FI79216B - Foerfarande foer analog taloeverfoering via radio. - Google Patents

Foerfarande foer analog taloeverfoering via radio. Download PDF

Info

Publication number
FI79216B
FI79216B FI854900A FI854900A FI79216B FI 79216 B FI79216 B FI 79216B FI 854900 A FI854900 A FI 854900A FI 854900 A FI854900 A FI 854900A FI 79216 B FI79216 B FI 79216B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
tone
frequency
speech signal
ass
transmission
Prior art date
Application number
FI854900A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI79216C (fi
FI854900A (fi
FI854900A0 (fi
Inventor
Bodo Rittenauer
Werner Kober
Original Assignee
Siemens Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Siemens Ag filed Critical Siemens Ag
Publication of FI854900A0 publication Critical patent/FI854900A0/fi
Publication of FI854900A publication Critical patent/FI854900A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI79216B publication Critical patent/FI79216B/fi
Publication of FI79216C publication Critical patent/FI79216C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04KSECRET COMMUNICATION; JAMMING OF COMMUNICATION
    • H04K1/00Secret communication

Landscapes

  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Input Circuits Of Receivers And Coupling Of Receivers And Audio Equipment (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Transmitters (AREA)
  • Measurement And Recording Of Electrical Phenomena And Electrical Characteristics Of The Living Body (AREA)
  • Radio Transmission System (AREA)
  • Cable Transmission Systems, Equalization Of Radio And Reduction Of Echo (AREA)
  • Interconnected Communication Systems, Intercoms, And Interphones (AREA)
  • Transceivers (AREA)
  • Developing Agents For Electrophotography (AREA)
  • Reduction Or Emphasis Of Bandwidth Of Signals (AREA)
  • Toys (AREA)

