pään liitin on kytketty vaakakytkentävälineen vaakapäätetransistorin kollektoriin, joka vaakakytkentäväline käsittää vaakapäätetransistorin Q.j , sarjaan kytketyt vaimennusdiodit ja 20 ja irrotusdiodin .
Vaimennusdiodin katodin ja maadoituksen väliin on kytketty S-muotoilukondensaattorin Cg, esimagnetoidun lineaarisuuden korjauskelan 23 ja vaakapoikkeutuskäämityksen L sarjajärjestelyn. Vaimennusdiodin D katodin ja maadoi-25 tuksen väliin on kytketty myös paluukondensaattorien C^, ja sarjaan kytketty paluukapasitanssiverkosto.
Vaakaoskillaattori- ja ohjauspiiri 31 muodostaa vaa-kataajuisia kytkentäsignaaleja vaakapäätetransistorin kannalle. Vaakapäätetransistorin toiminta sallii virran 30 kulkea ensiökäämityksessä ja vaakapyyhkäisyvirran i^ virrata vaakapoikkeutuskäämityksessä L · Vaakajuovainter-vallin aikaisen osan aikana vaimennusdiodit D^ ja johtavat vaakapyyhkäisyvirran i^ ja johtavat virran paluu-muuntajan käämitykseen diodin kautta. Vaakajuova-35 intervallin myöhäisemmän osan aikana vaakapäätetransistori 4 79221 johtaa virran paluumuuntajän käämityksestä ja vaaka-pyyhkäisyvirran diodin kautta.
Kun vaakapäätetransistori tulee johtamattomaksi vaakapaluuintervalIin aloittamiseksi, muodostuu kaksi pa-5 luuresonanssipiiriä. Ensimmäinen paluuresonanssipiiri '33 muodostuu vaakapoikkeutuskäämityksestä Lu ja paluukapasi-tanssiverkostosta C^-C^. Tämä paluuresonanssipiiri kehittää paluupulssijännitteen poikkeutuskäämityksen L yli ja paluupulssijännitteen B1 diodin anodille paluukapasitans- 10 siverkoston C^-C^ ylitse.
Toinen paluuresonanssipiiri 32 muodostuu paluumuun-tajan ensiökäämityksen sisääntuloinduktanssista ja paluumuunta jän paluukondensaattorista C kytkettynä käämi- R i tyksen ja maadoituksen väliin. Paluupulssijännite 15 kehitetään paluumuuntajän paluuresonanssipiirillä 32 pa-luukondensaattorin CRT ylitse diodin D katodille.
Paluumuuntajän paluupulssijännitteen amplitudi on suurempi kuin poikkeutuksen paluupulssijännitteen w amplitudi, esijännittäen siten diodin D estosuuntaari.
20 Tällä tavoin diodi D irrottaa tai kytkee irti nämä kaksi paluuresonanssipiiriä 32 ja 33 toisistaan paluuintervallin aikana niin, että virta kulkee paluumuuntajän käämityksestä poikkeutuksen paluuresonanssipiiriin 33.
Vaakajuovaintervallin aikana energia B+ syöttöläh-25 teestä varastoidaan paluumuuntajän ensiökäämityksen sisääntuloinduktanssiin. Tämä energia siirretään paluumuunta jän paluuresonanssipiiriin 32. Tämä energia täydentää häviöt, jotka ovat aiheutuneet ohjattaessa paluukäyttöisiä kuormituspiirejä, jotka on kytketty paluumuuntajän eri 30 toisiokäämeihin, kuten suurjänitepiiri 30, joka on kytketty suurjännitekäämitykseen . Paluumuuntajän paluure- sonanssipiirin 32 suihkuvirtakuormitus johtuen suurjännite-piiristä 30 tuottaa harmoonisesti vääristyneen paluupulssi-jännitteen . Koska poikkeutuksen paluuresonanssipiiri 33 35 on kytketty irti paluumuuntajän paluuresonanssipiiristä 32, 79221 irrotusdiodin avulla vaihtelut suihkuvirtakuormituksessa tai muissa paluumuuntajän kuormituksissa, kuten äänikuor- mituksessa, eivät tuota poikkeutuksen paluupulssijännitteen W.j ja vaakapoikkeutuskäämityksen yli vaikuttavan paluu-5 pulssijännitteen merkittävää vääristymää.