Description

7921 6
Menetelmä radion välityksellä .suoritettavaa analogista ouheen-siirtoa varten
Keksintö kohdistuu menetelmään analogista puheensiirtoa varten radion välityksellä taktiseen käyttöön tarkoitettuja lähetys-vastaanottoasemia, etenkin siirtyviä lähetys-vastaanottoasemia käyt täen.
Toteutettaessa radioyhteyttä kahden tai useamman taktisessa käytössä olevan lähetys-vastaanottoaseman välillä on varauduttava siihen, että yhteyttä häiritsee tahallisesti älykäs häiritsijä. Lisäksi on varauduttava siihen, että mahdollinen vihollinen yrittää kytkeytyä yhteyteen ja pyrkii aiheuttamaan sekaannusta käskyjä ja tiedotuksi jäljittelemällä. Näiden mainittujen häiriömah-dol1isuuksien lisäksi on huolehdittava siitä, että siirrettyjä tietoja, mikäli ne ovat mahdollista vihollista kiinnostavia, ei voida kuunnella.
Kaikista näistä syistä tällaisissa lähetvs-vastaanottoasemissa on kuuntelun estämisen varmistamiseksi salauslaite ja ne voidaan .··. asettaa yhteyden häirittävvyden siedon oarantamiseksi taajuus- hyopytoimintamuodolle. Sekä salauksen että taajuushyooymenetel-män käyttäminen joko yhdessä tai erikseen antaa riittävän suo-• jän mahdollisen vihollisen tunkeutumiselle olemassa olevaan radioyhteyteen. Molemmat menetelmät pienentävät kuitenkin si-·.·. nänsä olemassa olevan yhteyden käyttökelpoisuutta.
Salausta käytettäessä tarvitaan huomattavasti suurempi siirrettävän signaalin kaistaleveys, koska tällainen siirto voidaan käytännössä suorittaa vain digitaalisella tasolla ja digitaaliseen muotoon muunnetun puhesignaalin siirtoon tarvitaan huomattavasti suurempi kaistanleveys, mikäli ei käytetä erittäin kal-: lista vokooderitekniikkaa .
Taajuushyppymenetelmää käytettäessä puhesignaalin siirtoa varten on asetettava valmiiksi suurehko lukumäärä ouhesignaalin siir- 2 79216 toon sellaisenaan käyttökelpoisia kanavia, jotta radiokanto-aaltotaajuuden hyppyjä varten olisi käytettävissä riittävän leveä kaista. Jopa taajuushypoymenetelmässä voi lisäksi olla niin, että signaalinsiirto ei ole mahdollista kaikilla vale-satunnaisesti ohjatuilla taajuuskanavilla, esimerkiksi koska ne ovat häirittyjä. Tämä heikentää joskus huomattavasti siirron laatua.
Kun siirrettävän puhesignaalin salaaminen voidaan usein jättää suorittamatta, koska siirrettävillä tiedoilla on merkitystä vain lyhyen ajan, niin että kuunteleva mahdollinen vihollinen ei voi tehdä hetkessä niiden perusteella mitään ja kun salaamattoman analogisen puhesignaalin siirrolla saadaan yleensä paras siirron laatu, tätä toimintatapaa käytetään aina silloin, kun tiedonsiirrossa, jossa ei ole salauksen tarvetta, halutaan kaikkiaan olemassa olevien kanavien suuri käytettävyys eikä tarkoituksellista häirintää odoteta.
Keksintö perustuu tehtävään esittää taktisessa käytössä olevien lähetys-vastaanottoasemien väliseen puhesignaalien siirtoon yksinkertainen ratkaisu, joka mahdollistaa myös analogisessa muodossa olevan salaamattoman puhesignaalin siirrossa sellaisen ratkaisun aikaansaamisen, joka estää varmasti tässä siirtotavassa sinänsä mahdollisen potentiaalisen vihollisen huomaamattoman tunkeutumisen radioyhteyteen.
Tämä tehtävä ratkaistaan lähtien johdannossa selitetyn kaltaisesta menetelmästä keksinnön mukaan patenttivaatimuksessa 1 esitetyillä tunnusmerkeillä.
Keksinnön mukaisen menetelmän edullisia suoritusmuotoja on esitetty muissa patenttivaatimuksissa 2-7.
' · Piirustuksen keksinnön yksityiskohtaiseen selittämiseen tar- ... koitetut kuviot esittävät: kuvio 1 keksinnön mukaista menetelmää käyttävän radioyhteyden lähetys- ja vastaanottopuolen lohkokaaviota, 3 7921 6 kuvio 2 aikadiagrammia, joka esittää äänitaajuusoulssien jakautumaa analogisessa ouhesignaalissa.
Kuvion 1 lohkokaaviossa on esitetty vasemmalla puolella lähe-tyspuoli SS ja oikealla puolella vastaanottopuoli ES kahdesta lähetys-vastaanottoasemasta, joissa käytetään keksinnön mukaista menetelmää mahdollisen vihollisen yhteyteen tunkeutumisen havaitsemiseksi.