Rasterivääristymän korjauspiiri 34 muodostaa korjaus virran i^ lähteen poikkeutuskäämitykselle diodin kautta. Sen lisäksi, että muodostaa rasterivääristymän ko, jauksen, kuten itä-länsisuuntaisen tyynykorjauksen, virta 10 muodostaa käyttötehon vaakapoikkeutushäviöiden täydentä mistä varten.
Korjauspiirissä 34 pysty- tai kenttätaajuinen aaltomuodoltaan parabolinen korjaussignaali 27, joka on saatu pystypoikkeutuspiiristä, jota ei ole esitetty, on kytketty 15 tavanomaiseen pulssinleveysmoduloituun itä-länsiohjauspiiriin 29. Kenttätaajuinen saha-aaltosignaali 28 muodostaa trapetsi-vääristymän korjauksen ohjauspiirille 29. Pulssinleveysmodu-lointi on toteutettu vaakataajuisella signaalilla, joka on tahdistettu vaakapoikkeutuksen kanssa poikkeutuksen paluu-20 pulssijännitteellä 26, joka on kytketty poikkeutuksen paluu-kondensaattorien ja liitokseen. Pulssinleveysmoduloitu kantaohjausjännite ohjaustransistoria Q2 varten, joka on kehitetty itä-länsiohjauspiirillä 29, on esitetty kuviossa 1 järiniteaaltomuodolla .
25 Virran aikaansaamiseksi energiaa varastoidaan itä-länsityynymuuntajän T2 induktanssiin virran i^ kulkiessa muuntajan käämityksessä W itä-länsityynyohjaustransisto-
cL
rin Q2 johtamisen aikana.
Energia- ja/tai syöttöjännitelähde muuntajaa T2 var- 30 ten on paluumuuntajän toisiokäämitys . Kunkin vaaka- juovaintervallin jälkimmäisen osan aikana transistori on johtava tuottaen ylöspäin nousevan virran i^ käämitykseen
W , kuten on nähtävissä aaltomuodoista V., i, ja V esi-a i i k I
tettyinä kuviossa 1. Kunkin vaakapaluuintervallin alussa 35 transistori Qtehdään johtamattomaksi kantaohjausjännitteel- 6 79221 lä . Diodin esijännittämistä estosuuntaan edesaute taan negatiivisella paluupulssijännitteellä 25, joka on kehitetty diodin anodille paluumuuntajän käämityksellä .
Virran muuntajan T0 käämityksessä W yhtäkkisesti Z 3.
5 katketessa paluun alussa käämityksen katkoviivalla esitetty pää tulee positiiviseksi ja virta i^ kehitetään käämitykseen energian siirron avulla käämitysten VI ja W, välillä, kuten on esitetty kuviossa 1 virralla i_ het- D ^ kellä t_. Virta i virtaa ensimmäiseen poikkeutuksen paluu- J “ 10 resonanssipiiriin 33 poikkeutuksen paluukondensaattorien C ^ ja liitoskohdassa poikkeutushäviöiden korvaamiseksi ja vaakapyyhkäisyvirran i^ tarvittavan itä-länsityynykorjaus-modulaation muodostamiseksi. Korjausvirran i amplitudi vaakajuovan alussa vaihtelee itä-länsisuuntaisesti muuttaen 15 samoin vaakapyyhkäisyvirtaa i^ ja poikkeutuksen paluupulssi-jännitettä .
Kuvion 1 aaltomuotojen hetki t^ ilmaisee hetken kussakin vaakajuovaintervallissa, jona transistori tulee johtavaksi, kun ylin ja alin rasterijuova on pyyhkäisty ja 20 hetki t^ ilmoittaa hetken, jona keskimmäinen rasterijuova on pyyhkäisty. Koko intervallin t^-t^ paikan siirtäminen eteenpäin aikaisempaan pisteeseen vaakajuovaintervallin sisällä lisää korjausvirran ^2 huippuarvoa. Pyyhkäisyvirran i^ amplitudi kasvaa täten johtaen suurempaan rasterin levey-25 teen. Lasku pyyhkäisyvirran amplitudissa esiintyy, kun intervallin t.|-t Paakkaa viivästetään.
Mitä suurempi on energiamäärä, joka varastoidaan tyylimuuntajaan T^ kunkin vaakajuovaintervallin aikana, sitä korkeampia ovat tuloksena olevat korjausvirran 12» 30 poikkeutuksen paluupulssi jännitteen V,_ , joka on kehitetty paluukondensaattorien ja liitokseen, poikkeutuksen paluupulssijännitteen V^ ja poikkeutusvirran i^ amplitudit. Tulisi huomata, että korjausvirta ei pienene nollaan hetkellä t vaakapaluuintervallin lopussa. Siten hetken t^ 35 jälkeen ja kunnes ohjaustransistori Lulee johtavaksi 7 79221 virta ±2 kiertää käämityksessä Wmaadoitusliitäntöjen kautta, jotka sopivien toisen tai molemman vaimennusdiodin ja johtaminen on aikaansaanut. Koska korjausvirta i0 ei pienene nollaan vaakapaluuintervallin aikana, poikkeu-5 tuksen paluupulssijännitteiden paluuaikamodulaatio vältetään. Tällainen modulaatio olisi saattanut muodostua, jos diodi Dg olisi tullut johtamattomaksi vaakapaluun aikana.
Piirin toiminnan käynnistysvaiheen aikana B+ syöttö-kisko jännitteet sellaisia piirejä, kuten vaakaoskillaatto-10 ri ja -ohjain 31 ja itä-länsiohjauspiiri 29 varten voidaan muodostaa tavanomaisella tavalla, jota ei ole esitetty kuviossa 1. Vaakaoski1laattorin ja -ohjaimen 31 käynnistymisen jälkeen vaakapäätetransistori alkaa kytkentätoimintonsa paluumuuntajän paluupulssijännitteiden kehittämiseksi pa-15 luumuuntajan käämityksiin.
Koska diodi salpaa tehonsiirron poikkeutuksen paluuresonanssipiiriin 33 paluumuuntajän paluuresonanssi-piiristä 32, vaakapäätetransistorin kytkentätoiminta ei sinällänsä voi käynnistää poikkeutuksen paluupulssijännit-20 teiden ja vaakapyyhkäisyvirran kehittämistä. Ilman poikkeutuksen paluupulssijännitteiden kehittämistä, kuten jännite 26, tyypilliset itä-länsiohjauspiirit, jotka eivät sisällä vapaasti värähteleviä oskillaattoreita, eivät kykene kehittämään vaakataajuista kytkentäjännitettä , joka vaadi-25 taan ohjaintransistoria Q2 varten. Ohjaintransistorin Q^ kytkennän puuttuessa energiaa ei voi virrata poikkeutuksen paluuresonanssipiiriin 33 poikkeutuksen paluupulssijännitteiden ja vaakapyyhkäisyvirran muodostumisen käynnistymiseen. Tekniikan tason mukainen ratkaisu tällaiseen tilan-30 teeseen on muodostaa käynnistysvirtalähde syöttöjännitteestä , kuten verkkojännitteestä tasasuunnattu syöttö ja syöttää virta S-muotoilukondensaattorin C virtatielle. Tällainen järjestely on esitetty W.F.W. Dietzin US-pa-tenttijulkaisussa 4 362 974 otsikoltaan Commutated 35 switched regulator with line isolation for transistor deflection.