Lähetyspuolen SS lohkokaaviossa on esitetty tulevaa Duhetta varten mikrofoni M, jonka lähtö on yhdistetty vaihtokytkimen U kautta lähettimen S modulaatiotuloon. Lähettimessä S analoginen puhesignaali moduloidaan sopivalla tavalla radiotaa-juuskantoaaltoon ja lähetetään antennin A välityksellä vas-taanottoouolelle ES. Vaihtokytkimen U, jonka ensimmäinen kosketin edustaa mikrofonilähtöä, toinen kosketin on yhdistetty äänitaajuusgeneraattoriin G, joka kehittää ääni taajuisen värähtelyn, esimerkiksi taajuudella 1,6 kHz. Vaihtokytkintä U ohjaa valesatunnaisgeneraattori PNG, jonka asetus ja kellotaajuus johdetaan aseman kellosta UHR.
Valesatunnaisgeneraattori PNG ohjaa vaihtokytkintä U siten, että äänitaajuusgeneraattorin G lähtö kytketään suuruusluokkaa < 20 ms olevin valesatunnaisesti nmuttuvin aikavälein lähettimen modulaatiotuloon. Tällä tavoin analoginen puhesignaali tulee tällöin katkaistuksi epäsäännöllisin aikavälein äänitaa-juusoulsseilla, joiden ajallinen esiintyminen tunnetaan ennakolta vastaanottopuolella ES lähetyspuolen SS ollessa tahdistettu vastaanottopuoleen ES. Täten syntyvät puhesignaalin aukot eavät käytännöllisesti katsoen ollenkaan heikennä puhesignaalin laatua.
Lähetyspuolella ES on antenni A, jonka välityksellä vastaanotin vastaanottaa puhesignaalilla moduloidun radiotaajuisen kantoaallon ja muodostaa kantataajuisen puhesignaalin. Vastaanottimen lähtöouolella äänitaajuusoulssien katkaisema analoginen puhesignaali johdetaan suljetun kytkimen sl kautta puhelähtöön, 4 7921 6 jonka muodostaa esim. kuuloke H. Vastaanottimen E lähtöön on lisäksi yhdistetty kaistanpäästösuotimen BP välityksellä ääni-taajuusdemodulaattori TD, jonka lähtöouoli kytketään toisen kytkimen s2 kautta ilmaisulaitteeseen AW aina silloin, kun saapuvassa analogisessa puhesignaalissa on odotettavissa ikkuna ääni-taajuuspulssin lisäykselle. Kytkimen s2 ohjaus tapahtuu lähetys- puolta vastaavasti identtisellä valesatunnaisgeneraattori 11a PNG, joka asetetaan aseman kellon UHR avulla ja joka vastaanottaa tältä aseman kellolta vastaavan kellotaajuuden.
Ilmaisulaite AW on toteutettu siten, että se odotettujen peräkkäisten äänitaajuusoulssien ouuttuessa aktivoi lähtöpuolella hälytyslaitteen AG ja samanaikaisesti katkaisee kytkimen sl avulla vastaanottimen E ja kuulokkeen H välisen yhteyden. Tällä tavoin varmistetaan, että mahdollisen vihollisen tunkeutuminen havaitaan äänitaajuuspulssien oikean vastaanoton puuttumisesta ja yhteys katkaistaan.
Kuten aikaisemmin on mainittu, taktiseen käyttöön tarkoitetut lähetys-vastaanottoasemat on yleensä varustettu salauslaitteella sekä mahdollisuudella käyttää taajuushyopymenetelmää sopivalla laitteella, joissa laitteissa myös tarvitaan valesatunnaisgene-raattoria. Tätä valesatunnaisgeneraattoria voidaan sitten käyttää erityisen edullisella tavalla keksinnön mukaisen menetelmän toteuttamiseen. Vastaava asia pätee myös lähetysouoIen ES äänigeneraattoriin G ja vastaanottopuolen EG äänitaajuusiIlmaisimeen TD, koska molemmat kuuluvat tällaisen lähetys-vastaanotto-aseman peruskokoonpanoon vaihtovirtasähkötyksen siirtoa varten.
Kuvion 2 aikadiagrammissa on esitetty ajan t suhteen signaali-vuon kulku, joka esiintyy lähettimen S modulaatiotulossa lähe-tyspuolella SS ja vastaanottimen E lähdössä vastaanottopuolella ES. Analogisen puhesignaalin ASS katkaisee siinä valesatunnai-sesti vaihtelevin aikavälein ikkuna F, jossa siirretään äänitaa-juuspulssi TI. Kuten aikaisemmin on mainittu, analogisen puhe-signaalin ASS katkosta edustavien ikkunoiden leveys valitaan niin pieneksi, että tämä ei käytännöllisesti katsoen lainkaan heikennä puheenlaatua vastaanottopuolella ES kuulokkeen H lähdössä.
5 7921 6
Keksintö edustaa yhtä lisätoimenpidettä taktiseen käyttöön tarkoitettujen lähetys-vastaanottoasemien häiriönsietokykyä lisäävien toimenpiteiden joukossa ja keksintö soveltuu siten käytettäväksi etenkin maa-, vesi- ja ilmakulkuvälineiden siirtyvissä radioasemissa .