8 79221
Keksinnöllisen piirteen mukaisesti kuvion 1 vaaka-poikkeutuspiiri 20 välttää erillisen käynnistysteholähteen tarpeen energian siirtämiseksi poikkeutuksen paluuresonans-sipiiriin 33. Vaikka paluumuuntaja ei siirrä tehoa poik- 5 keutuskäämitykseen L„ vakaan toiminnan aikana, se edulli- Π sesti siirtää energiaa käynnistysintervallin aikana. Paluu-pulssi jännite 24, joka on kehitetty paluumuuntajän käämityksellä K2 tasasuunnataan diodilla ja kytketään poikkeutuksen paluukondensaattoreiden C1 ja liitokseen.
10 Käämitys muodostaa käynnistyspoikkeutustehon poikkeutuksen pa.luupulssijännitteen 26 kehittämiseksi itä-länsi-ohjauspiirin 29 käynnistämiseksi ja käynnistystahdistus-informaation muodostamiseksi vaakaoskillaattori- ja ohjauspiirille 31. Vakaan toimintatilan aikana poikkeutuk-15 sen paluupulssijännite V,. on ampilitudiltaan suurempi kuin paluumuuntajän paluujännite 24 sammuttaen siten diodin ja irrottaen käämityksen W2 poikkeutuksen paluu-resonanssipiiristä 33.
Kuvion 1 keksinnöllisellä rasterivääristymän suhteen 20 korjatulla vaakapoikkeutuspiirillä aikaansaadaan useita etuja. Esimerkiksi vaakapyyhkäisyvirran i^ amplitudi tulee yleisesti riippumattomaksi B+ jännitteen vaihteluista liittimellä 21. Vaakapoikkeutuskäämityksen L impedanssia ei tarvitse sovittaa B+ jännitteen arvoon, joka on valittu 25 liittimellä 21. Paluumuuntajän suihkuvirtakuormitus ei tuota pyyhkäisyvirtahäiriöitä, jotka tunnetaan "hiiren-hampaina" tai hiirenhammasryppyinä, jotka voidaan muutoin havaita, kun näytetään valkoinen ristikkokuvio. Koska pyyh-käisyvirran amplitudi on suhteellisen riippumaton B+ 30 jännitteestä, on käytettävissä hyvin suuri rasterin leveyden säätöalue.
Useat modifikaatiot ovat mahdollisia kuvion 1 piiriin. Esimerkiksi diodien Dg ja liitoskohta sen sijaan että se olisi kytketty diodien D2 ja liitoskohtaan, voidaan 35 kytkeä diodien D^ ja D2 liitoskohtaan. Kondensaattori 9 79221 ja diodi voidaan jättää pois diodin D^ anodin ollessa maadoitettuna ja kondensaattorin pohjalevyn ollessa kytkettynä suoraan kondensaattorin ylälevyyn. Diodien ja Dg liitoskohta voitaisiin silloin kytkeä diodien D^ ja 5 D2 liitoskohtaan.
Kuvio 2 esittää rasterivääristymän suhteen korjatun vaakapoikkeutuspiirin 120, joka on samanlainen kuin kuvion 1 piiri. Piiriä 120 voidaan edullisesti, käyttää, kun käytettävissä oleva B + jännite on alhaisempi kuin keskimääräinen 10 juovajännite, joka syötetään vaakapoikkeutuskäämitykseen L ja kun poikkeutuskelavksikkö-muuntoa ei haluta. Kuvioi-den 1 ja 2 kohteet, jotka on merkitty samoilla viitenumeroilla, toimivat samalla tavoin tai esittävät samanlaisia suureita .
15 Kuviossa 2 vaakapäätetransistori on kytketty suoraan S-muotoilukondensaattoriin Cg ja vaakapoikkeutuskäämitykseen L . Paluumuuntajän käämitys W on kytketty vaakapäätetransistorille irrotusdiodin D’ kautta. Kuvion 2 diodi D 1 ^ on napaisuudeltaan vastakkainen kuin 20 kuvion 1 vastaava diodi D^.
Jotta diodi D1^ voi kytkeä paluumuuntajän paluure-sonanssipiirin 32 irti poikkeutuksen paluuresonanssipiiris-tä 33 paluun ajaksi vaakapoikkeutuspiiri 120 on suunniteltu tuottamaan poikkeutuksen paluupulssijännite , joka on 25 amplitudiltaan suurempi kuin paluumuuntajän paluupulssi- jännitteen amplitudi. Tämä aikaansaa diodin D'^ sammuttamisen paluun aikana.
Paluumuuntajän paluukondensaattorin C ollessa kyt- 1\ 1 kettynä diodin D'^ anodiin ja vaimennusdiodien ja D^ 30 ollessa kytkettyinä diodin D'^ katodiin vaimennustoiminto ei ole enää paluumuuntajän paluuresonanssipiirin 32 käytettävissä diodien D2 ja D^ toimesta. Erillinen vaimennusdiodi D_ on kytketty kondensaattorin C vli ja muodostaa paluu-/ K1 muuntajan paluuresonanssipiirille vaaditun vaimennustoimin-35 non paluun lopussa. Diodi siten edelleen erottaa paluu- 10 79221 resonanssipiirit 32 ja 33 toisistaan niiden vastaavien paluuintervallien lopun lähellä.
Kuvion 2 diodi D'^ johtaa matalampiamplitudista paluumuuntajän virtaa vaakajuovan aikana kuin vastaava 5 kuvion 1 diodi .
Koska diodi D1^ on napaistettu johtamaan virtaa paluumuuntajän käämityksestä W poikkeutuksen paluureso-nanssipiiriin 33, B+ syöttölähdeliittimellä 21 muodostaa käynnistysvirran paluuresonanssipiirin 33 varaamiseksi 10 diodin kautta käynnistysintervallin aikana. Kuvion 1 paluu-muuntajan käämitystä Iti ja diodia ei siten tarvitse käyttää kuvion 2 piirissä. Vakaan toimintatilan aikana käyn-nistysvirtatie poikkeutuksen paluuresonanssipiiriin 33 B+ syöttölähteestä on estettynä diodin D'^ erotustoiminnan 15 avulla.
Muodostamalla vaakakytkentäjärjestely, joka sisältää salpaus- tai erotuselementin, kuten diodin D tai D' ^ , sekä paluumuuntajän pa]uukondensaattori C ja poikkeutuksen paluukapasitanssiverkko C^-C^ voidaan kytkeä maahan ja 20 verrata niiden paluupulssijännitteitä maahan. Poikkeutuksen tahdistuspaluupulssit, joita verrataan maahan, ovat helposti saatavissa poikkeutuspiiristöstä ilman, että paluumuun-tajan piiristön tarvitsisi vaihtovirtakellua maadoituksen yläpuolella paluun aikana. Paluumuuntajän paluupiirin 32 ja 25 poikkeutuksen paluupiirin 33 resonanssitaajuudet tai paluu-ajat on valittu säilyttämään erotus näiden kahden piirin välillä ja varmistamaan, että kuvion 1 diodi ja kuvion 2 diodi D' ^ eivät johda paluun aikana. Kuviossa 1 piirin 32 paluutaajuus voidaan valita alhaisemmaksi kuin piirin 30 33 johtaen siihen, että paluuaika paluupulssijännitteelle V^ on pidempi kuin paluupulssijännitteelle . Kuviossa 2 piirin 32 paluutaajuus voidaan valita olemaan korkeampi kuin piirin 33 johtaen siihen, että paluuaika paluupulssijännitteelle on lyhyempi kuin paluupulssijännitteelle .