Claims (7)

7921 6
1. Menetelmä analoqista puheensiirtoa varten radion välityksellä taktiseen käyttöön tarkoitettuja lähetys-vastaanottoasemia, etenkin siirtyviä lähetys-vastaanottoasemia käyttäen, tunnettu siitä, että puhesignaaliin (ASS) lisätään lähetys-puolella valesatunnaisesti muuttuvin aikavälein keskeyttäviä äänitaajuuspulsseja (TI), että edelleen vastaanottopuolella lähettävään asemaan tahdistettu vastaanottava asema aktivoidaan äänitaa juuspulssien vastaanottoon vain äänitaajuuspulssin mahdollisen esiintymisen kohdalla ja että vastaanotetut äänitaajuuspulssit syötetään peräkkäin ilmaisulaitteelle (AW), joka liiDaisee hälytyksen odotetun äänitaajuuspulssin puuttuessa toistuvasti.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että äänitaajuuspulssien (TI) siirtoa varten puhesignaalin (ASS) peittävän ikkunan (F) leveys on < 20 ms.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että äänitaajuuspulssien (TI) taajuus on puhe-taajuusalueen sisällä ja sellaisessa kohdassa, jossa puhesignaalin spektraalisella energialla 1 Hz kohti on arvot, jotka ovat pieniä vastaavaan maksimaaliseen energia-arvoon verrattuna.
4. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että puhesignaalin äänitaajuuspulssien (TI) ikkunan (F) lähetvspuolella suoritettavaan merkintään ja vastaanottopuolella suoritettavaan havaitsemiseen käytetään lähetinvastaanottoasemassa salaustarkoituksia varten joka tapauksessa olemassa olevaa valesatunnaisgeneraattoria (PNG).
5. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että lähetyspuolella suoritettavaan äänitaajuuspulssien (TI) äänitaajuuden kehittämiseen sekä vastaanottopuolella suoritettavaan äänitaajuuspulssien ilmaisuun käytetään lähetys-vastaanottoasemilla vaihtovirtasähkötystä varten joka tapauksessa olemassa olevia sopivia yksiköitä. 7921 6
6. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että äänitaajuuspulssien (TI) äänitaajuus on noin 1600 Hz.
7. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vastaanottopuolen ilmai-sulaite (AW) samanaikaisesti hälytyksen liipaisun kanssa katkaisee yhteyden kytkemällä irti vastaanottopuolen puhelähdön ( H > .
FI854900A 1984-12-12 1985-12-11 Foerfarande foer analog taloeverfoering via radio. FI79216C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3445312 1984-12-12
DE3445312 1984-12-12

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI854900A0 FI854900A0 (fi) 1985-12-11
FI854900A FI854900A (fi) 1986-06-13
FI79216B true FI79216B (fi) 1989-07-31
FI79216C FI79216C (fi) 1989-11-10

Family

ID=6252587

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI854900A FI79216C (fi) 1984-12-12 1985-12-11 Foerfarande foer analog taloeverfoering via radio.