11 79221
Koska paluumuuntajän ja poikkeutuksen paluuresonans-sipiirit on erotettu toisistaan diodilla tai D' ainoastaan paluumuuntajän paluuresonanssipiiri syöttää energiaa suurjännitekuormaan 30. Siten paluumuuntajän ensiöinduk-5 tanssin täytyy olla riittävän alhainen, jotta kylliksi energiaa varastoituu muuntajaan juovan lopussa riittävän alhaisen ekvivalenttisen suurjännitelähdeimpedanssin aikaansaamiseksi huippukuormitusolosuhteiden aikana.
Sen etuna, että molemmat paluuresonanssipiirit 32 10 ja 33 ovat maahan verrattuja, on että korjaus- ja energia-syöttövirta i^ syötetään suoraan poikkeutuksen paluupiiriin 33 eikä paluumuuntajän piirin kautta. Paluumuuntajän vir-tavärähtelyn harmonisia ei kehity muuntajan T^ käämityksen ylitse siten parantaen näiden kahden paluuresonanssi-15 piirin välistä erotusta.

Claims (10)

1. Juovapoikkeutuspiiri, joka käsittää tasajännitelähteen (B+); 5 paluumuuntajän (T^), joka sisältää ensimmäisen kää mityksen (W^), joka on tasavirtakytketty tasajännitelähteeseen, ja toisen käämityksen (W^), joka on kytketty kuormapiiriin; juovapoikkeutuskäämityksen (L„); ri 10 ensimmäisen paluukapasitanssin (C^, C^, C^), joka on kytketty juovapoikkeutuskäämitykseen (L„); toisen paluukapasitanssin (CRT) , joka on kytketty ensimmäiseen käämitykseen (W^); kytkentävälineen (Q^, D^) , joka on kytketty juova-15 poikkeutuskäämitykseen (L ) ja ensimmäiseen käämitykseen Π (W^) ja joka toimii juovapoikkeutustaajuudella juovapyyh-käisyvirran synnyttämiseksi poikkeutuskäämitykseen (L„) Π ja syöttötasajännitteen syöttämiseksi ensimmäiseen käämitykseen (W^) sinne varastoimista varten, kytkentävälineen 20 toiminnan määrittäessä juovapyyhkäisy- ja juovapaluuaika-välit siten, että paluuaikavälien aikana juovapoikkeutus-käämitys (LR) ja ensimmäinen paluukapasitanssi (C^, C2, C^) muodostavat ensimmäisen resonanssipiirin (33) ensimmäisen pulssijännitteen (V,-) synnyttämiseksi ja että ensimmäinen 25 käämitys (W.. ) ja toinen paluukapasitanssi (Cor.) muodosta-vat toisen resonanssipiirin (32) toisen pulssijännitteen (25) synnyttämiseksi, joka jännitepulssi siirtää ensimmäiseen käämitykseen (W^) varastoidun energian kuormapiiriin, tunnettu siitä, että kytkentäväline (Q^, D^) kyt-30 kee nämä kaksi resonanssipiiriä toisistaan irti, jotta minimoidaan niiden välinen vuorovaikutus kuormapiirin kuormittamisen aikana, ja että juovapoikkeutuspiiri käsittää induktanssin (T2), 3°^a on kytketty paluumuunta-jaan (T^) ja poikkeutuskäämitykseen (LR) ja jolla on en-35 simmäinen pulssijännite (V^), joka on kehitetty induk- 13 79221 tanssin (T2) ensimmäiseen kytkentänapaan (W^rn pisteellä varustettu napa), toinen pulssijännite (25), joka on kehitetty induktanssin (T9) toiseen kytkentänapaan (W :n napa ilman pistettä), virran synnyttämiseksi täydentämään 5 poikkeutuskäämityksen (L„) aiheuttamat häviöt. Π