Country Status (8)

Country Link
EP (1) EP0184811B1 (fi)
AT (1) ATE61503T1 (fi)
DE (1) DE3582023D1 (fi)
ES (1) ES8701442A1 (fi)
FI (1) FI79216C (fi)
IN (1) IN163475B (fi)
NO (1) NO166308C (fi)
PT (1) PT81651B (fi)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE10016133C2 (de) * 2000-03-31 2002-06-20 Siemens Ag Verfahren zum Sichern einer berührungslosen Signalübertragung von einem Sender zu einem Empfänger sowie Signalübertragungseinrichtung

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE521991C (de) * 1928-08-17 1931-03-28 Telefunken Gmbh Verfahren zur geheimen UEbermittlung í¬ insbesondere von Telephoniestroemen í¬ mittels modulierter Hochfrequenz
CH559483A5 (fi) * 1973-06-12 1975-02-28 Patelhold Patentverwertung
DE2952158A1 (de) * 1979-12-22 1981-06-25 Licentia Patent-Verwaltungs-Gmbh, 6000 Frankfurt Funk-nachrichtenuebertragungsverfahren mit begrenzten, insbesondere sehr kurzen sendezeiten und empfaenger hierfuer
DE3012513C2 (de) * 1980-03-31 1984-04-26 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Verfahren zur Überwachung analoger und digitaler Funkverbindungen
JPS58198934A (ja) * 1982-05-17 1983-11-19 Sony Corp 秘話装置
GB2128453A (en) * 1982-10-08 1984-04-26 Philips Electronic Associated System identification in communications systems

Also Published As

Publication number Publication date
FI79216C (fi) 1989-11-10
ATE61503T1 (de) 1991-03-15
NO166308C (no) 1991-06-26
FI854900A (fi) 1986-06-13
IN163475B (fi) 1988-10-01
FI854900A0 (fi) 1985-12-11
EP0184811A2 (de) 1986-06-18
EP0184811B1 (de) 1991-03-06
EP0184811A3 (en) 1988-01-13
NO166308B (no) 1991-03-18
ES8701442A1 (es) 1986-11-16
ES549878A0 (es) 1986-11-16
DE3582023D1 (de) 1991-04-11
PT81651A (pt) 1986-06-11
NO855007L (no) 1986-06-13
PT81651B (pt) 1994-07-29

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US7532856B2 (en) Regenerative jammer with multiple jamming algorithms
Shen et al. Ally friendly jamming: How to jam your enemy and maintain your own wireless connectivity at the same time
JP4024859B2 (ja) デジタル通信装置によって生成された干渉を減少させるシステムおよび方法
JPS619039A (ja) マルチチヤンネルアクセス無線方式
US4159448A (en) Communication systems
CN106257850B (zh) 用于产生干扰信号的方法和系统
JPH10510125A (ja) 直接モードチャンネルにおける通信方法
US5027352A (en) Receiver frequency offset bias circuit for TDM radios
FI980703A (fi) Tiedonsiirtomenetelmä ja radiojärjestelmä
EP0481961B1 (en) RF-communication system with a unit for preventing an interception of a radio communication signal transmitted between a fixed facility and a mobile station
FI79216B (fi) Foerfarande foer analog taloeverfoering via radio.
KR20010053419A (ko) 무선 통신 유닛
CA1131315A (en) Infrared radiation communication system
EP0820205A3 (en) Detection and prevention of channel grabbing in a wireless communications system
US4829588A (en) Automatic retransmission with pilot tone
CN212969889U (zh) 一种数字化单兵智能作战通信系统
KR102216839B1 (ko) 무선통신방식을 이용한 기계화 차량용 통신시스템
CN101170334A (zh) 消除多载波基站三阶交调的载波控制方法及装置
JPS6084030A (ja) 移動通信における送信出力制御方式
JPH04101527A (ja) 秘話通信装置
WO1990008447A1 (en) Mobile communications equipment
NZ205661A (en) Cardless telephone coupled by pcmtdm on swept carrier
JPH0147057B2 (fi)
KR20210029665A (ko) 무선통신방식을 이용한 기계화 차량용 통신시스템
ATE327594T1 (de) Verfahren zur dämpfung des einflusses von interferenzen, die von burstfunkübertragungssysteme generiert werden, auf uwb kommunikationen

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: SIEMENS AKTIENGESELLSCHAFT