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen juovapoikkeutus-piiri, tunnettu siitä, että molemmat resonanssi-piirit (33, 32) on kytketty yhteiseen vertailupontentiaa-lipisteeseen siten, että kumpikaan niistä ei ole sijoi- 10 tettu kelluvaan tilaan paluuintervallien ajaksi.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen juovapoikkeutus-piiri, tunnettu välineestä (34) , joka on kytketty induktanssiin (T2) täydennysvirran moduloimiseksi rasteri-vääristymän korjaussignaalin mukaisesti, jotta samanaikai- 15 sesti moduloidaan juovapoikkeutusvirtaa.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen juovapoikkeutus-piiri, tunnettu siitä, että kytkentäväline (Q^, D^) sisältää vaakapäätetransistorin (Q^) kytkettynä joko juovapoikkeutuskäämitykseen (L^) tai ensimmäiseen käämi- 20 tykseen (W^) irrotuslaitteen (D^) kautta, joka irrottaa nämä kaksi resonanssipiiriä (33, 32) paluuintervallien aikana.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen juova-poikkeutuspiiri, tunnettu siitä, että kytkentävä- 25 line sisältää ensimmäisen vaimennus laitteen (D2, D^) kytkettynä ensimmäiseen paluukondensaattoriin (C^, C2, C^) ja toisen vaimennuslaitteen (D^) kytkettynä toiseen paluukondensaattoriin (CD_).
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen juova- 30 poikkeutuspiiri, tunnettu siitä, että ensimmäisen pulssijännitteen (V^) amplitudi on pienempi kuin toisen pulssijännitteen (25) amplitudi.
7. Patenttivaatimuksen 2 mukainen juovapoikkeutus-piiri, tunnettu juovapoikkeutusoskillaattorista 35 (31) kytkettynä kytkentävälineeseen (Q^) ja jossa on tah- i4 79221 distussisääntulo kytkettynä ensimmäiseen resonanssipiiriin (33) kytkentävälineen (Q^) toiminnan tahdistamiseksi ensimmäisen resonanssipiirin (33) kehittämän pulssijännitteen mukaisesti.
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen juovapoikkeutus- piiri, tunnettu siitä, että induktanssi käsittää muuntajan (T~), jolla on ensiökäämitys (W ), joka sisältää toisen kytkentänavan (pisteetön napa), joka on kytketty paluumuuntajaan (T^), ja toisiokäämityksen (W^), joka si-10 sältää ensimmäisen kytkentänavan (pisteellä varustettu napa) , ja että se edelleen sisältää ohjattavan kytkimen (ζ^), joka on kytketty ensiökäämitykseen (W ) ja joka on johtava cl juova-aikavälien aikana toisen pulssijännitteen (25) kehittämiseksi toiseen kytkentänapaan (W :n pisteetön napa) 15 juova-aikavälien aikana, täydennysvirran kulkiessa toisio-käämityksessä (W^) paluuaikavälien aikana.
9. Patenttivaatimuksen 3 mukainen juovapoikkeutus-piiri, tunnettu siitä, että moduloiva väline käsittää kytkentäelementin (Q2)· joka reagoi juovataajuiseen 20 signaaliin (käämitykseltä W^) ja kenttätaajuisen rasteri-vääristymän korjaussignaaliin (27).
10. Patenttivaatimuksen 6 mukainen juovapoikkeutus-piiri, tunnettu paluumuuntajän (T^) kolmannesta käämityksestä (V^) kytkettynä ensimmäiseen resonanssipii- 25 riin (33) tasasuuntaajan (D^) kautta käynnistysvirran muodostamiseksi sille. 15 79221
FI851262A 1984-04-04 1985-03-28 Horisontalavlaenkningskrets med korrektion av rasterdistorsion. FI79221C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB8408692 1984-04-04
GB848408692A GB8408692D0 (en) 1984-04-04 1984-04-04 Horizontal deflection circuit
US68524284 1984-12-21
US06/685,242 US4594534A (en) 1984-04-04 1984-12-21 Horizontal deflection circuit with raster distortion correction

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI851262A0 FI851262A0 (fi) 1985-03-28
FI851262L FI851262L (fi) 1985-10-05
FI79221B true FI79221B (fi) 1989-07-31
FI79221C FI79221C (fi) 1989-11-10

Family

ID=26287561

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI851262A FI79221C (fi) 1984-04-04 1985-03-28 Horisontalavlaenkningskrets med korrektion av rasterdistorsion.

Country Status (6)

Country Link
EP (1) EP0158492B1 (fi)
JP (1) JP2596729B2 (fi)
DE (1) DE3584382D1 (fi)
ES (1) ES8606761A1 (fi)
FI (1) FI79221C (fi)
HK (1) HK189596A (fi)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5043637A (en) * 1990-12-14 1991-08-27 Thomson Consumer Electronics, Inc. Transformer coupled voltage clamp for pincushion correction circuit
GB9100123D0 (en) * 1991-01-04 1991-02-20 Rca Licensing Corp Raster corrected horizontal deflection

Family Cites Families (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS5726968A (en) * 1980-07-25 1982-02-13 Sony Corp Television receiver
NL8006018A (nl) * 1980-11-04 1982-06-01 Philips Nv Schakeling in een beeldweergeefinrichting voor het omzetten van een ingangsgelijkspanning in een uitgangsgelijkspanning.

Also Published As

Publication number Publication date
ES8606761A1 (es) 1986-04-16
JP2596729B2 (ja) 1997-04-02
EP0158492A2 (en) 1985-10-16
ES541670A0 (es) 1986-04-16
EP0158492A3 (en) 1987-09-02
FI851262A0 (fi) 1985-03-28
FI79221C (fi) 1989-11-10
JPS60229576A (ja) 1985-11-14
FI851262L (fi) 1985-10-05
HK189596A (en) 1996-10-18
EP0158492B1 (en) 1991-10-16
DE3584382D1 (de) 1991-11-21

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4242714A (en) Current control circuit
FI78588C (fi) Oest-vaest-korrigeringskrets.
GB1459922A (en) Television line-output circuit
US4429257A (en) Variable horizontal deflection circuit capable of providing east-west pincushion correction
US4906902A (en) Raster distortion corrected deflection circuit
KR840001292B1 (ko) 라스터 왜곡 교정 편향 회로
US3843903A (en) High voltage generator
FI79221B (fi) Horisontalavlaenkningskrets med korrektion av rasterdistorsion.
US4321511A (en) Linearity corrected deflection circuit
US4041355A (en) High voltage generating circuit
US4594534A (en) Horizontal deflection circuit with raster distortion correction
FI77132C (fi) Variabel horisontal-avboejningsstroemkrets, som aer i staond att korrigera oest-vaest-dynfoervridningen.
FI92783B (fi) Rasterivääristymäkorjattu poikkeutuspiiri
JPS6053504B2 (ja) 調整偏向回路
US6586895B2 (en) Raster distortion correction circuit
JP2651820B2 (ja) 映像表示装置用偏向回路
KR20010013971A (ko) 수평편향회로
JP3056490B2 (ja) 偏向装置
GB2278523A (en) Deflection apparatus for raster scanned CRT displays
US4441058A (en) Deflection circuit with linearity correction
FI76463C (fi) Belastningskompenseringskrets foer en televisionsmottagare.
US5111120A (en) Raster corrected vertical deflection circuit
GB2032658A (en) Regulated deflection system e.g. for television receivers
FI86020B (fi) Oest-vaest -rasterkorrigeringkrets.
KR790000814B1 (ko) 톱니파 편향전류 발생회로 장치

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: RCA LICENSING CORPORATION